• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب « من الاعجاز البلاغي و العددي للقرآن الكريم » تأليف دكتر حميدي نجدي
نويسنده : محمود عاشوري
سال : 1377
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : پژوهش حاضر به ترجمه و تحقيق كتابي در اعجاز عددي و بلاغي پرداخته و موضوعات آن به اين قرار است: اعجاز قرآني، پيشينيان و حروف مقطعه، آنچه خداوند بر من گشود، فرائض و نوافل، آيه‌هاي شماره 12، جانشينان رسول خدا(ص) 12 عددند، اوصيا 12 عددند،‌شاهدان 12 تا هستند،‌واژه شيعه، واژه ملك، واژه برّ،‌ واژه قبله، مرد و زن،‌برّ و بحر، ارسال پيامبران،‌ كسل و نشاط، أنف و شهيق، امتحان و تمحيص، حطب و ذخان،‌ نبع، اصابع، منهار، خيط، شيخ و طفل، نسل و عقم، عنيد و تسقر، كاظمين غيظ، لين و عنن، خمر و سكر، صحف و دراسة.
عنوان : تحليل و بررسي ديدگاهها
نويسنده : اسمر جعفري
سال : 1377
استاد : محمد علي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در پايان‌نامه حضار ديدگاه‌هاي مختلف دانشمندان فريقين درباره آيه « انما يريد ليذهب عنكم الرجس اهل البيت و يطهركم تطهيراً» در شش فصل بررسي شده و موضوعات آن به اين قرار است: فصل اول، كلياتي درباره موضوع؛ فصل دوم، اهل بيت و آيه تطهير و مسئله آينده امت؛ فصل سوم، واژه‌شناسي الفاظ آيه ؛ فصل چهارم، بررسي اقوال درباره آيه تطهير؛ فصل پنجم،‌بررسي نتايج حاصله از آيه تطهير؛ فصل ششم، سير تاريخي استدلال ائمه به آيه تطهير.
عنوان : تحليل علم غيب پيامبر و امام از ديدگاه قرآن و عترت
نويسنده : نصرالله شفيعي
سال : 1377
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه علم غيب پيامبران و ائمه از منظر آيات قرآن كريمو احاديث معصومين(ع) بررسي شده و مطالب آن در شش فصل با اين عنوان‌ها آمده است: فصل اول،‌درباره موضوع علم غيب؛ فصل دوم، علم غيب در آيات قرآن؛ فصل سوم، علم غيب در روايات؛ فصل چهارم،‌علم غيب از ديدگاه دانشمندان اسلامي؛ فصل پنجم،‌اطلاع امام از زمان شهادت خود؛ در فصل ششم،‌از مباحث پايان‌نامه نتيجه‌گيري شده است.
عنوان : تحقيق و تحليل پيرامون استفهامات قرآني از نظر ادبي و بلاغي
نويسنده : سوسن طباطبايي
سال : 1377
استاد : ابراهيم ديباجي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : اين رساله استفهام‌هاي آمده در قرآن كريم را در سه فصل از نظر ادبي و بلاغي بررسي كرده و شامل اين موضوعات است: فصل اول، جمله خبري و انشايي، خصوصيات همزه، اقسام هل، خصويات هَلْ، اعراف ادوات استفهام در قرآن كريم؛ فصل دوم،‌معاني و اغراض استفهام در قرآن كريم،‌ مشهورترين معاني بلاغي استفهام، اغراض و معاني بلاغي استفهام از نظر دانشمندان علوم بلاغي وتفسير؛فصل سوم، معاني بلاغي ادوات استفهام.
عنوان : تحقيق در شواهد قرآني ملاصدرا در بحث معاد
نويسنده : رحيمه سراج شيروان
سال : 1377
استاد : غلامحسين ابراهيمي ديناني
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در پايان‌نامه حاضر آياتي كه ملاصدرا در آثار فلسفي خود بويژه جلد نهم اسفار در بحث معاد به آنها استشهاد كرده، جمع‌اوري و تحليل شده است. برخي از مهمترين موضوعات، دلائل اثبات معاد، ماهيت مرگ، نفخ صور، صراط، نامه اعمال، ميزان، اعراف، بهشت، طوبي، دوزخ، درخت زقوم و ....
عنوان : تحقيق در زندگي بانو مجتهده امين و بررسي تفسير مخزن العرفان
نويسنده : شايسته ندري ابيانه
سال : 1377
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : تحقيق حاضر شامل دو بخش است: در بخش اول، زندگي بانو مجتهده امين و آثار او بررسي شده است؛ در بخش دوم، از تفسير و مفسرين سخن رفته و تفسير مخزن العرفان معرفي شده است. برخي از موضوعات اين بخش به اين قرار است: مدخلي بر تفسير و مفسيرين، ترتيب سور در تفسير مخزن العرفان و تحليلي بر آن ،‌شواهدي از شأن نزول، مضامين تفسير مخزن‌العرفان نظير معاد، جبر و اختيار، نبوت و اعجاز، قلب، ذكر،‌ آيات‌الاحكام ، علوم قرآني.
عنوان : تأثير قرآن و حديث در كتابهاي بوستان و گلستان سعدي
نويسنده : عباس برنا
سال : 1377
استاد : خليل حديدي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تبريز
موضوع : در اين پايان‌نامه تأثير قرآن كريم و احاديث نبوي در اشعار و ابيات بوستان و گلستان بررسي شده است؛ به اين شيوه كه سعدي در آن از آيات واحاديث معصومين (ع) به صورتهاي گوناگون اشاره، تلميح، اقتباس، تحليل، تضمين، تمثيل و اخذ لغات و اصطلاحات قرآني و حديثي در ابيات و اشعار خود استفاده كرده است، جمع‌اوري شده و در دو بخش با عنوان‌هاي « تأثير قرآن و حديث در كتاب بوستان» و « تأثير قرآن و حديث در كتاب گلستان» تنظيم و تدوين گرديده است و در پايان فهرستي از آيات و احاديث مورد استفاده در ابيات آمده است.
عنوان : پيشينه رويكرد خاورشناسان به قرآن و تحليل آن
نويسنده : تقي صادقي
سال : 1377
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در سه فصل و يك پيوست رويكرد خاورشناسان را به قرآن كريم گزارش و بررسي كرده است: فصل اول، مدخل: تعريف لغوي خاورشناسي، انگيزه‌هاي خاورشناسي(استعمار،‌ترويج مسيحيت يا تبشير)،‌پيشينه خاورشناسي، معرفي اولين خاورشناس، مدارس خاورشناسي؛ فصل دوم خاوشناسان قرآن پژوه و آثار قراني آنان: گوستاوفلوگل، ژول‌لابوم، تئودو نولدكه، ايگناتي گلدزيهر، آرتور جان آربري، رژي بلاشر، آرتور جفري، ريچارد بل، ويليام مونتگمري وات، جان برتون؛ فصل سوم، موضوعات قرآني مورد توجه خاورشناسان: وحي، حروف مقطعه، مصادر قران؛ پيوست: تفاوت ديدگاه خاورشناسي و اسلامي نسبت به قرآن.
عنوان : پژوهشي در سوگندهاي قرآن كريم
نويسنده : مينا كمايي
سال : 1377
استاد : محمد علي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : اين تحقيق در چهار فصل با اين عنوان‌ها نوشته شده است: فصل اول، كلياتي درباره موضوع؛ فصل دوم، درآمدي بر قسم، تاريخ قسم، قسم در لغت و اصطلاح، الفاظ قسم، انواع قسم؛ فصل سوم، ويژگيهاي جمله قسم، ويژگيهاي مقسم‌به، ويژگيهاي مقسم‌له، ارتباط و پيوند مقسم‌به و مقسم‌له؛ فصل چهارم، انواع آيات قسم در قرآن، سوگند به خداوند،‌سوگند به فرشتگان، سوگند به قرآن، سوگند به هستي، سوگند به شب و روز، سوگند به آسمان، اجتماع قسم با شرط.
عنوان : پژوهشي در جدل و استدلال قرآني با استفاده از منابع تفسيري
نويسنده : غضنفر خيري
سال : 1377
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين پايان‌نامه شيوه جدل و استدلال قرآن در اقناع مخاطبان و اثبات حقايق ديني با استفاده از تفاسير قرآن كريم و كتب علوم قرآني بررسي و گزارش شده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568