• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : فرهنگ صرفي معتلات، مهموزات، مضاعفهاي قرآن كريم از جزء 21 تا 30
نويسنده : شيوا مصطفي‌زاده
سال : 1378
استاد : خليل حديدي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تبريز
موضوع : در اين پايان‌نامه نكات صرفي و نحوي آيات قرآن كريم از جزء 21 تا 30 استخراج و گزارش شده است؛ به اين ترتيب كه پس از استخراج كلمات معتل و مهموز و مضاعف از قرآن كريم و مشتقات آنها، كلمات هر سوره به طور جداگانه در يك جدول صرفي و نحوي تنظيم و بررسي گرديده است. اين بخش از قرآن كريم مشتمل بر 86 سوره است.
عنوان : عوامل نيكبختي و سعادت از ديدگاه قرآن
نويسنده : ولي مرندي
سال : 1378
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پژوهش مشتمل بر هفت فصل است: فصل اول، فلسفه آفرينش انسان؛ فصل دوم، سعاد از ديدگاه انديشه‌هاي بشري (فلاسفه و عرفا)؛ فصل سوم، سعادت در قرآن؛ فصل چهارم، عوامل سعادت: تزكيه نفس، تقوا، نماز، توبه، انفاق، ذكر، صبر؛ فصل پنجم،‌سعادتمندان در قرآن: متقين، مؤمنان،‌آمران به معروف و ناهيان از منكر، جهادگران، حزب‌الله؛ فصل ششم، موانع سعادت: هواپرستي، دنيا، شيطان؛ فصل هفتم، محرومان از سعادت:ظالمان، ساحران، كافران، مجرمان.
عنوان : علم لدني در قرآن و حديث
نويسنده : زهرة السادات ميرترابي
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : مطالب اصلي اين پژوهش در سه فصل آمده است: فصل اول، حقيقت علم و اقسام آن: معناشناسي علم در لغت و اصطلاح و قرآن،‌اقسام علم، كيفيت حصول علم،‌ابزارهاي شناخت؛ فصل دوم، حقيقت علم لدني: علم لدني در قرآن و كلام معصومين و اصطلاح عرفا، علم غيب و اقسام و طرق و منابع اخذ آن؛ فصل سوم، بهره‌مندان از علم لدني: پيامبران، ائمه و ...
عنوان : علم‌الائمة (ع) از ديدگاه عقل و كتاب و سنت
نويسنده : احمد رضوانفر
سال : 1378
استاد : قاسمعلي كوچناني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه برخورداري ائمه معصوم(ص) از علم لدني با تكيه به دلايل كلامي، قرآني و روائي ثابت شده و در فصل اول كلياتي درباره موضوع بحث آمده و در فصل دوم پيشينه بحث علم امام گزارش شده است. فصل سوم به بررسي علم امام معصوم اختصاص دارد و در فصل چهارم دلائل علم ائمه اطهار(ع) ذكر شده وسرانجام در فصل پنجم اشكالات منكران علم امام معصوم(ع) مطرح و پاسخ داده شده است.
عنوان : علل انكار معاد و آثار آن
نويسنده : سيد حسين شفيعي دارابي
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : انديشه معاد در تاريخ اعتقادي بشر. قدمتي ديرنه دارد و توجه دادن بشر به معاد بخشي از رسالت پيامبران الهي(ع) بوده است. با اين حال ، انكار معاد در طول تاريخ، همواره وجود داشته است. جست و جوي علت‌ها و پيامدهاي انكار معاد از منظر قرآن و روايات موضوع پژوهش اين پايان‌نامه است . نگارنده پس از تبيين نوع رابطه معاد و علل انكار و سير ترسيم جايگاه ارزشي عقيده به معاد، به ذكر كلياتي در تعريف موضوع پژوهش ، پيشينه بحث و اهداف و در نهايت به بررسي مفهوم « مرگ» و « معاد» و ضرورت معاد انديشي و آثار آن پرداخته است. در ادامه،‌با دسته‌بندي علل انكار معاد از سوي منكران، آيات مربوط به انكار معاد را بررسي كرده ودر پايان ، به بيان آثار انكار معاد از لحاظ فردي و اجتماعي پرداخته است.
عنوان : عقل و قلب در تفاسير عرفاني
نويسنده : كتايون حيدي بافقي
سال : 1378
استاد : احمد عابدي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه شامل چهار بخش است. در بخش اول عقل و قلب و مترادف‌هاي آن دو در لغت بررسي شده و تاريخچه‌اي از عقل و عشق گزارش شده است. بخش دوم به بررسي عقل و تعقل در قران و عرفان اختصاص دارد. بخش سوم درباره قلب و اطور و صفات آن از نظر قرآن و عرفان است . در بخش چهارم با عنوان ارتباط عقل و قلب موضوعات معرفت،‌علم و ايمان بررسي شده و از ارتباط علم و ايمان، عقل و شرع، و عقل و عشق سخن به ميان آمده است.
عنوان : عدل و قسط در قرآن و نهج‌البلاغه
نويسنده : محمد حسن زارع
سال : 1378
استاد : شاهرخ محمد بيگي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين تحقيق در يك مقدمه و شش فصل نوشته شده است: مقدمه، ارزش عدالت در فرهنگ اسلام؛ فصل اول، معناي لغوي و اصطلاحي عدل و پيشينه كلامي بحث عدل؛ فصل دوم، عدالت در قرآن؛ فصل سوم، عدل و قسط در نهج‌ابلاغه: عدالت اجتماعي در نهج‌البلاغه، عدالت در حكومت از ديدگاه امام علي(ع)؛ فصل چهارم،‌نظريات فرق اسلامي در باب عدل و قسط: حسن و قبح، جبر و اختيار، محاسن و معياب خلقت؛ فصل پنجم، دلايل منكران عدل و پاسخ به آنها: دلايل منكران اصل عدالت و پاسخ به آنها، پاسخ به دلايل منكران اصل عدالت، حوادث ناگوار و پاسخ به آنها،‌مفهوم قضا و قدر ؛ فصل ششم،‌عدل از اصول دين: چرا عدل را از اصول دين مي‌ناميم؟ موقعيت خير و شر در جهان هستي، فلسفه تفاوتها در جهان هستي.
عنوان : عالم غيب و شهود و حدود آنها در آيات و روايات
نويسنده : فاطمه شيخ‌الرئيسي
سال : 1378
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين تحقيق درباره جهان غيب و مرز آن با جهان مشهود است و در شش بخش با اين عنوان‌ها تنظيم و تدوين شده است: بخش اول، كلياتي در باب غيب و شهود؛ بخش دوم،‌محدوده علم غيب؛ بخش سوم، غيب در آيات و روايات؛ بخش چهارم،‌آگاهان به غيب؛ بخش پنجم، مرز غيب و شهود؛ بخش ششم،‌ايمان به غيب.
عنوان : طبقه‌بندي عناوين و وجه تسميه سوره‌هاي قرآن كريم
نويسنده : عبدالمهدي جلالي
سال : 1378
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : رساله حاضر درباره اسامي سوره‌ها و وجه نامگذاري آنهاست و در سه فصل با اين عنوان‌ها تنظيم و تدوين شده است: فصل اول، فرضيات نگارنده درباره اساس و مستند روايي نام سوره‌ها، وجه تسميه سوره‌ها در احاديث پيامبر (ص)، صحابه و امامان(ع)؛ فصل دوم، فرضيه طبقات بيست و چهارگانه نامها و عناوين نامشهور سوره‌ها ، نمونه‌ها و شواهد؛ فصل سوم، طبقه‌بندي مفهومي اسماء سوز، طبقه‌بندي مفهومي واژگان قرآن كريم، طبقه‌بندي مفهومي واژگان قرآن كريم، طبقه‌بندي عناوين سوره‌ها بر مبناي مبادي آنها در قرآن كريم.
عنوان : صراط مستقيم از منظر قرآن و حديث
نويسنده : محمد جواد نظافت يزدي
سال : 1378
استاد : محمد تقي دياري
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر در ده فصل با اين عناوين تنظيم و تدوين شده است: كلياتي درباره معاني صراط در لغت و قرآن، انواع صراط شامل صراط تكويني و تشريعي، عبوديت ماهيت صراط مستقيم تشريعي، مفهوم عبوديت، صراط مستقيم صراط اعتدال، صراط مستقيم در تفسير الميزان، بررسي آيات صراط مستقيم در قرآن، مطالعه صراط مستقيم يا صراطهايمستقيم. نويسنده درفصل اخير ادله وحدت صراط مستقيم را بيان كرده و ادله تعدد آن را رد نموده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568