• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
آرشیو

قرآن از نگاه دانشمندان
قرآن مجید، برترین و آخرین پیام خداوند و بزرگ ترین گوهر گرانبهای به جای مانده از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سرچشمه جوشان معارف اسلامی و اقیانوس بیکران حقایق است. ا

فلسفه متشابهات
پرسش: برخی از آیات قرآن كریم، معنا و مفهوم صریح و روشنی ندارد كه از آن به متشابهات نام می‌برند، لطفا به نحو اجمال توضیح دهید فلسفه و حكمت این نوع آیات در قرآن چیست؟

راه درک قرآن از نظر ملاصدرا
ملاصدرا می‏گوید: و للقرآن فی كل مرتبة و مقام حملة برای قرآن كریم در هر مرتبه و مقامی حاملان خاصی وجود دارد.

تاریخچه ای از قرآن
قرآن کریم برای اولین بار در ایران در سال ۱۲۴۶ هجری قمری در دوره قاجاریه با چاپ حروفی منتشر شد

مسجد در قرآن
سنت خدا بر این است که عبادت او در مساجد انجام یابد؛ همچنین بناى مسجد و آبادی آن جزو سنت‌های الهی است؛ لذا اراده‌ی خدای متعال بر این است که خانه‌ها و مکان‌هایی را خالص برای یاد او قرار داده شود.

رمزگشایی ژاپنی‌ها از تاکید قرآن بر مصرف زیتون
باسوادترین مردم کره روی زمین باید در مقابل ساده ترین کلمات قرآن شاگردی کنند، هر کلمه قرآن یک پایان نامه دکتری و پزشکی است.

آیا آفرینش آسمان و زمین و ارزاق ، در شش روز است یا هشت روز!؟
قرآن می گوید: آفرینش آسمان ها و زمین چند روز طول کشید؟ پروردگار شما، خداوندى است که آسمانها و زمین را در شش روز آفرید...

بالاترین شهادتی که در قرآن آمده است
سوره ای به نام سوره «شهد الله» وجود ندارد، بلکه آیه‌ای است که خداوند در آن به وحدانیت خود شهادت داده و در روایات و به تبع آن، در میان مفسران بدان آیه، آیه «شهد الله» می‌گویند:[1] «شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ وَالْمَلاَئِكَةُ وَأُوْلُواْ الْعِلْمِ قَآئِمَاً بِالْقِسْطِ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَكِیمُ ».[2]

20 نكته روش حفظ قرآن
براى حفظ قرآن روش‏هاى گوناگونى بيان و تبيين شده كه هر كدام در جاى خود، داراى ويژگى‏هايى است و هر كس نيز امكان دارد بر اساس استعداد، ذوق و سليقه، شرايط شخصى و تجربه عملى خويش، داراى روش خاص و شخصى در حفظ قرآن باشد. ولى روش پيشنهادى ما در حفظ قرآن، بر مبناى حفظ «تفكيكى» آيات، صفحات، سوره‏ها و جزءهاى قرآن و سپس بر مبناى حفظِ «تركيبى» و تكرار آن‏ها بر اساس قسمت‏هاى «سه» تايى - «سه» تايى است.

مبارزه الياس (ع) با طاغوت زمانش
هنگامي كه يوشع بن نون بعد از موسي ـ عليه السلام ـ بر سرزمين شام مسلّط شد، آن را بين طوايف سبطي‎ها(ي دوازده گانه) تقسيم نمود، يكي از آن گروهها كه الياس ـ عليه السلام ـ در ميانشان بود در سرزمين بَعْلُبَك (كه اكنون يكي از شهرهاي لبنان است) سكونت نمودند.

  • تعداد رکورد ها : 940