• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10405
تعداد نظرات : 2228
زمان آخرین مطلب : 3027روز قبل
بهداشت روانی
چند لحظه بعد از تولد
جمعه 3/11/1393 - 19:7
اخبار
این جرثقیل 250 تنی، 50 متر ارتفاع دارد و به عنوان یکی از بلندترین و قدیمی ترین جرثقیل هایی شناخته می شود که روی زمین کار می کنند. البته به علت طول عمر زیاد تقریبا از بین رفته بود تا اینکه به هتل تبدیل شد.
به گزارش پارسینه، چند آرشیتکت هلندی با استفاده از تکنیک های خاصی توانست یک جرثقیل ساختمانی بزرگ را تبدیل به یک هتل مرتفع کند این هتل از تمام امکانات برخوردار است و در دسته هتل های لوکس قرار می گیرد.

این جرثقیل 250 تنی، 50 متر ارتفاع دارد و به عنوان یکی از بلندترین و قدیمی ترین جرثقیل هایی شناخته می شود که روی زمین کار می کنند. البته به علت طول عمر زیاد تقریبا از بین رفته بود تا اینکه به هتل تبدیل شد.



مهندسین به مدت سه سال بی وقفه روی این جرثقیل کار کردند تا اینکه در نهایت تبدیل به یکی از هتل های لوکس و عجیب در دنیا شد. به گفته سازندگان این هتل هزینه ساخت هر اتاق از این مجموعه 1 میلیون دلار بوده است.

این هتل در "فاریدا" نام گذاری شده است که در اصل نام یک شخصیت افسانه ای هلندی است. این هتل به میهمانان خود تماشای منظره کامل شهر آمسترادام را می دهد. هزینه اقامت در هر سوئیت از این هتل به شبی 500 دلار می رسد.



جمعه 3/11/1393 - 19:4
اخبار
در ابتدا این سوال در ذهن خواننده پیش میآید چرا میگوییم صنعت هتلداری و کترینگ؟مگر در هتل یا مراکز طبخ و سرو غذا چه عملیاتی انجام میپذیرد که از این دو رشته پذیرایی بعنوان صنعت نام برده میشود؟
به گزارش سرویس گردشگری پارسینه  ، واژه کترینگ در زبان انگلیسی بطور کلی بیانگر صنعت آماده سازی و طبخ غذاونوشیدنی در محلی و سرو آنها در مکان دیگری جهت پذیرائی میباشد.حال اگر کمی دقیقتر و زیرکانه تر به تعریف بالا توجه کنیم،متوجه گستره وسیع فعالیت این صنعت در دنیا خواهیم شد.

جهت درک بهتر مطلب در ذیل به چند نمونه از کترینگهایی که در سطح جامعه مشغول فعالیت هستند اشاره میکنیم و به بحث و بررسی در مورد کترینگ هتلی ادامه خواهیم داد.

کترینگ هواپیمایی
کترینگ قطار
کترینگ بیمارستانی
کترینگ هتلی
صنعت هتلداری وکترینگ     Hospitality & Catering industry

در ابتدا این سوال در ذهن خواننده پیش میآید چرا میگوییم صنعت هتلداری و کترینگ؟مگر در هتل یا مراکز طبخ و سرو غذا چه عملیاتی انجام میپذیرد که از این دو رشته پذیرایی بعنوان صنعت نام برده میشود؟

در جواب باید گفت :پس از دوره انقلاب صنعتی که در دنیا رخ داد و دنیا را در جهت تولیدوایجاد مشاغل مختلف دگرگون ساخت و با توجه به طراحی و ساخت تجهیزات و دستگاههای جدید مختلف که سرعت تولید را در جهان چندین برابر کرده و نگاه دقیق به نوع فعالیت بخش هتلداری و کترینگ در دنیا که در اصل وظیفه اش ایجاد آسایش و راحتی برای میهمانان خود بوده که سرعت تولید را در جهان چندین برابر کرده و نگاه دقیق به نوع فعالیت بخش هتلداری و کترینگ در دنیا که در اصل وظیفه اش ایجاد آسایش و راحتی برای میهمانان خود بوده،استفاده از تکنولوژی و تجهیزات جدید جهت بالا بردن ضریب بهره وری و ایجاد و ارائه خدمات بهینه آسایشی و کنترل هزینه ها در هر زمینه و تنگاتنگ شدن ارائه خدمات خوب با تجهیزات صنعتی،از این دو رشته به نام صنعت نام برده میشود.

به زبان ساده تر میتوان چنین بیان نمود:به دلیل استفاده از تکنولوژیهای صنعتی روز جهت ارائه خدمات رفاهی بهتر به میهمانان کلمه صنعت در کنار نام این دو رشته خدمات رفاهی قرار گرفت و به همین دلیل از آنها به عنوان صنعت هتلداری وصنعت کترینگ نام برده میشود.

ارتباط صنعت هتلداری با صنعت کترینگ

پیشینه فعالیتهای هتلداری که یکی از قدیمیترین خدمات ساخته و ارائه شده دست بشر با سابقه ای برابر فعالیتهای تجاری و جنگی او به شمار میرود.بطوری که تاریخچه مسافرخانه ها را قریب شش قرن قبل از میلاد مسیح نیز نسبت میدهند.

اولین مسافران آن دوران بیشتر تجار،جنگجویان و چاپارها بودند.اولین گامها جهت ساخت و ایجاد مسافرخانه ها در بین راههای آن زمان توسط خانواده هائی برداشته شد که در مسیر حرکت مسافران قرار داشتند،بدان معنی که با اختصاص یک اطاق جهت استراحت مسافر،تهیه خوراک جهت رفع گرسنگی و تجدید قوای مسافر وحتی اصطبل و ارائه خدمات مربوطه،در قبال دریافت مبلغی از مسافر خود پذیرایی میکردند و نخستین میهمانپذیرها بدین شیوه تحت نام ((تخت خواب و صبحانه))در حدود سده پانزدهم میلادی در اروپا بوجود آمدند و با پیشرفت ارتباطات جاده ای و مسافرتهای دریائی تعداد اینگونه مسافرخانه ها که از مسافران پذیرائی میکردند افزایش یافت و در نخستین سالهای سده هجدهم میلادی تشکیلاتی برای پذیرائی از مسافران و میهمانان بوجود آمد که نمونه های اولیه میهمانخانه های امروزی به نام INN میباشد.

با توجه به توضیح مختصر بالا و کمی دقت،حال میتوان به رابطه بین صنعت هتلداری و کترینگ پی برد یعنی هر جا که صحبت از مسافرخانه ائی در میان بوده،در کنار خدمات اطاق،خدمات پذیرائی و غذائی نیز وجود داشته و از همان اوایل در کنار حرکت چرخهای صنعت هتلداری،صنعت کترینگ نیز به میزان قابل توجهی در جهت بهتر چرخیدن،چرخهای این صنعت تاثیر بسزائی داشته و باعث بالا بردن میزان ارائه خدمات به میهمانان و ایجاد رقابت سالم در مسیر ارائه خدمات در بین سرمایه گذاران گردیده تا جائی که امروزه این بخش از خدمات به صورت یک بخش کاملا تخصصی درآمده و در هتلها با شاخه ای از مدیریت در این بخش یعنی ((مدیریت غذا و نوشابه Food & Beverage Management ))روبرو هستیم.

جمعه 3/11/1393 - 19:2
اعتیاد و سیگار
عوض شده است؛ غریبه ای انگار، جسم او را مثل پوستینی بی صاحب به تن کشیده؛ غریبه ای که مثل او مهربان نیست، غریبه ای که دستش سنگین است، حرف هایش دروغ، نگاهش مات، حوصله اش کم، صدایش دو رگه، قول‌هایش پوچ، عشقش مواد، تفریحش نشئگی و کابوسش، خماری.

شما او را می خواهید، خودش را ، همان را که پیش از اعتیاد بود، شما دل تان برای آن کسی که حالا گم شده است و غریبه جایش را گرفته تنگ شده است ، می خواهید کمکش کنید که اعتیادش را ترک کند، برگردد، از نو شروع کند اما راهش را نمی دانید، هزار و یک پرسش بی پاسخ در واکنش به او در سرتان چرخ می زند مثلا این که حرف زدن با او را از کجا باید شروع کنید؟ اگر انکار کند که معتاد است چه می کنید؟ چگونه می شود به ترک اعتیاد ترغیبش کنید؟ حق درگیر شدن با او را دارید؟ اگر دست یاری تان را پس بزند، کنارش باقی می مانید؟ اگر پرخاشگری کند، چه طور به او پاسخ می دهید؟

عباس دیلمی زاده ، مدیر عامل جمعیت خیریه تولدی دوباره می گوید روش هایی مثل مجبور کردن معتادان به ترک یا گلاویز شدن با آنها یا اعتراف گرفتن از آنها درباره اعتیادشان هرگز به نتیجه مثبت و پایدار نمی رسد.

دیلمی زاده حدود 12 سال است که در حوزه درمان اعتیاد فعالیت می کند او مدرس دوره های « مددیاری اعتیاد » است که در آن روش های برخورد با معتادان را به خانواده های آنان می آموزد.

او برای آموزش در این کلاس ها ، دوره بین المللی « مشاوره وابستگی شیمیایی اعتیاد» را گذرانده است که یکی از بخش های تخصصی آن آموزش روش های برخورد خانواده ها با معتادان است. این درمانگر اعتیاد می گوید « شیوه برخورد خانواده نقش اصلی را در درمان معتادان بازی می کند . »

شاید بهتر باشد گفتگوی مان را از وقتی آغاز کنیم که خانواده ای متوجه می شود یکی از اعضایش درگیر مشکل اعتیاد است. معمولا اولین واکنش معتاد پس از آن که اعضای خانواده اش متوجه اعتیادش می شوند چیست ؟

معمولا معتاد موضوع را انکار می کند. انکار البته به دو شکل مستقیم و پنهان اتفاق می افتد. در شکل مستقیم معتاد اصل قضیه را نفی می کند و می گوید اصلا مواد مخدر مصرف نمی کند و در انکار پنهان می گوید مواد مخدر مصرف می کند اما معتاد نیست، هیچ مشکلی برایش پیش نیامده و هر وقت اراده کند می تواند مواد را کنار بگذارد.

جالب است بدانید که اصلی ترین مشکل خانواده ها در همین مرحله است حتی آنها در کلاس های آموزشی نیز بیشتر درباره این مرحله سوال می کنند و مهمترین اشتباهات را هم در همین مرحله مرتکب می شوند.

درباره این اشتباهات بیشتر توضیح می دهید ؟

منظورم از اشتباهات، رفتارهای نادرستی است که گرچه خانواده به قصد ترک دادن معتاد مرتکب آنها می شوند اما نه تنها باعث درمانش نمی شود و ترغیبش نمی کنند بلکه گاهی ممکن است بیشتر درگیر اعتیادش کنند و حتی باعث حرمت شکنی و تبدیل شدن معتاد عادی به معتاد بسیار پرخاشگر می شوند.

برای نمونه زیاد دیده ام که وقتی معتاد اعتیادش را انکار می کند ، خانواده با او وارد چالش می شود و سعی می کند از او اعتراف بگیرد در حالی که این رفتار به هیچ وجه درست نیست.

یعنی معتقدید که اگر معتاد اعتیادش را انکار کرد نباید به رویش بیاوریم؟ پس چه طور او را به ترک ترغیب کنیم ؟

نه. قرار نیست شما از او اعتراف بگیرید. در شرایط انکار از سوی معتاد، باید یک جلسه مداخله ای تشکیل بدهید.

در این جلسه چه کسانی باید شرکت کنند ؟

اعضای خانواده و کسانی که در زندگی معتاد مهم هستند و از آنها حمایت می گیرد. این افراد باید برای شرکت در جلسه مداخله ای آموزش دیده باشند. ضمنا حضور کسانی که نسبت به معتاد خشم یا رنجش شدید دارند و نمی توانند خودشان را در مواجهه با او کنترل کنند ، در این جلسه ممنوع است. در این جلسه مداخله گر یا مشاور هم می تواند حضور داشته باشد.

در جلسه چه اتفاقی می افتد ؟

پیش از شروع جلسه اعضا باید ویژگی ها مثبت معتاد پیش از اعتیاد و ویژگی های منفی او را پس از اعتیاد یادداشت کرده باشند.

وقتی گفتگو با معتاد آغاز می شود باید ابتدا هر یک از افراد جلسه ویژگی های مثبت فرد را با او مرور کنند و به خاطرات خوشی که با او داشته اند اشاره کنند سپس از ویژگی های منفی که به علت اعتیاد ظاهر شده است حرف بزنند. او دیگر در این مرحله نمی تواند خاطرات و مستندات را منکر شود بنابر این ناچار است که بپذیرد. در حقیقت در این مرحله معتاد قبول می کند که مجموعه ای از رفتارهایش و در مجموع سبک زندگی اش به علت مصرف مواد مخدر تغییر کرده است.

حکمت تعریف کردن این خاطرات خوب می دانید چیست؟ با شنیدن این خاطره ها معتاد احساس می کند ذاتا آدم خوبیست اما کارهای بدش به علت مصرف مواد مخدر است و دیگران می خواهند به او کمک کنند این مشکلات را برطرف کند. در نتیجه او در این مرحله تحقیر نمی شود بلکه به بازگشتش امیدوار می شود. در این مرحله اعضای خانواده با معتاد قراردادی می بندند.

در این جلسه نباید بر سر انکارهای معتاد چالش کنید یا او را وادار کنید اعتراف کند که معتاد است. بلکه بر مبنای این قرارداد از او می خواهید که ویژگی های منفی را که به آنها اشاره کردید، اصلاح کند و در غیر این صورت برخی محدودیت ها و محرومیت ها را درباره اش اعمال می کنید.

کارنامه معتادها همیشه پر از قول هایی برای ترک است که به آنها عمل نکرده اند اگر به عهدش وفا نکرد، چه کنیم؟

اگر معتاد واقعاً به این قرارداد عمل نکند، حتماً باید محرومیت هایی را که درباره اش صحبت کرده اید اعمال کنید در غیر این صورت او به نتیجه می رسد که قول و قرارهای تان جدی نیست و دیگر به آنها عمل نمی کند. توجه داشته باشید که این محرومیت ها باید پله پله باشد یعنی مثلا قرار نیست نخستین محرومیتی که برای معتاد اعمال می کنید بیرون کردنش از خانه یا طلاق باشد بلکه باید به مرور زمان و در صورت همکاری نکردن معتاد مقدار آنها را افزایش داد.

مثال دیگر از رفتارهای نادرست خانواده با معتاد توهین و سرزنش اوست. برای مثال خانواده مشکلات مادی، شغلی و اخلاقی معتاد را به رخش می کشند و دایما سرزنشش می کنند.

گرچه شاید یک انسان سالم با تلنگر سرزنش آمیز دیگران به خودش بیاید اما معتاد این گونه نیست. او تحقیرها را درک می کند، درد می کشد و برای تسکین همان درد باز هم مواد مخدر مصرف می کند یعنی وارد یک دور و تسلسل باطل می شود. درد می کشد چون مواد مصرف می کند، مواد مصرف می کند چون درد می کشد.

به نظرم بدترین حالت این است که خود خانواده هم اعتیاد عضو معتادشان را منکر شوند. گاهی دیده ام که علایم اعتیاد در فردی کاملا آشکار شده است اما خانواده اصرار دارند که به دیگران ثابت کنند او معتاد نیست. چرا این اتفاق می افتد؟

چون می ترسند؛ دلشان نمی خواهد باور کنند که یک عضو از خانواده شان، جزئی از هویت شان و کسی که بخشی مهم از زندگی شان است ، معتاد شده است. اعتیاد برای مردم مظهر جرم و ننگ است. بیشتر مردم دل شان نمی خواهد حقیقت های تلخ را باور کنند. انکار یک رفتار طبیعی در برخورد با هر پدیده تلخ و ترسناکیست اما اگر ادامه پیدا کند و نتوانیم خانواده را برای پذیرش حقیقت آماده کنیم، نمی توانیم وارد مراحل بعدی شویم و وضع معتاد وخیم تر می شود.

اگر در همه مراحل معتاد باز هم منکر اعتیادش شود، باید چه کار کنیم ؟

کلید مهم ارتباط با معتاد صبر است. باید صبور باشید. درمان اعتیاد کار آسانی نیست اما شک نکنید که با پافشاری شما و تکرار جلسات نتیجه می گیرید.

بسیاری از معتادان پرخاشگرند و کم نیستند اخبار حوادثی که در آن معتاد به خودش یا خانواده اش یا دیگران آسیب زده است. خانواده در برخورد با معتاد پرخاشگر چه طور باید رفتار کند؟

ابتدا باید معتادان پرخاشگر را به دو گروه تقسیم بندی کنیم. گروه اول کسانی هستند که پرخاشگری شان واکنشی به دعوای خانوادگی برای ترک شان است یا برای تهیه پول خرید مواد مخدر یا در واکنش به تحقیرها و توهین ها پرخاشگری می کنند و گروه دوم آنهایی هستند که پرخاشگری شان بر اثر مصرف مواد مخدر است.

برخورد با این دو گروه با هم فرق دارد. برای توضیح شیوه برخورد با گروه اول می خواهم علم آمار و روانشناسی را با هم به کار بگیرد. شما چیزی درباره پورفسور جان نش شنیده اید ؟

منظورتان پروفسور ریاضی دانی است که نظریه بازی هایش برنده جایزه نوبل شد؟

دقیقا. او در نظریه بازی ها ، با استفاده از الگوهای ریاضی ، حالت های مختلف مواجهه پدیده ها را پیش بینی می کند. در حقیقت با درک دقیقا شرایط که اسم هر یک را بازی گذاشته است ، آینده را تا حدی پیشگویی می کند. یکی از بازی هایی که این دانشمند درباره اش حرف می زند بازی « ترسو » است.

او توصیف می کند که در این بازی دو خودرو با سرعت بسیار زیادی به سمت هم حرکت می کنند. هرکس اول پایش را روی ترمز بگذارد یا جهتش را تغییر بدهد، ترسو و بازنده است. در خانواده هایی که با معتاد وارد چالش و درگیری می شوند دقیقا همین بازی جریان دارد. کسی که با معتاد دعوا می کند سوار یکی از خودروهای بازیست و معتاد سوار خودروی دیگر است.

دعوای آنها با هم یعنی آنها با خودروهای شان با سرعت به سمت هم حرکت می کنند. معتاد می داند اگر کوتاه بیاید یا تسلیم شود، دیگر خانواده به او باج نمی دهد و خانواده هم می داند که اگر کنار بکشد، معتاد جری تر می شود. پس هر دو طرف ترجیح می دهند دوئل کنند.

حالا در این بازی ، کی ترسو می شود ؟

نش پیش بینی های مختلفی دارد. شاید هر دو خودرو شاخ به شاخ شوند در مثال ما معنی اش درگیری فیزیکی اعضای خانواده با معتاد ، حرمت شکنی و در نهایت مجروح شدن یا قتل یکی از آنهاست.

شاید هم یکی از آنها ترسو شود و مسیر را تغییر دهد یا پایش را بگذارد روی ترمز مثلا عضو خانواده وقتی خشم و پرخاشگری معتاد را می بیند کوتاه بیاید و ساکت شود و مغلوب یا شاید هم معتاد وقتی خشم خانواده را می بیند بترسدو کوتاه بیاید. اگر عضو خانواده مغلوب شود معتاد می فهمد که بازی را برده و دیگر از تهدیدهای اعضای خانواده نمی ترسد و جدی شان نمی گیرد و اگر ببازد کینه اعضای خانواده را به دل می گیرد و پی راهی برای تلافی می گردد.

با این حساب ، این فرایند رفتاری از دو سر ضرر است یعنی چه ترمز کنیم و چه با سرعت به سمتش حرکت کنیم اشتباه کرده ایم، این طور نیست؟

منظور من هم همین است. بازی را شروع نکنید اگر وارد بازی ترسو شوید به هر حال ضرر کرده اید پس با معتاد دوئل نکنید. اگر بازی را شروع کنید آنوقت باید یکبار برای همیشه نشان دهید که تهدیدهای تان جدی است و به آنچه می گویید عمل می کنید اما این هم موقعیت خطرناکی است. این یعنی معتاد می بیند که حریفش ترمز و فرمان ماشین را کنده و انداخته دور و به سمتش می آید می فهمد که دیگر توقف و تغییر مسیر امکان ندارد. پس مجبور است خودش مسیرش را تغییر دهد چون طرف مقابل صد در صد تغییر مسیر نمی دهد.

این کار بسیار خطرناک است من آن را جز در شرایط خاص پیشنهاد نمی کنم به هر حال نوعی خطر کردن است. باید از پیش حساب و کتاب همه چیز را کرده باشید مثلا از خودتان بپرسید اگر با جدیت به او بگویید که دیگر نمی خواهید برای مصرف مواد مخدر پولی به او بدهید و او بخواهد با زور از شما پول بگیرد، دلش را دارید به پلیس زنگ بزنید و کمک بخواهید ؟ اگر به او بگویید که در صورت ادامه پرخاشگری هایش بی شک از او جدا می شوید ، آمادگی روحی روانی جدایی از او را دارید؟ یا اگر داد و فریاد کند و بخواهد با بردن آبروی تان شما را وادار به پول دادن کند به آن سطح از اعتماد به نفس رسیده اید که مقاومت کنید و حتی در برابر شلوغ کاری اش هم به او باج ندهید؟

البته اکیدا توصیه می کنم حتی در این مرحله به شدت از درگیری فیزیکی با معتاد بپرهیزید. به هیچ وجه با او کتک کاری نکنید.

اگر او خواست حمله کند چه باید بکنیم؟

بلافاصله از محیط دور شوید و از پلیس کمک بخواهید.

در آن بازی ترسو، من به یک راه تازه فکر می کردم، به یک غافلگیری . به نظر شما بهتر نیست وقتی پرخاشگری کرد به زور به یک مرکز ترک اعتیاد منتقلش کنیم؟

به هیچ وجه راهکار خوبی نیست! این روزها برخی خانواده ها در برخورد با معتادان از این روش ها استفاده می کنند ، حتی دیده ام که آنها با سازمان های مردم نهاد بی مجوز تماس می گیرند تا معتاد را به زور از خانه ببرند و به زور در محلی دور افتاده ترک بدهند اما باید باور کنید که این روش احتمال عود اعتیاد را چندین برابر می کند.

معتاد کینه خانواده اش را به دل می گیرد و وقتی برگردد از آنها انتقام می گیرد . ضمن این که هر نوع اعتیادی یک روش ترک مخصوص به خودش را دارد اما در این کمپ ها همه معتادان را به زور وادار به ترک می کنند که اصلا علمی نیست. جمع کردن معتادان در یک محل باعث می شود بدون توجه به اصول بهداشتی و وضع قوانین روشن و منطقی ، باعث می شود آنهابه بیماری های مختلف دچار شوند و به علاوه شیوه های جدید تهیه مواد و ارتکاب انواع بزه را از هم یاد بگیرند. در حقیقت خانواده ها با توسل به روش های خشن، نه تنها به ترک اعتیاد معتادشان کمک نمی کنند بلکه او را در معرض انواع آسیب های اجتماعی دیگر قرار می دهند.

هنوز درباره گروه دوم معتادان پرخاشگر صحبت نکرده اید. مصرف مواد مخدر صنعتی برخی معتادان را به انواع اختلالات روانی بخصوص پارانویا یا بدبینی بیمارگونه دچار می کند و در این شرایط احتمال آسیب رساندن آنها به خانواده بیشتر می شود در این موارد خانواده باید چگونه برخورد کنند؟

. در صورتی که پرخاشگری و رفتارهای غیرطبیعی معتاد تحت تاثیر مواد مخدر صنعتی باشد، دیگر استفاده از روش های منطقی فایده ای ندارد. باید هرچه سریع تر محیط را ترک کنید و به سرعت با روانپزشک تماس بگیرید تا با دارو بیمار را کنترل کند یعنی در این موارد همزمان با مراحل ترک باید با دارو علایم ثانویه اعتیاد یعنی همان اختلال های روانی که ظاهر شده ، کنترل شود.

یک معتاد، برای تهیه خرج موادش حاضر است به خودش و عزیزترین هایش صدمه بزند. مردم انقدر از این رفتارها دیده اند و شنیده اند که اعتقاد پیدا کرده اند اعتیاد وجدان و انسانیت را از بین می برد. شما با این باور چقدر موافقید؟

بگذارید پاسخ تان را با یک پرسش شروع کنم. شما می توانید یک شبانه روز پلک نزنی ؟

طبیعتا نمی شود!

حتی اگر برای این کار یک پاداش کلان چند ده میلیونی تعیین شده باشد ؟

نه نمی شود.

حتی اگر جان تان در خطر باشد ؟

حتی اگر سعی ام را هم بکنم نمی توانم یعنی حتی اگر بخواهم هم نمی توانم 24 ساعت پلک نزنم.

درست است. پلک زدن یک رفتار غریزی است شما نمی توانید مانعش شوید. هرچقدر هم سعی کنید چشم های تان را باز نگه دارید، بالاخره پلک می زنید. حالامعتادی کارتن خواب را در یک شب یخبندان زمستان را تصور کنید.او گرسنه و بی سرپناه است. به نظرتان اگر همان لحظه به او پولی بدهید چه می کند؟

با شناختی که از معتادان در طول سال های کاری ام دارم احتمالا بی خیال گرسنگی و بی سرپناهی می شود و مواد مخدر می خرد .

کاملا درست است و اگر ما بتوانیم علت این رفتار معتاد را عمیقا درک کنیم، در مراحل بعدی درمان معتاد آسان تر می شود. مگر نه این که همه انسان ها غریزه بقا دارند. پس چرا آن معتاد در مثال ما وقتی پول به دست می آورد و طبیعتا غریزه بقا باید وادارش کند که برای نجات جانش آن پول را صرف غذا یا تهیه سرپناهی گرم کند، همه اش را خرج خرید مواد مخدر می کند؟ علتش این است که اعتیاد، طوری بر مغز اثر می گذارد که نیاز به مصرف مواد مخدر، تبدیل به اصلی ترین غریزه انسان می شود؛ غریزه ای آنقدر قوی که حتی جای غریزه بقا را می گیرد تا چه رسد به غرایز دیگر.

اینجاست که یک معتاد خمار برای تهیه پول مواد مخدر حتی حاضر می شود نوزادش را بفروشد یا به همخونش را بکشد. همین غریزه است که درمان اعتیاد اینقدر دشوار کرده است و باج دادن و تنبیه یا تهدید کردن هم فایده ای ندارد.

با این تعریف شما، همانطور که ما نمی توانیم پلک نزنیم و معتاد هم نمی تواند عطش خود را برای مصرف مواد مخدر مهار کند. آیا از صحبت های تان باید این طور نتیجه بگیرم که اعتیاد درمان ناپذیر است؟

این نتیجه گیری هم تا حدی درست است و هم نادرست. بیایید تعریف مان را از معتاد عوض کنیم. یک معتاد می تواند تا پایان عمر مواد مخدر مصرف نکند اما همچنان معتاد باقی بماند. اعتیاد درمان نمی شود ، مدیریت می شود. دقیقا مانندمبتلا به یک بیماری مزمن که گرچه اگر دارو بخورد می تواند زندگی عادی و طبیعی داشته باشد و بیماری اش را مهار کند اما به هر حال او همیشه به آن بیماری مزمن مبتلا خواهد ماند.

مریم یوشی زاده
جمعه 3/11/1393 - 19:1
دانستنی های علمی
تغذیه‌" یکی از موضوعاتی‌است که امروزه نه تنها برای دوستانی که خودشان را برای آزمون‌های تحصیلی گوناگون آماده می‌کنند، بلکه برای همه انسان‌ها اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.
 ما می‌توانیم با انتخاب آنچه می‌خوریم، بر عملکرد مغز، دستگاه گوارشی، دستگاه عصبی و سایر اندامها و دستگاه‌های بدن‌مان تاثیر مستقیم و غیرمستقیم گذاشته و به این وسیله به سمت زندگی‌ سالم‌تر، طولانی‌تر و با کیفیت‌تر حرکت کنیم.

توصیه های زیر از جمله ساده ترین و موثرترین توصیه های غذایی است که نه فقط در این روزها بلکه در سراسر زندگی خود می توانید از آنها بهره برده و به عملکرد مغزتان به این وسیله کمک کنید.

برخی بخش‌های این مطلب صرفاً ویژه داوطلبان کنکور سراسری کارشناسی ارشد روانشناسی است.
 

اگر برای کنکور صد کتاب خوانده باشید و هر کدام را هم صد بار و با کیفیت عـــالـــی، باز هم تا سر جلسه آزمون ننشینید و اطلاعاتی را که ذخیره کرده اید از ذهنتان بازیابی نکنید، نخواهید توانست به خوبی به سوالات پاسخ دهید و نتیجه تلاش‌تان را ببینید.


استیل کولین بسازید.  با استیل کولین که آشنا هستید. خوب، بد نیست بدانید سبزیجات و میوه جات حاوی ماده ای به نام کولین (ماده ای استیل کولین ساز) هستند که این ماده هم نقش بسیار پررنگی در عملکرد حافظه مغز دارد. پس توصیه می‌کنیم بیشتر مواد کولین دار بخورید تا با افزایش میزان استیل کولین در مغز، عملکرد حافظه‌تان تقویت شود. سلامی دوباره به سبزیجات، میوه جات و حبوبات بکنید: تخم مرغ، بادام زمینی و کلم از جمله سایر مواد کولین دار هستند. بیش از پیش نوش جان کنید، البته به اندازه(مثلا متخصصان استفاده بیش از یک بار در هفته زرده تخم مرغ را توصیه نمی‌کنند).

آب. مصرف هفت تا ده لیوان آب به طور متناوب در یک روز باعث افزایش اکسیژن در مغز و در نتیجه افزایش کارایی مغز خواهد شد.

مـــاهی و مـــیگو. اگر بتوانید هر هفته یا هر ماه یک‌بار ماهی میل کنید بد نیست(در صورتی که این امر برای شما فراهم نشد، بع سراغ مواد جایکزین که آنها هم پروئتین ساز هستند بروید). پروتئین نقش اساسی را در ساخت انتقال دهنده های عصبی در مغز می‌کند. ماهی و میگو هم از پرپروتئین ترین غذاهای موجود هستند. خلاصه، کاری که امگا۳ موجود در ماهی با مغز شما می‌کند شبیه کاری است که زورو با افراد جامعه می کرد: حفاظت شش دانگه ... !

روغن زیتون. برخی اسیدهای چرب ضروری و مفید برای بدن به وفور در روغن زیتون یافت می شوند. این اسیدها برای مغز و سایر قسمت‌های بدن بسیار مفیدند. هر چه بتوانید به جای سس مایونز (که بسیار خوشمزه است و البته بسیار هم مضر) از روغن زیتون استفاده کنید برد کرده اید. بگذریم که اروپایی ها 70 برابر ایرانی‌ها از این ماده شفابخش استفاده می‌کنند.

آجیل! کم بخورید ولی همیشه بخورید. ترجیحاً خام و بدون نمک. بادام و گردو (و سایر آجیل های در دسترس مثل برگه زرد، کنجد، توت خشک، و ... )از جمله خوراکی های رایجی بودند که در گذشته اغلب مادران به فرزندان خود می دانند تا در زنگ تفریح مدرسه میل کنند. آجیل ها هم مثل ماهی معدن پروتین و اسیدهای چرب اند و پروتئین برای مغز و حافظه هم که مثل ستون‌های بتونی برای یک پل روی آب است. مصرف روزانه ده تا صد گرم آجیل (بسته به در دسترس بودن) کمک بسیار خوبی خواهد بود به عملکرد مغز شما.
صبحانه ای حسابی. سعی کنید تخم مرغ(چرا که ویتامین دارد و کولین ساز است)، سیب(چون کرستین ساز است و کرستین هم از محافظان مغز)، بادام(چرا که پر است از ویتامین و پروتئین و چربی سالم، هم محافظ حافظه است و هم تمرکز)، نان سنگک(چون سبوس دارد و سبوس هم محافظ مغز است) را در صبحانه خود داشته باشید. تحقیقات نشان داده مصرف نان جو (به جای بیسکویت های شیرین و .. ) باعث افزایش 20 درصدی عملکرد حافظه دانش‌جویان و دانش‌اموزان در آزمون های درسی می شود.
شام دیرتر از 9 شب ترجیحاً ممنوع. و گرنه شب سختی برای به خواب رفتن خواهید داشت.چرا که کارشناسان می‌گویند هضم شدن غذا دست‌کم دو ساعت طول می‌کشد و در این مدت مغز انرژی زیادی برای انجام این کار صرف می‌کند. سوخت و سازی که خواب را برای انسان دشوار می‌کند.
نهار دیرتر از 12.5 ظهر ترجیحاً ممنوع. عادت کنید زودتر غذا بخورید. به احتمال 99درصد کنکور شما (داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد رواشناسی) ساعت 2 بعد از ظهر است و تا آن موقع باید بخش زیادی از نهاری که میل کرده اید هضم شده باشد. مغز انرِژی بسیار زیادی برای هضم غذاها صرف می کند و بهتر است تا یکی دو ساعت پس از صرف وعده اصلی غذایی سنگینی مثل نهار، از فعالیت‌های ذهنی اجتناب کنید.

خداحافظی با غذاهای حاضری (فست فود ها). تا روز کنکور از خوردن هر نوع غذای حاضری  و به طور کلی هر غذایی که از سالم بودن آن اطمینان ندارید، به جز غذایی که خودتان در خانه درست می کنید (یا احتمالاً! در خوابگاه به شما می دهند و از سالم بودن‌اش مطمئن‌اید) اکیداً اجتناب کنید. احتمال مسمومیت به وسیله این غذاها کم نیست و اگر هم مسموم کننده نباشند، مواد -‌غالباًـ نامرغوب استفاده شده در آنها و دشواری هضم آنها در معده، باعث کاهش عملکرد مغز حداقل برای ساعاتی خواهند شد. فعلا عطای فست فود را به لقایش ببخشید.

عـــمـــــل. فقط نخوانید، نوشته ایم که بخوانید و "عملی کنید".  و البته از تغییرات حتمی مثبت در سبک زندگی تان بهره ببرید. خوب، حالا برای خودتان یک مروری بکنید. تصمیم دارید تغییراتی در برنامه غذایی تان ایجاد کنید؟ هرچند تصمیماتی کوچک. اما در دسترس. سعی نکنید به یک باره همه چیز را از اساس تغییر دهید. کم کم تغییر را شروع کنید. بعد که یک تغییر کوچک مثل صبحانه در سه چهار روز عادت شد بروید به سراغ بخش بعدی.

صادق قلاح
جمعه 3/11/1393 - 18:59
موبایل
گاوصندوق همراه بر روی گوشی خود نصب کنید + دانلود
به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ حفظ حریم خصوصی و مراقبت از آن برای ما بسیار اهمیت دارد خصوصا این روزها که با فراگیر شدن استفاده از تلفن همراه و تبلت بسیار شدت گرفته بسیار مهم و ضروری است که از نرم افزارهای امنیتی و مدیریتی برای جلوگیری از هرگونه سرقت اطلاعات و نفوذ هکرها و افراد غیرمجاز جلوگیری کنیم از طرفی قفل‌گذاری در برنامه‌های مختلف تلفن همراه و روی برنامه‌هایی که دوست نداریم دیگران آن‌ها را مشاهده کنند یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مثبت برای یک گوشی خوب می‌باشد به همین جهت در این بسته نرم افزاری برای شما بینندگان مجله خبری ۱۹:۱۰ و کاربران سایت باشگاه خبرنگاران مجموعه‌ای از نرم افزارهای اندرویدی برای مراقبت از اطلاعات و فایل‌های شخصی را آماده کرده‌ایم.



App Protectpr Pro
محافظت از اطلاعات فایل‌های شخصی
محافظت از اطلاعات خصوصی از همان اول ساخت تلفن‌های همراه مد نظر سازندگان و مصرف‌کنندگان تلفن‌های همراه بوده و تا به امروز همچنان هم ادامه دارد. به کمک نرم‌افزار تخصصی App Protector Pro شما در هر سطحی که باشید می‌توانید روی قسمت‌های مختلف گوشی تلفن‌همراه خود رمز قرار دهید و مشاهده آن برنامه یا محتویات آن را برای افراد دیگر غیر ممکن کنید. این نرم‌افزار بسیار قدرتمند در زمینه محافظت از اطلاعات شخصی در گوشی‌های تلفن‌همراه با سیستم‌عامل اندروید می‌باشد.

گاوصندوق همراه بر روی گوشی خود نصب کنید + دانلود

به طوری که شما می‌توانید هر نرم‌افزاری که مایل باشید را روی تلفن همراه خود قفل کنید. برای مثال این که این امکان را داشته باشید که روی پیامک‌های خود یا روی Gmail، گالری عکس‌ها و یا حتی روی مارکت خود رمز بگذارید. شما می‌توانید فقط نرم‌افزارهای حساس تلفن همراه‌تان را قفل کنید.

این امر باعث می‌شود در مواقعی که تلفن همراه‌تان را به کسی می‌دهید خیالتان از اطلاعات شخصی‌تان راحت باشد. در این نرم‌افزار می‌توانید رمز عددی یا یک رمز الگودار یا همان پترن (pattern lock) برای نرم‌افزارهای‌تان انتخاب کنید. پس از باز کردن نرم‌افزارها در قسمت نوار وضعیت یک علامت قفل ظاهر می‌شود.
جمعه 3/11/1393 - 18:52
بیماری ها

علت خستگی‌های مزمن چیست؟

جامعه > سلامت - ایرنا نوشت:

مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که بی حوصلگی و خستگی مزمن، یکی از شایع ترین علایم اختلال تیرویید است.

به نقل از ساینس، تیرویید غده ای کوچک در ناحیه گردن و مسئول ترشح دو هومون مهم T3 و T4 است. هورمون های ترشح شده توسط تیرویید در سراسر بدن حرکت می کنند و وظایف مهمی چون متابولیسم بدن را کنترل می کنند.

بر اساس تحقیقات انجام شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، حدود 10 درصد زنان به نوعی از اختلال غدد تیرویید رنج می برند. در ادامه آمده است که احتمال اختلال عملکرد غدد تیرویید در زنان 10 برابر مردان است و این بیماری در اکثر افراد هنوز تشخیص داده نشده است.

زمانی که میزان فعالیت این غده کاهش یا افزایش یابد، فرد دچار اضافه وزن شده و عضلات تضعیف می شوند، از طرفی فرد همیشه خسته و کسل است. برخی از علایم دیگر پرکاری یا کم کاری تیرویید عبارتند از :

-استرس بیش از اندازه
-اختلالات اشتها
-پرخاشگری و عصبانیت در اکثر مواقع
-افسردگی بدون دلیل

معمولا اختلالات مربوط به غده تیرویید با یک آزمایش ساده خون قابل تشخیص است.

استفاده از مواد غذایی حاوی ید مانند پنیر کم چرب، شیر، تخم مرغ، انواع غذاهای دریایی و ماست و سه جلسه تمرین 40 دقیقه ای در هفته در درمان اختلالات غدد تیرویید بسیار موثر است.

جمعه 3/11/1393 - 18:45
دانستنی های علمی

سشوار برای مغز ضرر دارد؟

جامعه > سلامت - شفاآنلاین نوشت:

بسیاری از ما حتی وقت نمی‌کنیم زمانی را به خشک کردن موهایمان بعد از استحمام اختصاص دهیم و به سرعت سعی می‌کنیم موهای خودمان و فرزندمان را سشوار کنیم و آماده رفتن به سرکار شویم. سرمای هوا ضرورت استفاده از سشوار را در این موارد بیشتر کرده اما سوال اینجاست که آیا استفاده مرتب از خشک‌کن‌های برقی که در زندگی امروز به یکی از ملزومات تبدیل شده، پوست و موی ما را دچار آسیب نمی‌کند؟

سشواری انتخاب کنید که دکمه تنظیم دما و وات داشته باشد تا بنا به نیازتان شدت دستگاه را کم یا زیاد کنید. برخی از انواع سشوار دارای حسگر هستند و وقتی مو داغ می‌شود، خود به خود خاموش می‌شوند. این نوع برای کسانی که مرتب مجبورند از سشوار استفاده کنند، انتخاب بهتری است و آسیب کمتری به مو می‌رساند. فروشندگان به افرادی که الکتریسیته ساکن در مو دارند استفاده از سشوارهای UV (فرابنفش) را توصیه می‌کنند اما در کل UV برای مو چندان مناسب نیست و حتی توصیه شده آقایان از محصولاتی که SPF دارد و اجازه نمی‌دهد نور خورشید به مو آسیب برساند، استفاده کنند. برای کسانی که موهایشان الکتریسیته ساکن دارد، به جای استفاده از سشوارهای UV (فرابنفش)، استفاده از سرم‌ها و اسپری‌های مخصوص ضد زبری مو توصیه می‌شود. کیفیت پایین سشوار یا انتخاب نادرست شدت و میزان حرارت آن، حتی در دست گرفتن اشتباه سشوار می‌تواند باعث از بین رفتن موهایی شود که سست و آسیب‌دیده هستند.

باد سرد سشوار هم مضر است

بسیاری از افراد فکر می‌کنند باد سرد سشوار مشکلی ایجاد نمی‌کند اما باد سرد سشوار هم باعث ایجاد الکتریسیته در مو می‌شود و عامل خشکی مو است. اگر شدت باد سشوار زیاد باشد، تفاوتی نمی‌کند که با باد سرد سشوار بکشید یا از دمای گرم سشوار استفاده کنید. به هر حال مو را شکننده می‌کند. در صورتی که از شدت پایین همراه با باد سرد استفاده کنید، میزان آسیب تا حدی کمتر است اما حتی در این شرایط نیز در اثر استفاده مکرر، مو آسیب می‌بیند. شاید بهترین راه این است که حداقل برای خشک کردن روزانه مو از سشوار استفاده نکنید و حوله‌های میکروفیبر که قدرت خشک‌کنندگی بالاتری دارند، به کار برید و هر از گاهی برای حالت دادن به مو سشوار بکشید.

سشوار هم برای مو ضرر دارد، هم برای مغز

امواج الکترومغناطیسی که از ضعیف‌ترین سشوارها هم ساطع می‌شود، ۳۰۰ برابر امواجی است که از گوشی‌های تلفن همراه ارسال می‌شود پس سشوار غیر از ضرری که برای مو دارد، برای مغز هم می‌تواند مضر باشد. به همین دلیل مخصوصا برای کودکان برای خشک کردن مو تا جای ممکن از سشوار استفاده نکنید. کودکان موهای ضعیف و ظریفی دارند و چون میزان مراقبت آنها از موهایشان به مراتب کمتر است، آسیب بیشتری می‌بیند و در برابر باد داغ سشوار سست‌تر است. سعی کنید ساعاتی از روز بچه‌ها را حمام ببرید که در خانه هستند. بعد نم موها را با حوله بگیرید و اجازه دهید موها در هوای آزاد خشک شوند. اگر برای بیرون رفتن عجله دارید، از حمام کردن کودک یا لااقل از شستن موهای او صرف‌نظر کنید.

۱۰ فرمان سشوار

۱. قبل از استفاده از سشوار ابتدا موها را با حوله خشک کنید.
۲. مجددا با همان حوله نم مو را از ریشه به سمت پایین بگیرید و اجازه بدهید موها چند دقیقه‌ای لای حوله پیچیده بماند تا رطوبت آن گرفته شود. هر چه مو هنگام خشک کردن با سشوار نم بیشتری داشته باشد، احتمال صدمه دیدن آن بیشتر است به همین دلیل قبل از کار با سشوار، مو را تا جای ممکن خشک کنید.
۳. هرگز روی موی نمدار اتوی مو یا سشوار داغ نگیرید زیرا باعث صدمه دیدن آن می‌شود.
۴. بهتر است قبل از خشک شدن کامل مو، سشوار کشیدن را متوقف کنید. نگذارید هنگام سشوار کشیدن موها کاملا خشک شود چون موها به مقداری رطوبت نیاز دارد.
۵. یکی از اشتباه‌هایی که بسیاری از آرایشگران مرتکب آن می‌شوند، نزدیک بردن بیش از حد سشوار و چسباندن آن به مو برای حالت دادن بیشتر به آن است.
۶. سشوار باید ۱۲ تا ۳۰ سانتی‌متر از مو فاصله داشته باشد و هر دسته مو بیش از چند ثانیه در معرض باد گرم قرار نگیرد و مرتب جای سشوار عوض شود.
۷. اگر مرتب از سشوار استفاده می‌کنید، ماسک مو را فراموش نکنید.
۸. برای پیشگیری از آسیب موهای آسیب‌دیده تقویت آنها لازم است.
۹. هر از گاهی نیز نوک موها را کوتاه کنید تا زیباتر به نظر برسند.
۱۰. هرگز پشت سشوار و پروانه خنک‌کننده را به سمت مو نگیرید. با این کار ممکن است موها وارد پروانه سشوار شود و نه‌تنها به دستگاه آسیب برسد و باعث سوختن موتور ‌شود بلکه موها هم کنده شوند.

* محمدعلی نیلفروش‌زاده؛ متخصص پوست و رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های پوست

جمعه 3/11/1393 - 18:44
بهداشت روانی

یک دقیقه خنده معادل ۴۰ نفس عمیق

/ مغز فرق بین خنده واقعی و الکی را نمی‌فهمد

جامعه > سلامت - تسنیم نوشت:

یک روان‌شناس با اشاره به اینکه کودکان در طول شبانه روز ۳۰۰ تا ۴۰۰ بار می‌خندند ولی در بزرگسالی میزان ‏خندیدن به حدود ۱۵ تا ۱۸ بار در شبانه روز کاهش می‌یابد، گفت: براساس تحقیات، یک دقیقه خنده معادل ۴۰ بار ‏تنفس عمیق است.

محمود هندی‌پور روان‌شناس، مدرس و مشاور ‏خانواده اظهار داشت: اغلب افراد گمان می‌کنند برای خندیدن به شنیدن لطیفه یا دلیل خاصی نیاز دارند اما این در حالی ‏است که اگر رویکردی علمی به خنده داشته باشیم هیچ دلیل خاصی برای خندیدن نیاز نیست‎.‎

مغز تفاوت میان خنده مصنوعی و طبیعی را تشخیص نمی‌دهد

هندی‌پور افزود: مغز تفاوت میان خنده مصنوعی و طبیعی را تشخیص نمی‌دهد و تمام اتفاقاتی که در زمان خندیدن ‏طبیعی رخ می‌دهد در خندیدن‌های مصنوعی نیز صورت می‌پذیرد و فقط کافی است به یک نیش خند بسنده نکنیم‎.‎

هندی‌پور از خنده به عنوان زبانی جهانی یاد کرد و گفت: در تمام دنیا افراد از طریق خنده با یکدیگر ارتباط برقرار ‏می‌کنند‎.‎

در هیچ‌گونه از حیوانات مانند مدل خنده انسان‌ها مشاهده نشده است

وی ادامه داد: در هیچ‌گونه از حیوانات مانند مدل خنده انسان‌ها مشاهده نشده است. برخی افراد به اشتباه تصور ‏می‌کنند شامپانزده‌ها نیز از قدرت خندیدن بهره‌مند هستند اما این‌گونه نیست، به طوریکه شامپانزده گاهی دهانش ‏را باز می‌کنند و صداهایی را از خودش بروز می‌دهد که به هیچ وقت خندیدن به شمار نمی‌رود. خندیدن هدیه خدا به ‏انسان‌ها است‎.‎

هندی پور به اثرات مهم خندیدن اشاره کرد و گفت: خندیدن سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و افراد را در مقابل بسیاری ‏از بیماری‌ها ایمن می‌کند، به عبارت دیگر از دیدگاه علمی، خنده باعث ترشح بیشتر اندروفین یا‌‌ همان مسکن طبیعی ‏بدن می‌شود‎.‎

وی ادامه داد: خندیدن موجب ترشح اندروفین و انکفالین در بدن می‌شود که این دو هورمون به عنوان ‏هورمون‌های سرخوش کننده نامیده می‌شوند زیرا با آزاد شدن آن‌ها در بدن نوعی حالت سرخوشی به انسان دست ‏می‌دهد. همچنین موقعی که فرد به طور عمیق می‌خندد باعث می‌شود بدن قند بیشتری بسوزاند و بر روی چربی‌های ‏مضربدن نیز تاثیر می‌گذارد‎.‎

روان‌شناس، مدرس و مشاور خانواده عنوان کرد: محققان خندیدن را به طوفان مغزی تشبیه می‌کنند و اعتقادشان بر ‏اینست که خنده همانند یک شوک عصبی برای دستگاه اعصاب و روان بسیار مفید بوده و منجر به افزایش گردش ‏خون به خصوص در اندام‌های گوارشی و غدد لنفاوی می‌شود‎.‎ بسیاری از خلقیات انسان با هورمون‌ها در ارتباط است به طوریکه با افزایش ‏‏"اندروفین" در بدن قسمت‌های حسی فعال‌تر شده و حس مهربانی و عطوفت و همچنین احساس گذشت در افراد ‏افزایش می‌یابد‎.‎

هندی‌پور گفت: خندیدن بر روی بیماری‌هایی از جمله قلب و عروق، بیماری‌های تنفسی، زخم معده و روده، بیماری‌های ‏گوارشی، آلرژی، سرطان، بیماری‌های پوستی و روحی- روانی تاثیر مستقیم دارد. همچنین خندیدن از بروز حملات ‏قلبی نیز جلوگیری می‌کند.‏

وی تصریح کرد: بسیاری از افراد از خنده به عنوان نوعی روش درمانی یاد می‌کنند و اگر هم نتوان آن را نوعی درمان ‏به شمار آورد قطعاً در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها نقش موثری دارد‎.‎

با افزایش سن میزان خندیدن افراد کاهش می‌یابد

وی گفت: کودکان در سنین پایین به راحتی و با یک اتفاق کوچک شروع به خندیدن می‌کنند به طوریکه تخمین زده ‏شده؛ کودکان در طول شبانه روز 300 تا 400 بار می‌خندند اما زمانی که افراد به سن بزرگسالی می‌رسند از میزان ‏خندیدن آنها کاسته می‌شود و به حدود 15 تا 18 بار در شبانه روز کاهش می‌یابد‎.‎

هندی‌پور ادامه داد: موقع خندیدن 400 عضله بدن از جمله عضله پیشانی، عضله‌های چشمی، عضلات چین دهنده ‏ابرو، لب، شکم و شانه به جنبش در می‌آیند، همچنین در هنگام خندیدن غدد اشکی و دهان، حلق و ریه نیز فعال ‏می‌شوند‎.‎

این روان‌شناس در پایان خاطرنشان کرد: طبق تحقیات انجام شده توسط روان‌شناسان آمریکا؛ یک دقیقه خنده معادل 40 بار ‏تنفس عمیق است. تنفس عمیق اکسیژن بیشتری به مغز و ریه‌ها هدایت می‌کند و هوای کهنه را از ریه‌ها خارج ‏می‌سازد‎

جمعه 3/11/1393 - 18:42
خواص خوراکی ها

تاثیر رژیم غذایی پر فیبر بر طول عمر

جامعه > سلامت - ایرنا نوشت:

نتایج یک مطالعه نشان می دهد که مصرف یک رژیم غذایی پر فیبر احتمال مرگ ناشی از هر دلیلی را کاهش می دهد و زنان باید 25 و مردان 38 گرم روزانه فیبر مصرف کنند.

به گزارش هلث، محققان چینی می گویند: فیبرها پتانسیل کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و چند نوع سرطان را دارند.

آنها افزودند: باید مردم را ترغیب کرد تا مصرف فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهند تا خطر مرگ پیش از موعد بطور بالقوه کاهش یابد.

محققان در این مطالعه که در مجله آمریکایی Epidemiology منتشر شده است اطلاعات 17 مطالعه را که بر روی بیش از 982 هزار زن و مرد در اروپا و آمریکا انجام شده بود، بررسی کردند.

این مطالعه نشان داد، افرادی که هر روز 10 گرم فیبر مصرف می کردند خطر مرگ آنها 10 درصد کمتر بود.

محققان خاطر نشان می کنند که برای رعایت یک رژیم غذایی پر فیبر باید دست کم روزی پنج وعده میوه و سبزیجات مصرف کرد و از مصرف غلات سبوس دار غافل نشد.

همچنین روز را باید با مصرف غلات پر فیبر مانند سبوس، جود دو سر یا سبوس دار به همراه میوه های خشک یا تازه آغاز کرد.

همچنین مصرف حبوبات مانند لوبیا، عدس و نخود که مقدار زیادی از فیبر دارند را به رژیم غذایی خود افزود.

جمعه 3/11/1393 - 18:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته