• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4144روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
عصر ایران: یک پوشه جدید ایجاد کنید (راست کلیک کنید و از New بر روی Folder کلیک کنید).

سپس برای نام آن عبارت con را تایپ کنید. نکته جالب این موضوع اینجاست، شما هرگز نمی توانید فولدری با نام con ایجاد كنید! همچنین نامهایی مانند prn ، nul ، com1 و aux نیز غیر قابل استفاده هستند.

اسامی ممنوع در ویندوز!

دلیل آن این است كه con , aux , prn , com1 ابزارهای از پیش تعریف شده سیستم عامل هستند و همانند فایل های موجود غیر قابل تکرارند. همچنین عبارت CON مخفف Console یا همان ورودی و خروجی ارتباط با سیستم عامل قدیمی خودمان، DOS هست.

اگر خواستید یك فولدر به این اسامی بسازید در هنگام rename  کلیک راست کرده و در قسمت insert unicode روی هر كدام از گزینه ها بروید می توانید اسم دلخواهتان را بنویسید
شنبه 15/7/1391 - 11:18
اخبار
مهر: یک دختر 12 ساله انگلیسی با ضریب هوشی 162، در باهوشی از آلبرت اینشتین و استفان هاوکینگ سبقت گرفت.
 
اولیویا منینیگ ساکن لیورپول پس از آنکه در یک آزموش هوش امتیاز 162 را به دست آورد، در انجمن منسا که بزرگ ترین و قدیمی ترین انجمن ضریب هوشی جهان است، پذیرفته شده است.
 
نمره وی نه تنها دو نمره بهتر از آلبرت اینشتین نابغه آلمانی و هاوکینگ بزرگ ترین فیزیک دان معاصر است، بلکه او را در بالای یک درصد افراد با هوش جهان قرار می دهد.
 
این افتخار که او توانسته به منسا وارد شود یعنی او به شبکه مغزهای سراسر جهان خواهد پیوست.
 
اولیویا اذعان می کند به سرعت اطلاعات جدید را یاد می گیرد و به خاطر می آورد اما می گوید پس از آنکه از نمره هوش خود مطلع شد "لال" شده بود.
شنبه 15/7/1391 - 11:17
سياست
آیا فتنه دیگری در راه است؟
جام جم آنلاین: روزنامه‌های صبح امروز ایران در سرمقاله‌های خود به مهمترین مسائل روز كشورو جهان پرداخته‌اند از جمله «توطئه نافرجام آمریكا در مرزهای سوریه و تركیه»،«واقعیت‌ها را باید دید»،«آیا فتنه دیگری در راه است؟»،«آیا ترکیه به سوریه حمله خواهد کرد؟»،«تحریم های گازی و افزایش فشارها بر ایران»،«برای انتخابات چگونه باید فضاسازی کرد؟»،«احمدی نژاد گرفتار در دام کین و مهر؟»،«برنده‌ای موقت در مناظره اقتصادی نامزدها»،«وحدت، عاملی برای مقابله با خطر»و...كه برخی از آنها در زیر می‌آید.

كیهان:توطئه نافرجام آمریكا در مرزهای سوریه و تركیه

«توطئه نافرجام آمریكا در مرزهای سوریه و تركیه»عنوان یادداشت روز روزنامه كیهان به قلم سعدالله زارعی است كه در آن می‌خوانید؛درگیری مرزی میان تركیه و سوریه در شرایطی صورت گرفت كه از یك سو واحدهایی از ارتش تركیه به نشانه پایان مناقشه امنیتی با همسایه جنوبی خود در گذرگاههای مرزی با سوریه مستقر شدند و از سوی دیگر عملیات پاكسازی ارتش سوریه با موفقیت انجام شده بود و بقایای جریان تروریستی موسوم به «ارتش آزاد» در محاصره كامل بودند. از این رو تردیدی باقی نمی ماند كه درگیری مرزی از یك برنامه ای خارج از جغرافیای سوریه و تركیه و به احتمال بسیار زیاد در خارج از منطقه طراحی و به اجرا درآمده است.

در این خصوص گفتنی هایی وجود دارد:
1-وقوع درگیری میان سوریه و تركیه در شرایطی كه دولت و ارتش دمشق به پاكسازی مناطق آلوده سرگرم هستند و توانسته اند تا حد زیادی بر بحران تروریزم فایق آیند به هیچ وجه به نفع سوریه نیست و این موضوع بسیار ساده ای است كه هیچ كس در سوریه درباره آن تردید ندارد.

بر این اساس با قاطعیت می توان دخالت ارتش سوریه در حادثه ای كه در روز چهارشنبه هفته گذشته در خاك تركیه روی داد و به كشته شدن 5 شهروند تركیه منجر شد را منتفی دانست.

از آن طرف وقوع درگیری به نفع تركیه هم نیست چرا كه ورود به جنگ با سوریه ورود به یك جنگ منطقه ای است و هیچ كس در تركیه نیست كه در این باره تردید داشته باشد. رفتار دولت و ارتش تركیه هم طی هفته ها و روزهای اخیر- شامل اعلام نسبتا رسمی بسته شدن مرزهای تركیه و سوریه و اظهارات صریح اردوغان مبنی بر اینكه مصوبه مجلس جنبه بازدارندگی دارد و تركیه قصد ندارد علیه سوریه اعلام جنگ كند- از این موضوع حكایت می كند اما در عین حال با مرور خبرها و سیاست هایی كه با پایتخت های عربستان، قطر، رژیم صهیونیستی، فرانسه، انگلیس و آمریكامرتبط بود، می توان رد پای علاقه به وقوع درگیری نظامی میان تركیه و سوریه را پیدا كرد. یكی از این نشانه ها مواضع صریح وزیر خارجه آمریكا در مقابل حوادث مرزی سوریه و تركیه و درخواست از ناتو برای مداخله و «رسیدگی به این شرایط بسیار خطرناك» بود. كمااینكه فرماندهی ناتو بدون تحقیق از حادثه امنیتی كه اتفاق افتاده اقدام سوریه را نقض آشكار قوانین بین المللی و خطری برای امنیت یكی از اعضای خود خواند.

2- همه می دانند كه در سوریه محوریت تروریزم را «القاعده» به عهده دارد و «ارتش به اصطلاح آزاد» كه علی الظاهر تحت فرماندهی ریاض الاسعد و جریان ملی گرا عمل می كند نقش برجسته ای در تحولات امنیتی داخل سوریه ندارد. از سوی دیگر سندهای فراوانی كه منتشر شده اند از اشراف كامل برنامه ای، اطلاعاتی و عملیاتی سرویس های جاسوسی فرانسه، انگلیس و آمریكا بر القاعده حكایت كرده و حتی بعضی از اسناد و اعترافات از پوشش حفاظتی این نیروها توسط سرویس های مورد اشاره حكایت می كند. با این وصف و با توجه به علاقه غرب برای وقوع درگیری بین دو كشور مسلمان تركیه و سوریه، در درگیری دو روز گذشته اتهامات بیش از همه متوجه پاریس، لندن و واشنگتن است. روز گذشته روزنامه «لس آنجلس تایمز» به نقل از یك منبع از سازمان اطلاعات آمریكا -سیا- گزارش داد: «دولت تركیه در مقابل فشار ایران و روسیه مبنی بر بستن راه ورود شبه نظامیان مخالف اسد به سوریه، كوتاه آمده و هشدارهایی به سران مخالفان سوریه برای خارج شدن از خاك تركیه داده است.» جالب این است كه شلیك از نقاط شمالی حلب به روستاهای تركیه نزدیك به مرزهای سوریه با سلاح هایی از نوع سلاح هایی كه طی هفته های اخیر علیه ارتش سوریه استفاده شده، صورت گرفته است.

3-ارتش سوریه طی هفته های اخیر موفقیت های زیادی در پاكسازی مناطق آلوده داشته و همه خبرها از نزدیك شدن به زمان پایان عملیات ارتش حكایت می كرد و نخست وزیر سوریه هم بطور رسمی از نزدیك شدن زمان پایان بحران امنیتی در سوریه خبر داده بود. دو روز پیش، روزنامه لس آنجلس تایمز به نقل از منابع وزارت خارجه آمریكا نوشته بود: نیروهای مخالف بشار اسد 70درصد توان نظامی و قدرت خود را از دست داده اند و نیروهای نظامی اسد برای تسلط بر بزرگترین مركز مخالفان سوری- حلب- آماده می شود. این روزنامه ادامه می دهد: جریان اوضاع در حلب به زودی به سود نیروهای اسد به پایان می رسد. این روزنامه با اشاره به مواضع جدید تركیه- پیش از درگیری مرزی- مبنی بر لزوم پایان دادن به مداخله امنیتی در سوریه نوشت: «همه می دانند كه هنگامی كه سران مخالف دولت ارتباط با نیروهای مبارز خود را از دست بدهند، چه اتفاقاتی روی خواهد داد.» در واقع می توان گفت یكی از اهداف مهم شلیك به خاك تركیه، بازگرداندن تركیه به مقطعی است كه فرماندهی مخالفان را در خاك خود پذیرفته بود و مرزهای شمالی خود را به مهمترین مراكز تجهیز مخالفان سوریه تبدیل كرده بود.

راز مطلب هم این است كه در پروژه سقوط دولت دمشق هیچ كشور دیگری قادر یا مایل نیست نقش تركیه را- در فاصله مهر 90 تا شهریور91- ایفا نماید، عربستان و قطر با سوریه هم مرز نیستند، اردن و رژیم صهیونیستی اگرچه با سقوط اسد موافقند اما قادر به ارائه خاك برای كمك به مخالفان نیستند. دولت های عراق و لبنان هم كه با اتفاقات امنیتی ضد مردم و دولت سوریه مخالفند. با این وصف وقتی تركیه پا پس می كشد معلوم است كه چه اتفاقی می افتد.

4- برای تركیه به مرور ثابت شد كه حل سیاسی تحولات سوریه برای تركیه هم آثار سازنده ای داشته و بر حل امنیتی ترجیح دارد چرا كه اگر یك دولت عربی با مداخله نظامی - امنیتی سقوط كند و تركیه یكی از طرف های اصلی این سقوط باشد، دولت تركیه بیش از هر چیز وجهه ای نظامی- امنیتی پیدا كرده و نفوذ خود را در پروسه های نرم افزاری از دست می دهد این در حالی است كه تركیه وقتی مظهر تحولات امنیتی می شود، خاطرات دوره ای را زنده می كند كه ترك ها در عین این كه در اقلیت بودند با استفاده از نیروهای نظامی بر اكثریت عرب حكومت می كردند.

خاطرات عرب ها از دوره حاكمیت عثمانی آنقدر تلخ است كه مانع بازسازی قدرت تركیه در منطقه عربی بشود. در عین حال باید گفت كه تركیه علیرغم هزینه فراوان هیچ دستاورد نظامی- امنیتی در سوریه نداشت و كلیه ابتكارهای سخت افزارانه آن به شكست كامل رسیده بود. با این وصف می توان گفت علی القاعده جنگ با سوریه در دستور كار آنكارا نیست و اینكه ترك ها سریعا به درخواست روسیه و ایران برای فاصله گرفتن از ادبیات جنگ پاسخ مثبت دادند و اردوغان رسما وقوع جنگ را رد كرد از این موضوع حكایت می كند. اما در عین حال شواهد زیادی وجود دارد كه نشان می دهد امكان وقوع حوادثی از نوع آنچه در روز چهارشنبه از مناطقی در شمال استان حلب كه تروریست ها در آنجا به طور پراكنده حضور دارند، وجود دارد و به همین نسبت می توان احتمال داد كه تشنج در فضای امنیتی و رسانه ای تركیه علیه سوریه تا مدتی تشدید شود ولی با این حال نمی توان آن را نشانه های وقوع یك درگیری جدی نظامی به حساب آورد.

5- طی دو روز گذشته تلاش زیادی صورت گرفت تا سوریه به عذرخواهی از تركیه تن دهد. حتی دولت تركیه اعلام كرد كه دولت سوریه عذرخواهی كرده است.

كشورهای اروپایی هم اصرار داشتند تا اسد عذرخواهی كند اما دولت سوریه ضمن اعلام آمادگی برای تحقیق پیرامون حادثه روز چهارشنبه، عذرخواهی دمشق را تكذیب كرد. هدف ظاهری این بود كه بحران مرزی سوریه و تركیه با یك عذرخواهی تمام می شود ولی واقع مطلب این بود كه عذرخواهی دمشق به معنای پذیرش دخالت در شلیك به داخل تركیه است و این ضمن آن كه اتهامات وارده به دمشق مبنی بر تلاش برای برهم زدن صلح و امنیت منطقه را صحه می گذاشت، زمینه را برای اعمال مجازات هایی كه ذیل چنین عناوینی قرار می گیرد كه سلب صلاحیت حقوقی و سلب حاكمیت- به شكل تصویب منطقه ممنوعه پروازی و...- بخش هایی از آن است، فراهم می كرد و لذا دمشق هوشمندانه در برابر این توطئه ایستاد و شبح جنگی كه با مصوبه روز پنجشنبه پارلمان تركیه خودنمایی كرد، نتوانست اسد را دستپاچه نماید. در این میان سوریه به سفیر خود در سازمان ملل ماموریت داد تا ضمن «ابراز همدردی عمیق با خانواده های قربانیان» پذیرش مسئولیت حادثه و عذرخواهی دمشق را تكذیب نماید.

6- نكته مهم دیگر این بود كه سوریه در این ماجرا كاملا بر اعصاب خود مسلط بود كما این كه سوریه بخصوص طی دو سال گذشته، مدیریت خردمندانه خود را در بحران پیچیده امنیتی و به قول اسد جنگ جهانی علیه سوریه نشان داده است.

بدون شك نیمی از این بحران به سقوط دولت ها در آنكارا، ریاض و... منجر می شد. نظام سوریه این بحران را با اقتدار و در عین حال طمانینه مدیریت كرد و بدون آنكه امتیازی بدهد، جبهه مخالف و معاند خود را به مرز ناكامی مطلق نزدیك كرد. كما این كه در بحران سوریه هم پیمانان سوریه شامل ایران، روسیه، لبنان، عراق، چین و... هم خردورزانه رفتار كردند.

ایران در این تحولات توانست روابط متوازن خود را با سوریه و تركیه حفط كند و جلو افراط گرایی را بگیرد. حضور هیئت بلندپایه ایرانی در آنكارا به فاصله یك روز پس از بحران مرزی تركیه و سوریه و استقبال هیئت ترك از آنان و اظهارات رسمی اردوغان در حضور معاون اول رئیس جمهور ایران از ظرفیت و خردمندی ایران حكایت كرد و این نكته را به اثبات رساند كه جمهوری اسلامی در عین آنكه مظهر انقلاب و خیزش است آنجا كه لازم باشد مهمترین عنصر ثبات و آرامش در منطقه است. مسلما حضور عملیاتی ایران در فضای بحران زده روابط آنكارا- دمشق برای كشورهایی كه برمبنای توسعه تنش در جهان اسلام برنامه ریزی كرده اند، بسیار ناخوشایند است.

خراسان:آیا ترکیه به سوریه حمله خواهد کرد؟

«آیا ترکیه به سوریه حمله خواهد کرد؟»عنوان یادداشت روز روزنامه خراسان به قلم علیرضا رضاخواه است كه در آن می‌خوانید؛روز چهارشنبه هفته گذشته چند گلوله خمپاره از خاک سوریه به مناطقی در شرق ترکیه اصابت کرد که به کشته شدن پنج غیرنظامی ترکیه ای و زخمی شدن هشت تن دیگر از جمله چند افسر پلیس انجامید اقدامی که واکنش نظامی ترکیه را به دنبال داشت.

درگیری های مرزی هفته گذشته سوریه و ترکیه بار دیگر این سئوال را در میان سیاستمداران و تحلیل گران سیاسی مطرح ساخت که آیا منطقه خاورمیانه بازهم شاهد یک نزاع کلاسیک خواهد بود؟ به بیان دیگر آیا ترکیه که این روزها تلاش دیپلماتیک زیادی را برای ایجاد یک اجماع جهانی به منظور اقدام نظامی علیه دمشق دنبال می کند، حمله خمپاره ای صورت گرفته از خاک سوریه را بهانه ای برای مداخله نظامی قرار خواهد داد؟ بررسی ابعاد سیاسی، نظامی و اجتماعی چنین اقدامی از سوی آنکارا می تواند در پاسخ به این سئوالات مثمرثمر باشد.

در بعد سیاسی چه از منظر سیاست داخلی و چه از منظر سیاست خارجی هر گونه اقدام نظامی یک جانبه از سوی آنکارا بر علیه دمشق با چالش های جدی مواجه خواهد بود. حمله نظامی به سوریه از بعد منطقه ای با مخالفت جدی ایران، عراق و لبنان همراه خواهد بود. از بعد بین المللی نیز واکنش چین و روسیه به این اقدام می تواند برای آنکارا گران تمام شود.

این در حالی است که از منظر سیاست داخلی نیز احزاب سیاسی چه احزاب اسلام گرا مانند حزب سعادت و چه احزاب سکولار مانند حزب جمهوری خلق و حتی بسیاری از سیاست مداران حزب عدالت و توسعه اقدام نظامی بر علیه سوریه را بر خلاف منافع ملی ترکیه می دانند. اردوغان به عنوان رهبر حزب عدالت و توسعه نیز به خوبی بر تبعات درگیری نظامی با سوریه آگاه است.

شلیک چند موشک سوری به مراکز توریستی ترکیه به راحتی کمر اقتصاد متکی بر توریسم آنکارا را خواهد شکست. حزب حاکم که به دلیل بهبود وضعیت اقتصادی ترکیه توانسته بیش از 3 دوره قدرت را در ترکیه از آن خود نماید بحران اقتصادی ناشی از ماجراجویی سیاسی را پاشنه آشیل حاکمیت سیاسی خود می داند.

از منظر اجتماعی نیز بافت متکثر ترکیه باعث شده است که حاکمان این کشور در اتخاذ سیاست های خصمانه در قبال همسایگان خود با احتیاط فوق العاده رفتار کنند. حضور حدود 20 میلیون علوی در کنار کردها، ترکمن ها و دروزی ها، پایگاه اجتماعی مناسبی را برای مخالفان جنگ با سوریه در ترکیه ایجاد کرده است.

حضور هویت های مختلف که روزی در رهیافت "عمق استراتژیک" داوود اوغلو، معمار سیاست خارجی ترکیه ، به عنوان فرصتی برای عملکرد دیپلماسی ترکیه تعریف می شد، امروز چالشی جدی برای مداخله گری فرقه ای حزب عدالت و توسعه در بحران سوریه محسوب می شود. رسانه های ترک زبان چندی پیش از اعزام جوانان علوی ترکیه برای پیوستن به ارتش سوریه برای مقابله با تروریست های القاعده خبر داده بودند.

زنگ خطری که به معنی شکل گیری گونه جدیدی از میلیشیای قومی در کنار پ ک ک و دیگر گروه‌های مخالف دولت مرکزی در ترکیه می باشد. از منظر نظامی نیز، ترکیه بدون کمک و همیاری ناتو و آمریکا به هیچ وجه توان راه اندازی یک جنگ منطقه‌ای را ندارد.

ناتو به دلیل مشکلات اقتصادی کشورهای اروپایی و آمریکا نیز به خاطر انتخابات ریاست جمهوری پیش رو و نداشتن یک چشم انداز روشن برای سوریه بدون اسد به هیچ وجه تمایلی برای مداخله نظامی در این کشور ندارند. دولت " اردوغان" امیدوار بود که مخالفان سوری بتوانند پیروزی سریعی علیه نظام سوریه بدست آورند و انتظار این همه پایداری ارتش و طرفداران بشار اسد را نداشت.

ادامه ناآرامی ها در سوریه، اختلاف گسترده میان گروه های مخالف دولت و عدم توانایی این گروه ها در ایجاد یک اپوزیسیون واحد، افزایش مخالفت های داخلی با ماجراجویی های اردوغان در کنار بار مالی حضور بیش از یکصد هزار پناهجوی سوری در خاک ترکیه تنها بخشی از هزینه ای است که سیاست های تهاجمی دولتمردان ترک برای این کشور به دنبال داشته است.درگیری نظامی با همسایه ای که حدود 85 درصد توان موشکی خود را آماده در اختیار دارد به معنی یک انتحار سیاسی برای سردمداران حزب عدالت و توسعه خواهد بود.

با توجه به دلایل ذکر شده تمایل آنکارا برای آغاز یک جنگ نظامی کلاسیک با سوریه دور از ذهن است. از سوی دیگر اسد نیز هیچ علاقه ای به شروع یک درگیری مرزی با ترکیه ندارد. وی به نیروهای خود در داخل نیاز دارد. جنگیدن در چند محور مختلف باعث فرسایش نیروهای نظامی این کشور خواهد شد. البته بایستی توجه داشت که این نزاع یک بعد دیگر نیز دارد.

جریان های مخالف سوری و به ویژه گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه که به نوشته روزنامه لس آنجلس تایمز تا کنون بیش از 75 درصد توان نظامی خود را در مقابله با نیروهای وفادار به دولت از دست داده است، تلاش می کنند تا پای کشورهای دیگر به ویژه ترکیه را به صحنه درگیری های سوریه بکشانند. ارتش آزاد که اخیرا مجبور شده فرماندهی خود را از داخل خاک ترکیه به سوریه منتقل کند. در تلاش است تا با بحران آفرینی در روابط متشنج سوریه و ترکیه اهداف خود را پیش ببرند.

جمهوری اسلامی:واقعیت‌ها را باید دید

«واقعیت‌ها را باید دید»عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است كه در آن می‌خوانید؛ناآرامی‌های چند ساعته روز چهارشنبه گذشته در بازار تهران و مراكز مبادلات ارزی مركز شهر، پدیده‌ای نیست كه بتوان با استفاده از چند كلمه و عبارت تند و پرخاشگرانه از كنار آن گذشت. انتساب این واقعه به این و آن، اعم از داخلی و خارجی نیز مشكل را حل نمی‌كند. اینها، صورت مسأله را پاك كردن است نه برخورد واقع بینانه با واقعیت ها.

اگر مایل به فهم و درك واقعیت‌ها هستیم و می‌خواهیم بدون آنكه خود را فریب بدهیم، مشكل را حل كنیم باید به این نكات توجه كنیم.

1 - در این نكته تردیدی وجود ندارد كه تظاهرات چهارشنبه به دلیل نداشتن مجوز و شعارهائی كه در آن مطرح شد، ا قدامی خلاف و غیرقانونی بود و محكوم است. در این نكته نیز تردید نیست كه دشمنان و بدخواهان و سودجویان، با استفاده از چنین فرصتی،‌ اهداف شوم خود را دنبال می‌كنند و از این قبیل فرصت‌ها به نفع مطامع خود سود می‌برند. بنابر این، باید این واقعه را منفی دانست و برای جلوگیری از تكرار آن تلاش كرد.

2 - بدون شناخت دقیق ریشه‌های این رویداد نمی‌توان به مقابله با آن پرداخت. افزایش بی‌مهار قیمت‌ها به پیروی از بالا رفتن لحظه‌ای قیمت ارز، كه مستقیماً بر زندگی مردم به ویژه اقشار ضعیف تأثیر می‌گذارد، اكنون به مرحله‌ای از خطرآفرینی رسیده كه نمی‌توان آن را انكار كرد. این، واقعیتی است كه هر كس در میان مردم باشد آن را لمس می‌كند. كتمان این واقعیت و نادیده گرفتن عوارض آن، نه تنها از بروز این عوارض جلوگیری نخواهد كرد، بلكه آن را شدت می‌بخشد و به مرحله‌ای غیرقابل كنترل می‌رساند. درست است كه مردم ایران برای حراست از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی فداكاری می‌كنند و در مقابل دشمنان نیز تا پای جان می‌ایستند، ولی مسئولان نیز برای فراهم ساختن زمینه‌های رفاه و معیشت مردم وظایفی دارند كه كوتاهی یا بی‌تدبیری آنها در انجام آن غیرقابل چشم پوشی است. اینكه مسئولان اجرائی تلاش می‌كنند خود را تبرئه كنند و تقصیرها را به گردن دیگران بیاندازند، برای مردم قابل قبول نیست. حتی بسیاری از مقامات در قوای دیگر و صاحبنظران اقتصادی با صراحت اعلام می‌كنند قسمت عمده نابسامانی‌های كنونی ناشی از سوءمدیریت و ناكارآمدی دولت است. آنها تأثیر عوامل دیگر را نفی نمی‌كنند ولی برخلاف مسئولان اجرائی تمام مشكلات را به گردن دیگران نمی‌اندازند.

3 - اكنون كه در ناكارآمدی دولت برای حل مشكلات اقتصادی تردیدی وجود ندارد، مسئولان اجرائی باید به تجدیدنظر در عملكردهای خود ملزم شوند و بیش از هر چیز به استفاده از تجربه مدیران كارآمد و لایق گذشته كه بحران‌هائی از قبیل 8 سال جنگ تحمیلی با آنهمه تحریم و فشارهای اقتصادی و سیاسی را با موفقیت پشت سر گذاشتند روی آورند. متأسفانه مسئولان اجرائی نه تنها چنین نمی‌كنند بلكه درحالی كه از حل مشكلاتی از قبیل گرانی و مهار قیمت ارز و سكه عاجزند، سخن از مدیریت جهانی می‌گویند و می‌خواهند مشكلات جهان را حل كنند! این روش غیراصولی هفت سال است كه ادامه دارد و اكنون به مرحله‌ای رسیده است كه قابل استمرار نیست.

متأسفانه آقایان مسئولان این واقعیت را به دلیل اینكه مستقیماً با مردم سروكار ندارند لمس نمی‌كنند. آنها با تشریفات و حفاظت به اینجا و آنجا می‌روند و به دلیل مواظبت‌هائی كه در اطرافشان صورت می‌گیرد فقط با آفرین گوها و تحسین كنندگان و ستایشگران مواجه می‌شوند و نمی‌دانند مردم عادی در كوچه و خیابان و مغازه‌ها و تاكسی‌ها و اتوبوس‌ها درباره آنها و عملكردشان چه قضاوتی دارند. طبیعی است افرادی كه فقط تحسین‌ها و بله قربان‌ها را می‌شنوند، مشكلات را یا نبینند و یا به گردن دیگران بیاندازند و برای خودشان جایگاهی تصور كنند كه كمتر از مدیریت جهانی كسر شأنشان باشد!

4 - قاطبه مردم ایران، با نظام جمهوری اسلامی مشكلی ندارند و حفظ این نظام را كه خود تأسیس كرده‌اند از وظایف حتمی خود می‌دانند و برای تداوم و تقویت آن می‌كوشند. اما حساب اصل نظام را باید از حساب افراد جدا كرد. افراد، نباید نظام را تیول خود بدانند و هر طور كه می‌خواهند با مردم رفتار نمایند و در قبال عملكردهای خود هیچ حسابی پس ندهند. مردم حق دارند بپرسند در یك كشور قدرتمند و با ثبات چگونه ممكن است قیمت دلار ظرف چند ساعت چند صد تومان افزایش یابد و ظرف چند روز چند برابر شود؟ این تغییرات غیرعادی، اگر به خارج نسبت داده شود و یا حتی به اخلالگران اقتصادی داخلی مستند شود باز هم نشانه ضعف مسئولین اجرائی است. دولت نمی‌تواند مسئولیت خود را در قبال این نابسامانی‌ها انكار كند و دشمن را چنان قدرتمند جلوه دهد كه نمی‌توان در برابر آن كاری انجام داد.

در كشور ما عموم مردم طرفدار قانون و ضابطه مندی در كلیه امور به ویژه مسائل اقتصادی هستند و برای موفقیت كارگزاران نظام همواره همكاری‌های لازم را با آنان در كلیه زمینه‌ها انجام می‌دهند. دولتمردان، با بهره مندی از این همراهی مردم این امكان را دارند كه با هرگونه اخلالی برخورد كنند و اجازه ندهند اخلالگران به اهدافشان برسند. بدین ترتیب، سؤال اساسی این است كه چرا مسئولان از آمادگی مردمی برای جلوگیری از این ناهنجاری‌های اقتصادی استفاده نمی‌كنند؟

برای حل معضلات اقتصادی و برطرف كردن مشكلات مردم، هنوز هم دیر نشده است. اعتراف دولتمردان به اشتباهات خود همراه با یك عذرخواهی ساده از مردم و سپس با عزم جزم اقدام كردن به جبران اشتباهات با استفاده از نظرات كارشناسان، بهترین راه حل است. هر چند در فرهنگ دولتمردان ما اعتراف به اشتباه و عذرخواهی از مردم جایگاهی ندارد، اما آنها باید بدانند كه این اقدام، تأثیر شگرفی بر افكار عمومی دارد و مردم را برای كمك كردن به مسئولین در حل مشكلات بسیج خواهد كرد. آیا مسئولان اجرائی ما واقعیت‌ها را خواهند دید و از این اهرم قدرت استفاده خواهند كرد؟

رسالت:آیا فتنه دیگری در راه است؟‏

«آیا فتنه دیگری در راه است؟»عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم دکتر حامد حاجی حیدری است كه در آن می‌خوانید؛

•‏تا سال هزار و سیصد و هشتاد و هشت، رقابت‌های سیاسی، متکی بر جبهه‌بندی کوبنده ایدئولوژیک بود، و این جبهه‌بندی ایدئولوژیک، هر هشت سال یک بار، مردمی را که برای حفظ "اصل اسلام"، احساس خطر می‌کردند، و واقعاً احساس خطر می‌کردند، به گسترده‌ترین وجهی به پای صندوق‌های رأی می‌کشانید.

•‏ هر چند، اغلب، بزرگان دو جناح سیاسی، اصرار داشتند که نبرد انتخابات، رقابت برادران، یا رقابت بین سلیقه‌هاست، ولی این‌ها، همه تعارف بود؛ نبرد دو جناح، عملاً یک نبرد فرقه‌ای کوبنده میان نیروهای انقلاب بود.

•‏ خب، پس از رویدادهای سال هشتاد و هشت، که ناخواسته، یکی از دو جناح رفت و در باغ سفارت و بی بی سی، مشغول خوردن پلو شد، فضا فراهم گردید که در متن جناح مقابل، رقابت‌هایی فعال شود که خصوصاً از سال گذشته، همچون رقابت پیشین چپ و راست، رنگ و بوی خشنی به خود گرفت.

•‏ رقابت امروز، میان (1) اصولگرایان، (2) جبهه پایداری، و (3) خط دولت، یک رقابت تند و شکننده است، که می‌توان توقع داشت که لااقل به اندازه نبردهای جناحی گذشته تلفات داشته باشد. شمار زیادی از افرادی که دلسوز و متعهدند، متهم خواهند شد، و بسیاری از حکما و فضلا، از بیم ناتوانی از مداخله مؤثر در فضاهای فتنه‌آلود پیاپی، شتر انقلاب را به حال خود رها خواهند کرد.

•‏ سئوال من این است که آیا این نحو رقابت کوبنده قابل اجتناب نیست؟

‏•‏ آیا برای ادامه انگیزه‌های مردم برای مشارکت در انتخابات، رقابت‌های کوبنده ایدئولوژیک لازم است؟

•‏ آیا می‌توان واقعاً جنگ میان عقیده‌ها را به رقابت‌های فنی برادران بر سر سلیقه‌ها تبدیل کرد؟

•‏ به عبارت دیگر، آیا رقابت سیاسیون، می‌تواند سنخی از امر به معروف و نهی از منکر دو گروه شود که هر دو، در یک جبهه ایدئولوژیک هستند؟

•‏ این فرمول، دقیقاً چیزی است که نیست. آنچه امروز، در رقابت‌های سیاسی درون جمهوری اسلامی در شرف وقوع است، بازتولید همان دوگانگی‌ها با همان میزان خشونت و خصومت است؛ شاید بیشتر.

•‏ دموکراسی و نهادهای معیوب‌اش و خصوصاً مطبوعات بیمار و پرخاشگر، امروز، فوتبال را به افلیج و انسداد کامل رسانده‌اند، و دو روز بعد، سراسر جامعه را خشک و تسلیم خواهند کرد. کپی‌برداری جنبه‌های سطحی مردم‌سالاری، بدون چارچوب‌های لازم بومی مورد نیاز، برون‌دادهای غیر قابل تحملی را تولید کرده است. این نوع از مردم‌سالاری، مطبوعات مخرب، رقابت‌های سیاسی ویرانگر، بی‌ادبی‌های ناجور، و ناهمسازی‌های مستمر را به جامعه ما تزریق کرده است و همه را آزار می‌دهد. در نهایت، این وضع، به بی‌میلی گسترده برای ورود و مشارکت در امور عمومی منجر خواهد شد.

•‏ من، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آتی که از هم‌اکنون نشان می‌دهد، آبستن فتنه و خصومت مجدد است، وظیفه خردمندان این جامعه را دفع شر مقدر می‌دانم. آشکار است که گفتگوها به درستی صورت نمی‌گیرد. آشکار است که خصومت‌ها، جای قضاوت‌ها را گرفته است. تعارف‌بردار نیست که نبرد به نام عقیده‌ها، جای رقابت سلیقه‌ها را گرفته است. و روشن است که آن چه در میان است، گفتگوهای فنی و تکنیکی بر سر حل مسائل نیست؛ تسویه حساب‌هایی است که به نام اصول کلی صورت می‌گیرد. و در این خبط و خطا، همه طرف‌ها کم و بیش مقصرند.

‏ ‏ تز اصلی
‏•‏ دقیقاً منظور از رقابت سلیقه‌ها، به جای نبرد به نام عقیده‌ها چیست؟

‏•‏ آن چه من از این عبارت می‌فهمم، این است که افراد دخیل در رقابت، در اصول کلی مندرج در منویات کلی فقیه جامع‌الشرایط حاکم شرع، مشترک‌اند، و تنها به لحاظ فنی و تکنیک‌های تحقق اصول، اختلاف نظر دارند.

•‏ رابطه رقبای سلایق، از فرمول "رُحَمَاء بَینَهُمْ" (فتح/29) + "َلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَّفْسَكَ" (کهف/6) تبعیت می‌کند.

•‏ رابطه آن‌ها بر سبیل امر به معروف و نهی از منکر، و مشفقانه است.
•‏ تحقق این قواعد عمومی، بر شرایط واقعی رقابت سیاسی، تمرکز رقابت‌ها بر سر "مسائل فنی" را ایجاب می‌کند.

•‏ یک بخش از ماجرا برمی‌گردد به این که آیا جناح‌های سیاسی و فکری حاضر، آماده ورود فعال و معنادار در رقابت‌های فنی هستند؟ یک فرض آن است که چون چنین آمادگی‌ای را ندارند، رقابت‌ها را به سمت کلیات غیرفنی می‌کشانند که خود و دیگران توان اداره آن را دارند.

‏‏ برهان اول: ارزش‌ها و معیارهای مشترک
•‏ اگر مردم‌سالاری دینی را به عنوان تحقق گسترده امر به معروف و نهی از منکر بینگاریم، آن وقت، باید پذیرفت که مردم‌سالاری دینی، مستلزم سطح قابل ملاحظه‌ای از بلوغ و پختگی اجتماعی است.

•‏ تحمل امر به معروف و نهی از منکر، بردباری، و در عین حال، توان مسئولانه‌ای برای پیشبرد برنامه‌های مردم‌سالارانه، ویژگی لازم عاملیت‌های مردم‌سالاری دینی است. باید بپذیریم که ایام رونق و افول مردم‌سالاری دینی، تابع مستقیمی از میزان فرهیختگی جامعه دینی است. شهروند قدرتمند و حکیم (با بصیرت)، یکی از الزامات شکل‌گیری مردم‌سالاری دینی است. انسان، در درون جامعه، به عنوان فردی آزاد، مختار و دارای آگاهی شکل گرفته و به او مسئولیّت‌هایی وانهاده شده و اختیاراتی واگذار گردید.

•‏ مردم‌سالاری دینی را باید حاصل جهاد "عمیق" + "مستمر" اجتماعی، و دستاورد تحولات فکری و فرهنگی به شمار آورد. جایی که افراد از ماهیّت مسایل اجتماعی آگاه نمی‌شوند، یا ابزارهای موجود از جواب‌گویی به این مشکلات ناتوانند، فرصت‌های مشارکت اجتماعی و حس قوی اجتماعی هم پایین‌تر خواهد بود.

•‏ شهروند نیرومند امروز، به عنوان یکی از پیام‌ها یا برآیندهای حجم وافر اعتماد شناخته می‌شود، آن‌چه که در اعتماد، بیش از همه موجبات شکل‌گیری این مهم را در بر دارد، روابط برابر و افقی میان افراد درون گروه یا، حتی، میان گروه‌های مختلف است.

•‏ روابط میان کنشگران اجتماعی و تأثیر و تأثیرات آن‌ها بر یکدیگر، محیط اطراف آن‌ها را به صورت شبکه‌ای با هنجارها، ارزش‌ها و قواعدی مانند اعتماد و مشارکت تبدیل نموده، و بدین‌سان، موجب توان ایجاد تغییر در وضعیت سیاسی می‌گردد.

•‏ همه روابط، تعاملات و همکاری‌ها، ریشه در ارزش‌ها و معیارهای جامعه دارند. چنین  ارزش‌ها و هنجارهایی افراد را فارغ از هر گونه دغدغه‌ای به ایفای نقش‌ها و اعمال خویش ترغیب می‌کند.

‏ ‏برهان دوم: اعتماد
‏•‏ خب؛ به اتکاء ارزش‌ها و معیارهای مشترک، اعتماد پدید می‌آید، که به افراد کمک می‌کند تا یکدیگر را به عنوان "خودی" تلقی کنند و نسبت به یکدیگر، تعهد "رُحَمَاء بَینَهُمْ" + "لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَّفْسَكَ" احساس نمایند.

•‏ اعتماد، متکی به فرض کلی رأفت یا دست کم پرهیز از خصومت از جانب طرف‌هاست. اعتماد، دست‌مایه اصلی غلبه بر مسایل کنش جمعی و تسهیل اقدامات مشترک جمعی است. مشارکت فعال در امور عمومی، زندگی نهادی قوی، و روابط افقی نیرومند متقابل و مبتنی بر همکاری، نتیجه وجود اعتماد است.

•‏ اعتماد را می‌توان وجود مجموعه بسنده‌ای از ارزش‌ها و هنجارهای نیرومند تعریف کرد که اعضای گروهی که همکاری و تعاونی میانشان لازم است، در آن سهیم هستند.

شکل‌گیری اعتماد، مستلزم، شفافیت قواعد مرزبندی‌ها نیز هست. لغزش در مرزبندی‌هاست که اعتماد را می‌گسلد. اعتماد، حاصل شبکه‌ای بادوام از روابط کم و بیش نهادینه شده آشنایی و شناخت متقابل است.

•‏ روابط اعتماد در سه حوزه، خود را نشان می‌دهند: نخستین حوزه، اعتماد شهروندان به همشهری‌های خود یا مقوله فرعی دنیای دیگران است. حوزه دوم اعتماد به نخبگان سیاسی یا نخبگان سایر بخش‌ها از قبیل نمایندگان مذهبی، رسانه‌ها، پلیس، دادگاه، ارتش یا پزشکان است. اعتماد نخبگان به یکدیگر سومین حوزه اعتماد را تشکیل می‌دهد. هر سه نوع اعتماد، البته، راه را برای تعامل اجتماعی و گسترش امر به معروف و نهی از منکر با فرمول "رُحَمَاء بَینَهُمْ" + "لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَّفْسَكَ" باز می‌نمایاند.

•‏ فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، هنگامی در جامعه پا می‌گیرد که اکثریّت قابل ملاحظه‌ای از افراد و گروه‌های اجتماعی و احزاب سیاسی، حق موجودیّت یکدیگر را به رسمیت بشناسند و اصل عدم برتری بالقوّه میان یکدیگر را پذیرفته، بر این اصل، تفاهم اصولی داشته باشند و شفقت و خیرخواهی حاصل از این تفاهم را ملاک عمل و اساس رقابت سیاسی و اجتماعی خود قرار دهند. بر این مبنا، فرهنگ شفقت و صلح پایدار، چیزی جز تعمیم فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر نیست. احترام و به‌رسمیت‌شناسی، در عین، عدم بی‌تفاوتی اخلاقی و تلاش برای تداوم شرایط اخلاقی همزیستی. اگر فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر که به عنوان مجموعه روابط و اساس فکری بینش جامعه مردم‌سالاری دینی بیان می‌شود پذیرفته گردد، امکان تجدید حیات انحصارطلبی و دیکتاتوری به مرور زمان ریشه‌کن می‌کند.

‏ ‏ برهان سوم: هیئت‌های اجتماعی
‏•‏ حاصل اشتراک در ارزش‌ها و معیارها، و اعتماد، و شفافیت مرزبندی‌ها، تشکیل هیئت‌های اجتماعی به عنوان شبکه‌های مشارکت است که به نوبه خود، بر تحکیم و گسترش خود اعتماد نیز اثرگذارند.

•‏ هیئت‌های اجتماعی، مجموعه تشکل‌های اجتماعی و سیاسی قانونمند و مستقل گروه‌ها و اقشار اجتماعی است که از یک طرف، تنظیم کننده خواست‌ها و دیدگاه‌های اعضای خود بوده و از طرف دیگر، منعکس‌کننده این خواست‌ها و دیدگاه‌ها به نظام سیاسی و جامعه جهت مشارکت در تصمیم‌گیری‌های اجتماعی و سیاسی است. هیئت‌های اجتماعی، شهروند قدرتمند را تثبیت کرده و به نهادها و ارگان‌های اجتماعی موجود معرفی می‌نماید.

•‏ وجود شبکه‌های مشارکت اجتماعی در هر جامعه‌ای، بیان‌گر میزان اعتماد آن می‌باشد. هر قدر شبکه‌های مشارکت، در یک جامعه گسترده‌تر باشد، نتیجه می‌گیریم که اعتماد غنی‌تری بین اعضا جریان دارد، و وقتی افراد تصمیم می‌گیرند که به گوشه‌ای بخزند و سر خویش گیرند و به کار خویش بروند، آن وقت، واضح است که مکانیسم‌های اعتمادساز کار خود را بدرستی انجام نمی‌دهند. در جوامعی که اعتماد اجتماعی و همکاری متقابل بین افراد ضعیف است، گسیختگی و شکاف‌های ژرفی میان گروه‌ها مشاهده می‌گردد. در چنین جوامعی، باید انتظار فتنه و پارانویای گسترده اجتماعی (همه‌دشمن‌پنداری‌ها) را داشت. و به استناد شرایط موجود، من فکر می‌کنم که مجدداً، به سوی یک فتنه جدید گسیل می‌شویم.‏

سیاست روز:شما رئیس‌جمهور هستید؟
 
«شما رئیس‌جمهور هستید؟»عنوان سرمقاله روزنامه سیاست روز به قلم محمد صفری است كه در ان میخوانید؛به یاد ندارم روسای جمهور پیشین کشورمان به طور علنی و آشکار بگویند، اگر حضور ما برایتان سخت است، یک خط می‌نویسیم، خداحافظ!

اگر هم چنین چیزی بوده، در خفا بوده نه آشکار، شاید روسای جمهور پیشین هم از تحمل این مسئولیت سنگین خسته شده بودند و دیگر نمی‌توانستند، به وظایف خود عمل کنند و استعفایی را هم خدمت رهبر معظم انقلاب عرضه کرده بودند اما، هیچگاه آشکارا برای رسانه‌ها و انظار عموم به این صراحت مطرح نکرده‌اند، شاید هم من اشتباه می‌کنم و اگر چنین است، دوستانی که از این ماجرا اطلاعی دارند و به یادشان هست که روسای جمهور پیشین کشورمان طرح موضوع استعفای خود را رسانه‌ای کرده‌اند، به ما هم بگویند تا ما نیز مطلع شویم که هر چند، آن هم اگر بوده است مورد نكوهش است.

آقای رئیس‌جمهور! انتظارات به خاطر این که شما مورد حمایت رهبر معظم انقلاب بوده‌اید، بسیار بیشتر است. این انتظارات و توقعات بیشتر هم می‌شود به این خاطر که شما با شعارهایی وارد رقابت‌های انتخاباتی شدید که خوشایند مردم بود.

آقای رئیس‌جمهور! شما هنگامی که رئیس‌جمهور می‌شوید، دیگر متعلق به خودتا
ن نیستید، متعلق به کل ایران اسلامی هستید پس به همین راحتی نمی‌توانید از مسئولیت شانه خالی کنید و به راحتی بگویید دو خط می‌نویسیم و خداحافظ!

آقای رئیس‌جمهور! شرایط کشور در وضعیتی نیست که بخواهید اینگونه مسائل را مطرح کنید. اگر خسته از مشکلات و گرفتاری‌های مسئولیتی هستید که به گردن شماست، مسئولیت، امنیت و آسایش نمی‌آورد. مسئولیت برای رفع گرفتاری‌های یک کشور و برقراری آسایش و امنیت برای مردم جامعه است.

آقای رئیس‌جمهور! سال پایانی دوران ریاست جمهوری شماست، ۹ ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برگزار می‌شود.

فکر می‌کنید طرح این موضوع با توجه به زمان باقی مانده دوران ریاست جمهوری شما زمان مناسبی است؟! قطعا نه. شما نسبت به مسئولیتی که به واسطه انتخاب مردم و تنفیذ ریاست جمهوری از سوی رهبر معظم انقلاب و سوگندی که یاد کرده‌اید، وظیفه دارید تا آخرین لحظه مسئولیت خود باقی بمانید و پاسخگو باشید.

آقای رئیس‌جمهور! خواست مردم جامعه آرامش سیاسی و اقتصادی است. وظیفه دولت و شخص رئیس‌جمهور در قانون اساسی گنجانده شده است. ساماندهی امور و رتق و فتق اداره کشور، از وظایف ریاست جمهوری، با همراهی اعضای هیات دولت است. ساماندهی اقتصادی، امور فرهنگی، مسائل اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی از وظایف دولت حاکم است. دولت وظیفه تامین معیشت مردم را دارد. چه مردمی که به رئیس‌جمهور رای داده‌اند و چه رای نداده‌اند.

آقای رئیس‌جمهور! توقع نمی‌رفت اینگونه سخن بگویید. شما رئیس‌جمهور هستید. تاثیر سخن شما از تاثیر سخن دیگر مسئولین دستگاه‌های کشور در فضای افکار عمومی بیشتر است. از این تاثیر بهتر است که برای مواردی استفاده شود که گره از کار فرو بسته بگشاید، نه بیفزاید.

دوره ریاست جمهوری شما هم به پایان خواهد رسید. آنگاه نقدهای بیشتری از عملکرد مثبت و منفی دوران ریاست جمهوری شما خواهد شد.

دشمنی‌ها هست، دوستی‌ها هم هست. هر کس که منصف باشد، عادلانه نقد می‌کند و هر کس بی‌انصاف، با دشمنی به نقد عملکرد ۸ سال ریاست جمهوری شما خواهد پرداخت. آنچه می‌ماند، مهر و محبتی است که در دل ملت، برای ایران اسلامی نهادینه شده، این ملت برای ماندگاری كشورشان همه سختی‌ها و بی‌مهری‌ها را تحمل خواهند کرد. اما اگر از خودی باشد، زخمی می‌شود در دل که درمانش هم سخت خواهد بود.

تهران امروز:شیپور جنگ در ترکیه

«شیپور جنگ در ترکیه»عنوان یادداشت روز روزنامه تهران امروز به قلم دكتر حسن هانی زاده است كه در آن می‌خوانید،موافقت اخیر پارلمان ترکیه با طرح رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه برای حمله به کشورهای متجاوزبه مثابه نواخته شدن شیپور جنگ در این کشور تلقی می شود. موافقت پارلمان ترکیه برای حمله احتمالی ارتش به داخل خاک سوریه در پی سقوط چند راکت به روستای «اکجا قلعه» در اراضی ترکیه صورت گرفت که طی آن 5 تبعه ترکیه کشته و9 نفر دیگر مجروح شدند.

بروز یک سلسله تنش های مرزی میان سوریه وترکیه پیامدهای خطرناکی نه تنها برای دو کشور بلکه برای منطقه به دنبال خواهد داشت زیرا شرایطی مشابه شرایط جنگ بالکان در سال 1990 در منطقه حساس خاورمیانه به‌وجود خواهد آورد. با اینکه هنوز مشخص نیست چه فرد یا افرادی وبا چه هدفی روستای «اکجا قلعه» را با راکت هدف قرار داده‌اند اما قطعا دولت سوریه در شرایطی نیست که بخواهد وارد یک جنگ تمام عیار با همسایه خود ترکیه بشود.

دولت سوریه یک تیم نظامی را ماموربررسی موضوع کرده و وزیر اطلاع رسانی این کشور مراتب تاسف خود را از بروز چنین حادثه ای ابراز داشته است. شورای امنیت سازمان ملل بلافاصله با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن اینگونه حوادث از دولت سوریه خواست تا حق حاکمیت کشورهای همسایه را محترم بشمارد.

سازمان آتلانتیک شمالی «ناتو» نیز با تشکیل نشست فوق‌العاده ای اعلام کرد از دولت ترکیه در مقابل سوریه حمایت خواهد کرد. مواد 4و5 آیین‌نامه ناتو صراحت دارند که هر گاه یکی از کشورهای عضو ناتو از سوی کشور دیگری مورد تهدید قرار گیرد این امربه مفهوم تهدید کلیه کشورهای عضو ناتو تلقی می‌شود.

لذا صرف‌نظر از اینکه حمله به روستای آکجا قلعه در خاک ترکیه مشکوک به نظر می‌رسد اما ترکیه تلاش می‌کند تا با استفاده از فضای موجود وتشدید خشونت‌ها در سوریه به نیابت از ناتو علیه این کشور وارد عمل شود. طی 19 ماهی که از بحران سوریه می گذرد آمریکا، عربستان، ترکیه، عربستان وقطر کلیه امکانات لجستیکی، تسلیحاتی و مالی خود را در اختیار گروه های تروریستی سوریه قرار داده‌اند اما موفق به سرنگونی دولت بشار اسد نشده‌اند.

در طول این مدت قطر وعربستان از طریق ترکیه مبلغ 36 میلیارد دلار کمک مالی برای گروه های مسلح سلفی ووهابی سوریه ارسال کرده‌اند اما ظاهرا همه کمک های مالی به دست ارتش آزادیبخش سوریه نرسیده است. ظاهرا ترکیه حق «ترانزیت» این کمک مالی رابیش از تعرفه‌های بین المللی!! دریافت کرده تا جایی که رهبران گروه های تروریستی تنها به دریافت مبلغ 8 میلیارد دلار کمک مالی اعتراف کرده‌اند.

بروز اختلاف میان فرماندهان ارتش آزادیبخش سوریه به رهبری سرهنگ ریاض الاسعد با دولت رجب طیب اردوغان بر سر مبالغ مالی ارسالی از قطر وعربستان موجب شد تا دولت ترکیه فرماندهان این ارتش را از شهر انطاکیه اخراج کند.

آفرینش:تحریم های گازی و افزایش فشارها بر ایران

«تحریم های گازی و افزایش فشارها بر ایران»عنوان سرمقاله روزنامه آفرینش به قلم حمید رضا عسگری است كه در آن می‌خوانید؛در پی تحریم های نفتی، اتحادیه اروپا قصد دارد واردات گاز از ایران را نیز به عنوان بخشی دیگر از تدابیر جدید برای افزایش فشارها علیه كشورمان در زمینه پرونده هسته ای ممنوع كند.

براین اساس دولت‌های اروپایی و آمریكا به دنبال راههای جدیدی برای تحت فشار گذاشتن ایران برای عقب نشینی از برنامه هسته ای خود هستند. تحریم‌های كنونی سرمایه گذاری در بخش گاز ایران و نقل انتقال درآمدهای گازی و انرژی را شامل می‌شود كه می تواند تاثیر بسزایی در اوضاع كشورمان داشته باشد. درهمین زمینه لازم است به آثار و تبعات این اقدام و راه های جلوگیری از آن تاملی داشته باشیم.

با استناد به گفته مقامات و مسولان كشور، شاهدیم كه تحریم صادارات نفت كشورمان و جلوگیری از نقل و انتقال درآمدهای نفتی با تحریم بانك مركزی چه فشاری را بر كشور وارد كرده و چه تبعاتی را به بار آورده است. كاهش درآمدهای ارزی ایران درچند وقت اخیر هرچند دلیل اصلی نوسانات ارزی نبوده، اما یكی از دلایل مهم تلقی شده است. تبعات این تحریم ها به شدت باعث افزایش فشار به تولید كنندگان و به تبع آن مصرف كنندگان و مردم عادی شده است.

اما در وضعیت فعلی كه بحث تحریم های گازی كشورمان مطرح شده ضروریست مسولان كشورمان با نگاهی پیشگیرانه به این قضیه نگاه كنند و با استفاده از دیپلماسی فعال مانع از تحقق آن شوند. برخی سیاسیون كشور كه معتقدند تحریم‌ها باعث افزایش استقامت مردم می گردد، اگر مردم ما با صبر در مقابل این تحریم ها ایستاده اند دلیل نمی شود كه مسولان در تكاپوی جلوگیری از اقدامات علیه كشورمان نشوند.

با تحریم گاز كشورمان بخشی دیگر از درآمدهای كلان ارزی ما از بین خواهد رفت، نگاهی به وضعیت ارز درچند روز اخیر می تواند هزاران ناگفته را از وضعیت بازار ارز درآینده به ما نشان دهد. با توجه به رقم بالای واردات در كشورمان، قطعا كاهش درآمدهای ارزی وضعیت بسیار بدی را برای مردم ایران به وجود خواهد آورد و با مشكلات معیشتی روبه رو خواهیم شد.

تحریم های گازی در حالی مطرح شده است كه عظیم ترین بخش صادرات گاز ایران به اروپا از طریق تركیه صورت می گیرد. اگر تركیه بخواهد به تحریم های اروپا بپیوندد قطعاً مشكل عظیمی در بخش درآمدهای ارزی گریبان ایران را خواهد گرفت. لذا ضروریست تا كشورمان با دیپلماسی فعال و سریع با دولت هایی كه می توانند نقشی در جلوگیری و تعدیل تحریم های ایران داشته باشند، مانع از خصومت های غرب با ایران گردند.

همانطور كه گفته شد این اقدام اتحادیه درراستای فشار به خاطر پرونده هسته‌ای كشورمان بوده است. لذا ضروریست تا تیم مذاكره كننده ایران، دیپلماسی هسته ای را فعال تر كنند و با ابهام زدایی از پرونده هسته ای مانع از فشارهای جدید شوند. شفاف سازی‌هایی كه ایران همواره از آن یاد می كند، می تواند راهگشای ما در جلوگیری از تحریم های آتی باشد. نباید اجازه دهیم تا
فرصت های موجود بسوزد و به معضل تبدیل شوند!

وطن امروز:برای تی‌کش سازمان ملل؛سرآرمان‌ها و ملك ری!

«برای تی‌کش سازمان ملل؛سرآرمان‌ها و ملك ری!»عنوان یادداشت روز روزنامه وطن امروز به قلم حسین قدیانی است كه در آن می‌خوانید؛لااقل به احترام رای ملت، حرمت عرق جبین پابرهنه‌ها، خود را به ندیدن و نشنیدن می‌زنیم، همان که نامش «مصلحت» نهاده‌اند و فرض می‌کنیم در این «پیچ تاریخی» دیر چرخاندیم‌ پیچ تلویزیون را و از ریاست محترم قوه مجریه هیچ نشنیدیم الا که «بیاییم همه با هم دست در دست یکدیگر کشور را بسازیم و مشکلات را حل کنیم».

لااقل به احترام رای ملت، حرمت عرق جبین پابرهنه‌ها، خود را به ندیدن و نشنیدن می‌زنیم، همان که نامش «مصلحت» نهاده‌اند و فرض می‌کنیم در این «پیچ تاریخی» دیر چرخاندیم‌ پیچ تلویزیون را و از ریاست محترم قوه مجریه هیچ نشنیدیم الا که «بیاییم همه با هم دست در دست یکدیگر کشور را بسازیم و مشکلات را حل کنیم».

قصه ما کمی بیش از حد غصه‌دار است. انگار با مظلومیت بریده‌اند ناف حزب‌الله را. تا هم الان چیست مهم‌ترین طعنه‌ای که لوامین به حزب‌الله می‌زنند؟ از «فارس» بگیر تا «کیهان»، از فلان وبلاگ بسیجی بگیر تا بهمان سایت حزب‌اللهی، از همین «وطن‌امروز» بگیر تا «پنجره»، از «بذرپاش» بگیر تا «حاج‌حسین شریعتمداری»، حتی از «سعید تاجیک» بگیر تا «حاج‌سعید قاسمی» آنکه می‌خواهد حال ما را بگیرد و تیکه بپراند، وصله «حامی دولت» را می‌چسباند به پیشانی ما. و متاسفانه «تیکه حقی» است این طعنه که اگر ما حامی دولت نیستیم، پس کیستیم؟! هر آدمی از نردبانی بالا می‌رود.

روی دوش رای ما بود که احمدی‌نژاد شد رئیس‌جمهور. اگر سپاه نبود، امام گفت «کشور نبود» و گمانم اگر سپاه نبود، اگر بسیجی سینه سپر نمی‌کرد، اگر حسین غلام کبیری حزب‌اللهی شهید نمی‌شد، اگر شورای نگهبان نبود، اگر آیت‌الله جنتی نبود، اگر به‌زعم رئیس‌جمهور؛ «رسانه‌های نهادهای امنیتی» نبودند، اگر 9 دی نبود و اگر امثال همین خبرنگار مظلوم فارس نبودند، چپ، راست، کارگزار، دست در دست آقازاده‌های هاشمی دولپی می‌خوردند حضرت خدمتگزار را. آن روزها سیاسی بودن رسانه‌های نهادهای امنیتی البته مانعی نداشت! ما اما سیاسی بودیم که شورش اشراف بر جمهور را، توطئه را فهمیدیم. ما سیاسی بودیم که اجازه ندادیم رای مردم روستانشین لب مرز گم و گور شود. ما سیاسی بودیم که از پیله کرم فتنه، پروانه صیانت از آرای توده‌ها به دنیا آمد.

ما سیاسی بودیم که در تقابل گفتمان ساده‌زیستی، انقلابی‌گری، استکبارستیزی، مردمداری، خدمت‌رسانی، عدالت‌‌محوری، مقاومت و گفتمان‌براندازی، رای به احمد‌ی‌نژاد دادیم. اگر ما سیاسی نبودیم، خیال می‌کردیم چون سابقه درخشان آقای هاشمی اصلا و اصولا قابل قیاس با سابقه جناب احمدی‌نژاد نیست، پس گور بابای رای پایین‌شهری‌ها. ما اما همچنان سیاسی خواهیم ماند. ما قبل از آنکه رسانه نهادهای انتصابی باشیم، رسانه فریاد مظلومیت پابرهنه‌هایی هستیم که دیروز به احمدی‌نژاد به درستی رای دادند و امروز به خاطر گرانی، از قوه مجریه به درستی شکایت دارند.

ما فکر نمی‌کنیم میان دولت محترم و ملت شریف فاصله‌ای وجود داشته باشد، لیکن خدای نخواسته اگر دولت، صدای‌گلایه توده‌ها را نشنود و پاسخگو نباشد، ما ملت را به دولت نمی‌فروشیم. ما از احمدی‌نژاد عزیز هم به خاطر ملت بود که دفاع کردیم. اصل برای ما ملت است. آن را که باید خشنود کرد، ملت است، نه خبرنگار روزنامه‌ای که دیروز کارگزار بود علیه خدمتگزار، اما امروز تا بناگوش، باز شده نیشش! بعضی رسانه‌های داخلی رسما رسانه نهادهای امنیتی کاخ‌سفیدند. کاش بداند آقای رئیس‌جمهور که رسانه سپاه بودن افتخار است، آن بد است که تو رسانه سیا باشی، علیه رای توده‌ها در سال هشتاد و اشک.

و از این بدتر، آن است که تو با عالم و آدم و گبر و یهود و اوباما و همه و همه خواهان رابطه باشی، الا همان نهاد که اگر نبود رای تو در بلبشوی آشوب، خورده می‌شد. این رسم وفا نیست. ما احمدی‌نژاد را قهرمان همان آرمان‌هایی می‌خواهیم که با رای انبوه توده‌ها مواجه شد. چه می‌ماند از رئیس قوه مجریه، بی‌عدالت، بی‌روحیه انقلابی، بی‌مبارزه، بی‌خدمت؟! مردم اگر دنبال تقابل قوه مجریه با دیگر قوا می‌گشتند و خواهان دعوای رئیس‌جمهور با نهادهای امنیتی بودند، به جای احمدی‌نژاد، رای به گزینه روزنامه‌های شرق و اعتماد می‌دادند. آیا حرافی، آیا حمالی؟! به کدام منش رای داد ملت؟! آیا جز به او که می‌گفت: اگر قیافه من به درد ریاست‌ بر جمهور نمی‌خورد، به درد نوکری برای مردم که می‌خورد؟! از چه می‌گذرد مسیر نوکری؟! از خنده خبرنگار کارگزار یا کار و کار و کار؟!

کیهان از 100 به دولت نمره 90 می‌دهد اما دوم‌خردادی‌ها هنوز بابت بهتان تقلب، عذری نخواسته‌اند، یعنی هنوز که هنوز است قانونی نمی‌دانند رئیس‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد را! آقای رئیس‌جمهور! ملتفت باشید که خبرنگار اعتماد به شما دروغ گفت رئیس‌جمهور، چرا که بزرگ‌ترهایش اصلا شما را به عنوان رئیس‌جمهور قبول ندارند، حتی اگر هزاری هم به خبرنگار فارس بگویی ساکت! پیامکی را می‌بینی اما این را نمی‌بینی که از اساس، شما را و رای ملت را تقلب می‌خوانند!

کیهان از 100 به دولت نمره 90 می‌دهد اما دوم‌خردادی‌ها هنوز بابت بهتان تقلب، عذری نخواسته‌اند، یعنی هنوز که هنوز است قانونی نمی‌دانند رئیس‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد را! آقای رئیس‌جمهور! ملتفت باشید که خبرنگار اعتماد به شما دروغ گفت رئیس‌جمهور، چرا که بزرگ‌ترهایش اصلا شما را به عنوان رئیس‌جمهور قبول ندارند، حتی اگر هزاری هم به خبرنگار فارس بگویی ساکت! پیامکی را می‌بینی اما این را نمی‌بینی که از اساس، شما را و رای ملت را تقلب می‌خوانند!

من واقعا بنا نداشتم بعد از 7 روز همسفری با رئیس‌جمهور محترم، اینچنین آغاز کنم سیاسی‌نویسی را. در مدح احمدی‌نژاد، بگذار بگویم که خبرنگاران در چنین ماموریت‌هایی هرگز به گرد پای رئیس‌جمهور نمی‌رسند. از دوستان خبرنگار، چندتایی بودند که عصر هاشمی و خاتمی هم خبرنگار بودند و عازم ماموریت‌هایی مشابه. «وارویک» اگرچه نام هتلی است در محله منهتن اما آن عمارت شکلاتی، هتل نبود برای ما. محل کار ما بود تا پوشش دهیم اخبار رئیس‌جمهور را از صبح علی‌الطلوع تا پاسی از شب. نقد من به پاره‌ای از سخنان دکتر در نیویورک محفوظ اما پرکاری احمدی‌نژاد در مقایسه با دیگران نیز ملحوظ.

 در نیویورک از نزدیک دیدم که دنیایی تشنه پیام حق ماست، ما اما اقتصادمان را گره به زلف پیامکی زده‌ایم که خیلی هم وجود خارجی نداشت! القصه، روز سخنرانی احمدی‌نژاد در سازمان ملل، از بالکن UN همه چیز را نشسته بودم به تماشا. تا نوبت به دکتر برسد، چندتایی رئیس‌جمهور آمدند و حرف زدند. هنگام سخنرانی ایشان، تی‌کش سازمان ملل داشت کارش را می‌کرد، محافظ‌ها داشتند کارشان را می‌کردند، تشریفات سازمان ملل و خدمات و کارمند و... به هکذا.

هر که، از ملیتی، از قومی، از دینی. همین که نوبت به نماینده جمهوری اسلامی رسید، از تی‌کش بگیر تا کارمند و از مامور تشریفات بگیر تا دیپلمات، جملگی کار روزمره خود در سازمان ملل را رها کردند و هرجا که می‌توانستند نشستند؛ از این بیلبیلک‌های مترجم چسباندند در گوش‌شان و با انگشت اشاره (بی‌آنکه نیاز باشد!) فشار می‌دادند، بیلبیلک را که بیشتر و بیشتر و بیشتر ببینند چه می‌گوید نماینده جمهوری‌اسلامی. جوی بود دیدنی! آنقدر که بغض شعف می‌فشرد گلوی آدم را. ما در داخل مشغول شده‌ایم به عمر و زید و غافلیم که دنیای محرومان حتی در مقر سازمان ملل، چشم دوخته به پیام‌ ما.

برای تی‌کش سازمان ملل، آن سیه‌چهره گنده نمی‌دانم اهل کجا، تنگ شده دلم. خدا نکند بفهمد دعوای ارزی ما را. یانکی‌های بوگندو که پایتخت اقتصادی‌شان بیش از هر اودکلنی بوی گند فاضلاب + فست‌فود مانده می‌داد و موش... آری! موش، از در و دیوار متروی کثیف‌شان بالا و پایین می‌رفت، قبل و بعد از سفر احمدی‌نژاد، رسانه‌های خود را پر کرده بودند با جمله «احمدی‌نژاد! برو جهنم». آنقدر علیه نماینده جمهوری اسلامی سمپاشی کرده بودند که طبیعی‌‌ترین اتفاق ممکن این بود؛ مردم آمریکا جلوی هتل وارویک جمع شوند و خواهان اخراج احمدی‌نژاد از خاک آمریکا شوند.

به خدا طبیعی‌ترین اتفاق ممکن می‌توانست این باشد اما از آنجا که رسانه‌های آمریکا، نه رسانه مردم آمریکا، بلکه رسانه‌های نهادهای امنیتی کاخ‌سفیدند، قدرت تاثیر و خط‌دهی بر شهروندان آمریکایی ندارند. نظام سلطه برای آنکه چرخ شرکت‌های صهیونیستی بچرخد علی‌الدوام شهروندان خود را توصیه به «مصرف» می‌کند اما تی‌کش‌ سازمان ملل، مگر چقدر می‌تواند پول به جیب کاخ‌سفید بریزد با آن سوراخ بزرگی که جورابش داشت؟!

در این پیچ تاریخی که برج‌های افراشته منهتن، جلوی تابش نور خورشید بر سر مردم آمریکا را گرفته، پیچ تلویزیون جمهوری‌اسلامی باید ماه را نشان مردم دنیا دهد، یا دعوای گاه و بی‌گاه را؟!

فکر کنم سوءتفاهم شده! ما نه فقط حامی احمدی‌نژاد، بلکه حمال رسانه‌ای خدمات دولت برآمده از رای پابرهنه‌ها هستیم. دشمن احمدی‌نژاد، کسانی هستند که او را رئیس‌جمهور قانونی نمی‌دانند. ما اهل پیامک فرستادن نیستیم. ما به تشنگی مردم دنیا برای یک جرعه از پیام انقلاب اسلامی فکر می‌کنیم.

و البته معتقدیم آنکه سر آرمان‌هایش را ببرد، به ملک‌ ری نمی‌رسد. آقای احمدی‌نژاد! لطفا قهرمان آرمان‌هایت بمان.

مردم سالاری:برای انتخابات چگونه باید فضاسازی کرد؟

«برای انتخابات چگونه باید فضاسازی کرد؟»عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاری به قلم میرزا بابامطهری‌نژاد است كه در آن می‌خوانید؛ شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی امروز جامعه پر رویداد ما از چند جهت نگران‌کننده است، اول از آن جهت که بی‌ثباتی اقتصادی و بلاتکلیفی به همه اقشار جامعه آسیب می‌رساند و بر اقشار ضعیف‌تر این آسیب شکننده‌تر است. شرایط بد اقتصادی همه را نگران و مضطرب نموده و ناامنی و ناهنجاری را افزایش داده است و بین مسوولین کشور هم در این مورد اتفاق‌نظر وجود ندارد.

دوم از آن جهت که در شرایط خاصی قرار داریم و حدود 9 ماه دیگر دو انتخابات مهم به عنوان نماد مشارکت مردم در اداره جامعه را در پیش روی داریم. انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات دور یازدهم ریاست جمهوری و لازم است آرام، آرام فضا را برای ورود به رقابت‌های سالم انتخاباتی بگشائیم و سطوح مختلف جامعه را برانگیزانیم برای حضور پرشور و آگاهانه.

سوم آنچه که در جهان می‌گذرد و مطالباتی که ملت بزرگ ایران به واسطه راه استقلال که فرا روی خود گشوده است از یک سو و رسالت اسلامی، انقلابی که در برابر بیداری اسلامی و جنبش‌های ضد استبدادی و ضد دیکتاتوری بر دوش دارد، از دیگر سو، شرایطی حساس را پدید آورده است که باید بسیار هوشمندانه، دقیق و براساس یک راهبرد معطوف به آینده گام برداشت. مهمترین و بلندترین قله این شرایط، جلب مشارکت و حضور گسترده مردم در انتخابات‌های پیش روی است که اگر حاصل شود، بستر تحقق سایر برنامه‌ها و تغییر شرایط به نفع ملت و نظام را فراهم خواهد ساخت.

چنین مشارکتی نیاز به فضایی مبتنی بر اعتماد و آرام را می‌طلبد. رفتار بر مبنای قانون و همراه با محترم شمردن نظرات و دیدگاه‌های گروه‌ها و اقشار مختلف اجتماعی و ایجاد شرایط عادلانه برای دیده‌شدن افکار و اندیشه‌ها و شنیده شدن صداها و پاسخگو بودن در برابر سوالات و آماده بودن برای نقد سالم نظرات و عملکردها و تحمل منتقد، مخالف و رقیب می‌تواند فضاسازی کرده و زمینه مشارکت با نشاط را فراهم آورد.

ایجاد چنین فضائی وظیفه قطعی رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی و رسانه‌های نوشتاری و مجازی و تریبون‌های عمومی به ویژه تریبون‌های نمازهای جمعه و مساجد و زیارتگاه‌ها و اماکن عمومی است. اگر چنین فضایی فراهم آید، نهادهای مدنی و احزاب و گروه‌های سیاسی امکان نقش آفرینی خواهند یافت و همین نقش‌ها است که اگر ایفا شود انسجام اجتماعی و امید افزایی را به دنبال خواهد داشت.

نکته مهم دیگر اعتمادسازی توسط قوای سه‌گانه است، قوه مقننه ابهامات و پرسش‌های مردم در مورد قوانین و نظارت بر اجرای آنها را پاسخگو باشد و قوه قضائیه از رسیدگی‌های عادلانه منطبق برقانون و رعایت یکسان قوانین برای همه، جامعه را مطمئن سازد و قوه مجریه به شفاف‌سازی فرآیندهای اجرایی و فراهم ساختن امکان نظارت همگان اصرار داشته باشد و واقعیات زندگی مردم را در نظر گرفته و پاسخگو یا حداقل از نابسامانی‌های پیش‌آمده در این ایام عذرخواهی کرده و برای انتقال قدرت به منتخب مردم اعلام آمادگی نماید.

اخلاق حرفه‌ای در چنین شرایطی از اهمیت فوق‌العاده‌ برخوردار است و اخلاق حرفه‌ای یعنی توجه به خوبی و بدی و باید و نبایدهای عمل مدیریتی و این غیر از اخلاق دینی و عقیدتی است که همگان باید واجد آن باشند. هر مجموعه اعم از قوه مقننه یا قضائیه یا اجرائیه وظایف خود را در برابر قانون و ملت احصا و عملکرد خود را به قضاوت بنشیند و خوب و بد و باید و نباید را پاسخگو باشد. اعتماد نتیجه تفاهم بر چنین رویکردی است و اگر اعتماد حاصل شد، مشارکت قطعی است، در فضای بی‌اعتمادی نمی‌توان انتظار مشارکت و حضور فعال داشت.

متاسفانه مسائلی که در روزهای اخیر شاهد آن بودیم در جهت فضاسازی مناسب برای ورود به انتخابات نبود و در چنین فضایی مشارکت واقعی شکل نخواهد گرفت. چالش‌های اساسی فرا روی چنین ضرورتی فراوان است. تا دیر نشده باید چاره کرد تا جامعه فارغ از این فضای مه‌آلود به ارزیابی دید‌گاه‌ها، توانمندی‌ها و ظرفیت‌سازی‌ها اهتمام نماید و به انتخابی دست بزند که مشکلات را حل کند، نه آنکه بر مشکلات بیفزاید.

ملت ما:ایران باید به حامیان تروریست‌های سوریه اولتیماتوم بدهد

«ایران باید به حامیان تروریست‌های سوریه اولتیماتوم بدهد»عنوان سرمقاله روزنامه ملت ما به قلم محمد صادق كوشكی است كه در آن می‌خوانید؛حدود 2ماه پیش گروهی از زائران ایرانی توسط مخالفان اسد بازداشت شدند. این در حالی است كه گردان البراء وابسته به ارتش آزاد سوریه دیروز در پیامی ویدیویی به بشار اسد هشدار داد، چنان‌كه ظرف 48 ساعت آینده مخالفان بازداشت شده را آزاد نكند، 48 گروگان ایرانی را اعدام خواهد كرد. اصل مسئله به عنوان یك مسئله اساسی باید مورد توجه دولت جمهوری اسلامی قرار گیرد و نظام اسلامی وظیفه دارد كه تمامی شیوه‌ها و روش‌های ممكن و مطلوب را جهت حفظ جان گروگان‌ها به‌كار گیرد. درباره سوریه باید چند نكته را مورد توجه قرار داد:
 
1- در روزهای اخیر فشار روی نیروهای تروریست در سوریه افزایش پیدا كرده است و همین مسئله موجب شده است كه آنها دایما مجبور به عقب‌نشینی از مواضع خود باشند. لذا در دست داشتن گروگان‌های ایرانی یك برگ برنده برای آنها شده است كه سعی دارند بیش‌ترین بهره ممكن را از این امر ببرند.

2- بروز تنش میان تركیه و سوریه و پیشرفت آن از جمله عوامل موثر بر فضای سیاسی سوریه بوده است، تا آنجا كه تروریست‌های وابسته به ارتش آزاد سوریه سعی دارند تا با سوءاستفاده از فضای موجود از برگ برنده (گروگان‌های ایرانی) استفاده لازم را ببرند.

3- هرچند كه به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی از تمامی ظرفیت‌های موجود خود جهت بازپس‌گیری گروگان‌ها بهره نبرده است، اما بایستی این مسئله به عنوان یك اصل اساسی از سوی ایران مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر این ایران باید نهایت سعی خود را در این مسئله انجام دهد تا این‌كه وضع گروگان‌های ایرانی با مسائل داخلی سوریه پیوند داده نشود. چرا كه تروریست‌های فعال در سوریه نشان داده‌اند كه به هیچ كدام از اصول انسانی و اخلاقی پایبند نبوده و نیستند. از این‌رو نبایستی اجازه داد شهروندان بیگناه ایرانی به عنوان ابزاری در دست تروریست‌های فعال در سوریه تبدیل شود.

4- جمهوری اسلامی بایستی با فشار جدی بر قطر، عربستان و تركیه و دادن اولتیماتوم به حامیان تروریست در سوریه هرچه سریعتر موجبات آزادی گروگان‌های ایرانی را فراهم آورد. دولت ایران نباید اجازه دهد تا جان شهروندان ایرانی با پیروزی یا شكست تروریست‌ها در سوریه گره زده شود.

ابتكار:احمدی نژاد گرفتار در دام کین و مهر؟

«احمدی نژاد گرفتار در دام کین و مهر؟»عنوان سرمقاله روزنامه ابتكار به قلم محمدعلی وکیلی است كه در آن می‌خوانید؛حدیث بر آمدن احمدی نژاد برای آیندگان از اهمیت، ظرافت و حساسیت خاصی برخوردار است به ویژه آنان که ناظر آن همه عشق و شور و شر بوده اند از روزی که غیره منتظره سر برآورد و همه معادلات را بر هم ریخت و همچون آتشفشان هر روز دامن گوشه ای از سنت‌های مدیریتی را سوزاند و بدون هیچ مانعی به هر آنچه می‌خواست چنگ انداخت و آن را دست می‌انداخت؛ تا واپسین روزهای سال 89 آنچنان محبوب دلها بود که هوادارانش گم شده خود را در او جستجو می‌کردند و دولتش، مقدمه ظهور تعبیر می‌شد. وزرایش با عنایت حضرت حجت(عج) انتخاب و افعالش مرضی آن حضرت تفسیر می‌شد و خودش معجزه هزاره سوم نام برده می‌شد.

منتقدان از ترس انگ مخالفت با دولت آخرت الزمان جرات انتقاد نداشتند و مخالفین قلم‌ها را در نیام و زبان‌ها را در کام محبوس کردند. فضا چنان یک طرفه بود که هیچ صدایی به جز صدای احمدی نژاد شنیده نمی‌شد. همه مسحور سرعتش و محو وعده هایش بودند. گرد و غبار سرعتش قدرت تشخیص را گرفته بود. روش‌های منحصر به فردش هزینه ساز بود ولی باکی نبود، چرا که همه چیز آماده هزینه بود.

سال 90 بود که ناگاه طلسم محبوبیتش شکست و منحنی عشق و دلدادگی معکوس شد و روند نزولی شروع گردید. از آن به بعد دست به هرکاری زد دردسر آفرین و بهانه ساز گردید، درست برعکس زمانی که هرکار می‌کرد عین حقیقت تعبیر می‌شد و برداشت مخالفین تخطئه و مورد سرزنش و انگ انحراف و کج اندیشی می‌خورد. اما این بار این خود احمدی نژاد است که اقداماتش انگ انحراف و کج روی می‌گیرد.

خلاصه گردش زمانه خیلی زود عیش ربیع احمدی نژاد را به طیش خریف مبدل کرد، حساسیت و اهمیت موضوع آنجاست که احمدی نژاد مورد مهرها و کین‌های افراطی و یکسویه واقع شد، از این رو روزی آن چنان اسیر کمند جاذبه اش گردیدند و چشم بسته راهش را تحسین و روش هایش را تائید نمودند، به گونه ای که گویا با انسان مصون از خطا طرف هستند و امروز به دام کینه توزی افراطی نسبت به آن چه تاکنون انجام داده افتاده اند.

در نتیجه بیم آن است که راه درست از بیراهه و بیغوله تشخیص داده نشود و در تیه گمراهی و ضلال گرفتار آیند. بعضی معتقدند کسی که قدم به عرصه سیاست نظری و عملی می‌گذارد بایستی در درونش نیرویی وجود داشته باشد که پیوسته در فغان و درغوغا باشد و سری پرشور و ناآرام داشته باشد که پیوسته مانند توسنی سرکشی کند، شاید این توصیه مبنای رفتار احمدی نژاد بوده ولی چرخ روزگار نشان داد که این تنها برای ماندگاری کافی نیست. توسنی اگر خوب هدایت نشود به بهمن منتهی می‌شود. سرعت احمدی نژاد روزی جلوتر از تحولات بود، همین هم برگ برنده اش بود اما تحولات امروز از او پیشی گرفته و توسنش کم آورده، گویا که پایش در پوست گیر کرده است.

احمدی نژاد قبل از سفر به امریکا طی مصاحبه تلویزیونی تلویحاً از تداوم دولتش گفت و باعث واکنش‌های بسیاری در داخل گردید، ولی به فاصله ای کوتاه در مصاحبه با خبرنگاران آهنگ وداع سر داد و اعلام کرد آماده است با دو خط امضاء کنار رود. حالا او تا پایان این مسیر ناهموار هفت ماه بیشتر فرصت ندارد، اینکه بناست این باقی مانده راه را چگونه طی نماید و چگونه عاقبتی پیش رو دارد باید این زمان را با هم پیش رویم. بی تردید معمای احمدی نژاد موضوع مهمی برای هر پژوهشگری خواهد بود.

البته به شرط آن که پژوهشگران نیز به جای تامل در اسناد، دست به گزینش دلخواهانه تاریخ نزنند و آن چه خوش نمی‌دارند و آن را با پیش داوری‌های خود ناسازگار می‌بینند را درنگذرند و بسیاری از حوادث و وقایع را به پس و پشت‌های حافظه منتقل نکنند و خود را به بی حافظگی تاریخی و یا فراموشی دچار نکنند.

آرمان:وحدت، عاملی برای مقابله با خطر

«وحدت، عاملی برای مقابله با خطر»عنوان یادداشت روز روزنامه آرمان به قلم آیت‌الله هاشم‌زاده هریسی است كه در آن می‌خوانید؛وحدت و حرکت در راستای وحدت‌گرایی، از لازمه‌ها و بایسته‌های جامعه‌ای سالم و دارای خط سیر صحیح است. وحدت‌گرایی با توجه به آثار سازنده و مثبتی که بر جامعه دارد، باید مورد توجه جدی افراد، چهره‌ها و درکل تمامی اجزای جامعه قرار گیرد. البته تحقق وحدت در جامعه، لازمه‌هایی دارد که بدون تحقق آنها، نمی‌توان به این ویژگی دست یافت. نمی‌توان عده‌ای را مطرود، عده‌ای را منزوی، عده‌ای را مارک‌دار و... کرد و سپس سخن از وحدت به میان آورد.

به جان بکدیگر افتادن و غلبه بر سایرین به هر قیمتی، از خصلت‌های جامعه در مسیر وحدت نیست. در جوامع اسلامی، این گزاره بیش از موارد دیگر مورد توجه است؛ زیرا در مقابل آن تفرقه‌های مخرب قرار دارد. مساله وحدت و یکپارچگی نه تنها در شرایط خاص، بلکه همیشه و به صورت مستمر باید میان مسلمانان یک جامعه مانند خون در رگ‌های آن جاری باشد.

در صورتی که چنین اتفاقی نیفتد، نفس جامعه با تفرقه‌‌های مخرب گرفته و جامعه آسیب‌پذیرتر می‌شود. در شرایط خاص و دارای سختی‌های اجتماعی یا سیاسی نیز نیاز به وحدت احساس می‌شود؛ زیرا وحدت عاملی برای ایستادگی یکپارچه مقابل خطر به هر نوع و شکلش است.

از دیگر سو، باید توجه داشت که وحدت، موجب ایجاد و تقویت اقتدار ملی کشور می‌شود. در جامعه‌ای که از داخل و درون مقتدر باشد، یعنی نه به ظاهر، بلکه دل‌های افراد آن با یکدیگر در امور کلی و شاخصه‌های اصلی مسیر حرکت همدل باشد، اقتدار ملی از مرتبه رفیعی برخوردار خواهد بود. در مقابل اگر در جامعه‌ای برخی افراد دل‌هایشان شکسته یا به سبب بروز مسائلی گزیده یا مورد آزار و اذیت قرار گرفته شده باشند، اقتدار ملی خواه‌ناخواه تنزل رتبه می‌دهد؛ موضوعی که با اهداف و چشم‌اندازهای ملی مغایرت دارد.

اگر تفکر جامعه‌، کشور و نظام سیاسی - اجتماعی در سطح کلان مبتنی بر وحدت‌گرایی باشد، باید این موضوع را در تمامی شئون خود به شیوه‌ای صحیح به جریان بندازد؛ به گونه‌ای که وحدت، فرصت وحدت‌گرایی و هزینه‌های لازم برای نیل به آن، باید از منظرهای مختلف و متفاوت در سطح جامعه مطرح شود تا بتوان با افزایش دوستان و کاهش دشمنان، بسترهای جامعه را برای حرکت در مسیرهای یکپارچه توسعه‌ای و ارتقای جایگاهی آماده کرد.

برای رسیدن به چنین هدف بزرگ و حائزاهمیتی، باید همزمان محیط و فضای درون جامعه را باصفا، سرشار از محبت و به دور از کینه‌ورزی و رفتارهای تند حذف‌گرایانه کرد. باید به شکلی جدی بر افزایش رویش‌ها و کاستن از ریزش‌ها تا سرحد امکان تأکید و تلاش کرد.

رویش و حتی افزایش آن، امری طبیعی و روالی معمول است اما زیاد شدن ریزش کاملا غیرمعمول و خطرناک است. عده زیادی از نیروهای یک مجموعه عظیم را راندن و جلوگیری برای جذب کردن آنها، از مصادیق موانع ایجاد وحدت ملی است.

نظام، مردم و جناح‌ها و گروه‌هایی که مدعی دینداری و خاستگاه‌های ملی هستند، باید روش و منشی را برگزینند که بر اساس محبت، جذب حداکثری و رسیدن به وحدت باشد و از بروز رفتارهای تفرقه‌گرایانه و جداکننده افراد از جمع، پرهیز کنند. به کنار راندن اشخاص و نیروهای جامعه با ارائه تحلیل‌های اشتباه و بعضاً سلیقه‌ای، خیانت به نظام و اسلام است.

دنیای اقتصاد:برنده‌ای موقت در مناظره اقتصادی نامزدها

«برنده‌ای موقت در مناظره اقتصادی نامزدها»عنوان سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد به قلم پویا جبل عاملی است كه در آن می‌خوانید؛اولین مناظره نامزدهای ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده در دانشگاه دنور برگزار شد.

موضوع اصلی مناظره به دغدغه‌های اصلی آمریکایی‌ها می‌پرداخت؛ مسائل اقتصادی. اگرچه دو مناظره دیگر باقی مانده است، اما به نظر کارشناسان مستقل، رامنی، نامزد جمهوری خواه بهتر از اوباما ظاهر شد. البته می‌شد انتظار این نتیجه را داشت، علت نیز معلوم است؛ از آنجا که رییس‌جمهوری فعلی ایالات‌متحده در موضع دفاع از برنامه‌های اقتصادی خود بود و رامنی نیز فارغ از آنکه برنامه‌های اقتصادی‌اش چه باشد، تمام تلاش خود را مصروف حمله به شرایط موجود کرد، توانست برنده این نبرد ابتدایی باشد؛ اما به چند دلیل نمی‌توان انتظار داشت که این موفقیت مداوم باشد و بالاتر از آن تاثیر چشمگیری بر رای‌دهندگان آمریکایی داشته باشد:

اول آنکه در موضوعات دیگر به خصوص در مسائل بین‌المللی به نظر می‌رسد که باراک اوباما دست بالاتر را داشته باشد؛ زیرا از یک سو توانسته از زمانی که وارد کاخ سفید شود، عملا جنگ عراق را پایان دهد و در افغانستان نیز شرایط باثبات‌تری حاکم کند و فراتر از این ایالات‌متحده توانسته روابط خود را با متحدینش در سراسر جهان بهبود بخشد و حمایت کلان‌تری را در موضوعات بین‌المللی با خود همراه داشته باشد. این در حالی است که در زمان دولت جمهوری‌خواه در موارد مهمی مانند جنگ عراق، ایالات‌متحده با کمترین متحد در صحنه بین‌الملل مواجه شد.

دوم آنکه این مناظره‌ها بیشتر بر رای افراد مستقل تاثیرگذار است و این افراد نیز برای تعیین رای خود به مجموعه‌ای از عوامل نگاه می‌کنند که مناظره تنها یک عامل است؛ هر چند عامل مهمی باشد. عامل مهم دیگر رویکرد‌های نامزد‌هاست و در این حوزه به دلیل نزدیک شدن بیشتر رامنی به جناح تند‌تر حزب جمهوری خواه و انتخاب معاونش از این گروه، عملا موجب شده تا رای‌دهندگان مستقل که میان این دو حزب قرار دارند، بیشتر به سوی دموکرات‌ها تمایل یابند.

در واقع رامنی به هزینه هل دادن آرای مستقل به سوی دموکرات‌ها حاضر شد تا حمایت مادی و معنوی تندرو‌ها را داشته باشد؛ بنابراین هر چند رامنی پیروز اول این میدان شد، اما می‌توان انتظار داشت که آرای این دو نامزد تغییر محسوسی نکند که نظرسنجی‌های بعدی مناظره نیز ناظر بر این امر بود، اما آیا انتقاد‌های اقتصادی رامنی به برنامه‌های باراک اوباما واقع گرایانه است؟

بی‌تردید وضعیت اقتصادی ایالات‌متحده اکنون نسبت به سال 2009 که باراک اوباما بر صندلی ریاست نشست، بهتر است. رشد اقتصادی با وجودی که در سطح 2 درصد است، اما ثبات بیشتری یافته است و این تثبیت می‌تواند پایه‌ای باشد برای تداوم بهبود اقتصادی، آنچنان که نرخ بیکاری 8/7 درصدی نیز نزولی است.

از همین رو است که رامنی بیشتر دست بر افزایش هزینه‌های دولت فدرال برده و معتقد است که اصلی‌ترین برنامه اوباما یعنی برنامه بیمه خدمات درمانی موجب شده تا فشار زیادی بر بودجه گذارد که البته این گزاره صحیح است، اما از سوی دیگر اوباما معتقد است که این کمترین حدی است که دولت باید برای شهروندانش خرج کند و حتی حالا نیز در برخی موارد کمتر از دولت‌های اروپایی است.

از سوی دیگر اوباما نیز معتقد است که کاهش درآمد‌های مالیاتی که در دستور کار رامنی قرار دارد، کسری بودجه شدیدی را بر اقتصاد ایالات‌متحده وارد می‌کند و در عین حال طعنه می‌زند که این همان کاری است که جرج بوش با بودجه قوام یافته کلینتون کرد.

به هر رو باید منتظر بود و دید آیا باز رامنی با استفاده از موضع تهاجمی خود می‌تواند پیروز مناظره‌های دیگر باشد و از آن بالاتر نظرسنجی‌ها را به نفع خود تمام کند. در عین حال که رویکردهای این دو نامزد در حوزه‌های دیگر نیز می‌تواند دارای آثار اقتصادی باشد، مثلا هیچ بعید نیست که اوباما بر رقیب خرده گیرد که موضع جنگ طلبانه در حوزه بین‌الملل‌ ای بسا وضعیت اقتصادی را سخت‌تر کند. از همین رو به نظر می‌رسد که باز هم باید شاهد مطرح شدن اقتصاد در مباحث سیاسی و بین‌المللی نیز باشیم.

در واقع امروز بسیاری از سیاست‌های ایالات‌متحده با مقیاس اقتصاد سنجیده می‌شود، امری که شاید در انتخابات سال 2000 و 2004 که جمهوری‌خواهان پیروز آن بودند، وجود نداشت، اما آیا جمهوری‌خواهان می‌توانند ثابت کنند موضع‌گیری‌های دیگر آنان در حوزه‌های سیاسی و بین‌المللی، اقتصادی است؟

شنبه 15/7/1391 - 11:0
سياست
مردم تركیه:مزدور آمریكا نیستیم
جام جم آنلاین: روزنامه‌های صبح امروز ایران مهمترین عناوین خبری صفحه اول خود را به مسائلی همچون قیمت ارز و طلا همچنان كاهش می‌یابد،بازداشت دیرهنگام 16 اخلالگر بازار ارز،مرسی به انور سادات نشان افتخار داد!،تظاهرات ضد جنگ در تركیه،مردم تركیه: مزدور آمریكا نیستیم، جنگ با سوریه هرگز،کلینتون: ماجرای دلار ربطی به تحریم‌ها ندارد،پرداخت جریمه اجباری شد،زمزمه دوباره فاز دوم هدفمندی و...كه برخی از آنها در زیر می‌آید.

جام جم

«رویای گنجشك‌ها» برای دعوت به نیكوكاری
قیمت ارز و طلا همچنان كاهش می‌یابد
رئیس ستاد كل نیروهای مسلح:جنگ تركیه و سوریه خواست آمریكاست
افزایش 4 دلاری بهای جهانی نفت

كیهان

بازداشت دیرهنگام 16 اخلالگر بازار ارز
كاهش شدید قیمت ارز و سكه در بازار آزاد
محمد مرسی از انور سادات تجلیل كرد!
تظاهرات ضد جنگ در اسلامبول و آنكارا؛دست‌ها از سوذریه كوتاه

خراسان

هزاران نفر در شهرهای ترکیه در مخالفت با سیاست های جنگ طلبانه اردوغان تظاهرات کردند
محسن رضایی:رئیس جمهور اطمینان داده ظرف2هفته اقدام عملی برای ارز انجام دهد
کاهش شدید قیمت دلار به کمتر از ۳هزار تومان
ادعای نیویورک تایمز از پیشنهاد ۹ مرحله ایران به غرب درباره حل مسئله هسته ای

جمهوری اسلامی

انتقاد ائمه جمعه از سو مدیریت اقتصادی و روند گرانی در جامعه
مرسی به انور سادات نشان افتخار داد!
16 عامل عمده اختلال ارزی در تهران بازداشت شدند
تب جنگ تركیه و سوریه فروكش كرد

ابرار

ادعاى نیویورك تایمز مبنى برارائه طرح ۹ مرحله اى ایران به غرب
رییس كمیسیون حقوقى:طرح مجازات اسیدپاشى در مجلس تهیه مى شود
در ادامه سیاست هاى ضد ایرانى
اتحادیه اروپا براى گام دیگرى علیه ایران آماده مى شود

رسالت

عسكراولادی:نوسازی نظام در گرو پوست اندازی احزاب است
سید احمد خاتمی:اقدام اخلالگران در آشفتگی بازار جنایت است
16 عامل اختلال ارزی بازداشت شدند
سرعت شناورهای سپاه 3 برابر ناوهای آمریكاست

قدس

سقوط شدید قیمت دلار
بیمه‌ها 1700 خدمت را نادیده می‌گیرند
تظاهرات ضد جنگ در تركیه
لاوروف در نشست 5+1 حاضر نشد

سیاست روز

هزاران تابوت برای متجاوزان
مردم تركیه: مزدور آمریكا نیستیم، جنگ با سوریه هرگز
بازار در انتظار امنیت اقتصادی
خواهی نخواهی، زندگی می گذرد
 
تهران امروز

بازداشت اخلالگر ارزی هزار میلیاردی
واكنش‌ها به تنش مرزی سوریه و تركیه
1700خدمت سلامت خارج از پوشش بیمه
سالی 100 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نفتی می‌خواهیم

وطن امروز

سركوب تظاهرات بزرگ ضد جنگ در ترکیه
سقوط آزاد دلار آزاد!
واردات هزاران دستگاه خودرو با دلار دولتی!
کلینتون: ماجرای دلار ربطی به تحریم‌ها ندارد

جوان

ضریح جدید شش گوشه شوری كربلایی در قم برپا كرده است
اردوغان:تركیه در پی جنگ با سوذریه نیست
دادستانی تهران:بازار ارز را با خرید صوری به هم ریختند
خروج 5 میلیون نفر از تهران محقق نشد

آفرینش

تاریخ ثبت‌نام و برگزاری آزمون‌های سراسری، ارشد و دكتری 92 اعلام شد
آیت الله لاریجانی:برخی گرایش‌های سکولار بین روشنفکران رواج یافته است
اردوغان: ترکیه خواستار جنگ با هیچ كشوری نیست
خطیب جمعه تهران:قوای سه گانه با همكاری یکدیگر مشکلات اقتصادی را برطرف کنند

ملت ما

واكنش ائمه جمعه به نابسامانی‌ها اقتصادی و توجیه مسئولان؛مشكل فقط تحریم نیست سود تدبیر است
فیلبردار پناهنده سوژه جدید جنگ روانی
موجودی صندوق ذخیره ارزی 33 میلیارد دلار
علی مطهری:بهتر بود رئیس جمهور عذرخواهی می‌كرد

مردم سالاری

واکنش آمریکا به تعلیق تدریجی تولید اورانیوم
سید حسن خمینی مطرح کرد:تاثیر دروغ و تهمت در افزایش گناه در جامعه
ممنوعیت واردات گاز از ایران
پرداخت جریمه اجباری شد

ابتكار

 بازگشت ثبات به بازار ارز
اوباما كم آورد
توضیحاتی درباره دیدار هاشمی و ناطق
كاندیداها از قم شروع كرده‌اند

مغرب

انتقاد بی سابقه ائمه جمعه از احمدی‌نژاد:رئیس جمهور مردم را هالو فرض نكند
اخلالگران بازار ارز در چنگ قانون
چرا امام از نجف به پاریس مهاجرت كرد؟
بازار امروز باز است

آرمان

توصیه سید حسن خمینی به نیروی انتظامی؛اعتماد مردم را از دست ندهید
تحقیق و تفحص از وزارت كشور كلید خورد
رئیس‌جمهور از زندان اوین بازدید می‌کند؟!
لازم باشد آیت‌الله حضور فعال در انتخابات دارد

دنیای اقتصاد

گروه جدید در اتاق ارز
سكه و ارز نزولی می‌شود؟
شكست اوباما در مناظره اقتصادی
زمزمه دوباره فاز دوم هدفمندی

جهان صنعت

بازی خطرناك دولت با ارز
رایزنی‌های سردار در بغداد
عسكراولاِدی:سران سه وقه به فریاد بازار برسند
تعلیق غنی سازی در قبال لغو تحریم‌ها

شنبه 15/7/1391 - 10:59
سياست
جام جم آنلاین: روزنامه نیویورک تایمز مدعی شده است که طرف ایرانی پیشنهادی را در 9 گام ارائه کرده است که بر اساس آن، تولید اورانیوم غنی شده 20 به تدریج متوقف خواهد ساخت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران،روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شد مقامات ایرانی به منظور حل مسئله هسته‌ای این کشور با غرب، یک طرح «9 مرحله‌ای» به آمریکا پیشنهاد داده‌اند که بر اساس آن در ازای لغو کامل تحریم‌ها علیه ایران، فعالیت غنی‌سازی اورانیوم به تدریج به حال تعلیق درآید

بر اساس این طرح که بر مبنای طرح پیشنهادی ایران به اتحادیه اروپا در ماه جولای است، در ازای لغو بخشی از تحریم‌ها، ایران فعالیت یک تا 2 سایت غنی‌سازی اورانیوم را متوقف خواهد کرد.

پس از آن و زمانی که مرحله نهم فرا رسد، غرب باید تمامی تحریم‌های اعمالی علیه ایران از جمله تحریم‌های صادرات نفت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را لغو کرده و در ازای آن ایران، فعالیت غنی‌سازی اورانیوم با غلظت متوسط در تاسیسات فوردو را متوقف خواهد کرد.

بن بست ناتو در افغانستان

با اوج گرفتن تلفات نیروهای ناتو در افغانستان و ناکامی این ائتلاف در رسیدن به توافقی با نیروهای طالبان جهت تضمین ثبات در این کشور، مقامات ناتو ناگزیر از تجدیدنظر در سیاست های خود در قبال افغانستان شده است.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به این موضوع نوشته است كه رسیدن به صلح با طالبان که زمانی یک بخش کلیدی از راهبرد ایالات متحده در افغانستان را تشکیل می داد، از سوی فرماندهان نظامی و مقامات واشنگتن مورد تردید قرار گرفته است.

در عوض، ایالات متحده در جهت ریسدن به توافق صلحی میان طالبان و دولت افغانستان تلاش خواهد کرد؛ توافقی که خود در نهایت نیازمند تأیید پاکستان خواهد بود. با این حال، مقامات آمریکایی معتقدند چنین توافقی تنها در صورت خروج نیروها از افغانستان امکان پذیر خواهد بود.

در همین حال، در شرایطی که طی هفته های اخیر نیروهای امنیتی افغان همواره سلاح های خود را به سوی همکاران عضو ناتو خود نشانه می روند، «آندرس فوگ راسموسن»، دبیر کل ناتو در مصاحبه ای با روزنامه انگلیسی «گاردین» اعلام کرده ممکن است نیروهای غربی پیش از ضرب الاجل سال 2014 از افغانستان خارج شوند.

اذعان به ناتوانی واشنگتن

وزیر دفاع سابق آمریکا با اذعان به ناتوانی واشنگتن و تل آویو در توقف برنامه هسته ای ایران اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی را فاجعه بار خواند و درباره پیامدهای آن هشدار داد.

به گزارش روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، "رابرت گیتس" روز گذشته در یک سخنرانی در شهر "نورفولک" ویرجینیا با فاجعه بار خواندن اقدام نظامی علیه ایران و هشدار درباره پیامدهای آن گفت: اسرائیل نباید به منافع آمریکا آسیب برساند.

وی تاکید کرد: واشنگتن باید به مقامات اسرائیلی بفهماند که تل آویو چک سفید امضا برای انجام اقدام نظامی که آسیب جدی به منافع آمریکا وارد می کند، ندارد.

رابرت گیتس گفت: نتایج اقدام نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران فاجعه بار بوده و ما را برای نسل ها در آن منطقه از جهان دچار مشکل می کند.

حدادعادل: به جمع‎بندی نرسیده ام

غلامعلی حداد عادل  در جمع خبرنگاران استان گلستان در پاسخ به این سئوال که آیا شما وارد صحنه رقابت انتخابات ریاست جمهوری خواهید شد تصریح کرد: جواب من همان جواب دو، سه ماه پیش است و هنوز به جمع‎بندی نرسیده و در این رابطه تصمیمی نگرفته‎ام.

به گزارش فارس،وی اظهار داشت: با توجه به اینکه هر جناحی تعدادی را برای کاندیداتوری انتخابات معرفی می‎کند در این امر می‎توانند به توافق برسند اما زمانی که صحبت از یک نفر می‎شود احتمالا به وحدت نظر نخواهند رسید و یا اینکه مشکل است.

وی ادامه داد: این اظهارنظر را بر اساس انتخابات‎های گذشته می‎گویم و تا به حال تقریبا در معرفی کاندیدای واحد، وحدت نظری حاصل نشده و ممکن است در انتخابات آینده نیز چند نفر از اصولگرایان وارد صحنه شوند.

شنبه 15/7/1391 - 10:58
طنز و سرگرمی

فروردین:مثل اینكه امروز همه می خواهند دوست شما باشند و شما نمی توانید به كسانی كه ازتان درخواست كمك می كنند به راحتی جواب منفی دهید. شما احساس محبوب بودن می كنید و نمی خواهید كه این محبوبیت را از دست بدهید. با این حال درست نیست كه به خاطر اینكه دیگران شما را دوست داشته باشند از آنها حمایت كنید. الان بهترین تاكتیك برای شما متعادل نگه داشتن روابط دوستانه تان است.

اردیبهشت: امروز شما دوست دارید در محل كارتان باشید، چراكه امیدهای خیلی زیادی برای كارهایی كه می خواهید تمام كنید دارید. اما انتظاراتی كه به دنبال این كار شما به همراه است، موجب ناامیدی تان در چند روز آینده می شود. دچار وسوسه نشوید و هر كاری كه هر كسی بهتان پیشنهاد می كند را انجام ندهید! فقط پایتان را به اندازه گلیمتان دراز كنید.

خرداد:هم اكنون شما به خصوص وقت هایی كه جذابیت تان چشم كسی را می گیرد، می توانید فردی كاملاً مجاب كننده باشید. اما چرخه فعال و پویای بین عطارد سیاره بخت شما و ژوپیتر حاكی از این است كه اگر یك بار شروع به صحبت كنید دیگر نمی دانید كی باید از حرف زدن دست بردارید! اگر شما زیاد حرف بزنید، پیام خود را به درستی به دیگران نخواهید رساند، بنابراین قبل از اینكه شروع كنید خوب حواس خود را جمع كنید.

تیر: شما در آستانه عصبانی شدن هستید، چراكه نمی توانید در برابر تغییراتی كه به وجود آمده بیش از اندازه جدی باشید. دیگران سعی می كنند دلیل اینكه باید انسان كامل و ظیفه شناسی باشید را به شما بگویند، اما شما فقط به فكر تفریح كردن هستید! ماه تاریك برج جدی نشانه خوبی برای مهمانی رفتن نیست، اما حمایت و هم صحبتی با دوستانتان بهتان كمك می كند این شرایط سخت را با موفقیت پشت سر بگذارید.

مرداد: شما امروز حرف های زیادی برای گفتن دارید و به دنبالی منبری برای صحبت كردن و گفتن حرف هایی بیهوده می گردید!! اما وقتی شما از گفتن این حرف ها هدفی ندارید، دیگران هم دوست ندارند به حرف هایتان گوش بدهند. هرچقدر كه با پرداختن به جزئیات وقتتان را تلف كنید، سخنرانی شما غیر قابول قبول تر به نظر می رسد. در نهایت اگر درایت و منطق خود را ملاك قرار بدهید، عاقلانه تر از این است كه هر كسی كه پیش رویتان نشسته را قانع كنید.

شهریور: امروز زمانی كه ایده های خود را برای دیگران آشكار می كنید، نظرات عالی شما در مورد عشق در بوته آزمایش قرار می گیرد. شما می دانید كه افكارتان با روش معمول و مرسوم نگاه گردن به اشیاء، با یكدیگر هماهنگ و سازگار نمی شوند. از متفاوت بودن نترسید، حتی شاید از این كار لذت هم ببرید. فقط آنقدر انعطاف ناپذیر نباشید كه دیگران ازتان دوری كنند، چراكه شما معمولاً آدم سرسخت و لجوجی هستید.

مهر: شما امروز حس خوبی نسبت به خود و جایگاه خود در زندگی دارید، اما چونكه نمی توانید هرچیزی را سر جای خود نگه دارید، نمی توانید به روشنی دیدگاه خود در مورد موقعیت های شخصی و سیاسی را ابراز كنید. شما در یك لحظه فوق العاده خوش بین شده و در لحظه دیگر گویی كه آسمان به زمین رسیده! ایمان و اطمینان شما خیلی سریع به بدبینی تبدیل می شود، بنابراین تا موقعی كه دیدگاه های بیش از حد احساسی خود را متعادل نكرده اید هیچ تصمیم مهمی  نگیرید.

آبان: حتی اگر در زندگی تان مشكلی به وجود آمده باشد، شما همیشه می توانید به مطالعات معنوی خود اتكا كنید. ولی متاسفانه شما انقدر در فلسفه و متافیزیك غرق شده اید كه می كوشید شرایط سخت را به موقعیتی خیلی عالی تبدیل كنید. شاید این كار بعضی وقت ها خوب باشد، ولی اكنون بهتر است به جای سیر كردن در آسمان ها كمی  واقع بین تر باشید.

آذر: امروز با توجه به گردش بهرام به دور ژوپیتر پیام هایی به شما ارسال می شود كه می توانید در اوج باشید. امروز ژوپیتر سیاره فرمانروای شما تلنگری قوی از بهرام نگران دریافت می كند و انرژی و توانایی مضاعفی به شما می دهد و یا اینكه شما را در مباحثه های غیر لازم قرار می دهد. به جای اینكه بر سر اختلافات جزئی بحث كنید، با ایده های بزرگ موافقت كنید و بعداً به جزئیات توجه كنید.

دی: شاید امروز نتوانید خونسردی خود را حفظ كنید، چراكه فكر می كنید به آخر خط رسیده اید. شما فكر می كنید كه به اندازه كافی صبر كرده اید. كاملاً واضح و مبرهن است كه شما می دانید برای اینكه زندگیتان به تعادل قبلی خود برگردد چه كارهایی لازم است انجام دهید، اما دیگران راه پیشرفتتان را سد كرده اند. حتی اگر می خواهید بیشتر به خودتان سختی بدهید، عاقلانه ترین راه این است كه چند روز دیگر هم صبر كنید.

بهمن: امروز شما دیگر نمی خواهید رازی را پیش خود نگه دارید، اما باید این كار را بكنید! برای اینكه وقتی كه از روی اعتماد حرفی به شما زده شده است، اصلاً خوب نیست آن را فاش كنید. خوشبختانه موضوعات جالب خیلی زیادی برای بحث كردن وجود دارد. در ضمن اگر شما قبول كنید كه بهتر است بعضی از حرف ها ناگفته باقی بمانند، احساس بهتری نسبت به خود پیدا خواهید كرد.

اسفند: امروز همكاران شما ظاهراً خیلی جدی شده اند و شما نمی توانید با نظریات آنها موافقت كنید. حتی اگر آنها مصلحت شما را بدانند شما نمی توانید از خوش بینی خود دست بردارید. فقط فراموش نكنید كه باید هم انسان مفیدی باشید و هم مثبت اندیش و در عین حال در شرح دادن موقعیت و جایگاه خود زیاد مبالغه نكنید.

 

منبع : سیمرغ

شنبه 15/7/1391 - 0:22
تاریخ

1286ش:مجلس شورای ملی 15 مهر ماه سال 1286 هجری خورشیدی در نخستین روز از دومین دوره تاسیس خود متمم قانون اساسی را تصویب كرد. بیشتر اصول قانون اساسی وقت در همین متمم گنجانیده شده بود زیرا كه اصل قانون اساسی، شكل مقدمه و اعلامیه داشت. حقوق ملت در همین متمم آمده بود.

متمم قانون اساسی درست پنج روز پس از رد شفاهی قرارداد تقسیم ایران میان انگلستان و روسیه به دو منطقه نفوذ (منعده در اوت 1907 در سن پترزبورگ) از سوی نمایندگان مجلس و بیرون راندن علاء السلطنه وزیر امورخارجه وقت از جلسه به تصویب رسید. علاء السلطنه پس از تایید انتصابش از سوی مجلس، در همان جلسه گزارش قرارداد سن پترزبورگ (تقسیم ایران) را قرائت كرده بود. رئیس الوزراء وقت، خود جرات این كار را نداشت و منتظر شده بود تا انتصاب وزیر امورخارجه تصویب شود و او (وزیر) این كار را بكند.

 

علاء السلطنه


1301ش:ژنرال رضاخان پهلوی وزیر جنگ كابینه قوام السلطنه در پی انتقاد چند نماینده مجلس از او و نقل این انتقاد ها در روزنامه ها ، 15 مهرماه 1301 به حالت اعتراض كناره گیری خود را اعلام داشت كه واحدهای نظامی و نیز گروهی از مردم به حمایت از او برخاستند و مسلحانه وارد خیابانها شدند و در میدان بهارستان آرایش رزمی به خود گرفتند.

متعاقب تهران، چنین تظاهراتی در سایر شهرها برپا شد كه شاهزاده محمد حسن میرزا ولیعهد وقت و قوام السلطنه به حل مسئله پرداختند و از ژنرال خواستند كه از كناره گیری انصراف دهد كه با شرایطی قبول كرد.


641م:عمر ابن خطاب خلیفه وقت در روزی كه با احتساب تقویم ها هفتم اكتبر سال 641 میلادی است برای تصرف خراسان؛ احنف ابن قیس، برای تصرف كرمان؛ سهیل ابن عدی، برای تصرف سیستان؛ عاصمه ابن عمر و برای تصرف اصفهان ؛عبدالله ابن عتبان را انتخاب كرد. ارتش ایران 27 سپتامبر سال 637 میلادی در نبرد قادسیه از اعراب مسلمان شکست خورده بود که متعاقب آن، اعراب تیسفون پایتخت را تصرف و به تعقیب یزدگرد سوم شاه وقت كه از تیسفون عقب نشینی كرده بود پرداخته و در دو جنگ دیگر، جلولا و نهاوند، نیز او را شكست و به خراسان فراری داده بودند كه در "مرو" ترور شد. اعراب سپس ایران را شهر به شهر تصرف کردند.

 

1849م:«ادگار آلن پوpoe» نویسنده ای كه به نگارش «داستان كوتاه» نظم نوین داد و سبكی را كه الگوی این كار شده است بكار بست هفتم اكتبر (روزی چون فردا) در سال 1849 در 40 سالگی درگذشت. وی روزنامه نگار، داستان نویس و مقاله نگار بود و همین پركاری باعث ضعف بدن او و هجوم امراض شده بود. پو در 19 ژانویه 1809 در شهر بوستون آمریكا دیده به جهان گشوده بود. وی در عین حال یك شاعر بود.

تاریخ ادبیات عمومی (جهان) از آلن پو به عنوان فردی كه در تكامل داستان كوتاه نویسی سهم به سزا دارد یاد كرده است. اهمیت و نفوذ آلن پو در دهه های اخیر كه مردم وقت و حوصله خواندن داستان مطول ندارند بیشتر شده است. او در كنار حرفه روزنامه نگاری 120 دادستان كوتاه نوشت و یك دیوان، شعر سرود كه اشعارش عمدتا طنز گونه است. آلن پو سالها سردبیر روزنامه «رجیستر» چاپ شهر بالتیمور آمریكا بود. حرفه روزنامه نگاری باعث شده بود كه داستانهای كوتاه او روح واقعی داشته باشند زیرا انعكاس واقعیت های روز هستند و استحكام نوشته در واقعی تلقی شدن آنها جای تردید باقی نمی گذارد. وی در چهل سالگی هنگام عبور از خیابان در شهر بالتیمور بر زمین افتاد و درگذشت .در آن زمان تشخیص علت مرگ او امكان نداشت ولی اخیرا با انجام آزمایش روی باقیمانده جسد او نشان داده است كه بیماری سل و خونریزی ناگهانی ریه باعث مرگ او شده بود.

آلن پو هنگامی كه سه ساله بود پدر و مادر خود را از دست داد و یك ثروتمند ساكن ریچموند ویرجینیا وی را به عنوان پسر خوانده بزرگ كرد. پدر خوانده برای ادامه تحصیل، نخست او را به انگلستان و سپس به دانشگاه ویرجینیا فرستاد.

داستانهای الن پو هنوز تجدید چاپ می شوند. یكی از نوشته های او «تیمور لنگ (امیر تیمور) » عنوان دارد كه خواسته است درآن استقامت و پایداری را نشان دهد و عنوان دیگری از آنها «العارف»! است و ....

 

poe

 

1996م:هفتم اکتبر زادروز شبكه تلویزیونی پخش خبر ماهواره ـ كابلی «فاكس نیوز» آمریکاست. روپرت مورداك استرالیایی از امپراتوران رسانه ای جهان و صاحب کمپانی خبر و اسکای نیوز، شبكه "فاکس نیوز" را هفتم اكتر 1996 در شهر نیویورک و صرفا با این هدف راه اندازی كرد كه رقیبی برای شبكه های خبری دیگر باشد كه به قول او خیلی لیبرال شده بودند و اخبارشان در جهت محافظه كاران (حزب جمهوریخواه) نبود.

وی هنگام گشایش این شبكه در نطقی گفته بود: ما با نگاهی محافظه كارانه به رویدادها به میدان خبر آمده ایم، شما مردم باید هر دو طرف را تجربه كنید و سپس تصمیم بگیرید که مخاطب اخبار و تفسیرهای كدام شبكه شوید. این شعور خود شماست، كسی شما را وادار به خواندن روزنامه و یا دیدن یك تلویزیون خاص نمی تواند بكند. اگر شما یك روزنامه را كه مطابق میلتان و منافعتان نمی نویسد نخرید و یك تلویزیون معین را نگاه نكنید، هرقدر كه صاحبانش ثروتمند باشند ورشكست و تعطیل خواهد شد. سرمایه هر رسانه انسان ماهر و با تجربه است، نه پول و سرمایه. ولی متاسفانه بیشتر روزنامه نگاران و نویسندگان با تجربه، لیبرال هستند. ما به زحمت از میان آنان چند تن را كه حاضر به همكاری و قبول راه و روش ما شده اند به دست آورده ایم و این است محصول ایشان....

بعدا در شبكه فاكس نیوز، كریسچن ساینس مانیتور (روزنامه مسیحی) و یكی دو كمپانی ویژه تولید فیلم سینمایی، نمایش و سرگرمی (شو بیزینس) هم سرمایه گذاری كردند. مدیریت و سردبیری كل شبكه فاکس نیوز با «راجر ایلزRoger Ailes» است كه قبلا مبلغ و مشاور روابط عمومی ریچارد نیكسون و رونالد ریگان بود و از اعضا ی سرسخت حزب جمهوریخواه آمریكاست.

 

روپرت مورداك


1571م:نبرد دریایی «لپانتو Lepanto ـ محلی در مدخل خلیج كورنت در مدیترانه، غرب یونان» هفتم اكتبر 1571 میان ناوگان عثمانی و ناوگان چند دولت مسیحی كه پاپ وقت "پی پنجم" آنها را بسیج كرده بود روی داد كه در آن، ناوگان عثمانی به فرماندهی علی پاشا 180 كشتی از دست داد و شكست خورد و برتری خود را در مدیترانه به دولتهای مسیحی مجاور این دریا باخت. این آخرین جنگ دریایی بود كه در آن از كشتی های پاروزن استفاده شده بود.

میگوئل دو سروانتس داستان نویس معروف اسپانیایی از سربازان این جنگ و در میان سپاهیان مسیحیان بود.

مورخان، نبرد دریایی "لپانتو" را یک نقطه بازگشت در تاریخ ذکر کرده اند زیرا که سرآغاز برتری اروپاییان بر شرق و آغاز استعمار آسیا توسط چند قدرت اروپایی و انتقال ثروت به اروپا شد. قدرت های اروپایی در قرن 21 هم می خواهند که به نام "ناتو" و اتحادیه اروپا به سلطه خود بر آسیا و قدرت نمایی ادامه دهند. مداخله برخی از این دولتها در افغانستان در همین راستا صورت گرفته است.


1683م:ششم اكتبر سالروز ورود نخستین دسته آلمانی های مهاجر به ایالات متحده آمریكای شمالی است كه در این كشور روز ملی آلمانی هاست و مراسم آن را برگزار می كنند. در چنین روزی در سال 1683 (325 سال پیش) 13 آلمانی از منطقه راین آلمان به آمریكای شمالی متعلق به انگلستان مهاجرت كردند و ساكن پنسیلوانیا شدند و محل سكونت خود را Germantown نامیدند. این مهاجرنشین 77 سال پس از ایجاد نخستین مهاجرنشین انگلیسی تاسیس شده بود ولی اینك آلمانی تبارهای آمریكا بیش از مهاجران دیگر هستند و شمار آنان نزدیك به جمعیت آلمانی تبارهای اروپا است. آلمانی تبارهای ایالات متحده 25 درصد جمعیت این كشور را تشكیل می دهند و پس از آنان، به ترتیب ایرلندی ها، انگلیسی ها، لاتین ها، سیاهپوست ها، لهستانی ها و ...قرار دارند. با وجود كثرت آلمانی تبارهای آمریكا، «انگلیسی» زبان متداول است و سران آن كشور عمدتا انگلیسی و یا ایرلندی بوده اند. صنعتی شدن و پیشرفت ایالات متحده نتیجه مهارت، كارایی و مقتصد بودن مهاجران آلمانی تبار آن است. برغم كثرت آلمانی ها، در دوران جنگ جهانی اول از آلمانی تبارها برای جنگ با آلمان استفاده نمی شد. نیمی از كل یهودیان جهان (كه نزدیك به 14 میلیون نفرند) در ایالات متحده زندگی می كنند.


1942م:هفتم اكتبر سال 1942 سران آمریكا و انگلستان در بحبوحه جنگ جهانی دوم طرح تاسیس یك سازمان جهانی را كه بتواند با حل مسائل بین المللی و رفع اختلاف كشورها از راه داوری و طرق مسالمت آمیز، از وقوع جنگ در جهان جلوگیری كند بررسی كردند. همین طرح در سال 1945در پایان جنگ جهانی دوم، پایه ایجاد سازمان ملل قرار گرفت كه منشور آن در نشست سانفرانسیسكو تصویب شد و به صورت یك قانون بین المللی در آمد ، ولی این میثاق یك عیب بزرگ دارد و آن حق رد (وتو) است كه در شورای امنیت این سازمان كه بازوی اجرایی آن است به پنج دولت فاتح جنگ جهانی دوم داده شده است و مجمع عمومی سازمان كه در آن هر كشور اعم از بزرگ و كوچك دارای یك رای است عملا فاقد اختیار است و تا این دو عیب برطرف نشود كار موثری از این سازمان ساخته نخواهد بود همچنان كه تا كنون نبوده است. بسیاری از تصمیمات شورای امنیت جز قرار گرفتن در بایگانی، عملا اثر دیگری نداشته اند؛ اما پاره ای دیگر كه خواست بزرگترها بوده حتی پیش از تصویب به اجرا در آمده اند. بنابراین تا این لحظه، سازمان ملل موثرتر از جامعه ملل نبوده است كه نتوانست از حمله ایتالیا به افریقا و ژاپن به چین و در نتیجه جنگ جهانی دوم جلوگیری كند. دلیل عدم وقوع یك جنگ جهانی دیگر (از زمان تاسیس سازمان ملل) وجود اسلحه هسته ای در دست پاره ای از كشورها بوده است. همین ضعف منشور ملل سبب شده است كه هر كشوری تنها متكی به توان دفاعی خود شود و بكوشد تا به جنگ افزار پیشرفته دست یابد كه این نوع جنگ افزار، دارنده آن را، هرقدر هم كه كوچك باشد، از خطر تعرض دیگران مصون می سازد. در نیم قرن گذشته فرضیه های متعدد برای حل مسئله دفاع از كشورهای كوچك مطرح شده ازجمله این كه كشورهای فاقد سلاحهای پیشرفته با پرداخت یك مقرری سالانه، كار دفاع از خود در برابر تهدید بزرگتر ها را به یك كشور نیرومند (از لحاظ نظامی) واگذار كنند و ....


1947م:هفتم اكتبر سال 1947 هری ترومن رئیس جمهوری وقت امریكا به منظور جلوگیری از افزایش بهای گوشت، در یك نطق مستقیم تلویزیونی از مردم این كشور خواست كه تا اطلاع ثانوی، سه شنبه ها از خوردن گوشت و پنجشنبه ها از خوردن مرغ خودداری كنند كه این اندرز از همان روز در رستورانها به اجرا گذارده شد. درخواست ترومن از مردم این كشور در عین حال به عنوان نخستین نطق تلویزیونی مستقیم یك رئیس كشور، در تاریخ ثبت شده است.

 

ترومن


1974م:در همین روز در سال 1974 جرالد فورد، یکی دیگر از روسای جمهوری امریكا به مردم این كشور توصیه كرد برای جلوگیری از ادامه افزایش بهای بنزین و سایر فرآورده های سوختی، تا 5 در صد كمتر رانندگی كنند و حتی الامكان با آب سرد دوش بگیرند. گرانی بنزین ناشی از ادامه تاثیر قطع صدور آن از جانب كشور های عربی در سال 1973 (درست یك سال پیش از آن) بود.

 

1993م:هفتم اكتبر 1993 به دستور یلتسین پس از 69 سال، گارد آرامگاه لنین در میدان سرخ مسكو منحل و از آنجا برداشته شد. قبلا یلتسین که خود زمانی از پلکان حزب کمونیست بالا رفته بود و مدتها رئیس شعب این حزب بود که به دست لنین تاسیس شده بود، تحت فشار قرار گرفته بود که جسد مومیایی شده لنین را از میدان سرخ بردارد و دفن کند تا نماد سوسیالیسم روسیه از میان برداشته شود. این اخبار انتشار یافت و یلتسین منتظر مشاهده عکس العمل روس ها شد و چون واکنش شدید بود، جرات این کار را به خود نداد و در نتیجه، راه میانه را در پیش گرفت و گارد احترام و محافظ آرامگاه لنین را حذف کرد. با حذف این گارد، مردم همچنان به لنین وفادار ماندند و از جسدش با رعایت احترامات دیدار می کنند و حادثه ای هم که پیش بینی شده بود (بی احترامی) رخ نداد.

برداشتن مجسمه های سران و رهبران سابق از میدانها و ساختمانها در جهان بی سابقه نبوده است، ولی صدام حسین از این تغییرات و نیز حذف گارد آرامگاه لنین درس نگرفت و مجسمه های خود را پیش از آن که تخریب شوند، داوطلبانه برنچید.

 

لنین


2000م:از تحولات یوگوسلاوی و پایان حكومت میلوشوویچ چند سال می گذرد. بیشتر صربها پیش از تحولات اكتبر سال 2000 با نویدهایی که از خارج برای داشتن وضعیتی بهتر شنیده بودند، از تغییر حكومت جانبداری می كردند، اما نظر سنجی اول اكتبر 2003 حکایت از ناراضی بودن آنان داشت و به نظر می رسید كه از عمل سال 2000 خود كه به حزب میلوشوویچ رای ندادند و باعث کنار رفتن و گرفتاری وی در چنگ دادگاه لاهه شدند پشیمانند. میلوشوویچ در زندان دادگاه لاهه درگذشت.

 

میلوشوویچ


2002م:ششم اكتبر 2002 كنگره آمریكا برای آموزش «ازدواج سالم» در مدارس متوسطه و كالجهای دو ساله این كشور یك میلیارد و پانصد میلیون دلار بودجه تصویب كرد.

هدف از ازدواج سالم، ازدواجی است كه در طول زمان به مشكلات برخورد نكند و دراندك مدتی به طلاق نیانجامد. آشنایی به نظریه های جامعه شناسان از دكارت تا عصر حاضر در باره «فلسفه ازدواج و ازدواج منطقی» جزیی از این آموزش، و روشهای درست همسرگزینی و رعایت تناسب و هماهنگی میان طرفین ازدواج بخش دیگر آن بوده است. با وجود این، حامله شدن دختران دبیرستانی آمریکا رو به افزایش است.

 

2003م:لس آنجلس تایمز ششم اكتبر 2003 در گزارشی بسیار مشروح نوشته بود كه افغانها بیش از گذشته و دوران حکومت طالبان به كشت خشخاش روی آورده اند، زیرا كه از هر هكتار خشخاش 5 هزار و دویست دلار به دست می آورند و از هر هكتار گندم تنها 121 دلار، و اگر کشت خشخاش را ترک کنند خانواده های آنان گرسنه خواهند ماند. این افزایش، دو سال پس از ورود نیروهای نظامی آمریکا به افغانستان و اخراج طالبان گزارش شده بود.

این روزنامه نوشته بود كه به این ترتیب افغانستان دوباره بزرگترین تولید كننده تریاك و در نتیجه هروئین در جهان شده است و تولید سال 2002 آن كشور بالغ بر 3 هزار و 750 تن تریاك بود. كشت خشخاش زحمت كشت غله را هم ندارد. طبق گزارش یک سازمان بین المللی، افغانستان در سال 2007 تولید کننده تقریبا نود درصد تریاک جهان بوده است و زیان تریاک کمتر از تروریسم نیست.

 

یك مزرعه خشخاش در ایالت غور افغانستان در ماه مه 2003

 

1763: دولت انگستان با وضع یک قانون مهاجران خود در آمریکای شمالی (ایالات متحده امروز) را از عبور از کوههای آپالاچیان (آپالاش) و ورود به منطقه فرانسه، و تملک و تصاحی زمین در این منطقه ممنوع کرد.

1780: در پی اعلام استقلال 13 مهاجرنشین انگلیسی در آمریکای شمالی تحت نام «ایالات متحده» و شکستهای نظامی انگلستان در این منطقه، میان ساکنان کارولینای جنوبی (یکی از 13 مهاجر نشیم) که هنوز به دولت انگلستان وفادار مانده بودند و دیگران جنگ درگرفت.

1780: بر سر ماجرای صربستان و مداخله سیاسی سایر قدرتها، آلمان و اتریش رسما متحد نظامی شدند که این عمل مقدمه تشکیل اتحادیه های نظامی در اروپا شد که به جنگ جهانی اول انجامید.

1886: اسپانیا که هنوز بر کوبا ،مهاجر نشین قدیمی خود در قاره آمریکا حکومت داشت،برده داری را در آن جزیره لغو و غیر قانونی کرد.

1908: در جریان مبارزات استقلال طلبی یونانیان، جزیره یونانی زبان «کرت» درمدیترانه به دولت عثمانی پشت کرد و به یونان پیوست.

1919: شركت هواپیمایی هلندی «ك. ال. ام» در این روز تاسیس شد و قدیمی ترین شركت هواپیمایی جهان است كه هنوز تغییر نام نداده و به همان شکل و همان نام به کار ادامه می دهد.

1940: ارتش هیتلر وارد رومانی شد.

1943: ژاپنی ها یکصد اسیر نظامی آمریکا را در جزیره «ویک wake»اعدام کردند.

1949: دولت آلمان شرقی با نظام کمونیستی، تحت نام «جمهوری دمکراتیک آلمان» در منطقه اشغالی شوروی تشکیل شد و برلن شرقی را پایتخت خود قرار داد.

1951: وطندوستان مالایایی کمیسر انگلستان را در آن سرزمین کشتند. مالایا در آن زمان یک مستعمره انگلستان بود که اینک یکی از بخشهای فدراسبون مالزیا است.

منبع:iranianshistoryonthisday.com

شنبه 15/7/1391 - 0:20
اخبار
جوان شیادی که با وعده ازدواج به 450 دختر کارمند آنها را سرکیسه کرده بود، در دام پلیس فتای استان مازندران گرفتار شد.

شوک:  این مرد روستایی در جریان ایجاد ارتباط با طعمه‌های خود آنقدر ظرافت و دقت به خرج می‌داد که هیچ یک از دختران تا زمان اعلام انصراف وی متوجه دروغ بودن ادعاهایش نشده بودند. وی در حالی که سرگرم طراحی نقشه‌های شیطانی‌اش برای فریب و کلاهبرداری از تازه‌‌ترین شکارش بود، ناگهان سردی دستبند پلیس را بر دستانش احساس کرد.
عملیات ویژه مأموران پلیس فضای مجازی مازندران برای به دام انداختن این مرد روستایی از فروردین ماه سال جاری به دنبال ارائه شکایتی از سوی دختر جوانی مبنی بر کلاهبرداری اینترنتی 19 میلیون تومانی از وی در یک سایت همسریابی آغاز شد.
دختر جوان در ادعا‌های خود به ماجرای گرفتار شدن در دام یک خواستگار در این سایت پرداخته و گفت: کارمند یک شرکت خصوصی هستم. مدتی پیش از روی کنجکاوی وارد یک سایت همسریابی شده و مشخصات خودم را در فایل ارائه شده در این سایت نوشتم. چند روز بعد متوجه شدم جوانی که مدعی بود دارای تحصیلات عالیه از کشور‌های اروپایی در رشته مکانیک است و به تازگی درسش را تمام کرده و به ایران مراجعت کرده خواستار آشنایی بیشتر و در صورت نبود مشکل در نهایت ازدواج با من شده بود.

 


از آنجایی که مرد ایده آل من با نشانی‌هایی که وی از خودش نوشته بود مطابقت داشت تصمیم گرفتم با وی بیشتر آشنا شوم بنابراین شماره تلفنم را برایش پیامک کردم. وقتی زنگ زد با شنیدن صدایش احساس کردم که مرد راستگویی است. صحبت‌های ما بیشتر در حد مکالمات تلفنی و ردوبدل کردن پیامک بود. وی ادعا کرد خانواده‌اش ساکن آلمان هستند و به تنهایی در ایران زندگی می‌کند.
از آنجایی که در باره کلاهبرداری با این روش‌ها چیز‌هایی در روزنامه‌ها خوانده بودم برای اطمینان خواستم مدارکی برای درستی گفته‌هایش ارائه دهد. وی نیز گفت بزودی وقتی بصورت رودررو همدیگر را ببینیم هم مدرک تحصیلی و هم شناسنامه‌اش را برایم خواهد آورد. این دختر با ناراحتی گفت: ارتباط ما هر روز صمیمی‌تر می‌شد و احساس می‌کردم مرد رؤیاهایم را یافته‌ام. حرفهایش چنان بر دلم نشسته بود که حاضر بودم هر کاری بکنم تا او را از دست ندهم تا این که تقریباً یک هفته بعد از آشنایی‌مان او زنگ زد. در فرودگاه امام خمینی(ره) بود. صدایش غمگین بود. ادعا کرد برای فرستادن لپ‌تاپش به آلمان به فرودگاه آمده است اما چون با عجله از خانه بیرون آمده کارت عابر بانک اصلی خود را جا گذاشته و در کارتی که همراه دارد پولی برای ارسال محموله‌اش به آلمان ندارد.

از این که می‌توانستم کمکی به وی کرده و بیشتر از پیش در دلش جا باز کنم خوشحال شده و پیشنهاد دادم تا کمکش کنم. ابتدا نپذیرفت اما با اصرا‌رهای من خواست تا 800 هزار تومان به کارتش واریز کنم. این کار را کردم.
روز بعد نیز به بهانه این که هنگام بازگشت به مازندران در جاده تصادف کرده و در صورت نپرداختن خسارت خودرویش را به پارکینگ انتقال می‌دهند، 700 هزار تومان دیگر نیز به کارتش ریختم. از آن روز برای دیدنش لحظه شماری می‌کردم تا این که روز قرارمان فرا رسید اما خبری از وی نشد.
تلفن زد و گفت بخاطر فوت ناگهانی پدرش مجبور است برای چند روز به آلمان برود و رفت و دیگر خبری از وی نشد. من بی‌صبرانه انتظار می‌کشیدم تا تماس بگیرد تا این که باز هم زنگ زد و این بار به بهانه این که مادرش بخاطر این حادثه سکته کرده و باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد باز پول گرفت، در مجموع حدود 20 میلیون تومان به وی داده بودم. یک روز زنگ زد و با گفتن این که امکان ازدواج با من را ندارد خداحافظی کرده و گوشی را خاموش کرد.
به دنبال ارائه این گزارش به پلیس فتا، به دستور سرهنگ رستمی رئیس پلیس فتای استان مازندران، تجسس‌ها در فضای مجازی اینترنت برای به دام انداختن این مرد کلاهبردار آغاز شد. در همین هنگام چند دختر جوان دیگر نیز از شهر‌های مختلف استان با مراجعه به پلیس از کلاهبرداری‌های مشابه در فضای سایت همسریابی خبر دادند.
در حالی که به نظر می‌رسید با توجه به ارائه شماره‌های 16 رقمی کارت عابر بانک مرد کلاهبردار برای دستگیری وی مشکلی نباشد، اما پلیس در تحقیقات خود متوجه شد که همه کارت‌های عابر بانک ارائه شده از طرف این مرد با مشخصات و نشانی‌های جعلی بوده است.
بدین ترتیب مأموران با بن بست تحقیقاتی در این شاخه از تجسس‌های خود روبه‌رو شده و به این نتیجه رسیدند که برای به دام انداختن مرد شیاد باید از روش و شیوه خودش وارد شوند. بنابراین با گذاشتن کامنتی در همان سایت همسریابی به انتظار عکس‌العمل وی ماندند تا این که شگرد مأموران جواب داد و متقاضی قلابی ازدواج خواستار ارتباط بیشتر برای آشنایی شد و همین کافی بود تا مأموران در مدت زمانی کمتر از یک ماه مخفیگاه وی را در یکی از روستا‌های اطراف ساری شناسایی و وی را بازداشت کنند.
بر اساس این گزارش در جریان بازجویی از این مرد مشخص شد که وی در این مدت کوتاه با بیش از 450 دختر جوان ارتباط برقرار کرده و در مجموع از آنها 180 میلیون تومان کلاهبرداری کرده است.
سرهنگ رستمی با اعلام این که هنوز شماری از دختران برای شکایت مراجعه نکرده‌اند خواست تا کسانی که به هر طریقی از سوی این کلاهبردار مورد فریب قرار گرفته‌اند به پلیس فتا مراجعه کنند.
گفت‌وگو با خواستگار اینترنتی
مجردی؟
نه متأهل هستم و هم‌اکنون با دومین همسرم در یکی از روستا‌های اطراف ساری زندگی می‌کنم.
چطور شد که به فکر فریب دادن دختران افتادی؟
یک روز که داشتم با اینترنت کار می‌کردم از سر کنجکاوی وارد سایتی شدم که مربوط به همسریابی بود. در آنجا مشخصات قلابی خودم را نوشتم. چند روز بعد وقتی به همان سایت مراجعه کردم در کمال تعجب دیدم که چند دختر خواستار ارتباط و ازدواج با من شده‌اند.
چطور شد این دختر را انتخاب کردی؟
او را همینطور شانسی انتخاب کردم اما وقتی این دختر تبدیل به بانک درآمدم شد دیگر طعمه‌هایم را در سنین وی انتخاب می‌کردم.
مثلاً چند ساله بودند؟
بالای 30 سال. چون به خاطر بالا رفتن سن آمادگی بیشتری برای ازدواج داشتند و هم این که کارمندانی با این سن و سال حداقل چند میلیون تومان در حساب خود پول دارند.
مدرک تحصیلی‌ات چیست؟
من نتوانستم دیپلم بگیرم.
در آشنایی هایت خودت را با چه مدرک تحصیلی معرفی می‌کردی؟
فوق لیسانس مکانیک از اروپا. گاهی هم دکتر یا مهندس.
چرا می‌خواستی بگویی که از خارج از کشور مدرک گرفته ای؟
چون احساس می‌کردم اغلب دختران با شنیدن این که آدم خارج دیده‌ای هستم راحت‌تر جذب شده و حرفهایم را باور می‌کردند.
با این همه دختر چطور دوستی برقرار می‌کردی؟
گاهی‌وقت‌‌ها در یک لحظه به 8 تن از آنها پیامک می‌زدم. بدین‌ترتیب که یک sms می‌نوشتم و در یک آن برای همه می‌فرستادم.
خوب دختر‌ها هم با یک سطح آگاهی و فرهنگ نیستند و هر کدام سلایق متفاوتی دارند؟
من فهرست تهیه کرده و در آن مشخص کرده بودم که کدام یک از این دختران مذهبی، کدام شهری و کدام روستایی هستند. بر اساس این فهرست برایشان متن تهیه کرده و می‌فرستادم.
مثلاً چکار می‌کردی؟
مثلا! در حالی که تاکنون نماز نخوانده‌ام، برای جلب اعتماد بیشتر دخترانی که روحیه مذهبی‌تری داشتند ساعت 5 صبح بیدار شده و با ادعای این که برای نماز بیدار شده‌ام برایشان sms می‌فرستادم و صبح‌بخیر می‌گفتم. یا این که ساعت 10 صبح برای گروهی که می‌دانستم کارشان سخت است متن فرستاده و خسته نباشید می‌گفتم.
این کار‌ها چه تأثیری داشت؟
باعث می‌شد آن دختر این حس برایش به وجود بیاید که من در همه احوالات به یاد و فکر وی هستم.
چطور از زیر قرار حضوری با دختران فرار می‌کردی؟
هر بار زمان قرار حضوری را برای 10 تا 15 روز بعد از آشنایی می‌گذاشتم تا رسیدن به آن روز چند بار از آنها پول گرفته بودم و در آن زمان پدرم فوت می‌کرد یا اتفاق دیگری که نمی‌توانستم سر قرار بیایم.
چند بار پدرت را کشتی؟
سه یا چهار بار او مرد. چند بار هم مادرم تحت عمل جراحی قرار گرفت. همیشه هم در لحظات حساس لپ‌تاپم خراب می‌شد و باید برای تعمیر به خارج از کشور می‌فرستادم.
دخـــــتر‌ها از تو مدارک شناسایی نمی‌خواستند؟
چرا. می‌گفتم هنگامی که برای ملاقات حضوری خدمت برسم مدارک تحصیلی‌ام را می‌آورم و ببرید به هر جایی که نیاز است نشان دهید تا درستی گفته‌هایم ثابت شود. شناسنامه‌ام را هم می‌آورم تا اطمینان داشته باشید مجردم. وقتی می‌خواستم از مشخصات خودم در سر قرار بگویم همیشه از یک خودرو مدل بالا و گران‌قیمت صحبت به میان می‌آوردم تا درباره کار و تحصیلم شک نکنند.
تاکنون سفر خارجی رفتی؟
بله، یک بار که یکی از دختر‌ها اصرار به دیدن من داشت برای این که پول را از وی بگیرم به ترکیه رفتم و از آنجا زنگ زده و گفتم هم‌اکنون به خاطر مرگ پدرم به آلمان آمده‌ام. اما آن دختر ‌پرسید پس چرا شماره تلفنت مال کشور ترکیه است من هم جواب دادم چون خط بین‌المللی است و از ترکیه خریده‌ام.
یعنی هیچ وقت ملاقات حضوری با دختران ازدواج نداشتی؟
چرا یک بار یکی از آنها خیلی اصرار کرد. حضوری همدیگر را دیدیم. وی گفت به نظر می‌رسد که خیلی جوان‌تر از چیزی که خودت را معرفی می‌کنی هستی. من هم جواب دادم شاید به خاطر سال‌های طولانی زندگی در اروپا و آلمان و آب و هوای خوب آنجا باشد.
می دانی با این کارت آنها چه صدمات روحی‌ای خورده‌اند؟
شنیده‌ام که برخی خیلی افسرده شده‌اند و حتی کار چند تا از دختر‌ها به بیمارستان کشیده است اما من اصلاً تصور نمی‌کردم آنها به این راحتی بی‌آن که مرا ببینند اعتماد کرده و حتی اسرار خصوصی زندگی‌شان را با من در میان بگذارند.
به سایت‌‌های همسریابی اعتماد نکنید
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا در گزارشی با هشدار به کاربران اینترنت در مورد عضویت و اعتماد به سایت‌‌های همسریابی توصیه کرد تا زمانی که این سایت‌‌ها از سوی مسئولان مربوطه -وزارتخانه‌‌های ارشاد یا ورزش و جوانان- ساماندهی، ثبت و مجوز‌های لازم را کسب نکرده‌اند، از مراجعه به این ‌گونه سایت‌‌ها بپرهیزید.معاونت اجتماعی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پلیس در گزارشی در مورد فعالیت‌ سایت‌‌‌های همسریابی به کاربران هشدار داد: فریب افراد با عناوین مختلف از جمله ازدواج در محیط سایبری بسیار آسان است که علت اصلی
آن پنهان ماندن هویت‌‌های واقعی است چرا که افراد می‌توانند با مدارک جعلی و مشخصات دروغین در این سایت‌‌ها عضو شوند و خود را در قالب افرادی دیگر نشان دهند. براین اساس، زنان و دختران بسیاری از طریق سایت‌‌های همسریابی فریب خورده و زمینه ورود آنان به مراکز خاص برای سوءاستفاده فراهم شده است و امکان پیگیری در برخی موارد ممکن نیست چراکه کلاهبرداران با مدارک جعلی عضو شده و در اکثر موارد در قوانین اولیه سایت عنوان شده است که آنها هیچ‌گونه مسئولیتی در ازای افراد و مشخصات و رفتار و عملکردشان ندارند.
معاونت اجتماعی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا با اعلام این نکته که بسیاری از این سایت‌‌ها کلاهبردار هستند، هشدار داد: ثبت‌نام در سایت‌‌های همسریابی رایگان است اما پس از ثبت‌نام به دلایل انواع عضویت، مبالغی دریافت می‌کنند تا بتوانید اطلاعات افراد دلخواهتان را مشاهده کنید و ممکن است بیشتر این اطلاعات به صورت ساختگی و صرفاً برای کلاهبرداری
باشد. براساس این گزارش، یکی دیگر از مشکلاتی که پس از این ارتباطات با سایت‌‌های همسریابی به وجود می‌آید، اخاذی از فرد مقابل به بهانه پخش تصاویر خصوصی رد و بدل شده و اطلاعات شخصی افراد است.

جمعه 14/7/1391 - 15:23
طنز و سرگرمی

فروردین
امروز بی حوصله هستید و برای انجام كارها باید بیش از همیشه تلاش كنید. با اراده ای كه دارید در همه كارها موفق می شوید.

 اردیبهشت
دیگران بسیار خلاق بخشنده و احساساتی هستند اما در عین حال گیج و فراموشکار هستند.اگر با کسی قرار مهمی دارید بررسی کنید تا او فراموش نکرده باشد و زمانش را دوباره هماهنگ کنید.بعد از انجام این کارها می توانید انتظار لحظات رمانتیکی را داشته باشید.

خرداد
كارهای خلاقیت و مسائل رمانتیك درحال حاضر زیاد وجود دارند، اما تا زمانی كه یك مشكل طولانی مدت خانوادگی به طور كامل حل نشود و همه راضی نشوند شما آرامش نمی گیرید. احتمال دارد در مورد یك رابطه جالب تغییراتی صورت بگیرد البته اگر مجرد هستید، افراد جدید وارد زندگی تان می شوند

تیر
امروز باید سریع تر فکر کنید. دوست ندارید به یک دوست دروغ بگویید و حقیقت نیز مهم است. در چنین موقعیتی بودن انصاف نیست، سعی کنید از سیاست خودتان استفاده کنید و گفتن آن حقیقت را به تاخیر اندازید

 مرداد
زمانی خطرناك برای پول شماست. چرا كه شما برای خرید ناگهانی مایلید بیرون بروید. اگر نمی توانید جلوی خود را بگیرید و هر آن چه كه می بینید نخرید،‌ بهتر است از كس دیگری خواهش كنید كه خرید شما را انجام دهد و یا پولتان را همراهتان نبرید و در خانه بگذارید، ممكن است به طریقی امروز شگفت زده شوید، زمانی كه شریك زندگی تان كاری را انجام می دهد، كه شما انتظار آن را ندارید.

شهریور
در روابط با همسرتان مستقل هستید.اگر قراری داشته باشید و کسی آن را به هم بزند،ناراحت می شوید.بعضی افراد رفتار جالبی ندارند اما آنها را جدی نمی گیرید.

مهر
انگار امروز دوباره پاهای شما به زمین می رسد و ناگهان دوباره واقع گراتر از دیروز می شوید.این عالی است برای این که به انجام کارهای مهمی که در راس لیست شماست بپردازید چرا که عالی است این کارها را تمام کرده و از سر راه بردارید.تنها مشکل دیدگاه شخصی است که دارای اختیار و قدرت است.او بسیار دیکتاتوروار و ریاست مابانه عمل می کند و شما این امر را دوست ندارید.

آبان
می توانید انتظار یک فرصت مالی یا کاری را داشته باشید.قبل از این که تصمیم بگیرید به خوبی فکرکنید و اگر عجله کنید خودتان را به خطر می اندازید.به مسائل و موارد کوچک توجه کنید،البته اگر می خواهید از همه چیز با خبر باشید.

آذر
امروز ستاره ها بنفع شما نیستند .فایده ای ندارد كه با آنچه كه شما را آزارمی دهد بخواهید بجنگید چون امروز آسان تر است كه مشكلات دیگران را حل كنید تا این كه به مشكل خود رسیدگی كنید. شما به وضوح می دانید كه شریكتان قدم بعدیش چیست ولی از همان منطق در مورد خودتان نمی توانید استفاده نمائید. حتماً به دیگران كمك كنید ولی از آن بعنوان بهانه ای برای زیر برف كردن سر خود استفاده نكنید.

دی
شما یكی از فعال ترین افراد هستید و آن قدر درگیر برنامه هایتان می شوید كه خوردن را فراموش می كنید. البته، خودتان حتماً می دانید كه اگر سلامت نباشید، نمی توانید به خوبی كار كنید. سعی كنید بین خانه و كارهایتان تناسب برقرار كنید و اگرنه كسانی را كه به آن ها نیاز دارید از دست می دهید.

بهمن
امروز روزی است که ناراحتی های کوچک می تواند به انفجار و مشاجره های بزرگ تبدیل شوند و شما هستید که باید تصمیم بگیرید شخصی را که دوست دارید آرام کنید یا اوضاع را وخیم تر کنید.شاید به این  نتیجه برسید که زندگی کوتاه است و جالب نیست که خوش اخلاق نباشید. فکر نمی کنم کسی با این موضوع مخالف باشد.

اسفند
وقتی که راهنمایی را جستجو می کنید و موقعی که مستقیم سازی را که بسیاری نمی توانند انجام دهند خیلی مهم است. اما در هفته های اخیر به نظر می رسید که در  این شعبده بازی نگهداری بشقاب های لرزان را مهار کرده اید.

جمعه 14/7/1391 - 15:20
موبایل
محققان اعلام کردند که سازندگان تلفهای همراه در پاسخ به فشار مشتری و سازمانهای تنظیم کننده مقررات تلاش می کنند از مواد سمی کمتری در محصولات خود استفاده کنند.

به گزارش مهر، براساس تحقیقات مرکز بوم شناسی مستقر در میشیگان، تلفن سیتروس از شرکت موتورولا، آی فن 4S از شرکت اپل، ریمارک از شرکت ال ایی از کمترین مواد سمی استفاده کرده اند.

این تحقیق 36 مدل مختلف را که طی 5 سال گذشته وارد بازار شده اند مورد بررسی قرار داده است.

آی فن 5 به عنوان تلفن جدید اپل در رده پنجم و رقیب آن گلکسی S3 در رده نهم تلفنهای سمی قرار دارند درحالی که تلفن آی فن 2G به عنوان نخستین تلفن پرفروش از سری تلفنهای هوشمند که در سال 2007 وارد بازار شد دارای سمی ترین موارد است و در صدر جدول قرار گرفته است.

جف گیرهارت مدیر تحقیقات این مرکز بوم شناسی اظهار  داشت: مسئله اصلی اینجاست که تلفنهای همراه سرشار از مواد و خطرات شیمیایی هستند، اما این وضعیت در آنها به مرور زمان بهبود یافته است.

مرکز بوم شناسی طی بیانیه ای اعلام کرد که هر تلفنی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته دست کم دارای یکی از عناصر خطرناک شیمیایی چون سرب، برم، کلر، جیوه و کادمیوم بوده است. چنین مواد خطرناکی از زمان استخراج از زمین تا زمان سرهم کردن قطعات تلفن و روزی که این تلفن خارج از استفاده می شود آلوده کننده هستند.

گیرهارت که خواستار کنترل شدید تر محصولات خطرناک شیمیایی در محصولات الکترونیکی در اروپا و آسیا شد، گفت: علاقه مشتریان به محصولات سالم تر موجب شده که شرکتها محصولاتی طراحی و تولید کنند که برای سلامتی خطرات کمتری داشته باشد.

مرکز بوم شناسی پیشتر میزان سم در اتومبیلها، صندلیهای اتومبیل برای کودکان، جواهرات، شلنگهای آب در باغها و محصولات هالووین را نیز بررسی کرده است.

جمعه 14/7/1391 - 15:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته