• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 340
تعداد نظرات : 413
زمان آخرین مطلب : 5110روز قبل
دعا و زیارت

رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
اَلجَنَّةُ بَناؤُها لَبِنَةٌ مِن فِضَّةٍ وَلَبِنَةٌ مِن ذَهَبٍ وَمِلاطُهَا المِسكُ الأَذفَرُ وَحَصباؤُهَا اللُّؤلُؤُ وَالیاقوتُ وَتُربَتُهَا الزَّعفرانُ... ؛
ساختمان بهشت خشتى از نقره و خشتى از طلاست، گِل آن مُشك بسیار خوشبو و سنگریزه آن لؤلؤ و یاقوت و خاك آن زغفران است... .
1069
رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
فِى الجَنَّةِ ما لا عَینٌ رَأَت وَلا اُذُنٌ سَمِعَت وَلاخَطَرَ عَلى قَلبِ بَشَرٍ؛
در بهشت چیزهایى هست كه نه چشمى دیده و نه گوشى شنیده و نه به خاطر كسى گذشته.
1070
امام صادق علیه‏السلام :
اِنَّ اَدنى اَهلِ الجَنَّةَ مَنزِلاً لَو نَزلَ بِه الثّقَلانِ الجِنُّ وَالاِنسُ لَوَسِعَهُم طَعاما وَشَرابا وَلایَنْقُصُ مِمّا عِندَهُ شَى‏ءٌ؛
كمترین فرد بهشت چنان است كه اگر جن و انس میهمان او شوند همه را با خوردنى و آشامیدنى پذیرایى كند و از آنچه دارد چیزى كم نشود.
1071
امام على علیه‏السلام :
لَذّاتُها لاتُمَلُّ وَمُجتَمِعُها لایَتَفَرَّقُ وَسُكّانُها قد جاوَروا الرَّحمنَ وَقامَ بَینَ اَیدیهِمُ الغِلمانُ بِصِحافٍ مِن الذَّهبِ فیها الفاكِهَةُ والرَّیحانُ؛
لذتها و خوشیهاى بهشت دل را نمى‏زند، انجمن آن از هم نمى‏پاشد، ساكنانش در پناه خداى رحمانند و در برابر آنان غلامانى با طبق‏هاى زرین پر از میوه و گل‏هاى خوشبو ایستاده‏اند.
1072
رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
مَنِ اشتاقَ اِلَى الجَنَّةِ سارَعَ فِى الخَیراتِ؛
هر كس مشتاق بهشت است براى انجام خوبى‏ها سبقت مى‏گیرد.
1073
امام على علیه‏السلام :
اِنَّهُ لَیسَ لاَِنفُسِكُم ثَمَنٌ اِلاّ الجَنَّةُ فَلا تَبیعوها اِلاّ بِها؛
براى جان‏هاى شما بهایى جز بهشت نیست، پس آنها را جز به بهشت مفروشید.
1074
رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
اِضْمَنوالى سِتّا مِن اَنفُسِكُم اَضمَن لَكُمُ الجَنَّةَ اُصدُقُوا اِذا حَدَّثْتُم وَأوفُوا اِذا وَعَدتُم وَاَدُّوا اِذا اْئتُمِنْتُم وَاحفَظوا فُروجَكُم وَغُضّوا اَبصارَكُم وَكُفّوا اَیدیَكُم؛
شش چیز را براى من ضمانت كنید تا من بهشت را براى شما ضمانت كنم، راستى در گفتار، وفاى به عهد، بر گرداندن امانت، پاكدامنى، چشم بستن از گناه و نگه داشتن دست (از غیر حلال).
1075
رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
وَالَّذى نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِیَدِهِ لاتَدْخُلُوا الجَنَّةَ حَتّى تُؤمِنوا وَلا تُؤْمِنوا حَتّى تَحابّوا اَفَلا اُنَبِّئُكُم بِشَىْ‏ءٍ اِذا فَعَلْتُموهُ تَحابَبْتُم؟ اَفشُوا السَّلامَ بَیْنَكُمْ؛
به خدایى كه جان محمد در دست (قدرت) اوست به بهشت نمى‏روید تا مؤمن شوید و مؤمن نمى‏شوید تا یكدیگر را دوست بدارید، آیا مى‏خواهید شما را به چیزى خبر دهم كه با انجام آن، یكدیگر را دوست بدارید؟ سلام كردن بین یكدیگر را رواج دهید.
1076
رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
اِنَّ فِى الجَنَّةِ دارا یُقالُ لَها دارُ الفَرَحِ لایَدخُلُها اِلاّ مَن فَرَّحَ یَتامَى المُؤمِنینَ؛
در بهشت خانه‏اى هست كه آن را شادى‏سرا گویند و جز آنان كه یتیمان مؤمنان را شاد كرده‏اند وارد آن نمى‏شوند.
1077
امام على علیه‏السلام :
لا یَفوزُ بِالجَنَّةِ اِلاّ مَن حَسُنَت سَریرَتُهُ وَخَلُصَت نیَّتُهُ؛
به پاداش بهشت نمى‏رسد مگر آن كس كه باطنش نیكو و نیّتش خالص باشد.

 

 1. نهج الفصاحه ح‏1327

 2.  نهج الفصاحه ح‏2060

 3. بحارالأنوار 8/120/11

 4. امالى طوسى 1/29/31

 5. بحارالأنوار 77/96/1

6.  بحارالأنوار 78/13/71

 7. نهج الفصاحه ح‏321

 8.   نهج الفصاحه ح‏1555

 9.  نهج الفصاحه ح‏864

10.  غررالحكم 6/423/10868

شنبه 7/6/1388 - 12:27
دعا و زیارت

واجبات نماز

 
فتاواى امام خمینى «قدّس سرّه»

فتاواى آیت الله العظمى خامنه‌اى «دام ظله»

 قیام‏
1 -
اگر انسان احتمال بدهد كه تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند مى‏تواند اول وقت نماز بخواند اگر چه احتیاط آن است كه نماز را تأخیر بیندازد.
  قیام
1 -
كسى كه احتمال میدهد در آخر وقت بتواند نماز خود را ایستاده بخواند بنابر احتیاط باید تا آن هنگام صبر كند، ولى اگر در اول وقت بخاطر عذرى نماز خود را نشسته خواند و سپس تا آخر وقت عذر او بر طرف نشد نمازى كه خوانده صحیح است و اعاده لازم نیست. و اگر در اول وقت قادر بر نماز ایستاده نبود و یقین داشت كه ناتوانى او از نماز ایستاده، تا آخر وقت ادامه خواهد یافت، ولى قبل از آخر وقت توانست ایستاده نماز بخواند، باید نماز را بطور ایستاده اعاده كند.
 
2 - كسى كه نمى‏تواند نشسته نماز بخواند باید در حال نماز به پهلوى راست طورى بخوابد كه جلوى بدن او رو به قبله باشد، و اگر ممكن نیست باید به پهلوى چپ طورى بخوابد كه جلوى بدن او رو به قبله باشد و اگر این را هم نتواند باید به پشت بخوابد بطورى كه كف پاى او رو به قبله باشد. 2 - كسى كه قادر بر نماز نشسته نیز نیست، باید خوابیده نماز بخواند. و بنابر احتیاط واجب باید اگر مى‏تواند به پهلوى راست بخوابد و صورت و بدن او رو به قبله باشد، و گرنه به پهلوى چپ بخوابد، و اگر این گونه هم نمیتواند، به پشت بخوابد بطورى كه كف پاهاى او رو به قبله باشد.
 
 قرائت
3 -
در ركعت اول و دوم نمازهاى واجب یومیّه، انسان باید اول حمد و بعد از آن یك سوره تمام بخواند.
 قرائت‏
3 -
در ركعت اول و دوم نمازهاى واجب یومیّه، انسان باید سوره حمد را بخواند و پس از آن بنابر احتیاط واجب، یك سوره كامل قرائت كند.
 
4 - اگر اشتباهاً مشغول خواندن سوره‏اى شود كه سجده واجب دارد، چنانچه پیش از رسیدن به آیه سجده بفهمد، باید آن سوره را رها كند و سوره دیگر بخواند و اگر بعد از خواندن آیه سجده بفهمد باید در بین نماز با اشاره، سجده آن را به جا آورد و به همان سوره كه خوانده اكتفا نماید. 4 - در نماز واجب خواندن سوره‏هاى سجده جایز نیست و اگر عمداً یا سهواً یكى از آن سوره‏ها را بخواند تا به آیه سجده برسد باید بنابر احتیاط واجب سجده تلاوت را بجا آورد و برخیزد و اگر سوره تمام نشده آن را تمام كند و نماز را به آخر برساند و سپس نماز را اعاده كند. و اگر قبل از رسیدن به آیه سجده ملتفت شد احتیاط واجب آن است كه سوره را رها كند و سوره دیگرى بخواند و نماز را تمام كند و سپس نماز را اعاده نماید.
 
5 - وقتى مى‏خواهد براى خواندن سوره، «بسم اللّه الرحمن الرحیم» بگوید، باید سوره را معین كند و بسم‏الله را به قصد آن سوره بگوید و اگر سوره‏اى را تعیین كرد. سپس آن سوره را رها كرد، باید براى سوره دیگرى كه مى‏خواهد بخواند، به قصد همان سوره مجددا «بسم‏اللّه...» را بگوید. 5 - س - كسى كه از ابتدا یا بر حسب عادت قصد خواندن سوره فاتحه و اخلاص را داشت و بسم اللّه الرحمن الرحیم را گفت ولى سهواً سوره را تعیین نكرد، آیا باید از اول، سوره معیّنى را قصد نماید و بعد بسم اللّه الرحمن الرحیم را قرائت كند؟
ج - اعاده «بسم اللّه الرحمن الرحیم» واجب نیست، بلكه مى‏تواند براى خواندن هر سوره‏اى به آن اكتفاء كند.
 
6 - اگر در ركعت سوم یا چهارم مى‏خواست حمد بخواند تسبیحات به زبانش آمده، یا مى‏خواست تسبیحات بخواند حمد به زبانش آمد باید آن را رها كند و دوباره حمد یا تسبیحات را بخواند ولى اگر عادتش خواندن چیزى بوده كه به زبانش آمده، و در خزانه قلبش آن را قصد داشته، مى‏تواند همان را تمام كند و نمازش صحیح است. 6 - كسى كه عادت دارد در ركعت سوم و چهارم تسبیحات بخواند، اگر تصمیم گرفت حمد بخواند، ولى بخاطر غافل شدن از این تصمیم، بر طبق عادت خود به خواندن تسبیحات مشغول شود، نمازش صحیح است و همنیطور اگر عادت به خواندن حمد دارد و تصمیم مى‏گیرد تسبیحات بخواند.
 
7 - زن مى‏تواند حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشاء را بلند یا آهسته بخواند، ولى اگر نامحرم صدایش را بشنود بنابراحتیاط واجب باید آهسته بخواند. 7 - زن مى‏تواند حمد و سوره نمازهاى صبح و مغرب و عشاء را بلند یا آهسته بخواند، ولى اگر نامحرم صداى او را مى‏شنود بهتر است آهسته بخواند.
 
8 - اگر در ركعت سوم و چهارم حمد بخواند، بنابراحتیاط واجب باید بسم اللّه آن را هم آهسته بگوید. 8 - بر مرد و زن واجب است كه در ركعت سوم و چهارم نمازها، تسبیحات یا حمد را آهسته بخوانند، ولى در صورتى كه حمد بخواند مى‏تواند در نماز فرادى‏ بسم اللّه الرحمن الرحیم را در آن بلند بگوید. اگر چه احتیاط در آن است كه بسم اللّه را هم آهسته بگوید، و در نماز جماعت این احتیاط، واجب است.
 
9- احتیاط مستحب آن است كه در نماز، وقف به حركت و وصل به سكون ننماید و معنى وقف به حركت آن است كه زیر یا زبَر یا پیش آخر كلمه‏اى را بگوید و بین آن كلمه و كلمه بعدش فاصله دهد. مثلاً بگوید الرحمن الرحیم و میم الرحیم را زیر بدهد و بعد قدرى فاصله دهد و بگوید مالك یوم الدین. و معنى وصل به سكون آن است كه زیر یا زبر یا پیش كلمه‏اى را نگوید و آن كلمه را به كلمه بعد بچسباند مثل آن كه بگوید الرحمن الرحیم و میم الرحیم را زیر ندهد و فوراً مالك یوم الدین را بگوید. 9 - در قرائت نماز لازم نیست كه اگر آیه‏اى را به آیه‏ى بعدى وصل كرد، حركت آخر آیه را ظاهر كند، مثلاً: اگر بگوید: مالك یوم الدین، و نون آخر آیه را ساكن كند و بلافاصله بگوید: ایاك نعبد وایاك نستعین اشكال ندارد. این كار را «وصل به سكون» مى‏نامند. و همینطور است در مورد كلماتى كه آیه از آنها تشكیل شده است. اگر چه در مورد اخیر احتیاط آن است كه وصل به سكون نكند.
 
10 - اگر در ركوع ركعت سوم یا چهارم یا در حال رفتن به ركوع شك كند كه حمد یا تسبیحات را خوانده یا نه، باید به شك خود اعتنا نكند. 10 - اگر در ركوع ركعت سوم و چهارم شك كند كه حمد یا تسبیحات را خوانده یا نه، باید به شك خود اعتنا نكند. ولى اگر در هنگام رفتن به ركوع در حالى كه هنوز به حدّ ركوع نرسیده است شك كند، بنابر احتیاط واجب باید برگردد و حمد یا تسبیحات را بخواند.
 
11 - هر گاه شك كند كه آیه یا كلمه‏اى را درست گفته یا نه اگر به چیزى كه بعد از آن است مشغول نشده، باید آن آیه یا كلمه را بطور صحیح بگوید و اگر به چیزى كه بعد از آن است مشغول شده، چنانچه آن چیز ركن باشد مثل آن كه در ركوع شك كند كه فلان كلمه از سوره را درست گفته یا نه، باید به شك خود اعتنا نكند، و اگر ركن نباشد، مثلاً موقع گفتن «اللّه الصمد» شك كند كه «قل هو اللّه احد» را درست گفته یا نه، باز هم مى‏تواند به شك خود اعتنا نكند، ولى اگر احتیاطاً آن آیه یا كلمه را بطور صحیح بگوید اشكال ندارد، و اگر چند مرتبه هم شك كند، مى‏تواند چند بار بگوید اما اگر به وسواس برسد و باز هم بگوید، بنابر احتیاط واجب باید نمازش را دوباره بخواند. 11 - اگر پس از آنكه آیه‏اى را تمام كرد شك كند كه آن را درست خوانده یا نه، باید به شك خود اعتنا نكند. و همینطور است اگر جمله‏اى از آیه را تمام كرد و پس از آن شك در درست خواندن آن كرد، مثل اینكه پس از «اِیّاكَ نَعْبُدُ» شك‏كرد كه آیا آن‏را درست اداكرده‏است یا نه.
 
البته در همه این صورتها اگر آنچه را كه در صحیح ادا كردن آن شك دارد، احتیاطاً دوباره بخواند اشكال ندارد.
 
ركوع‏
12 -
در هر ركعت بعد از قرائت باید به اندازه‏اى خم شود كه بتواند دست را به زانو بگذارد، و این عمل را ركوع مى‏گویند.
ركوع‏
12 -
در هر ركعت بعد از قرائت باید به اندازه‏اى خم شود كه بتواند دست را بر زانو بگذارد، و اگر سر انگشتها هم به زانو برسد كافى است و این عمل را ركوع مى‏گویند.
 
13 - اگر به اندازه ركوع خم شود، ولى دستها را به زانو نگذارد اشكال ندارد. 13 - احتیاط آن است كه در حال ركوع دستها را بر زانو بگذارد.
 
14 - انسان هرذكرى در ركوع بگوید كافى‏است، ولى احتیاط واجب آن است كه به قدر سه مرتبه «سُبْحانَ اللّه» یا یك مرتبه «سُبْحانَ رَبّىَ العَظیمِ وَ بِحَمْدِهِ» كمتر نباشد. 14 - ذكر واجب در ركوع عبارت است از یكبار گفتن: «سُبْحانَ رَبّىَ العَظیمِ وَبِحَمْدِهِ» یا سه بارگفتن: «سُبْحانَ اللّه». و اگر بجاى آن ذكر دیگرى از قبیل «اَلحَمْدُلِلّه» و «اللّهُ اَكبَر» و غیر آن را به‏همان مقدار بگوید نیز كافى است.
15 - اگر موقعى كه ذكر واجب ركوع را مى‏گوید، بى اختیار بقدرى حركت كند كه از حال آرام بودن بدن خارج شود باید بعد از آرام گرفتن بدن، بنابر احتیاط واجب دوباره ذكر را بگوید، ولى اگر كمى حركت كند كه از حال آرام بودن بدن خارج نشود یا انگشتان را حركت دهد اشكال ندارد. 15 - اگر در حالیكه ذكر واجب ركوع را مى‏گوید، بدن او بى‏اختیار حركت كند و حال طمأنینه واجب را بر هم بزند، باید پس از آرام گرفتن بدن، ذكر واجب را دوباره بگوید. حركت اندك بدن یا حركت انگشتان و امثال آن اشكال ندارد.
16 - اگر نتواند به مقدار ذكر در ركوع بماند، در صورتى كه بتواند پیش از آن كه از حد ركوع بیرون رود ذكر را بگوید، باید در آن حال تمام كند و اگر نتواند در حال برخاستن ذكر را به قصد رجاء بگوید.(۱۶)
اگر به واسطه مرض و مانند آن در ركوع آرام نگیرد نماز صحیح است ولى باید پیش از آنكه از حال ركوع خارج شود، ذكر واجب یعنى «سبحان ربّى العظیم و بحمده» یا سه مرتبه «سبحان اللّه» را بگوید.
(توضیح المسائل، م 1035)
16 - كسى كه بخاطر بیمارى و امثال آن نمى‏تواند به اندازه گفتن سه «سبحان اللّه» در حال ركوع بماند، كافى است كه یك مرتبه «سبحان الله» بگوید، و اگر فقط یك لحظه مى‏تواند در حال ركوع باشد، احتیاط واجب آن است كه ذكر را در همان لحظه شروع كند و در حال سر برداشتن تمام نماید
17 - اگر بعد از آن كه پیشانى به زمین برسد، یادش بیاید كه ركوع نكرده، بنابراحتیاط واجب باید بایستد و ركوع را به جا آورد و نماز را تمام كند و دوباره بخواند. 17 - اگر در حال سجده اوّل یا بعد از آن و پیش از آنكه وارد سجده دوّم شود یادش بیاید كه ركوع نكرده است، باید برخیزد و بایستد و ركوع كند و پس از آن دو سجده را بجا آورد و نماز را تمام كند و بعد از نماز احتیاطاً دو سجده سهو براى سجده زیادى بگزارد.
سجده‏
18 -
در سجده هر ذكرى بگوید كافى است ولى احتیاط واجب آن است كه مقدار ذكر از سه مرتبه «سبحان اللّه» یا یك مرتبه «سبحان ربّى الأعلى و بحمده» كمتر نباشد.
سجده‏
 18 -
ذكر واجب در سجده عبارت است از یك بار گفتن «سبحان ربّى الأعلى و بحمده» یا سه مرتبه گفتن «سبحان اللّه» و اگر به جاى آن ذكرهاى دیگر مانند «اَلحَمْدُلِلّه»، «اللّه‏اكبر» و غیر آن را به همان مقدار بگوید كافى است.
19 - اگر پیش از آن كه پیشانى به زمین برسد و بدن آرام گیرد عمدا ذكر سجده را بگوید، یا پیش از تمام شدن ذكر عمدا سر از سجده بردارد، نماز باطل است. 19 - كسى كه مى‏داند آرام بودن بدن در حال ذكر سجود واجب است اگر پیش از آن كه پیشانى به زمین برسد و بدن آرام بگیرد، عمدا ذكر را بگوید، یا پیش از تمام شدن ذكر، عمدا سر از سجده بردارد، نمازش باطل است.
20 - اگر پیشانى بى اختیار از جاى سجده بلند شود، چنانچه ممكن باشد باید نگذارد دوباره به جاى سجده برسد، و این یك سجده حساب مى‏شود، چه ذكر سجده را گفته باشد یا نه، و اگر نتواند سر را نگه دارد و بى اختیار دوباره به جاى سجده برسد، روى هم یك سجده حساب مى‏شود و اگر ذكر نگفته باشد باید بگوید. 20 - اگر در هنگام سجده، پیشانى به محل سجده بخورد و بى‏اختیار از زمین بلند شود، باید دوباره پیشانى را بر زمین بگذارد و ذكر سجده را بگوید، و یك سجده به حساب مى‏آید.
21 - جایى كه انسان باید تقیّه كند مى‏تواند بر فرش و مانند آن سجده نماید و لازم نیست براى نماز به جاى دیگر برود. 21 - جایى كه انسان باید تقیّه كند مى‏تواند بر فرش و مانند آن سجده نماید و لازم نیست براى نماز به جاى دیگر برود ولى اگر در همان محل بتواند طوریكه به زحمت نیفتد بر حصیر یا سنگ و امثال آن سجده كند، بنابر احتیاط واجب باید بر این اشیاء سجده نماید.
22 - اگر انسان ناچار شود كه در زمین گل نماز بخواند بنابر احتیاط واجب باید در حالى كه ایستاده است، براى سجده با سر اشاره كند و تشهد را ایستاده بخواند. 22 - هر گاه در زمین گل آلود نماز مى‏خواند، اگر آلوده‏شدن بدن و لباس براى او موجب مشقت است، مى‏تواند در حالیكه ایستاده، براى سجده با سر اشاره كند و تشهد را ایستاده بخواند.
23 - ... سجده كردن بر چیزهاى معدنى مانند طلا و نقره و عقیق و فیروزه باطل است اما سجده كردن بر سنگ‏هاى معدنى مانند مرمر و سنگ‏هاى سیاه اشكال ندارد. 23 - سجده بر سنگ مرمر و دیگر سنگ‏هایى كه در ساخت یا زینت بنا به كار مى‏رود صحیح است، همچنین سجده بر عقیق و فیروزه و دُرّ و امثال آن؛ هرچند احتیاط آن است كه بر این دسته آخرى سجده نكند.
24 - سجده كردن بر برگ چاى و قهوه جایز نیست. 24 - سجده كردن بر برگ چاى بنابر احتیاط واجب صحیح نیست، ولى سجده بر برگ درخت قهوه كه خود برگ، استفاده خوراكى ندارد، صحیح است.
25 - سجده بر گلهایى كه خوراكى نیستند، صحیح است ولى سجده بر دواهاى خوراكى كه از زمین مى‏روید، مانند گل بنفشه  و گل گاوزبان صحیح نیست.  25 - سجده بر گلهایى كه خوراكى نیستند و نیز داروهاى گیاهى كه از زمین مى‏روید و فقط براى معالجه بیماریها به كار مى‏آید مانند گل ختمى و گل بنفشه صحیح است، ولى بر گیاهانى كه در موارد غیر معالجه نیز براى خواص طبّى كه در آن است به مصرف خوراكى مى‏رسد، مانند خاكشیر و امثال آن، سجده درست نیست.
26 - اگر كاغذ را از چیزى كه سجده بر آن صحیح است مثلاً از كاه ساخته باشند، مى‏شود بر آن سجده كرد و سجده بر كاغذى كه از پنبه و مانند آن ساخته شده اشكال ندارد. 26 - سجده بر كاغذى كه از چوب و گیاهان - غیر از كتان و پنبه - ساخته مى‏شود درست است.
27 - اگر چیزى كه سجده بر آن صحیح است ندارد، یا اگر دارد بواسطه سرما یا گرماى زیاد و مانند اینها نمى‏تواند بر آن سجده كند، باید به لباسش اگر از كتان و پنبه است،
 
سجده كند و اگر از چیز دیگر است بر همان چیز سجده كند و اگر آن هم نیست باید بر پشت دست و چنانچه آنهم ممكن نیست به چیز معدنى مانند انگشتر عقیق سجده نماید.
27 - اگر چیزى كه سجده بر آن صحیح است ندارد، یا به واسطه سرما یا گرما و مانند اینها نمى‏تواند بر آن سجده كند، چنانچه لباس او از جنس پنبه یا كتان است یا چیزى از جنس پنبه یا كتان دارد باید بر آن سجده كند و احتیاط آن است كه تا سجده بر لباسى كه از پنبه و كتان باشد ممكن است، بر غیر آن (یعنى غیر لباسى كه از این جنس باشد) سجده نكند و اگر ندارد، بنابر احتیاط واجب بر پشت دست خود سجده كند.
28 - اگر در سجده اول، مهر به پیشانى بچسبد و بدون اینكه مهر را بردارد دوباره به سجده رود اشكال دارد، بلكه نماز باطل است و باید اعاده كند.  28 - اگر در سجده اول، مهر به پیشانى بچسبد باید براى سجده دوم مهر را از پیشانى بردارد، و اگر مهر را از پیشانى جدا نكند و به همان حال به سجده دوم برود اشكال دارد.
29 - اگر آیه سجده را از كسى كه قصد خواندن قرآن ندارد، بشنود یا از مثل گرامافون آیه سجده را بشنود لازم نیست سجده نماید. ولى اگر از آلتى كه صداى خود انسان را مى‏رساند بشنود، واجب است سجده كند. 29 - اگر به آیه سجده‏اى كه از رادیو و تلویزیون یا ضبط صوت و امثال آن پخش مى‏شود گوش دهد، سجده واجب است.
 تشهّد
30 -
اگر تشهد را فراموش كند و بایستد و پیش از ركوع یادش بیاید كه تشهد را نخوانده، باید بنشیند و تشهد را بخواند و دوباره بایستد و آنچه باید در آن ركعت خوانده شود بخواند و نماز را تمام كند و اگر در ركوع یا بعد از آن یادش بیاید، باید نماز را تمام كند و بعد از سلام نماز، تشهد را قضا كند، و بنابر احتیاط واجب براى تشهد فراموش شده، دو سجده سهو بجا آورد.
 تشهّد
30 - اگر تشهد را فراموش كند و در هنگامى كه به ركوع ركعت سوم رفته یا بعد از آن یادش بیاید، باید نماز را تمام كند و بعد از سلام، براى تشهد فراموش شده دو سجده سهو بجا آورد. و احتیاط آن است كه پیش از سجده سهو، تشهد فراموش شده را قضا كند.

1- توضیح المسائل، م 976
3- توضیح المسائل، م 978
5- تحریر الوسیله ج 1،القول فی القراءة و الذكر، ص‏150، م 7
7- توضیح المسائل، م 994
9- تحریر الوسیله، القول فی القرائة والذكر، ص 151، م 13 و توضیح المسائل، م 1004
11- توضیح المسائل، م 1016
13- توضیح المسائل، م 1023
14- توضیح المسائل، م 1028
15- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1031
۱۶- توضیح المسائل، م 1034
۱۷- توضیح المسائل، م 1042
۱۸- توضیح المسائل، م 1049
۱۹- توضیح المسائل، احكام نماز، 1051
۲۰- توضیح المسائل، احكام نماز، م‏1071
۲۱- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1072
۲۲- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1074
۲۳- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1076
۲۴- العروة الوثقى، جلد 1، فى مسجد الجبهة من مكان المصلى، م‏6
۲۵- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1079
۲۶- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1082
۲۷- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1084
۲۸- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1086
۲۹- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1096
۳۰- توضیح المسائل، احكام نماز، م 1102


3- استفتاء، 242
5- اجوبةالاستفتائات، س 466
7- اجوبةالاستفتائات، س 471
9- استفتاء، 261
11- استفتاء، 268
12- استفتاء، 271
14- استفتاء، 275

 
شنبه 7/6/1388 - 12:26
سياست
زندگی نامه شهید محمد علی رجایی سال ۱۳۱۲ در قزوین به دنیا آمد. پدرش پیشه‌ور بود و در بازار قزوین به کسب خرازی اشتغال داشت. پدرش را در ۴ سالگی از دست داده بود. برادرش که ۱۰ سال بزرگتر از او بود بیرون از خانه کار می‌کرد. و مادرش از صبح تا شب پنبه پاک می‌کرد و فندق و گردو و بادام می‌شکست. بیش‌تر اوقات دست‌هایش به خاطر فشار زیاد ترک بر می‌داشت. محمد علی وقتی از مدرسه به خانه بر می‌گشت در کارها به مادرش کمک می‌کرد. در ۱۳ سالگی کلاس ششم ابدایی را تمام کرد و به خاطر اینکه قزوین از لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی نداشت راهی تهران شد. برادرش از مدتی پیش به تهران آمده بود.ابتدا در بازار آهن فروشان مشغول به کار شد و به علت سنگینی کار چندی بعد به دستفروشی روی آورد. محمدعلی بعد از دستفروشی دوباره به بازار تهران برگشت و در چند حجره به شا گردی پرداخت در جاهایی که به باورها و اعتقادش اهانت می‌شد کار نمی‌کرد. در سال ۱۳۳۰ نیروی هوایی جوانانی را که مدرک ششم ابتدایی داشتند با درجه‌ی گروهبانی استخدام می‌کرد. رجایی داوطلب خدمت در این نیرو شد. سه ماه از دوره‌ی آموزشی گروهبانی را گذرانده‌ بود که گروه فدائیان اسلام را شناخت و در جلسات این گروه شرکت کرد و همکاریش با اعضای این گروه مبارز آغاز شد. شعار فدائیان اسلام این بود که «همه کار و همه چیز برای خدا» و «اسلام برتر از همه چیز است و هیچ برتر از اسلام نیست». رجایی به فدائیان اسلام پیوست. در کلاس‌های شبانه‌ای که وابسته به «مرکز تعلیمات جامعه‌ی اسلامی» بود شرکت می‌کرد. رجایی پس از طی دوره‌ی آموزشی و دریافت درجه‌ی گروهبانی در کنار کار به تحصیل ادامه داد و درسال ۱۳۳۲ دیپلم گرفت. رجایی چون در شهریور ماه دیپلم گرفته بود نمی‌توانست در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کند راهی بیجار شد و در دبیرستانی مشغول تدریس زبان انگلیسی شد. با تمام شدن سال تحصیلی، به تهران بازگشت و در دانشسرای عالی تربیت بدنی معلم به تحصیل پرداخت. بعد به دانشسرای عالی رفت. پس از ۲ سال لیسانس ریاضی گرفت و به استخدام آموزش و پرورش درآمد. ابتدا به ملایر رفت اما با رئیس آموزش‌ و پرورش اختلاف پیدا کرد و بعد به خوانسار رفت و مشغول تدریس شد و یک سال را با موفقیت گذراند سال تحصیلی به پایان رسید و رجایی به تهران برگشت ودر دوره‌ی فوق‌لیسانس در رشته‌ی آمار مشغول به تحصیل شد و اوقات بیکاری در مدرسه‌ی کمال تدریس می‌کرد. در سال ۱۳۱۴ تصمیم گرفت با دختر یکی از بستگانش ازدواج کند. در آن موقع ۲۸ ساله بود. این بود که پیشنهاد ازدواج با او را پذیرفت و بعد از ۶ ماه زندگی مشترک خود را آغاز کردند. هفت ماه بعد از ازدواجشان به ماجرای دستگیری رجایی در اردیبهشت ماه ۱۳۴۲ اتفاق افتاد. سال ۱۳۵۶ از راه رسید و رجایی هم چنان در سلولهای نمناک و تاریک کمیته‌ی‌ مشترک ضد خرابکاری صبح را به شب و شب را به صبح می‌دوخت. رجایی در زندان به تبیین مفاهیم والایی چون صبر، دعا، تقوا و توبه در قرآن پرداخت و آ‌نها را در اختیار دیگران قرار داد. سرانجام در روز عید غدیر آبان ماه ۱۳۵۷ از زندان آزاد شد. در آن روزها موج مبارزه‌ی مردم علیه رژیم شاه به طرز بی‌سابقه‌ای گسترش یافته بود. همسر و فرزندانش با دیدن او اشک شادی ریختند. رجایی بلافاصله با تأسیس انجمن اسلامی معلمان مبارز، به مبارزه علیه رژیم پرداخت. وقتی شاه از ایران فرار کرد رجایی به عضویت «کمیته استقبال» درآمد، و در کنار دیگر مبارزان مهیای ورود امام شد. و در روز ۲۲ بهمن پایه‌های پوسیده‌ی رژیم توسط امام خمینی(ره) فرو ریخت. پس از گذشت چند ماهی از انقلاب رجایی ابتدا به کفالت وزارت و سپس به سمت وزیر آموزش و پرورش منصوب شد. در ۲ فروردین ماه ۱۳۵۹ با یک میلیون و دویست و نه هزار و دوازده رأی به عنوان نماینده مردم تهران به مجلس شورای اسلامی (به پیشنهاد آقای رفسنجانی) راه یافت. روز یکشنبه ۱۹ مرداد در ۳۲ جلسه مجلس شورای اسلامی، نامه‌ی بنی صدر بر معرفی رجایی به عنوان نخست وزیر قرائت شد و فردای آن روز مجلس با ۱۵۳ رأی موافق و ۲۴ رأی مخالف و ۱۹ رأی ممتنع به رجایی رأی اعتماد داد. بعد از آن محمد علی رجایی با رأی مردم به ریاست جمهوری برگزیده شد و روز ۱۱ مرداد ماه ۱۳۶۰ حضرت امام خمینی رأی ملت را به ایشان تنفیذ کردند. رجایی تا آخرین روز عمر خود درخانه‌ای قدیمی که به آن کلنگی می‌گویند زندگی کرد. ۲ دست لباس بیشتر نداشت. ساعت ۳۰/۲ عصر روز ۸ شهریور از اتاق کارش خارج شد. راننده فکر کرد که می‌خواهد به خارج از ساختمان ریاست جمهوری برود به دنبالش رفت. در ساعت ۳ عصر صدای انفجار مهیبی از ساختمان نخست‌وزیری برخاست. همه نگران رجایی و باهنر بودند. همسر شهید رجایی به بیمارستان آمد و در سردخانه پیکر سوخته‌ی شهید رجایی را شناسایی کرد. با شنیدن خبر شهادت رجایی و باهنر مردم به خیابان‌ها ریختند و ایران در سوگ رئیس جمهور و نخست وزیر خود فرو رفت و مردم با سر دادن شعار «رجایی، رجایی، راهت ادامه دارد!» پیکر او و شهید باهنر را تا بهشت زهرا مشایعت کردند. 
شنبه 7/6/1388 - 12:24
دعا و زیارت
نماز امام زمان علیه السلامبه مردم بگو: به این مكان رغبت كنند و آنرا عزیز دارند و چهار ركعت نماز در آن گذارند. دو ركعت اول: به نیت نماز تحت مسجد است، در هر ركعت آن یك حمد و هفت بار (قل هوالله احد) خوانده مىشود و در حالت ركوع و سجود هم هفت مرتبه ذكر را تكرار كنند. دو ركعت دوم: به نیت نماز امام زمان علیه السلام خوانده مىشود، بد ین صورت كه سوره حمد را شروع كرده و آیه (ایاك نعبد و ایاك نستعین) صد مرتبه تكرار مىشود و بعد از آن، بقیه سوره حمد خوانده مىشود، و سپس سوره (قل هو الله احد) را فقط یك بار خوانده و به ركوع رفته و ذكر (سبحان ربى العظیم و بحمده) هفت مرتبه، پشت سر هم تكرار مىشود. و سپس به سجود رفته و ذكر (سبحان ربى الاعلى و بحمده) نیز هفت مرتبه، پشت سر هم تكرار مىشود. ركعت دوم را نیز به همین ترتیب خوانده، چون نماز به پایان برسد و سلام داده شود، یك بار گفته مىشود (لا اله الا الله) و به دنبال آن تسبیحات حضرت زهرا علیها السلام خوانده شود وبعد از آن به سجده رفته و صد بار بگویند: (اللهم صل على محمد و آل محمد). آنگاه امام علیه السلام فرمودند: هر كه این دو ركعت نماز را در این مكان (مسجد مقدس جمكران) بخواند مانند آن است كه دو ركعت نماز در كعبه خوانده باشد. چون به راه افتادم، چند قدمى هنوز نرفته بودم كه دوباره مرا باز خواندند و فرمودند: بزى در گله جعفر كاشانى است، آنرا خریدارى كن و بدین مكان آور و آنرا بكش و بین بیماران انقاق كن، هر بیمار و مریضى كه از گوشت آن بخورد، حق تعالى او را شفا دهد. حسن بن مثله جمكرانى مىگوید: من به خانه بازگشتم و تمام شب را در اند یشه بودم، تا اینكه نماز صبح را خوانده و به سراغ على المنذ ر رفتم و ماجراى شب گذشته را براى او نقل كردم و با او به همان مكان شب گذشته رفتیم، و در آنجا زنجیرهایى را دیدیم كه طبق فرموده امام علیه السلام حدود بناى مسجد را نشان مىداد. سپس به قم نزد سید ابوالحسن رضا رفتیم و چون به در خانه او رسید یم، خادم او گفت: آیا تو از جمكران هستى؟ به او گفتم: بلى! خادم گفت: سید از سحر در انتظار تو است. آنگاه به درون خانه رفتیم و سید مرا گرامى داشت و گفت: اى حسن بن مثله من در خواب بودم كه شخصى به من گفت: حسن به مثله، از جمكران نزد تو مىآید، هر چه او گوید، تصدیق كن و به قول او اعتماد نما، كه سخن او سخن ماست و قول او را رد نكن. از هنگام بیدار شدن تا این ساعت منتظر تو بودم، آنگاه من ماجراى شب گذشته را براى وى تعریف كردم، سید بلافاصله فرمود تا اسب ها را زین نهادند و بیرون آوردند و سوار شدیم، چون به نزدیك روستاى جمكران رسید یم، گله جعفر كاشانی را دید یم، آن بز از پس همه گوسفندان مىآمد، چون به میان گله رفتم، همینكه بز مرا دید به طرف من دوید، جعفر سوگند یاد كرد كه این بز در گله من نبوده و تاكنون آنرا ندیده بودم، به هر حال آن بز را به محل مسجد آورده و آن را ذبح كرده و هر بیمارى كه گوشت آن تناول كرد، با عنایت خداوند تبارك و تعالى و حضرت بقیه الله ارواحنا فداه شفا یافت. ابو الحسن رضا، حسن مسلم را احضار كرده و منافع زمین را از او گرفت و مسجد جمكران را ینا كرد و آن را با چوب پوشانید. سپس زنجیرها و میخ ها را با خود به قم برد و در خانه خود گذاشت، هر بیمار و دردمندى كه خود را به آن زنجیرها مىمالید، خداى تعالى او را شفاى عاجل مىفرمود، پس از فوت سید ابوالحسن، آن زنجیرها ناپدید شد و دیگر كسى آنها را ندید. (تلخیص از كتاب نجم الثاقب، ص 383 تا 388)
شنبه 7/6/1388 - 12:18
دعا و زیارت

رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
إِنَّ اللّه‏َ تَعالى جَمیلٌ یُحِبُّ الْجَمالَ، سَخىٌّ یُحِبُّ السَّخاءَ، نَظیفٌ یُحِبُّ النَّظافَةَ؛
خداوند زیباست و زیبایى را دوست دارد، بخشنده است و بخشش را دوست دارد، پاكیزه است و پاكیزگى را دوست دارد.
1031
رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
تَنَظَّفوا بِكُلِّ مَا اسْتَطَعْتُمْ فَإِنَّ اللّه‏َ تَعالى بَنَى الإِْسْلامَ عَلَى النَّظافَةِ وَلَنْ یَدْخُلَ الْجَنَّةَ إِلاّكُلُّ نَظیفٍ؛
خودتان را با هر وسیله‏اى كه مى‏توانید پاكیزه كنید، زیرا كه خداى متعال اسلام را برپایه پاكیزگى بنا كرده است و هرگز به بهشت نرود مگر كسى كه پاكیزه باشد.
1032
امام على علیه‏السلام :
نِعْمَ الْبَیْتُ الْحَمّامُ تَذْكُرُ فیهِ النّارَ وَیَذْهَبُ بِالدَّرَنِ؛
چه‏نیكو جایگاهى است حمّام، یادآور دوزخ است و چرك راازمیان‏مى‏برد.

 1033
امام على علیه‏السلام :
تَنَظَّفوا بِالْماءِ مِنَ النَّتْنِ الرِّیحِ الَّذى یُتَأَذّى بِهِ؛
خودتان را با آب، از بوى بد، كه دیگران را آزار مى‏دهد بشویید.
1034
امام صادق علیه‏السلام :
اِنَّ لِكُلِّ ثَمَرَةٍ سَّما فَاِذا اَتَیْتُمْ بِها فَمَسّوها بِالْماءِ أوْ اَغْمِسوها فِى الماءِ؛
هر میوه‏اى سمّى دارد، هرگاه میوه به دستتان رسید آن را با بشویید و یا در آب فرو برید.
1035
امام على علیه‏السلام :
اَلنَّظیفُ مِنَ الثِّیابِ یُذْهِبُ الْهَمَّ وَالْحُزْنَ وَهُوَ طَهورٌ لِلصَّلاةِ؛
لباس پاكیزه غم و اندوه را مى‏برد و موجب پاكیزگى نماز است.
1036
رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
لا یُطَوِّلَنَّ أَحَدُكُمْ شارِبَهُ وَلا شَعْرَ إِبْطَیْهِ وَلا عانَتَهُ فَإِنَّ الشَّیْطانَ یَتَّخِذُها مَخْبَئا یَسْتَتِرُ بِها؛
بلند نكند كسى از شما موهاى سبیل و موهاى زیر بغل و موى زیر شكم خود را، زیرا شیطان این مراكز را پناهگاه خود قرار داده زیر موها پنهان مى‏شود.
1037
رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
تَقلیمُ الأَْظْفارِ یَمْنَعُ الدّاءَ الأَْعْظَمَ وَیَزیدُ الرِّزْقَ؛
گرفتن ناخنها درد بزرگ را مانع مى‏شود و روزى را زیاد مى‏كند.
1038
امام على علیه‏السلام :
نَظِّفوا بُیوتَكُمْ مِن حَوْكِ الْعَنْكَبوتِ، فَإِنَّ تَرْكَهُ فِى الْبَیْتِ یورِثُ الْفَقْرَ؛
خانه‏هاى خود را از تار عنكبوت تمیز كنید، زیرا باقى گذاشتن آن در خانه، فقر مى‏آورد.
1039
رسول اكرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :
لا تُبَیِّتوُا الْقُمامَةَ فى بُیوتِكُمْ وَأَخْرِجوها نَهارا، فَإِنَّها مَقْعَدُ الشَّیْطانِ؛
زباله را شب در خانه‏هاى خود نگه ندارید و آن را در روز به بیرون از خانه منتقل كنید، زیرا زباله نشیمنگاه شیطان است.

 

 1. نهج الفصاحه ح‏690

 2.  نهج الفصاحه ح‏1182

 3. من‏لایحضره‏الفقیه 1/115/237

 4. خصال ص‏620

 5.  كافى 6/350/4

6. كافى 6/444/14

 7. وسائل الشیعه 1/422/6

 8.  وسائل‏الشیعه 1/433/1

 9.  وسائل‏الشیعه 3/575/2

10. من‏لایحضره‏الفقیه 4/5/4968

شنبه 7/6/1388 - 12:17
دعا و زیارت
خواص سوره های قرآن

پیامبر اکرم ( ص ) : در مجمع البیان فرمودند : کسی که در روز جمعه سورۀ ( اصحاب کهف ) را قرائت کند آمرزیده شود گناهان او تا جمعۀ دیگر و به او نوری عطا شود ، که برسد تا آسمان و نگاهدارد خدا او را از فتنۀ دجال .
حضرت ابی عبدالله (ع) : اگر سورۀ ( حمد ) را هفتاد بار بر مرده بخوانند و روح در بدن باز آید شگفت نیست.

امام جعفر صادق (ع) : در جواهر القرآن مسطور است که سورۀ ( فاتحه) را میان نافلۀ صبح و نماز صبح بخوانند به نیت از بیماری شفا یابند.

امام محمد باقر (ع) : در مکارم الاخلاق ، روایت است هر گاه تو را علّتی باشد که بر نفس خود از آن مرض بترسی بخوان سورۀ ( انعام ) را ، به تو نمی رسد از آن علّت مکروهی .

امام جعفر صادق (ع) : در کتاب تفسیر مجمع البیان فرمود ند : هر که سورۀ ( بنی اسراعیل ) را در تمام شبهای جمعه بخواند نمیرد تا حضرت مهدی (ع)(عج) را زیارت کند و از اصحاب آن جناب شود.

خواص بعضی از آیات قرآن

پیامبر اکرم ( ص ) : در مکارم الاخلاق فرمودند : هر که خواهد کسی را به دوستی و محبت خود مایل سازد این آیه را خوانده به طعامی بدمد و به او بخوراند که موثر خواهد بود .
بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ اَن لا تَعلُوا عَلَیَّ وَ أتُونی مُسلِمینَ لَولا اَن رَبَطنا عَلی قَلبِها لِتَکُونَ مِنَ المُؤمِنینَ .

چهار آیه جهت نصرت و هیبت : هر کس همراه داشته باشد این چهار آیه را نصرت یابد و در نزد حاکمان با هیبت باشد عبارتند از : ( سورۀ بقره آیۀ 246 ) ، ( سورۀ آل عمران آیۀ 181 ) ، ( سورۀ نساء آیۀ 77 ) ، ( سورۀ مائده آیۀ 27 ) .
(
زیارت اهل بیت (ع

دعا برای تعجیل در ظهور
فواید دعا برای فرج : 1
1-
مایۀ ناراحتی شیطان لعین است . 2- مایۀ استجابت دعا می شود . 3- باعث نجات یافتن از فتنه های آخر الزمان می شود . 4- باعث آمرزش گناهان است. 5- شفاعت آن حضرت در قیامت شامل حال او می شود . 6-نشانۀ انتظار است . 7- فرج مولایمان حضرت صاحب الزمان (عج) زودتر واقع می شود . 8- باعث طولانی شدن عمر میشود . 9- هنگام مرگ به او مژده میرسد و با او به نرمی رفتار می وشد . 10-باعث زیاد شدن اِشراف نور امام (ع) در دل او می شود . 11- محبوب ترین افراد نزد خداوند خواهد بود . 12-کردار بد او به کردار نیک مبدل می شود . 13- موجب د عا ی امیر المؤ منین علی (ع) در حقّ او در روز قیامت می شود . 14- فرشتگان برای او طلب آمرزش می کنند . 15-در امان است از تشنگی روز قیامت . 16- این دعا در عالم برزخ و قیامت مونس ، مهربانی خواهد بود . 17- باعث دوری غصه می شود. 18- این دعا از خوشایندترین اعمال نزد خداوند است . 19-در روز قیامت هدیه های ویژه ای دریافت می کند .
20-
سبب کامل شدن دین است . 21- بی حساب داخل بهشت شود . 22- ثواب کسی را دارد که زیر پرچم حضرت مهدی (عج) شهید شده است. 23-با ائمۀ اطهار (ع) محشور می شود. 24- نائل شدن به بالاترین درجات شهدا در روز قیامت . 25- رستگاری به شفاعت حضرت فاطمۀ زهرا (س) را دارند.
برای این که این فضایل بزرگ نصیبتان شود همیشه بعد از نماز های واجب و یا در مجالس روضه و یا در سحر گاهان اولیّن دعایی که می کنید ، خدا را به حقّ محمد (ص) و آلش و به حقّ قرآنش و به حقّ شهدای کربلا قسم دهید که از بقیۀ غیبت ولیّش حضرت مهدی (عج) صرف نظر فر ما یند . آمین یا ربّ العالمین .

یا رَبَّ الحُسَینِ بِحَقّ ِ الحُسَینِ اِشفِ صَدرِ الحُسَینِ بِظُوُرِ الحُجَّه  
شنبه 7/6/1388 - 12:16
دعا و زیارت
یا قَریبُ ما مُتَعالُ فَوقَ كُلِّ شَی ءٍ عَلی اِرتِفاعِهِ

اگر كسی با بزرگی معامله داشته باشد و آن فرد بزرگ مقام حق او را ندهد

باید به زیارت متبركه برود و 3 روز 2 ركعت نماز كند و در هر ركعت

بعد از فاتحه 3 مرتبه
سوره انا انزلناه را بخواند و چون از نماز تمام شد

125 مرتبه این اسم را بخواند و از خداند خواهد كه به خاطر این اسم اعظم

در دل فلان كس اندازد كه حق او را بدهد
شنبه 7/6/1388 - 12:10
دعا و زیارت
یا قَریبُ یا مُجیبُ وَ یا مَدَنیُ كُلَّ شَیءٍ قٌربَةً

اگر كسی در كار خود فرو ماند و كسی به فریاد او نرسد

باید این اسم را هر روز 90 مرتبه بخواند
شنبه 7/6/1388 - 12:10
دعا و زیارت
یا حَنّانُ اَنتَ الَذی وَسِعَت كُلُّ شَی ءٍ رَحمَةً وَ عِلماً

اگر كسی قرض بسیار داشته باشد این اسم را بسیار بخواند

 و از قرض و بدهی رهایی یابد و به هر كار كه توجه كند نیكی ببیند

 و اگر وقتی آفتاب در شرف (شرف الشمس) باشد بنویسد

 در كاغذ زرد و به حروف نویسد و سپس همراه خود نگه دارد

هرگز محتاج نشود و عمرش با بركت و رزق بگذراند

و اگر در مغازه یا خانه ای این اسم را بر لوحی زیبا نویسد

و نگهداری كنی به بركت این اسم

 در آن منزل یا خانه بركت نازل خواهد شد

 و هر روز 110 مرتبه در آن مغازه یا خانه خوانده شود

به مدت 40 روز تا در حق شما اجابت شود

و از بركت آن بهره مند شوید

شنبه 7/6/1388 - 12:9
دعا و زیارت
برای پیدا شدن گمشده سوره یس را در دو ركعت بخواند و بگوید :

یا هادیَ الضَّالَةِ رُدََّ عَلَیَّ ضالَّتی
شنبه 7/6/1388 - 12:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته