• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3797روز قبل
تغذیه و تناسب اندام

خبرگزاری فارس: یک متخصص تغذیه گفت: خوردن غذاهای تند و تیز مانند خربزه و انگور را هنگام التهاب گلو و سرماخوردگی توصیه نمی‌کنیم.

خبرگزاری فارس: خربزه و انگور التهاب گلو را تشدید می‌کنند

مسعود کیمیاگر در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به اینکه چرا هنگام سرماخوردگی خوردن برخی غذاها منع می‌شود گفت: طبیعتاً غذاهای تحریک کننده هنگام گلو درد یا سرماخوردگی توصیه نمی‌شود و معمولاً نوشیدنی‌ها یا غذاهایی که تیز و تند هستند بیشتر گلو را تحریک می‌کنند.

وی ادامه داد: خوردن انگور و خربزه را به دلیل داشتن قندهای تیز به بیشتر آنهایی که علائم سرماخوردگی یا التهاب در گلو دارند توصیه نمی‌کنیم ولی برخی بیماران عنوان می‌کنند که با خوردن این گونه میوه‌ها و مواد غذایی به مشکل بر نمی‌خورند.

این متخصص تغذیه گفت: آب انار یا آب آلبالو حاوی آنتی‌اکسیدان و ویتامین است که نه تنها مضر نیست بلکه مفید هم هست و تاکنون هیچ منبع علمی منع مصرف آنها را هنگام گلودرد یا سرماخوردگی تایید نکرده است.

کیمیاگر لیموترش را یکی از مرکبات مفید در بهبود گلودرد عنوان کرد و گفت: لیموترش به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده و تحریک قدرت دفاعی بدن هنگام سرماخوردگی و گلو درد بسیار توصیه می‌شود و در کنار آن می‌‌توان از عسل طبیعی به دلیل تسکین دهندگی و برای کاهش التهاب بهره گرفت.

وی گفت: افرادی که تمایل چندانی به خوردن لیموترش ندارند می‌توانند در یک لیوان آب گرم آب یک لیموترش را به همراه یک قاشق عسل ترکیب کرده و میل کنند.

چهارشنبه 10/8/1391 - 16:31
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: قارچ‌ها نقش مهمی در اكوسیستم بازی می‌كنند، اما هنوز اهمیت و نقش این گیاهان در طبیعت آنچنان كه باید درك نشده است. بعضی قارچ‌ها مانند قارچ‌های خوراكی بسادگی قابل تشخیص هستند.

 

بسیاری از آنها از دل زمین بیرون‌زده و خودنمایی می‌كنند. با این حال قارچ‌های دیگری هستند كه در زیر سطح زمین رشد می‌كنند. جایی كه با گسترش در زیر سطح زمین می‌توانند دنباله‌های(رشته‌های) قارچی تشكیل دهند. این دنباله‌های قارچی عملكردی شبیه به شبكه‌های جاده‌ای دارند كه به باكتری‌ها اجازه می‌دهد در سرتاسر این شبكه قارچی به گشت و گذار بپردازند.

تحقیقات جدید دانشمندان مركز تحقیقات محیطی هلم‌هولتز آلمان خبر از كشف یك مسافر مهم دیگر در این بزرگراه قارچی می‌دهد. آلاینده‌هایی كه ممكن است در روی زمین به‌صورت ثابت و بی‌حركت باقی‌مانده باشند. وجود اكثر قارچ‌ها در محیط به‌واسطه یك رابطه همزیستی است. این رابطه گاهی اوقات سودمند و گاهی دیگر مضر و رقابت‌انگیز است.

به گفته دانشمندان، این رشته‌های قارچی می‌توانند یك رابطه با باكتری‌هایی كه آلاینده‌ها را می‌خورند برقرار كرده و به آنها كمك كنند. برخی باكتری‌ها هستند كه از مواد شیمیایی سمی تغذیه كرده و در همان زمان این تركیبات را به موادی بی‌خطر تبدیل ‌كرده و خاك آلوده را به روش كاملا طبیعی بازسازی و ترمیم می‌كنند، اما همیشه این باكتری‌ها قادر نیستند در كنار غذای خود باشند.

باكتری‌ها معمولا با مواد نامحلول در آب دارای مشكلات زیادی هستند. به عنوان مثال تركیبات چند حلقه‌ای معطر موجود در نفت خام و زغال سنگ تقریبا در تمام فرآیند احتراق منتشر می‌شوند. در شكل بغرنج و پیچیده‌ای كه منافذ درون خاك پر از هوا و آب است بندرت باكتری‌ها و تركیبات حلقوی معطر با هم در یكجا جمع می‌شوند. دلیلش هم این است كه عمدتا در آب و لایه‌های نازك مایعات میكرو‌ارگانیسم‌ها وجود دارند.

تركیبات حلقوی معطر عملا در آب نامحلول هستند از این‌رو خودشان را به ذرات كوچك موجود در منافذ ریز پر از هوا می‌چسبانند. جایی كه باكتری‌ها قادر به دسترسی به آنها نبوده و منافذ پر از هوا مانعی برای رسیدن باكتری‌ها به منابع غذایی‌شان می‌شود.

دكتر ویك و همكارانش در مطالعات قبلی كشف كرده بودند كه باكتری‌ها قادر به استفاده از زیرساخت‌های شبكه قارچی هستند. رشته‌های قارچی همچون بزرگراهی است كه میكرو ارگانیسم‌ها قادر به سفر و انتشار در آن خواهند بود. آنها با گذر از سطح ریسه‌های (رشته‌های لوله‌ای شكل) شبكه‌های قارچی بر موانع هوای بین دو منفذ پر از آب بدون هیچ مشكلی غلبه می‌كنند.

در مطالعات جدید آنها در یافتند این امكان وجود دارد كه آلاینده‌ها هم از طریق همین شبكه قارچی سفر كنند. در این مطالعات محققان از شبه قارچی به‌نام Pythium ultimum استفاده كردند كه به شكل گسترده‌ای در خاك وجود دارد. محققان با ایجاد یك شبكه مغذی برای قارچ و قرار دادن یك كربوهیدرات حلقوی به نام فنانترن در آزمایشگاه به نتایج حیرت‌انگیزی رسیدند. در مدت چند ساعت كربوهیدرات توانست از یك گوشه شبكه آزمایشگاهی قارچی به گوشه دیگرش مهاجرت كند سرعت این انتشار 10 تا 100 بار بیش از سرعت انتشار عادی این‌آلاینده بدون كمك شبكه قارچی و به صورت عادی بود. همچنین این كربوهیدرات بدون هیچ مشكلی بر موانع هوا غلبه می‌كرد. موضوعی كه در حالت عادی و در همان مسیر بدون كمك شبكه قارچی ممكن نبود.

بنابراین شبكه ریسه‌های قارچی نه‌تنها بزرگراهی برای حمل باكتری است بلكه همچون خط لوله حمل آلاینده‌ها عمل می‌كند. محققان امیدوارند در آینده بتوانند از این‌اثر برای بازسازی خاك استفاده كنند. استفاده هدفمند از شبكه‌های قارچی می‌تواند در تخریب تركیبات حلقوی معطر و دیگر مواد شیمیایی نامحلول در آب موثر بوده و به این وسیله موفق به حذف آلاینده‌های میكروبی می‌شویم. البته ممكن است این اتفاق زمانی بیفتد كه تركیب درستی از یك باكتری و قارچ داشته باشیم. چرا كه برخی ارگانیسم‌ها بسادگی با هم سازگار نیستند.

physorg / مترجم: آتنا حسن‌آبادی

چهارشنبه 10/8/1391 - 16:28
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: چند روز بدون پیدا کردن پیکر شهید، در گرما و امکانات کم، توان ادامه کار را گرفته بود تا اینکه در روز تولد امام هادی(ع) به نیت آخرین روز تفحص به سمت ارتفاع 143 فکه راه افتادیم.

خبرگزاری فارس: هدیه‌ای که امام هادی(ع) به گروه تفحص داد

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، سال 72 بود و شب میلاد امام هادى(علیه السلام)؛ چند وقتى مى‌شد که هیچ شهیدى پیدا نکرده بودیم؛ خود من دیگر بریده بودم؛ خسته شده بودم؛ روزهاى آخر کار بود؛ گرما که شدید مى‌شد، باید کار را تعطیل مى‌کردیم؛ بین پاسگاه 29 و 30 کار مى‌کردیم؛ مى‌خواستم یک جورى دیگر کار را تمام کنم و بچه‌ها را جمع کنم که برویم؛ چند روز بدون شهید بودن، اعصاب برایم نگذاشته بود؛ گرما بیشتر مى‌شد و امکانات کم، یعنى توان ادامه کار از ما ‌گرفته می‌شد.

روز تولد امام هادی(علیه‌السلام) به نیت آخرین روز آن دوره از تفحص رفتیم؛ توکل به خدا کرده و راه افتادیم؛ مرتضى شادکام به یکى از سربازها گفت که دستگاه را بردارد و بروند به ارتفاع 143 فکه؛ گفت: «امروز دیگه هرکسى خودش را نشان داد که داد وگرنه کار را تعطیل مى‌کنیم» به حالت اعتراض و ناراحتى این حرف را زد.

در کنار جاده نزدیک 143، جایى بود که مقدار زیادى قوطى کنسرو و دیگر وسایل ریخته بودند؛ بیل را آوردیم و آنجا را کند؛ یک کلاهخود جلب نظر کرد؛ فکر نمى‌کردم چیز دیگرى باشد؛ بچه‌ها گیر دادند که اینجا را خوب زیر و رو کنیم. زمین را که کندیم، یکى... دو تا... پنج تا... همین جورى میان زباله‌ها شهید پیدا کردیم و همه اینها نشانه بغض و کینه دشمن نسبت به بچه‌هاى ما بود.

راوی: سیداحمد میرطاهری

چهارشنبه 10/8/1391 - 16:26
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: فرمانده ما سردار شهید حاج سید محمد زینال الحسینی از جمله کسانی بود که هم خودش مقید بود و هم دیگران را تشویق می‌کرد که حتما علامتی که نشانه سیادتشان باشد همراه داشته باشند.

به گزارش گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس، نشان‌ها در طول تاریخ ماندگار هستند. در قدیم الایام شغل افراد، نسب افراد، قوم و خویش و قبیله افراد با نشانه‌ها شناخته می‌شود. موضوعی که شاید امروز کمتر استفاده می‌شود:

سردار شهید حاج سید محمد زینال الحسینی / عید غدیر سال 65

 

اشرف اعیاد مذهبی، عید غدیرخم است. از قدیم هم رسم و سنت بود که سادات و فرزندان رسول خدا (ص) سعی می‌کردند سیادت خود را با استفاده از نمادهای سیادت اعم از کلاه سبز، پیراهن سبز، شال سبز و... آشکار سازند. اما امروزه این سنت می‌رود مثل باقی سنت‌های فراموش شده به ورطه فراموشی سپرده شود.

از جمله کسانی که سعی می‌کردند این افتخار را ظاهر کنند شهدای سادات بودند و در عملیات‌های مختلف و مخصوصا شب عملیات باشال سبز به کمر و یا دورگردن و یا کلاه سبز به سر مثل ستاره می‌درخشیدند.

