• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1311روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

اگر دائماً مجبور می‌شوید به دنداپزشکی سر بزنید و بعضاً متحمل هزینه‌های سنگین می‌شوید، علت را باید در مواد غذایی مصرفی و شیوه زندگی‌تان جستجو کنید چرا که ارتباط تنگاتنگی با سلامت دندان دارند.

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، بر اساس تحقیقات متخصصان، بین پوسیدگی دندان و زمان مسواک زدن رابطه معناداری وجود دارد.

بیشتر ما عادت داریم شب‌ها هنگامی که می خواهیم بخوابیم و به اصطلاح در دقیقه نود مسواک بزنیم. در چنین حالتی اگر دیر بخوابیم و سرگرم کارهایمان باشیم دندان هایمان بیشتر در معرض آسیب و پوسیدگی قرار می‌گیرند.
کارشناسان معتقدند افراد تا حداکثر نیم ساعت بعد از خوردن شام می توانند دندان های خود را مسواک زنند اما گذشت زمان بیشتر از آن می تواند به دندان های آنان آسیب برساند. از طرفی مسواک زدن بلافاصله پس از خوردن مواد غذایی ترش و یا کافئین دار ممکن است با از بین بردن مینای دندان سلامتی انسان را تهدید کند.
به تاخیر انداختن مسواک زدن می تواند باعث رشد پلاک‌های مولد پوسیدگی در دهان شود، همچنین افرادی که شب‌ها دیر می خوابند معمولاً عادت دارند که پس از صرف وعده اصلی شام بازهم به خوردن مواد غذایی، میوه، قهوه، شیرینی و انواع اسنک بپردازند و در اثر آن دندان های آنها آسیب می بیند.
کارشناسان توصیه می کنند برای حفظ سلامت دندان و نیز جلوگیری از بروز چاقی در اثر دیر خوابیدن، افراد سعی کنند شب‌ها پس از مسواک زدن دیگر ماده غذایی جدیدی مصرف نکنند یا اگر هر نوع خوراکی خوردند، در کنار آن آب مصرف کنند.
خوردن مواد غذایی ترش و یا چسبناک مانند پیتزا ممکن است آسیب جدی به دندان ها وارد کند. همچنین نوشیدنی های شیرین و گازدار می توانند محیط دهان را اسیدی و مستعد رشد انواع باکتری های مضر دهان و دندان کنند.

به عقیده کارشناسان، بدترین نوع نوشیدنی برای ساعات پایانی شب، نوشابه های گازدار و قهوه کافئین‌دار است که خطر پوسیدگی دندان و بوی نامطبوع دهان را چندین برابر می کند. از این گذشته، خوردن شب‌هنگام میوه‌های شیرین مثل موز، انگور و هندوانه می‌تواند علاوه بر آسیب به دندان، باعث اضافه وزن شود. 

چهارشنبه 5/8/1395 - 10:41
سلامت و بهداشت جامعه

هنگام مسواک زدن عده‌ای آن را خیلی سریع می‌زنند اما برخی مدت زیادی را به این کار اختصاص می‌دهند. شواهد حاکی از آن است که مناسب‌ترین زمان برای مسواک زدن 120 ثانیه (معادل 2 دقیقه) است اما بیشتر افراد چنین زمانی را به مسواک زدن اختصاص نمی‌دهند. پزشکان توصیه می‌کنند که بهتر است از کرونومتر استفاده کنید تا در مدت زمان مناسب مسواک بزنند.

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، هنگام مسواک زدن از ضربات آهسته و نرم به دندان‌ها استفاده کنید و به خطوط لثه، دندان‌های عقبی که معمولا دور از دسترس است و نواحی اطراف دندان‌های پرشده، تاج دندان‌ها یا قسمت‌های ترمیم شده توجه ویژه‌ای داشته باشید. در فرآیند مسواک زدن روی این بخش‌ها تمرکز بیشتری کنید:

سطوح خارجی دندان‌های بالا و سپس دندان‌های پایین را تمیز کنید.

سطوح داخلی دندان‌های بالا و سپس دندان‌های پایین را تمیز کنید.

سطوح جونده را تمیزکنید.

برای تنفس بهتر و بوی نفس‌های تازه‌تر در انتها زبان را نیز مسواک کنید.

برای تمیز کردن سطوح خارجی دندان‌ها، مسواک را در زاویه 45 درجه در مقابل خط لثه به‌صورت جارویی روی سطوح بکشید یا مسواک را با همان زاویه روی دندان بغلتانید. برای مسواک کردن سطوح داخلی دندان‌ها نیز تقریبا مسواک را با همان زاویه 45درجه نگه دارید و با ضربات جلو و عقبی، تک تک دندان‌ها را بشویید. در انتها، زبان را نیز برای از بین بردن باکتری‌های احتمالی مسواک کنید.

بیش از حد مسواک نزنید

برخی افراد تصور می‌کنند اگر مدت زمان و دفعات بیشتری را صرف مسواک زدن کنند، نتیجه بهتری می‌گیرند بنابراین روزی بیشتر از سه تا چهار بار مسواک می‌زنند؛ غافل از آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مسواک زدن بیش از حد باعث از بین رفتن مینای دندان شده و به لثه‌ها نیز آسیب می‌زند. همچنین به خاطر داشته باشید آرام، آهسته و بدون عجله مسواک را روی سطوح دندان بکشید، اما اگر از مسواک برقی استفاده می‌کنید، ریشه‌های مسواک به‌طور برقی حرکت می‌کنند و شما فقط آن را هدایت می‌کنید. 

چهارشنبه 5/8/1395 - 10:35
سلامت و بهداشت جامعه

شور می‌خورید یا شیرین؟ بیسکویت و چیپس خورید یا شکلات خور؟ مدام قهوه می‌نوشید یا نوشابه‌؟

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادید، تمام این هوس‌های غذایی می‌تواند نشان‌دهنده وضعیت سلامتی شما باشد؛ یعنی اینکه تمایل زیاد به مصرف یک ماده غذایی می‌تواند ناشی از کمبود برخی از مواد مغذی در بدنتان باشد.

البته حواستان باشد که می‌گوییم «می‌تواند» نشان‌دهنده کمبودی باشد. برای مطمئن شدن باید تحت نظر پزشک آزمایش بدهید و وضعیتتان بررسی شود.

شکلات

اگر در طول روز تمایل شدیدی به مصرف شکلات دارید، به عقیده برخی از متخصصان این میل شدید ممکن است ناشی از کمبود جزئی منیزیم باشد. شکلات یکی از منابع غذایی سرشار از منیزیم است و به همین دلیل اگر با کمبود این ماده مغذی مواجه باشید امکان دارد تمایل زیادی به مصرف شکلات در بدنتان شکل بگیرد.

آبنبات

اگر عاشق انواع آبنبات‌ها هستید احتمال دارد قند خونتان پایین باشد. علاوه بر این میل شدید به مصرف آبنبات‌ها به دلیل کمبود «کروم» نیز شکل می‌گیرد. کروم وظیفه تنظیم قند خون را بر عهده دارد. برای همین جای تعجب نیست که با کمبود آن میل شدیدی به مصرف آبنبات داشته باشید.

منابع غذایی دیگر کروم

کروم در بروکلی و مرغ نیز وجود دارد و لازم نیست برای افزایش میزان این ماده در بدنتان مدام آبنبات میل کنید. توجه داشته باشید که مکمل‌های کروم نیز وجود دارد که می‌توانید با مشورت پزشک از آن‌ها استفاده کنید.

جایگزین‌های شکلات

منیزیم برای سلامتی بدن از سلامت عصب‌ها گرفته تا استخوان‌ها و سیستم ایمنی لازم و ضروری است. این ماده معدنی در دانه‌ها و مغزها و همچنین توت‌ها نیز وجود دارد. برای پر کردن باک منیزیم‌تان حتما سبزیجات و به خصوص سیب‌زمینی شیرین (سرشار از آنتی‌اکسیدان قوی لیکوپن) را در برنامه غذایی‌تان داشته باشید.

هله‌هوله‌

اگر عاشق بیسکویت ترد، چوب شور، چیپس و غیره هستید زمان آن رسیده تا در سبک زندگی‌تان تغییراتی ایجاد کنید. چون امکان دارد نشان‌دهنده استرس درونی‌تان باشد. علاوه بر این غدد فوق کلیوی شما مشغول ترشح زیاد هورمون‌هایی مانند کورتیزول (هورمون استرس) هستند که این کار نیاز به سدیم دارد؛ یعنی همان نمک خودمان. اگر میل زیادی به مصرف این قبیل هله‌هوله‌های شور دارید احتمالا فرد مضطربی هستید.

نوشیدنی‌های گازدار

عشق نوشابه‌اید؟ هر جا می‌روید قبل از هر سفارشی اول نوشابه‌تان را باز می‌کنید؟ میل شدید به نوشیدن انواع نوشیدنی‌های گازدار می‌تواند نشان‌دهنده نیاز بدن به کلسیم باشد. باید بدانید که نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف نوشیدنی‌های گازدار از نوع کولاها با کاهش تراکم استخوانی در خانم‌ها ارتباط دارد. در واقع هر چه نیازتان به کلسیم بیشتر می‌شود میلتان به خوردن نوشابه نیز بیشتر می‌شود.

قهوه

اگر احساس خستگی می‌کنید و ناگهان هوس نوشیدن قهوه به سرتان می‌زند امکان دارد که با کمبود آهن مواجه شده باشید. باید بدانید که حدود ۴۰ درصد خانم‌های بین ۱۹ تا ۳۴ ساله از کمبود این ماده معدنی رنج می‌برند. کمبود آهن به دلیل عادت ماهانه در خانم‌ها بیشتر است.

همبرگر

میل به مصرف گوشت قرمز ارتباط زیادی با طعم و بوی دلپذیر آن دارد اما همین میل شدید می‌تواند نشان‌دهنده کمبود پروتئین نیز باشد. توجه داشته باشید که خوردن زیاد همبرگر و مشتری دائم فست فودها شدن می‌تواند به سلامتی‌تان آسیب برساند.

منابع غذایی آهن

شاید نوشیدن یک فنجان قهوه به مدت چند ساعت خستگی را از تنتان به در کند اما برای اینکه مشکل را به طور ریشه‌ای حل کنید با مصرف گوشت قرمز و سبزیجات سبز که سرشار از آهن هستند کمبود این ماده را در بدنتان از بین ببرید.

سیب‌زمینی سرخ‌کرده

به احتمال زیاد میل شدید شما به خوردن سیب‌زمینی سرخ‌کرده به دلیل نمکی باشد که به آن اضافه می‌کنید. این میل شدید ممکن است علامت کم‌آبی بدن به‌ویژه در فصل گرما و یا بعد از ورزش باشد. 

چهارشنبه 5/8/1395 - 10:33
سلامت و بهداشت جامعه

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از تصویب کاهش 10 درصدی قند در نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی خبر داد.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، زهرا عبداللهی در خصوص آخرین اقدام وزارت بهداشت برای کاهش قند و شکر موجود در برخی محصولات غذایی گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات برای کاهش ابتلا به بیماری‌های واگیر، بازنگری استاندارد قند و شکر موجود در محصولات غذایی و کاهش آن است.

وی افزود: با توجه به این موضوع، کاهش 10 درصدی قند در نوشابه‌ها از سوی وزارت بهداشت تصویب و به صنایع ابلاغ شد. به موجب این مصوبه، کارخانجات تولید کننده آبمیوه‌های صنعتی نیز موظف به اجرای این قانون هستند.

وی افزود: در راستای کاهش قند موجود در کیک و شیرینی‌جات نیز درحال صحبت با صنایع قنادی‌ و شیرینی‌پزی‌ هستیم که میزان شکر موجود در این محصولات را کاهش دهند یا به جای آن از جایگزین‌های آن مثل "استویا" که شیرینی کمتری دارد و سالم‌تر است، استفاده کنند.

مصرف لبنیات پرچرب مورد تایید وزارت بهداشت نیست

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین با تاکید بر اینکه مصرف لبنیات پرچرب مورد تایید وزارت بهداشت نیست، اظهار کرد: این وزارتخانه توصیه می‌کند مردم از شیر و لبنیات کم چرب یعنی کمتر از 2.5 درصد چربی استفاده کنند؛ چون این چربی حیوانی است و باعث اضافه وزن، چاقی، چربی خون و بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

عبداللهی ادامه داد: براساس ماده 37 قانون برنامه پنج توسعه مبنی بر ممنوعیت تبلیغ مواد غذایی آسیب‌رسان و تعلق گرفتن عوارض بر آنها، محصولات پرچرب نباید تبلیغ شوند. به همین سبب دریافت مالیات از تولیدکنندگان این محصولات نیز در دستور کار قرار گرفته‌ است. مصرف کننده حق انتخاب دارد و سازمان غذا و دارو نیز به همین دلیل به هر دو محصول کم چرب و پرچرب مجوز می‌دهد. ما هم با آموزش و فرهنگسازی موظف هستیم به مردم در این مورد اطلاعات کافی بدهیم و بگوییم از محصول کم چرب استفاده کنید. 

چهارشنبه 5/8/1395 - 10:28
سلامت و بهداشت جامعه

از آنجایی که بدون تردید رژیم غذایی افراد تاثیری عمده بر وضعیت سلامت بدن آنان دارد ، شناخت مواد غذایی مفید از مواد غذایی خطرناک و پرخطر ضروری به نظر می رسد.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، با وجود اینکه مواد غذایی مفید تقریباً برای همگان شناخته شده است، اما برخی از مواد غذایی و خوراکی که خطر زیاد برای سلامتی انسان دارند، هنوز برای بسیاری از افراد ناشناخته هستند.

فهرست زیر در بردارنده چند ماده غذایی است که تاثیرات نامطلوبی بر سلامت انسان دارد:

1 – ذرت بوداده در مایکروویو

نایلکس حاوی ذرت بوداده شامل مواد شیمیایی معروف به perfluorooctanoic acid (pfoa) است.
تحقیقات علمی انجام شده در آزمایشگاه ها بر روی حیوانات نشان می دهد که این مواد شیمیایی وقتی که درمعرض حرارت قرار می گیرد، خطرناک می شود و مصرف کنندگان آن درمعرض بیماری سرطان و نازایی قرار می گیرند.

2 – گوشت فرآوری شده

گوشت های فرآوری شده که شامل گوشت های خشک شده توسط نور خورشید یا ذغال و یا گوشت های نمک سود، سوسیس و کالباس و دیگر انواع گوشت هایی که برای تغییر طعم یا افزایش ماندگاری آن ها نمک سود شده و یا مواد نگهدارنده به آن ها اضافه شده است که همه این ها جز مواد غذایی هستند که سازمان جهانی بهداشت آن ها را سرطان زا به شمار آورده است.

3 - انواع نان که حاوی پتاسیم برومات باشد :

ماده پتاسیم برومات به خمیر اضافه می شود تا نرم تر شود و زودتر پخته شود.
این ماده مضر می تواند مشکلاتی را برای سلامت انسان به وجود بیاورد که از مهم ترین آن می توان به مشکلات عصبی، مشکلات در تیروئید، کلیه و نیز انواع بیماری سرطان اشاره کرد.

4 - مواد غذایی که حاوی رنگ های صنعتی است:

رنگ های صنعتی سلامت انسان را به طور مستقیم تهدید می کند و باعث نقص هایی درجنین می شود و موجب حساسیت زیاد دربدن می شود و نیز افزایش خطر ابتلا به بیماری سرطان را به دنبال دارد.

5 – مارگارین (کره گیاهی)

مارگارین حاوی چربی های اشباع شده است که خطر ابتلا به بیماری های خطرناک متعدد مانند تصلب شرائین و بیماری های قلبی وسکته را به دنبال دارد، لذا حتی الامکان از خریدن این ماده غذایی و مصرف آن در وعده های مختلف غذایی پرهیز کنید. 

چهارشنبه 5/8/1395 - 10:0
سلامت و بهداشت جامعه

تحقیقات نشان می‌دهد برخی نوشیدنی های رژیمی با وجود تبلیغات فریب دهنده‌شان تهدید جدی برای سلامت بدن محسوب می‌شوند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، کارشناسان در جدیدترین پژوهش های خود دریافتند که خطر مصرف نوشابه های رژیمی کمتر از نوشابه های عادی سرشار از قند نیست و می تواند به همان اندازه باعث ابتلا به انواع بیماری ها شوند.
ازجمله بیماری هایی که در اثر خوردن نوشابه های رژیمی در افراد ایجاد می شود می توان بیماری های قلبی، سکته مغزی، دیابت، سندرم متابولیک، فشار خون بالا و افزایش وزن را نام برد.
ماده مخدر فوق العاده مرگبار در برند‌های مشهور نوشابه
شرکت کوکاکولا که یکی از غول های بزرگ صنایع غذایی در جهان به شمار می‌رود سابقاً در نوشابه های خود از کوکائین استفاده می کرد که باعث اعتیاد مصرف کننده به آن می شد تا زمانی که استفاده از این ماده در نوشابه ها ممنوع اعلام شد و کوکاکولا به ناچار از ماده های دیگر در ترکیب نوشابه خود استفاده می کند. هر چند که کارشناسان اعتقاد دارند در ترکیب نوشابه های کنونی کوکاکولا نیز مواد اعتیاد آور به صورت مخفیانه وجود دارد و باعث اشتیاق شدید به نوشیدن آنها می شود.
مشابه نوشابه های عادی در اثر خوردن نوشابه های رژیمی نیز در بدن بالافاصله فعل و انفعالاتی شیمیایی آغاز می شود و می تواند به سلامت بدن آسیب جدی برساند.
به گفته دانشمندان، پس از خوردن نوشابه های رژیمی اتفاقات زیر در بدن رخ می‌دهند:
در 10 دقیقه اول
پس از خوردن نوشابه رژیمی جوانه های چشایی زبان به شدت تحریک شده و دندان ها در معرض آسیب دیدگی شدید قرار می گیرند.
اسید فسفریک موجود در نوشابه به مینای دندان حمله کرده و شیرین کننده های مصنوعی از قبیل آسپارتام هم مزید بر علت باعث نابودی دندان ها می شوند.
کارشناسان اعتقاد دارند شیرین کننده های مصنوعی باعث تحریک گیرنده های طعم در زبان و مغز شده سبب تحریک سلول های عصبی و تمایل به خوردن مداوم مواد شیرین می شوند.
در 20 دقیقه اول
به دلیل وجود شیرین کننده های مصنوعی در نوشابه ، انسولین به طرزی باورنکردنی در بدن تولید می شود و این سبب ذخیره شدن چربی در سلول های بدن و ایجاد چاقی و اضافه وزن در دراز مدت می شود.
همچنین شیرین کننده های مصنوعی موجود در نوشابه های رژیمی می توانند باعث نابودی باکتری های مفید روده شده و سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند و به
اعضای دستگاه گوارش از جمله روده و معده آسیب برسانند.
پس از 40 دقیقه از مصرف
در نوشابه های رژیمی دو ماده کافئین و آسپارتام وجود دارند که هر دو قابلیت اعتیاد آوری شدید دارند و اثری مانند مصرف کوکائین بربدن می گذارند.
اگر نوشابه رژیمی به مدت طولانی و منظم توسط افراد مصرف شود سلول های مغزی به آنها عادت کرده و بدن به طور مداوم آنها را می طلبد زیرا به مواد درون آن اعتیاد پیدا کرده است.
همچنین در تحقیقی همسو کارشناسان دریافتند مصرف نوشابه رژیمی باعث آزادی دو انتقال دهنده عصبی به مغز به نام های دوپامین و گلوتامات می شود که در نهایت باعث اعتیاد شدید بدن به نوشابه می شود زیرا این دو ماده به شدت برمغز موثر هستند و باعث ایجاد عادت های رفتاری می شوند.
60 دقیقه پس از خوردن نوشابه رژیمی
با تحریک سلول های مغزی توسط نوشابه ، احساس گرسنگی و تشنگی می کنید، این باعث می شود تا تمایل به خوردن نوشابه رژیمی جدید پیدا کنید و یا به خوردن فست فود و خوراکی های چرب و شیرین اشتیاق پیدا کنید که پیامد آن در آینده ابتلا به انواع بیماری های قلبی عروقی و چاقی است.
تشنگی بعد از خوردن نوشابه مغزتان را خشک می کند
تشنگی حاصل از خوردن نوشابه های رژیمی و خاصیت مدر بودن این نوشابه ها سبب کم آبی بدن می شود، براساس تحقیقات کم آبی می تواند باعث کاهش تمرکز، ضعف، خستگی و احساس تحریک پذیری بالا در افراد شود.
چاقی و اضافه وزن مقاوم به درمان پیامد نوشیدن یک لیوان نوشابه
در نوشابه های رژیمی ، شیرین کننده های مصنوعی وجود دارد که بر تنظیم هورمون اشتها یا لپتین اثر می گذارد و با اختلال در آن باعث می شود تا فرد مدام دچار احساس گرسنگی باشد و مواد غذایی مختلف مصرف کند، از سوی دیگر شیرین کننده مصنوعی باعث تولید قند در بدن و تجمع سلول های چربی می شود و فرد قادر به کم کردن وزن خود نیست.
با مصرف یک بطری نوشابه انواع شکستگی ها در سالمندی در انتظار شما است
براساس تحقیق پژوهشگران دانشگاه تافتس مصرف نوشابه های رژیمی به طور منظم در هفته باعث کاهش تراکم استخوانی در افراد و بروز پوکی استخوان می شود که این مقدار با بالا رفتن سن بیشتر شده می تواند شکستگی های شدید بویژه درناحیه لگن رادر آنها ایجاد کند، علت پوکی استخوان وجود اسید فسفریک در نوشابه است که تراکم استخوان ها را از بین می برد.
پیرپوستی و چین و چروک درجوانی
شواهدی نیز توسط محققان دانشگاه هاروارد بدست آمده است مبنی بر اینکه مصرف نوشابه رژیمی باعث پیری سلول های پوستی، آسیب به قلب، کلیه و بروز سنگ در مجاری ادراری در افراد می شود.
سالم‌ترین جایگزین ها به جای نوشابه

کارشناسان توصیه می کنند افراد به جای مصرف نوشابه های شیرین و حتی رژیمی، از آب استفاده کنند و یا آب نوشیدنی خود را با لیمو ترش و یا عرقیجات گیاهی طعم دار کنند و یا شربت کم شکر یا دوغ مصرف کنند، دوغ حاوی ترکیبات بسیار مفید برای سلامت بدن است و در عین حال به احساس شادابی فرد و هضم مواد غذایی کمک می کند. 

چهارشنبه 5/8/1395 - 9:57
سلامت و بهداشت جامعه

برخی افراد در مورد الگوهای غذا خوردن مشکل دارند و ممکن است دچار اختلالاتی شوند که در زمره اختلالات مربوط به خوردن دسته‌بندی می‌شود. پرخوری عصبی (بولیمیا)، بی‌اشتهایی عصبی (آنورکسیا) و اختلال پرخوری دوره‌ای (پرخوری وسواسی) ازجمله اختلالات مربوط به خوردن است.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، افراد مبتلا به این اختلال دچار مشکل پرخوری هستند و پرخوری در این اختلال با افزایش اشتهای عادی متفاوت است. آنورکسیا و پرخوری عصبی در دختران شایع‌تر است، اما پرخوری دوره‌ای در دختران و پسران به طور یکسان شایع است.

هم پرخوری دوره‌ای و هم پرخوری عصبی با خوردن بسیار زیاد همراه است و فرد موقع خوردن، کنترل خود را از دست می‌دهد و در پرخوری عصبی افراد بعد از پرخوری، برای این که خود را از شر اضافه شدن وزنشان نجات دهند، خود را وادار به استفراغ کرده یا از داروهای ملین استفاده می‌کنند و به طور افراطی ورزش می‌کنند، اما افرادی که دچار پرخوری دوره‌ای هستند از بالا آوردن و داروهای ملین برای کنترل وزن خود استفاده نمی‌کنند و ممکن است برای حل مشکلشان رژیم بگیرند، اما رژیم آنها معمولا افراطی یا ناسالم است و تلاش آنها برای دنبال کردن روش‌های تغذیه سالم معمولا کوتاه مدت و ناموفق است.

علائم پرخوری وسواسی عبارتند از:

ـ غالبا مقدار بسیار زیادی غذا را به طور مکرر مصرف می‌کنند.

ـ حمله‌های خوردن بیش از دوبار در هفته و حداقل به مدت شش ماه وجود دارد.

ـ بسیار سریع می‌خورند و موقع کارها (مثل تماشای تلویزیون، انجام تکالیف مدرسه یا حتی صحبت کردن با تلفن) به خوردن ادامه می‌دهند.

ـ با این که احساس سیری می‌کنند، اما دست از خوردن نمی‌کشند.

ـ معمولا دچار اضافه وزن هستند یا چاق‌اند و مقدار کالری‌ای که مصرف می‌کنند از مقدار کالری‌ای که می‌سوزانند بیشتر است.

ـ احساس بدی نسبت به خود و اندامشان دارند و از چاق بودنشان ناراحت هستند.

ـ در مورد توقف خوردن کنترل ندارند.

ـ آرزو دارند اندام متناسبی داشته باشند و چاقی به آنها استرس می‌دهد.

ـ هنگام عصبانیت یا استرس به طور افراطی می‌خورند و خوردن برای آنها لذتبخش است.

ـ پس از خوردن‌های افراطی دچار عذاب وجدان و افسردگی می‌شوند.

ـ اعتماد به نفس پایینی دارند و از بیان رفتارهای غیرقابل کنترل خود در مورد خوردن اجتناب می‌کنند.

برای درمان لازم است علائم و مدت زمان ابتلا و علل ابتلا شناسایی شود. مداخلات پزشکی و دارویی متخصص تغذیه به فرد کمک می‌کند مشکلات فیزیولوژیک خود را برطرف کند. و درمان‌ها در حوزه روان‌شناختی هم به صورت انفرادی و هم درمان‌های گروهی اثر بخش است.

در حوزه فردی تکنیک‌های کاهش استرس و درمان‌های شناختی برای کاهش افسردگی و افکار ناکارآمد و بیمارگون و ارتقای اعتماد به نفس به فرد کمک می‌کند خودکنترلی بیشتری پیدا کند و الگوهای صحیح خوردن را جایگزین رفتارهای افراطی و غلط کند.

همچنین آگاهی و همراهی اعضای خانواده و اجتناب از سرزنش فرد مبتلا به اختلال، جزو عوامل تسهیل‌کننده برای درمان است.

دکتر مهرنوش دارینی

‌ روان‌شناس و مشاور 

چهارشنبه 5/8/1395 - 9:42
سلامت و بهداشت جامعه

استعمال مواد دخانی، سبب اختلال در ترمیم معالجه دندان‌ها با ایمپلنت شده، سبب می‌شود ریشه مصنوعی استخوان تحلیل برود.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، ایمپلنت در دو مرحله اجرا می‌شود که مرحله اول، جراحی است. در این مرحله، فضایی ایجاد می‌کنیم که بتوانیم ایمپلنت را داخل فک بیمار قرار دهیم و به دلیل این که لثه را باز می‌کنیم و مجددا زخم را دوخته و بخیه می‌زنیم، به همین دلیل تمام مواد دخانی مانند سیگار، قلیان و تنباکو اختلال در ترمیم ایجاد می‌کند.

بنابراین، سیگار نقشی منفی در روند التیام زخم بازی می‌کند و در روند ترمیم اختلال ایجاد می‌شود.

اگر فردی نتواند نسبت به ترک سیگار اقدام کند، توصیه می‌کنیم حدود 14 روز یعنی دو هفته قبل از درمان و همچنین دو هفته بعد از درمان سیگار را ترک کند. 

چهارشنبه 5/8/1395 - 9:40
سلامت و بهداشت جامعه

 
 مشکل اساسی در تولید چای کیسه‌ای، تقلبات و استفاده از افزودنی‌ها برای ایجاد طعم یا رنگ و هم‌چنین استفاده از ضایعات چای با ناخالصی زیاد و فاقد کیفیتی است که تولید آن در کارگاه‌های زیرزمینی و غیرمجاز بسیار زیاد است. با وجود این، با دانستن و آزمایش راهکاری ساده می‌توان چای کیسه‌ای سالم را از نوع تقلبی و کم کیفیت تشخیص دهید.
 
 
جام جم سرا: مدیریت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی خراسان‌ رضوی گفت: برای اینکه بتوانیم از سلامت چای کیسه‌ای اطمینان حاصل کنیم، بهتر است آن را داخل یک لیوان آب سرد بگذاریم. اگر پس از چند ثانیه رنگ آن در آب سرد مشخص شد، رنگ مصنوعی دارد.
دکتر «علی‌اصغر اسماعیل‌زاده» اظهار کرد: چای کیسه‌ای ناسالم، رنگ‌های شیمیایی و طعم‌های مصنوعی افزودنی دارد که در دراز مدت می‌تواند بستری را برای بروز انواع بیماری‌ها در مصرف‌کنندگان ایجاد کند. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
وی خاطرنشان کرد: مشکل اساسی در تولید چای کیسه‌ای، تقلبات و استفاده از افزودنی‌ها برای ایجاد طعم یا رنگ هم‌چنین استفاده از ضایعات چای با ناخالصی زیاد و فاقد کیفیت است که تولید آن در کارگاه‌های زیرزمینی و غیرمجاز بسیار زیاد است. رعایت بهداشت در فرآوری و بسته‌بندی چای کیسه‌ای هم‌چنین کیفیت فیلتر کیسه و نخ دوخت مورد استفاده در تهیه این محصول عامل موثری در سلامت آن است.
اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: سرعت رنگ دادن چای کیسه‌ای سبب شده افرادی زیادی از آن استفاده کنند اما شهروندان تنها با وجود پروانه ساخت روی بسته چای کیسه‌ای می‌توانند از سلامت آن اطمینان حاصل کنند.|ایسنا 
سه شنبه 4/8/1395 - 14:14
سلامت و بهداشت جامعه

چای شش‌مزه یک نوشیدنی متفاوت و مناسب برای پذیرایی از مهمانان یا حتی صرف گهگاه آن همراه با اعضای خانواده است. اگرچه برخی از خانمها خودشان در خانه میوه‌ها را خشک کرده، برای استفاده در مواقع لزوم نگهداری می‌کنند با این حال مواد لازم برای سرو این نوشیدنی را می‌توان از عطاریها یا حتی فروشگاههای خشکبار تهیه کرد.

 

 

 

 

 

مواد لازم برای شش نفر:

چای ترش: یک قاشق سوپخوری
چای‌ سبز: یک قاشق سوپخوری
دارچین: یک قاشق سوپخوری
پوست پرتقال یا نارنج خشک: یک قاشق سوپخوری
سیب خشک: یک قاشق سوپخوری
به خشک: یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

تمام مواد خشک شده اعم از به، سیب و... را مخلوط کرده، در قوری بریزید. کمی آب سرد درون قوری و روی محتویاتش بریزید، چند لحظه بگردانید و آب سرد را خالی کنید تا خاکه احتمالی آن گرفته شود. به گفته سرآشپز جام‌جم‌سرا این کار برای وارد شدن شوک به مواد هنگامی که آبجوش در قوری می‌ریزید نیز مؤثر است. آبجوش را درون قوری بریزید بگذارید چای حدود ۶ تا ۸ دقیقه زیر حرارت کم دم بکشد. پس از این مدت هم می‌توانید چای را از صافی عبور داده، در استکان یا فنجان بریزید و میل کنید، هم می‌توانید بدون صاف کردن، مقداری از مواد را فقط برای تزئین درون فنجان بریزید. 

سه شنبه 4/8/1395 - 14:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته