• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4149روز قبل
آموزش و تحقيقات
شرکت های ایرانسل،همراه اول،پست،تامین اجتماعی،خدمات درمانی و مالیات در تهران استخدام می کنند

شرکت های ایرانسل،همراه اول،پست،تامین اجتماعی،خدمات درمانی و مالیات در تهران کارمند استخدام مینمایند.

 

مسلط به ICDL و Office در پیشخوان دولت

ساعت تماس از ۱۲ تا ۱۷ با ۸۸۶۳۲۹۳۰

شنبه 8/7/1391 - 0:33
طنز و سرگرمی
فال روز ( 8 مهر - 29 Sep)
از صبح تا پایان شب بر شما چه خواهد گذشت؟!...

فروردین: امروز ماه جدید دوست داشتنی برج میزان در هفتمین خانه شما، یعنی خانه دیگران حضور پیدا كرده است، كه حكایت از این دارد كه افراد خوب و جالبی وارد زندگی‌تان می‌شوند. با وجود اینكه شما دوست ندارید این روزها به پایان برسد، اما افكار ایده‌آل و عالی شما آمادگی رویارویی با موقعیت‌های غیر ممكن را بهتان می‌دهد. اگر شما از توقعات خود بگذرید ممكن است شكستی كوچك را تجربه كنید، بنابراین آمادگی تغییردادن ذهن خود نسبت به آینده را داشته باشید.


اردیبهشت: ماه جدید آگاه و اجتماعی برج میزان در ششمین خانه شما یعنی خانه خدمات حضور دارد و زندگی شغلی را برای شما راحت‌تر كرده است. شما می‌توانید از جذابیت‌های شخصی خود در كنار آمدن با دیگران بهره بگیرید و این موضوع به نفع شما تمام می‌شود. در نهایت این اتفاق اهمیت كنار آمدن با رویدادهایی كه دور و برتان رخ می‌دهد را آشكار می‌كند. شما نتیجه تلاش‌های مضاعف خود را تا پایان هفته خواهید دید.


خرداد: شما در طول دو هفته آینده روابط عاشقانه جدیدی را تجربه می‌كنید و یا اینكه به روابط قبلی‌تان نشاط و زندگی تازه بخشیده می‌شود. ماه جدید در پنجمین خانه شما یعنی خانه عشق نشانه‌ای اتفاقی است، بنابراین هم كانون به نهایت خود رسیده است؛ چراكه شما برای روابط عاشقانه خود خواستار آزادی و وقت خالی هستید.


تیر: برگشتن به زمان گذشته یكی از رفتارهای جدید شما نیست، اما امروز به اندازه‌ای شدت پیدا كرده است كه شما به یاد نمی‌آورید پیش از این اینگونه رفتار كرده باشید. خوشبختانه شما می‌توانید به راحتی احساسات خود را بررسی و در نتیجه مدیریت كنید. اما سعی كنید به سمت منفی بافی نروید. هم اكنون بیشتر به نفعتان است به جای فكر كردن به گذشته بیشتر در زمان حال حضور داشته باشید.


مرداد: با وجود اینكه خودتان می‌دانید چه چیزی برایتان بهتر است، ولی باز بهتان توصیه می‌كنیم زمانی را برای شناختن نیازهای افراد دیگر در نظر بگیرید. اگرچه شما همیشه تابع اصول و مقررات نیستید، ولی امروز نمی‌توانید بدون صحبت كردن با كسانی كه از نزدیك با شما كار می‌كنند برای خود برنامه ریزی كنید. در نظر گرفتن نیازهای دیگران بهتان كمك می‌كند كه به آسانی و بدون دردسر در كارتان موفق شوید.


شهریور: امروز شما مجبورید در مورد مسائل مالی تصمیم گیری كنید. متاسفانه وجود ماه جدید برج میزان در دومین خانه شما یعنی خانه پول و مادیات داشتن دیدگاه واضح و روشن را برای شما سخت كرده است. شما دو دل هستید و نمی‌توانید عزم خود را جزم كنید. زیاد به خودتان سخت نگیرید. قبل از اینكه برای تصمیم گیری سر دوراهی قرار بگیرید یك یا دو روز صبر كنید تا ببینید چه پیش می‌آید.


مهر: وجود ماه جدید در نشانه شما می‌تواند نشانه جدایی مفید و خوب شما از گذشته‌تان باشد. شما آماده قدم برداشتن برای اهداف جدید خود می‌باشید، ولی اول باید مطمئن شوید به اندازه كافی آرزوهای خود را روشن و واضح بیان كرده‌اید كه بتوانید تاثیری كه می‌خواهید روی دیگران بگذارید. تمركز كردن روی هدفتان شما را در مسیری كه لازم است قرار می‌دهد، اما فقط شور و هیجان داشتن كافی نیست. شما باید استقامت و مداومت هم داشته باشید.


آبان: شما معمولاً فرد راز نگه داری هستید، اما حالا در شرایط اضطراری و خاصی قرار گرفته‌اید كه می‌تواند منشأ مشكلات شود. شما می‌خواهید چیزهایی كه می‌دانید را به یك نفر بگویید، چرا كه اعتقاد دارید این حرف‌ها بهش كمك می‌كند. اما اگر شما بند را آب بدهید برخلاف قول خود عمل كرده‌اید. متاسفانه شما چه این راز فاش كنید و چه فاش نكنید باز هم در شرایط برزخی قرار می‌گیرید. بنابراین تصمیم نهایی خود را تا صبح چهارشنبه كه ماه وارد نشانه‌تان می‌شود به تعویق بیندازید.


آذر: حتی اگر برنامه ریزی‌های اجتماعی شما خیلی امیدوار كننده به نظر می‌رسد، حالا كه ماه جدید بر یازدهمین خانه تان یعنی خانه دوستان تاكید دارد، شما برای موفق شدن در مراحل بعدی نیاز به انرژی و توانایی‌های بیشتری دارید. برای اوقات خود با افراد هم فكر برنامه ریزی كنید. این كار را حتماً انجام دهید و به تعویق نیاندازید، چراكه مطرح كردن رویاها و اهداف بلند مدت‌تان با آنها به نفع خودتان خواهد بود.


دی: ماه جدید در دهمین خانه شما یعنی خانه مسئولیت‌های اجتماعی واقع شده است و بر چیزهایی كه در گذشته برای تان مهم بودند تاكید دارد و این موضوع می‌تواند به نفع شما باشد. لازم نیست حتماً بیشتر از قبل كار كنید. به شغل خود مثل یك مبادله نگاه كنید. فقط زمانی می‌توانید مسئولیت‌های بیشتری را قبول كنید كه قبلش نظرات مخالف و موافق برای قبول كردن یك تعهد جدید را بررسی و سبك سنگین كرده باشید.


بهمن: الان وقت این رسیده كه به منظور بسط دادن به افكار خود و همچنین تجربه كردن ایده‌های نو و خلاقانه راه‌های جدید را هم امتحان كنید. اگر شما تصمیم گرفته‌اید در یك رشته آموزشی جدید ثبت نام كنید، تحقیق كردن در مورد آموزشگاه‌ها و برنامه‌هایشان در تصمیم گیری بهتان كمك می‌كند. اما خودتان را به رشته‌هایی كه به شغلتان مربوط هستند محدود نكنید؛ هم اكنون زمان شكستن محدودیت‌ها و انجام دادن كاری كاملاً متفاوت است.


اسفند: حالا كه ماه هشتمین خانه شما یعنی خانه احساسات عمیق را فعال می‌كند، اهمیت دادن به احساسات افراد دیگر می‌تواند درهای صمیمت را بروی‌تان باز كند. خوشبختانه شما اكنون كنترل خود را از دست نمی‌دهید، چرا كه حتی مواقعی كه ناراحتی‌های ناخواسته در روابطتان به وجود می‌آید، قادر هستید تعادل احساسی خود را حفظ كنید.


تهیه و ترجمه: گروه سرگرمی سیمرغ
شنبه 8/7/1391 - 0:31
تاریخ

331پیش ازمیلاد:سومین جنگ اسكندر مقدونی با ایرانیان (امپراتوری پارسیان) سی ام سپتامبر سال 331 پیش از میلاد در Gaugamela واقع درمنطقه اربلا (اربیل ـ كردستان امروز عراق) روی داد كه در این جنگ هم ایران به دلیل ضعف فرماندهی و وجود اختلاف میان سران خاندان هخامنشی و سوء مدیریت داریوش سوم ـ شاه وقت ـ موفق نبود و دست به عقب نشینی زد.

داریوش سوم پس از نخستین جنگ، فرصت كافی برای آماده كردن ارتش داشت، زیرا اسكندر به مصر رفته بود.

«تاریخ» شكست ایرانیان در جنگ دفاعی با اسکندر را به پای غفلت و عدم كفایت داریوش سوم نوشته است.

 

1519م:شاه اسماعیل صفوی كه پس از گذشت پنج سال هنوز در اندوه شكست چالدران بود سی ام سپتامبر 1519 از تصرف بحرین توسط پرتغالی ها آگاه شد، و این خبر ناگوار براندوه او افزود، زیرا به سبب نداشتن نیروی دریایی و اسلحه آتشین نمی توانست كاری انجام دهد.

وی همان روز (سی ام سپتامبر 1519) پس از آزمایش خوشنویسان داوطلب كار در دفتر اختصاصی و مردود كردن همه آنان، مقامات كشوری و لشكری را به مذاكره فوری برای رسیدگی به دست اندازی های مكرر پرتغالیها به جزایر ایران در خلیج فارس فراخواند. در این جلسه قرار شد كه یك بودجه محرمانه در اختیار افراد محلی قرار داده شود كه پرتغالی ها را در جزایر متصرفی راحت نگذارند تا بعدا راهی برای اخراج آنان به دست آید. شاه اسماعیل سپس عزم سفر نخجوان كرد.

شهاب مرواریدخوشنویس ویژه تحریر نامه های شاه اسماعیل نزدیك به سه سال پیش از این فوت شده بود و در این مدت؛ خوشنویس دیگری كه بتواند نظر شاه را جلب كند تا جای او را در دفتر اختصاصی بگیرد یافت نشده بود، زیرا شاه اسماعیل شخصا از خوشنویسهای داوطلب امتحان بعمل می آورد.

 

شاه اسماعیل صفوی


1310ش:در این روز در سال 1310 هجری خورشیدی (30سپتامبر 1931 میلادی)، دولت وقت تهران ارزش برابری پاوند انگلیسی را از 90 ریال به 68 ریال پایین آورد و با این عمل در آمد مختصر خزانه ایران از نفت هم تقلیل یافت. در همین روز در سال 1319 نرخ پاوند به 140 ریال و دلار آمریکا به 35 ریال افزایش داده شد. ارزش دلار در نیمه دهه 1330 به هفتاد ریال بالا برده شد كه تا پیروزی انقلاب سال 1357 و حتی یک سال و چندماه پس از آن در همین نرخ باقی بود. در سال 2008 (1387 هجری خورشیدی) بهای هر دلار آمریکا در تهران بیش از 950 تومان (9500 ریال) و 122 بار ارزانتر از سال 1358 (1979 میلادی) بود، حال آنکه درآمد ایران از نفت چند برابر آن زمان شده است!.

 

اسكناس صد ریالی منتشره در سال 1313


1330ش:تظاهرات مردم بر ضد برخی نمایندگان مجلس كه از پنجم مهر ماه 1330 آغاز شده بود در پنجمین روز هم ادامه داشت. چهارم مهرماه كه دكتر مصدق نخست وزیر وقت به مجلس رفته بود كه گزارش اخراج انگلیسی ها از صنایع نفت را بدهد برخی از نمایندگان به آن جلسه حاضر نشده بودند. دكتر مصدق به بهارستان بازگشته بود و در این میدان، در حالی كه مردم اورا روی دست بلند كرده بودند گفته بود: هرجا كه مردم هستند همانجا مجلس است و من گزارش خود را مستقیما به مردم می دهم كه از روز بعد تظاهرات بر ضد نمایندگان مخالف آغاز شد و چند روز ادامه یافت. مردم همچنین هفتم مهر آن سال را تعطیل عمومی اعلام كرده بودند تا همگی در تظاهرات شركت كنند. با وجود تظاهرات و راهپیمایی های عظیم آن روز (هفتم مهرماه 1330)، این تظاهرات در روزهای بعد هم ادامه یافت.

 

دكتر مصدق در بهارستان روی دوش مردم ( بدون محافظ )

 

1780م:امروز سالروز درگذشت «دو كندیاك Etienne Bonnot de Condillac » فیلسوف فرانسوی معتقد به جدایی روح و جسم از یكدیگر و مادر زادی نبودن «تمایل به عقاید» است. وی که در 1715 به دنیا آمده بود 30 سپتامبر سال 1780 و در 65 سالگی درگدشت. کندویاک که در علم منطق، روانشناسی و اقتصاد هم صاحب نظر بود به آموزش و پروش مردم و کسب معلومات و اطلاعات توجه ویژه داشت و از فلاسفه Sensationalism بود و عقیده داشت که عقاید؛ اکتسابی و نتیجه عقل و شعور و مجموعه حواس یک فرد هستند و ذاتی نیستند.

کندیاک در چند تالیف مهم خود ثابت كرده است كه مجموعه معلومات و اطلاعات یك فرد كه عقل و شعور او را شكل می دهد؛ و تجربه وی از زندگی روزمره و وضعیت اداره جامعه (حكومت) كه بر حواس او تاثیر می گذارد باعث ایجاد عقیده و یا تمایل به عقاید در آن فرد می شود كه افراد متشابه العقیده هماهنگ هستند و به سوی یكدیگر جذب و نزدیك می شوند و از همین جاست كه تشكّل (حزب ـ گروه ـ جنبش) به وجود می آید. بنابراین؛ «عقیده» ذاتی نیست و اكتسابی است، و با چگونگی آموزش و پرورش و وضعیت محیط رشد فرد نسبت مستقیم دارد. اندیشمندان تاكنون از اصولی كه «كندیاك» به دست داده است استفاده فراوان برده و به آنها استناد كرده اند. برپایه نظریه كندیاگ در باره تشكیل حزب و گروه، این فرضیه به وجود آمده كه ورود فرد و یا افراد كه تشابه واقعی عقیدتی ندارند ـ با هر انگیزه از جمله فرصت طلبی ـ به یك حزب و جمعیت باعث انحراف و شكست این حزب می شوند. اخیرا ثابت شده است كه شكست احزاب كمونیست اروپای شرقی (و حتی شوروی) به همین دلیل بوده است.

 

Condillac

 

1934م:امرو زادروز «ترومن كاپت» داستان نگار آمریكایی است که سی ام سپتامبر 1924 به دنیا آمد و 25 اوت 1984 در گذشت.

معروفترین ناول او «صبحانه در تیفانی» عنوان دارد که برپایه آن یک فیلم سینمایی پربیننده تهیه شده است.

 

Truman Capote

 

1697م:نخستین چاپ سفرنامه «جمیلی چاره ری» به زبان لاتین در باره شرق به ویژه هند، سی ام سپتامبر سال 1697 در ناپل انتشار یافت. «چاره ری» كه یك پزشك بود ضمن سفر خود به شرق در مارس 1695 در هند با «اورنگ زیب» امپراتور مغولی گوركانی) این كشور ملاقات كرده بود. «چاره ری» در باره دربار اورنگ زیب و سازمانهای اداری او نوشته است: ارتش نیم میلیونی اورنگ زیب دیگر آن مغولهایی نیستند كه خاورمیانه و اروپا را تصرف كردند. آنان عده ای خوشگذران، شیك پوش، راحت طلب و شكم گنده هستند كه تنها هنرشان سوار شدن بر اسبهای زیبا و رژه رفتن از برابر امپراتور و شاد كردن اوست. این ارتش نیم میلیونی برابر ده هزار سرباز واقعی استعداد جنگیدن ندارد. «پارسی» زبان دربار امپراتور هند است و مكاتبات دولتی با این زبان انجام می شود. امپراتور كه عِرق هندی ندارد تلاش نكرده است تا یكی از چندین زبان هندی را جانشین پارسی كند. دستگاه اداری امپراتوری فاسد است و انجام هر كاری را با دادن رشوه می توان از كاركنان دولت خواست. مقامات همه دروغ می گویند و چاپلوس هستند. حسابداران امپراتور دو نوع دفتر محاسبات دارند كه یكی از انها خصوصی است و در آن حسابها را به خطی می نویسند كه خواندنش كار هركس نیست و طبق تحقیق من، آن خطوط همانا عدد نویسی ایران در دوره ساسانیان است كه پارسیان مهاجر آن را برای خود محفوظ داشته اند. معماران و مباشران امپراتور از مردم اصفهان هستند كه در هوشمندی معروفند و كارگاههای اسلحه سازی امپراتور توسط صنعتگران دعوت شده از شیراز و كرمان اداره می شود و اخیرا عده ای را هم از یزد آورده اند تا كار جمع آوری مالیاتها را به آنان بسپارند، زیرا مردمی دقیق و درستکارند و ....

به نوشته برخی از مورخان، مفاد همین سفرنامه كه بعدا به زبانهای مختلف انتشار یافته است، اروپاییان را تشویق به استعمار هند كرد. دكتر«چاره ری» برای یافتن داروهای گیاهی به شرق رفته بود.

 

اورنگ زیب


2003م:مجله تلویزیونی شبكه «CBS» آمریکا معروف به «سیکستی مینیتز» در برنامه یكشنبه شب خود (28 سپتامبر 2003 ) گزارش مصور «مایك والس» گزارشگر كهنسال را پخش كرد كه نشان می داد برخی شوراهای شهرها در آمریكا از دمكراسی سوء استفاده می كنند.

طبق قانون «امیننت دومین Eminent Domain » شهرداری ها با تصویب شوراها می توانند املاك مردم را به منظور استفاده عمومی مثلا تعریض خیابان، ساختن راه و بیمارستان و مدرسه خریداری كنند و مالك كه بهای عادله ملك خود را دریافت خواهد داشت حق اعتراض ندارد. لكن، طبق گزارش مك والس، در ماههای گذشته (پیش از پخش این گزارش مصور) در شماری از شهرها دیده شده كه شورا ها دستور خرید خانه های مردم را داده و سپس این املاك را به شركتهای بزرگ برای آپارتمان و برجسازی فرخته اند!.

والس در چند شهر با معترضین به این عمل مصاحبه كرده و یكی از آنان كه «جیم سالیت» از شهر«لیك وود» ایالت اهایو بود گفته بود كه خانه اش را كه در كنار دریاچه قرار گرفته و 38 سال در آن زندگی می كند تخلیه نخواهد كرد، مگر این كه آن را بر سر وی و زنش خراب كنند. انسان به دنیا نیامده است كه زور تحمل كند و ....

اظهارات مصاحبه شوندگان نشان می دهد كه اشكال كار از آنجاست كه اشتیاق مردم به مشاركت در انتخابات كم شده و كسانی با آراء كم انتخاب می شوند كه دمكراسی را به آسانی زیر پای می گذارند و چنین مسائلی به وجود می آید، اعضای شوراهای شهرها در آمریکا عمدتا از معامله گران (کسبه) شهر هستند و ....


1452: درست یك سال پیش از پایان قرون وسطا، نخستین كتاب با دستگاه چاپ «یوهان گوتنبرگ» به چاپ رسید.

1630: نخستین مهاجر انگلیسی در پلیموت ماساچوست امریكا به دار زده شد.

1846: در این روز برای نخستین بار از «اتر ether» جهت بیهوش كردن بیمار، پیش از عمل جراحی، استفاده شد و دكتر مورتن دندانپزشك در دفتر خود در شهر بوستون آمریکا با استفاده از «اتر» دندان بیمار خود را كشید تا احساس درد نكند.

1938: سر انجام در چنین روزی هرچهار قدرت اروپایی وقت اعلامیه ای را امضاء كردند كه طبق آن دست هیتلر باز گذارده شده بود كه اگر دولت پراگ از تسلیم «سودتنلند» به آلمان خودداری ورزد بتواند با توسل به نیروی مسلح آن را بگیرد.

منبع:iranianshistoryonthisday.com

شنبه 8/7/1391 - 0:31
اهل بیت

یازدهم ذی القعده میلاد هشتمین امام از سلاله پاک اهل بیت، حضرت علی بن موسی الرضا (ع) است، امام همامی که با هجرت به سرزمین پارس، پرچم امامت و عدالت را برای همیشه در این مرز و بوم برافراشت و خود شمس الشموس طوس شد.

امام علی بن موسی (ع) هشتمین پیشوای شیعیان جهان و فرزند امام موسی کاظم (ع)، در سال 148 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود. مادر ارجمندشان نجمه نام داشت. کنیه ایشان ˈابوالحسنˈ یا ابوالحسن ثانی و از مشهورترین القاب ایشان ˈرضاˈ است.

دوران امامت امام رضا(ع) در مدینه از سال 183 هجری قمری، همزمان با حکومت سیاسی هارون الرشید، خلیفه عباسی آغاز شد. با مرگ هارون اختلاف بین فرزندان وی بر سر حکومت، سبب شد تا امین کشته شود و خلافت به مأمون برسد.

در زمان حکومت مامون در برخی از نواحی عراق، حجاز و یمن مردم دست به شورش زده و خواستار برقراری حکومت آل محمد (ص) شدند.

مامون برای کاهش فشار افکارعمومی تصمیم گرفت که امام را در کنار خود تحت کنترل قرار داده و هر حرکتی از سوی امام و پیروانش را سرکوب کند. برای همین منظور از امام رضا (ع) خواست که از مدینه به مرو پایتخت سیاسی مامون هجرت کند.

امام رضا(ع) در ابتدا به دعوت مأمون پاسخ منفی داد ولی در نهایت سفر خود را آغاز کرد و با عبور از شهرهای مختلف به مرو رسید و مورد استقبال وی قرار گرفت.

در مرو مأمون خلافت را به امام پیشنهاد کرد و امام در پاسخ گفت:ˈ اگر خلافت را خدای برای تو قرار داده، جایز نیست که به دیگری ببخشی و اگر خلافت از آن تو نیست، تو چه اختیاری داری که به دیگری تفویض نماییˈ.

مامون پس از این موضعگیری مأیوس شده بود ولایتعهدی را به امام پیشنهاد کرد. امام بار دیگر مخالفت خود را اعلام کرد. اما با اصرار مامون، پس از مدت دوماه، امام رضا(ع) فرمود: ˈاینک که مجبورم، قبول می کنم به شرط آنکه کسی را نصب یا عزل نکنم و رسمی را تغییر ندهم و سنتی را نشکنم و از دور بر بساط خلافت نظر داشته باشمˈ.

مأمون ولایتعهدی امام را بطور رسمی در ماه رمضان سال 201 هجری قمری در تمامی مناطق اسلامی اطلاع رسانی و به نام آن حضرت سکه ضرب کرد. او جلسات مناظره با حضور دانشمندان مکاتب مختلف ترتیب می داد و از امام رضا (ع) برای شرکت در این جلسات دعوت می کرد.

با افزایش محبوبیت امام در بین مردم و فشار امیران عرب و عباسیان در بغداد عرصه بر مأمون تنگ شد و تصمیم گرفت که ایشان را از سر راه خود بر دارد.

سرانجام امام را در آخرین روز ماه صفر سال 203 هجری قمری با زهری کشنده به شهادت رساند و پیکر مطهرش در مشهد مقدس به خاک سپرده شد. مکانی که امروز چشم و چراغ ایرانیان است و هر روزه میزبان زائران عاشقی است که مامن امن خود را بارگاه ملکوتی ایشان می دانند و با چشمانی اشکبار از ضامن آهو می خواهند که شفیع آنان در روز محشر شود.

سرزمین ایران میزبان خورشیدی است که حضور تابناک و پر از لطفش، ایمان، امید و آرامش را میهمان دل ها می کند و ایرانیان به داشتن این گنج نهفته بر خود می بالند.

جمعه 7/7/1391 - 16:29
شهدا و دفاع مقدس

سی و یک سال از شهادت بزرگ سرداران ایران اسلام می گذرد، آنان که شجاعانه جنگیدند و با پروازی آسمانی آموزگاران عشق، امید و ایثار شدند.

هفتم مهر 1360 هجری خورشیدی حصر آبادان توسط دلاورمردان ایران اسلامی در عملیات ثامن الائمه شکسته شد؛ پس از آن، پنج تن از فرماندهان نظامی ایران ؛ محمد علی جهان آرا، فرمانده سپاه خرمشهر، سرلشگر فلاحی، جانشین رییس ستاد مشترک ارتش، سرتیپ نامجو، وزیر دفاع، سرتیپ فکوری، جانشین رییس ستاد مشترک ارتش و شهید یوسف کلاهدوز قائم مقام فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جهت ارایه گزارش به امام خمینی (ره) درباره این عملیات، با یک فروند هواپیمای سی ـ 130 عازم تهران شدند.

اما هواپیما، قبل از رسیدن به تهران در جنوب غربی کهریزک دچار سانحه و هر چهار موتور هواپیما هم زمان خاموش شد. طبق گزارش هایی که از این واقعه بر جای مانده است، خلبان تلاش فراوانی کرد تا هواپیما را در همان منطقه به زمین بنشاند، چرخ های هواپیما به وسیله دستگیره دستی باز شد و در زمین ناهمواری فرود آمد و پس از طی مسافتی، در نقطه ای متوقف شد و بال چپ هواپیما به زمین اصابت کرد. در این زمان هواپیما آتش گرفت و فرماندهان غیور ایران به همراه 49 نفر از رزمندگان حاضر در این پرواز به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.

خاطره این پرواز بی فرود و دلاور مردانی که در راه عشق به میهن، بار سفر بربستند و در این پرواز عارفانه به دیار حق شتافتند، برای همیشه در تاریخ ایران ماندگار شد.

امام خمینی(ره) پس از اطلاع از این رویداد در پیامی ضمن خدمتگزارخواندن این شهیدان فرمودند:ˈبا کمال تاثر و تاسف خبر دلخراش سانحه هوایی یک فروند هواپیمای نیروی هوایی که حامل شهدا و مجروحین جنگ اخیر بود و منجر به شهادت جمعی از خدمت گزاران به اسلام و ملت شهیدپرور ایران گردید که در بین آنان تیمسار سرلشکر ولی ا...فلاحی، تیمسار سرتیپ نامجو، تیمسار سرتیپ فکوری و آقای کلاهدوز بودند، واصل گردید. اینان خدمتگزاران رشید و متعهدی بودند که در انقلاب و پس از انقلاب با سرافرازی و شجاعت در راه هدف و در حال خدمت به میهن اسلامی به جوار رحمت حق تعالی شتافتند. امید است که پس از پیروزی شرافت آفرین برای ملت و پس از زحمات طاقت فرسا در راه هدف و عقیده، رو سفید و سرافراز به پیشگاه مقدس ربوبی وارد و مورد رحمت خاصه واقع شوندˈ.

اکنون در سی و یکمین سالروز این حادثه با شرح مختصری از زندگینامه این فرماندهان غیور یاد و خاطره آنان را گرامی می داریم :

**شهید سرلشکر سید موسی نامجو

سید موسی نامجو در سال 1317هجری خورشیدی، در بندر انزلی به دنیا آمد و بعد از اتمام تحصیلات متوسطه به دانشکده افسری راه یافت و این دوره را با موفقیت به پایان رساند. سپس وارد دانشکده نقشه برداری شد و در زمان پیروزی انقلاب، عضو هیات علمی دانشکده افسری بود و به سمت فرماندهی دانشکده منصوب و پس از شهادت دکتر چمران به عنوان نماینده امام(ره) در شورای عالی دفاع انتخاب شد و سپس به عنوان وزیر دفاع به کابینه شهید باهنر راه یافت. وی یک سرباز برجسته اسلام و سراپای وجودش اعتقاد به قرآن، اسلام و خط رهبری بود و صادقانه و بدون تظاهر کار می کرد.



**شهید سردار سرلشکر یوسف کلاهدوز

یوسف کلاهدوز دراول دی 1325هجری خورشیدی در قوچان پا به عرصه گیتی نهاد و دوره دبستان و دبیرستان را در همان شهر به پایان رساند و پس از اخذ دیپلم به دانشکده افسری رفت و سپس به مدت هفت سال در شیراز مشغول خدمت بود، او به همراه شهید نامجو در گروهی که داخل ارتش علیه محمدرضاپهلوی و دستگاه او سازمان یافته بود، فعالیت داشت. کلاهدوز، پس از پیروزی انقلاب اسلامی جزو بنیانگذاران سپاه پاسداران بود و تا قبل از شهادت در رده های مختلف این نیرو مسوولیت داشت که آخرین سمت وی قائم مقام سپاه پاسداران بود.



**شهید امیر سرلشکر ولی الله فلاحی

ولی الله فلاحی در سال 1310 خورشیدی در طالقان چشم به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در طالقان و تهران گذراند و پس از اخذ دیپلم از دبیرستان نظام، وارد دانشکده افسری شد و با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل و کار خود را در نیروی زمینی شروع کرد. او به علت لیاقت و شایستگی هایی که از خود نشان می داد به درجه سرتیپی رسید. با این وصف از سال 1330 تا 1352، به علت فعالیت علیه رژیم پهلوی، چهار بار به زندان افتاد. وی از آغاز جنگ تحمیلی در جبهه های حق علیه باطل حضور داشت. او افسری فعال و زحمت کش و عاشق خدمت به میهن اسلامی بود و تا آن جایی که در توان داشت، سعی می کرد هماهنگی لازم را بین ارتش و سایر نیروهای مسلح ازجمله سپاه پاسداران و دیگر نیروهای مردمی به وجود آورد.



**شهید سردار سر لشکرمحمد علی جهان آرا

محمد علی جهان آرا در سال 1333 هجری خورشیدی در خرمشهر متولد شد و در ایام نوجوانی مبارزه خود را علیه بیدادگرهای رژیم پهلوی آغاز کرد و با وجود سن کم، عضو گروهی به نام حزب ا...در خرمشهر بود که درسال 1351، از سوی رژیم پهلوی شناسایی و اعضای آن دستگیر شدند. او به علت سن کم به یک سال زندان محکوم شد اما پس از آزادی از زندان فعالیت های خود را با شدت و آگاهی بیشتر دنبال کرد و پرتلاش تر از گذشته قدم به میدان مبارزه با رژیم ستم شاهی گذاشت. با پیروزی انقلاب اسلامی و هنگامی که سپاه پاسداران خرمشهر تشکیل شد، جهان آرا در شکل گیری آن نقش فعال و اساسی داشت و مسوولیت واحد عملیات را به عهده گرفت و سپس به فرماندهی سپاه خرمشهر منصوب شد.

با یورش وحشیانه ارتش صدام به میهن اسلامی، شهید جهان آرا با هماهنگی پاسداران و جوانان مومن خرمشهری به دفاع از شهر پرداخت. او مدت 45 روز در خرمشهر که همه جای آن را آتش و خون گرفته بود به مقاومت پرداخت. پس از سقوط خرمشهر، وی اقدام به سازماندهی مجدد و انسجام نیروهای موجود کرد و پس از مدتی به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اهواز و سرپرستی ستاد منطقه 8 منصوب شد و در عملیات موفق آزاد سازی آبادان شرکت داشت.



**شهید امیر سرلشکر جواد فکوری

جواد فکوری در سال 1317 هجری خورشیدی، در تبریز به دنیا آمد و پس از اتمام تحصیلات متوسطه، وارد دانشکده خلبانی شد و این دوره را با موفقیت به پایان رساند. او هم چنین دوره های تکمیلی خلبانی، مدیریت خلبانی (اف 4) فرماندهی گردان هوایی و فرماندهی ستاد را با موفقیت گذراند. شهید در تمام دوران خدمتش در ارتش، به عنوان فردی مذهبی و قاطع شناخته می شد و به همین علت پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسوولیت پست های فرماندهی پشتیبانی پایگاه دوم شکاری، سپس فرماندهی پایگاه و فرماندهی پایگاه یکم شکاری، معاون عملیاتی نیروی هوایی و فرماندهی نیروی هوایی را به ترتیب بر عهده داشت. هم چنین پس از تشکیل کابینه شهید رجایی با حفظ سمت فرماندهی نیروی هوایی، به عنوان وزیر دفاع برگزیده و پس از چندی به سمت جانشینی رییس ستاد مشترک انتخاب شد.

یاد این شهیدان و تمامی آنان که در راه دفاع از مام وطن شهد شیرین شهادت را نوشیدند، گرامی باد.

جمعه 7/7/1391 - 16:29
اهل بیت

حرم مطهر یا مشهد الرضا قدیمی ترین بخش اماكن متبركه آستان قدس رضوی است. قسمتهای مختلف بنا و تزئینات داخل حرم در طول قرون گذشته به دلایلی بازسازی و مرمت شده است. اما پایه های اصلی بنا، همان پایه های اولیه است.

 

 

ضریح مطهر :

اولین ضریح در عهد صفویه بر روی قبر مطهر نصب شد. و تا آن زمان تنها صندوقی بر روی قبر قرار داشت و ضریح كنونی چهارمین ضریح از جنس طلا و نقره میباشد. و در سال 1338 شمسی بر روی مرقد مطهر نصب شده است.

 

 

 

 

گنبدطلا :

بر فراز بنای اصلی حرم مطهر و در مركز مجموعه اماكن مقدسه قرار گرفته، ساختار آن دو پوشه و به قولی تاریخ اولین طلاكاری بر روی آن در عهد صفویه صورت گرفته و در اثر حوادث مختلف چندین بار بازسازی شده است.

 

 

مناره ها :

قدیم :
قدیمی ترین مناره طلاكاری شده موجود در اماكن متبركه، مناره بالای ایوان طلای صحن انقلاب (عتیق) است كه در شمال غربی گنبد مطهر واقع شده و از بناهای عهد صفوی است و به قرینه آن مناره دیگری بر فراز ایوان عباسی (ایوان شمالی) در عهد افشاریه احداث شده است. این دو مناره در اثر حوادث تاریخی بارها آسیب دیده و چندین بار مرمت شده است.

 

جدید:

دو مناره طلاكاری شده صحن جمهوری جدید الاحداث و مربوط به دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است. علاوه بر مناره های یاد شده دو گلدسته بزرگ كاشی كاری شده در دو طرف بخش شمالی گنبد ایوان مقصوره در مسجد گوهرشاد، و دو گلدسته كوچك كاشی كاری شده بر فراز بناهای بخش جنوبی صحن جمهوری احداث شده است.

 

 

 

 

 

نقاره خانه :

بنای آن در دو طبقه با نمای بیرونی كاشیكاری شده بر فراز ایوان شرقی صحن انقلاب قرار گرفته كه بنای قبلی آن در یك طبقه و از حلب و چوب احداث شده بود. مطابق رسم معمول از زمان صفویه روزی 2 نوبت، قبل از طلوع و غروب خورشید. در همه ایام بجز ایام سوگواری، نقاره خوانی انجام میشد و نقاره چیان در یك گروه 12 نفری به كار خود ادامه میدادند و در حال حاضر یك گروه 7 نفری در همه ایام قبل از طلوع و غروب خورشید و در ماه مبارك رمضان قبل از اذان صبح و در اعیاد مذهبی و اعلام شفا، مراسم نقاره زنی انجام میشود.

 

 

 

 

سقاخانه :

این مكان در وسط صحن انقلاب واقع شده و یكی از مهمترین آثار تاریخی اماكن متبركه به شمار میآید. و چون بنای اولیه آن توسط شخصی به نام اسماعیل طلایی احداث شده به این نام نیز مشهور است و در سال 1345 شمسی پس از چند بار مرمت، تخریب و به شكل كنونی بازسازی و طلاكاری شده است.


ساعتها :

دو ساعت شماطه ای بر بدنه دو شبه مناره بر فراز ایوان غربی صحن انقلاب و ایوان جنوبی صحن آزادی نصب شده است كه قدمت اولین ساعت به عهد صفویه یا مظفرالدین شاه بر میگردد. كه همان ساعت موجود در صحن آزادی است.

 

 

 

رواقها :

 

در مجموع 22 رواق قدیمی و جدید در آماكن متبركه وجود دارد كه عبارتند از:

رواق شیخ بهایی :

در جنوب شرقی حرم مطهر واقع شده و به دلیل وجود مقبره شیخ بهایی در آن به این نام شهرت یافته است.

 

رواق دار الحفاظ :

در جنوب حرم مطهر و بین روضه منوره و مسجد گوهرشاد واقع شده است.

رواق گنبد حاتم خانی :

در شرق حرم مطهر و در غرب دارالسعادة و پایین پای مبارك واقع شده است.


رواق دارالسیادة :

در غرب حرم مطهر واقع شده و در ضلع شرقی آن بین دارالسیادة و مسجد بالاسر پنجره ای مشبك از نقره وجود دارد و از آنجا ضریح مقدس نمایان است.

رواق دار الفیض:

در جنوب روضه منوره و پشت سر مبارك قرار دارد، از شرق به رواق گنبد الله وردیخان و از غرب به دار الشكر محدود است.


رواق دار السعادة:
در شرق حرم مطهر واقع شده و از سمت غرب بر پایین پای مبارك با رواق حاتم خانی و از شرق به ایوان طلای صحن نو و از شمال به رواق دارالضیافة و از جنوب به رواق دار السرور محدود است.

 

رواق دارالشكر :
در شمال مسجد بالاسر و در مجاورت دارالفیض واقع شده و از شمال به ایوان طلای صحن انقلاب و از غرب به دارالشرف و از شرق به دار الفیض محدود میشود.

 

رواق توحید خانه :

در شمال حرم مطهر و بین دارالفیض و صحن انقلاب قرار گرفته و از شرق به رواق الله وردیخان و از غرب به ایوان صحن انقلاب راه دارد

رواق دارالسلام‌ : 

در جنوب حرم مطهر و در شرق و موازات دراالحفاظ قرار دارد و در ضلع شرقی با دارالسرور و از طرف غرب با رواق گنبد حاتم خانی مرتبط است.


رواق دارالعزة :

در جنوب شرقی حرم مطهر، بین رواق دارالسلام و دارالذكر واقع شده و از شمال به دارالسرور مرتبط است.

رواق دارالسرور:

در جنوب دارالسعادة و شمال دارالذكر واقع است و از جنوب به دار العزة و دارالذكر و از شرق به طرف صحن آزادی و از غرب به دار السلام راه دارد.


رواق دار الذكر :

در جنوب شرقی حرم مطهر و در غرب صحن آزادی واقع است و از شرق به حجره های صحن نو و از جنوب به دارالزهد راه دارد و در ضلع غربی با دارالعزة و در ضلع شمالی با دار السرور مرتبط است


رواق دارالزهد : 

در جنوب شرقی حرم مطهر و در شمال صحن امام و متصل به آن است و از مشرق با رواق شیخ بهایی و از شمال با دارالذكر و از ضلع جنوبی با صحن امام خمینی و از ضلع غربی با راهرو تالار تشریفات مرتبط است.

رواق دارالعبادة:

آخرین رواق در جنوب شرقی حرم مطهر است و در شرق رواق شیخ بهایی قرار دارد و از طرف جنوب و شرق با صحن امام و از ضلع شمالی با صحن آزادی مرتبط است.


رواق گنبد الله وردیخان: 

در شمال شرقی حرم مطهر و رواق گنبد حاتم خانی، و در شرق رواق توحیدخانه واقع است و از شمال به صحن انقلاب و از شرق به دارالضیافة و از جنوب به دارالسعادة راه دارد.

 

رواق دارالضیافة :

در حد فاصل صحن انقلاب و آزادی و رواق گنبد الله وردیخان است و از جنوب به دارالسعادة اتصال دارد

رواق دارالشرف:

در شمال غربی حرم مطهر و شمال دارالسیادة واقع است و با ایوان طلای صحن انقلاب و رواق جدید دارالولایة و دارالشكر مرتبط است


رواق دارالولایة: 

در غرب روضه منوره واقع شده و از شمال به صحن انقلاب و قسمتی از بست شیخ طوسی و از شرق به رواقهای دارالشرف و دارالاخلاص و دارالسیادة و از جنوب به مدرسه دو در و پریزاد و از غرب به صحن جمهوری اسلامی محدود است و بزرگترین رواق حرم مطهر و جدید الاحداث میباشد.

 

رواق دارالاخلاص :

در غرب حرم مطهر و مقابل بالاسر و در حد فاصل سه رواق دارالسیادة و دارالشرف و دارالولایة واقع شده است.

 

رواق دارالهدایة:

در جنوب غربی حرم مطهر و در شمال رواق دارالرحمة و بین مدرسه در و صحن جمهوری واقع شده است.


رواق دار الرحمة:

در جنوب دارالهدایة است و از شرق با بست شیخ بهایی و از غرب با صحن جمهوری مرتبط است.

این مسجد كوچك یكی از بناهای قدیمی اماكن متبركه رضوی است و در ناحیه غرب حرم مطهر واقع شده و از ضلع غربی با یك پنجره فولادی به دار السیادة متصل است.


باشگاه خبرنگاران

جمعه 7/7/1391 - 15:17
شهدا و دفاع مقدس

ملت ایران: تصاویری که این روزها در سایتها با عنوان " عكس تكان‌دهنده از كودك و پدر شهیدش " منتشر می شود متعلق به سردار شهید کازرونی است ... شهیدی که در در عملیات والفجر 4 به عروج رفت ...

وداع تکان دهنده یک شهید با فرزندانش

وداع تکان دهنده یک شهید با فرزندانش

جمعه 7/7/1391 - 15:16
طنز و سرگرمی
فروردین: امروز شما می توانید به خود بقبولانید كه روابط دوستانه خیلی خوبی دارید. حتی اگر بدانید مسائل پیچیده ای وجود دارد كه نیاز به توجه و حل شدن دارند، با این حال ترجیح می دهید فعلاً به جای حل كردن این مسائل از حقایق فاصله بگیرید. نگاه كردن به توانایی های ناشناخته دیگران كار بدی نیست، اما نباید جایگزین حقایقی بشود كه درست جلوی چشمتان قرار دارد!

اردیبهشت: امروز احساسات شدید شما تبدیل به آگاهی شده اند، اما هنوز با دیگران احساس راحتی نمی كنید. شما ترجیح می دهید سرتان خلوت تر باشد، اما این خواسته های جدید شما می تواند زندگی تان را از این رو به آن رو كند. باوجود اینكه شما برای ابراز كردن احساسات تان وقت كافی دارید كه دنبال كلمات مناسب بگردید، ولی باز هم دیگران منظور شما را بد متوجه می شوند. فكر نكنید كه آنها شما را درك نمی كنند. شما باید زمانی را برای فكر كردن به چیزهایی كه تا بحال فكر می كردید آنها را خوب می شناختید اختصاص دهید.

خرداد: امروز روز خیال پردازی و شعر گفتن است!! اما حالا كه عطارد روابط شما را آشفته می كند، شاید وقت خیلی خوبی برای گرفتن یك پیغام ویژه نباشد. خیالات شما فراتر از زمان خود حركت می كنند و تا موقعی كه نخواسته اید افكار خود را وارد زندگی واقعی كنید، آنها می توانند دوست داشتنی باشند. اگر شما می خواهید حرف مهمی  زنید، سعی كنید تا فردا كه ماه كامل می شود صبر كنید.

تیر: امروز شما نمی توانید به راحتی ساعتی از روز را خالی نگه دارید، چرا كه دائماً به كارهایی كه می خواهید انجام دهید فكر می كنید. با وجود اینكه شما می توانید یك روز ایده آل را در ذهنتان مجسم كنید، ظاهراً چیزی شما را از داشتن چنین روزی محروم می كند. به جای ناراحت شدن به خاطر كارهایی كه قادر به انجام دادنشان نیستید، به خاطر كارهایی كه می توانید انجام دهید شكرگزار باشید.

مرداد: مثل اینكه شما در رویا سیر می كنید، یعنی جایی كه همه چیز همان طوری است كه باید باشد، ولی وقتی چشم خود را باز می كنید می بینید كه زندگی تان چقدر از این تصویر ایده آل فاصله دارد. شما معمولاً خیالات و رویاهای زیبایی را در سرتان می پرورانید، اما هم اكنون دوری از حیقیت چیزی نیست كه بتوانید از آن اجتناب كنید. به جای اینكه در ذهن خود به جاهای دور پرواز كنید، توجه خود را به خانه و تغییرات كوچكی كه می توانید به وجود آورید معطوف كنید.

شهریور: شما نمی توانید خیلی راحت به برنامه هایی كه در گذشته برای امروزتان در نظرگرفته بودید فكركنید، اما اگر قصد دارید كه كارهای خود را تمام كنید لازم است كه به گذشته خود نگاهی بیندازید. متاسفانه حالا كه عطارد سیاره بخت شا تحت تاثیر نپتون واقع شده است، واقعیت غیر قابل باور شده است. شاید بهتر باشد تصمیم گیری هایتان را چند روز به تاخیر انداخته و بعد به سراغشان آمده و تا آخر هفته تكلیف خود را روشن كنید.

مهر: در حالیكه فردا ماه جدید به نشانه شما نزدیك می شود، از یك طرف می دانید كه باید كارهای قبلی خود را تمام كند. از طرف دیگر امروز روز خوشی و تفریح كردن است و كار كردن برایتان خیلی سخت شده است! این تضاد می تواند از نظر احساسی آشفته تان كند، بنابراین كاری را انجام دهید كه ذهنتان را آرام تر كند.

آبان: امروز قدرت ریسك پذیری تان خیلی زیاد شده و توانایی تغییر دادن بعضی از چیزها را دارید. اما اگر بخواهید بدون داشتن یك تاكتیك ثابت و منظم این تغییرات را ایجاد كنید، كارتان به جای سازنده بودن بیشتر بنیان برانداز خواهد بود. بهترین نتایج ممكن را در ذهنتان تصور كنید و بعد طبق آن نتایجی كه آرزویش را دارید برنامه ریزی كنید. اگر شما بتوانید تمام جزئیات را در ذهنتان مجسم كنید شانس بیشتری خواهید داشت.

آذر: متوقف كردن برنامه های پرمشغله تان هم اكنون ایده ای مناسب است، برای اینكه شاید شما نتوانید به همه آنها برسید. تا موقعی كه برنامه های جاه طلبانه داشته باشید فقط اعصاب خود را خراب تر خواهید كرد. پس زمانی را در آرامش و سكوت مطلق سپری كنید تا از دست سردردهایتان راحت شوید. با وجود اینكه ماه در سومین خانه شما قرار دارد بهتر است به جای هدر دادن انرژی خود آن را ذخیره كنید.

دی: شما امروز با خواهر و برادر و یا با یكی از دوستان نزدیكتان مجادله ای لفظی خواهید داشت، اما نباید اجازه بدهید كه این حادثه تمام روزتان را خراب كند. شما در مقاومت كردن در برابر تجربه های قدیمی نظیر ندارید! ولی از تجربیات هیجان انگیز و به یادآوری خاطرات روزهای سخت لذت می برید. ولی نباید فراموش كنید كه كه زندگی كردن در زمان حال از فكر كردن به گذشته لذت بخش تر است.

بهمن: امروز رویاها و خیالات شما آنقدر نزدیك و قابل لمس به نظر می رسند كه شما می توانید آنها را لمس كنید و آنقدر واقعی هستند كه نمی توانید بین آنها با آنچه در واقعیت اتفاق می افتد تمایز قائل شوید. امروز اعتماد كردن به حس ششم از تكیه كردن بر واقعیت برای شما مهم تر است، چرا كه شما با نشانه های سمبلیك كه در ذهنتان شكل می گیرند هماهنگ هستید. به جای اینكه به دنبال برنامه های منطقی بروید، فقط با توجه به حس خود كار كنید. بعدها كه فكرتان منطقی تر شد به اندازه كافی وقت دارید كه دنبال این برنامه ها بروید.

اسفند: باوجود اینكه هم اكنون شما سعی می كنید كه انسان منطقی تری بشوید، امروز افكار حسی و غیر منطقی شما بیشتر رشد می كنند. اما تا موقعی كه نخواهید در زندگی تان هیچ تغییر مهمی  ایجاد كنید، این موضوع می تواند برایتان خطر آفرین باشد. امروز را مثل یك روز تعطیل در نظر بگیرید و به خودتان قول بدهید كه تجربه های خود را به وسیله مرتبط شدن با رازهایی كه بهشان مرتبط است عمیق تر كنید.

 

منبع : سیمرغ

جمعه 7/7/1391 - 0:42
تاریخ

480پیش ازمیلاد:امروز ، 29 سپتامبر ، سالروز جنگ دریایی سالامیس است كه در سال 480 پیش از میلاد میان ایران و اتحادیه یونانیان روی داد و ایران در آن موفق نشد . نیروی زمینی یونانیان در برابر ارتش ایران توان مقاومت نداشت و همه امید ژنرالهای یونانی به جنگ دریایی بوشد . مورخان تعداد كشتی های ایران را 400 تا 700 نوشته اند ، ولی بیشتر این كشتی ها به دست عنصر ایرانی هدایت نمی شد . این كشتی ها متعلق به وابستگان به ایران از جمله فینیقیه ، مصر و ایونی ها بودند كه نسبت به ایران تا پای جان وفاداری نداشتند و فرماندهی یونانیان این را می دانست .

در آن زمان با این كه آبراه دریای سرخ به رود نیل به تصمیم داریوش بزرگ ساخته شده بود ، ولی انتقال كشتی از خلیج پارس به مدیترانه از طریق آن آبراه هنوز چندان متداول نشده بود. زیراکه ، ناویان خلیج پارس با اوضاع مدیترانه آشنا نبودند . بنابراین ، فرماندهی ارتش ایران تصمیم گرفته بود که در لشکر کشی سال 480 پیش از میلاد به یونان از کشتی های ایالات خارجی ایران استفاده کند و این کشتی ها ضمن حمل تدارکات و ملزومات نیروی زمینی ، وظیفه حمله و دفاع هم داشتند.

بامداد 29 سپتامبر به خشایارشا اطلاع رسید كه یونانیان كه از آتن به جزیره سالامیس فرار كرده بودند قصد رفتن به منطقه « كرنت » و مقاومت از آنجا را دارند كه یك فریب جنگی بود. خشایارشا به كشتی های مصری نیروی خود دستور داد كه در باریكه میان دو قسمت جزیره، راه را بر آنان ببندند كه این كشتی ها با حمله متقابل غیر منتظره یونانیان رو به رو شدند و چون این باریكه عرض كمی داشت و جای مانور نبود برای نجات خود با بی نظمی دست به عقب نشینی زدند. كشتی های ایونی

( مناطق یونانی نشین غرب آسیای صغیر و جزایر مجاور ـ تركیه امروز ) نیروی ایران هم كه علاقه مندی بیشتری به همنژادهای یونانی خود داشتند تا به ایران اقدام موثر نكردند ، و از كشتی های فینیقی هم در برابر سیصد كشتی سه ردیف پاروزن یونانی كاری ساخته نشد و ....

باوجود این، اگرهمه نیروی زمینی ایران كه آتن را در تصرف داشت در یونان مانده بود ، اتنی ها یارای بازگشت به ساحل را نداشتند . در آن روز بعضی مشاوران به خشایارشا گفتند كه اگر سریعا به وطن باز نگردد ممكن است كشتی های یونانی پل متحرك ( قایق و زنجیر ) را كه میان اسیا و اروپا زده است از میان بردارند و در اروپا سرگردان شود كه وی بی درنگ با دو سوم نیروهایش به اسیا باز گشت كه یك اشتباه نظامی دیگر بود.

جنگ سالامیس درس بزرگی است برای قدرتهای بزرگ كه در صدد استیلاء بر كشورهای كوچكتر برمی آیند. ولی ، تا این لحظه همه از آن استفاده نكرده اند از جمله فیلیپ دوم پادشاه اسپانیا در قرن 16 ، كه ناوگان انگلستان را حقیر شمرد، آما از آن شكست خورد و دوران برتری اسپانیا پایان یافت و نوبت به انگلستان رسید.جنگ سالامیس و جنگ ماراتن كه 13 سپتامبر سال 490 پیش از میلاد روی داد اهمیت ویژه نیروی دریایی به ثبوت رساند .

 

منظره جنگ دریائی سالامیس

 

115پیش از میلاد:در پی برافتادن جانشینان اسكندر در شرق مدیترانه به دست ایران و در غرب آن توسط امپراتوری نوپای روم، فرهاد دوم شاه وقت ایران از دودمان اشكانی پس از عقد معاهده دوستی با چین، 29 سپتامبرسال 115 پیش از میلاد به دولت روم پیام فرستاد كه قلمرو ایران همان قلمرو هخامنشیان ( پیش از حمله اسكندر ) و پایتخت ان شهر تیسفون (كنار دجله) خواهد بود كه اخیرا ساخته شده است و این قلمرو باید از تعرض مصون باشد تا میان دو كشور كه اینك همسایه شده اند صلح پایدار بماند. فرهاد دوم به رومیان پیشنهاد كرد كه بهتر است اختلاف نظرهایی كه پیش خواهد آمد از راه مذاكره و داوری حل شود تا جنگ و خونریزی.

 

1290م:طبق روایات متعدد، خواجوی كرمانی 29 سپتامبر سال 1290 میلادی، هفت سال پس از وفات مولوی، صوفی وشاعر بزرگ پارسی گو، به دنیا آمده است . آن زمان اوج ادبیات فارسی بود.


1320ش:9 تن از كمونیستهای قدیمی ایران هفتم مهر 1320 تاسیس حزب توده را اعلام داشتند. هیات موسس عبارت بودند از :سلیمان میرزا اسکندری ، ایرج اسکندری ، رضا روستا ، دکتر مرتضی یزدی ، محمد یزدی ، بزرگ علوی ، عبدالحسین نوشین ، دکتر محمد بهرامی ، علی امیر خیزی و.... هدف این حزب که خود را مارکسیست _ لنینیست معرفی کرده بود ترویج و برقراری سوسیالیسم ، حذف کامل استثمار و استعمار در هر شکل آن ، دمکراسی توده ای ( شورایی _ ساویت ) ، آزادی گروهی و تامین رفاه همگانی و رفع نگرانی انسانها و ... اعلام شده بود.

کمونیستهای ایران در زمان سلطنت رضا شاه هم تلاش کرده بودند که تشکیل حزب دهند که سرکوب شده بودند . ریشه سوسیالیسم از ایران است و مزدک که او را پدر سوسیالیسم می دانند در قرن پنجم میلادی از ایران برخاست . در اواخر دوران قاجارها هم جنبش های کمونیستی زودگذر در ایران مشاهده شده بود.

تیراندازی به شاه در 15 بهمن 1327 خورشیدی در دانشگاه تهران بهانه غیر قانونی کردن حزب توده قرار گرفت. ولی این حزب در دوران حکومت دکتر مصدق با استفاده از فضای آزاد کشور دست به فعالیت - اسما نیمه علنی - زد و اعضای فراوان به دست آورد که باعث وحشت غرب شد که با شوروی در جنگ سرد بود و ایران در خط اول جبهه قرار داشت.

حزب توده در پی براندازی 28 مرداد1332 ، و یک سال بعد از آن کشف شبکه نظامی اش ، شدیدا سرکوب شد و این سرکوبی تا سال 1357 کاهش نیافت . سران این حزب که درخارج از کشور به حالت تبعید زندگی می کردند و پیامهایشان را با رادیویی که داشتند برای ایرانیان می فرستادند در انقلاب 1357 فعالانه شرکت کردند و پس از پیروزی انقلاب فعالیت علنی خود را در ایران از سرگرفتند. فعالیت تازه بیش از سه سال طول نکشید و ....

 

دكتر یزدی و ایرج اسكندری دوتن از موسسان حزب توده


1931م:انیتا اکبرگAnita Ekberg بازیگر سوئدی فیلمهای سینمائی 29 سپتامبر سال 1931 به دنیا آمد و در بیش از 50 فیلم سینمایی ایفای نقش کرد. معروفترین فیلمی که انیتا در آن بازی کرده است فیلم " جنگ و صلح " است. وی در سال 1950 به عنوان " دختر زیبای سوئد " انتخاب شد و انتشار عکسهای او در نشریات سبب گردید که از او برای بازی در فیلم های سینما یی در اروپا و هالیوود امریکا دعوت بعمل آید. پیش از آن وی - به اظها خودش - در اندیشه فعالیت در دنیای سینما نبود.

 

انیتا اکبرگ


2003م:"الیا كازان " مدیر قدیمی تولید فیلم سینمائی كه از نیمه عمر نویسنده و داستان نگار هم شده بود 29 سپتامبر 2003 در 94 سالگی در خانه اش در نیویورك در گذشت. وی زاده استانبول بود كه با خانواده یونانی تبارش به آمریكا مهاجرت كرده بود. او گاهی هم ،در فیلمهایش نقش ایفاء می كرد. نقطه تاریكی كه از كارنامه او زدوده نشد لو دادن 17 تن از دست اندركاران فیلم های سینمایی هالیوود به عنوان كمونیست بود. الیا كازان در سال 1934 فعالیتی کوتاه درحزب كمونیست آمریكا داشت.

 

الیا کازان


1996م:امروز سالروز فوت « شوساكو اندو » داستان نگار پركار ژاپنی است كه 29 سپتامبر 1996 در 73 سالگی در گذشت و 21 اثر خوب از خود برجای گذارد. وی در اتو بیوگرافی اش نوشته است كه در عمر نویسندگی اش كوشید كه در قالب داستان به مردم اندرز دهد كه اشتباه نكنند زیرا كه معتقد است « اشتباه نكردن » بزرگترین هنر و پیروزی بشر است، ولی مردم اواخر عمر پی به اشتباهات خود می برند و هرلحظه از خود می پرسند كه چرا چنین كرده بودم و چنان نكرده بودم . مردم قربانی اشتباهات خود هستند زیرا برای دوری جستن از اشتباه ، آموزش ندیده اند. مردم در اثنای اشتباه كردن نمی دانند كه دارند خطا می كنند. هدف دیگر در داستانها یم این بود كه بگویم هر ملت با فرهنگ خود زندگی می كند و بنابراین تا فرهنگها یكسان نشوند كه چند نسل طول خواهد كشید، نمی شود یك قاعده واحد را حاكم بر آنان ساخت. برای مثال : عملی كه در یك فرهنگ گناه است ممكن است در فرهنگ دیگر گناه نباشد و اگر باشد به آن شدت نباشد و همین طور سایر جنبه های زندگانی. شوساكو در اتو بیوگرافی اش از این كه در داستانهایش كوشیده كه مردها را از مكر زنان برحذر دارد به دفاع پرداخته و نوشته است كه با همه احترامی كه به زنان دارد ، آنان را عناصر پیچیده ای یافته است و .... بسیاری از داستانهای شوساكو به انگلیسی و اسپانیائی ترجمه شده است.

 

شوساكو اندو


1902م:امروز همچنین سالروز درگذشت نویسنده و مبارز اجتماعی فرانسه « امیل زولا » است كه 29 سپتامبر 1902 در 62 سالگی در گذشت. نوشته های او زمینه انتقادی از وضعیت روز دارد . كتابهای معروفش « مستها ( الكلی ها ) » و « جرمینال » هستند . « متهم می كنم » عنوان یكی از نوشته های او در دفاع از افسری به نام دریفوس بود كه بدون ارتكاب جرم به مجازات محكوم شده بود.

 

امیل زولا

 

1913م:«رودلف دیزل » مهندس آلمانی و مخترع موتورهای احتراقی دیزل 29 سپتامبر 1913 در 55 سالگی در گذشت. مرگ وی كه در دریای مانش صورت گرفت مشكوك اعلام شده و برخی نوشته اند كه خودكشی بوده است. وی عازم انگلستان بود كه در گذشت

 

رودلف دیزل

 

1901م:دكتر «انریكو فرمی» كه به پدر بمب اتمی شهرت دارد در این روز در سال 1901 در ایتالیا به دنیا آمد و تا سال 1938 در دانشگاه رم تدریس كرد و در اینجا بود كه به پیشرفتهایی درزمینه شناخت و نیروی مواد متشكله هسته اتم نائل و به شكافتن اورانیوم موفق و به اورانیوم 238 و 235 وحتی پلوتونیوم ( ماده اصلی بمبهای اتمی و هیدرژنی ) پی برد و برنده جایزه سال 1938 نوبل در فیزیك شد و چون ازسیاست های موسولینی و ضدیت نسبی او با یهودیان راضی نبود پس از دریافت جایزه نوبل ، از استكهلم به آمریكا مهاجرت كرد . در اینجا بعد از مدتی تدریس در دانشگاه كلمبیا و ترغیب چند فیزیكدان اتمی آلمانی و دانماركی و ... به آمریكا از كلمبیا به دانشگاه شیكاگو انتقال یافت و در این دانشگاه نخستین كوره اتمی ( رآكتور ) جهان را ساخت كه روز دوم دسامبر 1942 آن را بكار انداختند. با بكار افتادن این رآكتور ، تیم دكتر فرمی جریان را به سازمانهای دفاعی آمریكا اعلام كردند و یاد آور شدند كه دانشمندان آلمان هم در كشور سرگرم چنین كاری هستند و اینشتن كه او هم از آلمان به آمریكا مهاجرت كرده بود مستقیما نامه به روزولت نوشت و با یك اعتبار دو میلیارد دلاری طرح «منهتن» به اجرا گذارده شد و در سال 1945 نخستین بمب را ساخت كه دومین آن بر هیروشیما فرو افكنده شد. دكتر فرمی 9 سال پس از تولید بمب اتمی براثر ابتلاء به سرطان در 28 نوامبر سال 1954 در 53 سالگی در گذشت.

 

انریكو فرمی

 

1288ش:سید ضیاء طباطبایی یزدی روزنامه خود «شرق» را طبق نوشته خود او، با هدف خدمت به وطن و اصلاح اوضاع و ترقی ایران، در این روز در سال 1288 (99 سال پیش) در تهران منتشر ساخت. گوشه ای از هزینه این روزنامه را زرتشتیان ـ عمدتا زرتشتیان یزد ـ كه در آرزوی پیشرفت میهن بودند، و پس از دریافت این تعهد از ناشر كه جز برای وطن قلم بكار نخواهد برد برعهده گرفته بودند. «شرق» به دو زبان فارسی و فرانسه منتشر می شد. در آن زمان، ناشران و اعضای تحریریه نشریات ایران با اصول و قواعد ژورنالیسم و گرامر و سبک نگارش آن آشنایی کامل نداشتند و بعضا تصور می کردند که روزنامه ابزاری برای بد و بیراه گفتن است و چون "شرق" سیدضیاء از این راه برفت بیش از یك سال عمر نكرد. سیدضیاء تقریبا بلافاصله پس از توقیف «شرق» ، روزنامه «برق» را به جای آن و با همان روش منتشر ساخت.

94 سال پس از انتشار "شرق" از شهریور ماه 1382 روزنامه تازه ای تحت عنوان "شرق" در تهران کار انتشار خود را آغاز کرد که از بررسی محتوای آن در نخستین ماه انتشارش چنین بر می آمد که حرفه ای تر از همه روزنامه هایی بود که از نیمه سال 1358 - پس از مصادره شدن اطلاعات و کیهان - در ایران انتشار یافته بودند. رئیس شورای سردبیری " شرق" تازه مهندس محمد عطریانفر و سردبیر اجرایی آن محمد قوچانی بود و سازمان مالی - تجاری روزنامه بمانند روزنامه های جهان صنعتی در دست شرکت حرفه ای دیگری بود و لذا تحریریه آن بدون دغدغه از مسائل مالی و آگهی ها با خیالی آسوده بکار خود سرگرم بود. این کار تا آن زمان در ایران پس از انقلاب سابقه نداشت.

مهندس عطریانفر از فروردین 1372 تا تابستان 1382 سردبیر کل روزنامه همشهری بود و پیشرفت این روزنامه دولتی نتیجه و نمونه تلاش و روش و ابتکار او بوده است و در سمت ریاست شورای سردبیری (سردبیری کل) شرق همان تجربه را با همان مهارت پیاده کرد. باید دانست که هنگام انتشار همشهری کسی باور نمی کرد که مردم روزنامه متعلق به شهرداری را بخرند و بخوانند زیرا که کمتر دیده شده که مردم از شهرداری محل خود رضایت کامل داشته باشند تا از روزنامه اش استقبال کنند. بنابراین رونق همشهری نوعی شق القمر بود مخصوصا که این روزنامه از انتشار اخبار جنایی (تیراژ ساز) هم پیش از رسیدن به مرحله صدور حکم اجتناب می کرد زیرا تشریح و بازتاب ضعف های جامعه را (که در رویدادهای جنایی نهفته است) رسالت یک روزنامه دولتی نمی دانست. یکی از کارهای مهندس عطریانفر در همشهری بکار گرفتن گروهی از روزنامه نگاران حرفه ای بود که پس از مصادره دو روزنامه قدیمی کار خود را از دست داده بودند و در سالهای 1371 و 1372 چنین عملی در جوی که وجود داشت کار آسانی نبود. ولی مهندس عطریانفر به اصالت عمل توجه داشت تا سابقه افراد. امروز را نگاه می کرد نه دیروز را. به عبارت دیگر به توان و کارایی فرد و این که چه محصولی به دست خواهد داد توجه داشت. جامعه روزنامه نگاری ایران "همشهری" را هنر مهندس عطریانفر می داند. بارها به او گفته شده بود که چرا برای روزنامه دیگران این همه تلاش می کند و این بود پاسخ او : دیگران کاشتند و ما خوردیم و ما می کاریم تا دیگران بخورند. هموطن هستیم تکلیف و وظیفه ما است.

باری، روزنامه شرق به سردبیری کل عطریانفر هم دیری نپایید و به سرنوشت شرق سید ضیاء دچار شد.

مهندس محمد عطریانفر در زمانی که رئیس شورای سردبیری روزنامه «شرق» بود كه این روزنامه عمر نسبتا کوتاه خودرا از شهریور 1382آغاز كرده بود.

 

سید ضیاء طباطبا ئی روزی كه «شرق» را در مهر ماه 1288 منتشر كرد


1789م:29 سپتامبر سال 1789 ارتش ایالات متحده كه اینك در گوشه و كنار جهان استقرار یافته، در دریای دوردست ازجمله مدیترانه و خلیج فارس برای خود ناوگان تشكیل داده، عراق را در اشغال خود دارد و در افغانستان عملا وظیفه پلیس این كشوررا به دست گرفته است با 700 سرباز تشكیل شد و مقرر گردید كه از محل صرفه جویی های دولت، ظرف ده سال یك كشتی جنگی هم برای آن ساخته شود. هزینه ساخت این كشتی كه هنوز وجود دارد و قادر به دریا پیمایی است برابر نیمی از كل درآمد یك سال ایالات متحده شد. این توپدار كه «كانستیتوشن = قانون اساسی» نام دارد در بندر بوستون متوقف است.

آمریكا قانون وظیفه عمومی ندارد و افراد ارتش آن نظامی پیمانی و حقوق بگیر هستند. این كشور در قرن 20 دارای قانون «سلكتیو سرویس» شد كه به موجب آن جوانان پسر نام نویسی می كنند كه در صورت نیاز كشور (در جریان جنگها و نظایر آن و كمبود نظامی استخدامی كه می تواند تبعه آمریكا هم نباشد)، بر حسب میزان ضرورت، شماری از آنان موقتا به زیر پرچم احضار می شوند. بعلاوه، هر ایالت عضو فدراسیون دارای گارد ملی از آن خود است كه افراد این گارد به عنوان نظامیان ذخیره ارتش فدرال محسوب می شوند كه رئیس جمهور هرزمان كه ضرورت اقتضا كند می تواند برخی و یا همه آنان را «نیروی فدرال= نیروی همه كشور» اعلام و فعال كند و به هر نقطه ای كه بخواهد بفرستد. برخی از شهرهای قدیمی تر آمریكا نیز دارای میلیشیای محلی هستند كه درصورت نیاز برای كمك به پلیس شهر احضار می شوند.

 

توپدار كانستیتوشن

 

1962م:شورای انقلاب الجزایر 29 سپتامبر 1962 احمد بن بلا را بریاست این شورا (دولت موقت) انتخاب كرد و بن بلا در نطقی گفت كه الجزایر یك جمهوری سوسیالیستی خواهد بود. سایر اعضای شورا ماموریت یافتند برای توجیه اظهارات بن بلا به میان مردم بروند و بگویند كه ما مسلمان هستیم و دین اسلام ضمن منع ربا، احتكار، اجحاف و استثمار (چهار رکن کاپیتالیسم)؛ مالكیت را هم محدود و مشروط ساخته، فئودالیسم (نظام ارباب و رعیتی) را مردود دانسته ، خواهان عدالت است؛ و سوسیالیسم یعنی همین. بعدا بر همین پایه، معمر قذافی نوعی سوسیالیسم اسلامی را در لیبی به اجرا گذارد. قبل از الجزایر و لیبی، در شبه قاره هند و نیز اندونزی و همچنین سوریه، لبنان و عراق "سوسیالیسم اسلامی" مطرح شده بود و ....

انقلاب استقلال الجزایر طولانی و خونین بود. الجزایر واقع در شمال آفریقا دهها سال مستعمره فرانسه بود ولی فرانسویان در آن سرزمین ، هیچگاه آرامش كامل نداشتند.

 

بن بلا


2003م:29 سپتامر 2003 در آمریكا فاش شد كه آژانس اطلاعات دفاعی این كشور به این نتیجه رسیده است كه بیشتر اطلاعاتی كه از سوی ناراضیان فراری (تبعیدی) عراق درباره سلاحهای كشتار جمعی صدام حسین داده شده بود؛ ساختگی و فاقد ارزش بوده است و این اطلاعات عمدتا از طریق كنگره ملی عراق و احمد چلبی رئیس آن در اختیار سازمانهای ذیربط آمریكا قرار داده می شد. طبق این افشائیه كه در آن زمان در صدر اخبار برخی رسانه های آمریكا از جمله نیویورك تایمز قرار گرفته بود، دولت آمریكا بابت دریافت این اطلاعات عمدتا ساختگی پول گزاف پرداخت كرده بود. برای مثال: به سه تن كه چنین اطلاعاتی را داده بودند یك میلیون دلار داده شده بود!. این پول طبق قانون "عراق لیبریشن اکت" مصوب 1998 پرداخت شده بود.

 

احمد چلبی

 

2004م:« چوئه ـ سو هوم » معاون وزارت امورخارجه جمهوری دمكراتیك خلق كره (شمالی) درجلسه 27 سپتامبر 2004 مجمع عمومی سازمان ملل جزئیات دست یافتن این كشور به اسلحه اتمی را اعلام كرد و گفت كه دولت متبوع او راه دیگری جز مسلح شدن به سلاح هسته ای نداشت زیرا نگران حمله اتمی ناگهانی آمریكا بود كه سیاست قدیمی خود مبنی بر حذف كره شمالی را همچنان دنبال می كند. مسلح شدن به سلاح اتمی صرفا برای دفاع از خود و پیشگیری از حمله اتمی آمریكا و نیز یك جنگ اتمی در آسیای شرقی بوده است. با وجود این، ما (کره شمالی) آماده ایم این سلاحها را در صورتی كه آمریكا سیاست خود را تغییر دهد و صادقانه آماده همزیستی شود از كار بیندازیم. ما قبلا هم اشاره كرده بودیم كه از سوخت مصرف شده، پلوتونیوم به دست آورده ایم.

در همین زمینه، «لی كوان یو» كه به پدر سنگاپور شهرت دارد و یك چینی تبار است در مصاحبه با «چارلی رز» كه دوشنبه شب از تلویزیون عمومی آمریكا پخش شد گفت كه كره شمالی اسلحه اتمی خود را بكار نخواهد برد ولی این احتمال وجود دارد كه دست به فروش سلاح اتمی بزند و باعث رواج این تجارت در جهان شود. وی ضمن اشاره به برنامه اتمی ایران گفت: در جایی كه پاكستانی ها بمب اتمی دارند، چرا ایرانیان نداشته باشند. مروری بر روانشناسی ایرانیان نشان می دهد كه وقتی كاری را شروع كنند، رها ساختنش برایشان دشوار است و آن را تا به آخر دنبال خواهند كرد. وی در عین حال گفت كه چین، چینی كه به ظرفیت های وسیع دست یافته، به هیچوجه اجازه نخواهد داد كه كره شمالی از میان برود و در مرز «رودخانه یالو» همسایه دیگری داشته باشد.

 

2004م:جیمی كارتر رئیس جمهور اسبق آمریكا كه یك مركزبین المللی برای نظارت بر انتخابات تاسیس كرده است در آستانه انتخابات نوامبر 2004 این كشور چنین اظهار نظر كرد:

مسائل اخذ آراء در فلوریدا كه در سال 2000 آشگار، و وارد تاریخ آمریكا و تاریخ عمومی دمکراسی شده و همچنان باقی خواهد ماند و نسلهای بعدی پی به ضعف ما (آمریکا) در زمینه تمرین دمکراسی خواهد برد و تاریخ " پاک شدنی" نیست. با وجود این سابقه ناگوار، با این كه بیش از یك ماه و چند روز به انتخابات سال 2004 باقی نمانده است نمی توان اطمینان داشت كه در این ایالت انتخابات منصفانه برگذار شود.

این تردید كارتر در مقاله ای به قلم او در واشنگتن پست (سپتامبر 2004) انعكاس یافته بود. وی در این مقاله نوشته بود كه با این وضعیت، انتخابات فلوریدا مطابق استاندارد جهانی نخواهد بود. وی اشاره كرده بود كه مسئول فعلی انتخابات فلوریدا همان روشی را در پیش گرفته است كه مسئول قبلی در سال 2000 داشت یعنی اختلال در شمارش آراء و در نتیجه پیروزی جورج بوش شد.

ضعف های دولت جورج بوش و مسائلی که در طول هشت سال زمامداری او بوجود آمده است؛ موضوع رای گیری و شمارش آراء در ایالت فلوریدا در نوامبر 2000 را که باعث تاخیر طولایی اعلام نتایج شده و کار به دیوان عالی آمریکا کشانده شده بود در طول سال 2008 موضوع روز رسانه ها کرده بود. هنوز درباره روش رای دادن الکترونیک و حذف رای کاغذی تردید ادامه دارد و عقیده بر این است که آراء در صورت الکترونیک بودن، به صورت کاغذی هم انجام شود تا در صورت تردید و شکایت، آراء کاغذی شمرده شود و این نوع رای گیری معتبر باشد بویژه که دشوار است سالمندان بتوانند کلیدهای دستگاه را هنگام رای دادن بخوبی تشخیص دهند و بزنند. به علاوه اشتباه کامپیوری، دستکاری و هک.

 

1829: پلیس انگلستان به نام " اسکاتلندیارد " آغاز بکار کرد.

1901: "لئون زولگوش" قاتل "ویلیام مك كینلی" بیست و پنجمین رئیس جمهوری امریكا اعدام شد .

1905: دولت ژاپن از بیم به وخامت گراییدن اوضاع اقتصادی آن کشور پیشنهاد روسیه به صلح را پذیرفت. دو دولت از 1904 در جنگ بودند و در این جنگ پیروزی با ژاپنی ها بود.

1933: پلیس کوبا راهپیمایی مسالمت آمیز کمونیستهای این کشور را به خاک و خون کشید ، که ضمن آن شش کمونیست کشته و صدها تن کشته و یا دستگیر شدند.

1943: کتاب هیتلر تحت عنوان ماموریت من Mein Kampf در آمریکا به انگلیسی ترجمه و انتشار یافت.

1943: در جریان جنگ جهانی دوم ، ایتالیا با متفقین قرارداد آتش بس امضا کرد.

1944: ارتش سرخ در تعقیب ارتش آلمان که یوگوسلاوی را در اشغال داشت وارد این کشور شد.

1949: دولت شوروی قرارداد دوستی خود با یوگوسلاوی را لغو کرد ، زیرا که تیتو رهبر وقت یوگوسلاوی راه دیگری در پیش گرفته بود.

1953: مائو تصمیم به اتمی کردن چین به عنوان سلاحی بازدارنده از تجاوز گرفت و بلافاصله سازمان اتمی چین تاسیس و آغاز بکار کرد و طولی نکشید که چین هم دارای دندان اتمی شد.

1954: آمریکا کار ارسال کمک برای برای ویتنام جنوبی را از طریق فرانسه آغاز کرد.

2004: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ارسال لایحه لغو مقررات انتخاب فرمانداران با آراء عمومی به « دوما » ارسال داشت و نیز صدور فرمان تاسیس مركزی برای محافظت از حقوق روسها و روس زبانها در جمهوری های سابق شوروی صادر كرد كه تفسیر بر تمركز مجدد امور در مسكو و آغاز سختگیری نسبت به جمهوری های بالتیك شده است.

منبع:iranianshistoryonthisday.com

جمعه 7/7/1391 - 0:41
دانستنی های علمی
به منظور تامین سرمایه های انسانی مورد نیاز در امور دفتری به عنوان منشی، از آقایان فارغ التحصیل رشته زبان انگلیسی و زبان و ادبیات فارسی با شرایط زیر بر اساس اولویت های مورد نظر دعوت به همکاری می گردد.
شرایط متقاضیان:
  • دارا بودن مدرک کارشناسی در رشته زبان انگلیسی و زبان و ادبیات فارسی.
  • سلامت کامل جسم و روان بنا به تشخیص پزشکان معتمد بانک.
  • عدم سو پیشینه کیفری.
  • متقاضیان آقا ۱۳۶۳ به بعد.
  • دارای کارت پایان خدمت وظیفه یا معافیت دائم غیر پزشکی.
  • دارای گواهینامه ICDL و تسلط کامل بر Word و Excel .
  • دارا بودن سابقه کار مفید.

یادآوری:

واجدین شرایط می توانند نسبت به تکمیل نمونه دعوت به همکاری به صورت الکترونیکی اقدام نمایند. ثبت نام صرفاً از طریق سایت اینترنتی انجام می پذیرد. زمان مصاحبه بر اساس اولویت های مورد نیاز از طریق تلفن به اطلاع خواهد رسید.

جمعه 7/7/1391 - 0:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته