• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 813
تعداد نظرات : 462
زمان آخرین مطلب : 5485روز قبل
اخبار
جام جم آنلاین: همزمان با ارسال لایحه بودجه سال 88 كل كشور به مجلس در صبح امروز، دولت در واكنش به نگرانی‌های كارمندان برای مقدار افزایش حقوق‌ها در سال آینده پذیرفت كه هم در لایحه بودجه و هم در لایحه طرح تحول اقتصادی، اصلاحاتی را ایجاد كند. 

به گزارش خبرنگار ما، محتوای بند 13 لایحه طرح تحول اقتصادی درباره حذف قانون مدیریت خدمات كشوری و مصوبات برنامه چهارم برای رشد سالانه حقوق‌ها متناسب با نرخ تورم به همراه انتشار این شایعه كه لایحه بودجه 88 درباره رشد حقوق‌ها سكوت كرده است، نگرانی‌هایی را در سطح جامعه ایجاد كرده بود. 

با این حال روز قبل از ارسال لایحه بودجه به مجلس، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و سخنگوی طرح تحول اقتصادی در اظهاراتی جداگانه از اصلاح ماده 13 طرح تحول و اجرایی شدن قانون مدیریت خدمات كشوری خبر دادند تا این نگرانی‌ها كاهش یابد. 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، امیرمنصور برقعی، معاون رئیس‌جمهور از پیش‌بینی منابع اجرای قانون مدیریت خدمات كشوری برای تعیین حقوق كارمندان و كاركنان دولت در بودجه سال 1388 خبر داد.

وی اجرای باقیمانده قانون مدیریت خدمات كشوری یا همان نظام هماهنگ پرداخت حقوق و دستمزد را یكی از ویژگی‌های اصلی بودجه سال آینده دانست.

وی اعلام كرد: از امسال، این قانون را درخصوص بازنشستگان اجرا كردیم كه 6 ماه اول از محل واگذاری سهام و از آغاز ماه هفتم، این مبلغ به صورت نقدی پرداخت شد؛ این قانون سال آینده برای دیگر كاركنان دولت اجرایی می‌شود.

او ضمن اعلام اجرایی شدن فصول سیزدهم و دهم قانون مدیریت خدمات كشوری در سال 1388 گفت: این دو فصل ناظر بر حقوق سایر كاركنان دولت در این زمینه است كه منابع آن را در بودجه سال آینده پیش‌بینی كرده‌ایم و آن را اجرایی می‌كنیم و هم‌اكنون نیز دستگاه‌های ذی‌ربط در حال تهیه آیین‌نامه‌های مربوط به آن هستند.

برقعی، حجم بودجه عمومی در لایحه بودجه سال 1388 را حدود 89 هزار میلیارد تومان اعلام كرد و افزود: لایحه بودجه سال آینده با پیش‌بینی دو سقف برای بودجه عمرانی، فردا تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌شود.

وی تدوین لایحه بودجه سال 1388 را براساس نگاهی واقعگرایانه ارزیابی كرد و گفت: بودجه‌ای كه در دولت تصویب شده با نگاه به واقعیات محیطی، بین‌المللی، شرایط داخلی و حجم تكالیفی كه براساس قوانین مختلف به‌عهده دولت قرار دارد، بسته شده است.

وی افزود: در لایحه بودجه سال آینده، كاركرد قانون بودجه سال 1387 و اصلاحیه‌ای كه برای آن تقدیم مجلس شده، بدقت در نظر گرفته شده است.

وی یادآور شد: منابع مالی بیش از 8500 میلیارد تومان از این محل دیده شده است كه به شكل مناسب به دستگاه‌های هزینه‌كننده برگشت داده می‌شود.

برقعی، حفظ حركت فعال در عرصه عمرانی و تهیه زیرساخت‌های اقتصادی كشور را از اهداف مهم در تدوین بودجه سال آینده برشمرد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در خصوص پیش‌بینی دو سقف برای بودجه عمرانی سال 1388 كل كشور گفت: قیمت نفت را در بودجه سال آینده 5/37 دلار و براساس تكالیفی كه پذیرفته‌ایم به لحاظ سهمیه‌ای پیش‌بینی كرده‌ایم و قیمت پایه‌ای ارز را هم 950 تومان در نظر گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: با توجه به برخی پیش‌بینی‌ها كه از احتمال ایجاد شرایط بهتری حكایت دارد، بر آن شدیم سقف دومی را هم برای بودجه عمرانی پیش‌بینی كنیم.

برقعی با بیان این‌كه حدود 22 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی در لایحه بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است، گفت: علاوه بر آن در یكی از احكامی كه در ذیل ماده واحده پیش‌بینی شده است، اجازه خواستیم در صورت افزایش قیمت متوسط نفت بتوانیم تا سقف 6200 میلیارد تومان دیگر در سال آینده در عرصه عمرانی و برای توسعه زیرساخت‌ها هزینه كنیم.


چهارشنبه 9/11/1387 - 15:5
اخبار

برای عرضه برنامه‌های شركت‌های تولید فیلم و ویدئو و شبكه‌های تلویزیونی هستند. از این ‌رو بخش وادكست در سایت تعدادی از شبكه‌های تلویزیونی دیده می‌شود كه محلی برای بازانتشار بخشی از برنامه‌های تلویزیونی است. اما كاركرد آموزشی وادكست‌ها شاید یكی از اصلی‌ترین كاربردهای وادكست‌ باشد. بسیاری از موسسه‌های آموزشی و دانشگاه‌ها دوره‌های آموزشی‌شان را به ‌صورت وادكست برای دانشجویان و علم‌آموزان‌شان عرضه می‌كنند.

صدا، تصویر، وادكست!
بعد از وبلاگ‌ها و پادكست‌ها حالا نوبت وادكست‌هاست

محمد مهدی مولایی- دنیای كامپیوتر و ارتباطات
به‌ نظر می‌رسد پس از وبلاگ‌ها و پادكست‌ها حالا نوبت وادكست‌ها باشد كه تحول دیگری در دنیای سایبر ایجاد كنند. وادكست‌ها (vodcast) كه ویدكست (vidcast) و ویدئو پادكست (Video podcast) هم به آنها گفته می‌شود، پادكست‌های تصویری یا به عبارت ساده‌تر فایل‌های تصویری ویدئویی هستند كه با شرایطی خاص در شبكه جهانی اینترنت منتشر می‌شوند. وادكست در واقع نوعی از ارائه محتوای ویدئویی در بستر وب است كه از طریق فید آر.اس.اس (RSS) ارائه می‌شود. فرمول یك وادكست را می‌توان اینچنین خلاصه كرد: اینترنت + فایل ویدئویی + فایل ایكس.ام.ال (XML) كه خروجی آر.اس.اس نوعی از آن است.

كلمه وادكست برگرفته از دو كلمه واد (VOD) و كست (Cast) است. در اینكه كست مخفف كلمه برودكستینگ (BroadCasting) به معنای انتشار است شكی وجود ندارد اما در مورد جزء اول كلمه یعنی «واد» در منابع مختلف توضیحاتی متفاوتی ارائه شده. واد (VOD) در جایی كوتاه شده عبارت Video On Demand ذكر شده و در جایی دیگر گفته شده Video podcast در ابتدا به اختصار به vidcast تبدیل شده و سپس به‌ جهت هم‌آوایی با كلمه پادكست به وادكست تبدیل شده است.

از پادكست تا وادكست
در تفاوت پادكست با رادیوی اینترنتی گفته می‌شود پادكست‌ها علاوه بر اینكه همراه با خروجی آر.اس.اس عرضه می‌شوند، قابلیت دانلود شدن به‌وسیله كاربران و انتقال به دستگاه‌های دیجیتالی همراه از قبیل ام.پی.تری.پلی‌یر را دارند. واژه پادكست با الهام از عنوان دستگاه‌های پخش موسیقی شركت اپل به ‌نام آی‌پاد ساخته شده و در واقع امكان دانلود برنامه‌های صوتی و انتقال آنها به دستگاه‌های آی‌پاد بود كه منشا شكل‌گیری پادكست‌ها شد. با این تعریف اگر وادكست‌ها را پادكست‌های ویدئویی در نظر بگیریم به ‌نظر می‌رسد كه وادكست‌ها هم باید فایل‌های ویدئویی قابل دانلود باشند كه همراه با فیدهای خروجی عرضه می‌شوند.

اما درباره این تعریف هم اختلاف نظر وجود دارد. برخی این تعریف را می‌پذیرند و وادكست را با قابلیت دانلود شدن فایل از دیگر گونه‌های عرضه ویدئو در بستر وب جدا می‌كنند. اما در برخی منابع عرضه فایل‌های تصویری، هم به شكل فایل‌های قابل دانلود و هم به شكل پخش استریم (stream) تحت عنوان وادكست نامگذاری شده است. به عنوان نمونه در تعریفی كه در دانشنامه آزاد ویكی‌پدیا به ‌وسیله كاربران این سایت جمع‌بندی شده، هم ارائه به ‌صورت فایل و هم به‌ صورت استریم تحت عنوان وادكست طبقه‌بندی شده و محاسن و معایت هر دو نوع ارائه برشمرده شده است.

اگر عرضه ویدئوها به ‌صورت فایل‌های قابل دانلود باشد كاربر می‌تواند پس از دریافت فایل بارها آن‌ را تماشا كند و تصویر را بنا بر نیازش راحت‌تر عقب-جلو كند یا نگه دارد. مهمتر از آن فایل به ‌صورت آفلاین و حتی در دستگاه‌های همراه دیجیتالی كه به اینترنت متصل نیستند هم قابل مشاهده است، یعنی همان مزیتی كه برای پادكست‌ها ذكر می‌شود. از طرفی چون با یك بار دانلود قابلیت بارها مشاهده وجود دارد به نوعی در مصرف پهنای باند هم صرفه‌جویی می‌شود. اما مدل ارائه به شكل استریم هم مزیت‌های خاص خودش را دارد و كاربر بدون اینكه احتیاج به دانلود كامل فایل داشته باشد می‌توان بخش موردنظرش از فایل تصویری را ببیند.

قابلیت‌ها و كاربردهای وادكست
همانطور كه وبلاگ‌ها، پادكست‌ها، میكروبلاگ‌ها و سایر رسانه‌های جدید در طیف گسترده‌ای از امور اعم از مسائل شخصی، آموزشی، تجاری، تبلیغات، روابط‌عمومی‌ها و غیره به‌ كار می‌روند، برای وادكست‌ها هم كاربردهای فراوانی قابل تعریف است. وادكست‌ها از آنجایی كه بستری برای ارائه فایل‌های ویدئویی محسوب می‌شوند ابزار مناسبی برای عرضه برنامه‌های شركت‌های تولید فیلم و ویدئو و شبكه‌های تلویزیونی هستند. از این ‌رو بخش وادكست در سایت تعدادی از شبكه‌های تلویزیونی دیده می‌شود كه محلی برای بازانتشار بخشی از برنامه‌های تلویزیونی است. اما كاركرد آموزشی وادكست‌ها شاید یكی از اصلی‌ترین كاربردهای وادكست‌ باشد. بسیاری از موسسه‌های آموزشی و دانشگاه‌ها دوره‌های آموزشی‌شان را به ‌صورت وادكست برای دانشجویان و علم‌آموزان‌شان عرضه می‌كنند.

روابط‌عمومی‌های نهادها و سازمان‌ها هم از امكان وادكستینگ در وب‌سایت‌های‌ سازمانی به عنوان ابزاری برای نوع دیگری از ارائه محتوا و برقراری ارتباط با مخاطب استفاده می‌كنند. مثلا سایت سازمان جهانی یونیسف دركنار بخش اخبار متنی و صوتی، فایل‌های ویدئویی را در بخش وادكست عرضه می‌كند. همینطور سایت وزارت اطلاعات، ارتباطات و هنر كشور سنگاپور بخشی با عنوان وادكست دارد. شركت‌های تجاری هم گاهی برای معرفی بهتر محصولاتشان فایل‌های ویدئویی تهیه می‌كنند و در قالب وادكست در اینترنت عرضه می‌كنند. از جمله اینها می‌توان به وادكست‌ شركت بی.ام.و (BMW) اشاره كرد.

كاربرد وادكست به این موارد محدود نمی‌شود و این تكنولوژی در سایر حوزه‌ها از جمله ورزشی، هنری، تفریحی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هم وارد شده است. وادكست باشگاه فوتبال آرسنال، وادكست راهنمای سفر به هاوایی و وادكست آنگلا مركل نمونه‌های دیگر از این تكنولوژی جدید هستند.
علاوه بر تمام این كاربردها، وادكست‌های شخصی هم دنیای گسترده‌ای دارد. این ‌روزها دوربین‌های فیلمبرداری دیجیتال، وب‌كم‌ها و دوربین‌های تلفن‌ همراه با هزینه بسیار پایین در دسترس بخش قابل‌ توجهی از شهروندان قرار دارد و ابزاری برای تولید فایل‌های تصویری آماتوری هستند. وادكست‌ها می‌توانند یكی از محل‌های انتشار و عرضه این فایل‌ها باشند.

وادكست‌ها ابزاری برای روزنامه‌نگاری شهروندی
آنچه تحت عنوان «روزنامه‌نگاری شهروندی» (citizen journalism) یا روزنامه‌نگاری عمومی از آن یاد می‌شود مشاركت شهروندان به عنوان روزنامه‌نگاران غیرحرفه‌ای در تولید، عرضه و انتشار اخبار و محتوا در قالب‌های مختلف (متن، عكس، صوت، تصویر و غیره) به كمك تكنولوژی‌های جدید ارتباطی است. این فرآیند جدید تحولات گسترده‌ای را در نظام ارتباطی سازمان‌های خبری ایجاد كرده و به تبع آن پیامد‌های اجتماعی- فرهنگی بسیاری را به دنبال داشته است. وبلاگ‌ها، پادكست‌ها و تلفن‌های همراه ابزارهای قدیمی‌تری هستند كه شهروندان از آنها بدین منظور استفاده می‌كردند تا محتواهای تولیدیشان را با دیگران به اشتراك بگذارند.

این‌روزها میكروبلاگ‌ها و انواع دیگر رسانه‌های اجتماعی هم سروكله‌شان پیدا شده و این حیطه را گسترده‌تر كرده‌اند. وادكست‌ها هم در همین راستا ارزیابی می‌شوند و شهروندان حالا علاوه بر امكانات قبلی، امكان انتشار محتوا در قالب فایل‌های ویدئویی را هم پیدا كرده‌ا‌ند. اما عرضه و انتشار فایل‌های ویدئویی در اینترنت تنها در قالب و تحت عنوان وادكست انجام نمی‌شود. ایجاد سایت یا صفحه‌ای مستقل و شخصی در اینترنت شبیه آنچه برای وبلاگ‌ها و پادكست‌ها اتفاق می‌افتد برای وادكست‌ها امر چندان مرسومی نیست. شاید به دلیل دشواری فنی و هزینه نسبتا بالایی كه ایجاد یك سایت- وادكست شخصی نسبت به یك سایت- وبلاگ شخصی دارد بیشتر صفحات اینترنتی كه با عنوان وادكست شناخته می‌شوند متعلق به نهادها و شركت‌ها باشند و نه متعلق به كاربران عادی اینترنت.

بدین ترتیب شهروندان برای انتشار ویدئوهای شخصی‌شان از كانال‌های دیگری كه در اینترنت فراهم است استفاده می‌كنند. مهم‌ترین بستر برای عرضه ویدئوهای شهروندی سایت‌های به اشتراك‌گذاری فایل‌های ویدئویی هستند كه یوتیوب (YouTube) معروف‌ترین آنهاست. مدل دیگر، سایت‌های شبكه‌های تلویزیونی هستند كه بخشی را برای تصاویر ویدئویی شهروندان درنظر گرفته‌اند و حتی برگزیده‌ای از آنها را در بخش‌هایی از برنامه‌های رسمی‌شان پخش می‌كنند. مثلا سایت شبكه خبری سی.ان.ان (CNN) در بخشی تحت عنوان آی.رپورت (iReport) این روند را دنبال می‌كند. هر چند شاید بنا بر تعریفی، این مدل‌ها هم در مجموعه وادكست‌ها قابل طبقه‌بندی باشند، اما تحت این عنوان شناخته نمی‌شوند.

از همین روست كه واژه وادكست كمتر از پادكست شناخته شده و جست‌وجوی آن در موتورهای جست‌وجو نتایج به مراتب كمتری دارد. در واقع هر كدام از این شیوه‌های انتشار محصولات تصویری كاربران اینترنتی دنیای گسترده‌ای دارند و در كنار وادكست امكان عرضه فایل‌های ویدئویی در اینترنت را فراهم كرده‌اند.

رویدادهای مهم در تاریخ شكل‌گیری وادكست به نقل از ویكی‌پدیا
۳۱ اكتبر سال ۲۰۰۳: شركت كانادایی «راكت ایس» كه در حوزه تهیه فیلم فعالیت می‌كند پروژه مبتنی بر وب سریال ویدئویی كمدی زامبی را در سایت DeadEndDays.com قرار داد.

اول ژانویه ۲۰۰۴: «استیو گرافیلد» ویدئو بلاگش را افتتاح كرد. گرافیلد در آن زمان پیش‌بینی كرد سال ۲۰۰۴ سال ویدئو بلاگ‌ها خواهد بود.

اول اكتبر ۲۰۰۵: «ترا، طبیعت جهان ما» به عنوان اولین ویدئو پادكست در حوزه طبیعت و یكی از نخستین وادكست‌ها آغاز به‌كار كرد.

۸ ژون ۲۰۰۶: «آنگلا مركل»، صدر اعظم وقت آلمان وادكست ایجاد كرد تا اولین سیاست‌مدار طراز اول دنیا باشد كه از این تكنولوژی جدید استفاده كرده است.

۱۶ دسامبر ۲۰۰۶: مجله تایم «You» یا «شما» را به عنوان شخص سال انتخاب كرد. این انتخاب تایم به برجسته شدن نقش شهروندان در تولیدات جدید رسانه‌ای با تكنولوژی‌های جدید و تولیدكنندگان مستقل محتوا در وب از جمله وادكست‌سازها اشاره داشت.

آوریل ۲۰۰۷: دو شو تلویزیونی از نوع «گیم پنل» در انگلیس به انتشار برنامه‌ به ‌صورت وادكست اقدام كردند.

۲۵ نوامبر ۲۰۰۷: در كانال تلویزیون وبی www.pod3.tv كه شوهای ویدئویی را به ‌صورت وادكست ارائه می‌كند یك ورزشكار معروف انگلیسی حاضر شد.
 

چهارشنبه 9/11/1387 - 14:59
اخبار

در مورد مراكز اطلاعات نشانگان یا Directory Centers كه در ایران به آن مركز 118 می‌گویند، هم باید فكری ‌شود. هم‌اكنون در مراكز نشانگان در كشورهای اروپایی هیچ انسانی كار نمی‌كند بلكه این ماشین‌ها هستند كه به طور تمام خودكار به مشتریان، پاسخ می‌دهند. البته چنین فناوری خودكاری از 25 سال پیش تا كنون رایج بوده و تاكنون رشد و تكامل فوق‌العاده‌ای یافته‌اند اما در ایران هنوز این انسان است كه به كمك رایانه، پاسخگوی محدود مشتریان شبكه عمومی تلفن است.

رگولاتور باید بر عملكرد مراكز تماس نظارت كند!
عباس پورخصالیان- دنیای كامپیوتر و ارتباطات
مراكز تماس یا contact center قلب تپنده بنگاه‌های تجاری و شریان حیاتی ارتباط با مشتریان و متقاضیان است. یك چنین مركز استراتژیكی در ایران به وضع اسفناكی اداره می‌شود و هیچ مرجعی بر بهبود آن نظارت عالیه ندارد مگر خود صاحبان شركت‌ها و بنگاه‌های تجاری و به طور معمول ایشان نیز غافل از وضعیت بد ارتباط خود با مشتریان و متقاضیان‌اند چرا كه هیچگاه خود را در موقعیت یك مشتری قرار نداده و نمی‌دهند تا درك كنند مشتریان چقدر منتظر می‌مانند تا اپراتور (تلفنچی و یا كاركنان مركز تماس) در آن سوی خط، پاسخگوی مشتریان باشد، اما اگر مدیریت روابط با مشتری یك بنگاه، نسبت به آمار نگهداشت مشتریان پشت خط مركز تماس حساس باشد فقط كافی است به كاركنان فنی شاغل در مركز تماس، سفارش دهد چنین آماری را مرتبا تهیه كنند و پس از تجزیه و تحلیل اعداد و ارقام آن نتیجه را به وی اعلام نمایند.

تازه این اول كار است. مسئله اساسی، توسعه‌های منظم و مرتب مركز تماس براساس و در پی رشد شمار مراجعه‌كنندگان به مركز تماس است و چون این امر یعنی توسعه متوازن مركز تماس، هزینه‌بر و زمان‌بر است به خاطر آن كه وقفه و تاخیری در امر توسعه مركز تماس رخ ندهد باید مدیریت روابط مشتری CRM (Customer Relation Managment) پیش از مواجهه با تگناهای مركز تماس، از كاركنان فنی خود بخواهد با مدل‌سازی و اعمال خروجی‌های تحلیلگران در مدل، سه پیش‌بینی از روند آینده ارائه دهند: 

- پیش‌بینی محتاطانه و حداقلی از روند آتی مركز تماس
- پیش‌بینی حداكثری و نهایی از روند آتی مراكز تماس 
- پیش‌بینی میانگین از روند آتی و احتمال مركز تماس 
- با این سه پیش‌بینی، مدیریت روابط مشتری قادر خواهد بود تا گزارشی را برای صاحبان بنگاه تهیه كند و تصمیم نهایی را برای توسعه به موقع مركز تماس، بر عهده مدیران مالی- اجرایی بنگاه بگذارد.

سپس نوبت برگزاری مناقصه و برون‌سپاری كارهای توسعه مركز تماس است و بعد هم اجرا، آزمایش و تحویل و نگهداری و بهره‌برداری از بخش‌های توسعه یافته و كل مراكز تماس. از آنجایی كه این فعالیت‌ها، زمان زیادی می‌برند بررسی و تحلیل، مدل‌سازی و پیش‌بینی باید خیلی زود رخ دهند. اما متاسفانه، چیزی كه در مدیریت‌های ما دیده نمی‌شود عدم پیش‌بینی آینده و همیشه و همواره غافل‌شدن مدیریت‌هاست. نگاه كنید به اعتراف مدیرعامل اپراتور دوم تلفن همراه ‌كشور كه متوسط نگهداشت تماس تا لحظه‌ پاسخگویی اپراتور مركز تماس را در سال 1386، برابر با 164 ثانیه (اندكی كمتر از سه دقیقه) اعلام كرده است (رجوع شود به روزنامه ایران، سال چهاردهم، شماره‌ 4057 مورخ پنج‌شنبه دوم آبان ماه 1387 صفحه 21).

وی اما نمی‌گوید كی و در چه زمانی، مدت انتظار مشتری برای شنیدن پاسخ اپراتور مركز تماس را به صفر می‌رساند یا به حداقل 10 ثانیه. البته جای شكرش باقی است كه مدیرعامل اپراتور دوم همراه، اصلا عدد و آماری در این زمینه ارائه می‌دهد. این در حالی است كه صدها مركز تماس كنونی در ایران، چنان بد طراحی شده‌اند و یا توسعه‌های آنها به قدری به تاخیر افتاده است كه اصلا كارآیی ندارند و مشتریان پس از چندین تماس و هر بار چندین دقیقه انتظار منصرف از مراجعه به مركز تماس می‌شوند و اگر این وضع چند روز تكرار شود، این انصراف به دست‌ودل شستن از ادامه اشتراك خود یا ارائه تقاضای خود تبدیل می‌شود. به درستی كه یكی از علل شكست‌های این بنگاه‌ها (برای مثال PAPها و تامین‌كننده‌های ADSL) به تنگناهای موجود در مراكز تماس آنها برمی‌گردد و خسارات حاصل از این وضع هم به مشتریان وارد می‌شود اما چگونه می‌توان از میزان این خسارات كاست؟

چند راه‌حل وجود دارد كه در اكثر كشورها همه‌ آنها دنبال می‌شود اما در كشور ما، هنوز چنین مبحثی ممكن است حتی مطرح نشده باشد چه رسد به اینكه در عمل نهادهایی برای حل آن پیش‌بینی شده باشد! 
- نخستین نهاد همان CRM است كه در بنگاه تجاری سرویس‌دهنده مستقر است.
- نهاد دوم User Group است كه سازمان و انجمنی مدنی متشكل از مشتریان است. به طور معمول، بنگاه‌ها خود به تشكیل گروه‌های كاربران سرویس‌های خود فكر می‌كنند، روی آن كار می‌كنند چرا كه وجود چنی گروهی تضمین‌كننده ادامه حیات بنگاه است و به مثابه مركز تحقیقات مردمی و ارزان قیمت با برد تاثیری استراتژیك است.
- نهاد سوم كه مقدم بر نهادهای مذكور شكل می‌گیرد رگولاتوری بخش مخابرات، ارتباطات و فناوری اطلاعات است. 
- نهاد چهارم و سازمان‌های دفاع از حقوق مصرف‌كنندگان‌اند كه در برخی از كشورها (مثل آلمان فدرال) به وزارتخانه‌ مصرف‌كنندگان ارتقا یافته است.

خب، كدام یك از نهادهای چهارگانه مذكور برای بهبود وضعیت مشتریان پرحوصله و شكیبای ما دلش می‌سوزد؟ یا برخی نهادهای مذكور اصلا در كشور ما به وجود نیامده‌اند یا اگر هم موجود باشند، غافل از احوال خویشتنند! پس همه انظار متوجه آن نهاد می‌شود كه موجود است و نام شریفش تنظیم مقررات است و كارش مقررات‌گذاری است و پاسدار ارتقاء كیفیت خدمات ارتباطی، مخابراتی در كشور است. آری رگولاتوری باید بر عملكرد مراكز تماس نظارت داشته باشد و در ارتقاء خدمات آنها كارهای زیر را انجام دهد:

1- استاندارهای كیفیت خدمات مراكز تماس را با تمركز بر حدود و ثغور معیار نگهداشت مشتری در پشت خط، تدوین و اعلام كند.
2- از بنگاه‌ها بخواهد به تشكیل گروه‌های كاربران و مشتریان، همت گمارند و خود نیز مشوق فرهنگ‌سازی در این زمینه باشد.
3- سازوكارهایی برای كنترل و اندازه‌گیری كیفیت خدمات این مراكز تهیه كند.
4- در صورت عدم بهبود كیفیت خدمات مراكز تماس، مجوز فعالیت چنین مراكزی را لغو كند. این بدان 

معناست كه: 
- صدور مجوز فعالیت مركز تماس نیز باید از وظایف رگولاتور باشد.
- زیرساخت‌های قانونی- حقوقی این كنترل‌ها تهیه، تدوین و به تصویب رسانده شود. 
اما این تمام كار رگولاتورها نیست! 
در مورد مراكز اطلاعات نشانگان یا Directory Centers كه در ایران به آن مركز 118 می‌گویند، هم باید فكری ‌شود. هم‌اكنون در مراكز نشانگان در كشورهای اروپایی هیچ انسانی كار نمی‌كند بلكه این ماشین‌ها هستند كه به طور تمام خودكار به مشتریان، پاسخ می‌دهند. البته چنین فناوری خودكاری از 25 سال پیش تا كنون رایج بوده و تاكنون رشد و تكامل فوق‌العاده‌ای یافته‌اند اما در ایران هنوز این انسان است كه به كمك رایانه، پاسخگوی محدود مشتریان شبكه عمومی تلفن است.

تمام مشكلاتی كه در مورد مراكز نشانگان و 118، صادق است و شركت مخابرات ایران نیز بابت عمدتا انسانی بودن این مراكز هزینه‌های برون‌سپاری سنگینی را می‌سپارد بدون آنكه اقدامی در راستای تمام- خودكارسازی این مراكز بكند یا كرده باشد. اینجا نیز رگولاتوری، باید وارد عمل شود و مشوق‌هایی را برای مدیریت مخابرات جهت خودكارسازی این مراكز، بر اساس اینترنت، وب و داده‌ورزی تعریف كند.
پس واجب است رگولاتوری برای كنترل عملكرد بهره‌برداران در هر دو صورت چه در مورد مراكز تماس و چه مراكز نشانگان وارد عمل شود.

چهارشنبه 9/11/1387 - 14:57
اخبار

ایتنا - در شبكه موبایل ما یك وسیله به نام گوشی موبایل داریم كه بدون سیم است و از لحاظ فیزیكی به جایی متصل نیست و هرلحظه مكان خود را تغییر می‌دهد و ممكن در یك روز در نقاط مختلف كشور (و حتی جهان) حركت كند. حالا سوال این است كه چگونه باید چهار مشخصه بالا را برای آن پیاده كنیم؟

جایگاه HLR (مخففHome Location Register) در شبکه تلفن همراه
علی خوان‌یغما
مقدمه: میلیون‌ها نفر از مردم جهان امروزه از تلفن همراه استفاده می‌کنند.
گوشی‌های تلفن همراه روز به روز به امکانات و خدمات افزوده‌ای مجهز می‌شوند. امروز بسته به نوع گوشی می‌توان از خدماتی چون ذخیره اطلاعات نقاط تماس، فهرست انجام فعالیت‌های روزانه، درج قراردادها و یادآورها، ماشین حساب، پست الکترونیک، دریافت خبر، بازی، موسیقی MP3 ، خدمات GPRS ، عکسبرداری، فیلمبرداری و... بهره‌مند شد.

یکی از مطالبی که در زمینه ارتباط همواره ذهن بشر را به خود مشغول کرده است مقوله حذف وابستگی به مکان و زمان برقراری ارتباط بوده است.
اختراع پدیده ارتباطات بی‌سیم ( WIRELESS ) این موهبت را به بشر ارزانی داشت که بشر بتواند در هر زمان و در هر مکان ارتباط خود را برقرار کند.

برای درک بهتر نسبت به امکان ثبت موقعیت برای یک تلفن همراه ،مشخصات یک خط تلفن ثابت را برمی‌شماریم.
به طور خلاصه شبكه تلفن ثابت مشخصات زیر را دارا می باشد:
1- هویت یا شناسایی مشترك
2- مكان مشخص جهت تماس گرفته شدن با آن
3- ثبت Charging
4- ارائه سرویس‌های جانبی

در شبكه موبایل ما یك وسیله به نام گوشی موبایل داریم كه بدون سیم است و از لحاظ فیزیكی به جایی متصل نیست و هرلحظه مكان خود را تغییر می‌دهد و ممكن در یك روز در نقاط مختلف كشور (و حتی جهان) حركت كند. حالا سوال این است كه چگونه باید چهار مشخصه بالا را برای آن پیاده كنیم؟

قبل از هر چیز ذكر این مورد ضروری است كه گوشی موبایل با روش بدون سیم(wireless) از طریق امواج الكترو مغناطیسی با آنتی كه به آنBTS گفته می‌شود ارتباط دارد و از طریق آن به شبكه موبایل وصل می‌شود(به جای دو رشته سیم مسی).

1- تعیین هویت
در موبایل به علت تغییر مكان مشترك (مستقل از مكان بودن) نیاز به مركزی داریم كه اطلاعات تمام مشتركین یك كشور و یا یك شركت ارائه دهنده سرویس موبایل در آن ثبت شود تا هر وقت شبكه نیاز داشت در اختیار شبكه قرار گیرد(این كار در تلفن ثابت در همان مركز سرویس دهنده به شما انجام می‌گیرد) به این مركز HLR گفته می شود(Home Location Register) این مركزها به صورت متمركز در یك یا بعضا در نقاط محدودی از یك كشور ایجاد می‌شود، و برای اینكه یك مشترك امكان استفاده از شبكه را داشته باشد به مشترك كارتی به نام SIM (Subscriber Identity Module) كارت داده می‌شود كه این كارت وسیله شناسایی مشترك در شبكه است. پس اگر SIM كارت در گوشی موبایل قرا رگیرد و تعاریف مخصوص آن در HLR ثبت گردد مشترك می‌تواند هر كجا از كشور كه برود امكان تماس گرفتن و یا تماس گرفته شدن را دارا می باشد.

2- مكان مشترك در شبكه موبایل
هنگامی كه یك مشترك در شبكه حركت می‌كند با تكنیك‌هایی تکامل یافته آخرین مكان آن در HLR ثبت می‌شود بنابرابن هر كس بخواهد به یك موبایل زنگ بزند آخرین مكان آن از HLR پرسیده می‌شود و بعد به موبایل زنگ می‌خورد.

3- ثبت Charging
ثبت مقدار هزینه مكالمه موبایل در آخرین سوییچی كه به موبایل سرویس می‌دهد انجام می‌گیرد .مثلا مشتركی از تهران به سمت مازندران رفته و از آنجا به مشهد می‌رود ودر طی مسیر چندین بار به نقاط مختلف تماس گرفته است هنگامی كه در محدوده تهران بوده در سوییچ‌های تهران Charging ثبت شده و در مازندران در سوییچ مازندران و در مشهد هم در سوییچ مشهد ثبت می‌شود.
در آخر كلیه هزینه مكالمات از سراسر كشور به مركزی در تهران كه مركز صورتحساب این SIM است ارسال می‌شود و بعداز جمع‌بندی و محاسبه برای مشترك صورتحساب ارسال می‌شود(در تلفن ثابت تمام هزینه‌های مكالمه در مركز سرویس دهنده ثبت می‌شود.)

4- ارائه سرویس‌های جانبی
این سرویس‌ها توسط آخرین سوییچ سرویس دهنده به موبایل از طریق HLR سوال می‌شود كه چه سرویس‌هایی باید در اختیار مشترك گذاشته شود مثل انتفال مكالمه، انتظار مكالمه، نمایشگر شماره و. .. سپس آن سرویس‌ها توسط آخرین سوییچ سرویس دهنده در اختیار مشترك قرار می‌گیرد(در تلفن ثابت همان سوییچ محلی كه تلفن به آن وصل است این كار را انجام می‌دهد.)
 

چهارشنبه 9/11/1387 - 14:56
اخبار
اگر رئیس‌جمهور جدید آمریكا بتواند برنامه‌های خود را عملی سازد تا حدی شیب نمودارهای نزولی در بازارهای دنیا كم می‌شوند، ولی توقف ركود و یا برگشتن بازار به حالت قبلی چون رویایی می‌مانند كه تا چند سال دیگر هم به تحقق نخواهد پیوست. ادامه ركود موجب خواهد شد كه شركت‌های قدرتمند IT در دنیا هم كم‌كم به فكر صرفه‌جویی در هزینه‌ها بیافتند كه البته اولین راه آن هم تعدیل نیروست! به عنوان نمونه صنعت IT در چین طی سال گذشته بیش از 30 درصد افت تولید را تجربه نمود چرا كه شركت‌های IT نتوانسته‌اند 100 درصد انبارهای خود را خالی كنند.
ادامه ركورد در حوزه IT در سال 2009
محمدامین ناهید
ایتنا- سال 2008 هم با همه خوبی‌ها و بدی‌هایش گذشت و اكنون نوبت به ارزیابی اتفاقات این سال رسیده است. به طور كل نمی‌توان این سال برای تاجران سال خوبی ارزیابی نمود چرا كه كل اقتصاد دنیا با افت محسوسی روبرو شد. به طبع بازار IT دنیا نیز همراه با اقتصاد جهانی ركود را تجربه نمود. گفتنی است كه در بازار IT دنیا شركت‌هایی هستند كه از سود بالایی برخوردارند كه از میان آنها می‌توان به گوگل و یا عرضه‌كنندگانی مانند HP و DELL اشاره نمود.

این شركت‌ها به دلیل پشتیبانی مالی قدرتمندی كه دارند توانسته‌اند به خوبی در مقابل ركود اقتصادی مقاومت كرده و تجارت خود را با سود قابل قبولی ادامه دهند. اما از سوی دیگر شركت‌هایی مانند سونی و یاهو ظاهراً به دلیل ترس از وخامت بیشتر اوضاع با اخراج چند هزار نفری از كارمندان خود سعی در صرفه‌جویی در هزینه‌ها نمودند. به گفته كارشناسان خبره اقتصاد جهانی ركود اقتصادی دنیا در سال 2009 نه تنها كمتر نشده، بلكه بحران‌های جدیدی را برای شركت‌های بزرگ چند ملیتی به ازمغان خواهد آورد. شاید بتوان راه‌حل این بحران را در آمریكا جست‌وجو كرد، چرا كه این بحران از همین كشور آغاز شد و به تمام دنیا تسری پیدا كرد.

اگر رئیس‌جمهور جدید آمریكا بتواند برنامه‌های خود را عملی سازد تا حدی شیب نمودارهای نزولی در بازارهای دنیا كم می‌شوند، ولی توقف ركود و یا برگشتن بازار به حالت قبلی چون رویایی می‌مانند كه تا چند سال دیگر هم به تحقق نخواهد پیوست. ادامه ركود موجب خواهد شد كه شركت‌های قدرتمند IT در دنیا هم كم‌كم به فكر صرفه‌جویی در هزینه‌ها بیافتند كه البته اولین راه آن هم تعدیل نیروست! به عنوان نمونه صنعت IT در چین طی سال گذشته بیش از 30 درصد افت تولید را تجربه نمود چرا كه شركت‌های IT نتوانسته‌اند 100 درصد انبارهای خود را خالی كنند. با ادامه این روند قطعا شركت‌های چینی مجبور به تعدیل نیروی گسترده‌ای خواهند شد. در سال 2009 تنها متخصصان رده اول شركت‌های IT از امنیت شغلی برخوردار هستند، چرا كه وجود آنها لازمه بقای شركت‌هاست. ولی نیروهای كاری متوسط از لحاظ علمی لزوما بقای یك شركت در حوزه IT را تضمین نمی‌كند.

در سال 2009 قواعد بازی كاملاً تغییر می كند و شركتی موفق ارزیابی می‌شود كه كمتر ضرر كند. به تبع آن هم مدیری در این سال موفق ارزیابی می‌شود كه بتواند دست كم سود سال‌های گذشته شركت‌ها را حفظ نماید. در 3 ماهه نهایی سال 2008 بسیاری از شركت‌های IT حاضر در بازارهای بورس حتی نتوانستند پیش‌بینی خود را جامه عمل بپوشانند. در بازار IT ایران هم كه همانند سال‌های گذشته خبر خوبی برای عرضه‌كنندگان محصولات كامپیوتری وجود نداشت و هنوز سایه مشكلات تحریم و واردات غیرقانونی و تعرفه‌های بی‌حساب و كتاب بر بازار احساس می‌شود. متاسفانه در بازار ما به دلیل كارآمدی نظام مدیریت كلان در IT كشور، هیچ مشكلی حل نمی‌شود بلكه دائما پیچیده‌تر می‌شود! به عنوان نمونه به معضل قاچاق توجه كنید كه هنوز بعد از نزدیك به 10 سال نه تنها حل نشده بلكه با تسری محسوس به بازارهای دیگر مانند بازار تلفن همراه و لوازم خانگی آینده نامعلومی را برای فعالان بازار به ارمغان آورده است.

خبرهای جدید از تعرفه‌های غیرمعقول در بازار محصولات شبكه نیز احتمال قاچاق در این حوزه را نیز افزایش می‌دهد. اگر همین وضع ادامه پیدا كند به طبع عرضه كنندگان كالاهای IT مجبور خواهند شد با عرضه محصولات قاچاق به این چرخه وارد شوند. ولی به هر صورت می‌توان پیش‌بینی كرد كه شركت‌های واردكننده محصولات شبكه در سال آینده اصلی‌ترین صنفی خواهند بود كه دچار مشكل می‌شوند. نظر به اینكه این شركت‌ها نقش مهمی در توسعه بسترهای لازم IT بازی می‌كنند، افت رشد آنها بر كلیه حوزه‌های بازار IT قابل لمس خواهد بود.

با وجود ركود در اقتصاد جهانی، دولت‌ها با تزریق سرمایه در بازار در همه حوزه‌ها از جمله IT سعی در یاری نمودن شركت‌ها در این وضع اسفناك كرده‌اند ولی سیاست‌های دولت در كشور ما حداقل در حوزه IT نشان از كم‌لطفی‌هایی را می‌دهد كه در نهایت به ضرر مصرف‌كنندگان خواهد بود. با وجود این همه خبر بد باید همه ما روحیه خود را حفظ و با تلاش بیشتر سعی كنیم در این امتحان سخت اقتصادی جزو برنده‌ها باشیم.

چندی پیش در CNN گزارشی را می‌دیدم كه گزارشگری از رهگذران می‌خواست در عبارتی كوتاه سال 2008 را توصیف كنند. یكی می‌گفت سالی سخت، آن یكی می‌گفت سالی گران، بعدی می‌گفت سال بیكاری و همینطور حرف‌های منفی. گزارشگر به یك خانم 23 ساله رسید و او در كمال تعجب سال 2008 را سالی سرشار از شادی توصیف نمود! به نظر من اگر همه ما بتوانیم این روحیه را داشته باشیم قطعاً بحران‌های پیش روی ما فشار كمتری را به ما وارد خواهد كرد.
 
چهارشنبه 9/11/1387 - 14:53
اخبار
سرویس اخبار خارجی ایتنا - این غول فنلاندی عرضه گوشی‌های مبتنی بر WiMAX را متوقف می‌سازد.

شركت نوكیا ساخت گوشی‌هایی كه در آنان از WiMAX بعنوان تنها روش ارتباطی بهره گرفته می‌شود را متوقف می‌سازد.
تنها مدل مشمول این وضعیت N810 می‌باشد و نوكیا با وجود اینكه این فناوری درحال كنار زدن وای‌فای است با این وجود استفاده از WiMAX را كنار می‌گذارد.

با اینكه از معرفی این مدل بیش از یك سال نمی‌گذرد، اما نوكیا می‌گوید برنامه‌ای برای جایگزینی آن با یك مدل جدیدتر در دست ندارد.

دلیل عمده این تصمیم‌گیری از سوی نوكیا این است كه درحال حاضر میزان گسترش فناوری WiMAX حتی در امریكا آنگونه كه توقع می‌رفت نبوده و پوشش آنتن آن بسیار محدود می‌باشد.

Clive Longbottom یكی از مدیران شركت تحقیقاتی Quocirca می‌گوید: WiMAX تاكنون به موفقیت‌هایی كه دیگر فناوری‌های رایج ارتباطی به آن دست پیدا نموده‌اند نرسید و این خود دلیل كافی برای تصمیم نوكیا جهت كنار گذاشتن این فناوری می‌باشد.

«WiMAX به تغییرات اساسی در زیرساخت‌های موجود نیاز دارد و این با عادات فعلی كاربران در استفاده از تجهیزاتی كه بطور داخلی به امكانات WiFi مجهز می‌باشند منافات دارد.»

«بكارگیری dongleهای اكسترنال نیز محدودیت‌های خود را داشته و كاربران تمایلی به استفاده از این ابزارها ندارند. dongleها طول عمر باطری تجهیزات را كاهش داده، استفاده از آنان پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و علاوه بر آن همواره در معرض خطر آسیب دیدن هستند. به همین خاطر مردم بدنبال دستگاه‌هایی می‌باشند كه امكاناتی مانند WiFi بصور داخلی در آنها تعبیه شده باشد.»

با این وجود Longbottom عقیده دارد هرچند خروج نوكیا از دایره پشتیبانان WiMAX به آینده این فناوری ضربه خواهد زد اما هنوز هم می‌توان از این تكنولوژی در دیگر مصارف استفاده نمود.


چهارشنبه 9/11/1387 - 14:47
اخبار
طراحی و ساخت سیستم وایمكس در گروه ارتباطات رادیویی ثابت و سیار پژوهشكده فناوری ارتباطات مركز تحقیقات مخابرات ایران برون‌سپاری و برنده آن اعلام شد.

غلامرضا داداش‌زاده - رئیس پژوهشكده فناوری ارتباطات مركز تحقیقات مخابرات ایران - در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب و اینكه از اول بهمن‌ماه زمانی حدود 12 ماه جهت تولید سیستم وایمكس در نظر گرفته شده است، به برگزاری مناقصه پروانه آن توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اشاره و اظهار كرد: مركز تحقیقات مخابرات ایران درصدد است برای اینكه جنبه بازاریابی و بخش اقتصادی این پروژه حل شود، اجرای آن از طریق یك شركت انجام شود كه مشاركتی 30 درصدی را در تولید سیستم وایمكس خواهد داشت. 

وی خاطر نشان كرد: مركز در انتقال دانش فنی كمك می‌كند و بازاریابی آن توسط شركت انجام می‌شود اما با توجه به مناقصه‌ای كه انجام شده و نیازی كه سطح كشور دارد فكر می‌كنیم تولید در سطح انبوه جواب خواهد داد.


چهارشنبه 9/11/1387 - 14:46
کامپیوتر و اینترنت
سرویس اخبار خارجی ایتنا - یک شرکت انگلیسی اعلام کرد با جایگزینی سیستم‌عامل لینوکس با ویندوز به صرفه‌جوئی یک میلیون پوندی دست پیدا کرده است.

مطابق این تحقیق که نتایج آن از سوی مایکروسافت منتشر گردیده است شرکت انگلیسی Speedy Hire سیستم‌عامل لینوکس و سیستم‌های مبتنی بر نرم‌افزار OpenOffice از روی کلیه رایانه‌های این شرکت جمع‌آوری و به جای آن ویندوز و بسته نرم‌افزاری آفیس جایگزین شدند.

دلیل این کار صرفه‌جوئی یک میلیون پوندی اعلام گردید که در طی یک دوره زمانی پنج ساله عاید این شرکت خواهد شد.
البته شاید دویست هزار پوند در سال مبلغ قابل توجهی بنظر نرسد اما همین امر که جایگزینی یک سیستم‌عامل رایگان با سیستم‌عاملی مانند ویندوز منجر به کسب سود بیشتر و کاهش هزینه‌ها می‌شود خود مطلبی است که احتمالاً پس از این بطور دقیق‌تر از سوی موسسات و سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای مورد تحلیل و بررسی قرار خواهد گرفت.

James Fleming مدیر بخش زیرساخت‌های این شرکت می‌گوید: «ما دریافتیم که برای اجرای سیستم‌عامل ویندوز می‌توان از دستگاه‌های قدیمی‌تر مانند Wyse V50 Winterm و Citrix استفاده نمود که هزینه آن بسیار کمتر از پی‌سی‌های معمولی می‌باشد.» 

البته نتیجه مقایسه مابین یک thin client و یک پی‌سی دسکتاپ جدید امری واضح و مشخص است اما در اینجا صحبت در انتخاب بین Wyse 50 با قیمت پائین‌تر و Wyse 90 است که قیمت بالاتری داشته و لینوکس بر روی آن اجرا می‌شود.

به گزارش مایکروسافت این فاکتور سخت‌افزاری بتنهایی توانست مبلغ یک میلیون پوند را عاید شرکت Speedy Hire بنماید.
آنچه مشخص می‌باشد این حقیقت است که عوامل کوچک و بزرگ دیگری نیز در این میان دخیل هستند که تاثیر برخی از آنان گاه بسیار پررنگ‌تر و بیشتر از تاثیر سخت‌افزار خواهد بود.
عواملی مانند آموزش، پشتیبانی، مسائل مرتبط با عادات و فرهنگ کارمندان و موارد دیگر چیزهایی هستند که می‌توانند تاثیری بمراتب بیشتر بر روی چنین تصمیم‌گیری‌هایی داشته باشند.

Fleming در ادامه خاطر نشان می‌کند که نبود پشتیبانی خوب موجب شده بود تا در زمان بروز مشکل هزینه‌های بسیار زیادی به این شرکت تحمیل گردد.


چهارشنبه 9/11/1387 - 14:45
کامپیوتر و اینترنت
ایتنا- تنها در 8 ماه نخست سال 2008، تعداد ویروس‌های رایانه‌ای از مجموع بدافزارهای کشف شده در 17 سال گذشته یعنی از سال 1990 تا 2007 میلادی فراتر رفت.

بررسی‌های آماری جدید نشان می‌دهد که در سال گذشته میلادی روزانه 35000 کد مخرب کشف شده است که دست کم 22000 مورد آن، بدافزارهای کاملا جدید بوده‌اند. PandaLabs ، لابراتوارهای تشخیص و کشف کدهای مخرب رایانه‌ای، طی گزارشی مفصل از وضعیت امنیت اطلاعات در سال 2008 عنوان کرد که تروژان‌ها هنوز هم محبوب‌ترین ابزار تخریب نزد خرابکاران اینترنتی محسوب می‌شوند و به تنهایی 70 درصد از کل کشفیات پاندا را به خود اختصاص داده‌اند. 

همچنین آگهی افزارها با تشكیل 20 درصد و کرم‌ها با اختصاص 4 درصد از کل بدافزارهای تولید شده درسال گذشته، کاربران اینترنت را در معرض بیشترین آلودگی‌های رایانه‌ای قرار دادند. لوییس كرونز، مدیر ارشد لابراتوارهای پاندا، احساس کاذب امنیت در کاربران و در نتیجه، جدی نگرفتن شرایط حفاظتی در سیستم‌های رایانه‌ای خود را، از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر كاهش ضریب امنیتی در اینترنت عنوان می‌كند: «با توجه به افزایش تصاعدی كاربران اینترنت از طریق ورود نسل‌های جدید از جوانان و نوجوانان به فضای مجازی، خرابكاران اینترنتی به هیچ وجه نگران كاهش اهداف آسیب‌پذیر و قربانیان بالقوه خود نیستند. بنابراین راهكار مؤثر در كاهش مشكلات امنیتی اینترنت بیشتر به خود كاربران مربوط می‌شود. آنها می‌توانند با جدی نگرفتن امنیت در جبهه خرابكاران و هكرها قرار بگیرند و یا برعكس با حفاظت از سیستم‌های خود،‌ به قدرت شركت‌های امنیتی بیافزایند.»

انتشار ضدویروس‌های جعلی در اینترنت و موج عظیم آلودگی‌های ناشی از آنها نیز به عنوان یک اتفاق امنیتی در سال گذشته اعلام شده است. این آگهی افزارها با نمایش پی در پی پیغام‌های غیرواقعی، به کاربران اعلام می‌کنند که رایانه آنها آلوده به کدهای مخرب خطرناکی است که باید سریعا پاکسازی شوند و به آنها پیشنهاد می‌کند که با پرداخت 50 تا 70 دلار یک ابزار ضدویروس موثر و قدرتمند برای این مسئله دریافت نمایند. 

پاندا اعلام كرد كه میزان درآمد خرابكاران و منتشركنندگان ضدویروس‌های جعلی تا كنون به بیش از 65/13 میلیون دلار در ماه بالغ شده كه در افزایش توجه آنها به استفاده از این نوع كلاهبرداری بی‌تأثیر نبوده است.
 
چهارشنبه 9/11/1387 - 14:42
کامپیوتر و اینترنت
پیش از انتشار این وصله امنیتی، کاربرانی که با این مشکل مواجه شده بودند و قصد برطرف کردن آن را داشتند، به صورت دستی این وصله را بارگذاری می‌کردند و آن را روی کامپیوتر خود نصب می‌کردند.

همكاران سیستم - شرکت مایکروسافت نخستین وصله امنیتی خود را برای نسخه بتای سیستم‌عامل Windows 7 عرضه کرد تا حفره موجود روی یکی از پروتکل‌های اصلی به‌اشتراک گذاری فایل‌ها را روی نسخه‌های پیشین این سیستم‌عامل مشکلی نداشت، از بین ببرد.

پیش از این، Windows Update که نخستین سرویس به‌روزرسانی مایکروسافت محسوب می‌شود، عرضه نخستین وصله امنیتی Windows 7 را از زمانی که مایکروسافت اقدام به انتشار این سیستم‌عامل کرد، آغاز کرده بود.

این وصله امنیتی حفره‌ای را از بین می‌برد که بر اساس آن چندین ثانیه از هر یک از فایل‌های صوتی MP3 ویرایش شده از بین می‌رفت.
زمانی که کاربر به اینترنت متصل می‌شد، این حفره باعث می‌شد تا به صورت خودکار، فایل‌های کاربر اصلاح شوند.

مایکروسافت در مطلب مربوط به وصله امنیتی که چند روز پس از اقدام آن برای برطرف کردن مشکلات سرویس‌های MSND و TechNet صورت گرفت، اظهار داشت: «اگر این وصله امنیتی را روی کامپیوتر خود نصب نکنید، تمام فایل‌های MP3 موجود در کامپیوتر که در برنامه Windows Media Player و Windows Media Center شما وجود دارند، ناقص می‌شوند و بخش‌هایی از آن‌ها از بین می‌رود».

پیش از انتشار این وصله امنیتی، کاربرانی که با این مشکل مواجه شده بودند و قصد برطرف کردن آن را داشتند، به صورت دستی این وصله را بارگذاری می‌کردند و آن را روی کامپیوتر خود نصب می‌کردند.

علاوه بر این، شرکت مایکروسافت توصیه کرده است که کاربران پیش از به‌روز کردن سیستم‌عامل خود از Windows Vista به Windows 7 از تمام فایل‌های MP3 خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنند و با کلیک راست روی هر فایل در قسمت Windows Explorer و رفتن به بخش General tab، گزینه Read-only را برای آن انتخاب کنند. در غیر این صورت، کاربران باید به‌روزرسانی خودکار در سرویس Windows Media Player را غیرفعال کنند.


چهارشنبه 9/11/1387 - 14:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته