• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 572
تعداد نظرات : 1374
زمان آخرین مطلب : 5619روز قبل
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

نیكی كریمی بازیگر و كارگردان سینمای ایران داور جشنواره‌ی فیلم هندوستان شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سی‌ونهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم «هند» كه در شهر «گوا» برگزار می‌شود، امسال از 22 نوامبر (2 آذر) تا 12 آذر ماه برگزار می‌شود و نیكی كریمی در كنار «تابو» بازیگر سینما هند و «ماركو مولر» رییس جشنواره‌ی فیلم «ونیز» داوری فیلم‌های بخش مسابقه را برعهده خواهند داشت.
نیكی كریمی تاكنون در جشنواره‌های مهمی همچون لوكارنو، كن، برلین، تسالونیكی، دهلی، دمشق، دبی، ازمیر، ایسلند، آفریقای جنوبی، بیروت و ... داوری كرده است.
بنا براین گزارش، جشنواره‌ی فیلم هند با نمایش فیلم «جنگ‌سالاران» از هنگ‌كنگ ساخته‌ «چیتر چان» آغاز به كار خواهد كرد و 12 آذر ماه با نمایش فیلم «آواز گنجشكها» به كارگردانی مجید مجیدی به پایان می‌رسد.
به گزارش ایسنا، در بخشی با عنوان «تمركز بر روی سینمای ایران» این جشنواره، فیلم‌های «سه‌ زن» منیژه حكمت، «گاو» داریوش مهرجویی، «به آهستگی» مازیار میری ،«چند روز بعد» نیكی كریمی، «خون‌بازی» رخشان بنی‌اعتماد، «كافه ستاره» سامان مقدم و «ماهی‌ها عاشق می‌شوند» دكتر علی رفیعی به نمایش در می‌آیند

پنج شنبه 23/8/1387 - 21:54
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

 سعید آژده گفت: ناتوانی در خلق آثار ادبی، سرقت‌های ادبی را در پی دارد.
این شاعر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خوزستان، خاطرنشان كرد: اگر نویسنده فرد توانایی باشد، هیچ‌وقت دست به سرقت ادبی نمی‌زند؛ این كاری است كه نویسندگان ضعیف انجام می‌دهند.
او همچنین گفت: یك اثر ادبی مثل فرزند خالقِ اثر است. آیا می‌توانیم فرزندان دیگران را از آن خود بدانیم؟ مطمئنا چنین كسی با گذشت زمان دچار نوعی پریشانی و یأس خواهد شد.
آژده تصریح كرد: برخی از آقایان پایتخت‌نشین تصاویر ناب آثار ادبی شاعران جوان را می‌ربایند و آن‌ها را در قالبی دیگر به نام خود چاپ می‌كنند. چنین افرادی شاعر نیستند؛ بلكه دلال ادبی هستند.
او اظهار كرد: نمی‌توان جلو سارقان ادبی را گرفت؛ اما هر اثر مكتوب و چاپ‌شده‌ای مشخص می‌كند كه متعلق به كیست 

پنج شنبه 23/8/1387 - 21:54
خاطرات و روز نوشت

به نام خدای مهربون

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

خب رسیدیم به هزارمین مطلب!!
یادش بخیر اون روزی که 100 تایی شده بودم، کلی ذوق کرده بود، پسر چه زود میگذره.
خب حالا هم که چهار رقمی شدم، به خودم تبریک میگم و مثل همیشه این مطلب‌ها رو جشن می‌گیرم، تا برای خودم و اونایی که براشون مهمه یادگارو بمونه.
جا داره همین‌جا از مسئول محترم ثبت مطالب و تمام بروبچه‌های ثبت مطلبی که منو با نظرات قشنگشون نقد کردن، راهنمایی کردن، قوت قلب دادن تشکر و سپاس‌گزاری کنم و از تمامیشون ممنونم.
و اما تو همین مطلب هم یه سری چیز‌ها رو بگم و دیگه برم
در جواب دوست خوبم علی110 عرض کنم که، علی جان من کنترات نگرفتم و همون طوری هم که خودت میدونی من خودم با ثبت مطالب با تعداد بالا زیاد موافق نیستم، ولی برای تعداد مطالبی که اخیرا می‌زنم چند تا دلیل دارم، یکیش اینه که مطالبی که می‌دم گلچینی از صد و خورده‌ای مطلب و خبر به روز هستش و اگه امکانش برام بود هر صدتاشو ثبت می‌کردم، چون حیفم میاد این مطالب خوب و مفید و یا حداقل اخبار به روز رو بقیه دوستان نخونن، برا همین من سعی می‌کنم حداکثر 15 تاشو گلچین کنم و ثبت کنم، دومیش هم اینه که وقتی یه روز فرصت نکنم مطلب بدم سهم اون روز میمونه برا فردا، برای همینه که بعضی روزا آمار مطالب بیشتر میشه، اینم دلایل من.
من به شخصه تا جایی که شده سعی کردم انتقادپذیر باشم، و سعی کردم به نظرات دوستان احترام بذارم، برا همین دیگه تو صفحه مشکی معروف خودم ننوشتم تا شما راحت باشین.
حالا بازم دوستان اگه انتقادی، حرفی، نکته‌ای، چیزی بود من درخدمتم.
بازم خوشحالم که در کنار شما ثبت‌مطلبی‌ها هستم و امیدوارم که این به همین مطلب ختم نشه و بازم در کنارتون بمونم.
برای تک‌تکتون آروزی خوشبختی و عاقبت بخیری دارم و امیدوارم که همیشه سرحال و سرزنده و تندرست باشید

مراقب خودتون باشید

چهارشنبه 22/8/1387 - 19:40
موبایل

 فکر می‌کنید 10 سال دیگر صفحات وب چه شکلی باشند؟ آیا آن زمان مرورگرهای اینترنتی شبیه همین مرورگرهایی که الان از آنها استفاده می‌کنیم خواهند بود؟ و آیا ما اصلا از وسایلی مانند کامپیوترهای شخصی امروزی برای اتصال به اینترنت بهره خواهیم برد یا از دستگاه‌هایی مانند تلفن موبایل یا دستگاه‌هایی مختص اتصال به اینترنت بهره خواهیم برد؟
این سوالات و سوالاتی مشابه آنها چیزی است که لابراتوارهای موزیلا امیدوارند در پروژه کانسپت سریز (Concept Series) خود که مختص بحث درباره آمادگی برای وب آینده تعریف شده، امیدوارند بتوانند به آنها پاسخ بدهند. یکی از پروژه‌های اولیه و مورد توجه‌ترین بخش‌های کانسپت سریز پروژه آرورا (Aurora) که یک ایده ناب برای مرورگرهای اینترنتی در سال 2018 است.
در معرفی که آقای جسی جیمز گارت (Jesse James Garrett) از ایده آرورا در وب سایت موزیلا قرار داده است. دو کاربر مشاهده می‌شوند که در محیطی سه بعدی شبیه به کهکشان آیکون‌های گوناگون به تبادل و به اشتراک‌گذاری اطلاعات مشغولند. در این محیط یکی از کاربران برای نشان دادن اطلاعات آیکونی را برای دیگری می‌فرستد. آیکون ارسالی علاوه بر نشان دادن صفحه مورد نظر، قابلیت نشان دادن سابقه و مسیری که روی سایت توسط کاربر دیگر برای رسیدن به اطلاعات خاصی طی شده است و حتی اصلاح مسیر را نیز دارد. همچنین در این فیلم معرفی کارت ویزیتی نشان داده می‌شود که قابلیت ذخیره محتویات آیکون‌ها برای استفاده دیگران را دارا است.
آرورا در واقع فرزند ذهنی یک طرح برای مسیر انطباقی و شرکت مشاوره‌ای است. آرورا به عنوان عملگر واقعی وجود خارجی ندارد و در حال حاضر تنها یک مفهوم گرافیکی از نمونه نمایشی است که در آینده واقعیت پیدا خواهد کرد. اما با این وجود، اشاره‌ای مستقیم است به رویکردی ممکن برای مرورگرهای اینترنتی جدید.
در نگاه اول، مفهوم آرورا ممکن است مخاطب را به یاد وجوه سه بعدی مانند پروژه آیینه (looking glass) شرکت سان بیاندازد. ظاهر آرورا به گونه‌ای طراحی شده است که حداکثر تعامل ممکن در آن انجام شود. در طراحی آن روش‌شناسی وجوه دنیای واقعی به کار گرفته شده است و به گونه‌ای خواهد بود که از روی قراین و با اطلاع از کارهایی که کاربر قبلا انجام داده مشخص شود که اکنون چه می‌کند و به دنبال چیست.
بسیاری از کارشناسان تحت تاثیر کارهایی که می‌توان در این مفهوم گرافیکی از نمونه آزمایشی مرورگر وجود دارد قرار گرفته‌اند و بسیاری معتقدند این ایده به سادگی می‌تواند الگویی برای نسل بعدی مرورگرهای اینترنتی قرار بگیرد.
البته برخی کارشناسان به ظاهر ارائه شده آرورا که در آن تلاش شده تا با جلو گذاشتن برخی قابلیت‌های مورد علاقه کاربر و عقب بردن قابلیت‌های دیگر وجهه آن با خواسته کاربران تطبیق داده شود با دیده تردید نگاه می‌کنند.
به تجربه ثابت شده است که این کار در برخی موارد جواب مثبت می‌دهد، اما بسیاری از افراد بیش از اندازه غیر قابل پیش‌بینی هستند و این مورد به خودی خود باعث تردید در موفقیت این شیوه کار می‌شود. اگر انجام روشی قبلا جواب مثبت داده است دلیل نمی‌شود در آینده هم بتوان همان بازخورد را از آن روش به دست آورد.
با تمام این احوال هنوز کانسپت سریز و پروژه آرورا کاری در خور ستایش و تقدیر است و این امیدواری را ایجاد می‌کند که در آینده نزدیک جستجوی وب سایت با نگاه کردن به صفحات وب به صورت نامرتب، ولی حرکت ساده بین صفحات با استفاده از اتصالات در محیطی سه بعدی و رویایی و لذت بخش امکان‌پذیر بشود

چهارشنبه 22/8/1387 - 13:8
بیماری ها

دبیر كنگره بین المللی طب سنتی و مكمل از یافته‌های یك پژوهش انجام شده در كشور در زمینه آثار مثبت بخور گیاه «مرزن جوش» در كاهش و درمان علایم «رینوسینوزیت» مزمن خبر داد.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دكتر سید عبد الله مدنی با اعلام این مطلب افزود: یافته‌های این پژوهش‌ در شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مازندران به تصویب رسیده و جزئیاتش در آن كنگره ارایه خواهد شد.
وی، گرفتگی بینی، ترشحات سبز رنگ پشت حلق، بوی بد بینی و دهان و خستگی بیش از حد را از علایم رینوسینوزیت مزمن برشمرد كه بیشتر مردم این علایم را با عنوان سینوزیت می‌شناسند.
دكتر مدنی، گیاه مرزن جوش (مرزن گوش) را دارای خواص ضد میكروبی، ضد التهابی و مسكن برشمرد.
وی ادامه داد: یافته‌های پژوهش‌های انجام شده نشان داده است كه بهترین روش درمان سرماخوردگی، بهره گیری از طب سنتی است.
دكتر مدنی با ابراز تاسف از اینكه بیشتر مردم نسبت به خواص طب سنتی آشنایی ندارد، تصریح كرد: بیشتر افراد به هنگام سرماخوردگی آنتی بیوتیك مصرف می‌كنند؛ در حالی كه بهترین درمان سرماخوردگی خوردن مایعات، ‌اكسیژن تراپی، استنشاق هوای پاكیزه، استراحت و مصرف غذاهای ساده و سبك به ویژه كدوی زرد و شلغم است.

چهارشنبه 22/8/1387 - 13:8
بیماری ها

پناهنده- 50 درصد افراد سالخورده از خواب خود گلایه مند هستند. آموزشیار بهورزی بیرجند با بیان این كه خواب كافی و راحت، یكی از پایه های اصلی سلامتی است، می گوید: با ورود به دوره سالمندی تغییراتی در خواب ایجاد می شود و به ویژه نیاز به خواب شبانه كاهش می یابد.فاطمه گندمی می افزاید: اختلالات خواب، اختلالاتی هستند كه باعث خوابیدن زیاده از حد یا كم خوابی و به طور كلی رفتار غیرطبیعی وابسته به خواب می شوند.وی با اشاره به گلایه حدود 50 درصد افراد سالمند از خواب خود، عنوان می كند: اختلال در خواب رفتن و خواب ماندن و نیز مصرف خواب آورها در سالمندان شایع تر از افراد جوان تر و به طور كلی با افزایش سن تغییراتی در خواب ایجاد می شود كه این اختلال خواب در سالمندان ممكن است به علت فشارهای روانی مثل غصه، بازنشستگی اجباری، انزوای اجتماعی، بیماری ها، اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی و یا عوارض جانبی داروها باشد.وی مشكل در خواب رفتن یا در خواب ماندن را بی خوابی تعریف می كند و می افزاید: علل بی خوابی می تواند هر نوع بیماری یا مصرف بسیاری از داروها باشد و البته اختلالات روانی از جمله افسردگی نیز می تواند باعث بی خوابی موقت، كوتاه مدت یا مزمن شود.به گفته وی مدت درمان بی خوابی موقت چندین روز است و علل شایع آن استرس حاد ناشی از بستری شدن، جراحی غصه خوردن یا بازنشستگی، تغییر ناگهانی در سیكل خواب بیداری است.وی با بیان این كه طول زمان بی خوابی كوتاه مدت از یك تا 3 هفته است، متذكر می شود: استرس های طولانی مدت، مصرف داروی جدید یا قطع شده، یك اختلال حاد جسمی یا روانی منجر به بی خوابی كوتاه مدت می شود.وی می افزاید: در بی خوابی مزمن كه به طور معمول بیش از 3 هفته طول می كشد، استرس های مزمن، مصرف داروها، بهداشت نامناسب و اختلالات روانی نقش دارد.وی تصریح می كند: علایم بی خوابی اغلب شامل ناتوانی در خواب ماندن و بیدار شدن سحرگاهی است و سایر نشانه های مشكل در خواب رفتن، بیدار شدن مكرر شبانه، خستگی روزانه، تحریك پذیری و مشكلات تمركز و یا عملكرد توام با استرس است.وی توصیه می كند: افراد سالمند هر روز به طور منظم ورزش كنند كه در این زمینه پیاده روی بسیار مفید است و به بهتر شدن خواب كمك می كند و البته بهتر است تمرینات ورزشی حداقل 32 ساعت قبل از خواب انجام شود.وی با تاكید بر پرهیز از چرت زدن های روزانه و یا به حداقل رساندن آن ها می گوید: سالمندان دچار اختلال باید رعایت كنند شب ها در یك ساعت معین به رختخواب رفته و صبح ها نیز در یك ساعت و زمان معین بیدار شوند.به گفته وی به بستر خواب رفتن زمانی كه شخص احساس خواب می كند از دیگر راهكارهای رفع اختلال خواب است ولی در صورتی كه فرد پس از رفتن به بستر، خوابش نبرد باید از رختخواب خارج شده و خود را با كاری سرگرم كند.وی می افزاید: باید از تماشای تلویزیون یا مطالعه در بستر اجتناب كرد و قبل از خواب یك دوش آب گرم گرفت و برای شام از غذای سبك استفاده كرد.وی توصیه می كند: سالمندان بعد از ساعت 6 بعدازظهر مایعات كمتری بنوشند و به خصوص از نوشیدن مایعاتی مثل چای و نوشابه گازدار خودداری كنند.وی نوشیدن چای با قهوه پس از صرف شام را در سالمندان دچار اختلال خواب منع می كند و متذكر می شود: یوگا و نرمش آرام عضلات بدن (تمرینات آرام سازی) برای داشتن خواب راحت مفید است.وی خاطرنشان می كند: افرادی كه احساس خواب مناسبی ندارند باید به پزشك مراجعه كنند و به یاد داشته باشند كه هرگز بدون تجویز پزشك نباید از داروهای خواب آور استفاده كنند چرا كه مصرف خودسرانه این داروها می تواند مشكل خواب را بدتر كند.

چهارشنبه 22/8/1387 - 13:8
اخبار

 نام دکتر احمد قهرمان با عناوین اختصاصی پدر گیاه‌شناسی علمی ایران و کاوشگر و نگارشگر شناسنامه تشریحی و تصویری تمامی رستنیها و گونه‌های مختلف گیاهی ایران پیوند خورده است.
به گزارش ایانا، احمد قهرمان در سال 1307 در شهر بابل متولد شد. او کار نگارش را از آغاز جوانی و سالها پیش از ورود به دانشگاه از همکاری با مطبوعات شهر بابل و چند نشریه پایتخت آغاز کرد.
سال 1333 در رشته علوم طبیعی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و در سال 1342 نیز مقطع کارشناسی ارشد را به اتمام رسانید و برای ادامه تحصیل راهی فرانسه شد و در مرکز گیاه‌شناسی مون‌پلیه تحصیلات خود را ادامه داد و سه سال بعد از خذ مدرک دکترا به ایران بازگشت. او از همان موقع تحقیقات و پژوهشهای علمی و دانشگاهی خود را آغاز کرد.
مهمترین ویژگی نیم‌قرن تلاش پژوهشی، مکتوب و ماندگار او این بود که تقریبا همگی عنوان "نخستین" را همراه خود دارند.
مشهورترین، ملی‌ترین و بین‌المللی‌ترین اثر این دانشمند فقید، تهیه مجموعه "فلور رنگی ایران" به سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسوی شامل مشخصات کامل و همراه با جزئیات درباره شناخت همه گونه‌های گیاهی در سرزمین ایران است که 24 جلد از آن منتشر شده است و به عنوان جامعترین و کاملترین دانشنامه تشریحی از گیاهان شناخته می‌شود.
یکی از نکات قابل توجه مجموعه نفیس یادشده این است که تمامی عکسهای گیاهان ارائه شده در کتاب، حاصل عکاسی دکتر قهرمان در جای‌جای طبیعت ایران و طی سالها تحقیق و پژوهش اوست. او همچنین در کتاب مصور و جامع دوجلدی "گیاه‌شناسی عمومی" نیز به تشریح و ریخت‌ اندامها و شناخت گروههای مهم رستنی در جهان گیاهی پرداخته است.
برگزیده دانش گیاه‌شناسی ایران در سومین همایش چهره‌های ماندگار، دهها سال تدریس در دانشگاهها و پژوهش در مراکز تحقیقاتی کشور، تالیف 41 کتاب مرجع دانشگاهی و عمومی در حوزه گیاه‌شناسی مشتمل بر مباحث پایه‌ای تا سیستماتیک و ایجاد هرباریم (مرکز علمی مستندسازی و شناسایی آزمایشگاهی گیاهان) در دانشگاه تهران را در کارنامه پرافتخار خود به یادگار گذاشته است.
وی همچنین جایزه کتاب سال یونسکو برای انتشار کتاب "تنوع‌زیستی گونه‌های گیاهی ایران" را دریافت کرده است.
انتشار و ارائه مقالات علمی در کنفرانسهای خارجی، استاد راهنمای 45 رساله کارشناسی ارشد و 12 رساله دکترا، از دیگر افتخارات این چهره ماندگار علوم گیاهی ایران زمین به‌شمار می‌آید.
خبرنگار: اسماعیل نایبی

چهارشنبه 22/8/1387 - 13:8
دنیای گیاهان و حیوانات

واحد خبر پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور- رئیس مركز پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: مسائلى چون تغییر آب و هوا، رشد جمعیت و منابع زمینى، مخاطرات زمین، کاهش خطر، افزایش آگاهى، پیشگیرى از خسارات مالى و جانى ناشى از مخاطرات زمین توجه به سال سیاره زمین را ضرورى تر مى‌سازند.
به گزارش خبرنگار ما، مازیار حسینى امروز در آئین بزرگداشت سال جهانی سیاره زمین که در سازمان زمین شناسی برگزار شد طی سخنانی بر ضرورت اهمیت زمین براى حیات موجودات زنده تاکید کرد و گفت: زمین در منظومه شمسى بى همتاست و تنها سیاره‌اى است که بر روى آن موجود زنده وجود دارد بلکه بر همین اساس نمى‌توان نسبت به توجه و بررسى دقیق‌تر نسبت به آن چشم‌پوشى کرد.
وى پیامدهاى جامعه بشرى در سال2050 را جمعیت 9 میلیارد نفرى زمین، تولید سالانه بیش از 6 میلیارد تن گاز خانه‌اى، ایجاد سالانه بیش از 60 میلیون تن آلودگى شهرى، استخراج 30درصداز آب شیرین موجود، از بین رفتن 65درصد از جنگل‌ها، زندگى کردن حدود 80درصد مردم در مناطق شهرى، بیش از 25 درصد در نزدیکى گسل‌هاى لرزه‌زا و حدود 2 درصد در سواحل عنوان کرد و افزود: بر اثر این مسائل کربن بیشترى روى زمین تجمع مى‌یابد و سوراخ ازون بر فراز آتلانتیک بزرگتر مى‌شود و از سویى فرونشست حاصل از استخراج بى‌رویه آب، دشت‌ها را تهدید مى‌کند و در نتیجه گرم شدن زمین، شاهد وقوع طوفان‌هاى بیشترى خواهیم بود.
رئیس مركز پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان این که مناطق شهرى با بیش از 5 میلیون نفر جمعیت به عنوان ابر شهر تعریف مى‌شوند، خاطر نشان کرد: بیش از 60 ابرشهر و 600 میلیون جمعیت را در سال 2015 خواهیم داشت که بر همین اساس باید نسبت به نیازهاى این ابرشهرها که شامل منابع انسانى و معدنى از جمله انرژى، صنعت، ساخت و ساز، زیر ساختارها و نگهدارى از آنها مى‌شود، توجه اساسى داشت.
حسینى سیل، زمین‌لغزش و زمین‌لرزه را به عنوان مهم‌ترین مخاطرات طبیعى که ابرشهرهاى بزرگ را تهدید مى‌کنند، یاد کرد و افزود: ابرشهر تهران با بیش از 10 میلیون نفر جمعیت، توسط گسلهاى مختلف احاطه شده و از زمان‌هاى قدیم در تهران و روستاهاى اطراف زمین‌لرزه‌هاى متعدد و مخربى روى داده است.
وی همچنین در خصوص فعالیت‌هاى صورت گرفته در راستاى کاهش خطر لرزه‌اى گفت: برآورد خطر لرزه‌اى گسلهاى فعال تحت عنوان طرح تحقیقات مسکن و تعیین حریم امن، طراحى سازه‌هاى مقاوم و مناسب براى مقابله با خطر لرزه‌اى، تعیین کاربرى اراضى با توجه به درصد خطر لرزه‌اى پهنه‌هاى گستره تهران و طراحى سازه‌هاى عمقى از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته براى کاهش خسارات مالى و جانى ناشى از بروز مخاطرات طبیعى در کشور است.

چهارشنبه 22/8/1387 - 13:8
اخبار

 بر اساس فرضیات موجود، میزان اکسید در یک آلیاژ باعث محافظت آلیاژ از خوردگی می‌شود؛ اما دانشمندان در آزمایشگاه ملی آرگون کشف کرده‌اند که نانوذرات فلز باعث ایجاد شکاف در این پوشش می شود. میزان اکسید توسعه‌یافته روی سطح خارجی آلیاژ در دمای بالا، منجر به ایجاد یک سطح حفاظتی می‌شود كه از فرو رفتن مولکول‌های مخرب حامل کربن به درون آلیاژ جلوگیری می‌کند. باید به‌راحتی بتوان از پراکندگی کربن در میزان اکسید صرف نظر كرد؛ اما مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که کربن می‌تواند به‌ صورت نامشخص و کنترل‌نشده از میان خط اکسیدی(که به‌صورت پوشش محافظ عمل می‌کند) نفوذ کرده، باعث خوردگی و زودشکنی شود.
ایالات متحده آمریکا سالانه 4 درصد از تولیدات ناخالص ملی خود را به‌علت خوردگی آلیاژهای فلزی از دست می‌دهد. یک شبکة فلزی پیوسته این اجازه را به کربن می‌دهد تا بدون نیاز به حفره یا شکاف در میان اکسید محافظ، از بین برود. محققان عموماً بر این باورند که مولکول‌های کربن‌دار موجود در اکسید به درون شکاف‌ها و منافذ نفوذ می‌کنند؛. اما به‌کارگیری سه روش‌ جدا گانة میکروسکوپی نیروی مغناطیسی، تحلیل باریکة نانوپرتوX و میکروسکوپی الکترونی روبشی(SEM)، شبکه‌هایی از نانوذرات آهن و نیکل فرورفته درون اکسید را آشکار کرد.
کربن به‌راحتی می‌تواند در میان فلزات منتشر شده‌، مسیری را برای اتم کربن جابه‌جاشدة دیگر(که جزء نواقص اکسید به شمار نمی‌رود) ایجاد كند. بر اساس آزمایش‌های انجام‌شده نانوذرات فلز در اکسید مشاهده می‌شود و در صورت از بین رفتن این نانوذرات فلزی، مقاومت در برابر خوردگی و آلیاژهایی با عمر طولانی‌تر خواهیم داشت.
بر اساس تحقیقات انجام‌شدة (ANL)، آزمایشگاه ملی آرگون موفق به توسعة دسته‌هایی از فلزات در مقیاس آزمایشگاهی شده‌است که ماندگاری آنها ده برابر طولانی‌تر از نمونه‌های آلیاژی مشابه با میزان کرومیم یکسان است. همینك 50 گونه از آلیاژهای فلزی به‌صورت موفقیت‌آمیز را یکی از تولیدکنندگان آلیاژ طراحی كرده كه در زمان مناسب به بازار عرضه خواهد شد. آلیاژهایی تولیدشدة ANL، در صنایع شیمیایی و مواد شیمیایی نفتی و صنایع بازیافت از اهمیت خاصی برخوردار است. این کشف جدید نه تنها در فلزات ترکیب‌شده با کربن، بلکه در ابعاد دیگر تحقیق از جمله توسعة آلیاژها و سطح‌پوشانی برای سلول‌های سوختی(که در دمای بالا استفاده می‌شوند) نیز کاربرد دارد .

چهارشنبه 22/8/1387 - 13:0
دنیای گیاهان و حیوانات

غار 70 میلیون ساله نخجیر دلیجان یکی از عجایب خلقت در استان مرکزی است. این غار مربوط به دوره سوم زمین شناسى است؛ رسوبات رنگى و سفید آن اشكال بدیع و زیبایی ایجاد كرده كه به گفته كارشناسان تاكنون در غار دیگرى در جهان دیده نشده است. دالان‌ها و تونل‌های پیچ در پیچ و گمراه كننده ان با اشكال طبیعى حیوانات تزئین شده است. تا کنون حدود هشت كیلومتر از دالانهای این غار 300 هكتاری شناسایی و یك هزار و 200 متر آن كفسازى و نورپردازى شده است.
اولین بار در سال 68 یك گروه كوهنورد این غار شگفت انگیز را کشف کردند.

چهارشنبه 22/8/1387 - 13:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته