• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1039
تعداد نظرات : 38
زمان آخرین مطلب : 4137روز قبل
آلبوم تصاویر

سلام کعبه ، سلام آستان سبز سجودم/ سلام قبله من، هستی ام، تمام وجودم! ...

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، این روزها در مسجدالنبی و مكانهای مقدس مختلف مدینه منوره می‌توان زائرانی را در حال دعا و راز و نیاز مشاهده كرد كه زمزمه هایشان ، درخواست حضور مجدد زیارت بارگاه مطهر پیامبر گرامی اسلام محمد مصطفی (ص) است.

با توجه به اینكه حدود سه هفته از حضور زائران كشورها ی مختلف درمدینه منوره می‌گذرد هر روز كه به ذی الحجه نزدیكتر می‌شوی از تعداد زائران شهرپیامبر بیشتر كاسته می‌شود .

ایرانیانی كه این روزها با اشك در چشم و حسرت در دل به وداع با پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) و بقیع مبارك آمده‌اند زائران مدینه اول هستند.

مسلمانانی از كشورهای مختلف جهان را نیز می‌توان در حرم شریف نبوی مشاهده كرد كه حالت چهره و ورد زیرلبشان نشان‌دهنده التماس، تضرع و درخواست برای دیداری مجدد است.

زائران ایرانی تا پایان سه شنبه آینده به طور كامل از شهر مدینه منوره خارج و عازم مكه مكرمه می‌شوند.

حال و هوای دیگری دارد خداحافظی زائران با مسجد النبی، قبرستان بقیع و دیگر اماكن متبركه شهر پیامبر گرامی اسلام (ص). فضایی كه حسی از خوف و رجا را در فرد بیدار می‌كند خوف از وداع و احتمال عدم تكرار این دیدار و رجا از وصل یار، هم او كه این سفر را روزیشان قرار داد.

بر اساس اعلام مركز كامپیوتر سازمان حج و زیارت، تا روز سه شنبه گذشته كه آخرین پرواز مدینه قبل انجام گرفت ‪ ۴۹‬هزار و ‪۹۳۸‬زائر ایرانی وارد مدینه منوره شدند.

خروج از مدینه بعد از محرم شدن در مسجد شجره برای انجام مناسك حج، از چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد كه تاكنون ‪۲۹‬هزار و ‪۸۶۸‬زائر مدینه اول، شهر حضرت رسول اكرم (ص) را ترك كرده اند.

انتقال زائران ایرانی حاضر در مدینه النبی شامل ‪ ۱۶۵‬كاروان با ‪ ۷۵۸‬اتوبوس تا پایان امروز پنج شنبه بوده است.

تعداد زائران حاضردر مدینه منوره نیز در پایان روز گذشته به ‪۲۰‬هزار و ‪۷۰‬ زائر می‌رسد.

انتقال زائران مدینه اول تا سه شنبه هفته آینده دوازدهم آذرماه ادامه می یابد.

بنا به اعلام رییس ستاد مكه مكرمه نیز، تعداد زائران ایرانی خانه خدا در این شهر تا روز چهارشنبه به ‪ ۵۱‬هزار نفر رسیده كه ‪۲۳‬هزار نفر از این زائران به صورت مستقیم از طریق فرودگاه جده وارد مكه مكرمه شده اند.

پیشتر حسن سقایی، از بازگشت اولین گروه زائران ایرانی خانه خدا از طریق فرودگاه جده به میهن اسلامی مان در تاریخ بیست و سوم آذر ماه خبر داد.

امسال بیش از ‪ ۱۰۴‬هزار زائر ایرانی در مناسك حج شركت می‌كنند.

 

















پنج شنبه 13/7/1391 - 22:48
آلبوم تصاویر

فردا آخرین گروه زائران ایرانی مدینه منوره را ترک کرده و برای انجام مناسک حج به سوی مکه مکرمه رهسپار می شوند. گروه مدینه بعد زائران نیز پس از اعمال، روز 14 ذی حجه به مدینه خواهند رفت. ...

 






















پنج شنبه 13/7/1391 - 22:47
آلبوم تصاویر
 

الهی! ای صاحب رحمت لایتناهی! چه گویم از محبت و رحمتت،تو آنی که فقط خود دانی، وصف صفاتت خود توانی. ...

 


پیامبر(ص) در این مکان نماز باران اقامه کردند؛ آن حضرت هنگام  خشکسالی، برای نزول باران، در این مکان نماز گزاردند. هنوز نمازشان به پایان نرسیده بود که ابرها، سایه افکندند و باران بارید. بنابراین، آنجا را غمامه، به معنای لکه‌های ابر نامیدند.
همچنین پیامبرخدا، نماز دو عید فطر و قربان را در این مسجد اقامه کردند.



 

این مسجد در 10کیلومتری مدینه واقع شده و «میقات» کسانی است که از مدینه به سوی مکه و بیت الله الحرام می¬روند.

 



حضور پر شکوه مومنین در نمازهای جماعت مسجد النبی (ص)



دو تا از درب های معروف مسجد النبی (ص)

پنج شنبه 13/7/1391 - 22:43
آلبوم تصاویر
 

پشت مردِستانم! /فرصت سبز دعا / باز در ساقة خشك / تن من می‌روید/ یك مدینه غم غربت دارم / و دلم ‌خواهد زیر نخل احساس پای آب اندوه/ قرص نانی بخورم / و سپس رو به حرم گریه كنم! ...

 























 

پنج شنبه 13/7/1391 - 22:42
آلبوم تصاویر

گزارش تصویری/ زمانی که مسجد النبی ساخته شد ، سه درب برای ورود و خروج ساختند ، در سال سوم هجرت ، به دستور پیامبر ( ص ) همه درب های خانه ها به جز درب خانه علی ( ع ) به مسجد بسته شد . ...

 



  
باب جبرئیل ؛ این درب محل ورود رسول خدا ( ص ) بوده است ، همچنین پیامبر ( ص ) در ورودی این باب با جبرئیل ملاقات کرده است .







باب الرَّحمه: نامگذاری این درب به رحمت برگرفته از حدیثی رسول خدا (ص) است که به درخواست شخصی که از این درب وارد شده بود، از خداوند طلب نزول باران کرد و پس از هفت روز نیز طبق درخواست همان شخص تقاضای قطع باران کرد .


 




باب السلام : این درب از زمان بنای نخستین مسجد وجود داشته است .


 

باب النساء: این درب، اختصاص به رفت و آمد زنها به مسجد داشته است.


 




باب البقیع: از درب های قدیمی مسجد است که روبروی قبرستان بقیع می باشد.

 

در حال حاضر ، مسجد النبی هفت ورودی اصلی و در مجموع ، 81 درب دارد .

پنج شنبه 13/7/1391 - 22:42
اهل بیت

مسجد پیغمبر (ص) كه در قسمت شرقی مدینه بنا شده پس از مسجد الحرام، مشهورترین مسجد در تاریخ اسلام است. ...


مسجد پیغمبر (ص) كه در قسمت شرقی مدینه بنا شده پس از مسجد الحرام، مشهورترین مسجد در تاریخ اسلام است.

گروه تاریخ و اماکن اسلامی پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری -  مسجد پیغمبر (ص) كه در قسمت شرقی مدینه بنا شده پس از مسجد الحرام، مشهورترین مسجد در تاریخ اسلام است.

هنگامی كه رسول خدا (ص) به مدینه رسید در خانه ابو ایوب انصاری منزل گزید؛ جایی كه شتر وی آنجا خوابید.

 زمین مسجدالنبی از آنِ دو یتیم بود و در آنجا خرما خشك می‏كردند. رسول خدا (ص)  آن را به مبلغ ده دینار از ولیّ دو طفل، خریدند و مسجد را در آن ساختند.

مساحت زمین در آن روز حدود 2071 متر مربع بوده است. صحن مسجد را با ریگ سیاه فرش كردند و دیوارها را با خشت و گل بالا بردند. در ساختن بنای این مسجد شخص پیامبر (ص) شركت داشتند. سقف قسمتی از مسجد را باشاخ و برگ درخت خرما پوشانیدند و از تنه درخت خرما برای ستون‏های آن استفاده كردند. سه در از جانب شرق، غرب و جنوب برای آن قرار دادند. مساحت مسجد النبی در سال‏های اخیر به حدود یك صد هزار متر رسیده است.

 صُفّه

در داخل مسجد النبی صفه یا ایوانچه مانندی ساخته بودند كه مهاجران بی‏سر پناه در آن جا به سر می‏بردند. اینان همان دسته از مسلمانان‏اند كه به «اصحاب صُف» معروف گشتند. پیش از آن كه قبله از بیت المقدس به طرف كعبه تغییر كند محراب رسول خدا (ص) در ناحیه شمال مسجد بود. پس از تغییر قبله به دستور پیامبر، آن قسمت را مسقف كردند و آن مكانی برای استراحت و سكونت مسلمانان مهاجر و بی پناه گردید كه در توسعه مسجد در سال هفتم هجری داخل مسجد قرار گرفت.آنچه امروزه به صفه معروف است، روزگاری «دكة الاغوات» و جایگاه خواجه‏‌های حرم بوده كه وظیفه‏ حراست و خدمتگزاری حرم را به عهده داشته‏اند.

 خانه‌‏های زنان پیغمبر(ص)

خانه‌‏های زنان پیغمبر(ص) كه به صورت حجره‏هایی بود، در سه طرف شمال، جنوب و شرق مسجد قرار داده شد و چون آن حضرت به جوار پروردگار شتافت، ایشان را در حجره عایشه كه در كنار مسجد بود به خاك سپردند.

 روضه نبوی

روضه نبوی در ناحیه جنوب شرقی (رو به سوی قبله) مسجد، یعنی مسافت میان قبر پیغمبر (ص) و منبر آن حضرت است كه طول آن 22 متر و عرض آن 15 متر می‏باشد در محدوده روضه، مرقد مطهر، منبر و محراب واقع است. پیامبر(ص) فرمود: «میان منبر و خانه من باغی است از باغ‏های بهشت»

 منبر

در سمت غربی محراب مسجد، منبری است از سنگ مرمر در كمال زیبایی كه سلطان مراد سوم آن را در محرم‏ سال 998 هجری به مسجد هدیه كرد و آن را به جای منبر قایتبای قرار دادند كه در جایگاه منبر پیامبر (ص) گذاشته شده است.

 محراب

محراب جایگاه نماز پیامبر (ص) است. در زمان آن حضرت ‏چیزی ‏به‏نام‏ محراب‏ وجود نداشت، درجریان توسعه مسجد در زمان ولید بن عبدالملك اموی، در محل نماز پیامبر (ص) محرابی ساخته شد. این محراب در طول زمان دگرگونی‏ها را تحمل كرده و بنای فعلی آن از دوره سلطان اشرف قایتبای از سلاطین مملوكی مصر، باقی مانده است.

 ستونهای مسجد نبوی

ستون‏های مسجد نبوی‏ در مسجد نبوی ستون‏هایی است كه هر یك نامی خاص دارد. هشت ستون از زمان پیامبر (ص) هنوز در مسجد باقی است كه با رنگ سفید مشخص شده‏اند كه عبارتند از:

·    ستون مُخَلَّقه: این ستون بر جایی نهاده شده كه تنه درخت خرمایی كه پیامبر (ص) به هنگام ایراد خطبه بر آن تكیه می‏كرد، در آنجا بوده است و پس از آن كه برای آن حضرت منبری ساختند از آن ستون ناله‏ای برخاست و به‏ همین دلیل به آن ستون «حنّانه» می‏گفتند.

·    ستون توبه: آن را ستون ابولبابه نیز می‏نامند پس از شكست بنوقریظه ابولبابه به خاطر گناهی كه مرتكب شد، مورد بی توجهی پیامبر(ص) و یاران آن حضرت قرار گرفت و سرانجام خود را به ستون مسجد بست تا آن كه آیه‏ای در پذیرفته شدن توبه او به رسول خدا (ص) نازل شد.

·    ستون مَحرَس: در كنار این ستون، علی(ع) می‏ایستاد و از رسول خدا(ص) محافظت می‏كرد. این ستون را به نام استوانه علی (ع) نیز می‏شناسند. زیرا جایگاه نماز آن حضرت بوده است.

·    ستون وُفُود: در كنار این ستون رسول اللَّه (ص) با سران قبایل و هیأت‏های نمایندگی و سیاسی دیدار كرده و آنان را به حضور می‏پذیرفتند.

·    ستون سریر: رسول خدا (ص) در كنار این ستون تختی از شاخه‏های خرما می‏گذاشت و شب بر روی آن استراحت می‏كرد.

·    مقام‏ جبرئیل امین: جبرئیل در این مكان خدمت رسول اللَّه(ص)  مشرف می‏شده است.

زمانی كه مسجد النبی ساخته شد، سه در برای ورود و خروج مردم ساختند، برخی از اصحاب نیز در حاشیه مسجد خانه ساخته و دری به درون مسجد باز كردند.در سال سوم هجرت، قبل از غزوه احد، به دستور پیامبر (ص) همه درهای خانه‏ها به جز در خانه علی (ع) به مسجد بسته شد. تعداد درهای مسجد در امتداد زمان تغییراتی یافته است مشهورترین آنها عبارتند از:

·    باب الرحمه

·    باب جبرئیل

·    باب السلام

·    باب النساء

پنج شنبه 13/7/1391 - 22:41
اخبار

اروان‌های مختلف مسلمانان از هر كشور جهان با رنگ و پوشش خاص خود به سرزمین وحی آمده‌اند و اینجا در مدینه رنگین‌كمانی از رنگ‌ها به چشم می‌خورد. ...

 

 به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج به سرزمین وحی، كاروان‌های مختلف مسلمانان از هر كشور جهان با رنگ و پوشش خاص خود به سرزمین وحی آمده‌اند و اینجا در مدینه رنگین‌كمانی از رنگ‌ها به چشم می‌خورد.

سرزمین وحی میزبان مسلمانانی است كه برای دیدار معشوق خود به تجلی‌گاه عشق الهی شتافته‌اند. 

زائران از اقصی نقاط جهان در مدینه منوره گرد هم آمده‌اند تا در مدینه اول قبل از رسیدن به خانه خدا، با پیامبر اسلام دیداری داشته باشند. 

وجود كاروان‌های مختلف با نشانه‌ها و نژاد‌های گوناگون در كوچه و خیابان‌های مدینه، رنگین كمانی از رنگ‌ها را به وجود آورده است؛ رنگین كمانی كه در هر گوشه آن كسی با معبود خود خلوت كرده‌ و مشغول دعا، نیایش و عبادت است.

 




























 

پنج شنبه 13/7/1391 - 22:38
اهل بیت

ﺷﺒﮑﻪ وھﺎﺑﯽ ﻧﻮر در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺣﻘﯿﻘﺖ ھﺎی ﭘﻨﮫﺎن ﺗﺎرﯾﺦ، ﮔﺬاﺷﺘﻦ ﺳﻨﮓ ﺑﺮ روی ﻗﺒﻮر اﺋﻤﻪ را ﺧﻼف ﺳﻨﺖ رﺳﻮل اﷲ (ص) ﻣﻌﺮﻓﯽ ﮐﺮد. ...


ﺑﻪ ﮔﺰارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری به نقل از رﺳﺎ، ﻣﺤﻤﺪ رﺿﺎ آﺑﮑﺎر ﻣﺠﺮی ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺣﻘﯿﻘﺖھﺎی ﭘﻨﮫﺎن ﺗﺎرﯾﺦ ﺷﺒﮑﻪ ﻧﻮر ﮔﻔﺖ: ﺷﯿﻌﯿﺎن ﺑﺮ روی ﻗﺒﻮر اﺋﻤﻪ و ﺑﺰرﮔﺎن ﺳﻨﮓ ﻗﺒﺮ ﻣﯽﮔﺬارﻧﺪ در ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺣﻀﺮت ﻋﻠﯽ (ع) در زﻣﺎن ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ (ص) ﺑﻪ دﺳﺘﻮر آن ﺣﻀﺮت ﺳﻨﮓ ﻗﺒﺮھﺎ را ﺧﺮاب ﻣﯽﮐﺮد.


ﯾﮑﯽ از ﻣﺴﺎﺋﻠﯽ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﯽ از اھﻞ ﺳﻨﺖ ﺑﺪان اﺳﺘﻨﺎد ﮐﺮده و آن را دﻟﯿﻠﯽ ﺑﺮ وﺟﻮب ﺧﺮاب ﮐﺮدن ﺳﻨﮓ ﻗﺒﺮ ﻣﯽداﻧﻨﺪ رواﯾﺘﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻨﮫﺎ در ﺑﺮﺧﯽ از ﮐﺘﺐ اھﻞ ﺳﻨﺖ ذﮐﺮ ﺷﺪه ﮐﻪ در آن ﺣﻀﺮت ﻋﻠﯽ (ع) ﺳﻨﮓھﺎی ﻗﺒﻮر را ﺑﻪ دﺳﺘﻮر ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ (ص) ﺧﺮاب ﮐﺮده اﺳﺖ.

اﺻﻞ رواﯾﺘﯽ ﮐﻪ آﻧﺎن اﺳﺘﺪﻻل ﮐﺮدهاﻧﺪ ﺑﻪ دو ﮔﻮﻧﻪ ذﮐﺮ ﺷﺪه اﺳﺖ:رواﯾﺖ اول در ﺻﺤﯿﺢ ﻣﺴﻠﻢ «ج2 ص666، رﻗﻢ 969،ﺑﺎب اﻻﻣﺮ ﺑﻪ ﺗﺴﻮﯾﻪ اﻟﻘﺒﺮ» ﺳﻨﻦ اﺑﯽ داود «ج3،ص215 رﻗﻢ3218 ﺑﺎب ﻓﯽ ﺗﺴﻮﯾﻪ اﻟﻘﺒﺮ» آﻣﺪه اﺳﺖ ....اﺑﻮ ھﯿﺎج اﺳﺪی ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ: اﻣﯿﺮﻣﺆﻣﻨﺎن (ع) ﺑﻪ ﻣﻦ ﻓﺮﻣﻮدﻧﺪ: آﯾﺎ ﺗﻮ را ﺑﻪ ھﻤﺎن ﮐﺎری ﮐﻪ رﺳﻮل ﺧﺪا (ص) ﻣﻦ را ﺑﻪ آن ﻣﺄﻣﻮر ﻓﺮﻣﻮدﻧﺪ ﻧﻔﺮﺳﺘﻢ؟ ھﯿﭻ ﺗﺼﻮﯾﺮی را ﺑﺎﻗﯽ ﻧﮕﺬار ﻣﮕﺮ آﻧﮑﻪ آن را ﭘﻮﺷﺎﻧﺪه ﺑﺎﺷﯽ و ھﯿﭻ ﻗﺒﺮی را ﺑﺎﻗﯽ ﻧﮕﺬار ﻣﮕﺮ آﻧﮑﻪ آن را
ھﻤﻮار ﮐﺮده ﺑﺎﺷﯽ.

ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﮫﺬﯾﺐ اﻟﺘﮫﺬﯾﺐ «ج 11 ص110،» ﺗﮫﺬﯾﺐ اﻟﮑﻤﺎل« ج30، ص471» ﺳﯿﺮ اﻋﻼم اﻟﻨﺒﻼء «ج9، ص155 » اﯾﻦ رواﯾﺖ اﺷﮑﺎل ﺳﻨﺪی دارد ﺑﺪﯾﻦ ﻣﻌﻨﺎ ﮐﻪ در ﺳﻠﺴﻠﻪ ﺳﻨﺪ اﯾﻦ رواﯾﺖ ﮐﺴﺎﻧﯽ ھﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﺘﺨﺼﺼﯿﻦ ﺑﺤﺚ رﺟﺎل، از اھﻞﺳﻨﺖ، آﻧﺎن را ﺗﻀﻌﯿﻒ ﮐﺮدهاﻧﺪ: ﻣﺎﻧﻨﺪ وﮐﯿﻊ ﺑﻦ ﺟﺮاح رواﺳﯽ ﮐﻪ ﮔﻔﺘﻪاﻧﺪ وی ﻏﻠﻂھﺎی ﺑﺴﯿﺎر داﺷﺖ و در ﭘﺎﻧﺼﺪ ﺣﺪﯾﺚ اﺷﺘﺒﺎه ﮐﺮده ﺑﻮد. ھﻤﭽﻨﯿﻦ در ﺳﯿﺮ اﻋﻼم اﻟﻨﺒﻼء« ج9،ص154» ﻣﯿﺰان اﻻﻋﺘﺪال ﻓﯽ ﻧﻘﺪ اﻟﺮﺟﺎل «ج7، ص127 » ﻧﻘﻞ ﮐﺮده‌اﻧﺪ ﮐﻪ وی ﺑﻪ ﺳﻠﻒ ﺟﺴﺎرت ﮐﺮده، ﺷﺮاب ﻣﯽﺧﻮرد و ﺑﻪ ﺑﺎﻃﻞ ﻓﺘﻮا ﻣﯽداد.

ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﮫﺬﯾﺐ اﻟﺘﮫﺬﯾﺐ« ج4 ص101 ﺷﻤﺎره199» ﯾﮑﯽ دﯾﮕﺮ از اﺷﺨﺎﺻﯽ ﮐﻪ در ﺳﻨﺪ اﯾﻦ رواﯾﺖ اﺳﺖ ﺳﻔﯿﺎن ﺛﻮری‌ اﺳﺖ ﮐﻪ در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ وی ﻧﻘﻞ ﺷﺪه ﮐﻪ او را از راوﯾﺎن ﺿﻌﯿﻒ ﺗﺪﻟﯿﺲ ﻣﯽﮐﺮد« ﻧﺎم وی را از ﺳﻨﺪ ﺣﺬف ﻣﯽﮐﺮد و ﺳﻨﺪ را ﺑﻪ ﺻﻮرﺗﯽ ﺑﯿﺎن ﮐﺮد ﮐﻪ ﻣﻮرد ﻗﺒﻮل ﺧﻮدﺷﺎن ﺑﺎﺷﺪ.

ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﮫﺬﯾﺐ اﻟﺘﮫﺬﯾﺐ «ج2ص156رﻗﻢ323» ﺗﻘﺮﯾﺐ اﻟﺘﮫﺬﯾﺐ «ص150رﻗﻢ1084 » ﺷﺨﺺ دﯾﮕﺮی ﮐﻪ در اﯾﻦ رواﯾﺖ ذﮐﺮ ﺷﺪه اﺳﺖ ﺣﺒﯿﺐ اﺑﻦ اﺑﯽ ﺛﺎﺑﺖ اﺳﺖ ﮐﻪ وی ﻧﯿﺰ ﻣﺪﻟﺲ ﺑﻮد.
ﺷﺨﺺ دﯾﮕﺮ اﺑﻮواﺋﻞ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻨﮫﺎ راوی اﯾﻦ رواﯾﺖ ﻧﯿﺰ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ در ﻣﻮردش ﻧﻘﻞ ﺷﺪه ﮐﻪ وی ھﻤﺎن ﺷﻔﯿﻖ ﺑﻦ ﺳﻠﻤﻪ اﺳﺖ ﮐﻪ از دﺷﻤﻨﺎن اﻣﯿﺮﻣﺆﻣﻨﺎن ﺑﻮده و ﺟﺰء ﻧﻮاﺻﺐ ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽرود.اﺑﻦ اﺑﯽ اﻟﺤﺪﯾﺪ در ﺷﺮح ﻧﮫﺞ اﻟﺒﻼﻏﻪ «ج4 ص99ﻓﺼﻞ ﻓﯽ ذﮐﺮ اﻟﻤﻨﺤﺮﻓﯿﻦ ﻋﻦ ﻋﻠﯽ» در ﻣﻮرد او ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ: او ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ ﺑﻮد و ﺑﻪ ﻋﻠﯽ (ع) ﺟﺴﺎرت ﻣﯽﮐﺮد و ﻣﯽﮔﻔﺖ ﻋﻠﯽ (ع) ﺳﺒﺐ ﺑﺮوز ﻓﺎﺟﻌﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ.

ھﻤﭽﻨﯿﻦ در ﺳﯿﺮ أﻋﻼم اﻟﻨﺒﻼء«ج4ص166؛» اﻟﻤﻌﺎرف «ص255» آﻣﺪه وی ﻣﺴﺆول ﺑﯿﺖ اﻟﻤﺎل اﺑﻦ زﯾﺎد ﺑﻮد و ﺷﺮاب ﻣﯽﺧﻮرد.

اﯾﻦ رواﯾﺖ ﺟﺪا از اﺷﮑﺎل ﺳﻨﺪی اﺷﮑﺎل دﻻﻟﯽ ﻧﯿﺰ دارد ﮐﻪ از اﯾﻦ ﻗﺮار اﺳﺖ: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺣﺎﺷﯿﻪ اﻟﺴﻨﺪی ﻋﻠﯽ اﻟﻨﺴﺎﺋﯽ « ج4ص88» اﯾﻦ روات ﺷﺎذ اﺳﺖ ﯾﻌﻨﯽ ﻣﻀﻤﻮن اﯾﻦ رواﯾﺖ را ﺗﻨﮫﺎ اﺑﻮاﻟﮫﯿﺎج (ﺣﯿﺎن ﺑﻦ ﺣﺼﯿﻦ) ﻧﻘﻞ ﮐﺮده و ﺟﺎﻟﺐ اﯾﻨﺠﺎﺳﺖ ﮐﻪ وی در ﮐﺘﺎبھﺎی رواﯾﯽ ﻏﯿﺮ از اﯾﻦ ﯾﮏ رواﯾﺖ، رواﯾﺖ دﯾﮕﺮی ﻧﺪارد.

از ظاهر سخنان ابی الهیاج چنین به نظر می‌آید که ماجرای صاف کردن قبور در زمان خلافت امیرمؤمنان بوده است؛ که اگر چنین باشد، دو حالت برای این روایت متصور است: این قبور مربوط به کفار بوده که در زمان خلافت امیرمؤمنان و گسترش کشور اسلامی، مسلمانان به آنجا رسیده بودند؛ در این صورت ربطی به قبور مسلمانان ندارد.یا این قبور مربوط به مسلمانان بوده که این فرض طعنه به خلفای گذشته به حساب می‌آید.

 زیرا باید گفت که خلفای قبل دستور به چنین کاری نداده و مسلمانان تا زمان امیرمؤمنان بر روی قبور خویش ساختمان می‌ساختند؛ که این طعنه با اعتقادات اهل سنت سازگاری ندارد.

در نتیجه این روایت هم از لحاظ سندی هم از لحاظ دلالی باطل است.

همچنین در مسند احمد بن حنبل  «ج1 ص87 » آمده:حکیم ابو محمد هذلی نقل می‌کند که علی (ع) فرمود یک روز رسول الله (ص) در تشییع جنازه‌ای شرکت کرد، در آنجا فرمود آیا در میان شما کسی هست که بتان و مجسمه‌هایی که در شهر مدینه وجود دارد نابود کند، و مقبره‌ها را با زمین هموار سازد؟ از آن میان علی (ع) گفت:یا رسول الله من حاضرم! فرمود:پس بشتاب! علی (ع) پس از انجام مأموریت، نزد رسول الله (ص) بازگشت و گزارش کارش را ارایه کرد و گفت: یا رسول الله هر بتی دیدم منهدم ساختم و همه قبرهای مرتفع را هموار کردم و تمام مجسمه‌ها را نابود کردم.

 آنگاه رسول خدا فرمود: هر کس دوباره این بتان و مجسمه‌ها و قبور را مرمت و بازسازی کند، به احکامی که از جانب خدا بر من نازل شده کفر ورزیده است.

با توجه به مسند احمد «ج1، ص87، ش657»  غایه المرام «ج1ص112،ش144»  این روایت از لحاظ سند اشکال دارد و خود اهل سنت نیز آن را تضعیف کرده‌اند. همچنین این روایت مانند روایت قبل از لحاظ دلالی هم اشکال دارد و همان اشکالات بر این روایت وارد است.

 پس این روایت هم به درد نمی‌خورد و باطل است. نتیجه کلی این‌که این روایات را خود اهل سنت هم صحیحی نمی‌دانند لذا حتی برای استدلال خودشان هم کارایی ندارد چه برسد به شیعیان که اصلاً آن را ذکر نکرده و قبول ندارند.

پنج شنبه 13/7/1391 - 22:37
آموزش و تحقيقات
خسرو معتضد:

مگر مردان شاد و شنگولند؟!

چندی پیش یک استاد دانشگاه گفته بود: تحقیقات روان پزشکی، روان شناسی و روانکاوی نشان می‌دهد، ضریب افسردگی در جامعه بویژه در میان زنان افزایش یافته است.


«علی عبداللهی» افزوده بود: اگر ضریب افسردگی در گذشته 5 درصد بود، الان به 10 درصد رسیده است.
وی مشکلات اقتصادی را از عوامل دیگر در افزایش ضریب افسردگی در جامعه دانسته و گفته بود: در گذشته زندگی کردن برای همه بی‌دردسرتر و راحت‌تر بود، اما امروزه برای همان زندگی باید هزینه‌های زیادی را متحمل شد.
بنده ، خدا را شکر می‌کنم که اگر این همه مشغله کاری و گرفتاری در عین حال شیرین و سرگرم کننده تحقیق و نگارش را نداشتم، اکنون نام مرا هم باید در صدر فهرست افسردگان می‌نوشتند.
چندی پیش پیامی روی صفحه تلفن همراهم که در و دروازه‌اش مثل کاروانسراهای شاه عباسی در دوران آن مرحوم و اخلافش باز است و هر کس می‌تواند هر زمان اراده فرمود، پیامک بفرستد، نقش بسته بود که وعده هشت روز و هفت شب اقامت شیرین و شاد و مفرح در بندر آنتالیا را می‌داد.
من معتقدم هر کس که دستش به دهانش می‌رسد و جزو طبقه مرفه کشور است، از این جور پیامک‌ها استقبال می‌کند اما چرا در مملکت ما با این همه کرانه‌های عالی و سرسبز دریای کاسپی (خزر) از این پیامکها مخابره نمی‌شود؟ چرا هیچ خبری در سواحل ما نیست؟
برای اینکه بعضی از مسؤولان ما به کارهای راحت و بی‌دردسر علاقه وافری نشان می‌دهند. با عنوان برقراری اخلاق، آن گونه که آنان از اخلاق برداشت ذهنی دارند، نشاط و انبساط و احساس مسرت را در ذهن مردم گناه می‌دانند.
می‌خواهید مردم افسرده نباشند؟
می‌خواهید گرایش به موادمخدر در جوانان اشاعه نیابد؟
این استاد دانشگاه به افزایش ضریب افسردگی در خانمها اشاره می‌کند.
مگر مردان خندان و شنگولند؟
مردان صد برابر زنان افسرده‌اند؛ زیرا بار سنگین گرانی و گرانفروشی آنان را له کرده است. من کمتر آدم رضایتمندی را در جامعه می‌بینم. مگر نومن کلاچرهای به ثروت رسیده‌ای که نمونه‌هایشان را در دادگاه اختلاس بزرگ می‌بینید که با چه گردن افراشته و سینه سپر کرده و سربلندی و اعتماد به نفسی از دزدی‌ها و رشوه‌خواری‌های خود می‌گویند و حتی با قاضی یکی به دو می‌کنند!
یکی از کف زنهای طایفه فیوج را که بارها و بارها مرتکب سرقت شده، به تازگی گرفته‌اند. او در کلانتری یا محضر بازپرس گفته کف زنی شیوه زندگی خانوادگی اوست و علاقه ندارد از راه حلال نان بخورد و مدتی که راننده آژانس بود، دوستان و خانواده‌اش او را سرزنش می‌کردند که چرا کف زنی نمی‌کند و شگردهای عالی خود را برای رسیدن به پول زیاد به کار نمی‌بندد؟! آخر سر ناچار شده برای رهایی از ملامت خانواده محترم و دوستان شریفش دوباره به دزدی رو بیاورد!
گفته می شود، اسلحه مانند آدامس خرید و فروش می‌شود. نمی‌دانم چرا در گذشته‌ها هیچ کس جرأت نداشت حتی تفنگ ساچمه‌ای کبوترزنی در خانه داشته باشد و امروز ششلول و کلت و کلاشینکف در دست آدمهای ناباب است. دزدان مسلح که ژ-3 و کلاشینکف دارند، بعید نیست بزودی با توپ 106 و مسلسل ضد هوایی به سرقت بپردازند!
آقای استاد دانشگاه گفته، زنان شوهر می‌کنند و افسرده‌تر می‌شوند. حق هم دارند. حقوق ماهیانه خودشان و شوهر گرامی کفاف نان و گوشت و لبنیات و خرج خانه را نمی‌دهد. هزار جور بدبختی و احتیاج دارند. بگو و مگو آغاز می‌شود. مباد آن روزی که بچه‌دار شوند. از خرج سزارین بگیرید و بیایید و برسید به هزینه‌های پوشک و پوشاک و درمان و دبیرستان و دانشگاه و رایانه و... 
دولت هم که نمی‌گذارد مردم نفس راحتی بکشند. آب و برق و گاز و مخابرات سال به سال کیسه خانواده را بیشتر خالی می‌کند. هدفمند کردن‌ها پدر مردم را درآورده است. 
بروید به این بنگاهی‌ها و آژانس‌ها سر بزنید، ببینید با مردم چه رفتار ارباب رعیتی دارند. تازه رئیس اتحادیه املاک اظهارنظر می‌فرمایند که «نمی‌شود برای مسکن قیمت تعیین کرد.»
در جامعه ما وسیله تفریحی اندک است. دیدید در خرمدره چطور 4000 کودک و مادران آنها بلیت خریدند و در یک فضای کوچک که حداکثر 3000 نفر جا داشت، آنها را تنگ هم چسباندند و موقع خروج سه کودک کشته و شش هفت بچه به حال مرگ افتادند.
مردم به تفریح سالم و سرگرمی هم نیاز دارند. این را هم باید بگویم، گران نشدن مضاعف آب و برق و گاز و بنزین خبر مسرت بخش و شاید بهترین خبر این روزها برای مردم بود.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 57155
يکشنبه 9/7/1391 - 18:34
سلامت و بهداشت جامعه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، تراویس جو استورک نویسنده، Doctors و The Lean Belly Prescription، شما را راهنمایی می کند تا با استفاده از روشهای ساده و طبیعی با سرماخوردگی مقابله کنید.

جو استورک می گوید:" افزایش مصرف آب می تواند به مخاط نازک بینی کمک کند و بینی گرفته شده را تسکین دهد، بنابراین حتی اگر احساس نمی کنید که تشنه هستید بیشتر بنوشید زیرا بدن شما به آب نیاز دارد.

موادشیرین مصرف کنید و اگر احتقان در بینی خود دارید عسل بخورید. عسل در مقایسه با مواد و عناصر اصلی در تسکین دهنده های سرفه، به همان اندازه در کاهش شدت و فرکانس سرفه های موثر است این مسئله به احتمال زیاد به دلیل اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی آن است. عسل همچنین باعث تسکین گلوی تحریک شده می شود.

با افزایش رطوبت ویروس‌های سرما خوردگی در معابر خشک بینی رشد می کنند. باتوجه به اینکه در فصل زمستان در فضای باز ترکیبی از هوای خشک و سرد وجود دارد و داخل ساختمان هوای گرم و خشک، حتی خشک تر از بیرون است، بنابرین سرماخوردگی در این فصل مرسوم است، بنابراین یک دوش گرم مفید است و بخار به عنوان یک ضد احتقان طبیعی عمل می کند و به عنوان باز کننده مجاری تنفسی و مرطوب کننده بینی است در غیر این صورت بینی خشک می ماند.

سوپ مرغ برای سرما خوردگی بسیار مفید است و از تولید ترکیبات التهابی که در عفونت ویروسی ایجاد می شود، ممانعت و به تنفس آسانتر کمک می کند، به علاوه مرغ با بالا بردن عامل هیدراتاسیون خود، باعث از بین رفتن گرفتگی و مخاط نازک می‌شود.

همچنین مطالعات متعدد اخیر نشان داد که اسپری بینی می تواند علائم عفونت‌های تنفسی را کاهش دهد.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 70792
يکشنبه 9/7/1391 - 18:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته