• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3788روز قبل
ایرانگردی

اگر چه بالارفتن نرخ ارز، مانع جدی برای سفرهای خارجی مردم ایران محسوب می شود اما از نگاهی دیگر، این شرایط، بهترین فرصت برای جذب گردشگران سایر کشورها با برند «ایران، مقصد گردشگری ارزان» است.

خبرگزاری فارس: گرانی ارز و ارزانی گردشگری در ایران

صنعت گردشگری در ایران، علی رغم آنکه بسترهای اولیه توسعه آن از جمله فرهنگ، تمدن، تاریخ و طبیعت خاص وجود دارد اما هنوز در  کسب جایگاه مناسب در فهرست مقاصد گردشگری جهان، موفق نشده است.

در شرایط کنونی اقتصاد در دنیا، صنعت توریسم، پس از صنایع نفت و خودروسازی از درآمدزاترین صنایع برای کشورها محسوب می شود به همین دلیل در این کارزار جذب توریست و سرمایه در دنیا، کشورها از هیچ فرصتی نمی گذرند.

یکی از دغدغه های صنعت گردشگری در ایران طی سال های اخیر، موضوع گرانی سفرهای داخلی در مقایسه با سفرهای خارجی بود، مسئله ای که مسئولان، راه حل اجرایی برای آن نیافتند و عده ای از مردم ترجیح می دادند به جای اینکه به شهرهای مختلف داخل کشور سفر کنند به یک کشور خارجی بروند.

اما در این ماه های اخیر، بالا رفتن نرخ ارز به طور ناخواسته به کمک صنعت گردشگری کشور آمد و قضیه خروج گردشگر از ایران را بر عکس کرد چرا که هزینه سفرهای خارجی طی ماه های گذشته چندین برابر سفرهای داخلی شده است.

شرایطی که هم از سوی گردشگران داخلی در جلوگیری از خروج آنها به واسطه گرانی و هم از طرف گردشگران خارجی در ورود ارزان آنها به نفع اقتصاد و توسعه توریسم ایران شده است.

ایران در این سالها همواره با خروج توریست، حجم کلانی از ارز را از دست داده است رقمی که هیچ گاه به طور رسمی از سوی مسئولان اعلام نمی شود، اما در حال حاضر با بالارفتن نرخ ارز، سفرهای خارجی برای اقشار خاصی آن هم در صورت لزوم و ضرورت، انجام پذبر است.

اگر چه نرخ برخی اقلام سفر از جمله بلیت هواپیما، در این ماه ها در کشور افزایش یافته است اما با بالا رفتن نرخ ارز، باز هم ایران، در بین کشورهای دنیا یک کشور ارزان برای انجام سفر محسوب می شود و این ارزان بودن نیازمند اطلاع رسانی و معرفی به دنیا است.

ایران متأسفانه با تبلیغاتی که از سوی رسانه های صهیونیستی دنیا انجام می شود مقصدی ناشناخته و ناامن، جلوه داده شده است، البته سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) در سال های اخیر، توجه بسیار زیادی به گردشگری ایران داشته و حتی کرسی هایی از این سازمان را نیز در اختیار ایران قرار داده است اما هنوز راه بسیار طولانی برای معرفی جاذبه ها، تاریخ و تمدن ایران به مردم جهان در پیش رو است.

گردشگری ایران هنوز در تبلیغات به یک شیوه کارساز دست نیافته است که علت عمده آن نیز از سوی متولیان گردشگری، بحث تکراری کمبود و نبود بودجه اعلام می شود.

اما نگاهی به تجربه سایر کشورها در این زمینه، خالی از لطف نیست. کشور همسایه ما ترکیه 2 سال پیش نزدیک به 100 میلیون دلار تنها برای تبلیغات تلویزیونی و اینترنتی سرمایه گذاری کرد که در مقایسه با رقم سرمایه گذاری 27،8 میلیون دلاری این کشور در سال 2002 موفقیت این سرمایه گذاری ها کاملاً محرز است، ترکیه حدود 30 میلیون توریست در سال دارد و حدود 25 میلیارد دلار از صنعت توریسم، درآمد کسب می کند.

در نتیجه مسلم است که بدون صرف هزینه برای تبلیغات، کسب درآمد نیز بسیار سخت می شود.

برخی فعالان گردشگری در بخش خصوصی، حضور ایران را در نمایشگاه های گردشگری دنیا اعم از فیتور اسپانیا، ITB و... برای تبلیغات در جذب توریست به ایران موثر می دانند در حالی که ایران سال هاست که با صرف بودجه های کلان با دکورهای تکراری سربازان هخامنشی و بروشورهای به روز نشده، مهمان این نمایشگاه هاست و به گواه معاون گردشگری کشور، نقش حضور ایران در این نمایشگاه ها در آمار ورود توریست به کشور، کمتر از نیم درصد است.

در حالی که اگر این بودجه ها در مسیر درست و با هدف گذاری برنامه ریزی شده ای صرف می شد به طور قطع، حداقل اثری بیش از نیم درصد در ورود توریست داشت.

یکی از مشکلات اصلی که در بحث ورود گردشگر به ایران وجود دارد این است که همه فقط انگشت اتهام در جذب توریست را به سمت سازمان متولی آن روانه می کنند در حالی که از اصلی ترین دستگاه هایی که در جذب توریست از خارج از کشور تاثیر به سزایی دارد وزارت امور خارجه با سفارتخانه هایی است که در سراسر دنیا باید فعال باشد و در هر کشوری بنا به شرایط خاص آن کشور، نسبت به معرفی ایران اقدام و آنها را ترغیب به سفر به این کشور کنند.

البته اگر طرح پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای لغو روادید با 60 کشور دنیا نیز محقق شود قطعاً با کاهش بوروکراسی های اداری و تسهیل در امور سفر به ایران، شاهد حجم بیشتری از توریست های خارجی و به موازات آن اشتغالزایی و کسب درآمد برای کشور خواهیم بود.

پیشنهادی که در حال حاضر با هماهنگی با وزارت امور خارجه نامه آن به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شده است.

باید توجه داشت که تبلیغات در گردشگری فقط ساخت تیزر و پخش بروشور نیست بلکه فیلم و سریال های تلویزیونی یکی از مقوله های اصلی در شیوه های تبلیغات در گردشگری محسوب می شود. ترفندی که کشورهایی مثل ترکیه و هند به خوبی از آن استفاده می کنند و بخش هایی از فیلم ها و سریال ها را در زیباترین نقاط کشورشان ضبط می کنند. شیوه ای که در کشور ما دقیقاً بر عکس عمل می شود و در فیلم هایی که به جشنواره های خارجی راه می یابد فلاکت بارترین نقاط کشور با کمترین امکانات، به تصویر کشیده می شوند.

آیا با این وضعیت، انتظار اینکه دنیا بداند که کشور ما چقدر زیباست، امنیت دارد، تاریخ و تمدن غنی را به دوش می کشد، تنوع فرهنگی بسیاری دارد، مهم ترین مقصد گردشگری حلال در دنیا است و... نا به جا نیست؟

مردم دنیا ما را آن گونه می شناسند که عرضه می شود. وقتی ما چیزی برای نمایش به دنیا نداریم آنها خودشان دست به کار می شوند و آن گونه که به نفع مقاصد شومشان است ما را به دنیا معرفی می کنند.

طبق سند چشم انداز 1404 ایران باید به رقم 20 میلیون گردشگر خارجی دست یابد عددی که یک پنجم آن محقق شده است و قرار بود سال گذشته 7،5 میلیون نفر گردشگر خارجی وارد ایران شود.

در شرایط کنونی که ایران، قابلیت هایی چون طبیعت بکر 4 فصل، تمدن و تاریخ کهن و جاذبه های بسیار برای جذب توریست مذهبی و... را دارد باید مسئولان بیش از پیش با تخصیص بودجه برای تبلیغات در مسیرهای کارساز جذب توریست وارد عمل شوند تا ویژگی «ارزان بودن» نیز تنها به این ویژگی ها اضافه نشود بلکه از این فرصت، نهایت بهره برداری در ورود گردشگر، ایجاد اشتغال و درآمدزایی انجام گیرد تا تمام نقشه های دشمنان برای نشان دادن چهره ای غیرواقعی از ایران در دنیا بر ملا شود.

یادداشت از الهه رفیعی نژاد

سه شنبه 13/1/1392 - 2:28
سلامت و بهداشت جامعه

جام جم آنلاین: پرتال قلب سالم برای نخستین بار در كشور در دانشگاه علوم پزشكی كاشان رونمایی می شود.

ارائه اطلاعات كامل در رابطه با قلب انسان، ایجاد فضای پرسش و پاسخ الكترونیك در مورد قلب سالم، تشكیل شبكه اجتماعی الكترونیك قلب سالم، ارائه نرم افزارهای كاربردی خود مراقبتی و گزارش آخرین تحقیقات در رابطه با داشتن قلب سالم از جمله اهداف این پرتال است.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی كاشان از افتتاح این پرتال در هفته سلامت خبر داد و گفت: این دانشگاه به عنوان اولین متولی كشوری برنامه قلب سالم از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی انتخاب شده است.

وی با اشاره به اینكه بیماری های قلبی عروقی به عنوان علت عمده مرگ و میر در كاشان و نیز اولویت اول در نیازسنجی آموزش سلامت این منطقه محسوب می شود، اظهار داشت: بیماری قلبی عروقی به عنوان اولین عامل مرگ، یك سوم كل مرگ و میرها در جهان را به خود اختصاص می دهد.

دكتر محمد حسین اعرابی با اشاره به اینكه بیماری های قلبی و سكته مغزی مسئول 17.1 میلیون مرگ سالانه در جهان است، افزود: حداقل 80 درصد از مرگ های زودرس از طریق رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم و اجتناب از استعمال دخانیات قابل پیشگیری است.

وی با اشاره به نقش تاثیرگذار آموزش در پیشگیری از بیماری های قلب عروق افزود: نتایج كلیه تحقیقات انجام شده بر لزوم افزایش بینش و آگاهی جامعه در خصوص عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی به عنوان مهمترین ركن در كاهش بار بیماری های قلبی عروقی و عواقب ناشی از آن تاكید دارد.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشكی كاشان، طراحی برنامه های منسجم در قالب بسیج اطلاع رسانی برای ارتقاء شیوه های صحیح زندگی در سطح گسترده بیش از پیش احساس می شود كه پورتال قلب سالم در این راستا راه اندازی می شود.(مهر)

دوشنبه 12/1/1392 - 16:20
سخنان ماندگار

در آستانه 12 فروردین روز جمهوری اسلامی ایران، مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات حوزه علمیه قم در یادداشتی، 4 نقش مهم مردم در حکومت اسلامی را تبیین کرد.

خبرگزاری فارس: نقش مردم در حکومت اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره)

مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات حوزه علمیه قم به مناسبت 12 فروردین روز جمهوری اسلامی ایران، یادداشتی را درباره نقش مردم در حکومت اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره) قلمی کرده و در اختیار خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گذاشته است که از نظر می‌گذرد.

امام خمینی(ره) با ایمان و اطمینانی که به مردم داشت به نقش مؤثر و تعیین کننده مردم در حکومت معتقد بودند و در این چند سال رهبری و هدایت امور، ایشان به این مهم اهتمام وافری داشتند لکن امام(ره) دموکراسی‌های غربی را که مدعی حکومت مردم بر مردم بودند را از اساس قبول نداشت و معتقد بودند که (شیوه) دموکراسی اسلام کامل‌تر از دموکراسی غرب است. (صحیفه نور، ج4، ص314)

به هر حال دیدگاه امام خمینی(ره) درباره نقش مردم در حکومت اسلامی را می‌توان در قالب چند عنوان آن هم به اختصار مطرح نمود:

1. نقش مردم در تعیین سرنوشت کشور

امام خمینی(ره) جایگاه مردم در کشور را آن قدر مهم و اساسی می‌دانستند که حتی آنان با نقش حیاتی خود در تعیین سرنوشت کشور، می‌توانند آینده آن را رقم زنند.

امام(ره) می‌فرمودند: «سرنوشت هر ملتی به دست خویش است» و «هر ملتی باید سرنوشت خودش را، خودش تعیین کند» و «امروز است که تمام ملت در سرنوشت خودشان دخالت می‌کنند» (کلمات قصار امام خمینی، نشر آثار امام خمینی، ص120 ـ 123) زیرا «امروز سرنوشت اسلام و سرنوشت مسلمین در ایران و سرنوشت کشور ما به دست ملت است». (صحیفه نور، ج12، ص6 و 7)

2. نقش و دخالت مسئولانه مردم در اداره کشور

امام خمینی(ره) اعتقاد راسخی داشتند که: «مملکت باید با دست خود مردم، با دست خود اشخاص اداره بشود» (صحیفه نور، ج10، ص40) لذا درباره نقش و دخالت مسئولانه مردم می‌فرمودند: «امروز مسئولیت به عهده ملت است... باید همه بدانند که همه‌تان مسئولید»، (صحیفه نور، ج12، ص6 و 7) «همه مردم و همه هم مسئول هستند» (صحیفه نور، ج9، ص194) یعنی همه باید توجه داشته باشند که با وجود مسئولیت قانونی و رسمی عده‌ای از افراد در اداره کشور، کسی نباید درباره اداره کشور بی توجه باشد و از راه ها و طرق قانونی مردم نقش و دخالت مسئولانه خود را ایفاء نموده و نسبت به اداره امور کشور بی تفاوت نباشد و حتی در صورت انحراف مردم وظیفه دارند ورود پیدا نمایند (وصیتنامه سیاسی الهی امام، ص158) و آن چه که مهم است این که بدانیم «یک کشوری وقتی آسیب می‌بیند که ملتش بی تفاوت باشد». (کلمات قصار، ص122)

3. نقش نظارتی مردم

همان طوری که اشاره کردیم امام معتقد بودند که کشوری وقتی آسیب می‌بیند که ملت آن بی تفاوت باشند یعنی ملت همه باید حاضر باشند در مسایل سیاسی (کلمات قصار امام، ص120 ـ 123) و با رشد آگاهی بر امور نظارت نمایند.

امام(ره) می‌فرمودند: «ملت باید الآن همه شان ناظر امور باشند، اظهار نظر بکنند در مسایل سیاسی، در مسایل اجتماعی، در مسایلی که عمل می کند دولت» (صحیفه نور، ج13، ص70) «ملت باید ناظر باشد به اموری که در دولت می‌گذرد» (صحیفه نور، ج15، ص60) یعنی نظارت همگانی مردم می‌تواند به عنوان نقش اساسی آنان کشور را از بسیاری انحرافات مصون دارد زیرا این نظارت‌ها هم در انتخاب صحیح مردم می تواند مؤثر باشد و هم این که مسئولان نظام را در برابر مردم پاسخگو می‌نماید.

4. نقش مردم در حمایت و پشتیبانی از حکومت

امام خمینی(ره) می‌فرماید: «پشتوانه یک حکومتی ملت است، اگر یک ملتی پشتوانه حکومتی نباشد این حکومت نمی‌تواند درست بشود، این (حکومت) نمی‌تواند برقرار باشد». (صحیفه نور، ج11، ص130)

امام خمینی(ره) در جای دیگر خطاب به مردم اظهار می‌دارند که «مهم این است که شما (ملت) ایستاده باشید و قائم به امر باشید و حکومت را از خودتان جدا ندانید و ننشینید به این که همه کارها را باید حکومت بکند» (صحیفه نور، ج15، ص100) همچنین ایشان معتقد بود که ملت تا در صحنه حاضرند این کشور آسیب نخواهد دید. (صحیفه نور، ج15، ص269)

بدین ترتیب با توجه به موارد فوق، در مجموع، دیدگاه امام خمینی(ره) درباره مردم این است که ایشان درباره مردم نقش خاص و پر اهمیتی قائل هستند که از آن تنها نمی‌توان تعبیر به مردم داری کرد بلکه می‌توان گفت در نزد امام و دیدگاه ایشان در واقع مردم نقش فاعلی را در تحقق حکومت داشته و به عبارتی نقش آنان به گونه‌ای است که باید گفت اراده مردم بر حکومت به شکلی تبلور یافته و خود را نشان می‌دهد و به قول حضرت امام(ره) با اراده ملت‌ها، اراده‌ای که تَبَع اراده خداست، اراده‌ای که برای خداست غیر ممکن‌ها ممکن می‌شود»  (کلمات قصار امام، ص121)

در عین حال نکته اساسی و پایانی این است که با وجود این که مردم و نقش آنان در حکومت از دیدگاه امام نقش اساسی و خاص است ولی مشروعیت حکومت باید از ناحیه خدا بوده و در این حوزه مردم به حکومت مشروعیت نمی‌دهند و به عبارتی باید گفت مشروعیت حکومت بر اساس آراء مردم نبوده و مشروعیت آن الهی است. لکن حکومت مشروع در عین حال با آرای مردم محقق می‌شود یعنی همان طوری که امام(ره) فرمودند: «تولّی امور مسلمین و تشکیل حکومت بستگی دارد به آرای اکثریت مسلمین». (جایگاه مردم در نظام اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره)، (تبیان، دفتر 39)، مؤسسه تنظیم ونشر آثار امام(ره)، ص9)

يکشنبه 11/1/1392 - 13:21
مصاحبه و گفتگو

حجت‌الاسلام قاسم کاکایی استاد دانشگاه شیراز گفت: از نظر عارفان، عید زمانی است که عوائد و دستاوردی از سوی خداوند دریافت می‌کنیم یعنی هرگاه دریافتی الهی در قلبمان احساس کردیم، همان لحظه عید است.

خبرگزاری فارس: «عید» زمانی است که دریافتی الهی در قلبمان احساس کنیم

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، نوروز به نوعی آغاز تغییر و تحول در طبیعت به حساب می‌آید، مفهومی که عرفان با آن بیگانه نیست، چراکه اساساً سلوک عارفانه در بستر تحول درونی شکل می‌گیرد. بر همین اساس این سؤال مطرح می‌شود که عارفان ما چه رویکردی به نوروز داشتند و عید از دیدگاه آنان چه مفهومی دارد؟ این سؤالات را از حجت‌الاسلام قاسم کاکایی، نویسنده، مترجم و استاد فلسفه و عرفان دانشگاه شیراز جویا شدیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه دعای تحویل سال دعایی عرفانی است، گفت: اینکه می‌گوییم یا «مقلب القلوب و الابصار... حوّل حالنا إلی احسن الحال» یعنی از خداوند می‌خواهیم که همراه با دگرگونی طبیعت، درون ما نیز به بهترین حال‌ها که همان افزایش بینش و معرفت است دگرگون شود.

وی افزود: همانطور که باران بهاری سبب دگرگونی طبیعت می‌شود، باید ریزش باران معنوی را نیز همراه با این فصل در قلبمان احساس کنیم اما به شرطی که به تعبیر قرآن قلبمان سنگ نشده باشد و خاشع و به دور از کینه باشد. اگر قلبمان چنین شرایطی را دارا باشد، خداوند حکیم باران معنویت را بر ما نازل می‌کند همان‌گونه که بر پیامبر اکرم(ص) نازل کرد.

کاکایی یادآوری کرد: مادامی که قلب ما عواید الهی را دریافت می‌کند فضای قلب ما بهاری خواهد بود. طبق حدیث «إن لربکم فی أیام دهرکم نفحات، فتعرضوا لها لعل أحدکم أن یصیبه منها نفحة لا یشقى بعدها»؛ در روزگار ما نفحه‌هایی هست که بهره بردن از آنها منوط به غافل نبودن ماست.

وی با اشاره به اشتراک مفهوم دگرگونی نزد عارفان و نوروز عنوان کرد: آن روح دگرگونی که در بهار وجود دارد به عارفان ما نیز سرایت کرد؛ عارفان ما به دنبال نو شدن و دگوگونی قلب هستند. عارف هرچیزی را بهانه می‌کند تا اینکه به احوال درونی خودش برسد، برای مثال این بیت حافظ که «گنبد سبز فلک دیدم و داس مه نو / یادم از کشته خویش آمد هنگام درو» به ما نشان می‌دهد که این شاعر عرفان‌پیشه با دیدن ماه داسی‌شکل در آسمان به یاد دستاوردهای درونی خویش می‌افتد.

حجت‌الاسلام کاکایی اضافه کرد: برای عارف، آسمان و کوه و صحرا بهانه‌ای است که از ظاهر به باطن برود و به یاد درونش بیفتد. عارفان سر زدن یک غنچه را نیز بهانه می‌کنند و از خداوند تحول درونی می‌خواهند.

استاد دانشگاه شیراز در پاسخ به این سؤال که کدام ویژگی نوروز را می‌توان به مفهومی فسلفی و عرفانی تعبیر کرد، گفت: همانطور که ابتدا گفتم به دلیل اینکه نوروز دربردارنده دگرگونی، تحول، رشد و حرکت است با سلوک عارفانه نزدیکی بیشتری دارد تا با مفاهیم خاص فلسفی. بر این اساس آن حرکت و دگرگونی طبیعت که از باطن بر ظاهر می‌آید ویژگی مهمی است که عرفا در سلوک خود آن را دنبال می‌کنند.

* «عید» زمانی است که عواید الهی داریم 

کاکایی به مفهوم عید از منظر عارفان اشاره کرد و گفت: از نظر عارفان عید زمانی است که عوائد و دستاوردی از سوی خداوند دریافت می‌کنیم، یعنی هرگاه دریافتی الهی در قلبمان احساس کردیم همان لحظه عید است. این دریافت الهی در عرفان «فتح» نامیده می‌شود. بر همین اساس گفته شده است که برخی از عارفان بلندهمت در یک شب دو عید می‌کنند همانگونه که بیت «دهل‌زن گو دو نوبت زن / بشارت که دوشم قدر بود امروز نوروز». هر چیز نویی که از سوی خدا باشد می‌تواند دریافت الهی باشد. در عرفان داریم که تجلی خداوند هر لحظه نو است ولی عارف باید این نو بودن را ببیند و همیشه تجلی خداوند ثابت نیست.

وی در پایان گفت: اگر خداوند گوشه چشمی به ما بکند، آن شب، شب قدر ما و آغاز عطایای الهی خواهد بود. نو شدن طبیعت بهانه خوبی است برای اینکه به فکر دل خویشتن باشیم و عطای خداوند را در درون خود دنبال کنیم، اگرنه کار خداوند تعطیل‌بردار نیست.

شنبه 10/1/1392 - 18:1
کامپیوتر و اینترنت

بزرگترین حمله سایبری جهان با كند شدن دسترسی به اینترنت در عرصه جهانی انجام شد.

حملات سایبری در سالهای اخیر بسیار افزایش یافته است. از روز گذشته حمله سایبری دیگری در فضای مجازی اینترنت رخ داده است كه كارشناسان رایانه از آن به عنوان بزرگترین حمله سایبری جهان تاكنون یاد می كنند.

این حمله سایبری سبب كند شدن دسترسی به اینترنت در سراسر جهان شد. این حمله پایگاه های اینترنتی را هدف قرار داده است كه مانع انتشار هرزنامه های اینترنتی می شود.

پایگاه های اینترنتی اروپایی اعلام كرده اند از یك هفته پیش این حملات سایبری آغاز شده بود كه روز گذشته به اوج خود رسید و بر بسیاری از خدمات اینترنتی تاثیر منفی گذاشت.

كارشناسان رایانه هشدار می دهند كه ممكن است آثار این حملات سایبری از این نیز بدتر شود.

افرادی كه خودشان را عامل این حملات سایبری خوانده اند می گویند پایگاه های اینترنتی هدف قرار گرفته مانع جریان آزاد اطلاعات در اینترنت می شوند. (واحدمركزی خبر)

جمعه 9/1/1392 - 12:59
آموزش و تحقيقات

گروهی ازدانشمندان بین المللی موفق شدند با فناوری صوتی محل و مسیر بزرگترین مخلوق روی كره زمین به نام نهنگ آبی را در قطب جنوب كه تاكنون درهاله ای ازابهام بوده است مشخص كنند.

این جانور قلبی به اندازه یك خودرو سواری دارد و زبان آن سنگین تر از یك فیل است، اما دانشمندان خواهان دانستن بیشتر در باره نهنگ آبی هستند كه نسل آن روبه انقراض است تا بلكه بتوانند گام هایی برای حفظ آن بردارند .

نهنگ آبی را به ندرت می توان ردیابی كرد. دانشمندان پس از هفته ها كه با قایق در قطب جنوب سرگرم تحقیق در باره این جانور بودند موفق شدند57عكس و 23 نمونه بیوپسی از آن جمع آوری كنند و در ضمن توانستند بر دو نهنگ آبی برچسبی كه با ماهواره در ارتباط است بچسبانند تا از طریق آن بتوانند به تحقیقات خود ادامه دهند.

به گفته این دانشمندان، نهنگ آبی 30متر طول و 170 تن وزن دارد.(واحد مركزی خبر)

جمعه 9/1/1392 - 12:55
اخبار

دقت و تیزهوشی یکی از مأموران تعاونی‌‌های کنترل بلیط در اسکله مسافری قشم سبب شد دو زن که حامل اسکناس‌های تقلبی بودند، توسط ماموران دستگیر شوند.

خبرگزاری فارس: از جعل بلیط‌ 7 هزار تومانی تا حمل چک پول تقلبی

به گزارش خبرگزاری فارس از هرمزگان، در پی وصول اخباری مبنی بر کشف مقادیری قابل توجه اسکناس و تراول تقلبی در اسکله مسافری قشم که این روزها به دلیل تعطیلات به میزان قابل توجهی زیر بار ترافیک است، خبرنگار فارس در بندرعباس به سراغ محمد دل‌آرا دژبان شرکت تعاونی‌ قایق‌داران قشم که موفق به شناسایی حاملان اسکناس‌های تقلبی شده بود، رفته است.

وی در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: روز پنجم فروردین ماه جاری هنگام کنترل بلیط‌های دو خانم مذکور متوجه شدم که رنگ بلیط‌های آن‌ها که در روز سوم فروردین صادر شده بود با بلیط‌های اصلی و مرسوم تفاوت دارد و از همین رو با دعوت از آنها برای نشستن در سالن انتظار در پی مطابقت بلیط‌ها با بلیط‌های اصلی برآمدم و مشخص شد که بلیط‌ها کپی و توسط دستگاه پرینت تهیه شده است.

دل‌آرا ادامه داد: در پی روشن شدن این مسئله این دو خانم را که بعدا مشخص شد ساکن استان کرمان هستند، در راستای توضیح به بخش مربوطه در اسکله انتقال دادند که مشخص شد این دو شخص علاوه بر دو بلیط تقلبی دیگر، مقادیری اسکناس تقبلی در سایز‌های هزار تومانی تا ده‌ هزار تومانی را نیز به همراه دارند.

وی گفت: همچنین همراه این دو شخص علاوه بر اسکناس، تعدادی چک پول 50 هزار تومانی تقلبی نیز کشف شد.

پنج شنبه 8/1/1392 - 1:54
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک جراح مغز و اعصاب گفت: به دلیل آمار بالای تصادفات در کشور تروما یکی از مهم‌ترین عومل جراحی‌های مغز و اعصاب است و هر روز تعداد زیادی به دلیل تصادفات زیر تیغ جراحی می‌روند.

خبرگزاری فارس: تروما بیشترین عامل جراحی‌های مغزی است

عنایت الله عباس‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس افزود: استرس بر روی تمام ارگان‌های بدن اثر سوء دارد اما به طور قطع نمی‌توان گفت که استرس‌های محیطی مانند آلودگی هوا ،ترافیک و... به نخاع بدن آسیب می‌زند.

وی تصریح کرد: استرس به واسطه ترشحات سیستم اعصاب مرکزی،گردش خون را  مختل کرده و بدین ترتیب روی تمام ارگان‌های بدن تاثیرگذار خواهد بود.

به گفته این جراح مغز و اعصاب استرس‌های محیطی سبب تحریک پذیری و خستگی زودرس می‌شود و زمینه ترشحات مغزی را افزایش می‌دهد.

عباس نژاد اظهار داشت: تروما در میان علل مختلفی که موجب جراحی‌های مغزی می‌شود، بیشترین آمار را در کشور به خود اختصاص داده است.آمار بالای تصادفات در کشورمان هم روزه ما را با تعداد زیادی از جراحی‌های مغز و اعصاب مواجه می‌کند.

وی افزود: البته اقداماتی چون تلاش برای تولید خودروی استاندارد، ایجاد راه‌های ایمن و کنترل پلیس در جاده‌ها در جهت کاهش آمار تروما موثر بوده است اما همچنان تروما بیشترین دلیل جراحی‌های مغزی است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: پس از تروما هم جراحی دیسک ستون فقرات در کشور بسیار شایع است.

چهارشنبه 7/1/1392 - 19:34
شعر و قطعات ادبی

«مزار بی‌نشانه» عنوان غزلی است از «سیدفضل‌الله قدسی» شاعر معاصر افغانستان که در سوگ حضرت زهرا(س) سروده شده است، این غزل در میان ذاکران و مداهان اهل بیت(ع) در جمهوری اسلامی ایران، شهرت فراوانی دارد.

خبرگزاری فارس: «مزار بی‌نشانه» غزلی معروف از مهاجری گمنام/ فراق فاطمه(س) را بوتراب باور کرد

به گزارش فارس، برای اولین بار حاج «منصور ارضی» مداح و ذاکر اهل بیت(ع)، این غزل را در محافل سوگواری حضرت زهرا(س) اجرا کرد، و تا کنون بارها توسط مداحان و نوحه‌سرایان و مجریان از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شنیده شده است.

به همان اندازه که این غزل زبان‌زد مردم و ذاکران اهل بیت است، شاعر آن ناشناخته باقی مانده است و بسیاری نمی‌دانند که این سروده زیبا اثری فاخر از یک شاعر افغان است که سال‌ها مهاجری گمنام در ایران بود.

سید فضل‌الله قدسی، از شاعران مطرح شعر مقاومت افغانستان است که سال‌ها در کوه‌های افغانستان با متجاوزان روسی جنگید و 7 نفر از افراد خانواده و بستگانش نیز در این راه به شهادت رسیدند.

او در سال‌های حضور در ایران، علاوه بر تحصیلات حوزوی در دانشگاه نیز پذیرفته شد و پس از تحولات اخیر، مسولیت‌های فرهنگی گوناگونی را در افغانستان تجربه کرده است، وی مدتی نیز عضو وابسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی شاخه افغانستان و شبه قاره هند، در ایران بود.

«خاکستر صدا» عنوان مجموعه شعر او است که سال‌ها پیش توسط «حوزه هنری دفتر ادبیات و هنر مقاومت» در تهران منتشر شده است و غزل «مزار بی‌نشانه» که در سوگ حضرت زهرا (س) سروده شده است نیز در همین مجموعه به چشم می‌خورد:

 

دل غریب من از گردش زمانه گرفت

به یاد غربت زهرا(س) شبی بهانه گرفت

شبانه، بغض گلو گیر من، کنار بقیع

شکست و دیده زدل اشک دانه دانه گرفت

ز پشت پنجره ها دیدگان پر اشکم

سراغ مدفن پنهان و بی نشانه گرفت

نشان شعله و دود و نوای زهرا(س) را

توان هنوز زدیوار و بام و خانه گرفت

مصیبتی ست علی(ع) را که پیش چشمانش

عدو، امید دلش را به تازیانه گرفت

چه گفت فاطمه(س) کان گونه با تأثر و غم

علی(ع) مراسم تدفین او شبانه گرفت؟!

فراق فاطمه(س) را بوتراب باور کرد

شبی که چوبه تابوت را به شانه گرفت

سه شنبه 6/1/1392 - 12:9
اهل بیت

امیرالمؤمنین به ایشان (حضرت فاطمه) مى‌گوید: «وقتى صداى ملک را شنیدى، به من بگو تا آنچه را مى‌شنوى بنویسم.» و امیرالمؤمنین، آنچه را که ملائکه به فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها املا مى‌کردند نوشت و این، کتابى شد که در نزد ائمّه ما علیهم‌السّلام بود و هست و «مُصْحَفُ فاطمة» یا «صَحیفَةُ فاطمة» نامیده مى‌شود.

خبرگزاری فارس: «مصحف فاطمه» چگونه نوشته شد + صوت

به گزارش خبرگزاری فارس،  ویژه‌نامه صوتی «انا اعطیناک الکوثر»، همزمان با عزاداری ایام شهادت حضرت ام‌ابیها فاطمة‌الزهرا سلام‌الله علیها از سوی پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR منتشر شد. این ویژه‌نامه صوتی، شامل پنج برش از بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره حضرت فاطمه(س) است که در اولین قسمت از این ویژه‌نامه، به سخنان رهبر انقلاب درباره «مصحف فاطمی» که در تاریخ 71/9/25 بیان شده، می‌پردازیم.

 

 

البته من از جنبه‌هاى معنوى و روحى و الهىِ آن بزرگوار حرفى نمى‌توانم بزنم. من کوچکتر از این هستم که آن جنبه‌ها را درک‌ کنم. حتّى اگر کسى درک هم بکند، نمى‌تواند آن چنان که حقِ‌ آن حضرت است، او را توصیف و بیان کند. آن جنبه‌هاى معنوى، عالم جداگانه‌اى است.

 

از امام صادق علیه‌الصّلاةوالسّلام روایت شده است که فرمود: «انّ فاطمة کانت محدّثة؛» آن بزرگوار «محدّثه» بود. یعنى فرشتگان بر او فرود مى‌آمدند، با او مأنوس مى‌شدند و با او سخن مى‌گفتند. این، مشخّصه‌اى است که روایات متعدّدى درباره آن وجوددارد. «محدّثه» بودن مخصوص شیعه هم نیست. شیعه و سنّى معتقدند که در دوران اسلام، کسانى بوده‌اند یا مى‌توانسته‌اند وجودداشته‌باشند که فرشتگان با آنها سخن بگویند. مصداق این در روایات ما، فاطمه زهراست.

در روایت امام صادق علیه‌الصّلاةوالسّلام چنین است که فرشتگان الهى نزد فاطمه زهرا سلام‌اللَّه‌علیها مى‌آمدند؛ با او حرف مى‌زدند و آیات الهى را بر او مى‌خواندند؛ همان تعبیراتى که نسبت به مریم، علیهاسلام در قرآن هست که: «ان اللَّه اصطفیک و طهّرک و اصطفیک على نساء العالمین.» این عبارات را فرشتگان به فاطمه زهرا سلام‌اللَّه‌علیها خطاب مى‌کردند و مى‌گفتند: «یا فاطمة، انّ اللَّه اصطفیک و طهَّرک؛» خدا تو را برگزیده و پاک قرارداده‌است. «و اصطفیک على النساء العالمین؛» تو را بر زنان عالم برترى داده‌است.

 

 

 

 
سخنان رهبر انقلاب را از ایجا گوش کنید

 

بعد امام صادق، علیه‌الصّلاةوالسّلام، در همین روایت مى‌فرماید: یک شب که ملائکه با آن حضرت مشغول صحبت بودند و این تعبیرات را مى‌کردند، فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها به آنها فرمود: «ألیست المفضّلة على نساء العالمین مریم؟» یعنى آن زنى که خداى متعال فرموده‌است «واصطفیک على نساء العالمین» آیا مریم نیست که خدا او را بر زنان عالم برگزید؟ ملائکه در جواب، به فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها عرض‌کردند: «مریم نسبت به زنان دوران خودش برگزیده بود و تو نسبت به زنان همه دورانها - از اوّلین و آخرین - برگزیده هستى». این چه مقام معنوى والایى است! انسان عادّى - مثل ما - نمى‌تواند این عظمت و رتبه را به درستى، حتّى در ذهن خود، تصوّرکند. یا در روایتى از امیرالمؤمنین علیه‌الصّلاةوالسّلام، نقل شده‌است که فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها به ایشان مى‌گوید: «ملائکه مى‌آیند و مطالبى را به من مى‌گویند.» امیرالمؤمنین به ایشان مى‌گوید: «وقتى صداى ملک را شنیدى، به من بگو تا آنچه را مى‌شنوى بنویسم.» و امیرالمؤمنین، آنچه را که ملائکه به فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها املا مى‌کردند نوشت و این، کتابى شد که در نزد ائمّه ما علیهم‌السّلام بود و هست و «مُصْحَفُ فاطمة» یا «صَحیفَةُ فاطمة» نامیده مى‌شود.

 

در روایات متعدّدى است که ائمّه علیهم‌السّلام، براى مسائل گوناگون خود، به «مصحف فاطمه» رجوع مى‌کردند. بعد امام مى‌فرماید: «انه لیس فیها حلال و حرام»؛ در این کتاب، احکام حلال و حرام نیست. اما «فیها علم ما یکون»؛ بلکه همه حوداث جارى بشرى در دورانهاى آینده، در این کتاب هست. این، چه دانش والایى است! این، چه معرفت و حکمت بى‌نظیرى است که خداى متعال به یک زن در سنین جوانى بخشیده! این، مربوط به مسائل معنوى است.

 

 

برای استفاده از ویژه‌نامه پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR اینجا را کلیک کنید.

دوشنبه 5/1/1392 - 12:58
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته