• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1039
تعداد نظرات : 38
زمان آخرین مطلب : 4144روز قبل
اعتیاد و سیگار

مواجهه با دود سیگار در دوره شیرخوارگی موجب کاهش رشد می‌شود

طبق نتایج یک پایان‌نامه مواجهه با دود سیگار در دوران شیرخوارگی موجب افت شاخصهای رشدی وزن و قد می‌شود.

آذر شمس دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت مادر و کودک در گفت‌وگو با  ایسنا گفت: مواجهه شیرخواران با دود سیگار یکی از مهمترین مشکلات بهداشت عمومی است. تاکنون در ایران مطالعه‌ای به‌منظور بررسی تاثیر مواجهه با دود دست دوم سیگار بر رشد شیرخوار انجام نشده است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مواجهه با دود دست دوم سیگار بر رشد وزن، قد و دورسر شیرخواران بود.

وی افزود: این مطالعه از نوع همگروهی آینده‌نگر بود. دو گروه مورد مطالعه شامل 51 گروه مواجهه یافته و 51 شیرخوار در گروه مواجهه نیافته بودند که در سه دوره 5 تا 7 روزگی و 2 ماهگی و چهار ماهگی شاخصهای رشدی وزن، قد و دورسر آنها اندازه‌گیری شد. نمونه ادرار آنها نیز در هر بار پیگیری جمع‌آوری شد. مواجهه با دود دست دوم سیگار از دو طریق پرسشنامه و کوتینین ادرار شیرخوار ارزیابی شد.

شمس تصریح کرد: نتایج مطالعه حاضرنشان داد مواجهه با دود دست دوم سیگار در دوران شیرخوارگی موجب افت شاخص‌های رشدی وزن و قد در 4 ماهه اول زندگی می‌شود.

 

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 73789
يکشنبه 9/7/1391 - 17:50
اخبار

مناسب‌ترین درمان برای افتادگی پلک

هر چه سن فرد بیشتر باشد جراحی پلک با موفقیت بیشتری همراه است.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر غلامرضا خاتمی‌نیا اظهار کرد: افتادگی پلک عارضه‌ای نسبتاً شایع است که می‌تواند دلایل مادرزادی یا اکتسابی داشته باشد. در موارد مادرزادی، ممکن است در دوره جنینی عصب مربوط به حرکت پلک تشکیل نشده و در نتیجه پلک تکان نخورد.

وی افزود: در برخی موارد نیز عضله‌ای که حرکت را ایجاد می‌کند یا تشکیل نشده و یا ناقص است و قدرت حرکت دادن پلک را ندارد که در این صورت قدرت باز و بسته کردن چشم از بین می‌رود دلیل این مشکل مادرزادی نامشخص است.

خاتمی‌نیا تصریح کرد:‌ گاهی نیز ممکن است در اثر ضرباتی که به چشم وارد می‌شود عصب آسیب دیده یا قطع شده و فرمان باز و بسته کردن از مغز به چشم نرسد. هر یک از این حالات را می‌توان با جراحی پلک ترمیم کرد.

این چشم پزشک گفت: این عارضه در سنین پایین موجب تنبلی چشم یا عیوب انکساری می‌شود و می‌تواند در ظاهر فرد نقش زیادی داشته باشد. کودکانی که دچار این حالت هستند گوشه‌نشین شده و آن را یک عیب در خود می‌دانند.

وی ادامه داد: در صورتی که پلک آن‌قدر پایین باشد که جلوی چشم را بگیرد حتماً باید در هر سنی جراحی شود زیرا ممکن است بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد ولی اگر مشکل خیلی شدید نباشد، بهتر است تا سن هجده سالگی صبر کرده و سپس جراحی انجام شود.

خاتمی‌نیا گفت: جراحی در سنین بالاتر بهتر پاسخ می‌دهد. زمانی که سن فرد به حدی باشد که برای جراحی نیاز به بیهوشی نباشد می‌توان عمل بهتری انجام داد.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 74309
يکشنبه 9/7/1391 - 17:48
آموزش و تحقيقات
جعفری بر لزوم اختصاص اعتبار برای ارائه شیر به دانش‌آموزان تأکید کرد:

اجرای طرح شیر مدارس سرمایه‌گذاری است نه هزینه

دبیر دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با اعلام اینکه اجرای طرح شیر مدارس، سرمایه‌گذاری بلند مدت در کشور است، گفت: مسئولان وزارت آموزش و پرورش نباید اختصاص این اعتبارات را هزینه بدانند، بلکه این اعتبارات سرمایه‌گذاری برای آینده‌ای روشن و بدون بیماری در کشور است.

به گزارش قدس آنلاین قاسم جعفری در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به اظهارات دبیر انجمن لبنی کشور در رابطه با منتفی شدن طرح شیر مدارس به‌علت ثبت نشدن قرارداد بین وزارت آموزش و پرورش و این انجمن، تصریح کرد: ارائه شیر طی چند سال اخیر در مدارس، جزء یکی از ایده‌ها و برنامه‌های خوب در جهت تقویت سلامت جامعه و دانش‌آموزان بوده است.

نماینده مردم بجنورد، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تهیه شیر برای مناطق محروم که به لحاظ تغذیه‌ای دچار مشکل هستند، ضروری است؛ یادآور شد:‌ هم‌اکنون به‌علت مشکلات اقتصادی، خانواده‌ها قادر به خرید و تأمین نیازهای دانش‌آموزان و کودکان به‌ویژه شیر نیستند، از این‌رو وزارت آموزش و پرورش باید در جهت اجرای طرح شیر مدارس تلاش بیشتری داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه اگر وزارت آموزش و پرورش بودجه لازم را برای اجرای طرح شیر مدارس دارد، باید در جهت اجرای هرچه سریعتر این طرح تلاش کند، اعلام کرد:‌ به طور حتم اگر این وزارتخانه قادر به تأمین اعتبارات این طرح نیست، رئیس‌جمهور و هیأت دولت باید برای تخصیص آن تلاش کنند.

جعفری دانش‌آموزان و نوجوانان را آینده‌سازان کشور دانست و بیان کرد: اگر این گروه از جامعه دچار سوء تغذیه شوند، به‌طور حتم آینده کشور با مشکل و خطر روبه‌رو می‌شود.

این نماینده مجلس نهم، با اعلام اینکه اجرای طرح شیر مدارس، سرمایه‌گذاری بلند مدت در کشور است، تصریح کرد: مسئولان وزارت آموزش و پرورش نباید اختصاص این اعتبارات را هزینه بدانند، بلکه این اعتبارات سرمایه‌گذاری برای آینده‌ای روشن و بدون بیماری در کشور است.

وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش باید به شعار پیشگیری بهتر از درمان است، اعتقاد داشته باشد، گفت: این وزارتخانه باید روند اجرای طرح شیر مدارس را تسریع ببخشند و جزء اولویت‌های خود قرار دهند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، بر لزوم اجرای برنامه شیر مدارس در سال تحصیلی جاری تأکید کرد و افزود: اجرای این برنامه حتی می‌تواند خصوصیات فیزیولوژیک جامعه آینده را طراحی کند.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 73354
يکشنبه 9/7/1391 - 17:47
بیماری ها

مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: هرچند ‌هیچ موردی از وبا در استان دیده نشده ولی با این وجود باید بهداشت مواد غذایی و آب رعایت شود.

به گزارش قدس آنلاین ،مهران معلم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: بیماری‌های روده‌ای واگیر در طول سال در دو دوره زمانی بهار و پاییز افزایش می‌یابند. عامل بیماری‌هایی مانند وبا برای این که خود را نشان دهند به دما، رطوبت و محیط مناسب احتیاج دارند، بهترین دما برای رشد این باکتری‌ها 16 تا 37 درجه سانتی‌گراد است که در پاییز و بهار فراهم می‌شود.

وی افزود: در تابستان به دلیل دمای زیاد هوا این باکتری قدرت رشد ندارد و خطر آن حس نمی‌شود. در زمستان نیز دما تقریبا کمتر از 16 درجه است و بیماری بین افراد منتقل نمی‌شود بنابراین مهم‌ترین پیک این بیماری در پاییز رخ می‌دهد که در این بازه زمانی تعداد موارد شبه وبا نیز بیشتر است.

معلم با بیان این‌که راه انتقال بیماری وبا، آسان، دهانی و مدفوعی است، تصریح کرد: این بیماری به دلیل راه انتقال آسان، در زمانی کوتاه شیوع زیادی می‌یابد. کلر به راحتی می‌تواند این باکتری را از بین ببرد. کلر در دیگر فصول سال در حد 0.5 تا 0.8 پی‌پی‌ام در آب آشامیدنی ریخته می‌شود اما برای مبارزه با این باکتری در پیک زمانی اواسط مهر تا اواخر آذر مقدار کلر به 0.8 تا یک پی‌پی‌ام افزایش خواهد یافت.

مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: کارشناسان بهداشت محیط با حضور در مراکز آب و فاضلاب از آب نمونه‌برداری کرده و آزمایش کلرسنجی و باکتریولوژیکی را انجام می‌دهند. مقدار کلر باقی‌مانده در آب نیز بسیار مهم است و نباید هیچ گاه به صفر برسد.

وی ادامه داد: در این بازه زمانی برای پیشگیری از انتقال بیماری وبا در مناطق روستایی، آموزش‌هایی در زمینه تامین آب سالم و ترمیم شکستگی لوله‌های آب داده می‌شود. در کل استان نیز سفره‌خانه‌ها، مغازه‌ها، رستوران‌ها و مراکز عرضه مواد غذایی مورد بازرسی قرار می‌گیرند و اگر مورد مشکوکی یافت شود به مراجع قضایی اعلام شده و در صورت تکرار، مرکز مورد نظر پلمب خواهد شد.

معلم عنوان کرد: در سال جاری هیچ موردی از بیماری وبا در خوزستان مشاهده نشده ولی مواردی از بیماری «نایک» دیده شده است. نایک یک بیماری شبیه وباست که به خودی‌خود خطرناک نیست ولی علامت خطری است و نشان می‌دهد در صورت رعایت نشدن بهداشت ممکن است وبا نیز ایجاد شود.

وی افزود: همچنین همکاری مردم برای مقابله با این بیماری بسیار مهم است، زیرا مواد غذایی مانند سبزیجاتی که در خانه استفاده می‌شود، باید سالم باشند.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 74088
يکشنبه 9/7/1391 - 17:46
سلامت و بهداشت جامعه
قدس انلاین در آستانه روز جهانی سالمند گزارش می دهد

سالمندی؛روزش در تقویم نیست ولی خودش هنوز هست!

قدس انلاین –قاانی- اگرچه که دیگر در تقویم های ایرانی نشانی از روز سالمند مثل برخی روزهای دیگری که آرام و بی سر وصدا حذف شدند نیست،اما واقعیت وجودی شان چیزی نیست که بتوان به راحتی آن را نادیده گرفت و درواقع حذف نمود.

به گزارش قدس انلاین، جمعیت ایران نیز همگام با جمعیت جهان رو به سوی‌ سالمندی می‌رود وآمار و ارقام حاصل از سرشماری‌ها‌ نشان می‌دهد که تعداد جمعیت سالمند ایران در دهه‌های اخیر در حال افزایش بوده است بطوریکه در حال حاضر6 میلیون نفر با تعریف سالمندی در کشور زندگی می کنند که خوشبختانه شاخص امید به زندگی شان 73 سال می باشد.
* برنامه ‌ریزی از دوران کودکی تا سالمندی
دکتر علیرضا مصداقی نیا معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش شاخص سن امید به زندگی در ایران، اظهار داشت:" به دنبال اتفاقاتی در نظامهای سلامتی دنیا طی 50 سال اخیر، میزان مرگ و میرها از سنین کودکی تا بزرگسالی کاهش یافته و از طرف دیگر با مراقبتهای بهداشتی درمانی طول عمر انسانها رو به افزایش است.
وی با اعلام اینکه در 30 سال گذشته شاخص امید به زندگی در ایران حدود 52 تا 53 سال بود، افزود: هم اکنون به دنبال تشکیل شبکه مراقبتهای اولیه بهداشتی و اقدامات انجام شده در نظام سلامت کشور، شاخص امید به زندگی به حدود 73 سال افزایش یافته است.مصداقی نیا با بیان اینکه در حال حاضر حدود 6 میلیون نفر با تعریف سالمندی در کشور زندگی می کنند، گفت: وزارت بهداشت در زمینه شیوه زندگی سالم برای افراد از دوران کودکی تا سالمندی برنامه ‌ریزیهای لازم را انجام داده است.
مصداقی نیا، مباحث مربوط به دوران سالمندی را کاملا تخصصی دانست و گفت: دنیا خیلی پیش‌تر از ما به این موضوع پرداخته است. لازم است برنامه‌های تخصصی سالمندشناسی و طب سالمندی بیش از پیش در دستور کار دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار گیرد. همچنین در زمینه پژوهش سالمندی اقدام چندانی در کشور صورت نگرفته است. توصیه ما آن است که دانشگاه‌ها و سازمانهای مرتبط پژوهش سالمندی را نیز در دستور کار قرار دهند.
*رشد جمعیت سالمندی ایران 3 برابر رشد جمعیت کشور
یک استاد دانشگاه با بیان این‌که تا سال 1404 رشد جمعیت سالمندی ایران 3 برابر رشد جمعیت کشور می‌شود، گفت: باید به تناسب رشد جمعیت سالمندی در کشور سیاستگذاری در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تغییر کند.
سیدحسن موسوی چلک ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که در سال 1404 نسبت به سال 1375 جمعیت سالمندی بالای 60 سال ما حدود 130 درصد رشد مثبت پیدا خواهد کرد. این در حالی است که طبق برآوردها در همین زمان جمعیت کشور بیش از 40 درصد رشد دارد.

وی با بیان این‌که در حوزه مددکاری اجتماعی اعتقاد داریم که به تناسب رشد جمعیت سالمندی سیاستگذاری در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باید تغییر کند، افزود: سالمندی نیز مرحله‌ای از دوران رشد است مانند دوره‌های کودکی، نوجوانی، جوانی و میانسالی و باید جایگاه و منزلت اجتماعی سالمندان را حفظ کنیم. در گذشته موی سفید حرمت داشت و سالمندان مورد تکریم و احترام قرار می‌گرفتند.
این استاد دانشگاه با بیان این‌که در آینده جمعیت سالمندی 3 برابر جمعیت کشور رشد می‌کند، گفت: طبیعتا در چنین شرایطی اگر از امروز تدبیر نکنیم، در آینده موضوع سالمندی می‌تواند تبدیل به بحران شود. نظام تامین اجتماعی در کشور ما هم قوی نیست و سالمند ما در دوران سالمندی دغدغه تامین حداقل نیازهای اولیه را دارد.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی اظهار کرد: به همین دلیل است که بازنشستگان ما در دوران بازنشستگی بلافاصله دوره دیگری از کار را آغاز می‌کنند؛ این در حالی است که از دوران سالمندی به عنوان دوران طلایی یاد می‌شود و در کشورهای غربی از طریق تقویت رویکردهای سالمندی پویا، زمینه مشارکت سالمندان را در همه امور فراهم کرده‌اند.
وی با بیان این‌که انسان تاریخ مصرف ندارد و سالمند هم می‌تواند عامل توسعه باشد، تصریح کرد: در گذشته سالمند عامل ایجاد همبستگی اجتماعی در درون خانواده و اجتماع و عامل مشارکت اجتماعی بود و در جامعه‌پذیری افراد، مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کرد.
موسوی چلک تاکید کرد: اگر قبل از دوران سالمندی سواد اجتماعی و تحصیلات فرد را ارتقا دهیم، در دوران پیری، نه‌تنها سربار اجتماع و خانواده نخواهد بود؛ بلکه عامل موثری در توسعه کشور محسوب می‌شود. مشکل ما این است که این ظرفیت را ندیده‌ایم، به همین دلیل با افتخار سرای سالمندان افتتاح می‌کنیم.
وی ادامه داد: سازمان‌های اجتماعی مرتبط باید نقششان را در حوزه سالمندی افزایش دهند. بهزیستی هم یکی از این نهادهاست و نباید حضورشان را محدود به پرداخت مستمری کنند. تقویت جایگاه سالمندان، بسترسازی برای شناخت ظرفیت‌های سالمندان و برنامه‌های فرهنگی در این حوزه از وظایف این سازمان‌هاست. همچنین یکی از محوری‌ترین اقدامات توسعه نظام‌های بیمه‌ای است که باید وزارت رفاه و تامین اجتماعی با کمک مجلس، این بستر را فراهم کنند.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 73994
يکشنبه 9/7/1391 - 17:45
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک متخصص چشم گفت: عوارض استفاده از لنزهای تماسی بستگی به نگهداری آن داشته و اگر اصول بهداشتی رعایت شود عوارض آن نیز کمتر خواهد بود.

به گزارش قدس آنلاین به نق از ایسنا دکتر محمد قاسمی گفت: افرادی که چشم های ضعیفی دارند و دید آنها با عینک قابل اصلاح است بهتر است از لنزهای تماسی استفاده نکنند. لنز را باید از ساعات کم شروع به استفاده کرد بهتر است از 3 ساعت آغاز و کم کم که چشم عادت کرد بین 8 تا 10 ساعت از آن استفاده کنند.

وی افزود: استفاده از لنز نیاز به رعایت اصول بهداشتی دارد و در صورت عدم این اصول عوارضی را برای چشم در پی خواهد داشت. لنز باید از جای معتبر خریداری و محلولی که برای آن نگهداری می شود نیز باید استاندارد باشد.

دکتر قاسمی تصریح کرد: استفاده از سرم شستشو به هنگام گذاشتن و برداشتن لنز از چشم به این جهت است که اگر جسم خارجی روی لنز باشد آن را تمیز می کند.

این متخصص چشم اظهار کرد: عوارض استفاده از لنز بسته به نگهداری آن دارد، اگر بهداشت نگهداری از آن مراعات شود عوارض آن نیز کمتر است. این لنزها را نباید با آب معمولی شست ممکن است برای لنز مناسب نباشد و منجر به آلودگی و درنهایت عفونت و زخم در چشم شود.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 73941
يکشنبه 9/7/1391 - 17:42
تغذیه و تناسب اندام

ارائه نوشیدنی‌های بدون کالری به نوجوانان و حذف نوشیدنی‌های شیرین از افزایش وزن بیش از حد آنان پیشگیری می‌کند.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، محققان مرکز پیشگیری و درمان چاقی کودکان بوستون با استفاده از یک آزمایش کنترلی تصادفی برای بررسی ارتباط بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین و تأثیر مستقیم آنها بر وزن و شاخص توده بدن (BMI)‌ نوجوانان با در نظر گرفتن محیط خانه و زندگی آنها دریافتند که دادن نوشیدنی‌های بدون کالری به نوجوانان به جای استفاده از نوشیدنی‌های پرکالری و مضر در عرض یک سال می‌تواند باعث کاهش وزن آنها نسبت به هم سن و سالانشان شود.

براساس این تحقیق، محققان در طول دو سال مطالعه که سال اول مطالعه همراه با مداخله شامل ارائه نوشیدنی‌های بدون کالری به گروه نوجوانان مورد مطالعه، تماس‌های تشویقی با پدر و مادر، ملاقات با شرکت‌کنندگان و نوشتن پیام‌های مداخله‌ای برای جلوگیری از خوردن نوشیدنی‌های شیرین بود، مشاهده کردند که دادن نوشیدنی‌های بدون کالری همراه با مداخله در عرض یکسال به طور متوسط می‌تواند تا دو کیلوگرم از وزن این نوجوانان را در مقایسه با گروه کنترل که نوشیدن نوشیدنی‌های شیرین را ادامه می‌دادند کاهش دهد.

نتایج حاصل از این تحقیق می‌افزاید گروه نوجوانانی که تقریبا نوشیدنی‌های شیرین را از وعده‌های غذایی خود حذف کردند، علاوه بر کاهش وزن اساسا هیچ افزایش شاخص توده بدنی (BMI) در مقایسه با نوجوانان دیگر نداشتند.

نتایج دیگر این مطالعه دو ساله با مقایسه سال اول شامل مداخله و سال دوم که فقط نتایج پیگیری می‌شد، می‌افزاید که در دسترس قراردادن نوشیدنی‌های بدون کالری و ارائه به خانه‌های آنها و دادن پیام‌های روشن به مصرف‌کنندگان باعث انتخاب بیشتر این نوشیدنی‌ها به جای نوشیدنی‌های پرکالری توسط نوجوانان شده که این پدیده منجر به تغییر رفتار آنها در روش‌های خوردن و آشامیدن می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در نشریه پزشکی نیوانگلند منتشر شده است

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 74090
يکشنبه 9/7/1391 - 17:41
اخبار

دبیر شورای عالی ترافیک با اشاره به این که تمامی آژیر آمبولانس ها آبی خواهد شد گفت:وزارت بهداشت تا 6 ماه فرصت دارد این مصوبه را عملیاتی کند .

مجتبی شفیعی در گفتگو با مهر با اشاره به آخرین مصوبات جلسه شورای عالی ترافیک گفت: در این جلسه دستورالعمل استفاده از چراغ گردان و آژیر به تصویب رسید که براساس این اصلاحات ،چراغ گردان کلیه آمبولانس ها و خودرو های امدادی پزشکی صرفا به رنگ آبی خواهد بود و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی طی یک دوره شش ماهه نسبت به اجرای این مصوبه اقدام خواهند کرد .

وی با اشاره به پیشنهاد پلیس در خصوص اصلاح بخشی از محدوده زوج و فرد شهر تهران گفت: این درخواست مورد ارزیابی قرار گرفت که با توجه به مباحث مطروحه از سوی شورای عالی ترافیک برای بررسی بیشتر جهت اتخاذ تصمیم به جلسات آتی موکول شد .

دبیر شورای عالی ترافیک با اشاره به رسیدگی برخی مشکلات و ناهاهنگی ها در اجرای دستورالعمل تبلیغات در ناوگان حمل و نقل عمومی شهری کشور خصوصا تاکسیرانی گفت: پس از بحث و بررسی ها قرار بر این شد پلیس راهور ضمن همکاری کامل زیمنه لازم را برای اجرایی شدن این مصوبه در سراسر مشور فراهم کند .

وی ادامه داد:باتوجه به ایجاد درآمد موثر از این راه برای رانندگان تاکسی ،این حمایت در راستای جلوگیری از افزایش کرایه ها باشد .

به گفته شفیعی اعضای شورای عالی ترافیک با درخواست افزایش هزار فقره آرم طرح ترافیک جهت اختصاص به خانواده شهدا و جانبازان برای سال جاری موافقت کردند .

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 73412
يکشنبه 9/7/1391 - 17:40
اطلاعات دارویی و پزشکی

تاثیر پارازیت ها بر افزایش سقط جنین

بر اساس آمار مراجعان به بیمارستان فوق تخصصی صارم، طی دو سال اخیر، آمار سقط جنین غیر عمدی 5/3 درصد و آمار بارداری خارج رحم حدود 2درصد افزایش یافته است .

به گزارش قدس انلاین به نقل از  ایرنا: رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم از افزایش سقط جنین و بارداری خارج از رحم در دو سال اخیر خبر داد و گفت: بر اساس آمار مراجعان به بیمارستان فوق تخصصی صارم، طی دو سال اخیر، آمار سقط جنین غیر عمدی 5/3 درصد و آمار بارداری خارج رحم حدود 2درصد افزایش یافته است .

دکتر ابوطالب صارمی با اعلام این خبر افزود :به نظر می رسد با توجه به افزایش پارازیت ها و امواج الکترومغناطیسی در محیط اطراف، شاهد افزایش این آمار بوده ایم.

وی ادامه داد: در حالی، میزان سقط غیر عمدی جنین در فروردین تا مرداد سال 89 در این مرکز درمانی 38 مورد گزارش شده که در مدت مشابه سال 90 این آمار به 67 مورد و در سال 91 به 114 مورد افزایش یافته است.

صارمی خاطر نشان کرد :آمار بارداری های خارج از رحم در این مدت نیز از 9 مورد در سال 89 به 13 مورد در سال 90 و 16 مورد به سال 91 رسیده که آمارها بیانگر سیر صعودی این عارضه است.

 

وی اختلالات ژنتیکی، بالا بودن سن مادر (بالای 40 سال)، کم کاری تیروئید، دیابت، مصرف سیگار و الکل، برخی سموم محیطی، فیبروم و چسبندگی رحم و نیز اختلالات شکلی رحم را جزو عوامل موثر بر سقط عنوان کرد.

رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم ،استرس، آلودگی هوا و تغذیه نامناسب را به عنوان عوامل اصلی بارداری خارج از رحم در جوامع شهری عنوان کرد و گفت: به نظر می رسد، آنچه سبب افزایش ناگهانی بارداری های خارج از رحم طی مدت مورد مطالعه شده، تاثیر امواج پارازیت است.

وی ادامه داد: تشعشعات در اطراف محیط زندگی چه در قالب آلودگی های صوتی یا پارازیت ها می توانند، روی سیستم اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک بدن و به ویژه روی لوله های رحمی تاثیر منفی بر جای گذاشته، سبب حرکت های نامنظم دودی لوله ها برای انتقال جنین به داخل رحم شود.

رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم خاطر نشان کرد : رشد جنین در داخل لوله های رحمی – به جای رحم- سبب حاملگی خارج رحمی شده که در صورت تاخیر در مراجعه یا تشخیص دیر هنگام، خطر مرگ سریع را برای مادر به همراه دارد.

وی یادآور شد: با اینکه وزارت بهداشت در مورد تاثیر پارازیت ها بر سلامت انسان تاکنون گزارشی را منتشر نکرده است، اما متخصصان گروه های مختلف پزشکی همچنان در مورد آثار این امواج روی سلامت مردم هشدار می دهند. به عقیده آنان این امواج بر سلامت انسان و سلول های بدن تاثیر منفی به جای گذارده، سبب ابتلا به بیماری های مختلف با منشا ناشناخته می شوند. همچنین این تشعشع ها می توانند، موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن شود.

صارمی از افزایش آمار ناباروری در کشور به ویژه در میان مردان به عنوان یکی از پیامدهای امواج الکترومغناطیسی نام برد و گفت: این امواج سلول های جنسی مردان را تحت تاثیر قرار می دهد و نقص سلول های جنسی و ناباروری را در مردان به دنبال دارد. همچنین این امواج بر کیفیت تخمک و اسپرم نیز آثار منفی بر جای می گذارد.

وی ادامه داد: امواج الکترومغناطیسی که مردم آن را حس نمی کنند، عوارض متعددی روی آنان داشته، سبب سردرد، بی حوصلگی، عصبانیت، بی قراری و افسردگی می شود. از سوی دیگر این امواج با اثر گذاشتن روی سلول های DNA انسان در روند تکثیر سلولی اختلال ایجاد کرده که در نسل های بعد شاهد پیامدهای منفی آن خواهیم بود.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 74018
يکشنبه 9/7/1391 - 17:39
كودك
پس از سالیان سال، پیش‌نویس سند ملی رشد کودکان رونمایی می‌شود؛

فرشته‌هایی که دیده نمی‌شوند

گروه جامعه / مریم زنگنه -۷ اکتبر همزمان با ۱۶ مهرماه، روز جهانی کودک است. امسال در ایران برای اولین بار هفته ملی کودک با این روز آغاز می‌شود ...

 

 و این در حالی است که ایران در سال 1372 با تصویب مجلس به کنوانسیون بین‌المللی حقوق کودک پیوست ولی با گذشت 16 سال از تصویب آن در مجلس هیچ متولی و مرجعی برای نظارت بر مفاد و اجرای آن وجود نداشته است.

چرا کودکان متولی ندارند؟
دکتر الوندی مشاور وزیر دادگستری در نشست خبری هفته جهانی کودک که با حضور سازمان‌های متولی سلامت کودک برگزار شد گفت: وقتی یک کنوانسیون بین‌المللی در ایران تصویب می‌شود باید یک نهاد دولتی مصوبات آن را اجرا کند اما متاسفانه چون کودکان در کشور ما بسیار مظلوم هستند و معمولا در آخر خط قرار می‌گیرند بعد از گذشت 16 سال هیچ مرجعی برای انجام مفاد آن وجود نداشت تا اینکه در سال 88 با تصویب هیات وزیران، وزرات دادگستری به عنوان این مرجع انتخاب شد. تعیین این مرجعیت سبب شد که طبق آیین‌نامه، دستگاه‌های دولتی و رسمی، عضو شورای ملی کنوانسیون حقوق کودک در ایران شوند و از آن به بعد هر 45 روز یکبار در یک جلسه رسمی با حضور وزیر دادگستری شرکت می‌کنند.
در این جلسه به پایش قانون کودک و اختیاراتی که قانون به ما داده است می‌پردازیم.
بر اساس یکی از مصوبات این جلسه‌ها هر نهادی که در حوزه حقوق کودکان فعال است باید هر 5 سال یکبار ارائه گزارش کند.
توجه به بقای کودکان
در این نشست دکتر مطلق مدیر کل اداره سلامت وزارت بهداشت نیز گفت: برنامه‌های مراقبت از کودکان در کشور ما همگام با پیشرفته‌ترین کشور‌ها جلو می‌رود. توجه به بقای کودکان، توجه به رشد فیزیکی که شامل رشد قد و وزن می‌شود و نیز توجه به تکامل عقلانی کودک از جدی‌ترین برنامه‌ها بعد از انقلاب در حوزه سلامت کودکان بوده است. وی افزود: میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در قبل از انقلاب و تا سال 61 ، 140 کودک در هزار بوده است این در حالی است که این رقم در سال 69 به 68 کودک و در سال 90 به 20 کودک در هزار رسید. وی افزود همچنین مرگ کودکان زیر یکسال قبل از انقلاب 110 در هزار بود که در سال 69 به 52 و در سال 90 به زیر 18 کودک رسید.
دکتر مطلق خاطرنشان کرد: شاخص کم‌وزنی در کودکان در سال 79، 19 درصد در سال 77، 13 درصد و در سال 89 به نیم درصد رسید. کوتاه قدی در سال 74، 25 درصد در سال 77، 21درصد و در سال 89، به 9درصد رسید. شاخص لاغری در سال 74، 8 درصد، در سال 77، 6 درصد و در سال 89، به 4 درصد رسید.

توجه به رشد عقلانی در کنار رشد فیزیکی
مدیر کل اداره سلامت وزارت بهداشت تاکید کرد: در کنار رشد فیزیکی توجه به رشد عقلانی و مغزی کودک نیز مورد توجه قرار گرفت زیرا در بدو تولد، سلول‌های عصبی کودک بسیار زیاد است و برای رشد فکری کودک باید تا قبل از سن دبستان بیشترین سرمایه‌گذاری شود. این در حالی است که متاسفانه به رغم نیاز کودک، بیشترین سرمایه‌گذاری برای کودکان بعد از سن مدرسه صورت می‌گیرد که این مساله نیاز به اصلاح دارد. وی گفت: هفته ملی کودک در کشور ما نشان از شروع چنین رویکردی است و تدوین پیش‌نویس سند ملی رشد و تکامل همه جانبه کودکان در روز 16 مهر ماه رونمایی می‌شود. این پیش‌نویس در انتهای سال 90 تصویب شد.

نقش صدا و سیما در رشد کودکان
دکتر اعتماد سعید رییس شورای سیاستگذاری سلامت در صدا و سیما نیز که در این جلسه حضور داشت گفت: تلویزیون در آموزش سلامت به کودکان 63 درصد نقش دارد و این نشان‌دهنده مسؤولیت سنگین صدا و سیما در این حوزه است. وی گفت: از اهداف مهم ما در این حوزه تلاش در 4 بعد سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی و برنامه‌سازی در تقویت این ابعاد است.
وی تاکید کرد: تاسیس شبکه کودک و خانواده و شبکه کودک در صدا با اولویت کودک برای توسعه انسان سالم از برنامه‌های سازمان و تاکید سازمان بر فرهنگ سازی از طریق پیشگیری و آموزش فرهنگ است. اعتماد سعید یادآور شد: آنچه که در این حوزه کمتر به چشم می‌خورد همکاری بین‌بخشی برای تولیدات رسانه‌ای در این حوزه است. در وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش باید با همکاری جامعه‌شناسان تولیدات رسانه‌ای در اختیار سازمان قرار داده شود اما متاسفانه کمترین همکاری بین ما و آموزش و پرورش وجود دارد.

فعالیتهای آموزش و پرورش و بهزیستی
خانم دکتر فضلی، مشاور وزیر آموزش و پرورش نیز که در این جلسه حضور داشت تاکید کرد: آموزش و پرورش بیشترین تلاش خود را انجام داده است تا تمامی کودکان لازم‌التعلیم به مدرسه بروند و هیچ کودکی از تحصیل باز نماند به طوری که 5/98 درصد کودکان لازم‌التعلیم اکنون به مدرسه می‌روند. وی گفت: در مناطق زلزله‌زده آذربایجان برخی روستا‌ها تا 100 درصد تخریب داشتند اما مدارس گاهی اصلا تخریب نشدند و گاهی تخریب‌های جزیی داشتند اما در مناطقی که مدارس تا حدی تخریب شدند کانکس‌هایی برای مدرسه‌ها دایر شده و بچه ها بدون دغدغه به مدرسه می‌روند.
فضلی تاکید کرد: پایه ششم ابتدایی در آغاز سال تحصیلی جدید در مدارس سراسر کشور استقرار یافت و یکی از دلایلی که پایه ششم را به ابتدایی اضافه کردیم به دلیل این است که کودکان بیشتر در دوران کودکی بمانند.
دکتر حمیدرضا الوند مدیرکل اداره کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی نیز گفت: از اقدامات بهزیستی در حوزه کودکان غربالگری بیش از 2 میلیون و 200 هزار کودک در تنبلی چشم و 8 میلیون نفر غربالگری شنوایی است. همچنین آموزش مهارت‌های زندگی برای 200 هزار کودک زیر 6 سال انجام می‌شود و 300 هزار کودک و نوجوان معلول زیر 14 سال، از خدمات بهزیستی استفاده می‌کنند. دکتر صفی الدین، نماینده یونیسف در ایران نیز ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری هفته ملی کودک در ایران گفت: در ایران بعد از 61 سال قرار است این روز جشن گرفته شود و من شاهد بودم که 15 سازمان و متولی طی یکسال برنامه‌های جامعی برای برگزاری این هفته انجام دادند.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 73291
يکشنبه 9/7/1391 - 17:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته