• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4156روز قبل
خواص خوراکی ها

چای یکی از نوشیدنی های بسیار محبوب در دنیا است و پزشکان نیز به خوردن آن همیشه توصیه می کنند. چای های بسیار زیادی در دنیا وجود دارد که می توانید از هر کدام از آن ها بهره ببرید.

 با خواص چای های معمولی که بسیار زیاد در دسترس هستند آشنا هستید و بهتر است تا با خواص چای هایی که کمتر می شناسید آشنا شوید. نگاهی داریم به چند چای بسیار عالی اما ناشناخته که در عطاری ها می توانید آن ها را پیدا کنید.

برگ های تمشک قرمز: این چای بیشتر در دوران حاملگی مصرف می شود، اما مصرف آن برای افراد دیگر نیز مفید است. برگ های آن حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی متنوع است که به آسانی در آب گرم آزاد می شود. برگ های آن خاصیت خنک کننده و تصفیه کننده دارد.

 

چای قره قات: با این گیاه شاید آشنایی نداشته باشید. میوه ی این گیاه از نوع سته است و پس از رسیدن کامل به اندازه ی نخود شده و حاوی آب بنفش رنگی می باشد. برای دم کردن چای باید به این نکته توجه کنید.

به ۵ گرم از خرد شده ی میوه ها یک لیوان آب سرد می افزاییم، آن گاه حدود ۱۰ دقیقه می گذاریم بماند و سپس آن را به حد جوش می رسانیم و باز هم مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به حال خود می گذاریم و گرما گرم صاف می کنیم.

ضد چسبندگی پلاکت ها، ضد شکنندگی عروق مویینه، ضد ویروس تبخال، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضدتب، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد زخم های گوارشی، ضد قارچ، ضد ویروس، قابض، محرک گردش خون، محافظ کلاژن، ادرار آور، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش دهنده ی چربی خون و گشاد کننده ی رگ ها.

 

چای رزماری: علاوه بر این که منبع عالی ویتامین E است، چای آن در برطرف کردن بیماری ها مفید است. دم کرده رزماری عملکرد کلیه و کبد را بهبود می بخشد و انواع سردردها را نیز برطرف می کند. چای رزماری، برای درمان سرماخوردگی، سردرد، اختلال عصبی، تسکین درد عضلات و آرامش عصب موثر است. از آن جا که این گیاه خاصیت ضدباکتریایی دارد، پارچه آغشته به چای این گیاه را به زیر بغل بمالید تا بوی نامطبوع از بین برود.

 

چای زنجبیل: زنجبیل مانند فلفل قرمز طعم تندی دارد. مصرف آن به افرادی که تب خال یا زخم معده دارند توصیه نمی شود. زنجبیل منبع عالی ماده معدنی لازم و ویتامین است و برای درمان بیماری های متعدد از جمله ناراحتی های گوارشی، نامنظم بودن عادت ماهانه، اختلالات و ناراحتی های دفع روده ای مفید است.

 

چای برگ ژینکو: در بسیاری از اقوام، مصرف برگ این درخت از هزاران سال پیش رایج بوده است. نتایج تحقیقات نشان می دهد که این چای عملکرد گردش خون را بهبود می بخشد و کلسترول را کاهش می دهد. به تازگی نیز مشخص شده است که این گیاه از بدن در برابر اشعه محافظت می کند.

به نقل از باشگاه خبرنگاران

 

دوشنبه 3/7/1391 - 22:57
خواص خوراکی ها
 کدو حلوایی گیاهی بومی شمال آمریکاست که سرشار از مواد مغذی است؛ در این مطلب به بخشی از خواص این گیاه اشاره می شود.
 
* کاروتینوئیدز موجود در کدو با رادیکال های آزاد مقابله می کند و در نتیجه مانع از پیری زودرس، بیماری های قلبی عروقی و عفونت های دیگر می شود.
 
* لوتین و زیزانتین موجود در آن از چشم در مقابل آسیب های آزاد محافظت می کند و مانع از بروز آب مروارید و استحاله بافت های چشم می شود.
 
* پروتئین موجود در تخمه کدو، میزان کلسترول بد خون را کاهش می دهد.
 
*از آن جا که منبع عالی ویتامین A است، مصرف منظم آن برای سلامت چشم مفید است و به طور چشمگیری، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
 
* ویتامین C کدو با رادیکال های آزاد مقابله و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و باعث تولید کلاژن می شود.
 
* منیزیم موجود در این گیاه برای حفظ استخوان و دندان مفید است.
 
* روی موجوددر کدو برای تراکم استخوان لازم است تا مانع از بروز پوکی استخوان شود.
 
* فیبر در کدو، علاوه بر کاهش دادن میزان کلسترول مضر در خون، میزان قند خون را نیز تنظیم می کند.
 
* مصرف روزی ۵ تا ۱۰ گرم دانه کدو کلیه ها را تقویت می کندو مانع از به وجود آمدن سنگ کلیه می شود.
 
* ترکیب شیمیایی به نام ال- تریپتوفن در کدو احساس شادابی در فرد ایجاد می کند و مانع از بروز افسردگی می شود.
 
* خاصیت مدر دارد و سموم بدن را دفع می کند.
 
* میزان بالای ویتامین های ECA و روی در آن در حفظ سلامت و شادابی پوست موثر است.
 
* فیبر بالای موجود در آن برای حفظ سلامت روده مفید است.
دوشنبه 3/7/1391 - 22:57
بهداشت روانی


دختران و پسران تا قبل از بلوغ به یک میزان گریه می‌کنند چرا که ترشح هرمون پرولاکتین که باعث تحریک تولید اشک می‌شود به یک میزان در هر دو جنس تولید می‌شود. پس از بلوغ میزان ترشح این هرمون در زنان 60 درصد بیشتر از مردان است. اما یکی از عوامل موثر دیگر باورهای فرهنگی است که گریه مردان را نشانه ضعف او و نشان عدم مردانگی او می‌پندارند.

به نوشته آفتاب، کیفیت گریه نیز در زنان و مردان متفاوت است مردان عموما ترجیح می‌دهند آرام و بی صدا اشک بریزند ولی زنان برای نشان دادن عمق دردشان از بلند گریه کردن تقریبا هیچ باکی ندارند.

مردان علاوه بر بسیاری از رفتارهای اجتماعی، بیماری‌های روحی و مشکلات عاطفی خود را نیز متفاوت از جنس مخالف خود بروز می‌دهند. عموما با خشم زیاد و یا بعضی با گوشه گیری مداوم؛ نوع علائم در هر شخص متغیر است.

تا مدتها پیش از این تصور می‌شد، افسرگی یک بیماری صرفا زنانه است که زنان به دلیل روحیات حساس و عاطفی بودنشان به این نوع اختلالات روحی روانی دچار می‌شوند.

اما هم اکنون کارشناسان براین باور‌اند که این بیماری وابسته به جنس نیست و مردان نیز تقریبا به همین میزان شانس ابتلا به این بیماری را دارند.

ولی تنها به این جهت آنان از ابتدا اینگونه تربیت شده‌اند که همواره برای حفظ سلطه و حفظ مردانگی و قدرتشان باید از نشان دادن ضعف بپرهیزند، ممکن است این بیماری را مخفی و یا حتی آن را انکار کنند.

در عصر حاضر میزان استرس و فشارهای روانی تاثیرات مخربی بر انسان‌ها می‌گذارد.

زنان در این سال‌ها نه تنها نقش سنتی خود را کنار نگذاشته‌اند بلکه با ورود به اجتماع تحت تاثیر مستقیم هجمه‌های کاری و اجتماعی نیز قرار گرفته اند.

حضور زنان شاید کمی از بار مسئولیت مردان کاسته باشد اما وجود یک مرد در خانه هنوز هم از پایه‌های اصلی یک خانواده به شمار می‌آید.

مردان ذاتا همیشه این احساس را دارند که همه کارها بردوش آنان است و از شکست بیزارند یکی از اصلی‌ترین کابوس‌های آنان این است که وظایفی را که بردوش گرفته‌اند به خوبی انجام ندهند. احساس ضعف و ناتوانی در مردان باعث سرخوردگی آنان می‌شود. آنها همواره بر این سعی هستند که بهترین باشند.

زندگی در جوامع کنونی که سطح انتظارها بالا رفته و بریزو بپاچ‌ها بیشتر از دهه‌های قبل شده است. در این میان طبعا نقش اقتصادی مردان نیز پررنگتر شده است و ترس از شکست اقتصادی آنان را از زمانی که تشکیل خانواده می‌دهند و یا زمانی که پدر می‌شوند تا زمانی که آخرین فرزند خود را سروسامان نداده‌اند رها نمی‌کند.

مردان با مطالعه بر روی احساسات و عواطفشان و شناخت عکس العمل‌هایی که گاهی خود نیز علت آن را نمی‌دانند، می‌توانند آرامش بیشتری را تجربه کنند در این بین مشاوره از یک مشاور خانواده چیره دست نیز بی‌تاثیر نخواهد بود. ‏
دوشنبه 3/7/1391 - 22:55
آموزش و تحقيقات
یك محقق طب سنتی و اسلامی با تأكید بر این‌كه در حال حاضر بسیاری از دانشمندان بزرگ دنیا درباره علم سنتی و اسلامی تحقیق می‌کنند، گفت: دستاوردهای جدید علمی مهر تاییدی بر علم سنتی و اسلامی است.

به گزارش ایسنا، مهدی اسحاقی در نهمین دوره سلسله نشست‌های پاتوق شیشه‌ای که با عنوان سبک زندگی ایرانی در کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد، مهم‌ترین تفاوت طب سنتی و اسلامی و طب غربی را کلی نگری و جزیی نگر بودن این دو طب دانست و افزود: طب سنتی، اسلامی طبی کلی نگر است و طب غربی در نقطه مقابل آن طبی جزیی‌نگر است.

اسحاقی با اشاره به این‌که طب سنتی و اسلامی ترکیب طبیعت جهان هستی را به چهار عنصر سردی، گرمی، خشکی و تری تقسیم می‌کند، ادامه داد: منتقدان طب سنتی این نظریه را رد می‌کنند و بر این باورند که چگونه آتش می‌تواند در بدن انسان وجود داشته باشد.وی با بیان این‌که نسبت تشکیل دهنده هر چیز در جهان نشان دهنده کیفیت آن است، افزود: برای مثال اگر در یک جسم خشکی زیاد شود استحکام آن بالا می‌رود و چنانچه در جسمی تری زیاد شود سرعت در آن جسم افزایش می‌یابد.

این محقق طب سنتی و اسلامی با تأكید بر اینکه کیفیت موجودات از یکدیگر تأثیرپذیر هستند، ادامه داد: کیفیت موجودات با توجه به زمان، مکان، نوع پوشش و نوع خوراک تغییر می‌یابد.

اسحاقی با اشاره به اینکه مردم ایران از نظر اصلاح تغذیه از جهانیان عقب هستند، افزود: مردم ایران بدن خود را به گونه‌ای عادت داده‌اند که غذای هر چهار فصل آنها یکی است و با توجه به تغییر فصل‌ها در طول سال در برنامه‌غذایی خود تغییری ایجاد نمی‌کنند.

وی، تغذیه را هر چیزی که برای سیستم‌های مختلف بدن قابل جذب باشد، تعریف کرد و گفت: در طب سنتی و اسلامی، غذاها به گروه‌های غذاهای خوراکی، دیداری، شنیداری، جذبی (آنچه با بدن ارتباط دارد)، نسبی، تفکر و غذای انس تقسیم بندی می‌شوند.

این محقق طب سنتی و اسلامی، نگاه به رنگ‌های مناسب با طبیعت بدن، صورت نوزادان و آب جاری را از جمله بهترین غذاهای دیداری عنوان کرد و افزود: شنیدن صدای تلاوت قرآن و اذان بهترین تغذیه شنیداری برای بدن است.اسحاقی، درمان افسردگی را غذای گرم شنیداری دانست و گفت: صوت قرآن و اذان غذاهای گرم شنیداری هستند.

وی، بوی گلاب، عرق نعنا، اسپند و مشک و عود را بهترین غذاهای بویایی با توجه به طبیعت افراد عنوان کرد و ادامه داد: برای مثال، بوی گل نرگس برای درمان آلزایمر مناسب است و بوی عرق نعنا در مواقع ضروری انسان را از خوابیدن دور می‌کند.

این محقق طب سنتی و اسلامی، نوع لباسی که افراد استفاده می‌کنند و نوع تشکی که بر روی آن استراحت می‌کنند را از جمله غذاهای جذبی بدن عنوان کرد و گفت: بسیاری از مشکلات جسمی بدن مربوط به نوع غذاهای جذبی است که مصرف می‌‌شود و چنانچه به غذاهای جذبی بیشتر توجه شود افراد کمتر دچار بیماری‌‌های جسمی و پوستی خواهند شد.

اسحاقی به غذای انس اشاره کرد و افزود: غذای انس انسان‌ها توسط کسانی که با آنها ارتباط نزدیک دارند تامین می‌شود و بهترین نوع غذای انس از طریق ارتباط با تنها خالق جهان هستی تامین می‌شود.

وی با اشاره به تقسیم‌بندی خوراکی‌ها در طب سنتی و اسلامی، تصریح کرد: در علم سنتی و اسلامی، غذاها به شش نوع لطیف، کثیف، فاسد، صالح، کثیرالغذا و قلیل الغذا تقسیم می‌شوند.

این محقق طب سنتی و اسلامی ادامه داد: همچنین هر گروه از این مواد خوراکی خود به سه گروه تقسیم می‌شوند که در مجموع 18 گروه خوراکی در علم سنتی و اسلامی تعریف شده است که در بین علوم و مکاتب علمی دنیا بی‌نظیر است.اسحاقی در ادامه به مزاج‌های موجود در بدن انسان اشاره کرد و افزود: صفرا (گرم و خشک)، سودا (سرد و خشک)، بلغم (سرد و تر) و دم (گرم و تر) مزاج‌های بدن انسان‌ها هستند که در زمان‌های مختلف تغییر می‌یابند.وی با بیان اینکه عواملی مانند آب و هوا، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها، حرکت و سکون، خواب و بیداری، احتباس و استفراغ و اعراض نفسانی بر روی تغییر مزاج انسان‌ها تأثیرگذار است، اضافه کرد: مزاج‌ها در بدن انسان شناور هستند و با توجه به تغییر شرایط بیرونی آنها نیز تغییر خواهند کرد.این محقق طب سنتی و اسلامی با تأكید بر این‌كه در حال حاضر بسیاری از دانشمندان بزرگ دنیا درباره علم سنتی و اسلامی تحقیق می‌کنند، افزود: امروزه هر علمی که در دنیا کشف می‌شود مهر تاییدی بر علم سنتی و اسلامی است.‏
دوشنبه 3/7/1391 - 22:55
بهداشت روانی
استرس‌ عبارت‌ است‌ از واکنش‌های‌ فیزیکی‌، ذهنی‌ و عاطفی‌ که‌ در نتیجه‌ تغییرات‌ و نیازهای‌ زندگی‌ فرد، تجربه‌ می‌شوند.

در تمام زندگی آن چه استحقاق نگرانی و تشویش را داشته باشد،هرگز وجود ندارد. استرس یکی از زمینه‌های تحقیقی قدیمی است که سال‌هاست دانشمندان رشته‌های مختلف به بررسی آن پرداخته اند. دکتر‌هانس سلیه می‌گوید «استرس چاشنی زندگی است و یا بوسیدن مرگ...... بسته به آنکه ما چگونه با آن کنار بیاییم» متاسفانه بیشتر ما با آن بد برخورد می‌کنیم. بیش از حد نگران می‌شویم، بیش از حد انتقاد می‌کنیم، و زیاد عصبانی می‌شویم. شاید در نگاه اول استرس نتیجه عوامل ناخوشایند تلقی شود ولی طبق تعریف، استرس عبارت است از هر موقعیتی که فرد مجبور شود سازگاری معمول خود را تغییر دهد حال این موقعیت ممکن است «مشروط شدن تحصیلی» بوده و برای ما کاملاً ناخوشایند باشد و یا قبولی در امتحانات اعزام به خارج که احتمالاً برای بسیاری از ما، خوشایند محسوب می‌شود. این دو موقعیت هر دو استرس زا هستند چرا که در هر دو موقعیت ما مجبوریم شیوه ی همیشگی خود را تغییر دهیم. در اولی باید بیشتر درس بخوانیم تا اخراج نشویم و در دومی باید با آداب و سنن یک کشور خارجی، تنهایی و دور بودن از خانواده و... به شیوه‌ای جدید کنار بیاییم. در واقع اندکى استرس لازم است. بیشتر ما بدون احساس رقابت نمى‌توانیم در ورزش، موسیقى، کار و مدرسه موفق شده به کمال برسیم. بدون استرس بیشتر ما پروژه‌ها یا کار‌هاى خود را به موقع به پایان نخواهیم رسانید.

استرس خوب- استرس بد

استرس می‌تواند به دو شکل متفاوت تجربه شود

دیسترس: تجربه مداوم غرق شدن در مسئولیت‌هاست. دیسترس حرکت در تونل مشکلات است. بی آنکه انتهای تونل معلوم باشد. مانند مشکلات مالی، تعارض در روابط بین فردی، تعهدات بیش از حد، دست و پنجه نرم کردن با یک بیماری مزمن یا تجربه کردن یک ضربه روحی شدید.

یوسترس: نوعی استرس مثبت و مفید است. در حالت یوسترس ما تحت فشار هستیم، ولی این فشار به ما انرژی و انگیزه می‌دهد تا مسئولیت‌هایمان را انجام داده و به اهدافمان برسیم. تحصیل کردن، ازدواج با فردی که دوستش داریم، ترفیع شغلی و تغییر شغل از جمله یوسترس‌های فشارزا اما مفید هستند.

بنابراین استرس همیشه مضر نیست. در واقع استرس می‌تواند ما را به سوی دادن پاسخ موثر به یک موقعیت هدایت کند( مثل اضطراب قبل از امتحان) این بدان معناست که شما می‌توانید تصمیم بگیرید که استرس اثر مثبت یا منفی روی زندگی شما داشته باشد.

پژوهش‌های عملی و تجربه‌های شخصی نشان می‌دهد که ما نمی‌توانیم موقعیت‌های استرس آفرین را از زندگی حذف کنیم، اما می‌توانیم آنها را مدیریت کنیم.



اثرات استرس چیست؟

یافته‌ها دال بر این است که موقعیت‌های استرس زای مکرر و فقدان مهارت‌های مقابله‌ای کارآمد در این گونه موقعیت‌ها، احتمال بروز بیماری را در فرد افزایش می‌دهد. هنگامی که در یک وضعیت پر استرس قرار می‌گیرید، بدن شما به سرعت به استرس پاسخ می‌دهد. فشار خون بالا می‌رود، تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس زیاد می‌شود و تعریق افزایش می‌یابد.استرس به شکلی عمومی بر دستگاه‌های مختلف بدن اثر می‌گذارد تا فرد توان ارایه واکنش‌های جنگ یا گریز را داشته باشد.با این حال، استرس با طیفی از بیماری‌های جسمی نظیر سردرد، بیماری‌های عفونی( مانند آنفلوآنزا)، بیماری قلبی- عروقی، دیابت، آسم و آرتریت روماتویید ارتباط دارد. به علاوه استرس، ارتباطی با خلق منفی و اختلالات خلقی مانند افسردگی و اختلالات اضطرابی نشان می‌دهد.

آثار استرس:

جسمانی

‏1- افزایش میزان ضربان قلب، افزایش فشار خون2- نفس نفس زدن3- انقباض عضلانی، دردهای بدنی، سردرد، میگرن، زخم معده، تهوع4- کاهش یا افزایش وزن5- مشکلات دیداری‏6- تکرر ادرار، احساس دفع، یبوست

روان شناختی

الف- شناختی:مشکل در تفکر، مشکل در تمرکز، خود انتقادی، افزایش افکار ناکارآمد

ب- رفتاری:زود از کوره در رفتن، سیگار کشیدن، مصرف دارو، افزایش تمایلات وسواسی، انزوای اجتماعی، کم حوصلگی

ج-هیجانی:دمدمی مزاج شدن، احساس درماندگی، خشم، کاهش اعتماد به نفس، به آسانی ناراحت شدن و.

به نظر می‌رسد که حذف کامل استرس در زندگی بشر همیشه امکان پذیر نیست. ولی می‌توان استرس را شناخت و با آن مقابله کرد.
دوشنبه 3/7/1391 - 22:54
اعتیاد و سیگار
«زمانی که استرس دارم، سیگار می‌کشم، این کار آرامم می‌کند. به همین خاطر است که سیگار را ترک نمی‌کنم. می‌ترسم که دچار اضطراب و استرس بیش از حد بشوم.» به نظر می‌رسد استدلال لیدی منطقی باشد. اما... نکاتی دربارة ارتباط استرس و دخانیات وجود دارد.

در واقع، تنباکو یک ضد استرس جعلی است. این خود تنباکو است که استرس آور است!

سیگار یک ضد استرس جعلی است!

تا مدت‌های طولانی، تصور می‌شد که افراد پراسترس‌تر برای آرام کردن خود، تمایل به سیگار کشیدن دارند. امروزه مشخص شده که این تصور کاملاً اشتباه است. احتمال مشکلات اضطرابی در بین سیگاری‌ها بیشتر است: احتمال بروز اضطراب بین سیگاری‌ها 5/5 برابر (550 درصد) دیگران و احتمال بروز عارضة وحشت در بین آنها 15 برابر (1500درصد) دیگران است... در نتیجه، سیگار افراد را مضطرب می‌کند!

بنابراین به نظر می‌رسد، این که گفته می‌شود نیکوتین سیگار باعث آرامش و آسودگی می‌شود، دامی بیش نیست. اگر شما هم احساس می‌کنید که دخانیات استرس‌تان را افزایش می‌دهند، از این به بعد دیگر سراغ این مواد نروید و شیوة آرام شدن‌تان را تغییر دهید. برای سیگار نکشیدن در زمان استرس، منبع استرس را شناسایی کرده و سعی کنید آن را از بین ببرید.

در ابتدا سعی کنید علت سیگار کشیدن در زمان‌های استرس را تشخیص دهید. به طور مثال، در دوران امتحانات، به عنوان بهانه‌ای برای استراحت سیگار می‌کشید. چرا نوع دیگری از استراحت را برای خود در نظر نمی‌گیرد؟ مثلاً یک چای بنوشید یا از خانه بیرون بروید و هوایی بخورید، گل‌ها را آب بدهید، چند صفحه داستان طنز بخوانید و...اگر زمانی که رئیس‌تان به شما فشار می‌آورد، استرس دارید، شاید بتوانید با یکی از همکاران‌تان صحبت کنید، سؤالات بیشتری بپرسید، یا حتی برایش توضیح دهید که رئیس‌تان چگونه با شما حرف زده است... زمانی که احساس اضطراب و استرس می‌کنید، به طور خودکار دنبال راه حل دیگری جایگزین سیگار بگردید.

روش دیگری برای رفع استرس بیابید، دخانیات کمکی به شما نمی‌کنند! سیگار کشیدن، بعضی اوقات، یک سری چیزها را از بین می‌برد. شاید به نظر برسد که سیگار کشیدن گاهی اوقات خشونت را هدایت می‌کند. بنابراین می‌توانید به جای سیگار کشیدن شیپور بزنید، خمیر نان را در دست‌تان ورز بدهید و یا یک آدامس بجوید. پس می‌بینید که به جای سیگار کشیدن می‌توان با روش‌های دیگر هم برخی معضلات را از بین برد.

برخی اوقات افراد به خاطر تنهایی سیگار می‌کشند

بنابراین وقتی که تنها هستید به جای سیگار کشیدن به یکی از دوستان‌تان تلفن کنید. با این کار احساس تنهایی کمتری می‌کنید و روش مناسب تری را هم برگزیده اید. گوش دادن یک موسیقی 2 یا 3 دقیقه‌ای هم می‌تواند شما را آرام کند... پس چرا سیگار؟ هر کسی می‌تواند دنبال چیزی بگردد که متناسب با شخصیت و روحیات اوست. مثلاً آلیس وقتی که عصبی است، یک توپ خمیری را در دستانش ورز می‌دهد. خودش می‌گوید: «خنده‌دار است، اما این کار حس خوبی به من می‌دهد» هلن دندان‌هایش را مسواک می‌زند! او در این باره می‌گوید: «سر کار، زمانی که دلم می‌خواهد سیگار بکشم، زمانی را به مسواک زدن دندان‌هایم اختصاص می‌دهم. این کار باعث خوشبوتر شدن دهانم نسبت به زمانی که سیگار بکشم، می‌شود! حداقل 4 بار در روز این کار را انجام می‌دهم، این کار باعث کم شدن دفعات سیگار کشیدن خواهد شد.»

برای کمتر مضطرب بودن، سیگار کشیدن را متوقف کنید

کسانی که سیگار را ترک کرده اند، کمتر از سیگاری‌ها مضطرب هستند. بنابراین اگر سیگار را ترک کنید، خیلی سریع متوجه فوایدش خواهید شد. این فواید زمانی بیشتر خواهد شد که یاد بگیرید اضطراب‌تان را بشناسید و قبل از ترک سیگار راه حل‌های دیگری برای آن بیابید. برای این که کمک بیشتری به خودتان بکنید، می‌توانید به مشاورانی که در این زمینه فعالیت دارند، مراجعه كنید. بعد از حدود 4 هفته پس از ترک سیگار، متوجه خواهید شد که اضطراب‌تان نسبت به قبل کاهش چشم گیری داشته است.

اضطراب و البته افسردگی!

مشاهده شده در افرادی که سیگاری‌های قهاری هستند و میزان مصرف شان بالا است، نیکوتین احتمال ابتلا به افسردگی را در آنها افزایش می‌دهد. در موارد ترک سیگار، افسردگی کاهش می‌یابد. و احتمال خودکشی در بین سیگاری‌ها بالاتر از دیگران است. احتمال تمایل به خودکشی در بین سیگاری‌هایی که کمتر از 25 نخ سیگار در روز می‌کشند دو برابر دیگران و بین کسانی که بیشتر از 25 نخ می‌کشند، 4 برابر بقیة افراد است. در موارد ترک سیگار، افسردگی بین 3 هفته تا 3 ماه کاهش می‌یابد و سقوط قابل توجهی در میزان آن مشاهده می‌شود.

پایگاه اینترنتی سیمرغ
دوشنبه 3/7/1391 - 22:54
بیماری ها

آلزایمر یک فراموشی ساده نیست


آلزایمر، بیماری زوال مغز و فراموشی، بیماری دوران کهولت است. بیماری که با شناخت دقیق آن می‌توان از بروز آن جلوگیری یا آن را به تعویق انداخت. منشأ بیماری آلزایمر دقیقاً مشخص نیست اما عواملی چون وراثت، تغذیه و نوع زندگی در بروز آن موثر شناخته شده‌اند.

در کشور ما تلاش جدی و مستمر برای شناساندن این بیماری انجام نشده و بسیاری از افراد در مواجهه با این بیماری یا بیماران مبتلا نمی‌دانند دقیقاً باید چه اقداماتی انجام بدهند. در روز جهانی آلزایمر به انجمن آلزایمر ایران سری زده‌ایم و با مدیرعامل و مسئولان این انجمن گفتگویی انجام داده‌ایم که تقدیم می‌شود.‏

آلزایمر چیست؟

آلزایمر نوعی بیماری مغزی است. متأسفانه بسیاری از مردم فکر می‌کنند که آلزایمر بیماری روحی ـ روانی است، در حالی که بیماری جسمی است، اما علائم آن به برخی از بیماری‌های روحی ـ روانی شباهت زیادی دارد و به دلیل تابویی که در مورد بیماری‌های روحی ـ روانی وجود دارد، برخی از بیماران نسبت به آن موضع می‌گیرند و از رفتن به مشاوره و درمان دوری می‌کنند یا اگر هم که به دنبال آن هستند ترجیح می‌دهند کسی متوجه آن نشود. اعظم میرحاج، کارشناس ارشد مدیریت آموزش و مسئول آموزش عمومی همگانی انجمن آلزایمر ایران با اشاره به موارد بالا می‌افزاید: «بسیاری از خانواده‌ها، بیمار خود را به مجامع نمی‌برند و از فعالیت‌های اجتماعی دورشان می‌کنند و نمی‌دانند بیمارشان تقصیری ندارد، اگر تکرار حرف یا پر حرفی دارد، دوبینی یا پرخاشگری دارد به دلیل بیماری است.» ‏

به گفته وی آلزایمر بیماری نقص مغز است که پیش‌رونده است که ابتدائاً از قسمتی از مغز که مربوط به حافظه و فکر و ذهن است آغاز می‌شود. به همین خاطر اوایل بیماری فراموشی کوتاه مدت عارض می‌شود و بیمار اتفاقات اخیر را فراموش می‌کند، اما چون بیماری پیش رونده است، باعث می‌شود تا فراموشی بیشتر شود و فراموشی دراز مدت هم اتفاق بیفتد.میرحاج با اشاره به پیشروی بیماری می‌افزاید: «در مراحل بعدی، این آسیب به قسمت‌های دیگر مغز گسترش پیدا می‌کند و بعد از مدتی بیماران دیگر حتی قادر به تکلم و راه رفتن نیستند و کارهای شخصی اشان را نمی‌توانند انجام دهند.» به گفته وی، برای همین است که گفته شده «آلزایمر تنها یک فراموشی ساده نیست».‏

مسئول آموزش همگانی انجمن آلزایمر، تاکید می‌کند: «انجام تست به معنی جلوگیری از بیماری آلزایمر نیست، بلکه مثل آزمایش فشار یا چربی خون، باعث می‌شود تا ما از وجود بیماری یا میزان آن اطلاع داشته باشیم و بتوانیم برای کند کردن روند آن اقدام کنیم.»‏

تاریخچه

آلزایمر اولین بار توسط یک پزشک آلمانی به همین نام (آلیس آلزایمر) در سال 1906 کشف شد. او دریافت که رسوبات پروتئینی غیر طبیعی در بافت مغزی افراد مبتلا به این بیماری وجود دارد و در کالبد شکافی افرادی که مبتلا بودند، دریافت که مغز افراد مبتلا از حالت طبیعی کوچک‌تر است. به گفته مسئول آموزش همگانی انجمن آلزایمر: «در حال حاضر با سی تی اسکن و ام آر آی، این مسئله مشخص می‌شود.»‏

منشأ بیماری و عوامل موثر بر آن‏

میرحاج با اشاره به نامشخص بودن منشا بیماری آلزایمر می‌گوید: «یک سری عوامل در بروز این بیماری موثر شناخته شدند، یکی از این عوامل روند افزایش سن و پیری است. سابقه ژنتیکی، تغذیه در طول زندگی، نوع فعالیت، نوع شغل و... همه اینها مؤثرند.»

وی تأکید می‌کند: «ارث و افزایش سن از عوامل موثر در بروز آلزایمرند، اما تنها عوامل نیستند، بسیاری از عوامل دیگر می‌توانند بر روند مثبت یا منفی گسترش این بیماری تاثیر داشته باشند. یکی از آنها تغذیه است که بسیار مورد توجه است. تغذیه سالم در بروز و عدم بروز خیلی از بیمارها نقش دارد از جمله آلزایمر.» این کارشناس ارشد مدیریت آموزش همچنین هر گونه آسیب و صدمه به سر را عاملی عنوان می‌کند که می‌تواند در دوران پیری باعث بروز بیماری آلزایمر شود.

انواع آلودگی‌ها به ویژه آلودگی هوا، استعمال دخانیات و سکونت در اماکن آلوده و نیز بیماری‌های متابولیک مثل قند و چربی خون که به مرور زمان می‌توانند بر سلامت مغز تاثیر بگذارند، از دیگر مواردی است که میرحاج به عنوان عوامل بروز بیماری آلزایمر بر می‌شمارد.

به گفته وی، متاسفانه در مورد بیماری آلزایمر علائم و نشانه‌های بیماری با بیماری‌ها و عوارض دیگر مشترک است. یکی از آنها، افسردگی است. بسیاری از علائم آلزایمر، علائم افسردگی نیز هستند، هواس پرتی، اختلال حافظه و مشکلات شخصیتی از جمله نشانه‌های مشترک این دو بیماری است. برای همین اولین قدمی که برای این بیماری برداشته می‌شود، تست حافظه و افسردگی است. مشاوران این انجمن، ابتدا تست‌هایی برای تشخیص بیماری می‌گیرند، این تست‌هایی است که در انجمن جهانی آلزایمر تهیه شده و بعد از انجام تست حافظه و در صورت منفی بودن، تست افسردگی انجام می‌گیرد و در برخی موارد مشخص می‌شود که بسیاری از افراد، دچار افسردگی هستند نه آلزایمر.

عوامل بازدارنده بیماری‏

اعظم میرحاج با اشاره به نقش ویتامین‌ها از جمله ویتامین‌های ‏B6‎‏ و ‏B12‎‏، ‏C‏،‏‎ E ‎، ‏A‏ می‌افزاید: «البته ما هیچ وقت مکمل‌های غذایی را پیشنهاد نمی‌کنیم، بلکه مواد غذایی حاوی این ویتامین‌ها را توصیه می‌کنیم.» به گفته وی مصرف چربی‌های مفید مثل امگا 3 و امگا 6 و حذف چربی‌های مضر از موارد دیگری است که بروز بیماری را به تعویق انداخته یا از آن جلو گیری می‌کند وی به مغز گردو، بادام و... اشاره می‌کند.

وی همچنین به ذهن سپردن و فعالیت مغزی، محاسبات ذهنی و هر فعالیت مغزی دیگر مثل مطالعه، تحصیلات علمی و کسب هرگونه آموزه جدید را باعث جوانتر شدن مغز عنوان می‌کند و آنها را نیز از عوامل بازدارنده آلزایمر می‌داند. ورزش، تحصیلات، فعالیت‌های اجتماعی، فعالیت‌های علمی و از این قبیل فعالیت‌ها نیز جزء مهمترین راهکارهای به تعویق انداختن یا کند کردن روند بیماری است.‏

انجمن آلزایمر ایران

انــجـمن آلزایمر ایران در سال 1380 ثبت شد و از سال 1383، فعالیت‌های گسترده آن آغاز شد. معصومه صالحی، مدیر عامل و موسس انجمن آلزایمر ایران با اشاره به موارد فوق می‌افزاید: «از سال 1383 که انجمن به این محل منتقل شده و خدمات آن توسعه پیدا کرده، به عضویت موقت انجمن جهانی آلزایمر در آمد و در سال 85 به عضویت دائم در آمد.» وی همچنین به فعالیت‌های علمی این انجمن اشاره می‌کند و می‌افزاید: «سال گذشته انجمن آلزایمر ایران یکی از برترین انجمن‌های جهانی شناخته شد و یکی دیگر از افتخارات دیگر ما این است که از مجموع 77 کشوری که در انجمن جهانی آلزایمر عضو هستند، ما جزء 7 کشوری هستیم که در کمیته علمی این جمعیت عضویت داریم.» به گفته وی همچنین یکی از خبرنگاران اجتماعی یکی از روزنامه‌ها نیز مقاله‌ای فرستاده بود که این مقاله نیز در دنیا اول شد.‏

مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران اهداف انجمن را ارتقای دانش جامعه در مورد بیماری آلزایمر و دمانس و نیز ارتقای کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به آلزایمر و نیز مراقبین آنها عنوان می‌کند و تاکید می‌کند: «تمام فعالیت‌های ما با توجه به این دو مقوله برنامه ریزی می‌شود». او فعالیت‌های انجمن را که در راستای تحقق این اهداف انجام می‌شود، شامل فعالیت‌های آموزشی، فعالیت‌های درمانی، فعالیت‌های توانبخشی و مراقبت روزانه و حمایت و پیشگیری برمی‌شمارد.

به گفته صالحی، فعالیت‌های آموزشی انجمن شامل گروه‌های حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای در مجامع عمومی یا مراکز خاصی که دعوت می‌کنند، می‌شود. او به برگزاری همایش‌های علمی به کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهرستان‌ها و مراکزی که به صورت اجتماعی هستند، اشاره می‌کند و می‌افزاید: «مثلا شهرداری‌ها، خانه‌های فرهنگ، فرهنگسراها و مراکز و کانون‌های بازنشستگی از جمله مجامعی هستند که از ما برای برگزاری دوره‌ها دعوت کرده‌اند».‏

به گفته وی، انجمن همچنین کلاس‌هایی برای مراقبین بیماران دارد و کارشناسان مختلف در این کلاس‌ها تدریس می‌کنند.

گذراندن دوره‌های کارورزی و آموزشی دانشجویان كه از مراکز مختلف دانشگاهی مراجعه می‌کنند از دیگر فعالیت‌های آموزشی انجمن آلزایمر ایران است که صالحی به آن اشاره می‌کند.

وی با اشاره به این که این انجمن وظیفه درمان ندارد تاکید می‌کند: «با توجه به اینکه نیاز خانواده‌ها درمان و پزشک است، انجمن فعالیت‌هایی نیز در این زمینه دارد.

انجمن آلزایمر ایران در حمایت بخش فعالیت‌های حقوقی را دنبال می‌کند. فعالیت در مجلس شورای اسلامی برای شناخته شدن آلزایمر به عنوان بیماری صعب العلاج و بیماری خاص از جمله مهمترین فعالیت‌های حمایتی این انجمن است.

صالحی همچنین از ارائه طرح بررسی شیوع دمانس و عوامل خطر تحت عنوان «دمانس کشوری»، به وزارت بهداشت را از دیگر فعالیت‌های این بخش عنوان می‌کند و می‌افزاید: «امیدواریم روزی وزارت بهداشت و درمان به فکر این بیماری باشد و آن را به عنوان یکی از اولویت‌ها قرار بدهد چرا که جمیعت ما دو تا سه دهه آینده سالمند خواهد شد و ما با یک سونامی سالمندی روبرو خواهیم شد، حدود 25 درصد کشور سالمند خواهد بود و در نتیجه و به تبع آن آلزایمر به یک بیماری فراگیر تبدیل خواهد شد.» معصومه صالحی، موسس و مدیر عامل انجمن به آمار انجمن جهانی آلزایمر و ‏WHO‏ (سازمان بهداشت جهانی) مبنی بر ابتلای هر 4 ثانیه یک فرد به آلزایمر اشاره کرده و تاکید می‌کند: «هر تشخیص زود هنگام باعث می‌شود تا 5 سال معلولیت ناشی از بیماری به تعویق بیفتد و این میسر نمی‌شود مگر اینکه سازمان‌های دولتی هم به کمک ما بیایند. ما طرحی داریم به عنوان «بررسی شیوع دمانس و عوامل خطر» که نشان می‌دهد تعداد بیماران چقدر است و چه عواملی در کشورمان موثر هستند. این طرح را چند سال پیش از دانشگاه کینگ کالج لندن توسط انجمن جهانی آلزایمر در اختیار ما قرار داده، اما ما فقط توانستیم در ایران ارزشیابی اولیه را انجام بدهیم.»‏

پیشگیری

وی به طرح دیگر این انجمن برای توانمند سازی سالمندان در مقابله با بیماری‌های دوران سالمندی اشاره می‌کند و می‌افزاید: «سازمان بهزیستی این طرح را قبول کرده و مدتی هم با ما همکاری داشت، اما ادامه پیدا نکرد. اما ما خودمان این طرح را در حال حاضر در چهار بخش از تهران و حتی در استان‌ها هم اجرایی می‌کنیم. در این طرح سعی می‌کنیم عوامل بیماری را حتی‌الامکان پایین بیاوریم. کلاس‌های آموزشی و تست‌های حافظه و تشکیل پرونده پزشکی صورت می‌گیرد.»‏

***

اعظم میرحاج، مسئول آموزش همگانی انجمن آلزایمر ایران، در پایان این گفتگو تأکید می‌کند: «افزایش جمعیت سالمند، گسترش بیماری‌های دوران سالمندی به ویژه آلزایمر را به همراه دارد. آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، در دهه‌های آینده با بحران سالمندی و بیماری‌های آن روبرو می‌شوند. اگر ما از قبل برای رویارویی با آن فکری نکرده باشیم، هم هزینه‌های زیادی گریبانگیر خانواده‌ها و جامعه می‌شود و هم ناتوانایی‌های زیادی برای افراد مبتلا پیش می‌آید که بر مشکلات خانواده‌ها می‌افزاید.»
دوشنبه 3/7/1391 - 22:54
جهانگردی
به گزارش افکارنیوز به نقل از مهر، جواد ملکوتی خواه، پژوهشگر در زمینه نانو زیست فناوری طی ارسال یاداشتی به خبرگزاری مهر به بررسی وضعیت شهرهای سبز و دوستدار طبیعت پرداخت و تلاش آنها برای کاهش میزان آلاینده‌های زیست محیطی را توصیف و تحلیل کرد.

متن این یادداشت به این شرح است:

ضرورت حرکت به سمت فناوری‌های پاک

در دهه ۱۹۹۰، کشورهای صنعتی برای جلوگیری از پدیده گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوا با یکدیگر متحد شدند. آنها با همدیگر پیش نویس پیمان کیوتو را تصویب کردند. این توافق نامه با هدف اثرات تغییر آب و هوا از طریق کاهش گازهای گلخانه ای چون دی اکسید کربن، متان، نیتروژن، مونواکسید، هیدرو فلوئورکربن ها، پرفلوئورو کربنها و هگزا فلوئوراید تصویب شد.

کشورهایی که از سال ۱۹۹۷ به این پیمان پیوستند قانون ملزم به پایبندی به هدف این قرارداد در جهت کاهش خروج گازهای گلخانه ای خود به میزان متوسط ۵ درصد کمتر از میزان خروجی گازهای گلخانه ای شان در سال ۱۹۹۰ شدند. در این راستا آنها می بایست در دوره ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ به این هدف دست یابند. برخی روشها برای دستیابی به هدف این معاهده شامل استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر شامل انرژی خورشیدی و نیروی باد، روشهای مناسب کشاورزی و ارتقاء بازده انرژی می شود.

در سال ۱۹۹۹ موضوع Green University (دانشگاه سبز یا دانشگاه دوستدار طبیعت) برای اولین بار در دنیا توسط فرانسیس هاروود (Frances Harwood) مطرح شد. در سال ۲۰۰۱ دانشکده ای به عنوان Santa Fe با این هدف تاسیس شد که در آن دروسی نظیر انرژی خورشیدی، بهینه سازی ساختمان ها، باغبانی، کشت دیم و زنبورداری تدریس می شد.

در سال ۲۰۰۱ برادفورد ریس ریوتس (Bradford Race Riots) تصمیم به اجرای طرحی در دانشگاه گرفت و تا سال ۲۰۰۵ پروژه در حال پیشرفت بود. در همان زمان ۷۹ میلیون یورو برای پیشرفت بیشتر پروژه هزینه شد و این دانشگاه به عنوان اولین دانشگاه سبز (دوستدار طبیعت) در جهان شناخته شد که توانستند ردپای اکولوژیکی را توسط کاهش پسماندها و استفاده از مواد بهینه کاهش دهند. این دانشگاه در سال ۲۰۰۶ به یک دانشگاه نسبتا تجاری نیز تبدیل شد.

در کنار فعالیت های علمی در دانشگاهها، ظهور شهرهای سبز در جهان از رشد صعودی و قابل توجهی برخوردار شد که برخی از آنها شامل موارد ذیل می شود:

برترین شهرهای سبز (دوستدار طبیعت) در جهان




مالمو و ابتکار استفاده از منابع انرژی تجدید شدنی


مالمو شهری که محل زندگی ۲۸۰ هزار نفر، سومین شهر بزرگ سوئد است. این شهر مرکب از کانالها، ساحل، پارکها، بندرگاه و ساختمانها است که هنوز نما و حس قرون وسطی را نگه داشته است اما زیبایی شناختی مربوط به قرون وسطی آن را در این لیست قرار نداده است؛ بلکه این استفاده های ابتکاری شهر مالمو از منابع انرژی تجدید شدنی و هدف آن برای تبدیل شدن به یک شهر از نوع اکو زیستی (شهری که از همه لحاظ های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی شهر برتری باشد) است که آن را در این جایگاه قرار داده است.

برای دستیابی به این هدف، محله های شهر مالمو چون «وسترن هاربر»، «سیج پارک» و «آگوستن بورگ» در حال تبدیل شدن به نواحی نسبتا خودکفا هستند. منطقه وسترن هاربر که قبلا کارخانه کشتی سازی بود، اکنون منطقه شهری متراکمی است که با استفاده از انرژیهای ۱۰۰ درصد تجدید پذیر به کار خود ادامه می دهد.

این انرژی‌ها شامل انرژی خورشیدی، برقابی و سوختهای زیستی به وجود آمده از زباله های آلی است. علاوه بر این ساختمان‌های آن با موادی با عمر طولانی ساخته می شوند. این ساختمانها به گونه ای طراحی می شوند که از انرژی به نحو مطلوب استفاده می شود.

خیابان های آن مناسب پیاده روی و دوچرخه سواری هستند و ۴۰ درصد از کسانی که به سر کار خود می روند و ۳۰ درصد کل افرادی که در حرکت هستند از دوچرخه استفاده می کنند. علاوه بر این منطقه «سیج پارک» انرژی خود را از طریق انرژی‌های سبز شامل فتوولتائیک (انرژی خورشیدی)، باد و سوخت‌های زیستی (Bio fuel) تامین می کند.



آگوستن بورگ منطقه‌ای با بام‌های سبز


آگوستن بورگ، منطقه ای که از دهه پیش حرکت به سوی سبز شدن را آغاز کرده است به خاطر بامهای سبزش شناخته شده است. باغهایی که بر روی بامها ایجاد می شود، به عنوان عایق شهری عمل می کند به این صورت که با جذب آبهای حاصل از بارندگی، از ریزش آب به سطح شهر را کاهش می دهد.




عایق‌های سبز بر روی بوم منازل مسکونی




آگوستن بورگ مجهز به ۱۲ خانه بازیافت


آگوستن بورگ اولین شهر جهان است که از قطارهای الکتریکی خیابانی بدون آلایندگی استفاده کرد. این شهر همچنین مجهز به ۱۲ خانه بازیافت است که ۷۰ درصد زباله های جمع آوری شده را بازیافت می کنند.




کپنهاگ دانمارک و مزرعه توریبن های آبی

یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر ساکن شهر کپنهاگ به خاطر ترجیح دادن دوچرخه و مترو بر اتومبیل شخصی شناخته شده هستند. با این حال حمل و نقل سبز تنها بخشی از برنامه شهری دوستدار محیط زیست این شهر است. در سال ۲۰۰۶، کپنهاگ برنده جایزه زیست محیطی اروپا به علت آب راههای تمیز و مدیریت برنامه ریزی زیست محیطی شد.

مقامات رسمی بر روی سیستم هشدار دهنده کیفیت آب سرمایه گذاری کرده اند تا میزان آلودگی آب را زیر نظر داشته باشند؛ از این رو این شهر به خاطر تلاشهایش در بیش از ۱۰ سال اخیر برای تمیز و ایمن نگهداشتن آبهای بندرگاه خود، مورد ستایش قرار گرفت.

در این شهر همچنین بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ توربین بادی نصب شده است که ۱۰ درصد برق دانمارک را تامین می کنند. در سال ۲۰۰۱ نیز کپنهاگ بزرگترین مجموعه توربین های بادی دریایی در جهان را افتتاح کرد. این پارک جدید قادر است که ۳۲ هزار خانه در شهر را تحت پوشش خود قرار دهد که برابر با ۳ درصد از کل نیاز شهر به انرژی است.



مزرعه توربین های آبی در دریا



پورتلند مدلی از زندگی سالم و پایدار



پورتلند در سواحل رودخانه «ویلامت» در شمال غربی آمریکا قرار دارد که دارای جمعیتی برابر با ۵۰۰ هزار نفر است. این شهر برای چند دهه مدلی از زندگی سالم و پایدار با در هم آمیختن هوشمندانه فضاهای شهری و باز بوده است. از سال ۱۹۰۳ پورتلندها، شهرهایی امیدبخش برای سراسر ایالات متحده آمریکا و جهان بوده اند (در آمریکا چندین شهر با نام پورتلند وجود دارند).

برای این منظور پورتلند ۳۰ سال پیش یک اتوبان ۶ بانده را برای ایجاد یک پارک ساحلی خراب کرد و در حال حاضر پورتلند دارای فضای سبزی به مساحت حدود ۳۷۲ کیلومتر مربع است. این فضای سبز شامل ۱۱۹ کیلومتر مسیر برای دوچرخه سواری و دوندگی و پیاده روی است.

برنامه جاه طلبانه ونکوور برای زندگی پاک

ونکوور یک برنامه ۱۰۰ ساله جاه طلبانه برای زندگی پاک و سبز دارد. این شهر هم اکنون به عنوان پیشتاز از جهت استفاده از نیروی برقابی در جهان است؛ چرا که ۹۰ درصد انرژی خود را از این طریق تامین می کند. ونکوور برنامه ای هم برای کاهش ۲۰ درصدی تولید گازهای گلخانه ای بر اساس ساختار پیمان کیوتو دارد. با سرمایه گذاری بر روی سیستمهای بادی، خورشیدی و موج و جزر و مدی، میزان مصرف سوختهای فسیلی را کاهش داده است.

دستگاه های پرس کننده زباله خورشیدی در اطراف شهر نصب شده اند که هر کدام به اندازه یک ظرف زباله هستند اما می توانند ۵ برابر زباله نگه دارند. این کار موجب می شود که کامیونهای جمع آوری زباله کمتر در سطح شهر ظاهر شوند.

اهمیت و ضرورت ایجاد مدارس و دانشگاههای سبز در کشور

افزایش روز افزون جمعیت و به تبع آن افزایش تقاضا برای مصرف انرژی، کاهش منابع سوخت های فسیلی، افزایش آلودگی هوا ناشی از احتراق سوخت های فسیلی، تخریب لایه اوزون، تشدید پدیده گرمایش کره زمین و عوارض ناشی از آن همچون آب شدن یخچال های طبیعی، سیل، رانش زمین، سونامی، نابودی گونه های گیاهی و جانوری از جمله عواملی است که جوامع امروزی را به سمت حمایت از انرژی های پاک، پایدار و تجدید پذیر سوق می دهد.

از این رو ایجاد محیط‌های دوستدار طبیعت از جمله برنامه های اجرایی است که کشور های امریکایی و بعد از آنها کشورهای اروپایی در برنامه‌های کلان دولتی به منظور حفاظت از محیط زیست شهری قرار داده و این استراتژی را برای اولین بار در دانشگاه‌ها پایه ریزی کرده اند.

در ایران نیز تاکنون به جز فعالیت‌هایی در زمینه احداث فضای سبز عمومی آن هم برای اهداف چند منظوره، فعالیت انحصاری برای کاهش میزان انتشار کربن در هوا انجام نشده است. این در حالی است که برخی شهرهای ایران نظیر تهران به عنوان یکی از آلوده ترین شهرهای دنیا به حساب می آیند و همین امر ضرورت توجه به ایجاد محیط های دوستدار طبیعت در کشور را محرز می دارد.

برخی مدارس و دانشگاه‌ها و تشکلات دیگر در سالهای اخیر فعالیتهای پراکنده ای در این مقوله انجام داده اند اما متاسفانه نتوانسته اند نقش بسزایی در رفع مشکلات محیط زیستی و آلودگی هوا ایفا کند. مدارس و دانشگاه‌های سبز (دوستدار طبیعت) با اهدافی روشن به منظور خودکفایی در تولید انرژی، بازیافت مواد و بهره برداری از انرژی های تجدید پذیر می تواند به عنوان الگویی قابل تعمیم به سایر بخشهای جامعه نیز باشد. از قبیل سازمان های اداری دولتی و غیر دولتی، بیمارستان ها، و غیره که در نهایت تاثیر شایانی بر پاکسازی شهر خواهد داشت.

با توجه به وجود منابع زیستی غنی در کشور و سیاستهای حمایتی دولتی از طرحهای دوستدار طبیعت با هدف کاهش آلودگی محیط زیست و بهینه سازی مصرف انرژی و با توجه به پتانسیل بالقوه کشور از لحاظ نیروی انسانی متخصص و از طرفی محدودیت منابع طبیعی زیست محیطی، ضرورت انجام تحقیقات مطالعاتی، کاربردی و توسعه ای در ارتباط با توسعه فناوریهای دوستدار طبیعت و ایجاد مدارس و دانشگاه‌ها و مجامع دوستدار طبیعت (سبز) در حل معضلات اساسی زیست محیطی و منابع طبیعی کشور همگام با چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور بیش از پیش احساس می شود.
دوشنبه 3/7/1391 - 20:50
کامپیوتر و اینترنت

- افزایش کارایی ‏‌هارد

امروزه بیشتر افراد از‌هاردهای با ظرفیت بالا استفاده می‌کنند. اگر شما یک‌هارد درایو ‏IDE‏ دارید، می‌توانید کاری کنید که بهترین کارایی را از آن داشته باشید. همان طور که می‌دانید این‌هاردها ازدسترسی ‏DMA‏ پشتیبانی می‌کنند. ‏DMA‏ به‌هارد این امکان را می‌دهد که هنگام کار با برنامه‌های مختلف فشار کمتری به حافظه سیستم وارد‌آید و قسمتی از‌هارد به کمک حافظه می‌آید. با این کار سرعت کار و کارایی‌هارد بسیار بالا می‌رود. همچنین فشار وارد بر ‏CPU‏ را نیز کاهش می‌دهد. برای فعال کردن این قسمت ابتدا وارد ‏Device Manager‏ شوید و در لیست گزینه ‏IDE ATA/ATAPI Controllers‏ را انتخاب کنید. سپس در زیر شاخه آن گزینه ‏Primary IDE Channel‏ را انتخاب کنید و روی آن دابل کلیک کنید. حال وارد قسمت ‏Advanced Settings‏ شوید و در قسمت زیر آن تنظیمات ‏Device 0‎‏ و ‏Device 1‎‏ را مشاهده کنید. اگر جلوی ‏Transfer Mode‏ عبارت ‏PIO Only‏ نوشته شده بود، از طریق فهرست کشویی آن را به ‏DMA if available‏ تغییر دهید و روی ‏OK‏ کلیک کنید. حال همین مراحل را برای ‏Secondary IDE Channel‏ نیز تکرار کنید. سپس در صورت نیاز سیستم خود را ‏Restart‏ کنید. ‏

بیشتر افراد فکر می‌کنند که با انجام همین مراحل کار تمام می‌شود اما در اینجا یک نکته ظریف دیگر نیز وجود دارد که باید رعایت شود. در کانال‌های ‏IDE‏ قسمتی وجود دارد که ‏UDMA/66‎‏ نامیده می‌شود. این گزینه در حالت معمول غیر فعال است. با فعال کردن این قسمت می‌توان کارایی ‏DMA‏ را بسیار بیشتر کرد. برای فعال کردن این قسمت مراحل زیر را دنبال کنید: ‏

ابتدا از طریق ‏Run‏ وارد ‏Regedit‏ شوید و کلید زیر را بیابید: ‏

HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetContro lClass{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318‎‏} ‏

سپس در صفحه سمت چپ به دنبال کلید ‏EnableUDMA66‎‏ بگردید و به آن مقدار 1 را اختصاص دهید. اگر وجود نداشت یک کلید از نوع ‏DWORD‏ به همان نام بسازید و به آن مقدار 1 را برای فعال سازی اختصاص دهید. برای غیر فعال کردن می‌توانید از مقدار صفر استفاده کنید. فعال بودن این قسمت کارایی‌هارد را بسیار افزایش می‌دهد بنابراین توصیه می‌شود حتماً این کار را انجام دهید.‏

- تغییر رنگ‏‌ها و تنظیمات ظاهری ویندوز‏

اگر تصمیم گرفته‌اید که سر و شکل ویندوز خود را تغییر دهید، روی یک قسمت خالی از ‏desktop‏ کلیک راست کنید و روی‏properties ‎‏ کلیک کنید. در قسمت‏themes ‎‏ می‌توانید یک شکل جدید برای ویندوز خود انتخاب کنید. همچنین اگر می‌خواهید رنگ‌های قسمت‌های مختلف مانند پنجره‌های فعال و غیر فعال را تغییر دهید، به قسمت‏Appearance ‎‏ بروید. در این قسمت با تغییر‏Color scheme ‎‏ می‌توانید رنگ قسمت‌های مختلف را تغییر دهید. اگر می‌خواهید فقط رنگ فقط رنگ یک قسمت خاص را تغییر دهید و باقی موارد تغییر نکنند، روی‏Advanced ‎‏ کلیک و در قسمت‏item ‎‏ بخشی را که می‌خواهید تغییر دهید انتخاب کرده و رنگ دلخواه خود را نیز مشخص کنید. ‏

- مدیریت آیکن‌های سمت راستtaskbar

‎در گوشه سمت راست پایین ویندوز تعدادی آیکن مربوط به بعضی از برنامه‌های در حال اجرا وجود دارد. معمولاً با کلیک راست کردن یا دو بار کلیک کردن روی این آیکن‌ها می‌توان تنظیمات آن را تغییر داد امّا نمی‌توان آن را از این قسمت حذف کرد. برای حذف بعضی از این آیکن‌ها، با اضافه کردن آیکن‌های جدید روی یک قسمت خالی از ‏taskbar‏ کلیک راست کرده و ‏properties‏ را انتخاب کنید. در قسمت ‏‎ taskbarدر مقابلHide inactive icons ‎‏ روی کلید‏‎ customize ‎کلیک کنید. در پنجره‌ای که باز می‌شود روی برنامه مورد نظر خود کلیک کنید و برای حذف این برنامه از این قسمتAlways hide ‎‏ و برای نشان دادن همیشگی آن‏Always show ‎‏ را انتخاب کنید. ‏

codex09x
يکشنبه 2/7/1391 - 23:8
نجوم
کهکشان راه شیری همچنان شرق به غرب آسمان را می‌پیماید. ساعتی پس از غروب خورشید می‌توان پدیده‌های جالبی را در آسمان مشاهده کرد. یکی از آنها صورت فلکی ذات الکرسی است که در طرف شمال شرقی قرار دارد. ستاره «اپسیلون ـ ذات الکرسی» در ابتدای این صورت فلکی واقع شده است. این صورت فلکی دارای شکل ‏w‏ است و روی راه شیری قرار دارد.‏

صورت فلکی برساووش که یکی دیگر از پدیده‌های جالب بشمار می‌رود دارای ستاره «اتا ـ برساووشی» است. همچنین در صورت فلکی برساووشی می‌توان دو خوشه باز ستاره‌ای دید که با دوربین دوچشمی به صورت دو گروه از ستاره‌ها قابل مشاهده است. خوشه غربی به نام «ان جی سی 869» یا «اچ ـ برساووشی» و خوشه شرقی به نام «ان جی سی 884» یا «کای ـ برساووشی» است و مجموع این دو را خوشه دوگانه می‌نامند. اگر با تلسکوپ‌های معمولی به این دو خوشه نگاه کنیم می‌توانیم چند ستاره زیبای آن را ببینیم.‏

صورت فلکی برساووشی شامل ستاره‌های «الغول» و «جنب برساووش» است که در نوع خود بی نظیر هستند. در این هفته می‌توان در نیمه‌های شب ابر ماژلانی کوچک را در ناحیه جنوبی آسمان مشاهده کرد. همچنین ابر ماژلانی بزرگ در ناحیه جنوب شرقی دیده می‌شود.

پدیده جالبی که در گنبد آسمان خودنمایی می‌کند، صورت فلکی آندرومدا است. ستاره‌های درخشانی در این صورت فلکی دیده می‌شوند. از همه جالب‌تر و مهم‌تر کهکشان بزرگ «ام 31» است که ستاره شناسان آن را همزاد کهکشان راه شیری می‌دانند. ام 31 با چشم غیرمسلح به صورت بیضی دیده می‌شود. این کهکشان در فاصله 3/2 میلیون سال نوری از ما قرار دارد. در ناحیه غربی آسمان و در نزدیکی ستاره نسرطایر یک سری ستاره‌های نزدیک به هم دیده می‌شوند که به نام صورت فلکی دلفین معروف هستند. صورت فلکی دجاجه با ستاره‌های غول پیکر خود مانند «دنب» به طرف غرب می‌روند.‏

آندرومدا یا «زن در زنجیر» به دلیل این که در افق پایین قرار دارد در حال حاضر به راحتی دیده می‌شود. آندرومدا از جمله اجرام دیدنی این صورت فلکی است که فقط با کمک تلسکوپ قابل مشاهده است.‏

صورت فلکی اسب بالدار یا «فرس اعظم» در این هفته در آسمان فرمانروایی می‌کند. چهارگوش این صورت فلکی در واقع تنة اسب است. ستاره درخشان این صورت فلکی به نام «اپسیلون ـ اسب» یا «فم الفرس» به معنای بینی یا دهان اسب بالدار است که ستاره‌ای الماس گون با قدر 4/2 و از نوع غول نارنجی محسوب می‌شود. در سمت بالای این ستاره به یک خوشه کروی به نام «ام ـ 15» برمی خوریم که بسیار کم نور است. ‏

در همسایگی ذات الکرسی می‌توان صورت فلکی قیفاووس را مشاهده کرد. همچنین در ناحیه بین ذات الکرسی و قیفاووس خوشه ‏M52‎‏ قرار دارد که با دوربین‌های دوچشمی به شکل یک لکه مات درخشان دیده می‌شود. خوشه دیگر ‏M103‎‏ است که در نزدیکی آن ‏NGC663‎‏ با ستاره‌های درخشنده خود قرار دارد. صورت فلکی قیفاووس دارای ستاره «موی ـ قیفاووس» یک ستاره درخشان با قدر متغیر بین 4/3 و 1/5 در این صورت فلکی است.

در اوایل شب صورت فلکی «جُدی» یا «بزغاله» دیده می‌شود. جُدی در آسمان جنوب شرقی در بالای افق دیده می‌شود. برای پیدا کردن این صورت فلکی بهترین اگر به طرف جنوب بایستیم می‌توانیم ستاره نسر طایر را در صورت فلکی عقاب سپس در بالای سرمان ستاره «فم الحوت» در صورت فلکی حوت را پیدا کنیم. حال اگر خطی را برای اتصال این دو ستاره رسم کنیم، صورت فلکی جدی در زیر این خط قرار دارد. این قسمت از آسمان منطقه‌ای تاریک بوده که قدر همه ستارگان آن 3 تا 4 است. در طرف شرقی این صورت فلکی ستاره «دنب الجیدی» و در بخش غربی ستاره‌های «نو - جَدی» و «آلفا- 1» و «آلفا- 2» دیده می‌شود. در زیر آلفا- یک و آلفا-2 ستاره بتا قرار دارد. در چند درجه شرق ـ جنوب شرقی ستاره «زتای جدی» قرار دارد. می‌توان خوشه کروی 30 ‏M‏ و در شمال ستاره «تتی جدی» و سحابی سیاره مانند 72 ‏M‏ را رصد کرد. در همین نزدیکی 73‏M‏ قرار دارد. ‏

هنگام غروب آفتاب در افق جنوب ـ جنوب غربی آسمان ستاره‌ای بزرگ و قرمز رنگ در حال ترک آسمان شب خودنمایی می‌کند که به نام «قلب العقرب» مشهور است. ستاره قلب العقرب یا «دل كژدم» یك ابرغول سرخ است كه به واسطه رنگ سرخ‌تر نسبت به سیاره سرخ بهرام (مریخ) به رقیب مریخ‎(Antares) ‎‏ مشهور است و حدود 600 سال نوری با زمین فاصله دارد.‏‎ ‎این ستاره در صورت فلکی عقرب که ظاهر آن بسیار شبیه به عقرب است قرار دارد، 3 ستاره، سر عقرب را تشکیل می‌دهند، نیش عقرب ستاره شوله یا حمه العقرب است که این ستاره در روشن‌ترین منطقه کهکشان راه شیری قرار دارد. باید توجه داشت که ستاره قلب العقرب از نظر داشتن ظاهر سرخ رنگ هنگام رصد بسیار شبیه به سیاره مریخ است. قلب العقرب از صورت فلکی عقرب در اوایل شب در نیمکر? شمالی روی خط نصف النهار می‌آید. صورت فلکی عقرب در افق جنوبی بالا می‌آید که به خوبی قابل رصد است. ‏

ستاره فم الحوت در افق جنوب شرقی تک و تنها می‌درخشد. این ستاره در صورت فلکی حوت قرار دارد.

حدود ساعت 9 شب این ستاره در عرض‌های شمال 40 درجه به خوبی دیده می‌شود. برای دیدن این ستاره، آسمان باید صاف و بدون آلودگی نوری باشد. این ستاره در طرف جنوب و جنوب شرقی واقع شده است.

صورت فلکی «دلو» نیز در طرف جنوب دیده می‌شود که در شمال شرقی صورت فلکی ذات الکرسی قرار دارد. صورت فلکی زرافه در شمال شرقی ذات الکرسی خودنمایی می‌کند. ستاره عیوق که به صورت فلکی ارابه ران تعلق دارد، کم کم در حال طلوع است.

تمامی صورت‌های فلکی تابستانی تا یک ماه دیگر جای خود را به صورت‌های فلکی پاییزی می‌دهند.‏
يکشنبه 2/7/1391 - 23:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته