• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 40314
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : شهريه دانشگاه را نمى‏توانم يكجا بدهم، فكر و خيال باعث شده در نمازسهل‏انگارى كنم. چه كار كنم؟
پاسخ : ما اين كه فرموده‏ايد هنگام پرداخت شهريه ناراحت مى‏شوم و از اين كه نمى‏توانم شهريه‏ام را يكجا پرداخت كنم خيلى عصبانى مى‏شوم. ما نيز دشوارى مشكلتان را درك مى‏كنيم. متأسفانه بيشتر اقشار جامعه اين مشكل را دارند و اين تنها به خانواده شما اختصاص ندارد. اميدواريم كه هر چه زودتر مشكلات اقتصادى كه به مردم و خانواده‏ها فشار مى‏آورد، حل شود. به خودتان تلقين نكنيد كه اين تنها ما هستيم كه مشكل اقتصادى داريم. حالت انفعالى در مقابل مشكلات نداشته باشيد. دوره دانشجويى، بهترين ميدان تمرين براى مبارزه با مشكلات و آب ديده شدن و آمادگى براى زندگى آينده است و اين مسأله را با والدين خود مطرح كنيد تا تدبيرى بينديشند و بر تأمين آن به شما اطمينان خاطر بدهند تا راجع به آن فكر نكنيد و خيالتان از آن بابت راحت باشد. خواهر محترم! حالات روحى انسان يكنواخت نيست. گاهى كمبودها و مشكلات يا حتى يكنواختى زندگى، موجب خستگى روحى انسان مى‏شود و نشاط را از انسان مى‏گيرد. اين حالات نبايد موجب يأس و نااميدى انسان شود؛ خداوند همواره با ما است و ما دائماً از نعمت‏هاى الهى بهره‏مند هستيم، ولى غفلت‏ها و احياناً گناهان، موجب تيرگى روح ما مى‏شوند و ما از اين نعمت‏هاى الهى غافل مى‏شويم. البته همين كه شما به اين فكر افتاده‏ايد كه چرا من نسبت به نماز سهل‏انگار شده‏ام، خود لطف خداست نسبت به شما و الا در غفلت مى‏مانديد و هرگز به اين فكر نمى‏افتاديد. اكنون كه اين توجه براى شما حاصل شده است، وقت را غنيمت بشماريد و از آن استفاده كنيد. توجه به نكات زير مفيد است:، 1- سعى كنيد گناه نكنيد، حتى گناهان كوچك. 2- اگر خداى ناكرده مرتكب گناهى شديد، هر چه زودتر توبه كنيد و مطمئن باشيد كه خداوند نه تنها شما را مى‏بخشد، بلكه شما را دوست نيز مى‏دارد
أَنَّ اَللَّهَ هُوَ اَلتَّوَّابُ اَلرَّحِيمُ‏، (توبه، آيه 104) و
إِنَّ اَللَّهَ يُحِبُّ اَلتَّوَّابِينَ‏، (بقره، آيه 222). 3- گاهى با خداوند خلوت كنيد. وضو بگيريد ودو ركعت نماز بخوانيد و از او بخواهيد كه به شما كمك كند، خصوصاً در مسائل روحى و فكرى و عقيدتى.
کد سوال : 40315
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آيا مى‏توانم پدرم را براى كارهاى اشتباه مواخذه كنم؟
پاسخ : در صورتى كه مطمئن شديد پدرتان مرتكب اشتباه شده، با بيانى مستدل و احترام آميز مى‏توانيد ايشان را نسبت به خطاى خود واقف سازيد، ولى مؤاخذه كردن درست نيست.
کد سوال : 40316
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آيا با شوهرخواهر، بايد همانند نامحرم رفتار كرد؟
پاسخ : شوهر خواهر نامحرم است و بايد همه شرايط حجاب در برابر او رعايت شود. البته صحبت‏هاى معمولى اشكالى ندارد.
کد سوال : 40317
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : وظايف و اختيارات رهبرى چيست ؟
پاسخ : الف) اگر سؤال از منظر قانون اساسى است. وظايف و اختيارات ولى فقيه در اصل يكصد و دهم‏چنين بيان شده است: 1- تعيين سياست‏هاى كلى نظام جمهورى اسلامى ايران پس از مشورت با مجمع تشخيص مصلحت نظام. 2- نظارت بر حسن اجراى سياست‏هاى كلى نظام. 3- فرمان همه پرسى. 4- فرماندهى كل نيروهاى مسلح. 5- اعلان جنگ و صلح و بسيج نيروها. 6- نصب و عزل و قبول استعفاء: الف) فقهاى شوراى نگهبان ب ) عالى‏ترين مقام قوه قضائيه ج ) رئيس سازمان صدا و سيماى جمهورى اسلامى ايران د ) رئيس ستاد مشترك ه ) فرماندهى كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامى و ) فرماندهان عالى نيروهاى نظامى و انتظامى 7- حل اختلاف و تنظيم روابط قواى سه گانه. 8- حل معضلات نظام كه از طريق عادى قابل حل نيست از طريق مجمع تشخيص مصلحت نظام. 9- امضاى حكم رياست جمهورى پس از انتخاب مردم. 10- عزل رئيس جمهور با در نظر گرفتن مصالح كشور پس از حكم ديوان عالى كشور به تخلف وى از وظايف قانونى يا رأى مجلس شوراى اسلامى به عدم كفايت وى بر اساس اصل 89 . 11- عفو يا تخفيف مجازات محكومين در حدود موازين اسلامى پس از پيشنهاد رئيس قوه و قضائيه. ب ) اگر از نظر فقهى است، ولايت فقيه در حوزه نيازها و مصالح اجتماعى ولايت دارد و مقصود از ولايت مطلقه فقيه همين مى‏باشد. به عبارت دقيق‏تر ولايت فقيه از يك سو مطلق است. البته نه به معناى اطلاق مصطلح در علوم سياسى، بلكه اطلاق در برابر امور حسبه يعنى دايره ولايتش اختصاص به حسبه و ضروريات ندارد و از سوى ديگر مشروط است، يعنى مشروط به رعايت احكام الهى و مصالح اجتماعى.
کد سوال : 40318
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آيا بودن 124 هزار پيامبر اگر صحت دارد پس چرا نامى از آنها در تاريخ‏وجود ندارد؟
پاسخ : اين كه دقيقاً عدد پيامبران چقدر بوده است، معلوم نيست و رقم ياد شده حدود تعداد آنان مى‏باشد. اما اين كه چرا دقيقاً نام همه آنها در تاريخ نيامده است، علت آن عدم رشد علمى كتابت و تاريخ‏نگارى در قرون آغازين و دوران طفوليت بشر مى‏باشد. از طرف ديگر بسيارى از اين پيامبران جنبه تبليغى داشته و مبلغان يك پيامبر در نقاط مختلف بوده‏اند. ازاين‏رو ممكن است در يك زمان صدها و يا هزاران پيامبر گمنام در نقاط مختلف مى‏زيسته‏اند و از شريعت پيامبر واحدى تبليغ مى‏كرده‏اند. اما اين كه سقراط، ارسطو و يا افلاطون پيامبر بوده‏اند، مدرك متقنى از آن در دست نيست.
کد سوال : 40319
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : ويژگى‏هاى يك دانشجوى خوب چيست؟
پاسخ : ويژگى‏هاى دانشجوى خوب عبارت است از: 1- داراى تلاش، تحرك و نشاط علمى، 2- آگاه به زمان و داراى درك و بينش عميق سياسى و اجتماعى، 3- دردشناسى و داراى شعور و احساس جمعى و در بند خدمت به جامعه، 4- با ايمان، داراى تقوا، تهذيب نفس و رفتار شايسته، 5- با صلابت و استوار در برابر تهاجمات فكرى، فرهنگى و... بيگانگان، 6- صريح و مقاوم در برابر انحرافات و كجروى‏ها.
کد سوال : 40320
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : در صورتى كه قطعه‏اى كوچك رنگ يا چسب بر روى ناخن باشد وضو چه حكمى‏دارد؟
پاسخ : چون چسب و رنگ مانع از رسيدن آب است، وضو صحيح نيست.
کد سوال : 40321
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : فراموشى در هنگام حضور در امتحان را چگونه بايد برطرف نمود؟
پاسخ : فراموشى در هنگام حضور در امتحان، را مى‏توان با تقويت روحيه اعتماد به نفس، جبران كرد و با رعايت نكات زير در هنگام مطالعه مى‏توان فراموشى را به حداقل رساند: 1- مطالعه در زمان مناسب (هر قدر در زمان مطالعه انسان نشاط بيشترى داشته باشد فراگيرى بهتر است). 2- مطالعه در مكان (مانند مكان هاى بى‏سرو صدا و خالى از امورى كه جلب توجه مى‏كند) و شرايط فيزيكى مناسب (مانند كيفيت نور و...) . 3- استفاده از لوازم كمك آموزشى مناسب. 4- نشاط روحى و جسمى (لذا بهتر است همه روزه ورزش كنيد). 5- بهتر است درس هاى دشوار و نيازمند به دقت زياد را در شرايط نشاط بيشتر و درس‏هاى آسان را در مواقع خستگى بخوانيد.
کد سوال : 40322
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : چه سنى براى ازدواج موقت مناسب است و از چه طريقى مى‏توان به آن دسترسى‏پيدا كرد؟
پاسخ : نكاح موقت از نيازهاى ضرورى جامعه اسلامى است كه متأسفانه بنا به دلايل فرهنگى و نبود آمادگى لازم در جامعه، تاكنون نتوانسته است جايگاه قانونى خود را بيابد. مسلماً ازدواج موقّت مى‏تواند مقدارى از مشكلات جنسى جوانان را حل نمايد؛ ولى چنان چه اين كار بدون اتخاذ تدابير و قانونمندى‏هاى لازم صورت پذيرد، بى‏شك عوارض نامطلوب بهداشتى و روحى براى جامعه در بر خواهد داشت. مسلماً ازدواج موقّت از نظر هزينه و نيازهاى ديگر، همانند ازدواج دائم نيست و طبيعتاً براى اكثر جوانان قابل دسترسى خواهد بود. ولى مع الأسف در حال حاضر چنين زمينه‏هايى وجود ندارد. شما مى‏توانيد براى رهايى از دغدغه‏هاى فكرى و روحى با تصميم جدى از همين الان براى ازدواج اقدام كنيد و با يافتن فردى مناسب عقد را بخوانيد ولى عروسى و تشكيل خانواده را تا زمان مناسب به تأخير بياندازيد و هم اين كه آينده زندگيتان روشن و از مواهب ازدواج و دوران نامزدى نيز بهره ببرد. در هر صورت تقوا و عفاف در مواردى كه ارضاى غريزه جنسى از راه‏هاى مشروع ميسّر نيست، بهترين راه نجات و قرب به خداست. ضمناً براى ازدواج موقت سن معينى شرط نيست ولى بهتر است زودتر از 18 سالگى نباشد.
کد سوال : 40323
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : كفو بودن در ازدواج يعنى چه؟
پاسخ : كفو از نظر لغت يعنى همتا و برابر در موضوع ازدواج كفو يعنى شخصى كه همتا و مناسب براى طرف ديگر باشد. در اعتبارات اجتماعى و فرهنگ عمومى جامعه نوعا افرادى را كه از نظر خانوادگى دانش ثروت موفقيت اجتماعى با يكديگر نزديك باشند را كفو يكديگر مى‏دانند. ولى از نظر معارف اسلام و روايات ما ثوره از اهل بيت و نيز سيره پيامبر اكرم (ص) و ائمه (ع) تنها چيزى كه كفويت را احراز مى‏نمايد ايمان است لذا پيامبر خدا جوبير كه مردى سياه‏پوست و فقير بود را به « دلفار » دختر زيادبن لبيد تزويج نمود و فرمود : المو من كفو للمو من والمسلم كفو للمسلم» بحار، ج 22، ص 117) مرد مومن همتاى زن مو من و مرد مسلمان همتاى زن مسلمان است. بنابر اين آنچه كه در ازدواج بايد مورد نظر باشد كفويت در ايمان و اعتقاد است و امور ديگرى در موضوع كفويت از نظر اسلام دخالتى ندارد.