• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 39864
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : با شخصى كه نماز نمى‏خواند و حرف‏هاى بد مى‏زند، چگونه بايد برخورد كرد؟
پاسخ : در اين مورد بايد با توجه به روان‏شناسى او، راه‏هاى نفوذ يا اشخاص ذى‏نفوذ در او را شناسايى و به تدريج نسبت به زشتى و عواقب سوء رفتارش، وى را آگاه كنيد. هم‏چنين نسبت به اهميت نماز و عقوبت ترك آن، وى را آگاه ساخته و با روشى عاطفى او را به نماز علاقه‏مند سازيد.
کد سوال : 39865
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : كسى كه معمولا چند قطره ادرار به طور غيرارادى از وى خارج مى‏شود، درعبادات بايد چگونه عمل كند.
پاسخ : چنانچه يقين داريد مايع مذكور ادرار است بايد به نحوى عمل نماييد كه ساير لباس‏ها و قسمت‏هاى بدن نجس نگردد و براى نماز هم پس از تطهير محل نجس لباس و بدن وضو بگيريد و سريعا" نماز را قبل از خروج مجدد بول بخوانيد. قابل ذكر است كه توجه زياد به اين موضوع و وسواس در خروج بول مى‏تواند موجب شدت اين بيمارى شود.
کد سوال : 39866
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : مرتاض‏ها چه كسانى هستند؟
پاسخ : مرتاض -اسم فاعل: آن كه رياضت كشد (براى تهذيب نفس). رياضت -اسم مصدر 1- تحمل رنج و تعب براى تهذيب نفس و تربيت خود يا ديگرى. 2- تمرين، ممارست. 3- كوشش، تلاش 4- گوشه نشينى توأم با عبادت و كف نفس (نك: فرهنگ فارسى، دكتر محمد معين). در اصطلاح و تداول كنونى مرتاض‏ها كسانى هستند كه رياضت مى‏كشند و اين‏ها چند گروه‏اند بعضى براى خدا و قرب به حق رياضت‏هاى شرعى (مانند روزه و سحرخيزى و نماز شب) انجام مى‏دهند؛ بعضى براى قدرت روحى و معنوى رياضت انجام مى‏دهند چه شرعى باشد و چه غيرشرعى. مرتاضهاى هندى مشهور هستند كه رياضت‏هاى گوناگونى را تحمل مى‏كنند. نيت آنان زياد روشن نيست چه بسا بعضى از آنها براى قُرب حق تعالى رياضت انجام دهند و ظاهراً برخى براى قدرت روحى و نفسانى رياضت متحمل مى‏گردند و اينان گرچه قدرت روحى به دست مى‏آورند اما متأسفانه سرمايه عمر را در جاى نادرستى مصرف مى‏نمايند.
کد سوال : 39867
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : خواهشمند است در زمينه زندگانى جلال آل احمد توضيح دهيد؟
پاسخ : جلال آل احمد در خانواده‏اى روحانى به دنيا آمد و در آغاز عمر مى‏خواست طلبه شود، سپس تحولات فكرى در او به وجود آمد و به حزب توده پيوست و از نويسندگان نشريات توده‏اى بود. در تظاهرات حزب توده به نفع واگذارى نفت شمال به روسيه به خود آمده و از حزب توده جدا شد و با خليل ملكى نيروى سوم را به وجود آوردند. بعدها تحول فكرى جلال آل احمد ادامه يافت و كتاب‏هاى «غرب‏زدگى»، «در خدمت و خيانت روشنفكران» و «خسى در ميقات» را نوشت. او تحت تأثير حركت و شخصيت امام خمينى قرار گرفته و ملاقاتى نيز با آن بزرگوار داشت. كتاب «در خدمت و خيانت روشنفكران» او به خاطر حمايت از حركت امام‏خمينى و درج سخنرانى ايشان بر عليه كاپيتولاسيون اجازه انتشار يافت. مرگ جلال آل احمد نيز مشكوك بوده و برادر او (شمس آل احمد) با اطمينان اظهار مى‏دارد كه جلال به وسيله رژيم شاه كشته شده است.
کد سوال : 39868
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : حكم نماز و روزه دانشجويانى كه فاصله وطن آنها تا محل تحصيل بيش از 4 فرسخ شرعى و خوابگاه آنان خارج شهر بافاصله كمتر از 5/22 كيلومتر و دانشجو دو يا چند هفته يك بار به وطن مراجعت مى‏كند و حداقل يك ترم چنين برنامه‏اى دارد، در محل تحصيل، خوابگاه و بين راه
پاسخ : آيت‏الله مكارم: نماز و روزه او كامل است.
کد سوال : 39869
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : درباره مفاهيم قرآنى كتاب‏هايى را معرفى نماييد.
پاسخ : و كتاب معرفى مى‏شود: 1- كليدهاى فهم زبان قرآن ج 1 - 3مرتضى شجاعى 2- قاموس قرآن‏سيد على اكبر قرشى
کد سوال : 39870
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آياانسان مى‏تواند بدون تحقيق و به دلخواه از هر مرجعى كه خواست تقليدكند
پاسخ : بايد از مجتهد اعلم تقليد كرد ولى اگر اعلم را نتوانست تشخيص دهد با احتمال اعلميت شخصى مى‏تواند از او تقليد كند. و در غير اين صورت مخير است كه يكى از مجتهدين را به عنوان مرجع تقليد انتخاب نمايد.
کد سوال : 39871
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آيا صبر بعد از عطسه كردن يا منصرف شدن از آن كار يا چشم زدن از نظراسلام، اساسى دارد يا نه؟
پاسخ : صبر كردن پس از عطسه هيچ منشأ دينى ندارد ولى چشم زدن در مواردى صحت دارد. البته نه در حدى كه بين برخى از مردم شايع است كه هر پيامد ناگوارى را به نحوى وابسته به اين گونه امور قلمداد مى‏كنند.
کد سوال : 39872
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : آيا والدين مى‏توانند تنها به يكى از فرزندان خود ارث بدهند وآيا اين كارگناهى ندارد؟
پاسخ : اگر وصيت نمايد تا مقدار ثلث نافذ است و بيش از ثلث منوط به اجازه ورثه مى‏باشد ولى اگر در زمان حيات خود به يكى از فرزندان تمام مال را بدهد (به صورت صلح يا هبه) اشكال ندارد، ولى از انصاف دوراست و حق ديگران را ضايع نموده است. اما وصيت به ارث نبردن يكى از ورثه باطل است.
کد سوال : 39873
موضوع : گنجینه مذهبی>مركزفرهنگي نهاد نما يندگي ولي فقيه در دانشگاهها
پرسش : ولايت فقيه با حكومت ديكتاتورى چه فرقى دارد؟
پاسخ : نظريه ولايت فقيه هيچ رابطه‏اى با استبداد و نظام‏هاى دسپوتيستى (Despotism) ندارد. براى روشن شدن اين مطلب، بررسى مقايسه‏اى ولايت فقيه با ديگر نظام‏ها از جمله سيستم‏هاى استبدادى، لازم است. آنچه به طور فشرده در اين جا مى‏توان گفت اين است كه ولايت فقيه به طور بنيانى و از جهات متعددى با نظام‏هاى ديكتاتورى و استبدادى تفاوت دارد؛ از جمله: الف) تفاوت در خاستگاه. حكومت‏هاى ديكتاتورى عموماً برخاسته از هواخواهى و خودمدارى (egocentric) است، در حالى كه ولايت دينى - كه بخشى از آن ولايت فقيه است - داراى خاستگاه الهى و خدامدارانه (Theocentric) مى‏باشد. ب ) تفاوت در شرايط. در نظام‏هاى ديكتاتور مآب، شايستگى‏ها و معيارهاى لازم براى رهبرى ملحوظ نيست و تنها عامل به قدرت رسيدن، زور است. هر كس در مسابقه قدرت، از توان نظامى برترى برخوردار بود، عملاً قدرت را به دست مى‏گيرد و حاكميت خود را بر ديگران تحميل مى‏كند، در حالى كه اساس قدرت در نظريه ولايت فقيه وجود شايستگى‏ها ومعيارهايى چون اجتهاد، عدالت، شجاعت، تقوا، قدرت تدبير و مديريت و امثال آن مى‏باشد. ج ) تفاوت در كاركردها. در نظام‏هاى ديكتاتورى اصولاً هنجارهاى لازم الاتباعى براى رهبران وجود ندارد و آنان بر اساس اميال خود هر آنچه را كه بخواهند، انجام مى‏دهند و براى منافع شخصى خود بزرگترين ضربه‏ها را به جامعه وارد مى‏سازند. در حالى كه ولايت فقيه ملزم به رعايت هنجارهاى دينى و عمل بر اساس احكام الهى و رعايت مصالح اجتماعى است و حق اندك تخطى در برابر آنها و مقدم داشتن خود بر ديگران را ندارد. د ) تفاوت در كنترل قدرت. در نظام‏هاى ديكتاتورى اساساً راهى براى كنترل قدرت وجود ندارد، ولى در نظام ولايت فقيه، كنترل‏هاى ثبوتى و اثباتى وجود دارد. كنترل ثبوتى به اين معناست كه اگر ولى فقيه عملى در جهت خلاف معيارها و هنجارهاى گفته شده انجام داد؛ مثلاً كوچك‏ترين ظلم و بى‏عدالتى از او سر زد، از نظر دينى از مقام خود عزل مى‏گردد و حكومتش اعتبارى ندارد. اين مقدار كنترل در كامل‏ترين شيوه‏هاى دمكراتيك دنيا موجود نيست. مسؤوليت كنترل از نظر اثباتى (شناخت و تحقق خارجى اين مسأله در سطح جامعه و در نظام اسلامى ما) بر دوش خبرگان منتخب ملت است؛ يعنى، يكى از وظايف آنان كنترل كاركردهاى رهبرى است و در صورتى كه از او عملى برخلاف معيارها و هنجارهاى لازم مشاهده كنند، بايد عزل او را اعلام نمايند. افزون بر اينها تفاوت‏هاى ديگرى نيز وجود دارد كه به جهت اختصار از ذكر آنها خوددارى مى‏شود.