• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1408روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

محققان دانشگاه کیوتو در ژاپن با مطالعه روی ساختار سلول‌های پوست انسان دریافتند که دو ویژگی در سلول‌های اپیدرم پوست باعث می‌شود تا خروج مایعات از بدن و ورود مواد از بیرون به درون غیرممکن شود.

 

 

 

 

 

   به گزارش جام جم آنلاین از آنا، به طور کلی هر فرد در هر ساعت حداقل 200 میلیون سلول پوست خود را از دست می‌دهد و با محاسبه این مقدار در طول یک شبانه‌روز مشخص می‌شود که یک فرد حداقل پنج میلیارد سلول پوستی را دفع می‌کند.

مهم‌ترین چالش برای درک ماهیت ساختار پایدار و ضد آب پوست در شرایطی که روزانه میلیاردها سلول از پوست انسان دفع می‌شوند بزرگ‌ترین چالش برای دانشمندان است.

تاکنون دانشمندان بر این باور بودند که بخش سطحی پوست انسان شامل چندین لایه سلول مرده است که به طور پیوسته ریزش دارند اما در مطالعات جدید مشخص شد که در زیر لایه اول یک لایه عمقی نیز وجود دارد که تنها از یک لایه سلولی تشکیل شده و اهمیت ویژه‌ای در حفظ عملکرد پوست دارد.

در این مطالعه مشخص شد که عامل اصلی در حفظ ثبات و جلوگیری از نفوذ یا دفع مایعات از طریق پوست به شکل ظاهری سلول‌های اپیدرم و قابلیت چسبندگی آنها مربوط می‌شود.

ساختار هندسی سلول‌های اپیدرم پوست از شکل پیچیده هندسی موسوم به «tetrakaidecahedron» با 14 سطح شامل شش مستطیل و هشت شش‌ضلعی پیروی می‌کند.

شکل هندسی بسیار پیچیده «tetrakaidecahedron» اولین‌بار در سال 1887 توسط ویلیام تامسون، فیزیک - ریاضیدان اسکاتلندی معرفی شد.

وی مدعی بود که این شکل هندسی بهترین حالت برای بسته‌بندی جعبه‌ در حداقل فضای ممکن و حداقل سطح است.

محققان بر این باورند که شکل هندسی فوق‌العاده سلول‌های پوست انسان سبب شده است تا آنها با حداقل فضای بین سلولی کنار هم قرار گیرند و پیوند چسبنده‌ای با هم برقرار کنند. این ویژگی تنها با پیروی از شکل هندسی شامل مستطیل و شش‌‌ضلعی فراهم شده است. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 15:24
سلامت و بهداشت جامعه

فوق تخصص جراحی سینه با اشاره به راه‌های تشخیص زودرس سرطان سینه گفت: تنها روشی که تشخیص این سرطان را قطعی می‌کند نمونه‌برداری یا بیوپسی است.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، دکتر محمد هادی‌زاده فوق تخصص جراحی سینه در ارتباط با راه‌های تشخیص زودرس سرطان سینه اظهار داشت: روش‌های تشخیصی متعددی برای بررسی تومورهای مشکوک به سرطان در سینه وجود دارد. این روش‌ها که گاهی به تنهایی و گاهی همراه با یکدیگر برای تشخیص به کار می‌روند عمدتا شامل نمونه‌برداری یا بیوپسی، ماموگرافی، سونوگرافی و معاینه هستند.

وی افزود: تنها روشی که تشخیص سرطان سینه را قطعی می‌کند نمونه‌برداری یا بیوپسی است که در آن قسمتی از یک تومور یا تمام آن از سینه خارج شده و به وسیله میکروسکوپ بررسی می‌شود البته عمل نمونه‌برداری توسط جراح و بررسی از طریق میکروسکوپ و متخصص آسیب‌شناسی انجام خواهد گرفت.

فوق‌تخصص جراحی سینه ادامه داد: بیوپسی ممکن است با روش جراحی انجام شود به این ترتیب که بسته به اندازه تومور و شرایط بیمار با استفاده از بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی، روی محل تومور در سینه برش داده می‌‌شود، تمام تومور یا قسمتی از آن خارج شده و سپس بخیه زده می‌شود.

وی با بیان اینکه نمونه خارج شده به آزمایشگاه آسیب شناسی ارسال می‌شود اضافه کرد: بیمار روز پس از این عمل قادر به انجام کارهای روزانه خویش است و فقط طی چند هفته بعد از آن نباید با دست سمت نمونه‌برداری شده اجسام سنگین را بلند کند.

به گفته هادی‌زاده، زخم بیوپسی معمولا در کمتر از 10 روز بهبود خواهد یافت و بیمار قادر به کارهای روزانه خویش است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: روش‌های دیگری نیز برای نمونه‌برداری وجود دارد از جمله نمونه‌برداری به وسیله سوزن که در حال حاضر استفاده از آن رواج یافته است. در این روش و تحت بی‌حسی موضعی با یک برش بسیار کوچک، پوست باز شده و به وسیله سوزن‌های بخصوصی که «CORE» نامیده می‌شود چندین نمونه از تومور برداشته خواهد شد.

وی گفت: این روش بسیار آسان و موثر بوده و تقریبا همه آزمایشات لازم بر روی نمونه‌های بدست آمده از آن امکان‌پذیر است. همچنین گاهی بیوپسی از همان ابتدا در اتاق عمل انجام شده و در مواردی که احتمال سرطانی بودن تومور زیاد است و روش‌های تشخیصی دیگر مثل ماموگرافی نیز احتمال بدخیمی را مطرح کرده‌اند برخی از پزشکان ترجیح می‌دهند بیمار را به اتاق عمل ببرند.

فوق‌تخصص جراحی سینه عنوان کرد: بیمار در اتاق عمل تحت بیهوشی عمومی یک نمونه فوری به آزمایشگاه از آن گرفته و در صورتی که جواب حاکی از سرطان باشد عمل جراحی سینه در همان مرحله انجام می‌شود.

هادی‌زاده گفت: در تشخیص سرطان سینه تکنیک‌های تصویربرداری همچون ماموگرافی، سونوگرافی،‌ داکتوگرافی و ام‌آر‌آی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی درمورد روش‌های تشخیص زودرس در سرطان سینه گفت: امروزه سرطان‌ها به عنوان یکی از مهمترین معضلات جوامع بشری شناخته شده‌اند و با توجه به افزایش شیوع برخی از انواع سرطان‌ها در قرن اخیر مقابله با این بیماری اهمیت خاصی دارد.

هادی‌زاده اضافه کرد: مقابله با بیماری سرطان دارای دو بخش پیشگیری و درمان است لذا امروزه دانشمندان علوم بهداشتی به واژه جدیدی به نام غربالگری دست یافتند که هدف از آن تشخیص زودرس سرطان سینه و زمانی که این بیماری یک توده کوچک بوده و هنوز به قسمت‌های دیگر بدن انتشار پیدا نکرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سه روش برای تشخیص زودرس سرطان سینه وجود دارد که شامل معاینه ماهانه سینه توسط خود فرد، معاینه توسط پزشک و ماموگرافی است البته این روش‌ها می‌تواند بسته به ذهن فرد به تنهایی یا توام با یکدیگر استفاده شود. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 15:23
سلامت و بهداشت جامعه

واژه سرطان برای همه ناراحت کننده است، چرا که این بیماری، زندگی فرد و اطرافیان او را تحت تاثیر قرار می‌دهد و همیشه با پایان خوش همراه نیست.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ،‌ البته امروزه تعداد زیادی از سرطان‌ها کاملا درمان شده‌اند و بیمار زندگی طبیعی پیدا می‌کند. از درمان‌های رایج برای انواع سرطان، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی (پرتودرمانی) است که جلوی تکثیر سلول‌های سرطانی را می‌گیرد و آنها را از بین می‌برد، اما در عین حال سبب از بین رفتن سلول‌های زایا در بیضه‌ها شده، در بسیاری موارد بیمار برای همیشه نابارور (Infertile) می‌شود.

بیضه‌ها از دو نوع سلول اصلی تشکیل شده‌اند؛ سلول‌های زایا که تبدیل به اسپرم بالغ می‌شوند و سلول‌های لیدیگ که هورمون مردانه یا همان تستوسترون را تولید می‌کنند. چون سلول‌های لیدیگ در حال تقسیم نیستند با شیمی‌درمانی زیاد تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند، اما شدت آسیب به بیضه‌ها بستگی به نوع داروی مصرف شده و میزان آن دارد. به عنوان مثال در مبتلایان بیماری هوچکین پس از شروع شیمی‌درمانی و کامل شدن آن، تعداد زیادی از این بیماران تا پنج سال مبتلا به آزواسپرمی (تعداد اسپرم‌ها صفر) می‌شوند و تعداد قابل ملاحظه‌ای از آنها نیز هرگز بهبود پیدا نمی‌کنند. این بیماران اگر قصد دارند در آینده بچه‌دار شوند، باید قبل از شروع اقدامات درمانی، اسپرمشان به روش منجمد کردن (کرایو) در بانک اسپرم نگهداری شود.

همچنین 50 درصد افرادی که دارای سرطان بیضه هستند، قبل از شروع درمان با کاهش تعداد اسپرم مواجه اند که حین درمان، مشکلاتشان بیشتر خواهد شد. در این میان، سرطان‌های خون یکی از بدخیم ترین سرطان‌ها به حساب می‌آیند. این نوع سرطان‌ها با پروتکل‌های بخصوصی درمان و هر نوع پروتکل از ترکیب چند دارو تشکیل می‌شود.

تحقیقات بسیار زیادی با ‌پروتکل‌های فوق انجام شده است. درصد بالایی از بیماران بر اثر داروهای شیمی درمانی علاوه بر بی‌میلی جنسی دچار آزواسپرمی می‌شوند. پس از تکمیل دوره درمانی و قطع داروهای مصرفی، میل جنسی به حالت طبیعی برمی گردد اما افرادی که در سن باروری هستند، قبل از شروع درمان سرطان باید اقدام به ذخیره اسپرم به روش منجمد کردن در بانک اسپرم بکنند. البته این راهکار در بیمارانی که به سن بلوغ نرسیده‌اند، عملی نیست. از طرفی وقتی مشکل در تعداد، شکل و حرکت اسپرم است و قبل از شروع به هر نوع درمان مخصوص سرطان، بیمار نابارور است باز هم ذخیره اسپرم در بانک اسپرم فایده ندارد. اگر بیماری شیمی‌درمانی شده و الان مشکل ناباروری دارد، چه اقدامی می‌توان انجام داد؟

این بیماران باید به پزشک متخصص مراجعه کنند. اولین اقدام، آزمایش تجزیه منی، اندازه‌گیری هورمون‌های بخصوص در خون و معاینه بیمار است. بر اساس نتایج این بررسی‌ها تصمیم گرفته می‌شود که برای بیمار راه درمانی وجود دارد یا نه؟ اگر بیمار هنوز دارای سلول‌های زایا در بیضه‌ها باشد با تجویز داروهایی می‌توان تولید اسپرم را تحریک کرد.

 

 

دکتر محمدرضا صفری‌نژاد

جراح و متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری 

چهارشنبه 24/9/1395 - 15:21
سلامت و بهداشت جامعه

چای و نوشابه در ماههای پایانی بارداری ممنوع!

 

 

 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، وحید اسماعیلی متخصص طب سنتی در خصوص تاثیرات طب سنتی برای یک زایمان راحت, اظهار داشت: در گذشته به دلیل اینکه عمل سزارین وجود نداشت و زایمان سخت یکی از علل شایع مرگ و میر در مادران بود، از مواد غذایی و گیاهان دارویی برای کاهش درد زایمان و زایمان راحت استفاده می شد.


وی افزود: یکی از مشکلات اصلی در مادران باردار مشکل یبوست است و هرچه رحم بزرگتر می‌شود فشار بیشتری به اندام داخلی و لگن مادر وارد خواهد شد، در نتیجه توصیه می‌شود حتما از غذاهای مصرف وعده های غذایی سنگین پرهیز کرده و به تعداد وعده های غذایی خود بیافزایند.


این متخصص طب سنتی تصریح کرد: انواع خوراکی‌های ملین از جمله آلو، خشکبار و کشمش را به عنوان میان وعده می توانند در ماههای پایان بارداری مصرف نمایند.


اسماعیلی ادامه داد: نرم کردن عضلات شکم و ستون فقرات به راحت حرکت کردن جنین کمک شایانی می‌کند و مادران باردار می توانند برای این کار از روغنهای کنجد و یا بابونه استفاده نمایند و در ماه های آخز ناحیه کم و شکم خود را با این روغن ها ماساژ دهند.


وی تصریح کرد: اگر مادران باردار مشکلات گوارشی و درد و زخم معده نداشته باشند مصرف انواع سوپ در وعده های غذایی به آنها توصیه می شود.


این متخصص طب سنتی در پاسخ به این سوال که خوردن انواع ترشی مشکلی برای خانمهای باردار ایجاد میکند یا خیر، گفت: از آن جا که در هفته های پایانی بارداری دیگر مسئله ویار مطرح نیست توصیه بنده این است که این افراد از مصرف خوراکیهای ترش و دیرهضم خوددرای کنند.


وی بیان کرد: مصرف انواع پروتئین ها از جمله شیر کم چرب و تخم مرغ آب پز و روغن بادام شیرین از مواد غذایی است که مصرف آن به مادران باردار توصیه می شود.

 

این متخصص طب سنتی در پایان گفت: مادران در هفته های آخر بارداری از مصرف نوشیدنی ‌های کافئین دار و گازدار مثل قهوه، چای و آب میوه های غیرطبیعی خودداری نمایند. 
چهارشنبه 24/9/1395 - 15:21
سلامت و بهداشت جامعه

رفلاکس یا ترش کردن معده به دلیل مصرف فست فودها و برخی موادغذایی بروز کرده و گاهی حتی فرد را راهی سی سی یو می کند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، رفلاکس معده و ترش کردن آن عارضه ای است که به گوش هر فردی خورده با وجود شیوع چاقی بین ایرانی ها رفلاکس و مشکلات گوارشی جز لاینفک زندگی مردم کشور ما شده است. ترش کردن معده و برگشت ماه بدمزه ای به طور ناگهانی به دهان کام هر فردی را تلخ کرده و لذت خوردن غذا را به یکباره از بین می برد امادر این میان برخی موادغذایی مانند فست فودها و عادت ای غلط مانند سیگار کشیدن از مقصران اصلی این بیماری شناخته می شوند.


شیوع رفلاکس در بین ایرانی ها


ابراهیم دریانی، فوق تخصص گوارش و عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه رفلاکس یک عارضه شایع بین ایرانی ها است، عنوان کرد: بر اساس آمارها حدود 5 درصد ایرانی ها به این بیماری مبتلا هستند. دریچه بین مری و معده وجود دارد که باید بعد از خوردن غذا باید بسته شده و از برگشت اسید معده به مری جلوگیری کند اما در رفلاکس عملکرد این دریچه با اختلال روبرو است.
وی ادامه داد: PH (خاصیت اسیدی و بازی) معده اسیدی و کمتر از 4 است اما PH مری قلیایی بوده ودرنتیجه با ورود ماده اسیدی معده به مری در بیماری رفلاکس مخاط آن دچار آسیب شده که در اصطلاح به آن التهاب مری می گویند.


این داروها رفلاکس را به همراه دارد


عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران با اشاره به داروهایی که در ایجاد رفلاکس و اختلال عملکرد دریچه بین مری و معده نقش دارند، اظهار داشت: برخی داروها از جمله خصوص خواب آورها و داروهایی هورمونی به ویژه قرص هایی که برای پیشگیری در بارداری استفاده می شود به علت ترکیب پروژسترون و این هورمون ها در بدن می تواند از علل ایجادی رفلاکس باشند.


این فوق تخصص گوارش با تاکید بر چاقی به عنوان یکی از مهمترین علل ایجاد رفلاکس، افزود: این بیماری در این افراد به دلیل فشار شکم به سیستم گوارشی بدن منجر به بازگشت اسید معده به مری و درنتیجه بروز علائم رفلاکس می شود. در برخی افراد گاهی عملکرد دریچه خوب بوده اما اختلال موقتی آن نیز منجر به این عارضه می شود.


رفلاکسی که بیمار را روانه سی سی یو می کند


دریانی با اشاره به علائم رفلاکس گفت: سوزش پشت جناق که در اصطلاح به آن ترش کردن می گویند، برگشت کامل اسید از معده به روده از علائم شایع این بیماری هستند.


وی عنوان کرد: گاهی علائم رفلاکس غیر مروی بوده و با بیماری های قلبی اشتباه گرفته می شود. در این مواقع به ویژه در شب فرد به دلیل درد شدید و احتمال انفاکتوس به صورت اورژانسی به بیمارستان مراجعه کرده و حتی در سی سی یو بستری و آنژیوگرافی می شود اما در نتیجه ها آزمایش ها و بررسی ها پزشک به بیمار می گوید که شما مشکل قلبی ندارید و عملکرد قلبتان طبیعی است. مطالعات نشان می دهد که این بیماران در یک سوم موارد از عارضه رفلاکس رنج می برند.


سرفه و آسم در پس بیماری رفلاکس


عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران بیان کرد: رفلاکس می تواند باعث ایجاد عواملی مانند سرفه مزمن و گرفتگی صدا شود در این افراد شخص هنگامی که صبح از خواب بر می خیزد صدای گرفته و خشنی داشته اما به مرور در طول روز این گرفتگی از بین می رود. در موارد نادر نیز منجر به التهاب در حنجره به خصوص در ناحیه خلف آن (اپی گلوت خلفی) شود.


این فوق متخصص گوارش با اشاره به رفلاکس و تشدید آسم گفت: در بیماران آسمی که داروهایی مانند تئوفیلین مصرف می کنند به دلیل باز ماندن دریچه در اثر عوارض این قرص ها رفلاکس تشدید می شود. در بیماران مبتلا به آسم این عارضه تنگی نفس را تشدید کرده و بیماری فرد وخیم تر می شود.


خوردن این غذاها ممنوع است!


وی تاکید کرد: بیماران باید توصیه پزشکان در خصوص غذاهای مصرفی را جدی بگیرند تا از تشدید این عارضه جلوگیری کرده و در روند درمان اختلال به وجود نیایاد. حجم غذا مورد استفاده باید کم بوده و به یکباره داخل معده حجم زیادی از آب و غذا وارد نشود. از این گذشته حفظ فاصله سه ساعتی بین غذاخوردن و خواب باید رعایت شود. اگر بیمار با حجم زیاد موادغذایی در معده دراز بکشد، نیروی ثقل از بین رفته و برگشت اسید معده به مری بیشتر می شود.


دریانی با اشاره به موادغذایی ممنوع برای افراد مبتلا به رفلاکس گفت: بیماران باید از مصرف موادغذایی مانند ترشی، ادویه جات، سرکه، خیارشور، نوشبه های گازدار، سس گوجه فرنگی، قهوه، شکلات، چای پررنگ و چرب اجتناب کنند. موادغذایی چرب نه تنها باعث اتساع بیشتر معده شده بلکه برخلاف مواد قندی و پروتئینی دیرتر از معده دفع می شود. بنابراین یکی از توصیه های بهداشتی و اکید پزشکان کاهش غذاهای چرب به خصوص فست فودها و پیتزا است.


باور غلط سیگاری ها و بروز رفلاکس


فوق تخصص گوارش ادامه داد: یکی از موارد بسیار مهم که باید در درمان رفلاکس آن را در نظر گرفت اجتناب از دود کردن سیگاراست زیرا در تشدید بیماری نقش زیادی را ایفا می کند. بسیاری از سیگاری ها به اشتباه براین باورند که پک بعد ازغذا در هضم آن موثر ابوده اما این باور نادرست منجربه تشدید و بروز بیماری می شود.


درمان هایی برای ترش کردن معده


عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران با اشاره به روش های درمانی عنوان کرد: برخی داروها مانند امپرازول می توان برای بار اول دو تا سه هفته در دو وعده صبح و شب مصرف شود البته بهتر است یک ساعت قبل از وعده های غذایی بوده و بعد از سه هفته روزی یک عدد قبل صبحانه را ادامه داد.


وی ادامه داد: معمولا توصیه می شود که این دارو به یکباره قطع نشده و در ابتدا روزی دو تا سپس به روزی یکباربعد یک روز درمیان، دو روز درمیان و به همین ترتیب روند قطع دارو را طی کنند.از این گذشته در صورت بروز دوباره فلاکس می توان مصرف قرص را مجدد شروع کرد.

 

این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه به آندوسکوپی و جراحی در موارد شدید نیاز است، گفت: اگر درآندوسکوپی بیمار علائم شدید سوختن مری یا التهاب زیاد مشاهده شده لازم است که میزان داروها تغیر پیدا کند اما گاهی به دلیل شدت بیماری نیاز به جراحی است. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 15:18
سلامت و بهداشت جامعه

طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که مصرف برخی از غذاها منجر به خواب های نیمروزی گاه طولانی می گردد.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، وجود مقدار زیادی نمک و پروتئین در برخی غذاها از مهمترین علل خواب نیمروزی طولانی می باشد.
از آنجا که حشرات نیز مانند انسان پس از مصرف برخی از غذاها با وعده های طولانی به خواب می روند دستگاهی جهت تحقیق و مطالعه بر روی خواب و خوراک پشه های میوه ابداع شد. این دستگاه توسط محققان موسسه تحقیقاتی "اسکریپز" واقع در آمریکا ساخته شده است.

محققان طی این مطالعه به این نتیجه رسیدند که اگر به حشرات غذای حاوی پروتئین، نمک داده شود، آنها پس از مصرف این وعده غذایی به خواب می روند. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 15:17
سلامت و بهداشت جامعه

زمانی که دستگاه گوارش دچار مشکل و اختلالی می شود، علائمی از خودش نشان می دهد. معده دومین مغز بدن است.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان ، این ارگان هوشمند به نوعی وظیفه دارد که سلامت کل بدن را تامین کند و عملکرد آن روی ارگان های دیگر نیز تاثیر دارد. زمانی که این دستگاه درست کار نکند، از پوست تان گرفته تا خواب تان دچار مشکل خواهد شد. در این مطلب 8 علامت نشان دهنده مشکلات گوارشی را عنوان می کنیم.

اختلال در دستگاه گوارش: احساس خستگی دائمی

احساس خستگی دائمی می تواند علامت آشکاری باشد که نشان می دهد در بدن تان مشکلی وجود دارد. اگر دستگاه گوارش تان به دلیل برنامه های غذایی سخت حساس و آسیب پذیر شده باشد، فعالیت دستگاه ایمنی نیز دچار اختلال می شود.

واقعیت این است که داخل بدن باکتری های زیادی زندگی می کنند. اگر تعداد میکروارگانیسم های مضر روده بیشتر از باکتری های مفید آن باشد، باعث ایجاد عدم تعادل شده و سیستم ایمنی دچار نقص می شود. در نتیجه احساس خستگی زیادی خواهید کرد.

اختلال در دستگاه گوارش: مشکلات پوستی که از بین نمی روند

ضرب المثل معروف «رنگ رخساره خبر می دهد از سر درون» در اینجا نیز صدق می کند. وجود لکه ها و مشکلاتی که روی برخی نواحی صورت ایجاد می شوند، نشان دهنده وجود اختلال در عملکرد دستگاه گوارش هستند. پوست به عنوان وسیع ترین ارگان بدن انژاس دهنده مشکلات درونی بدن است.

اگر ارگانی در بدن به درستی به وظایف خود عمل نکند، بازتاب آن را در پوست تان شاهد خواهید بود. اگر روی گونه هایتان علائم نامطلوبی می بینید، نشان می دهد که دستگاه گوارش تان به کمک نیاز دارد. بنابراین لازم است که به قرمزی پوست، جوش ها، حساسیت پوستی و دیگر علائم روی پوست بیشتر دقت کنید.

اختلال در دستگاه گوارش: احساس اضطراب و تحریک پذیری دارید

مغز ما به طور مستقیم با سلامت دستگاه گوارش در ارتباط است. به این ترتیب اگر احساس اضطراب و افسردگی می کنید و یا اعصاب تان به راحتی بهم می ریزد، ممکن است ناشی از مشکلات گوارشی باشد.

عملکرد بد دستگاه گوارش باعث تجمع مخمرها، عوامل عفونت زا و باکتری های مضر در دستگاه گوارش می شود. این مسئله نیز باعث ایجاد بوی نامطبوع و احساس مزه اسید در دهان می شود

باید بدانید که میلیون ها سلول عصبی در روده وجود دارد که سیستم عصبی روده ای را تشکیل می دهند.

باکتری های خوب روده باکتری هایی هستند که تاثیر مثبتی روی روح و روان شما می گذارند. اگر تعداد این باکتری ها کم شده و باکتری های مضر غالب شوند، تاثیر آن در مغز مشهود خواهد بود.

اختلال در دستگاه گوارش: زود بیمار می شوید

این مسئله نیز مانند مشکل خستگی دائمی است که در بالا گفته شد. در واقع عفونت و بیماری های عفونی نشان دهنده این است که دستگاه گوارش به خوبی به وظایف خود عمل نمی کند و تعداد باکتری های مضر آن بیشتر است. در نتیجه فعالیت دستگاه ایمنی نیز دچار اختلال می شود.

زمانی که دستگاه ایمنی ضعیف و آسیب پذیر می شود و خود را مشغول مقابله با باکتری های مضر می کند، زمان کافی برای مقابله با بیماری ها و عفونت ها را نخواهد یافت. زمانی که در سلامت عمومی خوبی به سر می برید، دستگاه ایمنی بدنتان قدرت کافی برای مقابله با باکتری ها و محافظت از شما در برابر بیماری های عفونی را دارد.

اختلال در دستگاه گوارش: دهان تان بد بو است

عدم عملکرد درست دستگاه گوارش باعث تجمع مخمرها، عوامل عفونت زا و باکتری های مضر در دستگاه گوارش می شود. این مسئله نیز باعث ایجاد بوی نامطبوع و احساس مزه اسید در دهان می شود.

با وجود اینکه بوی بدن دهان در نتیجه عوامل متعددی بروز می کند، با این حال این مسئله یکی از علائم رشد بی رویه باکتری های مضر در روده است. اگر بوی بد دهان با مسواک و رعایت بهداشت دهان و دندان از بین نمی رود، بهتر است به دنبال عوامل درونی آن در دستگاه گوارش تان باشید.

اختلال در دستگاه گوارش: دچار یبوست هستید

اگر اغلب دچار یبوست می شوید، بدانید که این مشکل برای سلامتی مضر است. یادتان باشد که مدفوع مواد زایدی است که باید از بدن دفع شود و باقی ماندن آن در بدن مشکل زا می شود. به این ترتیب که شروع به آزاد کردن سموم می کند.

روده سالم روده ای است که به طور منظم و بدون درد حرکت کرده و مدفوع را به راحتی دفع کند.

یبوست یکی از علائمی است که نشان می دهد دستگاه گوارش تان به خوبی به وظایف خود عمل نمی کند و پای مشکلی در میان است.

اختلال در دستگاه گوارش: نمی توانید به درستی تمرکز کنید

این مسئله نشان دهنده خستگی دائمی بدن است. زمانیکه احساس تحریک پذیری عصبی و ناخوشی دائم گوارشی دارید، در انجام فعالیت های روزمره که نیاز به تمرکز دارد دچار مشکل خواهید شد. چون بدن ما یک دستگاه فوق هوشمند است و در صورت وجود مشکل، اختلالی در سیستم آن به وجود می آید. در نتیجه تمرکزتان دچار مشکل شده و به اصطلاح هوش و حواس برایتان نمی ماند.

اختلال در دستگاه گوارش: خوابتان آشفته می شود

خواب ما نیز مانند وضعیت مدفوع ، نشان دهنده سلامت و یا بیماری روده هایمان است. اگر تمام شب را به خوابی عمیق فرو می روید نشان دهنده این است که روده های سالمی دارد. اما اگر به سختی خواب تان می برد ممکن است نشان دهنده مشکلاتی در عملکرد دستگاه گوارش باشد.

چه باید کرد؟

در گام اول لازم است که به دقت مراقب سلامت دستگاه گوارش خود باشید. برای این کار به طور منظم محصولات غذایی حاوی پروبیوتیک مصرف کنید. لازم است که برنامه غذایی تان با نیازهای بدن تان هماهنگ باشد. اگر متوجه مشکلی شدید، حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 15:16
سلامت و بهداشت جامعه

افراد سودجو و کارخانه های سازنده تولیدات دخانی هر روز با یک نو آوری و محصولی جدید به شکار سلامت مصرف کنندگان و جوانان می روند.

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران،‌ کارشناسان هشدار می دهند پدیده جدیدی به نام قلیان شارژی(hookah pen) یا قلیان لاکچری به یک خطر جدی برای سلامت استفاده کنندگان بویژه جوانان تبدیل شده است.

گفتنی است، سازندگان این نوع قلیان که توسط باتری لیتیوم یا پورت usb شارژ می شود گروه سنی جوانان را هدف گرفته اند و با انواع تزئینات و رنگهای زیبا بر روی بدنه این محصول آنها را به مصرف آن ترغیب می کنند.
این قلیان دارای اسانس و طعم دهنده های ختلف با طعم میوه هایی چون هلو و لیمو است و باعث می شود مزه توتون و تنباکو احساس نشود و به همین دلیل فرد مصرف کننده بدون احساس ناراحتی به میزان زیاد از این وسیله و مواد سمی داخل آن استفاده می کند.
کارشناسان هشدار می دهند نیکوتین موجود در توتون و تنباکو بسیار خطرناک است و حتی برخی افراد با یک بار استفاده از آن مسموم شده و جان خود را از دست می دهند.
این وسیله به لحاظ نوع فناوری با سیگار الکترونیکی تفاوت دارد و بسیار خطرناکتر از آن است.
قبح شکنی اینبار با طعم «قلیان های شارژی»/ ترفند جدید سودجویان برای جذب جوانان
کارشناسان هزاران ماده سمی را در نیکوتین و ترکیبات آن شناسایی کرده اند که منجر به ابتلای افراد به انواع بیماری ها و مرگ می شود به همین دلیل به افراد توصیه می شود از مصرف این محصولات خودداری کنند زیرا برخلاف باور عوامانه خطر آن کمتر از سیگار و قلیان عادی نیست و چه بسا بسیار بیشتر است.

 

 

 

چهارشنبه 24/9/1395 - 15:15
سلامت و بهداشت جامعه

عضو کمیته کشوری ایدز ضمن تاکید بر لزوم افزایش آگاهی جامعه و همچنین پزشکان به منظور چگونگی برخورد با بیماران مبتلا به ایدز، دلایل پذیرفته نشدن جراحی این بیماران از سوی برخی پزشکان را توضیح داد.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مینو محرز در این خصوص اظهار کرد: ما هنوز هم شاهد هستیم که برخی پزشکان، از درمان بیماران اچ آی وی سرباز می‌زنند و ممکن است به علت ترس از مبتلا شدن آنها را جراحی نکنند. چون همچنان، میزان آگاهی در این خصوص، حتی در گروه پزشکی و تخصصی بالا نیست.

وی افزود: در حال حاضر بعضی از بیمارستان‌ها و پزشکان، جراحی بیماران مبتلا به ایدز را قبول می‌کنند ولی هنوز همگانی نیست. پزشک فقط باید مراقب باشد که سوزن در دستش فرو نرود، وقتی آگاهی آنچنان مستمر نبوده که نگرش آنها به این قضیه مثبت باشد، بسیاری از افراد ممکن است از مراقبت آنها سرباز زنند. در عین حال بخشنامه‌ای نیز در این خصوص وجود دارد که پزشک نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

این متخصص بیماری‌های عفونی، دلیل این اقدام برخی پزشکان را نداشتن بیمه برای حمایت‌های بعد از ابتلای احتمالی آنها به برخی بیماری‌ها در زمان کار عنوان کرد و گفت: در همه جای دنیا پزشک و پرستار بیمه هستند و اگر به خاطر شغل خود به بیماری مبتلا شوند، از آنها حمایت می‌شود. در حالی که هیچ کدام از پرستاران و پزشکان در کشور ما بیمه درستی در این زمینه ندارند و اگر هنگام جراحی مبتلا به ایدز شوند، کسی به آنها رسیدگی نمی‌کند.

وی ادامه داد: این درحالیست که بیماری ایدز باعث مرگ نمی‌شود و با دارو قابل کنترل است. باید سیستمی وجود داشته باشد که از کارکنان بهداشتی و درمانی در مقابل ابتلا به این بیماری‌ها حمایت کند و خسارت آنها را بپردازد.

عضو کمیته کشوری ایدز همچنین به عدم آشنایی برخی پزشکان عفونی با شیوه درمان مبتلایان ایدز اشاره و تصریح کرد: بیماران مبتلابه ایدز، نیازی به بیمارستان مخصوص ندارند ولی در بسیاری از بیمارستان‌ها هنوز برخی از پرشکان عفونی نمی‌دانند آنها را چگونه درمان کنند و تعداد محدودی از پزشکان هستند که شیوه درمان آنها را می‌دانند. این بیماران بیشتر تحت نظر کسانی هستند که آموزش‌های لازم در این زمینه را دیده‌اند و در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری، درمان و به آنها ارجاع داده می‌شوند.

وی تاکید کرد: یکی از دلایل این موضوع، تخصصی و پیچیده بودن درمان در این بیماران است. در بخش خصوصی نیز ممکن است متخصص عفونی با درمان آنها آشنا نباشد. به طور کلی، همه متخصصان عفونی، درمان بیماران اچ آی وی را بلد نیستند، چون راهنمای بالینی مخصوصی دارد.

عضو کمیته کشوری ایدز در ادامه، ضمن اشاره به استاندارد بودن خدمات درمانی لازم برای بیماران مبتلا به ایدز، در عین حال تاکید کرد: در کشورهای دیگر از بیماران مبتلا به ایدز حمایت کاملی صورت می‌گیرد و با افراد عادی فرقی ندارند؛ چون می‌دانند زندگی و کار با فرد اچ آی وی مثبت مشکلی ندارد و فقط در صورت ورود خون فرد بیمار به بدن یا تماس جنسی، بیماری منتقل می‌شود. آنها از ابتدای اپیدمی بیماری که حدود 30 سال از آن می‌گذرد، در این زمینه اطلاع رسانی کرده‌اند ولی در ایران به علت عدم آگاهی جمعیت، بیماران از نظر اجتماعی حمایت نمی‌شوند.

محرز تاکید کرد: هنوز در ایران انگ اجتماعی به بیماران بالا است. باید آگاهی جامعه در این زمینه بالا برده شود تا آنها بدون انگ و به راحتی در جامعه کار کنند. اگر در محیط کار بفهمند که فردی مبتلا به ایدز است، همه از او فرار می‌کنند. اوایل اپیدمی این بیماری، قانونی در برخی کشورها وضع شد که طبق آن هیچ موسسه‌ای حق نداشت فردی را به خاطر ابتلا به بیماری از کار، برکنار کند و همه پزشکان نیز باید درمان آنها را قبول کنند. جامعه نیز آگاهی داشت ولی این قانون در اینجا وجود ندارد. اگر کارفرما بفهمد که فرد بیمار است و مبتلا به ایدز، معلوم نیست قبول کند که او کار کند یا خیر. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 15:13
سلامت و بهداشت جامعه

یکی از علل سرگیجه محیطی سندرم منییر است که دومین علت شایع سرگیجه محسوب می‌شود و به طور کلی در افراد میانسال از جمله خانم‌ها ایجاد می‌شود.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آنا ، یک متخصص گوش، حلق و بینی عنوان کرد: سرگیجه شدید‌ شایع‌ترین علامت «سندروم منییر» است که استرس، مصرف نمک و غذاهای چرب موجب تشدید علائم آن می‌شود.

دکتر بابک ساعدی درباره «سندرم منییر»، گفت: یکی از علل سرگیجه محیطی سندرم منییر است که دومین علت شایع سرگیجه محسوب می‌شود و به طور کلی در افراد میانسال از جمله خانم‌ها ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه جنبه ژنتیکی برای این بیماری مطرح است، افزود: علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست ولی افزایش فشار در داخل مایعات حلزون گوش باعث پارگی موقت پرده حائل گوش و ایجاد حمله در این بیماران می‌شود.

این متخصص گوش، حلق و بینی یادآور شد: از علائم این بیماری می‌توان به سرگیجه شدید، وزوز گوش، احساس کاهش شنوایی، تهوع، استفراغ و احساس گرفتگی گوش اشاره کرد. به این دسته از بیماران توصیه می‌شود از مصرف نمک، غذاهای چرب و استرس به شدت اجتناب کنند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: برای درمان، داروهای دفع کننده نمک، ضد سرگیجه و داروهای افزایش دهنده خون‌رسان به گوش داخلی تجویز می‌شود.

به گفته وی، در موارد نادر بیماری با مصرف دارو کنترل نمی‌شود و فرد نیاز به جراحی پیدا می‌کند.

ساعدی با بیان اینکه سندروم منییر یک بیماری خود به خود محدود شونده است، عنوان کرد: این بیماران پس از چند سال خود به خود بهبود می‌یابند اما بیمار باید طی دوران بیماری برای کنترل علائم دارو مصرف کند، البته در موارد بسیار نادر ممکن است بیماری با گذشت زمان بهبود نیابد و بیماری مقاوم به درمان باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر این بیماری به موقع تشخیص و درمان نشود موجب کاهش شنوایی می‌‌شود. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 15:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته