• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 544
تعداد نظرات : 323
زمان آخرین مطلب : 3917روز قبل
دعا و زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم
زائرین عزیز و مجاورین محترم ،اینک که خداوند منان توفیق زیارت حضرت ثامن الحجج علیّ بن موسی الرّضا علیه آلاف التّحّیه راکه دارای فضائل بسیار می باشد ،نصیب شما فرموده و به بارگاهی که محل تردد ملائک مقرب خداست بار یافته اید ،توجه به نکات ذیل می تواند موجب قبولی زیارت و عنایت این امام رئوف گردد:
1- قبل از خروج از محل سکونت خود، حتی الامکان غسل زیارت نموده و با وضو و لباس تمیز و ساده و معطر تشرف حاصل فرمایید. خواهدان ضمن رعایت حجاب ،لازم است چادر مناسب پوشیده باشند.
2-بمنظور آسایش خاطر بیشتر سعی فرمایید فقط در حد نیاز پول و اشیاء قیمتی همراه داشته باشید و چنانچه به هر علت وجه بیشتری همراه دارید قبل از تشرف به دفاتر امانات نقدی آستان قدس رضوی در مبادی ورودی ، صحن ها و رواق های حرم مطهر تحویل و رسید آنرا دریافت کنید ،تا در اثر کثرت جمعیت موجب خسارت نگردد.
3-قبل از تشرف به حرم مطهر کفشهای خود را به کفشداریها بسپارید و چنانچه قصد همراه داشتن آنها را دارید از کیسه پلاستیکی استفاده فرمایید و از گذاشتن کفش در جلوی کفشداریها - ایوانها و دیگر قسمتها خودداری نمایید.
4-حفظ حرمت حریم قدس رضوی ایجاب می نماید که در این مکان مقدس دخانیات استعمال نگردد.
5-به خاطر حفظ و رعایت حقوق و حرمت زائرین محترم فیلمبرداری و تهیه عکس در اماکن متبرکه ممنوع می باشد.
6- در اماکن متبرکه به راهنمائی خادمین و مأمورین حرم مطهر که ملبس به لباس فرم هستند توجه کامل داشته باشید.
7-همواره و در همه جا از مست راست خود حرکت کرده و در مدخل ورودی دربها و مسیرهای تردد ، توقف نفرمایید.
8-با توجه به لزوم حفظ حرمت حریم قدس رضوی ،از خوابیدن در صحنهای مقدس و نیز بیهوده نشستن در حرم مطهر خود داری نمایید تا ضمن حفظ احترام حرم مطهر ،دیگر عزیزان زائر هم بتوانند در فضای مناسب به زیارت بپردازند.
9-جهت برخورداری از آسایش خاطر بیشتر زائرین، ورود اشیاء متفرقه به داخل اماکن متبرکه ممنوع می باشد لذا از همراه داشتن هرگونه ساک و وسیله حجیم خودداری فرمایید. در صورت همراه داشتن ، اشیاء را در ابتدای ورودیها به دفاتر مخصوص بسپارید؛
10- در حفظ نظافت و آرامش بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) کوشا باشید.
11-جهت کسب معرف بیشتر به ساحت مقدس حضرت رضا (ع)حتماً آداب زیارت و سیره آن حضرت را مطالعه نمایید؛
12- پس از استفاده از مهر نماز ،قرآن و مفاتیح آنها را در محلهای مخصوص به خود قرار دهید.
13-دفتر اشیاءگمشده واقع در صحن جمهوری اسلامی پول و اشیاء پیدا شده را تحویل گرفته و اطلاعات لازم را به افرادی که پول یا شئی را گم نموده اند ارائه می نماید.
14-دفتر مرکزی رسیدگی به امور گمشدگان واقع در صحن انقلاب اسلامی و سایر دفاتر مستقر در ورودی ها و سایر صحن ها ، اطفال و افراد گمشده را تحویل گرفته و اطلاعات و خدمات لازم را به افرادی که گمشده دارند ، ارائه می نماید.
15-جهت حفظ حضور قلب زائرین محترم لطفاً هنگام تشرف به حرم مطهر تلفن همراه خود را خاموش فرمایید.
16-در صورت برخورد با وضعیت غیر عادی و یا افراد مشکوک مراتب را به اگاهی حرم مطهر واقع در صحن انقلاب اسلامی و یا به خدام و مأمورین اطلاع دهید.
17-خواهران محترمه بخاطر حفظ حرمتها از وضو گرفتن در کنار حوض های صحن های مقدس خودداری و برای این منظور از سرویسهای بهداشتی استفاده نمایند.
18-ضمن توصیه به رعایت صرفه جویی در مصرف آب متذکر می گردد استفاده از آب آشامیدنی که در محلهای خاص فراهم گردیده ،برای نظافت یا وضو شرعاً مجاز نمی باشد.
19-جهت فراهم شدن امکان خدمات رسانی مناسب و سریع در مواقع خاص ضرورت دارد شماره تلفن و آدرس محل اقامت خود و اعضاء خانواده را همراه داشته باشید.
20-اکیپ فوریتهای پزشکی برای برادران در صحن های انقلاب اسلامی –آزادی –گوهرشاد و برای خواهران در صحن جمهوری اسلامی و رواقهای دارالاجابه و گنبد حاتم خانی مستقر و اماده خدمات رسانی به زائرین محترم می باشد.
21-خدمات صندلی چرخدار برای مساعدت سالمندان ،بیماران ناتوان و.....در دفاتر ابتدای ورودی به حرم مطهر رضوی ارائه خدمت خواهند نمود.
22-دارالشفاء امام واقع در دوربرگردان خیابان شیرازی آماده پذیرش بیماران می باشد.
23-دفاتر اطلاع رسانی در مبادی ورودی به حرم مطهر رضوی علاوه بر ارائه فعالیت های آستان قدس آماده پاسخگوئی به سؤالات دینی زائرین عزیز می باشد.
24-دفاتر پاسخگویی به مسائل شرعی در صحن های انقلاب اسلامی،آزادی و مسجد گوهرشاد آماده پاسخگویی به سؤالات دینی زائرین عزیز می باشد.
25-دعوت نامه مهمانسرای حضرت رضا (ع) همه روزه بطور متناوب در محل های اقامتی زائران اعم از هتل ،مهمانپذیر،مسافرخانه و سایر اماکن مربوطه توسط نمایندگان آستان قدس رضوی توزیع می گردد.
26-اطلاع از نظرات سازنده مجاورین محترم و زائرین عزیز در ارتقاء سطح خدمات رسانی در اماگن متبرکه مؤثر می باشد ،لطفاً پیشنهادات و انتقادات خود را بصورت مکتوب در صندوق هایی که بدین منظور در مدخل صحن های مطهر نصب گردیده قرار دهید.
با آرزوی قبولی زیارت شما
سه شنبه 15/2/1388 - 19:4
دعا و زیارت
آیا معجزه، ویژه پیامبران بوده است؟
« معجزه» به معنای « انجام کار خارق العاده برای اثبات نبوّت»، ویژه پیامبران بوده است، امّا در قرآن کریم، نام کسانی را می توان دید که پیامبر نبوده اند ولی کارهایی خارق العاده از آنان سر زده است که انسان های معمولی تاب و توان انجام آن را ندارند.
کار های شگفت و خارق العاده ای که از سوی جز پیامبران انجام می گیرد « کرامت» نامیده می شود.
به سخنی دیگر، «معجزه» و « کرامت» هر دو به کارهای شگفت و خارج از توان بشر معمولی، گفته می شود با این فرق که: معجزه ، کارهای خارق العادة انبیا ست که بر آنند با آن، درستی ادّعای رسالت خود رااثبات کنند، ولی کرامت، کارهای خارق العادة انسانهای بزرگ و بندگان محبوب خداست که ادّعای پیامبری ندارند، بلکه به پیامبران الهی باور دارند و از آن رو که در راه بندگی خدا به جایگاه و پایگاه ویژه ای دست یافته اند، خداوند به آنان توان، دانش و ویژگیهایی را ارزانی داشته است تا بدین وسیله ایشان را بر دیگران برتری بخشد.در قرآن کریم، کرامتهایی برای جز پیامبران بازگو شده است که برای نمونه به یک مورد از آن اشاره می نماییم.
در سورة نمل، آیة 40 ، خداوند متعال فرموده است که چون سلیمان، ملکة سرزمین سبأ را به سوی خود فرا خواند، برای نشان دادن قدرت خود به وی آهنگ آن کرد تا تخت فرمانروایی او را به سرعت و به گونه ای شگفت، پیش از آنکه وی نزد او آید، حاضر سازد.
از این رو، سلیمان به اطرافیانش گفت: آیا کسی توان چنین کاری را دارد؟ یکی از کسانی که بهرهای از دانش کتاب (علم الکتاب) را داشت، پاسخ داد: من در چشم بر هم زدنی ، می توانم آن تخت را از سرزمین دور به اینجا بیاورم. پس سلیمان چون نگریست ، تخت را بی درنگ، در برابر خود یافت.
در حدیثی آمده است که « ابو سعید خدری » از حضرت رسول (ص) پرسید: آن که بهره ای از دانش کتاب را داشت و توانست چنین کار شگفتی را انجام دهد، چه کسی بود؟
پیامبر (ص) فرمود: وی وصّی سلیمان بود.
سپس ابو سعید پرسید: کسی که دانش کتاب نزد اوست و خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است:« من عنده علم الکتاب» کیست؟
پیامبر (ص) فرمود:« ذاک أخی علی بن ابی طالب» « او برادرم علی بن ابی طالب است».
در برخی از روایات آمده است که اسم اعظم الهی، هفتاد و سه حرف است که یک حرف آن نزد « آصف بن برخیا» - وصیّ سلیمان- بود که توانست آن کار شگفت را انجام دهد.نزد امامان اهل بیت (ع) هفتاد و دو حرف آن است و یک حرف آن ویژه ذات پاک خداوند است.
بنابراین ، آنچه از متون روایی بر می آید ، آن است که امامان معصوم (ع) که جانشینان راستین پیامبر اکرم (ص) بوده اند ، از توان و قدرتی خارق العاده و شگفت بهره مندند که در پرتو آن می توانندبندگان خدا را به سوی راه حق هدایت کنند و اینان را در مسیر معارف قرآنی وسنّت نبوی راهنما باشند.
معجزه پیامبران و کرامت اولیا به اجازه خداوند است.
آنچه بر هر مسلمان و شیعة خاندان عصمت طهارت واجب است، اعتقاد به قدرت مطلق و بی چند و چون خداوند است که هیچ قدرتی مستقل از قدرت او نیست.
بنا براین اگر پیامبران و امامان (ع) معجزه یا کرامتی از خود نشان می دهند به اذن پروردگار هستی بخش است و اینان از خود توان چنین کاری را ندارند.افتخار پیامبران و امامان (ع) این بوده است که بندگان خدایند و سر بر آستان بندگی او فرو آورده اند.بنابراین مؤمنان راستین کسانی اند که با اعتقاد به معجزه و کرامت، از توجه به قدرت بی چند و چون الهی غافل نیستند و خواست و ارادة خداوند را باور دارند. اگر عیسی (ع) کور مادرزاد را شفا می داد و یا بیماران بی درمان را به گونه ای شگفت شفا می بخشید ، بر آن بود تا مردم را به سوی خداوند فرا خواند و یاد آورد که چنین کارهایی را به اجازه پروردگار انجام می دهد.امامان (ع) نیز اگر کرامتی از خود نشان می دهند، از آن روست تا زائران و دوستان آنان با دیدن آن کرامتها، به خداوند توجه کنند و راه امامان را که همان راه پیامبر (ص) و راه قرآن است در پیش گیرند، از گناهان پرهیز کنند و به بندگی و فرمانبری خداوند، روی آورند
سه شنبه 15/2/1388 - 19:2
دعا و زیارت
امام رضا (ع) دانش خود را از جدش پیامبر خدا(ص) به ارث برده و سرچشمه جوشانی از علم و فضیلت بود که تشنگان دانش و معرفت از فیض او بهره می بردند و تشنگی خود را برای فهم مشکلات و حل معضلات، بدو فرو می نشاندند.
تاریخ، بسیاری از مناظرات علمی، و مباحثات فکری آن حضرت (ع) را، که موجب پیروزی بر دشمنان اسلام شده، برای ما بیان کرده است، و نیز افاضات آن حضرت را در انواع دانشها، که مورد استفاده بزرگان علم و رجال فکر قرار گرفته ، شرح داده است.
از امام موسی بن جعفر(ع) روایت شده است، که به فرزندان خود می فرمود:
این برادرتان، علی بن موسی، عالم آل محمد(ص) است، مسائل دین خود را از او بپرسید، و آنچه به شما می گوید نگهدارید، زیرا من بارها از پدرم، جعفر بن محمد، شنیدم که می فرمود: عالم آل محمد در صلب توست، و ای کاش من او را دیدار می کردم، و او با امیرالمؤمنین، علی همنام است.
و از ابراهیم بن عباس صولی نقل شده که گفته است: من ندیدم ازامام رضا(ع) پرسشی شود، که او آن را نداند، و داناتری از او، به آنچه تا زمانش، بر روزگار گذشته است، ندیده ام، مأمون با پرسشی از هر چیزی، آن حضرت را می آموزد، و امام رضا (ع) او را پاسخ می فرمود: درحالی که تمامی پاسخهای آن حضرت، مأخوذ از قرآن و مستند به آن بود.
جایگاه علمی امام رضا(ع)
حضرت رضا(ع) مانند اجداد بزرگوار خود از مقام علمی والائی برخوردار بود، تا آنجا که به وی: لقب‹‹ عالم آل محمد›› دادند.
عبدالسلام بن صالح هروی(ابوالصلت) گفته است: کسی را داناتر ازعلی بن موسی الرضا(ع) ندیدم و هیچ دانشمندی با او رو به رو نشد مگر اینکه وی نیز چنین شهادت می داد.
سیره اخلاقی امام رضا(ع)
اخلاق، یک از عناصر مهم شخصیت انسان است، و کاشف کیفیت ذات، و حاکی درون اوست، و درجه رسوخ ایمان را در او نشان می دهد.
امام رضا(ع) به اخلاقی عالی و ممتاز، آراسته بود، و بدین سبب دوستی عام و خاص را، به خود جلب فرموده بود، همچنین انسانیت آن حضرت، یکی از نگهبانان و امانت داران و وارثان اسرار آن، به شمار است.
ازابراهیم بن عباس صولی نقل شده، که گفته است:
من ابوالحسن الرضا(ع) را هرگز ندیدم در سخن گفتن، با کسی درشتی کند.
من ابوالحسن الرضا(ع) را هرگز ندیدم سخن کسی را پیش از فراغ ازآن، قطع کند.
و هرگز درخواست کسی را، که قادر به انجام دادن آن بود، رد نفرمود.
و هرگز پاهای خود را جلو همنشین، دراز نمی کرد.
و هرگز در برابر همنشین تکیه نمی داد.
و هرگز او را ندیدم، که غلامان و بردگان خود را بد گوید.
و هرگز او ندیدم، که آب دهان اندازد.
و هرگز او را ندیدم، که قهقهه کند، بلکه خنده اش تبسم بود.
و هنگامی که مجلس او از مردم خالی، و سفره غذا انداخته می شد، همه غلامان و بردگانش، حتی دربان و میرآخور را، به دور سفره غذا می نشانید.
تا آن جا که می گوید: هرکه بگوید در فضیلت، کسی را مانند او دیده، از او باور نکنید.
مهمانی بر آن جناب وارد شد، و تا پاسی از شب گذشته، نزد آن حضرت نشسته بود و سخن می گفت، در این میان چراغ به هم خورد، مرد برای اصلاح آن دست دراز کرد، امام رضا (ع) او را از این کار بازداشت، و خود به اصلاح چراغ پرداخت، و سپس فرمود: ما گروهی هستیم که هرگز مهمان را به کار وا نمی داریم.
سه شنبه 15/2/1388 - 19:0
دعا و زیارت
آیت حق
مسلمانان جهان درسال 148 هـ ق، هدیه ای بزرگ و الهی را دریافت نمودند و آن میلاد هشتمین حجت خدا بود، نام مبارکش علی، لقب مشهور آن حضرت، رضا و کنیه معروف ایشان، ابوالحسن است. پدر بزرگوارش، امام موسی بن جعفر(ع)، هفتمین امام شیعیان و مادر آن حضرت بانویی پاکدامن و پرهیزکار به نام تکتم که بعدها طاهره نامیده شد. همسر مکرمه حضرت رضا علیه السلام اُمّ ولًد مادر امام جواد (ع) است.
نسب امام رضا(ع)
او علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی ابی طالب(ع) هشتمین امام اهل بیت است، که در مدینه متولد شده، و در طوس وفات یافته است.
ولادت و شهادت امام رضا(ع)
درتعیین ماه و سال تولد آن حضرت، اختلاف زیادی وجود دارد، همچنان که در ماه و سال شهادت آن امام بزرگوار نیز اختلاف است، و تفاوت این اقوال هم کم نیست، و در برخی از آنها از پنج سال بیشتر است، و چون آنچه در این باره گفته اند، درهم و آمیخته است، و تعیین قول صحیح دشوار می باشد، لذا بدون این که یکی از این اقوال را اختیار و در این جا ذکر کنیم، همه آنها را از نظر خوانندگان می گذرانیم، زیرا در بررسی و استقصای قول صحیح، و اقامه دلیل برای اثبات صحّت آن، فایده مهمّی مترتب نیست.
تولّد آن حضرت درمدینه در روز پنجشنبه یا جمعه 11 ذی الحجّه، یا ذی القعده، یا ربیع الاول سال 148 یا 153 هـ اتفاق افتاده است.
درتعیین ماه و سال شهادت آن حضرت، اختلاف زیادی وجود دارد. شهادت آن بزرگوار، آخر ماه صفر، و به ظن قوی قول شیخ صدوق که وفات آن امام را درسال 203 ذکر کرده است، و این همان سالی است، که مأمون به سوی عراق رهسپار شده است، و این که وفات آن حضرت سال206 بوده، قطعاً صحیح نیست زیرا مأمون در سال 204 وارد بغداد شده، و مسلم است که وفات امام(ع) درهنگامی واقع شده که او راهی سفر بغداد بوده است.
مادر امام رضا(ع)
در مورد نام مادر امام هشتم(ع) اختلاف بسیاری است، گفته شده که نام مادر آن حضرت، خیزران بوده است و برخی أروی گفته اند، که ملقب به شقراء نوبیه بوده است، و بعضی نام مادرش را نجمه دانسته اند، که کنیه اش ام البنین بوده است و برخی سکن نوبیه گفته اند، و نیز گروهی نام مادر آن حضرت را تکتم نوشته اند، و شاید این دسته به آنچه در شعر یکی از مدیحه سرایان آن حضرت آمده است، استناد جسته اند:
ألا إن خیر الناس نفساً و والداً و رهطاً و أجداداً، علی المعظم
اتتنا به للعلم و الحلم ثامناً إماماً یؤدی حجه الله (تکتم)
فرزندان امام رضا(ع)
در شماره و اسامی فرزندان امام(ع) نیز اختلاف است، گروهی آنها را پنج تن پسر و یک دختر نوشته اند، به نامهای محمد قانع، حسن، جعفر، ابراهیم، حسین و عایشه.
سبط بن جوزی در تذکره الخواص، آنان را چهار تن، که با حذف حسین، به شرحی که ذکر شده نام برده است، اما شیخ مفید براین باور است، که امام هشتم(ع) را، فرزندی جز امام محمد جواد(ع) نبوده است، و ابن شهرآشوب و طبرسی در اعلام الوری، نیز بر همین اعتقاد می باشند، و اما درکتاب العدد القویه تعداد فرزندان آن حضرت دو فرزند پسر، به نامهای محمد و موسی، ذکر شده است و آنچه درکتاب قرب الاسناد آمده است، این قول را تقویت می کند، و آن این است که بزنطی به امام هشتم (ع) عرض کرد، درچند سال پیش پرسیدم که جانشین شما کیست؟ فرمودید فرزندم، و در آن روز فرزند نداشتید، و اکنون خداوند به شما دو فرزند عطا فرموده است، کدام یک از این دو جانشین شماست؟ در عیون اخبار الرضا آمده که امام دختری به نام فاطمه داشته است.
اکنون ما در این صدد نیستیم، که دقیقاً شماره و نام فرزندان آن حضرت را، بررسی و تعیین کنیم، ولی نظر شیخ مفید را که ذکر شد ترجیح می دهیم، و آنچه از نظر ما محقق است این است که امام هشتم(ع) فرزندی جز امام محمد جواد(ع) نداشته، و آنچه غیر از این گفته شده، به ثبوت نرسیده است، و خداوند به حقیقت حال داناتر است.
سه شنبه 15/2/1388 - 18:59
دعا و زیارت

نصایح رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) به ابوذر غفاری

ابوذر گفت: كه روزی پگاه به مسجد در آمدم و جز رسول مصطفی و علی مرتضی‌: كسی در مسجد نبود. غنیمت شمردم آن خلوتی صبحگاه مسجد را و عرضه داشتم: ای رسول خدا! مرا پندی ده و وصیتی بكن كه خداوند مرا بدان نفعی دهد.
رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: به رغبت چنین خواهم كرد ای ابوذر كه تو از ما اهل بیتی. تو را پندی خواهم داد و بر تو است كه در حفظ آن بكوشی كه اگر چنین كنی تو را كفایت خواهد كرد.
ای ابوذر! خدا را بندگی كن، انگار كه می‌بینی‌اش. و اگر تو او را نمی‌بینی بی‌شك او تو را می‌بیند. و بدان كه اولین گام در مسیر عبادت خدا، معرفت به او است كه او اوّل هر چیزی است و قبل از او هیچ نیست. و یكتایی است كه برای‌ او دوّمی نیست، و باقی و دائمی است كه مر او را غایت و نهایت نیست. آفرینندة آسمان‌ها و زمین است و آنچه در آنها است و آنچه در بین آنهاست. و او است كه لطیف و آگاه است و او است كه بر همة كار توانا است. سپس ایمان به من و اقرار به اینكه خدای تبارك و تعالی مرا برای عموم مردم فرستاد، بشارت دهنده و ترساننده و راهبر و خوانند‌ه‌ به سوی خدا به اذن خدا و چراغ روشن هدایت.
سپس عشق و محبت اهل بیت من، آنان كه خدا بدی را از ساحت قدسی‌شان دور كرد و آنان را پاكی و طهارت محض عنایت فرمود. و بدان ابوذر كه خداوند عزّوجلّ، اهل بیت مرا در امت من، به سان كشتی نوح قرار داد كه هر كه بر آن سوار شد نجات پیدا كرد و هر كه از آن گریخت غرقه گشت.
و به سان باب حطّه در بنی‌اسرائیل، كه هر كه وارد آن شد ایمن گشت.
یا اباذر! احفظ ما اوصیك به تكن سعیداً فی‌الدّنیا والآخرة.
ای ابوذر! سفارش‌های مرا به دل بسپار تا سعادتمند دنیا و آخرت شوی.
یا اباذر! نعمتان مغبونٌ فیها كثیرٌ من النّاس: الصّحة و الفراغ.
ای ابوذر! دو نعمت است كه مردمان اكثراً در آن زیان می‌بینند، بدان رو كه قدر نمی‌دانند: سلامت و فراغت.
یا اباذر! اغتنم خمساً قبل خمس: شبابك قبل هرمك، و صحتك قبل سقمك و غناك قبل فقرك، و فراغك قبل شغلك، و حیاتك قبل موتك.
ای ابوذر! پنج چیز را قبل از پنج چیز قدر بدان: جوانیت را قبل از پیری، سلامتت را قبل از بیماری، بی‌نیازیت را قبل از نیازمندی، آسایشت را قبل از گرفتاری و زندگیت را قبل از مرگ.
یا اباذر! ایّاك و التّسویف بعملك فانّك بیومك و لست بما بعده، فان یكن غد لك فكن فی‌الغد كما كنت فی‌الیوم. و ان لم یكن غداً لم تندم علی ما فرّطت فی‌الیوم.
ای ابوذر! بر تو باد كه كار امروز به فردا نیفكنی و در دام مسامحه و تنبلی نیفتی، كه تو از آن امروزی و فردا از آنِ تو نیست. امروز را قدر بدان و اگر فردا از آن تو بود كه چون امروز از آن استفاده خواهی برد و اگر فردا از آن تو نبود، پشیمان امروزِ از دست رفته نخواهی بود.
یا اباذر! كم من مستقبل یوماً لایستكمله و منتظر غداً لایبلغه.
ای ابوذر! چه آینده‌هایی كه نخواهد آمد و چه انتظار‌هایی كه به ثمر نخواهد نشست.
یا اباذر!لو نظرت الی‌الاجل و مسیره لابغضت الامل و غروره.
ای ابوذر! اگر به اجل (مرگ) و مسیر آن می‌نگریستی، دشمن هر آرزو و غرور می‌گشتی.
یا اباذر! كن كانَّك فی‌الدّنیا غریب او كعابرٍ سبیل. و عِدّ نفسك من اصحاب القبور.
ای ابوذر! در دنیا غریب‌وار زندگی كن، یا مثل عابری كه از گذرگاهی می‌گذرد و خود را در جرگة مردگان بشمار.
یا اباذر! اذا اصبحت فلا تحدث نفسك بالمساء. اذا أمسیت فلا تحدث نفسك بِالصَّباح. وَ خُذ من صحّتك قبل سقمك و من حیاتك قبل موتك فانّك لا تدری ما اسمك غدا.
ای ابوذر! صبح نگران شب مباش و شب را به غصة صبح، سر مكن. سلامتیت را دریاب، قبل از آنكه بیمار شوی و قدر زندگانیت را بدان و از آن بهره‌ گیر پیش از آن كه بمیری. چرا كه نمی‌دانی نام تو فردا در كجا ثبت خواهد بود. در زمرة زندگان یا مردگان.
یا اباذر! ایاك ان تدركك الصّدعه عندالعثرة، فلا تقال العثرة، و لا تمكن من الرّجعة و لا یحمدك من خلفت بما تركت. و لا یعذرك من تقدم علیه بما اشتغلت به.
ای ابوذر! مبادا كه به هنگام غفلت و لغزش، مرگ گریبان تو را بگیرد. كه نه فرصت از دست رفته و به خطا سپری شده، باز خواهد گشت و نه رجعت، مقدور خواهد بود. و بازماندگان تو، بر آنچه كه از مكنت و ثروت برجای گذاشته‌ای تو را سپاس نخواهند گفت و بر آن خدای كه وارد ‌شوی، عذر تو را بر غفلتت نخواهد پذیرفت.
یا اباذر! كن علی عمرك اشحّ منك علی درهمك و دینارك.
ای ابوذر! بر صرف عمر بیش از صرف مال و ثروتت بخیل باش.
یا اباذر! هل ینتظر احدكم الاّ غنی مطغیاً او فقراً منسیاً او مرضاً مفسداً او هرماً مقعداً او موتاً مجهزا، او الدجّال، فانَّهِ شی غائب ینتظر، او السّاعة والسَّاعَةِ ادهی او مَرَّ. ان شرالناس منزلةً عندالله یوم القیمه عالمٌ لاینتفع بعلمه و من طلب علماً لیصرف به وجوه الناس الیه لم یجد ریح ‌الجَنَّةِ.
ای ابوذر! جز این چند سرنوشت آیا چیز دیگری در كمین شماست؟:
ثروتی كه طغیان بیاورد، فقری كه یاد خدا را از دل ببرد، مرضی كه آدمی را از پای در آورد یا پیری و رخوتی كه زمین‌گیرش كند. مرگی كه بر در ایستاده است یا دجّال كه شر پنهان منتظر است یا آن ساعت (قیامت) كه هشیار و گذرنده است. بدترین و پست مرتبه‌ترین مردم نزد خدا در قیامت، عالِمی است كه از علمش بهره نمی‌تراود و مردمان را نفعی نمی‌رسد. و هر كه علم بیاموزد تا مردمان را به خویش بخواند و جلب خاطر آنان كند بوی بهشت به مشامش نخواهد رسید.
یا اباذر! من ابتغی‌العلم لیخدع به ‌النّاس لم یجد ریح الجنّة.
ای ابوذر! هر كه علم و دانش را برای فریب مردم كسب كند، بوی بهشت به مشامش نخواهد رسید.
یا اباذر! اذا سئلت عن علم لا تعلمه فقل: لا اعلمه، تنجح من تبعته و لا تفت بما لا علم لك به، تنجح من عذاب ‌الله یوم‌القیمه.
ای ابوذر! هر گاه از تو چیزی پرسیدند كه نمی‌دانستی، بگو: نمی‌دانم، و از عواقب آن خود را خلاص كن. و در مورد آنچه نمی‌دانی حكم نكن كه بتوانی از عذاب روز قیامت در امان بمانی.
یا اباذر! یطلع قومٌ من اهل الجنة علی قوم من اهل النار، فیقولون ما ادخلكم النّار و قد دخلنا الجنّة بِتَأدیبِكُم و تعلیمكم فیقولون: انا كنّا نأمر بالخیر و لا نفعله.
ای ابوذر! روز قیامت گروهی از بهشتیان با تعجب گروهی از اهل جهنم را مورد سؤال قرار می‌دهند كه: چه چیز شما را به عذاب افكند، در حالی‌كه ما به وسیلة هدایت و ارشاد شما بود كه به بهشت در آمدیم، آنها پاسخ می‌دهند: ما مردم را به راه راست هدایت می‌كردیم و به كار‌های خوب فرمان می‌دادیم، لیكن خود به حرف‌هایمان عمل نمی‌كردیم.
یا اباذر! انّ حقوق الله جل ثناؤه اعظم من ان یقوم بها العباد و انّ نعم الله اكثر من ان یحصیها العباد و لكن امسوا و اصبحوا تائبین.
ای ابوذر! حقوق خداوند متعال بیش از آن است كه بندگان بتوانند به جا آورند، و نعمت‌های او بیشتر از آن كه بتوانند بشمارند. لیكن شب و روز خود را به توبه بگذرانید. تمام لحظات خود را وقف طلب بخشش از خداوند كنید.
یا اباذر! انّك فی ممرّ اللیل و النّهار فی آجال منقوصة و اعمال محفوظة و الموت یأتی بغتةً، و من یزرع خیراً یوشك ان یحصد خیرا، و من یزرع شرّاً یوشك ان یحصد ندامه و لكلّ زارع مثل ما زرع، لا یسبق بطیء لحظة و لا یدرك حریص ما لم یقدر له و من اعطی خیراً فالله اعطاه و من وقی شراً فالله وقاه.
ای ابوذر! تو در گذرگاه شب و روز هستی، و مرگ ناگهانی در كمین تو. و كردار تو بی كم و كاست ثبت خواهد شد. و مرگ به ناگاه در خواهد رسید. و هر كه نهال خیر بكارد، به‌زودی میوة سعادت خواهد چید، و هر كه دانة شر بكارد، جز ساقه‌های ندامت درو نخواهد كرد. و هر كس هر آنچه كِشته است می‌درود. كُندرو را هرگز توان سبقت گرفتن نیست و حریص را بیش از آنچه مقدر اوست توان دریافتن نه. آنچه كه خیر است از جانب خدا است، به هر كه خیری می‌رسد از جانب خدا می‌رسد و تنها او است كه از وقوع شر جلوگیری می‌كند، هر كه از شری در امان می‌ماند، خدا در امانش نگاه می‌دارد.
یا اباذر! المتّقون سادة، و الفقهاء قادة و مجالستهم الزیادة، انّ المؤمن لیری ذنبه كانّه صخرة یخاف ان تقع علیه، و ان الكافر یُری ذنبه كانّه ذباب مرَّ علی أنفه.
ای ابوذر! پرهیزكاران، بزرگان اجتماع‌اند و فقها، رهبران و پیشوایان جامعه. و هم‌نشینی با آنان باعث زیاد شدن ایمان و علم و تقوای انسان می‌شود. مؤمن گناه را چون صخر‌ه‌ای مهیب و وحشتناك می‌بیند و هر لحظه بیم افتادن آن را برخویش دارد و كافر، گناهش را همانند مگسی تصور می‌كند كه بر گوشش می‌گذرد.
یا اباذر! ان الله تبارك و تعالی اذا اَراد بِعَبْدٍ خیراً جعل ذنوبه بین عینیه و اذا اراد بعبدٍ شراً انساه ذنوبه.
ای ابوذر! خداوند متعال هرگاه خیر بنده‌ای را بخواهد، گناهانش را در برابر چشمانش قرار می‌دهد و هر لحظه به یادش می‌آورد. و هر گاه بر بنده‌ای خشم كند، گناهانش را از خاطرش می‌برد.
یا اباذر! لا تنظر الی صغرالخطیئةِ و لكن انظر الی من عصیته.
ای ابوذر! به كوچكی گناه منگر، بنگر كه نافرمانی چه بزرگی را می‌كنی. متوجه عظمت و بزرگی خداوندی باش كه بر او عصیان می‌كنی.
یا اباذر! انّ المؤمن اشدّ ارتكاضاً من الحطیئَةِ من العصفور حین یَفْذِفُ به فی شركه.
ای ابوذر! التهاب و اضطراب و گریز مؤمن از گناه بیشتر از گنجشكی است كه برای رهایی از دام تلاش می‌كند.
یا اباذر! من وافق قوله فعله فذاك الّذی اصابه حظّه، و من خالف قوله فعله فانّما یوبق نفسه.
ای ابوذر! كسی كه حرف و عملش یكی باشد، بهرة خود را دریافته است. و كسی كه حرفش مخالف عملش باشد خود را به هلاكت انداخته است.
یا اباذر! ان الرّجل لیحرم رزقه بالذّنب یصیبه.
ای ابوذر! انسان با گناهانش، خود را از روزی‌اش محروم می‌كند.
یا اباذر! دع ما لست منه فی‌ شیء فلا تَنْطِق بما لا یعنیك، وَ اخْزن لسانك كما تخزن ورقك.
ای ابوذر! كار بی‌فایده و آنچه كه به تو مربوط نیست رها كن. و از گفتن آنچه كه نمی‌دانی بپرهیز. و زبانت را حفظ كن، هم‌چنانكه از مالت مواظبت می‌كنی.
یا اباذر! انّ الله جل ثناؤه لیدخل قوم‌الجنّة فیعطیهم حتی یملّوا و فوقهم قومٌ فی‌ الدّرجات العلی فاذا نظروا الیهم عَرَفوهم فیقولون: ربّنا اخواننا كنّا معهم فی ‌الدّنیا فبما فَضَّلتهم علینا؟ فیقال: هیهات هیهات انّهم كانوا یجوعون حین تشبعون و یظمؤن حین تروون و یقومون حین تنامون و یشخَصون حین تخفضون.
ای ابوذر! خداوند بلندمرتبه، گروهی را به بهشت وارد می‌كند و آنقدر بدیشان می‌بخشد تا ملول می‌شوند و گروهی در پایگاه و مقامی بالاتر از اینها قرار دارند. این گروه چون به آنان كه در درجات بالاتر قرار دارند می‌نگرند، آن‌ها را می‌شناسند و می‌گویند:
خدایا! ما در دنیا با این برادرانمان بودیم. به چه دلیل آنان را بر ما برتری بخشیدی؟
پاسخ می‌شنوند كه:
هیهات! هیهات! آنان گرسنگی می‌كشیدند در حالیكه شما سیر بودید، و تشنگی می‌كشیدند در حالیكه شما سیراب بودید، و به عبادت می‌ایستادند زمانی‌كه شما خواب بودید. آنان برتری می‌یافتند و شما كاستی می‌پذیرفتید.
یا اباذر! جعل الله جلّ ثناؤه قرّة عینی فی‌الصّلوة و حبّب الی الصّلوة كما حبّب الی الجائع الطّعام و الی الظمأن الماء. و انّ الجائع اذا اَكَلَ شبع و انّ الظمأن اذا شرب روی و انا لا اشبع من الصّلوة.
ای ابوذر! خداوند روشنایی دیده و نور چشم مرا در نماز قرار داد. و اشتیاق مرا برای نماز چنان كرد كه گرسنه‌ای برای طعام و تشنه‌ای برای آب. با این تفاوت كه گرسنه پس از خوردن، سیر می‌شود و تشنه پس از نوشیدن سیراب، و من هیچ‌گاه از نماز سیر نمی‌شوم.
یا اباذر! ایّما رجل تطوع فی یوم و لیلة اثنتی عشرة ركعة سوی المكتوبة، كان له حقّاً واجباً بیت فی‌الجنّة.
ای ابوذر! هر كدام از شما در شبانه روز، غیر از نماز‌های واجب، دوازده ركعت نماز گزارد، خانه‌ای در بهشت حقّ واجب و مسلّم اوست.
یا اباذر! انّك ما دمت فی‌الصّلوة فانّك تقرع باب الملك الجبّار و من یكثر قرع باب الملك یفتح له.
ای ابوذر! مادامی‌كه به نماز ایستاده‌ای، درِ خانة پادشاه قدرتمندی را می‌كوبی. و هر كس بر درِ سرای سلطانی پا فشاری كند، عاقبت در به رویش گشوده می‌شود.
یا اباذر! ما من مؤمن یقوم مصلّیاً الاّ تناثر علیه البرّ ما بینه و بین العرش و وَكّل به ملك ینادی: یا ابن آدم لو تعلم ما لك فی الصّلوة و من تناجی ما انفتلت.
ای ابوذر! هیچ مؤمنی به نماز نمی‌ایستد مگر آنكه نیكی‌ها و پاداش‌ها میان او و عرش پراكنده می‌شود و فرشته‌ای مأمور می‌شود كه ندا كند:
ای پسر آدم! اگر می‌دانستی در نمازت چه نهفته است، از آنكه با او به مناجات می‌ایستی هرگز روی بر نمی‌تافتی.
یا اباذر! طوبی لِأصحاب الالویة یوم ‌القیامة، یحملونها فَیسْتَبِقون الناس الی الجنة، اَلا هم السّابقون الی المساجد بالاسحار و غیرالاسحار.
ای ابوذر! خوشا به حال علمداران روز قیامت. آن‌ها كه پرچم‌ها را به دوش می‌كشند و از دیگران به سوی بهشت سبقت می‌گیرند. آن‌ها همان‌ها هستند كه در دنیا به سوی مساجد پیشی می‌گرفتند، در سحرها و غیر سحرها.
یا اباذر! الصّلوة عمادالدین و اللسان اكبر، و الصدقة تمحو الخَطیئَةِ و اللسان اكبر و الصَّوْم خبة من النار و اللسان اكبر و الجهاد نباهة و اللسان اكبر.
ای ابوذر! نماز ستون محكم دین است و زبان، محكم‌تر و صدقه شستشودهندة گناهان است و زبان پا‌ك‌كننده‌تر. و روزه در مقابل آتش جهنم، سپر است و زبان مانع‌تر. و جهاد شرف و بزرگی است و زبان والاتر.
یا اباذر! الدّرجة فی الجنّة فوق الدّرجة كما بین السّماء و الارض و ان العبد لیرفع بصره فیلمع له نور یكاد یختف بصره فیفزع لذلك فیقول: ما هذا؟ فیقال: هذا نور اخیك. فیقول: اخی فلان كنّا نعمل جمیعاً فی‌الدّنیا فقد فضّل علی هكذا فیقال له: انّه كان افضل منك عملا، ثمّ یجعل فی قلبه الرضا حتّی یرضی.
ای ابوذر!
بهشت دارای درجاتی است كه فاصلة هر كدام از آن‌ها مثل فاصلة آسمان و زمین است. و بنده، چشم خود را فرا می‌آورد و نوری درخشان می‌بیند كه چشمش را خیره می‌كند و از آن می‌ترسد. سؤال می‌كند كه چیست این؟ به او گفته می‌شود كه: این نور برادر تو است.
می‌گوید: من و آن برادرم همه با هم در دنیا عمل می‌كردیم. در حالیكه او اكنون این چنین بر ما، برتری دارد؟
به او گفته می‌شود كه: اعمال او در دنیا از تو برتر بود.
سپس رضایتی در قلب او پدید می‌آید كه از مقام خود، خشنود باشد.
یا اباذر! الدّنیا سجن المؤمن و جنة الكافر و ما اصبح فیها مؤمن الاّ حزینا. فكیف لا یحزن المؤمن و قد اوعده الله جلّ ثناؤه انّه وارد جهنم و لم یعده انّه صادر عنها ولیلقین امراضاً و مصیبات و اموراً تغیظه و لیظلمن فلا ینتصر، یبتغی ثواباً من الله تعالی فلا یزال حزیناً حتی یفارقها، فاذا فارقها أفضی الی الرّاحة و الكرامة.ای ابوذر!
دنیا زندان مؤمن است و بهشت كافر، و هیچ مؤمنی شب را به صبح نمی‌رساند مگر محزون و اندوهگین. و چگونه مؤمن اندوهگین نباشد كه خداوند ـ جل ثناؤه ـ ورود به جهنم را وعده‌اش فرموده، اما خروج از آن را به حتم وعده نكرده است. و دچار دردها و مصیبت‌ها و مشكلات طاقت سوز می‌شود، به ستم گرفتار می‌آید امّا یاری نمی‌گردد. امید به ثواب و پاداش خداوند متعال بسته است و مدام در اندوه و تعب است، تا از دنیا آسوده شود و آنگاه است كه به مقام آسایش و كرامت دست می‌یابد.
یا اباذر! ما عبد الله عزّوجلّ علی مثل طول الحزن.
ای ابوذر!
خداوند عزّوجل، به عبادتی ارزشمند‌تر از حزنی عمیق و طولانی، بندگی نشده است.
یا اباذر!من اوتی من العلم ما لا یبكیه لحقیق ان یكون قد اوتی علما لا ینفعه. انّ الله نعت العلما، فقال عزّوجلّ: «انّ الّذین اوتوا العلم من قبله اذایُتْلی علیهم یخرّون للاذقان سجّداً و یقولون سبحان ربّنا ان كان وعد ربّنا لمفعولا و یخرّون للاذقان یبكون و یزیدهم خشوعا.»
ای ابوذر!
به هر كه علمی بی‌خشوع و گریه داده شد، بی‌تردید و به یقین به او علمی بی‌فایده داده شده است. خداوند، علما را می‌ستاید آنجا كه می‌فرماید: «آنانكه علم داده شدند از پیش، چون بر آنان خوانده شود، سر و صورت به سجده می‌سایند و می‌گویند: منزه است پروردگار ما كه وعده‌ی او قطعی است. و سر به سجده بسایند و بگریند و برخشوعشان بیفزایند.
یا اباذر! من استطاع ان یبكی فلیبك. و من لم یستطع فلیشعر قلبه الحزن و لیتباك، انّ القلب القاسی بعید من الله تعالی و لكن لا یشعرون.
ای ابوذر!
هر كه گریستن را می‌تواند باید بگرید و هر كه نمی‌تواند باید قلبی حزین داشته باشد و حال گریه. كه قسی‌القلب از خداوند تعالی دور است اما نمی‌فهمد.
یا اباذر! یقول الله تعالی: لا اجمع علی عبدٍ خوفَین و لا اجمع له امنَین، فاذا أمننی فی‌الدّنیا اخفته یوم‌القیامة و اذا خافنی فی‌الدّنیا آمنته یوم القیامة.
ای ابوذر!
خداوند متعال می‌فرماید: من به بنده‌ای دو آسایش و دو خوف را با هم اعطا نمی‌كنم. اگر در دنیا بیم من نداشت، در قیامت او را خواهم ترساند و اگر در دنیا نگران بود و خوف مرا داشت، در آخرت به او امان و آسایش خواهم داد.
یا اباذر! لو انّ رجلا كان له كعمل سبعین نبیّا لاحْتَقِره و خشی ان لا ینجو من شرّ یوم‌القیامة.
ای ابوذر!
اگر مردی را به اندازة هفتاد پیامبر، عمل صالح باشد، باید كه آن را حقیر و ناچیز بشمرد و بترسد از آنكه در قیامت نجات نیابد.
یا اباذر! انّ العبد لیُعرض علیه ذنوبه یوم‌القیامة، فیمن ذنب ذنوبه فیقول: امّا انّی كنتُ خائفاً مشفقاً فیغفرله.
ای ابوذر!
گناهان بندة گنهكار در قیامت بر او عرضه می‌شود و او به گناه خویش می‌گوید: آیا من از تو بیمناك و وحشت‌زده نبودم؟ و بخشیده می‌شود.
یا اباذر! انّ الرّجل لیعمل الحسنة فیتكل علیها و یعمل المحقّرات حتّی یأتی الله و هو علیه غضبان و انّ الرّجل لیعمل السیّئة فیفرق منها یأتی آمناً یوم‌القیامة.
ای ابوذر!
شخص كارهای نیكو می‌كند و با اتكاء و دلخوشی به آن‌ها، گناهان كوچك انجام می‌دهد. این شخص در قیامت خدا را غضبناك و ناراضی از خویش خواهد دید. و شخص گناه می‌كند و از كردة خویش پشیمان می‌شود و از آن دوری می‌جوید، او در قیامت در آسایش و امان خواهد بود.
یا اباذر! انّ العبد لیذنب الذنب فیدخل به الجنّة. فقلتُ: و كیف ذلك بأَبی انت و اُمّی یا رسول‌الله؟ قال: یكون ذلك الذنب نصب عینیه تائباً منه، فارّاً الی‌ الله عَزّوجَّلَ حتّی یدخل الجنّة.
ای ابوذر!
گاه بنده‌ای گناهی می‌كند و به واسطة آن گناه به بهشت می‌رود.
پرسیدم: چگونه چنین می‌شود ای رسول خدا!؟ پدر و مادرم به فدایت. فرمود: آن گناه همیشه در پیش رویش قرار می‌گیرد و از آن توبه می‌كند و به سوی خدا می‌گریزد تا به بهشت در می‌آید.
یا اباذر! الكیّس من دان نفسه و عمل لما بعد الموت. و العاجز من اتّبع نفسه و هواها و تمنی علی الله عزَّوجَّلَ الامانی.
ای ابوذر!
هشیار و زیرك كسی است كه نفس خود را خوار گرداند و توشه برای پس از مرگ تدارك كند. و عاجز كسی است كه دنباله‌روی هوای نفس خود باشد و از خداوند آسایش و عافیت طلبد.
یا اباذر! انّ اوّل شی‌ء یرفع من هذه الامّة: الامانة و الخشوع حتی لا تكاد تری خاشعاً.
ای ابوذر!
اوّل چیزی كه از این امّت برداشته می‌شود، امانت و خشوع است تا آنجا كه هیچ خاشعی دیده نشود.
یا اباذر! والّذی نفس محمّد بیده لو انّ الدّنیا كانت تعدل عندالله جناح بعوضة او ذباب ما سقی الكافر منها شربة من ماء.
ای ابوذر!
قسم به كسی كه جان محمّد در دست او است، اگر دنیا به اندازة بال مگس یا پشه‌ای نزد خداوند ارزش داشت، خداوند از آن، جرعة آبی به كافر نمی‌نوشاند.
یا اباذر! انّ الدّنیا ملعونة ملعون ما فیها الاّ ما ابتغی به وجه‌الله. و ما من شی‌ء ابغض الی الله تعالی من الدّنیا خلقها ثمّ عرضها فلم ینظر الیها و لاینظر الیها حتّی تقوم السّاعة. و ما من شیءٍ احبّ الی الله مِن الایمان به و ترك ما امر بِتَرْكه.
ای ابوذر!
دنیا ملعون است و هر چیز در آن، ملعون‌ است جز آنچه خدا را باشد و وسیلة به دست آوردن رضای او شود. و در نزد خدا مبغوض‌تر از دنیا چیزی نیست كه آن را خلق كرد و از آن روی گرداند و به آن ننگریست و نخواهد نِگریست تا برپایی روز قیامت. و چیزی نزد خدا محبوب‌تر از ایمان به خود او نیست و ترك آنچه كه او امر به ترك فرموده.
یا اباذر! انّ الله تبارك و تعالی اوحِی الی اخی عیسی7: یا عیسی! لا تحبّ الدّنیا فانی لَستُ احبّها و احبّ الآخرة، فانّما هی دارالمعاد.
ای ابوذر!
خداوند تبارك و تعالی به برادرم عیسی وحی فرمود:
ای عیسی! دنیا را دوست نداشته باش، همچنانكه من آن را دوست نمی‌دارم و به آخرت دل ببند كه آن خانة بازگشت است.
یا اباذر! ان جبرئیل7 أتانی بخزائن الدّنیا علی بغلة شهباء، فقال لی: یا محمّد! هذه خزائن الدّنیا و لا تَنْقُصُك من حظّك عند ربّك. فقلتُ: حبیبی جبرئیل! لا حاجة لی بها، اذا شبعتُ شكرتُ رَبّی و اذا جعتُ سألته.
ای ابوذر!
جبرئیل7، گنجینه‌های دنیا را بر استری پیشانی سفید برایم آورد و به من گفت: این گنجینه‌های دنیا است كه قبول آن از مقام تو در نزد خداوند نمی‌كاهد. من گفتم: ای جبرئیل عزیز! مرا نیازی به آن نیست. هرگاه سیر شوم، خدا را سپاس می‌گویم و هر گاه گرسنه شوم از او می‌جویم.
یا اباذر! اذا اراد الله عزّوجلّ بعبدٍ خیراً فقّهه فی‌الدّین و زهده فی‌الدّنیا و بصرّه بعیوب نفسه.
ای ابوذر!
هرگاه خدا برای بنده‌ای نیكی بخواهد او را تَفَقُّه در دین و زهد در دنیا، عطا می‌كند و او را به عیب‌های خودش آگاه می‌فرماید.
یا اباذر! ما زهد عبد فی‌الدّنیا الاّ انبت الله الحكمة فی‌ قلبه و انطق بها لسانه و بصرّه بعیوب الدنیا و دائها و دوائها و اخرجه منها سالماً الی دار السّلام.
ای ابوذر!
بنده‌ای در دنیا زهد نگزید مگر اینكه خدا حكمت را در قلبش رویاند و زبانش را بوسیلة آن گویا كرد و بواسطة آن حكمت، او را به عیب‌های دنیا و دردها و درمان‌های آن آگاه نمود و او را سالم از دنیا خارج كرد به سوی خانة سلامت.
یا اباذر! اذا رأیت اخاك قد زهد فی‌الدّنیا فاستمع منه فانّه یلقن الحكمة، فقلتُ: یا رسول الله! من ازهد النّاس؟ فقال: من لم ینس المقابر و البلی و ترك فضل زینة الدّنیا و آثر ما یبقی علی ما یفنی و لم یعدّ غداً من ایّامه وعدّ نفسه فی‌الموتی.
ای ابوذر!
هر گاه برادرت را دیدی كه در دنیا زهد می‌ورزد، به او گوش بسپار كه به تو حكمت می‌آموزد.
پرسیدم: ای رسول خدا! زاهدترین مردم كیست؟
فرمود: آن‌ كس كه قبر و پوسیدگی در آن را از یاد نبرد و اضافات زینت دنیا را رها كند و جهان باقی را بر دنیای فانی برگزیند و فردا را از عمر خویش نشمارد و خود را مهیای مرگ گرداند.
یا اباذر! ان الله تبارك و تعالی لم یوح الیّ ان اجمع المال ولكن اوحی الیّ ان سبّح بحمد ربك و كن من السّاجدین و اعبد ربّك حتّی یأتیك الیقین.
ای ابوذر!
خداوند تبارك و تعالی به من وحی نفرمود كه در انباشته كردن مال بكوشم ولكن وحی كرد به من كه: تسبیح كن به حمد پروردگارت و از ساجدین باش و پروردگارت را عبادت كن تا به مقام یقین دست بیابی.
یا اباذر! انّی البس الغلیظ و اجلس علی‌الارض و ألعق أصابعی و أركب الحمار بغیر سرج و أردف خلفی، فمن رغب عن سنّتی فلیس منی.
ای ابوذر!
من لباس خشن می‌پوشم و برخاك می‌نشینم و انگشتانم را پس از غذا می‌لیسم و بدون زین، سوار قاطر می‌شوم و دیگری را هم بر ترك خود سوار می‌كنم. سپس هر كه از سنّت من روی بگرداند از من نیست.
یا اباذر! حبّ المال و الشرف أذهب لدین الرّجل من ذئبین ضاریین فی زرب الغنم. فاغارا فیها حتّی اصبحا فماذا ابقیا منها؟
قال: قلت: یا رسول الله! الخائفون الخاضعون المتواضعون الذّاكرون الله كثیراً، أهم یسبقون النّاس الی الجنّة؟ فقال: لا، ولكن فقراء المسلمین، فانهم یأتون یتخطون رقاب النّاس، فیقول لهم خزنة الجنّة كما انتم حتّی تحاسبوا. فیقولون: بِمَ نحاسب؟ فوالله ما ملكنا فنجور و نعدل و لا افیض علینا فنقبض و نبسط ولكن عبدنا ربّنا حتّی دعانا فأجبنا.
ای ابوذر!
دوستی مال و مقام برای دین آدمی از دو گرگ خونخواری كه به آغل گوسفندان بزنند و تا صبح از آن‌ها بدرند، خطرناك‌ترند. چه خواهد ماند از آنها پس از این تهاجم؟ پرسیدم: یا رسول‌الله! خائفان خاضع و افراد متواضعِ بسیار به خدا، آیا اینان‌اند كه از دیگران به سوی بهشت پیشی می‌گیرند؟ فرمود: نه، بلكه فقراء مسلمین، كه پای بر دوش مردم، به سوی بهشت می‌شتابند و خازنان و نگهبانان بهشت، به آن‌ها می‌گویند كه بمانید تا حساب پس دهید. می‌گویند: حساب چه چیز را؟ به‌خدا كه ما نه قدرت و مقامی داشتیم كه به عدل رفتار كنیم یا ستم، و نه مال افزونی كه ببخشیم یا امساك كنیم. و لكن ما خدا را عبادت می‌كردیم تا ما را به سوی خود خواند و ما اجابت كردیم.
یا اباذر! انّ الدّنیا مشغلة للقلوب و الْأَبدان و انّ الله تبارك و تعالی سائلنا عما نعمنا فی حلاله فكیف بما انعمنا فی حرامه؟
ای ابوذر!
دنیا مشغول‌دارندة دلها و بدن‌ها است و خداوند تبارك و تعالی كه در نعمت‌های حلال از ما بازخواست می‌كند، با حرام‌ها چه خواهد كرد؟
یا اباذر! انی قد دعوتُ الله جلّ ثناؤه ان یجعل رزق من یحبنی كفافاً و ان یعطی من یبغَضنی كثرة المال و الولد.
ای ابوذر!
من از خدا خواسته‌ام كه دوستداران مرا به اندازة كفاف، روزی دهد و دشمنانم را مال و فرزند بسیار ببخشد.
یا اباذر! طوبی للزّاهدین فی‌الدّنیا الرّاغبین فی الاخرة، الّذین اتخذوا ارض الله بساطاً و ترابها فراشاً و ماءها طیّبا و اتخذوا كتاب الله شعاراً و دعائه دثاراً، یقرضون الدّنیا قرضا.
ای ابوذر!
خوشا به حال زاهدان در دنیا و مشتاقان به آخرت. آنان كه زمین خدا را گسترة خود و خاك خدا را خوابگاه خود و آبش را زلال گوارای خود گرفتند. آن‌ها كه كتاب خدا را شعار (= لباس زیرین) خود و دعا را دثار (= لباس رویی) خود كردند و از دنیا بریدند، بریدنی رجعت ناپذیر.
یا اباذر! حدث الاخرة العمل الصالح و حدث الدّنیا المال و البنون.
كسب و كشت آخرت عمل صالح است و دنیا، مال و فرزندان.
یا اباذر! انّ ربّی اخبرنی، فقال: و عزّتی و جلالی ما ادرك العابدون درك البكاء و انّی لابنی لهم فی‌الرّفیق الاعلی قصراً لایشركهم فیه احد. قال: قلت: یا رسول‌الله! ایّ المؤمنین أكیس؟ قال: اكثرهم للموت ذكراً و اَحْسَنهم له استعداداً.
ای ابوذر!
خدایم به من خبر داد و فرمود: قسم به عزّت و جلالم كه عبادت كنندگان هرگز قدر گریه را فهم نكردند و من برای آنان در برترین مقام قصری خواهم ساخت كه در آن هیچكس را با آنان شریك نخواهم كرد. گفت، گفتم: ای رسول خدا! زیرك‌ترین و هوشیار‌ترین مؤمنان كیست؟ فرمود: كسی كه بیشترین توجه را به مرگ داشته باشد و برای مرگ آماده‌ترین باشد.
یا اباذر! اذا دخل النور القلب انفسح القلب و اتّسع. قلت: فما علامة ذلك بابی انت و اُمّی یا رسول الله! قال: الانابة الی دارالخلود و التّجافی عن دار الغرور و الاستعداد للموت قبل نزوله.
ای ابوذر!
زمانی كه نور در دل جای گیرد، دل فراخ و گشاده می‌گردد.
گفتم: پدر و مادرم به فدایت ای رسول‌خدا! علامت آن چیست؟
فرمود: بازگشت به سوی خانه‌ی ابدی و ترس و گریز از زندگانی غرور آفرین دنیا و آمادگی برای مرگ قبل از مواجه شدن با آن.
یا اباذر! اتّق الله و لا ترالناس انّك نخشی الله فیكرموك و قلبك فاجر.
ای ابوذر!
از خدا بترس، ولی نه آن ترس ظاهری كه احترام مردم را نسبت به تو برانگیزد ولی قلب تو فاجر باشد.
یا اباذر! لیكن لك فی كل شَیء نیّة صالحة حتّی فی النّوم و الاكل.
ای ابوذر!
بر تو است نیت پاك و صالح در هر كار، حتی در خواب و خوراك.
یا اباذر! لتعظم جلال الله فی صدرك، فلا تذكره كما یذكره الجاهل عندالكلب: اللّهم اخزه و عند الخنزیر: اللّهم اخزه.
ای ابوذر!
عظمت خدای را جلّ جلاله در سینه و قلبت لمس كن و خدا را آنچنان یاد مكن كه جاهلی كه گرفتار سگ یا خوكی می‌شود، می‌گوید: خدایا آن از من بران.
یا اباذر! انّ لله ملائكة قیاماً من خیفة الله ما رفعوا رؤسهم حتّی ینفخ فی الصّور النفخة الاخرة فیقولون جمیعاً: سبحانك (ربّنا) و بحمدك ما عبدناك كما ینبغی لك ان تعبد.
ای ابوذر!
خداوند را فرشتگانی است كه زندگیشان عبادت خداوند است و سر بلند نمی‌كنند تا روز قیامت و نفخة آخر و آنگاه كه سر فرا می‌آرند، همه می‌گویند: خدایا! تو پاك و منزهی و ستایش از آن تو است، ما تو را آنچنانكه شایستة تو است عبادت نكردیم.
یا اباذر! لو كان لرّجل عمل سبعین نبیّا لاستقل عمله من شدّة ما یری یومئذ و لوانّ دلواً من غسلین صب فی مطلع الشمس لغلت منه جماجم من فی‌مغربها و لو زفرت جهنّم زفرة لم یبق ملك مقرّب و لا نبیّ مرسل الاّ خر جاثیاً علی ركبتیه یقول:
ربّ [ارحم] نفسی حتّی ینسی ابراهیم اسحق و یقول: یا ربّ انا خلیلك ابراهیم فلا تنسنی.
ای ابوذر!
اگر كسی را عمل هفتاد پیامبر باشد از شدت آنچه در آن روز (قیامت) می‌بیند، كوچك و حقیرش می‌شمرد. و اگر سطلی از پوست و گوشت جوشان دوزخیان در مشرق ریخته شود، جمجمه‌های مغربیان به سوزش می‌آید. و اگر جهنم زبانه كشد و بر افروخته گردد هیچ ملك مقرّب و پیامبر مرسلی نمی‌ماند، مگر آنكه به زانو می‌افتد و می‌گوید: خدایا! مرا دریاب.پروردگارا به من رحم كن. باری هول قیامت چنان است كه ابراهیم، اسحاق را از یاد می‌برد و ناله می‌كند كه: ای پروردگار! من ابراهیم، خلیل توام، فراموشم نكن.
یا اباذر! لو انّ امرأة من نساء اهل الجنّة اطلعت من سماء الدّنیا فی لیلة ظلماء لا ضائت الارض افضل ممّا یضیئها القمر لیلة البدر و لوجد ریح نشرها جمیع اهل الارض. و لو أن ثوباً من ثیاب اهل الجنّة نشرالیوم فی‌الدّنیا لصعق من ینظر الیه و ما حملته ابصارهم.
ای ابوذر!
اگر زنی از بانوان بهشت، تیره شبی در آسمان دنیا طلوع كند، زمین را از درخشش ماه شب چهارده روشن‌تر می‌كند و بوی خوشش را تمام اهل زمین در می‌یابند. و اگر جامه‌ای از لباس‌های بهشت به این دنیا برسد بینندگان را مدهوش و بیهوش خواهد كرد و هیچ چشمی یارای دیدن آن را نخواهد داشت.
یا اباذر! اخفض صوتك عندالجنائز و عندالقتال و عندالقران.
ای ابوذر!
صدایت را در مواجهه با مردگان و به هنگام جنگ و خواندن قرآن پایین بیاور.
یا اباذر! اذا تبعت جنازة فلیكن عقلك فیها مشغولا بالتّفكّر و الخشوع و اعلم انّك لاحق به.
ای ابوذر!
هر گاه جنازه‌ای را تشییع می‌كنی، با دقت و خشوع به آن بیندیش و بدان كه تو به او ملحق خواهی شد.
یا اباذر! اعلم انّ كلّ شیء اذا فسد، فالملح دوائه. فاذا فسد الملح فلیس له دواء. و اعلم انّ فیكم خُلقین: الضحك من غیر عجب والكسل من غیر سهو.
ای ابوذر!
بدان كه دوای هر چه بگندد نمك است و آنگاه كه نمك بگندد، مر او را دارویی نیست. و بدان كه شما را دو خوی و خصلت است: خنده‌ای كه از سرتعجب و كسالتی كه از روی سهو نباشد.
یا اباذر! ركعتان مقتصدتان فی‌التّفكر خیر من قیام لیلة و القلب ساه.
ای ابوذر!
دو ركعت نماز كوتاه توأم با تفكر، بهتر است از تمام شبی نماز بی‌حضور قلب.
یا اباذر! الحقّ ثقیل مرّ و الباطل خفیف حلو. و ربّ شهوة ساعة توجب حزناً طویلا.
ای ابوذر!
حق، سنگین و تلخ است و باطل سبك و شیرین. و چه بسا یك آن، شهوت‌رانی كه غم و اندوهی طولانی در پی داشته باشد.
یا اباذر! لا یفقه الرّجل كلّ الفقه حتّی یری النّاس فی جنب الله امثال الاباعر ثم یرجع الی نفسه فیكون هو احقر حاقر لها.
ای ابوذر!
آدمی به كُنه دین دست نمی‌یابد و در دین خود هوشیار نمی‌گردد، مگر آنكه مردم را در مقابل خداوند، مثل چهارپایان ببیند. سپس آنگاه به نفس خویش باز گردد و خود را از آنان كمتر و حقیرتر بشمرد.
یا اباذر! لا تصیب حقیقة الایمان حتّی تری النّاس كلّهم حمقی فی دینهم و عقلاء فی دنیاهم.
ای ابوذر!
به حقیقت ایمان نمی‌رسی مگر آنكه مردمان را همگی در دینشان احمق و در دنیاشان عاقل و فهیم ببینی.
یا اباذر! حاسب نفسك قبل ان تحاسب فهو اهون لحسابك غدا وَ زِن نفسك قبل ان توزن، و تجهز للعرض الاكبر یوم تعرض لا تخفی منك علی‌الله خافیه.
ای ابوذر!
به حساب خودت برس قبل از آنكه تو را محاسبه كنند كه این حساب فردای تو را آسان‌تر می‌كند. و خودت را بسنج پیش از آنكه تو را بسنجند. و خود را آمادة روز آن نمایش بزرگ كن، روزی كه هیچ چیز تو بر خدا پوشیده نمی‌ماند.
یا اباذر! استح من الله، فانّی و الّذی نفسی بیده لا ازال حین اذهب الی الغائط مقنعاً بثوبی أستحی من الملكین الّذین معی.
ای ابوذر!
از خدا حیا كن! سوگند به كسی كه جان من در دست او است، هنگامی كه من به مبال می‌روم رویم را با لباسم از حیای دو ملكی كه با من‌اند، می‌پوشانم.
یا اباذر! اتحبّ ان تدخل الجنة؟ قلت نعم، فداك ابی، قال: فاقصر من الامل و اجعل الموت نصب عینیك و استح من الله حق الحیاء.
قال: قلت: یا رسول الله كلّنا نستحیی من الله. قال: لیس ذلك الحیاء و لكن الحیاء من الله ان لا تنسی المقابر و البلی. وتحفظ الجوف و ما وعی والرّأس و ما حوی. و من اراد كرامة الاخرة فلیدع زینة الدّنیا، فاذا كنت كذلك أصبت ولایة الله.
‌ای ابوذر!
دوست داری كه به بهشت در آیی؟ گفتم: بله، پدرم به فدایت. فرمود: آرزوها را كوتاه كن و مرگ را همیشه در نظر داشته باش و از خدا آنچنانكه باید، شرم كن. گفتم: ای رسول خدا! ما همگی از خدا شرم می‌كنیم.
فرمود: آن شرم و حیای واقعی نیست. حیای واقعی از خداوند، آن است كه: مرگ را از یاد نبری و متوجه درون و آنچه را كه در آن جمع می‌آوری و سر و آنچه در آن می‌گذرد باشی. و هر كه كرامت آخرت می‌طلبد باید كه زینت دنیا فروبگزارد. سپس اگر چنین باشی، به ولایت خداوند دست یافته‌ای.
منبع: همشهری
سه شنبه 15/2/1388 - 18:57
دانستنی های علمی
 

اگر روزی دشمن پیدا کردی, بدان در رسیدن به هدفت موفق بودی !

اگر روزی تهدیدت کردند, بدان در برابرت ناتوانند!

اگر روزی خیانت دیدی, بدان قیمتت بالاست!

اگر روزی ترکت کردند , بدان با تو بودن لیاقت می خواهد!

سه شنبه 15/2/1388 - 18:50
شعر و قطعات ادبی

ما همان نسل جوانیم كه ثابت كردیم

در ره عشق جگردارتر از صد مردیم

هر زمان بوی خمینی به سر افتد ما را

دور سید علی خامنه ای می گردیم

سه شنبه 15/2/1388 - 18:45
کامپیوتر و اینترنت
در صورتى كه از یك كامپیوتر به اصطلاح گازوئیلى استفاده مى کنید و تصمیم ارتقاء سخت‌افزار کامپیوترتون رو هم ندارید(شاید هم دارید اما مثل من جیب‌هاتون تارعنکبوت بسته! ) قطعاً براى راه اندازى كامپیوتر و شروع ویندوز فرصتى به اندازه یك روزنامه خواندن در اختیار خواهید داشت. اما شما با انجام کارهای زیر می‌تونید سرعت بالا آمدن ویندوز رو افزایش بدید.

همانطور كه مى دانید بخشى از زمانى كه ویندوز براى راه اندازى كامپیوتر صرف مى كند به اجراى برنامه هایى اختصاص دارد كه در
Startup تعریف شده است. جهت غیرفعال كردن این برنامه ها جهت شروع سریع تر ویندوز، روی Start کلیک کنید و فرمان Run را اجرا کنید. بعد از تایپ عبارت msconfig در کادر open روی OK کلیک کنید. در پنجره باز شده(System Configuration Utility) روی زبانه Startup کلیک کنید. در این صفحه، روی دکمه Disable All کلیک کنید. خواهید دید که تمامی امکانات نمایش داده شده غیرفعال خواهند شد. پیشنهاد می‌کنم امکانات زیر را با "تیک زدن" کنار آنها فعال کنید:

  1- SOUNDMAN   2- ctfmon

بعد از انجام اعمال بالا، در زبانه Services نیز پس از فعال کردن گزینه Hide All Microsoft Service box بر روی دکمه Disable All کلیک نمائید. فراموش نکنید فعال نکردن گزینه‌ای که گفته شد باعث بالا نیامدن ویندوز و یا کار نکردن بیشتر برنامه‌ها خواهد شد.
پس از راه اندازى مجدد كامپیوتر مشاهده خواهید كرد كه دیگر از آن انتظار كشنده براى شروع ویندوز XP خبرى نیست.

اگر کامپیوتر شما خانگی است و در هیچ شبکه‌ای کار نمی‌کنید، می‌تونید سرویسهای زیر رو هم غیر فعال کنید. غیرفعال کردن سرویسها‌ی زیر هم می‌تونه سرعت کامپیوتر شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
برای
این کار دوباره به پنجره
Start > Run > msconfig) System Configuration Utility) بروید. زبانه Services را باز کنید و علامت کنار سرویسهای زیر را بردارید.
  • Alerter
  • Automatic Updates
  • Background Intelligent Transfer Service
  • ClipBook
  • Computer Browser
  • Distributed Link Tracking Client
  • Distributed Transaction Coordinator
  • Error Reporting Service
  • Fast User Switching Compatibility
  • Human Interface Device Access
  • Indexing Service
  • Messenger
  • MS Software Shadow Copy Provider
  • Net Logon
  • NetMeeting Remote Desktop Sharing
  • Network DDE
  • Network DDE DSDM
  • Performance Logs and Alerts
  • Portable Media Serial Number
  • QoS RSVP
  • Remote Desktop Help Session Manager
  • Remote Procedure Call (RPC) Locator
  • Remote Registry
  • Server
  • Security Accounts Manager
  • Smart Card
  • Smart Card Helper
  • SSDP Discovery Service
  • System Event Notification
  • TCP/IP NetBIOS Helper
  • Telnet
  • Terminal Services
  • Universal Plug and Play Device Host
  • Upload Manager
  • Volume Shadow Copy
  • WebClient
  • Windows Time
  • Wireless Zero Configuration
  • WMI Performance Adapter
  • Workstation
البته کارهای دیگری نیز برای سریعتر شدن سرعت load شدن ویندوز و همچنین سریعتر انجام شدن برنامه‌ها می‌توان انجام داد
سه شنبه 15/2/1388 - 11:32
کامپیوتر و اینترنت
در زمان حاضر همه ی کاربران سیستم عامل ویندوز میبایستی از این نکته با اطلاع باشند که رجیستری ویندوز در اصل قلب تپنده ی این سیستم عامل محسوب میشود. رجیستری دقیقا بخشی از ویندوز میباشد که در آن هزارن مورد از جزئیات مورد نیاز این سیستم عامل برای مدیریت سیستم ذخیره شده است، با توجه به اهمیت چنین بخشی در سیستم عامل ویندوز کمپانی مایکروسافت ترتیبی داده است تا رجیستری در دو نسخه بر روی ویندوز ذخیره شود تا اگر نسخه ی اصلی آسیب دید ویندوز به سراغ نسخه ی پشتیبانی که خودش فراهم کرده است برود. اما بارها پیش می آید که هر دو نسخه ی رجیستری ذخیره شده توسط سیستم عامل ویندوز آسیب ببینند و زمانی که رجیستری آسیب ببیند میبایستی ویندوز و تمامی برنامه های تحت آن از ابتدا نصب گردند.
اما راه حل ساده تری نیز هست و آن هم اینکه شما نسخه ی کپی مجزایی را از رجیستری ویندوزتان به وجود آورید، این امر با استفاده از برنامه ی backup که در ویندوز XP نسخه ی PRO گنجانده شده است امکان پذیر است و شما میتوانید این برنامه را در مسیر Accessories/System Tools بیابید.
برنامه ی ذکر شده توسط XP نسخه ی خانگی به صورت پیش فرض نصب نمیگردد ولی شما میتوانید آن را بوسیله ی یک CD ویندوز XP نسخه ی Home به آسانی نصب نمایید٬ ابتدا CD را در درون CD-ROM قرار داده و سپس وارد مسیر Drive:\VALUEADD\MSFT\NTBACKUP شوید. سپس یک کلیک دوبل بر روی فایل NTBACKUP.MSI نمائید تا برنامه ی نصب فعال گردد٬ پس از اتمام مراحل نصب شما ابزار مذکور را به آسانی در دسترس میابید.
این برنامه در حالت پیش فرض به صورت یک Wizard اجرا میشود مگر اینکه شما حالت پیش فرض آنرا تغییر دهید٬ برای تغییر حالت پیش فرض بر روی عبارت Advanced Mode کلیک نمایید تا صفحه ی جدیدی ظاهر شود٬ در این صفحه قسمتی را که تحت عنوان Backup نامگذاری شده است کلیک کنید بعد از آن در پنجره سمت چپ یک تیک در مقابل آیکون System State بزنید.
حالا شما میبایستی مکانی را برای ذخیره نسخه پشتیبان رجستیریتان معین کنید توجه داشته باشید که حجم این نسخه ی پشتیبان چیزی در حدود
۵۰۰ مگابایت خواهد بود پس جایی را انتخاب نمائید که فضای کافی وجود داشته باشد٬ پس از معین کردن مکان ذخیره ی فایل یک نام همانند "BACKUP" یا چیزی مشابه آن برای فایل پشتیبان در نظر بگیرید. برنامه ی Back up ویندوز به صورت خودکار پسوند BKF را به نام انتخابی شما خواهد افزود.
حالا کلید Start Backup را کلیک کنید در صورتی که شما جایی از هارد دیسکتان را برای ذخیره نسخه ی پشتیبان انتخاب نموده اید تهیه ی این نسخه تنها یکی دو دقیقه طول میشکد اما اگر محل ذخیره ی آنرا بر روی یک CD تعیین کرده اید تهیه نسخه پشتیبان چیزی در حدود
۱۰ دقیقه طول خواهد کشید. توجه داشته باشید که ویندوز به صورت خودکار یک نسخه پشتیبان از رجیستری را در C:\WINDOWS\REPAIR ذخیره مینماید.
در آخر زمانی که شما ویندوز XP نسخه ی PRO یا HOME را اجرا مینمایید میبایستی Recovery Console را در آن نصب نمائید برای نصب قسمت مذکور CD ویندوز خود را در درون درایو مربوطه که در اینجا ما آنرا D نامگذاری میکنید قرار دهید. در صورتی که برنامه ی پیش فرض نصب ویندوز فعال شد آنرا cancel کنید٬ حالا گزینه ی Run را از Start Menu انتخاب نمائید و سپس عبارت D:\i386\winnt32.exe/cmdcons را تایپ نموده و دستور العمل مربوطه را طی نمائید. پس از reboot نمودن کامپیوتر option جدیدی را میابید که در آن میتوانید Recovery Console را فعال سازید و با استفاده از آن نسخه های پشتیبان رجتسریتان را که قبلا تهیه کرده اید را جایگزین نسخه ی رجیستری آسیب دیده ویندوزتان نمائید.

سه شنبه 15/2/1388 - 11:29
کامپیوتر و اینترنت
مقدمه - بلوتوث چیست ؟
به تازگی پس از یك سمینار عصرانه به خانه باز گشته اید ، Notebook تان در كیف تان قرار دارد Personal Digital Assistant خود را به كمر بسته اید و تلفن همراه تان در جیب جای دارد.
در سمینار امروز یادداشتهایی را در Notebook خود نوشته اید ، همین كه به خانه می رسید و از كنار چاپگر جوهر افشان خود عبور می كنید Notebook ، چاپگر را پیدا می كند و به طور خودكار یادداشتهای سمینار را به چاپگر ارسال می كند و آنها روی كاغذ چاپ می شوند . درهمین حال ، PDA شما كامپیوتر رومیزی را تشخیص می دهد و درخواست می كند كه دفتر تلفن و برنامه روزانه شما را Update شود . هم چنین همه پیامهای ایمیلی را كه ارجهیت آنها را تعیین كرده اید درخواست می كند . همه این كارها در زمانی رخ می دهد كه كت خود را در می آورید و برای نوشیدن یك نوشابه به طرف یخچال می روید . در عرض چند دقیقه ، تلفن همراه شما بوق می زند تا به شما اطلاع دهد كه عملیات چاپ یادداشتها تمام شده است . به طرف چاپگر رفته و یادداشتها را می خوانید بلافاصله پس از آن PDA شما بوق می زند تا به شما بگوید كه دفترچه تلفن و برنامه روزانه شما را Update كرده است و شما ایمیل جدید دارید .
به دنیای بلوتوث خوش آمدید :
بلوتوث یك فناوری بی سیم كوتاه برد است كه به تلفنهای همراه ، PDA ، كامپیوترها ، دستگاههای ضبط و پخش استریو ، لوازم خانگی ، اتومبیلها و همه وسایل دیگری كه می توانید ارتباط آنها را با یكدیگر فكر كنید امكان ارتباط می دهد .

توضیح بلوتوث
بلوتوث یك رشتـه خصوصیت بی سیم است كه ارتباطات كوتاه برد بین وسایل مجهز به تراشه های كوچك و اختصاصی بلوتوث را تعریف می كند . بلوتوث فقط كابلها را حذف نمی كند ، بلكه یك روش بی سیم برای وصل كردن كامپیوتر ها با همه وسایل همراه الكترونیكی فراهم می سازد و شبكه های كامپیوتری كوچك و خصوصی مشهور به PAN یا (Personal Area Network) یا شبكه شخصی را بوجود می آورد .
بلوتوث یك زبان مشترك بین وسایل مختلف می سازد كه به آنها امكان می دهد كه به آسانی با هم ارتباط برقرار كنند و بهم وصل شوند . وسایل مجهز به تراشه های بلوتوث حدود 10 متر برد دارند و می توانند داده ها در سرعت 720 كیلوبایت در ثانیه از طریق دیوار ها ، كیف ها و پوشاك انتقال دهند . هیجان انگیزتر آنكه اتصال دادن بین وسایل بلوتوث می تواند بدون دخالت مستقیم ما انجام بگیرد . وقتی دو وسیله مجهز به تراشه های بلوتوث نزدیك یكدیگر می رسند ، نرم افزار نهاده شده در تراشه های فرستنده / گیرنده (Server / Client) بلوتوث به طور خودكار یك ارتباط را برقرار می سازد و داده ها را نقل و انتقال می دهد .
با این همه برد كوتاه و سرعت محدود بلوتوث باعث شده است كه برای شبكه های محلی (LAN) بی سیم مرسوم كمتر باشد، چون این شبكه های كامپیوتری معمولاً بیش از 10 متری بلوتوث فاصله دارند و برد سرعتی آنها 10 تا 100 متر مگابایت در ثانیه است .

تاریخچه بلوتوث
فكر اولیه بلوتوث در شركت موبایل اریكسون در سال 1994 شكل گرفت . اریكسون كه یك شركت سوئدی ارتباطات راه دور است – در آن زمان در حال ساخت یك ارتباط رادیویی كم مصرف ، كم هزینه بین تلفن های همراه و یك گوشی بی سیم بود .
كار مهندسی در سال 1995 شروع شد و فكر اولیه به فراتر از تلفنهای همراه و گوشی های آنها توسعه یافت تا شامل همه انواع وسایل همراه شود ، با هدف ساخت شبكه های شخصی كوچك از وسایل مختلف در طول این زمان ، اریكسون نام “بلوتوث” (یك پادشاه دانماركی) گرفت كه بین سالهای 940 و 981 میلادی می زیست .
شاهِ هارالد در دوره حكومت خود كه یك وایكینگ بود – به طور صلح آمیز ، دانمارك ، سوئد جنوبی و نروژ شمالی را متحد كرد . این كار به او شهرت یك پادشاه ماهر در ارتباط و مذاكره را در تاریخ داد . برای اریكسون ، اسم بلوتوث برای فناوری داده شده كه امیدوار بود بتواند به طور صلح آمیز وسایل مختلف را متحد كند، مناسب بود .
اریكسون می دانست كه اگر فقط یك شركت این استاندارد ها را حمایت كند هرگز موفق نخواهد شد . در سال 1998 ، اریكسون یك موافقت نامه با IBM ، اینتل ،نوكیا ، 3com ، توشیبا و مایكروسافت امضا كرد و گروه Bluetooth SIG را به وجود آورد . هدف این گروه نظارت بر پیشرفت بلوتوث و عمومی ساختن آن بود .

بلوتوث چگونه كار می كند ؟
یكی از جالب ترین نكات درباره این استاندارد روشی است كه وسایل مجهز به تراشه های بلوتوث به طور خودكار یكدیگر را تشخیص می دهند ، ارتباط برقرار می كنند و داده ها را به دستور شما یا بدون دخالت شما انتقال می دهند .
در خصوصیات بلوتوث یك ارتباط رادیویی با برد كوتاه تعریف شده است . این استاندارد هم چنین یك برد متوسط 100 متری را تعریف كرده است ، اما به ندرت به كار می رود ، چون به توان التریكی و هزینه بیشتری نیاز دارد .
هر وسیله بلوتوث حاوی یك تراشه فرستنده / گیرنده مربعی 4 سانتیمتری است كه در باند فركانس رادیویی (ISM (Industrial Scientific Medical یا صنعتی ، علمی ، پزشكی از 40/2 گیگاهرتز تا 48/2 گیگاهرتز عمل می كند . سازندگان و طراحان این فركانس را بدین لحاظ انتخاب كردند كه در سراسر جهان به رایگان در دسترس است و محدودیتهای داشتن مجوز را ندارند .
باند ISM به 79 كانال تقسیم می شود كه هر كدام پهنای باند یك مگاهرتزی دارند كه این باند رایگان است . بلوتوث از لحاظ نظری پهنای باند یك مگابایت در ثانیه را دارد ، كه سرعتی نزدیك به 723 كیلوبیت در ثانیه است. این سرعت خیلی بالا نیست ، اما برای انتقال داده ها بین وسایل دستی و دسترسی به اینترنت كاملاً كافی است .

سه شنبه 15/2/1388 - 11:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته