• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1313روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

یخچال محل مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری و کپک است. درجه سرمای یخچال باید 4 سانتی‌گراد باشد تا بعضی باکتری‌ها از میان بروند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، با این حال انواعی از باکتری وجود دارد که در دمای پایین نیز رشد می‌کند.

محیط مناسب شامل دما، مواد مغذی، هوا و رطوبت باعث می‌شود باکتری‌ها به سرعت در یخچال رشد کند.

به محض این که غذا کپک می‌زند، براحتی کپک به غذای دیگر منتقل می‌شود.گوشت خام را نباید بیشتر از یک یا دو روز در یخچال نگه داشت.

گوشت پخته را نیز نمی‌توان بیش از چهار روز در یخچال نگهداری کرد. گوشت و مرغ را باید در کیسه فریزر قرار داد.

توجه داشته باشید ماده غذایی در یخچال با سرعت پایین فاسد می‌شود حتی ماده غذایی که برای مدت طولانی در فریزر قرار دارد دچار فساد می‌شود حتی اگر سمی هم نشود طعمش تغییر خواهد کرد.

ماده غذایی باید همیشه پوشیده باشد زیرا علاوه بر خشک شدن یا جذب کردن بوی غذاهای دیگر، آلودگی را منتقل می‌کند یا این که رطوبت می‌گیرد. هوا و رطوبت نیز در رشد باکتری موثر است. 

شنبه 6/6/1395 - 12:5
سلامت و بهداشت جامعه

بر اساس آمار و ارقام، مازندران سال گذشته مقصد بیشترین تعداد گردشگران داخلی بود. طبیعت بی‌نظیر و سواحل زیبای این استان همچون آهنربایی مسافران را به خود جذب می‌کند اما مازندران جاذبه دیگری دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته؛ غذاهای کم‌نظیرش با طعمی که باید حتما شمالی باشی تا برایت آشنا باشد.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، غذاهای محلی و سنتی‌ مانند خورشت سیر انار، بشته واش، مالابیج، بیج بیج، ترش سماق، ناز خاتون، باقلا وابیج، کدو بره، آغوز مسما، ترش ترشو، دوپتی، اسپناساک، اسفناج مرجی، خورشت آلو، کئی پلا و آش کدو و... گنجینه‌ای است که دل هر گردشگری را خواهد ربود. سرمایه‌گذاری بر رستوران‌های غذاهای محلی درخشش هر چه بیشتر این گنجینه را در پی خواهد داشت.

بیج‌بیج

مازندرانی‌ها یکسری غذا دارند که به «بیج» ختم می‌شود و مشهورترین و ساده‌ترین آنها «بیج‌بیج» است. بیج‌بیج را از ترکیب گوشت چرخ‌کرده، گوجه فرنگی، سیب‌زمینی، پیاز داغ، زردچوبه، نمک و فلفل تهیه می‌کنند. بیج بیج را معمولا با کته سرو می‌کنند، اما اگر غذا را برای شامتان تدارک دیده‌اید برای این‌که سبک‌تر به رختخواب بروید، نان را جایگزین کته کنید.

باقلا وابیج

باقلا وابیج از دیگر غذاهای شمالی است که از ترکیب باقلای مازندرانی یا همان باقلای پلویی، شوید خشک، تخم‌مرغ، سیر، کره و روغن، ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین) تهیه می‌شود. این غذا اغلب با برنج شمالی و زیتون پرورده، ماهی شور و ماست سرو می‌شود.

مالابیج

مالابیج یا مالاتا نیز از غذاهای محلی گیلان و مازندران است که از ترکیب ماهی سفید، سبزی‌های معطر، مغزگردو، رب انار، نمک و فلفل و گلپر طبخ می‌شود. بعد از پاک‌ کردن ماهی شکم ماهی را با محتویات حاوی رب انار و گردو و ادویه‌ها پر می‌کنند و با نخ و سوزن می‌دوزند، سپس آن‌ را با حرارت آتش یا فر می‌پزند. محلی‌ها اغلب این غذا را با ماهی سفید نر درست می‌کنند، زیرا بر این باورند که ماهی سفید نر از نوع ماده آن خوشمزه‌تر، لذیذتر و گوشت آن سفت‌تر است.

خورشت‌های مازنی

طرفداران غذای ملس، حتما خورشت آلو یا همان مرغ و آلوی مازندرانی را امتحان کنند. مواد اولیه برای تهیه این خورشت مرغ تکه شده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده است.

خورشت سیر و انار یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار مازندرانی است که مواد اولیه برای تهیه‌ آن پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران است.

اسپناساک یا خورشت اسفناج مازندرانی‌ها با بو و طعم مطبوع روی دیگر اسفناج را به شما نشان خواهد داد. مواد اولیه‌ این خوراک مازندرانی از گوشت گوسفند یا گاو، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، برگ سیر و نعنا، پیاز، هویج، آب و ادویه‌جات تشکیل شده است.

کئی پلا

کئی پلا یا کدوپلو از غذاهای منحصر به‌فرد مازندرانی است. مواد اولیه برای آماده کردن آن کدوی رنده شده، پیاز، زیره، زردچوبه، گوشت چرخ‌کرده، برنج و کره محلی است.

ناز خاتون

غذای دیگر مازندرانی که مشتاقان بسیاری بین طرفداران بادمجان دارد، ناز خاتون است. مواد اولیه مورد نیاز برای این غذا گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنای خشک، گلپر و رب انار یا آب انار و البته بادمجان است.

کدوبره مازندران

علاقه‌مندان به غذاهای گیاهی و بدون گوشت شاید از کدوبره خوششان بیاید. این غذای محلی از ترکیب سیب‌زمینی، کدوی سبز، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و تخم مرغ و ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه) آماده می‌شود.

آش‌های مازنی

بشته واش از آش‌های محلی مازندران است که اسفناج، عدس، سیر، پیاز، زیره سبز و ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) مواد اولیه این آش را تشکیل می‌دهد. اغلب بشته واش را با نارنج و زیره‌ فراوان سرو می‌کنند.

آش کدو از آش‌های لذیذ مازندران است که برای تهیه آن به مواد اولیه‌ای چون کدو، پیاز داغ، عدس، برنج، آب لیمو ترش، شکر و کمی نمک نیاز است. آش کدو مثل اغلب آش‌ها با نعنای داغ تزئین می‌شود. گاهی به این آش کوفته ریزه هم اضافه می‌کنند.

کمیل انتظاری - ایران 

شنبه 6/6/1395 - 12:4
سلامت و بهداشت جامعه

«امان از این دود و دم و ترافیک تهران. جون آدم و می‌گیره. اما خدا خیرشون بده دکترای تهران رو، تا به آدم نگاه می‌کنند بدون این‌که فشار خون بگیرن یا با اون وسیله هست که همیشه دور گردنشونه، یه معاینه‌ای یا وارسی انجام بدن، می‌فهمن آدم چشه. تاحالا هیچ‌کدوم از دکترای شهرستان متوجه نشده‌بودن من چمه. دستت درد نکنه مادر که منو بردی این بیمارستان. خدا خیرت بده.»

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، این بخشی از صحبت‌های مادربزرگم است که در گوشه ذهنم جا خوش کرده. سال‌ها از این خاطره می‌گذرد و او دیگر در کنار ما نیست. اما همیشه برای معالجه و به قول خودش دوا درمون مهمان خانه ما بود تا به همراه پدر و مادرم راهی این بیمارستان و آن دکتر بشود. همیشه موقع رسیدن مادربزرگ و ساک پر از سوغاتی، تا صبح بیدار می‌ماندم تا اولین کسی باشم که از توشه سفرش سهم می‌برم. یکی، دو هفته‌ای می‌ماند و به بیمارستان و دکترهای مختلف مراجعه می‌کرد در این رفت و آمدها هم شاهد هزینه‌های مختلف و پول خرج کردن‌های متعدد او بودیم. بعد هم با کیفی پر از دارو به خانه خود بازمی‌گشت.

در آن زمان درکی نسبت به این مقوله نداشتم که چرا مادربزرگ باید هر چند ماه یک‌بار مسیر طولانی را فقط برای رفتن به دکتر بپیماید و از شهرستان به تهران بیاید. اما اکنون که در حوزه گردشگری فعال شدم متوجه می‌شوم این نوعی صنعت است؛ صنعتی به نام گردشگری پزشکی که بسیار درآمدزاست.

تعریف توریسم پزشکی

طبق تعریف سازمان جهانی گردشگری، توریسم پزشکی یعنی سفر به منظور درمان بیماری‌های جسمی یا انجام نوعی از عمل‌های جراحی زیر نظر پزشکان در بیمارستان‌ها یا مراکز درمانی. گردشگری پزشکی از زیرشاخه‌های گردشگری سلامت است.

این نوع سفر از اوایل 1990 به دلایل مختلفی همچون جهانی شدن و آزاد سازی تجارت، تغییرهای نرخ ارز در اقتصاد، در نتیجه محبوبیت کشورهای آسیایی از این حیث و بحران‌های اقتصادی در منطقه کشورهای آسیایی (که سبب شد بیشتر به این صنعت توجه شود) رایج شد.

اما در میان تعریف‌های سازمان جهانی گردشگری، اصطلاحات دیگری هم وجود دارند که دامنه گردشگری سلامت را گسترده‌تر می‌کنند.

توریسم درمانی یکی از انواع توریسم سلامت است که می‌توان آن را به بخش‌هایی مانند توریسم سلامت، توریسم تندرستی، توریسم درمانی و توریسم پزشکی دسته‌بندی کنیم.

مسافرت به دهکده‌های سلامت و چشمه‌های آب معدنی بدون دخالت پزشک را توریسم تندرستی می‌گویند و در تعریف توریسم درمانی آمده، استفاده از آب‌های معدنی، نمک، لجن‌های طبیعی، مناطق آفتابگیر و… تحت نظارت و مداخله پزشک.

همچنین مسافرت به منظور درمان بیماری و انجام جراحی زیرنظر پزشکان در مراکز درمانی که علاوه‌بر معالجه پیگیری بیمار را شامل می‌شود را توریسم پزشکی می‌گویند.

قیمت و امکانات پزشکی یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای موفقیت این نوع از گردشگری است. این حوزه نه‌تنها در ایران بلکه در کشورهای مختلف رونق یافته و کشورهای آمریکای لاتین، مکزیک، هند، تایلند، سنگاپور، ترکیه، اردن و امارات توانسته‌اند موفقیت‌های بسیار در این زمینه کسب کنند.

گردشگری نوپای سلامت در ایران

با وجود این، گفته می‌شود ایران در زمینه جذب گردشگر سلامت نوپاست و تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله دارد.

این درحالی است که به گفته هادی مدقق، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، جذب گردشکر سلامت معادل صادرات 17 بشکه نفت برای ما ارزآوری و منافع خواهد داشت، به طوری که ورود هر شش گردشگر سلامت به کشور، یک شغل ثابت ایجاد می‌کند. درواقع می‌توان گفت، درآمد حاصل از گردشگر سلامت سه برابر گردشگر معمولی است.

همچنین سیدمحمدحسین میردهقان، مدیرکل نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت دراین باره اظهار می‌کند که در حال حاضر یک‌چهارم بیمارستان‌های موجود در کشور در حوزه گردشگری سلامت فعال است که امیدواریم با ابلاغ اساسنامه شورا این ظرفیت افزایش یابد. با وجود این در رشته‌های تخصصی چشم، قلب، زیبایی، نازایی و اعصاب رنکینگ 1 تا 5 را داریم.

البته دراین میان انجام عمل‌های زیبایی بخصوص جراحی بینی،توریست‌های خاص خودرادارد ویکی از زمینه‌های پردرآمدگردشگری پزشکی درایران است.

کانون‌های ایرانی گردشگری سلامت از مشهد تا شیراز

ارتقای دانش فنی و علمی، استفاده از فناوری، ارتقای کیفیت خدمات و تعرفه‌گذاری مناسب، زیربنای اصلی موفقیت در گردشگری سلامت درایران و جهان به شمار می‌رود.

در این میان یکی از بخش‌های مهم گردشگری سلامت، جراحی زیبایی است که کلانشهر مشهد نیز از توانمندی خوبی در این زمینه برخوردار است. جراحی قلب و درمان ناباروری نیز از دیگر توانمندهای مشهد در حوزه گردشگری سلامت است.

بیمارستان رضوی یکی از بیمارستان‌های مدرن ونوساز مشهد دراین باره به شمار می‌رودکه سالانه میزبان بیمارانی از کشورهای مختلف بخصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس،عراق وحتی برخی کشورهای اروپایی وآسیای میانه است.

شیراز نیز باتوجه به فعالیت در حوزه نازایی، زیبایی، کاشت مو و در گذشته برای چشم پزشکی به‌عنوان قطب این بخش از گردشگری پزشکی شناخته شده است.

عمده گردشگرانی که برای درمان به شیراز مراجعه می‌کنند از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و عراق هستند، چرا که شیراز و اطراف آن یک ارتباط سنتی و فامیلی با جنوب ایران و مناطق شیخ‌نشین و عرب‌نشین دارد. بیمارستان نمازی شیرازنیز دراین خصوص پیشرواست وبسیاری برای انجام عمل پیوند - بخصوص پیوند کبد- به آن مراجعه می‌کنند.

در این میان نمی‌توان از طب سنتی ایرانی چشم‌پوشی کرد، چراکه طب سنتی تجربیات دانشمندان و حکمای ایرانی طی زمان‌های طولانی است که امروزه در برخی از بیماری‌هایی که پزشکان ناتوان هستند درمان طب سنتی را تجویز می‌کنند.

توجه ویژه به اصلاح نحوه زندگی و ارائه الگوی صحیح رفتارهای بهداشتی برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری از نقاط قوت طب سنتی ایرانی است. بهره‌گیری از گیاهان دارویی و عرقیات مختلف در این حوزه مرسوم است. کاشان و شیراز به عنوان مرکز تولید عرقیات و گیاهان دارویی در این حوزه فعال هستند.

توریسم پزشکی از نوعی دیگر

گردشگری پزشکی فقط شامل سفر برای انجام عملیات پزشکی نیست. بلکه آن نوع سفری که برای نقاهت پس از درمان یا حتی سفر برای درمان روح را نیز شامل می‌شود.

قطعا چشمه‌های آبگرم یکی از زیبایی‌های طبیعی ایران هستند که نقش مهمی برای خوب شدن حال بد دارند. نقشی که در حوزه گردشگری درمانی و پزشکی پررنگ‌تر است. چشمه‌های آبگرم از شمال تا جنوب ایران پراکنده‌اند و در کنار مردم همان مناطق، گردشگرانی از دیگر نقاط جهان هم به این مناطق سفر می‌کنند.

چشمه‌های آبگرم سرعین - اردبیل: اردبیل شهر چشمه‌های بهشتی ایران لقب دارد و سرعین در فاصله 28 کیلومتری آن قرار دارد. چشمه‌های آب درمانی و معدنی بسیاری در دامنه کوه‌های سبلان در این شهر وجود دارد. از فرودگاه اردبیل براحتی می‌توان از طریق جاده‌ای ایمن به سرعین سفر کرد. سرعین همچنین مجهز به هتل‌های بین‌المللی همچون هتل سپید وآفتابگردان و نیز پیست اسکی مجزاست و یکی از پربازدیدترین محلات تفریحی در سراسر ایران است و این به علت وجود چشمه‌های آب درمانی فراوان در آن است.

چشمه آبگرم محلات: بعد از سرعین اردبیل، چشمه‌های آبگرم محلات شهره خاص و عام هستند. آبگرم محلات در شمال شهر محلات واقع شده و یکی از مهم‌ترین چشمه‌های آبگرم و مراکز آب درمانی ایران است. عمق زیادی دارد و آب آن از طریق تبخیر سنگ‌های لایه‌های زیرین زمین گرم شده و به سطح چشمه می‌رسد. این مرکز طبیعی سالهای بسیار منبع جذب گردشگران خارجی بوده و همه ساله هزاران نفر به این منطقه مسافرت می‌کنند تا دردهای مفاصل خود را تسکین بخشند. دمای آب این چشمه حدود 50 درجه سانتی‌گراد است ومناسب تسکین انواع بیماری‌های کلیوی، نقرس، کبد و آرتروز است.

چشمه آبگرم گنو در بندر عباس: این چشمه آبگرم در 34 کیلومتری شمال بندرعباس و در امتداد جاده سیرجان قرار دارد. آب سولفوریک کلسیم که از این چشمه جاری ا‌ست، در طبیعت برای آبیاری بیشه درختان نخل و حمام کردن استفاده می‌شود.

آبگرم معدنی فردوس: آبگرم معدنی فردوس در مسیر جاده اصلی و ترانزیتی استان‌‌های مرکزی و جنوبی به مشهد و استان‌‌های شمالی در کیلومتر 22 جاده فردوس به بجستان قرار دارد.

با توجه به آزمایشات انجام شده این آبگرم برای امراض جلدی و کبدی و دردهای مفصلی، اتصاع عروق، پیشگیری از رسوب سنگ در کلیه، بیماری‌های رماتیسمی، دردهای مفصلی وعصبی، افزایش سوخت و سازبافت‌ها، کاهش درد و رفع گرفتگی عضلات و ... مفید است.

نخستین هفته شهریور و یادی از ابوعلی سینا

اول شهریورماه همزمان با زادروز ابوعلی سینا «روز پزشک» نامگذاری شده است. با گذشت بیش از هزار سال از زمان زندگی ابن‌سینا، او سرشناس‌ترین پزشک ایرانی است البته چند روز که از شهریور می‌گذرد به پاس زحمات فراوان رازی در داروسازی روز پنجم شهریورماه (27 اوت)، روز بزرگداشت زکریای رازی شیمیدان بزرگ ایرانی و روز داروسازی نامگذاری شده‌است.

آرامگاه ابوعلی سینا: بنای یادبودی است که به‌عنوان آرامگاه شیخ‌الرئیس در همدان ساخته شد و یکی از آثار ملی ثبت‌شده‌ ایران است. تاریخ ساخت بنای اولیه‌ این آرامگاه را به زمان قاجار مربوط می‌دانند. انجمن آثار ملی ایران که در دهه‌ 30 فعالیت گسترده‌ای در زمینه‌ ساخت و به‌روزرسانی آرامگاه مشاهیر ایرانی داشت، تصمیم گرفت بنای جدیدی برای آرامگاه ابن‌سینا طراحی شود.

بنای جدید که طراحی هوشنگ سیحون است، از معماری برج گنبد قابوس الهام گرفته شده و بیشتر المان‌های و عناصر آرامگاه جدید ابوعلی سینا متأثر از معماری سنتی است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های معماری این بنا، طراحی 12 ستون برای آرامگاه است که گفته می‌شود نشان‌دهنده‌ 12 رشته دانشی است که ابن‌سینا بر آنها احاطه داشت.

مهم‌ترین مقصدهای گردشگری پزشکی در دنیا

به دلیل ارزآوری و درآمدهای بسیار بالایی که توریسم پزشکی دارد، بسیاری از دولت‌ها با قدرت بالایی در حال تقویت این صنعت در کشورشان هستند. 5 مقصد برتر گردشگری سلامت دنیا در سال 2015 به شرح زیر هستند.

تایلند: در صدر این فهرست، کشور تایلند قرار دارد که سالانه پذیرای یک میلیون و 200 هزار گردشگر سلامت است. این کشور در بخش‌هایی چون عمل زیبایی و توانبخشی بسیار محبوب است. در حقیقت، تایلند ارزان‌ترین و کارآمدترین درمان‌های توانبخشی را در دنیا عرضه می‌کند.

مکزیک: این کشور هر سال از بیش از یک میلیون توریست سلامت پذیرایی می‌کند. نکته جالب درباره گردشگری سلامت در مکزیک آن است که 70درصد گردشگران سلامت این کشور از ایالت‌های جنوبی آمریکا هستند که برای عمل‌های زیبایی، کاهش وزن و همچنین دندان پزشکی به این کشور سفر می‌کنند.

ایالات متحده آمریکا: هر سال، در حدود 800 هزار بیمار از سراسر دنیا به آمریکا سفر می‌کنند. با وجود هزینه‌های بالای درمان در این کشور همچنان آمریکا جزو پنج مقصد برتر گردشگری سلامت در دنیاست. اما چگونه؟

بیماران مسافر در آمریکا عموما به دنبال عمل‌های جراحی‌های پیچیده، جدید و سخت هستند و حاضرند برای این عمل‌ها میزان هنگفتی هزینه کنند تا توسط گروهی از پزشکان متخصص درمان شوند.

سنگاپور: سالانه بیش از نیم میلیون بیمار به سنگاپور سفر می‌کنند. آنها عموما با انواع سرطان دست و پنجه نرم می‌کنند. این مساله به این دلیل است که سنگاپور پیشرفته‌ترین وکارآمد‌ترین مراکز درمانی برای تشخیص و درمان این بیماری را مهیا کرده است. از سوی دیگر کشور سنگاپور با سرمایه‌گذاری در ساخت مراکز درمانی پیشرفته سرطان درصدد است جایگاه خود را در صدر این فهرست حفظ کند.

هند: در پایان این لیست هند قرار دارد که سالانه 400 هزار گردشگر سلامت را به درون مرزهای خود جذب می‌کند. این کشور به دلیل درمان بیماری‌های قلبی و ارتوپدی در میان بیماران محبوب است. همچنین بخشی از مسافران درمانی این کشور، بیمارانی از کشورهای شمال آفریقا هستند که به دنبال تشخیص و درمان سرطان هستند. علاوه بر اینها، هند مقصد گردشگران غربی برای انجام جراحی‌های بای‌پس نیز هم مشهور شده است. توریسم پزشکی هند بسیار در جهان شهرت دارد، عمده دلیل جذب شدن توریست‌ها به هند، ارزان بودن خدمات به نسبت دیگر کشورهاست.

شیک‌ترین‌های گردشگری پزشکی

بیمارستان شارپ مموریال سن دیه‌گو، آمریکا: این بیمارستان که سال 1955 تاسیس شده چند سال است مقام زیباترین و مجهزترین بیمارستان دنیا را کسب کرده و اصلا هم خیال واگذاری آن را ندارد. این بیمارستان در حد یک هتل پنج ستاره است، دیوارهایش با نقاشی‌هایی که جایشان در موزه است، تزئین شده و روی بامش هم باغی وجود دارد که روی باغ‌های معلق بابل را سفید کرده است. این بیمارستان آن‌قدر آسانسور دارد که هیچ کس یک لحظه هم معطل نمی‌ماند. اتاق‌های بسیار شیک، بهترین سرویس‌دهی به بیماران و همراهان آنها و مهم‌تر از همه بهترین امکانات پزشکی، درمانی و تشخیصی تا اطلاع ثانوی این بیمارستان را بی رقیب کرده است.

بیمارستان بین‌المللی ماتیلدا، هنگ‌کنگ: طراحی فوق‌العاده زیبا و پیشرفته، دیوارهای شیشه‌ای، اتاق‌های دلباز و امکانات پزشکی پیشرفته چاره‌ای جز بهبودی برای بیماران باقی نمی‌گذارد.

بیمارستان سیتی، دبی: هر کسی که وارد این بیمارستان می‌شود یادش می‌رود بیماری‌اش چه بوده. استخرهای بزرگ، اسپا، سونا، جکوزی، سالن ورزشی وطراحی پیشرفته تنها گوشه‌ای از امکانات این بیمارستان است. حالا اگر می‌توانید آن را با هتل پنج ستاره اشتباه نگیرید.

بیمارستان بین‌المللی بومرانگراد، بانکوک: از بیمارستانی که محبوبترین مرکز توریسم پزشکی در جهان است چه توقعی دارید؟ سالانه 400 هزار نفر از سراسر جهان برای درمان به این بیمارستان مراجعه می‌کنند. رنگ‌بندی هنرمندانه، مبلمان شیک و راحت، استفاده از چوب طبیعی در دکوراسیون داخلی و امکانات فوق پیشرفته جای هیچ حرفی را باقی نمی‌گذارد.

بیمارستان پونتا پاسیفیکا، پاناما: مجهزترین و زیباترین بیمارستان آمریکای مرکزی و جنوبی و یکی از محبوب‌ترین مراکز توریسم پزشکی است. این بیمارستان درست در کنار اقیانوس آرام ساخته شده است. صدای اقیانوس، هوای عالی، طراحی فوق‌العاده، امکانات پیشرفته و هزار و یک امتیاز دیگر اقامت در این بیمارستان هتل نما! را به تجربه‌ای به یادماندنی تبدیل می‌کند.

مرکز پزشکی سنت لوک، فیلیپین: این مرکز نگین درخشان آسیا و جهان و یکی از معتبرترین مراکز پزشکی دنیاست. هدف اصلی این مرکز رضایت و راحتی مراجعه‌کنندگانی است که از سراسر دنیا به آنجا می‌روند. امکانات درمانی و تشخیصی اش هم زبانزد عالم و آدم است.

مرکز پزشکی کلمنسو، بیروت: این یکی واقعا یک هتل پنج ستاره است و هیچ کم و کسری ندارد؛ تلویزیون‌های بزرگ، دسترسی به اینترنت پرسرعت، اتاق‌های شیک و بزرگ، سالن‌های غذاخوری بزرگ، سقف‌هایی که با لامپ‌های LED رنگارنگ تزئین شده‌اند از یک طرف و سیستم تصویربرداری کاملا دیجیتال و بدون استفاده از فیلم، سالن‌های کنفرانس ویدئویی پیشرفته، بهترین و کامل‌ترین امکانات آزمایشگاهی و جراحی، زبده‌ترین پزشکان و پرستاران و طراحی داخلی بی نظیرش از سوی دیگر این مرکز را به یکی از شیک‌ترین و مجهزترین بیمارستان‌های جهان تبدیل کرده است. واقعا نیازی هست باز هم تعریف کنیم؟

بیمارستان زنان و کودکان وینی پالمر، آمریکا: انگار درست از دل فیلم‌های علمی تخیلی بیرون آمده و همه چیزش بوی آینده را می‌دهد؛ از ساختار استوانه‌ای شکل منحصر به فرد و نمای شیشه‌ای بیرونش گرفته تا امکانات و طراحی داخلی بی‌نظیرش، رنگ‌های آرامش‌بخش و فضای آرام و راحتش کاری می‌کند که بیماران هیچ نگرانی درباره بهبودی‌شان نداشته باشند. دلیلی هم ندارد چون تمام امکانات درمانی و تشخیصی مورد نیاز برای درمان بیشتر بیماری‌ها در این بیمارستان وجود دارد و هیچ کم و کسری ندارد. بهترین متخصصان زنان و زایمان و اطفال هم در این مرکز مشغول کار هستند. فقط می‌ماند بهبودی سریع که آن هم کاری ندارد!

کلینیک هیرسلاندن، زوریخ: همه چیزش بوی هنر و فرهنگ و آرامش می‌دهد. گل‌های طبیعی و گرانقیمتی که صبح هر روز در اتاق بیماران قرار می‌دهند، نمی‌گذارند بیماران حتی یک لحظه امیدشان را از دست بدهند. فکر کنید آدم درست وسط یک باغ بستری شود! حتی برای آنهایی که مشکلات تنفسی دارند گیاهانی در اتاق می‌گذارند تا آزارشان ندهد. امکانات هم که دیگر تکمیل است؛ تلویزیون کابلی، اینترنت پرسرعت، تختخواب‌های راحت، استخر، سونا، جکوزی، سرویس دهی عالی، کادر پزشکی و مراقبتی زبده، محل اقامت همراهان و... بهبودی سریع را تضمین می‌کنند.

بیمارستان کودکان پیتزبورگ، آمریکا: یکی از بهترین و زیباترین بیمارستان‌های کودکان دنیا که به تنها چیزی که شبیه نیست بیمارستان است. فضای فانتزی و آرامبخش در کنار امکانات پیشرفته، اتاق‌های بازی، سالن غذاخوری زیبا، کتابخانه، اتاق موسیقی درمانی، باغ بزرگ و فضای بازی کاری کرده است که والدین به زور بچه‌هایشان را پس از مرخص شدن به خانه می‌برند.

معصومه دیودار - جام‌جم 

شنبه 6/6/1395 - 12:2
سلامت و بهداشت جامعه

پلاک‌های دندانی چیست و چه عوارضی دارند؟ پلاک‌ها چگونه تشکیل شده و باعث بیماری‌های دهان و دندان می‌شوند؟

 

 

 

به گزارش جام جم ، پلاک دندانی لایه‌ای است که روی سطح دندان‌ها طی فرآیندی تشکیل می‌شود و عامل اصلی پوسیدگی‌های دندانی و همچنین بیماری‌های لثه است. موادی در بزاق هست به نام گلیکو پروتئین‌ها. باکتری‌ها کم‌کم به این لایه می‌چسبند.

با گذشت زمان باکتری‌های بیشتری می‌چسبند. وقتی ما مواد قندی را به عنوان غذا مصرف می‌کنیم، باکتری‌ها طی فرآیند تخمیر، مواد قندی را تخمیر و اسید تولید می‌کنند. اسید، مواد معدنی موجود در دندان را آهسته آهسته از سطح دندان بر می‌دارد. در حالت طبیعی بین برداشت مواد معدنی از سطح دندان و گذاشتن آن تعادل وجود دارد. ولی هر وقت اسید تولید شود، PH محیط دندان پایین می‌آید و اسیدی می‌شود و تعادل به سمت برداشتن مواد معدنی از سطح دندان می‌رود. وقتی مواد معدنی برداشته شود، فرآیند پوسیدگی شروع می‌شود. بنا براین هم مقدار مصرف قندهای پوسیدگی‌زا و هم تکرر مصرف آنها مهم است. چون هربار مصرف آنها حالت تولید اسید و افت PH اتفاق می‌افتد. تشکیل پلاک دندانی فرآیندی اجتناب‌ناپذیر است و ما باید آن را با مسواک زدن صحیح برداریم و پاک کنیم.

بهتر است مسواک زدن قبل از صبحانه انجام شود یا بعد از صبحانه؟

ایده‌آل مسواک زدن حداقل دو بار است. البته اگر مسواک زدن بعد از مصرف هر وعده غذایی باشد بهتر است، اما وقتی قرار است دوبار مسواک بزنیم، بهتر است یک بار قبل از خواب باشد. صبح‌ها بهتر است بعد از مصرف صبحانه باشد که یک وعده غذایی هم محسوب می‌شود. البته مسواک زدن همراه با خمیر دندان حاوی فلوراید باشد، مفید است.

آیا پلاک با جرم دندان فرق می‌کند؟

بله، جرم در حقیقت همان مواد معدنی سخت است که روی دندان تشکیل می‌شود و مانند ساختمان دندان است، اما چون سطح زبری دارد، پس باعث تجمع میکروب‌ها می‌شود. جرم اگر ضخیم شود مشکل ایجاد می‌کند.

چه ارتباطی بین بیماری‌های سیستمیک و بیماری‌های دهان و دندان وجود دارد؟

هم بیماری‌های عمومی باعث تشدید بیماری‌های دهان و دندان می‌شود و هم بیماری‌های دهان و دندان باعث تشدید بیماری‌های عمومی می‌شود. به عنوان مثال عفونت دهان و دندان از عوامل خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است.

برای پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان چه توصیه‌هایی دارید؟

اصول ساده بهداشت دهان و دندان را رعایت کنیم. اگر بیماری خاصی داریم و توصیه به استفاده از دهان شویه حاوی فلوراید، توسط دندانپزشک شده‌ایم، آن را مصرف کنیم. روزی دو بار مسواک زدن با خمیر دندان حاوی فلوراید را مد نظر قرار دهیم و از مواد قندی پوسیدگی زا کمتر استفاده کنیم یا حتی الامکان همراه وعده‌های غذایی مصرف کنیم و سالی یکبار برای چکاپ نزد دندانپزشک برویم.

در مورد استفاده از نخ دندان چه توصیه‌ای دارید؟

یکی از محل‌هایی که پلاک تشکیل می‌شود و موهای مسواک هم به این ناحیه نمی‌رسد، بین دندان‌هاست. بویژه کسانی که دندان‌های نامرتب و به هم ریخته دارند یا پرکردگی‌های متعددی در دندان‌ها دارند. پس استفاده از نخ دندان در سطوح بین دندانی توصیه می‌شود.

آیا جرم دندان با خمیر دندان مخصوص برداشته می‌شود؟

خیر. جرم دندان فقط با جرمگیری برطرف می‌شود. خمیردندان‌های سفیدکننده، فقط مواد ساینده بیشتری دارند که ممکن است به ساختار دندان صدمه بزند. از خمیر دندان‌های مخصوص سیگاری‌ها هم نباید هر روز استفاده شود، چون این کار باعث ساییدگی بیش از حد و آسیب به مینای دندان می‌شود.

دکتر محمدرضا خامی‌ - متخصص بهداشت دهان و دندان 

شنبه 6/6/1395 - 12:1
سلامت و بهداشت جامعه

دانشمندان موفق به تولید دارویی شده‌اند که سلول‌های سرطانی را به طور کامل از بین می‌برد. این دارو در حال حاضر در آمریکا موجود بوده و قرار است در آینده نزدیک به اروپا و استرالیا عرضه شود.

 

پ

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، قرص "ونتوکلاکس" (Venetoclax) که انقلابی در درمان سرطان به شمار می‌آید، نخستین بار در شهر "ملبورن" استرالیا بر روی بیماران مبتلا به سرطان لمفوسیتی خون مورد آزمون قرار گرفت و 80 درصد باعث از بین رفتن سلول‌های سرطانی شد.
این قرص به صورت روزانه مصرف می‌شود و مقدار آن از 30 میلی‌گرم در روز اول شروع و هر روز به دوز دارو افزوده می‌شود تا اینکه بیمار در روز آخر (پایان هفته پنجم) 400 میلی‌گرم از این دارو را مصرف می‌کند.

 

 

سرپرست تیم کنترل کیفیت قرص ونتوکلاکس با بیان اینکه این دارو پروتئین مسئول فعالیت سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد؛ اظهار داشت: این دارو آخرین گزینه بیماران سرطانی محسوب شده و در 20 درصد آنان آثار تومور را به کلی از بین می‌برد.
وی در ادامه گفت: یکی از مراجعه‌کنندگان مردی 68 ساله بود که 6 بار شیمی‌درمانی انجام داده بود. سلول‌های سرطانی در بدن او تا جایی رشد کرد که زیر گردنش توموری به اندازه یک توپ گلف و روی دستش غده‌ای سرطانی به اندازه یک میوه گریپ‌فروت تشکیل شده بود.
وی افزود: این مرد 68 ساله مجبور بود روزی 20 ساعت بخوابد و تنها سه هفته تا پایان زندگی‌اش فرصت داشت. قرص ونتوکلاکس تومورهای وی را به طور کامل از بین برد و اکنون پس از گذشت دو سال هیچ سلول سرطانی در او مشاهده نمی‌شود.
شرکت AbbVie سازنده این قرص‌های ضد سرطان در مصاحبه با خبرگزاری دیلی‌میل اشاره‌ای به تاریخ عرضه این محصول نداشته است.

منبع: Dailymail 

چهارشنبه 3/6/1395 - 15:13
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 اصولا غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد، یعنی میزان ویتامین‌ها در آن تا حد زیادی کاهش یافته و کیفیت و بهداشت غذای مانده پایین‌تر از غذای تازه است. به همین‌دلیل، محققان اصرار دارند که تا حد ممکن غذای هر روز، همان روز پخته و تازه مصرف شود، زیرا خوردن غذای مانده نه‌تنها کیفیت بهداشتی و ارزش غذایی پایینی دارد که ممکن است باعث مسمومیت شود. بنابراین خوردن غذای مانده به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. تازه مصرف کردن غذا هم به این معنی است که هر خوراکی در همان وعده‌ای که پخته می‌شود، خورده شود. یادتان باشد بعد از پخت، غذا نباید بیش از دو ساعت بیرون از یخچال بماند، زیرا نگهداری طولانی‌مدت غذا در خارج از یخچال، روی اجاق یا سرسفره، فرصتی برای رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم می‌کند و می‌تواند باعث آلودگی آن شود. البته بعد از انتقال به یخچال هم بیشتر از 24 ساعت، نمی‌توان آن را در یخچال نگه داشت. در این مدت هم باید شرایط خاص نگهداری از غذا در یخچال رعایت شود.

چهارشنبه 3/6/1395 - 15:2
سلامت و بهداشت جامعه

یک فوق تخصص گوارش ضمن تاکید بر لزوم مصرف و میوه و سبزی، خواص برخی سبزیجات را تشریح کرد.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا،دکتر حقیقی فوق تخصص گوارش گفت: سبزی‌های معطر و اشتهاآوری مانند شاهی، ریحان، تره، نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، تربچه و … که پای ثابت سفره بسیاری از خانواده‌های ایرانی است، هر کدام ویژگی‌های تغذیه‌ای و درمانی خاص خودشان را دارند.

وی افزود: بدانید تمام گیاهان معطر یا اسانس‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و… در چهار خاصیت ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب مشترک هستند، اما جدا از این خواص مشترک، هر کدام‌شان ویژگی‌های خاص خودشان را دارند.

وی بیان کرد: مثلا ریحان خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد و در نتیجه ضد سرطان است. ریحان اشتها آور، خلط‌آور (جهت درمان سرفه) و ضد تهوع است، باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می‌شود و در از بین بردن کرم‌های روده‌ای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد .ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد و در درمان تحریک‌های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی‌خوابی نقش قابل توجهی دارد.

این متخصص تاکید کرد: "تره" نیز تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. تره در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می‌رود. در ضمن با افزودن تره به غذاهایی مثل گوشت و ماهی می‌توان بوی بد آن‌ها را کاهش داد. با خوردن یک و نیم وعده اضافی سبزی‌های برگ‌دار سبزرنگ خطر ابتلا به دیابت تا 14 درصد کاهش پیدا می‌کند، اما خوردن میوه و سبزی بیشتر همراه هم اثر چندانی در این زمینه ندارد.

حقیقی خاطرنشان کرد: سبزی‌های تازه نقش آنتی اکسیدانی دارند و مصرف آن‌ها موجب افزایش حافظه می‌شود. در واقع سبزی‌های تازه با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد می‌توانند حالت ارتجاعی رگ‌های خونی را حفظ کنند و موجب خونرسانی بهتر به مغز و اعصاب ‌شوند و بدین ترتیب از کاهش توانایی‌های فکری و حافظه پیشگیری کند.

وی اشاره کرد: سبزی‌ها انواع مختلفی از گیاهان هستند که در حقیقت اگرچه ترکیبات یکسانی ندارند، اما از نظر مواد تشکیل‌ دهنده مشابه هم هستند. به عنوان نمونه تمامی گیاهان با درصدهای متفاوتی از نظر وجود آب، چربی، میزان کم یا زیاد فیبر و رنگ با هم مشترک هستند. اما در مواردی نیز برخی از مواد تشکیل‌ دهنده فقط در یک نوع گیاه وجود دارد و این مساله باعث متمایز بودن‌شان می‌شود. به طور کلی اگر از نظر وجود B1، B6، B5، روی،‌ املاح، پتاسیم، منگنز و … جدولی را در نظر بگیریم و در آن ۱۰ گیاه را در کنار هم قرار دهیم، اگرچه ممکن است گاهی اوقات درصد آن‌ها شبیه به هم باشد، اما بر هم ریختگی خاصی از نظر ترکیبات قابل مشاهده است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر، با توجه به این که هر گیاه املاح و ویتامین خاص خود را دارد، باید توجه داشت که مصرف نوع خاصی از آن باعث ورود پتاسیم، آهن، روی، منگنز یا ویتامین C بیشتری به بدن می‌شود و در نتیجه تمامی مواد مورد نیاز و ضروری با خوردن یک نوع سبزی دریافت نخواهند شد. بنابراین مصرف مخلوط سبزی خوردن به عنوان یک عادت غذایی مناسب توصیه می ‌شود.

حقیقی بیان کرد: اما با وجود اینکه مصرف سبزیجات برای همه ضروری است، تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که مردان باید بیشتر میوه و سبزی بخورند. بنا بر گفته کارشناسان، مردان در مقابل برخی از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی آسیب‌پذیرترند و به همین دلیل باید تا می‌توانند میوه و سبزیجات مصرف کنند. مردان باید روزی 9 وعده میوه و سبزیجات مصرف کنند و این در حالی است که این میزان برای زنان به هفت وعده کاهش می‌یابد.

وی در پایان گفت: مصرف میوه قبل از صبحانه، اضافه کردن سالاد به وعده‌های نهار و شام و استفاده از میوه و سبزی به عنوان میان‌وعده از جمله روش‌هایی است که کمک می‌کند مصرف میوه و سبزی افزایش یابد. برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای این که سالم‌تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید. 

چهارشنبه 3/6/1395 - 15:0
سلامت و بهداشت جامعه

وقتی روی آبلیمو و آبغوره‌ خانگی یا شور کپک بزند، ما با خیال آسوده کپک را پس می‌زنیم و از باقی آن استفاده می‌کنیم یا حتی وقتی نان کپک می‌زند، قسمت کپک‌زده را جدا و بقیه را مصرف می‌کنیم، اما باید بدانید که برخی کپک‌ها موادی به نام مایکوتوکسین یا سموم قارچی از خود ترشح می‌کنند که این سموم هیچ طعم، مزه، بو و عوارض کوتاه‌مدت ندارند، اما اگر به صورت مستمر از این مواد غذایی استفاده شود طی سال‌های آتی می‌توانند ما را دچار برخی بیماری‌های خطرناک کنند‌.

 

 

 

 

 

فرد باید تخصص کافی برای تشخیص قارچ و کپک‌ داشته باشد و بداند که این کپک نوعی است که چنین سمومی را ترشح می‌کند یا نه و فقط در این صورت می‌تواند کپک را از ماده غذایی جدا و بقیه آن را استفاده کند. 

چهارشنبه 3/6/1395 - 14:50
سلامت و بهداشت جامعه

محققان موسسه ملی بهداشت انگلیس موفق به کشف یک بیماری التهابی نادر شده اند که بیشتر کودکان را مورد حمله قرار می دهد.

 

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا از این بیماری التهابی otulipenia نام دارد و با علایمی مانند تب، بثورات پوستی، اسهال، درد مفاصل و اختلال رشد همراه است. تحقیقات نشان می دهد این بیماری به دلیل اختلال در عملکرد یک ژن موسوم به OTULIN در کروموزم 5 بوجود می آید. وظیفه ژن OTULIN، رشد رگ های خونی جدید و سوخت و ساز سلول ها به منظور مبارزه با عفونت است.


بیماری otulipenia بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می شود. این بیماری به دلیل حمله سیستم ایمنی به بافت ها بوجود می آید. التهاب واکنش طبیعی بدن هنگام حمله سیستم ایمنی با باکتری ها و ویروس ها است. زمانی که سیستم ایمنی متوجه یک عامل خارجی می شود، شروع به ترشح یک ماده شیمیایی می کند که سبب تورم بافت ها می شود تا به این طریق بافت ها را از عامل خارجی دور کند.


این مطالعه نشان می دهد بیماری های التهابی به طور کلی بر اثر جهش در ژن OTULIN بوجود می آیند. محققان در جریان کشف این بیماری، به روش های درمان علایم بیماری نیز دست یافته اند و احتمال می دهند داروهای مهار کننده TNF مفید باشند. به علاوه این پژوهش در زمینه درک مسیرهای بیولوژیکی و پروتئین های تنظیم کننده سیستم ایمنی به محققان کمک می کند.


نتایج این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences. منتشر شده است.

 

چهارشنبه 3/6/1395 - 14:44
سلامت و بهداشت جامعه

شکستگی‌های استخوانی از آن اتفاقات ناراحت‌کننده‌ای است که برای بعضی افراد در طول زندگی‌شان می‌افتد‌. البته خوشبختانه بیشتر شکستگی‌ها طی یک یا چند ماه از طریق درمان‌های غیرجراحی یعنی گچ گرفتن و بستن آتل و گاهی نیز از طریق جراحی باز درمان می‌شوند. با این حال نوع و محل شکستگی و بویژه سن و شرایط عمومی فرد آسیب‌دیده، زمان و کیفیت ترمیم و درمان را در افراد مختلف متفاوت می‌کند.

 

 

 

بعلاوه باید توجه داشت برخی شکستگی‌ها نیز به دلیل پر خطر بودن نسبت به شکستگی‌های کم آسیب‌تر برای بهبود و درمان به توجهات و مراقبت‌های ویژه‌ای نیاز دارند‌. اما منظور از این شکستگی‌های خطرناک چیست‌؟

دکتر غلامعلی عکاشه، جراح و متخصص درباره شکستگی‌های خطرناک به جام‌جم می‌گوید: میزان خطر و احتمال مرگ و میر ناشی از شکستگی در بدن، به نوع درمان، محل شکستگی، باز بودن یا نبودن شکستگی و سن بیمار بستگی دارد. در واقع اگر منظور از خطر در شکستگی، مرگ و میر است باید گفت وقتی شکستگی در بخش‌های مختلف بدن همچون بازو، ساعد، ساق و لگن ایجاد شود، خطر مرگ و میر افزایش می‌یابد که این مساله معمولا بر اثر تصادفات بروز می‌کند.

دکتر حمیدرضا اصلانی، فوق‌تخصص جراحی آرتروسکوپی و طب ورزشی نیز با تاکید بر این که دررفتگی‌های مفاصل به دلیل آن که ممکن است روی عروق و اعصاب فشار وارد کنند نیاز به توجه خاص دارند به جام‌جم می‌گوید: یکی از خطرناک‌ترین شکستگی‌ها، شکستگی لگن است؛ چرا که با احتمال قطع خونرسانی به استخوان لگن و خطر از بین رفتن استخوان آن همراه است. همچنین آسیب دیدگی عروق و اعصاب پشت مفصل زانو به دلیل شکستگی نیز باید مورد توجه جدی قرار بگیرد. چون شکستگی در این ناحیه ممکن است منجر به پارگی درون عروق شود.

شکستگی در سنین بالا خطرناک تر است

دکتر عکاشه رئیس انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران با بیان این که شکستگی در سنین بالا در پی نارسایی و پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی و ریوی می‌تواند خطر مرگ نیز داشته باشد، می‌گوید: البته هر نوع شکستگی می‌تواند در سنین مختلف با ناتوانی همچون معلولیت و تأخیر در درمان همراه باشد.

دکتر اصلانی نیز در این باره اظهار می‌کند: یکی از خطراتی که افراد مسن را به دلیل ابتلا به پوکی استخوان تهدید می‌کند، آسیب‌دیدگی استخوان ناحیه مفصل ران به دلیل زمین‌خوردگی است. در واقع از آنجا که اندام تحتانی در این افراد مثل اهرم برای بدن عمل می‌کنند، هر نوع شکستگی در ناحیه پاها می‌تواند به بی‌حرکتی شخص و عوارض ناشی از آن از جمله مرگ منجر شود.

مراقب شکستگی‌های باز باشید

شکستگی باز یا شکستگی‌ای که بین استخوان و فضای بیرون بدن بروز کند، نسبت به بقیه شکستگی‌ها با خطرهای بیشتری همراه است و احتمال ایجاد عفونت، جوش نخوردن، بدجوش خوردن و حتی مرگ را به همراه دارد.

دکتر اصلانی با تاکید بر این که شکستگی‌های باز در کودکان خطرناک است و نیاز به توجه جدی‌تری دارد، توضیح می‌دهد: شکستگی‌های باز با خطر بروز عفونت همراه است و بویژه در کودکان باید مراقب بود این نوع شکستگی‌ها به عفونت نینجامد. البته بیشتر شکستگی‌ها در کودکان بجز شکستگی در ناحیه گردن، ران، قسمتی از آرنج و مچ پا از طریق درمان‌های بسته و بدون نیاز به جراحی بهبود می‌یابد.

وقتی خونرسانی به پاها مختل شود

به گفته دکتر عکاشه، در شکستگی‌های اندام تحتانی همچون شکستگی ران، ساق و مچ پا معمولا به خاطر خونرسانی اندام تحتانی، جوش‌خوردگی با تأخیر همراه است .

این جراح ارتوپدی می‌افزاید: بعلاوه با توجه به این که از طریق اندام‌های تحتانی، وزن بیمار به زمین منتقل می‌شود، در صورت شکستگی، راه رفتن و سلامت استخوان‌ها با چالش مواجه خواهد شد. به بیان دیگر، شکستگی اندام تحتانی اصولا سبب ناتوانی در راه رفتن می‌شود و بیشتر می‌تواند سبب بروز معلولیت شود.

از شکستگی ستون فقرات بترسید!

اکثر افراد بویژه در تصادفات از خطر بروز شکستگی در ناحیه گردن و ستون فقرات می‌ترسند. در واقع، چنین ترسی نابجا هم نیست، زیرا به گفته رئیس انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران، شکستگی ستون فقرات به دلیل عوارضی که بر سیستم عصبی ممکن است ایجاد کند، می‌تواند سبب فلج اندام‌ها، بی‌اختیاری و بی‌حسی اعضای بدن شود. بعلاوه گاهی شکستگی‌ها و دررفتگی‌ها با هم به وقوع می‌پیوندد که ‌در صورت بروز این مسأله، عوارض شکستگی و خطرات آن بیشتر و گاهی غیرقابل جبران است.

به گفته دکتر اصلانی آنچه هنگام بروز آسیب در گردن یا ستون فقرات شخص مهم است، حمل و نقل وی است. در چنین مواردی شخص آسیب‌دیده را باید با روش‌ها و ابزارهای حمایتی در نواحی آسیب‌دیده به مراکز درمانی منتقل کرد. چرا که احتمال بروز ضایعه عصبی پایدار بر اثر بی‌توجهی به نواحی آسیب‌دیده زیاد است.

7 نکته برای کمک به جوش خوردن استخوان‌ها

توجه داشته باشید برای جوش‌خوردن استخوان، سه عامل تعیین‌کننده هستند که اگر هر کدام از آنها دچار اشکال بشود، جوش‌خوردن استخوان به تاخیر می‌افتد و حتی ممکن است بدرستی صورت نگیرد:

 بی‌حرکتی محل شکستگی که با استفاده از گچ‌ و آتل‌ یا ابزاری به نام فیکساتور خارجی صورت می‌گیرد. حرکت هرچه سریع‌تر عضله شکسته شده که با کمک ابزار کمکی مثل واکر یا چوب زیربغل و نیز وزن‌گذاری یا وزن‌کشی روی عضله تا حد تحمل است.

 داشتن بستر خوب خون‌رسانی که هرچه شکستگی چند قطعه‌ای باشد یا شکستگی همراه با آسیب عضلات یا بافت‌های اطراف باشد خون‌رسانی سطحی‌تر و جوش‌خوردن دیر انجام می‌شود.

فراموش نکنید مصرف زیاد پاچه، پای مرغ و امثال آن نه‌تنها نقشی در جوش‌خوردن شکستگی‌ها ندارد، بلکه تاخیر جوش خوردن را نیز سبب می‌شود.

 کاهش وزن در افراد چاق به شرط این که ناگهانی نباشد و بنا به توصیه پزشک و طبق برنامه علمی باشد به جوش خوردن سریع‌تر شکستگی‌ها کمک می‌کند .

اگر شخصی، کمبود کلسیم و ویتامین داشته باشد، تجویز این مکمل‌ها به طبیعی شدن بدن کمک می‌کند و روند جوش خوردن را از کندی نجات می‌دهد.

سیگار یکی از عوامل مهم جوش‌نخوردن یا تاخیر در جوش خوردن استخوان‌ها بخصوص در افرادی است که سابقه بیماری‌های عمومی مثل دیابت و کم‌کاری بعضی از غدد را دارند.

 

پونه شیرازی‌

دانش و سلامت 

چهارشنبه 3/6/1395 - 14:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته