• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1404روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

شاید به نظرتان عجیب بیاید، اما زمانی که بدن ما از توکسین یا سموم زیاد در عذاب باشد سعی می کند خود را پاکسازی کند و پیام های متعددی می فرستند تا شما نیز به آن کمک کنید. خوشبختانه تغذیه سالم و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم به کاهش میزان توکسین های بدن کمک می کند.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان ، در این مطلب قصد داریم علائمی را که بدن به دلیل زیاد شدن توکسین ها بروز می دهد بررسی کنیم.

چه اتفاقی می افتد؟

پیرامون ما پر از ذرات مختلف است که از طریق هوا، آب، مواد غذایی و منابع دیگر وارد بدن مان می شوند. با وجود اینکه بدن ما مجهز به ارگان هایی است که وظیفه دفع میزان زیادی از این سموم را بر عهده دارند، اما گاه پیش می آید که حتی این ارگان ها نیز اشباع می شوند و نمی توانند به خوبی از عهده این مسئولیت بربیایند. در نتیجه بدن از این سموم دفع نشده انباشته می شود و واکنش های جسمی و روحی بروز می دهد. با وجود اینکه گاهی نمی توان به این سادگی به ازدیاد سموم در بدن واقف شد، اما می توان با دقت کردن به برخی علائم، زبان بدن را بهتر فهمید.

انباشتگی سموم : خستگی دائمی

زمانی که بدن به طور مداوم و بیش از توان خود کار می کند تا توکسین ها یا همان سموم انباشته شده در بافت ها را دفع کند، طبیعی است که بیش از اندازه نیز احساس خستگی کند. این احساس خستگی حتی با خوابیدن خوب نیز از بین نمی رود. توجه داشته باشید که خستگی، مشکل در تمرکز و نیاز مداوم به خوابیدن در ساعات غیرعادی می توانند نشان دهنده این باشند که بدن تان نیاز به کمک شما در جهت دفع سموم دارد.

انباشتگی سموم : اضافه وزن مداوم

کاهش وزن همیشه کار چندان ساده ای نیست و نیاز به تلاش مداوم و رژیم غذایی و ورزش دارد. اگر به طور مداوم ورزش می کنید و تغذیه مناسبی دارید، اما باز هم وزن اضافه می کنید احتمالا دچار یک مشکل هورمونی شده اید. این شرایط می تواند ناشی از ازدیاد توکسین و سمومی باشد که از طریق مواد غذایی وارد بدن شده اند.

انباشتگی سموم : یبوست

روده ها نقش موثری در فرآیند دفع توکسین ها از بدن دارند. بروز مشکل در دفع مدفوع و ایجاد یبوست می تواند ناشی از حبس شدن سموم زیادی در بدن باشد.

این مسئله می تواند باعث ایجاد دل درد، التهاب و مشکل در جذب مواد مغذی موجود در مواد غذایی شود.

انباشتگی سموم : مشکلات پوستی

پوست یک ارگان گسترده و همچنین آینه سلامت بدن است. در واقع زمانی که سموم زیادی در خون و بافت های بدن انباشته شده باشد، پوست به خوبی آن را انعکاس می دهد. در این صورت آکنه، ضایعات پوستی و واکنش های آلرژیک بیان می کنند که بدن میزبان سموم زیادی شده است. علاوه بر این وجود گودی و سیاهی زیر چشم ها، اگزما و همچنین پسوریازیس نیز از جمله علائم انباشتگی سموم در بدن محسوب می شوند.

انباشتگی سموم : حرارت زیاد بدن

حرارت و گرمای زیادی بدن می تواند یکی از علائم انباشتگی ترکیبات سمی در بدن باشد که کبد را وادار به کار بیش از اندازه می کند. این مسئله باعث افزایش تعریق می شود، چون بدن به دنبال راهی برای افزایش دفع توکسین ها از طریق پوست می گردد. بنابراین بدن زیادی عرق می کند.

انباشتگی سموم :سردردهای مداوم

اگر با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان همچنان نفس تان بد بو است، احتمالا از مشکلات گوارشی و تجمع سموم در کبد رنج می برید

سمومی که در خون تجمع پیدا می کنند، تاثیر مستقیمی روی سیستم عصبی دارند و واکنش های منفی مانند سردرد مداوم ایجاد می کنند.

بافت های عصبی نسبت به مواد زاید بسیار حساس هستند. بنابراین جای تعجبی نیست که چنین دردهایی بروز کنند.

انباشتگی سموم: تجمع چربی های شکمی

سم زدایی به کاهش وزن کمک می کند، چون این کار ترکیبات زایدی که باعث انباشتگی چربی ها به دور شکم می شوند را از بدن دفع می کند. توکسین ها روی سطح قند و کلسترول خون تاثیر می گذارند این مسئله نیز باعث افزایش چربی دور شکمی می شود.

انباشتگی سموم:بوی بدن دهان

هالیتوز یا بوی بدن دهان یکی از مشکلات آزاردهنده برای خود فرد و دیگران است. اگر با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان همچنان نفس تان بد بو است، احتمالا از مشکلات گوارشی و تجمع سموم در کبد رنج می برید. سموم انباشته شده در بدن، محیط دستگاه گوارشی را با مشکل مواجه کرده و روند تکثیر باکتری در دهان، دندان ها و لثه ها را سرعت می دهد. از طرف دیگر با افزایش سموم در خون، روی زبان از لایه ای زردمانند پوشیده می شود که بوی بدی ایجاد می کند.

انباشتگی سموم: سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا می تواند در نتیجه تجمع ترکیبات اضافی در صفرا باشد. کبد برای سم زدایی از بدن شروع به تولید صفرای غلیظ تری در کیسه صفرا می کند. این مسئله نیز باعث افزایش روند سنگ سازی می شود.

چه باید کرد؟

اگر تصور می کنید این علائم در شما وجود دارد، در گام اول به فکر تغذیه سالم باشید. قبل از هر کاری مواد غذایی صنعتی را از برنامه غذایی تان حذف کنید و مصرف آب، میوه ها و سبزیجات تازه را افزایش دهید. برای رسیدن به نتیجه بهتر، یک رژیم سم زدایی مناسب را دنبال کنید، یا اینکه به سراغ نوشیدنی های سم زدا بروید. 

سه شنبه 11/8/1395 - 11:1
سلامت و بهداشت جامعه

مطالعات جدید سازمان جانورشناسی چین به این نتیجه رسیده است که شاید شاه توت بتواند کلید درمان چاقی باشد. وجود ماده ای به نام راتین در این میوه منجر به فعال شدن چربی قهوه ای، افزایش سوخت و ساز و کمک به کاهش وزن می شود.

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از شفقنا ، این میوه شیرین سرشار از فواید فوق العاده برای سلامت است: کاهش کلسترول، افزایش سطح قند خون و پایین آوردن خطر ابتلا به سرطان از جمله این آثار هستند که حالا در کنار فایده دیگری که برای درمان چاقی از طرف دانشمندان چینی پیشنهاده شده است شاه توت را به میوه ای مهم و محبوب تبدیل کرده است.

مطالعات جدید سازمان جانورشناسی چین به این نتیجه رسیده است که شاید شاه توت بتواند کلید درمان چاقی باشد. وجود ماده ای به نام راتین در این میوه منجر به فعال شدن چربی قهوه ای، افزایش سوخت و ساز و کمک به کاهش وزن می شود.

چاقی درحال حاضر به یک مسئله نگران کننده سلامت در جهان و به ویژه ایالات متحده تبدیل شده است؛ به طوری که از هر 3 فرد بالغ یک نفر و از هر 6 کودک و نوجوان یک نفر با مشکل چاقی و خطر ابتلا به دیابت نوع دوم، فشار خون بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی و انواع سرطان روبرو است. با اینکه رژیم های غذایی مناسب و فعالیت جسمی راهکارهای اولیه برای درمان چاقی هستند اما برای بعضی از افراد نیاز به روش های درمانی دیگر هم احساس می شود.

در این مطالعه راتین (به اندازه 1 میلیگرم در میلی لیتر) به آب آشامیدنی دو گروه از موش ها اضافه شد. یک گروه به لحاظ ژنتیکی چاق بودند و گروه دیگر با رژیم غذایی آزمایشگاهی چاق شده بودند. افزودن روتین به غذای هر دو گروه نشان داد که چربی قهوه ای آنها فعال می شود، انرژی بیشتری از دست می دهند و وزنشان پایین می آید. به گفته محققان، شاه توت با داشتن این ماده مثل هوای سرد عمل می کند که منجر به سوزاندن انرژی و تولید حرارت می شود. همچنین راتین می تواند به تشکیل سلول های چربی قهوه ای مانند در زیر پوست کمک کند.

محققان این پژوهش بر این عقیده هستند که راتین می تواند یک رویکرد درمانی جدید به چاقی و دیگر بیماری های مرتبط با اضافه وزن ارائه کند. 

سه شنبه 11/8/1395 - 10:58
سلامت و بهداشت جامعه

طی سال‌های اخیر، سرطان پستان در ایران در سن پایین (20 تا 25 سال) شیوع زیادی پیدا کرده و حتی سن یائسگی در خانم‌ها کاهش یافته است. متخصصان زنان و زایمان، دلایل قطعی و موثر در وقوع این پدیده را نیافته‌اند، ولی سبک نادرست زندگی (تغذیه ناسالم، نداشتن تحرک و داشتن استرس) را در بروز آن موثر می‌دانند .

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، جدا از عوامل موثر در کاهش سن ابتلا به سرطان زنانه، نکته بسیار مهم، توجه به اهمیت و ضرورت غربالگری سرطان بویژه سرطان پستان است. دکتر گیتی حاتمی‌زاده، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به اهمیت توجه به این مساله می‌گوید: خانم‌های جوان بهتر است تشویق شوند که از 18 سالگی به صورت ماهانه، سینه‌هایشان را معاینه کنند و برای غربالگری هر شش ماه یکبار به متخصص زنان مراجعه کنند و معاینه شوند .

وی تاکید می‌کند: مهم‌ترین نکته در باره غربالگری سرطان پستان آن است که توده سرطانی پستان را اغلب خود فرد شناسایی می‌کند .

رمز موفقیت درمان

آیا می‌دانید، احتمال ایجاد سرطان پستان در طول زندگی زنان حدود 12 در صد است و به طور کلی یک زن از هر هشت زن به این بیماری مبتلا می‌شود؟ نکته مهم آن است که مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان از طریق غربالگری پایین می‌آید و این مساله، اهمیت غربالگری را نشان می‌دهد.

دکتر آمنه لاهوتی، متخصص زنان و زایمان در این باره به جام‌جم می‌گوید: سال‌های اخیر، شاهد کاهش 2 درصدی آمار موارد جدید سرطان پستان در کشور بوده‌ایم. همچنین میزان مرگ‌ومیر ناشی از این سرطان کاهش یافته که به علت تشخیص زودتر و نیز بهتر و موثر‌تر شدن روش‌های درمانی است.

این متخصص با بیان این که غربالگری سرطان پستان شامل روش‌های تصویر برداری مثل ماموگرافی، معاینه پزشک و معاینه خود بیمار می‌شود، می‌افزاید: همه خانم‌های بالای 40سال باید سالانه یک ماموگرافی غربالگری انجام دهند. 20تا 30 سالگی نیز هر یک تا سه سال یکبار، باید معاینه پستان توسط پزشک انجام شود و به افراد درمعرض خطر نیز روش‌های معاینه پستان آموزش داده شود.

درمان قطعی توده‌های کوچک

تومورهای کوچکی که در ماموگرافی غربالگری یافت می‌شوند، غالبا با موفقیت درمان می‌شوند.

به گفته دکتر لاهوتی، ماموگرافی قادر است تومورهای اندازه یک میلی‌متر تا یک سانتی‌متر را مشخص کند. این تومورها با معاینه پزشک قابل لمس نیست‌. زمانی که یک توده پستان قابل لمس می‌شود، حدود دوسانتی‌متر شده است. فاصله بین ایجاد اولیه توده‌ای که با مامو گرافی قابل تشخیص است تا توده‌ای که در لمس تشخیص داده می‌شود، حدود سه سال است. دکتر حاتمی‌زاده می‌افزاید: تشخیص توده وقتی کوچک است ‌ بسیار اهمیت دارد، زیرا هر چه توده کوچک‌تر باشد، احتمال درگیری با غدد لنفاوی کمتر و احتمال درمان کامل بیشتر می‌شود و هر چه توده بزرگ‌تر باشد، احتمال تهاجمش به اطراف و غدد لنفاوی بیشتر و نتیجه درمان هم کمتر می‌شود و شانس مرگ‌و‌میر افزایش پیدا می‌کند.

سونوگرافی، جایگزین ماموگرافی نیست

سونوگرافی روش دیگر تصویر برداری است که در تشخیص توده‌های پستان کمک‌کننده است، ولی این روش جایگزین ماموگرافی نیست و به کمک آن می‌آید.

دکتر لاهوتی در این باره توضیح می‌دهد: گاهی ماموگرافی نمی‌تواند اطلاعات کافی به پزشک بدهد؛ مثلا در خانمی جوان با بافت متراکم پستان تصویر ماموگرافی خوب نداریم وممکن است توده پستان در تصویر محو باشد و دیده نشود و نیز زمانی که کیست در پستان وجود دارد، برای بررسی بیشتر سونوگرافی نیاز است.

وی تاکید می‌کند: از روش‌های تشخیصی بسیار دقیق‌تر می‌توان ازMRI نام برد که اگرچه بسیار دقیق است، ولی به علت هزینه بالا و شرایط خاص انجام آن به عنوان روش غربالگری استفاده نمی‌شود و استفاده از آن محدود به شرایط خاص با نظر پزشک است. سایر روش‌ها مثل سونوگرافی رنگی (داپلر) یا سی‌تی اسکن، روش غربالگری اصلی نبوده ولی ممکن است به عنوان روش کمکی استفاده شوند .

این متخصص یادآور می‌شود: ثابت شده، معاینه توسط پزشک نیز در تشخیص تومور پستان کاملا موثر است و سبب تشخیص زودرس وکاهش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری می‌شود.

خودتان معاینه کنید

یکی از بهترین روش‌هایی که به تشخیص زودهنگام توده‌های پستانی کمک می‌کند، این است که به بیماران، آگاهی درباره علائم سرطان پستان داده و از آنها خواسته شود، هرگاه علامت غیرطبیعی مثل درد، توده، تغییر شکل قسمتی از پستان و تغییر اندازه پستان را مشاهده کردند سریعا به پزشک مراجعه کنند.

بهترین سن غربالگری

افرادی که سابقه فامیلی دارند یعنی مادر یا خواهرشان قبل از 40 سالگی دچار سرطان شده‌اند و زمینه ژنتیک دارند، معمولا پنج سال زودتر از سنی که مادر مبتلا شده، احتمال ابتلا دارند. در غیر این صورت برای تمام زنان از 40 سالگی غربالگری شروع می‌شود.

بهتر است بین 35 تا 40 سال یک نوبت ماموگرافی و بعد از 40 سالگی هرسال این تست انجام شود. از آنجا که پیش از 40 سالگی سینه‌ها پر و نسجش متراکم است، دقت تشخیص ماموگرافی در توده‌های کوچک کم است، اما از 40 سالگی به بعد غربالگری به صورت مرتب در همه زنان باید انجام شود.

عوامل خطر سرطان پستان

کم بودن سن اولین قاعدگی

بالابودن سن اولین تولد فرزند

سابقه محدود شیردهی به فرزندان

تعداد کم فرزندان

سن بالای یائسگی

سابقه سرطان تخمدان در خانواده

سابقه سرطان پروستات و سایر سرطان‌ها در اعضای درجه یک خانواده 

سه شنبه 11/8/1395 - 10:57
سلامت و بهداشت جامعه

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف افراطی میوه در افراد سبب افزایش قند خون و اضافه وزن می‌شود.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، سید مرتضی صفوی متخصص تغذیه درباره قند میوه‌ها گفت: قند میوه‌ها که همان فروکتوز است، مضرات کمتری نسبت به قندهای ساده همانند گلوکز دارد که علت دیرجذب بودن آن است که نیازهای بدن را آرام آرام تامین کرده و به یکباره قندخون را افزایش نمی‌دهد.
وی بیان کرد: در هنگام‌ مصرف میوه، گوشت میوه(سلف میوه) هم مصرف می‌شود که فیبر بالایی داشته و برای مشکلات گوارشی مانند یبوست بسیار مفید است.
صفوی اظهار داشت: افراد دیابتی باید میوه‌هایی مانند طالبی، خربزه، انگور، موز رسیده، انبه را که بسیار شیرین هستند و قند بالایی دارند، با احتیاط مصرف کنند و میوه‌هایی مانند خیار، پرتقال، نارنگی و انواع سیب‌ها که قند پایین‌تری دارند را استفاده کنند.
این متخصص تغذیه درباره تاثیر قند میوه بر افزایش وزن گفت: قند میوه هم ممکن است سبب افزایش وزن در افراد شود و افرادی که اضافه وزن دارند، نباید در در مصرف میوه افراط کنند.

وی افزود: میزان سهم یا واحدمصرف میوه در هر فرد، به طور میانگین ۳ واحد میوه است که به اندازه یک سیب بزرگ یا پرتقال درشت یا یک لیوان آب هندوانه برای هر فرد است که مصرف بیش از این مقدار علاوه بر افزایش قند، سبب افزایش وزن نیز می‌شود. 

سه شنبه 11/8/1395 - 10:54
سلامت و بهداشت جامعه

یک پژوهشگر طب سنتی گفت: جوشاندن انجیر سیاه همراه با شیر بز برای درمان آرتروز و درد مفاصل مفید است.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، حیدر عظمایی پژوهشگر طب سنتی درباره خواص انجیر اظهار داشت: انجیر طبعی گرم و تر دارد، دارای قند طبیعی بالا و بسیار مقوی است که حاوی املاح و انواع مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن از جمله ویتامین‌های B، A و C می باشد.

وی افزود: انواع انجیر خشک و تر نقش بسزایی در پاکسازی روده بزرگ و دستگاه گوارش دارد و یبوست را برطرف می‌کند که به این منظور بهترین زمان مصرف آن صبح ناشتا است.
این پژوهشگر طب سنتی درباره ترکیبی از انجیر خشک که در پاکسازی روده بسیار موثر است، گفت: افراد برای پاکسازی و شست‌وشوی روده و درمان یبوست انجیر خشک را داخل روغن زیتون خیسانده و در صبح ناشتا مصرف کنند.
وی عنوان کرد: افراد دیابتی باید با دقت در مصرف انجیر، این میوه را به میزان بسیار کم مصرف کنند، زیرا ۵۰ درصد انجیر را قند تشکیل می‌دهد، همچنین افرادی که کبد ضعیفی دارند باید این میوه را به همراه گردو مصرف کنند و در مصرف آن زیاده‌روی نکنند.
عظمایی با بیان اینکه انجیر بهترین میوه برای افراد با ضعف عمومی و مواجه با افت قند است، اظهار داشت: قند انجیر کاملا طبیعی و مقوی است و از افت قند افراد جلوگیری می‌کند و اشخاص لاغر که قصد دارند وزن خود را افزایش دهند، می‌توانند انجیر خشک را به همراه شیر مصرف کنند.
وی در خصوص تاثیر شربت انجیر در درمان التهاب دستگاه گوارش بیان کرد: برای این منظور ترکیبی شامل مقداری خرما و انجیر، عناب و مویز که مخلوط و آسیاب شده باشد را با یک لیتر آب و در حرارت ملایم به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید تا آب آن نصف شود و روزی سه فنجان برای درمان التهاب گوارش از آن مصرف کنید.
این پژوهشگر طب سنتی افزود: این ترکیب برای درمان بیماری‌های تنفسی، ناراحتی‌های کلیه، ذات‌الریه، سرماخوردگی و سرفه نیز بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه جوشاندن انجیر سیاه به همراه شیر بز برای درمان آرتروز و درد مفاصل مفید است، تصریح کرد: این ترکیب در دفع سموم بدن نیز تاثیر زیادی دارد و انجیر سیاه برای افرادی که دوره نقاهت بیماری را می گذرانند، کودکان کم اشتها و ضعیف، رفع نقرس، بواسیر و قولنج توصیه می شود.
عظمایی تاکید کرد: خواص انجیر خشک بسیار بیشتر از نوع تر آن می‌باشد و هر انجیر خشک به اندازه ۴ انجیر تازه خاصیت دارد.
وی با بیان اینکه برای رفع زگیل می‌توان شیرابه انجیر را خارج و با ایجاد خراش اندکی بر روی آن محل آن قرار داد، افزود: مصرف انواع انجیر خشک و تر به دلیل دارا بودن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی برای حفظ جنین و از بین بردن تهوع بارداری به شدت توصیه می‌شود‌.

این پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: انجیر را نباید با میوه‌های اسیدی مانند پرتقال و گریب فروت مصرف کرد. 

سه شنبه 11/8/1395 - 10:51
سلامت و بهداشت جامعه

هومیوپاتی به روایت سازمان بهداشت جهانی دومین طب رایج مورد استفاده در دنیاست. این شاخه از طب به شکل اولیه اش منسوب به بقراط حکیم است اما نخستین بار توسط ساموئل هانمان (۱۷۵۵-۱۸۴۳) المانی به شکل امروزی اش صورت بندی شد. هومیوپاتی امروزه شاخه ای از طب مکمل محسوب می شودو در بسیاری از بیماری ها مانند افسردگی، وسواس، اضطراب و مشکلات جسمی مانند آلرژی، سینوزیت، سردردهای مزمن، دیسک کمر ، مسائل گوارشی و.... با استفاده از طب هومیوپاتی قابل درمان است.

 

 

 مصاحبه جام جم آنلاین را با دکتر مهرداد اخوان بهبهانی متخصص علوم اعصاب و عضو انجمن هومیوپاتی ایران میخوانید:


به عنوان سئوال اول هومیوپاتی به چه درمانی گفته می شود؟


هومیوپاتی برای اغلب بیماری ها درمان منحصر به فردی ارائه می دهد اما اغلب کسانی از این درمان سود می برند که بیماری شان سبب تخریب غیر قابل بازگشت ارگانهای بدن نشده باشد. به زبان ساده تر اگر کسی دچار آرتریت مزمن مفاصل شده می تواند امیدوار باشد با کمک هومیوپاتی از درد و التهاب و ورم مزمن مفاصلش خلاصی یابد به شرطی که آرتریت مزمن منجر به تخریب کامل مفصل نشده باشد.

چه بیمارانی از درمان هومیوپاتی می توانند بهره ببرند؟

همان گونه که می دانیم هومیوپاتی در کشور ما ایران چندان شناخته شده نیست. از این رو تنها بیمارانی به مطب یک هومیوپات مراجعه می کنند که توسط همکاران ما در طب رایج درمان نشده باشند. البته مواردی نیز وجود دارند که توسط همکاران آشنا با هومیوپاتی مستقیما به مطب ارجاع داده می شوند. گروه دوم بیمارانی هستند که به داروها بسیارحساس بوده و با درمان طب رایج دچارعوارض دارویی شده اند. گروه سوم خانمهای باردار، مادران در دوران شیردهی و نوزادان و شیر خوران هستند. چرا که در این دوران مصرف اغلب داروهای طب رایج سبب بروز عوارض غیر قابل جبرانی در این این افراد می شود اما خوشبختانه داروهای هومیوپاتی می تواند بدون هیچ گونه عارضه ای بیماری این افراد را درمان کند.


هومیوپاتی فقط برای گروه خاصی از بیماران نسخه درمان دارد؟


خیر. به عبارت دیگر همه می توانند برای درمان انواع بیماریهای حاد و مزمن خود از یک پزشک هومیوپات انتظار درمان داشته باشند. البته محدودیتهایی نیز در موارد خاص وجود دارد. مثلا کسانی که نیازمند جراحیهای اورژانس هستند، بیماران مناسب هومیوپاتی نیستند. مثال آن آپاندیسیت است.


یعنی هومیوپاتی برای درمان صدمات فیزیکی ناشی از تصادفات یا تروما به دلایل مختلف نمی تواند کاری انجام دهد؟


به هیچ وجه. اتفاقا درهومیوپاتی برای انواع صدمات فیزیکی بسته به نوع آسیب با جسم تیز و برنده یا جسم سخت و کوبنده درمان بسیار خوبی دارد اما این بدان معنا نیست که اگر کسی دچار شکستگی ساق پا یا دررفتگی و پیچ خوردگی مچ دست شد، نیاز به جراحی و گچ گرفتن اندام مبتلا ندارد. بلکه هومیوپاتی پس از انجام کارهای لازم توسط همکاران جراح و ارتوپد برای سرعت بخشیدن به جوش خوردن استخوان، رفع کوفتگی و کشیدگی تاندونها و مفاصل و ترمیم سریعتر و بدون عارضه جوشگاه زخم و پیشگیری از عفونی شدن زخم وارد عمل می شود. در کارهای دندان پزشکی نیز هومیوپاتی حرفهای زیادی برای گفتن دارد.

کودکان می توانند داروهای هومیوپاتی را استفاده کنند؟


نوزادان از هنگام تولد می توانند تحت درمان هومیوپاتی قرار گیرنند. اتفاقا یکی از بهترین مواقع برای دخالت یک هومیوپات کولیک های نوزادان است چراکه در این سن به دلیل حساس بودن بدن نوزاد هر داروی شیمیایی و حتی گیاهی می تواند برای نوزاد عوارض داشته باشد اما هومیوپاتی به دلیل دوز بسیار رقیق داروها به هیچ عنوان تاثیر سوئی روی نوزاد نمی گذارد.


حساسیتهای پوستی محل پوشک نوزادان، بدخوابی ها، بیقراری و بی اشتهایی نوزادان، سرماخوردگی و تبهای بالا با خطر تشنج از جمله بیماریهایی است که در سنین نوزادای با هومیوپاتی قابل درمان است.


داروهای هومیوپاتی در بیماریهای اعصاب و روان چه قدر موثر اند؟


هومیوپاتی در این حوزه کارکرد شناخته شده و قابل قبولی دارد. البته باید به یک نکته ظریف و حساس اشاره کرد. علی رغم اینکه داروهای هومیوپاتی را می توان در تمامی بیماران اعصاب و روان تجویز کرد اما به لحاظ نبودن امکانات بیمارستانی هومیوپاتی ، بهتر است در مواردی که بیمار نیازمند بستری بیمار در بیمارستان است، از تجویز این داروها اجتناب شود. شاهکار هومیوپاتی در بیماران مبتلا به سردردهای عصبی و میگرنی، انواع افسردگی و اضطراب، بیماران مبتلا به حملات پانیک، بیماران روان تنی و وسواسهای فکری و عملی است.


هومیوپاتی در درمان سرطان هم کاربرد دارد؟


همانگونه که عرض کردم در مورد سرطان نیز می توان اقدام به درمان هومیوپاتی کرد اما نکته مهم اینجاست که این بیماران غالبا نیازمند خدمات بیمارستانی مخصوص هستند که متاسفانه در ایران هنوز بیمارستان هومیوپاتی راه اندازی نشده است. مسئله دیگر اینکه اغلب بیماران مبتلا به سرطان تحت درمان شیمی درمانی و رادیوتراپی هستند و از نظر اخلاقی درست نیست این بیماران از چنین درمانهایی محروم شوند. من به شخصه در مواجهه با بیماران سرطانی به آنها توصیه می کنم راه حلهای معمول را برای درمان خود پیش بگیرند و روی هومیوپاتی به عنوان طب مکمل حساب کنند. عوارض شیمی درمانی و رادیوتراپی شامل مشکلات گوارشی، پوستی و روحی روانی با هومیوپاتی قابل درمان است.

به یاد داشته باشید تعدادی از بیماران به دلیل عوارض شدید و غیر قابل تحمل شیمی درمان و رادیوتراپی از قبول این درمانها سر باز می زنند و درمان همزمان این عوارض با هومیوپاتی می تواند نوید بخش بسیار از بیماران باشد.

بیتا نورروزی - خبرنگار جام جم آنلاین

 

سه شنبه 11/8/1395 - 10:49
سلامت و بهداشت جامعه

با رعایت نکاتی ساده درباره چگونگی مصرف مواد غذایی می توان از خوراکی های مفید برای سلامت بدن به ویژه افرادی که دچاربیماری های مختلف هستند بهره درمانی فوق العاده زیادی بدست آورد.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، برخی از مواد غذایی طبیعی با وجود خواص فوق العاده مفیدی که برای سلامت دارند عوارض ناخواسته ای هم بربدن می گذارند و افراد باید دراستفاده از آنها حد اعتدال را رعایت کنند.

یکی از این مواد غذایی سالم شیر بادام است که برای افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند می تواند جایگزین خوبی باشد زیرا دارای موادی چون آهن، ویتامین D و کلسیم است.
کارشناسان توصیه می کنند افراد اگر می خواهند ازشیر بادام استفاده کنند، حتماً نوع خانگی آن را تهیه و مصرف کنند زیرا در نمونه های صنعتی که برخی شرکت های بین المللی بزرگ در دنیا تولید می کنند قوام دهنده هایی مانند جلبک دریایی قرمز به آن افزوده می شود که می تواند باعث التهاب روده و مشکل در عملکرد دستگاه گوارش شود.
آب سبزیجات مختلف از جمله اسفناج، کلم پیچ و جعفری یک منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است اما کارشناسان توصیه می کنند برای بدست آوردن بهترین نتیجه از این سبزیجات، آنها را به صورت مخلوط در اسموتی میوه ای مصرف کنید زیرا آب سبزیجات می تواند فرد را در عرض کمتر از دوساعت دچار احساس گرسنگی کند و مصرف آن به همراه ماست و پره های میوه می تواند از بروز گرسنگی زودهنگام در افراد جلوگیری کند.
نان های فاقد گلوتن نیز یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای سلامت بدن افرادی است که به پروتئین گندم حساسیت دارند، اما در برخی کارگاه های پخت این نوع نان در دنیا به آن قند، چربی و آرد سفید اضافه می کنند که می تواند باعث چاقی و افزایش قند خون شود به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند افراد نان فاقد گلوتن را ترکیب با غلات کامل مانند برنج قهوه ای یا جوی دو سر مصرف کنند که خواص درمانی و سلامتی فراوان برای آنها دارد.

روغن نارگیل هم یکی از مواد غذایی سالم و سرشار از خاصیت برای بدن است اما در این روغن نیز چربی های غیر اشباع وجود دارد که می تواند برای سلامت قلب و عروق مضر باشد به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند هنگام مصرف روغن نارگیل افراد آن را به همراه روغن زیتون برای طبخ یا سرخ کردن مواد غذایی مورد استفاده قراردهند تا از خواص مفید این دو روغن بهره مند شوند. 

شنبه 8/8/1395 - 14:39
سلامت و بهداشت جامعه

گویا برخی شغل‌ها از ابتدا به نام خانم‌ها زده شده،اما به عقیده برخی کارشناسان،این شغل با آگهی های فراگیر مختص به خود که مستلزم تخصص چندانی نیز نمی باشد می تواند برای خانم ها عامل و مسبب مخاطرات و آسیب های بسیاری شود.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، با نیم نگاهی به نیازمندی های روزنامه ها،شاهد آگهی های بسیاری در خصوص جذب و اشتغال منشی و کارمند دفتری خانم با ظاهری آراسته خواهیم بود ولی اوضاع همیشه این گونه نیست.

امیر مرتضوی، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی معتقد است:زنانی که به عنوان فروشنده، منشی یا ویزیتور به چنین مشاغلی اشتغال پیدا می کنند در معرض تهدیداتی جدی هستند و در این میان برخی از دختران فراری بیش از دیگران در مواجهه با چنین مخاطراتی قرار می گیرند.

جامعه شغلی دچار سردرگمی است

برخی از جامعه شناسان و کارشناسان مسائل اجتماعی در خصوص علت یا عوامل موثر در گرایش خانم ها به چنین مشاغلی اینچنین عنوان می کنند که از یکسو جامعه ما در حال گذار از مرحله سنتی به مدرن است و از سویی دیگر از منظر شغلی نیز دچار سردرگمی های متعددی است که این عوامل می تواند در تشدید چنین تمایلات و گرایشاتی موثر واقع شود.

امان ا...قرایی مقدم با ذکر مطالب فوق می افزاید:نقش شبکه های اجتماعی در افزایش گرایش به چنین مشاغلی بی تاثیر نیست و در واقع امر جایگاه اجتماعی چنین مشاغلی برای خانم ها واقعی نیست و به تعبیری کاذب به نظر می رسد.

البته در کنار نقش شبکه های اجتماعی و پوست اندازی جامعه از سنتی به مدرن، نیازهای معشیتی نیز از عوامل بسیار مهم در ظهور و بروز چنین پدیده ای است و به واقع در شرایطی که تامین نیازهای روزمره با دشواری محقق می شود ناخواسته گرایش به چنین مشاغلی با افزایش هر چه بیشتری همراه می شود.

حضور زنان در حوزه کار و اشتغال ناعادلانه است

در این میان برخی دیگر از کارشناسان معتقدند، اکثر قریب به اتفاق مشاغلی که زنان به آن می پردازند غیر تخصصی اند و نیازمند به مهارت چندان خاصی نیست و آنچه که به عنوان اقتضائات شغلی برخی از مشاغل همچون منشی گری مطرح است نیز در حین انجام فعالیت و در بازه زمانی کوتاه مدتی کسب می شود.

منیره حاجت مند،آسیب شناس مسائل اجتماعی معتقد است با وجود رشد و ارتقای تحصیلی قشر بانوان جامعه،اما همچنان اشتغال زنان در مقایسه با مردان با دشواری های خاص به خود همراه است.

وی می افزاید:نیازهای معیشتی و روزمره به ناچار برخی زنان را به سمت فعالیت در بازار کار می کشاند تا با اتکای به آن تامین معیشت برای این طیف تسهیل شود.

نقش تشکل ها در کاهش مشکلات اشتغال زنان

برخی از فعالان اجتماعی معتقدند با فعالیت جدی و کارآمد تشکل های اجتماعی در چارچوب قوانین و ضوابط تعریف شده می توان برخی از نارسایی های مذکور را بهبود بخشید اما در مقابل برخی دیگر معتقدند صرفا با طرح مسائل نظری،تئوری و برگزاری همایش نمی توان بر چنین مشکلاتی چیره شد و مهار چنین مشکلات و معضلاتی نیازمند به اتخاذ تدابیری جدی،اصولی و مطمئن است و از سوی دیگر ضرورت تعامل دستگاه های اجرایی بصورت کارآمد و عملیاتی نیز از دیگر اولویت های حساس وتاثیرگذار در حصول اهداف موردنظر در این حوزه به شمار می رود.

نمی توان به بهانه مخاطرات شغلی،اشتغال را از زنان سلب کرد

برخی دیگر از کارشناسان ذیربط همچون توران ولی مراد،اعتقاد دارند نمی توان تنها به دلیل خطرات اجتماعی احتمالی،امکان فعالیت واشتغال را از زنان سلب کرد، بلکه این دستگاه های متولی هستند که عمده ترین نقش را در کاهش و دفع مخاطرات احتمالی ناشی از اشتغال زنان ایفا می کنند.

وی می افزاید:مخاطرات شغلی ممکن است برای هر فعالیتی صدق پیدا کند و نمی توان به بهانه برخی ازتهدیدات و مخاطرات اشتغال زنان را محدود کرد.

البته زنان فارغ از تمام این مشاغل گاهی لباس مردانه به تن می کنند و در مشاغلی چون قصابی، رانندگی خودروهای سنگین و سبک، کوره های آجرپزی و ... کار می کنند که این موضوع اگرچه در آسیب شناسی با مشاغل ذکر شده در بالا همسو هستند اما کاملا در نقطه مقابل قرار دارند.

برخی تحقیقات نشان داده که این مشاغل سخت زنان را از شخصیت حقیقی خود دور کرده و دچار آسیب های درونی و پس از مدتی انزوا می کند؛ همچنین در مقابل در مشاغل کاذب زنان (منشی و ویزیتور با ظاهری آراسته) آسیب هایی وجود دارد که حتی بعضا به سو استفاده های رفتاری از سوی مشتریان و اطرافیان مبدل میگردد که به طبع آن خطرات جدی‌تری زنان را تهدید می کند.

و در پایان ذکر این نکته نیز ضروری به نظر می رسد که تغییر نگرش فرهنگی به فعالیت زنان از عوامل بسیار موثر در کاهش مخاطرات شغلی زنان به شمار می رود، در واقع امر در صورت اصلاح در نوع نگرش و نگاه،می توان آسیب های پیرامونی در اشتغال بانوان را رفع کرد، امری که در گفتار ساده است و تحقق آن مستلزم پیمایش مسیری پر پیچ و خم و دشوار خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران 

شنبه 8/8/1395 - 13:57
سلامت و بهداشت جامعه

جام جم سرا- معاون زنان سازمان ورزش شهرداری تهران با اعلام اینکه ۵۳ مجموعه ورزشی الازهرا در تهران آماده خدمت‌رسانی به بانوان هستند، رشته‌های ورزشی مورد علاقه زنان پایتخت را تشریح کرد.

 

 

 

 

 

 

خیراندیش با بیان اینکه بحث کیفی‌سازی باشگاه‌های زنانه و همچنین ارتقای آموزش شهروندی در دستور کار قرار دارد، گفت: با هماهنگی فدراسیون‌های مربوطه، تربیت مربیان ایستگاه‌های تندرستی در دستور کار قرار دارد. اکنون ۱۱۲۶ ایستگاه تندرستی بانوان در شهر تهران وجود دارد که متوسط استفاده از هر ایستگاه به صورت هفتگی ۵۰ نفر است. همچنین مسابقات محلات از ۲۰ فروردین‌ماه در ۱۳ رشته به صورت المپیاد برگزار شده است که در ‌‌نهایت با المپیاد منطقه‌ای به کار خود پایان می‌دهد.

ایروبیک و پیلاتس در صدر ورزش‌های مورد علاقه زنان تهرانی

معاون زنان سازمان ورزش شهرداری تهران افزود: مجموعه‌های ورزشی زنان در حد استاندارد نیست و سعی داریم با برنامه‌ریزی‌های دقیق و ورود ورزش‌های پرطرفدار و همچنین بازبینی رشته‌های ورزشی، میزان مشارکت بانوان در ورزش را افزایش دهیم.

 

 

 

خیراندیش اضافه کرد: ایروبیک و پیلاتس در صدر ورزش‌های مورد علاقه زنان تهرانی قرار دارد. بررسی‌ها نشان داده است که ورزشکاران زیر ۲۰ سال از رشته‌هایی چون والیبال و بسکتبال و ورزشکاران دارای بیش از ۵۰ سال سن از رشته آب‌درمانی و ورزشکاران ۲۰ تا ۵۰ سال از رشته‌های ورزشی همچون ایروبیک و پیلاتس استقبال می‌کنند.

وی همچنین از ورود رشته ورزشی TRX به مجموعه‌های ورزشی شهرداری خبر داد و گفت: در پی استقبال گسترده بانوان از این رشته، درصدد راه‌اندازی این شاخه ورزشی در ورزشگاه‌های شهرداری تهران هستیم.

خیراندیش همچنین از راه‌اندازی پیست پیاده‌روی تارتان در منطقه ۳ خبر داد و گفت: این پیست پیاده‌روی به دور محدوده پارک ملت طراحی شده که براساس استانداردهای جهانی فدراسیون دو ومیدانی طراحی و ساخته شده است که به زودی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. (ایسنا) 

شنبه 8/8/1395 - 13:56
سلامت و بهداشت جامعه

اگر هدف‌تان این است که با پیلاتس لاغر شوید،بهتر است بدانید که کاهش وزن‌مان با کار دریافتی بدن ارتباط مستقیم دارد.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، مهم‌ترین نکته مهم این است که اگر ضمن دنبال کردن ورزش پیلاتس کالری کمتری به بدن‌تان برسانید، به‌طور حتم لاغر می‌شوید.

حتی اگر هر روز چند ساعت تمرینات دوی ماراتن داشته باشید و در عین حال کالری دریافتی بدن شما از میزان کالری سوخته شده بیشتر باشد، وزن‌تان تغییر نمی‌کند و حتی ممکن است چاق شوید.

بنابراین برای کاهش وزن به شما توصیه می‌شود یک رژیم غذایی کم کالری را با پیشنهاد متخصص تغذیه دنبال کنید و در کنار آن تمرینات پیلاتس یا هر ورزش دیگری را انجام دهید تا به وزن ایده‌آل‌تان برسید.


البته درمورد میزان کالری سوزانده شده ضمن انجام ورزش پیلاتس بررسی‌هایی انجام شده است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد فردی با وزن ۷۴ کیلوگرم وقتی یک ساعت ورزش پیلاتس پیشرفته را انجام می‌دهد،حدود ۴۸۰ کالری می‌سوزاند.

این مقدار در مورد پیلاتس متوسط ۳۹۰ کالری و پیلاتس سبک ۲۷۶ کالری است. البته میزان کالری سوزانده شده برای افراد مختلف متفاوت است و به مهارت فرد در ورزش، سطح آموزش و حرکات بستگی دارد. با این وجود نتایج بررسی‌ها ثابت می‌کند که انجام پیلاتس در سطح متوسط وحرفه‌ا‌ی برای سلامتی وتناسب اندام شما مزایای زیادی به همراه دارد.

 

راهی برای رهایی از استرس های روزانه پیدا کنید. هورمون استرس یعنی کورتیزول، هورمونی کاتابولیک است. کاتابولیک بودن یعنی این هورمون حجم عضلات شما را کاهش می دهد و از قدرت شما می کاهد. استفاده از مدیتیشن ، تنفس عمیق ، پیلاتس یوگا ، مطالعه ، هنر و موسیقی و هر راهی که شما را از استرس دور می کند سبب کاهش ترشح هورمون کورتیزول می شود. 

شنبه 8/8/1395 - 13:50
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته