• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 681
تعداد نظرات : 69
زمان آخرین مطلب : 5714روز قبل
بیماری ها

معتادان به كرك، ممكن است حالات روانی اسكیزوفرنیك، توهم و خطاهای حس را نیز تجربه كنند. كسانی كه مصرف كرك بسیار زیادی دارند در یك binge (مصرف) تمام این حالات را از سر میگذرانند، عده ای از این افراد در اثر ابتلا به پارانویا و افسردگی ناشی از مصرف دائم كرك، دست به خودكشی یا جنایت میزنند.

مصرف بیش از حد یا Overdose و جنون

تدخین كرك، به علت مقدار بسیار زیاد ماده محركی كه وارد جریان خون و به دنبال آن به مغز میكند، احتمال مصرف بیش از حد و مرگ آور یا مسمویت از كوكائین را هم افزایش میدهد. نشانه های این دو وضعیت مشابه بوده و شامل تهوع، استفراغ و تنفس نامرتب، تشنج و اغما است كه میتواند به مرگ منتهی شود.

مصرف همزمان كوكائین با الكل یا مواد مخدر دیگر، میتواند واكنشهایی شدید و مرگ آور به دنبال داشته باشد. مصرف مداوم كرك ممكن است به جنون كوكائین منجر شود كه نوعی حالت روانی دائمی بوده و نشانه های آن پارانویا و توهم دیداری و شنیداری است.

تاثیرات فیزیكی مصرف كرك

ابتدایی ترین تاثیرات جسمانی كرك، گلودرد مزمن، گرفتگی صدا و تنگی نفس است كه به برونشیت (ورم نایژه) و نفخ ریه منجر میشود. چشمها درشت شده و شخص هنگام تمركز برای دیدن هر چیز، هاله هایی نورانی در اطراف آن مشاهده میكند.

ضربان قلب تا حد ۵۰% افزایش میابد و رگها به سرعت منقبض شده موجب بالا رفتن فشار خون میشوند كه میتواند به حمله قلبی، تشنج و سكته منجر شود. كرك به دلیل از بین بردن میل به غذا خوردن و ایجاد بیخوابی، موجب كاهش وزن شدید و سوء تغذیه میشود.

آنالیز:

میزان مصرف كراك به شدت در میان گروه سنی ۱۷ تا ۲۵ سال در حال افزایش است و این امر به‌طور حتم میزان

مرگ و میر را در سال‌های آتی افزایش خواهد داد چرا كه براساس آمار ، تدخین كراك برای شخص حس نشاط ظاهری شدید یا به اصطلاح «پرواز شادمانه» به وجود می‌آورد كه حدود ۵ تا ۷ دقیقه طول می‌كشد و پس از آن با ایجاد افسردگی حاد واحساس بی‌ارزش بودن و ولع زیاد برای مصرف این ماده ادامه می‌یابد و در مراحل بعد ترك اعتیاد را مشكل می‌سازد و بیشتر به همین علت است كه معتادان به كراك كمتر اقدام به ترك آن می‌كنند .

۱۳/ ۷ درصد دانش‌آموزان در معرض مستقیم اعتیاد

هنگامی كه بیشترین تبلیغات قاچاقچیان و فروشندگان مخدرهای صنعتی با عنوان‌هایی همچون بی‌خطر‌بودن، اعتیادآور نبودن و… در كنار ارزانی و آسانی تهیه آنها قرار می‌گیرد، طبیعی است كه درصد زیادی از جوانان جامعه به مصرف آن مبادرت ورزند.

هم‌اكنون از ۱۰ میلیون دانش‌آموز سراسر كشور ۱۳/۷ درصد آنها در معرض مستقیم اعتیاد قرار دارند. این در حالیست كه به گفته محمد موسی‌زاده، كارشناس، آشنایی جوانان با كراك در دوره دبیرستان و گاه در دوره راهنمایی صورت می‌گیرد و تبلیغ كلامی مواد، منجر به استفاده از آن می‌شود.

در سال‌های گذشته بیشتر مراجعان كلینیك‌های ترك اعتیاد را میانسالانی تشكیل می‌داد كه به تریاك و هروئین و نمونه‌های مشابه اعتیاد داشتند، بیشتر مراجعان جوانان كم‌سن و سالی هستند كه همراه خانواده‌هایشان برای سم‌زدایی می‌آیند و نزدیك به ۶۷درصد این افراد معتادان به مواد صنعتی هستند كه نیاز به سم‌زدایی‌های فوق‌سریع دارند و در حقیقت چهره معتادان و نوع اعتیادشان كاملاً عوض شده و این نگران‌كننده است.

یک مادر که کودکش را برای ترک به کلینیک برده می گوید ک پسرم تنها ۱۵ سال سن دارد و مصرف موادمخدر را از ۱۲ سالگی و با مصرف حشیش شروع كرده است و در حال حاضر به كراك اعتیاد دارد و وضعیت روحی و جسمی خوبی ندارد.

او تاكید می‌كند كه پسرش توسط همسالان خود معتاد شده و گاهی برای تهیه مواد همراه دوستانش دست به كارهای خلاف می‌زد.

معتادان به كراك در رفتارهای خود تغییرات بارزی را نشان می‌دهند كه از جمله آنها عبارتند از: از دست‌دادن توجه و تمركز، كاهش وزن، ناپدید‌شدن لوازم قیمتی خانه، آشفتگی، برنامه خواب نامنظم، بی‌توجهی به آراستگی ظاهری، پادرانویای شدید، بی‌قراری و اضطراب.

بنابراین كراك، شخصیت معتادان را متزلزل كرده و بار روانی آن به‌مراتب بیشتر از سایر مواد دیگر است.

 

مرگ ناگهانی معتادان كراك

هر چند اثرات كوتاه‌مدت كراك مشابه‌ آمفتامین است و در مدت زمان كوتاه‌تری فرد احساس چابكی و سرخوشی مفرط می‌كند اما پس از آن منجر به بروز عوارض جسمانی و حتی مرگ مصرف‌كننده می‌شود. دكتر جلالی فوق‌ تخصص سم‌شناسی درباره عوارض كراك به می‌گوید: كراك نوعی مواد از الكائیدهای دسته كوكائین است كه اصل آن انرژی‌زا و شادی‌آور است.

اعتیاد به كراك در كشورهای صنعتی محدود به یك گروه سنی با شرایط اجتماعی یا اقتصادی خاص نیست و ارزان بودن و در دسترس بودن این موادمخدر را همگانی كرده است. البته در ایران بیشتر گروه سنی ۱۷ تا ۲۵ سال به آن گرایش دارند. كراك ماده‌ای است كه خوشی و نشئگی آن چند ماه بیشتر طول نمی‌كشد و بعد از مدت كوتاهی خوشحالی روز اول را به مصرف‌كننده نمی‌دهد و فرد برای به دست آوردن خوشی روز اول مصرف خود را زیاد می‌كند به‌طوری كه در ماه سوم و چهارم هر دو ساعت یك‌بار اقدام به مصرف كراك می‌كند.

تزریق كراك آخرین مرحله برای كسب خوشی بیشتر است كه عوارض جسمانی و روانی جبران‌ناپذیری برای معتاد به همراه دارد. تزریق به شدت مغز، كبد و قلب را تحت‌تاثیر قرار داده و موجب التهاب این اعضا می‌شود. تحت‌تاثیر عوارض منفی كراك تمام اجزایی كه در تماس مستقیم با دود كراك هستند ذره‌ذره نابود شده و می‌پوسند.

اجزای داخلی بدن عفونت می‌كند و در برخی موارد دیده شده مصرف‌كنندگانی كه به مدت طولانی از این ماده استفاده می‌كنند، میزان عفونت به اندازه‌ای است كه اجزای بدن از هم جدا می‌شوند، یعنی گوشت زیر پوست دچار عفونت شده و به اصطلاح «كرم» می‌زند.

محرومیت چند هفته‌ای یا چندماهه یك معتاد كراك از این ماده او را نمی‌كشد بلكه استفاده مجدد پس از یك دوره زمانی، موجب مرگ معتاد می‌شود چرا كه با ایجاد مسمومیت تعداد تنفس‌ها را كاهش داده و خواب معتاد را عمیق‌تر می‌كند و در اكثر اوقات شاهدیم كه این افراد حین مصرف در خرابه‌ها و دستشویی‌های اماكن عمومی می‌میرند.

ترك كراك تنها به‌وسیله روش سم‌زدایی فوق‌سریع URD میسر است و روش‌های دیگر ترك كراك از قبیل استفاده از دارو و قرص‌های ترك در این مورد چندان تاثیرگذار نیستند.

عوارض اجتماعی کراک:

در میان افراد معتاد به هر گونه ماده اعتیاد آور، تهیه “مواد” در بسیاری از مواقع از راههای نامشروع و خلاف انجام میگیرد و بسیاری از كسانی كه به كرك اعتیاد دارند نیز برای برآمدن از عهده مخارج تهیه مداوم آن به روشهای خلافكارانه دست میزنند. اما نكته پر اهمیت این است كه دست زدن این افراد به اعمال خشونت بار و جنایتكارانه دلیل مهم دیگری هم دارد و آن بروز رفتارهای شرورانه و پرخاشگرانه ناشی از بروز بیماری پارانویا (بیماری سوء ظن) است كه از عوارض مصرف كرك به شمار می آید و در واقع پرداختن این اشخاص به اعمال خشونتبار، لزوما به دلیل نیاز به پول نیست.

آیا اجساد كراكی‌ها را به دلیل پوك و فاسد شدن در مرده‌شورخانه نمی توان شست ؟

قبلا شنیده بودیم و در جامعه دیده بودیم که تریاكی‌ها پوستشان کاملا سیاه می‌شود. اما در مورد كراكی‌ها تکلیف چیست؟

مردم می گویند : چون اجساد آن‌ها چنان پوك و فاسد است كه قابل شستن نیست. بدون غسل دفن می گردند. شایعات، حاكی از این بودند كه اعتیاد به كراك در مراحل آخر خود، چنان جسم فرد را نابود می‌كند كه ممكن است استخوان‌هایش در حین جابه‌جا كردن بشكند یا اعضای بدنش از هم جدا شود. یعنی كراك این‌قدر خطرناك است!!

در جواب باید گفت كه مواد مخدر می‌توانند چنین تأثیری بر روی اندام‌ها بگذارند. ولی با این حال هنوز به طور دقیق، یافته‌ای برای تأیید این قضیه در رابطه با مصرف کراک وجود ندارد. بر روی مواد مخدر سنتی، مطالعات زیادی انجام گرفته. اما به دلیل نو ظهور بودن انواع مواد مخدر صنعتی و آزمایشگاهی، تحقیقات زیادی در دسترس نداریم تا بتوانیم به آن‌ها استناد كنیم. همچنین لازم به ذکر است با توجه به آنکه کراکی که در نقاط دیگر جهان مصرف می شود خالص تر است و با نوع ایرانی که انواع قرض ها در آن ریخته می شود کاملا فرق دارددر نتیجه نوع ایرانی به مراتب خطرناکتر است و نتیجه تحقیقات در اروپا در مورد ایران صدق نمی کند .

اما می توان دلایل زیر را برای پوسیدن بدن این افراد به دست آورد:

«مصرف كراك باعث می‌شود كه فرد هیچ دردی را حس نكند و در نتیجه بیماری‌های مختلف در بدنش به راحتی پخش شود. علاوه بر آن، مخدرها سیستم ایمنی را تضعیف می‌كنند و راه برای ورود عوامل عفونی باز می‌شود. در نتیجه، یك شخص معتاد به كراك احتمالا دچار چند بیماری مختلف هم خواهد بود.

حالا اگر این شخص، كارتن‌خواب باشد قطعا عوامل عفونت‌زا در جسم او خانه كرده‌اند. ولی به دلیل بی‌حس بودن ناشی از مصرف مخدرها دركی از وضعیت خود ندارد. وقتی یك فرد سالم می‌میرد، پس از طی زمان مشخصی مثلا ۷۲ ساعت جسمش دچار پوسیدگی‌هایی خواهد شد.

حال اگر شخصی معتاد به كراك و آلوده به عفونت درونی باشد، پس از مرگ در مدت ۱۲ ساعت به همین مرحله خواهد رسید. جنازة یك روزة او مانند جنازة چندین روزة افراد سالم است و بسیار زودتر فاسد شده و از هم می‌پاشد. در بسیاری از انواع دیگر مواد مخدر هم این حالت به درجات مختلف دیده می‌شود.»

 

 

راه حل ترک کراک چیست ؟

معمولا هیچ‌كس بیش از ۵ سال به كراك اعتیادنخواهد داشت . زیرا دورة كشتار آن از ۲ سال پس از شروع مصرف آغاز می‌شود و در نهایت تا ۵ سال پس از آن، فرد را از زندگی خلاص می‌كند.

مانند هر ماده مخدر دیگر کراک را هم می توان ترک کرد :

مانند هر ماده مخدر دیگر کراک را هم می توان ترک کرد :

مانند هر ماده مخدر دیگر کراک را هم می توان ترک کرد :

روش ترك كراك براى اولین بار در سال ۱۸۰۰ در تایلند با كاهش مصرف به ترك تدریجى آغاز شد. سال ۱۹۶۴ با كشف متادون، روش‌هاى جایگزین با متادون شروع شد و امروزه براى مرحله سم‌زدایى پروتكل‌هاى درمانى متفاوتى وجود دارد.

سه درمان اصلى دارویی، سم‌زدایى فوق سریع URD كه درد و خماری ندارد و رفع علائم ترك، درمان رفتارى و شناختى و درمان‌هاى اجتماعى و خانوادگى مورد استفاده قرار مى‌گیرد.

اما اگر فردی واقعا قصد دارد قبل از مرگ از شر این افیون خلاص شود باید بداند كه شخص معتاد با آگاهی از مراحل مختلف سم زدایی، دارو درمانی، شركت در جلسات و این مطلب مهم كه ترك اعتیاد، بازگشت به زندگی و تولدی دوباره خواهد بود، به مراكز درمانی معتبر مراجعه نماید. همچنین دوستان و خانواده این افراد باید شرایط ناگوار آنها را درك نموده و در این راه از پشتیبانی او دریغ نورزند تا شخص معتاد بتواند با موفقیت و در زمان كوتاه تری به حالت طبیعی باز گردد.

والدین مراقب باشید:

مواد مخدر و اعتیاد به آن خطرناكترین پدیده جامعه امروزی بحساب می‌آید كه جز تباهی، نابودی، بیماری، پشیمانی و مرگ چیزی به دنبال نخواهد داشت.

نتیجه و عاقبت افرادی كه به مصرف مواد مخدر رو می آورند باید درس عبرتی برای افراد دیگر بخصوص جوانان باشد تا بخاطر شادی‌ها، خوشی‌ها و اثرات زودگذر و تحت تاثیر دوستان ناباب هرگز حتی فكر مصرف آنها را نیز به خود راه ندهند.

معاشرت با دوستان ناباب، وجود معتاد در خانه، بیكاری، اختلافات خانوادگى و همچنین كنجكاوى از عوامل مصرف مواد مخدر در بین نوجوانان و جوانان ذكر مى‌شود به همین دلیل خانواده باید در مقابل فرزندانشان به سوالات كنجكاوانه آنان با حوصله جواب دهند و دوستانشان را كنترل كنند.

هچنین مواظب پول توجیبى فرزندانتان باشید. پول توجیبى زیاد در سیگارى شدن نوجوانان تاثیر بسیار زیادى دارد، همچنین قرار گرفتن در جمع دوستان ناباب و نداشتن قدرت «نه» گفتن آنها را به سوى مصرف مواد مخدر مى‌كشاند.

وقتى نوجوانان به مصرف مواد مخدر روى مى‌آورند پس از مدتى دچار افسردگى شده و خودشان را از دیگران جدا مى‌كنند همین رفتار باعث مى‌شود كه محیط مدرسه كم‌كم برایشان خسته كننده شده و در نهایت از درس و تحصیل ترد مى‌شوند.

حتى در بسیارى به دلیل اینكه فكر مى‌كنند راهى براى بازگشت ندارند، دست به خودكشى مى‌زنند.

شنبه 29/4/1387 - 13:20
بیماری ها

  مطلبو به 3قسمت تقسیم كردم

چگونه معتادین به كرك را تشخیص دهیم؟

از جمله نشانه های اعتیاد به كراك می توان به :تغییرات بارز در شخصیت و رفتار، از دست دادن توجه و تمركز ، كاهش وزن، ناپدید شدن لوازم قیمتی خانه و نداشتن توضیح قانع كننده برای مقدار پول خرج شده ، رفت و آمد با افراد معتاد، آشفتگی چشمگیر، رفتار كینه توزانه با افراد خانواده و دوستان ،برنامه خواب نامنظم ، بی توجهی به آراستگی ظاهری ، پارانویا شدید (سوء ظن به همه) ،بی قراری و

یك نشانه ابتدایی سوء مصرف كرك، جدایی ناگهانی جسمی / روحی فرد از كانون خانواده و تغییر رفتار چشمگیر اوست. هرچند بسیاری از نشانه های زیر با مشكلاتی چون اختلالات احساسی یا گذراندن دوران سخت بلوغ مشابه است، اما هرگز نباید احتمال مصرف مواد محرك یا مخدر را از نظر دور داشت :

 

تغییرات بارز در شخصیت و رفتار

از دست دادن توجه و تمركز

كاهش وزن

ناپدید شدن لوازم قیمتی خانه و نداشتن توضیح قانع كننده برای مقدار پول خرج شده

رفت و آمد با افراد معتاد

آشفتگی چشمگیر

رفتار كینه توزانه با افراد خانواده و دوستان

برنامه خواب نامنظم

بی توجهی به آراستگی ظاهری

پارانویا شدید (سوء ظن به همه)

بی قراری

اضطراب

چرا هر روز آمار توزیع و مصرف كرك در جامعه بالاتر می رود ؟

فروشندگان مواد مخدر علاقه بسیاری به فروش كرك دارند زیرا نه تنها ارزان تر از كوكائین است و راحت تر به فروش میرسد، بلكه مصرف آن هم ساده تر است و به ظاهر چندان “خطرناك” نمیرسد و از طرفی پنهان كردن آن هم ساده است.

به این ترتیب فروش كرك در شهرهای بزرگ جهان و در مكانهایی مانند میادین شهر، مدارس، فروشگاههای بزرگ و … كه پیش از این برای این تجارت مكانهایی بسیار خطرناك محسوب میشدند، به شدت افزایش یافته است.

اثرات کراک

در كل اثرات كوتاه ‌مدت مصرف كراك مشابه آمفتامین است ولی با مدت زمان كوتاه‌تر، احساس افزایش انرژی، چابكی و سرخوشی زیاد می‌كند ،افزایش ضربان قلب، نبض، تنفس، درجه حرارت بدن، فشار خون، گشادگی مردمك چشم، پریدگی رنگ، كاهش اشتها، تعرق شدید، تحریك و هیجان، بی‌قراری، لرزش به‌خصوص در دست‌ها، توهمات شدید حسی، عدم هماهنگی حركات، اغتشاش دماغی، گیجی، درد پا، فشار قفسه سینه، تهوع، تیرگی بینایی، تب، اسپاسم عضله، تشنج و مرگ از عوارض مصرف این ماده مخدر صنعتی است.

 

اثرات مخرب مصرف كراك :

اعتیاد به كراك سبب از بین رفتن درد و خروج استرس و اضطراب از بدن فرد، احساس سرخوشى كاذب و ایجاد تحرك در فرد، بروز رفتارهاى خطرناك و حرف‌هاى بى‌ربط می شود كه تمام اینها تنها ۵ تا ۷ دقیقه طول مى‌كشد.

تكرار مصرف این ماده طى چند روز همراه با استفراغ، گیجی، بى‌تفاوتى اسپاسم عضله و مرگ ناگهانى در اثر ایست تنفسى است.

مهم‌ترین اثر بلند مدت مصرف كراك در فرد معتاد از بین رفتن اثرات ماده در عرض سه تا پنج ساعت می باشد ،بنابراین فرد باید حداقل هر چهار ساعت یك‌بار و حتى بمقدار كمتر مصرف را تكرار كند تا دچار مشكل نشود. همچنین از بین رفتن اشتها، كاهش وزن، یبوست، عفونت‌هایى همچون ایدز و هپاتیت، شكنندگى پوست، پیرى زودرس، افزایش فشار خون همراه با آزادسازى هیستامین كه خارش در فرد ایجاد مى‌كند، از آثار مصرف این ماده در دراز مدت است، همچنین اثرات تخریبى مصرف موادى همچون شیشه، كریستال و كراك بین ۱۱۰ تا ۱۴۰ برابر تریاك و هروئین بر روى مغز و اعصاب می باشد.

كراك شدیدا فرد مصرف كننده را دچار خواب آلودگی یا به اصطلاح خودمانی «چرت» میكند . مصرف مداوم این ماده مخدر در كوتاه مدت (مدت یكسال ) اثرات مخرب جبران ناپذیری در بدن فرد مصرف كننده اعم از عفونت اجزای داخلی بدن ، پوسیدگی دندانها ، سرطان حنجره و ریه ، نابودی ریه و كبد ایجاد میكند بطور كلی تمام اجزائیكه در تماس مستقیم با دود كراك هستند ذره ذره نابود شده و می پوسند و در برخی موارد طبق گزارشهای موجود افراد معتاد به كراك،میزان عفونت بدن به قدری است كه اجزای بدن از هم جدا میشوند و گوشت زیر پوست دچار عفوت شده و به اصطلاح كرم میگذارد.

گفته می‌شود كسانی را كه در اثر مصرف كراك می میرند در هنگام دفن غسل نمی‌دهند چون در هنگام شستشو اجزای بدن از هم جدا میشوند همچنین بررسى‌ها نشان مى‌دهد مصرف چهار روز كراك باعث مى‌شود كه اثرات آن به مدت ۷ سال در فرد باقى بماند و موجب اختلالات حركتی، افزایش هذیان گویى و تضعیف حس بینایى و لامسه شود.

متأسفانه شیوع مواد روانگردان و مخدر شیمیایى در میان جوانان و به خصوص نوجوانان به موضوعى بسیار خطرناك تبدیل شده تا جایى كه هم اكنون ۱۴ درصد مدارس كل كشور در معرض آلودگى به موادمخدر، سیگار و الكل قرار دارند و آخرین تحقیقات حاكى از تجربه حداقل یكبار مصرف سیگار ۵/۳ درصد، حداقل یكبار مصرف مواد مخدر ۰/۵درصد و تجربه حداقل یكبار مصرف الكل، ۲/۱ درصد دانش‌آموزان كشور است.

اثرات كوتاه مدت مصرف کراک:

اثرات كوتاه مدت آن مشابه آمفتامین است ولی با مدت زمان كوتاهتر، احساس افزایش انرژی، چابكی و سرخوشی زیاد می كند، از جمله اثرات آن پس از مصرف عبارت است از: افزایش ضربان قلب، نبض، تنفس، درجه حرارت بدن، فشار خون، گشادگی مردمك چشم، پریدگی رنگ، كاهش اشتها، تعرق شدید، تحریك و هیجان، بی قراری، لرزش به خصوص در دستها، توهمات شدید حسی، عدم هماهنگی حركات، اغتشاش دماغی، گیجی، درد پا، فشار قفسه سینه، تهوع، تیرگی بینایی، تب، اسپاسم عضله، تشنج و مرگ.

در حالت قطع ماده نیز افسردگی شدید حادث می شود. ناخالصی كوكایین خیابان اغلب موجب حساسیت و آلرژی شدید می شود كه معمولا با آب ریزش بینی و بی خوابی شدید همراه است. در مسمومیت حاد با كوكایین، فرد مصرف كننده دچار بی قراری و تشویش، هیجان، شوریدگی فكر و اختلال تنفسی می گردد. ضربان، تنفس و فشار خون فرد افزایش می یابد.

اثرات دراز مدت مصرف کراک:

از جمله اثرات بلند مدت آن از دست دادن وزن بدن، یبوست، بی خواب، ضعف جنسی، دپرسیون تنفسی، اشكال در ادرار كردن، تهوع، كم خونی، رنگ پریدگی، تعرق شدید، دردهای شكمی و اسهال، اختلالات در هضم و دستگاه گوارشی، سردرد، لرزش دست ها، لرزش و تشنج، پریدن عضلات و سفتی آنها، هپاتیت، آب ریزش دائمی بینی، ایجاد زخم، آماس و جوشهای پوستی به خصوص اطراف مخاط گوش و بینی، زخم مخاط بینی (در مصرف به صورت انفیه)، اضطراب، بی قراری، تشنج پذیری شدید، سوء ظن، گیجی، اختلالات درك زمان و مكان، رفتار تهاجمی، تحریك پذیری شدید، افسردگی، پرخاشگری، تمایل به خود كشی، توهمات و اختلال در حواس (به خصوص بینایی، شنوایی، و لامسه)، افكار هذیانی، و گاهی اشتهای كاذب و سرانجام ناراحتی جدی دماغی و روانی به نام سایكوز و كوكایین.

تحمل و ایجاد وابستگی كوكایین مشابه آمفتامین است وابستگی شدید روانی ایجاد می كند كه این وابستگی در عصاره كوكایین یعنی كراك شدیدتر می باشد.

در آزمایشاتی كه برای تحقیق پیرامون اثر كوكایین بر روی موش و میمون انجام شده، پس از قطع مصرف آن، نشانه های ترك از جمله ضعف شدید، بد خوابی، افسردگی، تحریك پذیری، گرسنگی زیاد دیده شده است.

مصرف كننده، كراك را چه به طریق استنشاق یا پاشیدن روی توتون و ماری جوانا و چه از راه كشیدن با پیپ استعمال كند، دیگر نمی تواند از مصرف آن خودداری كند و باید پی در پی آن را استعمال نماید. خیلی سریع جذب ریه گشته و به مغز می رسد و حالت تهاجمی به مصرف كننده دست داده، باعث بزرگ شدن قلب، افزایش فشار خون می شود، به گونه ای شدیدتر از كراك پدیدار می گردد. اصولا فردی كه كراك مصرف می كند، دیگر بر خود تسلط ندارد و گویا خودی خود را گم كرده است.

کراک، هروئینی است که تا حد امکان اشباع شده یعنی یك گرم کراک از ۱۰ تا ۱۰۰گرم هروئین ساخته شده ولی قیمت آن هم‌قیمت هروئین و در بعضی مواقع، به مراتب ارزان‌تر از هروئین است. اعتیاد آن نسبت به هروئین بسیار شدیدتر و فوری‌تر و ترك آن بسیار مشكل‌تر است.

کراک ماده مخدر جدیدی است؛ یعنی در واقع با نام جدید معرفی شده. نوجوانان نمی‌دانند که بدتر از هروئین است بنابراین وحشتی که از هروئین دارند از كراك ندارند و اکثرا خیال می‌كنند کراک چیزی در حد قرص‌های روان‌گردان و اکستازی است. به همین دلیل از مصرف آن وحشت ندارند و این عامل شروع اعتیاد و علت فاجعه است.

مصرف حتی یک بار کراک اعتیادآور است و این تفاوت اساسی کراک با قرص‌های اکستازی است که اگرچه در بلندمدت کشنده هستند اما اعتیاد با قدرت بالا ندارند. تبلیغات زیادی که شبانه‌روزی علیه قرص‌های اکستازی شده باعث شده که خطر کراک در سایه و پنهان باقی بماند.

کراک بر خلاف هروئین، تریاک، حشیش و… بدون بوست و مصرف آن بسیار ساده و بدون نیاز به وسایل حجیم و صرف وقت است و فرد می‌تواند در حمام یا توالت، ظرف کمتر از ۱ الی ۲دقیقه مصرف كند.

کراک بسیار کوچک است؛ از نخود کوچکتر. به‌اندازه یك عدس حتی یك دانه ماش را به نوک سنجاق می‌چسبانند و همین ‌اندازه می‌تواند بارها با یک سنجاق داغ دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

بنابراین جاسازی آن بسیار ساده و خانواده‌ها به‌سادگی نمی‌توانند آن را کشف کنند؛ چیزی شبیه یك تکه گچ از دیوار کنده‌شده و به‌ اندازه یك ماش كه توجه هیچ کس را جلب نمی‌كند.

معتاد به تریاك می‌تواند سال‌ها زنده بماند و زندگی عادی داشته باشد؛ حتی کار كند و خانوده‌اش را سرپرستی کند.حتی معتاد هروئین نیز اگر به طرف تزریق كشیده شود می‌تواند ۱۰ تا ۲۰سال زنده بماند اما معتادی که ۳ماه بعد از مصرف کراک تا ۳۰کیلو از وزن بدنش کم می‌شود آیا بیش از ۲سال زنده می‌ماند؟

 

نشانه های هشدار دهنده در هنگام مصرف کراک

به گفته معتادین به كرك حالات زیر در هنگام برطرف شدن آثار ماده محرك بروز میكنند :

نگرانی و بیقراری برای تهیه مجدد كرك

افسردگی شدید

فقدان انرژی و بی اشتهایی

بی خوابی

داشتن احساساتی متناقض از عشق و تنفر نسبت به خود

اثرات روانی مصرف كرك چیست؟

شخصی كه كرك مصرف میكند به سرعت در حالات و شرایط مختلف روانی در حركت است كه با خوشی و رضایت فراوان و احساس برانگیختگی و هیجان همراه است، سپس با كم شدن اثر این ماده، دلتنگی و افسردگی و متعاقب آن زودرنجی، بی خوابی و پارانویا بر شخص غلبه میكند.

شنبه 29/4/1387 - 13:19
سياست
شخصیت سال هفته نامه تایم

 

هفته نامه تایم بنا بر سنت چندین ساله خود اقدام به رای گیری از مخاطبان برای انتخاب شخصیت سال کرده است.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران ، هفته نامه تایم، در وب سایت اینترنتی خود اقدام به یک نظر سنجی در مورد شخصیت سال 2007 کرده است که احمدی نژاد رئیس جمهور ایران هم در بین این افراد است.

1-احمدی نژاد :رئیس جمهور ایران

2-هیلاری کلینتون: نفر اول کاندیداهای حزب دموکرات آمریکا

3-هوجین تائو: مرد اول چین کمونیست

4-استیو جابز: یکی از سهامداران شرکت آی فون و اپل

5-اوباما: یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا

6-ولادیمیر پوتین: رئیس جمهور روسیه

7-کندولیزا رایس: وزیر امور خارجه آمریکا

8-جی کی رولینگ: نویسنده سری کتاب های هری پاتر

9- ال گور :کاندیدای ریاست جمهوری اسبق آمریکا و برنده جایزه صلح نوبل

10- ژنرال پتراووس: فرمانده نظامیان در عراق.

 جالب اینکه از این 10 نفر انتخاب شده 6 نفر آمریکایی هستند.

گفتنی است مجله تایم سال گذشته نیز برای شخصیت سال رای گیری بعمل آورد که در صدر این رای گیری محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران قرار داشت اما بعد از پایان رای گیری ، مجله تایم به جای اینکه شخصیت برتر را معرفی کند ، خطاب به مخاطبان اعلام کرد که شخصیت برتر خود شما هستید.

شنبه 29/4/1387 - 13:8
کامپیوتر و اینترنت

 

 تشدید تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران علت اصلی حذف نام این کشور از فهرست سرویس های مربوط به ثبت نام ایمیل یاهو (Yahoo) و هاتمیل (Hotmail) بوده است.

به گزارش عصر ایران پایگاه خبری رجیستر انگلیس به نقل از یک سخنگوی شرکت یاهو نوشت: "یاهو و هاتمیل (زیرمجموعه مایکروسافت) نام ایران را از فهرست کشورهای خود در صفحه ثبت نام ایمیل حذف کرده اند که این امر به دلیل تشدید تحریم های آمریکا علیه تهران صورت گرفته است."

وی افزود: "یاهو به طور پیوسته فعالیت های تجاری خود را مورد بازنگری قرار می دهد تا از میزان مطابقت آنها با محدودیت های اعمال شده مطمئن شود."

این مقام شرکت یاهو خاطرنشان کرد: "در راستای این سیاست ما اجازه نداریم به اتباع کشورهای در معرض این محدودیت ها اجازه ثبت نام دهیم. بنابراین شما نمی توانید ایران را به عنوان یک گزینه – در سرویس های ثبت نام ایمیل – انتخاب کنید چونکه ما از انجام فعالیت های تجاری در آنجا معذور هستیم."

در همین حال مایکروسافت اعلام کرد: قادر به توضیح درباره این مساله نمی باشد.

کاربران ایرانی از چندی پیش امکان ثبت نام در سرویس های میل یاهو و هاتمیل را ندارند.

به نوشته پایگاه رجیستر با وجود اعمال محدودیت های یاهو و مایکروسافت (سرویس هاتمیل) برای کاربران ایرانی سایت گوگل همچنان نام ایران را به عنوان یک گزینه در "صفحه ثبت نام جی میل (Gmail)" نگه داشته است.

شرکت گوگل تاکید می کند که این تحریم ها مانع از قرار گرفتن نام ایران در لیست کشورهای سرویس Gmail نخواهد شد.

در بیانیه این شرکت آمده است: "گوگل متعهد به تبعیت کامل از طرح های کنترل صادرات و تحریم های آمریکاست."

در همین حال یک مقام سفارت ایران در لندن از واکنش فوری در قبال این مساله خودداری کرد.

دولت آمریکا کمتر از دو هفته پیش تحریم های اقتصادی علیه ایران را به طور یکجانبه تشدید کرد.

 

شنبه 29/4/1387 - 13:7
سياست

دین و حكومت در آمریكا

ابرقدرت آمریكا یك ابرقدرت مسیحی از نوع آمریكایی است. گسترش نفوذ آمریكا از جنگ جهانی دوم به این معنی بوده است كه ارزش های مسیحی نوع آمریكائی درباره فرد، طبیعت، و جامعه نیز در دنیا اشاعه یافته است.

 مسیحیت در آمریكا، بویژه فرقه پروتستان همیشه میسیونری، با مأموریت، تبلیغاتی و در بسیاری موارد تندرو و مبارزه كننده و گاهی رادیكال بوده است. ائتلاف سیاسی جناح های حزب جمهوریخواه كه هفت سال قبل جرج دبلیو بوش(پسر) را به كاخ سفید فرستاد از مذهبیون تندرو مسیحی، از نو محافظه كاران رادیكال و از صهیونیست های آتشین بود.

بوش در دو انتخابات اخیر ریاست جمهوری توانست توجه 30 تا 40 درصد از مسیحیانی را كه به قرائت انجیل علاقه ویژه ای دارند به طرف حزب جمهوریخواه جلب كند. برای اولین بار در تاریخ آمریكا حزب جمهوریخواه در عمل به یك حزب سیاسی- مذهبی آمریكا تبدیل شده است. حزب دموكرات كه گروه و حزب دوم مسلط بر آمریكاست بعد سكولار (غیردینی) تشكل سیاسی و انتخاباتی آمریكا را تشكیل می دهد.

اجتماعات و ایالات اولیه آمریكا كه تحت استعمار انگلیس اداره می شدند و مهاجران نخستین این ایالات كه اغلب از انگلستان، اسكاتلند و هلند بودند قریب به اتفاق دینی و مذهبی بوده و فرقه های پروتستان مسیحیت را تشكیل می دادند.

فرقه گری مذهبی، به ویژه در مذهب پروتستان در آمریكا بیش از سایر نقاط دنیاست. یك دهه قبل در ایالات متحده آمریكا شاخه «پرسپیتاریان» مذهب پروتستان 16 فرقه مختلف، شاخه «لوترن» 32 فرقه، شاخه «متدودیست» 36 فرقه، شاخه «اپیسكوپال» 37 فرقه، شاخه «باپتیست» 60 فرقه، و شاخه «پنته كستال» 241 فرقه داشت.

 كتاب مقدس «انجیل» پر تیراژترین نشریه در آمریكاست و در سال های بین 1777 تا 1865 میلادی 1800 نوع مختلف آن در ایالات متحده چاپ و توزیع شد. در حال كنونی 7000 مجلد مختلف از «انجیل» با تیراژ میلیون ها نسخه در آمریكا به چاپ می رسد.

تعصبات و به اصطلاح اصول گرایی مذهب پروتستان در سطح وسیع و با فرقه های مختلف در آغاز قرن بیستم در آمریكا بیش از اروپا و در ایالات متحده آمریكا بیش از انگلستان، آلمان، هلند، اسكاتلند و سوئیس كه در حقیقت زادگاه و پرورشگاه نهضت اصلاح طلبی در كلیسای مسیحیت بود، توسعه پیدا كرد.

 یكی از این فرقه های پرسروصدا در آمریكا گروه موسوم به مورمن ها بودند كه به رهبری فردی به نام ژوزف اسمیت در دهه 1820 میلادی شروع به فعالیت و تبلیغات منجی گری كردند. ژوزف اسمیت «دركتاب مورمن» كه در سال 1830 نوشت ادعا كرد كه كریستف كلمب كاشف قاره آمریكا به وحی الهی مأمور دریانوردی به سوی خاك آمریكا شده تا مرزهای آن را به مردم و نژادجدید باز كند و زمانی كه حضرت مسیح برای نجات مردم این دنیا ظهور می كند این نقطه در آمریكا و در شهری به نام ایندیپندنس در ایالت میسوری خواهد بود و آمریكا همان اورشلیم مقدس نسل یهود است كه خود را برای بازگشت حضرت موسی(ع) آماده می كند.

 اسمیت در سال 1844 خود را نامزد ریاست جمهوری آمریكا كرد ولی بلافاصله به زندان افتاد و در آنجا كشته شد. در حقیقت مورمن ها فرقه ای از مذهب پروتستان هاست كه اغلب در ایالت یوتا زندگی می كنند و به داشتن همسر و ازدواج با زنان متعدد معتقد بوده و نوعی خمس و زكوه را از پیروان خود دریافت می كنند.

در دهه های اخیر فعالیت میسیونرهای مورمن در بسیاری از نقاط دنیا از جمله خاورمیانه افزایش پیدا كرده است. پس از پایان جنگ جهانی دوم فعالیت فرقه های پروتستان های آمریكا كه اصول گرایی را شعار خود قرار دادند شدت گرفت و یكی از كشیش های آن به نام بیلی گرام در دهه های 1940 و 1950 به تبلیغات دامنه داری دست زد و مدت ها به عنوان كشیش و دعاگوی چندین رئیس جمهور آمریكا به كاخ سفید راه یافت و شبكه تلویزیونی و رادیوئی خود را به راه انداخت. فرقه های باپتیست و متدودیست دو گروه اصلی شاخه پروتستان در آمریكا هستند و در فعالیت های نیم قرن اخیر باپتیست های جنوبی آمریكا پیش دستی متدودیست ها را قبضه كرده اند. مارتین لوتر گینگ رهبر آزادیخواهان مدنی سیاه پوستان آمریكا در دهه 1960 كه ترور شد و رئیس جمهور كنونی آمریكا جرج دبلیو بوش و بسیاری از هواداران دولت او در حزب جمهوریخواه همه از فرقه های متعدد باپتیست هستند. نظرسنجی های جدید نشان می دهد كه یك چهارم (25درصد) آمریكائی هائی كه به كلیسا می روند وبه انجیل اعتقاد دارند جزو این فرقه ها هستند.

كاتولیك های آمریكا كه پس از پروتستان ها بخش اعظم مردم مسیحی آمریكا را تشكیل می دهند كم و بیش خود را وابسته به پاپ و تشكیلات او در واتیكان می دانند و هویت مسیحی خود را با اظهارعلاقه به ملیت تبلیغ و اشاعه می دهند، مانند كاتولیك های ایرلندی، كاتولیك های لهستانی، كاتولیك های ایتالیائی و فرانسه و غیره. به طور خلاصه ملیت گرائی با اعتقاد به اصول گرایی كلیسای واتیكان نقطه عطف هویت گرائی مذهبی كاتولیك های آمریكا را تشكیل می دهد.

در موضوع دین و سیاست، ظاهر وباطن آمریكا كاملا با هم متفاوت است. در خارج و در فراسوی مرزهای ملی این طور جلوه داده شده است كه آمریكا یك نظام و جامعه سكولار است. در نوشته ها و گفتمان ها در داخل و خارج ایالات متحده بیش از آنچه هست درباره جدائی و فاصله دین از سیاست صحبت شده است. ولی باطن و بافت سیاست و دین در آمریكا با آنچه كه تبلیغ شده است تفاوت فاحشی دارد. از زمان كشف قاره آمریكا توسط اروپائی ها تا به امروز رابطه دین و مذهب با سیاست و جنگ مرتبط بوده است.آغاز نظام امروزی آمریكا كه جنگ های استقلال یا به اصطلاح خود آمریكائی ها «انقلاب آمریكا»می باشد در حقیقت یك كشمكش و جنگ مذهبی بوده كه شباهت فوق العاده ای به جنگ های داخلی انگلستان در قرن های قبلی داشت.

در جنگ های استقلال آمریكا در سال 1776 دو فرقه و مذهب پرسپیتاریان و كانگرگیشنیست بزرگترین رقم جنگ كنندگان علیه استعمار انگلستان را تشكیل دادند. در مقابل گروهی از مذهب و فرقه اپیسكوپال كه شعبه ای از كلیسای انگلستان یعنی انگلیكان را تشكیل می دادند از طرفداران پادشاهی و نایب السلطنه انگلستان در آمریكا بودند. انگلیكان های ایالات نیوانگلند، نیویورك و نیوجرسی طرفدار سلطنت انگلستان در آمریكا و انگلیكان های جنوب آمریكا در ایالات مریلند و كارولینا طرفدار آزادی از انگلستان و استقلال كامل آمریكا بودند. در اوائل و اواسط قرن نوزدهم، ایالات متحده بزرگترین كشور مسیحی دنیا به شمار می رفت. جامعه شناس و نویسنده معروف قرن نوزدهم فرانسوی، الكس دوتوكویل جامعه آن روز آمریكا را یك جامعه كاملا مذهبی و دینی تلقی كرد كه سیاست و گفتمان خصوصی و عمومی را نمی شد از آن جدا كرد.

  

منبع: کیهان

 

 

شنبه 29/4/1387 - 13:5
خواستگاری و نامزدی

زندگی نامه شهید حجت الاسلام حاج شیخ عبدالحسین اکبری مازندرانی ساروی

شهید در سال 1315 در یک خانواده مذهبی در روستای لالیم در شهرستان ساری به دنیا آمد. پس از تحصیلات مقدماتی به حوزه علمیه مشهد رفته، ادبیات عرب، صرف و نحو ، منطق مبانی بیان یک دوره فقه اصولی استدلالی را در پیش اساتید بزرگ این حوزه فرا گرفت. و در سال 46 برای تکمیل تحصیلات و کسب معارف اسلامی عازم عتبات عالیات شد و در حوزه علم و فقاهت نجف از محضر مراجع عظام و اساتید معروف فن در زمینه خارج و فقه و اصول بهره های فراوان برد. در سل 51 بر اثر تیرگی روابط ایران و عراق به وطن بازگشت و با سخنرانی ها و نبردهای سازنده به هدایت و ارشاد مردم پرداخت. پس از پیروزی انقلاب ضمن مبارزه با خطوط فکری ضد انقلاب و جریانهای انحرافی عضو هیدت 5 نفری کشاورزی شد و برای اختلافات محلی تلاش فراوانی کرد. و سرانجام با عشق به شهادت و خدمتگذاری به اسلام و قرآن و مکتب اهل به خصوص به سرور شهیدان حضرت حسین بن علی (ع) به همراه 72 تن از بهترین و صدیق ترین فرزندان متعهد به اسلام در فاجعه هفتم تیر ماه 1360 به شهادت رسید .

شنبه 29/4/1387 - 13:3
خواستگاری و نامزدی
زندگی نامه شهید حجت الاسلام عمادالدین کریمی

در سال 1311 در قریه کشکک در حوالی نوشهر به دنیا آمد. و در یک خانواده روحانی رشد و نمو یافت. پس از اخذ دیپلم به مشهد مقدس رفت و سپس به قم عزیمت نمود و در محضر بزرگانی چون آیت الله بروجردی کسب فیض نمود. هدف او در سخنرانیها شناساندن اسلام راستین و پرده از چهره ظلم و ستم شاهی بر می داشت. پس از پیروزی انقلاب به اصرار مردم نمایندگی شهرستان نوشهر را پذیرفت و صادقانه قدم برای رفع مشکلات منطقه خویش برداشت و سرانجام در روز 7 تیر ماه 1360 به درجه رفیع شهادت رسید. 

شنبه 29/4/1387 - 13:3
خواستگاری و نامزدی
زندگی نامه شهید مهندس هادی امینی

شهید هادی امینی در فروردین 1332 در خانواده ای مذهبی و متوسط در تهران متولد شد بعد از اتمام تحصیلات متوسطه و اخذ دیپلم و فوق دیپلم در کنکور مهندسی تکنیکوم تهران در رشته مکانیک ادامه تحصیل داد. و در رشته تاسیسات تخصص گرفت.

همیشه آماده شهادت بود و در سال 57 صبح روز تاسوعا پس از نوشتن وصیتنامه بدنبال خبرنگاران خارجی رفت تا نتوانند خبرهای دروغ را رایج کنند. قبل از همه فرار شاه و آمدن امام بع ایران به ذهنش رسید. حکومت اسلامی و قوانین اسلامی در ایران جاری خواهد شد. بعد از 22 بهمن 57 به دفتر حزب جمهوری رفته و ثبت نام کرد و همه را دعوت به همکاری در این حزب الهی نمود. در حزب جمهوری کار می کرد و حقوق مختصر خویش را به حساب 100 واریز کرد او یکبار تصمیم می گیرد به جبهه برود موفق نشد و در روز درگیری مجاهدین با مردم در میدان فردوسی بر روی او اسلححه کشیدند ولی قسمت او شهادت با بهشتی بود .گفته ها و سخنرانیهای امام را به دقت گوش می داد و تجزیه تحلیل می کرد ولی چون به دکتر بهشتی عشق می ورزید. همراه این یار حسن و در جائیکه برایش مقدس بود در حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ماه 60 به شهادت رسید.

 

شنبه 29/4/1387 - 13:2
دانستنی های علمی

آیا می‌دانید که

* انرژی گرمایی تولید شده از واکنش های هسته‌ ای در مقایسه با گرمای حاصل از سوختن زغال سنگ در چه مرتبه بزرگی قرار دارد؟

* منابع تولید انرژی هسته‌ای که بر اثر سیلاب ها و رودخانه از صخره شسته شده و به بستر دریا می‌رود، چقدر برق می‌تواند تولید کند؟

* کشورهایی که بیشترین استفاده را از انرژی هسته‌ ای می‌برند، کدامند؟ و ... .

نحوه آزاد شدن انرژی هسته‌ای

می‌دانیم که هسته از پروتون (با بار مثبت) و نوترون (بدون بار الکتریکی) تشکیل شده است. بنابراین بار الکتریکی آن مثبت است. اگر بتوانیم هسته را به طریقی به دو تکه تقسیم کنیم، تکه‌ ها در اثر نیروی دافعه الکتریکی خیلی سریع از هم فاصله گرفته و انرژی جنبشی فوق العاده‌ای پیدا می‌کنند. در کنار این تکه‌ها ذرات دیگری مثل نوترون و اشعه‌ های گاما و بتا نیز تولید می‌شود. انرژی جنبشی تکه‌ ها و انرژی ذرات و پرتوهای به وجود آمده ، در اثر برهمکنش ذرات با مواد اطراف ، سرانجام به انرژی گرمایی تبدیل می‌شود. مثلا در واکنش هسته‌ ای که در طی آن 235U به دو تکه تبدیل می‌شود، انرژی کلی معادل با 200MEV را آزاد می‌کند. این مقدار انرژی می‌تواند حدود 20 میلیارد کیلوگالری گرما را در ازای هر کیلوگرم سوخت تولید کند. این مقدار گرما 2800000بار بزرگتر از حدود 7000کیلوگالری گرمایی است که از سوختن هر کیلوگرم زغال سنگ حاصل می‌شود.

کاربرد حرارتی انرژی هسته‌ای

گرمای حاصل از واکنش هسته‌ای در محیط راکتور هسته‌ای تولید و پرداخته می‌شود. به عبارتی در طی مراحلی در راکتور این گرما پس از مهارشدن انرژی آزاد شده واکنش هسته‌ای تولید و پس از خنک سازی کافی با آهنگ مناسبی به خارج منتقل می‌شود. گرمای حاصله آبی را که در مرحله خنک سازی به عنوان خنک کننده بکار می‌رود را به بخار آب تبدیل می‌کند. بخار آب تولید شده ، همانند آنچه در تولید برق از زغال سنگ ، نفت یا گاز متداول است، بسوی توربین فرستاده می‌شود تا با راه اندازی مولد ، توان الکتریکی مورد نیاز را تولید کند. در واقع ، راکتور همراه با مولد بخار ، جانشین دیگ بخار در نیروگاه‌های معمولی شده است.

سوخت راکتورهای هسته‌ای

ماده‌ای که به عنوان سوخت در راکتورهای هسته‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد باید شکاف پذیر باشد یا به طریقی شکاف پذیر شود.235U شکاف پذیر است ولی اکثر هسته‌های اورانیوم در سوخت از انواع 238U است. این اورانیوم بر اثر واکنش هایی که به ترتیب با تولید پرتوهای گاما و بتا به 239PU تبدیل می‌شود. پلوتونیوم هم مثل 235U شکافت پذیر است. به علت وجود پلوتونیوم اضافی در سطح جهان ؛ نخستین مخلوط های مورد استفاده آنهایی هستند که مصرف در آنها منحصر به پلوتونیوم است.

میزان اورانیومی که از صخره‌ها شسته می‌شود و از طریق رودخانه‌ها به دریا حمل می‌شود، به اندازه‌ای است که می‌تواند 25 برابر کل مصرف برق کنونی جهان را تأمین کند. با استفاده از این موضوع ، راکتورهای زاینده‌ای که براساس استخراج اورانیوم از آب دریاها راه اندازی شوند قادر خواهند بود تمام انرژی مورد نیاز بشر را برای همیشه تأمین کنند، بی آنکه قیمت برق به علت هزینه سوخت خام آن حتی به اندازه یک درصد هم افزایش یابد.

مزیت های انرژی هسته‌ای بر سایر انرژی ها

بر خلاف آنچه که رسانه‌های گروهی در مورد خطرات مربوط به حوادث راکتورها و دفن پسماندهای پرتوزا مطرح می‌کند از نظر آماری مرگ ناشی ازخطرات تکنولوژی هسته‌ای از 1 درصد مرگهای ناشی از سوختن زغال سنگ جهت تولید برق کمتر است. در سرتاسر جهان تعداد نیروگاه های هسته‌ای فعال بیش از 419 می‌باشد که قادر به تولید بیش از 322 هزار مگاوات توان الکتریکی هستند که بیش از 70 درصد این نیروگاه‌ها در کشور فرانسه و بیش از 20 درصد آنها در کشور آمریکا قرار دارد.

شنبه 29/4/1387 - 13:1
دعا و زیارت

نماز آیات به واسطه چهارچیز بر مسلمان واجب می شود:

1- کسوف (اگرچه به مقدار کمی باشد)

2- خسوف (اگرچه به مقدار کمی باشد)

3- زلزله

4- رعد و برق و بادهای سیاه و سرخ و مانند اینها در صورتی که بیشتر مردم بترسند.

نحوه اقامه نماز آیات

نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد. نمازگزار بعد از نیت، تکبیر بگوید و یک حمد و یک سوره بخواند و به رکوع رود و پس از رکوع دوباره یک حمد و یک سوره بخواند تا پنج مرتبه و در رکعت دوم نیز به همانگونه اقامه شود و پس از رکوع آخر قنوت خوانده شود و تشهد و سلام دهد.

و نحوه دیگر اقامه آن این است که:

سوره حمد کامل تلاوت شود و سوره توحید به پنج بخش تقسیم شده و بعد از هر بخش یک رکوع انجام شود. رکعت دوم نیز به همان صورت و بعد از آن تشهد و سلام داده شود.

شنبه 29/4/1387 - 13:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته