• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 805
تعداد نظرات : 920
زمان آخرین مطلب : 4344روز قبل
آموزش و تحقيقات
چگونه درک مطلب خود را افزایش دهیم؟( مجموعه مقالات آمادگی آزمون -۷-)
 

 

مقدمه:

یکی از مهمترین مهارتهای یادگیری، درک مطلب می‌‌باشد. هر چه ادراک و دریافت بهتر باشد، یادگیری و یادآوری مطالب نیز آسان تر می‌‌شود. برای درک بهتر باید هدف و انگیزه داشت. به خاطر داشته باشید که مطالعه بدون هدف و پیش زمینه همچون گردابی است که فرد را در خود گرفتار می‌‌کند.

 

هدف مطالعه:
هدف مطالعه ارتباط دادن مطالب جدید با مطالبی است که از قبل می‌‌دانید، اگر راجع به موضوع پیش زمینه ای نداشته باشید و بخواهید آن را در ذهن خود جای دهید، مثل این است که بخواهید آب را در دستان خود نگه دارید. می‌‌بینید که این کار غیر ممکن است و به زودی مطالب از ذهن شما خارج می‌‌شود.
به عنوان مثال سعی کنید این اعداد را بخوانید و بخاطر بسپارید:
خواندن و حفظ کردنش سخت است نه؟ ۴ ۲ ۳ ۶ ۱ ۵ ۷
این یکی آسان تر است، بخاطر اینکه کوتاهتر شده است. ۴ ۲ ۳ ۶ - ۱ ۵ ۷
و این یکی از همه آسان تر است، چون به ترتیب اعداد نوشته شده و به خاطر پیش زمینه ای که دارید به راحتی آن را حفظ می‌‌کنید. ۷ ۶ ۵ ۴ - ۳ ۲ ۱
اگر ورزش را دوست داشته باشید، چون پیش زمینه ای برای خواندن، فهمیدن و به خاطر سپردن مطالب ورزشی در ذهن خود دارید، خواندن مطالب ورزشی برای شما بسیار آسان تر می‌‌شود.

تقویت مهارت مطالعه و درک مطلب:
برای درک مطلب نیاز به انگیزه، تمرکز، پیش زمینه و روش مطالعه صحیح دارید.
در اینجا توصیه هایی برای تقویت این مهارت ذکر می‌‌کنیم:
۱- اطلاعات عمومی خود را افزایش دهید.
با خواندن کتاب، روزنامه و مجله اطلاعات عمومی خود را گسترش دهید و به رویدادهای اطراف خود علاقه نشان دهید.

۲- با ساختار پاراگراف آشنا شوید.
معمولا هر پاراگراف با مقدمه ای شروع شده و با نتیجه ای پایان می‌‌یابد. اغلب اولین جمله به توصیف کلی مطالب می‌‌پردازد و زمینه را برای توضیح بیشتر فراهم می‌‌کند. پس به جملات اول هر پاراگراف بیشتر توجه کنید تا بتوانید موضوع بحث را بهتر تشخیص دهید. همچنین به دنبال نشانه ها، کلمات و عباراتی باشید که نشان دهنده تغییر موضوع مورد بحث می‌‌باشند.

۳- حدس بزنید و پیش بینی کنید.
یک خواننده باهوش و زرنگ همیشه سعی می‌‌کند تا نظرات نویسنده، سؤالها و موضوعهای بعدی را حدس بزند. این کار باعث کنجکاوی و افزایش دقت خواننده می‌‌شود.

۴- به شیوه تنظیم مطالب توجه کنید.
آیا مطالب بر اساس ترتیب زمانی نوشته شده اند و یا بر اساس درجه اهمیت؟ ترتیب مطالب بر اساس کاربرد آنهاست و یا بر اساس دشواری آنها؟ این کار به تنظیم مطالب در ذهن کمک می‌‌کند.

۵- در خود انگیزه و علاقه ایجاد کنید.
پیش از آنکه مطلبی درس داده شود، نگاهی گذرا به آن بیندازید. سؤالاتی در مورد آن از خود بپرسید و با هم کلاسی‌ها در مورد آن صحبت کنید. هر چه انگیزه و علاقه شما بیشتر باشد، درک شما نیز بهتر خواهد شد.

۶- به نکاتی که به فهم مطلب کمک می‌‌کند توجه کنید.
به عکس ها، نمودارها، جدول‌ها و سرفصل‌ها توجه کنید. اولین و آخرین پاراگراف هر بخش را بخوانید.

۷- مطالب را خلاصه نویسی و دوره کنید.
یک بار خواندن کتاب هیچ گاه کافی نیست. برای فهم عمیق تر باید زیر مطالب مهم را خط بکشید، خلاصه کنید و دوره نمایید.

۸- از تکنیکی منظم و منسجم استفاده کنید.
هنگام مطالعه از یک روش منظم استفاده کنید تا به آن روش مسلط شوید. یکی از بهترین روشها، شامل مراحل پیش خوانی، پرسش، خواندن، بازگویی و تعریف و دوره مطالب می‌‌باشد.

۹- با تمرکز و توجه کامل مطالعه کنید.
یک خواننده خوب همیشه با تمرکز و توجه کامل مطالعه می‌‌کند و هیچ مطلبی را نخوانده باقی نمی گذارد. پس تا موضوعی را کاملا نفهمیده اید، به سراغ موضوع بعدی نروید.

دوشنبه 4/9/1387 - 12:47
آموزش و تحقيقات

مغز خود را تقویت کنیم

همه ما در زندگی  روزمره  با انبوهی  از اعداد و ارقام سروکار داریم  که بسیاری از مواقع  به یاد آوردن  آنها امری  دشوار است . شماره  کد ملی  ، کارت  اعتباری ،تلفن دوستان ، همکاران و… تنها  جزء  کوچکی  از اطلاعاتی   است که باید به  خاطر سپرد.به این موارد  باید مطالب مربوط به آزمون های  مهمی  همچون کنکور و آزمون های  استخدامی را افزود . در واقع آنچه که در زندگی  مدرن  عصر حاضر  حائز  اهمیت است  میزان توانایی افراد در ” به یاد آوردن “  اطلاعات  مورد نیاز در ” حداقل  زمان ” است  و در این میان  گاهی  ثانیه ها  سرنوشت ساز می شوند .توجه بیش  از بیش  متخصصان پزشکی  و مردم به تقویت  حافظه  تلاشی در جهت  پاسخ به این نیاز قرن  بیست  و یکم  به شمار می  رود.

 ****

حتما برای شما هم  این سوال مطرح  شده   است  که تفاوت  نفرات برگزیده  از آزمونهای علمی  با  سایرین  چیست ؟ 

 پاسخ متخصصان  به این پرسش  مشخص است :

بهره هوشی و توانایی مغز انسان  در تجزیه و تحلیل  اطلاعات  ویژگی  منحصر  به فردی  است  که تحت تاثیر  عوامل گوناگون متغیر بوده و از همین جا تفاوت افراد  جلوه می یابد  .تقویت حافظه آرزوی  دیرینه بشر بوده  و از دیر باز میل به پیشرفت  موجب توجه به این مقوله  شده است . بسیاری  از روانشناسان معتقدند  که جستجو در  جهت  دستیابی به هوش  قویتر  از نیازهای  عصر حاضر  است . « کورنلیو»  روانشناس مشهور  در دهه ۱۹۷۰ میلادی  اظهار داشت : انسان نباید  به صورت غیرفعال  میلیونها سال  منتظر گذشت  زمان  و انجام مراحل تکامل  ساختار  مغز  بماند تا بتواند  شاهد هوش  سرشار  باشد. عقاید مشابه سایر محققان  علوم ژنتیک  و اعصاب  موجب  همکاری  آنها در زمینه پی  بردن به ژنهای  موثر در حافظه ، ساختارهای مغز مرتبط  با هوش  و ترکیبات شیمیایی  سیستم  اعصاب  شد.

تجسم داستانهای  علمی تخیلی

 امروزه موضوع تقویت قابل توجه هوش یک داستان علمی تخیلی نظیر آنچه در فیِلمها می بینیم نیست.بسیاری از داروهایی که به این منظور تهیه شده اند هم اکنون در مرحله تحقیقات کلینیکی می باشند و در کمتر از پنج سال آینده به بازار ارائه خواهند شد. بعضی ازداروهای تقویت حافظه در حال حاضر برای بیماران مبتلا به نقصان حواس مثل آلزایمر تجویز می شود. افرادی که در خانواده و دوستان خود مبتلایان به فراموشی پیِری را دیده اند از وجود خود چنین داروهایی استقبال می کنند. در عین حال بعضی داروهای موثر در درمان بیماری های روانی می توانند برای افزایش گروهی از عملکردهای معین مغز و بهبود کارایی آن مورد استفاده واقع شوند. مثال عمده این مورد دارویی است که جهت درمان کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی تجویز می شود. محققان معتقدند که مصرف آن موجب افزایش نمره آزمون سنجش استعداد تحصیلات به میزان  صد نمره می گردد. در واقع با ارائه این داروهابه بازار، فیلمهای تخیلی در زمینه دنیای افراد تیز هوش در مقابل چشمان ما مجسم شده است. بد نیست بدانید تاکنون چندین داروی تقویت حافظه توسط  سازمان  غذا و داروی ایالات متحده (FDA) مورد تایید قرار گرفته است. این داروها بطور کلی به نام داروهای تیزهوشی نامِده می شونددر عین حال داروهای گیاهی متعددی نیز از دیر  باز به عنوان تقوِت کننده های حافظه معرفی و استفاده شده است.

شناسایی ترکِبات شیمیایی حافظه

ماهیت انتقال و ذخیره پیامها در مغز و چگونگی  یادآوری آنها فرآیندی است که همواره مورد توجه متخصصان علم اعصاب بوده است. دکتر «اریک کندل» از دانشگاه کلمبیا از پیشگامان تحقِقات در این زمینه است که جایزه نوبل پزشکی را به خاطر تحقیق در زمینه یادگیری و حافظه دریافت نمود. وی دریافت که فعال شدن پروتئِنی به نام CREB موجب تقویت محل تماس دو سلول عصبی می شود و این پروتئیِن در تشکیل حافظ موش و مگس میوه نقش مهمی دارد. پی بردن به این واقعیت زمینه ساخت داروهای تقویت حافظه را فراهم نمود.شرکتهای داروسازی امیدوارند داروهای تازه ای تولید کنند که میزان پروتئین CREB را در سیستم عصبی افزایش داده و بنابراین ایجاد حافظ بلند مدت را تسهیل و تقوِت نمایند.

 یکی از موثرترین ترکیبات شیمیایی در این زمینه هم اکنون در مرحله تحقیقات کلینیکی است و چناچه همه مراحل بررسی آن به خوبی پیش برود از سال ۲۰۰۸ به بازار عرضه خواهد شد. سایر ترکیبات مثل آدرنالین، گلوکزو کافئین نیز موجب تقویت حافظه می شوند و نقش این مواد در بهبود کارآیی مغز کاملا مشخص شده است. مشکل عمده در ارتباط با این گونه ترکیبات شیمیایی عوارض جانبی آنها است.به عنوان مثال موشهای آزمایشگاهی که تحت تاثیر مصرف داروهای تقویت حافظه قرار گرفتند نسبت به درد نیز حساسیت بیشتری داشتند.

هوش،میراث ارزشمند

یافتن معِار معِنی برای تعیین افراد تیز هوش همواره مورد توجه روانشناسان بوده است. تست هایی مثل IQ و SAT اگر چه به عنوان ابزاری جهت تعیین میزان بهره هوشی افراد مورد استفاده واقع شده اند، اما در دنیای واقعیت نمی توانند ارزیابی کاملی برای تفاوت افراد از جهت کارآیی حافظه و هوش به شمار آیند.تست های هوش و خصوصا IQ مهارت تجزیه و تحلیل ، درک مطالب و فهم کلامی و سرعت تجزیه و تحلیل افراد را می سنجند .این نوع هوش به نام «سایکومتریک» نامیده می شود و اگر چه تنها نوع هوش نیست اما امکان ارزیابی آن بیشتر است .بعضی از محققان به وجود هوش های چندگانه معتقدند. در سال ۱۹۰۴ چارلز اسپیرمن روانشناس انگلیسی در نتیجه تحقِقات فراوان به این نتیجه رسید افرادی که توانایی موفقیت در یک آزمون هوش را دارند، در سایر آزمون های هوش نیز موفق خواهند بود.وی از این نظر وجود هوش عمومی را تعرِیف کرد که به نام “g” نامیده می شود.بسیاری از نتایج بررسی ها از سال ۱۹۰۴ تا کنون نظر “اسپیرمن”را تایید نموده اند و عقِده رایج در بین دانشمندان و روان شناسان این است که عامل “g” مسوول تنوع در نمرات تست هوش افراد است.نکته جالب توجه این که اخیرا متخصصان ژنتیک دریافته اند که عواملی مثل هوش و شخصِت ریشه در ساختار ژنتیکی انسان دارد و ژنهای متعددی در شکل گیری «هوش» دخالت دارند که تاکنون یک مورد آن که ژنی بر روی کروموزوم شش است شناسایی شده است. محققان در بررسی ویژگی های ساختاری مغز (مثل اندازه ،حجم و …) گروههای زیادی شامل دوقلوها،خویشاوندان و افراد بیگانه مورد سنجش قرار داده اند .با اسکن مغز این اشخاص در دستگاه MRI و توجه به تفاوتهای آنها ،دانشمندان قادر به تعیین نواحی از مغز که تحت کنترل ژنها هستند، شده اند. با تکمیل نتایج این تحقیقات زمینه ژنتیکی هوش کاملا مشخص می شود.

دانش آموزان آینده و تست دوپینگ

دانشمندان پیش بینی می کنند  روزی فراخواهد رسیدکه افراد سالم،از جمله کودکان برای تقویت هوش و آمادگی مغزی به مصرف دارو روی آورند. این محققان معتقدند که مصرف « تقویت کننده های مغزی » در آینده ممکن است به اندازه قهوه متداول شود.دانشمندان حتی مردود ندانستند کودکانی که امتحانات خود را می گذرانند در آینده با تست هایی از نوع تست دوپینگ که ورزشکاران با آن روبرو هستند مواجه شوندتا معلوم شود که از مواد نیروزا مغزی استفاده کرده اند یا خیر. در جهانی که روز به روز بر سرعت و رقابت در آن افزوده می شود،استفاده از این گونه مواد می تواند به امری متعادل بدل شود اما در دسترس بودن این گونه داروها مجموعه ای از پرسشهای اجتماعی و اخلاقی را به دنبال می آورد،از جمله این مسئله که آیا درست است به بعضی افراد اجازه داد با استفاده از این داروها نسبت به دیگران در موقعیت بهتر قرار گیرندیا خیر و به عنوان کلام آخر به خاطر داشته باشید اگر چه حافظه قوی نعمتی گرانبها است اما در مواردی مثل شرایط نا مناسب روحی ،خاطرات تلخ،غم از دست دادن عزیزان و یا پایان نا فرجام یک رابطه عاطفی « فراموشی » به مراتب ارزشمندتر است.

دوشنبه 4/9/1387 - 12:46
آموزش و تحقيقات

در هنگام تست زدن به سه اصل مهم دقت کنید : زمان ، سرعت و دقت

همکاران محترم و دانشجویان و دانش آموزانی که در آزمونهای مختلف شرکت می کنند همیشه از عدم هماهنگی در مدت زمان آزمون و تعداد سوالات شکایت دارند بعضی افراد مدت زیادی را صرف یک تست می نمایند و در انتهای زمان آزمون هنوز تعدادی از سوالات را نخوانده اند .

گروهی نیز به خاطر ترس از کمبود وقت خیلی از سوالات را سطحی خوانده و سریع جواب می دهند و نه تنها نمره مثبت نمی گیرند بلکه به دلیل نمره منفی بسیاری از آزمونها دچار ضرر می شوند و جالب است که این افراد معمولا در انتها وقت اضافه نیز می آورند مطلب زیر به بررسی این موضوع پرداخته است :

نکاتی که در تست زدن اهمیت دارد و لازم است در آزمون تستی رعایت شود را در زیر می آوریم.
۱- بررسی اجمالی
 سؤال ها را به طور اجمالی بررسی کنید . راهنمایی ها را به دقت بخوانید و متوجه تعداد ونوع سؤال ها باشید و وقت خود را بر طبق ارزش سؤال زمان بندی کنید.
۲- زمان
 زمان یکی از عواملی است که قبل از تست زدن و پاسخگویی به آزمون های تستی باید مدنظر باشد . سعی کنید وقت خود را با توجه به ارزش سؤال زمان بندی کنید بسیار مهم است مدت زمانی که برای پاسخگویی هر سؤال در نظر می گیریم با مدت زمانی که برای پاسخگویی آن سؤال تعیین شده هماهنگ باشد.

خوب است برای ایجاد این هماهنگی در منزل شرایطی شبیه به آزمون سراسری به وجود بیاورید و ساعتی که زمان آن قابل تنظیم است را در نظربگیرید و به تعدادی سؤال با زمانی مشخص پاسخ دهید.
۳- سرعت عمل
 سرعت عمل عامل دیگر است که در آزمون های تستی اهمیت دارد . معمولاً کسانی که تمرکز بیشتر دارند و مطالب را خوب خوانده باشند در پاسخگویی حضور ذهن دارند و با سرعت عمل بیشتری پیش می روند . برای این که در تست زدن سرعت عمل داشته باشید ، تمرین کنید.

۴- دقت
 عامل مهم دیگر در تست زدن دقت است در پاسخ به سؤال های چهارگزینه ای باید دقت کنیم خانه را اشتباه پر نکنیم و علاوه بر آن سؤال و جواب ها را با دقت بخوانیم . نکات ریزی در سؤال های چهار جوابی هست که ممکن است خواننده را دچاراشتباه کند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.
_ سؤال هایی که آخر آن ها با کلمه ی ” می شود ” و ” نمی شود ” ختم می شود ممکن است داوطلبی که دقیق سؤال را نمی خواند این کلمات را اشتباه ببیند و درنتیجه گزینه را اشتباه انتخاب کند.
_ نکته دیگر این است که درآزمون های چهار گزینه ای معمولاً چهار گزینه شباهت زیادی به هم دارند و ممکن است داوطلب با خواندن اولین گزینه آن را صحیح بداند و ازخواندن سه گزینه دیگر خودداری کند. توجه داشته باشید که چهار گزینه را حتماً بخوانید و با مقایسه آن ها صحیح ترین را انتخاب کنید.
_ در سؤال های جور کردنی به تدریج که موارد را با هم جور می کنید آن ها را حذف کنید. در این صورت پاسخ ها کمتر خواهد شد و احتمال کاربرد مجدد آن ها کاهش خواهد یافت.
_  در موقع حدس زدن معمولاً اولین حدس شما درست است بنابراین زیاد وسواس به خرج ندهید تا جواب را عوض کنید مگر در مواقعی که مطمئن هستید.
_ پاسخ هایی که می دانید غلط است را کنار بگذارید و بدین طریق تعداد پاسخ ها را محدود کنید تا احتمال پیدا کردن پاسخ صحیح را بیشتر کنید.
_ سؤال های آسان را زودتر جواب دهید . اگر احساس می کنید سؤالی پیچیده است ،  وقت خودتان را زیاد روی آن سؤال تلف نکنید ، کنار آن علامت بگذارید تا بعداً به آن پاسخ دهید.
- همه سئوال ها را جواب ندهید سئوال هایی که تصادفی پاسخ داده می شود شانس موفقیت فرد را کمتر می کند چون هر پاسخ منفی ، نمره منفی در پی دارد. بنابراین تا جایی که امکان دارد از پاسخ های

- تصادفی پرهیز کنید . در نهایت پاسخ ها را مرور کنید اما سعی در عوض کردن پاسخ ها را نداشته باشید.
- سئوال هایی که احساس می کنید اشتباه پاسخ داده اید، یک بار دیگر بررسی کنید به عقب برگردید و دوباره با دقت بیشتری مطالب مربوط به آن را بخوانید تا اشکال برطرف شود .
امیدواریم با بکارگیری نکات قید شده بتوانید روش صحیح تست زدن را در خود افزایش دهید فقط  نقاط  ضعف خود را قوت دهید تا بتوانید خود را برای آزمون سراسری آماده سازید.

دوشنبه 4/9/1387 - 12:46
آموزش و تحقيقات
راه صحیح مطالعه برای آزمون دستیاری و کنکور سراسری

با توجه به درخواست های مکرر پزشکان ، دندانپزشکان ، داروسازان و دیگر همکاران گروه پزشکی در رابطه با راهنمایی ایشان برای مطالعه صحیح جهت آمادگی آزمون ما ( سایت پزشکان بدون مرز) برآن شدیم با همکاری اساتید محترم به ارائه بهترین روش های مطالعه و چگونگی مطالعه صحیح بپردازیم . ما به تمامی شما همکاران محترم مطالعه این سلسله مقالات را توصیه می کنیم زیرا بسیار آموزنده است . همچنین دانش آموزانی که خود را برای آزمون های سراسری و کنکور  آماده می کنند می توانند از این مطالب حداکثر استفاده را ببرند

*راه مطالعه صحیح **چگونه و کجا مطالعه کنیم

***شیوه صحیح مطالعه

****تمرکز حواس هنگام مطالعه و روشها تقویت آن

*****اضطراب آزمون و چگونگی کنترل آن

*******تمرکز حواس در کلاس

******** ریلاکسیشن ( تن آرامی)

*********چگونه درک مطلب خود را افزایش دهیم

**********مغز خود را تقویت کنیم

 

**********در هنگام تست زدن به سه اصل مهم دقت کنید : زمان ، سرعت و دقت

دوشنبه 4/9/1387 - 12:45
بیماری ها
 

مقدمه

عسل ،ماده غذایی بسیار غنی و انرژی بخشی است که حدود۸۰ درصد از قندهای ساده یا مونوساکاریدها ساخته شده و هر۱۰۰ گرم آن ۳۲۰ کالری ایجاد می کند این مونو ساکاریدها بسرعت جذب می شوند و اثر انرژی بخشی خود را آشکار می کنند گفتنی است ، علاوه بر اثر کالری زایی ، عسل دارای ویتامین های متعددی از قبیل تیامین ، ریبوفلاوین ، اسیدنیکوتینک ، اسید اسکوربیک ، پیریدوکسین و ویتامین کا است.

خواص فیزیکی عسل ، اثر ضد باکتریایی دارد و از زمانهای قدیم انسانها از خاصیت ضد میکروبی عسل سود جسته و آن را در درمان ناراحتی های پوستی از قبیل زخمها و سوختگی ها به کار برده اند و یکی از بهترین پانسمانها محسوب میشود.همچنین ، عسل را در درمان بیماری های دستگاه تنفسی و عفونت های ناحیه حلق به کار می برند و خاصیت ضدباکتریایی آن موجب اثربخشی عسل می شود و خاصیت ضد التهابی آن نیز مشاهده شده که به هیگروسکوپیک بودن آن نسبت داده شده است.

عسل علاوه براینكه یك غذای كامل است یك اكسیر پر انرژی نیز میباشد به طوری كه سالیان سال به عنوان دارو برای درمان بیماریها مورد استفاده قرارگرفته است مصرف عسل در عرض چند دقیقه به شخص نیرو میدهد وتحمل بافتی و قدرت ترمیم آنرا افزایش می دهد بنابراین ورزشكاران باید عسل مصرف كنند

بنا به تحقیقات به عمل آمده عسل حاوی ۸۰ ماده مفید برای انسان می باشد و لازم به ذكر است كه در دنیا هیچ ماده غذایی به اندازه آن نیروی كهربایی ندارد.

ابو علی سینا دركتاب قانون خود دهها نسخه بر پایه عسل وموم ذكر نموده است او می نویسد مصرف متـناوب عسل درهنگام زیاد شدن بلغم ، بدن را تقویت و نیرو را زیاد و اشتها را بازمی كند ؛ به عقیده وی عسل جوانی را جاودان می سازد وحافظه را نیرو بخشیده و گذشته را در خاطر زنده میكند ، اندیشه را پاك ، زبان را می گشاید ودرد را ریشه كن میكند .

در كتب پزشكی آمده عسل درروغن مالی زخمهای چركی ، برای درمان بسیار مفید بوده ، با مرهم گذاری تاریكی دید را كاهش داده و بهترین درمان اختلالات دهان است در زیاد شدن ادرار مؤثر است ، دردهای شكم و سرفه را كاهش می دهد ، گزیدگی مار ، دردهای دستگاه تنفس وهر درد مفصلی را تسكین میدهد . خستگی عمومی واحساس سرما را رفع ومقاومت بدن را افزایش میدهد.

گفتنی است ، عسل به عنوان دارو هیچ اثر سوء، عارضه یا بیماری را به دنبال ندارد ؛ مگر آن که فقط حساسیت های محدودی را به وجود بیاورد، بنا بر این در حالت آلرژی ، امراض عفونی ، سل ، امراض روانی ، بیماری های کبد و معده ، امراض غدد فوق کلیه ، نارسایی قلب و عروق ، ناراحتی های عصبی ، امراض خونی و ضعف شدید، باید از تجویز زهر زنبور عسل خودداری کرد

اثرات درمانی عسل :

بشر هزاران سال است كه از مخلوط بزاق زنبور و شهد گل كه عسل نام دارد، به عنوان دارویی برای درمان زخم ها استفاده می‌ كند . آزمایش هایی كه در سال های اخیر انجام گرفته، نشان داده اند كه عسل در درمان عفونتهای برجای مانده از عمل سزارین و سوختگیهای از آنتی بیوتیكهای مرسوم كارآمدتر عمل می‌كند. این ماده شیرین با طیف وسیعی از میكروبهای خطرناك از جمله Helicobacter , Salmonella , E.coli به خوبی مبارزه می كند عسل روی باكتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیك، از جمله «ابر میكروبی» به نام MRSA ، نیز موثر است و بر خلاف بیشتر آنتی بیوتیك ها به نحو چشمگیری باعث پیشرفت بهبودی زخم‌ها می‌شود. هنوز به درستی نمی‌دانیم عسل چگونه این آثار را بر جای می‌گذارد اما محققان اعتقاد دارند توان بهبود زخم‌ها و مقابله با میكروب‌های مقاوم به آنتی بیوتیك‌ كه در این ماده بی‌نظیر وجود دارد، ممكن است روزی عسل را از نوعی درمان جایگزین به یك شیوه درمانی اساسی در پزشكی تبدیل كند. رمز و راز این توانایی‌ها را باید در شیوه تهیه عسل جست و جو كرد. زنبورهای كارگر طی بهار و تابستان شهد جمع آوری می كنند، هنگامی كه به كندو باز میگردند، آن‌ را از معده به دهان می آورند و در دهان دستیاران خود می‌گذارند. آنها شهد را به درون حفره های شانه خالی می كنند و با بال‌هایشان آن قدر آن را باد می‌زنند كه بیشتر آب موجود در شهد تبخیر شود. در همین زمان، بزاق سرشار از آنزیم‌ زنبورها، ساكاروز را به گلوكز و فروكتوز تبدیل می كند كه به آب باقیمانده در شهد پیوند می‌شوند . به این ترتیب، بیابانی بر جای می ماند كه باكتری‌ها نمی‌توانند در آن زنده بمانند. البته ، حین رسیدن عسل فرصت زیادی برای تهاجم عوامل بیماریزا وجود دارد. اما آنزیمی به نام گلوكز اكسیداز این فرصت را از آنها می‌گیرد. این آنزیم با تبدیل كردن گلوكز به اسید گلوكونیك، فرآورده تلاش زنبورها را اسیدی و آن را برای بیشتر باكتری ها نامطلوب می سازد .

اغلب افراد عقیده دارند كه اسیدی بودن، تنها سلاح عسل در برابر باكتری‌هاست. اما مطالعات نشان داده اند تقریبا همه عسل ها سلاحی سری دارند كه حتی اگر رقیق شوند، آنها را برای میكروب‌ها مرگبار می‌سازد: پراكسید هیدروژن. این ماده زمانی در بیمارستان‌ها به عنوان ضدعفونی كننده مصرف می‌شد. از تجزیه این ماده رادیكال های آزاد تشكیل می شوند كه باكتریها را از بین میبرند. چون این واكنشها خیلی سریع رخ میدهد، پراكسید هیدروژن را باید در غلظتهای بالا بر زخم‌ها استعمال كرد. البته ، این ماده در این غلظتها به بافت سالم آسیب می زساند . در عسل، پراكسید هیدروژن به كمك آنزیم گلوكز اكسیداز تولید می‌شود. اما میزان آن هزار بار كمتر از مقداری است كه در گذشته روی زخمها استعمال می‌شد. در نتیجه ، گذاشتن عسل روی زخمها، ضمن جلوگیری از تهاجم و تخریب میكروب‌ها ، با آسیب بافتی همراه نیست. علاوه بر این، همین طور كه پراكسید هیدروژن تجزیه میشود ، گلوكز اكسیداز با تسهیل ساختن آن از گلوكز، پیوسته آن را جایگزین می‌كند. جالبتر این كه ، به دلایل ناشناخته وقتی عسل رقیق میشود، فعالیت این آنزیم افزایش می‌یابد. . به همین خاطر، عسل حتی وقتی ۷ تا ۱۴ برابر رقیق شود، میتواند از رشد باكتریهایی مانند MRSA جلوگیری كند. خلاصه ، زمانی كه عسل روی زخم قرار می گیرد و در اثر تراوش پلاسما از زخم رقیق می شود ، در مبارزه با میكروبها پرتوانتر شود .

یكی دیگر از خصوصیات جالب عسل كه آن را از داروهای ضد باكتری مرسوم مجزا می‌سازد، تقویت بهبود یافتن زخم هاست . داروها ی ضد باكتری علاوه بر نابودی باكتری‌ها به سلول‌های انسان نیز آسیب می‌رسانند . از طرف دیگر، آنها فقط با مهار كردن رشد میكروب‌ها به بهبودی زخم‌ها كمك می‌كنند. اما عسل به طور مستقیم در بهبودی زخم‌ها دخالت می‌كند. عسل محیط ویژه ای را می آفریند كه برای رشد بافت مناسب است و در عین حال بامیكروب‌ها نیز مبارزه می‌كند. به علاوه، رطوبت عسل از درد وتخریب سلولها حین تعویض پانسمانهای خشك شده جلوگیری می كند .

عسل دست كم بخشی از توان ترمیمی خود را مدیون پراكسید هیدروژن است. این ماده، رشد رگ‌های خونی را تحریك می‌‌كند. این رگها اكسیژن، مواد غذایی و سلول‌هایی به نام فیبروپلاست ( كه بافت پیوندی جدیدی را می‌سازند) را به موضع زخم هدایت می‌كنند. به علاوه، تركیب ناشناختهای دسته ای از سلول‌های ایمنی به نام منو سیت رافعال می‌كند. این سلولها عامل رشدی را آزاد می‌كنند كه سلول‌های پوششی را تحریك می‌كنند تا تقسیم شوند و زخم را ببندند. منوسیت‌ها به نوع دیگری از سلول‌های ایمنی به نام ماكروفاژ نیز تبدیل می‌‌شوند. این سلولها، میكروبها و سلولهای مرده را میبلعند و آنها را هضم می كنند .

عسل در بهبود یافتن زخم معده نیز موثر است. یك قاشق چای خوری عسل طبیعی در معده خالی میتواند مانع رشد باكتری خطرناكی به نام Helicubacter شود كه باعث اغلب زخم‌‌های معده می‌شود. عسل، باكتری‌ مقاوم به آنتی بیوتیكی را كه باعث عفونت ریوی در بیماران مبتلا به فیبروز سیستیك میشود ، Burkholderia cepacia ، در محیط كشت از پا در آورده است.

به هر حال، همه عسلها از خواصی كه برشمرده شد به یك اندازه بهره‌مند نیستند. شهد بعضی گل‌ها مقدار زیادی كاتالاز دارد . این آنزیم پراكسید هیدروژن را تخریب می‌كند. بعضی شهدها، گلوكز اكسید از را به گرما و نور حساس می‌كنند. با وجود این، توان ضد میكروبی بعضی عسلها حتی با جوشاندن آنها از بین نمی‌رود. از این رو، به نظر میرسد، عسل علاوه بر مولكولهایی كه تاكنون شناخته شده است، مواد ضد میكروب دیگری دارد كه به دما مقاوم ا ند.

از زمان مصریان باستان، عسل برای درمان زخم‌ استفاده می‌شده است و به نظر می‌رسد كه باكتری‌ها هنوز توان مقابله با مواد ضد میكروب آن را پیدا نكرده‌اند. از این رو، تلاش برای شناخت كامل تر این ماده ، ما را در مقابله به ابر باكترها كه به آنتی بیوتیك‌های مرسوم مقاوم شده‌اند، یاری خواهد رساند. به هر حال، این ماده دارویی را همانند سایر داروها باید با مشورت متخصصان استفاده كرد. زیرا دانه‌های گرده موجود در عسل طبیعی می‌توانند خود باعث عفونت شوند. خوشبختانه، گرده‌ها را با پرتو گاما می‌توان از بین برد، بدون آن كه به خواص دارویی عسل آسیبی برسد. امید است با تلاش‌های محققان راه برای یك شیوه درمانی جدید یعنی «عسل درمانی» هموار شود

اثرات ضد باکتری و ضد قارچی :
 

شیوه دقیقه اثرات ضدمیکروبی عسل ناشناخته مانده است . PH پائین ، تخریب اسمزی میکروب ها و وجود موارد نابوده کننده باکتری ، که مجموعاً Inhibin نامیده می شوند می تواند دارای این اثر باشد .

اثرات ضد اسهال

در غلظت ۴۰٪ عسل

دارای اثرات ضدمیکروبی روی باکتریهای روده که باعث اسهال می شوند است . از این موارد می توان سالمونلا ، شیگلا Ecoli و ویبریوکلرا نام برد . در یک مطالعه ، عسل به همراه ORS باعث کاهش مدت زمان اسهال باکتریایی در نوزادان و کودکان شد .

اثرات عسل در ترمیم زخم و بهبود التیامات

عسل در ترمیم سوختگی ها ، زخم های عفونی جراحی و امثالهم مؤثر است .

عسل بسیار چسبناک است و آب را از بافت ملتهب جذب می کند . مثلاً ، تحقیقی در آفریقا نشان داده است که استفاده از پیوند پوست ، برداشت به روشهای جراحی و حتی قطع عضو زمانی که به صورت موضعی از عسل استفاده شده ، کاهش یافته است .

در یک تحقیق دیگر در زنان استفاده از عسل در مواردی که برای سرطان فرج عمل جراحی انجام شده بود ترمیم زخم را تسریع نمود . همچنین در درمان زخم های مزمن و بدبوی جذام مؤثر بوده است .

اثرات ضد سرفه و خلط آور

اثرات ضد سرفه عسل به توانایی آن برای رقیق کردن ترشحات راه های هوایی و بهبود عملکرد سلولهای پوششی آن مربوط می شود .

اثرات تغذیه ای

عسل غیرآلوده غذایی سالم ، راحت الهضم ، طبیعی و پرانرژی است . دارای کربوهیدرات پروتئین ، چربی ، آنزیم و ویتامین هاست . یک قاشق عسل دارای ۶۰ کالری انرژی و ۱۱ گرم کربوهیدارت ، ۱/. میلی گرم کلسیم ، ۲/. میلی گرم آهن ، ۱ میلی گرم ویتامین B و ۱ میلی گرم ویتامین C است . عسل در بسیاری جوامع پیدا می شود ولی فواید پزشکی آن هنوز کاملاً مشخص نشده است . نحوه عملکرد آن هنوز کاملاً مشخص نیست واثرات ترمیمی عسل در سایر موقعیت های آزمایشگاهی و بالینی نیاز به ارزیابی های بیشتر دارد . اما قرآن و سنت ۱۴ قرن پیش اثرات معجزه آسای عسل را مورد توجه قرار داده است .

همان طور كه قبلا اشاره شد چهار پنجم وزن عسل را كربوهیدرات‌ها تشكیل می‌دهند و بقیه آن عبارت است از: پروتئین، املاح معدنی، عناصر معطر، آنزیم‌ها، ویتامین‌ها، گرده گل و آب. هر ۱۰۰ گرم عسل ۳۳۰ كیلوكالری انرژی تولید می‌كند. لذا عسل، غذایی مقوی و انرژی‌زاست و به كمك دیاستازهایش چربی‌های اطراف قلب را آب می‌كند. به همین دلیل مصرف آن به سالخوردگان و بیماران قلبی توصیه می‌شود.
درمان بیماری های کلیوی با عسل

عسل به عنوان یک مدر در درمان ناراحتی های کلیوی سودمند است زنبور عسل حشره ای است که حاصل آن ،محصولات با ارزشی از قبیل عسل ، ژله رویال ، موم و زهر است معروف ترین محصول زنبور عسل ، همان عسلی است که از محصولات دیگر بیشتر به مصرف می رسد.

عسل و بیماری قلبی

عسل به علت تركیبات قندی به خصوص وجود گلوكز زیاد تاثیر بسیار مهمی روی عضلات قلبی و تحریك وتقویت آن داشته ، باعث گشاد شدن رگها ، فشار خون را تنظیم و از سكته قلبی جلوگیری میكند ؛ به واسطه وجود دیاستاز ( آنزیمها) باعث هضم چربی های اطراف قلب میشود . بنابراین توسیه میشود افراد میانسال به بالا كه دچار بیماری دیابت نیستند هر روزهنگام بیدار شدن ، یك قاشق چای خوری پر،عسل را با نصف استكان آب چوشیدهء ولرم مخلوط نموده و بنوشند. افزودن عرق بادرنگبویه نیز توسیه شده است .

عسل و بیماری روده

عسل به علت دارا بودن اسید فرمیك دردهای روده را به خوبی تسكین داده و همچنین به جهت وجود اسانسهای فرار ( عطرگیاهان مختلف ) نارسایی های ناگوار روده را برطرف مكند ؛ بنابراین توسیه میشود تمام افراد در هر سنی مصرف عسل به صورت شربت با افزودن مقداری عرقیات گیاهی مثل آویشن (كاكوتی ) ، شاه اسپرهم، ویا آبلیمورا در رژیم غذائی هفتگی خود داشته باشند.

عسل و درمان ضعف اعصاب

مصرف روزانه عسل به طبیعی بودن خواب كمك میكند سر درد را كاهش داده و حالت ناتوانی و عصبی را در افرادی كه عدم تعادل عصبی دارند، كاهش میدهد
عسل و بیماران دیابتی

اكثر بیماران دیابتی این سؤال را درذهن خود دارند ، برای جواب تا این حد می توان گفت كه د رمورد دیابت شیرین مصرف عسل همان قدر مضّر است كه مصرف قند ضرر دارد ولی با توجه به خواص جانبی عسل و همچنین وجود فركتوزكه جهت جذب به سلولها نیازی به انسلین ندارد ، میتوانند عسل را جایگزین مقدار قند مصرف روزانه خود قرار دهند و باید توجه داشته باشند كه مصرف عسل به عنوان قند اضافی در رژیم غذایی آنها مجاز نیست چرا كه عسل علاوه بر فروكتوز به همان نسبت هم گلوكز دارد.

عسل و بیماریهای گوارشی

تمام افرادی كه دچار بیماریهای گوارشی هستند به نفعشان است كه عسل را جایگزین قند وشكر قرار دهند .

توصیه می شود مبتلایان به زخم معده عسل را در رژیم غذایی خود داشته باشند .

عسل خاصیت ملینی ملاینی دارد بنابراین افراد مبتلا به یبوست با یك رژیم غذایی مناسب ازعسل وضعیت بهتری خواهند داشت .

عسل ،ماده غذایی بسیار غنی و انرژی بخشی است که حدود۸۰ درصد از قندهای ساده یا مونوساکاریدها ساخته شده و هر۱۰ گرم آن ۳۲۰ کالری ایجاد می کند این مونو ساکاریدها بسرعت جذب می شوند و اثر انرژی بخشی خود را آشکار می کنند .

گفتنی است ، علاوه بر اثر کالری زایی ، عسل دارای ویتامین های متعددی از قبیل تیامین ، ریبوفلاوین ، اسیدنیکوتینک ، اسید اسکوربیک ، پیریدوکسین و ویتامین کا است.

خواص فیزیکی عسل ، اثر ضد باکتریایی دارد و از زمانهای قدیم انسانها از خاصیت ضد میکروبی عسل سود جسته و آن را در درمان ناراحتی های پوستی از قبیل زخمها و سوختگی ها به کار برده اند و یکی از بهترین پانسمانها محسوب میشود.

همچنین ، عسل را در درمان بیماری های دستگاه تنفسی و عفونت های ناحیه حلق به کار می برند و خاصیت ضدباکتریایی آن موجب اثربخشی عسل می شود و خاصیت ضد التهابی آن نیز مشاهده شده که به هیگروسکوپیک بودن آن نسبت داده شده است.

محصول دیگر زنبور عسل ، ژله رویال است که حاوی مواد مغذی در حالت تغلیظ یافته ای است که زنبور برای نوزادان خود می سازد، به این ماده اکسیر جوانی لقب داده اند وشکی نیست که با محتویات انرژی زا و پرپروتئین ، ماده بسیار مقوی است.

تحقیقات نشان داده است ، ژله رویال نیز دارای پروتئین ضد میکروبی است و نظر بیشتر محققان بر این است که این ماده ، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند

ژله رویال در درمان عفونتهای ویروسی و سرطان موثر است.شایان ذکر است ، موم زنبور عسل نیز در پزشکی و داروسازی مصرف زیادی دارد؛ در اکثر فرمولاسیون های کرمها، پمادها و لوسیون ، به عنوان جزء با ارزش از پایه استفاده می شود .

به دلیل بی اثر و غیر فعال بودن موم زنبور عسل ، براحتی با داروها مخلوط می شود، بدون این که هیچ واکنش ناخواسته ای بین مواد موثره و موم زنبور عسل رخ دهد.

مصارف دیگر موم : امروزه برای حفاظت داروهای حساس به هیدرولیز و اکسیداسیون ، آنهارا با لایه ای نازک از موم زنبور عسل می پوشانند، موم عسل به عنوان لایه هیدروفوب پوششی در اطراف دارو ایجاد می کند و سبب آهسته شدن انحلال و آزاد سازی دارو می شود.

گفتنی است ، عسل به عنوان دارو هیچ اثر سوء، عارضه یا بیماری را به دنبال ندارد ؛ مگر آن که فقط حساسیت های محدودی را به وجود بیاورد، بنا بر این در حالت آلرژی ، امراض عفونی ، سل ، امراض روانی ، بیماری های کبد و معده ، امراض غدد فوق کلیه ، نارسایی قلب و عروق ، ناراحتی های عصبی ، امراض خونی و ضعف شدید، باید از تجویز زهر زنبور عسل خودداری کرد.

خواص ضد باكتریایی عسل :

عسل حاوی مواد ضد میكروبی بوده و حتی قوی ترین میكروبها نیز در آن یارای مقاومت ندارند ؛ با یك آزمایش ساده میتوانید مقداری میكرارگانیسم ( مثلاً كپك روی مربا) را با عسل كاملاً مخلوط كنید بعد از چند روز مشاهده خواهید نمود كه نه تنها در آن رشد نكرده بلكه كاملاً از بین رفته است ( توضیح در صورت رشد كپك حتماً عسل با آب یا مایع دیگری مخلوط شده و خالص نمی باشد )

عسل سر چشمه حیات

عسل روند فیزیولوژیكی پیری را كند ساخته و از ضعف زودرس اعمال حیاتی جلوگیری می كند .

عسل و ترمیم زخم ( سوختگی ، التهاب ، گزیدگی ، ترك و شقاق)

استفاده از عسل به عنوان مرحم در درمان سوختگی ها كه حتی از دیر باز رایج بوده ودر طب سنتی نیز به آن اشاره شده است ، در ترمیم بافتی و جلوگیری ازافزایش عفونت از طریق استعمال خارجی بسیار مفید میباشد . عسل به واسطه آنزیم كاتالاز ترمیم پوست را سرعت بخشیده ، از شدت درد می كاهد و از تاول زدن جلوگیری میكند .

در رابطه با التهاب ، گزیدگی ، ترك و شقاق میتوان به صورت ماساژ آرام موضع ، از عسل استفده نمود .

عسل از خون ریزی زخم جلوگیری می كند و موجب انعقاد خون می شود.

عسل به علت خواص جذب آنی كه دارد ترشحات پوستی را جذب و به بافتهای پوششی غذا می رساند و باعث شادابی آن می گردد.
عسل و دندان :

عسل به واسطه داشتن مواد ضد باكتریایی در جایگزینی قند برای دندانها نتنها مضر نمی باشد بلكه باعث فعال شدن ماده فلورین چای شده كه یك ماده ضد فساد دندان میباشد این در حالی است كه مصرف چای با قند برای دندان بسیار مضر میباشد .

تركیب یك قاشق عسل با یك قاشق سركه انگور خانگی برای ماساژ لثه ها جهت محكم نمودن بافت لثه بسیار مفید گزارش شده است

عسل و كودكان :

مصرف عسل برای كودكان زیر یك سال ممنوع ا ست
ضد كم خونی ایست،عسل باعث افزایش هموگلوبین خون شده ، به علت داشتن ویتامین B در رشد ونمو آنان تاثیر می گذارد .

دردرمان شب ادرای اطفال بسیار مفید میباشد ، باعث جذب آب و كاهش میزان كلسیم خون می گردد .

مستقیماً جذب شده و بنابراین یك منبع انرژی آماده برای كودك است .

عسل و مادران :

مادرانی كه درآستانه زایمان هستند باید عسل داده شود چرا كه زایمان را آسان و باعث افزایش شیر مادر میشود .

مغز استخوان را محكم می كند ونوزاد قوی متولد میشود .

عسل غنی شده با ویتامین

امروزه هر کس اهمیت چشمگیر ویتامین ها را می شناسد و می داند که وجود مقادیر بی اندازه کم ( به اندازه هزارم گرم ) نه تنها برای مصونیت بدن در برابر ناخوشی ها گوناگون ( حاصل از نبودن ویتامین) بلکه برای افزایش پایداریش در برابر عفونت ها و شرایط بد زندگی کافی است .
مشاهدات بالینی نشان دادهاند که اگر بیماری زیر نظر پزشک به درمان بپردازد و ویتامین های ساختگی را با غذایی که در اصل از فرآورده های طبیعی تهیه شده تغذیه کند ویتامین هایی مزبور بهتر جذب می شوند از این نظر عسل غنی از ویتامین به صورت فرآورده غذایی بسیار پر ارزش در خواهد آمد .

 این نوع عسل رامعمولا با مخلوط کردن ساده عسل و ویتامین ها می سازند که طرز تهیه یک نمونه از آن به شرح زیر است :
۱ – عسل خالص ۱۰۰ گرم

۲ – ویتامینA -برابر ۱۳۲۰۰ واحد بین المللی (lu)

۳ – ویتامین B۱ –برابر ۸ گرم

۴- ویتامین B۲ – برابر ۸ میلی گرم

۵ – ویتامین C - برابر ۳۰۰ میلی گرم

۶ - ویتامین pp ( ریبو فلاون ها و ریبو فلاونوئید ها) ۶۰ میلی گرم

۷- نمک های کلسیم - ۳۰۰ میلی گرم

ارزش غذایی این عسل برای بدن انسان قابل ملاحظه است و تغذیه ۲۵ گرم ( یک قاشق مربا خوری ) آن در روز کافی است با وجود این با تجویز پزشک ، می توان آن را مصرف نمود

دوشنبه 4/9/1387 - 12:44
بیماری ها

بیماری لثه خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد .
به گفته محققان “دانشگاه کلمبیا” در نیویورک، بیماری لثه می تواند یک عامل مستقل نشان دهنده ابتلا به دیابت نوع دو باشد. 


 “ریان دمر” از “دانشکده بهداشت عمومی میلمن دانشگاه کلمبیا” گفت از مدت ها پیش اعتقاد بر این بود که دیابت یک عامل خطر ساز برای ابتلا به عفونت های لثه است.
این اولین مطالعه ای است که عکس این موضوع را بررسی می کند یعنی این که آیا عفونت های لثه می توانند در ابتلا به دیابت نقش داشته باشند یا خیر.
محققان در این مطالعه بیش از ۹ هزار نفر را که دیابت نداشتند مورد بررسی قرار دادند، ۸۱۷ نفر از این افراد به دیابت مبتلا شدند.
محققان سپس خطر ابتلا به دیابت را در ۲۰ سال آینده در میان افرادی که به درجات مختلفی از بیماری های لثه مبتلا بودند، مقایسه کردند.
این مطالعه که در مجله “مراقبت از دیابت” منتشر شده است نشان داد در افرادی که به درجاتی از بیماری لثه مبتلا بودند، احتمال ابتلا به دیابت در این ۲۰ سال، تقریبا دو برابر بود.
این یافته ها حتی پس از لحاظ کردن عوامل مرتبط با ابتلا به دیابت مانند سن، کشیدن سیگار چاقی، رژیم غذایی و فشار خون بالا همچنان صحت داشت.
دمر در بیانیه ای اعلام کرد، این اطلاعات باعث نگاه تازه ای به ارتباط میان دیابت و بیماری لثه می شود و نشان می دهد که بیماری لثه می تواند پیش درآمد دیابت باشد

دوشنبه 4/9/1387 - 12:42
بیماری ها

مصرف ادویجات ممکن است قند خون را کاهش می دهد .
نتیجه چند تحقیق نشان می دهد که خوردن غذاهای ادویه دار افزایش قند خون را کاهش می دهد. 
 عصاره گیاهان مختلف و چاشنی ها مانند دارچین، ادویه گل میخک و رزماری از فرآیندی که موجب افزایش قند خون می شود جلوگیری می کند.
هنگامی که قند خون افرایش می یابد ترکیبی موسوم به AGE در افراد به وجود می آید که این ترکیب موجب التهاب و آسیب بافت ها می شود که این عامل می تواند با لخته شدن خون در رگ ها و بیماری های قلبی در ارتباط باشد، اما ادویجات و ترکیبات گیاهی به دلیل داشتن آنتی اکسیدانی موسوم به فنول می تواند فعالیت ترکیبات AGE را مسدود سازد و بیماران دیابتی را محافظت کند.
بسیاری از محققان بر این باورند، ادویجات نه تنها خواص آنتی اکسیدان دارند بلکه فعالیت سلول های بدن را تنظیم می کنند

دوشنبه 4/9/1387 - 12:42
بیماری ها

آب میوه های حاوی شکر خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهند

آب میوه های حاوی قند که اغلب به عنوان جایگزین های سالمتر نوشابه های غیرالکلی به بازار عرضه می شوند به همان اندازه آنها باعث بالا رفتن وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت می شوند.  

 جولی پالمر و همکارانش در دانشگاه بوستون طی گزارشی که در نشریه آرشیو طب داخلی منتشر شده است تاکید کردند که به مردم باید آگاهی داده شود که این نوشیدنی ها جایگزین سالمی برای نوشابه های غیرالکلی نیستند.
دیابت نوع دوم شایعترین نوع دیابت است که ارتباط نزدیکی با چاقی دارد و در سراسر جهان شایع شده است.
این یافته ها حاصل بررسی ۴۴ هزار زن سیاهپوست در آمریکا طی سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ است.
کسانی که روزانه دستکم دو نوشابه غیررژیمی می نوشیدند ۲۴ درصد بیشتر از کسانی که کمتر از یک بار در ماه نوشابه غیرالکلی نوشیدند به دیابت مبتلا شدند.
زنانی که در روز دستکم دو بار آب میوه حاوی قند مصرف کردند ۳۱ درصد بیشتر از کسانی که یک بار در ماه از این نوع نوشیدنی ها مصرف کردند با خطر ابتلا به دیابت روبرو شدند. نوشابه های رژیمی غیرالکلی، آب گریپ فروت و آب پرتقال با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط شناخته نشد.
آب گریپ فروت و آب پرتقال خالص حاوی قند طبیعی هستند و تاثیر سوخت و سازی متفاوتی بر بدن می گذارند.
نوشابه های غیرالکلی و آب میوه های حاوی قند اغلب در بین وعده های غذایی مصرف می شوند و ممکن است به خوردن خوراکی های غیرلازم منجر شوند.
در تحقیقات قبلی بر روی هزاران زن سفید پوست ابتلا به دیابت با مصرف نوشابه های غیرالکلی و آب میوه های حاوی قند مرتبط شناخته شده است.
تحقیق دیگری در همین مجله نشان می دهد مصرف میوه و سبزیجات با پیشگیری از چاقی و تامین ریزمغذی های بدن نظیر آنتی اکسیدان ها از بروز دیابت نوع دوم پیشگیری می کند.
تحقیق سوم نشان داد رژیم غذایی کم چرب تاثیری در خطر ابتلا به دیابت ندارد.
دکتر مارک فینگلوس از مرکز پزشکی دانشگاه دوک در کارولینای شمالی در این باره می گوید کالری بر همه چیز تاثیر می گذارد. او می گوید برخی ریزمغذی ها نظیر شربت ذرت با فروکتوز بالا پرخوری را تسهیل می کند.
اگر کالری را در سطح پایینی نگه دارید شاید بتوانید همه چیز بخورید این درسی است که رژیم های غذایی کم کالری به ما می دهد. جدا از مسئله سوخت و سازی، یک دلیل مهم اثربخشی کربوهیدرات پایین آنست که در باعث می شود فرد ،کالری خیلی زیادی نخورد

دوشنبه 4/9/1387 - 12:41
بیماری ها

دیابت خطر ابتلا به سل را افزایش می دهد
نتیجه تحقیقات محققان علوم پزشکی نشان می دهد که بیماری دیابت خطر ابتلا به سل را نیز افزایش می دهد. 


  مطالعات ۴۰ ساله محققان علوم پزشکی تاثیر بیماری دیابت را در افزایش خطر ابتلا به بیماری سل تایید می کند.
نتیجه تحقیقات “کریستین ژئون” و “مگان مورای” از دانشگاه هاروارد بر روی نتایج ۱۳ مورد تحقیق قبلی بر روی یک میلیون و ۷۰۰ هزار شرکت کننده که ۱۷ هزار و ۶۹۸ تن از آنان به سل مبتلا بودند، نشان داد که بیماری دیابت خطر ابتلا به سل را تا میزان قابل توجه سه برابر افزایش می دهد.
نتیجه این تحقیقات نشان می دهد که دیابت عامل ایجاد بیش از ۱۰ درصد از موارد ابتلا به سل در چین و هند محسوب می شود.
محققان همچنین معتقدند که افزایش تلاش برای تشخیص و درمان دیابت می تواند عوارض کلی بیماری سل را که سالانه به مرگ یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن منجر می شود، کاهش دهد.

دوشنبه 4/9/1387 - 12:40
بیماری ها

نحوه غربالگری  دیابت حاملگی

 ۱- دراولین مراجعه چنانچه زن باردار درمعرض خطر باشد باید یك آزمایش(GLUCOSE CHALLENGE TEST)GCT   با ۵۰ گرم گلوكز انجام شود.

عوامل خطر عبارتند از:

   ۳۰ BMI≥ 

سابقه مرده زائی

حداقل ۲ بارسقط خودبخودی

تولد نوزاد باوزن مساوی یابیش از ۴ كیلوگرم

سابقه دیابت درافراد درجه ۱ (پدر،مادر،خواهر،برادر)

سابقه دیابت درحاملگی قبلی

نحوه انجام تست غربالگری با۵۰ گرم گلوكز:

درهرزمانی ازروزبدون توجه به زمان غذا خوردن به بیمار ۵۰ گرم گلوكز خورانده می شود وقند خون وی یكساعت بعد اندازه گیری

 می شود.چنانچه قند خون كمتراز mg/dl   ۱۳۰ باشد تست منفی است.

اگر بیش یامساوی mg /dl  ۱۳۰  باشد فرد مشكوك تلقی شده ، باید با g ۱۰۰  بصورت استاندارد OGTT گردد.

تفسیر نتایج آن ماندد انجام OGTT  در۲۸-۲۴ هفتگی حاملگی است.

۲- كلیه زنان باردار بدون عامل خطر نیز باید درهفته ۲۸-۲۴  با ۵۰ گرم گلوكز غربالگری شوند. چنانچه قند یك ساعت بعداز مصرف ۵۰ گرم گلوكز

بیش یامساوی mg/dl ۱۳۰ باشد مشكوك تلقی می شود وباید تست استاندارد OGTT         Glucose Tolerance Test  Oral انجام شود .

 نحوه انجام تست تحمل گلوكز استاندارد   OGTT   :

فرد باید حداقل ۸ ساعت غیرازآب چیز دیگری نخورده باشد. به وی ۱۰۰ گرم گلوكز خورانده شود ونمونه های خون بیمار درزمانهای صفر

(قبل ازمصرف گلوكز) ،۳،۲،۱،ساعت بعد گرفته شود.

مقادیر نرمال بصورت زیر است.

mg/dl   ۹۵ >  قند پلاسمای ناشتا   (( FBS

mg/dl   ۱۸۰ >  قند یک ساعت بعداز OGTT

mg/dl   ۱۵۵ >  قند دو ساعت بعداز OGTT

mg/dl   ۱۴۰ >  قند سه ساعت بعداز OGTT

تفسیر نتایج:

اگر در۲ یابیشتر ازنمونه ها، جواب غیر طبیعی باشددیابت حاملگی مسجل است وباید درمان شروع شود.

اگر فقط دریك نمونه جواب غیر طبیعی باشد،مجددا” باید درهفته ۳۶-۳۲ حاملگی OGTT  انجام شود.

اگر هرچهار نمونه طبیعی باشد فرد سالم است وبررسی بیشتری نیاز ندارد.

توجه:

اگر نتیجه  GCT  زن باردار درمعرض خطر دراولین مراجعه بیشتر یا مساوی  mg/dl  ۱۳۰      بود وبعدازانجام  OGTT  فقط یكی ازجواب ها غیر

طبیعی باشدبررسی بیشتری نیاز نداردومجددا” باید درهفته ۲۸- ۲۴ حاملگی GCT  انجام شود وبراساس نتایج آن بررسی های بعدی صورت گیرد.

دوشنبه 4/9/1387 - 12:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته