• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : بررسي نظريه عرفي بودن زبان قرآن
نويسنده : ناهيد دامن پاك مقدم
سال : 1378
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : دانشكده اصول دين تهران
موضوع : تحقيق حاضر شامل سه بخش است: بخش اول، كليات: مقدمات،‌تعريف اصطلاحات ، پيشينه بحث در ميان مسلمانان،‌پيشينه بحث در ميان غربيها، پيشينه آثار؛ بخش دوم،‌بررسي نظريه عرفي بودن زبان قرآن: تعريف نظريه عرفي بودن زبان قرآن،‌مشخصات نظريه عرفي بودن زبان قرآن،‌مباني نظريه عرفي بودن زبان قرآن، ادله عرفي بودن زبان قرآن؛ بخش سوم، طرح شبهات وارد بر نظريه و پاسخگويي به آنها: تأثيرپذيري از فرهنگ جاهلي، تسامح و مبالغه در قرآن، عدم فهم پاره‌اي از آيات،‌كهنگي قرآن، خصوصي بودن خطاب قرآن، ذوبطون بودن آيات قرآن، تأويل پذيري آيات قرآن، تمثيل در قرآن، استعاره و كنايه و تمام نمادگرايي در قرآن، عدم وجود مجاز در قرآن، وجود متشابهات در قرآن، اشتمال قرآن بر حقايق علمي.
عنوان : بررسي نظرات استاد شهيد مطهري در تفسير و علوم قرآن
نويسنده : فروغ فتاحي زاده
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پژوهش حاضر حاوي ديدگاههاي شهيد مطهري در زمينه تفسير و علوم قرآن است كه در مطاوي آثار او به چشم مي‌خورد. مباحث آن در دو بخش آمده است: بخش اول به علوم قرآن اختصاص دارد و در آن از اين موضوعات بحث شده است: وحي،‌ناسخ و منسوخ، محكم و متشابه، اعجاز، صيانت از تحريف، ظاهر و باطن، حروف مقطعه، تعداد آيات و سور و حروف قرآن، عام و خاص، مطلق و مقيد؛ بخش دوم درباره تفسير است و در آن روش تفسير استاد مطهري و نيز آياتي كه او تفسير كرده، بررسي شده است.
عنوان : بررسي مفهوم رزق از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : محسن شريفاني
سال : 1378
استاد : سيد رضا آيتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين تحقيق در شش بخش آمده است: در بخش اول اقسام رزق و در بخش دوم، رزق پاك و حليت و حرمت رزق و آثار هر يك بررسي شده و ادعيه و روايات و آيات و دلايلي كه بر ازدياد يا نقصان رزق دلالت دارند، ذكر شده است؛ در بخش سوم،‌اموري كه آسايش زندگي را به ارمغان مي‌آورد، مانند تقوي و دين‌داري معرفي شده است؛ بخش چهارم،‌درباره رزاقيت خداوند است و بخش پنجم، در زمينه مقدر و تضمين شده بودن روزي و منافات نداشتن آن با كار و تلاش است؛ در بخش ششم، به استناد آيه « و من يتوكل علي الله فهو حسبه» تقدير روزي و تلاش در جهت آن توأم با توكل دانسته شده است.
عنوان : بررسي گريه از ديدگاه آيات و روايات
نويسنده : فاطمه بوالحسني
سال : 1378
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نام در چهار بخش آمده است: بخش اول درباره اهميت و فضيلت گريه است و در آن گريه وسيله خوشبختي، محبوب خدا، عبادت و خوي خداترسان شمرده شده است. در بخش دوم با عنوان عوامل و زمينه‌هاي گريه از موضوعات معرفت خدا، تباكي، تلاوت قرآن، ياد مرگ و اموات، صوت حزين و جز آنها بحث شده است . در بخش سوم تحت عنوان ثمرات و فوايد گريه موضوعات تقرب به خدا، صفاي قلب، زهد، اجابت دعا و جز آنها بررسي شده است. در فصل چهارم اسوه‌هاي گريه حضرت آدم، حضرت يحيي، حضرت محمد و امام سجاد، امام علي و جز ايشان معرفي گرديده‌اند.
عنوان : بررسي كيفيت پاداش و عقوبت اعمال در قرآن و روايات
نويسنده : رضوان بخشنده
سال : 1378
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مطالب اصلي اين پژوهش در دو بخش تنظيم و تدوين شده است: در بخش اول ، ابتدا رابطه ايمان و عمل و نقش آن در تحقق ايمان بررسي شده است و سپس با توجه به آيات قرآن و روايات معصومين (ع) و آرا و ديدگاههاي مفسرين اهميت عمل نيكو در كمال آدمي، تعلق اجر و پاداش بي‌منت و دائمي خداوند به مؤمنان داراي عمل صالح و بي‌خبري خطاكاران از حقايق اعمال خويش،‌اهميت عمل در جزاي روز قيامت و مباحث ديگر بيان شدهاست و در بخش دوم، نخست درباره رابطه عمل و جزا اين موضوعات بررسي شده است: بررسي ماهيت نامه اعمال، نامه اعمال در روايات اسلامي،‌تجسم اعمال به صورت جزا و پاداش و رسيدن به سعادت و شقاوت ابدي؛ سپس به بيان جزا و پاداش پرداخته شده و از اين موضوعات سخن رفته است : جزا و پاداش دنيا خواهان، پاداش و كيفر اخروي نتيجه كامل و مستقيم اعمال انسان، عالم برزخ و جزاي اعمال در آن، بهشت ثمره و ميراث اعمال نيك انسان در دنيا، ذكر اوصاف بهشتيان و نعمتهاي بهشتيان، ماهيت دوزخ و اوصاف دوزخيان و عذابهاي جسماني و روحاني و تفاوت پاداش و عقوبت اخروي و دنيوي .
عنوان : بررسي كلمات اضداد در قرآن كريم
نويسنده : محمد علي اسدتاش
سال : 1378
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : در اين پژوهش كلماتي كه داراي دو معناي ضد يكديگرند، در آيات قرآن بررسي شده است. نخست مقدمه‌اي حاوي اين مباحث آمده است: تعريف لفظ و كلمه و لغت و واژه، حقيقت وضع، اقسام وضع، واضع لغت، ظهور لغت، دلالت الفاظ بر معاني، اقسام لفظ در زبان عربي، اضداد لغوي، آراي علما در مورد اضداد، منشأ پيدايش اضداد، آيا استعمال اضادا نشانه ضعف زبان است؟ تاريخچه نگارش كتب اضداد؛ پس از اين مقدمه، هشتاد و سه كلمه از كلمات اضداد در آيات قرآن كريم معناشناسي و بررسي شده است.
عنوان : بررسي شرح صدر در آيات و روايات
نويسنده : مسعود رودباري
سال : 1378
استاد : سيد رضا مؤدب
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در پنج فصل تنظيم و تدوين گرديده است : فصل اول، شرح صدر: معنا و مفهوم صدر، انواع شرح صدر، ضيق صدر؛ فصل دوم، عوامل شرح صدر؛ فصل سوم، نشانه‌هاي شرح صدر؛ فصل چهارم، ثمرات شرح صدر؛ فصل پنجم، بررسي نقش و جايگاه شرح صدر در دعوت انبيا.
عنوان : بررسي روشهاي تعليم و تربيت پيامبران از نظر قرآن و احاديث با نگرشي بر جوامع و سنن اجتماعي
نويسنده : قاسم گندمچين
سال : 1378
استاد : علي محمد دهقان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مطالب مهم اين تحقيق در چهار بخش سامان و نگارش يافته است: بخش اول :‌قرآن درمان‌كننده همه دردهاي جوامع وسنن اجتماعي، پيامبر اسلام(ص) معمار و طراح انقلاب دين و جهاد تربيتي، اصول دعوت همه پيامبران واحد است، تعليم و تربيت مهمترين نهاد اجتماعي و هدف مشترك همه پيامبران ؛ بخش دوم: عناد و لجاج در مقابل پيامبران، عملكردهاي تربيتي پيامبران، عملكردهاي تربيتي پيامبران در مقابل عناد مشركين ومخالفين، كاركردهاي تعليم و تربيت پيامبران در مقابل دو گروه ملأ و مترف ، گذشت و محبت در تعليم و تربيت پيامبران(ع)، نمونه‌‌هايي از قاطعيت پيامبران در اصول و ارزشهاي اسلامي؛ بخش سوم: روش تذكر و تبليغ نه تحميل، تعليم و تربيت از طريق دعوت به تفكر، مشورت با افراد و رشد دادن به شخصيت در سايه تعليم و تربيت پيامبران، ارزش و مقام علم و تربيت علما و متعلمان از نظر قرآن، فضيلت علم و تربيت علما و متعلمان از نظر قرآن، فضيلت علم و علما و متعلمان از نظرگاههاي امامان(ع)؛ بخش چهارم: اهميت داشتن الگوهاي عملي تعليم و تربيت، اصالت عمل در تعليم و تربيت جوامع ،‌ پيامبران از جنس خود بشرند و الگوهاي بشري براي تعليم و تربيت بشرند و الگوهاي بشري براي تعليم و تربيت سنن اجتماعي، روش پيامبران در اصلاحات ناهنجارياي اجتماعي، همراهي با مردم به قصد هدايت و تربيت آنها، دلسوزي شديد پيامبران الهي براي تعليم و تربيت جامعه و اجتماع، شيوه تربيت جنسي و كنترل آن در جوامع و سنن اجتماعي
عنوان : بررسي حقيقت ايمان در قرآن و حديث
نويسنده : سيد محمد هادي حسيني
سال : 1378
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار بخش به بررسي ايمان در آيات قرآن و روايات معصومين پرداخته است: بخش اول، تعاريف و كليات ايمان: تعاريف لغوي و اصطلاحي كلمه ايمان ، بررسي آماري ايمان و مشتقات آن در قرآن، وجوه ومعاني كلمه ايمان در قرآن، موقعيت كلمه ايمان در حديث؛ بخش دوم، حقيقت ايمان در قرآن و حديث: بررسي رابطه ايمان و اسلام، درجات و مراتب ايمان، اوصاف و نشانه‌هاي مؤمنين، طبقات مؤمنين؛ بخش سوم، بررسي رابطه علم و ايمان: بررسي تعارض علم و دين، بررسي ارتباط علم و دين، بخش چهارم، آثار و نتايج ايمان مذهبي: ايمان مذهبي، آثار و نتايج ايمان مذهبي.
عنوان : بررسي حجاب در قرآن و جامعه ديني
نويسنده : مينو اصلاني
سال : 1378
استاد : محمد حسن تبرائيان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل به بررسي حجاب پرداخته است: فصل اول،تاريخچه حجاب ؛ فصل دوم، ظهور اسلام و تأكيد بر حجاب در قرآن كريم؛ فصل سوم، حجاب از ديدگاه عقل و شرع؛ فصل چهارم ، سير حجاب در ايران، فصل پنجم، شيوه‌هاي مقابله با فساد و بي حجابي از ديدگاه قرآن؛ فصل ششم، در اين فصل پرسشنامه و جداول مربوط آمده است. اين پرسشنامه به منظور دستيابي به ديدگاههاي مردم در زمينه وضعيت حجاب در جامعه تهيه و اجرا شده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568