• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1320روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

آبمیوه های صنعتی پاستوریزه شده و حاوی قند افزوده شده هستند و از این رو به آن اندازه که فکر می کنید، سالم نیستند.نوشیدن آبمیوه و آب سبزیجات تازه به صورت روزانه نه تنها سلامت کلی انسان را حفظ می کند، بلکه در سم زدایی و خروج سموم از بدن نیز تاثیر گذار است.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، آبمیوه و آب سبزیجات تازه یک نوشیدنی عالی برای تامین برخی از نیازهای بدن است. این نوشیدنی ها سرشار از مواد مغذی و انرژی بخش هستند. نوشیدن آبمیوه و آب سبزیجات تازه به صورت روزانه نه تنها سلامت کلی انسان را حفظ می کند، بلکه در سم زدایی و خروج سموم از بدن نیز تاثیر گذار است. افزون بر این، آنها می توانند به روند کاهش وزن کمک کنند. در ادامه برخی از بهترین ترکیب ها برای آبمیوه و سبزیجات تازه را ارائه می کنیم. شما می توانید با نسبت دو به یک با یخ آنها را تهیه کنید.

بهترین آبمیوه ها:

سیب و گلابی

کرنبری، انگور، و آلو

سیب، گلابی، و آناناس

پرتقال و گریپ فروت

سیب و هندوانه

 

بهترین آب سبزیجات:

کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، و شوید

خیار، جعفری، کرفس، و زنجبیل

کرفس، کیل (کلم پیچ)، گوجه فرنگی، سیر، و ریحان شیرین

کرفس، اسفناج، کاهو، شوید، و لیمو

اسفناج، گوجه فرنگی، سیر، زنجبیل، و فلفل کاین

 

بهترین نوشیدنی های ترکیبی:

سیب سبز، توت فرنگی، خیار، کیل (کلم پیچ)، و نعناع

بلوبری، رازبری، کلم، خیار، و نعناع

آناناس، هندوانه، انبه، فلفل دلمه ای نارنجی

آناناس، پرتقال، هندوانه، اسفناج، و فلفل کاین

پرتقال، لیمو، لیمو ترش، و زنجبیل

فواید سلامت انواع آبمیوه و آب سبزیجات تازه

ترکیب میوه ها و سبزیجات در اسموتی یا نوشیدنی هایی قدرتمند می تواند فواید سلامت بی شماری به همراه داشته باشد و تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن برای عملکردی درست را در اختیار شما قرار دهد. میوه و سبزیجات مختلف دارای ویژگی های مختلفی هستند و می توانند نتایج متفاوتی را موجب شوند. به عنوان مثال، خیار به عنوان یک پاک کننده عالی برای بدن در نظر گرفته می شود، در شرایطی که جعفری دارای ویژگی های ادرارآور خفیف است. مایع قلیایی هندوانه اسیدها را خنثی می سازد و سموم را از کلیه ها دفع می کند. اگر در پی پاکسازی کلی بدن خود از سموم هستید می توانید خیار، هندوانه، و جعفری را با مقداری زنجبیل ترکیب کرده تا یک سم‌زدای قوی شکل بگیرد.

چرا آبمیوه و آب سبزیجات طبیعی؟

نوشیدن آبمیوه های تازه و طبیعی بدن را برای مصرف غذا و کالری کمتر آماده می سازد، و به کاهش وزن کمک می کند. اگر فکر می کنید آبمیوه های صنعتی که به راحتی از فروشگاه ها قابل خریداری هستند، اثری مشابه به همراه دارند، سخت در اشتباه هستید. مواد مغذی بسیاری طی فرآیند تولید این آبمیوه ها از بین می روند و محصول نهایی به اندازه آبمیوه های طبیعی و تازه سرشار از مواد مغذی نیست.

 

افزون بر این، آبمیوه های صنعتی پاستوریزه شده و حاوی قند افزوده شده هستند و از این رو به آن اندازه که فکر می کنید، سالم نیستند. هنگامی که آبمیوه و یا آب سبزیجات را در خانه تهیه می کنید، تمام مواد مغذی و فیبرهای موجود در آنها را حفظ می کنید و بر همین اساس از فواید آنها بهره‌مند می شوید. 

شنبه 29/8/1395 - 15:40
سلامت و بهداشت جامعه

 

 خانه اوتیسم بیست روز پیش کمپینی برای حمایت از کودکان اوتیسم به راه انداخت . کمپینی برای حمایت از خانواده های اوتیسم و کودکانی که نیاز به مراقبت و آموزش دارند. دلیل ایجاد این کمپین اتمام قرارداد اجاره ساختمان خانه اوتیسم بود و طی صحبت های مسئول روابط عمومی انجمن اوتیسم مالک در ازای 2 طبقه از این ساختمان 500/1 میلیارد تومان درخواست کرده است ، حالا جمعی از بازیگران و هنرمندان و ورزشکاران با انتشار پست های مشترک در اینستاگرام نوشته اند: تا کنون 1 میلیارد و صد میلیون تومان برای خرید خانه اوتیسم جمع شده است.

 

 

 

خبرنگار جام جم آنلاین این موضوع را با سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران در میان گذاشت و با او به گفت و گو پرداخت .

وی در ابتدا صحبتش با تشکر و قدردانی ویژه از تمام ملت ایران بخصوص هنرمندان و ورزشکاران گفت: در روز های آینده قرار است یک نشست خبری وسیعی متشکل از تمام خبرگزاری ها و رسانه برگزار کنیم و در رابطه با شفاف سازی این دستاورد مردمی به طور کامل توضیح دهیم ، این نشست با مدیریت آقای اشکان خطیبی ، اعضای انجمن ، سفیران اوتیسم ، نائب رئیس و مدیرعامل برگزار شود.

 

وی در ادامه افزود : تمام مبلغ جمع آوری شده جز در راه خرید این 2 طبقه به هیچ وجه در مقاصد دیگر خرج نمی شود همچنین همان طور که می دانید مبلغ نهایی این 2 ملک که 1.5 میلیارد تومان است هنوز کاملا نشده و لازم به ذکر است این کمپین هنوز ادامه دارد و ما همچنان نیازمند کمک های مالی خیرین هستیم . برنامه انجمن این است که یک چک یک ماهه به مالک بدهد و در این فرصت یک ماهه امیدوار است مابقی این پول جمع گردد و تقاضای انجمن از وزارت بهداشت ، سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش، شورای شهرها، مجلس، سازمان های بیمه، وزارت رفاه، ناجا و بسیاری از سازمانها و ارگانهای دیگر این است که کمی با انجمن های مردم نهاد همکاری کنند .

در گفت و گویی که جام جم انلاین چند روز پیش با دکتر سید محمد هادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت انجام داد، او به خبرنگار جام جم آنلاین گفت :وزارت بهداشت اعتباری بر کمک مالی و تملک مکان به سازمان های مردم نهاد ندارد اگر مجلس و دولت برای این کار اعتباری را در اختیار ما بگذارد ما با کمال میل برای سازمان های مردم نهاد مکان و بودجه ای را اختصاص خواهیم داد تا به صورت گسترده بتوانند به فعالیت های خود ادامه دهند متاسفانه این امکان و اعتبار در اختیار ما نیست .

صحبت های دکتر ایازی را با مدیرعامل انجمن اوتیسم کشور در میان گذاشتیم و او پاسخ داد : انجمن این موضوع را پذیرفته است اما در رابطه با مشکلات دیگر کودکان اوتیسمی مانند کمبود دارو ، آموزش های ناکافی که در ادامه توضیح کامل خواهم داد و جز دستور کار وزارت بهداشت ، آموزش و پرورش ، بهزیستی و... است چرا این ارگان های دولتی کاری انجام نمی دهند و همکاری نمی کنند ؟

غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران در رابطه با تقاضاهای انجمن از وزارت بهداشت، بهزیستی ، بیمه و... گفت : حداقل درخواست انجمن از وزارت بهداشت یک جایگاه مناسب برای این بیماری است ، درست است که اوتیسم یک بیماری خاص محسوب نمی شود اما تعداد کودکان مبتلا به آن کم نیستند و این آمار رو به افزایش است و چه خوب می شود وزارت بهداشت مانند بیماری های دیگری مثل ام اس ، هموفیلی و... یک سبد حمایتی دارو در اختیار این کودکان قرار دهد .علاوه بر آن در سبد 2 الی 3 میلیونی این کودکان حداقل 500هزار تومان در ماه صرف هزینه های دارویی می شود چرا که داروهای این بچه ها تحت نظر بیمه قرارندارد و همچنین به دلیل این که اکثر داروها متابولیک و ایرانی هستند و برای جلوگیری از حملاتی مانند تشنج به کار می رود، نسخه ایرانی آنها نمی تواند جلوی این حملات را بگیرد.

غفاری افزود : مراکز بهداشتی و درمانی هیچ اطلاعات در رابطه با اوتیسم ندارند ، صد درصد این بچه ها دچار بیماری هایی مانند سرما خوردگی ، دندان درد ، آپاندیس و ... می شود حداقل کاری که وزارت بهداشت می تواند برای این کودکان انجام دهد این است که با مشارکت خود در مراکز بهداشتی برنامه های آموزشی مربوط به کودکان اوتیسمی را فراهم کنند . همچنین درخواست ما به آموزش و پرورش این است که اجازه دهد ما به مدارس و انجمن اولیاء و مربیان ورود کنیم تا آموزش های لازم و طرز برخورد و نگهداری این کودکان را به آنها آموزش دهیم بالاخره نگاه مردم و جامعه به کودکان اوتیسمی متفاوت است.

گذشته از تمام مشکلات کودکان اوتیسمی بالاخره پس از کش و قوس های فراوان کار مثبتی که شروع شده بود در حال به سرانجام رسیدن است البته باید منتظر ماند و دید این دستاوردهای مردمی در نهایت چقدر به حل مشکلات جامعه کودکان اوتیسمی منجر خواهد شد و البته دستگاه های مسئول ازجمله وزارت بهداشت چه اقدامات موثری در موضوعات مشابه خواهند داشت.

 

بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین

 

شنبه 29/8/1395 - 15:38
سلامت و بهداشت جامعه

برخی نکات در جوان ماندن پوست اهمیت زیادی دارد اما معمولاً متخصصان در هنگام مراجعه به آنها اشاره‌ای به این موضوعات نمی‌کنند.

 

 

 

ه گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامانه ، دکتر محمد علی نیلفروش زاده به ۱۰ موضوعی اشاره کرد که معمولاً متخصصان پوست با وجود اهمیتی که دارد در مورد آن صحبت نمی‌کنند.

۱- چه حالتی می‌خوابید؟


خوابیدن به پهلو یا روی شکم باعث ایجاد چین و چروک بر روی یک سمت صورت می‌شود. بهترین حالت خوابیدن، به پشت است. ممکن است به خروپف بیافتید اما جوان‌تر می‌مانید.


۲- آیا ریزش مو دارید؟


اگر شما خانمی هستید که دچار ریزش مو است از ماینوکسیدل مردانه ۵ درصد استفاده کنید. نوع زنانه آن فقط ۲ درصد است.

۳-از کرم‌های ضدپیری معمولی استفاده کنید.


مواد تشکیل دهنده این مواد در همه یکسان است فقط در برندهای معروف شما باید ۴ تا ۱۰ برابر یک برند معمولی هزینه پرداخت کنید و این مقرون بصرفه نیست.

۴- آینه بزرگنمای خودرا دوربیاندازید.


این مدل از آینه‌ها باعث می‌شود شما جوش‌های صورت خود را ببینید و سعی در فشار دادن آنها کنید که این موضوع بدترین اتفاق برای پوست است. اگر شما جوشی در صورت خود می‌بینید خود را از دست زدن به آن منع کنید.

۵- بدون آرایش به پزشک مراجعه کنید!


بدون آرایش و بدون لاک به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا پزشک بتواند بخوبی تمام قسمت‌های پوست شمارا معاینه کند. سرطان پوست می‌تواند درزیر ناخن، زیر بغل، بین انگشتان پا یا جاهای دیگری باشد که از دید دور است.

۶- برای شادابی پوست تنها آب خوردن کافی نیست!


خوردن ۸ لیوان آب در روز صرفاً باعث مرطوب ماندن پوست شما نمی‌شود بلکه محیطی که شما در آن حضور دارید نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. اگرشما درمحیطی گرم و خشک هستید، خوردن آب فراوان باعث نمی‌شود خشکی پوست شما ازبین برود یا بلعکس اگر درمحیطی مرطوب مانند هاوایی هستید آب بنوشید یا نه، پوست شما مرطوب می‌ماند.

۷-رژیم غذایی پیرتان می‌کند


رژیم‌های غذایی، تناسب اندام شما را حفظ می‌کند اما هیچگاه شما را جوان‌تر نمی‌کند. افراد لاغر یا ورزشکار بالای ۴۰ سال بدلیل وجود کمتر چربی در زیر پوست خود نسبت به افراد هم سن خود که دچار اضافه وزن هستند پیرتر دیده می‌شوند.

۸- شکاف بین انگشتان پا را نادیده نگیرید!


بیشتر افراد از اینکه این اتفاق برایشان می‌افتد ناراحت هستند. این ترک یا شکاف بدلیل حضور نوعی قارچ ایجاد می‌شود و برای برطرف کردن یا پیشگیری از این قضیه باید از پودرهای ضد قارچ در کفش و جوراب خود استفاده کنند.

۹- با دست آلوده به توالت نروید


برای جلوگیری از آلرژی‌های پوستی در نواحی تناسلی یا دیگر نقاط حساس بدن حتماً قبل از رفتن به دستشویی دست‌های خودرا به خوبی بشویید.

۱۰- اصلاح روزانه؛ خوب است یا بد؟!

 

اصلاح روزانه باعث می‌شود موهای زاید برای رشد خود دچار مشکل شوند و به داخل پوست برگردند و شما را دچار معضل کنند بنابراین برای اصلاح اجازه دهید کمی موهای شما رشد کند. 

چهارشنبه 26/8/1395 - 14:11
سلامت و بهداشت جامعه


استفاده از میوه ها و سبزیجات، دمنوش و بخور گیاهان دارویی در روند جوانسازی و رطوبت رسانی پوست تاثیر چشمگیری دارد.
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، حیدر عظمایی پژوهشگر طب سنتی گفت: برای جوانسازی و پیشگیری از ایجاد چین و چروک حفظ رطوبت پوست ضروری است.


وی اظهار داشت: در پوست هایی که از رطوبت کافی برخوردار نیستند باید با آب رسانی مناسب به سلول های پوست به فرآیند ترمیم و بازسازی آن کمک کرد.


عظمایی با تاکید بر اینکه رفع تجمع چربی بیش از حد در پوست در ایجاد طراوت پوست موثر است، بیان کرد: تابش آفتاب به خاطر اشعه ماورای بنفش موجب تحریک پوست و تجمع چربی زیاد بر سطح پوست می شود.


این پژوهشگر طب سنتی عنوان کرد: در برخی مشاغل مانند افرادی که با شوینده های اسیدی حساسیت‌زا سر و کار دارند یا کسانی که با سنگ و خاک مجاورت دارند احتمال بروز آلرژی های پوستی افزایش پیدا می کند.


وی تصریح کرد: در حفظ زیبایی پوست مسئله پیشگیری و مراقبت حائز اهمیت است که استفاده از کرم های ضدآفتاب و مرطوب کننده های متناسب با نوع پوست در ایجاد لطافت و شادابی آن تاثیر چشمگیری دارد.


عظمایی تاکید کرد: به طور کلی برای انجام پاکسازی پوست باید از شوینده های مجاز و مناسب که چربی های زائد را از روی پوست رفع می کنند استفاده کرد تا پوست بتواند روند ترمیم و بازسازی را به خوبی انجام دهد.

این پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: افرادی که دارای طبع مرطوب هستند معمولا در معرض مشکلات پوستی نیستند و بیشتر افراد دارای طبع گرم و خشک، سرد و خشک دچار مشکلات پوستی می شوند، همچنین در افراد دارای طبع صفراوی خشکی پوست بیشتر مشاهده می شود‌.


وی تاکید کرد: افراد باید از استعمال دخانیات، مصرف غذاهای صفرا ساز مانند ادویه جات، شکلات، غذاهای سرخ کردنی و فست فودها برای داشتن پوست سالم پرهیز کنند.


عظمایی با بیان اینکه پاکسازی کبد، روده و کلیه ها در ایجاد شادابی و سلامت پوست حائز اهمیت است، اظهار داشت: مصرف آب انار، جوشانده عناب و انواع میوه ها و سبزیجات تازه در ایجاد سلامت پوست بسیار اهمیت دارد.


این پژوهشگر طب سنتی اذعان کرد: مصرف عرق شاتره، کاسنی، خارشتر، خارخاسک و کیالک 3 استکان در روز، نیم ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از صرف غذا به همراه یک قاشق چای خوری سکنجبین موجب پاکسازی سیستم خونرسانی می شود.


وی گفت: لایه برداری آرد باقالا، آرد عدس به همراه کمی کف دریا، سدر ، بابونه، ماست و لیمو ترش به عنوان ماسک به مدت 20 تا 30 دقیقه بر روی پوست برای سلامت آن توصیه می شود، لازم به ذکر است که در پوست های چرب، سرکه و در پوست های خشک شیر به جای آن استفاده شود.


عظمایی با بیان اینکه استفاده از روغن گل راعی، روغن گل مغربی، روغن بابونه و روغن بادام شیرین در پوست های خشک سبب آب رسانی و لطافت آن می شود، تصریح کرد: خوردن میوه هایی مثل سیب، لیموترش، آناناس، شلیل، لیمو شیرین، کاهو و خیار موجب پاکسازی خون و طراوت پوست می شود.


این پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: استفاده از ماسک کدو، خیار و پوست موز تاثیر زیادی در رطوبت رسانی و جوان سازی پوست دارد‌.


وی ادامه داد: استفاده از ماسک گوجه فرنگی سالم و رسیده بر روی پوست می تواند به لایه برداری و رفع چین و چروک صورت و پاکسازی آن کمک کند.

عظمایی عنوان کرد: استفاده از ژل آلوئه ورا به دلیل خواص فراوانی که در جوانسازی پوست و از بین بردن جای جوش دارد 10 تا 15 دقیقه بر روی پوست سبب آب رسانی سریع و ترمیم کنندگی پوست و عوارض ناشی از آفتاب سوختگی می شود.


این پژوهشگر طب سنتی اظهار داشت: بخور بابونه، گل بنفشه و تخم گیشنیز در پاکسازی پوست تاثیر چشمگیری دارد، همچنین در پوست های دارای جوش های عفونی بخور بابونه، پونه و تخم گیشنیز بسیار موثر است.


وی بیان کرد: مدت زمان انجام بخور باید 10 تا 15 دقیقه و یک روز در میان صورت بگیرد، استفاده زیاد از بخور سبب خروج چربی زیر پوست و از بین رفتن رطوبت پوست می شود.

 

عظمایی یادآور شد: استفاده از ترکیب صدر و بابونه به همراه سرکه یا گلاب به عنوان ماسک برای از بین بردن جوش های سر سیاه تاثیر چشمگیری دارد. 
چهارشنبه 26/8/1395 - 13:19
سلامت و بهداشت جامعه

25هزار تماس در ماه، میانگین تعداد تماس‌هایی است که با خط ملی اعتیاد گرفته می‌شود؛ سامانه‌ای با شماره09628 که حدود هشت سال است پلی شده میان مشاوران سازمان بهزیستی و آنها که از اعتیاد آسیب دیده‌اند یا احساس می‌کنند در معرض خطر این آسیب اجتماعی قرار دارند. به همین دلیل به دنبال اطلاعات درست می‌گردند. بیشتر افرادی که با این سامانه تماس می‌گیرند زنانی هستند که نگران همسرشان هستند یا می‌ترسند کودک‌شان گرفتار اعتیاد شود.

 

 

 

 

در این گفت‌وگو ماریت قازاریان، رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد معاونت پیشگیری بهزیستی و مسئول خط ملی اعتیاد از تماس‌هایی می‌گوید که با این سامانه گرفته می‌شود؛ تماس‌هایی که می‌شود آنها را صدای شکستن خانواده دانست.

موضوع بیشترین تماس‌هایی که با خط ملی اعتیاد گرفته می‌شود چیست؟

 

تماس‌هایی که با این خط گرفته می‌شود کلکسیونی از مشکلات حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد است. تماس‌های متنوعی از تمام روستاها، شهرها و استان‌های کشور به این مرکز وصل می‌شود، چون متمرکز است.

افرادی که تماس می‌گیرند بیشتر درباره چه نوع مواد مخدری کنجکاوند؟

می‌شود گفت درباره همه نوع مواد مخدری می‌پرسند. اما براساس آنچه در جامعه اتفاق می‌افتد سوال‌ها نیز تغییر می‌کند، مثلا اگر رسانه‌ها مدتی درباره نوع بخصوصی از مخدر هشدار بدهند مردم نیز درباره آن تماس می‌گیرند.

دغدغه این روزهای تماس‌گیرندگان با خط ملی اعتیاد از چه جنسی است‌؟

خیلی دقیق نمی‌توان گفت، چون متعدد و متنوع است، اما درباره مواد محرک مثل شیشه یا ماری جوانا و حشیش تماس‌های بیشتری با ما گرفته می‌شود، اما از این نمی‌شود نتیجه گرفت که درباره مواد دیگری نمی‌پرسند. اما اگر نام مواد جدیدی شایع شود شاید حدود 700 تماس در روز درباره این مواد با خط ملی اعتیاد گرفته شود.

روزانه چند نفر با خط ملی اعتیاد تماس می‌گیرند؟

به شکل میانگین در طول ماه بین 20 تا 25 هزار تماس با خط ملی اعتیاد گرفته می‌شود.

بالا رفتن تماس با خط ملی اعتیاد به چه چیزهایی بستگی دارد؟

شاید به مطرح شدن مسائل در رسانه‌ها مربوط است، برای نمونه اگر کارشناس یا مسئولان درباره نوعی از مواد مخدر و اثرات سوء آن صحبت کنند، تماس‌ها با خط ملی اعتیاد نیز بیشتر می‌شود.

آنها که دغدغه درمان دارند به چه چیزی نیاز دارند؟

می‌پرسند برای درمان کجا برویم یا یکی از سوال‌هایی که زیاد مطرح می‌شود این است فردی که به درمان نیاز دارد را چطور می‌توان تشویق به درمان کرد. علاوه بر این درباره اتفاقات خشونت‌آمیزی که در خانواده اتفاق می‌افتد نیز از ما می‌پرسند، مثلا پدر و مادرانی که جوانان پرخاشگر دارند.

اما رسیدگی به این موارد وظیفه خط ملی اعتیاد نیست.

درست است. به همین علت ما از آنها می‌خواهیم با 110 تماس بگیرند.

افرادی که با خط ملی اعتیاد تماس می‌گیرند بیشتر در چه گروه سنی قرار دارند؟

میانگین سن تماس‌گیرندگان حدود 30 تا 35 سال است،اما افرادی با سن‌های کمتر و بیشتر نیز داریم. کم سن و سال‌ها معمولا بین 20 تا 30 سال دارند.

نوع سوال‌های آنها چقدر با یکدیگر متفاوت است؟ جوانان بیشتر درباره چه سوال می‌کنند؟

جوانان درباره خود مواد، عوارض، عواقب و نشانه‌های مصرف می‌پرسند.

میانسال‌ها چطور؟

آنها درباره همسرشان می‌پرسند.

آنها گروهی هستند که بیشترین تماس را با خط ملی اعتیاد برقرار می‌کنند؟

بیشترین افرادی که تماس می‌گیرند خانم‌هایی هستند که نگران همسر یا کودک و خانواده‌‌هایشان هستند. این نشان می‌دهد خانواده بیشتر درگیر مشکل اعتیاد است به همین علت باید به ساختار خانواده توجه بیشتری کرد.

افراد سالخورده چه پرسش‌هایی دارند؟

سالمند زیاد نداریم، یعنی آمارشان زیاد قابل توجه نیست؛ برای نمونه آنها می‌پرسند آیا مصرف برخی مواد برای درمان فشار خون یا کمردرد خوب است؟ درواقع آنها بیشتر به دنبال تایید برخی ادعاها هستند.

این مساله به رواج باورهای نادرست درباره مصرف مواد مخدر در جامعه مربوط می‌شود. افرادی که با خط ملی اعتیاد تماس می‌گیرند درباره چه باورهای اشتباه دیگری سوال می‌کنند؟

مثلا هستند افرادی که می‌پرسند مصرف مواد مخدر برای درمان ناتوانی جنسی مناسب است یا نه. اما نمی‌شود گفت اینها اولویت ماست. کلکسیونی از سوال‌ها مطرح می‌شود. علاوه بر این مردم مطرح می‌کنند مصرف تفننی در آخر هفته خطرناک است یا نه. برخی نیز اطلاع درستی از خدماتی که برای درمان اعتیاد ارائه می‌شود ندارند؛ مثلا می‌پرسند چرا نتیجه نمی‌گیرند‌. در واقع می‌شود گفت اطلاعات مردم دراین حوزه مناسب نیست.

به تماس قابل توجه بانوان اشاره کردید. آیا از این مساله می‌توان نتیجه گرفت اعتیاد جدی‌تر از گذشته زنان را تهدید می‌کند؟

بیشتر خانم‌ها نگران اعتیاد اعضای خانواده خود هستند و می‌خواهند مانع اعتیاد فرزندان‌شان شوند. در واقع میان تماس‌گیرندگانی که مصرف‌کننده هستند تعداد آقایان بیشتر است. تعداد خانم‌هایی که اعتیاد دارند و با ما تماس می‌گیرند در چند سال گذشته تغییر قابل توجهی نکرده است، اما باید توجه داشت خط ملی اعتیاد یکی از خدماتی است که در حوزه درمان و پیشگیری از اعتیاد در کشور ارائه می‌شود.

سوال درباره شیشه هنوز جزو بیشترین سوال‌های تماس‌گیرندگان است؟

سوال‌های زیادی درباره شیشه مطرح می‌شود، اما نمی‌توان گفت همه تماس‌گیرندگان مصرف‌کننده شیشه هستند. شاید خیلی‌ها درباره شیشه اطلاعاتی به دست آورده‌اند و نگران هستند.

در مدت حدود هشت سالی که از افتتاح خط ملی اعتیاد می‌گذرد چه تغییراتی در تماس احساس می‌کنید؟

تعداد تماس‌ها زیاد شده و پشت خطی‌های ما کاهش یافته است.

این موارد به تجهیزات و تلاش‌های شما و همکارانتان مربوط می‌شود. سوال اینجاست که چه تغییراتی در مشکلات تماس‌گیرندگان اتفاق افتاده؟

تا مدتی پیش سوال‌ها درباره حوزه پیشگیری کمتر بود، یعنی آدم‌های سالمی که نگران اعتیاد بودند کمتر تماس می‌گرفتند. الان سوال‌های پیشگیری بیشتر شده مثلا قبلا افراد از کارشناسان ما می‌خواستند مرکز درمان معرفی کنند، اما اکنون مردم با مقوله پیشگیری آشناتر شده‌اند.

برای نمونه برخی مدیران مدارس تماس می‌گیرند و به دنبال اطلاعات مناسبی از اعتیاد و مواد مخدر و محرک هستند و از ما می‌خواهند به آنها کتاب معرفی کنیم. اما چند سال قبل چنین کمبود‌هایی احساس نمی‌شد، چون این مسائل دغدغه مردم نبود.

آیا دانش‌آموزان نیز با خط ملی اعتیاد تماس می‌گیرند؟

آمار تماس آنها قابل ملاحظه نیست، یعنی می‌شود گفت تماس دانش‌آموزی نداریم.

کم سن و سال‌ترین تماس گیرنده خط ملی اعتیاد که بوده است؟

در یک سال اخیر فقط یک مورد داشته‌ایم که پسر 14 ساله‌ای تماس گرفته و نگران اعتیاد پدرش بود.

آمار تماس دانشجویان با خط ملی اعتیاد زیاد است؟

تماس دانشجویی داریم، اما به این معنی نیست که سن همه آنها حدود 20 سال است، چون دانشجویان میانسال نیز داریم.

آنها چه دغدغه‌هایی دارند؟

دانشجویان نیز بیشتر درباره عوارض مصرف مواد مخدر می‌پرسند. برخی می‌خواهند بدانند اگر برای شب امتحان ریتالین بخورند تمرکزشان زیاد می‌شود یا نه؟ در چنین مواقعی مشاوران ما به آنها توضیح می‌دهند مصرف چنین داروهایی چه عواقبی برای آنها دارد.

آیا در فصل امتحانات چنین پرسش‌هایی بیشتر مطرح می‌شود؟

درست است در زمان نزدیک امتحانات بیشتر از ما در این باره می‌پرسند، آنها چیزهایی شنیده‌اند و می‌خواهند مطمئن شوند، اما ما اطلاعات درست را در اختیار آنها می‌گذاریم.

باور نادرست دیگری وجود دارد که شیشه باعث لاغری می‌شود. آیا دراین باره نیز از خط ملی اعتیاد سوال می‌کنند؟

به شکل مستقیم نمی‌پرسند.

شایع‌ترین باور اشتباهی که میان مردم وجود دارد، چیست؟

اثرات مصرف تفننی بیشترین چیزی است که تماس‌گیرندگان می‌پرسند؛ اما خیلی از سوال‌هایی که افراد مطرح می‌کنند به دلیل باور نادرست اطلاعات کم آنهاست.

سیر تحول مصرف مواد از سنتی به محرک نیز در تماس‌های شما مشهود است؟

این که بتازگی سوال‌ها بیشتر درباره مواد محرک است، این ماجرا را تایید می‌کند، چون تا چندسال پیش اصلا سوالی درباره شیشه مطرح نمی‌شد. قبلا سوال درباره مصرف تریاک زیاد بود، اما اکنون درباره محرک و داروهایی مانند ترامادول بیشتر شده است.

برخی شهروندان ازاین گلایه دارند که هنگام تماس با خط ملی اعتیاد، زمان زیادی پشت خط می‌مانند.

خیلی این انتقاد را نشنیده‌ایم. ما باید به مشکلات افراد توجه کنیم. اکنون در مطب پزشکان نیز افراد معطل می‌شوند.

به نظرشما آیا تعداد خطوط تلفن یا تعداد مشاوران شما با نیاز جامعه تناسب دارد؟

خدمات ما باید گسترش پیدا کند، هرچند اکنون نیز درحال گسترش زیرساخت‌های خود هستیم، اما این روند زمانبراست و به اعتبار و تجهیزات مناسبی نیاز است. اما تلاش می‌کنیم مردم کمتر پشت خط بمانند.

به شکل میانگین، افراد چقدر پشت خط منتظر می‌مانند؟

میانگین صف انتظار در خط ملی اعتیاد در طول ماه یک تا دو دقیقه است.

مشاوران شما برای هر تماس‌گیرنده چقدر زمان می‌گذارند؟

میانگین تماس تلفنی حدود هفت دقیقه است. اما اگر تماس‌گیرنده در معرض خطر باشد تا یک ساعت نیز برای مشاوره با او وقت داده می‌شود.

از کدام استان‌ها بیشتر با این سامانه تماس گرفته می‌شود؟

از همه استان‌ها با خط ملی اعتیاد تماس گرفته می‌شود و نمی‌توان آمار دقیقی دراین باره داد، چون هر ماه تغییر می‌کند.

با شماره 09628 مشاوره رایگان بگیرید

مشاوران و مددکاران خط ملی اعتیاد هر روز از ساعت 8 صبح تا 8 شب آماده‌اند به افرادی که در خصوص اعتیاد نیاز به مشاوره دارند، خدمات رایگان ارائه کنند. پس چنانچه نیاز به مشاوره داشتید می‌توانید براحتی مشکلاتتان را با مشاوران بهزیستی درمیان بگذارید. فقط به یاد داشته باشید بیشترین تماس‌ها با خط ملی اعتیاد بین ساعات 10 تا 11 صبح و 16 تا 20 گرفته می‌شود؛ بنابراین اگر در ساعات غیر پیک تماس بگیرید می‌توانید راحت‌تر از نظرات مشاوران این سامانه بهره ببرید.

 

مهدی آیینی

جامعه 

دوشنبه 24/8/1395 - 14:58
سلامت و بهداشت جامعه

آگاهی‌های جامعه را می‌توان به آگاهی‌های کاذب و حقیقی تقسیم کرد و این تقسیم‌بندی را به همه سطوح زندگی اجتماعی تعمیم داد.

 

 

 دارندگان آگاهی‌های کاذب کسانی هستند که عمده دانسته‌هایشان به مسائل حاشیه‌ای زندگی مربوط است و دارندگان آگاهی‌های حقیقی کسانی هستند که برخلاف گروه اول به مسائل اساسی زندگی و هرآنچه به سرنوشت خود و اطرافیانشان و حتی حال و آینده‌شان مربوط است، توجه دارند.

به این ترتیب گروه اول که صاحبان آگاهی‌های کاذب‌اند، همان کسانی هستند که در دام فریبکاران و باندهای اغفال می‌افتند و سرنوشت‌های عبرت‌آمیزی پیدا می‌کنند.

این آگاهی کاذب سال‌هاست که در جامعه ما در قالب آرایش‌های مختلف بانوان ظاهر شده و به فرهنگی عجیب مبدل گشته و آنچنان شیوع پیدا کرده که حتی دختربچه‌ها را نیز دربر گرفته و به پسران جوان هم سرایت کرده است.

طبیعی است در جامعه‌ای با این فضای عمومی، آرایشگاه‌ها به عنوان گروهی مرجع و مورد اعتماد از سوی مردم انتخاب می‌شوند و می‌توانند از رهگذر این اعتماد عمومی و تقاضای اجتماعی به سودهای آنچنانی نیز دست یابند یا حتی برخی‌هایشان از مسیر درست منحرف شده و باندهای خلافکار را سازماندهی کنند.

اما این‌که چرا با وجود اتفاقاتی که تاکنون رخ داده، سوءاستفاده‌هایی که صورت گرفته و دام‌های فریبی که پهن شده باز هم عده‌ای از زنان و دختران به برخی آرایشگاه‌ها که خدمات خارج از عرف ارائه و تقاضاهای بی‌قاعده‌ای را مطرح می‌کنند، اعتماد می‌کنند جای تامل دارد، درست مثل این‌که همگان از مضرات قلیان و مواد مخدر باخبرند، ولی همچنان عده‌ای به این سمت کشیده می‌شوند.

بی‌شک یکی از دلایل رونق کار آرایشگاه‌ها که در واقع ارائه‌کننده خدمات زیبایی جسم هستند را می‌توان در فرهنگ مادی‌گرا، دنیاطلب و هویت جسم‌گرای ما جست‌وجو کرد.

هرگاه در جامعه‌ای جریان معنویت‌گرا ضعیف شود و در عوض جریان مادی‌گرا قوت بگیرد، افراد برای کسب تشخص و مورد توجه قرار گرفتن به کالاها و خدمات زیبایی اقبال بیش از حد نشان می‌دهند و در این اثنا، ارائه‌کنندگان این خدمات، هم جیب خود را پر می‌کنند و هم گاه پا کج می‌گذارند و به اغفال مسحورشدگان فرهنگ جسم‌گرا مشغول می‌شوند.

دکتر بهروز مرادی - جامعه شناس و استاد دانشگاه

دوشنبه 24/8/1395 - 14:55
سلامت و بهداشت جامعه

درزندگی روزمره وقتی با دیگران وارد صحبت نمی شویم با حالات مختلف بدن خود با آن ها ارتباط برقرار می کنیم. نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد که زبان بدن می تواند گویاتر از کلمات، منظور و احساس را منتقل کند. احساساتی که در طول مذاکرات از اهمیت خاصی برخوردار هستند.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان ، ما در زندگی روزمره ی خود مدام در حال مذاکره هستیم. طرف مذاکره می تواند رییس، همکار، کارکنان یا مشتریان ما باشند. حتی این مذاکرات در فضای خانه هم وجود دارد و بارها پیش آمده است که با خانواده ی خود بر سر آنچه می خواهیم وارد گفتگو می شویم. برقراری یک مذاکره ی موفق، مهارتی است که با تمرین تکنیک های مختلف می توان به آن دست پیدا کرد.

در زاویه ی 45 درجه قرار بگیرید

وقتی در حالت رو در رو و مستقیم هستید، ناخودآگاه نوعی احساس تقابل بین شما و طرف مقابل ایجاد می شود. چنانچه خواهان یک مذاکره ی ساده باشید این وضعیت مشکل آفرین می شود. یکی از ساده ترین راه حل ها این است که بدن خود را در زاویه ای 45 درجه قرار دهید. چه در حالت ایستاده یا نشسته هستید، شانه های خود را کمی به عقب بکشید.

مستقیم نگاه کنید

در یک جلسه ی داخل اتاق، به چشم هیچ کس خیره نگاه نکنید. استفاده از صندلی های گردان کمک می کند که حالت بدنی خود را راحت تر تغییر دهید و در وضعیت نگاه کردن مستقیم قرار نگیرید.

آینه حرکات بدن طرف مقابل هماهنگ شوید

نتایج یک بررسی نشان داده است که تشابه حالت فیزیکی بدن باعث ایجاد احساس راحتی در بین افراد می شود و فضای توافق را ساده تر می کند. البته در استفاده از این تکنیک باید دقت لازم را داشته باشید وگرنه اثر معکوس خواهد داشت! افراد هنگام صحبت با شما بارها حالت بدنی خود را تغییر می دهند. پس از تغییر حالت آن ها کمی صبر کنید و بعد ماهرانه وضعیت بدن خود را مانند آن ها تغییر دهید.

سرعت صحبت کردن را تنظیم کنید

معمولا افرادی که سریع تر فکر می کنند، سریع هم صحبت می کنند. آن ها جزئیات زیادی در ذهن خود دارند که می خواهند آن را به دیگران انتقال دهند. گاهی اوقات هم ممکن است که افراد به دلایلی مانند استرس یا دیگر موارد نتوانند با سرعت شما صحبت کنند.
بعضی مواقع سریع تر صحبت کردن شما باعث می شود که فرد مقابل نتواند اطلاعاتی را که به او می دهید درست پردازش کند. از این رو لازم است که ابتدا صحبت کردن افراد را گوش دهید و سرعت خود را با آن ها هماهنگ کنید.

خمیده بودن علامت بی َاحترامی َست

این علامت می َگوید که خسته هستید و علاقه ای به جایی که در آن هستید ندارید. شما هرگز به رییس َتان نمی َگویید: « نمی َفهمم چرا مجبورم به تو گوش بدهم »، اما اگر خمیده باشید، مجبور نیستید بگویید.


بدن َتان آن را برای َتان بازگو می َکند، با صدایی بلند و به وضوح. از سوی دیگر، خمیده َبودن در نتیجه متلاشی َشدن بدن َتان ایجاد می َشود و فضای کمتری اشغال می َکند و قدرت کمتری منعکس می َکند.حفظ حالتی خوب حکم بر احترام می َدهد و مشارکت هر دو طرف بحث را بالا می َبرد.

ساعت را فراموش کنید

نگاه به ساعت وقتی که با کسی صحبت می َکنید علامتی واضح از بی َاحترامی و غرور است. این حرکت حامل این پیام است که کارهایی بهتر از صحبت کردن با فردی که با او هستید برای انجام دارید و نگران از دست دادن آن َهاهستید.

روی خود را از دیگران برگردانید

سعی کنید به سمت فردی که در حال صحبت است رو کنید و کمی خود را خم کنید گویی که به صحبت َهای آنان گوش فرا می َدهید. این برای فردی که صحبت می َکند نشانه این است که همه توجه و تمرکز شما را به خود معطوف کرده َاند.

اینجا مدرسه نیست، دست به سینه ننشینید

دست به سینه یا پاهای روی هم انداخته، تا حدودی موانع فیزیکی هستند که نشان می َدهند شما پذیرای گفته َهای فرد مقابل نیستید. حتی اگر لبخند بزنید، ممکن است شخص مقابل حس غر زدن دریافت کند. حتی اگر دست به سینه نشستن احساس راحتی بیشتری می َدهد، تا حد امکان در مقابل انجام چنین کاری مقاومت کنید.

بسته نباشید

دست ها و پاهای تان را ضربدری نگذارید، به عبارتی دست به سینه ننشینید و پاهای تان را روی هم نیندازید. بله، دست به سینه نشستن راحت تر است ولی حالت دفاعی به خود می گیرید. به علاوه، این کاری است که خانم ها خیلی انجام می دهند.
وقتی دست به سینه می نشینید و پاهای تان را روی هم می اندازید، جمع می شوید که متضاد حالت داشتن قدرت زیاد است. تستوسترون شما به طور خودکار کاهش می یابد و کورتیزون شما سریعا افزایش می یابد.

دست تان را حرکت دهید

دست های تان را حرکت دهید. بخش بروکا در مغز که به تولید گفتار کمک می کند، وقتی حرف می زنیم و با دست های مان حرکت هایی انجام می دهیم، فعال است. این خبر عالی برای کسانی است که وقتی حرف می زنند از دست های شان استفاده می کنند. این کار در اصل به شما کمک می کند تفکرات واضح تری را شکل دهید.

ناهماهنگی بین کلمات و علایم صورت شما

ناهماهنگی بین کلمات َتان و علایم صورت َتان باعث می َشود افراد احساس کنند که چیزی درست نیست و به تدریج شک خواهند کرد که شما سعی دارید آنان را گول بزنید؛ حتی اگر دلیل یا چگونگی آن را ندانند. برای مثال، یک لبخند عصبی در حالیکه پیشنهادی را در یک مذاکره رد می َکنید به گرفتن آن چیزی که می َخواهید به شما کمک نخواهد کرد.

موهای پریشان نشانه چیست!

بی قراری و مرتب َکردن موهای َتان علامت این است که شما نگران هستید یا انرژی زیادی دارید، اعتماد به نفس دارید یا حواس َتان پرت است. ممکن است افراد شما را به عنوان فردی بشناسند که بسیار زیاد به ظاهر خود اهمیت می َدهد و توجه زیادی به حرفه خود ندارد.

با اقتدار دست بدهید

سست دست دادن علامت این است که شما قدرت و اعتماد به نفس ندارید، در حالیکه دست دادن بسیار قدرتمند را می َتوان تهاجمی و تلاش برای غلبه تلقی کرد که به همان اندازه بد است. دست دادن خود را با افراد و موقعیت َها سازگار کنید، اما اطمینان حاصل کنید که همیشه محکم دست بدهید.

نچسبید

نزدیک شدن بسیار. اگر خیلی به کسی نزدیک شوید، علامت این است که برای حریم شخصی و درک آن احترام قائل نیستید. این می َتواند باعث ناراحتی افراد شود.

نکته آخر

اجتناب از این اشتباهات زبان بدن به شما کمک می َکند که ارتباط قوی َتری در زمینه کاری و شخصی شکل دهید. یادتان باشید برای ایجاد یک ارتباط در وهله ی اول باید انعطاف پذیر باشید و حواس و تمرکز خود را روی درک خواسته ی طرف مقابل معطوف کنید. پس از آن باید بتوانید خواسته ی خود را به بهترین شکل مطرح کنید. اینجا است که زبان بدن نقشی کلیدی در ایفای منظور شما پیدا خواهد کرد. 

دوشنبه 24/8/1395 - 14:30
سلامت و بهداشت جامعه

تحقیقات مؤسسه افکار سنجی دانشجویان ایران نشان می‌دهد از هر ۱۰۰ مرد ایرانی ۵۵ نفر و از هر ۱۰۰ زن ایرانی ۵۱ نفر عضو شبکه‌های اجتماعی هستند. یکی از آسیب‌هایی که در اثر استفاده مدام از فضای مجازی ایجاد می‌شود، منزوی شدن و عدم اعتماد به نفس است که تداوم این مشکلات در آینده می‌تواند خطرآفرین باشد.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، روزنامه «ایران» آورده است: «مادرم معتاد تلگرام و اینستاگرام است. با زن‌های فامیل یک گروه تلگرامی دارند که شب و روز با هم در آنجا چت می‌کنند. هر بار که می‌خواهم با او حرف بزنم مدام به تلفن همراهش نگاه می‌کند و تنها با حرکات سر جملاتم را تأیید می‌کند. زمانی که در میان حرف‌هایم از او سؤال می‌کنم هاج و واج مرا نگاه می‌کند زیرا تمام مدت حواسش به گوشی‌اش بوده و حتی کلمه‌ای از حرف‌هایم را نفهمیده است.» این‌ها گله‌های دختر یکی از طرفداران پروپاقرص تلگرام است. هرچند که مادرش اعتقاد دارد حضورش در فضای مجازی لطمه‌ای به رابطه‌اش با فرزندانش نزده اما با هر کدام از بچه‌هایش که حرف می‌زنی آه از نهادشان بلند می‌شود.

ارتباط‌های دنیای واقعی به ته خط رسیده‌اند، آن هم با شعار دوری و دوستی. به طوری که 28 میلیون ایرانی شب و روزشان راصرف گشت‌زنی در تلگرام می‌کنند. این نرم‌افزار آنقدر در دل برخی‌ها جا باز کرده که خیلی‌ها حتی علاقه‌ای به دید و بازدید‌های خانوادگی ندارند. دلشان می‌خواهد یک گروه تلگرامی خانوادگی داشته باشند تا خبری از دید و بازدید‌های خانوادگی نباشد. وقت گذرانی در این شبکه‌ها آنقدر وسوسه‌انگیز شده که برخی از مادران حتی بدون در نظر گرفتن عواقب این کار مدت‌های طولانی را صرف گشت‌زنی در سایت‌های مجازی می‌کنند و شاید حتی فرصتی در نیمه‌های شب هم پیدا نشود که پای درد دل فرزندان خود بنشینند.

اما در این میان مادرانی هم هستند که وابستگی چندانی به استفاده از شبکه‌های مجازی ندارند. سپیده مادری است که بودن یا نبودن گوشی همراهش برایش تفاوت چندانی ندارد. هرچند که امید پسر بزرگ او از کم بودن فعالیت مادرش در فضای مجازی گله‌مند است و می‌خواهد او کمی در فضای مجازی سرگرم باشد تا کمتر در طول روز پاپیچش شود: «مادرم اغلب درگیر رسیدگی به من و برادرم است. دائم نگران می‌شود و روزی چند بار به من زنگ می‌زند ولی مادران دوست‌های من آنقدر سرگرم تلگرام و اینستاگرام هستند که حتی روزی یک بار هم با آنها تماس نمی‌گیرند.»

اعتیاد به فضای مجازی تا مرز دیوانگی

«یک روز اگر گوشی‌ام کنارم نباشد، دیوانه می‌شوم» این‌ها حرف‌های سارا مادر یک دختر 16 ساله است: «در گذشته بیشتر با دخترم بیرون می‌رفتیم و با هم وقت می‌گذراندیم اما حالا او هم بیشتر دوست دارد در اتاقش با گوشی همراهش سرگرم باشد تا اینکه با هم برای تماشای یک فیلم به سینما برویم.»

مادر الناز هم طرفدار ثابت صفحه‌های اینستاگرامی است. کار صبح تا شب او تنها باز کردن صفحات سلبیریتی‌های دنیاست تا با تقلید از آنها دریچه‌ای به دنیای مد باز کند. وقتی از الناز می‌پرسی که آیا فعالیت مادرت باعث کم توجهی به تو شده است، پاسخ جالبی می‌دهد: «وقتی از خانه به دانشگاه می‌روم تمام مدت نگران هستم، زیرا مادرم از وقتی اینستاگرام را در گوشی‌اش نصب کرده گاهی یادش می‌رود که برادر کوچکم، گرسنه است و باید به او شیر بدهد.»

احوال‌پرسی‌های استیکری

فرستادن شکلک‌های مختلف و احوال‌پرسی‌های استیکری کار هر روز کاربران تلگرامی است. دنیای مجازی آنقدر گسترش پیدا کرده که حتی راه ارتباط‌های واقعی را هم مسدود کرده، به طوری که حتی زمانی که در یک جمع خانوادگی قرار می‌گیری همه مشغول استفاده از گوشی همراهشان هستند.

آن طور که دکتر مصطفی آب روشن در گفت‌و‌گو با «ایران»، می‌گوید: «وابستگی به شبکه‌های مجازی یک اصل فراگیر است. این شبکه‌ها یکی از مهم‌ترین ابزارهای نوین ارتباطی محسوب می‌شوند و در زندگی فردی و اجتماعی ما ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. بنابراین به نظر می‌رسد دنیای مجازی جزو جدا نشدنی مناسبات روز مره افراد قرار گرفته است.»

این جامعه شناس در ادامه بیان می‌کند: «اغلب در میهمانی‌های خانوادگی و دوستانه مشاهده می‌کنیم که همه در گیر تلفن همراهشان هستند و برخی از نوجوانان به جای ارتباط کلامی با همسالان خود، متأسفانه از طریق شبکه‌های اجتماعی یا تلگرام با یکدیگر صحبت می‌کنند، یعنی شخص در میان اعضای خانواده حضور دارد ولی دیواری شیشه‌ای به دور خود کشیده و با اطرافیان ارتباط مؤثری ندارد.»

بچه‌ها می‌بینند پس یاد می‌گیرند

دختر شما هم کفش‌های پاشنه بلندتون رو به پا می‌کنه و کیف شما رو بر میداره تا خاله بازی کنه؟، پسر بچه تون رو دیدین که مثل شما راه بره و ادای سیگار کشیدن شما رو دربیاره؟ تا حالا به بازی کردن دختر تون با عروسک هاش دقت کردین؟

برای یادآوری نقش والدین در رفتارهای کودکان می‌توان این سؤال‌ها را از آنها پرسید تا به آنها یادآوری کرد که والدین نخستین الگوی کودکان هستنند. به طوری که حتی روانشناسان هم اعتقاد دارند که رفتار والدین تأثیر بسزایی در رفتارهای آینده فرزندان آنها دارد.

دکتر آب روشن هم با تأیید این موضوع می‌گوید: الگوهای رفتاری فرزندان، وابستگی مستقیمی به رفتارهای مادران دارد لذا نخستین قدم به سوی انحراف از هنجارهای اجتماعی زمانی آغاز می‌شود که فرزند از حیطه نظارت والدین خارج شود. در واقع مشاهده می‌کنیم که در خلأ الگوهای رفتاری شایسته، فضای مجازی در اجتماعی کردن فرزند پر رنگ می‌شود.

او در ادامه بیان می‌کند: به عبارتی می‌توان این قاعده را در حکم یک کفه ترازو در نظر گرفت که یک سوی آن والدین هستند و از سوی دیگر عوامل بیرونی مانند شبکه‌های اجتماعی که به نوعی فرزندان را اجتماعی می‌کنند. لذا در نبود الگوهای تربیتی، آموزشی و رفتاری شایسته در نظام خانواده شاهد فرزندانی خواهیم بود که با ما بیگانه هستند. یعنی ظاهر فیزیولوژیکی‌شان به ما شبیه است اما از لحاظ تفکر، عقیده و سبک زندگی با ما متفاوت هستند. به گفته آب روشن، زمانی که مادر درگیر استفاده از فضای مجازی است به طور ناخواسته فرزند را در مسیری قرار می‌دهد که از سوی دیگران جامعه پذیر می‌شود یعنی هنجارها، الگوها و باورهای محیط اجتماعی درونی و تبدیل به رفتار خواهد شد.

جامعه تلگرامی جامعه منزوی

تحقیقات مؤسسه افکار سنجی دانشجویان ایران هم نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ مرد ایرانی ۵۵ نفر و از هر ۱۰۰ زن ایرانی ۵۱ نفر عضو شبکه‌های اجتماعی هستند. یکی از آسیب‌هایی که در اثر استفاده مدام از فضای مجازی ایجاد می‌شود، منزوی شدن و عدم اعتماد به نفس است که تداوم این مشکلات در آینده می‌تواند خطرآفرین باشد.

آب روشن هم به این موضوع تأکید کرده و بیان می‌کند:«زمانی که افراد ترجیح می‌دهند با دوستان خود از طریق شبکه‌های اجتماعی ارتباط داشته باشند و تمایلی به ملاقات‌های حضوری احساس نمی‌شود، به مرور برقراری اینگونه ارتباطات تلگرامی و غیر مستقیم، اعتماد به نفس آنان را کاهش داده و مشاهده می‌کنیم که مهارت‌های ارتباطی برای حضور در محیط‌های اجتماعی به شدت تضعیف می‌شود.»

او با اشاره بر اینکه تداوم استفاده از فضای مجازی ارزش‌های خانوادگی را سست می‌کند، می‌گوید: ما با نوعی از اولویت بخشی به دنیای مجازی روبه‌رو هستیم زیرا فرد در جمع خانوادگی بیشترین وقتش را با تلگرام سپری می‌کند که این به این معنی است که خانواده از اولویت کمتری برخوردار است و شخص به افرادی که در جمع خانوادگی حضور ندارد اولویت بیشتری می‌بخشد و این اولویت بخشی به سمبل‌ها (sticker) و اپلیکیشن‌های ارتباطی جهت ابراز عقیده و احساسات در مناسبات ارتباطی باعث می‌شود که شخص در مهارت‌های ارتباطی دچار مشکل شود.

آب روشن اعتقاد دارد، یکی از عواملی که به روند استفاده گسترده کودکان و نوجوانان از تلفن همراه دامن می‌زند چشم و هم چشمی خانواده‌هاست. به طوری که والدین تمایل ندارند که فرزندشان نسبت به بچه‌های فامیل یا همکلاسی‌هایش که از تلفن همراه‌های پیشرفته استفاده می‌کند کم بیاورد زیرا نداشتن گوشی را به منزله تنزل شخصیت و پایگاه اجتماعی پایین تلقی کرده سعی می‌کنند با خرید گوشی گرانقیمت برای فرزندشان، از این سرخوردگی و احساس ناکامی جلوگیری کنند در حالی که داشتن تلفن همراه‌های پیشرفته برای فرزندان نه تنها ضروری نیست بلکه آسیب‌های روانی و اختلالات ارتباطی شدیدی را برای فرزندان به ارمغان می‌آورد.

این جامعه‌شناس با تأکید بر اینکه شبکه‌های اجتماعی یا امواج ماهواره‌ای از عوامل بسیار مؤثر در اجتماعی کردن فرزندان هستند، می‌گوید: متأسفانه خود والدین بخصوص مادران در موارد زیادی متأثر از این روند تغییرات قرار گرفته و به نوعی جزو آسیب‌های جامعه هستند و به جای اینکه راه حلی برای نابسامانی‌های ذهنی و وابستگی‌های بیمارگونه فرزند‌شان ارائه دهند متأسفانه خودشان نیز بخشی از صورت مسأله محسوب می‌شوند. 

دوشنبه 24/8/1395 - 13:34
سلامت و بهداشت جامعه

این روزها محصور شدن پل‌های هوایی با تابلوهای تبلیغاتی این اماکن را به محلی ناامن برای تردد شهروندان تبدیل کرده است و مردم خواستار پیگیری مسئولان شهر برای رفع نا امنی هستند.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از مهر، پل‌های هوایی به منظور تامین امنیت جانی عابران پیاده سال‌هاست که به خدمت بشر آمده و در بسیاری از کلانشهرهای کشور انواع مختلفی از این پل‌ها ساخته و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

اما این روزها و با محصور شدن پل‌های هوایی در خیابان‌ها با تابلوهای تبلیغاتی، این مکان که قرار بود فضایی برای تامین امنیت جان عابران پیاده باشد با حضور برخی از معتادان، تکدی گران، سارقان به محلی نا امن برای عابران پیاده تبدیل شده است.

مصداق این مدعا را می‌توان با کمی دقت در نحوه استفاده از این پل‌ها به ویژه در ساعات شبانگاهی مشاهده کرد. با کمی تامل می‌توان دریافت که بسیاری از شهروندان و به ویژه بانوان در ساعاتی که هوا رو به تاریکی می‌رود احتمال تصادف با خودروها در هنگام عبور از عرض خیابان را به تردد بر روی پل‌هایی که این روزها دیگر محیطی امن نیست، ترجیح می‌دهند.

البته به غیر از مسئله تابلوهای تبلیغاتی، برخی پل های هوایی در شهر اصفهان دارای حفاظ آهنی در قسمت راه پله هاست که این مسئله نیز دید در شب را برای عابران دشوار و ترس برای عبور در ساعات خلوت روز و شب را برای بانوان و سالمندان بیشتر کرده است.

عبور از عرض خیابان و تصادف را به عبور از پل هوایی ترجیح می‌دهم

در این راستا مریم کرباسی، یکی از ساکنان خیابان پروین که مجبور است برای رفتن به منزلش هر شب از روی پل هوایی عبور کند، با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت امنیتی پل‌های هوایی در سطح شهر می‌گوید: من صبح و شب و برای رفت و آمد به منزل و محل کار مجبور به عبور از روی پل‌های هوایی در خیابان پروین هستم و این در حالی است که مدت‌هاست و به دلیل مشاهده برخی از آسیب‌های اجتماعی بر روی این پل و همچنین اتفاقی که برایم افتاد دیگر حاضر به تردد از روی این پل‌های هوایی نیستم.

 

وی که معتقد است تا قبل از نصب تابلوهای تبلیغاتی بر روی پل‌های هوایی امنیت این پل‌ها خوب بوده است، اضافه می‌کند: این در حالی است که با نصب این تابلوها و از بین رفتن دید بیرونی به این پل‌ها نا امنی در این محیط نیز ایجاد شده است.

این شهروند اصفهانی که معتقد است وضعیت نظافتی و خدمات دهی پل‌های هوایی در اصفهان نسبت به دیگر کلانشهرهای کشور مناسب‌تر است، ادامه می‌دهد: مسئولان باید هر چه زودتر برای تامین امنیت این اماکن نیز چاره‌ای بیندیشند.

تامین امنیت پل‌های هوایی بر عهده بهره برداران است

اما علیرضا صلواتی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان به وجود دو نوع پل هوایی در اصفهان اشاره می‌کند و می‌گوید: بسیاری از پل‌های هوایی در اصفهان معمولی و حدود ۲۸ پل نیز به صورت مکانیزه در شهر اصفهان فعالیت می‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه پل‌های هوایی در اصفهان به لحاظ روشنایی در شب در شرایط مناسبی است، می‌افزاید: حفظ و نگهداری پل‌های عابر پیاده بر عهده پیمانکاران و بهره برداران است و بر اساس سیاست‌هایی که تعریف شده شهرداری در حفظ و نگهداری پل‌های هوایی وظیفه‌ای ندارد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان همچنین به فعالیت تیم بازرسی برای نظارت بر فعالیت پل‌های هوایی در سطح شهر اصفهان اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: زمان فعالیت پل‌های هوایی مکانیزه در سطح شهر اصفهان از ساعت شش صبح تا ۲۲ تعیین شده است و از این رو پیمانکاران تنها باید در این ساعات به شهروندان خدمات ارائه کنند.

وی تصریح می‌کند: پیمانکاران باید در زمانی خارج از زمان تعریف شده برای فعالیت پل‌ها اقدامات تاسیساتی و تعمیرات را بر روی پل‌های عابر پیاده انجام دهند.

صلواتی که معتقد است تامین امنیت پل‌های هوایی نیز بر عهده پیمانکاران است، اضافه می‌کند: از این رو پیمانکاران باید با تامین نگهبان به صورت ۲۴ ساعته امنیت پل‌های هوایی در اصفهان را افزایش دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از این پس شهرداران مناطق با پیمانکاران پل‌های هوایی ارتباط مستمری را خواهند داشت، ادامه می‌دهد: دو اکیپ نظارتی نیز فعالیت پیمانکاران پل‌های هوایی اصفهان را به صورت ساعته بررسی خواهند کرد.

 

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان در ادامه با بیان اینکه از این پس تغییر رویکردی در انعقاد قرار داد با پیمانکاران پل‌های هوایی در شهر اصفهان ایجاد خواهد شد،‌ ابراز می‌کند: از این پس بر روی امنیت،‌ استانداردسازی و نظافت پل‌های هوایی در اصفهان نظارت جدی‌تری صورت خواهد گرفت.

وی تصریح می‌کند: طی دو سال گذشته در حوزه بهره برداری از پل‌های هوایی در شهر اصفهان در اماکن مناسب اقدامات خوبی صورت گرفته است.

در صورت شکایت مردمی امنیت پل‌ها رسیدگی می‌شود

سرهنگ جهانگیر کریمی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان در خصوص تامین امنیت پل‌های هوایی اظهار می‌کند: در این خصوص تاکنون گزارشی در خصوص ایجاد مزاحمت برای شهروندان نداشته‌ایم.

وی در خصوص برنامه نیروی انتظامی برای تامین امنیت این اماکن ابراز می‌کند: در این راستا باید توجه داشته باشیم که در صورت اعلام گزارش از سوی شهروندان پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد.

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان که معتقد است نیروی انتظامی نمی‌تواند برای تامین امنیت بر روی پل هوایی نیرو استخدام کند، می‌گوید: در این راستا سعی بر آن خواهیم داشت تا در گشت‌های انتظامی بازدید از پل‌های هوایی را نیز در دستور کار قرار دهیم.

اما در این راستا باید به اتفاقاتی که در ماه‌های اخیر بر روی پل‌های هوایی اصفهان رخ داده نیز گریزی بزنیم که در بین آنها می‌توان به خبر قصد خودکشی داشتن دانش‌آموزی بر روی پل‌ هوایی در اصفهان اشاره کرد که با حضور به موقع تعدادی از شهروندان ناکام ماند و انواع حوادث و اتفاقاتی که ممکن است در آینده شاهد آن باشیم.

از این رو ضروری است که مسئولان شهری در هنگام آغاز بکار ساخت پل‌های هوایی تامین امنیت اجتماعی این اماکن را نیز مورد توجه قرار دهند تا از توسعه آسیب‌های اجتماعی که امروز در دیگر اماکن شاهد آن هستیم بر روی پل‌های هوایی رخ ندهند. 

دوشنبه 24/8/1395 - 13:33
سلامت و بهداشت جامعه

سخنگوی وزارت بهداشت اخبار منتشر شده در رسانه ها مبنی بر جعل علمی و دستکاری در مقالات توسط برخی مدیران این وزارتخانه را رد کرد.

 

 

 

 

دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در گفت و گو با جام جم آنلاین درباره اخبار مبنی بر جعل مقاله توسط برخی مسئولان وزارت بهداشت در سایت نیچر بیان کرد : در رابطه با خبری که اخیرا در رسانه ها منتشر شد ، مبنی بر این موضوع که ۵۸ مقاله نوشته شده توسط ۲۵۸ محقق ایرانی به دلیل جعل علمی و دستکاری در مقالات دیگر صورت گرفته متاسفانه صحت دارد و تخلف انجام شده است و البته در تمام دنیا شاهد سوء استفاده علمی کم و زیادی هستیم . در رابطه با این 58 تخلف صورت گرفته نحوه برخورد در کشور ما به دلایل سیاسی بصورتی تشدید یافته رسانه ای شده است .

وی در ادامه افزود : وزارت بهداشت برای صیانت از دانشمندان ایرانی که در طی دودهه گذشته بالاترین رشد علمی را ثبت کرده اند و توانسته اند ایران را به رتبه 17 دنیا در تولید علم برسانند برای حفاظت از شان و منزلت این دانشمندان و محققین ، برخورد واجب می دانیم با هرگونه تخلف که در این زمینه صورت گرفته برخورد جدی انجام دهیم.

به گفته او این تعداد تخلف در طی چندین سال متوالی که این مقاله ها بررسی شده کمتر از چند دهم درصد بوده است در حقیقت می توان گفت که اکثر تخلفات محرزاست برخی از آن ها کاملا با آگاهانه و با قصد سوءاستفاده انجام شده است .

حریرچی متذکر شد : وزارت بهداشت این متخلفین را به دانشگاه ها و سازمان های مربوطه که اکثرا دانشگاه های غیر علوم پزشکی است معرفی می کنید در نتیجه کمیته های اخلاق و هیئت های تخلفات برخوردهای لازم را با این افراد انجام می دهند ، قابل ذکر است برخلاف شایعاتی که منتشر شده هیچ یک از مسئولین فعلی و سابق وزارت بهداشت اسامیشان در این لیست 58 نفره نیستند و این خبر کاملا کذب محض است . 

دوشنبه 24/8/1395 - 13:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته