• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : فضا و قدر در قرآن و حكمت متعاليه
نويسنده : عاليه طالقاني‌زاده
سال : 1372
استاد : غلامحسين ابراهيمي ديناني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه به بحث قضا و قدر در قرآن و حكمت متعاليه پرداخته شده و از اين موضوعات بحث شده است : قضا و قدر در لغت، معاني اصطلاحي قضا و قدر، آيات قضا و قدر در قرآن، اختيار آدمي و عدم منافات آن با قضا و قدر، قضا و قدر در حكمت متعاليه، مراتب علم خداوند به اشياء، انواع قضا، انواع قدر و تغيير و تبديل در قضا و قدر.
عنوان : قراء سبعه و گزارش و بررسي قرائات ايشان
نويسنده : محمد علي لساني فشاركي
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه كه پژوهشي در مورد مشهورترين شيوه‌هاي قرائت قرآن است حاوي مباحث ذيل است: بررسي تاريخچه قرائت و قراء از آغاز و قرآن كريم تا قرن چهارم هجري، بازنگري شخصيت و زندگينامه و كارنامه ابن مجاهد، تشريح اصول و فروع چهارده روايت مشهور قرائات، تعريف و تبيين شاخص‌هاي اختلاف قرائت قراء سبعه و روايان مشهور ايشان، كتابشناسي قرائات از آغاز تا پايان قرن چهاردهم .
عنوان : قرآن در ادب فارسي
نويسنده : مجتبي عالم‌خواه
سال : 1372
استاد : عبدالامير سليم
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تبريز
موضوع : در پايان‌نامه حاضر تأثيرات قرآن در دو اثر ادبي فارسي به نامهاي حديقة الحقيقة و شريعة‌الطريقة سنائي و ديوان ناصر خسرو طي دو بخش بررسي و ارائه شده است . در هر بخش نخست زندگي‌نامه،‌آثار و افكار يكي از دو اديب نامبرده، سپس شيوه‌هاي اقتباس و استفاده او از آيات قرآن در اثر وي بررسي شده است.
عنوان : فلاح و فوز در قرآن و حديث
نويسنده : علي اكبر شايسته‌نژاد
سال : 1372
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان‌نامه نخست مفاهيم لغوي دو واژه فلاح و فوز و سپس مقايسه ميان آنها آمده است. پس از آن به طور مشروح پيرامون عوامل و موجبات فلاح و فوز و امتيازات فائزين سخن رفته است. همچنين پيرامون عوامل سعادت آفرين براي انسان در كشمكش با دنياي فناوري و لزوم بهره‌گيري از قرآن و ائمه براي رستن از هر نوع قيد و بند اسارت و ورود به زندگي انساني بحث مختصري شده است و ضرورت انطباق صورت انساني با سيرت و ظاهر با باطن يادآوري شده و اين گونه نتيجه گرفته شده است كه : براي دستيابي به رضوان الهي كه بالاترين انگيزه تلاش و منشأ همه خيرات و بركات است راهي جز فعاليت و تلاش مستمر و عالمانه در ابعاد فردي و اجتماعي و هماهنگي با محراب آفرينش وجود ندارد.
عنوان : فضيلت اعتدال در قرآن
نويسنده : زهره نادري نژاد
سال : 1372
استاد : 1372
دانشگاه : آزاد اسلامي نجف آباد
موضوع : اين پايان‌نامه در چهاربخش تنظيم شده است. بخش اول درباره مفهوم عدالت، قسط و اقسام آن، اهميت عدالت، نمونه‌هايي از اعتدال در قرآن و احاديث، پايه‌هاي عدالت اجتماعي، سيستم حكومت، سيستم اقتصاد و بعضي از عوامل انحراف از عدالت است. بخش دوم در خصوص مستقيم و استقامت و بخش سوم در مورد قصد و اقتصاد (ميانه‌روي) و سرانجام بخش چهارم در زمينه وسط و حد وسط در قرآن مي‌باشد.
عنوان : فرهنگ معتلات و صيغ مشكله قرآن
نويسنده : قاسم جعفري
سال : 1372
استاد : سيد امير محمود انوار
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در دو بخش تدوين شده است؛ بخش اول به افعال معتل و مشتقات آنها و نيز بحثي پيرامون تغييرات صرفي مفردات معتل اختصاص دارد. بخش دوم شامل صيغه‌هاي مشكل در ابدال و بحثهاي مربوط بدان است . در اين پايان‌نامه تمامي موارد اعلال و ابدال موجود در سوره‌هاي قرآن بررسي و معناي لغوي آنها ذكر شده است.
عنوان : علم تجويد قرآن
نويسنده : حسين خاني
سال : 1372
استاد : سيد علي مدرس موسوي بهبهاني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه به مباحثي چند در علم تجويد اختصاص دارد؛ كه عبارتند از: لزوم يادگيري تجويد، مخارج حروف،‌صفات حروف، وقف و ابتداء،‌اماله، احكام لام جلاله و ... در پايان‌ نيز قاريان قرآن و راويان آنان معرفي شده‌اند.
عنوان : عصمت انبياء در قرآن كريم
نويسنده : بي‌بي‌سادات رضي بهابادي
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه به مسأله عصمت انبياء در قرآن كريم پرداخته شده و از اين موضوعات بحث به عمل آمده است: تاريخچه بحث از عصمت و انديشه‌هاي مختلف درباره آن، عصمت در لغت، تعريف و حقيقت عصمت،‌عصمت اختيار؛ عصمت در قرآن شامل عصمت در قرآن، حقيقت عصمت در قرآن، عصمت موهبت است، دلايل عصمت انبياء در قرآن، آيه تطهير، و بررسي آيات به ظاهر متناقض با عصمت.
عنوان : طرح مسائل اجتماعي در قرآن كريم
نويسنده : عليرضا جدائي
سال : 1372
استاد : سيد احمد موسوي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل تدوين شده است. فصل اول به بررسي مفهوم جامعه در قرآن از طريق مطالعه واژگان قوم، ناس، امت و قريه اختصاص دارد. فصل دوم درباره طرح تقسيم‌بندي اجتماعي در آيات قرآن است و مباحث احوال امتهاي پيشين. دعوت به گردش در زمين، مثلها و قصه‌ها و پديده‌هاي اجتماعي را در بردارد. فصل سوم راجع به سنتهاي اجتماعي در قرآن كريم است . در اين فصل پس از بحثي درباره قانونمندي جامعه، سنن، اختيار و مسؤوليت انسان، ظهور و سقوط امتها، هدايت و ضلالت الهي، پيروزي حق بر باطل، امتحان و ابتلاء و عبرت آموزي مطرح شده‌اند. فصل چهارم با عنوان زيربنا و پايايه‌هاي اساسي جامعه اسلامي از توحيد، ايمان، اخلاق، قسط و عدل،‌مساوات، تعاون و ارزشهاي معنوي بحث شده است.
عنوان : شهيد و شهادت در قرآن
نويسنده : ميثم موسايي سي‌سخت
سال : 1372
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در قرآن كريم حدود ده آيه در موضوع شهادت ـ وجود دارد كه به صراحت از زنده‌بودن شهيد، روزي خواري او در پيشگاه خداوند و آمرزش گناهان او امور ديگر سخن مي‌گويد. در اين پايان‌نامه ضمن بحث درباره اين آيات، مباحثي چون تعريف حيات از ديدگاههاي مختلف و نقد آنها و بررسي حيات شهيد بر اساس نظرات گوناگون مطرح شده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568