• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 475
تعداد نظرات : 273
زمان آخرین مطلب : 3481روز قبل
سياست

در مكتب امام

اسرائیل باید ازصفحه روزگار حذف شود
ما می گوییم اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود و بیت المقدس، مال مسلمین و قبله اول مسلمین است. شما ملاحظه كردید در لبنان، یك دولت پوشالی دومیلیونی- یعنی اسرائیل- در مقابل یك میلیارد مسلمان ایستاد وحمله كرد و آنقدر جنایت كرد كه در تاریخ كم نظیر است. آن وقت می بینیم كه دولتهای اسلامی در تلاشند كه آن را به رسمیت بشناسند.
صحیفه امام- جلد 16- صفحه 490

 

شنبه 25/1/1386 - 11:15
آموزش و تحقيقات

راکتورهای آب سنگین نیازی به اورانیوم غنی شده ندارد و از اکسید اورانیوم طبیعی به عنوان سوخت استفاده می کند .

این فرایند, نیاز به اورانیوم غنی شده را مرتفع می کند اما طراحی این راکتورها پیچیده و تولید آب سنگین نیز هزینه بر است .

بر اساس این گزارش آب سنگین از جدا سازی نوعی از مولکول های آب با غلظت 1 در هر 7000 مولکول به دست می آید که هیدروژن آن یک نوترون بیشتر از هیدروژن عادی دارد .

این نوترون اضافه موجب می شود تا عمل کند کنندگی نوترون های پر سرعت به اندازه ای برسد که واکنش های زنجیره ای تولید انرژی از میله های سوخت آغاز شود در حالی که در راکتورهای قدرت آب سبک , اورانیوم غنی شده درحد سه و نیم درصد و بیش از آن برای انجام واکنش مورد نیاز است .

در راکتورهای آب سنگین , این ماده وظیفه خنک کردن میله های سوخت , همزمان با کند کردن نوترون های پر انرژی را به عهده دارد.

با نزدیک شدن راکتور تحقیقاتی تهران , که حدود چهل سال پیش و با قدرت 5 مگاوات راه اندازی شده است , به پایان عمر کاری خودو نیاز روز افزون کشور به انواع رادیو ایزوتوپ های صنعتی و همچنین رادیو داروها , راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک با قدرت 40 مگاوات طراحی و مکان آن در نزدیکی شهر خنداب در شمال غربی شهرستان اراک تعیین شد .

از آنجا که این راکتور در زمان راه اندازی به مقدار زیادی آب سنگین نیازدارد مجتمع آب سنگین اراک همزمان با پی گیری ساخت ساختمان و راکتور آماده شد و به بهره برداری رسید تا بتواند نیاز راکتور را در زمان راه‌اندازی فراهم کند.

ساخت این تاسیسات همچنین موجب آموزش متخصصان و آشنایی شرکت های داخلی با استاندارهای هسته ای می شود و می تواند راه را برای ساخت نیروگاه های قدرت آب سنگین در آینده فراهم کند .

شنبه 25/1/1386 - 11:14
آموزش و تحقيقات

گیاهان چطور صابون می سازند؟

بسیاری از گیاهان ساپونین دارند، مواد شیمیایی که هنگام مخلوط شدن با آب، کف صابون و آب صابون می سازند.
غاسول صابونی، گیاهی است زیبا با گلهای صورتی که به طور طبیعی در کگنار رودخانه رشد می کند.
و سابقا نزدیک کارگاههای پشم کاشته می شد تا از کف صابون تهیه شده با جوشاندن برگها و ریه های آن برای شستن پشم استفاده شود.
صدها گیاه صابونی دیگر وجود دارد و در برخی از انها ساپونین به میزان 30 درصد وزن خشک گیاه موجود است.
با اینکه این ترکیبات برای صنعت پشم مفیدند ولی تا همین اواخر هیچ کس نمی دانست به چه طریقی (اگر روشی وجود داشت) این ساپونینها برای گیاه میزبان مفیدند.
آنها یولاف را که یک گیاه غیرعادی و شاید بی نظیر در میان غلات باشد مطالعه کرده اند، زیرا مقدار ساپونین آن بالاست.

این گروه حدس می زدند که ترکیبات ساپونین ممکن است به یولاف کمک کند تا در مقابل بیماریهای قارچی حفاظت شود زیرا یولاف نسبت به گندم که ساپونین ندارد،
حساسیت کمتری به بیماریهای قارچی دارد. برای آزمون این نظریه، پژوهشگران ژنهای گیاه یولاف را تغییر داند تا دیگر ساپونین تولید نکند و دریافتند که
گیاه مقاومت طبیعی خود را به "تیک-آل" (نام رایج توصیفی یکی از جدیترین بیماری قارچی غلات) از دست داده است.
پژوهشهای بیشتر آشکار کرد که ساپونینها از طریق واکنش با استرولها که جز اصلی غشای اطراف رشته های هاگ قارچ است، مقابله می کند،
این واکنش موجب می شود تا مولکولهای استرول دور هم جمع شوند. به این ترتیب سوراخهایی در غشا ایجاد میشود که از طریق آن سیتوپلاسم به بیرون نشت می کند و قارچ می میرد.
گندم ساپونین ندارد و بدین ترتیب نیست؛ قارچ کشها موثر نیستند زیرا قارچجها در خاک زندگی می کنند و مواد شیمیایی آن قدر به عمق خاک نفوذ نمی کند تا ریشه ها را در مقابل عفونت حفاظت کند. با وجود این پژوهشگران عقیده دارند در عرض یک یا دو سال امکان دارد بتوانند ژن ژنهای مورد نیاز را برای تولید ساپونینها از یولاف به گندم منتقل کنند، بدین ترتیب انواع جدیدی از غلات با مقاومخت طبیعی در مقابل تیک-آل بیماریهعای قارچ ایجاد می شود.

انتقال ژنها به درون گندم به روشی که اولا مقدار ساپونین قابل توجه باشد و دوم اینکه به نسلهای بعد منتقل شود، ممکن است چند سال طول بکشد.
با وجود این، فن اوری مورد نیاز برای وارد کردن ژنها به درون گیاهک تک لپه ایها (طبقه ای از گیاهان که غلات به آن تعلق دارند) هم اکنون فراهم است
و به نر می رسد که گندم صابونی مقاوم به تیک-آل در چند سال آینده در دسترس خواهد بود.
با عرضه گندم سازنده ساپونین نباید هیچ خطری برای سلامت بشر وجود داشته باشد، زیرا ما یولاف سازنده ساپونین را بی آنکه هیچ اثر زیانباری برای سلامت ما ساخته باشد مدتهاست که می خوریم.
حتی امکان اینکه نان ساخته شده از گندم حاوی ساپونین ، مزه صابون داشته باشد، وجود دارد،
ولی می توان با افزودن توالی دی ان ای

 

 

به ژنهایی که تنها در ریشه ها، ساقه ها و برگهای گیاه عمل می کنند (نه در دانه) منتفی کرد
شنبه 25/1/1386 - 11:13
شعر و قطعات ادبی

یا رمن انکه لطف خداوند یار اوست              

بیداد وداد و رد و قبول اختیار اوست

دریای عشق را به حقیقت کنار نیست

ور هست پیش اهل حقیقت کنار اوست

پنج شنبه 23/1/1386 - 18:51
دعا و زیارت

ثاراللّه

«ثار»؛ يعني، خون، دشمن، کين خواهي و خونخواهي. بهشخصکين خواه «ثائر» و به کسي که از وي کين کشيده شود «مثئور» و به کسي که براي او کين خواهي شده «مثئورٌ به» گويند.

«ثاراللّه» براي اولينبار درمتون شيعه، در زيارتهاي مربوط به امام حسينعليه السلام و زيارت عاشورا ذکر شده است.

مرحوم کليني در باب زيارت قبر امام حسينعليه السلام، به اين ترکيب اشاره کرده و پس از آن، در کامل الزيارات و مصباح کفعمي و بعدها در بحارالانوار نقل شده است: «... السَّلامُ عَلَيْکَ يا ثارَاللَّهِ وَابْنَ ثارِهِ وَالوِتْرَ المَوْتُور...».

اينعبارت درزيارت وارثهمآمده.

قرآن درباره قصاص و خونخواهي ميفرمايد: «وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِيِّهِ سُلْطاناً فَلا يُسرِفْ فِيالقَتْلِ اِنَّهُ کانَ مَنْصُوراً» ؛ «وکسيکه خونمظلوميراناحق بريزد ما به ولي او حکومت و تسلط به قاتل داديم، پس در مقام انتقام آن ولي در قتل و خونريزي اسراف نکند که او از جانب ما مؤيد و منصور خواهدبود». امامصادقعليه السلام ذيل اين آيه فرمود: «مراد از اين آيه حسينبن عليعليه السلام استکه مظلومکشته شدومااولياي اوييم وقائمماوقتي قيامکند «ثار» اورا طلب خواهدکرد وانتقاماوراخواهد گرفت».

پنج شنبه 23/1/1386 - 18:48
دانستنی های علمی

خدایا! ای کسی که همه چیز فقط از آنِ توست، و فقط توسّط تو اداره می‌شود و هیچ شریکی نداری. نعمات تو برایم جلب توجه می‌كند، خودت نیز برایم جلب توجه می‌كنی. چه صحیح هست و چه زیباست خدایی‌ات، چقدر زیبا خدایی می‌کنی، چه دلنشین عطا می‌کنی، چه خوب اداره می‌کنی، و چقدر جالب است که همه چیز را به سوی کمال اُخروی سوق می‌دهی.

خدایا! وقتی به خدایی تو فکر می‌کنم، شرم می‌کنم که خود را به تو نسپارم؛ و زمانی که به نعمات تو می‌نگرم، نمی‌توانم متحیّرانه شکر نعمت ننمایم. خدایا! تو را دوست دارم، تو را قبول دارم. تو خدای من هستی، تو همه چیز من هستی، و همة خیراتت را از طریق مجاری نعماتت که اهل‌بیت عصمت و طهارت(علیهم‌السلام) هستند جاری می‌كنی.

خدایا! نعمات زیادی را بدون اینکه مستحقّ آنها باشم به من عطا کرده‌ای. خدایا! تو را شکر می‌کنم.

 

چهارشنبه 22/1/1386 - 15:41
آموزش و تحقيقات
قرآن در سيره و سخنان معصومان
در اين گفتار به ياري خدا دو نكته را بيان خواهم كرد:
نكته اول ؛ بر هيچ يك از علاقه‌مندان قرآن مخفي نيست كه در سيره پيامبر اكرم و اهل بيت عليهم السلام تأكيد بر قرآن و انس و ارتباط با آن ، خصوصا تأكيد بر حفظ قرآن ، ديده مي شود ؛ به عنوان مثال حضرت ختمي مرتبت صلوات الله و سلامه عليه ، پس از يكي از جنگها ، هنگام اقامه نماز بر شهدا فرمودند كه ابتدا نماز بر شهيدي خوانده شود كه بيش از ساير شهدا ، آيات قرآن را در سينة خود دارد و او بر ديگر شهيدان مقدّم است.
در كلمات اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام هم به حفظ قرآن اهتمام ويژه ديده مي‌شود و آن بزرگواران تأكيد كرده‌اند كه شيعيان و مواليان و محبّان آنها از انس و ارتباط زيادي با قرآن دارند. در روايتي از آن وجودهاي پاك و نازنين ، وارد شده است كه «ان الذي ليس في جوفه شئ من القرآن كالبيت الخراب » ؛ كسي كه در سينة او چيزي از آيات الهي نباشد به منزلة خانة ويرانه اي است كه منزل و مأواي شياطين خواهد بود . دلي كه بخواهد مهبط ملائكه باشد، بايد با انوار آيات الهي نوراني شده باشد.
در روايت ديگري فرمودند : « الحافظ للقرآن و العامل به مع السفره كرام برره » . پيش از توضيح اين حديث ، به آيه سورة مبارك عبس اشاره مي كنم كه خداي متعال مي فرمايد : « كلا انّها تذكره » ؛ قرآن مايه تذكّر است. « فمن شاء ذكره» ؛ هر كس مي خواهد قرآن را به ياد آورد . « في صحف مكرمه» ؛ قرآن در صحيفه‌هايي والا مقام ثبت و ضبط است. « مرفوعه مطهره»؛ صحيفه هايي ارزشمند و پاك. « في ايدي سفره كرام برره» ؛ اين صحيفه ها در دست سفيران بالا مقام و نيكوكار قرار دارد. در اين حديث ، امام صادق عليه السلام مي‌فرمايند : اگركسي قرآن را حفظ كند و اهل عمل به قرآن باشد ، در درجه و رتبه همين سفيران عالي مقام نيكوكار الهي است . اين توفيقي است بس عظيم كه خداي متعال آن را به هر كسي عنايت نفرموده است.
در روايت ديگري مو لا علي عليه السلام در وصف متقين ، اين گونه مي فر مايد : «امّا الّيل فصافّون اقدامهم تالين باجزاء كتاب الله يرتّلونه ترتيلًا يداوون به داء قلوبهم ؛ متقين كساني هستند كه شبها در پيشگاه خداوند متعال به قيام مي ايستند و اجزاي كتاب خدا را تلاوت مي كنند و با ترتيل آيات الهي را مي خوانند و دواي بيماريها ي قلبي خود را از آيات الهي مي جويند» .در اين حديث ، در صفات متقين اين نكته ذكر شده كه متقين شبها به قيام مي ايستند و آيات الهي را مي خوانند .
جريان كربلايي كاظم را حتماً شنيده‌ايد. كربلايي كاظم پير مردي بود كه به دليل نورانيت و پاكي و طهارتي كه داشت ، مورد عنايت اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام قرار گرفت و در يك لحظه حافظ كل قرآن شد . كربلايي كاظم مورد امتحان بسياري از علماء و مراجع زمان خود قرار گرفت. مرحوم آيت الله العظمي بروجردي و ساير مراجع آن عصر اين نكته را كه اين شخص با عنايت الهي در يك لحظه حافظ كل قرآن شده ، تأييد كردند. اين نعمت چقدر بزرگ است كه وقتي مي خواهند كسي را مورد اكرام و پذيرايي خاص قرار بدهند كه يك عمر با طهارت زندگي كرده است،با حفظ آيات قرآن از او پذيرايي مي كنند.
هدف از حفظ قرآن
الف) تهذيب نفس: اوّلين و مهم ترين هدف از حفظ قرآن ،انس و ارتباط بيشتر با كلام الهي براي بهره مند شدن از زمينه مناسب در مسير تهذيب نفس است ؛ چرا كه اگر كسي آيات الهي را كه برترين معلّم اخلاق است ، در سينة خود داشته باشد زمينة بسيار مساعد و مناسبي براي پيشرفت و ترقّي براي خود فراهم كرده است.روايتي از امام جواد سلام الله عليه نقل شده كه فرمود :« المؤمن يحتاج الي ثلاث خصال ؛ مؤمن نياز به سه خصلت دارد . حوبط من الله ؛ از طرف خداي متعال توبه اي نصيب او شود. و واعظ من نفسه ؛ يك نصيحت گر نفساني داشته باشد . و قبول من من ينصحه ؛ و اينكه اگر كسي او را نصيحت كرد ، بپذيرد ». نكته مورد نظر ، نكتة دوم است كه امام مي‌فرمايند ، مؤمن نياز به يك نصيحت كننده دروني و نفساني دارد .
اين سخن را ضميمه مي كنيم به فرمايش علي عليه السلام در نهج البلاغه كه مي‌فرمايد : « اعلموا ان هذا القرآن هو الناصح الذي لا يغش ؛ اگر يك نصيحت گر عادي از حيله و نيرنگ مي‌خواهيد ، به قرآن پناه ببريد ». قرآن نصيحت‌گري است كه به شما نيرنگ نمي‌زند . چه خوب است آن واعظ نفساني ، همين قرآن باشد و انسان با حفظ آيات قرآن ، در طول عمر ، يك معلم وارسته اخلاق را همراه خود داشته باشد و اين معلم اخلاق در كوران حوادث زندگي ، بر سر دو راهيها ، در هنگامي كه وساوس شيطان از همه طرف به انسان هجوم مي‌آورد ، مي‌تواند دست انسان را بگيرد و انسان را از گرداب و مرداب گناه نجات بدهد.
ب) فهم عميق تر از معارف قرآن: هدف دوم اين است كه يك زمينة مناسب براي ارتباط با معارف قرآن در خودمان ايجاد كنيم. بسياري از بزرگان تفسير قرآن تاكيد كرده‌اند كه اگر كسي بخواهد معارف الهي را آن گونه كه هست ، درك كند و اگر كسي مي‌خواهد در فهم معارف الهي به بالاترين حد ممكن دست پيدا بكند ، حتما بايد علاوه بر اينكه در تفسير قرآن تلاش مي‌كند ، قرآن را حفظ كرده باشد . علت اين نكته ، غير از نورانيتي كه آيات قرآن براي انسان به ارمغان مي آورد ، مي تواند اين باشد كه شما تا بر زواياي كلام احاطه نداشته باشيد ، نمي توانيد مقصود گوينده را چنان‌كه هست ، درك كنيد . اگر انسان قرآن را حفظ كرده باشد ، بسيار بهتر مي‌تواند به مجموعة معارف قرآن احاطه داشته باشد و از معارف قرآن بهره‌مند شود .
ج) انس با محبوب يكتا : هدف سوم ، كه البته مختص به اولياء و خاصّان درگاه حق است ، انس با جان جهان و يكتا محبوب واقعي انسانهاست . خداي متعال برترين محبوب است و كتاب او ، نامه‌اي فرستاده شده از طرف اوست . كسي كه به محبوب خود علاقه وافري دارد ، آن قدر با نامة او مأنوس مي‌شود كه جملات آن نامه را در خاطر و در سينه خود ثبت و ضبط مي‌كند و بدين وسيله فراق و دوري خود را از محبوب تسكين مي‌بخشد.
نگاه عالمان به حفظ قرآن كريم
عارف وارسته حضرت علامه حسن زاده آملي فرموده‌اند كه : « اي‌كاش به جاي اين همه ابيات و اشعاري كه از شعرا در طول عمرم حفظ كرده‌ام ،به حفظ آيات قرآن مي‌پرداختم !» بعضي از مراجع عظام تقليد ، در اواخر عمر ، شروع به حفظ قرآن كردند و توانستند در سنين كهولت آيات قرآن را حفظ كنند . بنابراين اگركسي سنين خردسالي و جواني را پشت سرگذاشته ، نبايد نا اميد بشود ؛ در سنين بالا هم مي‌توان آيات را حفظ كرد . اگر هم كسي احساس مي‌كند نمي‌تواند حافظ كل قرآن بشود ، هر مقدار كه مي‌تواند حفظ كند ؛ چرا كه :
آب دريا را اگر نتوان كشيد هم به قدر تشنگي بايدچشيد
قدر دوران نو‌جواني و جواني را بدانيد و از اين فرصتها ، بهترين بهره‌ها را بگيريد و آيات قرآن را در سينه خود ثبت كنيد .

منبع جامعه القران کریم

چهارشنبه 22/1/1386 - 15:38
آموزش و تحقيقات
هیچ چیز غیرممکن نیست.
همه ما گاه در زندگی آرزو کرده‌ایم جای شخص دیگری بودیم، کسی که به چیزهای ارزنده‌ای نایل شده است. همه ما گاه رویاهای ثروت و شهرت یا موفقیت و شادی را در سر پرورانده‌ایم. اما متاسفانه تنها عده اندکی از ما به رویاهای خود دست می‌یابیم. برای اغلب ما رویاهایمان همچنان رویاست.

ما به جای آنکه روزها را با نشاط دستیابی به آرزوهایمان آغاز کنیم، به روزمرگی بسنده کرده‌ایم و به جای آنکه واقعاً زندگی کنیم فقط برای بقا زنده‌ایم. اگر کمی تلاش می‌کردیم زندگی معنای بهتری می‌یافت. هر چند اکثر ما دوست داریم این‌طور فکر کنیم که : «این کار خیلی مشکل است»، «غیرممکن است» و بعد برای این نشدن‌ها طوماری دلیل می‌تراشیم.

اگر قرار بود پیشینیان ما هم این‌طور فکر کنند هیچ اختراع و اکتشافی که امروز زندگی ما را آسانتر سازد در کار نبود و تاریخ بشر از هرگونه درخشش و دستاوردی تهی می‌شد. متأسفانه عده کثیری از مردم خود را به رویاهای بزرگ و نویدبخش نمی‌سپارند و با رویاهای ویران خود هر روز ناامیدتر می‌شوند.

اگر خود را با تردید و دیگر باورهای تضعیف‌کننده محدود کنید هرگز نمی‌توانید آنچه را غیر ممکن فرض می‌کنید عملی سازید. از سوی دیگر داشتن هدفی بزرگ و تلاش نکردن برای آن رویای محالی بیش نیست. توصیه‌های زیر انگیزه شما را تقویت می‌کنند تا با خودباوری بیشتر به رویاهایتان تحقق بخشید.

روی صفحه‌ای کاغذ سه ستون به ترتیب زیر ایجاد کنید.
ستون اول : آنچه می‌توانم انجام دهم.
ستون دوم : آنچه شاید توانایی انجامش را داشته باشم.
ستون سوم : آنچه برایم غیر ممکن است.

حالا اهداف خود را زیر یکی از این سه ستون بنویسید. زمانیکه در حال پر کردن ستون اول هستید متوجه می‌شوید خیلی از مواردی که قصد داشتید در ستون «آنچه شاید توانایی‌ انجامش را داشته باشم» بیاورید در ستوان اول قرار می‌گیرند. به همین ترتیب خیلی از اهدافی که برایتان غیرممکن می‌نمود حالا ممکن به نظر می‌رسد. با این کار محدودیت را از تصورات و افکار خود برمی‌دارید و از قبل فراتر می‌روید تا با تلاش به هدف خود دست یابید. با این وجود باید خود را به برنامه‌ریزی و سخت‌کوشی ملزم بدانید. مسلماً آنچه به دنبالش هستید از آسمان برایتان فرونمی‌افتد.

هرگز فراموش نکنید که اگر انسان 150 سال پیش می‌گفت روزی با هواپیما پرواز می‌کند و قدم بر کره ما می‌نهد، دیگران او را دیوانه می‌پنداشتند. اگر از اعماق وجود خواهان چیزی باشید و با پشتکار و تعهد نیروی خود را بر آن متمرکز کنید قادر به انجام هر کاری می‌شوید و رویاهای «غیرممکن»‌تان ممکن می‌شود.

رمز پیشرفت شما در توجه به توصیه‌های بالا است. از آنها غفلت نکنید. هشیارانه به رویاها و تمایلاتتان توجه داشته باشید. چنانچه در پی رشد و پیشرفت هستید تمرین کنید مهارت‌های تقویت‌ انگیزه را در خود پرورش دهید.
 محقق ک نیر فارابی

 

چهارشنبه 22/1/1386 - 15:27
خواستگاری و نامزدی

استرس کمتر=زندگی بهتر

استرس، بزرگترین و شایع‌ترین بیماری قرن عنوان شده است و این بیماری در زندگی روزمره انسان‌ها تاثیر زیادی می‌گذارد.

استرس واکنش‌های فیزیکی ذهنی و عاطفی است که در نتیجه تغییرات و نیازهای زندگی فرد، بروز می‌کند.

عصبانیت ، اعتماد به نفس پایین، افسردگی، بی‌تفاوتی ، تحریک پذیری، اختلال در تمرکز، بی‌قراری و اضطراب از علایم شایع استرس است.

استرس علاوه بر تبعات روحی و روانی، بر جسم انسان اثر می‌گذارد که از آن به عنوان بیماری‌های روان‌تنی یاد می‌شود.

به عقیده پزشکان، استرس باعث بروز مشکلاتی در پوست، مو و سایر اندام‌های بدن شده و همچنین باعث تغییر رفتار انسان‌ها می‌شود.

ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی، سکته، پوکی استخوان، بیماری‌های گوارشی، چاقی، ناراحتی معده ، فشار خون بالا ، بی‌خوابی و سردردهای مختلف از دیگر عوارض استرس است.

استرس می‌تواند باعث ایجاد آشفتگی در چهره و تغییر رنگ چهره، بروز آکنه و جوش‌های صورت، خاکستری ، نازک و خشک شدن مو، اختلال در رشد ناخن ها، خارش پوست، اگزما و قرمزشدن لایه زیرین پوست و رویش زگیل روی دست‌ها و پاها شود.

سازگاری افراد با شرایط محیط کار و اجتماع را از مهمترین راه‌های پیشگیری از استرس می باشد و ورزش و تغذیه سالم در کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی موثر است.
منبع سایت رشد

نویسنده محمد اقاپور

چهارشنبه 22/1/1386 - 15:23
دانستنی های علمی

 


زن باهوش‌تر است یا مرد؟

تحقیقات نشان داده که: مرد و زن از لحاظ هوش کلی یکسان هستند ولی در استعدادهای خصوصی با یکدیگر فرق دارند. دختران در زبان ( دیکته ، انشا ) و در درک روابط اجتماعی و در مورد حافظه بهتر از پسران هستند و پسران در درک روابط مکانی و اعداد و تواناییهای مکانیکی از دختران برترند.

رشد هوش در سالهای اول زندگی بسیار سریع است و در اواخر دوره کودکی از سرعت رشد آن کاسته می‌شود و توقف این رشد در حدود 20 سالگی است. البته توقف رشد هوش نمی‌رساند که یادگیری نیز متوقف می‌شود.

 

چهارشنبه 22/1/1386 - 15:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته