• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1315روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه
گوشی‌های هوشمند به دلیل داشتن توان بالای پردازشی و نیز ذخیره اطلاعات می‌توانند بسیاری از کارکردهای یک رایانه را برایمان داشته باشند. با وجود این، کوچک بودن صفحه‌نمایش آنها، یکی از اصلی‌ترین موانع موجود در مسیر استفاده راحت و بی‌دردسر از گوشی است. اما شاید سوپربوک (Superbook) بتواند این مشکل را حل کند.
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین ، سوپربوک در نگاه اول شبیه یک لپ‌تاپ معمولی به نظر می‌رسد، اما در واقع ابزاری است که امکان استفاده از توان پردازشی، اطلاعات و نیز اپلیکشین‌های گوشی را فراهم می‌کند. برای استفاده از سوپربوک، کافی است گوشی خود را از طریق کابل ویژه یو.اس.بی به این دستگاه متصل کنید.

سوپربوک می‌تواند ظرف چند ثانیه، همه اطلاعات و اپلیکشین‌های گوشی را شناسایی کرده و به‌این‌ترتیب می‌توانید از آنها با همان شیوه استفاده از لپ‌تاپ (از طریق منوهایی شبیه ویندوز و نیز ماوس) استفاده کنید. 
چهارشنبه 10/6/1395 - 11:15
سلامت و بهداشت جامعه
چاقی و اضافه وزن یکی از مشکلات زندگی کم‌تحرک امروز است. راه‌های متعددی برای کاهش وزن پیشنهاد شده است. یکی از جدیدترین این شیوه‌ها «نوردرمانی» است که در آن با استفاده از نور، بخشی از چربی شکمی بدن سوزانده می‌شود.
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین ، کمربند طبی نوردرمانی با نام «لومی‌دایت» (LumiDiet) وسیله‌ای است که از این فناوری بهره می‌برد.

این کمربند 500 گرمی را می‌توان به دور کمر بست. در این صورت، لامپ‌های LED موجود در آن می‌تواند با تابش نور به پوست شکم، فرآیند آب شدن آنها را تسریع کند. طراحان این کمربند توصیه می‌کنند کاربر هر روز دو بار و هر بار 30 دقیقه از این دستگاه استفاده کند.

گفتنی است باتری این کمربند با هر بار شارژ، تا چهار ساعت (یعنی هشت جلسه) کار می‌کند. کمربند لومی‌دایت در حال حاضر با قیمت 245 دلار به مشتریان عرضه می‌شود. 
چهارشنبه 10/6/1395 - 11:12
سلامت و بهداشت جامعه
آلودگی هوا آسیب‌های زیادی به سلامت ما وارد می‌کند، به همین دلیل در سال‌های اخیر بازار انواع دستگاه‌های تصفیه هوا حسابی داغ شده است. در این میان، یک تیم نوآور به فکر ساخت کوچک‌ترین دستگاه تصفیه هوا افتاده که براحتی قابل حمل بوده و در هر جایی بتوان از آن استفاده کرد.
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین ، این تلاش‌ها به ساخت «بریث‌ایر» (BreatheAir) انجامید. این گجت با ابعاد 3 در 6.5سانتی‌متر، کوچک‌ترین دستگاه در نوع خود در دنیا به شمار می‌رود که با تولید اتم‌هایی با بار منفی (که آنیون نامیده می‌شود) ذرات آلاینده موجود در هوا را جذب می‌کند.

به‌این‌ترتیب، برخلاف بسیاری از دستگاه‌های تصفیه هوا، در بریث‌ایر خبری از انواع فیلتر نیست. بریث‌ایر دارای یک باتری قابل شارژ است که با هر بار شارژ می‌تواند تا 30 ساعت انرژی مورد نیاز دستگاه را تامین کند. قیمت این گجت 89 دلار است. 
چهارشنبه 10/6/1395 - 11:9
سلامت و بهداشت جامعه
شرکت چینی Dlodlo که در زمینه تولید تجهیزات واقعیت مجازی فعالیت می کند، طی کنفرانسی که در هشتم آگوست در شهر نیویورک، آمریکا برگزار کرد از محصولی که آن را نخستین هدست واقعیت مجازی جهان با طراحی مشابه با یک عینک واقعی می داند، رونمایی کرد.
 
 
 
 

 

هدست واقعیت مجازی Glass V1 به طور قابل توجهی نازک‌تر و جذاب‌تر از مدل های پیشین خود است. در ساخت این هدست از فیبر کربن و سیلیکون دوستدار پوست استفاده شده و از دیگر ویژگی های آن می توان به وضوح نمایش ۲۴۰۰ در ۱۲۰۰ پیکسل، میدان دید ۱۰۵ درجه، الگوریتم پیش بینی اختصاصی که به منظور کاهش سرگیجه، تاخیر پویا را به حداقل می رساند، و اصلاح خودکار اعوجاج اشاره کرد.

 
چهارشنبه 10/6/1395 - 11:8
سلامت و بهداشت جامعه
دانشمندان هشدار دادند که استفاده از یک عینک آفتابی به مدت بیش از دو سال، ممکن است به کوری چشم منجر شود.
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از العالم، روزنامۀ انگلیسی دیلی میل نوشت: شیشه های عینک آفتابی، به مرور زمان، زیر تابش اشعۀ خورشید فرسوده می شوند و این مسالۀ سبب می شود شیشه های عینک قادر به جلوگیری از نفوذ اشعۀ ماورای بنفش نباشد و این اشعه، به چشم نفوذ کند.

با توجه به این که اشعۀ ماورای بنفش می تواند آسیب هایی جبران ناپذیر به چشم بزند، استفاده نکردن از عینک آفتابیِ سالم می تواند شخص را در معرض کوری قرار دهد.

پژوهشگران برزیلی در تلاش هستند از طریق برخی آزمایش ها به معیارهای لازم برای عینک آفتابی باکیفیت برسند.
بر اساس اعلام کارشناسان، استفاده نکردن از عینک آفتابی سالم، می تواند موجب ابتلای چشم به "اودیما" شود و آن، نوعی از تجمع مایع در چشم است که با ایجاد تورم، سبب لرزش دید می شود.
علاوه بر آن، امکان دارد که چشم بسته شود و شخص به تاری دید دچار شود یا بخشی از سفیدی چشم، زرد و بقیه بافت چشم قرمز شود و به دیدِ شخص، آسیب برساند یا شبکیۀ چشم را که بخش اعظم دیدن به عهدۀ آن است، آسیب ببیند.

"لیلیان ونتورا" استاد دانشگاه سائوپائولو در این خصوص گفت: سلامتی چشم، به ویژه در کشورهای واقع بر روی خط استوا مایۀ نگرانی همگانی است، زیرا به ویژه در فصل گرما، میزان اشعه ماورای بنفش در این کشورها به شدت زیاد می شود و عینک های آفتابی که در کشورهای واقع در جنوب خط استوا استفاده می شوند، از کیفیت لازم برخوردار نیستند.
در حال حاضر، برای تعیین کیفیت عینک های آفتابی، در کشورهای اروپایی، استرالیا، نیوزیلند و بخش هایی از آمریکای جنوبی، آزمایشی یکسان در دستور کار قرار گرفته است.
در این آزمایش، نور خورشید شبیه سازی می شود و لامپی 450 واتی به مدت 50 ساعت از فاصله 30 سانتیمتری به عینک ها تابانده می شود.
با این حال، لیلیان بر این باور است که این آزمایش فاقد کارایی لازم است و نمی تواند کیفیت عینک ها را به صورتی دقیق ارزیابی کند. 
چهارشنبه 10/6/1395 - 11:5
سلامت و بهداشت جامعه

تیپ بدن و رژیم غذایی مخصوص خود را بشناسید

 

"بدن سیب شکل":بیشترین میزان چربی در ناحیه اطراف شکم پاهای بلند و باریک / "بدن گلابی شکل":بالا تنه باریک و تمام وزن آنها در باسن و ران ها ذخیره شده/"بدن ساعت شنی شکل" توزیع برابر وزن در سراسر بدن.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصر ایران ، نوع بدن (Body Type) انسان تنها ظاهر یک فرد را توصیف نمی کند. در حقیقت، نوع بدن می تواند شیوه واکنش سیستم بدن شما به غذاهایی که می خورید و همچنین ویژگی های هورمونی شما را توصیف کند. حتی بر اساس نوع بدن یک فرد می توان بهترین تمرینات ورزشی را برای کمک به کاهش وزن وی تعیین کرد.

انواع بدن می توانند در سه دسته سیب شکل، گلابی شکل و ساعت شنی شکل طبقه بندی شوند. افرادی که دارای نوع بدن سیب شکل هستند بیشترین میزان چربی را در ناحیه اطراف شکم دارند و دارای پاهای بلند و باریک هستند. افرادی که بدن گلابی شکل دارند دارای بالا تنه باریک بوده و تمام وزن آنها در باسن و ران ها ذخیره شده است. در نهایت، افرادی با بدن ساعت شنی شکل دارای توزیع برابر وزن در سراسر بدن خود هستند.

نوع بدن ساعت شنی شکل دارای بهترین سوخت و ساز است، در شرایطی که نوع بدن گلابی شکل به طور معمول با نرخ پایین سوخت و ساز و موضوع وزن دست و پنجه نرم می کند.

هر نوع بدن نسبت به دیگری متفاوت است و به روش های مختلف چربی ذخیره می کند که به ایجاد اشکال مختلف منجر می شود. هنگامی که سوخت مورد نیاز بدن را بر اساس نوع بدن خود تنظیم می کنید احتمالا نسبت به سرعت سازگاری و واکنش آن به برنامه غذایی خود شگفت زده خواهید شد. بر همین اساس، در زمینه بهبود سطوح انرژی و کاهش وزن شرایط راحت‌تری را تجربه خواهید کرد.

برای بهبود سوخت و ساز و تسریع کاهش وزن در ادامه راهنمایی خلاصه از این که بر اساس نوع بدن چه چیزهایی باید در رژیم غذایی وجود داشته باشند و چه چیزهایی باید حذف شوند را ارائه می کنیم.

نوع بدن سیب شکل

این نوع بدن، که به نام اندومورف نیز شناخته می شود، با انتشار انسولین و کورتیزول بیش از اندازه به همراه ذخیره چربی در اطراف ناحیه شکم سر و کار دارند. تناسبات یک بدن سیب شکل تحت تاثیر سطوح بالاتر آندروژن قرار می گیرد که به ذخیره بافت چربی اضافه در اطراف سینه، دور کمر و پشت منجر می شود. وزن اضافی در اطراف ناحیه شکم با برخی تهدیدات سلامت از جمله خطر افزایش یافته بیماری قلبی، دیابت و سرطان مرتبط است.

با این وجود، ران ها و بازوها به طور کلی در این نوع بدن باریک و بدون وزن اضافی هستند. افرادی که دارای این نوع بدن هستند به طور معمول قد کوتاه‌تری دارند. به نظر می رسد این افراد به سرعت وزن اضافه می کنند، اما خبر خوب این است که به سرعت نیز وزن از دست می دهند.

تمام کاری که افراد دارای بدن سیب شکل باید انجام دهند زیر نظر داشتن رژیم غذایی است تا هرچه سریع‌تر به شکل دلخواه و مناسب باز گردند. به خاطر داشته باشید که چربی های شکمی سریع‌تر از چربی های ذخیره شده در ناحیه باسن و ران شکسته می شوند. یک سبک زندگی نشسته و کم تحرک به هیچ عنوان برای افرادی با نوع بدن سیب شکل توصیه نمی شود.

تغذیه برای بدن سیب شکل

اگر دارای نوع بدن سیب شکل هستید باید میزان کالری دریافتی روزانه خود را زیر نظر داشته باشید. بر همین اساس، باید یک رژیم غذایی با توزیع متعادل از درشت مغذی ها مانند 30 درصد کربوهیدرات، 35 درصد پروتئین و 35 درص چربی را هدف گذاری کنید.

روی دریافت مقادیر بالای پروتئین و سبزیجات با میزان برابر از چربی های سالم متمرکز شوید. نیاز خود به کربوهیدارت ها را با مواد غذایی مفید مانند میوه ها و سبزیجات تامین کنید. از مصرف مواد غذایی با کربوهیدارت بالا پرهیز کنید زیرا به راحتی تبدیل به قند می شوند که سرانجام به صورت چربی در بدن ذخیره می شود. در همین راستا، خوردن مواد غذایی با کربوهیدارت بالا یک بار در هفته را مد نظر قرار دهید.

چه چیزی بخوریم؟

چربی های اشباع نشده سالم: این چربی های دوستدار قلب در آجیل (گردو و بادام)، دانه ها (شنبلیله، جو، چیا)، روغن زیتون، روغن نارگیل، کره های آجیل و پنیر پر چرب یافت می شود. مواد غذایی حاوی این چربی های سالم به حفظ سطوح قند خون، محدود کردن ترشح انسولین اضافی، سرکوب لپتین، کاهش واکنش انسولین پس از غذا، و تعادل سطوح گلوکز و انسولین در بدن کمک می کنند.

چربی های ضد التهابی: این چربی ها در آووکادو، روغن زیتون، ماهی سی باس، ماهی سالمون و غلات سبوس دار مانند جو و گندم سیاه یافت می شوند. این مواد غذایی به تثبیت سطوح قند خون در بدن و همچنین کنترل سطوح کورتیزول کمک می کنند.

لوبیا سفید: این ماده غذایی منبع طبیعی از فسفاتیدیل‌سرین، یک ماده شیمیایی که به کاهش سطح کورتیزول (هورمون استرس) در مغز کمک می کند، است. همچنین لوبیا سفید حاوی فیبر است که به تعادل و تثبیت سطوح انسولین در بدن کمک می کند.

بلوبری: بلوبری حاوی ترکیبات زیست‌فعال ویژه است که به افزایش حساسیت انسولین و کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کند.

شکلات تلخ یا پودر کاکائو: کاکائو موجود در شکلات تلخ به مهار آنزیم هایی که حفظ سطوح فشار خون در بدن را محدود می سازند، کمک می کند. افزون بر این، این ماده غذایی سروتونین را افزایش می دهد که یک ماده شیمیایی با اثر ضد افسردگی است و به کاهش سطوح کورتیزول در خون کمک می کند. از این رو، در تسکین استرس و بهبود افسردگی موثر است.

پروتئین پاک: گوشت مرغ، گوشت ماهی و گوشت گاو به کاهش سطوح لپتین در بدن کمک می کنند. این شرایط در نهایت به بهبود سوخت و ساز و چربی سوزی سریع‌تر منجر می شود.

سبزیجات برگ دار: اسفناج، کلم پیچ، کلم، و دیگر سبزیجات سبز برگ بدن را وارد وضعیت چربی سوزی می کنند. به جای دخیره چربی، با مصرف این مواد غذایی بدن حذف چربی از سلول ها را آغاز می کند.

سیب ارگانیک: سیب به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در خون کمک می کند.

چه چیزی نخوریم؟

شیرین کننده های مصنوعی: غذاهای حاوی آسپارتام و شیرین کننده های مصنوعی که انسولین را افزایش می دهند به افزایش هوس غذا خوردن و اضافه وزن منجر می شوند.

قهوه یا نوشیدنی های کافئین دار: این نوع از نوشیدنی ها به افزایش سطوح کورتیزول و انسولین منجر می شوند.

کربوهیدارت های پالایش شده: غذاهایی مانند برنج، پاستا و نان سفید چربی کمی دارند اما موجب افزایش قند خون می شوند که می تواند به افزایش استرس در بدن و گرسنگی بیشتر منجر شود.

غذاهای شیرین شده با فروکتوز یا شربت ذرت با فروکتور بالا: این مواد غذایی موجب افزایش میل و اشتها به غذا خوردن می شوند.

غذاهایی با قند بالا: غذاهایی با قند بالا مانند کیک، کلوچه و دونات سطوح انسولین را در خون افزایش داده و به افزایش وزن منجر می شوند. مواد غذایی مانند انبه، آناناس، انگور، ماست های طعم دار و نوشیدنی های انرژی‌زا نیز شرایطی مشابه ایجاد می کنند.

مواد غذایی بی مصرف: مواد غذایی بی مصرف مانند چیپس، پیتزا، همبرگر، و غیره سرشار از چربی و کربوهیدارت هستند و باید از خوردن آنها پرهیز کنید.

نکته: فردی با نوع بدن سیب شکل نسبت به کربوهیدارت های سالم مانند سیب زمینی شیرین، برنج قهوه ای و نخود نیز حساس است و این مواد غذایی نیز می توانند به افزایش وزن منجر شوند.

بدن گلابی شکل

بدن گلابی شکل که به نام اکتومورف نیز شناخته می شود با استروژن بیش از اندازه و تمایل به افزایش وزن در اطراف باسن و ران ها سر و کار دارد. تسلط استروژن به شرایطی مانند افزایش چربی سمی، حبس آب، نفخ و دیگر موضوعات سلامت منجر می شود. افرادی با بدن گلابی شکل به طور معمول دارای بالا تنه کوچک‌تر به همراه مقداری وزن اضافی در اطراف بازو ها و سینه هستند.

هنگامی که بحث کاهش وزن مطرح می شود، افراد دارای بدن گلابی شکل بیشتر دچار سرخوردگی می شوند زیرا چربی سوزی در این افراد به واسطه ذخیره چربی در اطراف باسن و ران ها دشوار است. به بیان دیگر، برای افراد دارای بدن گلابی شکل کاهش وزن در دیگر نقاط بدن آسان‌تر است. مصرف مواد غذایی که تولید استروژن را محدود می سازند به این افراد در کاهش وزن کمک می کند.

هنگامی که بحث سلامت مطرح می شود، افراد دارای بدن گلابی شکل خوش شانس هستند. برخلاف چربی شکمی، چربی ذخیره شده در اطراف باسن و ران ها به طور معمول خطر بیماری قلبی و دیابت را افزایش نمی دهد. این نوع چربی مقاومت انسولین را کاهش می دهد و کلسترول خوب (HDL) را افزایش می دهد.

تغذیه برای بدن گلابی شکل

سوخت و ساز سریع نکته مثبت در افراد دارای بدن گلابی شکل است. از این رو، فرد باید نسبت به مصرف کافی از کالری و کربوهیدارت اطمینان حاصل کند. در همین راستا، درشت مغذی ها را می توانید این گونه تقسیم کنید: 50 درصد کربوهیدارت، 25 درصد چربی و 25 درصد پروتئین.

برای فردی با بدن گلابی شکل دنبال کردن یک رژیم غذایی کم چربی خوب است و به شکستن چربی ذخیره شده در قسمت پایین تنه کمک می کند.

چه چیزی بخوریم؟

تخم کتان: تخم کتان یک ماده غذایی با ویژگی فیتواستروژنیک ضعیف است و از این رو به حذف استروژن اضافی از بدن کمک می کند.

سبزیجات چلیپایی: سبزیجاتی مانند کلم، گل کلم، شاهی و دیگر سبزیجات برگ سبز دیگر که حاوی مقادیر زیاد از مواد مغذی گیاهی (سولفورافان و ایزوتیوسیانات) هستند به کاهش استروژن کمک می کنند.

لبنیات و گوشت قرمز ارگانیک: این مواد غذایی به کاهش سطح هورمون استروژن کمک می کنند.

لبنیات کم چرب: کلسیم موجود در لبنیات کم چرب به تنظیم روش ذخیره، انباشتگی و شکستن چربی در بدن کمک می کند.

میوه ها و سبزیجاتی با فیبر بالا: مواد غذایی مانند کنگر فرنگی و چغندر سرشار از فیبر هستند و از این رو به کاهش استروژن در بدن کمک می کنند.

جوانه کلم بروکلی: جوانه کلم بروکلی منبعی فوق العاده برای سولفورافان است که به کاهش سطح استروژن کمک می کند. افزون بر این، مواد مغذی گیاهی موجود در آن خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

جوانه لوبیا: جوانه لوبیا سرشار از گلوتاریک اسید است که جذب دوباره استروژن توسط دستگاه گوارش را محدود می کند. از این رو، استروژن بیشتری دفع می شود.

غلات کامل: غلات کامل مانند کینوا، جو و گندم سیاه منابع فوق العاده برای فیتواستروژن و پلی فنل های ضد استروژن هستند که به کاهش استروژن کمک می کنند.

پروتئین بدون چربی: پروتئین های بدون چربی حاوی لیزین و ترئونین هستند که این ترکیبات به عملکرد مناسب کبد و سوخت و ساز استروژن کمک می کنند.

چه چیزی نخوریم؟

لبنیات پر چرب، توفو و محصولات تخمیر نشده سویا: این قبیل مواد غذایی سطوح استروژن را در بدن افزایش می دهند.

کافئین: نوشیدن بیش از اندازه قهوه و دیگر نوشیدنی های حاوی کافئین می تواند به افزایش سطوح استروژن منجر شود.

کربوهیدارت های سفید/پاستا: این مواد غذایی از کربوهیدارت های با میزان قند بالا هستند که به حبس آب و ذخیره چربی در پایین تنه کمک می کنند.

گوشت های فرآوری شده: این قبیل گوشت ها حاوی چربی زیادی هستند که به افزایش سطوح استروژن منجر می شود. افزون بر این، آنها حاوی نمک فراوان هستند که به حبس آب منجر می شود.

الکل: نوشیدن الکل تولید استروژن را در بدن افزایش می دهد که هر چه بیشتر خطر ابتلا به سرطان های مرتبط با هورمون مانند سرطان پستان را افزایش می دهد.

چربی های مضر: چربی های مضر شامل روغن های هیدروژنه و نیمه هیدروژنه می شوند. این چربی ها تولید استروژن را افزایش می دهند.

چربی های التهابی: چربی های التهابی شامل بیشتر روغن های گیاهی مانند آفتابگردان، نخل و پنبه دانه می شوند که سطوح استروژن را در بدن افزایش می دهند.

چربی های اشباع: این چربی ها منشا حیوانی دارند که از جمله مواد غذایی شامل آنها می توان به لبنیات پر چرب و گوشت های قرمز اشاره کرد.

بدن ساعت شنی شکل

بدن ساعت شنی شکل در جایی میان بدن سیب شکل و بدن گلابی شکل قرار می گیرد. این نوع از شکل بدن به نام مزومورف نیز شناخته می شود. افرادی که دارای بدن ساعت شنی شکل هستند با میزان پایین هورمون تیروئید سر و کار دارند و وزن آنها به صورت برابر در تمام بدن توزیع شده است.

این نوع بدن به طور معمول دارای ظاهری نرم و گرد با ساختار عضلانی و تراکم توده بدنی در بازوها، سینه، زانوها و قوزک پاها است. افرادی که دارای این نوع بدن هستند ظاهری لاغر اما ورزشی داشته و میزان چربی در بدن آنها کم است. افرادی که دارای بدن ساعت شنی شکل هستند از سلول های ماهیچه ای پاسخگو و سوخت و ساز بالا بهره می برند. به واسطه سوخت و ساز بالا این افراد به راحتی چربی می سوزانند. این افراد بدون تلاش خاصی و با توجه به مواد غذایی مصرفی می توانند وزن اضافه کنند یا آن را کاهش دهند.

تغذیه برای بدن ساعت شنی شکل

از آنجایی که این نوع بدن بین نوع سیب شکل و گلابی شکل قرار می گیرد باید درشت مغذی های خود را به صورت مساوی بین کربوهیدارت ها، پروتئین ها و چربی ها تقسیم کنید. دریافت یک سوم از مجموع کالری دریافتی از هر یک از این سه گروه را مد نظر قرار دهید.

چه چیزی بخوریم؟

سبزیجات خام و میوه ها: میوه ها و سبزیجات مختلف مانند سیب، پرتقال، گلابی، تربچه، هویج و سبزیجات سبز برگ را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

غلات سبوس دار: بلغور جو دوسر، کینوآ و گندم سیاه را در رژیم غذایی منظم خود قرار دهید.

گوشت گاو: گوشت گاو منبع طبیعی از ید، آهن، اسیدهای چرب قدرتمند و اسید لینولئیک است.

ماست یونانی: ماست یونانی حاوی پروتئین فراوان و کربوهیدارت و چربی کم است و گزینه ای خوب برای افزایش انرژی و کاهش وزن محسوب می شود.

جلبک دریایی و کلپ: این مواد منابع فوق العاده برای ید هستند. ید در تولید تیروکسین نقش دارد که هر چه بیشتر به تنظیم و بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کند.

روغن نارگیل: این ماده به کاهش چربی شکمی و افزایش انرژی کمک می کند.

آجیل برزیلی: آجیل برزیلی سرشار از سلنیم است که برای تیروئید فوق العاده خوب است.

چه چیزی نخوریم؟

نوشیدنی های کافئین دار: چای، قهوه، و شکلات داغ و همچنین نوشیدنی های انرژی‌زا که حاوی کافئین هستند برای فردی با بدن ساعت شنی شکل چندان خوب نیستند.

کربوهیدرات های پالایش شده: از کربوهیدارت های پالایش شده مانند آرد، و محصولاتی که حاوی آرد سفید هستند مانند نان سفید و پاستا پرهیز کنید.

سویا تخمیر نشده: این ماده می تواند سطوح استروژن را افزایش دهد که در عملکرد درست تیروئید اختلال ایجاد می کند.

فلوراید و آب کلردار: این مواد در عملکرد تیروئید اختلال ایجاد می کنند.

تیروئیدسازها: مواد غذایی مانند کلم، بروکلی، گل کلم، جوانه بروکسل، سیب زمینی شیرین، ذرت، لوبیا، و محصولات سویا می توانند در سنتز هورمون تیروئید به صورت سالم اختلال ایجاد کنند و به بزرگ شدن این غذه منجر شوند.

بادام زمینی و کره بادام زمینی: این مواد غذایی بسیار اسیدی و التهابی هستند و در عملکرد تیروئید اختلال ایجاد می کنند.

ماهی با جیوه بالا: ماهی هایی مانند شاه ماهی خال مخالی، کوسه، شمشیر ماهی و بیشتر ماهی های تن در عملکرد تیروئید اختلال ایجاد می کنند. 

سه شنبه 9/6/1395 - 16:30
سلامت و بهداشت جامعه

آمارهای متعدد نشان می دهد که زنان ایرانی پنج برابر بیش از زنان خاور میانه آرایش می کنند و ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایش در خاورمیانه و رتبه هفتم را در میان کشورهای جهان را دارد.

 

 

 

 

 

زیبایی را همه دوست دارند، همانگونه که خدا زیبایی را دوست دارد، اما زیبا شدن به شکل استفاده افراطی از لوازم آرایش وقتی به شکل افراط در آید، هم صدمات جدی به جسم می‌زند و هم روان فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
Image result for ‫مصرف لوازم آرایش در جامعه‬‎

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از سلامت آنلاین، آمارهای متعدد نشان می دهد که زنان ایرانی پنج برابر بیش از زنان خاور میانه آرایش می کنند و ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایش در خاورمیانه و رتبه هفتم را در میان کشورهای جهان را دارد. 

در طول تاریخ، آرایش صورت و مرتب بودن عادت و رسم زنان ایرانی بوده است، اما در جامعه امروز، آرایش کردن تا به جایی پیش رفته که شکل یک ناهنجاری اجتماعی به خود گرفته است.

آرایش بی حد و مرز زنان و دختران، بحران و مرض جدی است که فراتر از یک عادت به شکل اعتیادی مزمن بروز یافته است، اعتیادی که هم به زیبایی و سلامت افراد آسیب می رساند و هم اقتصاد کشور را دچار لطمات عدیده ای می کند. کاهش سن آرایش تا ۱۴ سالگی و همچنین استفاده هفت درصدی مردان و پسران ایرانی از لوازم آرایشی، شمایل بحرانی این مساله را نمایان تر می‌کند.

مصرف افراطی لوازم آرایشی نوعی عادت و یا نوعی اعتیاد است، دریافت بازخوردهای مثبت، جلب نظر، تایید، توجه و تشویق دیگران در تکرار و تثبیت و تبدیل شدن مصرف لوازم آرایش به عادت، نقش موثری دارد، این در حالی است اعتیاد به مصرف لوازم آرایشی رفتار غیرمنطقی، خارج از کنترل و خودکاری است که نوعی اختلال روانشناختی محسوب می شود و با برخی از اختلالات شخصیت به وی‍ژه اختلال شخصیت نمایشی مرتبط است، معمولا در این راستا فرد کمبودهای عاطفی و رشد ناکافی شخصیت خویش را با ارایش های غلیظ و افراطی بروز می دهد.

برای برخی از خانم ها گم شدن کیف لوازم آرایشی، مترادف با مصیبت بزرگی چون فقدان و یا مرگ یکی از عزیزان است، برخی از زنان آنچنان به استفاده از لوازم آرایشی عادت و گاه اعتیاد پیدا کرده اند که حتی قبل از شستن صبحگاهی صورت، اول سراغ میز آرایش می روند.

پیداکردن نشانه های علاقه مندی افراطی به آرایش زیادی چندان دشوار نیست، بی تردید اگر شما بیش از اندازه متمایل به آرایش باشید، احتمالا خودتان از این امر آگاهید اما از اعتراف به آن هراسانید و به طور حتم از مواجهه با آن امتناع می کنید.

با پاسخگویی به سوالات زیر می توانید دریابید تا به چه حد دچار اعتیاد به استفاده از لوازم آرایشی هستید؟

دیگران به شما می گویند زیاد از حد آرایش می کنید؟ آیا هرگز زندگی خود را بدون آرایش تصور نمی کنید؟آیا بیرون رفتن از چاردیواری خانه با صورت بی آرایش، برایتان ماموریتی غیر ممکن است؟ آیا بخاطر نداشتن آرایش و یا پاک شدن آرایش از رفتن به امکانی چون ساحل، استخر، باشگاه و ... امتناع می کنید؟

آیا دیگران و حتی خودتان، بدون آرایش خود را نمی شناسید؟ آیا دایما بدون هیچ دلیل موجهی آرایش خود را تمدید می کنید و از اضافه کردن لایه های بیشتر مواد آرایشی به چهره خود احساس رضایت و خشنودی می کنید؟ آیا محصولات آرایشی شما به اندازه کافی دوام نمی آورند؟

زیر خط اعتماد به نفس
Image result for ‫مصرف لوازم آرایش در جامعه‬‎
در جوامع مدرن، شیک بودن در سادگی و مرتب بودن است و هرگز مترادف با استفاده زیاد از لوازم آرایش تعریف و معنا نمی شود؛ این در حالی است که تب و تاب خودآرایی در جوامع در حال توسعه، هر روز بیش از دیروز است.

برخی از زنان و دختران به منظور تطابق با الگوهای زیبایی وارداتی و مورد مقبول واقع شدن، بسیار آرایش می کنند، در واقع آرایش کردن برای آنان به نوعی خودنمایی و راهی برای اثبات این مهم است که " من زشت نیستم"!

به نظر می رسد این گروه از زنان، نیازمند تایید دیگران هستند و برای کسب این تایید حاضر به انجام هر عملی هستند چه بسا اگر این مقبولیت اجتماعی را به دست نیاورند، نمی توانند خود را باور کنند و یا خلا اعتماد به نفس شان را پُر کنند، چه بسا آرایش افراطی برخی از زنان، به دلیل اعتماد به نفس پایین و خودپنداره منفی نسبت به خویش است،

زیبایی بخاطر مردان
Image result for ‫مصرف لوازم آرایش در جامعه‬‎

توجه به زیبایی و خودآرایی در برخی از زنان در حال تبدیل شدن به نوعی بحران اجتماعی است، بعضی از زنان برای اطمینان پیدا کردن از مقبولیت ظاهری، جلب توجه و تایید و حمایت مردان، به صورت کاملا افراطی به این الگوی زیبایی روی آورده اند، متاسفانه این مساله به یک عادت مخرب تبدیل شده، تا انجایی که برخی از زنان، خود را بدون آرایش بی هویت می دانند و حتی حاضر به حضور بدون ارایش در جامعه، بخصوص در معاشرت با مردان نیستند.

چشم و هم چشمی های رسانه ای برای زیباترشدن
حساسیت و دقت نظر روز افزون به وضعیت ظاهر و زیبایی از جمله دغدغه های زنان امروزی است، در بررسی و واکاوی علل روی آوردن زنان به استفاده از لوازم آرایشی و حتی جراحی هایی برای زیباتر شدن، توجه به نقش پر اهمیت رسانه ها در تشدید این مهم، امری ضروری و غیر قابل کتمان است.

رسانه های مختلف با معرفی و تبلیغ مدام نوعی از الگوی زیبایی که صرفا با انجام جراحی های زیبایی و مصرف هر چه بیشتر لوازم آرایشی قابل دسترسی است، توانسته اند سعادت انتزاعی را در ذهن زنان و دختران متبلور کنند که دست نیافتن به آن، عین ناامیدی و یاس است و منجر به تزلزل شخصیت و شکست روانی می شود. ترویج فرهنگ مصرف لوازم آرایشی توسط هنرپیشه های رسانه ای باعث شده است که آرایش چهره به مثابه یک عمل اجتماعی مستقل زنانه تعریف شود که کسب منافع فردی و اجتماعی، از حداقل ترین پیامدهای آن نیز باشد.

زنان با مصرف لوازم آرایشی، از یک سو، باعث بسط الگوهای اجتماعی چشم و هم چشمی برای زیبایی می شوند و از سوی دیگر، به مصرف متظاهرانه زیبایی در عرصه های مختلف اجتماعی دامن می زنند که تنها به منظور هر چه بیشتر کردن مالکیت های مادی و نشانه ای انجام می گیرد، حقیقت دردناکی که آسیب های، گاه جبران ناپذیر آن، لطمات عدیده ای را بر روح و روان زنان وارد می کند.

وقتی زیبایی، شرط استخدام است

اگر صفحات نیازمندی روزنامه را ورق بزنید، حتما به کرات با این جمله مواجه می شوید:" به یک خانم آراسته جهت کار نیازمندیم"! متاسفانه تقاضای اجتماعی نامناسب در زمینه اشتغال زنان، باعث شده است برخی از زنان و دختران برای یافتن شغل و یا دریافت حقوق مناسب و... ترغیب به استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی شوند، از سوی دیگر، شرکت ها، مغازه ها و ... شرط اول استخدام بانوان و رکن اصلی موفقیت کاری شان را منوط به خانم های آراسته و ارایش کرده ای می دانند که می توانند جذب مشتری زیادتری داشته باشند، واقعیت تلخی که زنان جویای شغل را مجبور به پذیرش هویت های نمادینی می کند که با گذر اندک زمانی نیز، به عنوان بخشی نهادینه شده از حقیقت وجودشان آشکار می شود.

وقتی فرهنگ دچار آشفتگی می‌شود
Image result for ‫اعتیاد خطرناک؛ نه به مواد، به لوازم آرایش!‬‎
گرفتار امدن دراشفتگی فرهنگی دلیل دیگری است که این گرداب را سهمگین تر می کند، الگوهای تاریخی، عرفی و فرهنگی ما در زمینه زیبایی و آراستگی به شدت رو به افول و نابودی است، سالیان سال است که زنان ایرانی از الگوهایی تبعیت می کنند که ویژه فرهنگهای دیگر و حتی قشرهای بخصوصی از آن فرهنگ است، بی تردید وقتی الگویی برای فرهنگی متناقض باشد و متناسب با آن نیز ساخته نشود، اشفتگی حداقل ترین پیامد منفی آن خواهد بود.

مردان هم آرایش می‌کنند
Image result for ‫مردان هم آرایش می‌کنند‬‎

رواج استفاده از لوازم آرایشی در پسران و آقایان نیز مد به روزی است که جای بحث فراوان دارد، امروزه در سطح شهر با مردانی مواجهه می شویم که همچون زنان ابرو برداشته اند، مویی آرایش کرده اند و چهره به رنگ و لعابی آمیخته اند، آنچنان که گویی ظاهر زنانه شان بیش از هیبت مردانه شان جلوه گیری می کند.

همانطور که پیشتر بیان شد، زنان نسبت به مردان حساسیت و توجه بیشتری به زیبایی و استفاده از لوازم آرایشی دارند، به عبارت دیگر، توجه به زیبایی، یک گفتمان زنانه است، حال روی اوردن مردان به زیبایی و آرایش، به معنای قدرت تاثیر گذاری این گفتمان زنانه بر مردان است که مردان از این خصلت زنانه، کتمان مردانه ای راشکل می دهند که دیگر مبتنی بر برابر خواهی با زنان نیست.

الگوپذیری از جوامع غربی و تفکرات دیگران، تقلید از گروه های ضد فرهنگ نظیر خواننده ها و بازیگران اروپایی نظیر هوی‌متال، وسپ، رپ و ...، عدم اعتماد به نفس، گرایش به خودنمایی، اختلالات جنسیتی گرایشات ناسالم یا انحرافات جنسی، عدم آشنایی و متعاقب آن عدم همانندسازی با ویژگی های مردانه ناب از جمله دلایلی است که باعث شده است مردان نیز چون زنان متمایل به آرایش شوند و از رفتاری کاملا زنانه تقلید کنند، چه بسا چنین رفتاری جزء نیازهای طبیعی مردان به شمار نمی‌رود.

حرف آخر
Image result for ‫آرایش بخاطر مردان‬‎

برای مقابله با این مساله چه باید کرد؟ آیا به راستی به غیر از آرایش و آراستن ظاهر راه دیگری برای نشان دادن ارزش های وجودی وجود ندارد؟ فارغ از علتهای بیان شده، خوددوستداری مولفه فراموش شده خویشتن بسیاری از افراد است که تنها راه یادآوری و جبران آن با توسل به نقابهای فریبنده ممکن شده است.

نقابهایی که چون ماسک زیبنده بر حقیقت وجود هستند و خویشتن حقیقی را برای همیشه پنهان و کتمان می کنند. برای دوست داشته شدن باید خود را دوست داشت و به خویش انچنان که هستیم و خواهیم بود، اعتماد کرد و اطمینان داشت.

بنابراین، پرورش و تقویت اعتماد به نفس، اولین گام برای کنار گذاشتن استفاده از لوازم آرایشی است. اگر گمان می کنید بدون خط چشم و رژ لب زیبا نخواهید بود، بهتر است روی این تصور اشتباه تان کار کنید. چند لحظه ای جلوی آیینه بایستید و روی نقاط قوت چهره تان متمرکز شوید و تلاش کنید از این پس فقط به همان نقاط توجه و تفکر کنید.

به یقین بپذیرید شما می توانید بدون آرایش در مقابل دیگران ظاهر شوید و هیچ اتفاق ناخوشایندی هم رخ ندهد، تلاش کنید با این ترس مواجهه شوید ولو ان که بسیار مضطرب شوید و یا مدام این فکر اذیت تان کند که دیگران شما را زشت خواهند دید.

به خود بقبولانید شما علاوه بر زیبایی ظاهری می توانید با شخصیت و رفتارتان نیز دیگران را تحت تاثیر قرار دهید، پس با ابعاد مختلف شخصیت تان آشنا شوید و برای تبلور آنان دست به کار شوید.

برای موفقیت بیشتر توصیه می کنیم از حضور و همراهی یک روان شناس بهره مند شوید چه بسا کمک های تخصصی ایشان می تواند عبور از فراز و نشیب های این مسیر را برایتان میسور کند.

نسرین صفری، مشاور خانواده 

سه شنبه 9/6/1395 - 16:27
سلامت و بهداشت جامعه

ویتامین های B1، B9 و C ، کلسیم، منیزیم و روی غذای اصلی مغز هستند و کمبود این مواد عملکرد مغز را با مشکل مواجه می کند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، حافظه، یادگیری و توانایی شناختی مغز نیازمند آن است که مواد غذایی موردنیاز در اختیار این عضو پیچیده قرار بگیرد. در صورت کمبود ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز مغز، عملکرد آن با اختلال جدی مواجه می شود.


1- تیامین (ویتامین B1)

تیامین یا ویتامین B1 یکی از ویتامین های گروه B است. این ویتامین نقش مهمی در سیستم اعصاب و بافت مغز ایفا می کند. مطالعات منتشر شده در نشریه International Medical Research نشان می دهد کمبود این ویتامین سبب بروز سندرم کورساکف می شود که اختلال مزمن حافظه است. این بیماری بیشتر در الکلی ها و مبتلایان به ایدز دیده می شود.


2-فولیک اسید (B9)

فولیک اسید یکی از مهمترین ویتامین های مورد نیاز مغز است. اسفناج، لوبیا سبز، نخود فرنگی، جگر، قلوه، حبوبات، مرکبات و سیب زمینی سرشار از فولیک اسید هستند.


نیمی از ذخیره این ویتامین در بدن در کبد صورت می گیرد. بنابراین زمانی که عملکرد کبد با اختلال مواجه می شود، بدن با کمبود فولیک اسید مواجه می شود. فولیک اسید نقش مهمی در سنتز اسید آمینه و تشکیل بافت عصبی دارد. رشد عصبی کودک در گرو فولیک اسید و ویتامین های دیگر گروه B است. مطالعات حیوانی نشان می دهد مصرف فولیک اسید به مدت هشت هفته به بهبود حافظه در موش های سالمند کمک می کند.


3-اسید اسکوربیک (ویتامین C)

بیشترین میزان غلظت این ویتامین در مغز و به ویژه در غده هیپوفیز وجود دارد. ویتامین C در سنتز اتنقال دهنده عصبی دوپامین نقش دارد و از مغز در برابر استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند. مصرف 90 میلی گرم ویتامین C در روز برای بدن ضروری است.


4-کلسیم

کلسیم ضروری ترین ماده معدنی مورد نیاز مغز است. قسمت عمده انتقال پیام های عصبی توسط کلسیم صورت می گیرد.


5-منیزیم

منیزیم برای فعال کردن بسیاری از ویتامین های گروه B ضروری است. تحریک پذیری سیستم عصبی به کمک منیزیم و کلسیم صورت می گیرد و مدل های حیوانی نشان می دهد منیزیم سبب افزیش حافظه و عملکرد شناختی می شود.


6- روی

کمبود روی اختلالات عصبی و روانی جدی به همراه دارد و توسعه مغز و بافت عصبی نیازمند این ماده معدنی است. تخم کدو، گوشت گاو و میگو سرشار از روی هستند.

اگر مایل به حفظ سلامت و چابکی مغز هستید، این مواد غذایی را در برنامه خود بگنجانید. 

سه شنبه 9/6/1395 - 16:19
سلامت و بهداشت جامعه

درد واکنشی در بدن است که نشان از وجود یک آسیب یا بیماری بوده که بی توجهی به آن ها عواقب جبران ناپذیری را به همراه دارد.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، بعضی دردها نشانه یک مشکل حاد در بدن بوده و باید جدی گرفته شوند اگر هر یک از این علائم را دارید، به پزشک مراجعه کنید تا تحت معاینه قرار بگیرید.

کلیه
احساس درد در لگن، ران، کمر و پایین شکم معمولا نشان از یک مشکل جدی در کلیه است.
معده و لوزالمعده
دردهای شکمی و پشت در ناحیه پانکراس و معده علائم آشکاری از مشکلات جدی لوزالمعده و معده است نیمی از افراد مبتلا به پانکراتیت مزمن (التهاب لوزالمعده) درد های شدیدی در پشت بدن تجربه می کنند.
صفرا و کبد
درد در ناحیه گردن یا بالای شانه به خصوص اگر پیوسته و در سمت راست باشد نشان از یک بیماری یا اختلال درکیسه صفرا یا کبد است، این درد گاهی در پشت دیافراگم نیز بروز می کند.
لگن
درد در ناحیه پایین لگن نشانه ای از مشکلات مثانه است.
ریه
درد در گردن و قسمت بالایی شانه ها ممکن است به بیماری ریه مرتبط باشد.
روده
درد در ناحیه اطراف ناف مربوط به یک بیماری یا اختلال در روده کوچک است. اگر در قسمت سمت راست ناحیه شکم بروز کند نشانه ای از بیماری روده کور و در قسمت تحتانی شکم مرکزی اغلب نشان از بیماری کولون یا رکتوم است در صورت مشاهده هر یک از آنها فورا به پزشک مراجعه کنید.
قفسه سینه

درد در قفسه سینه یا در سمت راست بدن ممکن است نشان از یک حمله یا بیماری قلبی و عروقی باشد، در صورتیکه به سمت چپ بدن انتشار پیدا کند اغلب به بیماری ها قلبی مرتبط نبوده و در برخی موارد مربوط به مشکلات ستون فقرات است. 

سه شنبه 9/6/1395 - 16:17
سلامت و بهداشت جامعه

آیا می‌دانید ورزش و تحرک کافی، روش مناسبی برای حفظ عملکرد طبیعی غده تیروئید است؟ در این راستا ورزش‌های هوازی بویژه پیاده‌روی، دویدن و کوهنوردی بهترین و مناسب‌ترین ورزش‌ها برای مبتلایان به اختلالات تیروئیدی محسوب می‌شود.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، آیا می‌دانید ورزش و تحرک کافی، روش مناسبی برای حفظ عملکرد طبیعی غده تیروئید است؟ در این راستا ورزش‌های هوازی بویژه پیاده‌روی، دویدن و کوهنوردی بهترین و مناسب‌ترین ورزش‌ها برای مبتلایان به اختلالات تیروئیدی محسوب می‌شود.

متخصصان روزانه 20 دقیقه ورزش هوازی را برای کمک به تنظیم غده تیروئید توصیه می‌کنند. یوگا نیز یکی از ورزش‌های مفید است، زیرا حرکات منظم و متوالی باعث تحریک کارکرد این غده می‌شود.

با توجه به این گفته‌ها می‌توان دریافت که تاثیر ورزش یا تمرین درمانی در بهبود عملکرد بدن انکارناپذیر است. به بیان دیگر برای پایین آمدن وزن و بهبود عملکرد غده تیروئید، ورزش ضروری است. دکتر پرهام پارسانژاد، فیزیوتراپیست نیز با تاکید بر این که تمرین درمانی بخش مهمی از درمان بیماری‌های غده تیروئید است که معمولا مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد، به جام‌جم می‌گوید: تشخیص اولیه و شروع درمان دارویی توسط متخصص غدد و متابولیسم، گام صحیح و ابتدایی درمان این بیماری‌هاست، اما این به آن معنا نیست که درمان این دسته از بیماران، منحصر به داروهای تجویز شده و ویزیت دوره‌ای باشد.

اختلالات تیروئیدی، سلامت را به خطر می‌اندازد

غدد تیروئید و پاراتیروئید هر دو جلوی گردن قرار دارند، اما عملکردهای متفاوت دارند. تیروئید غده‌ای پروانه‌ای شکل است که در مجاورت حنجره قرار دارد و وظیفه تنظیم سوخت و ساز بدن را به عهده دارد. غده پاراتیروئید نیز به پشت تیروئید چسبیده و هورمون پاراتیروئید تولید می‌کند که در تنظیم سطح کلسیم، فسفر و ویتامین D در خون و استخوان کمک می‌کند.

عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با بیان این مطالب می‌افزاید: اختلال در عملکرد هر یک از این غدد باعث بروز مشکلاتی در سوخت و ساز بدن می‌شود و نهایتا اثر منفی بر سلامت افراد دارد. گفتنی است بسیاری از انسان‌ها از سه اختلال مهم، پرکاری تیروئید، کم‌کاری تیروئید و پرکاری پاراتیروئید رنج می‌برند. پرکاری تیروئید می‌تواند باعث کاهش وزن، عصبی شدن افراد و افزایش ضربان قلب شود، در حالی که کم‌کاری تیروئید افزایش وزن، خستگی و افسردگی را در پی خواهد داشت.

ورزش شدید و اختلال ترشح هورمون تیروئید

مطالعات نشان داده ورزش شدید می‌تواند باعث افزایش یا کاهش ترشح هورمون‌های تیروئید و پاراتیروئید شود.

به گفته این فیزیوتراپیست، همچنین دیده شده ورزش‌های هوازی بخصوص در خانم‌ها و تمرینات نه‌چندان شدید مداوم در مردان توانسته تا 72 ساعت بعد از ورزش میزان ترشح هورمون پاراتیروئید را افزایش دهد. به این ترتیب ورزش طولانی در کسانی که پرکاری پاراتیروئید دارند، می‌تواند علائمشان را بخصوص در مورد کاهش تراکم استخوان تشدید کند. با توجه به اختلال ضربان قلب در این بیماران، قبل از شروع ورزش باید این مشکل کنترل شود وگرنه با شروع ورزش، حال فرد وخیم‌تر خواهد شد.

نسخه ورزش درمانی در تیروئیدی‌ها

پیش از شروع تمرین درمانی، فیزیوتراپیست باید از کنترل کامل بیماران مبتلا به پرکاری پاراتیروئید توسط متخصص غدد و متابولیسم اطمینان حاصل کرده و سپس شروع به تجویز نسخه ورزشی بیمار کند. به همین دلیل دکتر پارسانژاد توصیه می‌کند: معمولا پنج روز در هفته تمرینات هوازی با حداکثر مصرف انرژی در صورتی که بیمار چاق باشد، با افزایش فعالیت قلبی ـ‌ عروقی می‌تواند در برنامه وی گنجانیده شود. بالا رفتن ضربان قلب به میزان 40 تا 75 درصد در این تمرینات توصیه می‌شود و بیش از آن باید با توجه به توصیه‌های پزشک و در حد تحمل بیمار صورت گیرد. تمرین درمانی به مدت 30 تا 60 دقیقه در هر جلسه، زمان مناسبی است و در صورت عدم تحمل بیمار می‌توان به وی استراحت داد.

این متخصص تاکید می‌کند: به مرور می‌توان تمرینات هوازی را در حد تحمل، به تمرینات مقاومتی پیشرفت داد. زمانی که تمرینات مقاومتی با وزنه یا بندهای الاستیک را شروع می‌کنیم تعداد جلسات را به دو تا سه بار در هفته کاهش می‌دهیم و بین جلسات حداقل دو روز استراحت می‌گذاریم. در این مرحله زمان هر جلسه به تعداد تمرین‌ها و آمادگی جسمانی بیمار بستگی دارد.

فیزیوتراپی، مکمل دارودرمانی

توجه داشته باشید در برنامه درمانی بیماران تیروئیدی، فیزیوتراپیست سعی می‌کند تعداد مفاصل بیشتری را به کار گیرد و تمریناتی را طراحی کند که به شغل و عملکرد روزانه بیمار بیشتر شبیه باشد.

دکتر پارسانژاد با بیان این مطالب اظهار می‌کند: بیمار باید بداند این تمرینات بعد از دارودرمانی یا جراحی توسط پزشک در مرحله اول درمان، نقش پیش‌برنده درمان او را به عهده دارد .توجه داشته باشید دارودرمانی، پرتودرمانی یا کاهش فعالیت تیروئید می‌تواند سبب کاهش سطح انرژی بدن شود که در تمرین درمانی بیماران تیروئیدی باید مورد توجه قرار بگیرد.

کنترل وضعیت متابولیک در مبتلایان پرکاری تیروئید

در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید که دارومصرف می‌کنند باید ضربان قلب و فشار خون هنگام تمرین کنترل شود. با توجه به کاهش یا افزایش وزن در این بیماران تعداد جلسات و حجم تمرینات باید با شرایط فیزیکی و سطح انرژی بیمار تغییر کند. داروهای کم‌کاری تیروئید می‌توانند سبب اختلال در ضربان قلب و بالارفتن فشار خون شوند که این موضوع هم باید در تمرینات مورد توجه قرار گیرد.

کمک به تقویت استخوان‌ها و مفاصل

از آنجا که مشکلات تیروئید ممکن است، سبب بروز دیابت، فشار خون و تغییر در چربی‌های خون شود، بیمار باید در این موارد هم کنترل شود. به گفته دکتر پارسانژاد، افزایش فعالیت غده پاراتیروئید و تأثیر آن بر جذب کلسیم باعث می‌شود فیزیوتراپیست با تکیه بر تمرینات تحمل وزن، وضعیت استخوان‌ها و مفاصل بیمار را ارزیابی کرده و تمرینات را بر پایه میزان سلامت آنها طراحی کند.

در بیماران پرکاری پاراتیروئید گاهی مشکل کاهش مزمن سطح کلسیم خون پیش می‌آید که باید با تجویز مداوم ویتامین دی و کلسیم بخصوص حین دوره فیزیوتراپی از بروز عوارض ناشی از آن جلوگیری کرد.

درمان کم‌کاری تیروئید

متخصصان این روش‌ها را برای درمان کم‌کاری تیروئید توصیه می‌کنند:

اغلب پزشکان قرص لووتیروکسین سدیم را برای درمان کم‌کاری تیروئید تجویز می‌کنند

داشتن برنامه ورزشی و نیز انجام آزمایش‌های منظم

رژیم غذای پرفیبر، غذاهای دریایی، انواع سبزیجات، لبنیات و تخم‌مرغ که حاوی مقادیر متفاوتی از ید هستند نیز در این بیماران مفید و مصرف زیاد کلم، شلغم، هلو، بادام زمینی، دانه‌های سویا و اسفناج در این افراد باید محدود شود. 

سه شنبه 9/6/1395 - 16:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته