• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1315روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمدرضا ارجمند متخصص طب سنتی گفت:معمولا نشانه های سرماخوردگی یک تا سه روز پس از تماس با ویروس رخ می دهد. اولین نشانه قابل توجه، احساس درد یا خراشیدگی در گلوست و در ادامه بتدریج درد گلو کم شده، انسداد و آبریزش بینی بارزتر می شود.
این متخصص طب سنتی اظهار داشت: گروه های سنی مختلفی همچون کودکان و سالمندان نسبت به ویروس ها حساس ترند و این قشرهای آسیب پذیر با رعایت اصول بهداشتی پاییز و زمستان خود را به سلامتی سپری کنند.
وی تاکید کرد: کودکان به طور خاص به سرما خوردگی مستعد هستند زیرا نسبت به اغلب ویروس های عامل سرما خوردگی هنوز مقاومت کسب نکرده اند اما یک دستگاه ایمنی نابالغ تنها علت این آسیب پذیری کودکان نیست آنها اغلب در شستن دست هایشان دقت کافی را ندارند لذا به راحتی ویروس ها وارد بدنشان می شود.
ارجمد بیان داشت: هر چه سن کودک بیشتر می شود، موارد ابتلا کاهش می یابد. همچنین کودکانی که در مهدهای کودک نگهداری می شوند، بیشتر دچار سرماخوردگی می شوند.
ارجمند در خصوص اینکه چه داروهایی برای سرما خوردگی وجود دارد گفت:مکمل زینک با بهبود عملکرد سیستم ایمنی، بدن را نسبت به سرماخوردگی مقاوم می کند. همچنین با تحریک فعالیت آنتی‌بادی ها و سلول‌های سیستم ایمنی مانند فاگوسیت‌ها و نوتروفیل‌ها در فعال‌سازی سیستم ایمنی تاثیرگذار است همچنین مصرف 400میلی گرم ویتامین سی به همران اب فراوان رد 4 وعده می تواند تاثیر زیادی در بهبود سرماخوردگی داشته باشد.

وی در پایان تاکید کرد: به‌طور کلی دریافت ویتامین C از طریق منابع طبیعی آن نظیر میوه‌ها و سبزی ها بی‌خطر است. در اکثر افراد نیز مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین C در دوزهای مجاز آن بی‌عارضه است. میزان دوز توصیه‌شده این ویتامین 90 میلی‌گرم در روز برای مردان و 75 میلی‌گرم در روز برای زنان است. به هر حال به یاد داشته باشید دوزهای بیشتر از 2000 میلی‌گرم در روز این ویتامین برای بزرگسالان توصیه نمی‌شود. 

چهارشنبه 12/8/1395 - 9:20
سلامت و بهداشت جامعه
یک متخصص طب‌سنتی گفت: افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند نباید از شیرین‌بیان استفاده کنند، زیرا سبب ایجاد مسمومیت می‌شود.
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، علیرضا عباسیان متخصص طب سنتی درباره گیاه شیرین بیان اظهار داشت: شیرین‌بیان گیاهی خودرو است که در بسیاری نقاط ایران رویش دارد و در بسیاری از مراتع و کشتزارها به عنوان علف هرز محسوب می‌شود.
وی افزود: در منابع طب سنتی ایران از این گیاه به عنوان سوس نام‌برده می‌شود و این گیاه را به عنوان گیاه گرم و تر معرفی کرده‌اند و کاربردهای مختلفی برای آن ذکر شده است.
این متخصص طب سنتی در مورد خواص شیرین بیان گفت: مهم‌ترین و شناخته شده‌ترین موارد مصرف شیرین‌‌بیان برای رفع مشکلات معده مانند بدهضمی‌های معده، التهابات معده، درد معده و ترش کردن است که تاثیر بسیاری دارد.
وی عنوان کرد: شیرین بیان در درمان سرفه و به عنوان نرم‌کننده سینه و حلق هم کاربردهای موثری دارد.
عباسیان گفت: مهم‌ترین قسمت شیرین‌بیان ریشه آن است که هم می‌توان آن را جوشاند و هم ریشه آن را پودر کرد و پودر آن را جوشاند که هنگام جوشیدن ماده سیاه رنگی از آن خارج می‌شود و به عنوان شربت شیرین بیان عرضه می‌شود.
وی اظهارداشت: نوع دیگری از شربت‌های شیرین‌بیان را نیز با حرارت زیاد تبدیل به رب شیرین‌بیان می کنند که همان خواص مثبت را بر روی معده و درمان سرفه دارد اما به دلیل غلظت زیاد نباید به مقدار فراوان مصرف شود.
این متخصص طب سنتی گفت: گاهی تمام مایع شیرین‌بیان را از آن گرفته و به عنوان عصاره خشک آن به‌فروش می‌رسانند‌ که به شکل سنگی و بسیار محکم است که در این حالت ماندگاری آن بیشتر است.
وی بیان کرد: از عصاره شیرین‌بیان برای رفع مشکل گوشه کردن ناخن و دفع عفونت آن می‌توان استفاده کرد، همچنین شیرین‌بیان در برطرف کردن عفونت ادراری، زخم‌های کلیه و مثانه و درمان تب‌های طولانی مدت هم می‌توان استفاده کرد.
این متخصص طب سنتی اظهار داشت: در افرادی مبتلا هپاتیت‌های مزمن و امراض ناشی از اهتباس صفرا، سیروز کبدی، نارسایی‌های شدید کلیوی، دیابت شیرین، آریتمی‌های قلبی، پرفشاری خون انقباضات و اختلالات عصبی و عضلانی و نیز زنان باردار و شیرده نباید این گیاه را مصرف کنند.
وی تاکید کرد: مصرف دخانیات به همراه شیرین‌بیان سبب ایجاد مسمومیت می‌شود و اینکه برخی کارخانه‌های دخانیات از شیرین‌بیان به عنوان طعم‌دهنده و خوش‌بو کننده استفاده می‌کنند، کار خطرناکی است. 
چهارشنبه 12/8/1395 - 9:19
سلامت و بهداشت جامعه
منظور از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان چیست؟بیماری‌هایی که از انسان به حیوان و از حیوان به انسان منتقل می‌شود. این بیماری‌ها شمار زیادی از بیماری‌ها را تشکیل می‌دهند و بسیاری از موارد بستری در بخش‌های عمومی بیمارستان‌ها از بیماری‌های مشترک حاصل می‌شود.
 
 
 
 
 
 

چه افرادی در معرض خطر بیماری‌های مشترک انسان و دام قرار دارند؟

گروه‌های هدف تمام مردم هستند. هر چند این بیماری‌ها به خاطر شغل و نحوه ارتباط با دام انتقال بیشتری دارند.

شیوه‌های انتقال کدام است؟ چه افرادی بیشتر در معرض خطر قرار دارند؟

راه‌های انتقال از طریق تنفس، تماس مستقیم و خوردن فرآورده‌های غذایی است. اطفال، افراد مسن، خانم‌های باردار و افرادی که تحت استرس هستند مثل ورزشکاران بیشتر در معرض خطر قرار دارند. بهترین راه پیشگیری از بروز این بیماری‌ها آموزش عمومی و اطلاع‌رسانی به مردم است.

آیا بیماری‌های نوپدیدی که مشترک بین انسان و دام باشد وجود دارد؟

بله. در حال حاضر این بیماری‌ها در ده سال اخیر مطرح هستند که هم توسط وزارت بهداشت و هم از سمت سازمان دامپزشکی پیگیری می‌شوند. مثال آن تب‌های خونریزی‌دهنده است که مهم‌ترین آن کریمه کنگو است. بیماری‌های دیگر هم در حال پایش هستند.

در حال حاضر کشور ما برای کنترل بیماری هاری چه اقداماتی انجام داده و چه نتیجه‌ای داشته است؟

آگاهی‌های عمومی از طریق رسانه‌ها و مراجعه بموقع بیماران و افراد به مراکز درمانی افزایش پیدا کرده و در ایران مرگ بر اثر این بیماری به چهار نفر در سال رسیده که این افراد یا دیر مراجعه کرده یا اصلا مراجعه نکرده‌اند.

مرغ‌های خانگی که به دنبال تورم شکم از بین می‌رود، آیا این بیماری مشترک بین انسان و حیوان است؟

عوامل مختلفی می‌توانند موجب بروز این علامت شوند، ولی شایع‌ترین علت در این خصوص، مشکلات تغذیه‌ای است. احتمالا بیماری مورد نظر، مشترک نبوده است. مهم‌ترین بحث که از طرف پرندگان انسان را تهدید می‌کنند آنفلوآنزای فوق‌حاد است که با خونریزی زیر پوستی، خونریزی در تاج، ریش و ساق پا مشخص می‌شود. وقتی گوشت سینه را باز می‌کنند لکه‌های حاصل از خونریزی‌های متعدد را در محل می‌بینند. تماس با این دام‌ها و گوشت و محصولات آن برای انسان خطرناک است. اگر این پرندگان و گوشتشان به طور کامل پخته شود باعث از بین رفتن عوامل پاتوژن یا بیماری زا می‌شود.

برای افرادی که از دام نگهداری می‌کنند یا افرادی که سر و کارشان با دام است چه توصیه‌ای دارید؟

باید دام سالم را برای نگهداری و ذبح انتخاب کنند. حتما افراد از سلامت دام چه دام خانگی و چه دام صنعتی اطمینان حاصل کنند و حتی افرادی که از حیوانات خانگی در منزل نگهداری می‌کنند از سلامت این حیوانات مطلع باشند.

به نظرشما آغشته کردن در منزل یا ماشین به خون دام باور درستی است. در این خصوص چه توصیه‌ای دارید؟

خیر. عوامل بیماریزا برای انتقال، به این نوع وسایل نیاز دارند و این یک اعتقاد غیرعلمی است. این کار در حقیقت باعث انتشار عوامل بیماریزا می‌شود. باید گوشت دام، تحت نظارت مصرف شود یا گوشت را به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری، بعد آن را توزیع کنیم. افرادی که این گوشت‌ها را دریافت می‌کنند به مدت 24 ساعت آن را در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنند. همچنین از دستکاری فرآورده‌های دامی و گوشت قبل از پخته شدن خودداری کنیم. از دستکش استفاده کنیم چراکه عوامل نوپدید به وجود آمده به هر علتی می‌تواند بسیار کشنده‌تر و سریع‌الاثرتر باشد و راه انتقال آنها ناشناخته است.

دکتر داریوش جهان‌پیما

معاون فنی سازمان دامپزشکی 
چهارشنبه 12/8/1395 - 9:18
سلامت و بهداشت جامعه
هر چه سن بالاتر می‌رود این بیماری هم شیوع‌اش بیشتر می‌شود. اگر از افراد بالای 60 سال عکسبرداری و رادیوگرافی انجام شود تقریبا 90 درصد‌شان دارای تغییرات استخوانی و مفصلی هستند که موید ابتلا به آرتروز و یا آرتریت روماتوئید (ورم مفاصل) است. البته جالب است بدانید خیلی از افراد ممکن است در رادیوگرافی علائمی داشته باشند بدون آن که از درد مفصلی رنج ببرند که در چنین مواردی ، درمان خاصی برای آرتروز نیاز نخواهد بود.
 
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین ، با این حال بیماری شایع آرتروز با باورهای درست و نادرست زیادی همراه است. بسیاری تصور می‌کنند آرتروز ارثی نیست و صرفا از طریق عوامل محیطی و سبک زندگی نادرست در فرد ایجاد می‌شود.

دکتر محسن سروش، دبیر انجمن روماتولوژی ایران در این باره به جام‌جم می‌گوید: آرتروز جنبه ارثی دارد، بویژه آن که اگر فردی زمینه‌های مستعد‌کننده این بیماری چون چاقی، نداشتن تحرک و فعالیت‌های نامناسب فشار آورنده به مفاصل را داشته باشد در سنین جوانی مبتلا به این بیماری خواهد شد.

این متخصص روماتولوژی تاکید می‌کند: بی‌شک، کسانی که زمینه ژنتیک دارند زودتر به آرتروز مبتلا می‌شوند. بیماری آرتریت روماتوئید برخلاف آرتروز ارثی نیست و ژنتیک در بروز آن تاثیرگذار است.

بیماری‌هایی که آرتروز نمی‌آورند

به گفته دکتر سروش، عوامل محیطی مانند آب‌وهوا دخالتی در بروز آرتریت روماتوئید ندارند، اما استرس زیاد در افراد می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. کمبود ویتامین D نیز جزو عوامل قطعی شناخته شده در بیماری آرتروز نیست، اما در مورد تاثیر این عامل بحث‌های متعددی وجود دارد. وی در پاسخ به این سوال که آیا زندگی در جای سرد و مرطوب به بیماری آرتروز منجر می‌شود، توضیح داد: این قضیه از نظر علمی به اثبات نرسیده است. زندگی در جای سرد و مرطوب باعث ابتلا به آرتریت روماتوئید نمی‌شود. هر جایی که بیمار آرتروزی راحت باشد جای مناسبی برای زندگی‌اش است. البته بیشتر اوقات سرما با درجه زیاد، اسپاسم عضلانی و درد مفصلی ایجاد می‌کند، ولی این به معنای عود یا شدت یافتن بیماری آرتروز نیست.

وزن زیاد آرتروز می‌آورد

بی‌شک چاقی، هم از نظر فیزیکی به مفاصل فشار می‌آورد و هم از طریق عوامل هورمونی افراد را مستعد ابتلا به آرتروز می‌کند.

رئیس انجمن روماتولوژی ایران با بیان مطلب فوق می‌گوید: افرادی که وزن بالایی دارند بشدت در معرض آرتروز هستند. اما نکته مهم آن که آرتروز چه ناشی از سن بالا، چاقی، فعالیت‌های اشتباه، ضربه یا بیماری‌های التهابی باشد باعث ناتوانی می‌شود، ولی سرعت پیشرفت آن با کنترل این عوامل بویژه کاهش وزن و اصلاح نوع فعالیت‌های نادرست قابل کنترل و کاهش است؛ یعنی یکی از راه‌های پیشگیری و درمان آرتروز کاهش و کنترل وزن است.

ورزش، دوای درد آرتروز

دو مساله مهم در ارتباط با ورزش و آرتروز وجود دارد؛ یکی انجام ورزش صحیح و منظم برای پیشگیری از این بیماری و دیگری درمان آرتروز با کمک ورزش. عضو هیات علمی دانشگاه ارتش در این باره توضیح می‌دهد: ورزش‌های سنگین و حرفه‌ای مثل وزنه‌برداری و کشتی که صدمات ورزشی در آن زیاد است، فرد را مستعد آرتروز زودرس می‌کند. اما اگر فعالیت ورزشی، منظم و در جهت تقویت عضلات باشد و فشار زیاد به مفاصل وارد نکند در پیشگیری از آرتروز بشدت کمک می‌کند .

وی یکی دیگر از عواملی که باعث می‌شود افراد زودتر مبتلا به آرتروز شوند ضعیف بودن عضلات می‌داند و می‌افزاید: افرادی که ورزش‌های منظم انجام می‌دهند عضلات قوی‌تری دارند و با ورزش و حمایت عضلات از مفاصل، کمتر در معرض آرتروز در سنین پایین قرار می‌گیرند.

ورزش زیاد به ضرر مفاصل است

برخی تصور می‌کنند اگر فقط زیاد ورزش کنند، دردهای آرتروزی‌شان درمان می‌شود. اما دبیر انجمن روماتولوژی ایران این مساله را تایید نمی‌کند. وی معتقد است: در درمان آرتروز ورزش خیلی مهم است، ولی نه هر ورزشی و نه به هر میزانی. مثلا کوهنوردی و صخره‌نوردی، بالارفتن از پله‌ها یا راه رفتن روی سطوح ناصاف برای کسانی که آرتروز زانو دارند، مناسب نیست. اما ورزش‌هایی مثل شنا، دوچرخه‌سواری، حرکات کششی و نرمشی با توجه به تقویت عضلات و مفاصل به پیشگیری و درمان آرتروز می‌کند.

آیا همه سالمندان آرتروز دارند؟

این درست است که بسیاری از سالمندان به درجاتی مبتلا به آرتروز هستند، اما اگر شرایط بدنی این افراد و سبک زندگی‌شان در سنین پایین‌تر صحیح بوده باشد، ممکن است فردی مبتلا به آرتروز متناسب با سنش بشود، ولی برایشان مشکل جدی ایجاد نکند و به درمان خاصی هم در این ارتباط نیاز نداشته باشد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش تاکید می‌کند: توجه داشته باشید آرتروز حتما ایجاد کننده علامت نیست. ممکن است در معاینه فیزیکی یا رادیو گرافی مفاصل تغییرات آرتروزی مشاهده شود، ولی در شخص عوارضی دیده نشود.

درمان دارویی آرتروز ضعیف است

به گفته دبیر انجمن علمی روماتولوژی ایران، معمولا بیماران آرتروزی انتظار یک درمان دارویی موثر دارند، اما در ارتباط با این بیماری، بحث درمان دارویی خیلی ضعیف است. یعنی هنوز علم پزشکی نتوانسته به درمان کاملی برسد تا بیماران مبتلا به آرتروز مشکلات مفصلی‌شان از بین برود. وی تاکید می‌کند: به همین دلیل بیماران باید تغییراتی را در روند زندگی شامل کم کردن وزن و قوی‌تر کردن عضلات با ورزش ایجاد کنند تا درد ناشی از بیماری شان بسیار کاهش یابد. بعلاوه عوارض ناشی از این بیماری که به شکل تغییر شکل مفصل است حتی با اعمال جراحی نیز قابل بازگشت نیست، اما عوامل اولیه مانند تورم و دردهای شدید را می‌توان با دارو کنترل و درمان کرد.

نقش استرس در ابتلا به آرتریت روماتوئید

بیماری آرتریت روماتوئید برخلاف آرتروز ارثی نیست و ژنتیک در بروز آن تاثیرگذار است. عوامل محیطی مانند آب‌وهوا دخالتی در بروز آرتریت روماتوئید ندارند، اما استرس زیاد در افراد می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. ضمن آن‌که زندگی در جای سرد و مرطوب نیز باعث ابتلا به آرتریت روماتوئید نمی‌شود.

اصول ایمنی در برابر آرتروز

* انجام کارهای سنگین شامل ورزش‌های سنگین و فشارهای غیر عادی باید کنترل شود

* حفظ وزن مطلوب

* خودداری از نشستن روی زانوها، توالت ایرانی و گذاشتن پا زیر بدن برای طولانی‌مدت

* انجام ورزش‌های کشـشـی و تقویت‌کننده عضلات به طور منظم 
چهارشنبه 12/8/1395 - 9:17
سلامت و بهداشت جامعه

 
 امروزه چاقی کابوس بسیاری از افراد است. و غیر از افرا میانسال کودکان را هم مبتلابه خود کرده است . اما می توان با رژیم غذایی سالم و تغییر در عادات تغذیه ای از تناسب اندام برخوردار بود . این نوشتار به ما کمک می کند با گنجاندن میوه ها در سبد غذایی روزانه چگونه چاقی را از خود دور کنیم .
 
 
 
 
 
 
 
 

برای از بین بردن چربی‌های اضافی و لاغر شدن، استفاده از میوه‌هایی که قند کمی داشته و فاقد چربی هستند در لاغری شما تاثیر بسزایی دارند، اما در چه ساعتی از روز؟
متخصصان تغذیه می‌گویند: اگر می‌خواهید دارای اندامی زیبا و متناسبی باشید باید مدتی صبحانه خود را فقط اختصاص به میوه بدهید و تا ظهر غذای دیگری نخورید.
بهترین میوه برای این رژیم، مرکبات، انواع آلو، گوجه، گلابی و میوه‌های تازه هستند. وقتی شما برای مدتی صبح‌ها فقط میوه همراه با لیموترش بخورید متوجه خواهید شد که چربی‌های اضافی ذخیره شده در شکم و قسمت‌های دیگر بدن کمتر می‌شود و با شادابی که بدست آوردید توانایی انجام ورزش را هم خواهید داشت.

وقتی شما هنگام صبح، میوه مخصوصا میوه‌های ترش (البته ترشی‌ میوه‌ها باید درحد اعتدال باشد) می‌خورید غذایی خورده‌اید که بهترین ویتامین‌ها و املاح و فلزاتی هستند که عمل ساختن و ترمیم بافتها و سلولهای مختلف بدن دخالت دارند.
فقط قندها و چربی‌ها هستند که در بدن به صورت بافت ذخیره چربی در می‌آیند چون این میوه‌ها قند کمی دارند و فاقد چربی هستند. در طول روز برای سوخت و ساز بدن از ذخیره‌های بدن استفاده خواهد شد. تمام میوه‌های شیرین و کم چرب برای رژیم‌های لاغری توصیه شده‌اند.

میوه‌ها علاوه بر املاح معدنی که دارند و در سوخت و ساز بدن نقش مهمی ایفا می‌کنند اعمال دیگری را بر روی دستگاه‌های مختلف بدن دارند و بعضا به عنوان دارویی در معالجه بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. 
سه شنبه 11/8/1395 - 14:10
سلامت و بهداشت جامعه

دیده ایم که تاریخ مصرف مواد غذایی بر روی بسته‌بندی آن‌ها درج شده است، اما آیا تاریخ مصرف بالش، مسواک یا کفش ورزشی هم به پایان می‌رسد؟ رعایت محدوده زمانی مصرف کالاهای ذکر شده در این گزارش تصویری که به قلم محمود صالحی به تحریر در آورده شده به نفع شماست.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، ظاهرا کالاهایی وجود دارند که می‌توان سال‌ها از آن‌ها استفاده کرد بدون آن که خراب شوند.

یکی از این کالاها برس موی سر است در صورتیکه اینطور نیست. یعنی هرقدر که برس را بشورید باز هم چربی، شوره و دیگر موادی که می‌توانند بعدا برای پوست سر و مو زیان‌بار باشند به روی آن باقی می‌مانند. باید دانست که تاریخ مصرف یک برس مو حداکثر ۲ سال است.

کسی که بوی پا مشامش را آزرده باشد، تعجب نمی‌کند که باید مراقب کفش ورزشی‌ای بود که عرق پا به آن جذب می‌شود.

کفش ورزشی که جایگاه بسیار مناسبی برای رشد انواع و اقسام باکتری‌ها است را حتی اگر سالم هم باشد باید حداکثر سالی یک بار عوض کرد. کفش‌های مخصوص دو و میدانی را باید بعد از هر ۶۰۰ کیلومتر جایگزین کرد.

تولیدکنندگان کپسول‌های آتش‌نشانی توصیه می‌کنند که هر ۲۰ سال یک‌بار کپسول‌ها را تعویض کنید. عمر کپسول‌های آتش‌نشانی "ارزان‌قیمت" از این هم بسیار کمتر است.

بالش را باید حداکثر بعد از سه سال تعویض کرد. اکثر مردم روکش بالش و پتو را بطور مرتب می‌شورند، اما درون بالش از آنجایی که از پر، پنبه، الیاف و یا اسفنج پر شده و انسان به هنگام خواب نیز عرق می‌کند، بعد از مدتی این الیاف به محلی از تجمع باکتری‌ها و میکروب‌ها تبدیل می‌شوند. بالش که دائما با دهان، بینی، چشم و گوش در تماس است، می‌تواند به عاملی برای انتقال بیماری تبدیل شود.

بطور کلی همه وسائل بهداشت مربوط به دهان باید بعد از سه ماه تعویض شوند. این امر شامل مسواک نیز می‌شود. دقت کنید که بعد از هر سرماخوردگی باید از مسواک نو استفاده کرد، زیرا مسواکی که دوران سرماخوردگی از آن استفاده شده می‌تواند دوباره باعث بیماری شود.

از ماه ژوئیه سال ۲۰۱۶ در همه ۱۶ ایالت آلمان استفاده از دستگاه اعلام خطر آتش‌سوزی در اتاق خواب، اتاق بچه و راهرو منازل اجباری شده است. گرچه دستگاهی که می‌تواند زندگی‌های بسیاری را نجات دهد اکثرا گارانتی و ضمانتی بین ۲ تا ۵ سال دارند، اما بهتر است دستگاه و باطری‌ آن سالانه کنترل شوند.

باید دقت داشت، کرم ضد آفتابی که در این تابستان از آن استفاده شده، در تابستان سال بعد از قدرت بازدارندگی و حفاظت کمتری برخوردار است.

علیرغم شست‌وشو، عمر حوله هم ابدی نیست. حوله‌ها باید حداکثر هر سه سال یک‌بار کاملا تعویض و نو شوند.

گذر زمان حتی بر روی عطر هم تاثیر می‌گذارد. یک شیشه دربسته عطر تقریبا سه سال کیفیت خود را حفظ می‌کند. بوی معطر بسیاری از عطرها یک سال پس از باز شدن شیشه کاهش می‌یابد.

گذر زمان پریز‌های سیار چندتایی را به یکی از منابع تولید خطر تبدیل می‌کند. این پریزها بخصوص نوع ارزان‌قیمت آن می‌تواند باعث ایجاد اتصالی و آتش‌سوزی بشوند. پریز‌های سیار چند‌تایی (مخصوصا نوع ارزان آن) باید پس از دو تا سه سال تعویض شوند.

مکیدن و گاززدن دائمی پستانک توسط کودکان باعث ایجاد ترکیدگی بسیار ریز بر روی آن می‌شود. اکثر تولید کنندگان عمر پستانک را بین ۲ تا ۳ سال عنوان می‌کنند. پستانک‌هایی که برای از بین بردن میکروب‌ها و باکتری‌ها بطور مرتب در آبجوش قرار نگیرند را باید بعد از دو تا پنج هفته به دور انداخت.
اسفنج محل مناسبی برای رشد و نمو میکروب‌ها و باکتری‌ها است. حداکثر بعد از دو هفته باید آن را دورانداخت و از اسفنج جدید استفاده کرد.

یک بسته آرد که کمی از آن مصرف شده و بقیه در یک ظرف دربسته نگهداری می‌شود را می‌توان در هر آشپرخانه‌ای یافت. مواد غذایی از این دست هم عمر جاودانه ندارند و پس از مدتی می‌توان در آن کرم‌های بسیار کوچکی را یافت. آرد حداکثر شش ماه پس از بازکردن بسته قابلیت نگهداری دارد و در صورت مصرف نشدن باید به زباله دان ریخته شود.

صندلی حمل نوزاد را برخی بخاطر زمان کوتاه استفاده از آن بصورت دست دوم می‌خرند و یا اینکه پس از مصرف آن را به انبار منتقل می‌کنند تا برای کودک بعدی‌شان مورد استفاده قرار گیرد. در نظر داشته باشید که پلاستیکی که در این صندلی‌ها بکار رفته نیز به مرور زمان شکننده می‌شوند. عمر مفید این صندلی‌ها بسته به شرکت تولید کننده حداکثر بین ۵ تا ۱۰ سال است.

گذر زمان حتی بر روی کلاه ایمنی نیز تاثیر می‌گذارد. اگر تاریخ مصرفی بر روی بسته‌بندی این کلاه ‌نوشته نشده، بهتر است بعد از ۵ سال از کلاه‌های جدید استفاده کرد.

برخی از اینکه چرا اسپری دفع حشرات جلوی پشه مزاحم را نمی‌گیرد تعجب می‌کنند. این اسپری‌ها معمولا بعد از ۲ سال دیگر تاثیرشان را از دست می‌دهند. 

سه شنبه 11/8/1395 - 13:43
سلامت و بهداشت جامعه

صبحانه اصلی‌ترین وعده‌ غذایی است که در طول روز می‌خوریم. غذایی که در ابتدای صبح می‌خوریم در سلامت جسمی و ذهنی ما تاثیر زیادی دارد.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، این در حالیست که محتوای غذاهایی که در اول روز به عنوان صبحانه خورده می‌شود، در نقاط مختلف دنیا متفاوت است. مثلا ساکنین کشورهای اروپایی مانند فرانسه، اسپانیا و ایتالیا برای صبحانه یک تکه نان یا شیرینی با قهوه‌ی غلیظ می‌خورند ولی وقتی مردم کره می‌خواهند صبحانه بخورند، پشت میزی پر از غذا می‌نشینند.

در ادامه تعدادی از انواع صبحانه‌های اصیل در نقاط مختلف دنیا را به همراه عکس‌شان برای شما گردآوری کرده‌ایم:

چین: در استان‌ها و منطقه‌های مختلف کشور پهناور چین، چیزهای مختلفی به عنوان صبحانه‌ی اصیل صرف می‌شود. با این احوال، تقریبا همه‌ چینی‌ها خمیر سرخ شده‌ لوله‌ای (یا همان you tiao) و شیر سویای گرم را برای صبحانه دوست دارند. البته خوردن «دیم سوم» (Dim sum) و سوپ داغ هم برای صبحانه رایج است. دیم سوم نوعی غذای محلی است که به صورت لقمه‌های کوچک سرو می‌شود.

استرالیا: استرالیایی‌ها عاشق وگمیت (Vegemite) هستند و تقریبا هر روز صبح این را به همراه مقدار زیادی میوه در کنار غذای‌شان می‌خورند. وگمیت یک برند است که محصولی خوراکی حاوی مخمر، سبزیجات و ادویه تولید می‌کند. البته استرالیایی‌ها خوردن صبحانه‌ی کاملا انگلیسی را هم دوست دارند.

برزیل: در سینی صبحانه‌ برزیلی‌ها قهوه‌ی غلیظ و شیر به همراه یک بشقاب گوشت همبرگری، پنیر و نان پیدا می‌شود. آن‌ها یک سوپ هم دارند به نام «فیجودا» (Feijoada) که از لوبیای سیاه و انواع گوشت درست می‌شود و معمولا برای صبحانه می‌خورند.

کلمبیا: کلمبیایی‌ها برای صبحانه عاشق «آرپا» (Arepa) هستند؛ یک کیک نازک و مقوی که با ذرت شیرین درست می‌شود. آن‌ها معمولا آرپا را با کره، مربا یا تخم مرغ می‌خورند.

انگلیس: صبحانه‌ اصیل و مقوی انگلیسی که بسیار هم معروف است، شامل تخم مرغ، سوسیس، بیکن، لوبیا، قارچ و گوجه فرنگی پخته می‌شود.

فرانسه: آن‌ها قهوه به همراه نان باگت یا نان کروسان را ترجیح می‌دهند. فرانسوی‌ها مانند کوبایی‌ها دوست دارند نان کره‌ای را در قهوه خیس کنند و بخورند.

آلمان: نان تازه، گوشت سرد، پنیر محلی، کره و مربا از جمله غذاهایی هستند که در یک صبحانه‌ آلمانی ناب خورده می‌شوند.

هند: منطقه‌های مختلف این کشور هم در ابتدای روز غذاهای مختلفی می‌خورند، اما به طور کلی در هر وعده‌ صبحانه غذاهای کاملا بومی و متناسب با ذایقه‌ی هندی خود، مانند چاتنی (نوعی چاشنی حاوی میوه و ادویه)، دیپس (نوعی سس) و انواع نان‌های دوسا، روتی یا ایدلی صرف می‌شود.

ایتالیا: ایتالیایی‌ها صبح خود را با کاپوچینو و نان «بریوش» (brioche) آغاز می‌کنند. نان همراه با مربای فراوان یا شکلات صرف می‌شود.

مکزیک: معمول است که مردم مکزیک صبح‌ها یک بشقاب چیلاکیل (غذایی حاوی چیپس ذرت، سس سالسا، پیاز مرغ و خامه) به همراه «وسوز رنچروس» (huevos rancheros) می‌خورند. وسوز رنچروس غذایی محلی شامل تخم مرغ و چیپس ذرت، لوبیا، آووکادو، سس تند و برنج به شیوه‌ی مکزیکی است. یک صبحانه‌ی سبک مکزیمی شامل نان شیرمال و قهوه است.

ژاپن: در این کشور سوپ میسو، برنج سفید بخارپز، ترشی سبزیجات و مواد سرشار از پروتیین مانند ماهی و املت در صبحانه خورده می‌شود.

روسیه: کلوچه‌های بزرگ، کیک پنیر، «بلینی» (Belini) و «اولادی» (Oladi)، در اندازه‌های کوچک به قدر یک بیسکویت، از غذاهای محبوب هر صبح مردم روسیه هستند. بلینی نوعی پن کیک است که با آرد ذرت و خامه‌ی ترش درست می‌شود و "اولادی" نوعی نان است که با دوغ کفیر و خامه‌ی ترش آماده می‌شود.

ترکیه: یک صبحانه‌ی اصیل ترکیه‌ای حاوی نان، پنیر، کره، زیتون، تخم مرغ، گوجه فرنگی، خیار، مربا، عسل، قیماق، سوجوک (نوعی سوسیس پرادویه، مختص منطقه‌ مدیترانه) و چای است.

اسپانیا: در این کشور گوجه فرنگی تفت داده شده روی نان به عنوان صبحانه مرسوم است و بعضی از رستوران‌ها بامیه هم سرو می‌کنند.

آفریقای جنوبی: مردم آفریقای جنوبی صبح‌ها ذرت پخته یا «پوتو پاپ» (Putu pap) می‌خورند. پوتو پاپ همان حریره‌ ذرت است.

کُره: صبحانه و شام مردم کره تقریبا یک چیز است. این وعده‌ها معمولا حاوی برنج، سوپ، کیمچی (Kimchi)، ماهی یا گوشت است، به علاوه‌ی هر غذایی که از شب قبل مانده باشد.

جاماییکا: آکی (Akee، نوعی میوه‌ بومی) به همراه موز، ماهی نمک‌سود و میوه‌ تازه به عنوان صبحانه در این منطقه مرسوم است.

سوئد: مردم سوئد دوست دارند صبح‌ها یک تکه نان که روی آن لایه‌های ماهی، پنیر، مایونز و سبزیجاتی مثل خیار و گوجه فرنگی گذاشته شده، بخورند.

آمریکا: صبحانه‌ مردم نواحی و ایالات مختلف آمریکا با یکدیگر فرق می‌کند. ولی به طور کلی تخم مرغ، سیب زمینی، بیکن و سوسیس جزو غذاهای محبوب و رایج هر روز صبح آمریکایی‌ها هستند. 

سه شنبه 11/8/1395 - 13:42
سلامت و بهداشت جامعه

از نظر پزشکی، 30 سالگی زمان مهمی است. اما ممکن است برای 15 دقیقه ملاقات با پزشک و دریافت توصیه‌های پزشکی مجبور باشید وقت زیادی را در اتاق انتظار تلف کنید.

 

 

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین ، متخصصان زنان و زایمان دانشگاه ییل آمریکا به تعدادی از پرسش‌هایی پرداخته که شما باید از پزشک‌تان بپرسید.

اولین ماموگرافی را چه زمانی بدهم؟

اگر سابقه قوی خانوادگی در زمینه سرطان سینه دارید (خواهر یا مادرتان به این بیماری مبتلا بوده‌اند)، احتمالا اولین ماموگرافی را باید در 35 سالگی انجام بدهید. اما اگر تاریخچه خانوادگی مهمی ندارید بهتر است تا 40 سالگی برای اولین آزمایش صبرکنید.

وزنم چطور است؟

قبل از مشخص شدن پاسخ این پرسش به کاهش یا افزایش وزن‌تان اقدام نکنید. شما باید تا جایی که ممکن است به وزن ایده‌آل‌تان نزدیک شوید، زیرا افزایش وزن زیاد، خطر بسیاری از سرطان‌ها بویژه سرطان سینه را افزایش و شما را در معرض خطر دیابت و بیماری‌های قلبی قرار می دهد. همه زنان باید تمرینات ورزشی منظمی را برای تامین سلامت بلندمدت دنبال کنند.

آیا باید آزمایش ژنتیک سرطان بدهم؟

اگر تاریخچه خانوادگی قوی سرطان سینه و تخمدان دارید (مادر یا خواهرتان)، قطعا موضوع آزمایش ژنتیک را با پزشک درمیان بگذارید. سندرم ژنتیک مهم دیگر، سندرم لینچ است که می‌تواند عامل سرطان‌های دستگاه گوارش و سرطان رحم باشد. پزشک با توجه به تاریخچه پزشکی‌تان به شما خواهد گفت آزمایش ژنتیک سرطان بدهید یا خیر.

گاهشمار باروری من چگونه است؟

باروری پس از 35 سالگی رو به افول می‌رود. احتمالا پزشک به بسیاری از زنانی که به دنبال بهترین زمان باروری هستند خواهد گفت بعد از 35 سالگی چنین زمانی وجود ندارد، بنابراین اگر به باروری فکرمی کنید با پزشک متخصص درباره بهینه‌سازی شرایط‌تان (مثلا استفاده از ویتامین‌های دوره بارداری) مشورت کنید.

چه اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام بدهم؟

با پرسیدن این پرسش کلی از پزشک‌تان می‌توانید انتظار داشته باشید توصیه‌هایی در مورد تمرینات ورزشی منظم و تغذیه مناسب برای رسیدن به شرایط ایده‌آل دریافت کنید. پزشک همچنین خطرات مصرف دخانیات، لزوم استفاده از مکمل‌های ویتامینD (مصرف روزانه هزار واحد برای همه زنان) و توجه به دریافتی کلسیم را به شما گوشزد خواهد کرد. کنترل استرس و توجه به سلامت ذهن نیز احتمالا از دیگر توصیه‌های پزشک شما خواهد بود.

سه شنبه 11/8/1395 - 13:40
سلامت و بهداشت جامعه

فلج ناگهانی در یک طرف صورت و دست یا پای یک طرف بدن، کاهش ناگهانی بینایی، به هم خوردن تعادل بدن ،سرگیجه های ناگهانی این ها از علائم شایع و خطرناک سکته مغزی هستند . اگر شما و یا فردی که پیش شماست، دچار هر یک از علائم ذکر شده باشد، باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید ، چرا که درمان فوری سکته مغزی باعث زنده ماندن فرد و بهبود سریع تر او می شود. طی آخرین اخبار هر 5 دقیقه یک ایرانی سکته مغزی می کند برای دانستن علت این عارضه با یک متخصص مغز و اعصاب به گفت و گو پرداخته ایم.

 

 

 

علیرضا طبیب خوئی متخصص مغز و اعصاب به مناسب روز جهانی سکته مغزی به جام جم آنلاین گفت: فشارهای روحی و استرس های محیطی و به عبارتی تغییر در سبک زندگی امروزی باعث شده است آمار نگران کننده ای در خصوص سکته های مغزی در کشور داشته باشیم ، 29 اکتبر روز جهانی سکته مغزی است و چه خوب است به این بهانه اهمیت و دانستن برخی از موارد در حین رویایی با این عارضه را به مردم یادآوری کنیم و بدانیم از دست دادن زمان در سکته مغزی ، ممکن است به معنای از دست دادن عملکرد مغز بیمار باشد.

وی در ادامه افزود : 2 نوع سکته مغزی وجود دارد که یکی از آنها به دلیل خونریزی در مغز و دیگری در صورت نرسیدن خون به مغز صورت می گیرد، سکته مغزی هنگامی رخ می‌دهد که یک لخته خونی باعث انسداد شریان‌ خون‌رسان به مغز می‌شود و یا یک رگ خونی مغز پاره شده و خونرسانی به بخشی از مغز متوقف می شود.دلیل سکته مغزی هر کدام از این موارد که باشد، باید دقت داشت که با وقوع سکته مغزی بیمار در خطر مرگ قرار خواهد گرفت.

این متخصص مغز و اعصاب کم تحرکی، دیابت ،فشارخون بالا، استرس های محیطی ، مصرف بی رویه نمک و چربی، چاقی، استعمال دخانیات و در مجموع رژیم نامناسب غذایی را عاملی برای حرکت به سمت سکته های مغزی ایرانیان می دانند.

طبیب خوئی افزود : ضعف و کرختی صورت وبازوها یا پاها به خصوص در یک طرف بدن،فلج صورت و بازو و پاها در همان طرف، عدم تعادل و لنگ زدن، اختلال در تکلم یا در درک کلام، اشکال در بلع ،کرختی و سوزش قسمت‌های بدن، اشکال در درک وضعیت و موقعیت ،دو بینی-تاری دید یا از دست دادن بینایی به خصوص در یک چشم از علامت های شایع سکته مغزی است .

نکته قبل ذکر این است که یک سردرد ناگهانی و شدید ممکن است با تهوع، سرگیجه و یا تغییر در هوشیاری، همراه باشد و ممکن است نشانه جدی از سکته مغزی باشد همچنین فشار خون به عنوان عامل کشنده، مزمن و بدون علامت در بروز سکته‌های مغزی نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

وی در رابطه با فاکتورهای خطر متذکر شد :فشار خون بالا، کشیدن سیگار،کلسترول بالا.،دیابت، اضافه ‌وزن و عدم فعالیت فیزیکی از فاکتور های خطر اصلی در این سکته هستند اما عواملی چون آپنه خواب ، بیماری قلبی عروقی، شامل نارسایی قلبی ،استفاده از بعضی از انواع قرص‌های پیشگیری از بارداری و اعتیاد به الکل نیز در بروز این حادثه بی تاثیر نیستند .

به مردم توصیه می شود اگر فردی در اطرافشان با این علائم مشاهده کردند اورژانس را هرچه سریع در جریان بگذارند و چه خوب است از بیمار تست سکته قلبی بگیرند بدین شکل که از فرد بخواهید لبخند بزند و دست هایش را بالا ببرد و از او بخواهید یک جمله ساده را تکرار کند، اگر در هرکدام از کارها فرد مورد نظر ناتوان بود به احتمال زیاد او دچار سکته مغزی شده است .

این پزشک در پاسخ به این سوال که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم گفت: اگر متوجه هرگونه علامت و یا نشانه‌ای از سکته مغزی در خود شدید، حتی اگر این علامات بی‌ثبات ، زودگذر باشد به‌دنبال رسیدگی و مراقبت فوری پزشکی باشید. فوراً با شماره اورژانس تماس گرفته، و به خاطر داشته باشیم حتی یک دقیقه برای شما بسیار با ارزش و حیاتی است .

در رابطه با زمان طلایی پس از سکته مغزی می توان گفت وقتی خون رسانی مغز مختل می شود در واقع رگی در مغز مسدود شده است ، یک زمان طلایی در اینجا به مدت 3ساعت وجود دارد که اگر بتوانیم در این مدت آن رگی را که مسدود شده است را باز کنیم عاقبت بیماران خیلی بهتر می شود و حتی بیمار به زندگی عادیش باز گردد اصطلاح زمان طلایی در اینجا به این خاطر گفته می شود .

این متخصص در پایان خاطرنشان کرد : آسپرین یک داروی ضد انعقاد خون است که درمانی فوری و سریع پس از بروز سکته مغزی جهت کاهش احتمال بروز سکته بعدی، محسوب می‌شود. آسپرین از تشکیل لخته‌های خون جلوگیری می‌کند.

بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین 

سه شنبه 11/8/1395 - 13:36
سلامت و بهداشت جامعه

عضو هیات علمی بیمارستان شهید مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تشریح مفیدترین ورزش برای پوکی استخوان گفت: اخیراً استفاده از قوزبندهای خاصی که طراحی آنها شبیه به کوله پشتی است توجه پزشکان و بیماران را به خود جلب کرده است.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، دکتر سید احمد رئیس السادات به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان در خصوص مقایسه دوچرخه ثابت و تردمیل در مبتلایان به پوکی استخوان اظهار داشت: تردمیل به دلیل فشار بیشتری که بر روی ستون فقرات و اندام‌های تحتانی وارد می‌کند برای افزایش تراکم استخوان مفیدتر است.

رئیس السادات ادامه داد: دوچرخه ثابت اثر قابل توجهی بر افزایش تراکم استخوان ندارد و تنها در افرادی که به دلیل چاقی یا درد زانوها امکان استفاده از تردمیل را ندارند ممکن است توصیه شود.

 

 

 

وی افزود: به هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باید زین و فرمان به گونه ای تنظیم شود که ناحیه پشت و زانوی بیمار دچار خمیدگی زیاد نشود. پیاده روی به خصوص در سطوح غیر شیب دار، ساده ترین و مفید ترین ورزش در مبتلایان به پوکی استخوان به شمار می‌رود. انجام ورزش‌های رزمی و ورزش‌های پر برخورد مانند فوتبال و همچنین دویدن‌های سریع در سالمندان مبتلا به پوکی استخوان شدید، توصیه نمی‌شود. این ورزش‌ها ممکن است منجر به زمین خوردن و شکستگی‌های ناشی از آن شوند.

رئیس السادات گفت:‌ اخیراً ورزش تای چی که ریشه در ورزش‌های رزمی سنتی چینی دارد به عنوان ورزشی مفید در سالمندان شناخته شده است. این ورزش علاوه بر افزایش تراکم استخوان اثرات مفیدی در بهبود تعادل و پیشگیری از خطر زمین خوردن در آنها دارد. تاثیرات مفید بر جنبه های روحی و روانی از دیگرفواید این ورزش است.

وی در ادامه عنوان کرد: در پژوهشی که در مرکز تحقیقات طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است ورزش‌های تقویتی عضلات راست کننده ستون فقرات پشتی ضمن کمک به کاهش خمیدگی پشت می‌تواند سبب بهبود تعادل و کاهش خطر زمین خوردن و افزایش کیفیت زندگی مبتلایان به پوکی استخوان شود.

وی تاکید کرد در مبتلایان به پوکی استخوان انجام ورزش‌هایی که در آن بیمار کمر و پشت خود را خم می‌کند نه تنها مفید نیستند بلکه سبب افزایش شکستگی در ستون فقرات می‌شود.

عضو هیات علمی بیمارستان شهید مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: در مبتلایان به پوکی استخوان انجام ورزش‌هایی که در آن بیمار کمر و پشت خود را خم می‌کند نه تنها مفید نیستند بلکه سبب افزایش شکستگی در ستون فقرات می‌شود.

رئیس السادات عنوان کرد: اخیراً استفاده از قوزبندهای خاصی که طراحی آنها شبیه به کوله پشتی است توجه پزشکان و بیماران را به خود جلب کرده است. این قوزبندها دارای وزنه ای نیم تا یک کیلوگرم هستند و سبب می‌شوند با تحریک حس تعادل عمقی و هشدار به فرد، به صورت فعال سبب راست شدن ستون فقرات در وی شوند. پژوهشی که در بیمارستان شهید مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد نشان داد استفاده از این قوزبندهای وزنه دار 2 تا 3 نوبت در روز و هر بار حدود یک ساعت سبب بهبود تعادل و کاهش خطر زمین خوردن در مبتلایان به پوکی استخوان می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اصلاح محیط زندگی و معابر و پیشگیری از زمین خوردن از مهمترین فعالیت‌هایی است که سبب بهبود کیفیت زندگی در مبتلایان به پوکی استخوان می‌شود. تنظیم ارتفاع مناسب تخت و نیز استفاده از صندلی‌های دسته دار و همچنین، تعبیه دستگیره‌های مناسب در دیواره‌ها و پرهیز از ایجاد محیط لغزنده در کف دستشویی و حمام از جمله مواردی است که سبب کاهش خطر زمین خوردن در سالمندان می‌شود. نور مناسب به ویژه در شب‌ها و نیز عدم وجود قالیچه‌های سبک و لغزنده در مسیر تردد سالمندان نیز از مواردی است که برای پیشگیری از سقوط باید در نظر گرفت.

 

سه شنبه 11/8/1395 - 13:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته