• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1320روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

بررسی‌ها نشان داده بسیاری افراد به علل مختلف هنگام شب عرق می‌کنند که گاهی ممکن است هشدار ابتلا به برخی اختلالات باشد.

 

 

 به گزارش جام جم سرا ، بنابر مطالعه‌ای که در مجله خانواده منتشر شد، تعرق‌های شبانه امری بسیار شایع و متداول میان افراد است. بیشتر زنان به علت نوسانات سطح هورمون استروژن در خواب عرق می‌کنند. گاهی به علت مصرف قرص‌های کنترل بارداری، دوران قبل و بعد از یائسگی و یا به دنیا آوردن نوزاد، سطح این هورمون در بدن زنان کاهش می‌یابد.

در مردان نیز نوسانات هورمونی می‌تواند سبب تعرق‌های شبانه شود. با این حال تعرق هنگام شب می‌تواند به غدد آدرنالین فشار آورده و سبب خستگی، افسردگی و افزایش وزن شود. بیشتر اوقات سطح هورمون استروژن با مصرف مکمل‌های هورمون‌های مشابه تنظیم می‌شود.
به طور کلی، شایع‌ترین عوامل تعرق‌های شبانه مصرف داروها به خصوص داروهای ضد افسردگی و ضد فشار روحی، اختلال در هورمون‌های تعرق، بروز عفونت در بدن، HIV، سرطان به خصوص سرطان خون است.

منبع: Healthy and Natural Life 

 

 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:12
سلامت و بهداشت جامعه

دانشمندان زیست شناسی و بیولوژی، گونه ای جدید از سیب زمینی را به عمل آوردند که به رنگ بنفش است و جلوی سرطان، آب مروارید و دیابت را می گیرد.

 

 

 

به گزارش جام جم سرا ، "دیوید هالم" سخنگوی دانشگاه کولورادو در آمریکا، به خبرنگاران گفت: رنگ این سیب زمینی، محتویات آن را فاش می کند، در واقع این سیب زمینی، حاوی مواد ضد اکسیده شدن است و به همین سبب رنگی بنفش و قرمز دارد.

 

دکتر دیوید هالم

دیوید هالم و همکارانش در دانشگاه کولورادو، برای به عمل آوردن این سیب زمینی، 3 سال فعالیت تحقیقاتی انجام دادند و سرانجام به سیب زمینی هایی با رنگ های بنفش و قرمز رسیدند.

به گفتۀ دانشمندان، این سیب زمینی نه تنها موادِ ضد اکسیده شدن دارد، بلکه حاوی اسید فولیک، پتاسیم، آهن، روی و فنل های مختلف است. میزانِ مواد ضد اکسیده شدن که در این سیب زمینی وجود دارد، با میزانی از آن که در انار و توت وجود دارند، برابری می کند.

هالم تاکید کرد: این سیب زمینی هنگام سرخ شدن، به مواد سرطان زا تبدیل نمی شود، به همین سبب می توان آن را سیب زمینیِ مفید و سالم معرفی کرد. این سیب زمینی همچنین حاوی موادی است که جلوی بیماری آب مرواریدِ چشم را می گیرد و با بیماری دیابت مقابله می کند.

منبع : العالم 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:10
سلامت و بهداشت جامعه


مصرف مواد غذایی مناسب به توقف رشد سلول های بدخیم کمک می کند. در این مطلب 4 هسته ی میوه ای را معرفی می کنیم که در مقابله با تومورهای سرطانی مؤثر عمل می کنند. لطفاً با ما همراه باشید.
 
 
 

 

 
 

 

به گزارش جام جم آنلاین، سرطان از آن دست بیماری هایی است که هر روز از بعد جدیدی به آن نگاه می شود و پژوهش های زیادی در خصوص آن در دست انجام است. در اکثر موارد نتایجی به دست آمده است که نشان از کارآمدی مواد طبیعی دارد. تا امروز شیمی درمانی پرکاربردترین تکنیک مقابله با این بیماری بوده است اما متأسفانه همین شیوه ی درمانی به سلول های سالم و ارگان های دیگر نیز آسیب می زند. به نظر می رسد بهترین شیوه ی مقابله با این بیماری پیشگیری باشد.

می توان با موادی طبیعی که خواصی ضدسرطانی دارند و فاقد عوارض جانبی هستند به جنگ این بیماری مهلک رفت. لازم است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید. مصرف مواد غذایی مناسب به توقف رشد سلول های بدخیم کمک می کند. در این مطلب 4 هسته ی میوه ای را معرفی می کنیم که در مقابله با تومورهای سرطانی مؤثر عمل می کنند. لطفاً با ما همراه باشید.

دانه یا بذر کتان در بین مواد غذایی، یک ضدسرطان قوی محسوب می شود؛ چون حاوی میزان زیادی لیگنان است.

هسته انگور

عصاره ای که از هسته ی انگور به دست می آید منبع غنی آنتی اکسیدان ها، بیوفلاونوئیدها و ترکیبی فعال به نام B2G2 است که با سلول های سرطان زا مقابله می کنند. در گذشته این عقیده وجود داشت که ترکیبات بیواکتیو موجود در عصاره ی هسته ی انگور قدرت مقابله با چندین گروه از سلول های سرطان زا را دارد اما امروزه محققان به این نتیجه رسیده اند که B2G2 موجود در هسته ی انگور این توانمندی شگفت انگیز را باعث می شود. به عقیده ی محققان هسته ی انگور می تواند رشد تومورهای بدخیم سرطانی را به میزان 67 درصد کاهش دهد.

دانه کتان

دانه یا بذر کتان در بین مواد غذایی، یک ضدسرطان قوی محسوب می شود؛ چون حاوی میزان زیادی لیگنان است. محققان به این نتیجه رسیده اند که این ترکیبات قوی علاوه بر این که مانند فیتواستروژن عمل می کنند، نقش مؤثری در پیشگیری و درمان سرطان سینه دارند. خوشبختانه بذر کتان مدتی است که شهرت خوبی پیدا کرده است و کم کم جای خود را در برنامه ی غذایی بسیاری افراد باز کرده است. این ماده باعث تحریک آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده ی سلول های به روشی حفاظت شده) سلول های سرطانی شده و از متاستاز جلوگیری می کند. تخم کتان منبع خوب اسید آلفا لینولئیک است. این اسیدهای چرب ضروری با سرطان و بیماری های مزمن دیگر مقابله می کنند.

هسته زردآلو

هسته ی زردآلو حاوی میزان زیادی ویتامین B17 است که در بدن ما به عنوان ماده ای ضدسرطان عمل می کند. این ویتامین برای پیشگیری از این بیماری و همچنین درمان آن مؤثر است. برای مصرف این هسته کافی است آن ها را بشکنید و مغز آن را میل کنید.

به گزارش تبیان ، بهترین منبع ویتامین B17 زردآلو و هسته ی آن است چون مکمل های موجود در بازار فاقد آنزیم ها و کوفاکتورهای موجود در این ماده ی غذایی است. برای کاهش طعم تلخ برخی هسته ها کافی است آن را با مواد غذایی دیگر مانند جوز هندی، پودر نارگیل و غیره مخلوط کنید.

هسته سیب

شاید هسته ی سیب به نظرتان بی ارزش و دور ریختنی باشد. اما به نظر اکثر متخصصان این هسته های دورریز جزو ترکیبات طبیعی و قوی در برابر سرطان هستند. اما چرا مردم در جریان چنین خواصی نیستند؟ شاید اطلاع رسانی در این خصوص کم بوده است و یا اینکه همچنان اکثر افراد به مؤثر بودن داروهای شیمیایی در مقابله و درمان بیماری ها، اعتقاد بیشتری دارند. تأثیر هسته ی سیب در مقابله با رشد سلول های بدخیم در سرطان های مختلف به طور علمی به اثبات رسیده است.

به عقیده ی محققان هسته ی سیب قادر است از رشد سلول های سرطانی در کولون، ریه، پروستات، پانکراس، سینه و معده جلوگیری کند. ترکیبات فوتوشیمیایی موجود در هسته ی سیب چندین برابر آدریامایسین (یکی از داروهای شیمی درمانی رایج) قادر هستند که رشد سلول های سرطانی را به تأخیر بیندازند.

نکته ی جالب این است که این ترکیبات طبیعی با تخریب سلول های سرطان زا تهدیدی برای سلول های سالم محسوب نمی شوند. البته حواستان باشد که هسته ی سیب حاوی میزان اندکی سیانور است و چنانچه به میزان زیادی مصرف شود ممکن است مرگبار باشد.

بدانید...

 

البته معرفی این هسته ها و صحبت از خواص آن ها به این معنی نیست که جایگزین درمان های فعلی هستند. اثرات ضدسرطانی ترکیبات موجود در این هسته ها به اثبات رسیده است اما با این حال نمی توان با اطمینان آن ها را درمان کننده ی سرطان دانست. به نظر می رسد که مصرف منظم این مواد روشی طبیعی و مطمئن برای پیشگیری و یا درمانی مکمل برای سرطان باشد. توجه داشته باشید که مصرف هر نوع ماده ی غذایی طبیعی نیز در کنار دارو باید با دقت و به میزان متعادل مصرف شود چون ممکن است مصرف بی رویه ی آن به ضرر بدن باشد. 

 

دوشنبه 15/6/1395 - 14:8
سلامت و بهداشت جامعه

به علت استفاده مردم از دئودرانت های (ضد تعریق ها) آلومینیوم دار، غلظت عنصر آلومینیم در بافت اطراف پستان و زیر بغل افزایش می یابد که می تواند عاملی برای بروز تومور و سرطان در ناحیه اطراف پستان محسوب شود.

 

 

 

به گزارش جام جم سرا به نقل از تبیان، متاسفانه امروزه آمار مبتلایان به سرطان سینه رو به افزایش است. مردان حدود 50 درصد و زنان 33 درصد شانس ابتلا به این سرطان را دارند. البته این روند همچنان رو به افزایش است و اگر مردم دنیا بیش از پیش به دنبال راهی برای حفظ بهداشت خود باشند، می توان جلوی این صعود را گرفت.

مواد سرطان زای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی عامل این اتفاق ناگوار هستند. یکی از بیشترین موادی که به طور روزانه با آن ها سر و کار داریم، دئودورانت ها (ضد عرق ها) هستند.

بر اساس مطالعات انجام شده به علت استفاده مردم از دئودرانت های آلومینیوم دار، غلظت عنصر آلومینیم در بافت اطراف پستان و زیر بغل افزایش می یابد که بسیار نگران کننده است و به عنوان بزرگ ترین عامل بروز تومورها و سرطان ها در ناحیه ی اطراف پستان محسوب می شود.

تعریق بهترین و مطمئن ترین راه دفع سموم بدن می باشد که در واقع می توان آن را جزیی از سیستم دفاعی و ایمنی بدن محسوب نمود که سموم را از بدن خارج می کند

در واقع امروزه آلومینیم به عنوان یک سم شناخته می شود که در بیشتر موارد منجر به ابتلا به آلزایمر و در مرحله ی بعد بروز سرطان می گردد.

متاسفانه علاوه بر دئودورانت ها، برخی مردم با استفاده از نمک های آلومینوم دار عمل سم زدایی و پاک سازی ناحیه زیر بغل را انجام می دهند که البته این روش بیشتر در جوامع غربی کاربرد دارد و سبب می شود که مانند دئودرانت ها مقداری آلومینیم در شیر و یا بافت پستان یافت شود و زنگ خطری برای ابتلا به سرطان سینه محسوب می شود.

دئودرانت ها تنها نمونه ای از مواد دارای آلومینوم سرطان زا می باشد و مواد دیگری مانند برخی غذاها و پاک کننده ها و حتی گاهی ضدآفتاب ها هم باعث ایجاد این مشکل بزرگ می شوند.

علاوه برالومینیوم مواد دیگری نظیر پارابن، پروپیلن گلیکول، DEA و برخی رنگ ها نیز در محصولات آرایشی بهداشتی وجود دارند که با اثر بر روی استروژن سبب ابتلا به سرطان سینه می شوند.

برخی ضد عرق ها نیز حاوی تریکلوزان هستند که به عنوان تشویق کننده سلول های سرطانی جهت رشد و انتشار محسوب می شوند. همچنین این ماده می تواند از پوست عبور کرده و سبب اختلال در عملکرد غدد درون ریز شود.

چگونه ناحیه ی زیر بغل را بدون ابتلای به سرطان، سم زدایی کنیم؟

تعریق

تعریق بهترین و مطمئن ترین راه دفع سموم بدن می باشد که در واقع می توان آن را جزیی از سیستم دفاعی و ایمنی بدن محسوب نمود که سموم را از بدن خارج می کند.

آب معدنی

آب های معدنی دارای سیلیس کاپا می توانند به عنوان یک پاک کننده و سم زدا برای ناحیه ی زیر بغل استفاده شوند.

راه حل های جایگزین

می توانید از دئودورانت هایی که حاوی آلومینیوم و دیگر مواد مضر ذکر شده نیستند استفاده کنید.
همچنین استفاده از روغن نارگیل و جوش شیرین هم می تواند به عنوان جایگزین دئودرانت ها و سایر مواد شیمیایی باشد.

یکی از راه هایی که بسیاری از مردم از آن استفاده می کنند روش زیر است:

مواد مورد نیاز عبارتند از : یک قاشق غذا خوری سرکه سیب، سه قطره اسانس رزماری، پنج قطره اسانس گشنیز و یک قاشق غذاخوری خاک رس (خاکی که در قدیم به آن گل سرشوی می گفتند و خواصی مشابه صابون داشت که برای شستشو استفاده می شد. امروز به این خاک بنتونیت می گویند که اگر یک مشت از آن را داخل یک لیترآب بریزید حجیم می شود و بعد از خشک شدن از بتون هم محکم تر است).

خاک رس و سرکه سیب را با هم مخلوط کنید و سپس اسانس رزماری و گشنیز را به آن اضافه نمایید. آن وقت محصول نهایی به صورت خامه در می آید و می توانید یک لایه ی نازک از آن را برداشته و بر روی ناحیه ی زیر بغل بگذارید و پس از چند دقیقه آن را بشویید. این یک روش عالی برای رفع بوی بد این ناحیه از بدن است.

راه حل دیگر نوشیدن زیاد آب می باشد.

نکته آخر اینکه حتما به محتوای مواد آرایشی و بهداشتی مصرفی تان توجه کنید تا جلوی بروز بسیاری از مشکلات گرفته شود. 

دوشنبه 15/6/1395 - 12:36
سلامت و بهداشت جامعه

برخی از انواع میوه‌ها و سبزیجات به دلیل داشتن رنگدانه‌های کاروتنوئیدی، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی قوی‌تری دارند و مصرف آنها می‌تواند باعث پیشگیری از سرطان و کمک به جلوگیری از پیشرفت آن شود.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین ،شاید این روزها در بازار میوه و تره بار میوه های خوش آب و رنگی را که نظرها را به خود جلب می کند دیده باشید. شبرنگ، شلیل، انگور قرمز، هلوی زعفرانی، انبه، توت فرنگی، انار، طالبی، هندوانه، فلفل دلمه ای های سبز و زرد و قرمز، کلم بروکلی، کلم قرمز، هویج، گوجه فرنگی، کدو تنبل، اسفناج، ذرت و نخودفرنگی از جمله میوه و سبزیجاتی هستند که به دلیل غلظت بیشتر کاروتنوئیدهایشان در گروه محصولات با خاصیت ضدسرطانی قوی قرار گرفته اند.

کاروتنوئیدها، همان پیگمان ها یا رنگدانه های شفا بخشی هستند که رنگ های متنوع را در انواع میوه و سبزی ایجاد می کنند و هر چه غلظت رنگ آن ها بیشتر باشد خاصیت ضدسرطانی قوی تری دارند. کاروتنوئیدها عمدتا به رنگ زرد، نارنجی و قرمز بوده و سبزیجات به رنگ سبز تیره هم حاوی مقادیر زیادی از این رنگدانه ها هستند.

کمبود کاروتنوئیدها چه علایمی را در بدن ایجاد می کند؟ 

عدم استفاده روزانه از میوه و سبزی های حاوی کاروتنوئید، حداقل در مدت زمان کوتاه، تاثیر سوئی بر روی بدن نمی گذارد، اما در درازمدت می تواند سبب تسریع بروز برخی از بیماری ها همچون نارسایی قلبی- عروقی و برخی سرطان ها شود. در نتیجه بهتر است با مصرف مستمر میوه و سبزی های رنگی از دریافت کافی کاروتنوئیدها مطمئن شوید.

کاروتنوئیدها چگونه با سرطان می جنگند؟ 

کاروتنوئیدها با فعالیت آنتی اکسیدانی خود از سلول های بدن در برابر تخریب ناشی از ترکیبات مضری که در بدن ایجاد یا وارد بدن می شوند حفاظت کرده و از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کنند. ضمن اینکه کاروتنوئیدها در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثر داشته و مقاومت بدن را در برابر انواع بیماری های سخت افزایش می دهند.

ارتباط روش پخت و پز و نگهداری میوه و سبزی با اثرات ضدسرطانی آنها 

پخت ملایم و کوتاه مدت می تواند بر میزان جذب کاروتنوئیدها توسط بدن، بیفزاید. پخت گوجه فرنگی، هویج، اسفناج، کلم بروکلی، نخودفرنگی و ذرت در مقدار کمی روغن می تواند به آزاد شدن بیشتر ترکیبات آنتی اکسیدانی این محصولات کمک کند، اما پخت و سرخ کردن در حرارت های بالا و طولانی مدت از خاصیت کاروتنوئیدها می کاهد و نگهداری سبزیجات به مدت 3 تا 5 روز در یخچال تاثیر سوئی بر ترکیبات مفید آن ندارد.

آیا مصرف زیاد محصولات حاوی کاروتنوئیدها موجب بیماری یا عارضه ای خاص می شود؟ 

خیر. دریافت زیاد این ترکیبات مفید از طریق مواد غذایی طبیعی، بیماری خاصی در بدن ایجاد نمی کند، منتها اگر میزان مصرف محصولاتی که حاوی رنگدانه های زرد و نارنجی هستند در یک برهه زمانی، بیش از حد شود، این رنگدانه ها، زیر پوست تجمع یافته و سبب تغییر رنگ پوست می شوند. با مصرف کمتر یا قطع موقتی مصرف این محصولات پوست مجددا به رنگ اولیه و اصلی خود باز می‌گردد. 

دوشنبه 15/6/1395 - 10:40
سلامت و بهداشت جامعه

این بار دست به دامن طبیعت شوید


یک پژوهشگر طب سنتی گفت: استفاده از نسخه های طبیعی، درمان مشکلات صفراوی و ترک عادات غذایی نادرست در درمان جوش‌های پوستی بسیار موثر است.
 

 

 
 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، حیدر عظمائی پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه جوش‌ها اساساً منشا داخلی دارند، گفت: شناسایی عامل اصلی ایجاد جوش مهم‌ترین بخش فرآیند پاکسازی صورت محسوب می‌شود.
مهم‌ترین دلایل ایجاد جوش
عظمائی با بیان اینکه معمولا بیشتر جوش ها با نارسایی‌های صفراوی و افزایش حرارت بدن ایجاد می شوند، اضافه کرد: استفاده از عرق کاسنی، شاتره، تخم شربتی و خاکشیر در پایین آوردن حرارت بدن نقش بسزایی دارد.
وی در خصوص سایر عوامل ایجاد جوش تصریح کرد: جوش های ناشی از عفونت به رنگ قرمز و جوش‌های حاصل از اختلال‌های هورمونی به رنگ قهوه‌ای ظاهر می‌شوند. جوش های عصبی نیز به شکل نقطه های ریز قرمز بر روی مثلث بینی، اطراف دهان یا پیشانی بروز می‌یابند. همچنین جوش‌های ناشی از تاخیر عادت ماهانه در خانم ها با ریزش مو و عصبانیت همراه است.
به گفته این محقق، یک سری جوش ها بر اثر خوردن غذاهای با طبع گرم، ادویه‌جات تند، دارچین و غذاهای سرخ کردنی بر روی صورت یا قسمتی از اطراف دهان و چانه تشکیل می‌شوند و نوع دیگری از جوش‌ها به دلیل گرمی بیش از حد و افزایش ماده صفرا در کبد و قلب، ظاهر نامطلوبی به شانه ها و چهره می‌دهند.
روش‌های طبیعی حذف جوش‌ها
عظمائی تاکید کرد: حجامت صورت و زالو درمانی قوی‌ترین تاثیر را در طب سنتی برای از بین بردن جوش های پوستی دارد.
استفاده از آنتی بیوتیک های گیاهی مانند آویشن شیرازی، پونه، بابونه، مریم گلی هم به عنوان دم نوش و هم شست‌وشو دهنده موضعی جوش بسیار موثر است.
وی در رابطه با جوش های ناشی از کیست و اختلالات هورمونی استفاده از داروهای قاعده‌آور را توصیه کرد که باعث کاهش استرس و حذف کامل جوش ها می‌شوند.
این پژوهشگر طب سنتی در خصوص جوش‌های ناشی از افزایش صفرا اظهار داشت: نباید از غذا های سرشار از ادویه استفاده کرد. در عوض با عرق شاتره و کاسنی می‌توان حرارت کبد را پایین آورد.
عظمائی در ادامه صحبت‌هایش اضافه کرد: می‌توان از ترکیب سدر، بابونه، سفیداب به اندازه یک قاشق مرباخوری و 2 قاشق ماست و چند قطره لیمو ترش یک ماسک صورت معجزه‌آسا تهیه کرد.
به گفته این محقق، استفاده از داروهای گیاهی ضد جوش لایه‌بردار و ترمیم‌کننده پوست مانند کف دریا، مازو، گل ارمنی، گل انار، زاج و همچنین استفاده از عرقیجات و دمنوش عرق شاتره، کاسنی، بید، خارخاسک، کیالک، نیم ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از مصرف داروها تاثیر بی‌نظیری در فرآیند پاکسازی صورت دارد.
وی با تاکید بر مفید بودن میوه های با طبع خنک بر روی جوش بیان کرد: ماساژ دادن پوست صورت با لیمو ترش به دلیل خاصیت ضد عفونی‌کنندگی آن و ماساژ نواحی پرجوش با کدو حرارت این بخش‌های صورت را تعدیل می‌کند. همچنین استفاده از خیار، خاکشیر و تخم شربتی بسیار کارساز است.
این پژوهشگر طب سنتی در خصوص درمان جوش های عصبی استفاده از مخلوط گیاهان آرامبخش نظیر گل گاوزبان، سنبل‌الطیب، بادرنج‌بویه همراه با لیمو را توصیه کرد.

 

عظمائی با تاکید بر نقش آنتی‌بیوتیک طبیعی در درمان جوش های عفونی گفت: استفاده از بابونه، آویشن و مریم گلی به صورت دمنوش و محلول شستشوی پوست به درمان جوش و سالک کمک شایانی می‌کند. 

 

دوشنبه 15/6/1395 - 10:31
سلامت و بهداشت جامعه

این تصور که مسلما شما هیچ کنترلی بر تعداد سالهای زندگی خود ندارید، کاملا غلط است. چون یک دسته از عوامل و اضافه کردن آنها به سبک زندگی بی شک به سالهای عمر شما خواهند افزود.

 

 

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آوای سلامت، شاید یکی از ساده ترین تغییرات در سبک زندگی که بی ارتباط با افزایش طول عمر هم نیست، انتخاب مواد غذایی سالم برای پیشگیری از برخی بیماری های مزمن و کشنده باشد. در اینجا 10 ماده غذایی که ارتباط آنها با افزایش طول عمر به طور کامل ثابت شده، معرفی شده است:


آجیل: دو مطالعه که توسط محققان دانشگاه هاروارد صورت گرفته، نشان می دهد که مصرف منظم آجیل خطر ابتلا به مرگ در سنین جوانی را کاهش می دهد. البته مصرف آجیل باید در حد اعتدال باشد و آنهم به خاطر کالری بالای موجود در آن. در میان انواع آجیل، بادام به‌عنوان منبعی سرشار از ویتامینEو چربی‌های اشباع نشده تک زنجیره ‌ای خاصیت آنتی ‌اکسیدانی و ضد‌التهابی بالایی دارد. گردو نیزسرشار از امگا 3 است و اگر یک مشت گردو بخوریم معادل صد گرم ماهی آزاد اثربخشی دارد که می‌ تواند در کاهش فرآیند‌های التهابی به ویژه التهاب مفاصل مفید باشد و در کنار آن در تقویت حافظه بسیار موثر است.

غلات کامل: اگرچه نان سفید عاری از هر گونه مواد مغذی است اما آیا می دانستید که مصرف نان ها و ماکارونی سبوس دار با طول عمر بیشتر در ارتباطند؟ بر اساس یک مطالعه در ژورنالJAMA Internal Medicineمصرف هر 1 اونس اضافه از این محصولات خطر مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی را تا 5 درصد کاهش می دهد.

اسفناج و گل کلم: اسفناج به دلیل داشتن ویتامین‌های آ و ث و اثرات آنتی ‌اکسیدانی سبب طول عمر می‌شود و گل‌ کلم به دلیل کلسیم بالا می ‌تواند در ایمن‌سازی بدن برای پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی نقش کلیدی ایفا کند. همچنین برای افرادی که زخم معده دارند بخار‌پز این نوع ماده غذایی بسیار مفید است.

جلبک دریایی: یک دلیل خوب برای مصرف جلبک دریایی وجود دارد و این که تحقیقات نشان داده اند این گیاه منجر به مهار التهاب در بدن، تقویت سیستم ایمنی و کاهش سرع رشد سلول های سرطانی می شود. افزایش طول عمر ژاپنی ها در میان مردم جهان به دلیل مصرف منظم جلبک دریایی است.

ماهی سالمون: این نوع ماهی حاوی ترکیباتی به نام کاروتنوئیدها است که می تواند در مقابل بیماری های عصبی محافظت ایجاد کند. امگا 3 موجود در ماهی سالمون منجر به کاهش چشمگیر سطح التهاب در بدن، جلوگیری از سرطان، بیماری های قلبی و آلزایمر می شود.

سویا: سویا به دلیل داشتن ایزوفلاوین در کاهش سرطان سینه در خانم‌ ها نقش پررنگی را ایفا می ‌کند و برای کاهش پیامدهای ناشی از یائسگی در زنان بسیار مهم است. توصیه می شود همه افراد لوبیای سویا را به عنوان یکی از تنقلات در برنامه غذایی خود قرار دهند.

سیب: سرشار از آنتی ‌اکسیدان بوده و به دلیل وجود آنتی ‌اکسیدانی به نام کوارستین در کنار فیبر معروفی به نام پکتین ذرات ژله ‌ای مانندی را در خون ایجاد می ‌کند که مواد زائد خون به آن چسبیده و دفاع می‌ شود. این روند بهترین راه مقابله با سرطان خون نیز محسوب می‌ شود.

تخم مرغ: مواد موجود در تخم ‌مرغ برای پیشگیری از آب مروارید موثر است و کولین موجود در آن به تقویت حافظه کمک می ‌کند. مصرف به اندازه آن در پیشگیری از اختلال حواس و آلزایمر می تواند موثر باشد. تخم‌ مرغ آب ‌پز بهترین نوع استفاده از آن است.

سیر: خاصیت ضد انعقادی دارد و سرشار از آنتی ‌اکسیدان است و حتی افرادی که به سرطان مبتلا هستند به دلیل خاصیتی که سیر روی سلول‌ های سرطانی می‌ گذارد و آنها را منهدم می‌کند با خوردن سیر خام طول عمرشان افزایش می‌ یابد.

لوبیا سبز: خوردن این ماده غذایی باعث می‌ شود که فرد دچار یبوست نشود و به همراه فیبر موجود در خود چربی زائد را از بدن دفاع کرده و کلسترول خون را پایین می ‌آورد چرا که کلسترول خود زمینه ‌ساز بسیاری از بیماری‌ هاست.

 

دوشنبه 15/6/1395 - 10:30
سلامت و بهداشت جامعه

جام جم آنلاین: مطالعات MRI نشان می دهند هورمون پروتئینی لپتین گسترش ماده خاکستری را در بخشی از مغز که تمایلات و هوس های غذایی و توانایی تظاهر عملکرد شخصی را تنظیم می کند ، ارتقاء می بخشد.

 

 پس از درمان جایگزین لپتین ، افراد شرکت کننده در تحقیق با جهش نهفته در ژن چاقی (ob) به صورت یک جمعیت فاقد لپتین و به طور بیمارگونه چاق ، با تنظیم دریافت غذا حدود نیمی از وزن بدنشان را از دست دادند.

این یافته ها پیشنهاد می کنند لپتین در تنظیم عملکرد شخصی و شاید در امیال غذایی نقش داشته باشد.
لپتین پروتئینی است که در کنترل وزن بدن ، متابولیسم و عملکرد تولیدمثلی نقش مهمی ایفا می کند.
محققان برای این مطالعه از MRI مغز افراد ، پیش از درمان جایگزین لپتین و دوباره 6 و 18 ماه پس از درمان استفاده کردند.

 

دوشنبه 15/6/1395 - 10:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

 بعضی افراد وقتی می‌خواهند مصرف قندها را در رژیم غذایی‌شان کاهش دهند، خیلی افراطی رفتار می‌کنند. این افراد حتی مصرف میوه‌ها را هم کاملا قطع می‌کنند، در حالی که چنین کاری اصلا لازم و مفید نیست. در واقع، میوه‌ها می‌توانند سلاح مخفی و برگ برنده انسان‌ها باشند، دقیقا در مواقعی که هوس خوراکی‌های شیرین فرد را تحت فشار قرار می‌دهد.

 
 
 
 به گزارش جام جم سرا ، میو‌ه‌ها در کنار مواد مغذی مهمی که ارائه می‌کنند، فیبر زیادی دارند و به همین دلایل است که سطح قند خون را پایدار نگه می‌دارند، در حالی که خوراکی‌های شیرین دیگر اصلا چنین توانایی خاصی را ندارند. حذف کردن کامل همه مواد غذایی شیرین، به‌خصوص برای کسانی که ذاتا به طعم شیرین تمایل دارند، واقعا سخت و مضر است.

این افراد هنوز هم می‌توانند طعم مواد غذایی شیرین را بچشند، فقط باید راه درست را انتخاب کنند.
مقداری میوه مثل موزه همراه با شیر نارگیل و کمی خامه، می‌تواند میان‌وعده مناسبی برای این افراد باشد که هم شیرین است و هم ضرر ندارد.
می‌توان تا سه وعده مصرفی در روز از چنین ترکیبات سالمی استفاده کرد. ضمنا توصیه متخصصان این است که اصلا از میوه‌های خشک‌شده استفاده نکنند، چون حاوی قند زیادی هستند و سریعا فرد را به سمت پُرخوری می‌کشانند.
منبع : سلامت نیوز
دوشنبه 15/6/1395 - 10:23
سلامت و بهداشت جامعه

پزشکان می‌گویند مصرف میوه موجب پیشگیری‌از ابتلا به حداقل 15 نوع بیماری می‌شود


نکند در آستانه سال نو و کارهای خانه‌تکانی آنقدر گرفتار شده‌اید که حتی وعده‌های میوه را در طول روز حذف کرده‌اید؟ اصلا شما اهل خوردن میوه در طول روز هستید یا گاهی اگر پیش بیاید یا در مهمانی باشید یا هوس کنید، میوه می‌خورید؟ اگر اینچنین هستید این گزارش را بخوانید تا بتوانید میزان ضررتان را تخمین بزنید. میوه‌ها یکی از 5 گروه مواد غذایی هستند که نقشی مهم در حفظ سلامت انسان‌ها دارند. پژوهشگران معتقدند هر فرد برای حفظ سلامت باید روزانه 2 تا 4 واحد میوه بخورد. هر واحد میوه شامل یک عدد میوه متوسط، نصف لیوان میوه‌های دانه شده مانند انگور، نصف لیوان آبمیوه تازه و طبیعی و یک‌چهارم لیوان میوه خشک است و به عبارتی دیگر می‌توان گفت هر واحد میوه حاوی 15 گرم کربوهیدرات و 60 کیلوکالری انرژی است.
 
 
 
 
 
 
 

در توضیح بیشتر خواص میوه و نقش آنها در حفظ سلامت انسان‌ها، ایسنا گزارشی منتشر کرده است. براساس این گزارش در هر واحد از میوه تازه، منجمد و خشک شده حدود 2 گرم فیبر وجود دارد. آب میوه نسبت به میوه تازه مقدار کمتری فیبر دارد. میوه‌های تازه کامل، بیشتر از آبمیوه‌ها حالت سیری ایجاد می‌کنند و برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، مناسب‌ترند. زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها اگر موجب دریافت کالری زیاد شود، می‌تواند موجب چاقی شود.

سبزیجات نیز شامل انواع سبزی‌هاست و مصرف روزانه 3 تا 5 واحد از آن توصیه می‌شود. هر واحد سبزی شامل یک لیوان از انواع سبزی‌های خام، نصف لیوان سبزی‌های پخته، نصف لیوان آب سبزی‌ها و یک عدد سیب‌زمینی متوسط است. همچنین هر واحد از سبزی‌ها حاوی 5 گرم کربوهیدرات، 2 گرم پروتئین و 25 کیلوکالری انرژی است. هر واحد سبزی دارای 3 ـ 2 گرم فیبر غذایی است. سبزی‌ها منبع خوب ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.

نقش میوه و سبزی در درمان بیماری‌ها

ـ میوه‌ها و سبزی‌ها به علت داشتن ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی ـ عروقی، سکته مغزی، پوکی استخوان، دیابت و چاقی دارند.

ـ میوه‌ها و سبزی‌ها به علت داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرها از رسوب چربی در دیواره رگ‌ها و گرفتگی عروق جلوگیری می‌کنند.

ـ فیبرها باعث افزایش حجم مدفوع و افزایش حرکات روده می‌شوند و از یبوست جلوگیری می‌کنند.

ـ فیبرها باعث کاهش فشار درون روده می‌شوند و از بیماری‌هایی مانند هموروئید (بواسیر) و دیورتیکولوز پیشگیری می‌کنند.

ـ فیبرها باعث کاهش سطح کلسترول خون شده و از بیماری‌های عروق قلب و مغز جلوگیری می‌کنند.

ـ فیبرها تخلیه محتویات معده به درون روده و جذب آنها را به تاخیر می‌اندازند و با این کار مانع افزایش ناگهانی قند خون می‌شوند و به همین علت در کنترل بیماری دیابت مفیدند.

ـ فیبرها با ایجاد حس سیری، باعث کاهش مصرف غذا شده و به کاهش وزن کمک می‌کنند.

ـ میوه‌ها و سبزی‌ها نقش محافظتی در ابتلا به سرطان کولون و رکتوم دارند.

ـ میوه‌ها و سبزی‌ها غنی از پتاسیم بوده و مصرف آنها برای کنترل فشار خون و جلوگیری از ریتم‌های قلبی نامنظم موثر است.

ـ میوه‌ها و سبزی‌ها به علت داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها نقش مهمی در مقابله با عوارض آلودگی هوا دارند.

نکات بهداشتی در استفاده از میوه و سبزی

ـ باقیمانده سموم دفع آفات روی میوه‌ها و سبزی‌ها می‌تواند احتمال بروز سرطان‌ها را افزایش دهد.

ـ سبزی‌ها معمولا از طریق مدفوع انسان یا حیوان آلوده می‌شوند و علت آلودگی، تماس با خاک یا آبیاری با آب آلوده است. بنابراین سبزی‌ها و میوه‌ها را باید قبل از مصرف کاملا شست و ضدعفونی کرد.

ـ میوه‌هایی مانند خیار باید بدقت شسته شوند و حتی‌الامکان به صورت پوست کنده مصرف شوند.

ـ برای نگهداری میوه‌ها در یخچال باید توجه داشت هوا در اطراف همه قسمت‌های میوه جریان داشته باشد، بنابراین نباید میوه‌ها را داخل کیسه‌های نایلونی در یخچال گذاشت.

ـ برای نگهداری سبزی‌ها بعد از پاک کردن، شستن و ضدعفونی کردن، آنها را داخل یک پارچه تمیز بپیچید و بعد داخل یخچال بگذارید.

ـ موقع جابه‌جا کردن و شستن میوه‌ها و سبزی‌ها باید مراقب بود پوست آنها زخمی نشود و ضربه نخورد. این کار باعث می‌شود سبزی‌ها و میوه‌ها زودتر فاسد شوند.

نکات تغذیه‌ای در استفاده از میوه و سبزی

ـ تا جایی که ممکن است میوه‌ها و سبزی‌ها را به صورت خام مصرف کنید، زیرا حرارت بویژه اگر طولانی مدت باشد می‌تواند باعث از بین رفتن ویتامین‌های میوه‌ها و سبزی‌ها شود.

ـ سالادی را که با وعده‌های غذایی مصرف می‌کنید، با فاصله کمی از سرو غذا آماده کنید، زیرا ویتامین‌های موجود در اجزای آن در معرض هوا تخریب می‌شوند.

ـ استفاده از چاشنی‌هایی مانند آبلیمو، آب نارنج، آبغوره و روغن زیتون برای سالاد بسیار بهتر از استفاده از سس‌های مایونز است. این سس‌ها حاوی مقدار زیادی چربی هستند که می‌توانند موجب اضافه وزن و چاقی شوند. می‌توان سس سالاد را در منزل با مخلوط کردن مقداری ماست کم‌چرب، آب لیمو یا آب نارنج یا سرکه، کمی فلفل و روغن زیتون تهیه کرد.

ـ از جوانه غلات و حبوبات مانند جوانه گندم و ماش همراه سالاد استفاده کنید. جوانه‌ها غنی از ویتامین‌ها بخصوص ویتامین C و املاح هستند.

ـ از میوه‌ها به عنوان میان وعده استفاده کنید. مصرف میوه‌های کامل بهتر از آب آنهاست.

ـ در تهیه کمپوت‌ها از شکر اضافی استفاده می‌شود، بنابراین استفاده از میوه‌های تازه بخصوص برای افراد دیابتی بهتر از کمپوت است.

ـ اگر از کنسرو سبزی‌ها مانند کنسرو قارچ و... استفاده می‌کنید، آنها را با آب بشویید تا نمک اضافی آنها از بین برود.

ـ از مصرف مقادیر بیش از اندازه فیبر در یک وعده غذایی بپرهیزید زیرا باعث دفع کلسیم، آهن، مس، منیزیم، روی و سلنیوم می‌شود.

ـ با افزایش مقدار فیبر رژیم غذایی باید آب بیشتری هم بنوشید.

براساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامع وزارت بهداشت، مصرف ناکافی میوه و سبزی‌ها علت 31 درصد بیماری‌های ایسکمیک قلب و 11 درصد سکته‌های مغزی در دنیاست. 
دوشنبه 15/6/1395 - 10:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته