کد سوال : 54614
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : چه دليل قرآني وجود دارد که حضرت محمد - صلي الله عليه و آله- آخرين پيامبر الهي است؟
پاسخ : دليل ما اين آيه از قرآن کريم است: ما کان محمد ابا احد من رجالکم ولکن رسول الله و خاتم النبيين»، « محمد هيچ يک از مردان شما نيست، ولي فرستاده خدا و خاتم پيامبران است»
کد سوال : 54615
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : مهمترين نامها و لقبهايي که در قرآن کريم براي پيامبر اکرم (صلّي الله عليه و آله) ذکر شده کدامند؟
پاسخ : براي رسول اکرم (صلّي الله عليه و آله) در قرآن کريم نامها و لقبهاي فراواني ذکر شده است، از آن جمله اند:احمد، عبدالله، طه، يس، ن (نون)، المدثر، الذکر، الشاهد، الشهيد، المبشر، النظير، الداعي، السراج، المنير، رحمه للعالمين، رسول الله، خاتم النبيين، النبي ، الامي، النور، النعمه، الرووف، الرحيم، المنذر، المذکر.
کد سوال : 54616
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : خوي و منش رسول اکرم (صلّي الله عليه و آله) چگونه بود؟
پاسخ : خداوند تعالي در مقام ستايش رسول گرامي خود مي فرمايد:« و انک لعلي خلق عظيم»« و راستي که تو را خويي والاست»ايشان بسيار مهربان، دلسوز و خوش اخلاق بودند.« فبما رحمه من الله لنت لهم و لو کنت فظا غليظ القلب لا نفضوا من حولک»« پس به برکت رحمت خدا، با آنان نرم خو و پر مهر شدي و اگر تندخو و سخت دل بودي قطعا از پيرامون تو پراکنده مي شدند»
کد سوال : 54617
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : چرا به حضرت رسول اکرم (صلّي الله عليه و آله) صفت « امي» داده اند؟
پاسخ : خداي تعالي در قرآن کريم مي فرمايد: الذين يتبعون الرسول النبي الامي»، کساني که از اين فرستاده که پيامبري امي است پيروي مي کنند»اين که به پيامبر اکرم (صلّي الله عليه و آله) « امي» مي گويند يا به خاطر نسبت ايشان به « امي القري» (مکه) است يا به اين سببب مي باشد که حضرت سواد خواندن و نوشتن نداشتند. يا اينکه ايشان از ميان مردم است. در مردم، با مردم، براي مردم.
کد سوال : 54618
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : آيه « تطهير» درباره چه کساني نازل شده است؟
پاسخ : خداوند تعالي در اين آيه مي فرمايد: « انما يريد الله ليذهب عنکم الرجس اهل البيت و يطهرکم تطهيرا»، « خدا فقط مي خواهد آلودگي را از شما خاندان پيامبر بزدايد و شما را پاک و پاکيزه گرداند» در مورد پنج تن يعني ÷يامبر ، حضرت علي، حضرت زهرا، امام حسن و امام حسين (عليهم اليلام).
کد سوال : 54619
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : در کجاي قرآن در مورد امامت امامان معصوم (عليه السّلام) بحث شده است ؟
پاسخ : آيه « انما وليکم الله و رسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلوه و يوتون الزکاه و هم راکعون»، « دوست و سرپرست شما تنها خدا و پيامبر اوست و کساني که ايمان آورده اند: همان کساني که نماز برپا مي دارند و در حال رکوع زکات مي دهند. »
کد سوال : 54620
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : لقمان (ع ) که بود؟
پاسخ : لقمان حکيم دانشمندي بود که مي گويند در زمان حضرت سليمان (عليه السّلام) مي زيست. درباره شخصيت نيکوي او همين بس که خداوند تعالي او را در قرآن مورد ستايش قرار داده و فرموده است: « ولقد آتينا لقمان الحکمه ان اشکر الله»، « و به راستي، لقمان را حکمت داديم که خدا را سپاس بگذار»دانشمندان در مورد اين که لقمان پيامبر بود يا تنها بنده اي صالح؟ اختلاف عقيده پيدا کرده اند. در هر صورت به طور قطع او جزو کساني بود که نسبت به خداوند و فرمانبرداري او و نيز درباره دعوت به سوي خدا به گونه اي که هدايت آور، آرام و قانع کننده باشد آگاهي و شناخت کافي داشتند.
کد سوال : 54621
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : فرشتگان بر چند نوعند؟
پاسخ : فرشتگان - عليهم السلام- متناسب با مسئوليتي که خداوند به خاطر آن خلقشان فرموده، به چند دسته تقسيم مي شوند:- گروهي از آنان عرش الهي را به دوش مي کشند. آنان از شريف ترين فرشتگان هستند. «اسرافيل» - عليهم السلام- نيز يکي از آنان است. خداي متعال مي فرمايد: « و يحمل عرش ربک فوقهم يومئذ ثمانيه»، « و عرش پروردگارت را آن روز هشت فرشته بر سر خود بر مي دارند.» - بعضي ديگر از آنان کروبيان هستند، يعني کساني که اطراف عرش قرار دارند. آنان نيز به همراه حاملات عرش ارجمندترين فرشتگانند. از جمله ايشان « جبرئيل» و « ميکائيل» هستند. خداي تعالي مي فرمايد: « و تري الملائکه حافين من حول العرش يسبحون بحمد ربهم»، « و فرشتگان را مي بيني که پيرامون عرش به ستايش پروردگار خود تسبيح مي گويند»عده ديگر، آنانند که در آسمانهاي هفتگانه سکونت دارند. کساني که با عبادت مستمر و مداوم خود شب و روز موجب آباداني آسمانهاي هفت گانه مي شوند. خداوند تعالي مي فرمايد: « يسبحون الليل و النهار لا يفترون»، « شبانه روز، بي آنکه سستي ورزند تسبيح مي گويند»يکي از آنان کليد دار و مسئول بهشت است و همانطور که در برخي احاديث به وضوح آمده به او « رضوان» گفته مي شود.دسته ديگر آنان ماموران و نگهبانان دوزخ مي باشند که به « زبانيه» مشهورند و در راس آنها نوزده فرشته قرار دارند. خداي تعالي مي فرمايد:بعضي از آنان مامور مراقبت از بني آدم هستند: خداي تعالي مي فرمايد: « له معقبات من بين يديه و من خلفه يحفظونه من امر الله»، « براي او فرشتگاني است که پي در پي او را به فرمان خدا از پيش رو از پشت سرش پاسداري مي کنند»گروه ديگر نيز مسئوليت ثبت و ضبط اعمال بندگان را برعهده دارند. خداي تعالي مي فرمايد:« و ان عليکم لحافظين* کراما کاتبين* يعلمون ما تفعلون»، « قطعا بر شما نگهباناني گماشته شده است. بزرگواراني که نويسنده اعمال شمايند و آنچه را انجام مي دهيد مي دانند»
کد سوال : 54622
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : آيا از « عزرائيل» (عليه السّلام) در قرآن کريم با اين نام ياده شده است؟
پاسخ : هيچگاه در کتاب خدا از« عزرائيل» (عليه السّلام) با اين لفظ ياد نشده بلکه تنها از او با عنوان « ملک الموت» سخن به ميان آمده است. خداي سبحان مي فرمايد: « قل يتوفاکم ملک الموت الذي و کل بکم ثم الي ربکم ترجعون»، « بگو فرشته مرگي که بر شما گمارده شده، بالاخره جان شما را تماما مي ستاند، آنگاه به سوي پروردگارتان بازگردانده مي شويد»
کد سوال : 54623
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : علت دشمني ميان شيطان وانسان چيست؟
پاسخ : خودبزرگي بيني و منيت شيطان. « انا خير منه خلقتني من نار و خلقته من طين»« من از بهترم؛ چون مرا از آتش آفريده اي و او را از گل آفريده اي»