• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1317روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

دانشمندان با انجام بررسی‌های علمی و پزشکی احساس افراد را یک دقیقه قبل از مرگ توصیف کردند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم سرا ، تا به حال از خود پرسیده‌اید یک دقیقه قبل از مرگ چه احساسی خواهید داشت و در لحظه مرگ به چه فکر خواهید کرد؟ این 2 سوال میان افراد بسیار رایج است و کمتر فردی است که در طول زندگی این موارد را از خود نپرسیده باشد.

گروهی متشکل از پزشکان و شیمی‌دان‌های آمریکایی با انجام آزمایش‌ها و بررسی‌های گسترده بر روی افراد در حال مرگ و یا بازگشته از مرگ نشان دادند که در زمان مرگ و چند دقیقه قبل از آن احساسی شبیه به دیدن فیلم بسیار ترسناک به افراد دست می‌دهد؛ در این شرایط مغز واکنشی از خود نشان می‌دهد که هنگام تماشای فیلم بسیار ترسناک دارد.
این گروه علمی ترس را عامل این موضوع می‌داند زیرا هنگام احساس خطر ناخودآگاه ترس به فرد حاکم می‌شود. قسمتی از مغز به نام تالاموس به استرس و فشار روحی بسیار حساس است و در چنین شرایطی با انتشار برخی هورمون‌ها و مواد شیمیایی واکنش نشان می‌دهد.
گفته می‌شود که یک دقیقه قبل از مرگ فرد احساس ترس همراه با پرواز یا برخورد را حس خواهد کرد و در این شرایط هیپوتالاموس سبب انتشار آدرنالین در بدن شده تا بدن را برای واکنش صحیح آماده کند. این تحقیق نشان می‌دهد در بیشتر موارد افراد در لحظه مرگ سعی می‌کنند مانند تماشای فیلم ترسناک فریاد بزنند اما صدایشان به گوششان نمی‌رسد؛ در واقع به گوش هیچ فردی نمی‌رسد زیرا در این لحظه تنفس قطع شده و مغز در حال از کار افتادن است.

منبع: Health Advice Team 

شنبه 13/6/1395 - 12:38
سلامت و بهداشت جامعه

بیماری های قلبی و عروقی یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در جهان محسوب شده و آمار مبتلایان به این بیماری روز به روز در حال افزایش است. اخیرا با مرگ ناگهانی ناشی از سکته قلبی در افراد زیر 45 سال در کشور زیاد رو به رو می شویم. خیلی از این مرگ و میرها به دلیل ناهنجاری های مادرزادی اتفاق می افتد که اغلب در طول برخی ورزش های سنگین، رخ می دهد. زندگی شهرنشینی، بی تحرکی، پیروی از الگوهای غذایی نادرست، استرس و استعمال دخانیات از جمله عوامل دیگری است که موجب افزایش احتمال سکته های قلبی در دنیای امروز شده است.

 

 

 

دکتر رضا رحمانی ، فوق تخصص قلب و عروق در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : شایع ترین علت مرگ ناگهانی در ورزشکاران که بسیار هم مورد توجه است، مرگ بر اثر بیماری های قلبی است. مشکلاتی از قبیل «کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک» عضلانی قلب، تنگی عروق کرونر و ناهنجاری های عروقی از جمله مهم ترین دلایل مرگ ناگهانی در ورزشکاران است.

وی در ادامه بیان کرد: مشکل افزایش حجم و ضخیم شدن ماهیچه های قلب که مهم ترین علت مرگ ناگهانی در ورزشکاران محسوب می شود یک مشکل ژنتیکی و مادرزادی است. به این معنی که فرد به طور ژنتیکی مستعد این بیماری می باشد و در طول زمان عضلات قلب افزایش حجم پیدا می کند و ممکن است هیچ علایمی از خود بروز ندهد و به یکباره به صورت مرگ ناگهانی خود را نشان می دهد.

علت دیگری که باعث ایست قلبی می شود جدا نشدن عروق کرونر از قسمت طبیعی است؛ به بیان دیگر، مسیر این عروق از آئورت تا شریان ریوی است. ورزشکار وقتی ورزش‌های ناگهانی انجام می‌دهد، بین این دو قسمت آئورت تا شریان ریوی فشار وارد می شود، به طوری که انگار این رگ‌ها قیچی می شوند. در این مواقع خون‌رسانی مختل می شود و شخص ایست قلبی می کند.

رحمانی در مورد دلیل سکته افراد زیر 45 سال گفت : اولین دلیلی که می توان آن را درنظر گرفت فاکتور های ژنتیکی است. اگر افرادی در خانواده با سابقه حمله ی قلبی و بیماری های قلبی عروقی وجود داشته باشد، احتمال بروز این گونه بیماری ها در دیگر افراد خانواده هم افزایش پیدا می کند. دیواره ی شریان های قلبی در این افراد که سابقه ی وراثتی حملات قلبی را دارند، مستعد جذب چربی هستند و این موضوع ارتباطی به ورزشکار بودن یا نبودن هم ندارد. چربی خون این افراد معمولا بالاست و جداره ی رگ های قلبی شان به مرور نازک می شود.

این متخصص قلب و عروق اظهار کرد: علل مرگ ناگهانی قلبی در افراد جوان متفاوت است. ریتم غیر طبیعی قلب را می توان یکی دیگر از این دلایل دانست. البته سیگار کشیدن، کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت، سندرم متابولیک، پرخاشگری و ... از عللی هستند که همگی در بروز مرگ ناگهانی قلبی در افراد زیر 45 سال نقش عمده دارند.

مصرف قرص های ضد بارداری می تواند سبب افزایش خطر سکته در میان زنان شود. گروههای سنی که تحت تَأثیر این موضوع هستند زنانی در سن باروری و فعالیت هستند که قرص های ضدبارداری مصرف می کنند این خطر برای زنان چاقی که سیگار می کشند دو برابر می شود. در مردان، ایست ناگهانی قلبی در ورزش به طور قابل توجهی بیشتر از زنان رخ می‌دهد.

وی در خصوص پیشگیری از این سکته های قلبی متذکر شد: در افراد سیگاری خطر سکته دو برابر افراد غیر سیگاری است. چاقی عامل مهم در افزایش فشار خون کلسترول و دیابت است که همه ی این موارد موجب افزایش خطر سکته می شوند. مصرف مشروبات الکلی یکی از شاخص های مهم در بروز سکته های قلبی است ،مصرف الکل می تواند تا 50 درصد خطر سکته را افزایش دهد.

بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین 

شنبه 13/6/1395 - 12:33
سلامت و بهداشت جامعه

 کاری را که چشم‌پزشک برای چشم‌های شما انجام می‌دهد، متخصص تغذیه برای سیستم گوارش و بدن شما انجام می‌دهد تا اطمینان یابید از مواد غذایی سالمی استفاده می‌کنید؛ حالا چه به‌دنبال کاهش وزن و چه یک رژیم غذایی سالم باشید.

 

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصر ایران ، یک قرار ملاقات بسیار مهم وجود دارد که نباید آن را نادیده بگیرید و آن قرار با یک متخصص تغذیه به‌صورت سالانه است. کاری را که چشم‌پزشک برای چشم‌های شما انجام می‌دهد، متخصص تغذیه برای سیستم گوارش و بدن شما انجام می‌دهد تا اطمینان یابید از مواد غذایی سالمی استفاده می‌کنید؛ حالا چه به‌دنبال کاهش وزن و چه یک رژیم غذایی سالم باشید.

هر کسی باید در تقویم سالانه‌اش روزی را به ملاقات با متخصص تغذیه اختصاص دهد، اما علائمی وجود دارد که با مشاهده آنها باید سریعا به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید. ما این علائم را برای‌تان آورده‌ایم تا در این باره اطلاعات بیشتری داشته باشید.

1. نا غافل پوست تان کهیر می زند

اگر فکر می‌کنید به‌تازگی دچار آلرژی یا عدم تحمل شده‌اید، قبل از اینکه چند ماده غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنید، بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. حقیقت این است که هر کسی می‌تواند خود را یک متخصص تغذیه بنامد، اما لقب R.D یا همان متخصص تغذیه تنها به کسانی داده می‌شود که از تجربه بین‌المللی برخوردار باشند. یک متخصصR.D می‌تواند تشخیص دهد که علائم شما به دلیل آلرژی است یا صرفا نشانه عدم تحمل چیز دیگری است. آن وقت است که می‌توانید درباره بهبود وضعیت خود تصمیم بگیرید.

2. اجابت مزاج تان نا منظم شده

به گفته بسیاری از پزشکان، هر فرد باید یک یا دو بار در روز اجابت مزاج کند. بنابراین، اگر یکی، دو روز اخیر را بدون اجابت مزاج گذرانده‌اید، بهتر است به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا رژیم غذایی‌تان را بررسی کند. اگر هنوز متقاعد نشده‌اید که به یک متخصص مراجعه کنید، بهتر است رژیم غذایی خود را بررسی کرده و تغییراتی در آن اعمال کنید تا اجابت مزاجتان تنظیم شود.

3. معده‌تان درهم می‌پیچد

باد معده، نفخ و اسهال از مشکلات رایج گوارشی هستند که به مصرف انواع محصولات لبنی نسبت داده می‌شوند. ممکن است قادر به تحمل لاکتوز نباشید. شدت عارضه عدم تحمل لاکتوز به دوز مصرف محصولات لبنی بستگی دارد؛ یعنی اگر چند قاشق چای‌خوری بستنی بخورید، ممکن است دچار مشکل نشوید. اما اگر زیاده‌روی کنید، حال‌تان بد خواهد شد. متخصص تغذیه به شما کمک می‌کند انتخاب‌های سالمی داشته باشید. همچنین به شما می‌گوید چه نوع و چه مقدار محصولات لبنی مصرف کنید.

4. دست رد به هیچ رژیمی نزدید!

رژیم‌های زیادی را امتحان کرده‌اید اما هرگز به نتیجه دلخواه‌تان دست نیافته‌اید یا پس از کاهش وزن سریعا دوباره اضافه وزن پیدا می‌کنید. مشکل هرچه باشد، یک متخصص تغذیه کمک خواهد کرد از پس آن بربیایید. او به شما کمک می‌کند با اعمال چند تغییر ساده در سبک زندگی خود نتیجه بگیرید، بدون آنکه ‌دنبال یک رژیم غذایی خاص باشید. یک متخصص آموزش‌دیده به شما در یادگیری عادات و رفتارها کمک کرده و شما را با پشت پرده سوخت‌وساز مواد غذایی در بدن آشنا می‌کند، بنابراین می‌توانید با رعایت تعادل در انتخاب مواد غذایی دائما در مسیر تناسب اندام باشید.

5. ریفلاکس سراغ تان آمده

یک متخصص تغذیه با وادار کردن شما به رعایت یک رژیم غذایی متعادل کمک می‌کند که از شدت علائم موجود بکاهید. سعی کنید سریعا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا مطمئن شوید مشکل از جای دیگری آب نمی‌خورد. به‌علاوه، نوع غذاهایی که می‌خورید نیز در این امر دخیل است. ریفلاکس معده اگر به نوع رژیم غذایی‌تان مربوط باشد به‌راحتی و با مراجعه به متخصص تغذیه قابل درمان خواهد بود. به آسانی می‌توانید از شر سوزش سردل راحت شوید.

6. مدام احساس گرسنگی یا سیری می کنید

اشتهای کم یا خیلی زیاد می‌تواند حاکی از یک مشکل جدی باشد. اگر اشتهای خوبی ندارید از اینکه می‌توانید وزن کم کنید، خوشحال نباشید زیرا ممکن است پای یک مشکل مهم در میان باشد که حتما باید آن را درمان کنید. در این موارد، متخصص تغذیه با مشورت یک پزشک عمومی به معاینه شما خواهد پرداخت. در هر حال، مراجعه به متخصص تغذیه اولین قدمی است که باید در مسیر درمان بردارید.

7. کلسترول تان بالا رفته

با راهنمایی‌های یک متخصص تغذیه، پی می‌برید که باید از چه خوردنی‌هایی استفاده کنید تا سطح کلسترول خون‌تان را پایین بیاورید و دچار بیماری‌های قلبی و سکته نشوید. با این حال، حتی اگر کلسترول بالا ندارید، می‌توانید از راهنمایی‌های یک متخصص تغذیه برای حفظ سطح کلسترول خون‌تان استفاده کنید. به‌هرحال باید بدانید چه غذاهایی بخورید و چه غذاهایی را کنار بگذارید.

8. هر کاری می کنید وزن کم نمی‌کنید

گاهی اوقات شانس با شما یار نیست که بتوانید مثل بقیه مردم وزن کم کنید؛ گاهی هم پس از چند هفته کاهش وزن، دچار اضافه‌وزن می‌شوید. صحبت درباره عدم توانایی کاهش وزن است، آن هم درست وقتی که دست به هر کاری می‌زنید. درست غذا می‌خورید و خوب می‌خوابید. اما مسئله تغذیه از مسئله خواب مهم‌تر است. مشورت با یک متخصص تغذیه کمک می‌کند با مشکلات پنهان خود بیشتر آشنا شوید. باید بدانید کدام غذاهاست که نمی‌گذارند وزن کم کنید و در این راه متخصص تغذیه است که می‌تواند کمک‌تان کند.

9. اگر دل پیچه دارید...

ممکن است قادر به تحمل لاکتوز نباشید. شدت عارضه عدم تحمل لاکتوز به دوز مصرف محصولات لبنی بستگی دارد؛ یعنی اگر چند قاشق چای‌خوری بستنی بخورید، ممکن است دچار مشکل نشوید. اما اگر زیاده‌روی کنید، حال‌تان بد خواهد شد. متخصص تغذیه به شما کمک می‌کند انتخاب‌های سالمی داشته باشید. همچنین به شما می‌گوید چه نوع و چه مقدار محصولات لبنی مصرف کنید.

10. رژیم سلامت ندارید

«کاهش وزن» و «کاهش وزن به شیوه سالم» دو چیز کاملا متفاوت هستند؛ یادگیری روند کاهش وزن از طریق رعایت یک رژیم غذایی کامل و پرهیز از غذاهای ناسالم رمز موفقیت است. اما وقتی در این ماموریت هستید که به‌طور عادی به کاهش وزن برسید، سعی کنید علاوه بر غذاهای سالم و اتخاذ یک ترفند جدید، عادات زندگی خود را نیز بهبود ببخشید.

11. باردار شدید!

عادت کردن به پستی و بلندی‌های زندگی دلیل خوبی برای مراجعه به یک متخصص تغذیه است؛ چون آنها مثل روانشناس بدن هستند. اگر به‌تازگی متوجه شده‌اید که باردار هستید یا دیابت دارید یا می‌خواهید برای شرکت در مسابقه ورزشی تمرین کنید، بهتر است به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا بتوانید از پس چالش‌های پیش‌رو برآیید. یک متخصص تغذیه باید در زمینه‌های مختلف در امر تغذیه تجربه داشته باشد و بداند چه رژیمی برای شما مناسب است و چه رژیمی به سلامت شما آسیب می‌رساند.

12. دائما به غذا فکر می کنید

صبر کنید؛ آیا شما هم ازجمله کسانی هستید که دائما به وعده غذایی بعدی خود فکر می‌کنند؟ اگر پاسخ مثبت است، باید سریعا به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید. اگر به‌طور مداوم در‌مورد وعده غذایی بعدی خود فکر می‌کنید یا وقتی در تختخواب هستید به وعده صبحانه می‌اندیشید، وقت آن است که با یک پزشک متخصص قرار بگذارید. وقتی این افکار نه از روی گرسنگی که از روی وسواس فکری به ذهن شما متبادر می‌شوند، نشانه آن است که دچار اختلال غذایی شده‌اید. آشنایی بیشتر با علم تغذیه به کمک یک متخصص مجرب کمک می‌کند در مسیر درست گام بردارید.

13. استرسی هستید

استرس بیش از آنکه فکرش را بکنید، در زندگی روزانه شما موثر است. یک متخصص حرفه‌ای با بررسی مشکلاتی از قبیل کمبود کلسیم می‌تواند مشکل را به‌صورت ریشه‌ای برطرف کند. او اطمینان حاصل می‌کند که شما از مواد غذایی لازم برای جذب کلسیم و تقویت استخوان‌های‌تان استفاده می‌کنید، آن وقت است که می‌توانید بر استرس غلبه کرده و بدن‌تان آماده باشد.

14. پر‌خوری می‌کنید

اگر وقتی احساساتی، مضطرب، ناراحت یا حتی خوشحال هستید، دچار پرخوری می‌شوید، باید به فکر چاره باشید. در غیر این صورت، ممکن است به این الگوی ناسالم عادت کنید و در طولانی‌مدت به شکل قابل‌توجهی اضافه‌وزن پیدا کنید. همچنین ممکن است در‌معرض دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان قرار بگیرید. یک متخصص تغذیه (و گاهی اوقات، یک درمانگر) به شما کمک می‌کند با این احساسات مقابله کرده و از تداوم پرخوری جلوگیری کنید.

15 . بیش از حد لاغر هستید

تمام وقت کار می‌کنید، مثل فرفره این‌طرف و آن‌طرف می‌چرخید و باید به زن و بچه‌های‌تان هم رسیدگی کنید. به‌عبارت ساده تر، به‌راحتی خسته می‌شوید. یک احتمال این است که تغذیه کافی ندارید و نمی‌توانید انرژی لازم برای ادامه یک روز پرمشغله را تامین کنید. یک متخصص تغذیه به شما کمک می‌کند با مصرف مواد غذایی سالم، در طول روز پرانرژی باشید. برای این کار، باید مواد غذایی مناسبی را برای خوردن انتخاب کنید تا به سوخت لازم برای مغز و ماهیچه‌های‌تان دست یابید و دیگر دچار کمبود انرژی نشوید.

16. می‌خواهید بچه‌دار شوید!

آیا به‌دنبال این هستید که بچه‌دار شوید؟ یک متخصص تغذیه کمک می‌کند در بهترین شرایط ممکن برای بارداری باشید. همچنین اطمینان حاصل می‌کند که نیازهای کودک درون رحم تامین می‌شوند. برای شروع دوران بارداری، بهتر است از روش‌های تقویت شانس بارداری در ۳۰سالگی که توسط متخصصان امر ارائه می‌شوند، کمک بگیرید. 

شنبه 13/6/1395 - 12:29
سلامت و بهداشت جامعه

سیر به رغم بوی بسیار تندش یکی از مقوی ترین خوراکی هایی است که تأثیر مثبتی بر بدن انسان دارد و اگر هر روز ناشتا یک حبه سیر مصرف کنید تأثیر قابل توجهی بر سلامت بدن انسان دارد و انسان را در برابر بیماری های متعددی مصون می کند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از العالم، سایت پزشکی "اخبار پزشکی امروز"، (Medical News Today) در گزارشی، اهمیت مصرف روزانه سیر به طور ناشتا را به طور مختصر تشریح کرده است:


- مصرف روزانه سیر، به طور ناشتا بدن را تقویت می کند زیرا سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی بسیار قوی و مؤثر است.


- مصرف روزانه یک حبه سیر به طور ناشتا احتمال بالا رفتن فشار خون را کم و گردش خون را منظم می کند و مانع بروز مشکلات قلبی می شود.


- مصرف روزانه سیر، کبد و مثانه را تحریک کرده و کبد را از سموم پاکسازی می کند همچنین در مواقع اسهال، معده را پاکسازی کرده و دیواره آن را تقویت می کند و مانع بروز زخم معده می شود.


- سیر بدن را از وجود انواع انگل ها و کرم ها پاکسازی کرده و مانع ابتلا به دیابت می شود همچنین یک پاک کننده و ضد عفونی کننده طبیعی است که تک تک اعضای بدن از دهان و مری و معده و کبد گرفته تا روده ها را ضد عفونی می کند.


- مصرف روزانه سیر، پوست را هم پاکسازی می کند و مانع افزایش درجه حرارت بدن و بروز سرگیجه و تهوع و سردرد می شود. سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی بسیار مؤثرتر از آنتی بیوتیکهای شیمیایی است.


- مصرف سیر با غذاهای دیگر یا با سالاد و سبزیجات هم بسیار مفید است اما بهتر است اول صبح و ناشتا مصرف شود.

 

سعی کنید مصرف سیر را برای خود تبدیل به یک عادت کنید و با خوردن آن بدن و زندگی خود را در برابر انبوه بیماری های ناشی از مواد شیمیایی و دود ماشین ها و آلودگی های زیست محیطی بیمه کنید. 

شنبه 13/6/1395 - 12:29
سلامت و بهداشت جامعه

بسیاری از عادات خوب برای حفظ سلامت چشم ها از جمله رعایت یک رژیم غذایی متعادل، استفاده از عینک های آفتابی استاندارد، معاینات منظم چشم پزشکی و ... شناخته شده هستند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آوای سلامت، با این حال چندین عادت غلط هم وجود دارند که می توانند به سلامت چشم ها آسیب برسانند و نیاز به اصلاح فوری دارند، از جمله:

مالش چشم: چروک شدن پوست اطراف چشم یکی از نشانه های اولیه بالا رفتن سن است اما مالش چشم می تواند منجر به شکسته شدن عروق خونی کوچک زیر سطح پوست شود و افتادگی پلک و چین و چروک زیر چشم را تشدید کند. با این که راه های زیادی برای از بین بردن چروک زیر چشم از جمله تزریق بوتاکس یا جراحی زیبایی پلک وجود دارد اما پیشگیری همیشه بهتر است.

فراموش کردن عینک آفتابی: اشعه فرابنفش خورشید یکی از خطرناکترین عوامل برای آسیب به چشم ها و پلک است. قرار گیری در معرض نور خورشید منجر به برفکوری، آب مروارید، دژنراسیون ماکولا و ناخنک چشم و حتی سرطان پلک می شود. استفاده از عینک های آفتابی برای محافظت از اشعهUVو اشعهHEVحتی در روزهای ابری ضروری است.

سیگار کشیدن: سیگار کشیدن تنها برای اعضایی از بدن مانند ریه، قلب، مغز و ... خطرناک نیست بلکه می تواند برای چشم نیز اثرات منفی جبران ناپذیر داشته باشد. سیگار خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند آب مروارید، دژنراسیون ماکولا، یووئیت (التهاب قسمتی از چشم که مجرای دستگاه یووه آ نامیده می شود که شامل عنبیه، جسم مژگانی و کروئید (مشیمیه) است)، خشکی چشم و ریتنوپاتی دیابتی را تشدید می کند. در واقع سیگاری ها تا چهاربرابر بیشتر ممکن است کوری را در مقایسه با افراد غیر سیگاری تجربه کنند. خبر خوب این است که ترک سیگار بدون توجه به سن، می تواند خطر ابتلا به بیماری های جدی چشمی را کاهش دهد.

رژیم غذایی فقیر: مصرف بیش از حد فست فودها و اجتناب از مصرف کافی میوه و سبزیجات، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه ضروری، خطر ابتلا به بیماری های چشمی را تشدید می کند. سبزی های برگ دار، میوه های رنگارنگ و ماهی باعث جلوگیری یا مدیریت بیماری های چشمی وابسته به سن می شود.

محرومیت از خواب: کمبود خواب با قرمزی، ایجاد حلقه های تیره زیر چشم، چروک پوست زیر چشم، خشکی چشم و تاری دید همراه است.

ننوشیدن آب کافی: عدم نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در روز و دریافت یک رژیم غذایی با سدیم بالا، می تواند منجر به کاهش تولید اشک و از بین رفتن رطوبت محیط چشم شود و فرد را مستعد ابتلا به بیماری های چشمی کند. خشکی چشم، قرمزی و پف کردگی پلک ها از نشانه های کم آبی بدن است.

عدم مراجعه به چشم پزشک: معاینات منظم چشم می تواند مشکلات بینایی را قبل از ایجاد تشخیص دهد. چون بیماری های تهدید کننده بینایی مانند گلوکوم اغلب هیچ علائم هشداردهنده ای ندارند تا زمانی که از دست دادن دائمی دید اتفاق بیفتد. 

شنبه 13/6/1395 - 12:26
سلامت و بهداشت جامعه

بعد از غذا به هیچ وجه چای نخورید

کم خونی (Anemia) اختلال بسیار شایعی است که در آن گلبول های قرمز برای رساندن اکسیژن به بافت های بدن وجود ندارد که این عارضه بیشتر در خانم ها دیده می شود . کمبود آهن در زنان به دلیل هدر رفتن خون در زمان عادت‎ ماهیانه و بارداری است

 

 

 

 

دکتر حسین فودازی متخصص رادیوتراپی انکولوژی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: هنگامی که هموگلوبین خون کم می شود مشکلاتی در بافت های بدن ایجاد می شود این مشکل برای این است که تمام سلول های بدن انسان نیاز به اکسیژن کافی برای متابولیسم دارد و زمانی که اکسیژن کافی به بدن نمی رسد اختلالات متعددی در بدن وجود می آورد پس می توان گفت مهم ترین وظیفه هموگلوبین که رنگ دانه گلبول قرمز هستند رساندن اکسیژن توسط شریان ها و مویرگ ها به اعضای بدن و قسمت های مختلف بدن است .

کاهش ذخیره آهن بدن را می توان به عنوان اصلی ترین علت کم خونی دانست . شایع ترین انواع کم خونی تغذیه ای در کشور ما به دلیل کمبود آهن، پروتئین و کمبود اسید فولیک در دوران بارداری رخ می دهد که طبیعی است چون سوءتغذیه عامل بروز آن است و با اصلاح شیوه تغذیه می توان آن را درمان کرد البته در مواردی می توان از مکمل ها و در موارد نادرتری از تزریق خون به بیمار برای درمان استفاده کرد.

فودازی علائم کم خونی را این گونه بیان کرد : خستگی ، احساس فرسودگی ، بی حالی ، ریزش موی شدید، بی قراری و ناراحتی ، تنگی نفس ، خستگی زودرس، عدم تمرکز ، حساسیت به سرما، تپش قلب ، درد قفسه سینه ، سر درد، خشکی دهان و زبان ، پوسته پوسته شدن پوست اطراف ناخن از علائم شایع این عارضه است.

وی افزود : شما زمانی دچار کم خونی می‌شوید، که خون شما گلبول قرمز کافی نداشته باشد به عبارتی دیگر بدن شما گلبول قرمز کافی تولید نمی‌کند و یا گلبول تولید شده بدرستی عمل نمی‌کند و یکی از دلایل شایع دیگر خونریزی است . خونریزی باعث از دست دادن گلبول های قرمز خون و هموگلوبین شده و باعث کم شدن تعداد گلبول قرمز خون شما می‌شود. این خونریزی ها ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد مانند زخم معده، ، التهاب معده، سرطان، ، قاعدگی، جراحی و ... باشد.

به گفته او کم خونی انواع مختلفی دارد : کم خونی ناشی از فقر آهن، کم خونی ناشی از کمبود ویتامین، کم خونی ناشی از بیماری های مزمن، کم خونی ناشی از عوامل ارثی.این 4 مورد شایع ترین دلایل کم خونی در افراد است .

این متخصص در رابطه با درمان این عارضه اظهار کرد : که برای درمان هر کدام ابتدا باید نوع کم خونی مشخص شود . درمان کم خونی مربوط به فقرآهن، دراین نوع متخصص شما ازمکمل های حاوی آهن برای تنظیم سطح گلبول قرمز خون استفاده می‌کند.

کم خونی ناشی از کمبود ویتامین، با تجویز ویتامین های مورد نیاز مشکل فرد حل می شود و اما اگر درمان کم خونی مربوط به رژیم غذایی ناسالم باشد ابتدا باید رژیم غذایی مناسبی که سرشار آهن است را مصرف کنند و غذاهای حاوی آهن مانند ، جگر، قلوه ، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم‌مرغ ، سبزی‌های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوبات ؛ مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشک به خصوص برگه زرد آلو و دانه‌های روغنی.

نکته قابل ذکر این است که به افرادی که بعد از ناهار و شام چای می نوشند توصیه می شود به هیچ عنوان از نوشیدنی های گازدار و کافئین دار (چای ، نوشابه ، قهوه و...) بعد از وعده غذایی خود استفاده نکنند چرا که جذب آهن در دستگاه گوارش به آهستگی صورت می گیرد ، معمولا آهنی که ما استفاده می کنیم به دلیل نوع مولکول آهن و وضعیت دستگاه گوارشی حدود یک درصد آن جذب می شود بناباین مواد کافئین دار در جذب آهن ایجاد اختلال می کند همچنین استفاده همزمان کلسیم و آهن ، جذب آهن را کند می کند .

بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین 

شنبه 13/6/1395 - 12:25
سلامت و بهداشت جامعه

در هر کاری باید اعتدال و میانه‌روی را رعایت کرد. متخصصان توصیه می‌کنند در ورزش و فعالیت بدنی نیز به این موضوع توجه کنیم. فعالیت سنگین ورزشی بیش از حد به جای این که برای سلامت مفید باشد به بدن آسیب وارد می‌کند.

 

 

 

به گزارش جام جم، ورزش منظم و معتدل از جمله دویدن آهسته برای بدن مفید است، اما دویدن تند در مسافت طولانی به سلامت آسیب می‌رساند.

متخصصان توصیه می‌کنند در طول روز نباید ورزش بیش از 30 تا 50دقیقه باشد، زیرا انجام ورزش شدید بیش از یک تا دو ساعت بویژه برای ورزشکاران تازه کار به قلب آسیب می‌رساند. این آسیب‌ها شامل پارگی و کشیدگی است و باعث تغییر در ریتم قلب می‌شود.

به گفته محققان، فعالیت جسمی متعادل، خطر بیماری قلبی را به نصف کاهش می‌دهد. هر بزرگسال، حداقل پنج روز در هفته به مدت 30دقیقه باید فعالیت جسمی داشته باشد. 

شنبه 13/6/1395 - 12:24
سلامت و بهداشت جامعه

پزشکان شهر دهلی از انتشار ویروسی جهش یافته و ناشناخته با علائمی مشابه بیماری های تب زرد و تب دنگو در پایتخت هند خبر دادند.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، به گفته مقامات بهداشتی دهلی، در روزهای اخیر تعداد زیادی از بیماران با علائمی مانند بیهوشی، تب بالا و حالت تهوع به مراکز درمانی پایتخت هند مراجعه کرده اند که تاکنون متخصصان موفق به شناسایی ویروس نشده اند.

متخصصان احتمال جهش ژنی ویروس ها را مطرح می کنند ولی تاکنون در خصوص چگونگی پیدایش آن اطلاع دقیقی ندارند.

هم اکنون تعداد زیادی از بیماران به علت این ویروس ناشناخته در بیمارستان های دهلی بستری شده اند.

دکتر ار اس تانجا مسئول بخش دارو در بیمارستان «ار.ام.ل» دهلی گفت: ما در موارد زیادی با بیمارانی مواجه شده ایم که با وجود علائمی مشابه به بیماری های تب زرد و دنگی، آزمایش آنها در خصوص این بیماریها منفی بوده است.

وی خاطرنشان کرد که این ویروس جدید در دهلی نو در حال گسترش است.

دکتر «شالینی مالهوترا» یک میکروب شناس در بیمارستان «ار.ام.ال» دهلی نو گفت: ما تنها دارای تجهیزات لازم برای شناسایی ویروس دنگی یا تب زرد هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر ویروس جدیدی در حال گسترش باشد، تجهیزات آزمایشگاهی ما قادر به شناسایی آن نیست.

یک متخصص داخلی گفت که بسیاری از بیماران دارای علائمی مانند اختلال در دستگاه گوارش، یرقان، ذات الریه، اختلالات تنفسی همراه با عفونت های شدید ویروسی هستند که این علائم در سال های گذشته گزارش نشده است.

دکتر اس پی بایوترا افزود:ویروس ها به طور مداوم برای محافظت از خود شکل خود را تغییر می دهند.

به گفته وی در سالجاری بیش از 60 درصد از بیمارانی که به بیمارستان ها مراجعه کرده اند دارای علائم جدیدی بوده اند.

دکتر داریوال رئیس سازمان کنترل بیماری های ویروسی هند گفت: برنامه نظارت بر بیماری های هند، هرگونه جهش و انتشار ویروس جدید را بررسی می کند.

وی افزود: موارد ابتلا به بیماری تب زرد بسیار بالاتر از آمار تخمین زده شده توسط سازمان ها است.

رئیس سازمان کنترل بیماری های ویروسی هند پیش بینی کرد که در روزهای آینده موارد ابتلا به بیماری تب زرد در دهلی نو به بیش از 3 برابر افزایش یابد.

به گفته مقامات بهداشتی از یک هفته گذشته تاکنون بیش از 423 مورد بیمار مبتلا به تب زرد و 487 مورد ابتلا به بیماری تب دنگی در دهلی نو گزارش شده است.

دهلی نو در سال 2006 شاهد انتشار گسترده ویروس تب زرد بود.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که بیماری های ویروسی مانند تب دنگی، تب زرد و مالاریا سالانه 17 هزار و 649 کرور روپیه (2 میلیارد و 634 میلیون دلار) به هند ضرر می رساند.

تب دنگی از طریق پشه ای به نام «ائدس» به انسان منتقل می شود .این پشه به ببر آسیایی مشهور و در مناطق استوایی وجود دارد.

علائم این بیماری سردرد، کمردرد، پشت درد و با تب شدید همراه است که در مواردی منجر به مرگ می شود.

دفن غیر بهداشتی زباله، ساختمان های کثیف و آلوده و باران های موسمی از عوامل شیوع این بیماری عنوان شده است. 

شنبه 13/6/1395 - 12:23
سلامت و بهداشت جامعه
 
 
 مطالعه جدید نشان می دهد افراد معتاد به تماشای تلویزیون در معرض ریسک بالای ابتلا به دمانس (زوال عقل) در پیری قرار دارند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا، سالمندانی که کم ورزش می کنند یا اصلا فعالیت بدنی ندارند در مقایسه با افرادی که به طورمنظم فعالیت های بدنی متوسط تا سنگین دارند ۵۰ درصد در معرض ریسک بالای زوال عقل قرار دارند.

به گفته محققان، فعالیت فیزیکی ملایم می تواند شامل پیاده روی تند، دوچرخه سواری آهسته تر از ۱۰ مایل در ساعت یا باغبانی باشد.

دکتر زالدی تن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «الزاماً فعالیت فیزیکی شدید موجب کاهش ریسک زوال عقل نمی شود. حتی میزان ملایم ورزش هم می تواند مناسب و کافی باشد.»

یافته ها نشان داد شرکت کنندگان ۷۵ سال یا بالاتر به بیشترین فایده ورزش در مقابل اغاز زوال عقل دست یافتند.

به گته تن، «پیام ما در اینجا این است که شما هیچ وقت برای ورزش کردن پیر نیستید. این بیماران بسیار از ورزش کردن بهره مند شدند چراکه آنها در سنی بودند که در معرض بیشترین ریسک ابتلا به زوال عقل قرار داشتند.»

اسکن مغز شرکت کنندگان نشان داد افرادی که ورزش می کنند بهتر قادر به تحمل تاثیرات ناشی از افزایش سن بر مغز هستند.

با افزایش سن، مغز شروع به چروک شدن می کند. اما تیم تحقیق دریافت افرادی که به طورمنظم ورزش می کردند در مقایسه با افراد بی تحرک، دارای حجم مغز بزرگتری بودند. 
شنبه 13/6/1395 - 12:20
سلامت و بهداشت جامعه

محققان دریافته اند حتی داشتن کمی اضافه وزن هم موجب مرگ زودهنگام می شود.

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با جمع آوری داده های بیش از ۲۰۰ مطالعه قبلی در ۴ قاره جهان و با حضور ۱۰ میلیون نفر، این مطالعه را انجام دادند.

محققان بعد از مستثنی کردن افراد سیگاری، سایر مشکلات مزمن سلامت از پیش موجود و مرگ کمتر از ۵ سال بعد از حضور اولیه فرد در مطالعه، دریافتند ارتباط دائمی بین مرگ زودهنگام و شاخص توده بدنی (BMI) کمتر یا بیشتر از میزان عادی که بین ۱۸.۵ تا ۲۵ است، وجود دارد.

از آنجائیکه زنان بیشترین تناسب را با این معیار دارند، ریسک مرگ زودهنگام در مردان به مراتب بیشتر است.

دکتر جاناتان سامت، در این باره می گوید: «افزایش ریسک مرگ، نشانه قوی ای برای سلامت است. نتایج جدید در مورد اضافه وزن باید انگیزه قوی ای برای افراد به منظور بازگشت به وزن سالم باشد.»

نرخ مرگ زودهنگام مرتبط با شاخص توده بدنی در بین قاره ها متفاوت است. محققان برآورد کردند اگر هر فرد چاق یا دارای اضافه وزن در آمریکای شمالی قادر به رسیدن به BMI عادی باشد، یک مرگ از هر ۵ مرگ زودهنگام قابل پیشگیری است؛ در اروپا یک مرگ از هر ۷ مرگ و در نیوزیلند یک مرگ از هر ۲۰ مرگ قابل پیشگیری است. 

شنبه 13/6/1395 - 12:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته