• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 6264
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : چرا ارث مرد دو برابر زن مى باشد ؟
پاسخ : با اينكه ظاهرا ارث مرد دو برابر زن است اما با كمى دقت روشن مى شود كه از يك نظر ارث زنان دو برابر مردان مى باشد و اين به خاطر حمايتى است كه اسلام از حقوق زن كرده است . زيـرا اسـلام وظايفى بر عهده مردان گذارده كه با توجه به آن نيمى ازدرآمدشان عملا خرج زنان مـى شـود مـرد بـايـد هزينه زندگى همسر خود را طبق نيازمندى اوبپردازد در حالى كه زنان از هرگونه پرداخت هزينه اى حتى براى خودشان معاف هستندبنابراين زن مى تواند تمام ارث خود را پس انداز كند در حالى كه مرد ناچار است آن را براى خود و همسر و فرزندان خرج كند و نتيجه آن عملا چنين مى شود كه نيمى ازدرآمد مرد براى زن خرج مى شود و نيمى براى خودش در حالى كه سهم زن همچنان به حال خود باقى مى ماند .
کد سوال : 6265
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : چرا ارثى كه به مرد مى رسد دو برابر ارث زن است ؟
پاسخ : اولا ; بـر عهده مرد است كه مخارج زندگى را تامين كند , ثانيا ; از آنجا كه روحيه تعقل در مردان بـيـشـتـر اسـت تا احساسات و عواطف و در زنان بعكس , و از سوى ديگرزمينه كارى براى مردان فـراهم تر است , اسلام حكمى مطابق حكم عقل كرده است و زمام اكثريت ثروت جامعه را به دست مرد سپرده تا اين ثروت افزايش پيدا كند و نسل هاى بعد از آن بيشتر بهره مند گردند . در ضـمن آنكه اسلام از طرق گوناگون براى زن حقوقى را در نظر گرفته است كه سبب جبران مـى شـود بـه گونه اى كه اگر همه احكام مالى اسلام را در مجموع در نظر بگيريم درمى يابيم كه مـردان تـقريبا صاحب دو سوم ثروت انداما تنها مى توانند در يك سوم آن تصرف كنند و زنان مالك يك سوم ثروت اند امامى توانند در دو سوم آن تصرف كنند .
کد سوال : 6266
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : در آيه 1 سوره نساء مى خوانيم : و بث منهما رجالا كثيرا و نساء خداوند از آدم و همسرش مردان و زنـان فـراوانـى بـه وجـود آورد لازمه اين سخن آن است كه فرزندان آدم ( برادر و خواهر ) با هم ازدواج كرده باشند
پاسخ : طبق استدلالى كه در بعضى از احاديث از ائمه اهل بيت عليهم السلام نقل شده اين ازدواجها مباح بـوده زيرا هنوز حكم تحريم ازدواج خواهر و برادر نازل نشده بود وبديهى است ممنوعيت يك كار بـسـته به اين است كه از طرف خداوند تحريم شده باشد چه مانعى دارد كه ضرورت ها و مصالحى ايجاب كند كه در پاره اى از زمانها مطلبى جايزباشد و بعدا تحريم گردد .
کد سوال : 6267
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : ايـنـكه در قرآن آمده لوط هنگام حمله مردم به خانه اش به قصد تجاوز به مهمانانش گفت : اين دخـتـران مـن براى شما پاك و حلال است مگر ازدواج دختر با ايمانى مانند دختران لوط با كفار بى ايمان جايز بود كه چنين پيشنهادى را كرد ؟
پاسخ : بـه ايـن سـئوال از دو راه مـى توان پاسخ گفت : يكى اينكه در آيين لوط همانند آغازاسلام تحريم چـنين ازدواجى وجود نداشت , لذا پيامبر اسلام دختر خود زينب را به ازدواج ابى العاص قبل از آنكه اسلام را بپذيرد درآورد ولى بعدا اين حكم منسوخ گشت . ديگر اينكه منظور لوط پيشنهاد ازدواج مشروط بود ( مشروط به ايمان ) او براى اثبات نهايت علاقه بـه هدايت آنها اين پيشنهاد مشروط را به آنها كرد يعنى اين دختران من است بيائيد ايمان آوريد تا آنها را به ازدواج شما درآورم .
کد سوال : 6268
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : اگـر هدف از ازدواج آميزش جنس و ارضاى غريزه اى است كه خداوند در انسان نهاده بااستمناء و لواط هم مى توان به اين هدف رسيد ؟
پاسخ : آمـيـزش بـايد در چهارچوب فرمان خدا باشد و خداوند براى بقاى نوع انسان جاذبه مخصوصى در ميان دو جنس مخالف , نسبت به يكديگر قرار داده ولى مسلم است كه هدف نهائى بقاء نسل بوده و ايـن جاذبه و لذت مقدمه آن است بنابراين هرگونه لذت جنسى بايد تنها در مسير بقاى نسل قرار گيرد به همين جهت استمناء و لواط مانند آن نوعى انحراف از اين فرمان تكوينى و ممنوع است .
کد سوال : 6269
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : چـرا پـيـامبر دو روز قبل از وفاتش لشكرى را آماده كرد و در آن سرشناسان ازمهاجرين و انصار را بسيج فرمود و دستور داد به طرف موته در فلسطين رهسپارگردند ؟
پاسخ : وقـتـى پـيـامبر فهميد كه قريش توطئه اى دارند و با هم قرارداد بسته اند كه پس ازاو , پيمانش را بـشـكنند و على را از خلافت دور نگهدارند , آنان را بسيج كرد تا ازمدينه دور شوند و وقت وفاتش حضور نداشته باشند و باز نگردند مگر پس از اينكه امر خلافت تمام شده باشد و ديگر توانائى اجراى تـوطئه شان را نداشته باشند و ازاين رو على ( عليه السلام ) را ضمن آن سپاهى كه شخصيت هاى مـهـاجـر و انـصـار در آن بـودنـد از قبيل ابوبكر , عمر , عثمان و عبداللّه بن عوف قرار نداد و اصلا هـيـچ تفسير پذيرفته شده اى جز اين براى سپاه اسامه نمى توان تصور كرد زيرا بدور ازمصلحت بود كه پيامبر پايتخت خلافت را دو روز قبل از وفاتش از ارتش و نيرو خالى كند .
کد سوال : 6270
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : چرا انبياء و اولياء خدا , خودشان را گنهكار مى دانستند , و به تضرع و استغفارمى پرداختند ؟
پاسخ : حـضـرات مـعصومين (ع ) كه در اوج كمال و قرب الهى قرار داشتند , براى خودشان وظايفى فوق وظـايف ديگران , قائل بودند و بلكه هرگونه توجهى به غير معبود و محبوبشان را , گناهى عظيم مى شمردند و از اين روى در مقام عذرخواهى و استغفار برمى آمدند . و مـنظور از عصمت انبياء مصون بودن از هر كارى كه بتوان بوجهى آن را گناه ناميدنيست , بلكه منظور مصونيت ايشان از مخالفت با تكاليف الزامى و از ارتكاب محرمات فقهى است .
کد سوال : 6271
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : ايـنـكه قرآن مى گويد : ازدواج با زنان آلوده ممنوع است در طول تاريخ يا در محيطزندگى خود گـاه مـواردى را مى بينيم كه با اين قانون هماهنگ نيست به عنوان مثال درخود قرآن آمده است كه همسر نوح و همسر لوط زنان بدى بودند و به آنها خيانت كردند در مورد پيشوايان
پاسخ : عـلاوه بـر ايـنـكه هر قانون كلى استثناهايى دارد بايد به دو نكته توجه داشت : 1 -منظور اصلى از خـبـاثت همان آلودگى به اعمال منافى عفت است و هيچيك از همسران پيامبران و امامان بطور قطع انحراف و آلودگى جنسى نداشتند و منظور از خيانت درداستان نوح و لوط جاسوسى كردن به نفع كفار است نه خيانت ناموسى 2 - از اين گذشته همسران پيامبران و امامان در آغاز كار حتى كـافـر و بـى ايـمان هم نبودند وگاه بعد از نبوت به گمراهى كشيده مى شدند كه مسلما آنها نيز روابط خود را مانندسابق با آنها ادامه نمى دادند .
کد سوال : 6272
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : مـى گـويند كه مرد مسلمان مى تواند با زنان اهل كتاب ازدواج نمايد ولى زن مسلمان نمى تواند با مـرد اهـل كتاب ازدواج كند , اگر اين مطلب صحيح است چرا ؟اگر اسلام ازدواج با مشركين را تـحريم نموده , آيا ازدواج با مسيحى كه معتقد به تثليث و الوهيت مسيح و يا شفاعت
پاسخ : مرد مسلمان مى تواند با زنان اهل كتاب , تنها ازدواج موقت نمايد . فلسفه عدم جواز ازدواج زن مسلمان با مرد اهل كتاب اين است كه غالبا زنان در محيط زناشويى و خانواده تحت تاثير فكرى مردان هستند و عقايد و روش و سلوك آنان را ممكن است براى خود خود انـتـخـاب كنند ; روى اين حساب , اگر زن مسلمان به ازدواج مرد اهل كتاب درآيد , ممكن است تـحـت تـاثـيـر فـكرى او قرار گيرد و عقايد اسلامى او متزلزل شود ; بدين جهت هرگز نبايد زن مسلمان به همسرى مرد غير مسلمان درآيد ولى درمردان اينطور نيست . ميان مسيحيى و مشرك بت پرست از نظر اسلام تفاوت هست و اسلام بت پرستى را به هيچ وجه به رسميت نشناخته , اين تفاوت از دو جهت است :1 - مشرك و بت پرست نبوت و اساس پيامبرى را كـه پـس از عـقيده به وجودخداوند , اصل دوم همه اديان آسمانى است قبول ندارد و چون اين اصـل مـهـم را قـبـول نـدارد , هرگز راهى به سوى پذيرفتن دستورات آسمانى و هدايت شدن به سعادت اخروى براى مشركان نيست ; زيرا كسانى بالاخره مى توانند به سوى اسلام هدايت شوند كه بـراصـل نبوت و پيامبرى معتقد باشند و از راه اين اعتقاد , تدريجا قوانين و دستورات آسمانى اين آيين را بپذيرند . 2 - شـرك بـت پـرسـتـان يـك شـرك كـاملا روشن و آشكار است ; بر خلاف شرك مسيحيت كه مرحله ضعيف ترى از آن است و آنها در عين تثليث دم از وحدت مى زنند و مى گويند سه تابودن لطمه اى به يكى بودن نمى زند ( اگر چه اين مطلب تناقضى غير قابل قبول است ) .
کد سوال : 6273
موضوع : گنجینه عمومی
پرسش : اگر نسل انسان به آدم و حوا برگردد لازم مى آيد كه فرزندان ايشان با هم ازدواج كرده باشند . ازدواج مـيـان خـواهـر و برادر در آن زمان , حتى اگر حرمت شرعى نداشته , مخالف فطرت بوده است . از سـوى ديـگـر حـضـرت آدم پيامبر بوده اند و خداوندهم مى فرمايد فطرت اللّه
پاسخ : فـطـرت انـسـانى در شرايطى ازدواج خواهر و برادر را زشت مى داند كه اولا ; ضرورت بقاى نسل انسانى وابسته به آن نباشد , ثانيا ; اين كار به فحشا و فساد و ويرانى اجتماع بينجامد . در حاليكه در مورد ازدواج فرزندان حضرت آدم عليه السلام اين گونه نبود . بقاى نسل انسانى وابسته به اين ازدواج بود و فحشاء و فسادى نيزازآنان لازم نمى آمد . در ضـمـن آنـكه اگر ازدواج ميان برادر و خواهر مورد نفرت فطرى بود , نبايد ساليان سال اقوام و مردمى مانند مجوس به اين كار مبادرت مى كردند و نيز وضعيت كنونى جامعه غربى نيز گواه اين امر است .