• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 475
تعداد نظرات : 273
زمان آخرین مطلب : 3486روز قبل
دعا و زیارت

با امام گستاخانه سخن مگو!


 

آقاي حاج شيخ محمد مهدي تاج اظهار مي‌داشتند:

«يکي از حکاياتي که از مسموعات اين حقير است و به انحاء مختلف نيز آن را نقل کرده‌اند، داستان مرحوم شيخ ابراهيم تُرک است.

اين داستان در کــتاب «التقوي و ما ادريک ما التقوي» که در احوال مرحوم حاج شيخ محمدتقي بافقي يزدي رضوان الله تعالي عليه نوشته شده نيز آمده است، و هم ايشان در کتاب توسّلات يا «راه اميدواران» به ذکر آن پرداخته‌اند.

داستان از اين قرار است که شخصي به نام شيخ ابراهيم تُرک به زيارت و آستان‌بوسي حضرت ثامن الحجج علي بن موسي الرضا عليهم السلام شرفياب مي‌شود و مدت زيادي در آنجا توقف مي‌کند، تا آن که پولش تمام مي‌شود و براي مراجعت و تهيه سوغات براي اهل و عيال خود معطل مي‌ماند.

با ناراحتي از حرم بيرون آمدم و چون خواستم از صحن بيرون روم ناگاه شيخ جليل القدري را ديدم و جلو آمد و با من مصافحه کرد و گفت: «صله و انعام حضرت را بگير و ديگر با امام گستاخانه سخن مگو!»

 

وي مي‌گويد: به منظور تأمين درآمد، مديحه‌اي درباره يکي از بزرگان شهر (استاندار) ساختم تا از او صله‌اي دريافت کنم، اما بعد به قلبم خطور کرد که در جوار قبر حضرت رضا عليه السلام سزاوار نيست که مداح ديگري باشم و از غير آن حضرت حاجتي بخواهم.

فوراً استغفار کردم و مديحه‌اي به نام حضرت رضا عليه السلام ساختم و به حرم مطهر وارد شدم. پس از زيارت عرض کردم: آقا مديحه‌اي براي شما سروده‌ام و انتظار صله دارم.

آنگاه آهسته آن مديحه را خواندم. سپس نزديک ضريح مقدس رفته و بر آن بوسه داده و عرض حاجت کردم. پس از قدري توقف نتيجه‌اي حاصل نشد و صله‌اي دريافت نکردم.

ناراحت شدم. عرض کردم: اي آقا اگر من اين اشعار را براي هر کسي غير از شما مي‌خواندم، صله و انعام من حتمي بود، ولي از سوي شما خبري نشد. با ناراحتي از حرم بيرون آمدم و چون خواستم از صحن بيرون روم ناگاه شيخ جليل القدري را ديدم و جلو آمد و با من مصافحه کرد و گفت:

«صله و انعام حضرت را بگير و ديگر با امام گستاخانه سخن مگو!»

پس از مصافحه پاکتي را در دستم ديدم، اما از هيبت آن آقا سخني نگفته و رد شدم. پاکت را که باز کردم مبلغ يکصد و بيست تومان پول در آن بود که تمام مخارج بعدي مرا کفايت کرد.

پس از چند دقيقه از وقوع اين ماجرا، براي شناختن آن شيخ بزرگوار نزديک به صحن رفته و از خادمي که ناظر و شاهد ملاقات من با آن مرد بزرگ بود پرسيدم: اين بزرگوار که با من مصافحه کرد که بود؟

او پاسخ داد:

ايشان آقاي حاج شيخ حسنعلي اصفهاني هستند که با حضرت رضا عليه السلام ارتباط مستقيم دارند.

 

منبع:

کتاب نشان از بي‌نشان‌ها، مقدادي از سایت تبیان

کتاب نشان از بي‌نشان‌ها، مقدادي  از سایت تبیان قدیم

سه شنبه 21/1/1386 - 12:52
دعا و زیارت

خطبه 042-پرهيز از هوسرانى

 

پرهيز از هوسرانى و دنياپرستى اى مردم! من از دو چيز بر شما بسيار بيمناكم: يكى هوسرانى و ديگرى آرزوهاى بسيار. هوسرانى از درك حقيقت باز مى دارد و آرزوى بيشمار، آخرت را به فراموشى مى سپارد. بهوش باشيد! كه دنيا پشت كرده و به شتاب روان است. و از آن باقى نمانده، مگر به اندازه نمى كه در ته كاسه اى مانده و آن نيز ريخته باشد، و بدانيد كه آخرت در پيش است و هر دو را فرزندانى هست. ولى شما از فرزندان آخرت باشيد، نه از فرزندان دنيا. زيرا كه روز رستاخيز، هر فرزندى به مادر خود مى پيوندد. و امروز روز عمل است و كار، نه روز حساب و شمار. و فردا روز حسابگرى است و فرصت كارى نيست. (سيد شريف گويد: الخذاء، شتاب است و برخى از مردم جذاء مى گويند، يعنى دل رهاندن از خير و سود دنيا).

سه شنبه 21/1/1386 - 12:40
آموزش و تحقيقات

کاربردهای انرژی هسته ای

کاربردهای انرژی هسته ای
دید کلی:
انرژی هسته ای دارای کاربرد زیاد در پزشکی در علوم و صنعت و کشاورزی و... دارد. لازم به ذکر است انرژی هسته ای به تمامی انرژی های دیگر قابل تبدیل است ولی هیچ انرژی به انرژی هسته ای تبدیل نمی شود .موارد زیادی از کاربردهای انرژی هسته ای در زیر آورده می شود.
نیروگاه هسته ای:
نیروگاه هسته ای (Nuclear Power Station) یک نیروگاه الکتریکی که از انرژی تولیدی شکست هسته اتم اورانیوم یا پلوتونیم استفاده می کند. اولین جایگاه از این نوع در 27 ژوئن سال 1958 در شوروی سابق ساخته شد. که قدرت آن 5000 کیلو وات است. چون شکست سوخت هسته ای اساساً گرما تولید می کند از گرمای تولید شده رآکتور های هسته ای برای تولید بخار استفاده می شود از بخار تولید شده برای به حرکت در آوردن توربین ها و ژنراتور ها که نهایتاً برای تولید برق استفاده می شود .
بمب های هسته ای:
این نوع بمب ها تا حالا قویترین بمبهای و مخربترین های جهان محسوب می شود. دارندگان این نوع بمبهاجزو قدرت های هسته ای جهان محسوب می شود .
پیل برق هسته ای Nuelear Electric battery:
پیل هسته ای یا اتمی دستگاه تبدیل کننده انرژی اتمی به جریان برق مستقیم است ساده ترین پیل ها شامل دو صفحه است. یک پخش کننده بتای خالص مثل استرنیوم 90 و یک هادی مثل سیلسیوم.
جریان الکترون های سریعی که بوسیله استرنیوم منتشر می شود ازمیان نیم هادی عبور کرده و در حین عبور تعداد زیادی الکترون ها اضافی را از نیم هادی جدامی کند که در هر حال صدها هزار مرتبه زیادتر از جریان الکتریکی حاصل از ایزوتوپ رادیواکتیو استرنیوم 90 می باشد .
کاربردهای پزشکی:
در پزشکی تشعشعات هسته ای کاربردهای زیادی دارند که اهم آنها عبارتند از:
• رادیو گرافی
• گامااسکن
• استرلیزه کردن هسته ای و میکروب زدایی وسایل پزشکی با پرتو های هسته ای
• رادیو بیولوژی
کاربرد انرژی هسته ای در بخش دامپزشکی و دامپروری :
تکنیکهای هسته ای در حوزه دامپزشکی موارد مصرفی چون تشخیص و درمان بیماریهای دامی ، تولید مثل دام ، اصلاح نژاد و دام ، تغذیه ، بهداشت و ایمن سازی محصولات دامی و خوراک دام دارد.
کاربرد انرژی هسته ای در دسترسی به منابع آب :
تکنیکهای هسته ای برای شناسایی حوزه های آب زیر زمینی هدایت آبهای سطحی و زیر زمینی ، کشف و کنترل نشت و ایمنی سدها مورد استفاده قرار میگیرد. در شیرین کردن آبهای شور نیز انرژی هستهای کاربرد دارد.
کاربردهای کشاورزی:
تشعشعات هسته ای کاربرد های زیادی در کشاورزی دارد که مهم ترین آنها عبارتست از:
• موتاسیون هسته ای ژن ها در کشاورزی
• کنترل حشرات با تشعشعات هسته ای
• جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی با اشعه گاما
• انبار کردن میوه ها
• دیرینه شناسی )باستان شناسی) و صخره شناسی )زمین شناسی) که عمر یابی صخره ها با C14 در باستان شناسی خیلی مشهور است.
کاربردهای صنعتی:
در صنعت کاربردها ی زیادی دارد از جمله مهمترین آنها عبارتند از:
• نشت یابی با اشعه
• دبی سنجی پرتویی(سنجش شدت تشعشعات ، نور و فیزیک امواج)
• سنجش پرتویی میزان سائیدگی قطعات در حین کار
• سنجش پرتویی میزان خوردگی قطعات
• چگالی سنج موادمعدنی با اشعه
• کشف عناصر نایاب در معادن
آنچه باید بدانیم:
تکنیکهای هسته ای بر کشف مینهای ضد نفر نیز کاربرد دارد. بنابرین ، دانش هسته ای با این قدرت و وسعتی که دارد، هر روز بر دامنه استفاده از فناوری هسته ای و بویژه انرژی هسته ای افزوده می شود. کاربرد انرژی در بخشهای مختلف به گونهای است که اگر کشوری فناوری هسته ای را نهادینه نماید، در بسیاری از حوزه‌های علمی و صنعتی ، ارتقای پیدا می کند و مسیر توسعه را با سرعت طی می نماید

منبع سایت رشد

سه شنبه 21/1/1386 - 12:1
آموزش و تحقيقات

اورانیوم و نقش آن در نیروگاه هسته‌ای

پروتون‌ها و نوترون‌ها به وسیله نوعی انرژی اتصالی درکنار هم قرار گرفته، انرژی آزادشده به صورت حرارت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اورانیوم نیز ازعناصر سنگین به‌شمار می‌رود و دارای انرژی اتصالی بسیار زیادی است. مقدار انرژی آزاد شده هنگام شکافت هسته اورانیوم بسیار زیاد است و به این منظور، از اورانیوم برای سوخت راکتور اتمی استفاده می‌شود.

برای مقایسه، مقدار انرژی اورانیوم موجود درراکتور نیروگاه اتمی بوشهر (‪ ۸۰‬تن) برابر است با مقدار انرژی موجود در ‪ ۱۷‬میلیون بشکه نفت خام. در مقیاس کوچک ، انرژی حاصل از سوزاندن یک قرص سوخت ‪ ۱۲‬گرمی اورانیوم معادل انرژی حاصل از سوختن یک تن زغال سنگ، دو ونیم تن چوب و ‪ ۱۷‬هزار فوت مکعب گاز طبیعی است.

در نیروگاه اتمی بوشهر ، تعداد ‪ ۱۶۳‬مجتمع سوخت داخل محفظه تحت فشار راکتور قرار داده می‌شود که هسته مرکزی راکتور را تشکیل می‌دهد و حرارت ایجاد شده در نتیجه شکافت هسته ، آب را به بخار تبدیل می‌کند و بخار حاصله توربین را به حرکت در می‌آورد و توربین مولد را می‌چرخاندو نیروی برق تولید می‌شود.

در اورانیوم که سوخت نیروگاه اتمی است، انرژی به صورت مهار شده وجود دارد.این انرژی پس از شکافت هسته آزاد شده، به شکل انرژی حرارتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سوال برای برخی مطرح می‌شود که چگونه می‌توان یک هسته اتم را که بسیار کوچک تر از یک دانه شن است، شکافت؟ نوترون قادر به برخورد مستقیم با هسته اتم است و پس از جذب شدن به وسیله هسته اتم، آن را به دو قسمت تقسیم می‌کند. پاره‌های حاصل ازشکافت، با انرژی زیاد جدا شده،در نتیجه انرژی حرارتی آزاد می‌شود.

همچنین با شکافت هسته، حدود سه نوترون آزاد می‌شود که هر کدام می‌تواند هسته دیگری را بشکافند. با ازدیاد نوترون، هسته‌های بیشتری شکافته شده، نوترون‌های بیشتری آزاد می‌شوند و در نتیجه، واکنش زنجیره‌ای آغاز می‌شود. هرچه‌تعداد هسته‌ای شکافته شده بیشتر باشد، به همان نسبت حرارت بیشتری آزاد می‌شود.

از حرارت تولید شده می‌توان برای تولید بخار و درنتیجه گردش توربین‌ها استفاده کرد.هنگام بهره برداری از یک نیروگاه اتمی، پسمان‌های پرتوزا به صورت گاز مایع و جامد به وجود می‌آیند.
برگرفته از سایت رشد

 

سه شنبه 21/1/1386 - 11:59
خاطرات و روز نوشت

با سلام بهمه عزیزانی که در مسابقه بهمن ماه برنده شدند تبریک عرض میکنم

قسمت نبود که ما هم جز برندگان باشیم برای همه ارزوی موفقیت دارم

سه شنبه 21/1/1386 - 11:49
ادبی هنری

توقيع

«توقيع» به معناي امضا کردن نامه و فرمان و نشان کردن برنامه و منشور است. همچنين پاسخهايي است که بزرگان و دولتمردان، زير سؤالها و درخواستهاي کتبي که از ايشان ميشود، مينويسند. [1] .

«توقيع نويسي» از زمانهاي دور، بين حاکمان و فرمانروايان رواج داشته، و موارد فراواني از توقيعات آنها در متون تاريخي ثبت و ضبط شده است.

در کتابهاي روايي، فقهي و تاريخي شيعه نيز، توقيع به قسمتي از نوشتههاي ائمه اطهارعليهم السلام اطلاق شده است. البته عمده آنها - چه از لحاظ مقدار و حجم و چه از نظر تعداد - توقيعاتي است که از سوي قلب عالم امکان، حضرت صاحب الزّمانعليه السلام صادر گرديده است.

امروزه نيز وقتي سخن از «توقيع» به ميان ميآيد، ذهن به توقيعات حضرت مهديعليه السلام منصرف ميگردد؛ اگرچه از ديگر امامانعليهم السلام نيز نوشتههايي تحت عنوان «توقيع» صادر شده است.

سه شنبه 21/1/1386 - 11:46
خانواده

خدای من ... خدای من ...

تو همان خدای مهربانی که لطف کردی و خلقم کردی

خدای من ... خدای من ...

تو همان خدای رحمانی که قران هدی را برای هدایتم فرستادی

تا بوسیله آن ...

تا بوسیله آن مرا به کمالات برسانی

خدای من ... خدای من ...

تو همان خدای رحیمی که انبیاء و امامان را برای دعوت به توحید فرستادی

تا بکمک انان ...

تا بکمک انان صراط مستقیم را بپیمایم

اما ...

اما من در برابر این همه لطفت که ارزانی داشتی چه کردم

خدا من ... خدای من ...

جز تو به که رو اورم و جز تو به که درد خود گویم

خدا من ... خدای من ...

بنده ای گنه کار و شرمسار به در گاهت رو اورده

پس ...

پس به بزرگی خود توبه مرا بپذیر و لغزشهایم را عفو فرما

خدا من ... خدای من ...

میدانم که شایستگی بندگی تو را ندارم

ولی ...

ولی عظمت و جمال و جلالت

مرا به بندگی و تعظیم فرود می اورد

پس ای مهربان... ای مهربان

مرا به بندگی خود قبول کن

و مرا توفیق عبادت عطا فرما

تا بدان ... تا بدان

بتوانم همان باشم که میخواهی

سه شنبه 21/1/1386 - 11:45
دعا و زیارت

امام باقر فرمودند :

[/ثلاثة هن فخر المؤمن و زینه فی الدنیا و الاخرة/]

سه چیز افتخار و زینت مؤمن در دنیا و آخرت است

[/الصلوة فی آخر اللیل/]

نماز در آخر شب

[/و یأسه مما فی ایدی الناس/]

مأیوس بودن از آنچه در دست مردم است. ـ کنایه از استغنا از مردم است ـ

/و ولایة الامام من آل محمد/])

و پذیرش ولایت و امامت ائمه اطهار علیهم السلام

 

.
دوشنبه 20/1/1386 - 23:2
دعا و زیارت

بنام خدا

شان نزول سوره لیل   تفسیر نمونه

مفسران براى كل اين سوره شاءن نزولى از ابن عباس نقل كرده اند كه ما مطابق آنچه مرحوم طبرسى در مجمع البيان آورده است روايت را مى آوريم :
مردى در ميان مسلمانان بود كه شاخه يكى از درختان خرماى اوبالاى خانه مرد فقير عيالمندى قرار گرفته بود، صاحب نخل هنگامى كه بالاى درخت مى رفت تا خرماها را بچيند، گاهى چند دانه خرما در خانه مرد فقير مى افتاد، و كودكانش آن را برمى داشتند، آن مرد از نخل فرود مى آمد و خرما را از دستشان مى گرفت (و آنقدر بخيل و سنگدل بود كه ) اگر خرما را در دهان يكى از آنها مى ديد انگشتش را در داخل دهان او مى كرد تا خرما را بيرون آورد
!.
مرد فقير به پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) شكايت آورد پيغمبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) فرمود: برو تا به كارت رسيدگى كنم . سپس ‍ صاحب نخل را ملاقات كرد و فرمود: اين درختى كه شاخه هايش بالاى خانه فلانكس آمده است به من مى دهى تا در مقابل آن نخلى در بهشت از آن تو باشد، مرد گفت : من درختان نخل بسيارى دارم ، و خرماى هيچ كدام به خوبى اين درخت نيست (و حاضر به چنين معامله اى نيستم ). كسى از ياران پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) اين سخن را شنيد، عرض كرد: اى رسول خدا! اگر من بروم و اين درخت را از اين مرد خريدارى و واگذار كنم ، شما همان چيزى را كه به او مى داديد به من عطا خواهى كرد؟ فرمود: آرى
.
آن مرد رفت و صاحب نخل را ديد و با او گفتگو كرد، صاحب نخل گفت : آيا مى دانى كه محمد حاضر شد درخت نخلى در بهشت در مقابل اين به من بدهد (و من نپذيرفتم ) و گفتم من از خرماى اين بسيار لذت مى برم و نخل فراوان دارم و هيچ كدام خرمايش به اين خوبى نيست
.
خريدار گفت : آيا مى خواهى آن را بفروشى يا نه ؟ گفت : نمى فروشم مگر آنكه مبلغى را كه گمان نمى كنم كسى بدهد به من بدهى گفت چه مبلغ ؟ گفت چهل نخل
.
خريدار تعجب كرد و گفت عجب بهاى سنگينى براى نخلى كه كج شده مطالبه مى كنى ، چهل نخل

تفسير نمونه جلد 27 صفحه 70

سپس بعد از كمى سكوت گفت : بسيار خوب ، چهل نخل به تو مى دهم . فروشنده (طمعكار) گفت اگر راست مى گوئى چند نفر را به عنوان شهود بطلب ! اتفاقا گروهى از آنجا مى گذشتند آنها را صدا زد، و بر اين معامله شاهد گرفت .
سپس خدمت پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) آمد و عرض كرد اى رسول خدا! نخل به ملك من در آمد و تقديم (محضر مباركتان ) مى كنم
.
رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) به سراغ خانواده فقير رفت و به صاحب خانه گفت اين نخل از آن تو و فرزندان تو است
.
اينجا بود كه سوره و الليل نازل شد (و گفتنيها را درباره بخيلان و سخاوتمندان گفت
).
در بعضى از روايات آمده كه مرد خريدار شخصى بنام ابوالدحداح بود
.

 

 

دوشنبه 20/1/1386 - 22:58
شعر و قطعات ادبی

ابلیس شبی رفت به بالین جوانی

اراسته با شکل مهیبی سرو بر را

گفتا که منم مرگ اگر خواهی زینهار

باید بگزینی تو یکی زین سه خطر را

یا ان پدر پیر خودت را بکشی زار

یا بشکنی از مادر تو سینه و سر را

یا خود زمی ناب بنوشی دو سه ساغر

تا انکه بپوشم زهلاک تو نظر را

لرزید از این بیم جوان بر خود و جاداشت

کز مرگ فتد لرزه به تن ضیغم نر را

گفتا پدر و مادر من سخت عزیزند

هرگز نکنم ترک ادب این دو نفر را

جامی دو سه نوشید چو شد خیره ز مستی

هم مادر خود را زد و هم کشت پدر را

ایکاش شود خشک بن تاک خداوند

                              زین مایه شر حفظ کند نوع بشر را

دوشنبه 20/1/1386 - 18:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته