• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : پيامهاي قرآن در قالب تمثيل و قصص
نويسنده : مهدي گل‌شيرازي
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين تحقيق در هشت فصل با اين عنوان‌ها تنظيم و تدوين شده است: معاني مثل، پيدايش مثل، مثل در قرآن، ويژگيها و انواع مثل در قرآن، بررسي برخي از امثال، اهميت و پيدايش قصه، معنا و مفهوم قصه در قرآن، بررسي برخي از داستان‌هاي قرآن كريم.
عنوان : پژوهشي درباره آيه « الرجال قوامون علي النساء» و جستاري در فمنيسم ( تابعيت و جنسيت)
نويسنده : سيد حسين تقوي دهاقاني
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : تعيين حد و مرز قيموميت مردان بر زنان و آشكار ساختن مراد از قيموميت مندرج درآيه « ارجال قوّامون علي النساء» (نساء/34) دست‌مايه پژوهش در اين پايان‌نامه است. نگارنده در مطلع سخن، برخي پيش‌فرض‌ها و دشواري‌هاي پژوهش را طرح كرده، سپس واژگان آيه موضوع پژوهش را بررسي كرده و لطافت‌هاي ادبي و بلاغي آن را بيان نموده؛ در ادامه، به بحث از مفهوم خانه و جامعه ، ضرورت و فلسفه مديريت و بيان ديدگاه‌هاي مختلف در اين زمينه پرداخته و چگونگي استدلال معصومان(ع) به آيه مزبور، مديريت از نظر قانون مدني و مانند آن را مورد بحث قرار داده؛ آنگاه برخي برتري‌هاي مردان بر زنان و برخي ويژگي‌هاي زنان را بررسي نموده است. وي برابري ارزش هر يك از زن و مرد را به عنوان دو عنصر در معادله انسانيت پذيرفته است.
عنوان : پژوهشي پيرامون شيوه‌اي تفسيري اهل بيت (ع)
نويسنده : سيما كمالي فرج‌الله زاده
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر سه بخش است: بخش اول: مروري بر تاريخ و سير تحولات تفسير قرآن كريم: تفسير و تبيين قرآن كريم در عهد رسالت، تفسير و تبيين قرآن كريم پس از رحلت پيامبر اسلام(ص)؛ بخش دوم، بررسي جايگاه تفسيري اهل بيت در قرآن كريم، بررسي جايگاه تفسيري اهل بيت در قرآن كريم، بررسي جايگاه تفسيري اهل بيت در سنت نبوي؛ بخش سوم، شيوه‌هاي تفسيري : شيوه‌هاي تفسيري مطرود از ديدگاه اهل بيت، شيوه‌هاي تفسيري اهل بيت.
عنوان : پرستاري از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : مريم نوري سنجاني
سال : 1378
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نامه در هفت بخش با اين عناوين تنظيم و نگارش شده است : تاريخچه پرستاري در قرآن و حديث، اهميت پرستاري از نظر قرآن و حديث، حكم پرستاري از ديدگاه فقه اسلامي،‌پرستاري در آيين نامه انطباق، حرمت پرستاري شوندگان،‌اخلاق و رفتار پسنديده در پرستاران،‌اخلاق و رفتار ناپسند در پرستاران.
عنوان : بني‌اسرائيل در كتاب مقدس و قرآن كريم
نويسنده : محمد جواد جباري
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : در اين پژوهش قوم بني‌اسرائيل به صورت تطبيقي در قرآن و تورات بررسي شده و در پنج بخش تدوين يافته است: بخش اول: تاريخچه پيدايش بني‌اسرائيل : سرزمين نژادي بني‌اسرائيل، علل سكونت بني‌اسرائيل در جزيزة العرب،‌علت نامگذاري اين قوم‌(به بني‌اسرائيل ، يهود، عبري و عبراني، اهل كتاب)؛ بخش دوم، بني‌اسرائيل در طول تاريخ: بني‌اسرائيل قبل از موسي (ع)، بني‌اسرائيل در زمان موسي (ع) ، بني اسرائيل و پيامبران پس از موسي (ع)، بني اسرائيل در زمان پيامبر اكرم (ص)؛ بخش سوم، بررسي نعمتهايي كه از جانب خداوند به بني‌اسرائيل اعطاء شد: نعمتهاي معنوي مانند: ورود به سرزمين مقدس، نعمتهاي مادي نظير: نزول من و سلوي؛ بخش چهارم، بررسي خصلتهاي زشت و نارواي بني‌اسرائيل مثل : تعصب نژادي و خودبرتربيني ، پيمان‌شكني ، بهانه‌جويي؛ بخش پنجم، سرانجام بني‌اسرائيل: هدف از مجازات بني‌اسرائيل، يكسان نبودن سرنوشت افراد بني‌اسرائيل، وعده‌هاي الهي به كل بني‌اسرائيل در طول تاريخ، مجازاتهاي وعده داده شده در كتاب مقدس براي بني‌اسرائيل، مجازاتهاي وعده داده شده در قرآن براي بني‌اسرائيل ، تحقق وعده‌هاي الهي در مورد بني‌اسرائيل .
عنوان : برزخ در آيينه آيات و روايات
نويسنده : علي محمد قاسمي
سال : 1378
استاد : محمد رضا آشتياني
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : يكي از دغدغه‌هاي هميشگي بشر مسأله « سرنوشت پس از مرگ» است: آيا « مرگ » پايان زندگي است يا آغاز حياتي ديگر؟ پس از مرگ چه عوالمي در انتظار انسان است؟ آموزه‌هاي ديني و آيات و روايات در اين باره چه مي‌گويند؟ پاسخ به اين پرسش‌ها وجهه همت نگارنده اين پژوهش است . نويسنده مسأله برزخ را از نگاه آيات قران و روايات معصومان (ع) بررسي كرده و اين موضوعات را مورد بحث قرار داده است: مرگ و حقيقت آن، معناي « برزخ » در قرآن، وجود كنوني برزخ ، فلسفه وجودي و آثار و فوايد آن، ويژگي‌هاي عالم برزخ، ويژگي‌هاي برزخيان، ارتباط برزخيان با اهل دنيا و برخي تفاوت‌هاي عالم برزخ و قيامت .
عنوان : بررسي و تحليل معاهدات سياسي پيامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) در قرآن و حديث
نويسنده : مريم السادات محقق
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پژوهش پيمان‌هاي سياسي پيامبر اسلام (ص) و ائمه (ع) را در سه بخش از نظر قران و حديث بررسي كرده است: بخش اول، كلياتي درباره موضوع نظير تعريف معاهده و انواع آن و نيز تعريف سياست و همينطور تعريف معاهدات سياسي پيامبر (ص) و ائمه (ع)؛ بخش دوم،‌معاهدات داخلي پيامبر (ص) و ائمه(ع): بيعت، پيمان برادري يا تواخي ؛ بخش سوم، معاهدات بين‌المللي پيامبر اسلام (ص) و ائمه (ع)؛ شرايط عمومي قراردادها، طبقه‌بندي قراردادهاي بين‌المللي اسلامي، مراحل انعقاد قراردادهاي بين‌المللي، آثار حقوقي قراردادها، ضمانت اجرايي قراردادهاي بين‌المللي اسلامي، اختتام قراردادهاي بين المللي اسلامي، اختتام قراردادهاي بين المللي در حقوق اسلامي.
عنوان : بررسي نكات تربيتي و اخلاقي سوره يوسف(ع)
نويسنده : سيد علي احسان امامي
سال : 1378
استاد : محمد حسن آموزگار
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين تحقيق نكات اخلاقي و تربيتي سوره يوسف (ع) نظير تقوا و كنترل نفس با استفاده از تفاسيري مانند تفسير الميزان علامه طباطبايي بررسي و گزارش شده است.
عنوان : بررسي، نقد و تحليل كتاب «القرآن الكريم و روايات المدرستين» علامه عسگري
نويسنده : محمد اعتضادالسلطنه
سال : 1378
استاد : محمد مهدي آصفي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : در اين پايان‌نامه اثر ياد شده و مؤلف آن در سه بخش معرفي شده است: در بخش اول زندگي نامه علامه مرتضي عسگري آمده است؛ در بخش دوم ويژگيهاي روش علمي علامه در كتاب مذكور ياد شده است و بخش سوم به بررسي ، نقد و تحليل آن كتاب اختصاص دارد و مشتمل بر اين مباحث است: بررسي جامعه‌شناسي عرب باديه‌نشين، بررسي بحث‌هاي مقدماتي تاريخ قران، بررسي اصطلاحات اسلام، بررسي روايات تبعيت و روايات بسمله، بررسي روايات جمع‌آوري قرآن، بررسي موضوع نسخ در روايات.
عنوان : بررسي نظريه معرفة‌الله از ديدگاه قرآن و احاديث، با استفاده از شرح و تفاسير (ملاصدرا، ملافيض، قاضي سعيد قمي)
نويسنده : كاظم رسوليان
سال : 1378
استاد : نجفقلي حبيبي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پژوهش نظريه عرفاني معرفة الله با بهره‌گيري از تفاسير عرفاني يادشده بررسي شده و از اين موضوعات بحث گرديده است: اصالت‌شناسي و ارزش مداري « معرفة الله» ؛ خودبسندگي و جايگاه علمي قرآن و عترت؛ نهي دگروارسازي آيات و احاديث؛ موضوع شناسي پايان‌نامه و ضرورت ژرفكاوي در آن؛ نگاهي به آيات(8 آيه) مربوط به موضوع: نظري به احاديث (22 حديث) مرتبط با موضوع : معرفة‌الله از منظر فلاسفه و انديشمندان؛ برسي نظريه « معرفة الله» از ديدگاه قرآن كريم؛ بررسي نظريه « معرفة الله» از ديدگاه احاديث.
  • تعداد رکورد ها : 1568