• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : آثار صبر و صلوة از ديدگاه آيات و روايات
نويسنده : محمد قاسمي
سال : 1373
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد مركزي
موضوع : در اين پايان نامه ابتدا هدف غايي و نهايي انسان كه قرب وجودي او به خداوند است، از ديدگاه آيات قرآن بررسي شده است . سپس آثار صبر و صلوة در سرعت بخشيدن به انسان براي رسيدن به هدف غايي و برطرف نمودن موانع از سر راه خود بيان گرديده است . آثار مذكور از ديدگاههاي روحاني و معنوي، اخلاقي و تربيتي، اجتماعي ،‌جهادي ، سياسي و اخروي بررسي گرديده و عواقب بي‌صبري و ترك صلوة بر اساس آيات و روايات مورد بررسي قرار گرفته است . انگيزه انتخاب اين موضوع توجه به نكات ارزشمند مندرج در دو آيه شريفه « استعينوا بالصبر و الصلوة‌ … ان الله مع الصابرين» و « استعينوا بالصبر و الصلوة‌ … فانها لكبيرة الا علي الخاشعين » بوده است.
عنوان : آثار اجتماعي دين از ديدگاه قرآن كريم
نويسنده : غلامعلي عزيزي‌كيا
سال : 1373
استاد : محمود رجبي
دانشگاه : تهران مركزي
موضوع : اين پايان نامه شامل دو بخش است : بخش اول كلياتي از آثار اجتماعي دين: نشانه‌هاي باورهاي ديني در رفتار اجتماعي، بينشهاي ديني درباره زندگي اجتماعي، مبارزه دين با عقايد خرافي‌ و گفتاري در اهميت اجتماع . بخش دوم نقش دين در تحولات اجتماعي: دامنه تحولات ناشي از دين، مراحل تحول ديني، تغيير در مقررات و قوانين و سياست، ديدگاه دين درباره حكومت و هجرت ، و كاركردهاي منفي دين.
عنوان : ترجمه و تحقيق نيمه ي دوم كتاب علوم القرآن آيت الله سيد محمد باقر صدر
نويسنده : احمدرضا اكرامي فرد
سال : 1373
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان نامه به ترجمه و تحقيق نيمه دوم كتاب علوم القرآن آيت الله صدر و تطبيق برخي از مطالب آن با اقوال قدما و متأخرين اختصاص دارد و اين موضوعات را دربر دارد: نسخ در قرآن, مقدمه اي درباره ي نسخ, معني لغوي نسخ, قصص قرآني, اغراض و اهداف قصه در قرآن, ويژگيهاي داستاني قرآن, اعجاز قرآن, قرآن معجزه بزرگ الهي و واژه ي اعجاز در لغت.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (القراءات و اللهجات) (ثلث سوم)
نويسنده : معصومه ذبيحي
سال : 1373
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه فصل نهم و دهم كتاب (القرائات و اللهجات) ترجمه و تحقيق شده است. در فصل نهم با عنوان مبادي و مسائل مباحثي چون تعريف اختيار در قرائات, شروط قراء, امور مكروه در قرائت و تعريف علم قرائت آمده است. فصل دهم تحت عنوان گلدزيهر و قرائات, زندگي نامبرده و ديدگاه او درباره ي اختلاف قرائات بررسي شده است. در پايان قرّاء هفتگانه و دهگانه معرفي گرديده اند.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (القراءات و اللهجات) (ثلث دوم)
نويسنده : معصومه قماشي
سال : 1373
استاد : علي حجتي كرماني
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه فصول سوم تا نهم كتاب « القرائات و اللهجات» تأليف عبدالوهاب حموده ترجمه و تحقيق شده است . عناوين اين فصول عبارتند از : اختلاف قرائات صحابه، اختلاف مصاحف عثماني، رسم المصحف و علت اختلاف مصاحف و موارد اختلاف، اسامي قراء صحابه و تابعان و اتباع تابعان و مثالهايي از قرائات آنان، قرائات و لهجات عرب، و قرائات نحويون.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (القراءات و اللهجات) (ثلث اول)
نويسنده : نامشخص
سال : 1373
استاد : سيد علي موسوي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : چکيده : در بخش اول كتاب « القراءات و اللهجات » مباحث ذيل آمده است : حديث سبعة احرف به عنوان يكي از مصادر قرائات، مصاحف عثماني و احرف سبعه، مقياسهاي قرائات معتبر نظير صحت سند، موافقت با قواعد عربي و انطباق با رسم الخط عثماني،‌اختلاف قرائات و علل بروز آن ، تواتر قرآن و قرائات ، شرح حال قراء سبعه. در اين پايان‌نامه بخش مذكور ترجمه و تحقيق شده است .
عنوان : ترجمه و تحقيق قسمت دوم كتاب المبادي العامه لتفسير القرآن الكريم
نويسنده : مهدي كوهي اصفهاني
سال : 1373
استاد : علي حجتي كرماني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه حاضر فصل چهارم و پنجم كتاب المبادي العامة لتفسير القرآن الكريم ترجمه و تحقيق شده است . در اين فصول روشهاي مختلف تفسيري و مراحل مختلف تفسير بحث و بررسي گرديده است . مؤلف نه روش تفسيري را به بحث و بررسي مي‌گذارد و در مودر هر روش يك بحث كامل ارائه مي‌نمايد و بالاخره روش موضوعي را بهترين روش براي تفسير مطرح مي‌كند و آن را كليد فهم مطالب قرآني و بابي براي حل مشكلات جوانان در جوامع فعلي مي‌داند. در فصل پنجم كتاب مراحل تفسير را به سه مرحله تقسيم مي‌كند: مرحله تكوين تفسير، مرحله تأصيل و استخوان‌بندي و موضوعيت متن تفسير، و بالاخره مرحله تجديد كه مربوط به قرن چهارده هجري است .
عنوان : ترجمه, توضيح و تعليق پنج مبحث از كتاب مناهل العرفان في علوم القرآن اثر محمد عبدالعظيم زرقاني
نويسنده : محسن آرمين
سال : 1373
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : حاضر به ترجمه و توضيح و تعليق پنج مبحث از كتاب مناهل العرفان في علوم القرآن اختصاص دارد، با اين عناوين: معناي علوم القرآن، تاريخ علوم قرآن و پيدايش اصطلاح آن، نزول قرآن، اولين و آخرين آيات منزل، و اسباب نزول.
عنوان : ترجمه (المستشرقون و الدراسات القرآنيه)
نويسنده : كبرا باباشاه
سال : 1373
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : چکيده : مورد ترجمه، بخش اخير كتاب « درسات قرآنيه» تأليف محمد حسين علي صغير است . مباحث اين بخش عبارتند از ، تعريف خاورشناسي و انگيزه‌هاي آن، موضوعات مورد اهتمام خاورشناسان نظير تاريخ قرآن، ترجمه قرآن،‌نشر آثار قرآني و بررسيهاي موضوعي درباره قرآن، ارزيابي تلاشهاي خاورشناسان در بررسيهاي قرآني، فهرست بررسيهاي خاورشناسان در مورد قران . در اين پايان نامه ضمن ترجمه تحقيقاتي نيز صورت پذيرفته است .
عنوان : تحليل و تحقيق چهل موضوع قرآني در مثنوي
نويسنده : مهدي مهدوي
سال : 1373
استاد : جليل تجليل
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه چهل موضوع نظير درك و شعور جامدات، تقوي ، توبه، سيماي پيامبر اسلام(ص)، ولايت حضرت علي(ع) در ابيات مثنوي مولانا جلال الدين رومي بررسي و به نقل و شرح ابيات مربوطه پرداخته شده است .
  • تعداد رکورد ها : 1568