• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1267
تعداد نظرات : 1077
زمان آخرین مطلب : 5482روز قبل
بیماری ها

كال پپر و سیر (garlic and culpepper )
در قرن هفدهم كتب قانون ابن سینا تنها كتاب هاى پزشكى در اروپا براى 500 سال گذشته بودند . نیكلاس كال پپر انگلیسى متخصص داروهاى گیاهى در قرن هفدهم از این روش پیروى و تشخیص طبایع چهار گانه به سبك او را اعمال كرد . او محاسن سیر را كه براى شرایط زیادى مورد استفاده دارد توصیه مى كند، از همه مهمتر خاصیت ضد باكترى را خاطر نشان كرده است و از طرف دیگر شرط احتیاط را لازم دیده و مى گوید: نویسندگان بیمارى هاى زیادى را عنوان كرده اند كه سیر براى آن ها خوب است اما بدى هاى آنها را پنهان كرده اند .حرارت آن خیلى شدید است و همه چیزهاى خیلى گرم ، بخارات ریوى بیمارى را به مغز مى رسانند .در مردم صفرایى مزاج مانند ریختن بنزین روى آتش است . در مورد مردم سودایى مزاج ، خلق را تضعیف كرده ، خیالات ظریف و مناظر عجیب به نظر مى رساند . بنابراین آن را با فواصل زمانى همراه با آرامش میل كنید در غیر این صورت شما ممكن است با شدت عمل آن مواجه شوید .

پنج شنبه 11/7/1387 - 14:19
بیماری ها

غذا به جاى دارو (medicine as food)
در طب یونانى غذا از اهمیت شایانى برخوردار است ، تجویز یك رژیم غذائى و یا تغییر چاشنى غذا به اندازه تجویز دارو مهم مى باشد . توجه داشته باشید كه خیلى از چاشنى هاى پختنى از جمله سیر ماده دارویى بالقوه اى هستند، عمده ترین مورد مصرف سیر خوردن آن با غذا مى باشد حكیم چیستى  مدیر مؤ سسه آمریكایى طب یونانى واقع در ایتاكا در استان نیویورك ، معتقد است كه : سیر یكى از سه یا چهار نوع تركیبات عمده اى را كه در هر نوع غذاى مصرفى یافت مى شود دارا مى باشد . او مدعى است كه مسلمین احتمالا زیاد سیر مى خورند و یا لااقل بیش از سایر مردم روى زمین و این مدیون توصیه حضرت محمد (ص ) فرمود همگى سیر بخورید و اگر به خاطر ملاقات با فرشتگان نبود من هم آن را مى خوردم . او همچنین افراد را به خوردن سیر پخته ترغیب فرموده است . چنین توصیه هایى از طرف مسلمین واقعى امر واجب تلقى مى شود و لذا مسلمین سیر را بیشتر به صورت پخته مصرف مى نمایند و براى مسلمین خلاف اخلاق است كه در اجتماعات مذهبى با رایحه تنفسى سیر ظاهر شوند. لازم به تذكر است كه پختن یا جوشانیدن سیر مقدار زیادى از خواص ‍ محرك آن مى كاهد .

پنج شنبه 11/7/1387 - 14:19
بیماری ها


عوارض استفاده زیاد از سیر در مدت طولانى عبارتند از:
1- اسهال
2- نفخ معده
3- بر افروختگى صورت
4- تحریكات معده
5- سر درد
6- سوزش مرى
7- داغى بدن
8- استفراغ
9- ناخوابى
10- تهوع
11- ضربان تند قلب
12- تاول پوست
13- ناراحتى پوست

پنج شنبه 11/7/1387 - 14:19
بیماری ها


در دادن سیر به بیمار توجه كنید اگر علائم گرمایى وجود دارد بسیار محتاط باشید و از تجویز سیر خوددارى كنید و از الگوى كمبود yin استفاده كنید .
علائم گرمایى : تندى ضربان نبض ، صورت قرمز، دست و پا گرم ، طالب غذا و نوشابه سرد، تشنگى ، زبان قرمز با پوشش زرد .
علائم سرمایى : ضربان نبض كند، پریدگى رنگ رخسار، دست و پاى سرد، طالب غذا و نوشابه گرم ، زبان صورتى با پوشش سفید .
علائم كمبود yin: ضعف ، سرگیجه ، لكه هاى اطراف چشم ، نبض باریك مثل یك نخ ، ضربان نبض تند، عرق در هنگام خواب ، بى خوابى و بى قرارى ، دست و پاى گرم و صورت قرمز .
گیاه شناسان چینى در اكثر موارد از فرمول طبقه بندى صدها حتى هزار سال قبل استفاده مى كنند . این دستور العمل اصولا از چهار تا دوازده نوع گیاه به طور متوازن كه عوارض جانبى را كاهش مى دهند، تشكیل مى شود ولى اكثرا جزو آنها سیر منظور نمى شود و در عوض به عنوان رژیم غذائى معمولا تجویز مى گردد و به بیمار گفته مى شود كه از آن زیاد بخورد یا از خوردن آن امتناع ورزد كه متناسب با انرژى بیمار مى باشد .روش دیگر اینكه به بیمار سه تا پنج حبه سیر تجویز مى شود كه مثل چاى جوشانیده و میل كند. سیر ممكن است خام ، سرخ شده و یا له شده و به صورت خمیر درآید . چینى ها معتقدند كه سیر با پوست ارغوانى از بهترین نوع است . كارشناسان درمانى چین مى گویند براى بیمارانى كه منع مصرف سیر دارند و یا با كمبود yin مواجه هستند، نبایستى تجویز شود، افراد با این شرایط معمولا احساس ‍ ضعف و افتادن مى نمایند، از بى خوابى رنج مى برند و بى قرار و تشنه اند و علائم خشكى و گرمى بدن از قبیل دست و صورت داغ و برافروخته ، ضربان تند نبض و غیره دارند . چینى ها در مورد تماس زیاد سیر با بدن اخطار داده اند .

پنج شنبه 11/7/1387 - 14:18
بیماری ها

طبایع سه گانه (سه خصوصیت)  (doshas three the )
جهت درك موارد استفاده سیر در طب آیورودا، بایستى سه اصطلاح را آموخت . مى دانیم كه افراد مختلف خصوصیات متفاوتى دارند، یكى ممكن است طبیعتا لاغر، پرحرف ، باهوش و بى قرار باشد، دیگرى ممكن است خون گرم ، فعال ، باهوش و نكته دان و بالاخره سومى ممكن است اصالتا موقر، ساكت ، وزین ، بى تحرك و ملایم باشد . طب آیورودا به خصوصیات مبنایى افراد توجه دارد . زیرا هر كدام به رژیم و داروى خاص ‍ خود نیازمند هستند .
واتا (vata )
اولین گروه : لاغر و باهوش از نوع واتا كه تحت تاءثیر عنصر هوا و سیستم عصبى مى باشد . منظور از هوا این است كه كیفیت آنها هوایى و سبك است . این گروه به اختلالات عصبى و گوارش ، بد غذائى ، بیمارى هاى فرسایشى و هر اختلالى كه عوارض عصبى آن زیاد باشد، تمایل دارد . رژیم غذائى اصلى آنها هم از لحاظ كیفیت و هم كمیت مورد توجه مى باشد . بهترین غذا و سبزى براى آنها عبارتند از:
آرام بخش ، سنگین كننده ، مغذى و گرم كننده .
پى تا (pitta )
دومین گروه : فعال و خون گرم از نوع پى تا كه تحت تاءثیر عنصر آتش قرار دارد . اینگونه افراد نسبت به بیماریهایى كه عنصر گرمایى دارند، ضعیف هستند. از جمله خونریزى ، تب شدید، ناراحتى هاى عضلانى ، پوستى ، خونى ، ناراحتى هاى سیستم قلبى و عروقى كه نیاز به غذاها و سبزیجات سرد و آرام بخش دارند.
كافا (kapha )
سومین گروه : وزین و با تحرك كه تحت تاءثیر عنصر آب قرار دارند . زمانى كه تعادل آنها به هم مى خورد، ممكن است نفخ كرده و یا بى حال باشند و در معرض بیمارى هاى كسلى و بلغمى قرار مى گیرند . رژیم غذائى این گروه سبك ، گرم و خشك ، و همراه كمى مواد مولد مخاط و غذاى سنگین مى باشد .
این سه گروه به نام doshes معروف مى باشند و در سیستم آیورودا حالت هر یك مادرزادى بوده و تا پایان عمر با آنها باقى خواهد ماند . به هر حال افرادى كه از یك گروه خاص باشند، به ندرت یافت مى شوند، معمولا تركیبى از دو گروه هستند . افراد داراى یك خصوصیت ، احتمال دارد كه خصوصیت گروه دیگر را هم داشته باشند . اگر كسى كه غذاى سنگین ایجاد كننده مخاط بخورد، احتمالا داراى شرایط كافا مى باشد . بنابراین پزشك آیورودا قبل از تجویز رژیم و یا گیاه هر دو عامل یعنى گروه و طبیعت بیمارى را بررسى مى نماید . پزشكان آیورودا در تشخیص بیمارى در این سیستم به اندازه پزشكان غربى در تشخیص بیمارى هاى ساده مهارت دارند.

پنج شنبه 11/7/1387 - 14:18
بیماری ها
طب سنتى چین
در حدود 500 میلادى سیر در متون كلاسیك طبى كه از اولین كتاب هاى طبى چین است جزو اقلام دارویى منظور شده است . استفاده از سیر به تحقیق قبل از آن تاریخ معمول بوده است . داستانى حاكى از این است كه سیر مورد توجه پزشكان كاخ قرار گرفت و بنابراین به طب سنتى معرفى شد . جریان از این قرار بود: وقتى كه روستاییان جهت معالجه یكى از افراد كاخ كه به طور جدى مصدوم شده بود در اطراف محل اقامت امپراتور اجتماع كرده بودند، پزشكان دربار متوجه اهمیت سیر شدند. گیاه شناسان چینى موارد استفاده از سیر را به شرح زیر اظهار داشته اند:
1- انگل هاى روده
2- بیمارى هاى ناشى از كرم قلاب دار و كرم ریز سنجاقى
3- عفونت هاى قارچى ، كچلى
4- مسمومیت ها
5- اسهال و دیسانترى
6- سل
7- سرفه ها
8- سرفه شدید یا سیاه سرفه
9- آسم
10- برونشیت
11- سرماخوردگى
12- نفخ
13- ناراحتى هاى پوستى
طب چینى همانند سایر اشكال طب سنتى پزشكى ، همه بیماران را یكسان درمان نمى كند حتى آنان كه در ظاهر یك نوع بیمارى دارند . با ارزشیابى انرژى نهفته در بیمار و قبول این مطلب كه در زبان انگلیسى همه چیزها دقیقا معادل ندارند، یك بیمارى ممكن است طبع گرم یا سرد داشته باشد و یا از چیزى زیادى و یا كسرى داشته باشد؛ یك بیمارى ممكن است داخلى و یا بیرونى باشد . به همین ترتیب گیاهان و غذاها نیز بر حسب الگوى خاص تجویز مى شوند. اگر دو نفر سرما خورده باشند یكى مثلا طبع گرم دارد و آب بدنش كسر شده و دیگرى ممكن است طبعى سرد و با ماهیچه هاى قوى و داراى گاز روده باشد . این دو بیمار حتى اگر هر دو سرما خورده اند در طب سنتى به دو طریق متمایز و مجزا مورد معالجه قرار مى گیرند . به بیمار با طبع گرم ، غذا و گیاهان سرد و احتمالا گیاهانى عرق آور كه قادر به كاهش حرارت باشند، مى دهند. از طرف دیگر به بیمار یا طبع سرد بایستى گیاه و غذاى گرم كننده داد . در این سیستم سیر جزو غذاهاى گرما زا و خشك كننده مى باشد . به دستورالعمل زیر كه بعضى از علائم را توضیح مى دهد و سردى و گرمى آنها را در طب سنتى چین معین مى كند توجه كنید .
دوشنبه 8/7/1387 - 14:14
بیماری ها

طب در جنگ هاى صلیبى ( medicine crusader )
با نظرى به طب یونانى در دوران جنگ هاى صلیبى ، سهولت این سیستم را در مقایسه با سیستم ناپخته تر اروپایى مى توان مشاهده كرد .اسامه ابن منقیذ نویسنده نامدار سورى كه در اوایل قرن دوازدهم در بحبوحه جنگ هاى صلیبى متولد شد، در خاطرات خود كه از با ارزش ترین منابع اطلاعاتى آن ناحیه و به زبان عربى مى باشد نوشته است : قرن دوازدهم اوج گیاه درمانى طب یونانى بود كه با الهام از سیستم تركیبى و نوبنیاد ارائه شده توسط ابن سینا آغاز شد .
اسامه داستان زنى كه از لحاظ مغزى بیمار بود او را نزد طبیب مسلمان بردند اینطور بیان مى كند: طبیب مرض او را خشكى تشخیص داد و غذاى رژیمى او را عارى از سیر عنوان كرد و طبع او را با تجویز غذاى مرطوب و سرد به رطوبتى تغییر داد . به عبارت دیگر او غذاهاى گرم و خشك از جمله سیر را حذف و به جاى آنها غذاى مرطوب و سرد را جایگزین نمود . متاءسفانه براى همان زن پزشك اروپایى دستور داد تا هر چه دلش مى خواهد بخورد و او مجددا خوردن سیر را از سر گرفت و همان طور كه پیش بینى مى شد بیمارى او عود نمود . پزشك اروپایى تشخیص وجود جن در سر او را داد و تجویز سوراخ كردن جمجه او را صادر كرد و لذا یك قسمت از جمجمه اش ‍ را برداشته و نمك در جمجمه اش قرار دادند كه متاءسفانه بیمار فوت كرد .در صورتى كه اگر دستور العمل پزشك مسلمان را به كار مى بست براى مدت طولانى زندگى مى كرد .

دوشنبه 8/7/1387 - 14:13
بیماری ها


در ایالات متحده آمریكا طب چینى رایج است . براى مدت صد سال است كه مراكز اصلى طب چینى در شهرهاى بزرگ ، مناطق چینى نشین مخصوصا در ساحل غربى و در شهر نیویورك وجود دارد . از دهه 1960 طب چینى ، مخصوصا طب سوزنى در مناطق چینى نشین توسعه یافت ده ها كالج طب سوزنى ، واجدین شرایط را برابر مقررات ایالات مختلف فارغ التحصیل مى كنند . در اكثر موارد متخصصین سنتى در شهرك هاى چینى نشین بدون شركت در مدارس مذكور به طور غیر رسمى لیسانس مربوط را دریافت مى كنند .
متخصصین طب سوزنى در ایالات متحده حداقل آموزش را جهت به كار بردن داروهاى گیاهى چینى در رژیم غذائى آنها دریافت مى كنند، اما آنهایى كه مى خواهند از كاربرد گیاهان استفاده كنند بایستى پس از دریافت مدرك اولیه به تحصیل خود ادامه دهند .
پیشرفتى كه طب چینى در آمریكاى شمالى در برداشته تغییر فرمول هاى كلاسیك و تطابق آن مشكلات با طب پیچیده مدرن آمریكا مى باشد . فرمول كلاسیك ایجاد شده براى مردمى بود كه از لحاظ سرمایى و گرمایى در دو انتها قرار داشتند و اغلب چیزى براى خوردن نداشتند و هرگز در معرض داروهاى آلوده كننده و داروهاى طبى نبوده اند آمریكاییان از طرف دیگر از لحاظ سردى و گرمى زیاد هوا تحت حفاظت هستند، خیلى زیاد غذا مى خوردند با صدها نوع آلودگى هوا و آب برخوردارند و اغلب بعد از اینكه چندین سال دارو مصرف كردند به متخصصین چینى مراجعه مى نمایند . در مرحله تجدید نظر در فرمول كلاسیك ، بعضى از شركت هاى آمریكایى به همراه طب گیاهى سنتى ، سیر را هم منظور كرده اند .

دوشنبه 8/7/1387 - 14:12
بیماری ها

طب اسلامى و یونانى (tibb unani and islamic )
طب یونانى تاءثیرات عمده اى از دین اسلام گرفت . بزرگان تاریخ طب یونانى همگى مسلمان بودند و منطقه تحت نفوذ آن را نیز مسلمین تشكیل مى دادند. مثال بارز این منع مشروبات الكلى است . متخصصین طب اسلامى تنطور الكلى یا سیر داخل شراب را كه در سایر سیستم ها معمول است ، تجویز نمى كردند . كمك شایانى كه به طب گیاهى شد استخراج عصاره و روغن ها از گیاهان كه در طب یونانى عطر نامیده مى شد، بود كه ایرانیان و عرب هاى مسلمان ابتدا آن را از تقطیر گل ها و گیاهان تهیه مى كردند همین امر منجر به عطر درمانى در طب یونانى شد . بعدا خواهیم دید كه گفته حضرت محمد (ص ) تاءثیر زیادى روى مسلمین در مورد مصرف سیر باقى گذاشت .

دوشنبه 8/7/1387 - 14:11
بیماری ها

طب آیورودا در آمریكا (a.s.u the in ayurvedic )
دكتر دیوید فرالى متخصص آیورودا و مؤ لف دو كتاب در این مورد مى باشد، او همچنین مدرك دكتراى طب شرقى (d. m.o ) را دارا مى باشد كه به دنبال مطالعاتش در مورد طب سنتى چین صورت گرفت . او رئیس مؤ سسه آمریكایى آموزش هاى ودیك در سنتافه  در استان نیو مكزیكو مى باشد . دكتر فرالى را نظر بر این است كه سیر تقریبا یك داروخانه است . او سیر را ضد سرفه ، عرق آور ملایم ، صاف كننده مخاط، محرك ، سنگین كننده و داراى اثرات تقویتى قلب مى داند و سیر را براى مداواى آنها تجویز مى نماید . حسن دیگر سیر این است كه بر خلاف سایرگیاهان مى توان آن را به صورت تازه فراهم كرد .
دكتر فرالى افزود: سیر داراى خاصیت جوان كننده قلب است كه علاوه بر ارزش بالاى آن ، براى درمان بیمارى هاى انسداد شرایین و وریدى مؤ ثر مى باشد و گاهى به عنوان تقویت قلب روزانه یك تا دو حبه سیر براى مدت یك ماه و گاهى بیشتر تجویز مى كند، چون سیر مى تواند گرماى زیاد تولید كند . او سیر را جهت درمان قلب افراد چاق و یا مضطرب مناسبتر از درمان افرادى كه فشار خون بالا داشته و معمولا عصبانى بوده و داراى تنش زیاد هستند، مى داند . این افراد از گروه پیتا هستند كه خاصیت تحریك كنندگى و گرمازایى سیر ممكن است براى آنها مشكلاتى پدید آورد .
فرالى تصور مى كند كه سیر براى بحران هاى میانسالى مفید است زیرا كه سیر اثرات ملایم ذهن و سنگین كننده دارد . او مى گوید اثر معكوس و اصلى آن گرمازایى بیش از حد و تحریك كشش جنسى است . البته مى توان آن را با گیاهان تقویت كننده قوه باء براى آنهایى كه نیروى جنسى آنها تحلیل رفته تجویز نمود . فرالى گاهى سیر را براى گیاه خوارانى كه فعالیت جسمى داشته و نیاز زیادى به انرژى دارند تجویز مى نماید . اگر از خانه خارج مى شوید و با مردم مهاجم برخورد دارید جهت پشتیبانى خود قدرى سیر میل كنید .

دوشنبه 8/7/1387 - 14:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته