• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 6437
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : ايـنـكـه خـداونـد در قـرآن مى فرمايد : ( من در روى زمين ( خليفه ) ( جانشين ) قرارخواهم داد منظور جانشين چه كسى و چه چيزى است ؟
پاسخ : مـنـظـور خـلافـت الـهـى و نـمـايـنـدگـى خـدا در زمـين است خداوند مى خواست در زمين موجودى بيافريند كه نماينده او باشد , صفاتش پرتوى از صفات پروردگار , مقام و شخصيتش برتر از فرشتگان و بعضى معتقدند خليفه خدا بودن مفهومى متناقض است زيرا خداوندغايب نيست كه خـلـيـفه بخواهد بلكه منظور از خليفه , خليفه بودن از نسل هاى قبلى است زيرا شواهد زيادى در دست است كه نشان مى دهد خداوند آدم و حواهاى زيادى آفريده و ما نسل يكى از آنها هستيم . در گذشته تاريخ نسل هاى بيشمارى از انسانهاآمده اند و منقرض شده اند و خداوند ما را جانشين و خليفه آنها قرار داده است . آيات زيادى كه واژه خلفاء و خلائف در آنها آمده مويد اين نظريه است .
کد سوال : 6438
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : آيا تنوع طلبى جزء طبيعت انسان است ؟
پاسخ : خداوند در آفرينش جهان انواع رنگها و گلها و پرندگان و ميوه ها را آفريده است . خـداونـد مـى تـوانـست همه جهان را به يك رنگ و بجاى اين همه ميوه و مواد غذائى فقطگندم بيافريند . آفـرينش گواه روشنى است كه خداوند تنوع و زيبائى را دوست دارد وفطرت انسانى را نيز همين گونه قرار داده است يكنواختى انسانها را خسته و معلول مى كند البته نبايد توجه به تنوع و زيبائى هدف اصلى زندگى قرار گيرد و آدمى اسيرتنوع طلبى هاى خود در عرصه ماديات شود .
کد سوال : 6441
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : در قـرآن از يك سو انجام همه امور به خداوند نسبت داده شده , حتى امور ارادى انسان , و از سوى ديگر آوردن معجزات به انبياء يا فرشتگان نسبت داده شده است . حل اين تعارض چگونه است ؟
پاسخ : بين اين دو نسبت , تعارض و تضادى وجود ندارد زيرا فاعليت الهى در طول فاعليت بندگان است . بـنـابـرايـن فاعل كارهاى خارق العاده الهى را مى توان خداى متعال دانست ( علاوه بر فاعليتى كه نـسبت به همه مخلوقات و از جمله پديده هاى عادى دارد ) از اين نظر كه تحقق آنها منوط به اذن خـاص خدا مى باشد , و مى توان آنها رابه وسايطى مانند فرشتگان يا پيامبران , نسبت داد به لحاظ نـقـشـى كـه بـه عنوان واسطه يا فاعل قريب دارند چنانكه در قرآن كريم , احياء مردگان و شفاى بيماران و خلق طير , به حضرت عيسى عليه السلام نسبت داده شده است .
کد سوال : 6442
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : چرا به انسان عالم صغير مى گويند ؟
پاسخ : چـون وجـود يـك انسان خود بتنهايى مجموعه اى است از نيروهاى مختلفى كه حاكم بر اين عالم بزرگ مى باشد و در حقيقت انسان نمونه بردارى از همه جهان است .
کد سوال : 6443
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : كمال جويى انسان را توضيح دهيد ؟
پاسخ : ريـشـه بـسيارى از تمايلات روانى و انگيزه هاى درونى , كمال جويى انسان است . اساساهيچ فردى دوسـت نـدارد نقصى در وجودش باشد , لذا تا حد توان در رفع نقص و عيب خودتلاش مى كند , و خود را بسوى كمال سوق مى دهد , و عيب خود را دوست ندارد بر ملاكند , همين ميل به كمال در صـورتـى كـه در مـسـيـر فطرى خودش حركت كند عامل هرگونه ترقى و تكامل مادى و معنوى مى شود , ولى اگر انحراف يابد منشا بزرگى فروشى ,رياكارى , ستايش طلبى و ... خواهد بود .
کد سوال : 6444
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : ويژگيهاى اساسى انسان را بيان كنيد ؟
پاسخ : در تكامل جانوران اراده آنها برخاسته از غرايز كور حيوانى با بردى محدود به نيازهاى طبيعى و در پـرتـو شـعـورى محدود به توان اندامهاى حسى هر حيوان است , اماانسان علاوه بر خواص نباتى و حـيـوانـى داراى دو امـتياز روحى ويژه است : از يك سوى خواسته هاى فطريش در دايره نيازهاى طـبـيعى محدود نمى شود , ( بى نهايت طلب است ) واراده اش به بى نهايت ميل پيدا مى كند . و از سـوى ديـگـر از نيروى عقل برخورداراست كه مى تواند دائره معلوماتش را بسوى بى نهايت توسعه دهد لذا برد اراده اش ازمرزهاى محدود طبيعت فراتر رفته و بسوى بى نهايت ميل مى كند .
کد سوال : 6445
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : چه رابطه اى بين اين ويژگيها و تكامل حقيقى انسان وجود دارد ؟
پاسخ : كـمالات روحى انسان در سايه اراده آگاهانه و در پرتو رهنمودهاى عقل بدست مى آيد .باصطلاح كـمـال انـسـان در گرو يافتن ايدئولوژى صحيح و ايدئولوژى صحيح در گرو داشتن جهان بينى صحيح است . يعنى كمال انسان با عمل صالح و عمل صالح با ايمان صحيح تحقق مى يابد . و ايمان صحيح در گرو اراده قوى و حاكميت عقل انسانى است .امام صادق عليه السلام مى فرمايد : ( الـعقل ) ما عبد به الرحمان واكتسب به الجنان . ( عقل ) چيزى است كه بوسيله آن خدا پرستش شود و بهشت بدست آيد ( اصول كافى , حديث 3 از باب عقل و جهل )
کد سوال : 6446
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : وجود اختيار و اراده آزاد انسان را توضيح دهيد ؟
پاسخ : قـدرت تـصـمـيم گيرى و انتخاب , يكى از يقينى ترين امورى است كه مورد شناسايى انسان واقع مـى شـود زيـرا هـر كس آن را در درون خويش با علم حضورى خطاناپذير مى يابد ,چنانكه از ساير حالات روانى خويش با چنين آگاهى و علمى آگاه مى شود . هـر كـس بـا اندك توجهى به درون خويش مى يابد كه مى تواند سخنى را بگويد يا نگويددستش را حركت دهد يا ندهد و 000 و خلاصه هر انسانى كمابيش از موهبت الهى اراده آزاد بهره اى دارد , و هر قدر بيشتر تمرين كند , مى تواند آن را تقويت كند .
کد سوال : 6447
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : آيا تاثير ميلهاى درونى و عوامل برانگيزنده آنها , منافاتى با اختيار انسان دارد ؟ چرا ؟
پاسخ : خير ; زيرا برانگيخته شدن ميلها , زمينه را براى اراده و تصميم گيرى فراهم مى كند . نـه ايـنـكـه تـصميم بر انجام كارى , نتيجه جبرى برانگيخته شدن ميلها باشد ,بطورى كه قدرت مقاومت را سلب كند و شاهدش اين است كه در بسيارى از موارد حالت ترديد و دو دلى براى انسان دست مى دهد و تصميم گيرى احتياج به تامل و سنجش سود وزيان كار دارد و گاهى به دشوارى و در مدت طولانى انجام مى گيرد .
کد سوال : 6448
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : فـرق بـيـن كـسـانـى كه تحت تاثير هيجانات فوق العاده و شرايط دشوار قرار مى گيرند باديگران چيست ؟
پاسخ : هيجان فوق العاده و شرايط دشوار , موجب كاهش كيفر و تخفيف جرم آنها مى گردد . ولى باز آنها هم مسئول رفتار و عملكرد خود خواهند بود . زيرا با اراده و اختيار ,كار را انجام داده اند .