• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1420
تعداد نظرات : 5
زمان آخرین مطلب : 2115روز قبل
اخبار

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: در رایزنی که با مقامات دولتی داشتیم، اعلام شده است به احتمال قوی کابینه دوازدهم روز سه‌شنبه به مجلس معرفی خواهد شد.محسن علیجانی زمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص معرفی کابینه دوازدهم به مجلس اظهار داشت: در گفتگویی که با مقامات دولتی در این خصوص داشتیم، اعلام شده است که به احتمال زیاد فهرست وزرای کابینه دوازدهم روز سه‌شنبه به مجلس معرفی خواهد شد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقامات دولتی معتقد بودند در  صورت ارائه فهرست کابینه در روز تحلیف، اخبار مراسم تحلیف تحت تأثیر اخبار ناشی از ارائه فهرست کابینه قرار خواهد گرفت؛ لذا به احتمال زیاد روز سه‌شنبه فهرست کابینه به مجلس ارائه می‌شود.

به گزارش مهر، رئیس‌جمهور در دوره یازدهم در مراسم تحلیف خود فهرست کابینه یازدهم را به مجلس ارائه داد؛ در طول هفته‌های گذشته نیز رایزنی‌های شدیدی بین گروه‌های سیاسی در این خصوص وجود داشت اما امروز در مراسم تحلیف فهرست وزرا به مجلس ارائه نشد.

کابینه دوازدهم

يکشنبه 15/5/1396 - 9:24
اخبار

احمد توکلی در یادداشتی درباره هزینه‌ها و فواید تعطیلی روز شنبه به مناسبت مراسم تحلیف رییس جمهور نوشت:

۱. در اجرای اصل یکصدوبیست ویکم قانون اساسی، نامزد منتخب مردم در انتخابات ریاست جمهری، پس از تنفیذ حکم و نصب رهبری، در جلسه رسمی مجلس شورای اسلامی، با حضور رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان مراسم تحلیف را بجا می آورد. در این تحلیف یا سوگند خوردن رئیس جمهور منتخب عین متن اصل مذکور را قرائت میکند: 

« من به عنوان رئیس جمهور، در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران، به خداوند متعال سوگند یاد میکنم...» 

بعد مؤکدا به  انجام اموری و به پرهیز از دست یازیدن به امور دیگری متعهد میگردد. این مراسم تشریفات نیست و سوگند، سوگند شرعی و تعهدآور است.
بحمدالله تنفیذ دیروز صورت گرفت و فردا انشاءالله شاهد مراسم تحلیف خواهیم بود. 

۲. مجلس از سران ده ها کشور و چندین سازمان بین المللی برای حضور در مراسم تحلیف دعوت کرده است. دسته ای از دعوت شدگان اجابت کردند. در میان آنان ۸ رئیس جمهور ۱۹ رئیس مجلس و مقامات دیگر تا حد نماینده ای از مجلس یک کشور حضور دارند. جز دو سه استثناء، قاطع مهمانان از کشورهای کمتر تأثیرگذار در مناسبات بین المللی هستند. 

۳. دولت با عذر حفظ امنیت، سطح حفاظت را از حساس به حیاتی ارتقاء داده  و تمامی دستگاه های دولتی و بانک ها دولتی و خصوصی را در روز شنبه، فردا، تعطیل اعلام کرده است. 

۴. آیا حضور مقامات خارجی در مراسم تحلیف از نظر قانون الزامی در کار بود؟ پاسخ منفی است. الزام سیاسی نیز در کار نبوده است(مانند عمل متقابل). 

بنابر این تصمیم به دعوت از مهمانان خارجی، صلاح اندیشی مجلس و دولت بوده است.
  
۵. در اداره عقلانی کشور، هر تصمیم در بخش عمومی وقتی موجه است که روش هزینه-فایده اجتماعی با وزن دادن به هر فایده و هر هزینة اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... بکار گرفته شود و جمع فایده ها از مجموع هزینه ها بیشتر گردد و در عین حال کار واجب تری که با همان هزینه قابل انجام است بر زمین نماند. 
بدیهی است وزن وضریبی که به هر فایده یا هزینه ای داده میشود، از تصمیمی تا تصمیم دیگر متفاوت است.
 
۶. فایده اصلی دعوت از مقامات خارجی برای مراسم تحلیف، ابتدائا و بالذات سیاسی است که در چنین موقعیتی وقتی به دست می آید که قاطبه دعوت شدگان اجابت کنند و با ترکیبی مناسب، نشانی از اهمیت قائل شدن دیگران برای ایران باشد که موجب اقتدار بیشتر است. اگر این فایده حاصل شود و ظرفیت تبدیل آن به منافع اقتصادی وجود داشته باشد، فایده اقتصادی هم در پی خواهد آمد. 

۷. هزینه تصمیم به دعوت ابتدائا اقتصادی است و در فقدان بعضی شروط هزینه سیاسی هم دارد. 

هزینه اقتصادی از نظر مالی این اقلام را در بر میگیرد: 

هزینه پذیرایی از هیئت ها، هزینه حفاظت از مقامات مهمان. چون علی القاعده برای بازدید از نقاط دیدنی نیز برنامه ریزی میشود، هزینه سفر های داخلی با حفاظت پرخرج تر باید لحاظ شود. همین طور مبالغی که صرف خرید هدیه به مهمانان میگردد.


۸. هزینه بزرگتر و مهمتر هزینه تعطیلی یک روزه تهران است. گرچه ظاهرا دولت فقط دستگاه های دولتی و بنگاه های بخش عمومی را تعطیل اعلام کرده است، اما به دلیل

۱. تعطیلی بانکهای دولتی و خصوصی؛

۲. گستردگی دخالت دولت در امور اقتصادی، که کار بخش خصوصی بدون حضور دولت لنگ میشود 

و ۳. وزن سنگین تهران در اقتصاد کشور، تعطیلی به بخش دولتی و به تهران بزرگ محدود نمی ماند ؛ بلکه بر کسب و کار در همه بخش ها و در سطح کشور تأثیر جدی میگذارد. 

بعید میدانم این تأثیر از نیمی از تولید ملی نصف روز کامل کمتر باشد. 

بر اساس این برآورد سرانگشتی، میزان این هزینه قابل تخمین است. صندوق بین المللی پول تولید ملی ایران را در سال جاری، با روش برابری قدرت خرید(PPP)، ۱۵۴۰ میلیارد دلار برآورد کرده است (http://www.imf.org/external/datamapper/PPPGDP@WEO/OEMDC/ADVEC/WEOWORLD/IRN)    

با این مقدمات، درآمدی که با تعطیلی شنبه تهران کسب نمیشود ۱/۲ (دو و یک دهم) میلیارددلار است (۳۶۵/۱۵۴۰*۵/۰) 
به قیمت امروز ارز در بازار تهران(هر دلار ۳۸۳۵ تومان) تعطیلی شنبه تهران حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان برای اقتصاد ملی و میلیاردها تومان برای خزانه دولت هزینه در بر دارد. 

۹. وضع دولت از نظر بدهی به نظام بانکی، نظام پیمانکاری، مردم، سازمان های عمومی غیردولتی مانند سازمان تأمین اجتماعی و کارکنان خودش بسار بالا رفته است: بدهی بخش دولتی به نظام بانکی یه ۲۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. این قلم در ابتدای سال ۱۳۹۲ مبلغ ۹۱ هزار میلیارد تومان بود. یعنی در طول خدمت دولت یازدهم تقریبا دو و نیم برابر شده است. 

بدهی چند ده هزار میلیارد تومانی دولت پیشین به مردم، ناشی از فروش انواع اوراق قرضه در طول خدمت دولت یازدهم بیش از ۴۷ هزار میلیارد تومان اضافه شد(ارقام از نماگرهای اقتصای بانک مرکزی شماره های ۸۳ و۸۷ جدول صفحه ۱۸) بدهی به سازمان تأمین اجتماعی به ۱۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده (۶۰ هزار تا پایان دولت قبل و ۵۰ هزار در دولت یازدهم) از بدهی هنگفت دولت به پیمانکاران هنوز هزاران میلیارد تومان باقی است. به این ها مطالبات کارکنان دولت را نیز بیفزایید. 

کار به جایی رسیده است که به رغم تخصیص اعتبارات کلان به طرح تحول سلامت، به دلیل ماهیت این طرح الان بسیاری از بیمارستان های دولتی نه تنها به شرکت های پخش دارو بلکه به نانوایی و قصابی هم بدهکارند. 
در چنین وضعیتی از وضع اقتصادی کشور و خزانه دولت، آیا هزینه هایی که برای دعوت از مهمانان خارجی بر اقتصادملی و دولت تحمیل میشود، عقلایی است؟ 

۱۰.  در سال های اول دفاع مقدس که در خدمت مرحوم عسگراولادی وزیر بازرگانی وقت در دولت بودیم، ضرب المثلی را بکار میگرفت تا نشان دهد که در روابط خارجی پنهان ماندن برخی ضعف های داخلی ضروری است. 

آن ضرب المثل این بود: سفره پهن نکرده بوی مشک میدهد. فایده سیاسی این دعوت مشروح در بند ۶، مشروط به این شده بود که قاطبه مدعوین اجابت کنند به طوری که نشانه اهمیت ایران در جهان تلقی گردد و اقتدار ما را افزون سازد. در حالی که به شکلی که واقع میشود، این اثر را که ندارد هیچ، بلکه ممکن است نتیجه عکس از آن حادث گردد. در این صورت انجام نشدنش اولی بود. سفره پهن نکرده بوی مشک میدهد!

شنبه 14/5/1396 - 16:47
آموزش و تحقيقات

فصل تابستان چند ماهی است آغاز شده و مدارس با پایان سال تحصیلی فعالیت خود را تعطیل کرده اند. با تعطیلی مدارس و تعطیلات سه ماهه پیش رو فرصتی پیش روی دانش آموزان و خانواده ها قرار گرفته است تا با بهره گیری از آن بتوان خستگی های ۹ماه کار و تلاش و فعالیت و درس و بحث و ....را از تن خارج کرد و برای آغاز سالی بهتر آماده شد اما این مقوله طی سالهای اخیر به گونه ای دیگر رقم می خورد

با آغاز تابستان آنچه در کانون توجهات قرار می گیرد موضوع پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان است که به یکباره همه یادشان می افتد و دست بکار می شوند که مبادا از دگری عقب بیافتند و از فرصت بوجود آمده نتوانند در زمینه ارائه آمارهای جذاب استفاده لازم را ببرند و بر همین اساس هر کدام از نهادهای فرهنگی و آموزشی و امدادی و ....وارد عرصه می شوند. جلسه پشت جلسه که در اوقات فراغت چه اقداماتی بشود و چه کارهایی را نباید انجام داد و ....غافل از آنکه آنچه را همه یادشان می رود خود افرادی است که در طول تعطیلات بلا تکلیف رها شده اند.

بر این اساس، بررسی های صورت گرفته در بنیاد علوم رفتاری و بنیاد صیانت از نهاد خانواده قوه قضائیه همگی حکایت از بحرانی بودن نحوه  پر کردن اوقات فراغت جوانان در کشور دارد؛ موضوعی حائز اهمیت در حوزه نوجوانان و جوانان که گویا سال هاست به فراموشی سپرده شده است.

آنچه در این بررسی ها عیان شده آن است که نوجوانان و جوانان به جای انجام فعالیت های فرهنگی و ورزشی که زمانی به عنوان اصلی ترین برنامه های تابستانی نوجوانان مطرح بود، بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری می کنند که در درازمدت آسیب های بسیاری را روح و روانشان تحمیل می کند. وقت گذرانی  های طولانی در فضای مجازی و بازی های رایانه ای اگرچه به تفریح این روزهای نوجوانان شهر نشین تبدیل شده است اما روستا نشینان نیز وضعیت بهتری ندارند و در خواب دستگاه های مسئول، اوقات فراغتشان را به کار در زمین های کشاورزی مشغولند. تعطیلی فعالیت های فرهنگی در کشور در روستا و شهر هریک به شکلی خاص نمود پیدا کرده و قرار نیست جوانان اوقات فراغتشان را پر بار سپری کنند.

اگرچه دستگاههای اجرایی اعم از آموزش و پرورش ، وزرش و جوانان و سازمان گردشگری برنامه ای مدون برای پر کردن اوقات فراغت جوانان دارند، اما این موضوع دلیلی برای نبود برنامه های تفریحی برای اقشار ثروتنمند جامعه نمی شود. قشر خاصی از جامعه که حتی برای پر کردن اوقات فراغت فرزندانشان نیز از چشم و هم چشمی غافل نمی شوند و با صرف هزینه های سنگین فراغت فرزندانشان را نیز پر بار می کنند. برنامه هایی که تنها منحصر به همان قشر ثروتمند است و دیگر اقشار جامعه را یارای استفاده از آنها نیست.

ساماندهی بی سامان اوقات فراغت با سندی ۱۲ساله

۱۲سال قبل بود که اوقات فراغت جوانان، صاحب سند ساماندهی شد و در نوزدهمین جلسه شورای عالی جوانان کشور که در اردیبهشت ماه سال ۸۴ برگزار شد، مقرر شد تا دستگاههای مسئول از طریق ارزیابی وضعیت موجود، شناسایی چالش ها و تنگناهای اساسی و بررسی اصول و مبانی نظری، نسبت به تهیه اهداف و راهبردها اقدام کنند. در همان ایام بود که تقسم کار ملی در حوزه اوقات فراغت جوانان انجام شد و بر اساس آن فعالیت ها و اقدامات اجرایی دستگاههای مجری مشخص شد.

در طول این سال ها اما کمیسیون تخصصی اوقات فراغت بارها تشکیل جلسه داده برون داد این ۱۰جلسه در طول دو سال گذشته طرح ها و اقداماتی بوده است که مشخص نیست چه تعدادشان عملیاتی شده اند و کدام یک تنها بر روی کاغذ باقی مانده اند.اقداماتی مانند بازطراحی پورتال جامع اوقات فراغت جوانان که قرار بود در سال گذشته به صورت کامل اجرایی و عملیاتی شود و به عنوان یک بانک اطلاعاتی ارزشمند در اختیار جوانان قرار گیرد.

 

در این پورتال که هدف از ایجاد آن دسترسی سهل و سریع مخاطبان به اطلاعات فراغتی مراکز و برناهه هایشان اعلام شده بود و جوانان می توانستند با مراجعه به آن نسبت به ثبت نام در کلاس ها و فعالیت های تعیین شده اقدام کنند، هنوز ردی از سرویس دهی به چشم نمی خورد.گویی سازمان ها و نهادهای دولتی هنوز برنامه ای برای پر کردن اوقات فراغت جوانان تدوین نکرده اند که بخواهند با استفاده از پورتال های استانی نسبت به اطلاع رسانی آن اقدام کنند.

حال اما بعد از گذشت ۱۲سال از تصویب سند ساماندهی اوقات فراغت در شورای عالی جوانان کشور، بررسی ها از نحوه پر کردن اوقات فراغت توسط جوانان حکایت از وضعیتی بحرانی دارد. وضعیتی که مقصر اصلی آن کم کاری دستگاههای مسئول و اجرایی است که وقتی بر روی گزینه فعالیتشان در پورتال های ایجاد شده کلیک می کنیم، پیامی به غیر از "موردی یافت نشد" به چشم نمی خورد.

سیر اوقات فراغت در فضای مجازی

دکتر مجید ابهری رفتار شناس و  رئیس بنیاد علوم رفتاری از آخرین دستاوردهای تحقیقاتی بنیاد رفتاری و بنیاد صیانت از نهاد خانواده قوه قضائیه پرده بر می دارد و می گوید: متاسفانه بر اساس آخرین پژوهش های میدانی صورت گرفته در کشور، ۸۵درصد از نوجوانان و جوانان ۱۱تا ۲۲سال روزانه بین ۴تا ۹ساعت از اوقات فراغت خود را به انجام بازی های رایانه ای و یا حضور در فضای مجازی سپری می کنند.

"این موضوع وقتی دردناک می شود که علاوه بر اعتیاد گسترده دانش آموزان و جوانان به حضور مداوم در فضای مجازی، بخش زیادی از جستجوهای این گروه سنی در فضای نت به موضوعات غیر اخلاقی منتهی می شود."

رئیس هیئت مدیره بنیاد صیانت از نهاد خانواده کم کاری نهادهای مسئول در امر آموزش و تولید محتوای غنی برای پر کردن اوقات فراغت را علت اصلی این وضعیت دردناک می داند و معتقد ا ست: تعطیل شدن امور پرورشی در مدارس و عملکرد ضعیف دستگاه های آموزشی و فرهنگی در استفاده و بکارگیری ابزارهای نوین برای ترویج موضوعات دینی و ایرانی باعث تاثیر گذاری بیشتر فرهنگ غربی بر روی جوانان شده است.

به گفته این رفتارشناس، به علت همین اوقات فراغت زیاد و بدون راهکاری برای پر کردن مناسب آن، خودنمایی جنسی در فضای مجازی نیز به آسیبی نوپدید در فضای مجازی تبدیل شده و حتی بعضا نوجوانان ۱۰و ۱۱ساله دست به انتشار تصاویر نیمه عریان خود در شبکه های مجازی می زنند. این آسیب اگرچه نوپدید است اما می توان با آموزش صحیح نوجوانان در مدارس و عرضه اقلام بومی فرهنگی مطابق با فرهنگ و دین جلوی بخشی از این آسیب ها را گرفت.

راستی مسئول ساماندهی و متولی اصلی اوقات فراغت تعطیلات سه ماه تابستان کودکان و نوجانان کدام ارگان و نهاد است؟ مدارس و آموزش و پرورش؟ کانون های فرهنگی و هنری مساجد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؟ دهیاری ها و شهرداری ها؟ خانه های قرآنی و اداره تبلیغات اسلامی؟ وزارت ورزش و جوانان یا طبق معمول همه کم کاری های نهادهای دیگر، پایگاه های مقاومت بسیج ؟

شنبه 14/5/1396 - 16:44
خاطرات و روز نوشت


 
 
صفحه ی اینستاگرام را به هوای پیگیری اخبار روز باز کرده ام.تقریبا از هر ده پست یکی با مناسبت کیک و بادکنک و کادو به روز شده است! عکس ها از زاویه ای هنرمندانه و ژست ها انتخاب شده و منظم مرتب اند.

فرقی ندارد مناسبت این عکس چه بوده: تولد، سالگرد ازدواج، قبولی در دانشگاه، یا هر مناسبت دیگری...

تمام این خوشحالی ها با حضور یک کیک و چند بادکنک ثبت شده اند. انگار این دو عضو ثابت شادی های ما شده اند. شادی هایی که البته زیاد هم مطمئن نیستیم واقعا در پشت دوربین حضور داشته اند یا فقط برای دلخوشی روی صفحه آمده اند.

خبری از خلاقیت در مناسبت ها نیست. هیچ کس سعی نکرده شادی اش را به روشی تازه و خلاقانه تر برگزار کند.

مثلا روز تولدش با حضور در یک موسسه ی خیریه به محرومان آن موسسه شادی کوچکی هدیه دهد. یا روز تولدش یک حال خوب به این دنیا اضافه کند. یک جوری حضور خودش را معنا ببخشد که یعنی وجود من در این دنیا دلیلی داشته و بی جهت نبوده، ماموریت خودم را خوب شناخته ام و سعی در اعتلای آن دارم.

یا به بهانه ی سالگرد ازدواجش چند جوان را هم از نعمت همراه و همسر بهره مند کند.

خوشحالی ها صوری اند. گاهی رنگ رقابت گرفته اند. نهایت خلاقیت این مناسبت ها این بوده که در فضایی غیر از منزل برگزار شده و احیانا تعداد دیگری هم در کنار صاحب مجلس حضور یافته اند. هیجان ها و خوشحالی آن روز با چند آهنگ و رقص و نورافشانی فروکش کرده اند و جالب است که خیلی از این آدم ها برای سوال "هدف شما از زندگی چیست؟" جواب قابل قبولی ندارند.

فیلم ها شبیه فیلم عروسی پر شده اند. انگار همه قبول کرده اند که ساعاتی بعد فیلم این لحظه ها به انظار عده ی زیادی خواهد رسید و باید خیلی شیک و رسمی در صحنه حاضر شد. تمام لذت هایی که می تواند در دل طرف ذخیره شود به ثبت دوربین ها و گوشی ها رسیده ند و شخص هرلحظه باید مواظب فعل و انفعالات خودش باشد.

این حکایت لحظه هایی از خوشی های ما شده است...

فضایی که سعی می کند همه را خوشبخت نشان دهد و این دغدغه را به جان دیگری بیاندازد که تو از بقیه عقب تری!

چهارشنبه 11/5/1396 - 15:35
اخبار

 

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، مرتضی شعبانی، هنرمند برجسته همدانی ۱۴ تابلو از آثار خوشنویسی و تذهیب خود را به آستان مقدس حضرت علی(ع) تقدیم کرد.

 آثار این هنرمند برای نصب در موزه حضرت فاطمه زهرا(س) با حضور مسئولان ایرانی، تقدیم تولیت آستان مقدس امیرالمومنین حضرت علی (ع) شد.

گفتنی است در راستای قدردانی از این اقدام، پرچم متبرک حرم مطهر امیرالمؤمین(ع) به این هنرمند اهدا شد که او نیز در راستای حفظ و نگهداری از این پرچم متبرک، آن را به ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان همدان تحویل داد.

مرتضی شعبانی دارای مدرک استادی از انجمن خوشنویسان ایران بوده و تا کنون ۱۸ نمایشگاه خوشنویسی انفرادی و ۲۰۰ نمایشگاه جمعی در سطح کشور برگزار کرده است.

 

اهدای تابلوی خوشنویسی

چهارشنبه 11/5/1396 - 15:5
مصاحبه و گفتگو

وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی اعلام کرد که کشورش به همکاری با کشورهای امضا کننده برجام ادامه می دهد تا بتواند پایبندی ایران به توافق هسته ای را به چالش بکشد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت وزارت خارجه آمریکا، «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات خود گفت: فکر می کنم رئیس جمهور ترامپ در بیان نارضایتی خود از برجام صریح بوده است.

وی در ادامه گفت: ما به مذاکراتمان درباره سودمندبودن برجام ادامه می دهیم تا مطمئن شویم که آیا این توافق سودمند است یا خیر. به نظر من اولین چیزی که برجام باید تامین کند سودمندی برای آمریکا و تامین منافع ماست و اگر این توافق برای ما سودمند نباشد دلیلی ندارد آن را حفظ کنیم.

تیلرسون در خصوص موضع کشورهای اروپایی در خصوص برجام نیز گفت: ما در حال همکاری با دیگر متحدانمان بخصوص اروپائی ها در خصوص برجام هستیم تا مطمئن شویم که آیا همه جنبه های برجام به اجرا در می آید یا خیر. ما ایران را در خصوص تعهداتش پاسخگو می کنیم و در واقع این موضوع را که آیا ایران در عمل به تعهداتش به روح و جسم برجام پایبند بوده یا خیر را به چالش می کشیم.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه به اختلاف نظر خود با ترامپ در خصوص برجام نیز اشاره کرد.

چهارشنبه 11/5/1396 - 15:3
عقاید و احکام

به گزارش خبگزاری فارس، داود فتحعلی بیگی از اساتید دانشگاهی و پژوهشگران هنرهای نمایشی کشور، هم‌زمان با هفته کرامت در گفت‌وگو با پایگاه خبری حوزه هنری به بیان پرداخت هنر در وصف خصوصیت‌های اخلاقی و شجاعت‌های ائمه اطهار(ع) به شیوه نقالی پرداخت و اظهار داشت: در قلمرو هنرهای آیینی تاثیر حضرت علی (ع) بسیار واضح و مبرهن است. چرا که جدای از دلاورمردی‌های ایشان، وی داماد پیامبر (ص) است. به این ترتیب بخشی از این قلمرو به زندگی‌نامه ایشان مربوط می‌شود.

وی افزود: شخصیت حضرت علی (ع) آنچنان جذاب و تاثیرگذار است که پیروان بسیاری را با خود همراه دارد. این پیروان و علاقه‌مندان هر یک به نوعی سهم خود را در ادای احترام و ارجمندی به ایشان نشان می‌دهند. فردی در حوزه نقاشی و دیگری در حوزه شعر و ادب به این شخصیت منزه پرداخته و بیانات حضرت را بازگو می‌کند.

فتحعلی بیگی با عنوان نمونه‌ای از آثار منظوم در این زمینه گفت: نمونه ارادت به حضرت علی(ع) در منظومه باذل مشهدی با عنوان «حمله حیدری» و یا «علی‌نامه» آمده است. همچنین آثار بسیار دیگری در این زمینه کار شده است که در میان آن ها یکی از مهم‌ترین آثار گفته شده همین «حمله حیدری» است.

وی افزود: حمله حیدری از مشهورترین حماسه‌سروده‌های مصنوع ادبیات فارسی است. این اثر از شیوه حماسه سرایی وام گرفته و خواسته تا در وصف و شرح شخصیتی که از مرزهای اسطوره و تاریخ رد کرده است سخن گوید.

این استاد هنرهای نمایشی ادامه داد: منقبت خوانی از گذشته‌های دور رواج داشته است. منقبت خوانی ائمه(ع) از ویژگی‌های رسانه‌ای برخوردار است، چرا که مردم می‌توانستند به وسیله آن اطلاعات تاریخی خوبی دریافت کنند و با واقعیت وجودی آن حضرات آشنا شوند.

فتحعلی بیگی افزود: کنار همه این مسائل، نقالان این داستان را با نقاشی‌های هنرمندان و بیان حماسی اشعار این اثر تاریخی برای مردم بازگو و بار دیگر آن را مرور می‌کردند. این کار برای عموم مردم انجام می‌شد. البته در ماه مبارک رمضان بیشتر رنگ و بو می‌گرفت. چرا که در این ایام سالروز شهادت حضرت و نیز روزهای استغفار آدمی و رحمت الهی است.

وی ادامه داد: آثار منظوم حماسی مذهبی بسیاری که سروده شده‌اند، دارای یک شخصیت ثابت با حضور پر رنگ هستند. آن شخصیت کسی نیست جز وجود امیر‌المومنین(ع) در این آثار که بازخوانی آن ها برای عموم مردم خالی از لطف نیست. مرور این آثار چه در زمان حیات شاعر و نویسنده و چه در زمان عدم حیات آن ها رایج بوده و هیچ‌گاه کهنه نخواهد شد. چرا که حضرت علی(ع) هیچ گاه کم رنگ نخواهد شد و همیشه در قلب عموم مردم حضور خواهد داشت.

این پژوهشگر هنرهای نمایشی افزود: میان هنرهای آیینی در زمینه نقالی، هنر منقبت‌خوانی هم رواج داشته است. این هنر به مناقب ائمه و اهل بیت می‌پردازد. در نقب حضرت علی و نقالی آن، محسنات، دلاوری‌ها، خصایل، فضایل، محامد، محمدت‌ها و نیکی‌ها این حضرت بیان می‌شود. این کار موجب برجسته‌تر شدن شخصیت حضرت در میان دیگر شخصیت‌های اثر می‌شود و نمایی حماسی و پهلوانی به آن می‌دهد.

وی در پایان با اشاره به پرداخت هنرهای نمایشی به برجستگی‌های شخصیتی اهل بیت اشاره کرد و ادامه داد: در هنر نقالی به اخلاق و فضایل برجسته ائمه(ع) پرداخته می‌شود و عدم پرداخت به یک مورد از اخلاق آنها دلیل بر عدم وجود این محاسن نیست. به عنوان مثال یکی دیگر از شخصیت‌های ائمه اطهار(ع) که می‌توان به آن اشاره کرد، حضرت امام حسن مجتبی(ع) است. چرا که ایشان به کریم اهل بیت(ع) مشهور است. این شهرت به آن دلیل نیست که اخلاق مذکور در دیگر اشخاص اهل بیت (ع) وجود نداشته است. اما ویژگی مورد نظر در وجود ایشان و در برهه‌ای تاریخی بیشتر مورد نظر قرار گرفته است. ایشان از سجایای متعدد دیگری نیز برخوردار هستند. اما به تناسب وقایع تاریخی و برجستگی زمانی شهرت بیشتری یافته است.

چهارشنبه 11/5/1396 - 12:55
سخنان ماندگار

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، طبق فرمایش قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع)، اهل ایمان در کارهای مهم اهل شور و مشورت هستند. حضرت رضا(ع) مسأله مشورت را تا بدان حد مهم می‌دانند که فتوا به جواز مشورت با زیردستان نیز می‌دهند.

اصل مشورت جایگاه مهمی در روابط اجتماعی دارد. طبق فرمایش قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع)، اهل ایمان در کارهای مهم اهل شور و مشورت هستند و از طریق تضارب آراء به نتیجه می‌رسند و بر اساس «خِرد جمعی»‌کارهایشان را سامان می‌دهند.

حضرت رضا(ع) مسأله مشورت را تا بدان حد مهم می‌دانند که فتوا به جواز مشورت با زیردستان نیز می‌دهند. یکی از یاران امام به نام «حسن بن جهم» می‌‌گوید روزی نزد امام نشسته بودیم. حضرت نکته‌ای در باب جدشان امیرمؤمنان(ع) یادآور شدند: با وجود اینکه حضرت علی(ع) از تمام عقول بشر برتر بود اما گاهی با غلامی سیاهپوست از سودان مشورت می‌کرد و می‌فرمود: «انّ الله تبارک و تعالی رُبّما فتح لسانه؛ همانا خداوند گاهی زبان او [غلام سیاهپوست سودانی] را می‌گشاید.

اما آیا با هر فردی می‌توان مشورت کرد؟ در ادامه با استناد به جلد نخست کتاب «سبک زندگی رضوی» به این پرسش پاسخ می‌دهیم.

مشاوران دوگونه هستند:

اول) نااهلان

کسانی که سزاوار مشورت نیستند خصایصی دارند، این ویژگی‌ها در روایت‌ها به شرح زیر آمده است:

1) افراد فرومایه

کسی که مایل است زندگی‌اش سر و سامان گیرد و دوستانش افزایش یابند، شایسته نیست با افراد دون‌صفت و فرومایه مشورت کند. مشورت با اشخاص بی‌شخصیت پیامدهایی در پی دارد. امام صادق(ع) در این ارتباط در حدیثی می‌فرمایند: آنان در امانت خیانت می‌کنند، در مشورت دروغ می‌گویند و انسان را به خواری و پستی می‌کشانند.

2) اشخاص ترسو

افرادی که ترس بر آنها غالب باشد شایسته مشاوره نیستند. آنان مسائل کوچک را بزرگ می‌کنند و امور مهم را بی‌اهمیت جلوه می‌دهند. انجام کارهای مهم نیازمند اندکی ریسک و جرأت است. افرادی که هراسناک باشند خطر را بیش از اندازه می‌بینند و درست نمی‌توانند مشورت دهند.

3) افراد بخیل

به سامان رساندن کارها نیازمند هرینه‌های مالی است. از آنجا که افراد خسیس نمی‌توانند خرج کنند، طبعاً نمی‌توانند طرف مشورت قرار گیرند. امام هشتم شیعیان به نقل از رسول خدا(ص) در حدیثی جامع فرمودند: با ترسو مشورت مکن، زیرا چنین شخصی راه موفقیت تو را تنگ می‌کند. با بخیل [نیز] مشورت مکن، زیرا تو را از دستیابی به اهدافت بازمی‌دارد. با شخص حریص [هم] مشروت مکن، حرص خود را برای تو تزئین می‌کند [و مانع موفقیتت می‌شود]، ترس، بخل و حرص غرایزی هستند که جامع آنها سوءظن به خداست.

دوم) افراد اهل مشورت

بیشترین صفتی که برای مشاور درنظر گرفته شده، دانش و معرفت است. اساسی‌ترین فلسفه مشروت، ضعف دانش است. اصولاً انسان‌ها به دلیل ابعاد مسئله‌ای را نمی‌دانند و نیازمند دانش و خرد دیگرانند، به سمت مشاور می‌روند. پس مهمترین خصیصه مشاور، خرد و تجربه است. مشکلات زندگی را نمی‌توان با خرد فردی حل کرد.

با مشورت می‌توان عقل‌ها را به یکدیگر سنجاق کرد و به رأی استواری رسید. حضرت رضا(ع) در بیانی زیبا فرمودند: اگر با کسی مشورت کردی به نظر وی توجه کن وگرنه انتظار مشورت بیشتر نداشته باش.

* آثار مشورت چیست؟

امروزه روابط اجتماعی بسیار پیچیده شده است. در عصر حاضر حاضر در بسیاری از موارد، حلقه‌های فکر و مشورت تشکیل می‌شوند تا در امور مختلف اقتصادی، سیاسی و نظامی به شور نشینند و از آراء یکدیگر استفاده کنند. این رویه امروز در جای جای جهان و مراکز مهم بین‌المللی به چشم می‌خورد. علت آن است که نخبگان جهان این شیوه را مناسب دانسته و برگزیده‌اند.

مشاوره، کارکردهای مثبتی دارد که عبارتند از:

ـ از لغزش‌ها می‌کاهد؛

ـ استعدادها را شکوفا ساخته و رشد می‌دهد؛

ـ موجب می‌شود سرمایه‌های انسانی یک ملت از دست نرود؛

ـ در صورت پیروزی، حسادت کمتر بروز می‌کند، زیرا دیگران پیروزی را به حساب خودشان می‌گذارند؛

ـ در شکست‌ها زبان ملامت کند می‌شود، زیرا دیگران خودشان را در این نتیجه شریک می‌دانند؛

ـ دوستان از دشمنان بازشناخته می‌شوند؛

ـ موجب احترام گذاردن به افکار مردم است، پس علاقه‌ها و محبت‌ها را افزایش می‌دهد.

فرآیند نیل به نتیجه دو مرحله دارد: تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری. جایگاه مشورت در مرحله نخست قرار دارد، اما تصمیم‌گیری به عهده مدیر است. هرگاه مدیر نیازمند مشورت شد، برای نیل به رأی نهایی، جلسه یا جلسه‌های مشورت برگزار می‌کند تا فرایند تصمیم‌سازی شکل گیرد، ولی بعد از آشکار شدن ابعاد مسئله، شخص مدیر باید تصمیم بگیرد و رأی اتخاذ کند، البته مرحله سومی باقی می‌ماند که آن توکل بر خداست تا خداوند اسباب و شرایط را در راستای نیل به نتیجه دلخواه قرار دهد. این مراحل سه‌گانه در آیه‌ای بیان شده است: وشاورهم فی الامر فإذا عزمت فتوکل علی‌الله ان الله یحب المتوکلین؛ و در کار[ها] با آنان مشورت کن و چون تصمیم گرفتی، بر خدا توکل کن، زیرا خداوند توکل‌کنندگان را دوست می‌دارد.

امام رضا(ع) در بیانی زیبا به سفارش‌های لقمان به فرزندش اینگونه اشاره می‌کنند: اگر با گروهی به مسافرت رفتی، در امورتان زیاد مشورت کنید. در برخوردت خنده‌رو باش. در وسایل مثل خوراک و ... میان همسفرانت کریم و بخشنده باش. اگر تو را دعوت کردند اجابت نما و اگر یاری طلبیدند به کمک آنها بشتاب. کمتر حرف بزن و بیشتر شنونده باش. نماز زیاد بخوان. در ارتباط با وسایل نقلیه و آب و خوراک بخشنده و سخی‌النفس باش. اگر برای شهادت حقی از تو خواستند به نفع آنها شهادت بده و در مقام مشورت تمام فکرت را به کار بگیر تا رأی بهتری بدهی. تصمیم به انجام کاری نگیر، مگر آنکه خوب فکر کنی و ثابت قدم شوی. در راهنمایی و مشورت جازم و قاطع نشوی مگر آنکه در همه حالت‌ها قیام و قعود و خواب و بیداری و خوردن و نماز خواندن به آن فکر کنی، چون کسی که در خیرخواهی فکر حق را خالص نمی‌کند و حقیقتاً برای مشاور خیرخواهی ندارد، خداوند فکر صائب و روحیه امانت‌داری را از او خواهد گرفت.

چهارشنبه 11/5/1396 - 12:51
موسيقي

 

 

 

مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: علت مرگ محمود جهان، خواننده معروف بوشهری ایست قلبی بوده است.
 
به گزارش جام جم آنلاین، عباس زارع نژاد به ایرنا گفت: محمود جهان از صبح امروز بعد از آنکه از خواب بیدار شده، دچار درد در قفسه سینه و بازوی چپ بوده است، حتی هنگام صرف صبحانه نیز یک قرص زیر زبانی هم استفاده کرده، اما ساعتی بعد در خانه(بندرماهشهر) دچار ایست قلبی شده است.

وی گفت: پس از این حادثه همراهان وی با خودروی شخصی او را به بیمارستان پتروشیمی ماهشهر منتقل کردند.

مشاور اطلاع رسانی وزیر بهداشت اضافه کرد: هنگامی که محمود جهان به بیمارستان رسید علایم حیاتی نداشت. البته در بیمارستان احیای قلبی - ریوی برای او انجام شد و برای لحطاتی ضربان قلب او برگشت اما دقایقی بعد دوباره دچار ایست قلبی شد و این خواننده معروف اهل بوشهر دعوت حق را لبیک گفت.

این خواننده مطرح کشورمان به مناسبت دهه کرامت برای اجرای کنسرت به مدت ۳ شب به منظور زنده نگه داشتن موسیقی محلی که با فرهنگ و رسوم مردم خوزستان ارتباط عمیقی دارد، راهی بندرماهشهر شده بود.

محمود جهان (پولادی) در سال ۱۳۳۰ در آبادان و در محله احمدآباد به دنیا آمد.

این خواننده معروف اهل بوشهر، کارمند بازنشسته شرکت نفت بود؛ پدر جهان که اهل تنگستان بوشهر بود، شروه خوانی می کرد و از جمله چهره های شناخته شده این شهر بود.

وی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با اجرای ترانه " یا الله یا خدا" در برابر بنیانگذار انقلاب اسلامی نماد بزرگی و همدلی و اتحاد مردان تنگستانی را به نمایش گذاشت.

از سال ۱۳۶۶ تا امروز ۳۲ آلبوم از محمود جهان در بازار ارائه شده است

سه شنبه 10/5/1396 - 15:48
موسيقي

روابط عمومی دادستانی کل کشور درباره کنسرت شهرام ناظری در قوچان اطلاعیه ای صادر کرد.به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی دادستانی کل کشور درباره کنسرت شهرام ناظری در قوچان اطلاعیه ای صادر کرد.

نظر به عدم برگزاری کنسرت جناب آقای شهرام ناظری در شهرستان قوچان و فضاسازی های انجام شده و به منظور تنویر افکار عمومی به اطلاع می رساند:

۱) دادستان محترم قوچان پس از دریافت گزارشی مبنی بر ناایمن بودن محل پیش بینی شده، ضمن معاینه محل دستور بررسی صادر که نتیجه این بررسی ناایمن بودن محل برگزاری را تأیید می نماید.

۲) مراتب را به دست اندرکاران برگزاری مراسم اعلام و درخواست تعیین محل مناسب دیگری می شود که از سوی متولیان امر مورد توجه واقع نمی گردد.

۳) متعاقباً دادستان شهرستان با دعوت از کارشناسان رسمی دادگستری موضوع ایمنی محل برگزاری مراسم را مورد بررسی مجدد قرار می دهد که هیأت کارشناسی به اتفاق و طی ۷ بند، محل پیش بینی شده را فاقد معیارهای لازم برای برگزاری چنین مراسمی اعلام می نمایند.

۴) در نهایت با توجه به موارد پیش گفته و نظریه کارشناسان و به منظور پیشگیری از خطرات تهدیدکننده جان و مال شهروندان که از جمله وظایف دادستان بوده است دستور جلوگیری از برگزاری مراسم در آن محل و اجرای آن در محل مناسب دیگری صادر می شود که تصمیمی منطبق با قانون و شرح وظایف سازمانی محسوب می گردد.

سه شنبه 10/5/1396 - 15:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته