• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : آداب حسنه از نظر قرآن
نويسنده : علي زنگي آبادي
سال : 1371
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس دانشگاه قم
موضوع : ادب، در لغت و حتي در ادبيات به معناي هيأت حسنه فعل و ظرافت عمل به كار رفته است . ادب از جهتي ثمره اخلاق و از جهتي ديگر موجب ايجاد ملك‌ها و فضايل اخلاقي است و با تربيت متفاوت است . خداوند كه آفريننده بشر است ، بهتر از هر كسي جهات خير و سعادت مخلوق خود را مي‌داند و مي‌شناسد . او كتب آسماني و كاملترين آنها يعني قرآن مجيد را براي بندگان فرستاده است، تا به اعمال نيك امر كند و از زشتيها باز دارد. در اين راه از سبكهاي بياني مختلف مانند : بيان اوامر و نواهي، ضرب المثل ، داستانهاي گذشته و سرمشق‌هاي نيكي و بدي استفاده شده و براي تعليم‌آن ،‌افراد شايسته و برگزيده‌اي چون پيامبران و ائمه معصومين ? را انتخاب كرده است. در قرآن مجيد، از آدابي سخن رفته است كه عمل بدانها موجب آراستگي و رستگاري فرد مي‌شود و شماري از افراد و نمونه‌هاي مجسم خير و نيكي در قرآن ، به عنوان اسوه انسانها معرفي شده‌اند كه اقتداي به آنها موجب سعادت آدمي است. همچنين از آداب خانوادگي و نحوه برخورد افراد خانواده با هم نيز سخن گفته است كه رعايت آن موجب قوام نظام خانوادگي است . سرانجام از آداب اجتماعي و رفتار افراد جامعه و نحوه تأديب ـ امر به معروف و نهي از منكر وتشويق و تنبيه، و جز اينها كه سلامت جامعه را تضمين مي‌كند ـ سخن رفته است .
عنوان : اثار فردي و اجتماعي توحيد (از ديدگاه قرآن و حديث)
نويسنده : احمد نادر عفيف
سال : 1371
استاد : احمد ميانجي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در سه فصل آمده است. در فصل اول توحيد و مراتب آن ، دلائل يگانگي خدا، اقسام توحيد و رابطه توحيد با اصول ديگر دين بررسي شده است . در فصل دوم آثار فردي توحيد چون تسليم در برابر خدا، روشن بيني ، بهره‌مندي از هدايت خاص الهي و عشق پروردگار، اخلاص ،‌توكل ، صبر ، آرامش، احساس مسئوليت و جز آنها بررسي شده‌اند. فصل سوم به بررسي آثاراجتماعي توحيد مانند جلوگيري از نقض قانون، وحدت، برقراري قسط و بهره‌مندي از زندگي نيكو با عمران و آبادي اختصاص دارد. .
عنوان : ترجمه و تحقيق مقدمه ي المصحف المفسر
نويسنده : اردشير ديودل
سال : 1371
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : اين پايان نامه ترجمه و بررسي مقدمه ي تفسير محمد فريد وجدي (ت 1373ق) است. اهم مباحث آن عبارتند از: فلسفه ي اديان, ايمان در طول قرنها, بازگشت انسان به دين فطري, شك د ردين به دنبال پيشرفت مادي, اثر ايمان به جهان روحاني, تمدن اسلام و تمدن جدي, مقاصد قرآن, جستجوي حقايق به روش قرآن, بررسي پيامبران, اسلام, اديان, مردم, مسلمانان, كفار, انسان, هستي, دنيا, قانون تكامل, حقوق, حكومت, جهاد, عبادت, معجزات, شفاعت و توسل, قضا و قدر و ولايت و كرامت از ديدگاه قرآن, ناسخ و منسوخ قرآن, جمع آوري قرآن و قرائت قرآن.
عنوان : تربيت معنوي و عقلاني انساني از ديدگاه قرآن كريم
نويسنده : اكبر دهقان
سال : 1371
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس دانشگاه قم
موضوع : چکيده : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : معناي لغوي و اصطلاحي تربيت، عنايت قرآن به تربيت معنوي و تزكيه روح، روشهي تربيتي قرآن شامل : انذار و تبشير،‌موعظه ، نصيحت و خيرخواهي،‌وصيت به خير و حق ، امر به معروف و نهي از منكر، ياد مرگ و قيامت، انجام واجبات و ترك محرمات، انجام مستحبات،‌مراقبه و محاسبه، معرفي اسوه‌ها و ، صفات انسان تربيت شده مثل حسن اخلاق و احترام به ديگران، اهداف تربيت معنوي مانند پرورش روح ايمان و عمل صالح، ياد خدا، توبه،‌نيايش، داشتن حالت خوف و رجاء؛ قرب به خدا نهاييي ترين هدف تربيت معنوي، روشهاي تربيت عقلاني چون تفكر ، فراگيري دانش، آزاد انديشي، ايجاد محيط سالم، استفاده از مثال.
عنوان : تحقيق در وجوه اشتراك قرأن و سنت و تورات و تلمود
نويسنده : سيدعبدالمجيد حيرت سجادي
سال : 1371
استاد : محمد جواد مشكور
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه وجوه مشترك قرآن و سنت و تورات و تلمود مورد بررسي قرار گرفته است. مطالب اين پايان نامه عبارتند از: 1) مقايسه موضوعات مختلف دو متن كتاب مقدس تورات و قرآن و استخراج وجوه مشترك آنها. 2) اصبات بي پايه بودن بعضي از نظريات تورات و مقبول بودن آيات قرآن در مقايسه با علم روز به جهت بيان برتري قرآن مجيد. 3) بيان خلاصه نظر قرآن درباره ي توحيد. 4) نظري بر تورات موجود, تورات از نظر محققين و مقايسه عهد عتيق با علم. 5) اصالت قرآن و تاريخ تدون آن. موضوعات مقايسه شده عبارتند از الله و يهود, فرشتگان, پيدايش آدم, نوح, ابراهيم, يعقوب, قوم لوط, يوسف و يعقوب, موسي, قارون, داود, سليمان, ايوب, يونس و اليسع.
عنوان : تحقيق در فواتح سور و حروف مقطعات قرآن كريم
نويسنده : احمد فيلي حقيقي
سال : 1371
استاد : عبدالمهدي يادگاري
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : حروف مقطعه قرآن كريم رموزي بين خدا و رسول است. از طرفي آوردن حروف مقطعه اعلان اين است كه قرآن تماماً از حروف مفرده و مجرده بنا شده است و از طرف ديگر وسيله اي است كه مردم با شنيدن آن سكوت و دقت كنند كه خداوند چه مي فرمايد. آنچه مسلم است اين موضوعي تازه بود كه خداوند تنها بر نبي اكرم (ص) فرود آورده بود.
عنوان : تجلي قرآن در نهج البلاغه
نويسنده : روح الله مقدسي
سال : 1371
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : دانشگاه شيراز
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه مطالب مربوط به قرآن در نهج البلاغه بررسي و در پنج بخش با عناوين ذيل تدوين شده اند: نامهاي قرآن در نهج البلاغه, توصيف قرآن و تشويق مردم بدان, تفسير قرآن, استشهاد به آيات قرآن, اقتباس از مضامين قرآن كه از نتايج اين پژوهش آن است در نهج البلاغه نوزده آيه تفسير شده و بيست و چهار آيه مورد استشهاد قرار گرفته و از مضمون 298 آيه اقتباس به عمل آمده است.
عنوان : تجسم اعمال در قرآن و حديث و آراي دانشمندان
نويسنده : محمد علي تجري
سال : 1371
استاد : رضا استادي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : چکيده : اين پايان نامه مشتمل بر چهار بخش است: در بخش اول تجسم اعمال در آيات بررسي و آراي مفسران فريقين در خصوص آنها ذكر شده است. در بخش دوم موضوع در روايات مورد بررسي قرار گرفته است. در بخش سوم نظر دانشمندان مختلف اعم از فلاسفه, عرفا, متكلمان و محدثان درباره ي تجسم اعمال نقل شده است. بخش چهارم به بررسي شبهاتي كه در زمينه ي موضوع وجود دارد, اختصاص يافته است.
عنوان : تاريخ و مبناي ترجمه قرآن
نويسنده : عبدالكريم بي آزار شيرازي
سال : 1371
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه تاريخ و مباني ترجمه قرآن كريم بررسي شده است. در ابتدا, مفهوم ترجمه و ترجمه به عنوان علم و فن, مسائل مورد اختلاف ميان فقها و انديشمندان اسلامي و ترجمه ي قرآن به اعتبار هدف مطرح شده و سپس به دلايل مخالفين ترجمه قرآن و نظر طرفداران ترجمه آن, انواع ترجمه هاي قرآن در هفت مورد و شرايط و مباني علمي و فني ترجمه تفسيري و مبناي هنري ترجمه آوايي قرآ، و نمونه هايي از ترجمه هاي قرآن پرداخته شده است. در پايان, تاريخ ترجمه هاي مختلف بيان شده است.
عنوان : پژوهشي زبان شناختي درباره ي سبك و بافت قرآن كريم و ارزش هاي ادبي آن
نويسنده : سيد جمال ساداتيان
سال : 1371
استاد : فضل الله نيك آيين
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : چکيده : اين پايان نامه كه به زبان انگليسي نوشته شده, به بحث و پژوهش زبان شناختي درباره ي سبك و بافت قرآن كريم و ارزش هاي ادبي آن با تكيه به دو سوره ي حمد و عاديات پرداخته است.
  • تعداد رکورد ها : 1568