فرمانده ما  سردار شهید حاج سیدمحمد زینال الحسینی از جمله آنها بود که هم خودش مقید بود و هم دیگران را تشویق می‌کرد که حتما علامتی که نشانه سیادتشان باشد همراه داشته باشند.

فرمانده شهید سید محمد همیشه یا پیراهن سبز بر تن می‌کرد و یا کلاه سبزی به سرمی‌گذاشت و یا شال سبزی به گردن می انداخت و وقتی قرار بود خودش را برای دیگرانی که او را نمی شناختند معرفی کند می‌گفت: بنده حقیر سرا پا تقصیر سید محمد زینال الحسینی هستم .

 

توجیه عملیات کربلای یک/ تیرماه 65/ شهید سید محمد زینال الحسینی فرمانده گردان تخریب لشگرده سیدالشهداء(ع)

 

و این سید بزرگوار وقتی هم که مهیای پرواز به سوی آسمان‌ها شد احرام سبز پوشید و ترکش دشمن احرام سبزش را درید و در قلب او نفوذ کرد و سلاله ای از فرزندان رسول خدا به آسمان پرکشید.

 

پیکر سردار شهید سید محمد زینال الحسینی فرمانده گردان تخریب لشگرده سیدالشهداء(ع)/ لباس سبز در زیر لباس رزم ایشان مشخص است

 

سید وقتی لباس سبز برتن و شال سبز برگردن داشت مثل اینکه رویین تن بود اما چه شد که بر فراز ارتفاعات مشرف به شهر ماووت ترکشی ریز اجازه ورود به قلب نازنینش را پیدا نمود و او را که مهیای رفتن بود با خود برد و با لباس سبز سیادتش در خاک آرام گرفت. در روز عید غدیرخم برای دیده بوسی با تو قرارمان کجا باشد سید.

راوی:جعفرطهماسبی

چهارشنبه 10/8/1391 - 16:23
تغذیه و تناسب اندام
جام جم آنلاین: استحكام استخوان در انسان تا حد زیادی به ذخیره كلسیم در اسكلت بدن بستگی دارد. بدن از دوره جنینی تا حدود 30 سالگی در حال ذخیره كلسیم در استخوان و سفت و محكم كردن اسكلت است.

 

تغذیه نادرست، كاهش فعالیت بدنی، افزایش عمر و جنسیت زنانه سرعت ابتلا به پوكی استخوان را افزایش می‌دهد، اما اگر می‌خواهید این روند كندتر طی شود، آگاهی‌های ذیل ممكن است مفید باشد:

تقریبا نیمی از زنان در صورت شكستگی لگن و بی‌توجهی به اقدامات پیشگیرانه نخواهند توانست حالت ایستاده قبل را بازیابند.

به طور منظم، حتی اگر شده سه تا چهار ساعت در هفته پیاده‌روی كنید. پیاده‌روی گاهی از مصرف بهترین داروها برای پیشگیری از ابتلا به پوكی استخوان بهتر و موثرتر است.

از مصرف روزانه میوه و سبزیجات تازه غافل نشوید. سیگار نكشید. زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به پوكی استخوانند و سیگار یكی از عواملی است كه روند تخریب استخوان و سیر به سوی پوكی را در آنها افزایش می‌دهد. شیر، ماست و لبنیات منابعی سرشار از كلسیم به شمار می‌رود.

خوردن روزانه یك لیوان شیر یا پیاله‌ای ماست بویژه اگر از شیر گاو تهیه شده باشد، نه‌فقط به روند تشكیل استخوان در كودكی سرعت می‌دهد، در سال‌های بعدی عمر نیز نگهدارنده و محافظی خوب و عالی به شمار می‌رود البته بهتر است لبنیات را همراه با غذاهای گوشتی نخورید و همراه آن چند عدد گردو نیز میل كنید.

آلوی سیاه بخورید (با آلو بخارا تفاوت دارد). این آلو براساس گفته برخی از محققان تغذیه و مطالعه بر مدل‌های انسانی و حیوانی سبب رشد بهتر استخوان و ترمیم پوكی یا شكستگی‌های آن می‌شود. قهوه نخورید.

قهوه جذب كلسیم را در بدن كاهش و احتمال پیشرفت پوكی در استخوان را افزایش می‌دهد. كلم بروكلی منبعی از پتاسیم و كلسیم است.

ویتامین ث و كای بدن را نیز تامین می‌كند كه در متراكم كردن استخوان و تقویت كیفیت و دوام آن نقش بسیار دارد. پتاسیم نیز روند فعالیت و اثرگذاری اسیدهای متابولیك بر استخوان كند می‌كند.

كنجد را از برنامه غذایی هفتگی خود حذف نكنید. این دانه روغنی افزون بر منگنز، مس، فسفر، آهن و ویتامین‌های گروه ب، هم باعث كاهش رسوب چربی خون و جلوگیری از ایجاد پلاكت می‌شود هم به ترمیم نرمی استخوان‌ها و قوت بخشیدن آنها كمك می‌كند.

هر فرد بالغ باید روزانه 1000 تا 1200 میلی‌گرم كلسیم به بدن خود برساند. این مقدار در دخترانی كه در آستانه بلوغند و زنان باردار، شیرده، یائسه یا مسن بیشتر است و تا 1500 یا 2000 میلی‌گرم براساس تشخیص پزشك می‌رسد.

رشید حسام - جام‌جم

سه شنبه 9/8/1391 - 15:54
شهدا و دفاع مقدس

خبرگزاری فارس: من و حاج محمود، دیدیم حسین قجه‌ای حین غذا خوردن، گاه و بیگاه پلک‌هایش بسته می‌شوند، معلوم بود مدت‌ها یک چرت هم نخوابیده بود؛ بعد یکی دو بار محکم با کف دست به پیشانی خودش زد طوری که خواب از چشمش بپرد.

خبرگزاری فارس: وقتی حسین قجه‌ای بین غذا خوردن خوابش برد

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، سردار شهید «حسین قجه‌ای»، متولد چهاردهم شهریور ماه سال 1337 در شهر اصفهان است. او قهرمان کشتی جوانان کشور بود و بعد از انقلاب مسئولیت محور دزلی سپاه مریوان را بر عهده گرفت. وی سرانجام در پانزدهم اردیبهشت 1361 در عملیات «الی بیت‌المقدس» در حالی که فرماندهی گردان سلمان لشکر 27 محمدرسول‌الله (ص) را برعهده داشت، به همرزمان شهیدش و معاونش، شهید «محمدرضا موحد دانش» پیوست. در نوشتار زیر آخرین خاطره «حسین همدانی» از شهید قجه‌ای آمده است:

                                                             ***

با حاج محمود شهبازی، داخل سنگر فرماندهی محور سلمان نشسته بودیم، برای ناهار عدس‌پلو داخل کیسه‌های پلاستیکی داده بودند. یکی از آن پلاستیک‌ها را پاره کردیم و به اتفاق شهبازی مشغول خوردن شدیم. در همین لحظه حسین قجه‌ای فرمانده گردان سلمان فارسی، وارد سوله شد. سر تا پای لباس‌هایش، خاکی و آغشته به خون بود. دست‌هایش هم تا آرنج، خونی بود.

این هم دلیل داشت؛ آخر شخصاً مجروحین گردان خودش را برمی‌داشت و به نقاط امن‌تر منتقل می‌کرد. باهم که چاق سلامتی کردیم، نشست بین من و حاج محمود، کیسه پلو را کشیدیم وسط و بفرما زدیم. او هم که مشخص بود گرسنه است، بسم‌الله گفت و بعد، همان دست خون آلودش را می‌برد توی کیسه، لقمه می‌گرفت و به دهان می‌گذاشت، ما دو نفر هم بی‌خیال‌تر از او، از همان کیسه لقمه برمی‌داشتیم و می‌خوردیم.

شاید دو، سه دقیقه‌ای نگذشته بود که من و حاج محمود، دیدیم حسین قجه‌ای حین غذا خوردن، گاه و بیگاه پلک‌هایش بسته می‌شوند، معلوم بود مدت‌ها است یک چرت هم نخوابیده. سر جمع، شاید بیشتر از پنج لقمه هم نخورد. بعد یکی دو بار محکم با کف دست به پیشانی خودش زد، طوری که خواب از چشمش بپرد، بلند شد، از ما خداحافظی کرد و برگشت سمت مواضع بچه‌هایش در حد چپ محور محرم؛ جایی که در پیشانی پاتک‌های مهیب و بی‌وقفه واحدهای تانک و کماندویی دشمن قرار داشت و مقدر بود، قتلگاه خودش و بیشتر از دو سوم شیربچه‌های بسیجی‌اش در گردان سلمان فارسی باشد.

سه شنبه 9/8/1391 - 15:51
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: تحقیقات جدید نشان داد: افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت کردند کمتر دچار حملات قلبی و سکته مغزی می‌شوند.

خبرگزاری فارس: واکسن آنفلوانزا از قلب محافظت می‌کند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، محققان دریافتند که واکسن آنفلوانزا ممکن است در سلامتی افراد بیشتر مشهود شود.

یعقوب یودل، متخصص قلب و عروق در بیمارستان کالج زنان و دانشگاه تورنتو گفت: واکسن آنفلوانزا نه تنها از شما در برابر بیماری آنفلوانزا محافظت می‌کند بلکه در برابر حملات قلبی نیز محافظت می کند.

بودل در تحقیقات خود دریافت افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت کردند خطرات حملات قلبی و دیگر مشکلات قلبی و عروقی جدی در حدود نیم برابر در یک سال دوره پیگیری در آنها کاهش یافت.

وی یافته‌های خود را در کنگره قلب و عروق کانادا 2012 در تورنتو ارائه داد.

یودل به همراه تیم خود نتایج حاصل از آزمایشهای خود را که چگونه واکسن آنفلوانزا می تواند بر سلامت قلب موثر و کمک کننده باشد را دوباره ارزیابی کردند.

در این تحقیقات بیش از 3200 بیمارمورد بررسی قرار گرفتند. تحقیقات اولیه از سال 1994 تا 2008 انجام شد.

این تحقیقات نشان داد که افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت کردند 50 درصد حملات قلبی، سکته مغزی یا سایر حوادث قلبی عروقی در آنها کاهش یافت.

در طول پیگیری در این تحقیقات، نزدیک به 200 مورد حمله قلبی عروقی، از جمله 65 مرگ و میر مربوط به مسائل قلبی عروقی گزارش شد.

یودل گفت: اول اینکه این واکسن احتمال دارد از بیماران آسیب پذیر که قبلاً به دلیل یک بیماری از سلامت ضعیفی برخوردار بودند، محافظت کند و دوم اینکه این حفاظت احتمال دارد مانع التهاب به همراه ابتلا به آنفلوانزا شود.

در قرن بیستم ویروس آنفلوآنزا در سال 1918 شیوع پیدا کرد و تا امروز آمار مرگ و میر یک سیر نزولی را طی کرده‌ است. به این صورت که در آغاز فعالیت این ویروس مرگ‌های جمعی حتی 40 میلیون نفر در یکسال گزارش شده‌ است اما به مرور کاهش یافت. امروزه گونه‌های جدیدتر این ویروس مانند آنفلوآنزای پرندگان یا آنفلوآنزای خوکی نیز ظهور کرده‌اند.

بیماری‌هایی چون قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم، بارداری و کهنسالی امکان مبتلا شدن افراد به انفلوانزا را افزایش می‌دهند. همچنین کودکان به علت سیستم دفاعی ضعیف بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. چون این بیماری واگیر دار است در مکان‌های عمومی امکان انتقال این بیماری زیاد می‌شود.

تب و لرز، سردرد، دردهای عضلانی از جمله کمردرد، خستگی، سرفه (که ممکن است با خلط همراه باشد.)، گلودرد، خشونت صدا، آبریزش از بینی از علایم شایع بیماری هستند. آنفلوانزا در تمام سنین به غیر از دوران شیرخوارگی دیده می‌شود. شیوع ناگهانی انواع مختلف آنفلوانزا تقریباً هر زمستان رخ می‌دهد و شدت آنها متفاوت است.

سه شنبه 9/8/1391 - 15:48
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: در دنیای امروز ورزش از اهمیت و مفهوم خاصی برخوردار است، به طوری كه سعی می‌شود در همه جا فرهنگ ورزش روزانه جا بیفتد و به این منظور تلاش برای ساخت ورزشگاه‌های بیشتر، پارك‌های در دسترس‌تر و استخرهای فراوان‌تر وجود دارد.

 

از طرفی در رسانه‌ها هم این مساله در نظر گرفته شده و روی آن كار می‌شود تا جایی كه در برخی فیلم‌ها حداقل یك صحنه از یك بازیگر مشهور داریم كه در حال ورزش است.

این فعالیت‌ها به این جهت انجام می‌شود كه ثابت شده ورزش منظم و روزانه پیشگیری‌كننده از بسیاری از بیماری‌ها و درمان برخی بیماری‌‌هاست.

یكی از بیماری‌هایی كه جزو شایع‌ترین علل مرگ و میر است، بیماری‌های قلبی- عروقی و فشار خون است و می‌دانیم كه از عوامل زمینه‌ساز آن چاقی و افزایش میزان چربی‌های خون، دیابت و بی‌تحركی است.

ورزش در كنار تنظیم وزن و كاهش میزان چاقی به‌طور مستقیم بر عملكرد قلب اثر دارد. از طرفی ورزش، حتی در افراد لاغر با فشار خون بالا می‌تواند در كاهش فشار خون موثر باشد، بدون این‌كه بیمار دارویی برای كاهش فشار خون استفاده كند.

ورزش در كاهش چربی‌های مضر هم موثر است، بخصوص میزان تری‌گلیسیرید خون با ورزش روزانه به‌طور واضحی كاهش می‌یابد. از اثرات مفید دیگر ورزش كمك به تنظیم قند خون است كه با سوزاندن قند اضافی موجود در خون اعمال می‌شود.

این مساله به قدری اهمیت دارد كه در برخی بیماران دیابتی تنها توصیه درمانی، ورزش روزانه است و در بقیه كسانی كه دیابت دارند هم در كنار درمان دارویی، ورزش روزانه توصیه می‌شود تا به این ترتیب از میزان داروی مصرفی كاسته شود.

اما در زنان ورزش اهمیت خاص دیگری دارد، چراكه در درمان و پیشگیری از بیماری پوكی استخوان موثر است. این بیماری كه در زنان بسیار شایع‌تر از مردان است و با عوارض خطرناكی مثل شكستگی‌های مكرر همراه است با ورزش در سنین مختلف از زیر 18 سال تا سنین یائسگی قابل پیشگیری و درمان است.

بخصوص ورزش‌هایی كه با فشار بر استخوان‌ها بخصوص پاها همراه است، مثل پیاده‌روی و وزنه‌برداری كه در كاهش روند پوكی استخوان بسیار موثر است.

یكی دیگر از اثرات درمانی ورزش اثر آن بر نازایی است، به این ترتیب كه ورزش در درمان بیماری تخمدان پلی‌كیستیك یا تنبلی تخمدان موثر است و با كاهش چربی‌های شكمی به تخمك‌گذاری كمك می‌كند.

همین‌طور ورزش با اثری كه بر روحیه فرد ورزشكار دارد، تاثیر ویژه‌ای بر اثربخشی داروهایی دارد كه در درمان نازایی استفاده می‌شود. همچنین ورزش به آزاد شدن هورمون‌هایی منجر می‌شود كه در تنظیم عادت ماهانه و تخمك‌گذاری بسیار موثر است.

ورزش در زنان باردار هم نقش ویژه‌ای دارد. در این زنان ورزش از افزایش وزن نامناسب در بارداری می‌كاهد و به یك زایمان مناسب كمك می‌كند، همین طور با تقویت عضلات لگن احتمال افتادگی مثانه را كاهش می‌دهد البته ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی كه احتمال آسیب به شكم یا افتادن مادر در آنها كمتر باشد، در بارداری توصیه می‌شود.

در واقع هر ورزشی كه خانم باردار قبل از بارداری داشته، قابل ادامه دادن در دوران بارداری است، البته اگر در مادر خستگی مفرط ایجاد نكند.

دكتر ثریا عالمی -‌ جراح و متخصص زنان و زایمان

سه شنبه 9/8/1391 - 15:46
ازدواج و همسرداری
جام جم آنلاین: اگر بگویم این روزها به دنبال یك سوراخ موش می‌گردم كه از دست همسرم در آن قایم شوم باور نمی‌كنید.

همسرم با عشق آتشین خود تقریبا مرا جزغاله كرده است. وقتی در اداره هستم ساعتی نیست كه موبایل از تماس او در آسایش باشد و مضمون همه تماس‌هایش هم یك چیز است: كجایی عزیزم. دلم برایت خیلی تنگ شده! هرچی صبر كردم تا تو زنگ بزنی با من تماس نگرفتی گفتم خودم زنگ بزنم و حالت را بپرسم.

اگر غفلتا كنترل از راه دورم را در خانه جا بگذارم (همان موبایل) ایشان بلند می‌شوند و می‌آید اداره ببینند من زنده و سالم رسیده‌ام یا نه و اشغال نگه داشتن یا از شبكه خارج كردن تلفن اداره هم فایده‌ای ندارد.

وقتی هم به خانه می‌رسم همسر گرانمایه چونان طوق لعنت به گردن من آویزان است و هر جا می‌روم باید با من بیاید و همه جا باید با هم باشیم. هر چقدر هم می‌گویم كه من نمی‌توانم این همه كنارهم بودن را تحمل كنم و دارم خفه می‌شوم نمی‌فهمد منظورم چیست. گریه می‌كند و می‌گوید: ازدواج اولم خراب شده است و فكر می‌كردم در ازدواج دوم همسرم را می‌توانم با محبت نگه دارم، اما مردها همه‌شان بی‌وفا هستند.

مادرش هم در تنور این عشق آتشینش هیزم می‌ریزد و می‌گوید: عزیزم زن آن است كه یك لحظه از حال شوهرش غافل نشود. یك وقت بلند نشوی خانه كسی بروی و شوهرت را تنها بگذاری‌ها!

اینها بخشی از درددل‌هایی است كه یك مرد متاهل با مشاور در میان گذاشته است.

سمی به نام محبت

عالمان طب معتقدند هر چیزی حتی آب اگر بیش از اندازه مورد نیاز مصرف شود به سمی كشنده بدل می‌شود.

محبت نیز همین طور است. سعیده كاشانی می‌گوید: این كه یك نفر تمام هدفش در زندگی ازدواج كردن و دودستی نگه داشتن همسرش باشد یقینا به زودی او را از دست خواهد داد زیرا انسان‌ها به قدری حریم خصوصی و آزادی فردی نیاز دارند و در غیر این صورت چیزی از عشق نخواهد ماند و معشوق فقط حس اسارت را تجربه خواهد كرد.

این مشاور خانواده تعادل را بهترین راز موفقیت یك خانواده می‌داند و می‌افزاید: وقتی شما زیادی ابراز محبت می‌كنید، فرصت دلتنگی را از طرف مقابل می‌گیرید. بگذارید همسرتان گاهی دلتنگ شما بشود تا محبتتان ارزش خود را نشان دهد.

متأسفانه به دلیل فقدان درك و فهم صحیح نیازها، زوجین بدون آگاهی در مسیری پیش می‌روند كه نیازهای یكدیگر را ارضا نمی‌كنند. آنها سعی می‌كنند نیازهایی را در همسرشان ارضا كنند كه خودشان احساس می‌كنند، مهم است بنابراین زنان اغلب محبت زیادی به شوهر خود نشان می‌دهند زیرا خودشان خواهان محبت زیاد هستند و به اشتباه تصور می‌كنند، شوهرشان هم خواهان محبت زیاد است.

این نوع رفتار كه در آن همسری چیزهایی را به دیگری می‌دهد كه به راستی مورد نیاز او نیست، زندگی زناشویی را افسرده و مسموم می‌سازد و عوامل تخریب و فروپاشی زندگی مشترك را فراهم می‌كند. زیرا اولویت‌های نیاز در مردان متفاوت از اولویت نیاز در زنان است.

هر كسی چه می‌خواهد

«عزیزم از من توقع داری برای تو چه كار كنم تا بیشتر احساس خوشبختی كنی؟» این ساده‌ترین سوالی است كه هر زوجی می‌توانند از هم بپرسند و صادقانه برای خوشبختی همسرشان بكوشند.

ممكن است بعد از شنیدن پاسخ این سوال همسران متعجب شوند زیرا گاه نیازهای زن و شوهر كاملا با آنچه در مورد یكدیگر فكر می‌كرده‌اند متفاوت بوده است.هر زن و مرد متأهلی لازم است روش شناسایی و رفع نیازهای همسر خود را بیاموزد، این یك مهارت است كه متأسفانه بسیاری از زوج‌ها توجه چندانی به آن نمی‌كنند.

سینا تهرانی، متخصص مهارت‌های ارتباطی در مورد تجربیات خود می‌گوید: از میان هر ده زوجی كه برای مشاوره درخصوص خیانت همسران مراجعه كرده‌اند، ۹ زوج نیازهای همسر خود را به اشتباه شناسایی كرده بودند و لذا همسر آنها برای رفع نیازهای خود به جنس مخالف دیگری گرایش پیدا كرده و به همسر خود خیانت كرده بود.

بنابراین در مورد این كه همسرتان به چه چیزی در روابط عاطفی‌تان نیاز دارد زیاد به دانسته‌های خود اكتفا نكنید.

ناز و نیاز

زنان باید ناز كنند و مردان باید ناز بكشند. این ابراز نیاز مردان به زنان احساس محبوبیتی رضایت‌بخش می‌دهد.

این جملات از نظر سعیده كاشانی، روان‌شناس اگرچه یك قانون بدون استثنا نیست، اما در اغلب موارد صدق می‌كند.

حالا اگر قرار باشد یك مرد ناز كند و خانم دائم منت او را بكشد چه اتفاقی خواهد افتاد.

به اعتقاد این روان‌شناس در چنین خانواده‌ای زن جایگاه و شان خود را از دست می‌دهد و مانند موردی كه در ابتدای گزارش خواندید مرد از احساس مردی خود تهی می‌شود و به دنبال جایی می‌گردد كه از شر محبت زیادی و لاجرم كنترل زیادی در امان باشد و چه‌بسا منزل زنی كه با او به ناز رفتار می‌كند پناهگاه او شود.

به خانم‌ها توصیه می‌شود به همسران خود كمی فضای تنهایی بدهند و بگذارند آنان اولین كسی باشند كه سراغ همسر را می‌گیرد.

آقایان نیز باید قبل از این كه همسرشان اینقدر احساس نیاز كند كه خود به ابراز محبت ناچار شود با جملات و اعمال محبت‌آمیز به همسرشان یادآوری كنند كه جایگاه منحصر به فردی در خانواده و در دل او دارد.

كوه یخ

شیدا، خانمی 25 ساله است كه همسرش را كوه یخ توصیف می‌كند. او می‌گوید: وقتی دختر دبیرستانی بودم، همسرم پاهایش را در یك كفش كرد كه عاشق من است و باید با او ازدواج كنم.

آنقدر رفت و آمد و خانواده و واسطه را فرستاد و زمزمه محبت كرد تا من خام شدم و دانشگاه رفتن را فراموش كردم و بعد از دیپلم با او ازدواج كردم، اما هر چقدر از زندگی زناشویی‌مان می‌گذشت او مهارت‌های كلامی‌اش را از دست می‌داد تا جایی كه امروز به كوهی از یخ تبدل شده است كه هیچ واكنش احساسی از خود نشان نمی‌دهد.

اگر به او بگویم چرا ابراز محبت نمی‌كنی می‌گوید: تو كه نظر من را نسبت به خود می‌دانی. اوایل ازدواجمان هر چه گفتنی بود گفتم دیگر. همان‌ها را در ذهنت مرور كن.

بنا به توصیه روان‌شناسان و مشاوران خانواده، اگر می‌خواهید لذت بیشتری از زندگی مشترك خود ببرید باید از ابراز علاقه به همسرتان خجالت نكشید، زیرا ابراز علاقه نشانگر میزان دوست داشتن و محبت شما نسبت به همسرتان است، پس نگویید علاقه‌ام را با رفتارم نشان می‌دهم، برای ابراز علاقه باید از كلمات زیبا و محبت‌آمیز استفاده كرد.

هرگز اجازه ندهید مشكلات زندگی، شما را از همسرتان دور كند، چون مشكلات همیشه هست و خواهد بود و در هر حال، ابراز علاقه و عشق به همسر، بهترین و والاترین هدیه به اوست و نباید این هدیه را از وی دریغ كرد.

سه شنبه 9/8/1391 - 15:43
اهل بیت

خبرگزاری فارس: سید رشتی نقل می‌کند: من مشغول نافله شدم. باغبان بار دیگر برگشت و فرمود: نرفتی؟! گفتم: والله راه را نمی‏دانم، فرمود: جامعه بخوان! من زیارت جامعه را حفظ نداشتم، پس از جای برخاستم و جامعه را تماماً از بر خواندم.

خبرگزاری فارس: ماجرای سید رشتی و قرائت زیارت جامعه کبیره

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، ولادت امام دهم شیعیان، حضرت علی‌النقی(ع) نیمه ذی‌الحجه سال 212 هجری قمری واقع شده است،  پدر آن حضرت، امام محمد تقی جوادالائمه(ع ) و مادرش سمانه از زنان درست کردار پاکدامنی بود که دست قدرت الهی او را برای تربیت مقام ولایت و امامت مأمور کرده بود، نام آن حضرت «علی» کنیه آن امام همام «ابوالحسن» و لقب‌های مشهور آن حضرت «هادی» و «نقی» بود، حضرت امام هادی(ع ) پس از پدر بزرگوارش به مقام امامت رسید و دوران امامتش 33 سال بود. «زیارت جامعه کبیره» از سوی امام هادی(ع) بیان شده است که به عنوان منشور شیعه نزد علما و شیعیان مطرح می‌شود.

در ادامه به ماجرایی اشاره می‌شود که اهمیت این موضوع را چند برابر می‌سازد:

*تشرف سید رشتی و قرائت زیارت جامعه کبیره

در مفاتیح الجنان آمده است: محدث نوری در کتاب «نجم الثاقب» خود حکایتی (مربوط به یک و نیم قرن پیش) نقل کرده که از آن ظاهر می‏شود که باید به زیارت جامعه کبیره مواظبت کرد و از آن غفلت نکرد و آن حکایت چنین است:

جناب مستطاب تقی صالح سید احمد بن سید هاشم بن سید حسن موسوی رشتی تاجر ساکن رشت ایده الله به نجف اشرف مشرف شد و با عالم ربانی و فاضل صمدانی شیخ علی رشتی طاب‌ثراه [با سید کاظم رشتی اشتباه نشود] به منزل حقیر آمدند و چون برخاستند. شیخ از صلاح و سداد سید مرقوم اشاره کرد و فرمود که قضیه عجیبه دارد و در آن وقت مجال بیان نبود، پس از چند روزی که همدیگر را دیدیم، فرمود که سید رفت و قضیه را با جمله از حالات سید نقل کرد بسیار تأسف خوردم که چرا از خود او نشنیدم، اگر چه مقام شیخ رحمة الله اجل از آن بود که اندکی خلاف در نقل ایشان برود و از آن سال تا چند ماه قبل این مطلب در خاطرم بود تا اینکه در ماه جمادی الآخره این سال از نجف اشرف‏ برگشته بودم، در کاظمین سید صالح مذکور را ملاقات کردم که از سامره مراجعت کرده، عازم فارس بود.

پس شرح حال او را چنان‌که شنیده بودم، پرسیدم از آن جمله قضیه معهوده همه را نقل کرد، مطابق آن و آن قضیه چنان است که گفت: در سال 1280 هجری برای انجام حج بیت‌الله الحرام از دار المرز رشت به تبریز آمدم و در خانه حاجی صفر علی تاجر تبریزی معروف منزل کردم، چون قافله نبود متحیر ماندم تا آن‌که حاجی جبار جلودار سدهی اصفهانی بار برداشت به جهت طرابوزان تنها از او مالی کرایه کردم و رفتم.

چون به منزل اول رسیدیم، سه نفر دیگر به تحریص حاجی صفر علی به من ملحق شدند، یکی حاجی ملاباقر تبریزی حجه فروش معروف علما و حاجی سید حسین تاجر تبریزی و حاجی علی نامی که خدمت می‏کرد، پس به اتفاق روانه شدیم تا رسیدیم به ارزنه الروم و از آنجا عازم طربوزن و در یکی از منازل ما بین این دو شهر حاجی جبار جلودار به نزد ما آمد و گفت: این منزل که در پیش داریم مخوف است قدری زود بار کنید که به همراه قافله باشید، چون در سایر منازل غالباً از عقب قافله به فاصله می‏رفتیم، پس ما هم حدود دو ساعت و نیم یا سه به صبح مانده به اتفاق حرکت کردیم، به قدر نیم یا سه ربع فرسخ از منزل خود دور شده بودیم که هوا تاریک شد و برف مشغول باریدن شد، به طوری که رفقا هر کدام سر خود را پوشانیده تند راندند، من نیز آنچه کردم که با آن‌ها بروم ممکن نشد تا آن‌که آن‌ها رفتند، من تنها ماندم.

پس از اسب پیاده شدم، در کنار راه نشستم و به غایت مضطرب بودم، چون نزدیک 600 تومان برای مخارج راه همراه داشتم، بعد از تأمل و تفکر بنا بر این گذاشتم که در همین موضع بمانم تا فجر طالع شود، به آن منزل که از آنجا بیرون آمدیم مراجعت کنم و از آنجا چند نفر مستحفظ به همراه برداشته به قافله ملحق شوم.

در آن حال در مقابل خود باغی دیدم و در آن باغ ،باغبانی که در دست بیلی داشت که بر درختان می‏زد که برف از آنها بریزد، پس پیش آمد به مقدار فاصله کمی ایستاد و فرمود: تو کیستی؟ عرض کردم: رفقا رفتند و من ماندم راه را نمی‏دانم، گم کرده‏ام. به زبان فارسی فرمود: نافله بخوان تا راه را پیدا کنی!

من مشغول نافله شدم، بعد از فراغ از تهجد باز آمد و فرمود: نرفتی؟! گفتم: والله راه را نمی‏دانم، فرمود: جامعه بخوان، من جامعه را حفظ نداشتم و تا کنون حفظ ندارم با آن‌که مکرر به زیارت عتبات مشرف شدم، پس از جای برخاستم و جامعه را تماماً از حفظ خواندم، باز نمایان شد، فرمود: نرفتی هستی! مرا بی‏اختیار گریه گرفت، گفتم: هستم راه را نمی‏دانم، فرمود: عاشورا بخوان و عاشورا را نیز حفظ نداشتم و تا کنون ندارم، پس برخاستم و مشغول زیارت عاشورا شدم، از حفظ تا آن‌که تمام لعن و سلام و دعای علقمه را خواندم، دیدم باز آمد و فرمود: نرفتی هستی؟! گفتم: نه هستم تا صبح فرمود: من حال تو را به قافله می‏رسانم، پس رفت و بر الاغی سوار شد و بیل خود را به دوش گرفت و فرمود به ردیف من بر الاغ سوار شو، سوار شدم، پس عنان اسب خود را کشیدم تمکین نکرد و حرکت نکرد، فرمود: جلو اسب را به من ده! دادم، پس بیل را به دوش چپ گذاشت و عنان اسب را به دست راست گرفت و به راه افتاد اسب در نهایت تمکین متابعت کرد، پس دست خود را بر زانوی من گذاشت و فرمود: شما چرا نافله نمی‏خوانید؟ نافله! نافله! نافله!

سه مرتبه فرمود و باز فرمود شما چرا عاشورا نمی‏خوانید؟ عاشورا! عاشورا! عاشورا! سه مرتبه و بعد فرمود شما چرا جامعه نمی‏خوانید؟ جامعه! جامعه! جامعه! و در وقت طی مسافت به نحو استداره سیر می‌کرد، یک دفعه برگشت و فرمود: آن است رفقای شما که در لب نهر آبی فرود آمده مشغول وضو به جهت نماز صبح بودند، پس من از الاغ پایین آمدم که سوار اسب خود شوم و نتوانستم پس آن جناب پیاده شد و بیل را در برف فرو کرد و مرا سوار کرد و سر اسب را به سمت رفقا برگردانید، من در آن حال به خیال افتادم که این شخص کی بود که به زبان فارسی حرف می‏زد و حال آن‌که زبانی جز ترکی و مذهبی غالباً جز عیسوی در آن حدود نبود و چگونه به این سرعت مرا به رفقای خود رساند، پس در عقب خود نظر کردم، احدی را ندیدم و از او آثاری پیدا نکردم! پس به رفقای خود ملحق شدم‏.

سه شنبه 9/8/1391 - 15:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته