• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : علوم قرآني در تفسير تبيان شيخ طوسي
نويسنده : علي اصغر آخوند
سال : 1377
استاد : آيت‌الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : تحقيق حاضر شامل دو بخش با اين موضوعات است: در بخش اول با عنوان كليات در شرح حال شيخ طوسي مؤلف تفسير تبيان و معرفي آن تفسير و نيز بيان علوم قرآني است. بخش دوم تحت نام علوم قرآن در تفسير تبيان شامل اين مباحث است: بحثي درباره قرآن، بحثي درباره سوره، بحثي درباره آيه، محكم و متشابه، نسخ، اسباب نزول، قرائت، اعجاز قرآن، عدم تحريف قرآن، تقديم و تأخير، علم تناسب و ارتباط آيات، تكرار در قرآن و تفسير به رأي .
عنوان : عبادت و بندگي از ديدگاه قرآن و عرفان
نويسنده : حسين ملكيان اصفهاني
سال : 1377
استاد : : اسماعيل حاكمي
دانشگاه : آزاد اسلامي وحد علو و تحقيقات
موضوع : اين پايان‌نامه در هفت گفتار با اين عناوين تدوين شده است: انسان و پرستش، دين و عبادت، بندگي و اطاعت، رمز و راز عبادات،‌بندگي واقعي حق تعالي،‌اخلاص و كمال نهايي انسان. نتايج حاصله به اين قرار است: در نظام تكويني هر معلولي عبد علت خود است: اما در نظام تشريع به اختيار جن و انس وانهاده شده است. هدف از خلقت جن و انس عبادت است. عبادت عملي محدود است؛ ولي عبادت علمي نامحدود است . هدف نهايي خلقت انسان يقين شهودي است.
عنوان : شيوه تبليغ انبياي اولوالعزم در قرآن
نويسنده : فاطمه غلامي
سال : 1377
استاد : علي شيخ الاسلامي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين تحقيق مشتمل بر شش فصل با اين عنوان‌هاست: فصل اول، معرفي تبليغ و مبلغ؛ فصل دوم، شيوه تبليغ حضرت محمد (ص)؛ فصل سوم، شيوه تبليغ حضرت نوح(ع)؛ فصل چهارم، شيوه تبليغ حضرت ابراهيم(ع)؛ فصل پنجم، شيوه تبليغ حضرت موسي(ع)؛ فصل ششم، شيوه تبليغ حضرت عيسي(ع). نويسنده چنين نتيجه گرفته است كه همه اين پيامبران از سه شيوه حكمت، موعظه و جدال احسن در تبليغ بهره مي‌گرفتند.
عنوان : شيوه برخورد قرآن و اهل بيت(ع) با ادبيان
نويسنده : موسي فهيمي
سال : 1377
استاد : سيد مصطفي محقق داماد
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پژوهش در سه فصل شيوه مواجهه قرآن كريم و اهل بيت را با اديان بررسي كرده است: در فصل اول مفاهيم مندرج در عنوان تبيين شده است؛ در فصل دوم از شيوه‌هاي مواجهه قرآن با اديان آسماني سخن رفته است و در فصل سوم اهل كتاب از ديدگاه روايات اهل بيت(ع) بررسي شده است .
عنوان : شرح و تحقيق احكام ربا از كتاب زبدة البيان مقدس اردبيلي
نويسنده : عبدالله چاره‌جو لنگرودي
سال : 1377
استاد : رضا سيفي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه بخشي از كتاب مقدس اردبيلي در سه فصل با اين عنوان‌ها ترجمه و شرح شده است: فصل اول، مباحثي نظير تاريخ ربا، ربا در لغت و اصطلاح ، موضوعات ربا، كالا و متاع در قرآن، تعريف پول، تعريف بيع، انواع ربا، فلسفه تحريم ربا؛ فصل دوم،‌حكم رباخوار، حكم اموال ربوي، كارمندان سيستم ربوي، حكم ربا در بين اعضاي خانواده؛ فصل سوم، حيله‌هاي ربوي، راههاي فرار از حرام به حلال و ....
عنوان : سيماي حضرت مسيح(ع) در قرآن و انجيل
نويسنده : جلال الدين قدسيان اقدام
سال : 1377
استاد : علي مهديزاده
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : تحقيق حاضر مشتمل بر دو بخش با اين مباحث است: بخش اول، سيماي حضرت مسيح در انجيل: انتظار ظهور مسيح موعود و بشارت آن در آيين يهود،‌بشارت ظهور مسيح از نظر تلمود، اناجيل اربعه، انجيل‌هاي چهارگانه و نسب‌نامه عيسي ، انجيل و تولد مسيح، تناقضات موجود در انجيل، سيماي مسيح از نظر انجيل، حواريون و عيسي، تعاليم مسيح، انجيل و رسالت عيسي، مسيحيت و تثليث ، مصلوب شدن عيسي از نظر انجيل؛ بخش دوم، سيماي حضرت مسيح در قرآن كريم: قرآن و لفظ عيسي، قرآن و ذكر نسب‌نامه مسيح،‌ماجراي شبيه به جريان عيسي در قرآن، قرآن و رفع تثليث، عدم امكان الوهيت مسيح از نظر قرآن،‌توفي حضرت مسيح از ديدگاه قرآن و متشبه شدن آن بر اصحاب اناجيل.
عنوان : سير تحول و تطور واژگاني چند از قرآن كريم
نويسنده : مهناز هادي نجف آبادي
سال : 1377
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : پژوهش حاضر شامل پنج بخش با اين موضوعات است: بخش اول، واژه اجتهاد: واژه جهاد قبل از ظهور اسلام، نگاهي به آيات قرآن كريم؛ بخش دوم ، واژه زكات: واژه زكات در اديان كهن، ماده زكي در قاموسها و اشعار جاهلي؛ بخش سوم، سابقه نماز در اسلام و ساير اديان: صلوا در لغت و اشعار جاهلي، نگاهي به آيات قرآن كريم، شاخه دوم ماده صلوا؛ بخش چهارم، واژه صوم: واژه صوم در اديان قبل از اسلام، واژه صوم و صيام در ادبيات جاهلي، صوم در قرآن؛ بخش پنجم، واژه قسط و قسطاس در زبانهاي سامي، بررسي ماده قسط در ادبيات جاهلي، نگاهي به آيات قران كريم.
عنوان : روشهاي تربيتي انذار و تبشير در قرآن
نويسنده : اسدالله طوسي
سال : 1377
استاد : خسرو باقري
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : اين پايان‌نامه داراي پنج فصل با اين مباحث است: فصل اول، كلياتي درباره: تعريف مفاهيم تربيت، انذار، تبشير، تشويق، تنبيه، وعده و وعيد، مقايسه تشويق و تنبيه و انذار و تبشير؛ فصل دوم، پيشينه تحقيق: بررسي كتابها ، مقالات ، پايان‌نامه‌ها در خصوص موضوع؛ فصل سوم، مباني و اصول انسان‌شناختي انذار و تبشير: اهميت و جايگاه انذار و تبشير در قرآن، مباني و اصول انسان‌شناختي انذار و تبشير، ويژگيهاي انسان، ويژگيهاي اثباتي و مطلوب، خداخواهي و خداجويي، روشهاي تربيت، كمال خواهي، خوف و رجا، جذبه احساس و نيكي، تطور وسع آدمي، ويژگيهاي سلبي و غيرمطلوب، حب ذات، حب دنيا، غفلت، اساسي‌ترين و مهمترين تأثير تربيتي انذار و تبشير به عنوان دو روش تربيتي بر انسان ؛ فصل چهارم، شيوه‌هاي انذار و تبشير و موانع تأثير آنها: شيوه‌هاي مختلف كاربرد روش انذارو تبشير در قرآن، تجسم دقيق حالات افراد و تبشير،‌ مقايسه روشهاي تربيتي انذار، بشارت از لحاظ اهميت و كاربرد، تعصب و تقليد كوركورانه، دلبستگي و تفاخر به دنيا، تكبر و استكبار؛ در فصل پنجم، از مباحث پايان‌نامه‌ نتيجه‌گيري شده است.
عنوان : روابط اعضاي خانواده در قرآن و حديث
نويسنده : اكرم حسيني
سال : 1377
استاد : علي قائمي اميري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : تحقيق حاضر در يازده بخش به اين شرح تنظيم و تدوين شده است: خانواده در اسلام، بنيان روابط در خانواده، اساس روابط خانوداگي، رابطه مرد با همسر، رابطه زن با همسر، رابطه والدين با فرزندان،‌رابطه فرزند با والدين ، نوع روابط در خانواده، عوامل مؤثر در تحكيم خانواده، فسخ روابط خانوادگي . در بخش پاياني به جمع‌بندي مباحث پايان‌نامه پرداخته شده است.
عنوان : رستگاري در قرآن و حديث
نويسنده : حسين ابوالحسن اوغلي
سال : 1377
استاد : محمد حسن تبرائيان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در دو بخش با اين عنوان‌ها تنظيم و تدوين شده است: بخش اول، عوامل رستگاري در قرآن و حديث: ايمان، خشوع،‌تقوا، ذكر، توسل، امر به معروف و نهي از منكر، اخلاص ، صبر ، انفاق، جهاد، توبه؛ بخش دوم، عوامل عدم رستگاري در قرآن و حديث: كفر، ظلم، رباخواري،‌سحر،‌كذب.
  • تعداد رکورد ها : 1568