• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : پژوهشي پيرامون بيت‌المال در متون اسلامي
نويسنده : صادق برهاني
سال : 1377
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در پنج فصل موضوع بيت‌المال را در آيات قرآن كريم و روايات معصومين(ع) بررسي كرده است. در فصل اول، تعريف لغوي و اصطلاحي بيت‌المال و تاريخچه آن آمده است؛ فصل دوم درباره منابع و درآمد بيت‌المال مانند خمس، زكات، خراج،‌جزيه، فيء، انفال و مصارف آنهاست؛ فصل سوم به عملكرد حضرت رسول اكرم(ص) در خصوص اموال عمومي اختصاص دارد و در آن احاديثي در اهميت اموال عمومي آورده شده است؛ فصل چهارم در زمينه عملكرد خلفاي سه‌گانه در مورد اموال عمومي است و در آن به بررسي نظام طبقاتي عمر و بذل و بخششهاي عثمان پرداخته شده است؛ در فصل پنجم عملكرد حضرت علي(ع) در خصوص اموال عمومي و سختگيريها و تلاشهاي ايشان در بازگرداندن مردم به سيره حضرت رسول اكرم(ص) بررسي شده است.
عنوان : پژوهشي پيرامون اسرائيليات يا انديشه‌هاي وارداتي يهود در تفسير قرآن
نويسنده : محمد تقي دياري بيدگلي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در رساله حاضر طي شش فصل اسرائيليات يا منقولات يهود در تفسير قرآن كريم بررسي شده است. عنوان‌هاي اين فصل‌ها به اين قرار است: فصل اول، دانش تفسير، روشها و منابع، ويژگيها و ضعفها؛ فصل دوم، رابطه قرآن با كتابهاي آسماني پيشين؛ فصل سوم، اسرائليات، پيدايش، زمينه‌ها و انگيزه‌ها؛ فصل چهارم، شناسايي عناصر و چهره‌هاي پديد‌آورنده اسرائيليات؛ فصل پنجم، نقد و بررسي دلايل پذيرش يا عدم پذيرش روايات اهل كتاب؛ فصل ششم، نقد و بررسي اسرائيليات در تفاسير(با تأكيد بر ارا و نظريات برخي از مفسران اهل سنت و شيعه).
عنوان : بررسي نقش خودشناسي از ديدگاه قرآن و عترت
نويسنده : منيژه اكبرزاده
سال : 1377
استاد : محمد مهدي گرجيان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين پايان‌نامه، بر اساس حديث نبوي « من عرف نفسه فقد عرف ربه» نقش خودشناسي در خداشناسي بررسي شده و اهم مباحث آن به اين قرار است: شناخت و امكان و ابزارها و موانع و شرايط آن،‌خودشناسي و انواع و اهداف و اهميت و اسباب و موانع و فوايد آن خداجويي و خداشناسي و انگيزه‌ها و راهها و حدود و آثار آن، خودفراموشي و علل و عواقب آن ،‌خدا فراموشي و علل و آثار آن.
عنوان : بررسي معيارهاي صفات ذات و فعل از ديدگاده مفسران و فيلسوفان
نويسنده : فاطمه اصغرزاده
سال : 1377
استاد : غلامحسين ابراهيمي ديناني
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در پايان‌نامه حاضر سعي شده معيارهايي براي تمييز صفات ذات از صفات فعل به دست داده شود مطالب آن در هفت فصل با اين عنوان‌ها آمده است : توضيح صفات، توضيح اسماء الهي، توضيح فعل و اسماء افعال الهي، بررسي نظريات فلاسفه و متكلمين راجع به امهات صفات حق تعالي، بررسي معيارهاي ذات و فعل از ديدگاه فلاسفه و مفسران.
عنوان : بررسي لغوي، صرفي، نحوي و بلاغي سوره‌هاي رعد و ابراهيم(ع)
نويسنده : مهدي ديمي
سال : 1377
استاد : محمود شكيب
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين تحقيق هر يك از سوره‌هاي رعد و ابراهيم در يك فصل جداگانه از لحاظ صرفي، نحوي و بلاغي شرح شده است و مطالب آن به اين ترتيب آمده است: محتواي سوره و فضيلت قرائت آن، ترجمه آيات، معناي لغوي،‌صرف، نحو،‌بلاغت.
عنوان : بررسي كاربرد چهار قدرت تنبيه، پاداش، تخصص و منتسب در مديريت الهي و اسلامي با تأكيد بر قرآن
نويسنده : محمد مهدي نادري قمي
سال : 1377
استاد : سيد علي حسيني تاش
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : اين پژوهش شامل پنج فصل با اين موضوعات است: فصل اول، پيرامون مسائل تحقيق و تعريف واژه قدرت؛ فصل دوم، مرور ادبيات تحقيق: مفهوم قدرت و تعريف آن، نسبيت قدرت ، قدرت و نفوذ، تقسيم‌بندي قدرت، استفاده مناسب و موثر از قدرت، شيوه‌هاي اعمال قدرت ،‌قدرت و تئوري مديريت و سازمان؛ فصل سوم، روش تحقيق ؛ فصل چهارم، ارائه و تحليل يافته‌ها : قدرت تنبيه در مديريت الهي و اسلامي، قدرت پاداش، قدرت تخصص، قدرت منتسب در مديريت الهي و اسلامي، استفاده توأم چند قدرت؛ در فصل پنجم، خلاصه و نتيجه‌گيري مباحث پايان‌نامه آمده است.
عنوان : بررسي قصه يوسف در قرآن و ادبيات فارسي با تأكيد بر شخصيت‌پردازي
نويسنده : شكوفه ماسوري
سال : 1377
استاد : احمد احمدي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان‌نامه قصه حضرت يوسف (ع) به صورت مقايسه‌اي در قرآن كريم و متون ادب فارسي با عنايت به نحوه پردازش شخصيت‌هاي اين قصه بررسي شده و در چهار فصل تنظيم و تدوين گرديده است . فصل اول، به بررسي تطبيقي قصه يوسف ميان قرآن و متون ادب فارسي اختصاص يافته و فصل دوم، در خصوص نشانه‌شناسي قصه يوسف است. در فصل سوم، سبك داستاني قصه يوسف و در فصل چهارم ، بعد دراماتيك اين قصه بررسي شده است.
عنوان : بررسي شيوه‌هاي دعوت انبياي اولوالعزم در قرآن
نويسنده : علي حسين‌زاده
سال : 1377
استاد : خسرو باقري
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : اين تحقيق با توجه به اهميت روش‌ها و شيوه‌ها در رسيدن به هدف، به بررسي شيوه‌هاي دعوت انبياي اولوالعزم پرداخته و در اين زمينه از روش الگويي به عنوان مؤثرترين شيوه دعوت ياد كرده و پس از آن روش‌هاي تحول شناختي و تحول عاطفي را مورد بحث قرار داده و براي كساني كه هيچ يك از شيوه‌هاي ذكر شده مؤثر واقع نمي‌شود، روش‌هاي قهرآميز را پيشنهاد كرده است.
عنوان : بررسي برخي از جنبه‌هاي بلاغي و ادبي سوره فرقان ضمن مقايسه بحثهاي تفاسير تبيان و مجمع البيان
نويسنده : سمانه شريفي ازغندي
سال : 1377
استاد : سيد محمد رادمنش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پژوهش برخي از جنبه‌هاي لغوي و بلاغي دو تفسير تبيان شيخ طوسي ومجمع البيان شيخ طبرسي در سوره فرقان به صورت تطبيقي بررسي شده و مباحث آن به اين قرار است: بررسي مقدمه دو تفسير؛ قرآن و مفسرين؛ تاريخچه علم بديع قرآن؛ معرفي انواع صنايع: معاني، بيان، بديع؛ شناسايي سوره فرقان؛ بررسي ادبي آيات اين سوره؛ ترجمه تعداد از لغات و تركيبات اين سوره بر اساس كش‌الاسرار ميبدي.
عنوان : بررسي آيات و روايات مربوط به جهاد و تطبيق آن با فقه و آراي فقها و مقايسه هشت سال دفاع مقدس با آن
نويسنده : علي قادري
سال : 1377
استاد : حسين گوگاني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين تحقيق در دو بخش با اين عناوين به نگارش در آمده است: بخش اول، بررسي آيات و روايات مربوط به جهاد: تعريف لغوي و اصطلاحي جهاد، فلسفه جهاد، انواع جهاد، دلايل وجوب جهاد، شرايط وجود جهاد، جهاد در ماههاي حرام، تاكتيك‌هاي جهاد، آتش‌بس، تحكيم، پيروزي و ....؛ بخش دوم، هشت سال دفاع مقدس و مقايسه آن با جهاد در اسلام: دلايل متجاوز بودن عراق: وضعيت نابسامان يران، موقعيت برتر عراق، پيگيري ايران براي تعيين متجاوز، نامه‌هاي مبادله شده ميان ايران و عراق، اعلام متجاوز بودن عراق توسط سازمان ملل.
  • تعداد رکورد ها : 1568