• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1313روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

چند روزی است که روغن را از برنامه غذایی‌اش حذف کرده و غذاهایش را فقط به صورت آب‌پز یا بخارپز می‌خورد. البته شنیده که می‌گویند روغن زیتون نه تنها مضر نیست که حتی برای حفظ سلامت مفید هم هست و به همین دلیل تا می‌تواند، روغن زیتون مصرف می‌کند. آبغوره و آبلیمو هم کنار دستش است تا هر وقت چربی غذا زیاد بود، به کمک آن‌ها جبرانش و به خیال خودش سلامتش را حفظ کند.

 

 

 

خیلی‌ها از این روش‌ها کمک می‌گیرند تا چربی خونشان کاهش یابد و عوارض ناشی از بالا رفتن چربی آن‌ها را درگیر نکند، اما متخصصان تمام این شیوه‌ها را هم موثر نمی‌دانند و عقیده دارند بعضی از آن‌ها فقط باورهایی اشتباه است که میان مردم رواج پیدا کرده است.

کدام خطرناک‌تر است؟

بعضی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند اگر کلسترول خونشان بالا باشد، خطرساز است، اما افزایش تری گلیسیرید ضرری نخواهد داشت یا حداقل ضررش کمتر از افزایش کلسترول است. گروهی هم برعکس آن‌ها باور دارند بالا بودن میزان تری گلیسیرید عوارض جدی تری دربرخواهد داشت. میترا زراتی، کار‌شناس تغذیه اما خطر افزایش هر دو نوع را یکسان می‌داند و در گفت‌و‌گو با جام جم یادآور می‌شود: مشکلاتی که بر اثر افزایش چربی‌های خون پیش می‌آید ممکن است ناشی از افزایش تری گلیسیرید یا کلسترول باشد. اما نباید به اشتباه تصور کنید فقط بالا بودن کلسترول خون مضر است و افزایش تری گلیسیرید موجب بروز هیچ مشکلی نمی‌شود یا برعکس؛ بلکه بالا بودن میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون، هر دو تقریبا به یک اندازه خطرساز است و سلامت انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

زمینه ژنتیکی و چاقی

چاقی و افزایش وزن یکی از عللی است که می‌تواند به افزایش کلسترول یا تری گلیسیرید خون منجر شود و بر همین اساس توصیه می‌شود کسانی که چاق هستند یا اضافه وزن دارند حتما برنامه‌ای برای کاهش وزنشان داشته باشند و مطابق آن پیش بروند. در این میان افرادی که از نظر ژنتیکی در معرض این مشکل قرار دارند نیز باید توجه بیشتری داشته باشند.
دکتر زراتی اضافه می‌کند: افزایش چربی‌های خون می‌تواند جنبه ژنتیکی هم داشته باشد و میان اعضای یک خانواده مشاهده شود. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به این موضوع، خاطرنشان می‌کند: افراد لاغر و کسانی که دچار اضافه وزن نیستند نیز در صورتی که میان اعضای خانواده‌شان کسی با این مشکل روبه رو باشد، باید بررسی‌های لازم را انجام دهند. بنابراین خوب است این افراد حداقل سالی یکبار میزان چربی‌های خونشان را کنترل کرده و شیوه زندگیشان را تغییر دهند.

با تحرک بیشتر، چربی را کاهش دهید

دکتر زراتی درباره فعالیت جسمی و کاهش چربی‌های خون می‌گوید: یکی از موضوعات بسیار مهم و موثر در پیشگیری از افزایش چربی‌های خون، افزودن فعالیت جسمی به برنامه زندگی است. بنابراین تمام افراد باید حداقل چهار تا پنج روز در هفته و هر روز حداقل ۳۰ دقیقه فعالیتی مانند پیاده روی داشته باشند. در حقیقت، چنین برنامه‌ای با افزایش متابولیسم و سوخت وساز بدن می‌تواند روشی موثر در پیشگیری از افزایش چربی‌های خون باشد.

سیگار نکشید؛ کنار سیگاری‌ها هم نمانید

می‌دانستید استعمال سیگار هم یکی از عوامل موثر در افزایش چربی خون به حساب می‌آید؟ بله، همین طور است و کشیدن سیگار یا قرار گرفتن در مکانی که افراد سیگاری حضور دارند، می‌تواند موجب افزایش چربی خون شود.
بنابراین برای پیشگیری از این مشکل دکتر زراتی توصیه می‌کند نه خودتان سیگار بکشید و نه در مکانی قرار بگیرید که اطرافیان سیگار می‌کشند. زیرا سیگار کشیدن یا استنشاق دود سیگار هر دو عاملی است برای افزایش چربی خون و بخصوص بالا رفتن میزان تری گلیسیرید خون.

افزایش تری گلیسیرید؛ قند‌ها هم مقصرند

مصرف بیش از حد قندهای ساده به گفته دکتر زراتی یکی از عوامل مهمی است که بتدریج می‌تواند موجب بالا رفتن میزان تری گلیسیرید خون شود. بنابراین کسانی که عادت دارند همراه با چایشان همیشه قند، عسل، نبات، گز و سوهان بخورند و در کل، در طول روز کیک و شیرینی زیادی مصرف می‌کنند باید به این نکته توجه داشته باشند که قند زیادی در بدن می‌تواند به تری گلیسیرید تبدیل شده و نه تنها موجب افزایش وزن و چاقی شود که حتی تری گلیسیرید خون را نیز افزایش می‌دهد.
این متخصص تغذیه به افرادی که دچار این مشکل هستند، توصیه می‌کند مصرف قندهای ساده را محدود کرده و مانند فردی مبتلا به دیابت عمل کنند.
استرس‌های جسمی و روحی از دیگر عوامل موثر در این زمینه است. دکتر زراتی با اشاره به این موضوع، توضیح می‌دهد: این استرس‌ها می‌تواند واکنش‌های بدن را به سمتی پیش ببرد که موجب افزایش تری گلیسیرید خون شود. بنابراین توصیه می‌شود چند دقیقه‌ای را در طول روز به خودتان اختصاص دهید تا خستگی‌ها و استرس‌های روزمره برطرف شود.
همانطور که گفته شد، استعمال سیگار هم می‌تواند تری گلیسیرید خون را بالا ببرد و البته نکته مثبت این است که قطع سیگار به طرز شگفت آوری موجب کاهش آن خواهد شد. فعالیت بدنی هم برای کاهش تری گلیسیرید خون روشی مهم است و توصیه می‌شود حتی اگر وزنتان ایده آل است یا لاغر هستید، باز هم فعالیت جسمی را در برنامه‌تان قرار دهید.
مصرف بیش از حد چربی‌ها هم می‌تواند باعث افزایش تری گلیسیرید خون شود و به همین دلیل کسانی که غذاهای پرچرب مصرف می‌کنند، در معرض این مشکل هستند. دکتر زراتی یادآور می‌شود: کسانی که غذا‌هایشان پرچرب است، حتی اگر از روغن مایع گیاهی استفاده کنند، باز هم تری گلیسیرید خونشان افزایش خواهد یافت. خیلی‌ها شنیده‌اند بعضی از روغن‌ها مانند روغن زیتون بهتر از بقیه روغن هاست و بی‌ملاحظه از آن‌ها استفاده می‌کنند در حالی که اگر در طول روز بیش از نیاز روغن مصرف شود ـ چه خوب و چه مضر ـ در هر حال، موجب افزایش وزن و چربی‌های خون خواهد شد. به گفته این متخصص تغذیه، امروزه ثابت شده است مصرف منابع امگا ۳ مانند روغن ماهی و مکمل‌های روغن ماهی یا چند عدد گردو در حد نیاز می‌تواند موجب کاهش تری گلیسیرید خون افرادی شود که دچار افزایش تری گلیسیرید شده‌اند، اما نکته مهم این است که مصرف این مکمل‌ها هم باید تحت نظر متخصص تغذیه باشد.

افزایش کلسترول؛ چاقی اولین متهم

چاقی یکی از مهم‌ترین و موثر‌ترین عوامل در افزایش میزان کلسترول است. بنابراین آن طور که دکتر زراتی می‌گوید به افرادی که کلسترول خونشان بالا رفته است، توصیه می‌شود وزنشان را کاهش داده و نوع چربی رژیم غذاییشان را هم تغییر دهند. به این معنی که روغن‌های جامد باید حذف شده و روغن‌های مایع گیاهی هم باید در حد نیاز استفاده شود. وی یادآور می‌شود: کسانی که کلسترول خونشان بالاست باید فیبر رژیم غذاییشان را افزایش دهند. به طوری که همراه با ناهار یا شام سالاد مصرف کرده و در وعده صبحانه هم چند برگ کاهو بخورند. همچنین توصیه می‌شود در طول روز یک عدد هویج به صورت پخته یا خام مصرف کرده و همراه با دوغ و ماست هم از سبزیجات خشک استفاده کنند.

این باور‌ها اشتباه است

هر چقدر دوست دارید چربی و شیرینی بخورید، اما هر روز یک استکان آبغوره هم بنوشید تا چربی خونتان هیچ وقت افزایش نیابد. اگر شما هم این باور را قبول دارید و چنین شیوه‌ای را در پیش گرفته‌اید باید بدانید دکتر زراتی می‌گوید این باور‌ها پایه و اساس علمی ندارد و اشتباه است.
به گفته این متخصص تغذیه، چربی‌ها به‌‌ همان میزانی که مصرف می‌شود، در بدن ذخیره شده و مقدار زیادی آن باعث چاقی و افزایش چربی خون می‌شود. بنابراین مصرف چنین موادی به هیچ عنوان نمی‌تواند چربی خون را کاهش دهد یا چربی‌ها را هضم کند.
از طرف دیگر، در صورتی که پزشک دارویی برای کاهش چربی‌های خون تجویز می‌کند، هیچ وقت خودسرانه نباید دارو را قطع کرده و فقط به مصرف غذاهای مناسب اکتفا کنید.

>> جام جم/ نیلوفر اسعدی بیگی 

شنبه 17/7/1395 - 15:5
سلامت و بهداشت جامعه

جانداران میکروسکوپی که برای مدت 30 سال به‌صورت منجمد در یخ نگهداری شده بودند، پس از 30 سال مجددا زنده شدند.

 

 

 

 

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از هافینگتون پست، جانداران میکروسکوپی تنبل (tardigrades) به طول 1 میلی‌متر که در سال 1983 در قطب شمال گردآوری شده و در نمونه‌ای از جلبک موس نگهداری می‌شدند، دوباره زنده شدند.

انیستیتوی اکتشافات قطبی ژاپن که نمونه‌های این جانداران میکروسکوپی را به مدت 30 سال نگهداری کرده بود به بی.بی.سی گفت که 2 نمونه از این جانوران میکروسکوپی توسط محققین این مؤسسه مجددا گرم و احیا شدند. این 2 گونه جانور ذره بینی اصطلاحا خرس‌های آبی و خوک‌های جلبک موس نامیده می‌شوند.

یکی از این موجودات پس از گذشت مدت 20 روز از انجام آزمایش تلف شد. اما جانور دیگر جان به در برد و حتی با جانور مشابهی که از تخم‌های یخزده سردراورده بود، جفت خورد و 19 عدد تخم گذاشت که 14 عدد از این تخم‌ها به نوزاد تبدیل شدند.

جانوران میکروسکوپی تنبل آبزی بوده و در دریاهای نقاط مختلف جهان زندگی می‌کنند. آنها به جان سختی معروفند و حتی روزها پس از اینکه در محیط خلأ فضا رها شدند، توانستند زنده بمانند.

به گفته مؤسسه ژاپنی در درجه‌های سرمای شدید، متابولیزم بدن این جانداران متوقف شده و به حالت نهانزاد(cryptobiotic state) فرو می‌روند.

رکورد پیشین زنده ماندن این موجودات در محیط منجمد 8 سال ثبت شده بود. اما تحقیقات اخیر نشان داده است که جانداران میکروسکوپی تنبل قادرند به‌طور قابل ملاحظه‌ای قدرت حیاتی خود را در مدت زمان‌های طولانی حفظ کنند.

سرپرست محققان این مؤسسه می‌گوید که تیم تحقیقاتی او مکانیزم زنده ماندن طولانی مدت جانداران میکروسکوپی تنبل را از روی صدماتی را که در حال انجماد در طول زمان می‌بینند را کشف کرده‌اند. دی.ان.ای (DNA) این جانداران صدمات وارده به خود را بازسازی کنند.

به هر حال جانداران تنبل هنوز نتوانسته‌اند رکورد زنده ماندن در حالت انجماد را که در گذشته متعلق به کرم‌های نماتود(nematode worm) با زنده ماندن در حالت انجماد برای مدت 39 سال بوده است را بشکنند. 

شنبه 17/7/1395 - 15:4
سلامت و بهداشت جامعه

در دنیای اینترنت پرسرعت، ماشین‌های خودپرداز، اتومبیل‌های تندرو و غذاهای حاضری، وقت گذاشتن برای حفظ عادتهای سالم و مناسب غذایی دشوار به نظر می‌رسد.

 

 

 

غذا خوردن که پیش از این یک اولویت مهم محسوب می‌شد، به موضوعی جنبی تبدیل شده که توجه زیادی به آن نشده و معمولا در لا‌به‌لای کارهای روزانه دیگر گنجانده می‌شود. گذشته از این، برخی از عادت‌های غذایی که به تصور شما موجب کاهش وزن می‌گردند، در واقع ممکن است منجر به افزایش وزن شوند.

خوشبختانه ترک عادت‌های غذایی غلط آسان بوده و وقت زیادی نمی‌گیرد و موجب خواهد شد تا از زندگی سالم‌تر و اندامی متناسب‌تر برخوردار شده و از غذا خوردن بیشتر لذت ببرید.

برخی از این عادتهای نادرست بدین شرحند:

نخوردن صبحانه

نخوردن صبحانه یک اشتباه بزرگ محسوب می‌شود. صبحانه سالم نه تنها باعث افزایش انرژی و باز شدن فکر و ذهن می‌گردد، بلکه موجب انتخاب و مصرف مناسب وعده‌های غذایی دیگر در ادامه روز توسط شما خواهد شد.
همچنین خوردن صبحانه ممکن است به شما در مصرف کمتر کالری در ادامه روز کمک نماید. یک تحقیق دانشگاهی نشان داده که مصرف مقدار کالری مشخص در ابتدای روز اثر سیرکنندگی بیشتری نسبت به مصرف همان مقدار کالری در ساعت‌های دیرتر خواهد داشت که این امر موجب کاهش مجموع کالری مصرفی در روز می‌گردد.

راه‌حل: خوردن صبحانه مناسب احتمال به کارگیری عادت‌های نادرست غذایی را در وعده‌های دیگر کاهش می‌دهد. صبحانه را کامل صرف نمایید. از مواد لبنی کم‌چرب، تخم‌مرغ و نان‌های سبوس‌دار استفاده کنید.

غذا خوردن پیش از خواب‌

اگر می‌خواهید رویاهای شیرین ببینید، پیش از خواب از غذاخوردن دوری کنید. با این که نتایج قطعی مبنی بر افزایش وزن بر اثر خوردن غذا پیش از خواب وجود ندارد، پرخوری، مصرف غذاهای ادویه‌دار و چرب، یک تا سه ساعت پیش از وقت خواب منجر به کاهش کیفیت و مدت خواب و موجب کسالت، خستگی و کوفتگی در روز بعد خواهد شد. غذاهای چرب پیش از خواب سبب کند شدن تخلیه معده و تشدید سوءهاضمه و خوردن غذاهای ادویه‌دار منتهی به صدمات و سوزش‌های قلبی و نیز سوءهاضمه خواهد شد.

راه حل: سعی کنید حداقل 4 ساعت قبل از خواب اقدام به خوردن غذا نموده و چنانچه پیش از خواب احساس گرسنگی کردید مقداری میوه‌جات تازه مصرف نمایید.

پرخوری

شاید اگر پرخوری‌های رایج مربوط به سبزیجات می‌شد، متخصصان تغذیه مشکلی با این خوردن پیدا نمی‌کردند، اما متاسفانه پرخوری معمولا در مورد غذاهای چرب و نشاسته‌دار نمودار می‌شود. زیاده‌روی در این نوع مواد غذایی منجر به افزایش وزن و نارضایتی شده و جنبه اجتماعی خوشایندی به دنبال نخواهد داشت.

راه‌حل: وعده‌های غذایی خود را به جای 3 وعده پرحجم، به 5 یا 6 وعده کم‌حجم‌تر تقسیم کنید. خوردن غذاهای سالم و کم حجم حاوی کربوهیدرات‌های کمپلکس و پروتئین در طول روز به تنهایی اشتهای شما را کنترل می‌کند، بلکه احتمال پرخوری را نیز کاهش خواهد داد. تعداد وعده‌های غذایی همچنین باعث سوزانده شدن مقدار بیشتری کالری می‌گردد چرا که متابولیسم بدن همواره به فعالیت می‌پردازد.

گرسنه ماندن

برخلاف تصور، گرسنه ماندن باعث می‌شود وزن بدن به دلیل ذخیره‌سازی چربی افزایش یابد. هنگامی که برای مدتی طولانی غذا نمی‌خورید، بدن شما به دلیل محروم ماندن از مواد غذایی دچار آشفتگی می‌گردد و در انتها هنگامی که دوباره شروع به خوردن می‌کنید، بدن شما گمان می‌کند که باید کالری مصرفی را به چربی تبدیل نماید، چون نمی‌داند چقدر طول می‌کشد که دوباره غذا بخورید. بنابراین چربی‌ها با شما باقی‌می‌مانند.

راه‌حل: اگر هدفتان از گرسنگی کشیدن، کاهش وزن است باید در برنامه رژیمی خود تجدیدنظر نمایید. به جای گرسنگی یک برنامه مناسب ورزشی برای خود تعیین نموده و بیشتر به باشگاه بروید. از میوه‌جات، سبزیجات، حبوبات، گوشتهای کم‌چرب و ماهی‌استفاده کنید. سعی کنید چهار یا پنج بار در هفته طبق یک برنامه منظم ورزش نمایید. بهترین روش کاهش وزن تمرینات مرتب و رژیم غذایی مناسب است و نه محروم کردن بدن از مواد غذایی مورد نیاز آن هم به مدت طولانی.

انجام کاری دیگر به همراه غذا خوردن‌

نه تنها پرداختن به کاری دیگر همزمان با غذا خوردن موجب ریخت و پاش آن در اطراف شما می‌شود، منجر به پرخوری و در نتیجه افزایش وزن نیز خواهد شد. اگر هنگام تماشای تلویزیون صحبت با تلفن یا بازی ویدئویی مشغول غذا خوردن شوید، این عوامل خارجی باعث حواس‌پرتی می‌شوند و شما توجه کمتری به گرسنگی و نشانه‌های سیر شدن که بیان‌کننده کافی بودن مقدار غذا و احساس سیری می‌باشند، دارید. به علاوه وقتی در حین انجام کاری شروع به غذا خوردن می‌کنید، دیگر توان توقف نخواهید داشت، چرا که عمل خوردن تبدیل به حرکتی غیر هوشیارانه و مکانیکی بدون توقف می‌شود.

راه‌حل: سعی کنید در هر لحظه فقط روی یک چیز تمرکز نمایید. چرخ زدن در آشپزخانه هنگام صحبت با تلفن ایده مناسبی نیست.

سریع خوردن‌

زندگی به سرعت می‌گذرد ولی آیا دوست دارید زندگی شما نیز سریع تمام شود؟ بعید است. دفعه بعد سعی کنید غذای خود را آهسته‌تر بخورید چون سریع غذا خوردن کمکی به شما نکرده و برعکس باعث افزایش وزن می‌گردد. از زمان شروع غذا خوردن تقریبا 20 دقیقه طول می‌کشد که علایم سیری به مغز برسند، بنابراین اگر شما ظرف 5 یا 6 دقیقه غذای خود را تمام کنید. مغز فرصتی پیدا نمی‌کند به بدنتان بگوید که سیر شده‌اید و این باعث زیاده‌خوری و پر کردن معده بیش از مقدار مورد نیاز خواهد گردید.

راه حل: آهسته غذا بخورید، آرام باشید، خوب بجوید و از مزه غذا لذت ببرید، به این صورت مغز شما متوجه می‌شود که در حال غذا خوردن هستید، بنابراین می‌تواند به بدنتان بگوید که سیر شده‌اید.

آب نخوردن به اندازه کافی‌

پوشیده نیست که آب مایعی حیات‌بخش برای همه موجودات طبیعت از جمله انسان است. نکته جالب اینجاست که ننوشیدن مقدار کافی آب در طول روز، متابولیسم و سوخت و ساز بدن را کند نموده و ممکن است باعث اضافه وزن نیز ‌شود. آب ماده‌ای ضروری برای فعالیت‌های متابولیک بدن، از جمله سوزاندن کالری، محسوب می‌شود.

راه‌حل: تا زمانی که در کویر لوت زندگی نمی‌کنید، آب فراوانی اطراف شما وجود داشته و باید زیاد از آن بنوشید؛ 8 تا 10 لیوان و اگر ورزش می‌کنید حتی بیشتر از این مقدار، خوردن آب به جای انواع نوشابه نیز بسیار مناسب است. نوشابه‌ها معمولا زودتر احساس تشنگی را نسبت به آب از بین می‌برند و دارای کالری‌های بی‌ارزش بوده و باعث می‌شود بعد از 30‌‌دقیقه مجددا احساس گرسنگی نمایید.

نخوردن میوه و سبزیجات به مقدار کافی‌

بسیاری از مواد غذایی مورد نیاز بدن در انواع میوه و سبزی وجود دارند که امتناع از خوردن آنها باعث کمبودها و مشکلاتی در بدن خواهد شد.

راه‌حل: تنها راه تامین مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن، مصرف میوه و سبزیجات تازه و خالص می‌باشد. بنابراین باید سعی شود این مواد را جزء لاینفک رژیم غذایی قرار داده و همیشه به مقدار کافی از آنها استفاده نمایید.

خوردن تنقلات هنگام گرسنگی

خوردن تنقلات هنگام گرسنگی باعث ایجاد عادت‌های غذایی ناسالم می‌شود. استفاده از مواد غذایی کم‌‌ارزش و شکم پرکن مانند شکلات، چیپس و پفک، تنها باعث بر هم خوردن رژیم غذایی شده و مشکلاتی را برای بدن به همراه خواهد داشت.

راه‌حل: با شکم سیر از خانه خارج شوید، گرسنگی ممکن است منجر به خریدن و خوردن تنقلات گردد. شکلات، پفک و چیپس هیچ‌کدام نمی‌توانند جای یک صبحانه، ناهار و شام سالم و رضایتبخش را بگیرند.

خوب بخورید و خوب زندگی کنید

برنامه‌های غذایی ساده و دخیل نمودن خوردنی‌های سبک و سالم می‌توانند دنیایی از تغییرات در رژیم غذایی ایجاد کنند. متناسب بمانید، انرژی خود را افزایش دهید و از غذا خوردن لذت ببرید. 

شنبه 17/7/1395 - 14:58
سلامت و بهداشت جامعه

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، محققان بیمارستان عمومی ماساچوست و بیمارستان زنان و بریگام بوستون دریافتند بین وزن پایین تر و رسوبات بیشتر پروتیئن مرتبط با آلزایمر موسوم به بتاآمیلوئید در مغز افراد مسن ارتباط وجود دارد.

 

 

 

 

 

 

 

این ارتباط بخصوص در بین افراد حامل ژن APOE۴ که موجب افزایش ریسک آلزایمر می شود، مشاهده شده است.

گاد مارشال، محقق ارشد این تیم مطالعاتی، در این باره می گوید: «افزایش آمیلوئید غشایی اولین مرحله شکل گیری پیش بالینی بیماری آلزایمر است، از اینرو یافته های ما نشان می دهد افرادی که در سنین بالا لاغرتر هستند بیشتر در معرض ریسک این بیماری قرار دارند.»

در این تحقیق، پژوهشگران رابطه بین شاخص توده بدنی و سطح بتاآمیلوئید مغز ۲۸۰ شرکت کننده بین رده سنی ۶۲ تا ۹۰ سال که به لحاظ سلامت شناختی در وضعیت خوبی قرار داشتند بررسی کردند.

محققان امیداورند مطالعات بعدی نحوه مکانیسم پشت ارتباط بین BMI پایین و افزایش سطح آمیلوئید را توضیح دهد. 

شنبه 17/7/1395 - 14:37
سلامت و بهداشت جامعه

شاید بسیاری از مردم بدانند که کنسرو تن ماهی را ابتدا باید مدتی جوشاند وگرنه ممکن است با مصرف آن و ابتلا به مسمومیت خاص ماهی تن، نهایتا آخرین غذای زندگیشان را خورده باشند! آیا از غذاهای دیگری که با خوردنشان احتمال مرگ را افزایش داده‌اید اطلاع دارید؟ در ادامه مطلب با ۵ غذای دیگر آشنا شوید.

 

 

به گزارش جام جم سرا به نقل از عرش نیوز- در فهرست غذاهای مردم جهان، ۶ غذا با چنین احتمالاتی ثبت شده‌اند که خوردنشان می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامتی افراد باشد.

کنسرو ماهی تن:

آلودگی آب به وسیله فاضلاب‌های صنعتی باعث شده است بیماری‌های ناشی از متیل جیوه (از جمله بیماری نارسایی‌ رشد در کودکان) افزایش پیدا کند. به همین دلیل است که فیله و کنسرو ماهی‌هایی مانند ماهی تن در فهرست غذایی بزرگسالان باید با رعایت احتیاط گنجانده شود و در منوی غذای کودکان به هیچ وجه نباید جای گیرد.

علاوه بر این عوامل بیماری زایی مانند اسکومبروتروکسین که ناشی از شرایط نگهداری بد ماهی پس از صید است، می‌تواند مشکلات متعددی را برای مصرف کنندگان ایجاد کند. مسمومیت با مصرف این ماهی‌ها که بخش‌هایی از بافت آن‌ها فاسد شده به دلیل تولید حجم بالایی از هیستامین که در بدن ماهی ایجاد شده است، اغلب با حساسیت غذایی به آن اشتباه گرفته می‌شود.

علایم این مسمومیت که دومین مسمومیت بزرگ غذایی ناشی از مصرف آبزیان در سطح جهان است، می‌تواند شامل سردرد، اسهال و حتی در مواردی از دست دادن بینایی باشد.

صدف خوراکی:

اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که سلامت غذا برایتان اهمیت بسیاری دارد، بهتر است برای همیشه دور صدف خوراکی خام را خط بکشید. سازمان غذا داروی آمریکا (FDA) این ماده غذایی را به دلیل مسمومیت‌های بسیاری که تاکنون ایجاد کرده و همچنین تعداد قربانیان مصرف آن، یکی از مخاطره آمیز‌ترین غذاهای روی زمین اعلام کرده است. در میان میکروارگانیسم‌هایی که می‌توانند با مصرف صدف خام فرد را دچار مشکلات حاد در دستگاه گوارش کنند، نورو ویروس و ویبریو اهمیت بیشتری دارد.

نورو ویروس می‌تواند عامل التهاب ویروسی معده و روده در فرد باشد و ویبریو که نمونه‌هایی از آن عامل وباست، فرد را دچار تب، شوک عفونی، ضایعات پوستی و در بعضی موارد حتی مبتلا به عفونت خونی مرگبار خواهد کرد.

آکی:

خوردن بی‌موقع این میوه خوشمزه و مغذی که بومی جامائیکاست و به «مغز سبزیجات» معروف است، می‌تواند سفر به این کشور را به کابوس گردشگردان ناآگاه تبدیل کند. کافی است تنها یک تکه از پوسته گلابی شکل این گیاه آفریقایی را پیش از رسیدن کامل آن بخورند تا دچار بیماری استفراغ جامائیکایی و تشنج شوند و مرگ به سراغ آن‌ها بیاید.

برای چشیدن این میوه مقوی باید تا زمان رسیدن کامل آن یعنی زمانی که پوست آن به رنگ قرمز روشن دربیاید و بافت اسفنجی آن از دانه‌های سیاه سمی داخلش جدا شود، صبر کرد. میوه رسیده این درخت زمانی که از دانه‌های سمی آن جدا و جوشانده شود، همراه با ماهی نمک سودشده غذای ملی مردم جامائیکا را تشکیل می‌دهد. به گزارش خبرآنلاین، ماده سمی درون این میوه هیپوگلیسین است که در میوه و دانه‌های سیاه میانی آن وجود دارد. این ماده پس از ورود به بدن به متیلن سیکلوپروپیل استیک اسید یا MCPA تبدیل می‌شود که می‌تواند عملکرد آنزیم‌های حیاتی متعددی را مختل کند.

خوراک هشت پا:

بازوی بچه هشت پا‌ها چیزی نیست که در فهرست غذایی کشورهای متعدد بتوانید آن را پیدا کنید، بویژه اگر قرار باشد زنده زنده سرو شود! این غذا که به صورت خام و همراه با روغن کنجد و دانه‌های آن در رستوران‌های کره عرضه می‌شود و مشتریان بسیاری دارد، می‌تواند تهدیدی جدی برای کسانی باشد که به خوردن بازوهای زنده‌ای که هنوز تقلا می‌کنند علاقه مندند. بادکش‌های روی این بازو‌ها که هنوز مشغول مکش هستند، می‌تواند به بخش‌های داخلی گلوی فرد بچسبد و او را خفه کند. شاید بهترین راه برای اجتناب از خفه شدن به وسیله این غذا ۱۰۰ بار جویدن آن پیش از قورت دادن و البته با دهان پر حرف نزدن باشد!

قارچ‌ها:

جست‌و‌جوی قارچ‌های خوراکی و چشیدن طعم خوب آن‌ها در توسکانی که می‌تواند تعطیلات خوبی را برای گردشگران رقم بزند، گاهی بسیار خطرناک است و می‌تواند به تشنج، توهم و حتی مرگ منتهی شود. این قارچ‌ها که گونه‌های بسیار نزدیک قارچ‌های خوراکی هستند و اغلب اسامی هشداردهنده‌ای مانند «کلاه مرگ» دارند، دارای ترکیبات توهم زا یا ترکیبات سمی هستند که می‌توانند با ممانعت از عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی مانند GABA یک تعطیلات خوب را (اگر فرد شانس زنده ماندن داشته باشد) به یکی از بد‌ترین خاطرات زندگی او تبدیل کنند. ساده‌ترین راه اجتناب از چنین اتفاقاتی این است که دقیقا بدانید دارید دنبال کدام قارچ می‌گردید!

بادبادک ماهی لذیذ ژاپنی:

Fugu یکی از لذیذ‌ترین و گرانقیمت‌ترین غذاهای ژاپنی است اما اگر با ‌‌نهایت دقت و مهارت تهیه نشود می‌تواند به شام آخر گردشگران و ژاپنی‌هایی تبدیل شود که شجاعت خوردن آن را داشته‌اند. این ماهی با اینکه توسط سرآشپزهایی که سال‌های سال مهارت دارند و از چاقوهایی فوق العاده تیز برای تمیز کردن آن استفاده می‌کنند تهیه می‌شود، باز هم سالانه یک دوجین قربانی می‌گیرد.

رحم این ماهی، کبد و روده‌های آن حاوی ماده سمی تترودوتوکسین است که حتی یک قطره از زهرابه آن هم کُشنده است. این سم اثر خود را با بی‌حس کردن زبان، اطراف دهان و دیگر بخش‌های بدن فرد آغاز می‌کند و در ‌‌نهایت با از کار انداختن شش‌ها به زندگی فرد پایان می‌دهد.

اگر می‌خواهید این غذای لذیذ ژاپنی آخرین وعده غذایی نباشد که میل می‌کنید، بهتر است رستوران‌های مطمئن‌تری را برای صرف آن انتخاب کنید یا به سراغ آشپزهای باتجربه‌تر بروید. 

 

شنبه 17/7/1395 - 14:36
سلامت و بهداشت جامعه

پختن غذا در خانه بهترین انتخاب برای بیماران مبتلا به دیابت است. این بیماران باید خوردن فست فودها یا صرف غذا در رستوران را کنار بگذارند تا بر میزان شکر، نمک، و کالری دریافتی از وعده های غذایی خود نظارت داشته باشند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، برخی از بهترین روش ها برای زیر کنترل داشتن دیابت شامل ترک سیگار، مراجعه مرتب به یک متخصص تغذیه، بررسی گاه به گاه شرایط پاها، حفظ یک سبک زندگی فعال، توجه به سلامت چشم ها، دنبال کردن فعالیت های ورزشی، مصرف وعده های غذایی کم حجم‌تر، افزایش مصرف فیبر و بسیاری موارد دیگر می شوند.

به رغم این واقعیت که دیابت یک بیماری فراگیر مدرن محسوب می شود و میلیون ها نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد، هیچ درمانی برای آن وجود ندارد و بر همین اساس پس از ابتلا به این بیماری مدیریت درست آن ضروری است.

دیابت تغییری اساسی در زندگی شخصی فرد ایجاد می کند و در همین راستا، تلاش و کوشش برای حفظ کیفیت بالای زندگی نیاز است. انجام این کار به طور کامل امکان پذیر است اما درک این که دیابت چه می تواند انجام دهد، برای زیر کنترل داشتن آن چه کاری باید انجام دهید، و کدام انتخاب های سبک زندگی و رژیم غذایی باید مد نظر قرار بگیرند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

عوارض جانبی دیابت همه چیز از قدرت بینایی و التهاب مفاصل تا سلامت کلیه و فرآیند گوارش را تحت تاثیر قرار می دهند. از این رو، اجرای یک طرح سبک زندگی جامع بسیار مهم است. در ادامه قصد داریم برخی از بهترین روش های موثر در زیر کنترل نگه داشتن دیابت و جلوگیری از هر گونه تاثیر منفی بیشتر بر زندگی فرد را ارائه کنیم.

ترک سیگار

اگرچه موقعیت های استرس زا به طور معمول موجب می شوند تا مردم بیشتر سیگار بکشند، اما این کار برای بیماران مبتلا به دیابت، به ویژه دیابت نوع 2، بسیار مضر است. سیگار کشیدن موجب تنگی رگ های خونی می شود که گردش خون خوب به اندام ها را محدود می سازد. افزون بر این، مطالعات صورت گرفته در زمینه سیگار کشیدن نشان داده اند که این کار مقاومت به انسولین را افزایش می دهد و دقیقا مخالف آن چیزی است که برای بیماران مبتلا به دیابت خوب است.

دنبال کردن الگوهای ورزشی

شاید فکر کنید از رژیم ورزشی خوب و پایداری برخوردار هستید، اما یادداشت برداری درباره عادات ورزشی برای چند هفته به شکل گیری یک گزارش و سابقه ملموس برای کمک به ایجاد تغییرات جسمانی در سبک زندگی که به واقع به آن نیاز دارید، منجر خواهد شد.

کنار گذاشتن فست فود

پختن غذا در خانه بهترین انتخاب برای بیماران مبتلا به دیابت است. این بیماران باید خوردن فست فودها یا صرف غذا در رستوران را کنار بگذارند تا بر میزان شکر، نمک، و کالری دریافتی از وعده های غذایی خود نظارت داشته باشند. این مساله برای حفظ قند خون متعادل در این بیماران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. فست فود می تواند حاوی نمک زیادی باشد و مطالعات جدید نشان داده اند که مصرف یک رژیم غذایی با نمک بالا خطر بیماری های قلبی و عروقی را در بیماران مبتلا به دیابت افزایش می دهد. همچنین، فست فود حاوی چربی های اشباع و کالری های پنهان است که به چاقی منجر می شود. درست کردن وعده های غذایی در خانه از نظر اقتصادی و صرفه جویی پول نیز انتخاب بهتری است.

بررسی شرایط بینایی

دیابت می تواند به طور جدی سلامت بینایی بیمار را تحت تاثیر قرار دهد و نابینایی یکی از جدی‌ترین عوارض جانبی و از جمله شایع‌ترین عوارض جانبی دیابت بلند مدت است. بر همین اساس، بیماران مبتلا به دیابت باید به طور مرتب با مراجعه به چشم پزشک شرایط بینایی خود را زیر نظر داشته باشند که شاید بهترین روش برای پیشگیری از بروز رتینوپاتی (اختلالا شبکیه) باشد، در شرایطی که تاثیر دیابت بر سیستم های محیطی فرد به عنوان شاخصی از این که تا چه اندازه در رسیدگی و مدیریت بیماری موفق عمل کرده است نیز اندازه گیری می شود.

کاهش نوشیدن قهوه

ایجاد تغییر در روال فعالیت های صبحگاهی در نگاه نخست شاید چیز کوچکی به نظر برسد، اما می تواند تاثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی یک بیمار مبتلا به دیابت داشته باشد. فنجان های قهوه جذاب در کافی شاپ ها اغلب حاوی شکر فراوان هستند که می تواند نوسانات انسولین و گلوکز در بدن را موجب شود. بهتر است با استفاده از یک ماگ مسافرتی قهوه را در خانه درست کرده تا بر میزان شکر مصرفی هنگام آغاز روز کنترل داشته باشید.

فعال باقی بمانید

فعال بودن شاید روشن‌ترین انتخاب سبک زندگی برای بیماران مبتلا به دیابت باشد. دیابت جریان خون به اندام های بدن را کند می کند و یک سبک زندگی کم تحرک و چاقی می تواند شرایط آن را وخیم‌تر سازد. حفظ یک سبک زندگی فعال شما را در فرم بهتری نگه خواهد داشت، سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد، و فرآیندهای جذب انسولین را افزایش می دهد و از این رو، آثار دیابت را کمتر احساس خواهید کرد.

استفاده از یک گام شمار

همانند ردیابی عادات ورزشی برای بررسی و تنظیم آنها به درستی، استفاده از یک گام شمار تصویر روشنی از این که در طول روز چه میزان حرکت می کنید، ارائه می کند. اگر آمار و ارقام شما بسیار پایین است، این کار می تواند انگیزه بیشتری برای پیاده روی، استفاده از پله یا دویدن پس از ساعات کاری را ایجاد کند که همگی به بهبود تصویر کلی سلامت شما کمک می کنند.

مصرف میوه ها وسبزیجات جدید

بدن هر فردی به شیوه ای متفاوت به مواد غذایی مختلف واکنش نشان می دهد و این مساله به طور ویژه درباره میوه ها و سبزیجات که از عناصر غذایی مهم برای بیماران مبتلا به دیابت محسوب می شوند، درست است. پس از مصرف میوه ها و سبزیجات جدید می توانید قند خون خود را بررسی کرده و دریابید بدن چگونه به این انتخاب های غذایی جدید واکنش نشان می دهد. بر همین اساس، شما می توانید یک برنامه غذایی که مفیدتر است و به حفظ پایدار سطوح قند خون کمک می کند را تهیه کنید.

افزایش مصرف فیبر

فیبر بخشی اساسی و ضروری از یک رژیم غذایی دیابتی است. فیبر نامحلول به انجام روان فرآیند های گوارشی و تسهیل جذب مواد مغذی کمک می کند، در شرایطی که فیبر محلول می تواند سطوح کلسترول خون را کاهش داده و مدیریت گلوکز خون را بهبود ببخشد. از این رو، هر دو نوع فیبر باید به رژیم غذایی روزانه افراد مبتلا به دیابت اضافه شوند و مقدار بین 25 تا 40 گرم در روز توصیه شده است. فیبر احساس سیری در فرد ایجاد می کند و از این رو احتمال کمتری دارد تا هوس خوردن تنقلات و میان وعده هایی سرشار از قندهای ناسالم و خطرناک را تجربه کنید.

آدامس جویدن

آدامس جویدن دهان شما را مشغول نگه می دارد و گرسنگی را فرو می نشاند. از نظر روانی، عمل جویدن آدامس می تواند هوس و تمایل ما به غذا خوردن را کاهش دهد، اما باید از آدامس های بدون قند استفاده کنید، اگرچه ممکن است برخی از شیرین کننده های مصنوعی در این آدامس ها تاثیر منفی بر دستگاه گوارش شما داشته باشند.

استفاده از بشقاب های کوچک‌تر

یکی دیگر از ترفندهای روانی به منظور آماده کردن وعده های غذایی توسط افراد مبتلا به دیابت استفاده از بشقاب های کوچک‌تر است. از این طریق، کنترل خود بر حجم غذا را حفظ کرده و درک بهتری از سطوح کالری و قند دریافتی خواهید داشت.

انجام پژوهش

پیش از آن که به یک رستوران بروید یا محصولات جدیدی را به فهرست خرید خود اضافه کنید، با اختصاص اندکی زمان درباره آنها پژوهش کنید. از این طریق می توانید با گزینه های مخصوص افراد مبتلا به دیابت که در یک رستوران ارائه می شوند و یا این که در یک فروشگاه مواد غذایی از چه محصولاتی باید دوری کنید، بیشتر آشنا می شوید.

آزمایش قند خون به طور مرتب

بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت برنامه ای را برای بررسی قند خون تعیین می کنند، اما اغلب این کار را پیش یا پس از وعده های غذایی انجام می دهند. با گسترش آزمایش ها در طول روز می توانید تصویر بهتری از واکنش های بدن خود به غذا و میزان جذب گلوکز داشته باشید و بر همین اساس سبک زندگی خود را به درستی تنظیم کنید.

بررسی شرایط پاها

مشکلات مربوط به گردش خون در اندام ها، به ویژه پاها، در میان بیماران مبتلا به دیابت شایع است. این می تواند به بی حسی منجر شود و از این رو متوجه بریدگی ها و خراش ها نشوید. این نوع از آسیب عصبی جزئی می تواند خطرناک باشد و به عفونت یا مسائل جدی‌تر پا منجر شود که گاهی اوقات حتی نیاز به قطع عضو نیز وجود دارد. شرایط پاهای خود را هر روز بررسی کنید و درباره تغییرات آشکار در حس یا گردش خون یادداشت برداری کنید. در مراجعه بعدی به پزشک این یادداشت ها را با وی به اشتراک بگذارید.

مصرف وعده های غذایی کوچک‌تر

با گسترش وعده هایی غذایی خود به 5 یا 6 وعده در روز به جای سه وعده غذایی بزرگ در زمان های معین، بدن شما در زمینه فرآیندهای گوارشی فعال باقی می ماند که حساسیت به انسولین را افزایش می دهد. افزون بر این، مواجهه با افزایش و کاهش شدید قند خون در صورت گسترش دریافت کالری و قند در طول روز کمتر پیش می آید. مراجعه به یک کارشناس تغذیه روشی ایده آل برای تنظیم یک برنامه غذایی و سفارشی سازی آن بر اساس نیازهای ویژه شما محسوب می شود. پژوهش های جدید نشان داده اند که یک صبحانه پر انرژی و شامی کم انرژی می تواند به کاهش هایپرگلیسمی (افزایش قند خون) در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند. 

شنبه 17/7/1395 - 14:26
سلامت و بهداشت جامعه

اینکه سلول‌های سرطانی از قند تغذیه می‌کنند را همه می‌دانیم و بسیاری بر این باورند که ترکیب عسل و جوش شیرین به همین دلیل بسیار خطرناک است.

 

 

 

 

به گزارش جام جم سرا به نقل از فرادید ، این ترکیب اما از نگاه کارشناسان تغذیه رد شده است زیرا از نگاه آن این ترکیب به عنوان یک «اسب تروجان» کار می‌کند. به عبارت بهتر، ترکیب و حرارت دادن بی کربنات سدیم (یا همان جوش شیرین) و عسل منجر به تولید ترکیبی می‌شود که قند موجود در آن در راستای تخریب سلول‌های سرطانی کار می‌کند. سپس جوش شیرین نیز وارد آن سلول‌ها شده و آن‌ها را از بین می‌برد.

خاصیت قلیایی این ترکیب یا میکروب‌های سرطانیِ درون سلول‌های آلوده شده را نابود می‌کند و یا آن‌ها را غیر فعال می‌سازد. سپس با افزایش محیط قلیایی، آن سلول‌ها کاملا نابود می‌شوند.

تغییر به یکباره محیط بدن به یک محیط قلیایی باعث می‌شود اکسیژن بیش از حد نیازِ آن سلول‌ها به آن‌ها تحمیل شود.

طرز تهیه و نحوه مصرف

برای این ترکیب تنها به دو ماده نیاز دارید: یک قاشق چایخوری جوش شیرین در ازای هر قاشق غذاخوری عسل. به عبارت دیگر، نسبت این دو یک به سه است. سپس ترکیب به دست آمده را به مدت 5 تا 10 دقیقه روی حرارت بسیار کم قرار دهید و پس از آن داخل یخچال نگذارید.

شما باید روزی یک تا سه مرتبه و هر بار به اندازه یک قاشق چایخوری از این ترکیب استفاده کنید. این کار را برای یک تا دو ماه انجام دهید. فراموش نکنید که این ترکیب را نزدیک به زمان وعده‌های غذایی مصرف نکنید. پس از 30 روز مصرف این ترکیب، بدن شما کاملا به حالت قلیایی درآمده و تعادل خود را حفظ خواهد کرد.

در ضمن شما باید رژیم غذایی‌تان را نیز اصلاح کنید. برای مثال بهتر است گوشت کمتری مصرف کرده و از آرد سفید و قند تا حد ممکن اجتناب کنید. این ترکیب بدون شک آثار مثبتی برای بدنتان به جای خواهد گذاشت. 

شنبه 17/7/1395 - 14:24
سلامت و بهداشت جامعه

در این مطلب 12 ماده غذایی مفید معرفی می کنیم که کمک می کنند تا پاییزی پرانرژی و دور از بیماری ها داشته باشید.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان ،‌ پادشاه فصل ها رخ نموده و روزها کوتاه و شب های بلند و خنک آغاز شده است. اما این فصل هزار رنگ برای برخی افراد همراه با خستگی، کسالت و بی حالی است. خیلی از افراد هستند که با کوچک ترین باد سردی دچار سرماخوردگی و بیماری های ویروسی می شوند. در این مطلب 12 ماده غذایی مفید معرفی می کنیم که کمک می کنند تا پاییزی پرانرژی و دور از بیماری ها داشته باشید.

گردو: ضدخستگی

گردو را در سالاد بریزید و یا در وعده صبحانه به همراه پنیر میل کنید. چون یک ماده غذایی ضروری برای فصل پاییز است. گردو سرشار از آنتی اکسیدان ها، امگا 3 ها، پروتئین، ویتامین E و B و همچنین حاوی پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن است. شما می توانید این ماده غذایی را در وعده صبحانه به همراه یک نوشیدنی گرم، یک واحد میوه مانند کیوی یا یکی از مرکبات و چند برش نان جو میل کرده و روزتان را با انرژی سپری کنید. البته یادتان باشد که میزان گردوی مصرفی تان از 4 تا 5 عدد بیشتر نشود چون در این صورت کالری بیشتری عایدتان می شود.

تره فرنگی: سوپی برای پاییز

تره فرنگی صرفاً برای لاغری کاربرد ندارد. این سبزی همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین های فراوان بوده و به راحتی می توانید از آن سوپی خوشمزه برای روزهای پاییزی درست کنید. توصیه می کنیم که از همان روزهای آغازین پاییز وعده های غذایی تان را با یک سوپ غلیظ مانند سوپ تره فرنگی آغاز کنید.

ماهی های حاوی ویتامین D

فصل پاییز با وجود تمام زیبایی هایش باعث افسردگی و بی حالی در بسیاری از افراد می شود. دلیل آن نیز کاهش نور خورشید است که برای برخی افراد ایجاد افسردگی می کند. برای مقابله با کمبود ویتامین D حاصل از نبود نور کافی باید به فکر افزایش جذب این ویتامین از طرق دیگر مانند مصرف ماهی باشید. توصیه می کنیم به سراغ ماهی های کوچک مانند ماهی ساردین و ماهی خال مخالی بروید. چون این نوع ماهی ها حاوی فلزات سنگین کمتری هستند.

لیموترش برای جذب ویتامین C

هر چه میزان ویتامین C بدنتان بیشتر باشد کمتر دچار افسردگی و بیماری های ویروسی می شوید. پرتقال، لیموترش، گریپ فروت، نارنگی و غیره جزو مرکباتی هستند که باعث بهبود خلق و خوی و تقویت سیستم ایمنی بدنتان می شوند. حتماً از میوه های تازه و کامل استفاده کنید. اگر عاشق آب میوه هستید در منزل نسبت به تهیه آن اقدام کنید. چون آب میوه های خانگی طعم، ویتامین و فیبر بیشتری نسبت به انواع صنعتی دارند.

فیبرها باعث می شوند که قند میوه ها یعنی فروکتوز به آرامی وارد جریان خون شود و با مصرف آن ها احساس سیری طولانی مدتی خواهید داشت. اگر از مشکلات گوارشی رنج نمی برید می توانید روزانه تا 3 واحد مرکبات میل کنید. اگر دچار ورم یا زخم معده نیستید همیشه از لیموترش استفاده کنید. لیموترش یکی از فوق العاده ترین منابع ویتامین C محسوب می شود. یادتان باشد که این میوه ترش بخصوص در غذاهای گیاهخواران بسیار مفید و لازم است چون میزان جذب آهن گیاهی را افزایش می دهد.

قارچ ها: کم کالری و سرشار از مواد معدنی

در فصل پاییز از مصرف قارچ غافل نشوید. هر نوع قارچی که در محل زندگی تان وجود دارد را مصرف کنید. این مواد غذایی کم کالری بوده و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. توصیه می کنیم سبزیجاتی مانند قارچ، مارچوبه، گوجه فرنگی، بروکلی و اسفناج را به صورت پخته میل کنید. چون در این صورت بدن بهتر می تواند ویتامین های موجود در آن ها را جذب کند.

چای رویبوس برای ناکار کردن میکروب ها

نوشیدنی های داغ در فصل پاییز باعث گرم شدن و تأمین آب بدنتان خواهند شد. در بین این نوشیدنی ها چای سبز و چای رویبوس جزو بهترین ها هستند. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و چای رویبوس یک دمنوش بدون تئین است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند. توصیه می کنیم این نوشیدنی را با یک قاشق کوچک عسل شیرین کرده و از طعم آن لذت ببرید. در عین حال نیز بدنتان را به شیوه ای طبیعی تقویت کنید. می توانید به چای سبزتان نیز چند قطره لیموترش بچکانید تا خواص آن افزایش یابد.

کدو حلوایی: آنتی اکسیدان هایی که سیستم ایمنی را مجهز می کنند

انواع کدو حلوایی با رنگ های نارنجی چشم نواز منبع آنتی اکسیدان هایی هستند که باعث تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل مهاجم خارجی می شوند. یادتان باشد که تخمه های داخل کدو حلوایی نیز منبع خوب پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی فوق العاده ای مانند منیزیم، آهن، فسفر، زینک، مس، پتاسیم و غیره هستند. در واقع این میوه با گوشت و تخمه هایش دوست سلامتی و قدرت بدنی است.

سیب و گلابی: سرشار از ویتامین

یک ضرب المثل معروف می گوید روزی یک عدد سیب شما را از مطب دکتر دور می کند. در فصل پاییز سیب ها و گلابی هایی که تازه به تازه وارد بازار میوه می شوند بسیار خوش طعم و آب دار هستند و در عین حال ویتامین ها و فیبرهای بیشتری دارند. توصیه می کنیم با شروع فصل پاییز به طور مرتب سیب و گلابی میل کنید. البته بهتر است از انواع ارگانیک و طبیعی استفاده کنید تا بتوانید پوست آن ها را که سرشار از ویتامین ها هستند میل کنید. اگر از مشکل کولیت روده یا سندرم روده تحریک پذیر رنج می برید بهتر است این میوه ها را به صورت پخته شده و کمپوت میل کنید. یادتان باشد که این دو میوه حاوی یک رنگدانه طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و آنتی هیستامینی قوی به نام پکتین است که فواید زیادی برای بدن دارد.

کلم ها: تقویت کننده بدن

کلم ها با هر رنگی از سفید، سبز یا قرمز که باشند مانند کلم برگ، گل کلم یا بروکلی و کلم قرمز و کلم بروکسل جزو سبزیجات مفید برای فصل سرما هستند. کلم ها گنجینه های سلامتی هستند که به دلیل میزان بالای ویتامین B و C و همچنین آنتی اکسیدان ها و پتاسیم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. توصیه می کنیم از انواع کلم ها با رنگ های مختلف استفاده کنید. چون هر رنگی نشان دهنده خواص ویژه خود است. گل کلم و کلم سفید باعث ارتقای سلامت قلب می شوند. کلم قرمز خواص ضد پیری دارد. بروکلی و کلم های سبز به تقویت قوه بینایی کمک می کنند.

انگور: خسته نباشید

انگور سفید، قرمز یا سیاه جزو منابع آنتی اکسیدان ها، ویتامین های B1 ،B2 ،B6 و ویتامین C است. بهتری است بدانید که انگور سرشار از فروکتوز است و می تواند به راحتی گرسنگی و بی حالی و کسالت شما را برطرف کند.

عسل برای مقابله با ویروس ها

گرچه می توان از عسل در هر فصلی از سال استفاده کرد اما این ماده غذایی باید پای ثابت رژیم غذایی فصل پاییز باشد. عسل به ویروس ها و باکتری ها مقابله کرده و خاصیت ضدالتهابی دارد. بنابراین شما را از بیماری های این فصل دور می کند.

میوه شاه بلوط: سرشار از آهن و کلسیم

شاه بلوط در فصل پاییز زمین جنگل ها را می پوشاند. این میوه سرشار از آهن، کلسیم و پتاسیم است. البته یادتان باشد که در مصرف آن دچار افراط نشوید چون حاوی میزان زیادی قند است. یادتان باشد که مصرف منظم و روزانه مواد غذایی سرشار از قند می تواند باعث خستگی بدن شده و ترشح انسولین را بالا ببرد. این افزایش انسولین نیز باعث افت شده و به ایجاد احساس گرسنگی و خستگی دامن می زند. 

شنبه 17/7/1395 - 14:23
سلامت و بهداشت جامعه

مسمومیت و مرگ ناشی از بوتولیسم، در اثر مصرف غذا و کنسرو آلوده بروز می‌کند و بسیار کشنده است. در صورتی که کسی به بوتولیسم مبتلا شد، باید سریعاً به یک مرکز درمانی مجهز، جهت تزریق داروی ضد سم منتقل شود.

 

 

 

جام جم سرا: رئیس مرکز اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو ضمن بیان مطلب فوق با اشاره به اینکه بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی کشنده است که در اثر مصرف کشک غیرپاستوریزه، غذاهای کنسروی (که قبل از مصرف حرارت مناسب به آن‌ها نرسیده است) و یا سوسیس و کالباس آلوده بروز می‌کند، گفت: علائم و نشانه‌های این مسمومیت با تاخیر و بعد از ۱۲ تا ۲۴ ساعت ظاهر می‌شود.
بر اساس گزارش نسخه، دکتر طلعت قانع افزود: این علائم شامل تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک فوقانی، عدم توانایی حرکتی، اختلال تکلم، لکنت زبان، سختی بلع، خشکی و درد گلو است.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین اقدام درمانی در این مسمومیت، تجویز سریع داروی ضد سم آنتی توکسین در مرکز درمانی است، گفت: در صورت عدم درمان ممکن است فرد مسموم در اثر فلج تنفسی فوت نماید.
به گفته وی می‌توان با جوشاندن کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری کرد.
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو با توصیه به اینکه هرگز غذاهای پخته شده را بیش از دو ساعت و اگر هوای اتاق گرم است، بیش از یک ساعت در دمای محیط‌‌ رها نکنید، عنوان کرد: برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده آن‌ها را تا ۷۴ درجه سانتی گراد گرما دهید تا غذا بخار کند و همچنین غذاهایی که بیش از سه روز باقیمانده‌اند را مصرف نکنید.
وی ادامه داد: همیشه قبل از آماده کردن و یا خوردن غذا، دست‌هایتان را با صابون بشویید. نوعی از اسهال میکروبی طی سفر و به دلیل عدم رعایت بهداشت قابل انتقال است. به خاطر داشته باشید دست‌هایتان را حتماً بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی، برداشتن گوشت خام، سیگار کشیدن، دست زدن به حیوانات و دست زدن به زباله‌ها بشویید.
قانع با بیان اینکه علائم و نشانه‌های برخی از مسمومیت‌های غذایی با تاخیر ظاهر می‌شود، گفت: به این معنا که ممکن است ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده، علائم در فرد مسموم بروز کند. علائم و نشانه‌های این مسمومیت‌ها شامل سردرد، تب، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال آبکی شدید، کم شدن آب بدن، ضعف و درد شکم است.

به گفته وی دستور طلایی پیشگیری از مسمومیت غذایی «پختن غذا و خوردن آن در‌‌ همان روز» است. 

شنبه 17/7/1395 - 14:21
سلامت و بهداشت جامعه

اگر چه در یک روز پر کار، جایگزین کردن غذاهای کنسروی بسیار راحت به نظر می‌رسد اما اگر درباره خطرات این محصولات اگر بیشتر بدانید، قطعاً از مصرف مداوم آن‌ها صرف نظر خواهید کرد:

 

 

 

به گزارش جام جم سرا به نقل از سلامانه، در اینجا 6 دلیلی که به شما ثابت می‌کند مصرف کنسروها به مراتب بهتر از نوع تازه مواد غذایی نیست، بیشتر معرفی شده است:


ماده سمی بیسفنول آ: این ماده سمی در غذای کنسرو شده موجود است. این ماده ناراحتی‌هایی مانند اختلالات عصبی، اختلالات تولید مثل، دیابت نوع 2 و خطر بروزسرطان، چاقی مفرط و...را به وجود می‌آورد. بیسفنول آ باعث افزایش اسیدیته در محصول و سمی شدن بیشتر آن می‌شود.


ابتلا به سرطان: طبق مطالعه صندوق جهانی، بین مصرف گوشت کنسرو فرآوری شده و بروز سرطان ارتباط مستقیمی وجود دارد.


ماده نگه دارنده: غذاهای کنسرو شده حاوی مواد نگه دارنده مختلفی است که بسیار برای سلامتی مضر است.


نمک: نمک مانع فاسد شدن مواد غذایی می‌شود و به همین دلیل به میزان زیادی به کنسروها افزوده می‌شود. نمک در صورت مصرف سلامتی افراد به ویژه کودکان و افراد مسن، زنان باردار و هر کسی که از بیماری‌های مزمن رنج می‌برد را تهدید می‌کند.


مسمومیت با آلومینیوم: آیا می‌دانستید بسته‌بندی‌های مواد با آلومینیوم آلوده است؟ متاسفانه، به علت سبک و مقرون به صرفه بودن آن‌ها، برای بسته بندی شدن محصولات ذکر شده از آن استفاده می‌شود. تراکم بالای آلومینیوم در بدن باعث بروز بیماری از قبیل آلزایمر می‌شود.

 

کیفیت پایین غذا: محصولاتی که کیفیت بالایی ندارد کنسروی می‌شود زیرا پس از مدت طولانی نیز می‌توان آن را مصرف کرد. اگر مایل به مصرف مواد غذایی تازه با کیفیت بالا هستید از مصرف کنسروها خودداری کنید 

شنبه 17/7/1395 - 14:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته