• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1311روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

به گفته کارشناسان تغذیه، نوشیدن سرکه سیب قبل از غذا هم به کاهش وزن کمک می کند و هم موجب بهبود گوارش و سلامت روده ها می شود.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، کارشناسان توصیه می کنند مصرف مخلوط سرکه سیب و آب به عنوان یک عامل بازدارنده اشتها عمل کرده و به افراد کمک می کند تا کمتر مواد خوراکی در بین روز مصرف کنند و مقدار غذای مصرفی شان به اندازه متوسط باشد.

این اکسیر جادویی قرن هاست که به عنوان یک ماده همه کاره و پرفایده برای بدن استفاده می شود. دارای عوامل ضدمیکروبی و ضدقارچی است که موجب افزایش ایمنی بدن و کاهش وزن می شود.

مطالعات قبل نشان داده اند که سرکه سیب با کاهش وزن بدن، شاخص توده بدنی، اندازه دور کمر، و تری گلیسیریدهای خون (چربی موجود در خون) مرتبط است.

افراد چاقی که روزانه نوشیدنی حاوی یک یا دو قاشق سوپخوری سرکه سیب مصرف کرده اند بعد از ۱۲ هفته یک تا دو کیلوگرم وزن کم کرده اند.

مواد تشکیل دهنده سرکه سیب

به گفته محققان، سرکه سیب سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، پروبیوتیک ها و آنزیم هاست. بتاکاروتن، کلسیم و پتاسیم از جمله مواد مغذی ای هستند که بعد از تخمیر سیب و تبدیل به سرکه، همچنان در آن باقی می مانند و قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارند.

اسیداستیک موجود در سرکه سیب موجب افزایش جذب مواد معدنی مهم غذا توسط بدن می شود. همچنین اسیداستیک موجب کاهش اشتها، افزایش متابولیسم و کاهش ابقاء آب می شود.

به گفته ربکا لی، پایه گذار منابع طبیعی سلامت در نیویورک، فواید کاهش وزن سرکه سیب ناشی از رشته های پروتئینی موجود در سرکه سیب ارگانیک است که متشکل از سلولز و اسید استیک است. این رشته های پروتئین حاوی آنزیم ها و باکتری های مفیدی هستند که خواص متعددی به سرکه سیب ارگانیک و تصفیه نشده می بخشند.»

کارشناسان تغذیه توصیه می کنند بهتر است سرکه سیب با یک لیوان بزرگ آب رقیق شود؛ بهتر است یک یا دو قاشق سوپخوری سرکه سیب به یک لیوان آب اضافه شود. لی توصیه می کند بهتر است بیش از ۲ تا ۴ قاشق سوپخوری سرکه در روز مصرف نشود.

مطالعه محققان در سال ۲۰۱۲ نشان می دهد مصرف بیش از اندازه زیاد آب و سرکه با خطراتی برای سلامت همراه است که علائم آن شامل خستگی، از بین رفتن حس چشایی، عدم تحمل سرما، از بین رفتن قدرت ماهیچه ها، رنگ پریدگی پوست، جوش های پوستی، زخم دهان، ریزش مو، مشکلات بینایی، کرختی و بیحسی، و افسردگی است. 

شنبه 10/7/1395 - 13:44
سلامت و بهداشت جامعه

ظاهر شدن دانه‌های ریز روی صورت شما تاثیر زیادی در چهره‌تان دارد و گاه حتی با آرایشی مناسب هم نمی‌توان تاثیر جوش‌های قرمز را در چهره کم کرد. از طرفی گاه استفاده مداوم از کرم‌پودر هم می‌تواند باعث تشدید آکنه شود.‌

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مجله سیب سبز ، افراد زیادی در اطراف شما دچار آکنه هستند و شما تنها فردی نیستید که به آکنه دچار هستید، برای درمان آکنه باید نوع آن را بشناسید و بتوانید آنها را در صورت خود شناسایی کنید تا باتوجه به نوع آکنه آن را درمان کنید. با دانستن اطلاعات می‌توانید خودتان در خانه جوش‌ها را درمان کنید. البته در مواقع حساس بهتر است حتما با پزشک مشورت کنید تا بررسی‌های کافی در این ارتباط به عمل آید.
چه کسانی از آکنه رنج می‌برند؟
  • آکنه بیشتر ازهمه برای جوانان مشکل ایجاد می‌کند.
  • 90 درصد نوجوانان از آکنه و عوارض آن کلافه‌اند.
  • 18 – 17 زنان در این سنین بیشترین آمار ابتلا به آکنه را دارند.
  • 20 – 19 در این سنین مردها بیشترین آمار ابتلا به آکنه را دارند.
  • 30 یا 20 دهه‌هایی که ممکن است بزرگسالان گرفتار آکنه شوند.

آکنه شما چقدر شدید است؟

معمولا آکنه‌ها با توجه به میزانی که پوست را درگیر می‌کنند، شناخته می‌شوند.

ندول: برجستگی‌ها و جوش‌های عمیق‌تر
کدام آکنه سراغ تان آمده و چگونه می‌توانید آن را درمان کنید؟

کورک: جوش چرکی
کدام آکنه سراغ تان آمده و چگونه می‌توانید آن را درمان کنید؟

جوش نوک تیز: جوش‌های ریز
کدام آکنه سراغ تان آمده و چگونه می‌توانید آن را درمان کنید؟

کومدون‌ها: جوش‌های سرسیاه و سر سفید
کدام آکنه سراغ تان آمده و چگونه می‌توانید آن را درمان کنید؟

چربی زیاد: پوست قرمز فلس مانند
کدام آکنه سراغ تان آمده و چگونه می‌توانید آن را درمان کنید؟

آکنه شدید چه ویژگی‌هایی دارد؟

چه ظاهری دارد؟

کیست‌های چرکی عمیق ودردناک، التهابات ناشی از جوش‌های نوک تیز و چرکی و برجستگی‌ها و جوش‌های عمیق‌تر، جای جوش سطح غیرطبیعی پوست

روش درمان؟
  • استفاده بلندمدت از داروهای موضعی
  • مشورت با یک متخصص پوست
  • ممکن است پزشک‌تان دارویی به نام ایزوترتینوئین(آکوتان) تجویز کند.

اثراتی که ایزوترتینوئین روی پوست دارد:
  • غدد چربی، چربی کمتری ترشح می‌کنند.
  • از مسدودشدن منافذ پوستی و فولیکول‌ها جلوگیری می‌کند.
  • میزان باکتری‌های روی پوست را کاهش می‌دهد.
  • قرمزی‌ها و ورم‌های اطراف جوش‌ها را کم می‌کند.

با این روش‌های درمانی آشنا شوید

درمان‌های لیزری: به وسیله نور و لیزر علائم را از بین می‌برند.

پیلینگ شیمیایی: محلولی شیمیایی را روی پوست می‌گذارند و لایه سطحی را از بین برده تا پوست نو جایگزین شود.

بیرون آوردن کومدون‌ها: با یک دستگاه قلم‌شکل مخصوص جوش‌های سرسیاه و سرسفید را تخلیه می‌کنند.

آکنه ملایم چه ویژگی‌هایی دارد؟

چه ظاهری دارد؟

جوش‌ها در قسمت پایین صورت اطراف دهان، فک و گردن دیده‌ می‌شوند.
صورت، گردن، کمر و قفسه سینه انباشته از غده‌های چربی‌ساز هستند.

روش درمان؟
  • دستکاری نکنید- چون جای آن سخت محو می‌شود.
  • صورت را بیش از اندازه نشویید چون جوش‌ها را تحریک می‌کند.
  • از مواد آرایش بدون چربی استفاده کنید.
  • رژیم غذایی مناسب و ورزش داشته باشید و منظم ورزش کنید.

آکنه متوسط تا نسبتا شدید چه ویژگی‌هایی دارد؟

چه ظاهری دارد؟

جوش‌های ملتهب چرکی و نوک تیز و برجسته که بعضی از آنها حسابی عمیق هستند.

جوش‌های سرسیاه و سر سفید بدون التهاب
روش درمان؟

همان درمان‌پیشنهادی برای آکنه ملایم را دنبال کنید. باید ترکیبی از داروهای موضعی و قرص‌های آنتـی‌بیوتیک مصرف کنید.

قرص‌های آنتی‌بیوتیک

اریترومایسین، تترا سایکلین، ماینوسایکلین، داکسی‌سایکلین

داروهای موضعی

از پمادها و لوسیون‌هایی استفاده کنید که حاوی این مواد باشند:

اسید سالیسیلیک، بنزوئیل پروکساید، اسید گلیکولیک

توصیه می‌شود که همراه با داروها از محصولات موضعی زیر هم استفاده کنید:
  • مرطوب‌کننده‌ها
  • تونرها
  • پاک‌کننده‌ها

هم ورزش کنید هم غذاهای زیر را در برنامه خود قرار دهید:

آب: نمی‌گذارد بدن و پوست شما خشک شود.

انجیر، برنج قهوه‌ای و آرتیشو: حاوی منیزیم است که هورمون‌های ایجادکننده آکنه را متعادل می‌کند.
پرتقال، هندوانه و گوجه فرنگی: ویتامین C موجود در آنها از ایجاد جای جوش جلوگیری و سرعت التیام پوست آسیب‌دیده و ملتهب را افزایش می‌‌دهد.
پیاز، سیر و انواع غلات: سلنیوم موجود در آنها آنتی‌اکسیدانی قوی است که التهابات را کم می‌کند و انعطاف‌پذیری پوست را بالا می‌برد.

مغزها و سبزیجات برگدار: ویتامین E موجود در آنها در بهبود جای جوش موثر است.

اسفناج، چای سبز و گیلاس: حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با رادیکال‌های آزاد که به پوست آسیب می‌رسانند، می‌جنگند .

ماهی سالمون و گردو: اسیدهای چرب امگا-3 موجود در آن درخشش فوق‌العاده‌ای به پوست می‌دهد؛ التهابات را کم می‌کند و مانع ایجاد جوش می‌شود.

هویج و سیب‌زمینی شیرین: ویتامینA و بتاکارتن موجود در آن خواص سلنیوم را افزایش می‌دهد. 

شنبه 10/7/1395 - 13:42
سلامت و بهداشت جامعه

اراکتیشن (eructation) اصطلاح پزشکی آروغ یا باد گلو است. تارهای صوتی مسئول صدای ایجاد شده حین آروغ نمی باشند، بلکه عضله ی اسفنکتر یا دریچه فوقانی مری است که این صدا را تولید می کند.

 

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان ، این عضله که در بالای مری قرار دارد به دلیل حرکت گاز از میان این مسیر، به ارتعاش در آمده و در نتیجه صدا تولید می کند.

عادات غذایی

علت بارز آروغ زدن های بیش از حد، عادات غذایی اشتباه است. زیاده روی در خوردن، پایبند نبودن به ساعات غذایی مشخص و مصرف موادغذایی سرشار از چربی عواملی هستند که موجب بروز آروغ های مداوم می شوند. مواد غذایی تند نیز موجب ناراحتی دستگاه گوارش شده و منجر به آروغ می شود.

آب گازدار، و یا نوشابه مسبب افزایش گاز در معده شما می گردد، به گونه ای که دفع این گاز از بدن منجر به آروغ های پی در پی می شود. بجای آن آب بنوشید. در واقع نوشیدن آب، با بهبود عمل هضم به بدنتان لطف خواهد کرد.

بارداری

آروغ بیش از حد در طول دوران بارداری به دو دلیل رخ می دهد: در طول دوران بارداری، سطوح پروژسترون در بدن افزایش می یابد. پروژسترون هورمونی است که باعث انبساط یا شل شدن بافت های عضلانی بدن می شود.

در طول دوران بارداری، سطوح بالای این هورمون با شل کردن بافت های عضلانی دستگاه گوارش خاطر نشان می سازد که دستگاه گوارش آهسته عمل کرده در نتیجه منجر به نفخ، آروغ زدن بیش از حد و حالت تهوع می شود.

دلیل دیگر رشد رحم در مراحل بارداری است. رحم بزرگ شده در طول دوران بارداری حفره ی شکم را پر کرده، فرایند هضم را آهسته ساخته و موجب بروز آروغ می شود.

آلرژی غذایی

آروغ زدن بیش از حد می تواند به دلیل وجود یک واکنش آلرژیک به برخی از مواد غذایی باشد. حساسیت به برخی مواد غذایی می تواند موجب آروغ های بیش از حد بعد از خوردن غذا شود. به عنوان مثال، کسانی که دچار عدم تحمل لاکتوز می باشند، پس از مصرف شیر و یا هر گونه محصول لبنی دچار آروغ همراه با نفخ شکم می شوند.

بیماری ریفلاکس اسید

بیماری بازگشت اسید معده که همچنین به عنوان بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) شناخته می شود، نوعی اختلال معده است که در آن اسید معده به سمت مری عقب رانده می شود. علائم GERD شامل اشکال در تنفس و غذا خوردن، احساس طعم اسیدی در دهان، حالت تهوع، سوزش معده، آروغ زدن بیش از حد، و درد قفسه سینه است.

سندرم روده تحریک پذیر

سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نوعی اختلال روده است که علائمی مانند یبوست، اسهال، تهوع، درد معده، نفخ، و آروغ را تولید می کند. سندرم روده ی تحریک پذیر زمانی رخ می دهد که روده بزرگ موفق به انجام وظایف معمول خود نباشد.

بیماری های کیسه صفرا

کیسه صفرا اندام مهم بدن بوده که در زیر کبد قرار دارد. عملکرد اصلی آن ذخیره ی صفرا تولید شده توسط کبد می باشد که در هضم چربی کمک می کند.

بوجود آمدن هر گونه مشکل در کیسه صفرا که منجر به بروز این وضعیت شود می تواند علائمی مانند استفراغ، تهوع، سوزش سردل، نفخ، لرز، تب، آروغ زدن بیش از حد و درد قفسه سینه را تولید کند.

سوء هاضمه

عارضه ای است که مانع از هضم غذا شده و موجب بوجود آمدن ناراحتی در ناحیه شکم می شود. شخص ممکن است اغلب از سوء هاضمه ی دارای مشخصه ی آروغ زدن بیش از حد و احساس سوزش جاری در میان دستگاه گوارش شاکی باشد. در چنین مواقعی است که فرد هوای زیادی را بلعیده و منجر به آروغ های مداوم در او می شود.

هوا بلعی

فعالیتی است که به عنوان زیاده روی ناخودآگاه، ناخوشایند و بلع بیش از حد هوا در نظر گرفته می شود که ممکن است موجب بروز حملات غیر طبیعی آروغ همراه با درد در ناحیه فوقانی شکم شود. کسانی که نمی توانند کاری را بدون جویدن آدامس، سیگار کشیدن و یا آشامیدن نوشابه گازدار انجام دهند، اغلب متحمل این مشکل خواهند بود.

گاستروپارزی

هنگامی که عضلات شکم شل و کند می شوند، به طور مژوس بر روند هضم تأثیر می گذارند، در نتیجه آروغ زدن ممکن است افزایش یابد. عضلات شکم به دلیل آنکه مواد غذایی هضم نشده برای مدت زمان بیشتر از حد معمول در معده مانده اند، متحمل فلج یا وقفه می شوند. گاستروپارزی یا فلج معده منجر به عملکرد نامناسب دستگاه گوارش شده و در نتیجه موجب بروز سوزش سردل و یبوست می گردد. علاوه بر این، این افراد از این شاکی خواهند بود که به دلیل اجابت مزاج نامنظم قادر به دفع کامل نیستند.

فتق هیاتال

یکی دیگر از عواملی که مسئول ایجاد آروغ بیش از حد می باشد، فتق هیاتال یا هیاتوس است. این وضعیت زمانی رخ می دهد که قسمت قدامی شکم به داخل حفره قفسه سینه به دلیل ایجاد شکاف در دیافراگم بیرون رانده شود. ماهیت انسدادی که به دلیل فتق رخ می دهد ممکن است مقصر ایجاد آروغ های شدید همراه با ناراحتی در ناحیه ی شکمی باشد. در نتیجه، بازگشت غذا به دهان در افرادی که مبتلا به فتق هیاتوس می باشند، به طور مکرر تجربه می شود.

درمان وابسته به نشانه های بیماری

- از آروغ زدن بیش از حد ناشی از آلرژی غذایی، می توان با قطع مصرف مواد غذایی که موجب بروز واکنش های آلرژیک می شوند، جلوگیری کرد. پزشکان، به طور کلی آنتی هیستامین هایی را برای درمان علائم مختلف آلرژی غذایی تجویز می کنند.

- حفظ یک رژیم غذایی سالم و پرهیز از غذاهای چرب و تند می تواند آروغ زدن بیش از حد را در اکثر افراد، از جمله زنان باردار درمان سازد.

- مواد غذایی همچون شیر، گندم، تخم مرغ، نوشابه سیاه، بادام زمینی و شکلات می توانند باعث ایجاد نفخ گردند. بنابراین، مصرف آنها را باید کاهش داد و یا به طور کامل از مصرف آنها خودداری کرد.

- افزایش مصرف مایعات به هضم بهتر مواد غذایی کمک می کند. بنابراین نوشیدن مقدار زیادی آب و وارد نمودن آب میوه به رژیم غذایی خود به کاهش آروغ کمک می کند. از مصرف نوشابه بایستی اجتناب کرد، به این دلیل که هوا درون بدن تحت فشار قرار گرفته و به دنبال راهی به خارج بوده و موجب ایجاد آروغ می شود.

- جویدن درست و مناسب مواد غذایی به هضم غذا کمک کرده و در نتیجه، میزان آروغ کاهش می یابد.

- داروهای خاصی که برای سندرم روده تحریک پذیر مورد استفاده قرار می گیرند به تسکین علائم آن کمک خواهند کرد. روغن های طبیعی، مانند روغن نعناع و گل پامچال به کاهش گرفتگی و درد شکمی و معده ناشی از سندرم روده ی تحریک پذیر کمک می کنند. استفاده از یک رژیم غذایی با فیبر بالا شناخته شده است که این وضعیت را نیز بهبود و تحت کنترل قرار می دهد.

- علاوه بر این متخصصان مراقبت های بهداشتی، به طور کلی داروهایی مانند نکسیوم و آنتی اسیدهایی را برای درمان این وضعیت تجویز می کنند. با این حال، تاثیر چنین داروهایی، گاهی مورد شک و تردید قرار می گیرد. پروبیوتیک ها و گیاهان دارویی، مانند شیرین بیان همراه با درمان های طبیعی، مانند آب آلوئه ورا و خوردن غذاهای غنی از آلکالین یا قلیایی مانند خیار، مارچوبه، کرفس، تره فرنگی، و غیره در درمان هر دو بیماری رفلاکس اسید و آروغ زدن بسیار موثر می باشند.

 

شنبه 10/7/1395 - 13:40
سلامت و بهداشت جامعه

یک فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند با اشاره به عوامل سنگ‌سازی کلیه‌ها، گفت: یکی از شایع‌ترین علامت‌های وجود سنگ کلیه، درد پهلوها است.

 

 

 

 موسوی بلادی اظهار کرد: سنگ کلیه عارضه‌ای است که درصد بالایی از افراد جوامع مختلف را گرفتار می‌کند. در استان خوزستان نیز به دلیل گرمای شدید هوا در بیشتر ماه‌های سال، شیوع آن بالا است.


وی با بیان این‌که دو بیماری دیابت و فشارخون، شایع‌ترین عامل نارسایی کلیه در افراد است، افزود: البته نباید فراموش کرد که سنگ کلیه در ایجاد نارسایی و کم‌کاری کلیه‌ها تاثیرگذار است. مصرف کم آب و مصرف زیاد نمک مهم‌ترین علل سنگ‌سازی کلیه‌ها است.

فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند کلیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: شاید درد پهلو عوامل متعددی داشته باشد، ولی به عنوان شایع‌ترین علامت وجود سنگ در کلیه‌ها به شمار می‌رود. سوزش ادرار، خونی و تیره شدن رنگ ادرار، تهوع و استفراغ از دیگر علائم سنگ کلیه در افراد است.

موسوی بلادی اظهار کرد: معمولابرداشتی اشتباه درباره سنگ کلیه در میان عموم مردم وجود دارد که تصور می‌کنند این بیماری درمان ندارد، بنابراین به فکر اقدامات درمانی مناسب و پیشگیری از آن نیستند. این در حالی است که با برخی اقدامات ساده می‌توان از تشکیل سنگ در کلیه‌ها پیشگیری و از این عضو مهم بدن به خوبی مراقبت کرد.

وی بیان کرد: این موضوع درباره همه بیماری‌ها صدق می‌کند که چنانچه در مراحل اولیه تشخیص داده شود، از پیشرفت بیماری می‌توان جلوگیری کرد و بیماری سنگ کلیه نیز از این امر مستثنی نیست. ولی اگر افراد در مراحل اولیه بیماری و بروز نشانه‌های آن به متخصص مربوطه و مراکز درمانی مراجعه و پیگیری لازم را نداشته باشند، قطعا از درمان در مراحل بعدی سود زیادی نخواهند برد.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند کلیه گفت: افرادی که برای نخستین بار علایم بیماری را در خود مشاهده کردند، لازم است آزمایش دهند تا تشخیص نهایی در این زمینه داده شود. در این آزمایش‌ها ترکیبات ادرار بررسی خواهد شد تا نوع سنگ‌های کلیه مشخص شود. سنگ‌های کلیه انواع متخلفی دارد و برای رفع سنگ‌سازی کلیه‌ها ضروری است رژیم غذایی مناسب با نوع سنگ برای فرد تجویز شود.

موسوی بلادی افزود: بر اساس مباحثی که مطرح شد توصیه‌ای که به افراد مبتلا به سنگ کلیه می‌شود، این است که سنگ دفع شده را دور نیندازند و برای بررسی ترکیبات سنگ به مراکز درمانی مراجعه کنند و بهترین رژیم غذایی و داروهای مناسب را دریافت کنند.

وی اظهار کرد: برای افرادی که با علایم سنگ کلیه مراجعه می‌کنند، یک آزمایش خون نیز تجویز می‌شود. وجود عفونت‌های ادراری، پرکاری تیروئید و اختلال در غده پاراتیروئید از عوامل تشکیل سنگ کلیه در افراد است. البته مصرف برخی غذاها از جمله غذاهای پرنمک در بروز این بیماری نیز موثر است.

فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند کلیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: صرف نظر از نوع سنگ، از توصیه‌های مهم برای افراد بیمار، مصرف زیاد آب است. همانطور که می‌دانید بر نوشیدن 8 لیوان آب در روز بسیار تاکید شده، اما در این مبحث بر تعداد لیوان‌های آب تاکید نمی کنم بلکه آب باید به حدی مصرف شود که رنگ ادرار شفاف باشد، در غیر این صورت مصرف آب از سوی فرد کافی نبوده و این امر باعث رسوب مواد معدنی موجود در ترکیبات ادرار و در نهایت تشکیل سنگ کلیه می‌شود.

موسوی بلادی افزود: برخی افراد و بیماران مبتلا به سنگ کلیه روزانه مصرف 8 لیوان آب را در برنامه خود دارند، اما به دلیل تعریق بالا، مقدار زیادی از آب مصرف شده از طریق پوست و مخاط از دست می‌رود و آب کمی به کلیه‌ها می‌رسد. بنابراین از عوامل مهم و ساده پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه مصرف کافی آب است؛ به طوریکه رنگ ادرار شفاف و حجم آن در روز حداقل 2 یا 3 لیتر باشد.

وی با اشاره به اینکه مصرف نمک زیاد در غذا، کلیه‌ها را برای تشکیل هر نوع سنگ مستعد می‌کند، اظهار کرد: تغییر سبک زندگی و مصرف غذاهای مناسب بهترین راه پیشگیری از بیماری‌ها از جمله سنگ سازی کلیه‌هاست. بنابراین توصیه می‌شود از مصرف غذاهای آماده و فست فودها از جمله سوسیس، همبرگر، کالباس و غذاهای حاوی پروتئین زیاد و نمک به شدت اجتناب کنید. افزایش تحرک و انجام فعالیت‌های بدنی از دیگر عوامل مهم در پیشگیری از سنگ‌سازی کلیه‌ها است اما با توجه به اینکه فعالیت زیاد موجب تعریق بالا می‌شود، در این شرایط باید نوشیدن آب توسط فرد مناسب باشد.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه، دیالیز و پیوند کلیه گفت: بر خلاف تصور برخی افراد مصرف لبنیات به خصوص شیر در پیشگیری از سنگ سازی کلیه ها نقش دارد. بر اساس مطالعات انجام شده چنانچه مصرف لبنیات از برنامه بیماران مبتلا به سنگ کلیه حذف شود، سنگ سازی این افراد بیشتر خواهد شد. بنابراین ضروری است به این توصیه‌های ساده و قابل انجام در جهت پیشگیری از بیماری سنگ کلیه توجه ویژه داشت.

منبع: ایسنا

چهارشنبه 7/7/1395 - 13:39
سلامت و بهداشت جامعه

خوشبختانه راه های امتحان شده متعددی وجود دارد که مطمئنتان می کند هیچ وقت رنج سنگ کلیه را تجربه نمی کنید و یا حداقل یکبار دیگر تجربه اش نمی کنید.

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، در همین ابتدا بگویم، پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه کار یک دقیقه ای نیست پس چنین فکری نکنید. خوشبختانه راه های امتحان شده متعددی وجود دارد که مطمئنتان می کند هیچ وقت چنین رنجی را تجربه نمی کنید و یا حداقل یکبار دیگر تجربه اش نمی کنید. ادامه این مقاله را بخوانید تا با تمام این راه ها آشنا شوید.


1. آب بنوشید و سپس کمی دیگر هم بنوشید!

سنگ های کلیه معمولا از کلسیم، فسفات، اگزالات، مواد معدنی جذب شده از غذاها که توسط ادرار دفع می شوند ساخته می شوند. وقتی ادرار خیلی غلظت می گیرد این مواد معدنی می توانند یک سنگ را شکل دهند. سعی کنید روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید تا ادرار رقیق شود. ( آبی که می نوشید را خوش طعم کنید)

2. حرکت کنید

بر اساس تحقیقات مقداری ورزش سبک می تواند خطر سنگ کلیه را تا 33 درصد کاهش دهد. تنها 3 ساعت پیاده روی در هفته یا یک ساعت دویدن می تواند نحوه کنترل مواد معدنی غذایی توسط بدن را طوری تغییر دهد که از ایجاد سنگ کلیه پیشگیری شود.

3. کنار گذاشتن نوشابه

تحقیقات جدید نشان داده اند که افرادی که حداقل روزی یک مرتبه نوشیدنی های شیرین گازدار مانند نوشابه استفاده می کنند، 23 درصد بیش از دیگران در خطر ایجاد سنگ کلیه قرار دارند، اما چرا؟ فروکتوز دفع کلسیم، اگزالات، و اسید اوریک را افزایش می دهد، که با ساخت سنگ کلیه در ارتباط است.

7 روش برای پیشگیری از سنگ کلیه


4. دریافت کلسیم خود را بالا ببرید

از آنجا که کلسیم یکی از عوامل ایجاد سنگ کلیه است بعضی فکر می کنند اجتناب از این ماده معدنی از ابتلا به سنگ کلیه جلوگیری می کند. برعکس این قضیه درست است: کلسیم در رژیم غذایی با اتصال به اگزالات در روده ها مانع رسیدن آن به کلیه می شود و در واقع می تواند از ساخت سنگ کلیه پیشگیری کند.

5. مواظب این سندروم باشید

سندروم متابولیک یک وضعیت بسیار جدی است که با حملات قلبی ، دیابت و حتی مرگ در ارتباط است. این سندروم را با 3 تا 5 مورد از این صفات می شناسیم: چربی اضافی ناحیه شکم، تری گلیسیرید بالای خون، HDL پایین ( کلسترول خوب )، فشار خون بالا، و اختلال تحمل گلوکز. اگر تنها دو مورد از این مشکلات را داشته باشید خطر سنگ کلیه تا 54 درصد بالا می رود و اگر سه مورد باشد تا 70 درصد.

6. صبح ها یک فنجان قهوه میل کنید

تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه حداقل یک فنجان قهوه حاوی کافئین مصرف می کنند 26 درصد کمتر در خطر سنگ کلیه قرار دارند، این مقدار برای کسانی که چای می نوشند 11 درصد است.

7 روش برای پیشگیری از سنگ کلیه


7. در مورد پروتئین کمی احتیاط کنید

 

متخصصان می گویند پروتئین بیش از حد در برنامه غذایی می تواند فضایی ایده آل برای تولید سنگ کلیه ایجاد کند. سعی کنید مقدار مصرف گوشت خود را کم کنید و ماست را هم در حد طبیعی و متعادل میل کنید. 

 

چهارشنبه 7/7/1395 - 13:37
سلامت و بهداشت جامعه

بررسی‌ها نشان می‌دهد، ایران روی کمربند سنگ کلیه است. چنین مساله‌ای نشان‌دهنده آن است که تعداد بیماران سنگ کلیه در کشور زیاد است. مناطقی در دنیا وجود دارند که به لحاظ ژنتیک، آب و هوایی و تغذیه‌ای بیشتر از دیگر مناطق به سنگ کلیه دچار می‌شوند. در همین زمینه باید گفت آب و هوای ایران بیشتر گرم و خشک است و باعث بالا رفتن میزان تعریق افراد می‌شود. امکان سنگ سازی کلیه هم با افزایش تعریق بالا می‌رود. از سوی دیگر، بالا بودن مصرف نمک و گوشت قرمز در کشور باعث بروز سنگ کلیه در ایرانی‌ها شده است.

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم سرا ، دکتر سعید آراسته، جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار به جام‌جم می‌گوید: مهم‌ترین علت تشکیل سنگ‌های دستگاه ادراری، استفاده ناکافی از مایعات به خصوص آب است. همچنین مصرف زیاد نمک طعام می‌تواند تشکیل سنگ را تسهیل کند. استفاده زیاد از فرآورده‌های پروتئینی و به ویژه گوشت قرمز هم ممکن است در ایجاد سنگ‌ کلیه تاثیرگذار باشد.

این متخصص می‌افزاید: احتمال تشکیل سنگ در بعضی خانواده‌ها بیشتر است، ولی به‌طور کلی هر فردی که آب به اندازه کافی ننوشد و ادرار غلیظ داشته باشد، مستعد تشکیل سنگ خواهد بود. این اتفاق در مناطق گرمسیر و نیز در کنار برخی اختلالات متابولیک افزایش می‌یابد.

علائمی که از سنگ کلیه خبر می‌دهد

علامت اولیه سنگ‌ ادراری درد است. این درد معمولا در ناحیه پهلوها حس می‌شود و ممکن است به پایین شکم یا ناحیه پشت انتشار یابد.

دکتر آراسته با اشاره به این مطلب توضیح می‌دهد: برخی سنگ‌ها (به خصوص اگر در کلیه‌ها باشند) ممکن است درد ایجاد نکنند. همچنین ممکن است علائمی از قبیل تهوع و استفراغ وجود داشته باشد یا خون در ادرار دیده شود. اگر دفع سنگ کلیه طول بکشد، می‌تواند باعث ایجاد عفونت و آسیب به کارکرد کلیه‌ها بشود. وجود عفونت در بیماری که سنگ ادراری دارد، مساله مهمی است و درمان آن فوریت دارد.

دردهایی مشابه و متفاوت از سنگ کلیه

به گفته این اورولوژیست، درد ناشی از سنگ کلیه با درد‌های سیستم عضلانی ـ ‌اسکلتی، عفونت‌ها، تنگی‌های موجود در سیستم ادراری، دردهای ناشی از بیضه‌ها که به پهلوها انتشار یافته و دردهای ناشی از برخی بیماری‌های عروقی مشابهت دارد.

وی تاکید می‌کند: بسته به محل و اندازه سنگ، نوع آن و شرایط کلی سلامت عمومی بیمار، نوع درمان متفاوت خواهد بود. طیف درمانی موجود از درمان دارویی و توصیه به مصرف بیشتر آب شروع می‌شود و به مداخلات سنگ‌شکنی و در نهایت، انجام عمل جراحی بسته یا باز ختم می‌شود.

اولین قدم درمانی چیست؟

در صورت تشخیص سنگ دستگاه ادراری، قدم اول کاهش درد است .

دکتر آراسته در این‌باره توضیح می‌دهد: برای تسکین درد از مسکن‌های خوراکی، شیاف و گاه مسکن‌ تزریقی استفاده می‌شود. در صورت وجود نشانه مهم دیگر، از جمله حالت تهوع و استفراغ، ممکن است برای درمان این علائم نیز اقدام شود. در صورتی که سنگ دستگاه ادراری با کاهش یا قطع جریان ادرار، وجود تب، حاملگی یا واکنش نشان ندادن به درمان‌ دارویی همراه باشد، ممکن است لازم شود مداخله درمانی سریع‌تر صورت بگیرد.

احتمال عود چقدر است؟

چرا سنگ کلیه در بسیاری افراد پس از گذشت دوره درمان و کنترل بیماری عود می‌کند؟

این متخصص پاسخ می‌دهد: اگر کسی سابقه دو نوبت سنگ کلیه داشته باشد یا در یک نوبت، دو سنگ یا بیشتر داشته باشد، احتمال عود سنگ کلیه در وی زیادتر خواهد بود. همچنین برخی بیماری‌های متابولیک با احتمال زیاد تشکیل سنگ کلیه و عود آن همراه است.

وی تاکید می‌کند: احتمال عود سنگ تا سه سال زیاد است و تا ده سال نیز ممکن است عود کند، البته داشتن عادت غذایی نادرست، خطر عود سنگ را زیاد می‌کند که برای پیشگیری از این وضعیت، مهم‌ترین مساله افزایش مصرف مایعات به ویژه آب است.

جالب است بدانید،‌ آنچه درباره مصرف آب معدنی و نقش آن در تشدید خطر سنگ‌سازی کلیه مطرح است، از دید متخصصان اورولوژیست کاملا مورد تائید نیست، یعنی نمی‌توان گفت مصرف آب معدنی و آب‌های املاح‌دار به صورت قطعی باعث بروز سنگ کلیه می‌شود، البته املاح درون آب و میزان سختی آن با افزایش خطر ایجاد سنگ در کلیه و مثانه تا اندازه‌ای ارتباط دارد.

اگر نمی‌خواهید گرفتار سنگ کلیه شوید

کلید اصلی پیشگیری از سنگ کلیه و عود آن، مصرف بیشتر آب است. همچنین اجتناب از مصرف بیش از حد نمک ضروری است، البته بسته به نوع سنگ ممکن است اجتناب از دسته خاصی از مواد غذایی ضرورت پیدا کند.

در برخی شرایط متابولیک، اصلاح رژیم غذایی و تجویز دارو نیز می‌تواند بسیار مفید باشد. به خاطر داشته باشید، در پیشگیری از ابتلا به سنگ ادراری، اصلاح سبک زندگی و افزایش فعالیت بدنی کمک‌کننده است.

 

پونه شیرازی - روزنامه جام جم 

 

چهارشنبه 7/7/1395 - 13:36
سلامت و بهداشت جامعه

متخصص اورولوژی گفت: افراد دارای کلیه سنگ ساز باید روزانه بیش از 8 لیوان مایعات مصرف کنند و همچنین مصرف نوشابه و آبمیوه به دلیل داشتن مواد افزودنی برای این بیماران مضر است.

 

 

 

 

 

 

محمد رزاقی در گفت‌وگو با فارس؛ گفت: در بدن فرد بالغ روزانه حدود ۱.۵ لیتر ادرار ساخته می‌شود و نیاز است ادرار بدون اشباع و با غلظت معمولی دفع شود. نوشابه یا آبمیوه به دلیل داشتن مواد افزودنی نمی‌توانند کمک‌کننده باشند و حتی می‌توانند در جهت عکس عمل کنند و کلیه را به اشباع برسانند. پس تنها به آب و چایی کمرنگ که خودشان بتوانند مواد داخل کلیه را رقیق کنند و از حالت غلظت در آورند احتیاج است.

رزاقی گفت: شروع سیستم ادراری از کلیه است و تولید اکثر سنگ‌ها نیز در کلیه اتفاق می‌افتد. تولید سنگ در مثانه بسیار کم است مگر اینکه انسدادی در مسیر خروج ادرار باشد که باعث شود سنگی در مثانه تولید شود.

وی دلایل ساخته‌شدن سنگ در کلیه‌ها را شامل مواد مختلفی که باید از کلیه‌ها دفع شوند دانست و گفت: اگر این مواد به حد اشباع برسند باعث ایجاد سنگ می‌شوند. این مواد می‌تواند شامل پروتئین‌ها یا عفونت‌ها باشند. همچنین برنامه غذایی باید یک مواد متعادل و متناسبی را در بر داشته باشد که در حد نیاز بدن استفاده شود.

رزاقی ادامه داد: نوشیدن آب به مقدار کم ادرار را غلیظ و زمینه ایجاد سنگ را فراهم می‌کند. داشتن رژیم‌های غذایی خاص و استفاده دائم از یک ماده غذایی، مضر است. مثلاً افرادی که برای کاهش وزن، مواد نشاسته‌ای را از برنامه غذایی خود حذف و ترکیبات پروتئینی را افزایش می‌دهند سبب می‌شود دفع ماده نشاسته‌ای در بدن آن‌ها به حد اشباع رسد و تولید سنگ را در پی داشته باشد.

این متخصص اورولوژی افزود: افرادی که از مشکل عفونت کلیه رنج می‌برند، اگر عامل عفونت به حدی برسد که ادرار را اشباع کند می‌تواند سنگ را به وجود آورد.

وی یادآور شد: همچنین کسانی که یکسری داروهای خاص را مصرف می‌کنند احتمال تجمع مواد در خروجی کلیه آن‌ها وجود دارد؛ مثلاً استفاده از داروی آلوفلورون برای پایین آمدن اسید فولیک بدن، سبب می‌شود استعداد تشکیل سنگ در کلیه بالا رود. به همین دلیل توصیه می‌شود این افراد آب زیادی مصرف کنند.

وی در پایان گفت: سنگ‌هایی که زیر 5 میلی‌متر هستند می‌توانند از کلیه دفع شوند اما اگر بالاتر از این اندازه باشند در کلیه می‌مانند و با عمل جراحی می‌توان سنگ را خارج کرد.

مصرف ماء الشعیر، یکی از روش های درمانی است که در بین مردم برای دفع کلیه رواج دارد.

اما متخصصان طب سنتی بر این باور هستند که آنچه به‌عنوان ماء الشعیر در شیشه‌های نوشابه در مغازه‌ها عرضه می‌شود، نسبتی با ماء الشّعیر طبی ندارد. ماء الشّعیر طبّی به زبان ساده لعاب حاصل از جوشاندن جو پوست‌کنده است که کاربردهای درمانی زیادی دارد.

همچنین جو طبعی سرد و خشک دارد؛ بنابراین نوشابه‌های ماء الشعیر اگر هم اثری در دفع سنگ کلیه داشته باشند؛ تنها برای افراد بسیار گرم‌مزاج قابل‌استفاده‌ است و برای سایرین می‌توانند عوارض مختلفی به‌جای بگذارند. لذا بهتر است عموم بیماران از مصرف آن‌ها خودداری کنند. 

 

چهارشنبه 7/7/1395 - 13:35
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

 

به گزارش جام جم سرا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر کیومرث دانشور گفت: نوشیدن همزمان دلستر تلخ و آبلیمو می‌تواند نقش موثری در دفع سنگ کلیه داشته باشد.

وی با بیان اینکه نوشیدن روزانه هشت لیوان آب برای سلامت کلیه‌ها کافی است، افزود: این تصور که نوشیدن آب زیاد می‌تواند به سلامت کلیه‌ها کمک کند درست نیست و میزان مصرف آب در افراد سالم در حد هشت لیوان کفایت‌ می‌کند.

این فوق تخصص تغذیه افزود: متاسفانه بیماران کلیوی نیز بر اساس همین تفکر اشتباه که نوشیدن آب به سلامت کلیه‌های آنها کمک می‌کند همواره به نوشیدن آب زیاد توصیه می‌شوند.

دانشور اظهار کرد: این در حالیست که چنانچه فردی دچار نارسایی کلیه باشد نوشیدن آب زیاد نه تنها کمکی به او نمی‌کند، بلکه فشار مضاعفی را نیز به کلیه‌های او وارد می‌کند که برای کلیه‌ها مضر است.

وی در خصوص تاثیر نوشیدن زیاد آب بر دفع سنگ کلیه نیز آن را بی‌اثر دانست و افزود: نوشیدن آب زیاد شاید تنها بتواند به میزان اندکی در جابجایی سنگ موثر باشد، اما هرگز توان شکستن هسته مرکزی سنگ و دفع آن را ندارد.

دانشور اظهار کرد: در جهت دفع سنگ کلیه توصیه ما نوشیدن مایعات همراه آب لیمو به ویژه نوشیدن دلستر تلخ و آبلیمو است. مصرف آبلیمو به شکستن سنگ کلیه کمک کرده و نوشیدن دلستر تلخ موجب می‌شود تا بدنه شکسته شده سنگ و شن ایجاد شده آن در کلیه‌ها دفع شود.

چهارشنبه 7/7/1395 - 13:34
سلامت و بهداشت جامعه

به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، محققان دانشگاه میشیگان طی پژوهشی مدعی شدند که ترن سواری می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند.

 
  

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، محققان دانشگاه میشیگان طی پژوهشی مدعی شدند که ترن سواری می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند.

نتایج این پژوهش با آزمایش این فرضیه بر روی یک بیمار به دست آمد که در کلیه خود 3 عدد سنگ داشت و بعد از سوار شدن به ترن هوایی سنگ‌های کلیه وی دفع شد.

در ابتدا این آزمایش و تجربه دفع سنگ ممکن بود که تصادفی به نظر برسد، اما محققان این پژوهش برای اثبات آن به روش علمی‌تری متوسل شدند.

برای این کار آنها یک مدل چاپ سه‌بعدی سیلیکونی از کلیه تهیه کرده و آن را با ادرار و سه سنگ پر کردند؛ سپس این کلیه چاپ سه‌بعدی را در یک کوله پشتی و بر روی ترن هوایی قرار دادند.

شواهد به دست آمده از این آزمایش نشان‌دهنده این امر بود که نشستن در ترن‌های هوایی به دفع سنگ‌های کوچک در بیماران کمک می‌کند.

طبق پژوهش انجام شده نشستن در قسمت جلوی ترن 16.67 درصد احتمال دفع و نشستن در قسمت انتهای آن 63.89 درصد احتمال دفع سنگ را زیاد می‌کند.

این در حالی است که سرعت‌های بالا می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد و باعث ماندن سنگ در کلیه شود.

این روش کم‌هزینه می‌تواند جایگزین مراقبت‌های پرهزینه‌ بهداشتی شود. 

چهارشنبه 7/7/1395 - 13:32
سلامت و بهداشت جامعه
به گزارش جام جم سرا به نقل از آوای سلامت ، با این حال کسانی که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند و یا به پروتئین های خاصی در شیر آلرژی دارند، یا گیاه خوارند، می توانند به سادگی شیرهای دیگر را جایگزین این نوع شیر کنند و از مزایای سلامتی مشابه آن سود ببرند.
 
 
 
 
 
 
 
شیر گاو ارگانیک: شیر گاو مجموعا 146 کالری، 5 گرم چربی اشباع و 24 میلی گرم کلسترول در هر فنجان دارد. این نوع شیر منبع فوق العاده پروتئین و مواد مغذی است و یک فنجان از آن یک سوم نیاز روزانه به کلسیم را برطرف می کند. علاوه بر این شیر گاو ارگانیک، به طور قابل توجهی خواص ضد التهابی دارد و آن هم به خاطر اسیدهای چرب امگا 3 موجود در آن. مصرف اسیدهای چرب امگا 3 برای بهبود سلامت قلب مفید است.
اما زمانی که بحث سلامتی قلب مطرح می ‌شود، این را باید گفت که لبنیات پرچرب باعث بروز مشکلاتی برای قلب می ‌شوند. به عقیده متخصصان انجمن قلب آمریکا چربی اشباع ‌شده موجود در رژیم غذایی سطح کلسترول بد را بالا می ‌برد و همین باعث بیماری قلبی و سکته مغزی می‌ شود. بهتر است بدانید که یک ‌کاسه شیر کم ‌چرب حاوی 83 کالری و 5 میلی ‌گرم کلسترول است و چربی اشباع ‌شده ندارد. علاوه بر این، شیر گاو حاوی پتاسیم است که می ‌تواند از فشارخون بالا جلوگیری کند.

شیر گاو خام: برخی تصور می کنند که مصرف شیر خام غیر پاستوریزه خواص سلامتی بیشتری دارد در حالی که این نوع شیر سرشار از چربی اشباع و کلسترول و مضر به حال قلب است. متخصصان بر این باورند که زنان باردار و کودکان به هیچ وجه نباید شیر خام و یا محصولات لبنی ساخته شده از این نوع شیر را استفاده کنند. علاوه بر این، شیر خام منبع باکتری های مضر مانند سالمونلا، لیستریا، و ای کولای است و مردم با سیستم ایمنی ضعیف در معرض خطر ابتلا به بیماری های ناشی مواد غذایی خام، به هیچ وجه نباید این نوع شیر را استفاده کنند.

شیر سویا: این نوع شیر در هر فنجان تنها 80 کالری و 4 گرم چربی دارد و یک جایگزین عالی برای شیر گاو و برای کسانی است که از عدم تحمل لاکتوز رنج می برند. شیر سویا در هر فنجان 7 گرم پروتئین دارد و برای حفظ سلامت قلب یکی از بهترین گزینه ها است. البته اگرچه این نوع شیر سرشار از مواد معدنی، چربی های اشباع نشده، ویتامین ها و فیبر است، باید در انتخاب آن، نوع غنی شده با کلسیم، بدون شکر و غیر شیرینش را انتخاب کرد.

شیر کنف: این شیر را از دانه ‌های گیاه کنف می ‌گیرند. اگر دچار عدم تحمل لاکتوز هستید و به سویا آلرژی دارید این شیر جایگزین خوبی است. یک ‌کاسه شیر کنف حاوی 80 کالری، 5گرم چربی اشباع‌ شده و بدون کلسترول است. شیر کنف از نظر طعم و غلظت شبیه شیر بادام بوده و سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، به‌خصوص اسید آلفا لینولنیک برای سلامتی قلب است. این شیر منبع خوبی از کلسیم و منیزیم است. جذب منیزیم کافی به نرمال نگه‌ داشتن ضربان قلب کمک می ‌کند، در حالی‌ که جذب ناکافی منیزیم منجر به ضربان‌ های قلب نامنظم مانند فیبریلاسیون دهلیزی می ‌شود.

شیر نارگیل: این نوع شیر و اضافه کردن بلغور جوی دو سر به آن بهترین گزینه برای صرف صبحانه است. یک فنجان شیر نارگیل شیرین نشده تنها حاوی 4 گرم چربی اشباع است. البته این را باید گفت که شیر نارگیل حاوی اسیدهای چرب با زنجیره متوسط است که مزایای زیادی برای سلامتی دارد و از بروز بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

شیر برنج: شیر برنج به‌طور طبیعی سرشار از کربوهیدرات‌ ها است که مصرف آن برای سلامت قلب توصیه نمی شود. بر اساس مطالعات، میان رژیم‌ های سرشار از کربوهیدرات‌ ها و خطر ابتلا به دیابت و خطر بیماری قلبی رابطه مستقیم وجود دارد. علاوه بر این که شیر برنج پروتئین چندانی هم ندارد. پس سعی کنید که با خوردن دیگر مواد غذایی پروتئین کافی جذب بدن خود کنید.

شیر بز: اگر در هضم کردن لاکتوز دچار مشکل هستید، شیر بز گزینه خوبی است. با این حال، شیر بز سرشار از کالری، چربی اشباع‌شده و کلسترول است. محدود کردن چربی ‌های اشباع‌شده در رژیم غذایی به کاهش کلسترول خون و کاهش خطر بیماری عروقی کرونری کمک می ‌کند. علت این است که سطوح بالای کلسترول در خون موجب تجمع پلاک در شریان‌ ها (تصلب شریان ‌ها) می ‌شود و خطر سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می‌ دهد.

شیر شتر: یک فنجان شیر شتر حاوی 107 کالری، 3 گرم چربی اشباع‌ شده و 17 گرم کلسترول است. بنا بر نتایج مطالعات، می‌ توان گفت که شیر شتر در مقایسه با شیر گاو حاوی 10 برابر آهن بیشتر و 3 برابر ویتامین ث بیشتر است. علاوه بر این، شیر شتر برای افراد دیابتی مفیدتر است، چون حاوی انسولین است. 
چهارشنبه 7/7/1395 - 13:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته