• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : اسرائيليات و تأثير آن بر داستانهاي انبياء در تفاسير قرآن
نويسنده : حميد محمد قاسمي
سال : 1378
استاد : محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : در اصطلاح علما« اسرائيليات» به افسانه‌هايي گفته مي‌شود كه از يهوديان و مسيحيان و مانند آنها نقل شده است . در اين تحقيق اسرائيلياتي كه در تفاسير قرآن كريم ذيل قصص انبيا نقل شده، بررسي شده است. مطالب آن به اين ترتيب آمده است كه پس از مباحثي مقدماتي چون تعريف اسرائيليات و مصادر اسرائيليات ، تاريخچه مختصري از اسرائيليات ذكر شده؛ آنگاه عوامل و زمينه‌هايي كه باعث نفوذ اسرائيليات به تفاسير گرديده، بيان شده است . مهتمرين و مفصل‌ترين بخش اين تحقيق جمع‌آوري و نقد و تحليل اسرائيلياتي است كه در داستان‌هاي پيامبران الهي وارد شده است. در اين بخش به مقايسه ويژگيهاي داستانهاي قرآن با ويژگيهاي روايات اسرائيلي پرداخته شده است و در خاتمه تأثيرات سوء اسرائيليات بر فرهنگ اسلامي بيان گرديده است.
عنوان : ابتلا و آزمايش انسان در قرآن
نويسنده : رضا حسيني پور
سال : 1378
استاد : محمد تقي قادري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي تحقيق حاضر در سه بخش آمده است : بخش اول، بررسي مسأله ابتلا و امتحان در قرآن: تفاوت ميان امتحانات الهي و امتحانات بشري، آزمايش الهي عمومي و همگاني است، فلسفه ابتلائات و امتحانات الهي، مراتب ابتلا و آزمايش ؛ بخش دوم: اسباب و عوامل ابتلائات و آزمايش‌هاي الهي ، مشكلات و حوادث ، مال و فتنه‌هاي آن، اموال و اولاد و وسيله مهم در آزمايش، مواهب مادي، نيكي‌ها و بدي‌ها ، وجود شيطان و القائات او عامل آزمايش است. زينت‌هاي زمين؛ بخش سوم، آزمايش اولياي الهي حضرت نوح(ع)، آزمايش‌ها و ابتلائات حضرت ابراهيم (ع)،‌ابتلائات و آزمايش‌هاي يوسف (ع)،‌ابتلاي ايوب (ع) به بلاهاي گوناگون،‌آزمون بزرگ داود سليمان(ع).
عنوان : آيين عبادي سياسي نماز جمع و نقش آن در نظام اسلامي از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : علي اصغر شعاعي
سال : 1378
استاد : عبدا... محمد اصفهاني
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : در اين پژوهش نماز جمعه و نقش آن با تكيه به آيات قرآن و روايات معصومين بررسي شده و مطالب آن در پنج بخش آمده است: بخش اول،‌كليات: جمعه و جايگاه آن در روايات،‌تاريخچه نماز جمعه ؛ بخش دوم، مروري بر روايات نماز جمعه: اهميت نماز جمعه،‌عقوبت ترك نماز جمعه؛ بخش سوم، نماز جمعه در قرآن: درباره آيه نهم سوره مباركه جمعه، در زمينه آيه دهم سوره مباركه جمعه،‌در خصوص آيه يازده سوره مباركه جمعه؛ بخش چهارم، بررسي فقهي نماز جمعه: بررسي آراي فقهاي اسلام و ادله آنها،‌احكام نماز جمعه؛ بخش پنجم، ابعاد گوناگون نماز جمعه: بعد معنوي و تربيتي نماز جمعه(نماز جمعه ذكر الهي،‌پرورش فضائل و تكامل معنوي انسان)،‌بعد سياسي اجتماعي نماز جمعه (ايجاد و تحكيم وحدت،‌تأييد و تحكيم نظام حكومتي،‌تأييد هفتگي نظام، افشاي منافقان،‌ارتقاي رشد سياسي فرهنگي جامعه،‌نماز جمعه عامل مهم وحدت جهان اسلام،‌نقش نماز جمعه در ايجاد وحدت اسلامي).
عنوان : آيات النساء(سيماي زن در قرآن)
نويسنده : فرزانه جباري
سال : 1378
استاد : محمد علي آذرشب
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پژوهش كليه آياتي كه مربوط به زنان است، به ترتيب مصحف گردآوري شده و از جهات لغوي، صرفي، نحوي و بلاغي شرح گرديده است.
عنوان : آهنگ در آيات قرآن كريم
نويسنده : ابوالحسن احمدي هرخت
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين تحقيق، آهنگ آيات قرآن را در چهار فصل بررسي كرده است: در فصل اول، پيشينه مطالعات زيباشناختي قرآن بازگفته شده است؛ در فصل دوم عنصر آهنگ در ساختار قرآن بررسي شده و از موسيقي حروف و حركات و واژگان و جمله‌ها و سوره‌ها و پايان‌بندها و جز اينها سخن رفته است؛ در فصل سوم آهنگ باطني قرآن و جاذبه‌اي كه در معاني آيات قرآن است،‌بيان شده است و فصل چهارم به آهنگ پذيري آيات اختصاص دارد و در آن تأكيد معصومين (ع) بر خوشخواني قرآن و نيز نغمه‌هاي دلپذير براي قرائت قرآن ذكر شده است.
عنوان : آزادي بيان در قرآن
نويسنده : محمد جعفر نجفي
سال : 1378
استاد : عادل نادر عادل
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : مطالب مهم اين پايان‌نامه در چهار بخش سامان نگارش يافته است: در بخش اول اين موضوعات بررسي شده است: پيشينه تاريخي واژه آزادي، اهميت آزادي، تفاوت آن با معناي رايج آزادي در اين زمان، فلسفه آزادي در ادبيات ديني، انواع آزادي و در بخش دوم اين موضوعات سخن رفته است: آزادي بيان در كلام معصومين عليهم السلام همراه ذكر نمونه سؤالهايي كه از آنها شده است، تفسير چند آيه در زمينه آزادي، نفي استبداد ديني؛ بخش سوم درباره قلمرو آزادي بيان است و در آن از اين موضوعات بحث شده است: حرمت آزادي تا كجاست؟ آيا آزادي بيان ضرورت دارد؟ حدد آزادي و خط قرمز در آزادي بيان: در بخش چهارم در ذيل عناوين حقوق متقابل فرماندهان و فرمانده كل و نشست عمومي بدون پليس و پاسدار اجمالي از سيره و سنت حضرت علي (ع) در مواجهه با افراد مختلف بيان شده و فرموده‌هايي را از آن حضرت نقل گرديده است.
عنوان : آزادي از ديدگاه قرآن
نويسنده : روح‌ا... دامن پاك جامي
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در پژوهش حاضر آزادي از منظر قرآن كريم در چهار فصل بررسي شده است: در فصل اول، كلياتي درباره آزادي نظير معناي آزادي و ارتباط آزادي با فطرت و قانون و تقوا آمده است؛ در فصل دوم از آزادي با فطرت و قانون و تقوا آمده است؛ در فصل دوم از آزادي تفكر و در فصل سوم از آزادي عقيده بحث شده است و فصل چهارم درباره آزادي قلم و بيان است.
عنوان : آرامش و فشار رواني در قرآن
نويسنده : سيد اسحاق حسيني كوهساري
سال : 1378
استاد : سيد محمد غروري
دانشگاه : موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : فشار رواني يكي از روايج‌ترين بيماري‌هاي عصر حاضر است كه از رهگذر آن، خسارت‌هاي اجتماعي و اقتصادي بسياري دامنگير بشريت شده است. از سوي ديگر، قرآن نسخه شفابخشي است كه مي‌تواند بسياري از الام بشري را التيام بخشد . بررسي آرامش و فشار رواني از منظر قرآن، موضوع اين پايان‌نامه است و مطالب آن در دو بخش تدوين شده است: بخش نخست، درباره فشار رواني از نگاه روان‌شناسي است و اين مباحث را در بردارد: نشانه‌ها ، آثار مثبت و منفي، عوامل و راه‌كارهاي مقابله با فشار رواني، تناسب نياز انسان به امنيت با انگيزه امنيت‌جويي، انواع انگيزه‌ها و نيازهاي انسان و بخش دوم، به بررسي موضوع از نگاه قرآن كريم اختصاص دارد و در آن ديدگاه قرآن درباره عناوين و مقولات مذكور بيان شده است.
عنوان : قانونگرايي در قران و حديث
نويسنده : ترابي نوره‌زاد
سال : 1378
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مطالب اصلي اين پايان‌نامه در چهار بخش آمده است: بخش اول (فوايد قانونگرايي): ضمانت حيات و بقاي جامعه، توسعه و ترقي جامعه، سعادت و بهروزي، عدالت اجتماعي؛ بخش دوم(مضرات قانون‌گريزي): يأس و سستي افراد منظبط، ايجاد زمينه گسترش قانون‌شكني و از بين رفتن حيات انسانهاي ضعيف؛بخش سوم 0علل عدم پايبندي به قانون): عوامل مربوط به مردم: بخش چهارم (راههاي نهادينه كردن قانون): راههاي حكومتي مثل نظارت، آموزش و حمايت قانوني از اقشار ضعيف و قوه قهريه، و راههاي مردمي مانند نظارت همگاني و تعاون و همكاري.
عنوان : اشتغال زن از منظر قرآن و حديث
نويسنده : مهين روزبهاني
سال : 1378
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : مباحث اصلي پايان ‌نامه حاضر در شش بخش تدوين شده‌اند : بخش اول (جواز اشتغال زنان 9): تساوي زنان و مردان در گوهر انساني، حق مالكيت زنان و اطلاق سفارش به كار براي مردان و زنان ؛ بخش دوم (ضرورت اشتغال زنان ) : نيازمنديهاي خاص زنان، تناسب برخي از كارها با روحيات زنان و امرار معاش خانواده‌هاي بي‌سرپرست؛ بخش سوم (اشتغال زنان و وظايف خانوادگي ): اشتغال زنان و وظايف شوهرداري و اشتغال زنان و وظايف فرزند؛ بخش چهارم (اشتغال زنان و محيط كار) : آداب حضور زنان در محل كار،‌مشاغل مناسب با تواناييها و روحيات زنان، مشاغل نامناسب با تواناييها و روحيات زنان ؛ بخش پنجم (فوايد اشتغال زنان) : تهذيب اخلاق زنان و بكارگيري نيمي از نيروي كار جامعه : بخش ششم (آفات اشتغال زنان و راههاي رفع آنها): فساد اخلاقي و پرده‌دري، و خستگي و كاهش قدرت انجام وظايف خانه.
  • تعداد رکورد ها : 1568