• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1311روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: خمیردندان های سنسوداین و آکوافرش غیرمجاز و فاقد مجوزهای بهداشتی لازم است.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، علیرضا مبارکی افزود: هرگونه خمیردندان با نام های تجاری SENSODYNE وAQUAFRESH غیرمجاز، تقلبی و قاچاق است.

وی گفت: عرضه خمیردندان‌های مذکور در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی ممنوع بوده و درصورت مشاهده با متخلفان برابر ضوابط رفتار خواهد شد.

مبارکی تصریح کرد: هم استانی‌ها برای حفظ سلامت خود و خانواده از خریداری و استفاده از خمیردندان‌های مذکور خودداری کنند. 

شنبه 10/7/1395 - 14:10
سلامت و بهداشت جامعه

بیماری‌های قلبی - عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا و همچنین در کشور ما محسوب می‌شوند و این درحالیست که با چند راهکار ساده و بویژه اصلاح الگوی غذایی و تحرک می‌توان از این بیماری‌ها پیشگیری کرد.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات است که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن، پدید آمده است. امروزه مردم نسبت به گذشته، بیشتر غذاهای پر کالری مصرف می‌کنند و از طرفی تحرک بدنی آنان نیز کمتر از گذشته شده است. بنابراین یکی از مهم‌ترین مداخلات به منظور پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی – عروقی، اصلاح رژیم غذایی است.

عوامل موثر در بروز بیماری‌های قلبی – عروقی عبارتند از اختلال در چربی‌های خون (بالا بودن سطح کلسترول خون)، کم تحرکی، فشار خون بالا، استعمال دخانیات، رژیم غذایی نامناسب، استرس و فشارهای روحی و روانی.

بر این اساس می‌توان توصیه‌های تغذیه‌ای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری‌های قلبی – عروقی ارائه داد:

۱- تعادل و تنوع در برنامه‌ غذایی روزانه: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در پنج گروه اصلی غذایی (گروه نان و غلات، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، گروه میوه‌ها و سبزی‌ها) معرفی می‌شوند.

۲- غذاها تا حد امکان به صورت آب پز، بخارپز یا کبابی مصرف شوند. بر این اساس توصیه می‌شود که:

- از سرخ کردن زیاد غذا خودداری شود.

- مصرف غذاهای سرخ شده، سوسیس، کالباس، خامه، چیپس، پفک، سس‌ها، مغز، دل و قلوه، کله و پاچه در برنامه غذایی کاهش یابد.

- پوست مرغ و چربی‌های قابل مشاهده گوشت و مرغ قبل از طبخ جدا شود و از قسمت‌های کم چرب گوشت‌ها استفاده شود.

- از گوشت‌های کم چرب مثل مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز استفاده شود.

- حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف کنید. چربی موجود در ماهی از نوع چربی‌های مفید است. به جای سرخ کردن ماهی آن را به شکل بخارپز یا تنوری استفاده کنید.

- از انواع لبنیات کم چرب مثل شیر، ماست و پنیر استفاده شود.

- از مصرف پیه و دنبه که حاوی چربی‌های اشباع هستند، خودداری کنید.

- از مغزهایی مثل گردو، فندق و بادام که دارای چربی‌های مفید هستند به مقدار مناسب استفاده کنید.

۳- توجه به نوع روغن مصرفی:

- از روغن‌های مایع مانند روغن زیتون و روغن آفتابگردان به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد (برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون) استفاده شود.

- از مصرف غذاهای سرخ کرده پرهیز شود و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود. زیرا روغن جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.

- مصرف روغن زیتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی متعادل باشد.

- از روغن‌های مایع معمولی (غیر سرخ کردنی) و روغن زیتون در سرخ کردن غذاها (به دلیل حساسیت این روغن‌ها به حرارت بالا) استفاده نشود.

۴- کاهش مصرف مواد قندی:

- مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته‌ای مانند برنج، ماکارونی، ‌ شیرینی، کیک، ‌ شکلات، مربا، عسل، نوشابه‌ها باعث افزایش وزن، بالا رفتن فشار خون و چربی خون شده و منجر به بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. بنابراین باید در برنامه غذایی روزانه از مصرف بیش از اندازه آنها خودداری کرد.

- از میوه‌های تازه بجای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده استفاده شود.

- از دوغ کم نمک و بدون گاز، آب و آب میوه‌های طبیعی بجای نوشابه‌های گازدار مصرف شود.

- از مصرف زیاد قند و شکر همراه با چای خودداری شود.

توجه: در مصرف کشمش و خرما هم اگر زیاده‌روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی خواهد شد.

۵-کاهش مصرف نمک:

- مصرف نمک به هنگام تهیه و طبخ غذا کاهش یابد و از نمکدان در هنگام صرف غذا و سر سفره استفاده نشود.

- از مصرف غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده آماده به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی نمک خودداری شود.

- از مصرف بیش از اندازه غذاهای شور مثل ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور، سوسیس و کالباس خودداری شود.

- از سبزی‌های تازه، سیر، لیموترش تازه، آب نارنج، آویشن، شوید و ... برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده شود.

۶- افزایش مصرف فیبر:

فیبرها ترکیباتی هستند که در دیواره سلول‌های گیاهان مثل سبزی‌ها، میوه‌ها، سبوس، غلات کامل، حبوبات و مغزها وجود دارند. مصرف فیبرها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی را کاهش می‌دهند و همچنین از یبوست پیشگیری می‌کنند.

۷- افزایش مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها در برنامه غذایی روزانه:

- میوه‌ها و سبزی‌ها در پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر بیماری‌های قلبی – عروقی و برخی از انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان‌های سیستم گوارشی و یبوست موثرند.

- بنابراین مصرف سه تا پنج واحد از میوه‌ها و سبزی‌ها در برنامه غذایی روزانه توصیه می‌شود.

- در برنامه غذایی روزانه، سبزی‌ها یا سالاد (کاهو، کلم، ‌ گوجه فرهنگی، خیار، هویج، فلفل دلمه‌ای سبز و ...) همراه با غذا مصرف شود.

- میوه‌های تازه بعنوان میان وعده مصرف شوند.

- به جای تنقلات تجاری که ارزش غذایی کمی دارند از خشکبار (برگه زردآلو، کشمش و ...) و سبزی‌های تازه (هویج، گل کلم، خیار، گوجه فرنگی و ...) به عنوان میان وعده استفاده شود.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، همچنین برای داشتن قلب سالم اولا فعالیت بدنی، ورزش منظم متناسب با سن و شرایط جسمی خود را فراموش نکنید و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید. دوم اینکه استرس و فشارهای روانی یکی از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی است، روش‌های کنترل و برخورد مناسب با استرس را یاد بگیرید. 

شنبه 10/7/1395 - 14:4
سلامت و بهداشت جامعه

وضعیت بهداشت در خانه اول دانش‌آموزان با خانه دوم آنها، از زمین تا آسمان با یکدیگر فرق دارد. حدود 14 میلیون دانش‌آموز ایرانی، در حالی سال تحصیلی را آغاز کرده‌اند که هنوز شرایط بهداشتی مطلوبی در بسیاری از مدارس حاکم نیست و همین مساله، سلامت دانش‌آموزان را نشانه رفته است.

 

 

 

 

در شرایطی که سرانه سلامت هر دانش‌آموز، رقمی کمتر از هزار تومان برآورد می‌شود، بنابراین خیلی دور از ذهن نیست که هم‌اکنون به وضعیتی رسیده‌ایم که بر اساس آمارهای رسمی، اغلب دانش‌آموزان ابتدایی چهار تا پنج دندان پوسیده دارند و نیز با فقر آهن، انواع ویتامین‌ها و املاح ضروری مورد نیاز بدن مواجه هستند.

آبخوری و سرویس بهداشتی متهم ردیف اول آلودگی

در بسیاری از مدارس کشور، محیط سالم و بهداشتی برای ورزش و تفریح بچه‌ها وجود ندارد. حتی وجود آبخوری‌ها و توالت‌های سالم هم در بسیاری از مدارس کشور به یک رویا بدل شده است.

کامیاب صدری، رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش تهران که پیشتر هم ریاست اداره سلامت آموزش و پرورش استان تهران را به عهده داشته است، در گفت‌وگو با جام‌جم به مساله سرویس‌های بهداشتی مدارس اشاره می‌کند و می‌گوید: آبخوری و توالت دانش‌آموزان باید حداقل 15 متر از همدیگر دور باشد. درست است که هم‌اکنون در برخی مدارس کشور، این موضوع رعایت نمی‌شود، اما در چند سال اخیر، اقدامات گسترده‌ای در این زمینه انجام شده، طوری که می‌توانیم بگوییم بیش از 60 درصد توالت مدارس پایتخت از آبخوری آنها تفکیک شده است.

علاوه بر آن 40 درصد مدارس نتوانسته‌اند قانون فاصله 15 متری را رعایت کنند، که در برخی مدارس هم به دلیل فرسوده و قدیمی بودن، راهی برای جداسازی توالت‌ها از آبخوری‌ها وجود ندارد که با توجه به اعتبارات محدود نوسازی آموزش و پرورش، در اصلاح این مساله دچار مشکل هستیم.

این مقام مسئول، کاستی‌ها و مشکلات را می‌پذیرد، اما در عین حال عنوان می‌کند که در چند سال اخیر، اقدامات خوبی از سوی نهادهای مسئول انجام شده، ولی هم باید مجموعه این اقدامات گسترش یابد و هم باید در این زمینه خود والدین به عنوان ناظر بر بهداشت مدارس، به مسئولان کمک کنند.

حراج سلامتی در بوفه‌های مدارس

اوضاع بهداشت در بوفه‌های مدارس هم دست‌کمی از توالت‌های غیربهداشتی ندارد. فاطمه محمودی، والدین یکی از دانش‌آموزان در گفت‌وگو با خبرنگار ما گلایه می‌کند که به دلیل فروش تغذیه ناسالم در بوفه‌های مدارس، سعی می‌کنیم خوراکی‌های خانگی را در کیف دانش‌آموزان بگذاریم تا به سمت بوفه‌ها نروند، ولی وقتی دانش‌آموز، همکلاسی‌اش را نگاه می‌کند که مثلا از بوفه مدرسه، پفک خریده است، آن وقت کنترل کردن دانش‌آموزان سخت‌تر می‌شود، چون آنها بشدت از همدیگر تقلید می‌کنند.

اگرچه طی تفاهم‌نامه‌هایی که اخیرا بین دو وزارتخانه بهداشت و آموزش و پرورش منعقد شده، اوضاع بهداشت در بوفه‌های مدارس بهتر از قبل شده است، ولی هنوز هم کم نیستند بوفه‌هایی که اقلام ناسالم را به دانش‌آموزان می‌فروشند.

صدری، رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش تهران، عقیده دارد که در این زمینه هم باید اولیای دانش‌آموزان به میدان بیایند و برای نظارت بر این مساله و مدیریت بهتر کمک کنند. به گفته او، مشکل کمبود نقدینگی در برخی مدارس، باعث شده که برخی از مدارس، بوفه‌هایشان را به بخش خصوصی واگذار کنند، در این حالت هم طبیعی است که بخش خصوصی در این زمینه بیشتر به فکر درآمدزایی بیشتر باشد تا سلامت دانش‌آموزان.

معاون وزیر آموزش و پرورش: امسال اوضاع بهتر می‌شود

یکی از مدیران مدارس شمال کشور در گفت‌وگو با جام‌جم، از زاویه دیگری به مشکلات بهداشتی در مدارس نگاه می‌کند و می‌گوید: مساله اینجاست که بودجه سلامت دانش‌آموزان از سایر بودجه‌های مدارس تفکیک نشده است، به همین دلیل هم خیلی اوقات برخی مدیران مدارس، بودجه بهداشت مدارس را صرف امور دیگری می‌کنند.

اما مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با جام‌جم، از اعتبارات ویژه ارتقای سلامت در مدارس سخن می‌گوید که تخصیص این اعتبارات ویژه برای سلامت دانش‌آموزان، به گفته حمیدی، بی‌سابقه است و برای اولین بار است که به مدارس تزریق می‌شود.

به گفته معاون آموزش و پرورش تهران، امسال 400 میلیارد ریال اعتبارات جاری برای ارتقای سلامت مدارس کشور اختصاص یا فته که قطعا با تزریق این اعتبارات، اوضاع سلامت بوفه‌های مدارس، آبخوری‌ها و توالت‌های مدارس بهتر از قبل می‌شود.

البته حمیدی یادآوری می‌کند که تاکنون 30 درصد از این اعتبارات، تخصیص یافته است و در صورت تخصیص کامل این اعتبارات، اوضاع سلامت مدارس ارتقا پیدا می‌کند، زیرا با توسعه طرح سفیران سلامت می‌توان در زمینه آموزش و فرهنگ سازی در مدارس، گام‌های بزرگ‌تری برداشت.

عمده مشکلات بهداشتی مدارس که حمیدی وعده کاهش آنها را در سال 95 می‌دهد، مدارس دولتی را بیشتر از مدارس غیرانتفاعی و غیردولتی درگیر کرده است چرا که آنها کمتر درگیر کمبودهای مالی هستند؛ مشکلاتی که سابقه دیرینه‌ای دارد و به نظر می‌رسد جز عزم ملی، تخصیص اعتبارات بیشتر برای تجهیز و نوسازی مدارس و محکم گرفتن نظارت‌ها، راه‌حل دیگری نداشته باشد.

امین جلالوند - جامعه 

شنبه 10/7/1395 - 14:3
سلامت و بهداشت جامعه

یکی از خبرهای داغ این هفته که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد نه‌تنها رنگ و بوی بهداشتی داشت، بلکه حسابی هم مورد توجه کاربران قرار گرفت؛ خبری با این موضوع که شامپوهای خارجی در ایران پر می‌شوند! حتی در این خبر نام برخی برندهای محصولات مو به چشم می‌خورد که گویا اصلا وارد نمی‌شوند و با این حساب همه تقلبی هستند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، این در حالی است که دبیر انجمن صنایع شوینده ضمن واکنش به این خبر اعلام کرد قاچاقچیان با درج اطلاعات غلط روی محصولات و حتی پرکردن بطری‌ شامپوها در داخل کشور اقدام به فروش آنها می‌کنند. حالا این سوال مطرح می‌شود که واقعا خرید و استفاده از شامپوهای خارجی مارکدار و گران قیمت در حفظ سلامت موها موثر است یا باید با این باور غلط خداحافظی کنیم؟

باید بدانید بسیاری از مردم شامپوهای گران‌قیمت را برای جلوگیری از ریزش مو می‌خرند، در حالی که استفاده از شامپوها و ماسک‌های موی حاوی ویتامین‌ها اصولا تاثیری در جلوگیری از ریزش مو ندارند و پس از شست‌وشو با آب نیز تقریبا از دست می‌روند، بنابراین افزودن آنها به مواد شوینده ارزش چندانی ندارد.

از طرفی ویتامین‌ها بویژه ویتامین‌های C و E خاصیت ضد رادیکال‌های آزاد را دارند و در سطح پوست اگر به حالت ثابت باقی بمانند، می‌توانند تا اندازه‌ای در پیشگیری از آسیب‌های پوستی در مقابل نور آفتاب موثر باشند، ولی روی موهایی که فاقد خواص پوست زنده هستند، چنین اثراتی ندارند. با این حساب بیشتر شامپوهایی که با عنوان جلوگیری از ریزش مو با قیمت‌های گزاف فروخته می‌شوند، در واقع شامپوهای بسیار ملایمی‌ هستند که به ساقه مو آسیب نمی‌رسانند و به نوعی ساقه موهای باقیمانده را محافظت می‌کنند. نکته جالب این که میان برندهای معتبر ایرانی براحتی می‌توان این نوع شامپو را پیدا کرد.

در این صورت ناخواسته گول محصولات تقلبی به ظاهر مارکدار و خارجی را نمی‌خورید و مجبور به صرف هزینه‌های بالا برای خرید شامپو و سایر محصولات مو نیستید. در عین حال براساس میزان چربی پوست سر، نوع شغل و فعالیت فرد، آلودگی محیط، مدل انتخابی مو، استفاده از مواد آرایشی، وجود بیماری‌های پوستی خاص و... باید دفعات شست‌وشوی موها را تعیین کرد. مهم‌ترین ماده پاک‌کننده موها شامپوست و معمولا توصیه می‌شود در هر بار شست و شوی موها دو مرتبه موها را شامپو کنید.

شامپو زدن اول باعث برطرف شدن آلودگی‌ها و چربی‌ها می‌شود و شامپو زدن دوم باقیمانده چربی و سلول‌های مرده را برطرف می‌کند. البته این مساله تا حدودی بستگی به‌شدت آلودگی موها، کیفیت و مقدار شامپوی مصرفی و میزان دمای آب دارد. مثلا در افرادی که هر روز دوش می‌گیرند شاید همان یک دفعه شامپو زدن کافی باشد. 

 

 

شنبه 10/7/1395 - 14:2
سلامت و بهداشت جامعه

استرس می تواند برای سلامتی ما بسیار مخرب و زیان آور باشد. شاید در بعضی اوقات در شرایط استرس زایی قرار داریم که خودمان نیز از عواقب آن بی خبریم.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، اشلی الکوتایبی، زن جوانی است که بخاطر یک شرایط استرس زا در ظرف مدت 3 ماه تمام موهای خود را از دست داده است و کچل شده است.

وی که در حال حاضر در یک سوپر مارکت به عنوان دستیار مشغوال به کار است، ریزش شدید موهایش از نوامبر(آذر) سال 2014 شروع شد و در فوریه (اسفند) سال 2015 حدود 50 درصد موهایش را از دست داد و حتی قصد خودکشی داشت. علت این طاسی شدید، بنا به تشخیص پزشکان، استرس زیاد بود.

خوشبختانه بعد از طی مراحل مختلف درمان وی بطور کامل موهای خود را بازیافته است.

وی در این خصوص می گوید: خوشحالم که توانستم بر شرایط بسیار بدی که در زندگی ام حاکم شده بود غلبه کنم و آن را با شادی و امید جایگزین کنم.

 

شنبه 10/7/1395 - 13:59
سلامت و بهداشت جامعه

به گزارش جام جم سرا ، مطالعه محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کورنل نیویورک نشان می دهد قلیان کشیدن تفریحی هم به ریه ها آسیب می رساند.

در این تحقیق، رونالد کریستال و همکارانش، تاثیرات کشیدن قلیان را با استفاده از پارامترهای کلینیکی و بیولوژیکی بر روی شرکت کنندگان ارزیابی کردند.

 

 

 

داده ها نشان داد در مقایسه با افرادی که قلیان نمی کشند، افراد قلیانی بیشتر سرفه کرده و خلط بیشتری تولید می کنند. تغییرات بیولوژیکی در تغییرات مشخصی در سلول های پوشش دهنده جاری هوای افراد قلیانی مشاهده شد.

بعلاوه محققان به افزایش جریان ذرات کوچک سلول های اندوتلیال در ریه ها اشاره کردند. به گفته دکتر کریستال، «افزایش این ذرات نشاندهنده اسیب در حال وقوع به مویرگ هاست.» تغییرات بالینی و بیولوژیکی همراه با هم از علائم آسیب اولیه به ریه هاست.

به گفته محققان، در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار، یک جلسه قلیان کشیدن فرد را در معرض ۲ تا ۴ بار مصرف نیکوتین بیشتر؛ ۷ تا ۱۱ بار مونوکسیدکربن؛ ۱۰۰ برابر قطران بیشتر؛ ۱۷ برابر فرمالدئید بیشتر؛ و ۳ برابر مصرف فنول بیشتر قرار می دهد.

دکتر کریستال در ادامه می افزاید: «مطالعه ما نشان می دهد که حتی مصرف محدود قلیان هم به ریه ها اسیب می رساند.»

منبع: مهر 

شنبه 10/7/1395 - 13:57
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دکتر علی اکبر سیاری در حاشیه برگزاری همایش معاونین بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در ارتباط با افرادی که نیازمند تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند، گفت: افراد مبتلا به بیماری های مزمن ریوی، قلبی، کلیوی، آسم، بیماران پیوندی و همچنین سالمندان و کودکان زیر ۵ سال از جمله افرادی هستند که توصیه می‌کنیم واکسن آنفلوآنزا بزنند.

وی با تاکید بر اینکه واکسن های موجود در بازار استاندارد بوده و مورد تایید وزارت بهداشت هستند، افزود: تزریق واکسن آنفلوآنزا در سنین مختلف متفاوت است.

سیاری با اعلام اینکه روش تزریق برای کودکان بین ۶ ماه تمام تا ۳ سال به صورت یک‌دوم در دو نوبت است، ادامه داد: اگر این کودکان برای اولین بار این واکسن را می زنند، می بایست به فاصله یک ماه در دو نوبت انجام شود.

معاون وزیر بهداشت همچنین برای کودکان بین ۳ تا ۹ سال اظهار داشت: اگر این افراد نیز تاکنون واکسن آنفلوآنزا نزده اند، می‌بایست در دو نوبت و به صورت کامل این واکسن را تزریق کنند.

وی تصریح کرد: برای سایر افراد که توصیه کردیم از این واکسن استفاده کنند، همان یک نوبت کافی است.

سیاری با اعلام اینکه افراد مورد توصیه ما می بایست هر چه سریعتر نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند، گفت: واکسن به اندازه کافی در داروخانه های کشور موجود است.

 

شنبه 10/7/1395 - 13:55
سلامت و بهداشت جامعه

اگر در اثر بیماری یا کهولت سن دچار سرفه مزمن شده اید و بر اثرشدت آن نفستان بالا نمی آید ، دارویی شفا بخش درخانه شما وجود دارد و تنها با صرف کمی وقت می توانید از شر سرفه خلاص شوید.

 

 

 

 

سرفه به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، اکثر افرادی که سالها به استعمال سیگار پرداخته اند و همینطور عده زیادی از سالمندان به دلیل ورود مواد آلوده و گرد و خاک به درون ریه خود با مشکل سرفه و خلط ریه مواجه هستند.

نوعی دمنوش خانگی ساده و ارزان اما با اثر بخشی بالا وجود دارد که می تواند سرفه مزمن را درافراد تا حد زیادی تسکین دهد ، این نوشیدنی همچنین در مواقع ابتلا به سرما خوردگی یا آنفولانزای فصلی و بروز سرفه های عفونی نیز اثر بخش است.

برای درست کردن این نوشیدنی تنها به یک پیاز تازه و مقداری عسل طبیعی نیاز دارید.

در گام اول پیاز را پوست کنده به قطعات ریز تقسیم می کنید ، سپس پیاز را به همراه مقداری عسل در یک کاسه ریخته مخلوط می کنید ، مقدار عسل باید به اندازه ای باشد که پیاز در آن غوطه ورباشد.
مخلوط را داخل یک کیسه پلاستیکی درب دار ریخته به مدت یک شب در دمای محیط می گزارید تا مواد شیمیایی درمانی در آن فعال شود.

پس از آن توسط یک صافی مخلوط را یک دست کرده می توان هر دو ساعت یک بار به عنوان یک داروی مکمل درمانی آن را مصرف کرد، این میزان دوز برای یک روز کافی است.

از جمله مزایای این ترکیب عدم وجود مواد دارای عوارض جانبی در نمونه های دارویی شیمیایی مشابه است که بر قلب اثر منفی می گزارند و یا باعث خواب آلودگی و افت راندمان کاری می شوند و در برخی افراد مبتلا به آلرژی باعث حمله بیماری می شودند.

با مصرف این ترکیب به صورت مداوم هر دو ساعت به تدریج میزان سرفه، خس خس ریه و نیز خلط جمع شده در پشت گلو کاهش یافته فرد آرامش پیدا می کند و بهبودی در او زودتر حاصل می شود. 

 

شنبه 10/7/1395 - 13:49
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، افرادی که به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند باید از میوه و مایعات بیشتری استفاده کنند، به دلیل این که مصرف مایعات و میوه سموم را از بدن خارج می‌کند و موجب بهبود سریع‌تر آنها می‌شود.

حدود 40 سال پیش این نظریه مطرح بود که ویتامین C در پیشگیری از سرماخوردگی مؤثر است و همه فکر می‌کردند این ویتامین از ابتلای افراد به سرماخوردگی جلوگیری می‌کند.

ولی امروزه ثابت شده ویتامین C در درمان و بهبود علائم سرماخوردگی و در کوتاه کردن دوران نقاهت این بیماری در افراد مفید است.

در واقع، تغذیه مناسب، سیستم ایمنی بدن افراد را قوی‌تر می‌کند و افرادی که رژیم غذایی آنها از چهار گروه اصلی غذایی تشکیل شده باشد، دارای بدن قوی‌تری هستند.

البته افرادی که به سوءتغذیه مبتلا هستند، بیشتر به عفونت‌های ویروسی مبتلا می‌شوند و بروز بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی ناشی از همین عفونت‌هاست و شدت و مدت بیماری در این افراد بیشتر است. 

شنبه 10/7/1395 - 13:48
سلامت و بهداشت جامعه

 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم، نیمی از مبتلایان دیابت نوع 2 در جهان از ابتلای خود به این بیماری بی‌خبر هستند که این مساله به بی‌علامت بودن بیماری دیابت بازمی‌گردد.

البته افزایش سن و اضافه وزن، ازجمله عواملی است که احتمال ابتلا به دیابت را در فرد افزایش می‌دهد.

همچنین خانم‌هایی که فرزند بالای چهار کیلو به دنیا می‌آورند یا در بارداری گذشته‌شان سابقه بیماری دیابت وجود دارد، باید آزمایش قند خون دهند.

افرادی که یکی از نزدیکان آنها دیابت دارد نیز در معرض ابتلا به دیابت هستند و باید از کودکی و هر سال قند خون خود را آزمایش کنند 
شنبه 10/7/1395 - 13:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته