• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 420
تعداد نظرات : 231
زمان آخرین مطلب : 4609روز قبل
شعر و قطعات ادبی

دوست دارم یه روز تو هم اسم منو صدا كنی
زخمی كه به دل زدی به مرهمی دوا كنی
حالاكه برای تو با خاك راه برابرم
چی می شه گاهی اگه به زیر پا نگاه كنی
تو دل و جون منی بخت گریزون منی
می شه گاهی گذری بر من بی نوا كنی
من و این طا قت كم
عشق تو با این همه غم
به خدا كوه غمو مشكله جا به جا كنی
كفتر بام توام ، رام توام، راضی نباش
كه پر و بال منو بشكنی و رها كنی
عشق تو به قیمت جوونی و جون منه
تو می خوای جون من و جوونیمو فدا کنی

 

 
دوشنبه 23/9/1388 - 21:49
خانواده
سنگ کلیه بیماری جددی نیست. حتی می گویند، فرعون هم به این بیماری مبتلا بوده و یکی از ویژگی های طبیب مشهورش، سینوهه، توانایی درمان درد سنگ کلیه بوده است. با پیشرفت علم پزشکی، درمانهای پیشرفته تری برای این بیماری کشف و ابداع شده که سنگ کلیه را جزو بیماری های ساده دنیا کرده است. اما هنوز هم درد سنگ کلیه اگر نگوییم طاقت فرساترین دست کم یکی از وحشتناک ترین دردهایی است که تاکنون بدن انسان تحمل کرده است. به همین دلیل درباره چگونگی پیشگیری و درمان این درد با دکتر سید کاظم فروتن، جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار صحبت کردیم .



همه ما سنگ کلیه را به عنوان یک درد وحشتناک پهلو می شناسیم، آیا سنگ کلیه علائم دیگری هم دارد؟

سنگ کلیه می تواند بدون علامت باشد تا زمانی که کلیه را از کار بیندازد. یعنی ممکن است کلیه سنگ بسازد، علائم هم ندهد و کسی هم متوجه نشود و در نهایت روزی کلیه را نارسا کند. اما یکی از مهم ترین علائم سنگ کلیه درد است. این درد معمولا\" شب ها شروع می شود و فرد را از خواب بیدار می کند. در واقع درد سنگ کلیه شدید و غیرقابل تحمل است. خانم هایی که تجربه زایمان را داشته اند و بیمار سنگ کلیه هم هستند، می گویند، درد زایمان قابل مقایسه با درد سنگ کلیه نیست. واقعا\" این بیماران هنگام درد خیلی زجر می کشند. یکی دیگر از علائم سنگ، تغییر رنگ ادرار به صورت خونی یا رنگ چای شدن است. بعضی از بیماران سنگ کلیه، با علامت عفونت مراجعه می کنند. در این موارد، سنگ کلیه جزو اورژانس های پزشکی است و باید فورا\" به آن رسیدگی شود.

اندازه سنگ کلیه با شدت علائم آن ارتباطی دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین اندازه و علائم سنگ وجود ندارد.

درد چه موقع ایجاد می شود؟

معمولا\" سنگ وقتی می خواهد دفع بشود، درد ایجاد می کند و وقتی جایش ثابت شد، درد از بین می رود، به عبارتی وقتی درد سنگ کلیه از بین رفت، مفهومش دفع سنگ نیست. یعنی وقتی درد شروع شد و بعد تسکین پیدا کرد، باید تکلیف سنگ مشخص شود و نباید بیمار فکر کند که چون دیگر درد ندارد پس همه چیز خوب شد و سنگ از بین رفت. باید به کمک سونوگرافی و عکس رادیولوژی مخصوص کلیه و مجاری ادرار، این سنگ پیگیری شود و اگر پیدا نشد آن وقت بگوییم که سنگ افتاده است و یک نفس راحت بکشیم .

همانطور که خودتان گفتید، برخی سنگ های کلیه علامت ندارند، با این حساب افرادی که هیچ علامتی ندارند، از کجا بفهمند که سنگ کلیه دارند؟

تشخیص سنگ کلیه در کسانی که تاکنون سنگ کلیه نداشته اند، هیچ علامتی هم ندارند، کمی مشکل است. از طرفی نمی توان به تمام افراد جامعه هم توصیه کرد که بروند و سونوگرافی و رادیولوژی بشوند، چرا که احتمال دارد سنگ کلیه داشته باشند. بنابراین ما توصیه می کنیم در کسانی که ممکن است کلیه سنگ ساز داشته باشند و دلایلی به نفع سنگ کلیه در آنها وجود دارد، بررسی های لازم صورت گیرد، مثلا\" کسانی که در فامیل درجه یکشان سابقه سنگ کلیه وجود دارد، هر سال یا هر دو سال یکبار، برای این بررسی ها به پزشک مراجعه کنند. افرادی هم که خودشان سابقه سنگ کلیه دارند، باید سالی یکبار تحت سونوگرافی و بررسی های لازم قرار بگیرند.

چرا کلیه بعضی از افراد سنگ ساز است؟

اینکه چرا سنگ کلیه ایجاد می شود؟ چرا در یک کلیه بیشتر از دیگری سنگ تولید می شود؟ چرا بعضی بیشتر و بعضی کمتر سنگ کلیه دارند؟ سئوالاتی هستند که هنوز بطور مشخص جواب آنها پیدا نشده است. اما در این زمینه نظریه هایی وجود دارد. مثلا\" اگر غلظت مواد داخل ادرار زیاد شود، می تواند زمینه ساز سنگ کلیه شود یا در برخی موارد زمینه های ارثی برای تشکیل سنگ مطرح است که استعداد فرد را در ابتلا به سنگ کلیه افزایش می دهد.

سنگ چگونه تشکیل می شود؟

وقتی غلظت موادی در داخل یک محلول بیش از حد شود، در نهایت به حالت فوق اشباع در می آیند و به کریستال تبدیل شده و رسوب می کنند، مثل اتفاقی که موقع تولید نبات رخ می دهد. نبات رابا همین روش تولید می کنند. ابتدا محلول شکر و آب را غلیظ می کنند، و سپس داخل این محلول غلیظ نخ آویزان می کنند تا کریستال های شکر دور این نخ جمع شوند و نبات تولید شود. این همان اتفاقی است که هنگام تشکیل سنگ کلیه می افتد. وقتی غلظت مواد در ادرار زیاد شود، زمینه تشکیل هسته سنگ در ادرار فراهم می شود. وقتی هم که این هسته اولیه ایجاد شد، سایر مواد دور این هسته رسوب می کنند و سنگ بزرگ می شود.

جنس این سنگ ها معمولا\" چیست؟

شایع ترین نوع سنگ کلیه ، سنگ های کلسیمی هستند. شاید حدود 80 تا 85 درصد از انواع سنگ های کلیوی سنگ های کلسیمی هستند. این سنگ های کلسیمی هم عموما\" به صورت نمک های کلسیم هستند. یعنی مثلا\" اگزالات کلسیم یا فسفات کلسیم، بعد از سنگ های کلسیمی، سنگ های عفونی، اسید اوریکی و سایر انواع سنگ ها شیوع دارند. ولی اکثر افرادی که گرفتار سنگ کلیه می شوند، در واقع گرفتار سنگهای کلسیمی هستند.



این کلسیمی که در کلیه غلظتش بالا می رود و سنگ می شود، از کجا می آید؟

این کلسیم ممکن است ، بیش از حد از روده جذب شود. ببینید ، ما در طول روز حدود هزار میلی گرم کلسیم مصرف می کنیم که از این مقدار چیزی حدود یک سومش جذب می شود. اگر این میزان جذب به هر دلیلی افزایش یابد، مثلا\" میزان کلسیمی که مصرف می کنیم، زیاد باشد،می تواند باعث تشکیل سنگ شود. ممکن است، میزان کلسیمی که از طریق کلیه دفع می شود، به دلیل یک بیماری افزایش یابد. البته این بیماری ها عموما\" بیماری های مربوط به استخوان و هورمون های مربوط به آن هستند. مثلا\" در بیماری هیپرپاراتیروئیدی ، برداشت کلسیم از استخوان ها افزایش می یابد و می رود که از کلیه دفع شود و تبعا\" غلظتش در ادرار افزایش یافته و باعث تشکیل سنگ می شود. در بعضی از موارد هم کلسیمی که به کلیه می رسد زیاد نیست ولی خود کلیه به دلیل مشکلی که دارد، بیش از حد کلسیم را دفع می کند. ماجرا از این قرار است: حدود 95 درصد کلسیمی که در ابتدای واحدهای کلیوی وارد ادرار می شود، دوباره در کلیه باز جذب می شود. اگر کلیه ای نتواند این 95درصد کلسیم را باز جذب کند، مسلما\" غلظت کلسیم ادرار بالا می رود و زمینه ساز تشکیل سنگ می شود.

به این ترتیب، کسانی که کلیه سنگ ساز دارند، باید مصرف مواد غذایی کلسیم دار را کم کنند؟

نخیر! تفکری که می گوید کسانی که کلیه سنگ ساز دارند. نباید لبنیات بخورند، کاملا\" غلط است. چون اولا برخی افراد هستند که بدنشان به کلسیم اضافه نیاز دارد. مثلا\" زنان باردار و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند. ثانیا\" در برخی موارد سنگ کلیه ، ما به بیمار توصیه می كنیم كه بیشتر كلسیم مصرف كند. مثلا\" در سنگ های اگزالات کلسیم، اگر شما کلسیم بیشتری مصرف کنید، این کلسیم در روده به اگزالات متصل می شود و اصلا\" از روده جذب نمی شود و به این ترتیب ، یون اگزالات که افزایش آن در ادرار باعث تشکیل اگزالات کلسیم در کلیه شده و رسوب می کرد و سنگ اگزالات کلسیمی تشکیل می داد، اصلا\" وارد بدن نمی شود.

پس بیمارانی که کلیه سنگ ساز دارند، باید از چه غذاهایی پرهیز کنند؟

تقریبا\" تنها چیزی که ما توصیه می کنیم که بیماران سنگ کلیه از آن پرهیز کنند، نمک است . ببینید، یکی از مواد غذایی که باعث تولید سنگ می شود، نمک است. البته ما سنگ نمک که نداریم ولی نمک عاملی است که به ساخته شدن سنگ های کلسیمی کمک می کند. نمکی که از روده جذب می شود، از طریق کلیه باید دفع شود. اما مشکل همین جاست چرا که وقتی نمک می خواهد از کلیه را وارد ادرار شود، با خودش کلسیم را وارد ادرار می کند و به این ترتیب غلظت کلسیم ادرار افزایش می یابد. بنابراین همان نمکی که هنگام پختن غذا به آن زده می شود کافی است و افرادی که کلیه سنگ ساز دارند، نباید سرسفره به غذایشان نمک بزنند و مواد شور مثل خیار شور را مصرف نکنند.

کسانی که کلیه سنگ ساز دارند، باید چه مواد غذایی را بیشتر مصرف کنند؟

در ابتدا گفتیم که اگر غلظت مواد در ادرار زیاد شود، زمینه های تشکیل سنگ کلیه فراهم می شود. حالا می گوییم که برای جلوگیری از تشکیل سنگ باید این غلظت مواد را کم کنیم. به عبارتی باید ادرار را تا می توانیم، رقیق کنیم. یعنی فردی که کلیه سنگ ساز دارد، باید آب و مایعات زیادی مصرف کند.

چقدر باید آب و مایعات مصرف کرد؟

چقدر آب خوردن مهم نیست . چقدر ادرار داشتن مهم است. ممکن است فردی در محیطی گرم زندگی کند یا فعالیت روزانه اش زیاد باشد، روزی 5 تا پارچ هم آب بخورد ، ولی باز کافی نباشد. چون همه این 8 لیوان آبی که می خورد، عرق می شود و چیزی از آن به ادرار نمی رسد تا رقیق شود. این فایده ای برای پیشگیری از سنگ کلیه ندارد. برای همین باید ملاک، میزان ادرار باشد نه میزان آبی که فرد می خورد. ما به بیماران توصیه می کنیم آنقدری آب بخورند که روزانه بیش از 2 لیتر ادرار داشته باشند. یا بعبارتی در طول خواب شبانه یک بار برای ادرار کردن به دستشویی بروند. بیماری که کلیه سنگ ساز دارد، اگر احساس تشنگی کند و بعد آب بخورد، از قافله عقب مانده است. یعنی چنین بیمارانی نباید هیچ وقت احساس تشنگی کنند و همیشه قبل از احساس تشنگی آب بخورند. این بیماران باید شب ها هنگام خواب یک لیوان بالای سرشان باشد، موقع کار روی میزشان یک لیوان آب باشد . یعنی برای دسترسی به آب نباید بیمار مشکلی داشته باشد.

اینکه برخی بیماران آب چشمه خاصی را مصرف می کنند، یا فقط آب معدنی می خورند، کار درستی است؟

این سئوال شایعی در بین بیماران مبتلا به سنگ کلیه است . اما ما اصلا\" به چنین سئوالی اعتقاد نداریم. مگر تمام افرادی که از آب شهر استفاده می کنند، سنگ کلیه تولید کرده اند که حالا این بیماران آب شهر را استفاده نکنند. تازه برعکس وقتی بیماران خودشان را به یک نوع آب خاص مثلا\" آب فلان چشمه محدود می کنند، وقتی به آن آب دسترسی ندارند، کمتر آب می نوشند و همین می تواند زمینه ساز تولید سنگ شود. اما اصل مصرف اب نوع آن نیست، بلکه حجم و مقدار آن است که باید زیاد باشد. آب هندوانه و ماءالشعیر و از این قبیل درمان های سنتی هم اشکالی ندارند ولی آنها هم اصولا\" از طریق افزایش حجم ادرار از سنگ سازی کلیه جلوگیری می کنند. ما توصیه می کنیم ، بیماران هر داروی سنتی که سهل الوصول است، خیلی هم گران نیست، ضرری هم ندارد و مورد تائید پزشکان است مصرف کنند، ولی در کنارش آب و مایعات زیادی بخورند.

اگر کسی زیاد آب بخورد و سنگ کلیه اش دفع شود، چه باید بکند؟

اگر کسی سنگش را انداخت دلیل نمی شود که همین حالا سنگی در کلیه اش وجود نداشته باشد. چنین بیماری وقتی به ما مراجعه می کند، اگر درد داشته باشد، با مسکن دردش را ساکت می کنیم و بعد بررسی های خودمان را شروع می کنیم . معمولا\" این بررسی ها شامل عکس KUB و سونوگرافی کلیه است. سپس بر اساس یافته های این بررسی اولیه تصمیم می گیریم. برای بیمارمان چه کار بکنیم. یعنی بر اساس جنس، اندازه و محل سنگ کلیه تصمیم می گیریم که برای بیمار چه روش درمانی اتخاذ کنیم. اما یک نکته مهم را باید در مورد درمان سنگ کلیه بگویم و آن این که تقریبا\" امروزه دیگر جراحی باز کلیه در درمان سنگ کلیه لزومی ندارد مگر در موارد بسیار خاص که خیلی هم نادر هستند. یعنی در حال حاضر در همین کشور خودمان به راحتی می توان سنگ های کلیه را با روش هایی مثل سنگ شکن و جراحی مختصر یا همان PCN درمان کرد. توصیه من به تمام بیماران سنگ کلیه این است که اگر جراحی به آنها گفت که باید برای درمان سنگشان جراحی باز کلیه شوند، حتما\" با یکی دو جراح کلیه و مجاری ادرار دیگر هم در این مورد مشورت کنند.
دوشنبه 23/9/1388 - 21:22
دانستنی های علمی

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در این بیانیه آمده است: اهانت به تصویر مبارک امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب از سوی هرکس و با هر هدفی که انجام یافته عملی ناروا و زیان‌بخش و سزاوار تقبیح است.

هوشیاری و نشان دادن حساسیت از سوی اقشار ملت و به خصوص سلسله جلیلیه روحانیت درسی تاریخی به نمایش گذاشت که امید می‌رود از این پس کسی جرات این‌گونه هتاکی‌ها را به خود راه ندهد.

اینجانب به نمایندگی از سوی اعضای محترم مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام از هوشیاری مردم عزیزمان تشکر می‌کنم و امیدوارم بروز این احساسات پاک درس عبرتی به بدخواهان باشد.

يکشنبه 22/9/1388 - 23:38
دانستنی های علمی
رییس مجلس شورای اسلامی در واكنش به آنچه در حاشیه مراسم 16 آذر امسال در دانشگاه تهران به واسطه توهین به ساحت امام راحل اتفاق افتاد ، یادآور شد: كسی تردید ندارد قشر فرهیخته دانشگاهی، هر ایده‌ای كه داشته باشد، به چنین رفتار سخیفی روی نمی‌آورد.
يکشنبه 22/9/1388 - 23:35
بیماری ها
گونه*های مختلف آفتاب*پرست* می*توانند رنگ خود را تغییر دهند و به رنگ*های گوناگونی مانند صورتی، قرمز، نارنجی، سبز، سیاه، قهوه*ای و زرد در بیایند. آن*ها این توانایی را به دلیل سلول*های رنگیزه*دار ویژه*ای به نام كروماتوفور كه در پوست خود دارند، به دست آورده*اند. این سلول*ها به پیام*های هورمونی و عصبی پاسخ می*دهند و باعث تغییر رنگ پوست آفتاب*پرست می*شوند.

پوست آفتاب*پرست سه لایه از كروماتوفورها دارد:

1. پایین*ترین لایه از سلول*های كروماتوفور، كه ملانوفور نامیده می*شوند، رنگیزه*ی تیره رنگ دارند. این سلول*ها شاخه*هایی مانند دندریت*های سلول*های عصبی دارند كه به سوی سطح
پوست كشیده شده*اند.
2. زیر لایه*ی ملانوفورها لایه*ای از سلول*هایی به نام گوانوفور یا ایریدوفور وجود دارد كه بلورهای بی*رنگ گوانین انباشته در آن*ها، نور را به گونه*ای بازتاب می*دهند كه باعث پدیدارشدن رنگ آبی می*شود.

3. بالاترین لایه از سلول*های كروماتوفور، كه زانتوفور نامیده می*شوند، باعث بازتابش نورهای زرد و قرمز می*شوند.
دانه*های رنگیزه*ای كه در هر دسته از سلول*های كروماتوفور وجود دارد، طول موج*های معینی را جذب می*كنند و بازتاب می*دهند. در ملانوفورها این دانه*های رنگیزه می*توانند به صورت متفاوت درون شاخه*های دندریتی پراكنده شوند و در نتیجه انباشتشان در
پوست تغییر می*كند. با تغییر انباشت هر كدام از رنگیزه*ها در پوست، رنگی كه از پوست آفتاب*پرست به چشم ما نمود می*یابد، تغییر می*كند. این دگرگونی*ها را پیام*های عصبی و هورمونی هماهنگ می*كنند.

بیشتر مردم می پندارند كه آفتاب پرست ها رنگشان را برای هم رنگ شدن با محیط تغییر می دهند. اما پژوهش های دانشمندان نشان می*دهد كه نور، دما و روحیه*ی جانور باعث تغییر رنگ آفتاب*پرست می*شود. گاهی تغییررنگ باعث آسایش بیشتر جانور می*شود. گاهی به جانور كمك می*كند با آفتاب*پرست*های دیگر ارتباط برقرار كند.
نور: در نظر بگیرید كه یك آفتاب*پرست قهوه*ای می*خواهد در آفتاب استراحت بكند. مغز آفتاب*پرست به سلول*های زرد پوستش می*گوید از سلول*های آبی زیرشان بزرگ*تر شوند، در نتیجه، آفتاب*پرست سبزرنگ می*شود و این رنگ روشن كمك می*كند نور روشن از
پوست آفتاب*پرست بازتاب یابد.

دما: اگر آفتاب*پرست سردش شود، رنگ پوستش تیره*تر می*شود تا گرمای بیشتری را از نور خورشید جذب كند.
روحیه: اگر آفتاب*پرست ناراحت شود، رنگ زرد یا قرمز جای رنگ عادی*اش را می*گیرد. رنگیزه*ی ملانین به سطح
پوست بالا می*آید و باعث تیره*تر شدن رنگ بخش*هایی از پوست می*شود. این ظاهر جدید به آفتاب*پرست*های دیگر می*گوید كه "من برای جنگیدن آماده*امده ام".
يکشنبه 22/9/1388 - 6:50
بیماری ها
گلو درد یکی از شایعترین دلایلی است که بیماران به متخصصین گوش و حلق و بینی مراجعه میکنند. گلو درد غالبا بدلیل عفونت مستقیم حلق بوسیله ویروسها یا باکتریها ایجاد میشود اما دلایل دیگری مثل رفلاکس معده ، ترشحات مزمن پشت حلق ، سرفه های مزمن ، حساسیت و کشیدن سیگار نیز میتوانند باعث گلو درد شوند. در این مقاله تمرکز بحث ما در مورد گلودردهای باکتریایی و ویروسی است. اینگونه گلو درد ها غالبا در اواخر زمستان و اوایل بهار شایعتر هستند . راه انتقال گلودرد باکتریایی و ویروسی غالبا از طریق تماس با دست و ترشحات بینی فرد مبتلا است .


گلودردهای ویروسی
گلودرد ویروسی شایعترین علت گلو درد است که علائم آن شامل علائم سرماخوردگی ،کونژکتیویت ، خستگی یا کوفتگی عضلانی ، گرفتگی صدا و
تب خفیف است . در بچه ها ممکن است علائم دیگری مثل تهوع ، استفراغ ، دردهای شکمی و اسهال نیز دیده شود.یکی از انواع گلودردهای ویروسی بیماری منونوکلئوزیس عفونی است که بیشتر در افراد 15 تا 30 ساله دیده میشود . علائم بالینی آن شامل تب ، گلودرد ، وجود ترشحات فراوان بر روی لوزه ها ، بزرگ شدن غده های لنفاوی گردن و گاهی بزرگی کبد و طحال است. 90% مبتلایان به منونوکلئوزیس عفونی که با آمپی سیلین یا آموکسی سیلین درمان شوند دچار بثورات پوستی به شکل برو ز قرمزی های پراکنده در سطح پوستشان میشوند.
درمان گلو دردهای ویروسی مثل سایر بیماریهای ویروسی ، درمانی علامتی است که شامل استراحت کردن و استفاده از مسکن ها و
تب بر ها است .آنتی بیوتیکها بر گلو دردهای ویروسی تاثیری ندارد.


گلو درد های باکتریایی
مبتلایان به گلو درد باکتریایی معمولا علائم بیماری ویروسی مثل آبریز ش بینی ، سرفه ، یا کونژکتیویت را ندارند. شایعترین باکتری که باعث گلو درد میشود استرپتوکوک است.علائم آن شامل قرمزی و تورم حلق و وجود ترشحات چرکی بر روی لوزه ها است . اگر گلو درد باکتریایی درمان نشود معمولادر عرض 7 تا 10 روز بهبود میابد.درمان با آنتی بیوتیک باعث میشود که این مدت به 24 ساعت کاهش یابد و آنتی بیوتیک از اکثر عوارض گلودردهای استرپتوکوکی جلوگیری میکند.


عوارض گلودردهای استرپتوکوکی
عوارض ناشی از گلودرد استرپتوکوکی خیلی کمتر از آن چیزی است که تصور میشود.از این عوارض میتوان از
تب روماتیسمی ، آبسه دور لوزه ( پری تونسیلار) و گلومرولونفریت نام برد.
آبسه پری تونسیلار در کمتر از 1 % کسانی که بعد از گلو درد استپتوکوکی از آنتی بیوتیک استفاده کرده اند دیده میشود.فرد مبتلا به آبسه دور لوزه ظاهر بدحالی دارد ، حالت حرف زدنش مثل حالتی است که سیب زمینی داغ در گلویش گیر کرده باشد (hot potato voice) ، اطراف لوزه متورم است و زبان کوچک به سمت مقابل رانده شده است. سونوگرافی داخل دهانی روش تشخیصی مناسبی برای آبسه دور لوزه است. درمان آن آنتی بیوتیک وریدی و تخلیه کردن آبسه به روش جراحی است.
تب روماتیسمی یکی دیگر از عوارض نادر بعد از گلو دردهای استرپتوکوکی است . در بیماری که بدنبال گلو درد چرکی دچار درد و تورم مفاصل ، ندولهای زیر
پوستی و صداهای اضافی قلبی میشود باید به تب روماتیسمی فکر کرد.
گلومرولونفریت یا گرفتاری
کلیه نیز عارضه نادر دیگری از گلودرد استرپتوکوکی است که درمان گلو درد با آنتی بیوتیک مناسب نیز از احتمال ایجاد گلومرولونفریت کم نمیکند.علائم آن شامل هماچوری یا وجود خون در ادرار ، تکرر ادرار و تورم اندام تحتانی است
يکشنبه 22/9/1388 - 6:46
بیماری ها
شاید از دید عموم بهترین توصیه برای داشتن موهای سالم و زیبا شستشو با شامپو و استفاده از نرم کننده های مناسب باشد، اما بهترین کار برای به دست آوردن موهای زیبا و سالم این است که به جای حمام، به آشپزخانه بروید!

موهای شما به طور طبیعی، ماهانه رشدی به اندازه ۶ تا ۱۲ میلیمتر دارند و مواد لازم برای رشد و داشتن ساختار طبیعی و سالم را از مواد
غذایی که می خورید به دست می آورند نه از شامپوها و نرم کننده ها و محصولات تجاری دیگر.

برای داشتن موهای سالم و زیبا بهتر است ۹ غذای زیر را در رژیم
غذایی روزانه خود بگنجانید:

۱. گوشت ماهی: حاوی مقادیر زیادی امگا-۳، ویتامین B12 و آهن است. هر سه این مواد از مواد اصلی لازم برای تغذیه پیازچه موها هستند.

۲.
سبزیجات با رنگ سبز تیره: سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم بروکلی منابع بسیار خوب ویتامین A و C هستند. بدن ما برای ساختن “سبوم” از این ویتامین ها استفاده می کند. سبوم در واقع یک نرم کننده طبیعی است. سلول های پیازچه مو از جمله سلول هایی هستند که سبوم تولید می کنند و باعث نرمی موها می شوند.

۳. حبوبات: حبوباتی مانند لوبیا و عدس با داشتن پروتئین، آهن، روی و بیوتین باعث رشد بهتر موها می شوند. کمبود ویتامین بیوتین منجر به شکنندگی موها می شود.

۴. آجیل: یکی از بهترین منابع سلنیوم است. سلنیوم یکی از مواد معدنی لازم برای سلامت
پوست و موی سر است. گردو دارای امگا-۳ و اسید آلفا لینولئیک است که به نرمی مو کمک می کنند. بادام، گردو و پسته منابع غنی روی هستند. کمبود روی منجر به ریزش غیر طبیعی موها می شود.

۵. گوشت پرندگان: کمبود پروتئین منجر به شکنندگی موها می شود و در موارد کمبود پروتئین شدید، موها رنگ طبیعی خود را از دست می دهند. گوشت پرندگان یک منبع غنی از پروتئین است.

۶. تخم مرغ: بدون شک یکی از بهترین منابع پروتئین است. تخم مرغ همچنین دارای بیوتین و ویتامین B12 است که برای سلامت
پوست و مو لازمند.

۷.
سبزیجات خام: برای دریافت ویتامین B ، آهن و روی مورد نیاز، از سبزیجات تازه استفاده کنید.

۸. لبنیات کم چرب: لبنیات کم چرب مانند شیر، ماست، کشک و پنیر منابع خوب
کلسیم هستند که برای رشد مو لازم است. آنها همچنین غنی از پروتئین کازئین هستند.

۹. هویج: منبع غنی ویتامین A است که به سلامت
پوست و مو کمک فراوانی می کند.
شنبه 21/9/1388 - 17:12
بیماری ها

1- نیکوتین باعث جلوگیری از چاقی می‌‌شود.

آثار موقت نیکوتین در کاهش انسولین، باعث کاهش اشتها می‌شود. همچنین بی کاری دست و دهان در موقع ترک سیگار ممکن است به ریزه خواری و چاقی منجر شود و ارتباطی به اثرات نیکوتین در لاغری ندارد.



2- نیکوتین باعث افزایش کارآیی فرد می‌گردد.

آثار نیکوتین در تحریک سیستم عصبی در
بدن موقتی بوده و هنگام اعتیاد به سبب تاثیر معکوس، با کمبود نیکوتین فرد دچار گیجی می شود که با مصرف مجدد آن، کارآیی به حد اولیه برمی‌گردد و این اثر در فردی که به دلیل کاهش نیکوتین خون دچار کاهش تمرکز و کارایی شده است، به صورت یک اثر مثبت کاذب خود را نمایان می‌کند.



3- مصرف هم‌زمان داروهای جایگزینی نیکوتین با سیگار، سبب تسهیل روند ترک در فرد می‌‌شود.

هنگام درمان جایگزین نیکوتین، باید مصرف
کلیه محصولات دخانی قطع شود و سپس به این کار اقدام کرد.



4-‌ برای جلوگیری از عوارض گوارشی نیکوتین خوراکی، کافی است آن را با شیر و لبنیات و یا آب‌میوه میل کرد.

بعضی از مواد
غذایی به دلیل ایجاد محیط قلیایی و یا اسیدی، باعث اختلال در روند جذب و دفع نیکوتین جایگزین (برای درمان) می‌گردند.



5- افراد سیگاری هرگاه تصمیم بگیرند، قادرند عادت به نیکوتین را از سر بیرون کنند.

نیکوتین سیگار از جمله قوی ترین مواد
اعتیاد آور است و رهایی از آن گاهی مشکل بوده و عود مجدد آن شایع است.


نیکوتین

6- هم‌زمان با مصرف نیکوتین جایگزین در زمان ترک سیگار، فرد سیگاری باید از غذاهای مقوی مانند گوشت و دل و جگر استفاده کند.

این‌گونه مواد باعث اسیدی شدن محیط
بدن و ادرار شده، و دفع نیکوتین و در نتیجه افزایش نیاز به آن را در پی دارند.



7- نیکوتین به عنوان یک ماده دارویی به کار می‌رود.

با این که در قرن های 15 و 16، تنباکو به عنوان یک مسکن استفاده می‌شد، ولی این ماده از سمی‌ترین مواد بوده و حتی بومیان آمریکا با زهری که از تنباکو می‌گرفتند، نوک نیزه‌های خود را آغشته می‌کردند.



8- نیکوتین باعث عملکرد بهتر روده‌ها می‌شود. به همین دلیل افرادی که سیگار را ترک می‌کنند، دچار یبوست می‌گردند.

اوایل مصرف نیکوتین، فرد دچار اختلال گوارشی، تهوع و اسهال می‌‌شود که با ادامه روند اعتیاد، روده‌ها به آن عادت می کنند و با قطع آن دچار یبوست، به عنوان یکی از علایم ترک می‌‌شوند.

شنبه 21/9/1388 - 17:9
بیماری ها
شناخت مزاجها روى هم رفته به قرار زیر است :
1 - مزاج گرم ، مزاج سرد، مزاج تر، مزاج خشك ، كه این چهار مزاج را مزاجهاى ساده و منفرد گویند.
2 - مزاجهاى ساده و مركب ، كه عبارتند از مزاج گرم و تر گرم و خشك ، سرد و تر و مزاج سرد و خشك .
3 - مزاج دموى یا (ریوى ) یا مزاج صفراوى یا (كبدى ) مزاج بلغمى یا (هاضمه اى ) مزاج سوداوى یا (عصبى ) این چهار مزاج را مزاجهاى مادى گویند و یك مزاج معتدل نیز شناخته شده است كه با این توصیف جمعا 13 مزاج وجود دارد.
مزاجهاى مادى مانند مزاجهاى ساده ، مركب هم مى باشند از این رو مزاج بلغمى خونى و مزاج صفراوى عصبى مزاج خود به دو قسمت تقسیم مى شود، عصبى ضعیف و عصبى قوى . نیز گفته اند.

علائم مزاجها
مزاج صفراوى : شخصى كه مزاجش صفراوى باشد علائمى مثل گرمى و خشكى
پوست ، زردى رنگ چهره یا زیتونى داشته و خون اینگونه افراد داراى املاح صفراوى است . نسوج بدن آنها آغشته از ترشحات كبدى است و داراى نسوجى سفت و سخت و لاغر و رشته هاى عضلانى آنها واضح و پیدا است استخوانهاى بدنشان برجسته و خطوط چهره اشان نمودار است ، تنفس و نبض آنها سریع ، خوابشان كوتاه و همراه با آشفتگى است حركات آنها سریع و تند و عجول در كارها و حسود و خشمگین در امور مى باشد.

علائم مزاجى بلغمى (لنفاوى )
صاحبان مزاج لنفاوى عموما داراى چربى زیاد، پوستشان سرخ ،
بدن آنها سرد و نرم ، عضلاتشان مثل اعمالشان عموما كند و افراد تنبلى هستند. خواب آنها سنگین و عمیق و حركاتشان آهسته و آرام ، دستها و اندامشان مثل دست مرده ، كوشش و فعالیت آنها كم و با بى قیدى همراه است .

علائم مزاج دموى (پرخونى )
در این اشخاص گردش
خون خیلى تند و سریع ، پوست بدنشان سرخ و رنگین و گرم است ، مخاطهاى آنها قرمز (مثل چشمان و زبان ) عروق بدنشان باز و متسع نبض كامل و پر، اشتها فراوان خواب عمیق و راحت حركاتشان وسیع ، دستها چاق و كف دستهایشان گرم است .

علائم مزاج سوداوى (عصبى )
همچنان كه گذشت این مزاج به سوداوى قوى و سوداوى ضعیف تقسیم مى شود علائم سوداوى ضعیف عبارت است از كندى عكس العمل (به علت ضعف اعصاب ) و كندى كار
قلب و ریه ، پریدگى رنگ چهره و افتادگى خطوط صورت ، غمگین و غصه دار بودن ، خودخور، متنفر و فرارى از كار و كوشش اما در نهاد افرادى ثابت قدم و پابرجا هستند.

علائم سوداوى قوى
تندى و با فشار عصبى یعنى عكس العمل شدید حركات سریع و خشن ،
قلب و ریه تند و سریع چشمها درخشان براق ، فعالیت خیلى زیاد و افرادى بى ثبات و قابل تحریك و خیالاتى و تحت سریع عوامل قرار مى گیرند و با خوابهاى ناراحت كننده و مهیج و مضطرب هم آغوشند.
دو گونه مزاج دیگر تشخیص داده شده است كه به نام مزاج رطب و یا تر و دیگرى مزاج یابس یا خشك نامیده مى شوند، در اینجا گرمى و سردى مزاج در كار نیست اینگونه مزاجها را سازج رطب یعنى ساده تر و سازج یابس ‍ یعنى ساده خشك گویند. براى آشنا شدن به این دو مزاج بایستى به مثال زیر توجه نمود :

اگر به دو شخص سالم كه هیچگونه ضایعات و اختلافى در اعضاى
بدن خود نداشته و از نظر سن ، وزن ، قد و سایر مشخصات ظاهرى با هم یكسان بوده و تفاوتى نداشته باشند، ادرنالین به مقدار كم تزریق كنیم یا بخورانیم یكى از این دو نفر ادرنالین را به خوبى تحمل كرده و دیگرى ممكن است به طپش قلب و ناراحتى مبتلا گردد، شخصى كه حساسیت نشان داده است داراى اعصاب حساس در مقابل ادرنالین است در صورتى كه دومى این حساسیت را ندارد. حال اگر به همین دو نفر ازرین به مقدار كم تزریق كنیم یا بخورانیم یكى از آنها حساسیت نشان داده در صورتى كه دیگرى از ازرین در امان است . نمونه این اشخاص در هر محیطى زیاد دیده مى شود (مثل تفاوت ویار در خانمهاى آبستن ، همه آبستند اما در یكى یا چند نفر آنها ویار دیده مى شود).

حكماى قدیم از جمله ابو على سینا، آنها را كه تحریك پذیرند، داراى مزاج رطب یا تر و دسته اى كه حساس نیستند داراى مزاجهاى یابس یا خشك مى دانند.

تقویت كننده ها
گرمى و سردى
چنانچه قبلا اشاره شده است هر دارو یا
غذا و یا هر عاملى كه بتواند سوخت و ساز بدن را زیاد كرده یعنى متابولیسم بازال را بالا برد آنرا گرم مى نامند.
گرمى بخش هاى جسم آدمى عبارتند از:
1- غذاهائى كه از لحاظ مقدار در حد اعتدال باشد.
2- حركات معتدل ،
ورزش معتدل .
3- ماساژ اندامهاى
بدن در حد اعتدال .
4- حركت و جنبش حتى اگر خارج از اعتدال باشد ولى نه در حد افراط و تفریط.
5- غذاها و خوراكیها و داروهاى گرم .
6- استحمام در حد اعتدال .
7- كارهاى شغلى كه با حركت و جنب و جوش تواءم باشد.
8- تماس
بدن با گرم كننده هاى معتدل مثل هوا، ضماد، مرهم و غیره .
9- حالت خشم چه در حد اعتدال و چه در حال افراط.
10- غم و اندوه كه خیلى بیشتر از حد طاقت نباشد زیرا زیاد شدن آن باعث سردى
بدن است .
12- عفونت از انواعى كه گرمى غیرطبیعى به وجود آورد.
13- تراكم در سطح
بدن كه موجب تجمع و توقف بخار مى شود.
14- (گشادى عروق ) كه در درون
بدن موجب گسترش بخار(7) در بدن مى گردد.

سست كننده هاى بدن
آنچه باعث كم شدن متابولیسم بازال باشد یعنى بتواند كار غده تیروئید را كمتر از معمول نماید سردى نامیده مى شود.
سردى بخشها عبارتند از:
1- هر گونه جنبش و حركات شدید زیرا باعث كم شدن حرارت غریزى و تحلیل رفتن آن مى گردد.
2- آرامش در حد افراط زیرا حرارت غریزى بر اثر افراط در آرامش خفه مى شود.
3- امساك در خوردن و نوشیدن .
4-
غذا و داروهاى سرد، كم انرژى .
5- تخلخل (دیلاتسیون یا گشاد شدن عروق ) زیاد در
بدن كه در حرارت غریزى ایجاد آشفتگى مى نماید.
6- برخورد به چیزهائى كه از كنش آنها سردى حاصل مى شود.
7- زیاده روى در احتباس یعنى نگهداشتن مواد بیرونى راندنى از جسم كه بر اثر آن حرارت غریزى جمع و متوقف مى شود.
8- تخلیه در حد افراط زیرا نیروى
بدن به دنبال تخلیه كم مى شود (مثل اسهال ).
9- اندوه زیاد و ترس مفرط.
10- شادى بیش از حد.
11- شغلهائى كه سردى بخش هستند مثل كسانى كه در آب كار مى كنند.

رطوبت بخشها (زیاد شدن مایعات
بدن )
عوامل رطوبت بخش عبارتند از:
آرامش ، خواب ، مانده گارى موادى كه باید تخلیه شوند، صرف زیاد مایعات ، پرخورى ، غذاى رطوبت بخش ، داروى رطوبت بخش ، تماس با مواد رطوبت زا به ویژه استحمام با شكم سیر، تماس با سردى دهنده ها كه رطوبت را متوقف و جمع مى كند.

خشكى دهنده ها (زیاد شدن املاح
بدن )
عوامل زیر باعث خشكى مزاج مى گردد.
جنبش ، شب زنده دارى زیاد، کمی
غذا و غذاى خشك داروهاى خشكى دهنده حركات زیاد نفسانى از هر نوع بطور متوالى و به حد افراط، تماس با خشكى دهنده ها شستشو با آبهاى قابض ، سردى یخ ‌زننده كه نمى گذارد غذا به اندام برسد تماس با هر چیز بسیار گرم زیرا تحلیل رفتن بیش از حد مى دهد، شستشوى زیاد بدن .
جمعه 20/9/1388 - 11:43
بیماری ها
 با توجه به خواص ضدمیكروبی كه در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، می‌توان از این فرآورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیك‌ها استفاده كرد.

به گزارش سرویس
بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، پونه از خانواده نعناع است و ترکیبات شیمیایی موجود در این گیاه اسانس روغنی فرار یا روغن مانتول است. به علاوه در اعضاى این گیاه مقدارى تانن مواد رزینى و قند نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین آ و بی است.

پونه بادشكن، ضدنفخ، خلط آور و مفید براى سیاه سرفه و آسم است؛ همچنین سرفه را آرام و خروج خلط را تسهیل مى‌كند و اثر محرك بر روى ترشح
معده دارد؛ از ترش کردن معده جلوگیری می‌کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.

پونه قاعده آور، ضد تشنج و آرام کننده اعصاب است و در رفع سستی، خارش و عفونت رحم تاثیر گذار است.

همچنین پونه کوهی کار روده را منظم می‌کند و در درمان ناراحتی‌های کبدی، اسهال خونی و ناراحتی‌های عصبی اختلالات گوارشی موثر است
جمعه 20/9/1388 - 11:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته