• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3213روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

image.jpg57567

با این عوامل شما قادر به باردارشدن نخواهید بود و نخواهید توانست به راحتی فرزنددارشوید.

 

در خانواده‌هایی که سابقه دیابت یا چربی بالا یا اختلال‌هایی مثل سکته‌های زودرس قلبی و مغزی وجود دارد، بهتر است قبل از اقدام به بارداری مشاوره انجام بگیرد. خانمی که مشکلات عروقی داشته و اتفاقی یا در اثر جراحی متوجه این مسئله شده، حتما باید مشاوره قبل از بارداری داشته باشد.

شرایط کاری، اقتصادی و زندگی خصوصی زوج‌هایی که قصد فرزند‌دار شدن دارند، باید معقول باشد.
سن ازدواج در کشور ما به ‌دلیل شرایط اجتماعی بالا رفته است و به دنبال آن، بارداری دیرهنگام باعث بروز مشکلاتی شده است. بیشتر خانم‌هایی که در سنین بالا ازدواج و اقدام به باردار شدن می‌کنند، با مشکلاتی مواجه هستند و در نهایت مجبور به استفاده از روش‌های کمک‌باروری می‌شوند که نه مقرون به صرفه است، نه به نفع آنها! اگرچه پزشکان با به تاخیر انداختن بارداری موافق نیستند اما گاهی شرایطی پیش می‌آید که باید اقدام به بارداری را به تعویق انداخت تا شرایط بهتری مهیا شود. در این مطلب برخی از مهم‌ترین این شرایط را با هم مرور می‌کنیم.

چه زمانی نباید برای بچه دار شدن عجله کرد؟

سن نامناسب
یکی از عوامل مهم در باروری، سن است. بهترین سنین برای بارداری خانم‌ها حوالی 23 سالگی و حداکثر تا 35 سالگی است. اولین بارداری بهتر است حوالی 24-23 سالگی و حداکثر تا 30 سالگی باشد اما بارداری‌های بعدی می‌تواند در 35 یا 36 سالگی هم اتفاق بیفتد. ظرفیت تخمدان با افزایش سن به شدت کاهش می‌یابد و خانم‌های 40-38ساله قدرت باروری کمتری دارند و به همان میزان احتمال سقط و اختلال‌های کروموزومی در جنین آنها بیشتر است.
خانمی که در سن پایین ازدواج کرده، بهتر است بارداری را تا رسیدن به 23 سالگی به تاخیر بیندازد و خانم‌هایی که به مرز 40 می‌رسند، بهتر است از باردار شدن صرف‌نظر کنند یا تحت نظر متخصص زنان این کار را انجام دهند.

وزن غیرطبیعی
وضعیت جسمانی و سلامت زنان در بارور شدن و ادامه دادن طبیعی بارداری بسیار مهم است. خانم‌ها باید به تغذیه و وزن خود قبل از بارداری توجه داشته باشند. شاخص توده بدنی خانم‌ها (وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر) بهتر است در حد طبیعی (تقریبا بین 18 تا 25) باشد. خانم‌هایی که خیلی لاغر و ضعیف هستند و خانم‌هایی که اضافه‌وزن‌ زیاد دارند، بهتر است تا رسیدن به وزن طبیعی، بارداری را به تاخیر بیندازند.

عدم توافق همسران
شرایط کاری، اقتصادی و زندگی خصوصی زوج‌هایی که قصد فرزند‌دار شدن دارند، باید معقول باشد. اگر خانم از نظر جسمی یا روانی در شرایط نامناسبی باشد، بهتر است باردار نشود. خانم‌ها باید برنامه‌ریزی داشته باشند و زمان‌ها و فرصت‌هایی را برای خود در طول روز در نظر بگیرند تا بتوانند بارداری طبیعی را پشت سر بگذارند و در آینده فرصت کافی برای رسیدگی به فرزندشان داشته باشند.
تا زمانی که همسران به تصمیم مشترک برای فرزند‌دار شدن نرسیده‌اند، نباید برای این منظور اقدام کنند. هر دو همسر باید خواهان فرزند باشند. اگر خانمی شرایط مناسبی ندارد یا به این توافق با همسرش نرسیده، بهتر است بارداری را به تاخیر بیندازد.

اختلال اعصاب و روان
اگر یکی از طرفین از نظر اعصاب و روان دچار مشکل است یا روابط بین همسران نوسان زیادی دارد، بهتر است قبل از اقدام به بارداری، این بیماری‌ها درمان و مشکلات فرد حل شوند و زوج در شرایط مناسب، بدون استرس و اضطراب، برای فرزند‌دار شدن اقدام کنند.

بیماری‌های جسمی
قبل از اقدام به بارداری، مخصوصا برای خانم‌هایی که عادت ماهیانه نامنظم دارند یا سنشان بالاست، لازم است آزمایش‌هایی انجام شود و مسائلی مثل ابتلا به برخی عفونت‌ها یا اختلال‌های غده تیروئید و وضعیت تخمدان بررسی و درمان شود.
در خانواده‌هایی که سابقه دیابت یا چربی بالا یا اختلال‌هایی مثل سکته‌های زودرس قلبی و مغزی وجود دارد، بهتر است قبل از اقدام به بارداری مشاوره انجام بگیرد. خانمی که مشکلات عروقی داشته و اتفاقی یا در اثر جراحی متوجه این مسئله شده، حتما باید مشاوره قبل از بارداری داشته باشد. اعضای خانواده‌هایی که دچار اختلال‌های ژنتیکی یا بیماری‌های وابسته به جنس هستند نیز حتما به مشاوره ژنتیک نیاز دارند.
به طور کلی اگر خانم یا آقا بیماری دارند، باید قبل از اقدام به بچه‌دار شدن در مورد این بیماری با متخصص صحبت کنند و در مورد آثار آن بر بارداری و باروری بپرسند. اگر بیماری آنها بر روند باردار شدن یا در طول بارداری اثر منفی داشته باشد، باید حتما آن را درمان کنند.
حتی خانم‌ها و آقایان سیگاری بهتر است قبل از اقدام برای فرزند‌دار شدن سیگار را کنار بگذارند، زیرا حداقل باید 2 سال بین 2بارداری فاصله باشد. اگر خانمی دچار سقط مکرر شده هم به مشاوره ژنتیک نیاز دارد و باید حداقل بعد از سقط تا 3 ماه باردار نشود.

10 بارداری پرخطر
1. خانم‌های بالای 40 سال و زیر 18 سال
2. افرادی که مشکلات زناشویی شدید دارند.
3. همسرانی که هر دو تالاسمی مینور دارند.
4. زنان معتاد، پیش از ترک اعتیاد
5. خانم‌هایی که به دیابت مبتلا هستند و قندخونشان تحت کنترل نیست.
6. خانم‌هایی که واکسن سرخک و سرخجه زده‌اند حداقل تا 3 ماه بعد از واکسیناسیون نباید باردار شوند.
7. خانم‌های خیلی چاق یا خیلی لاغر
8. خانم‌هایی که برای درمان جوش‏های صورت از داروی «ایزوترتینویین» یا «آکوتان» استفاده کرده‌اند، نباید تا 3 ماه بعد از قطع مصرف آن باردار شوند.
9. خانم‌های مبتلا به پسوریازیس یا برخی از بدخیمی‏های پوستی که از دارویی مانند «نئوتیگازون» یا «تیگازون» استفاده کرده‌اند، نباید تا 3-2 سال پس از قطع مصرف این دارو باردار شوند.
10. خانم‌هایی که به هر علتی تحت درمان رادیواکتیو قرار گرفته‌اند، بهتر است تا یک سال از بچه‌دار شدن خودداری کنند.

منبع: هفته نامه سلامت
سه شنبه 26/3/1394 - 19:26
اطلاعات دارویی و پزشکی

سونوگرافی در طول دوران بارداری

در طول دوران بارداری انجام سه سونوگرافی ضروری است

 

یک رادیولوژیست گفت: در طول دوران بارداری انجام سه سونوگرافی ضروری است.

دکتر صالح در گفت‌وگویی اظهار کرد: در واقع به صورت اصولی انجام سه سونوگرافی در طول دوران بارداری ضروریست که اولین سونوگرافی در هفته 6 تا 13 برای تشخیص وجود بارداری و ضخامت گردن جنین و دومین سونوگرافی در هفته 18 تا 22 برای بررسی ناهنجاری‌های جنین انجام می‌شود.

وی ادامه داد: سه ماهه سوم بارداری نیز انجام سونوگرافی برای ارزیابی و بررسی رشد مناسب جنین و مایع آمنیونی انجام می‌شود.

این رادیولوژیست تصریح کرد: در برخی موارد به اصرار بیمار یا تشخیص متخصص زنان و زایمان مبنی بر کم شدن حرکت جنین یا مشکلات دیگر، انجام سونوگرافی تجویز می‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: با وجود اینکه انجام سونوگرافی هیچ خطری برای مادر و جنین ندارد اما توصیه می‌شود از انجام سونوگرافی‌های متعدد و غیرضروری بپرهیزند.
منبع:سلامت نیوز

 

پنج شنبه 21/3/1394 - 17:35
اطلاعات دارویی و پزشکی

بیماریهای زنان,تبخال تناسلی,اندام تناسلی زنان

تغییرات هورمونی در بدن، احتمال ابتلا به عفونت های قارچی را بالا می برد

 

5 نکته مهم که متخصص زنان و زایمان به شما یادآوری می کند!
عجیب است که زنان شرم دارند در مورد مشکلات جنسی خود با پزشک و متخصص زنان و زایمان صحبت کنند. حال که شما سخن نمی گویید، در این متن متخصصان نکاتی را با شما در میان می گذارند.
1- نسبت به خطر ابتلا به عفونت های قارچی آگاهی یابید
دکتر میشل کرتیس می گوید همه خانم ها باید در مورد عواملی که ابتلا به عفونت های قارچی را تشدید می کنند، آگاهی یابند.

تغییرات هورمونی: اگر در موقعیت تغییرات هورمونی قرار دارید، مانند بارداری یا دقیقا بعد از اتمام دوره پریود، احتمال ابتلا به عفونت های قارچی در شما بالا می رود.


آنتی بیوتیک‌ها: اگر آنتی بیوتیک مصرف می کنید، ممکن است توازن باکتریایی بدنتان به هم بریزد و همین مسئله خطر ابتلا به عفونت های قارچی را تشدید می کند.
لباس های مرطوب: آیا تصور می کنید اگر بعد از ورزش در حالی لباستان خیس عرق است آن را تعویض نکنید مشکلی پیش نمی آید؟ پزشکان می گویند پوشیدن لباس های ورزشی چسبان و عرق کرده یا مایوی شنای خیس برای مدت طولانی، احتمال ابتلا به عفونت های قارچی را افزایش می دهد.

 

2- بیماری هرپس شایع تر از آن است که تصور می کنید
30 تا 40 درصد از افراد معمولا به هرپس مبتلا هستند و شاید حتی نسبت به آن اطلاعی نداشته باشند. پس نیازی نیست که از ابتلا به آن شرمگین باشید. هرپس یا تبخال می تواند در دهان یا در دستگاه های تناسلی ایجاد شود. هرپس نوع 1 در دهان و نوع 2 آن در ناحیه تناسلی ایجاد می شود. اما در صورت رابطه جنسی دهانی ممکن است این ویروس به هر دو منطقه سرایت کند.
خبر خوب آن است که در حال حاضر داروهای بسیارخوبی برای درمان و پیشگیری از هر دو نوع تبخال و ویروس هرپس وجود دارد که می تواند به راحتی تبخال را برطرف کرده و از انتشار آن جلوگیری کند.

 

تبخال تناسلی,بیماریهای زنان,اندام تناسلی زنان

هرپس یا تبخال می تواند در دهان یا در دستگاه های تناسلی ایجاد شود

 

 3- اندام زنانه خود را دوست بدارید
احساس شما نسبت به اندامتان از اهمیت بالایی برخوردار است. نه تنها به دلیل حس خوبی که در شما ایجاد می کند، بلکه درحفظ سلامت عمومی شما نیز بسیار موثر است. تحقیقات نشان داده است اینگونه بانوان از روابط جنسی خود نیز لذت بیشتری می برند.

 

4- آ یو دی در پیشگیری از بارداری "بسیار موثر” است
آ یو دی یک جسم T مانند پلاستیکی است که در محیط رحم گذاشته می شود و می تواند از سه تا ده سال از بارداری پیشگیری کند. دو نوع آ یو دی وجود دارد. یک نوع دارای ترکیبات هورمونی بوده و نوع دیگر این ترکیبات را ندارد. اما هر دو آنها می توانند بسیار موثر باشند.

 

5- کاندوم نمی تواند از ویروس پاپیلوم انسانی جلوگیری کند
به گفته متخصصان این ویروس چیزی شبیه به ویروس سرماخوردگی است که تنها تفاوتش آن است که از راه مقاربت جنسی انتقال می یابد. البته به این معنی نیست که این ویروس تنها از راه رابطه جنسی و دخول انتقال می یابد بلکه در مواردی که دخولی نیز صورت نمی گیرد و حتی فرد از کاندوم استفاده می کند نیز ممکن است ویروس HPV از طریق یک تماس سطحی نیز انتقال یابد.
منبع : nikoo.com

پنج شنبه 21/3/1394 - 17:34
اطلاعات دارویی و پزشکی
پیش‌شرط‌ های بارداری را بدانید

در دوره مصرف برخی داروها حتی داروهای مربوط به قطع ریزش مو، باردار شدن ممنوع است.

خانم‌ها باید قبل از قطع پیشگیری و اقدام به بارداری برای مشاوره به متخصص زنان مراجعه کنند. مصرف مکمل اسید‌فولیک 3 ماه قبل از بارداری ضروری است و احتمال بروز نقص را در جنین کاهش می‌دهد.

اگر خانمی به بیماری خاصی مبتلاست؛ مثلا دچار فقر آهن، پرفشاری خون، دیابت یا اختلال تیرویید است، باید قبل از باردار شدن، بیماری‌ زمینه‌ای خود را درمان یا کنترل کند. خانم‌ها باید از نظر مشکلات و اختلال‌های روانی نیز بررسی شوند و در صورت وجود علائم افسردگی، تحت درمان قرار گیرند. خانم‌هایی که اضافه وزن بالایی دارند هم باید ابتدا وزنشان را به حد طبیعی برسانند تا احتمال ابتلا به فشار خون بالا و مسمومیت بارداری در آنها کم شود. خانم‌هایی که دچار کمبود وزن هستند هم معمولا دچار اختلال قاعددگی می‌شوند و ممکن است چند ماه خونریزی ماهانه نداشته باشند. برای مرتب شدن چرخه‌ها و تخمک‌گذاری نیز این خانم‌ها باید وزن اضافه کنند. خانم‌هایی که خودشان یا همسرشان از داروهای خاصی استفاده می‌کنند، باید توجه داشته باشند که این موضوع را با متخصص زنان در میان بگذارند. در دوره مصرف برخی داروها حتی داروهای مربوط به قطع ریزش مو، باردار شدن ممنوع است.

قطع خودسرانه دارو را هم اصلا توصیه نمی‌کنم زیرا می‌تواند باعث عود بیماری شود و ادامه دادن مصرف ممکن است روی جنین اثر منفی داشته باشد. این خانم‌ها باید به متخصص زنان و متخصصی که زیر نظر او هستند، مراجعه کنند و موضوع را در میان بگذارند تا دوز داروی مصرفی‌شان را تغییر دهد. مشاوره با دندان‌پزشک و متخصص قلب، معاینه دهانه رحم و سونوگرافی رحم نیز قبل از بارداری لازم است. اگر هم خانمی دچار عفونت‌های دستگاه تناسلی، پولیپ یا خونریزی نامرتب است ابتدا باید آن را درمان کند. آزمایش‌هایی نیز قبل از بارداری درخواست می‌شود تا هر گونه مشکل هورمونی یا کمبود ریزمغذی‌ها مشخص شود. در صورتی که خانمی واکسن سرخجه نزده باشد، قبل از بارداری باید آن را تزریق کند. آقایان اگر دچار بیماری خاصی نباشند یا سابقه ناتوانی جنسی نداشته باشند، به آزمایش خاصی نیاز ندارند و فقط اگر بیش از 6 ماه تا یک سال از رابطه زناشویی محافظت‌نشده مداوم‌شان گذشته باشد و خانم باردار نشده باشد، نیاز به بررسی خواهد بود.

دکتر زهرا رضایی، متخصص زنان و زایمان، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : هفته نامه سلامت

پنج شنبه 21/3/1394 - 17:28
اطلاعات دارویی و پزشکی

با تست های تشخیص حاملگی در خانه آشنا شوید

15

برای تشخیص بارداری یکی از بهترین راه ها استفاده از دستگاه های تست حاملگی است. این دستگاه ها را می توان در خانه نیز استفاده کرد. نحوه ی عملکردشان به این گونه است که وجود هورمونی به نام “گونادوتروپین جفتی انسان” را در ادرار شخص نشان می دهند و طبق آن نشان می دهند که فرد حامله است یا خیر.

 

چگونه باید از تستهای حاملگی خانگی استفاده کرد؟

این هورمون که توسط سلولهای جفت تولید می شود، ابتدا هنگامی که تخمکِ بارور شده، در رحم جای می گیرد (تقریبا شش روز پس از حامله شدن)، در جریان خون شما وارد می شود. سپس میزان هورمون hCG در طی هفته های بعدی در بدن به سرعت افزایش پیدا کرده و مقدار آن هر دو روز دو برابر می شود. ۱۴ روز پس از حاملگی (یعنی تقریبا همان زمانی که شما انتظار دارید پریود بعدی شروع شود)، برخی از تستهای حاملگی ممکن است بتوانند این هورمون را در ادرار شما تشخیص داده و نتیجه مثبت برای حاملگی را اعلام کنند. اما بر خلاف ادعاهای تهیه کنندگان آنها، این تستها غالبا آنقدر دقیق نیستند که بتوانند حاملگی را در این مرحله تشخیص دهند. در واقع، اگر یک هفته دیگر هم (پس از زمانی که انتظار داشته اید پریود بعدی آغاز شود) صبر کنید، می توانید امید داشته باشید که نتیجه دقیق تری از این تستها به دست آورید.

.

اگر در اولین روزی که انتظار پریود شدن را داشته اید اما پریود نشده اید از این تستها استفاده کنید، نتیجه تا چه حد دقیق خواهد بود؟

.
اکثر این تستها ادعا می کنند که بیش از ۹۹% دقت دارند، یعنی به طور ضمنی بیان می کنند که شما همین که زمان پریود بعدی تان فرا رسید اما پریود نشدید، می توانید از این تستها استفاده کنید؛ اما تحقیقات نشان داده است که این ادعاها چندان هم صحیح نیستند. واقعیت این است که میزان hCG در ادرار در روزهای پس از لقاح، در افراد مختلف متفاوت است. ممکن است از انواع تست های موجود در بازار، یک یا تعداد کمی از آنها به اندازه کافی دقیق باشد که بتواند در اولین روز از پریود بعدی، سطح هورمون hCG را تشخیص داده و نتیجه مثبت بدهد. در واقع علت اصلی این است که حساسیت برخی از این تستها بقدری نیست که بتواند به آن مقداری از این هورمون که در ادرار خانمهای حامله در اولین روز از پریود بعدی شان وجود دارد، واکنش نشان دهد. اکثر این تستها در روز اول از موعد پریود بعدی، تنها قادرند ۱۶% از حاملگی ها را تشخیص دهند؛ هر چند یک هفته بعد از موعد پریود بعدی، اکثر این تستها می توانند نتیجه مثبت حاملگی را ارائه دهند.

.

پس چگونه این تستها می توانند ادعای دقت در همان روزهای اول باردار شدن را داشته باشند؟

.
در واقع آنها چنین ادعایی ندارند. آنها صرفا ادعا می کنند که در مجموع “بیش از ۹۹% دقت دارند”، سپس به طور جداگانه می گویند که می توانید در اولین روز از موعد پریود بعدی، از این تستها استفاده کنید. در صورتی که تهیه کنندگان یک تست بخواهند از برچسب “دقت بیش از ۹۹%” بر روی تست حاملگی خانگی خود استفاده کنند باید نشان دهند که نتیجه این تست در آزمایشگاه، مشابه با نتیجه سایر تستهای موجود یا حتی بهتر از آنها است. از آنجا که تستهای موجود دقیق تر از تستهای قدیمی هستند، تعجبی ندارد که بتوانند به این ادعاهای خود جامه عمل بپوشانند؛ اما توجه داشته باشید که این تستها ممکن است نتوانند حاملگی را در اولین روز از موعد پریود بعدی تشخیص دهند در حالیکه با گذشت زمان این امکان وجود دارد.

.

چگونه می توانم تشخیص دهم که کدام تستها بهتر و دقیق تر هستند؟

.
به سادگی نمی توان به این سوال پاسخ داد. هر روزه محصولات جدیدی به بازار می آیند و تستهای فعلی نیز پیشرفته تر می شوند.

.

به همراه برخی از این تستها، اطلاعاتی نیز در مورد میزان “حساسیت” و “دقت” تست ارائه شده است. میزان حساسیت تست بدین صورت ارائه می شود: حداقل میزان غلظت hCG (بر حسب میلی واحد در یک میلی لیتر از ادرار) که تست قادر به تشخیص دادن آن است. به عنوان مثال، تست حاملگی که ادعا می کند می تواند میزان ۲۰ mIU/ml از hCG را تشخیص دهد، باید دقیق تر از تستی باشد که می گوید می تواند میزان ۵۰ mIU/ml را تشخیص دهد. متأسفانه باید گفت که نمی توان به این اطلاعات چندان اعتماد کرد، زیرا انواع مختلفی از hCG وجود دارد و این اعداد لزوما بیانگر توانایی تشخیص نوعی از hCG نیست که در اوائل بارداری در ادرار دیده می شود.

.

چگونه می توانم از تست حاملگی خانگی استفاده کنم؟

.
ابتدا تاریخ انقضاء محصول را نگاه کنید، خصوصا اگر مدتی از خرید آن گذشته است، تا مطمئن شوید که هنوز می توانید از آن استفاده کنید. اگر محصول را در محل مرطوب یا گرم مانند حمام نگهداری کرده باشید، ممکن است فاسد شده و دیگر امکان استفاده از آن وجود نداشته باشد؛ پس بهتر است آن را دور بیندازید و یک تست جدید بخرید. هنگامی که می خواهید از تست استفاده کنید، دستورالعمل نحوه استفاده از آن را به دقت مطالعه کنید، زیرا نحوه استفاده از محصولات مختلف ممکن است متفاوت باشد. در اکثر این قبیل از تستها باید نمونه ادرار خود را در یک ظرف بریزید و سپس نوار کاغذی مخصوص را در آن فرو کنید. ممکن است در برخی دیگر با استفاده از قطره چکانی که در کنار محصول به شما داده شده است، چند قطره از آن را در سوراخی که روی دستگاه تعبیه شده است، بریزید. در برخی دیگر از تستها می توانید مستقیما روی کاغذ مخصوص ادرار کنید. در بعضی هم می توانید از هر کدام از دو روش که مایل هستید استفاده کنید.

.

همچنین نحوه نمایش نتیجه نیز در این تستها متفاوت است: برخی از آنها نوارهای باریک صورتی یا آبی رنگ را بر روی کاغذ تست نمایش می دهند، اما برخی دیگر ممکن است علامت مثبت یا منفی را بر روی یک پنجره نمایش دهند. در اکثر این تستها، یک نشانگر کنترل نیز وجود دارد که نشان می دهد آیا نتیجه تست معتبر است یا نه. اگر این نشانگر تغییر رنگ ندهد بیانگر آن است که نتیجه تست معتبر نیست. شاید به علت فاسد شدن یا دلایلی از این قبیل باشد و ممکن است نتیجه بارداری به دست آمده از آن واقعا اشتباه باشد. در صورتی که چنین اتفاقی افتاد، می توانید با فروشنده کالا تماس گرفته و بخواهید که یک تست جدید برایتان بفرستند، هر چند ممکن است رسیدن این تست جدید مدتی طول بکشد و شما نتوانید به سرعت از آن استفاده کنید. اکثر تستها عنوان می کنند که نتیجه تست ظرف ۵ دقیقه مشخص می شود، هرچند که ممکن است برای گرفتن نتیجه مثبت مجبور باشید تا ۱۰ دقیقه نیز صبر کنید.

.

آیا ممکن است نتیجه تست منفی باشد، اما باردار باشید (یعنی نتیجه منفی کاذب به دست بیاید)؟

.
در صورتی که نتیجه تست منفی باشد و در صورتی که هنوز پریود نشده اید، چند روز یا یک هفته دیگر صبر کرده و مجددا از تست استفاده کنید. شاید تخمک گذاری دیرتر از زمانی که تصور می کرده اید انجام شده باشد و در نتیجه هنوز برای انجام تست حاملگی بسیار زود باشد. برای به دست آوردن بهترین نتیجه باید از اولین ادرار خود در صبح استفاده کنید، زیرا ادرار در آن زمان بیشترین غلظت را دارد.

.

توجه داشته باشید که نتیجه منفی لزوما به معنای حامله نبودن نیست. در صورتی که در موعد مقرر پریود نشدید، ممکن است حامله شده باشید؛ پس بهتر است از مصرف دارو و سایر کارهایی که در دوران حاملگی خطرناک است خودداری کنید. در صورتی که تا یک هفته بعد پریود نشدید و نتیجه تست هم هنوز منفی بود، بهتر است به ملاقات پزشک خود بروید تا علت این امر مشخص شود.

.

آیا ممکن است نتیجه تست مثبت باشد، اما باردار نباشید (یعنی نتیجه مثبت کاذب به دست بیاید)؟

.
بله؛ نتیجه مثبت کاذب هم ممکن است مشاهده شود و این یعنی نتیجه تست مثبت باشد، اما شما حامله نباشید. در صورتی که شما نتیجه مثبت زودهنگام از تست بگیرید و کمی بعد هم پریود شوید، ممکن است دچار عارضه “حاملگی شیمیایی” شده باشید. این بدان معناست که یک تخمک بارور شده به رحم منتقل شده و سپس به اندازه ای رشد کرده است که هورمون hCG تولید کند؛ اما پس از آن، رشد تخمک بنا به دلایلی متوقف شده است. این اتفاق برای ۲۰ تا ۵۰ درصد از تخمکهای بارورشده می افتد، که دلیل آن ممکن است غیرطبیعی یا ناسالم بودن تخمک یا عدم توانایی آن برای رشد و تبدیل شدن به جنین، باشد. در این حالت، شما دوباره پریود خواهید شد، هرچند این دوره پریود ممکن است کمی دیرتر شروع شده و خونریزی شما نیز بیشتر از حد معمول باشد. در گذشته که تستهای حاملگی به اندازه امروز دقیق نبودند، این حاملگیهای شیمیایی هیچ وقت تشخیص داده نمی شدند. به همین دلیل، برخی از متخصصان بر این باورند که بهتر است تا یک هفته پس از موعد مقرر پریود بعدی خود نیز صبر کنید و سپس تست حاملگی را انجام دهید تا نتیجه دقیق تری به دست بیاورید.

.

توجه داشته باشید که در “بارداری خارج رحمی” (یعنی زمانی که تخمک بارور شده در جایی غیر از دیواره رحم قرار گرفته باشد)، ممکن است نتیجه مثبت یا منفی از تستهای حاملگی به دست بیاید. در صورتی که درد در ناحیه شکم یا خونریزی غیرطبیعی مشاهده کرده اید (صرف نظر از نتیجه تست حاملگی)، با پزشک خود تماس بگیرید.

.

تستهای حاملگی خانگی با تستهایی که در مطب پزشکان یا ماماها انجام می شود، چه تفاوتی دارند؟

.
در برخی از کلینیکها، دقیقا از همان تستهای خانگی استفاده می شود. پزشکان و ماماها، زمانی که می خواهند مقدار دقیق hCG در خون شما یا تغییرات مقدار آن در طول زمان را بدانند، مثلا زمانی که به سقط جنین مشکوک باشند، از آزمایش خون بارداری استفاده می کنند. در این آزمایش تنها به یک جواب مثبت یا منفی اکتفا نمی شود و مقدار دقیق نوعی از hCG بنام “بتا” در خون اندازه گیری می شود.

.

تست حاملگی خانگی را از کجا می توانم خریداری کنم؟

.
شما می توانید این تستها را از اکثر داروخانه ها تهیه نمایید، و برای خریداری آنها به نسخه پزشک نیاز نخواهید داشت. اما دقت کنید که در برخی بسته ها ممکن است بیشتر از یک تست وجود داشته باشد که اگر آنها را بخرید، معامله بهتری انجام داده اید!

پنج شنبه 21/3/1394 - 17:26
اطلاعات دارویی و پزشکی

اولین توصیه های لازم به مادر پس از زایمان

xAtraumatisches_Nahtmaterial_17-e1356930998526.jpg.pagespeed.ic_.9-GxOSos0V-700x325
پس از زایمان و به دنیا آوردن فرزند ،خانم های باردار با یک سری ناراحتی ها و دردها و تغییرات در بدنشان مواجه می شوند که به بررسی پیامدهای پس از زایمان  در این مطلب خواهیم پرداخت.

 

بارداری با تغییرات جسمی و روانی زیادی همراه است؛ از شكل ظاهری بدن گرفته تا عملكرد ارگان‌های داخلی همه دستخوش تغییرات شگفت‌انگیزی می‌شوند و زمینه را برای تولد تازه‌واردی به این دنیا فراهم می‌كنند. بعد از اتمام عمل زایمان مدتی طول می‌كشد تا بدن از هر نظر به حالت اولیه خود بازگردد بنابراین مادر نباید توقع داشته باشد ظرف یكی، دو هفته همه چیز درست شود.

معمولا شش تا هشت هفته بعد از تولد نوزاد، بدن مادر سازوكار عادی خودش را بازمی‌یابد اما این موضوع بستگی به این دارد كه در هفته‌های اول بعد از زایمان چطور از خود مراقبت كرده باشد. دكتر كتایون برجیس، جراح زنان و نازایی به شما می‌آموزد چطور در این روزها از خودتان مراقبت كنید.

بعد از زایمان چه بخوریم؟
رژیم غذایی خانمی كه وضع حمل كرده است، نقش تعیین‌كننده‌ای را در سلامت او و نوزاد بازی می‌كند. در دوران بارداری مادر علاوه بر تامین نیازهای بدن خود باید نیازهای جنین را هم برطرف می‌كرد. این ضرورت بعد از تولد نوزاد از بین نمی‌رود و مادر به علت شیردهی موظف است با همان حساسیت مواد غذایی لازم برای خود و نوزاد را مصرف كند. قبل و بعد از زایمان همه دسته‌های غذایی باید در رژیم فرد گنجانده شود. لبنیات، پروتئین، نان و غلات، میوه و سبزیجات باید هرروز و مستمر مصرف شوند. باتوجه به اینكه مادر در دوران شیردهی به سر می‌برد، بهتر است حتی كمی بیش از قبل لبنیات (به‌خصوص شیر) بخورد. ضمن اینكه واضح و آشکار است كه مصرف غذاهای مضری همچون فست‌فودها ممنوع است.

كاچی به از همه چی؟
در خانواده‌های ایرانی پختن كاچی برای زائو به یك سنت تبدیل شده. تا آنجا كه اگر مادران جوان امروزی تمایلی به خوردن كاچی نداشته باشند، اطرافیان خوردنش را مثل یك دارو تجویز می‌كنند و با اصرار آن را به خوردشان می‌دهند اما حقیقت این است كه غذاهای چرب برای كسی كه تازه وضع حمل كرده، خوب نیست و تنها فایده‌اش اضافه وزن برای مادر است، چون كاچی غذای پركالری و بسیار چربی است و باتوجه به كم‌تحركی مادر در هفته اول، در بدن ذخیره می‌شود.

چطور وزن كم كنیم؟
اگر مادری گروه‌های اصلی غذایی را در رژیم روزانه‌اش داشته باشد، دیگر نیازی به دریافت كالری از منبع دیگری ندارد. در اصل بنا بر این است كه فرد بعد از زایمان وطی شش ماه به مرور به وزن طبیعی و اولیه پیش از بارداری برسد. بخشی از كاهش وزن زمان تولد نوزاد اتفاق می‌افتد. جفت، آب، خون و خود جنین از بدن مادر خارج شده و چیزی حدود پنج یا شش كیلوگرم در همین مرحله از وزن مادر كم می‌شود. در ادامه این خود شما هستید كه باید با مراقبت درست و علمی به‌تدریج وزن‌تان را پایین بیاورید.

بستن شكم، شكم را جمع می‌كند؟
غالبا تصور می‌شود كه با بستن شكم آن هم به‌طور محكم، شكم زائو به‌اصطلاح جمع یا سفت می‌شود، به همین دلیل مادر به محض مرخصی از بیمارستان شال محكمی به كمر می‌بندد؛ درحالی‌كه طی بارداری و زایمان عضلات دیواره شكم تغییر كرده‌اند و تنها ورزش می‌تواند این عضلات را سفت و درنتیجه شكم را جمع كند؛ البته اگر بستن شكم آن‌قدر محكم نباشد كه بخیه‌ها را اذیت كند، منعی وجود ندارد و ممكن است در كنار ورزش تا حدی تاثیر بگذارد.

چه ورزشی مناسب است؟
كسی كه زایمان طبیعی كرده است از همان روز اول می‌تواند ورزش را شروع كند، ولی در صورت انجام عمل سزارین، تشخیص زمان شروع به عهده مادر است. هر وقت درد و سوزش محل زخم بهبود پیدا كرد، یعنی بدن شما توان ورزش را دارد. از پنج یا 10 دقیقه شروع كنید و كم‌كم به 20دقیقه ورزش در روز برسید. درازونشست ساده، ابتدایی‌ترین حركتی است كه معمولا همه از عهده‌اش بر‌می‌آیند. می‌توانید پاها را سمت شكم خم كنید، كمی نگه دارید و آنها را دراز كنید. تكرار این عمل ورزش محسوب می‌شود و برای‌تان مفید است.

با بخیه‌ها چه كنیم؟
مراقبت از بخیه‌ها در هفته اول بعد از زایمان مهم است چون زخم تازه است و اگر عفونت كند یا دچار هر مشكل دیگری شود، سلامت مادر را به خطر می‌اندازد و مانع از رسیدگی درست او به نوزاد می‌شود. محل بخیه‌های زایمان را باید تمیز نگه دارید. به این منظور بخیه‌ها را روزانه سه بار می‌توانید بشویید. برای شست‌وشو از محلول بتادین رقیق و آب استفاده كنید و این دو را با نسبت یك به 9 با هم مخلوط كنید؛ یعنی به ازای هر یك واحد بتادین 9 لیوان آب اضافه كنید.

كی راه برویم؟
در زایمان طبیعی پس از اینكه نوزاد به دنیا آمد و بخیه‌ها زده شدند، مادر می‌تواند چند قدمی تا اتاق یا تختش راه برود؛ یعنی در این مورد هیچ محدودیتی ندارد و اساسا یكی از ویژگی‌های زایمان طبیعی كوتاه و آسان بودن دوران نقاهت آن است. غیر از آن هر وقت مادر احساس راحتی كند و بخواهد راه برود، می‌تواند این كار را با خیال راحت انجام بدهد چون هیچ آسیبی متوجه او نخواهد شد و برایش مفید هم هست، اما كسانی که عمل سزارین می‌كنند چون با بیهوشی جنرال یا بی‌حسی اسپاینال وضع حمل می‌كنند بین 8 تا 12 ساعت بعد از زایمان می‌توانند راه رفتن را شروع كنند.

مادر از كی می‌تواند حمام برود؟
آلودگی حتی در حالت عادی زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌هاست؛ چه برسد به وضعیت حساس مادری كه به‌تازگی وضع حمل كرده است. برای حمام كردن مادر هیچ مانعی وجود ندارد و می‌توانید روزی یك بار دوش ملایم بگیرید، اما توصیه می‌شود كه در حمام از مواد شوینده و محصولات بهداشتی همیشگی‌تان استفاده نكنید زیرا ممكن است باعث سوزش و درد زخم‌های‌تان شوند. به جای استفاده از شامپو و صابون همیشگی بدن خود را با صابون و شامپوی بچه بشویید. به علاوه سعی كنید حمام‌تان طولانی نشود و خسته‌تان نكند.

چطور مانع ابتلا به یبوست پس از زایمان شویم؟
بعضی‌ها بنا به عادت گوارشی‌شان در حالت عادی هم دچار یبوست می‌شوند. این قبیل افراد باید حتما قبل از بارداری و زایمان این بیماری را درمان كنند، چون در بارداری فشار فیزیكی بر روده‌ها وارد می‌شود و احتمال ابتلا به یبوست بالا می‌رود. این مسئله با توجه به بی‌تحركی یا كم‌تحركی مادر پس از زایمان بیشتر می‌شود. چون فشار فیزیكی از بین رفته ولی برگشتن بدن به روال طبیعی خود مدتی طول می‌كشد. اگر فرد در روزهای اول پس از زایمان مواد غذایی حاوی فیبر مصرف كند، مایعات فراوان بنوشد و حتما تحرك داشته باشد و راه برود، احتمال اینكه دچار یبوست شود به حداقل می‌رسد.

زنگ خطرها كدامند؟
در صورت مشاهده هر كدام از این علائم بدون فوت وقت به پزشك مراجعه كنید. چون به ناراحتی‌هایی مربوط می‌شوند كه درمان جدی می‌طلبند و بسیار خطرناك هستند. دردهای زیر شكمی، ترشحات بدبوی رحمی، ورم اندام تحتانی مثل پا، درد غیرطبیعی و شدید بخیه‌ها.

درمان كم‌خونی پس از زایمان چیست؟
مادر طی عمل زایمان مقداری خون از دست می‌دهد و پس از آن دچار كم‌خونی می‌شود. عموما توصیه می‌شود در پایان هفته اول پس از زایمان مادر برای چكاپ كلی به پزشك مراجعه كند. در این مراجعه نسخه‌ای شامل مسكن‌ها و مكمل‌ها به مادر داده می‌شود كه با مصرف آنها بسیاری از مشكلات برطرف می‌شوند. مادر پس از وضع حمل باید هر روز قرص آهن و مكمل غذایی مصرف كند. مصرف گوشت قرمز و جگری كه خوب پخته شده باشد، به خون‌سازی بدن مادر كمك فراوانی می‌‌کند. مادران گیاهخوار در این مورد دچار كمبودهای شدید و ناراحتی‌های زیادی می‌شوند؛ به هیچ وجه این غذاها و مكمل‌ها را از برنامه روزانه‌تان حذف نكنید.

چطور عوارض شیردهی را کنترل کنیم؟
– برای اینكه در نوك سینه شقاق ایجاد نشود، بعد از هر نوبت شیردهی چند قطره از شیر را روی نوك سینه بریزید و ترجیحا آن را خشك نكنید و نپوشانید.

– یك سری پدهای بهداشتی مخصوص شقاق وجود دارند كه با گذاشتن آنها روی نوك سینه این مشكل تا حد زیادی بهبود پیدا می‌كند. می‌توانید این پدها را از داروخانه تهیه كنید و به كار بگیرید.

– لباس‌های پلاستیكی و نایلونی نپوشید؛ بهتر است لباس نخی بپوشید كه مانع از عبور و مرور هوا نمی‌شود.

– تركیباتی هستند كه مانع بروز زخم در نوك سینه می‌شوند، مثل نشاسته گیاهی یا پارافین سفید كه در داروخانه‌ها پیدا می‌شوند. اگر آنها را روی نوك سینه بگذارید از خشك شدن پوست نوك سینه و زخم شدنش جلوگیری می‌كند.

–  از هر دو سینه شیر بدهید؛ این كار باعث می‌شود دچار التهاب سینه نشوید.

–  هنگام شیر دادن تمام هاله قهوه‌ای را در دهان نوزاد بگذارید و تا وقتی نوزاد سیر نشده سینه را از دهانش در نیاورید.

سیب سبز
پنج شنبه 21/3/1394 - 17:23
اطلاعات دارویی و پزشکی

pregnant8_180
زنان در دوران بارداری تا چه میزان برای مصرف جگر ازاد هستند و مصرف آن برایشان مانعی ندارد؟

 

یکی از سوالاتی که برای بسیاری از خانمها در دوره بارداری پیش می‌آید این است که خوردن جگر در طول بارداری به نفع آنهاست یا به ضررشان. از آنجا که جگر خونساز است ممکن است برای بسیاری از خانم‌های باردار این تصور پیش بیاید که مصرف آن می‌تواند سطح اسید فولیک و آهن خون را افزایش دهد اما واقعیت این است که خوردن جگر در این دوران چندان مناسب نیست.

جگر ویتامین A زیادی دارد
با اینکه جگر سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است اما به دلیل بالا بودن سطح ویتامین رتینول  در آن میتواند به جنین آسیب وارد کند. علاوه بر جگر محصولاتی که از جگر گوشت و مرغ و مغز تهیه شده، هم همین خاصیت را دارد. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد جگر پخته شده سطح پایینی از رتینول دارد  و بنابراین مصرف خوراکیهایی مانند جگر سرخ شده و بو داده هم در این دوران مناسب نیست.

مکمل ویتامین A را با احتیاط مصرف کنید
علاوه بر این که در خوردن جگر باید احتیاط کنید بهتر است حواستان به مکملهای ویتامینی که مصرف می‌کنید هم باشد تا سطح ویتامین A آن بیش از حد مجاز نباشد. بهترین کار این است که پیش از  مصرف هرگونه مکملی با پزشک مشورت کنید. به یاد داشته باشید این اقدام احتیاطی را درباره مکمل‌های روغن مایع هم داشته باشید چون روغن ماهی یا از بدن ماهی تهیه شده یا از کبد ماهی و حتما میدانید که نباید از مکملهایی که از کبد ماهی تهیه شده استفاده کنید چون روغن کبد ماهی غلظت بسیار بالایی از رتینول را دارد.

ویتامین A را از کجا تامین کنید
شما نیاز به مقدار لازم و کافی ویتامین A در طول بارداری دارید چون این ویتامین برای پوست، چشم، و سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. ویتامین A به دو شکل وجود دارد:

•    رتینولی که در غذاهای حیوانی یافت میشود.
•    بتاکاروتنی که در میوه ها و سبزیهای وجود دارد.

شکل بتاکاروتنی ویتامین A در دوران باردای کاملا بی خطر است و شما با خیال راحت میتوانید بسیاری از میوه‌ها و سبزیهایی را که حاوی ویتامین A هستند، مصرف کنید و از این بابت نگرانی نداشته باشید. نکته مهم اینجاست که شما میتوانید ویتامین A لازم بدنتان را از رتینول و بتاکاروتن هر دو به دست آورید به شرط آنکه در سطوح ایمن و اندازه مناسب از آن استفاده کنید.

غذاهای زیر اگر به مقدار مناسب مصرف شوند خطری برای مادر و جنین به همراه ندارد:
•    محصولات لبنی
•    تخم مرغ
•    انواع گوشت به جز جگر
•    ماهی های روغنی
•    سبزیهایی مانند هویج، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، کدو تنبل

خطرات ویتامین A بیش از حد
برخی مطالعات نشان داده است سطح بالای ویتامین A میتواند منجر به نقص جنین شود. بهترین اندازه استفاده از ویتامین A برای یک خانم باردار روزانه  ۲۵۶۵ واحد بین المللی است. در تحقیقی که انجام شد مشخص شد زنانی که در طول دو ماهه اول بارداری بیش از ۱۰ هزار واحد بین المللی ویتامین A مصرف کردند دوبرابر بیشتر در معض خطر نقص جنینی قرار داشتند. از سوی دیگر مشخص نیست مصرف کم این ویتامین میتواند با نقص جنینی مرتبط باشد یا نه!

نکته مهم
بهتر است بدانید که مصرف ۸۵ گرم جگر گوشت حاوی ۲۷ هزار واحد بین المللی ویتامین A است و همین مقدار جگر مرغ نیز ۱۲ هزار واحد بین المللی ویتامین A دارد. اگر مکمل مصرف میکنید نباید محتوای ویتامین A در آن بیش  از ۵ هزار واحد بین المللی باشد.

پنج شنبه 21/3/1394 - 17:20
اطلاعات دارویی و پزشکی

تغذیه مناسب در دوران بارداری، بیشتر از هر زمان دیگری در زندگی یک زن حائز اهمیت است.



 تغذیه مناسب در دوران بارداری، بیشتر از هر زمان دیگری در زندگی یک زن حائز اهمیت است. در حالی‌که نیاز به کالری تنها ۱۵ درصد افزایش می یابد نیاز به بعضی از مواد مغذی دو برابر می شود. یک زن باردار، باید رژیم غذایی خود را به نحوی تغییر دهد که به این نیازها به خوبی پاسخ دهد.


برنامه غذایی مناسب برای زنان باردار

زمانیکه خانمی از بارداری خود مطلع می شود، باید با پزشک خود و یا دیگر متخصصان سلامت، جهت تهیه برنامه غذایی مناسب برای خود و فرزندش مشورت کند. هر زنی که برای بارداری برنامه ریزی می کند

عادات غذا خوردن خود را مورد ارزیابی قرار می دهد.حتی قبل از تلاش برای باردار شدن او باید به درستی غذا بخورد که به برنامه غذایی ایده آل، مانند تلاش برای داشتن وزن مناسب دست یابد.

زنانی که لاغر اندام هستند اغلب نوزادانی با وزن کم به دنیا می آورند. این در حالی است که زنانی که اضافه وزن دارند، خود در معرض خطر دیابت حاملگی هستند و فرزندانی با وزن زیاد به دنیا می آورند.

و ذکر این نکته حائز اهمیت است که اغلب نوزادانی که با وزن خیلی کم و یا خیلی زیاد متولد می شوند، با مشکلات جدی مانند اختلالات تنفسی دست و پنجه نرم می کنند.

در بخش اول از این مقاله دو قسمتی، به پیشنهاداتی در خصوص تغذیه خانم های باردار اشاره شده. این نکات به شما خانمهای عزیز کمک می کند که در این دوران چگونه از خود مراقبت کنید و به استقبال فرزند خود بروید.

راهنمای تغذیه

در دوران بارداری، حد مجازی از افزایش وزن، برای خانم ها در وزن های مختلف، توصیه می شود. افزایش وزن توصیه شده برای یک زن با وزن متوسط، ۱۱ تا ۱۶ کیلوگرم، زنانی که با عنوان کم وزن شناخته شده هستند، حدود ۱۸ کیلوگرم و برای زنان دارای اضافه وزن از ۶٫۸ تا ۱۱ کیلوگرم می باشد.

توجه داشته باشید که زنان با وزن اضافه نباید در دوران بارداری اقدام به کم کردن وزن نمایند زیرا با انجام این کار جنین خود را در معرض خطرات متعدد قرار خواهند داد.

موضوع افزایش وزن برای همه اتفاق نمی افتد، برای برخی از خانم ها طبیعی است که در سه ماهه اول اضافه وزن نداشته باشند. بعد از آن یک زن سالم با وزن ایده آلی که قبل از حاملگی داشته هر هفته باید ۴۵۰ گرم بدست آورد. زنان کم وزن باید کمی بیشتر از این مقدار و زنان دارای اضافه وزن نیز باید مقداری کمتر از آن را در هر هفته بدست آورند.

اکثر زنان باید حدود ۳۰۰ کالری به منظور محافظت از رشد جنین به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنند. اضافه کردن این میزان کالری، از ماه چهارم به بعد، ضرورت دارد.

غذاهایی که تا ۳۰۰ کالری اضافی به شما می دهند عبارتند از دو و یک دوم فنجان شیر کم چرب و یک ساندویچ که مخلفاتی همچون ۸۵ گرم مرغ بدون چربی و یا یک تخم مرغ با دو برش نان تُست را شامل می شود.

دریافت پروتئین

برای یک زن باردار ضروری است که روزانه ۲۵ گرم بیشتر از همیشه پروتئین دریافت کند. به عنوان مثال میزان پروتئین در یک و یک دوم فنجان شیر ۱۲ گرم و در ۶۰ گرم گوشت پخته شده ۱۴ گرم است.

اما لازم است بدانید برخی مطالعات نشان می دهد مصرف بیش از حد پروتئین برای جنین زیان آور است و باعث تاخیر در رشد جنین و یا تولد نوزاد نارس می گردد.

برای دریافت این مقدار پروتئین می توان غذاهای غنی از پروتئین، مانند گوشت قرمز بدون چربی، مرغ و ماهی را مصرف کرد. این موارد همچنین منابع خوبی از ویتامین های گروه B، آهن و مواد معدنی هستند.علاوه بر این ها تخم مرغ، پنیر، غلات و حبوبات نیز می توانند پروتئین لازم برای بدن مادر را تامین کنند.

گیاهخوارن می توانند با خوردن شیر و تخم مرغ پروتئین مورد نیاز را بدست آورند؛ اما کسانی که فقط از گیاهان تغذیه می کنند باید برای داشتن برنامه غذایی مناسب با یک متخصص تغذیه و سلامت مشورت های لازم را انجام دهند.

دریافت کلسیم

یک زن باردار روزانه به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارد. تامین کلسیم، برای زنان زیر سی سال دارای اهمیت بیشتری است.

از بهترین منابع کلسیم می توان به شیر و محصولات لبنی کم چرب اشاره کرد. یک فنجان شیر حدود ۳۰۰ میلی گرم کلسیم را روزانه به زن باردار می رساند و تقریبا یک سوم راه برای رسیدن به ۱۰۰۰ میلی گرم به آسانی طی می شود. ۳۰ گرم پنیر حاوی ۲۴۰ میلی گرم و یک دوم فنجان ماست حاوی ۲۳۰ میلی گرم کلسیم می باشد.

دیگر منابع مناسب عبارتند از شیر سویا و برنج، تن ماهی، آجیل و سبزیجات دارای برگ سبز. اگر شما نمی توانید شیر بخورید و یا از دوست داران آن نیستید، خوردن دو فنجان لوبیای پخته، ۱۱۵ گرم کنسرو ماهی قزل آلا، ۳ فنجان عصاره کلم بروکلی پخته شده، سه چهارم فنجان بادام و یا دو و یک چهارم فنجان سویا، می تواند دیگر منابع تامین کننده کلسیم بدن یک زن حامله به حساب آیند.

لازم به ذکر است اگر پزشک شما مکمل های کلسیم را به شما توصیه کرده است فراموش نکنید که برای افزایش جذب بهتر و کاهش ناراحتی های روده ای آنها را به همراه غذا مصرف نمایید.

دریافت آهن

مقدار آهن مورد نیاز یک زن باردار نیز در این دوران دو برابر می شود مثلا از روزی ۱۸ میلی گرم به روزی ۲۷ میلی گرم تغییر می کند این به خاطر این است که حجم خون مادر دو برابر شده و همچنین جنین باید آهن مورد نیاز برای روزهای آخر را در همین ماه های اول ذخیره کند. 

غذاهای غنی از آهن عبارتند از گوشت قرمز، ماهی، ماکیان، نان غنی شده و غلات، حبوبات، تخم مرغ، میوه های خشک و سبزیجات دارای برگ سبز.

در نظر داشته باشید هر چند یک رژیم غذایی مناسب حدود ۱۲ تا ۱۵ میلی گرم آهن را روزانه به مادر می رساند اما اگر منابع ذخیره سازی آهن در یک زن به هنگام بارداری رو به کاهش باشد او در خطر کم خونی است.

اکثر زنان در این دوران نیاز دارند که مکمل های آهن را مصرف نمایند. خوب است برای جذب بهتر، این مکمل ها کنار وعده های غذایی و به همراه مایعاتی غیر از قهوه، چای و شیر که جذب را کاهش می دهند خورده شوند.

دریافت فولیک

میزان کافی فولات یا اسید فولیک که به عنوان ویتامین B۹ نیز شناخته می شود، برای جلوگیری از نقص های هنگام تولد به خصوص موارد مربوط به مغز و نخاع مانند اسپینا (وضعیتی که در آن ستون فقرات به طور طبیعی شکل نمی گیرد) بسیار موثر است. تخمین زده می شود حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد این نقائض با مصرف اسید فولیک در دوره باروری قابل پیشگیری است.

میزان فولات مجاز توصیه شده در رژیم غذایی برای زنانی که باردار نیستند ۴۰۰ میکروگرم، زنان باردار ۶۰۰ میکروگرم و در دوران شیردهی ۵۰۰ میکروگرم توصیه شده است.

بسیاری از زنان به خصوص آن عده که قرص های جلوگیری از حاملگی مصرف می کرده اند دارای سطوح پایینی از فولات هستند.

ضروری ترین زمان برای مصرف فولات هفته چهارم تا ششم اول بارداری است. زمانیکه سیستم عصبی مرکزی جنین در حال شکل گیری است. بنابراین اکثر پزشکان به زنانی که برای باردار شدن برنامه ریزی می کنند مکمل هایی را پیشنهاد می کنند. منابع غذایی موثر در دریافت فولات عبارتند از سبزیجات دارای برگ سبز، آب پرتقال، عدس، نخود و لوبیا، مارچوبه، آرد غنی شده و پاستا.

درباره سدیم

گذشته به زنان باردار توصیه می شد مصرف نمک را برای جلوگیری از خطر ابتلا به مسمویت تا حد امکان کاهش دهند. هر چند شواهدی در رابطه با این مساله موجود نیست، اما ظاهراً کاهش نمک از مسمویت جلوگیری می کرده و یا آن احتمال بروز آن را کم می کرده است.

با اینکه نیاز یک زن به سدیم در این دوران افزایش می یابد ولی بر خلاف انتظار، در اغلب موارد مصرف نمک اضافی لازم نیست.

درباره مکمل های ویتامین

دانشمندان معتقدند که زنان در دوران بارداری باید مکمل های فولات و آهن را مصرف کنند. اما دیدگاه های مختلفی برای اینکه آیا لازم است از مکمل های دیگری نیز استفاده شود یا خیر وجود دارد.

بیشتر پزشکان بر این باورند که یک رژیم غذایی متعادل، که انواع مواد غذایی با مقادیر توصیه شده را شامل شود، تمامی نیاز ها را برطرف خواهد کرد در حالیکه بعضی از آنها برای اطمینان بیشتر، مکمل مولتی ویتامین را نیز تجویز می کنند.

درباره الکل

الکل، بیشترین آسیب را خصوصاً در هفته های اول بارداری به جنین وارد می کند. زنانی که در روز، یک یا دو لیوان الکل می نوشند، معمولا دارای فرزندانی با سایز کوچک تر از حد معمول هستند.

بزرگترین خطر نوشیدن الکل در دوران اول بارداری این است که ریسک به دنیا آوردن نوزادی با سندرم الکل جنینی را افزایش می دهد. این بیماری مجموعه ای از نقص های مادرزادی مانند عقب ماندگی ذهنی، ناهنجاریهای صورت و قلب، کوچکتر بودن سایز سر نسبت به حد معمول و رشد کُند اندام های بدن را شامل می شود.

در کنار آن توصیه می شود از استعمال سیگار و دیگر دخانیات نیز به شدت اجتناب شود.

درباره کافئین

مطالعات اخیر نشان داده است، احتمال سقط جنین و یا تولد نوزادانی با وزن غیرطبیعی در مادرانی که بیشتر از ۱۵۰ میلی گرم کافئین در روز را از طرق مختلف جذب کرده اند، بیشتر است.

برخی مدارک نشان می دهد خوردن بیش از حد کافئین رشد جنین را به تاخیر می اندازد. البته در بعضی موارد هنوز رابطه ای بین خوردن این ماده و به دنیا آمدن نوزادان ناقص و نارس به دست نیامده، اما از آنجا که اکثر این مشکلات به کافئین ربط پیدا کرده است، انجمن رژیم غذایی آمریکا به منظور اطمینان بیشتر، به زنان باردار توصیه کرده که عاقلانه است مصرف این ماده را به کمتر از ۳۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهند.

مقدار میانگین کافئین موجود در یک فنجان قهوه حدود ۲۰۰ میلی گرم و یک فنجان چای ۱۰۰ میلی گرم است.

درباره جیوه

جیوه را می توان یک آلاینده زیست محیطی و یک سم شناخته شده برای انسان معرفی کرد. زنان باردار و زنانی که ممکن است باردار شوند باید از خوردن ماهی های بزرگ با عمر طولانی پرهیز کنند. این ماهی ها عبارتند از شاه ماهی، کوسه، شمشیر ماهی و ماهی تن.

اگر به سلامت خود و نوزادتان اهمیت می دهید، رعایت این نکات در این زمینه به شما کمک می کند. با این وجود، می توانید به منظور تغییر در عادات غذایی، با پزشک خود مشورت کنید.
 
 
 
منبع : سلامت نیوز
پنج شنبه 14/3/1394 - 10:41
اطلاعات دارویی و پزشکی

مادران باردار؛ از این خوشمزه‌های مقوی غافل نشوید

پزشکان می‌گویند زنان باردار باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشند که اندکی بیشتر موادغذایی داشته باشد تا نیازهای جنین را برآورده کند.



  اگر قصد دارید صاحب فرزند شوید رعایت یک رژیم غذایی متعادل و مناسب بسیار حائز اهمیت است. پزشکان می گویند زنان باردار باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشند که اندکی بیشتر مواد غذایی داشته باشد تا نیازهای جنین را برآورده کند.


پزشکان توصیه می کنند زنان باردار باید حدود ۳۰۰ کالری بیشتر در روز غذا بخورند که به معنی فقط یک وعده اضافی است اما اگر از این بیشتر شود مادر را در معرض ابتلا به چاقی، دیابت و فشار خون بالا قرار می دهد و در چاق شدن نوزاد نیز موثر است.


سرسفره خانم‎های باردار، چی می‌گذرد؟

مهمترین غذاها برای یک زن باردار عبارتند از:

- پروتئین ها: شامل تخم مرغ، گوشت، ماهی، شیر و فرآورده های لبنی

- کربوهیدرات ها که فیبر و انرژی را تامین می کنند البته از مصرف آرد و شکر تصفیه شده باید خودداری شود و جای آن را غلات سبوس دار و میوه ها بگیرند.

- چربی ها: شامل اسید چربDHA و سایر اسیدهای چرب ضروری که برای رشد مغز جنس جنین حیاتی هستند. بنابراین تخم کتان، گردو، لوبیا، روغن زیتون و دانه سویا باید به رژیم غذایی مادران باردار افزوده شود.

- آهن: مصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن مثل توت ها، تمشک، لوبیا، آناناس، کشمش، خرما و مواد خوراکی حیوانی برای تامین آهن بدن مادر ضروری است.

- مصرف ویتامینC نیز جذب آهن را در بدن مادر پس از صرف غذا بالا می برد و توصیه می شود.

- کلسیم: برای کمک به رشد استخوان ها، دندان ها و فعالیت های حیاتی بدن جنین، مصرف کلسیم برای مادر در زمان بارداری ضروری است.
 
 
 
منبع : نی نی سایت
پنج شنبه 14/3/1394 - 10:39
اطلاعات دارویی و پزشکی

در زمان بارداری همه نگران این هستند که چه مایعاتی را باید نوشید که مفید باشد و خوردن چه مایعاتی در این دوران بیشتر از همه توصیه می­‌شود.



  در زمان بارداری همه نگران این هستند که چه مایعاتی را باید نوشید که مفید باشد و خوردن چه مایعاتی در این دوران  بیشتر از همه توصیه می ­شود.


چه مایعاتی در زمان بارداری مفیدتر است؟

همه شنیده‌ایم كه کافئین موجود در چای و قهوه ضرر دارد، اما چقدر؟ در این دوران چه آبمیوه­ هایی باید مصرف كنیم؟ مصرف آب زیاد باشد یا نه و سوالاتی دیگر از این دست.

برای اینکه به سوالاتی که شما در ذهن‌تان دارید پاسخ داده باشیم با  دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه صحبت کرده­ایم كه امیدواریم توصیه­‌های ایشان برای شما مفید واقع شود.

چه مایعاتی در زمان بارداری مفیدتر است؟

مهم­ترین نوشیدنی آب است. مصرف چای و قهوه و نسكافه و شربت و نوشیدنی­های گازدار مثل نوشابه، به دلیل این‌كه اسملاریته بالاتری نسبت به آب دارند باعث می­شوند آب بیشتری از بدن دفع شود و دفع آب بیشتر از بدن زمینه تشنگی یا همان دهیدراتاسیون را در بدن مادر باردار فراهم می­كند كه خطرناك است.

طبیعی­‌ترین نوشیدنی آب است. بنابراین توصیه می­ شود شخص باردار تشنگی خود را نسبت به آب حساس نكند، یعنی به محض تشنگی و در فواصل زمانی كوتاه آب بنوشد.

اولین نشانه‌های كم آبی خشكی دهان است. خانم باردار چون نسبت به سایر افراد آسیب پذیرتر است باید تشنگی خود را با آب برطرف كند و اجازه ندهد تشنگی بیشتر شود.

در فصل تابستان یك فرد عادی نسبت به گرما حساس است چه برسد به شخص باردار كه آسیب پذیری او نسبت به سایرین بیشتر است. نیاز به آب و مایعات با توجه به شرایط تماس افراد با نور و گرما و حرارت و با توجه به شرایط شغلی هر فرد متفاوت است.

به‌صورت كلی افرادی كه با توجه به شرایط شغلی خود در معرض نور آفتاب و گرما قرار دارند املاح زیادی از بدن‌شان دفع می­شود، بنابراین آب تنها برای آن‌ها كافی نیست. خانم بارداری كه شغل او به گونه­ ای است كه تماسش با گرما بیشتر است زیاد عرق می ­كند.

در این حالت آبی که از بدن او دفع می­شود همراه با مقداری نمك و املاح دیگر به صورت عرق از بدن او دفع می­شود و آب به تنهایی پاسخگوی تمام نیازها نیست. این دسته از مادران باید مایعات دیگری استفاده كنند كه نیازهای آن‌ها را تامین كند.

حتی در بعضی مواقع آب تنها خطرناك است. مادر باردار باید همراه با آب مایعاتی بنوشد كه مقداری نمك و قند و دی­كربنات و املاح دیگری داشته باشد تا املاحی را كه از دست داده است، جبران كند.

مقداری نمك و چای شیرین می­تواند دفع املاح را جبران كند. بارداری كه زیاد عرق نمی­‌كند آب ساده برای او كافی است. چنین فردی باید در فواصل زمانی كوتاه، تشنگی خود را با آب رفع كند و در این صورت مشكل خاصی هم پیدا نخواهد كرد.

غیر از آب چه بخوریم؟

مادر باردار باید در برنامه غذایی معمولی خود چای، قهوه، شیر، دوغ ، لبنیات، آبمیوه ­ها و نوشیدنی‌هایی هم قرار دهد كه مقدار قابل توجهی آب به بدن می­رساند.

مصرف چای و قهوه و نسكافه باید 3 تا 4 فنجان در روز باشد. چای باید كم رنگ باشد. شیر و لبنیات از نوع کم­چرب مصرف شود. مصرف شیر و  لبنیات هم 2 تا 3 لیوان در روز باشد. در مورد کافئین در چای و قهوه باید گفت برخی مواقع ممکن است خطرناک باشند. همانطور که گفته شد در روز نباید بیش از 3 یا 4 فنجان نوشید.

کافئین ماده محرکی است که در دستگاه گوارش باعث حرکات دودی دستگاه گوارش می­شود و طبیعتا یک خانم باردار با توجه به شرایطی که دارد آسیب‌پذیرتر است و ممکن است برای او عوارضی در پی داشته باشد. از جمله این عوارض یبوست است. یبوست در دوران بارداری می­تواند مسئله‌ساز باشد.

ترکیبات پلی فنولی که در چای و قهوه وجود دارد، محرک اسید معده است و باعث به وجود آوردن مشکلات گوارشی می­شود. با توجه به این عوارض، باید در نوشیدن چای، قهوه و مشتقات آن مثل نسكافه، نکات ذکر شده را در نظر گرفت و بیشتر از آنچه گفتیم مصرف نشود.

كدام آبمیوه‌ها بهترند؟

در مورد آبمیو­ها هم باید گفت كه این نوشیدنی‌ها متنوع هستند. بعضی از آنها فقط 7درصد آبمیوه دارند و بقیه مواد تشکیل دهنده آن آب قند است؛ چنین آبمیوه‌هایی برای خانم باردار نوشیدنی خوبی محسوب نمی‌شود.

بعضی از آن‌ها آبمیوه­‌هایی به عنوان نکتار  هستند که بین  40 تا 50 درصد آب میوه دارند و بقیه مواد تشکیل دهنده آن‌ها آب و شکر است. بعضی دیگر هم آب میوه خالص هستند و بیش از 94 تا 95 درصد آن آبمیوه است که بهترین آبمیوه‌­ها برای خانم باردار به حساب می‌آید.

تهیه آب میوه به صورت طبیعی برای فرد باردار بهتر است. توصیه می­شود در فصلی که می‌توان آبمیوه را به صورت طبیعی استفاده کرد، مادران حتما آبمیوه را خودشان بگیرند و بنوشند.
 
 
 
منبع : شهرزاد
پنج شنبه 14/3/1394 - 10:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته