• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1316روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

اگر به طور مداوم سرما می خورید یا می ترسید که این بیماری یا آنفولانزا سراغ شما بیاید. با خوردن این غذاها بدن شما سد دفاعی قوی در برابر این بیماری می سازد و از آنها در امان هستید.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، با شروع فصل سرد سال بسیاری افراد وحشت همه  وجودشان را فرا می گیرد که به زودی بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا سراغشان آمده و زندگی را به کامشان تلخ نی کند. اشخاص ریادی هستند که در فصل زمستان مدام به این بیماری مبتلا شده وبه دلیل ضعف سیستم بدنی به این بیماری ها مبتلا می شوند.
براساس گفته محققان به دلیل تغییرات آب و هوایی دمای بدن انسان نیز در فصل های سرد سال تغیر کرده که به تبع آن باید رژیم غذایی فرد نیز باید تغییر پیدا کندو متخصصان تغذیه توصیه می کنند که مصرف غذاهای گرم و تند برای حفظ سلامتی در برنامه غذایی گنجانده شده تا سیستم ایمنی بدن قوی شده و گرفتار بیماری های این فصل نشود.
برای گرم کردن بدن و مقابله با سرما هوا سعی نکنید از غذاهای چرب و سنگین مانند یا سوپ های که با پنیر وخامه تهیه شده اند استفاده کنید. در عوض از غذاهای سالم با مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن انرژی مورد نیاز خود را در فصل سرد زمستان تامین کنید.
در زیر لیستی از مقوی ترین و گرم ترین غذاهای مناسب فصل سرد زمستان را به شم معرفی می کنیم:
جو دوسر صبحانه عالی در روزهای سرد زمستانی
در روزهای سرد سال صبحانه ای که در آن بلغور جو دو سر گنجانده شده باشد. یکی از بهترین وعده های غذایی محسوب می شود. جو دو سر یک دانه کامل بوده و با مصرف یک کاسه جو دو سر مقدار زیادی پروتئین گیاهی و فیبر وارد بدنتان شده و تا ساعت ها احساس گرسنگی نمی کنید.
علاوه بر این ها، بلغور جو دوسر حاوی نشاسته قدرتمندی به نام بتا گلوکان است. تحقیقات محققان تغذیه نشان داده که تنها 3 گرم از بتاگلوکان جو دو سر در روز سطح کلسترول بد خون را بین 5 تا 10 درصد کاهش می دهد.
شکلات داغ، میانوعده دوست داشتی و گرم در زمستان
یک فنجان کاکائو داغ که از ترکیب شکلات و شیر بادام تهیه شده یک میان وعده خوب غذایی برای فصل سرد زمستان است. برای حفظ سلامتی از شکلات تلخ استفاده کنید. شکلات حاوی فلاونوئیدی است که به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد رادیکال قوی شناخته می شوند. رادیکال های آزاد، عامل سرطان و بیماری های قلبی عروقی است.
این لوبیا بدن شما را مثل فیل قوی می کند
هیچ چیز مانند یک سوپ با زیره و فلفل قرمز نمی تواند گرمابخش بدن در فصل زمستان باشد. لوبیای سیاه یک منبع خوب آهن و مس بوده و سوپ آن به ماهیچه های بدن کمک می کند تا از اکسیژن بیشتری استفاده کرده وسیستم ایمنی بدن تقویت شود.
یک وعده سوپ که با یک فنجان لوبیا سیاه تهیه شده 15 گرم پروتئین و فیبر بدن را تامین می کند. بر خلاف منابع پروتئین حیوانی، لوبیا سیاه هیچ چربی اشباعی ندارد. تحقیقات انجمن شیمی آمریکا نشان می دهد که پوست لوبیا سیاه از همه لوبیاها میزان بالاتری از آنتی اکسیدان فلاونوئید دارد.
کلم بروکلی شما را در برابر سرماخوردگی واکسینه می کند
خوردن این کلم به عنوان یک مبارزه قوی با سرما و بمیاری های ناشی از آن شناخته شده و حاوی فیبر و مواد مغذی گیاهی ضد سرطان است. کلم بروکلی سرشار از ویتامین C بوده و یک فنجان آن حدود 74.8 میلی گرم از این ویتامین دارد. این سبزی علائم سرماخوردگی و گرفتگی بینی را بهبود می دهد. بسیاری از افراد نمی توانند این سبزی را خام مصرف کنند به همین دلیل می توان آن را بخار پز کرده یا با کمی روغن زیتون کباب کنید.
کدو تنبل ضد سرطانی قوی در فصل سرد سال
کدو تنبل ویتامین A دو تنبل در بهبود و تقویت بینایی موثر است. موسسه ملی بهداشت آمریکا توصیه کرده زنان در طول روز باید 700 میکروگرم از این ویتامین را مصرف کنند. در یک وعده سوپ، شما می توانید یک سوم تا نصف فنجان پوره کدو را ریخته و آن را میل کنید. کدو تنبل به دلیل بتا کاروتن موجود در آن دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی است. در یک مطالعه نشان داده شده که کاروتنوئیدها از جمله بتا کاروتن و لیکوپن ها در درمان سزطان پستان بسیار موثر بوده و روند پیشرفت بیماری را متوقف یا کند می کند.
فلفل را در زمستان فراموش نکنید

فلفل حاوی ترکیبی به نام کپسایسین بوده که علت اصلی تند بودن فلفل‌ها همین ماده است. مصرف فلفل به افزایش متابولیسم بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن و تغییر دمای بدن کمک کرده و از تجمع چربی در بدن جلوگیری می کند. در تحقیقات بر روی حیوانات نشان داده شده که در یک رژیم غذایی با چربی بالا در صورت استفاده از فلفل به دلیل وجود کپسایسین، 8 درصد وزن بدن کاهش پیدا می کند. دانه های فلفل قرمز به ساخت سلول های عضلانی کمک شایانی می کند. 

دوشنبه 6/10/1395 - 15:24
سلامت و بهداشت جامعه

راه‌های پیشگیری

یک متخصص دیابت و غدد متابولیسم عنوان کرد: از هر 800 نوزاد یک نفر به بیماری کم‌کاری تیرویید مبتلا می‌شود.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران،‌ اکبر قنبری متخصص دیابت و غدد متابولیسم با بیان اینکه  کم‌کاری تیرویید از بیماری های غدد درون‌ریز است، گفت: زمانی که غده تیرویید هورمون تیرویید را ترشح نکند، به کم‌کاری این غده منجر می شود.
به گفته متخصص دیابت و غدد متابولیسم، غده تیرویید باعث رشد، تنظیم متابولیسم بدن و نمو سلول های جنین می شود و کم‌کاری آن سلامتی افراد را مختل می کند.
وی به علایم این عارضه اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش ضربان قلب، بی خوابی، فشار خون بالا، ریزش مو، تعریق زیاد و افزایش دمای بدن از علایم بیماری کم کاری تیروییدی است.
قنبری با اشاره به اینکه مصرف ید باعث تامین هورمون T4 می شود، بیان کرد: کمبود عملکرد هیپوتالاموس و هورمون محرک تیرویید و هورمون T4 از انواع بیماری کم کاری تیرویید است.
وی با بیان اینکه افزایش وزن باعث بروز کم کاری تیرویید می شود، تصریح کرد: التهاب تیرویید، هیپوتیرویید خود ایمنی، کمبود ید و افزایش سن باعث کم کاری غده تیرویید می شود.
این متخصص دیابت و غدد متابولیسم با بیان اینکه مصرف نواد غذایی سرخ کردنی و چربی ها غده تیرویید را تحریک می کند، تاکید کرد: کم کاری تیرویید باعث برهم خوردن تعادل و واکنش شیمیایی بدن می شود.
قنبری با اشاره به اینکه 10 درصد زنان و چهار درصد مردان به کم کاری تیرویید مبتلا هستند، تصریح کرد: این عارضه باعث بروز درد در مفاصل، بیماری های قلبی و عروقی، زخم معده، خشکی پوست، سرطان کبد و ناباروری می شود.
وی به تاثیر داروهای گیاهی در درمان کم کاری تیرویید اشاره کرد و افزود: گیاهانی همچون آویشن، سیر، پیاز، اسپرزه، جو و جعفری در درمان این عارضه تاثیر بسزایی دارد.
این متخصص دیابت و غدد متابولیسم به مواد غذایی حاوی گواتروژن اشاره کرد و تاکید کرد: بیماران مبتلا به کم کاری تیرویید از مصرف مواد غذایی گواتروژن دار مانند کلم، شلغم، قند، شکر، سویا، بادام زمینی،گلابی، نوشیدنی های کافیین دار و هلو خودداری کنند.
به گفته قنبری، مصرف روغن های گیاهی و علف لیمو باعث تسریع گردش خون و بهبود سیستم گوارشی بدن می شود.

وی با بیان اینکه با ورزش می‌توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد، یادآور شد: مصرف مواد غذایی دریایی و حاوی آهن، ویتامین های A، B، C، E، مکمل ها، سبزیجات پخته، آب آشامیدنی، داروی لیتیوم و انجام آزمایش های منظم باعث درمان کم کاری تیرویید می شود. 

دوشنبه 6/10/1395 - 15:23
سلامت و بهداشت جامعه

استادیار رادیوتراپی آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه تومورهای بدخیم استخوانی از شیوع نادر برخوردار است، گفت: این تومور ها اغلب با دردهای موضعی استخوان ظاهر می شود.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، ، دکتر مرضیه لشکری به سمینار تازه‌های تشخیص و درمان تومورهای استخوان اشاره کرد و افزود: این سمینار ۹ دی ماه ۹۵۵ در هتل پارسیان اوین برگزار خواهد شد.

وی، گروه هدف این سمینار را متخصصان رادیوتراپی آنکولوژی، هماتولوژی آنکولوژی، ارتوپدی، پاتولوژی، رادیولوژی، پزشکی هسته ای و جراحان عمومی دانست و خاطرنشان کرد: این سمینار به منظور ارائه تازه ترین روش های تشخیصی و درمانی تومورهای استخوان و با هدف افزایش ارتقاء سطح علمی گروه های هدف برگزار می گردد.

لشکری با بیان اینکه تومورهای استخوان در اکثر موارد خوش خیم است، اظهارداشت: با این وجود میزان شیوع آنها به طور دقیق مشخص نیست، چرا که اغلب آنها بدون علامت است و به صورت اتفاقی کشف می شود.

وی تصریح کرد: تومورهای بدخیم استخوان یک بیماری نادر است که کمتر از ۰.۲ درصد از همه سرطان‌ها را شامل می شود.

استادیار رادیوتراپی آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: استئوسارکوم، کندروسارکوم و یوئینگ سارکوما شایع ترین تومورهای بدخیم استخوان را تشکیل می دهند. استئوسارکوم و یوئینگ سارکوما بیشتر در بالغین جوان و کودکان و کندروسارکوما بیشتر در افراد میانسال دیده می شود.

وی درباره ریسک‌ فاکتورهای تومورهای استخوانی، گفت: ریسک فاکتورهای تومورهای بدخیم استخوانی به طور کلی شامل سابقه رادیوتراپی، مصرف برخی از دارو های کموتراپی، عوامل ژنتیکی و اختلالات کروموزومی، برخی ضایعات خوش خیم استخوانی مانند پاژه، استئومیلیت مزمن، استئوکندروما، انکندروما و... است.

لشکری در ادامه تصریح کرد: علائم بالینی اغلب به صورت درد لوکالیزه در استخوان خواهد بود که در بچه ها می تواند به صورت لنگش تظاهر یابد. همچنین ممکن است این درد با ادم بافت نرم و شکستگی استخوان همراه باشد.

وی افزود: درمان در تومورهای بدخیم استخوانی شامل جراحی با هدف رسیدن به مارژین منفی و حداقل موربیدیتی برای بیمار وانجام کموتراپی و رادیوتراپی برحسب نوع تومور ،مرحله ان و مارژین جراحی خواهد بود.

استادیار رادیوتراپی آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه استفاده موثر از رژیم های چند دارویی کموتراپی باعث افزایش قابل توجه در میزان بقا در بیماران با تومورهای بدخیم استخوانی شده است، در پایان خاطرنشان کرد: همچنین روش های جدید درمانی با کاهش قابل ملاحظه در میزان موربیدیته و اختلال عملکرد ارگان همراه بوده است. 

دوشنبه 6/10/1395 - 15:22
سلامت و بهداشت جامعه

آسیب کبدی ناشی از دارو، یک شکل ناشایع اما خطرناک و کشنده بیماری کبدی است که با مصرف داروهای نسخه‌ای و غیرنسخه‌ای، مکمل‌های غذایی و داروهای گیاهی مرتبط است.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه سپید، مدیریت آسیب کبدی ناشی از دارو، شامل قطع داروی مسبب  آسیب و تجویز ان استیل سیستئین در مورد آسیب کبدی ناشی از مصرف استامینوفن است. نتایج درمانی بسته به داروی مصرفی و آسیب کبدی برجای مانده متفاوت اند. تخمین میزان واقعی آسیب کبدی ناشی از دارو دشوار است.

به هر حال، مطالعات بالینی پیش از ورود به بازار داروها برای یافتن میزان شیوع آسیب کبدی ناشی از داروهای مختلف در دست انجام هستند. چنین به نظر می رسد که آسیب کبدی ناشی از دارو، 10 تا 15 درصد (به ازای هر 10 تا 100 هزار نفر بیمار تحت درمان با داروهای نسخه) را شامل می شود. بنابراین، سالانه در حدود 44هزار نفر از مردم آمریکا آسیب کبدی ناشی از دارو را تجربه می کنند. در حدود 60درصد از موارد آسیب کبدی ناشی از دارو، به مصرف داروهای آنتی بیوتیک و ضدتشنج ها نسبت داده شده است.

LiverTox، یک برنامه مطالعاتی و تحقیقاتی است که از سوی انستیتو ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، کتابخانه ملی پزشکی و شبکه آسیب کبدی ناشی از مصرف داروها ترتیب داده شده است. هدف از این برنامه مطالعاتی، به روز بودن در مورد آسیب های کبدی ناشی از مصرف داروست. LiverTox ، شامل بررسی داروها (ساختار شیمیایی آنها، اندیکاسیون های مصرف، دوز پیشنهادی آنها و فواصل مصرف)، تشریح شکل و چگونگی آسیب کبدی ایجاد شده، سوابق دارویی و پزشکی بیمار و نتایج آزمایشگاهی و فهرست مراجع قابل قبول در این زمینه است.

یک فهرست مرجع دارویی در این زمینه، DILIrankنام دارد و شامل اطلاعات موجود در مورد 1036 داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا با توجه به پتانسیل آنها در ایجاد آسیب کبدی ناشی از مصرف داروست.

به علاوه، سازمان غذا و داروی آمریکا برنامه نرم افزاری با نام eDISH(مخفف انگلیسی عبارت: ارزیابی مسمومیت شدید کبدی ناشی از مصرف دارو)، برای بررسی تعداد قابل توجه شرکت کنندگان در مطالعات بالینی در این زمینه (با استفاده از ثبت موارد افزایش آنزیم های کبدی یا بیلی روبین کل) ترتیب داده است. اصل مدیریت آسیب کبدی ناشی از مصرف دارو، قطع داروی مشکوک در سریع ترین زمان ممکن است.

همچنین، چنین بنظر می رسد که قطع سریع دارو موجب به حداقل رساندن سرعت پیشرفت نارسایی حاد کبدی می شود. کورتیکواستروئیدها، برای هپاتیت های الکلی و هپاتیت های اتوایمیون سودمندند. اما در آسیب های کبدی ناشی از مصرف دارو چندان مورد بررسی قرار نگرفته اند. به هر صورت چنین توصیه می شود که هپاتیت‌های شبه اتوایمیون ناشی از مصرف دارو ، با قطع داروی مشکوک و نیز تجویز کورتیکواستروئیدها مدیریت شود.

ان استیل سیستئین، کاربرد اثبات شده‌ای در مسمومیت کبدی ناشی از استامینوفن دارد. اما نقش آن در سایر آسیب های کبدی ناشی از مصرف دارو مشخص نیست. طبق دستورالعمل های بین المللی، ان استیل سیستئین، ممکن است در بزرگسالان مبتلا در مراحل اولیه آسیب حاد کبدی درنظر گرفته شود. اما در مورد خردسالان با آسیب شدید کبدی ناشی از مصرف دارو تجویز نمی شود؛ زیرا در انواع غیرمرتبط با استامینوفن آسیب های کبدی، با افت شانس بقای بیمار مرتبط دانسته شده است.

مرور اطلاعات جمع آوری شده در فواصل 2003 تا 2012 میلادی نشان داده که ان استیل سیستئین، در آسیب حاد کبدی غیرمرتبط با مصرف استامینوفن با وقوع کمای درجه 1 و2 مرتبط دانسته شده و در نتیجه تجویز روتین آن توصیه نمی‌شود. یک بررسی سیستمیک روی موارد استفاده از ان استیل سیستئین در آسیب های کبدی ناشی از داروی غیرمرتبط با استامینوفن ترتیب داده شده است. ان استیل سیستئین برای نارسایی حاد کبدی غیرمرتبط با مصرف استامینوفن از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا تاییدیه ندارد.

اورسوداکسی کولیک اسید، در مدیریت بیماران با آسیب کبدی کلستاتیک ناشی از مصرف دارو موثر دانسته شده است. هر چند که اطلاعات موجود در این مورد اندک اند.

 

کارنیتین در موارد آسیب کبدی ناشی از مصرف والپروات تجویز می شود. ترکیبات طبیعی مانند سیلیمارین، وزوراترول، کورکومین و جینکو در زمینه مسمومیت کبدی مورد بررسی قرار گرفته اند. هر چند که اطلاعات اولیه در این زمینه ناقص اند. قانون هیس(Hy s law) اشاره دارد به ابتلا به نارسایی حاد کبدی به دنبال مواجهه با داروهایی که مسمومیت کبدی ایجاد می کنند. طبق قانون هیس، طی یک مطالعه بالینی برای هر 10 بیمار که ثانویه به آسیب هپاتوسلولار به زردی مبتلا می شوند، یک بیمار به آسیب حاد کبدی همراه با کوآگولوپاتی یا انسفالوپاتی مبتلا خواهد شد.

به علاوه، در هر مطالعه بالینی به ازای هر 10 مورد افزایش آنزیم های کبدی به بیش از 10 برابر بالاترین حد طبیعی، یک مورد قانون هیس صادق خواهد بود. در دستورالعمل موجود برای صنایع داروسازی برای ارزیابی مطالعات پیش بالینی روی آسیب کبدی ناشی از دارو، سازمان غذا و داروی آمریکا خطر ابتلا به آسیب کبدی شدید ناشی از مصرف دارو را بر اساس قانون هیس تعریف کرده است.

آسیب کبدی ناشی از مصرف دارو که علت اصلی نارسایی کبدی حاد در آمریکاست، بیش از هپاتیت های ویروسی موجب نارسایی حاد کبدی می شود. نوع آسیب کبدی ناشی از مصرف دارو، در نتایج درمانی آن نقش بسزایی دارد. آسیب کبدی ناشی از مصرف استامینوفن، پیش آگهی بهتری دارد و مدت این آسیب محدود است؛ زیرا در آسیب کبدی ناشی از مصرف دارو در مقایسه با آسیب کبدی با علت ناشناخته، سلول های کبدی زودتر تجدید می شوند.

آسیب کبدی حاد هپاتوسلولار، شایع ترین شکل آسیب کبدی ناشی از داروی ایدیوسنکراتیک است و 90درصد تمامی موارد را شامل می شود و با خطر مرگ و میر 10 تا 50درصدی مرتبط است. در مورد نارسایی حاد کبدی ثانویه به آسیب کبدی ناشی از داروی ایدوسنکراتیک، میزان مرگ و میر 60 تا 80درصد است. آنتی بیوتیک ها(آموکسی سیلین-کلاوونات، تریمتوپریم-سولفامتوکسازول، آزیترومایسین)، بیشترین ارتباط را با ابتلا به آسیب مزمن کبدی ناشی از مصرف دارو دارند. 

دوشنبه 6/10/1395 - 15:21
سلامت و بهداشت جامعه

دبیر انجمن اورولوژی ایران هشدار داد : آمار های این سرطان در ایران رو به افزایش است . سرطان پروستات مانند بسیاری از انواع دیگر سرطان در مراحل اولیه نشانه خاصی ندارد و بدون هیچ علامتی رشد می کند و در مراحلی که پیشرفته به بروز علامت می پردازد به همین دلیل تا حد امکان باید شرایط را برای پیشگیری محیا ساخت چرا که در غیر این صورت ممکن است جان فرد تحت شعاع قرار بگیرد.

 

 

 

 

دکتر محمدرضا نوروزی جراح متخصص کلیه و مجاری ادراری و دبیر انجمن اورولوژی ایران در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : سرطان پروستات و سرطان مثانه به ترتیب اولویت های اول و دوم را به عنوان شایع ترین سرطان های دستگاه ادراری به خود اختصاص داده اند. سرطان پروستات که جز شایع ترین سرطان های مردانه در دنیا شناخته شده است در ایران نیز شیوع بالایی گزارش شده و این آمار سالیانه رو به افزایش است .

وی ادامه افزود: آمار ها در نقاط مختلف ایران متفاوت بوده و بطور متوسط 12.5 در 100هزار گزارش شده است که این آمار تا 20در 100هزار نیز افزایش داشته است و به طور کلی 3تا 3.5 هزار مورد جدید در هر سال تاکنون ثبت گردیده است . این سرطان شایع قابل درمان و کنترل است به شرطی که سریع تشخیص داده شود .تشخیص زودهنگام سرطان پروستات با انجام تست PSA  و معاینه فیزیکی متخصص میسر است و متاسفانه این سرطان  کشنده ، بدون علامت و دیرعلامت شناخته شده و زمانی نشانه ها ظاهر می شوند که بیماری به استخوان ها نفوذ کرده و دیگر راه درمانی برای بیمار نیست و ممکن است فرد جان خود را از دست بدهد .

این اورولوژیست متذکر شد : مردان بالای 40 سال و همچنین مردانی که در خانواده سابقه این بیماری را دارند( بخصوص خانواده پدری ) درصد بالایی برای ابتلا به این سرطان به خود اختصاص داده اند . توصیه می شود مردان بالای 50 سال که سابقه بیماری در خانواده خود ندارند و همچنین مردان بالای 40 سال که سابقه بیماری را در خانواده دارند حتما تحت نظر متخصص قرار بگیرند تا در صورت ابتلا درمان را سریع شروع کنند.جراحی و رادیوتراپی در مراحل اولیه ، این سرطان را ریشه کن می کند و بیمار بهبود کامل میابد اما این درمان فقط در مواردی که سرطان محدود به پروستات بوده و به استخوان ها نفوذ نکرده باشد میسر است .

دبیر انجمن اورولوژی ایران گفت : افرادی که دیر متوجه بیماریشان شوند و سرطان به بیرون از پروستات پیش رفته باشد در این جا درمان قطعی برای این افراد وجود ندارد اما با کنترل هورمون های مردانه و حذف آن ها از طریق رادیوتراپی و جراحی می توان بیماری را کنترل کرد .

امروزه دانشمندان پی برده اند که اگرچه تفاوت های جزیی در بین جمعیت ها و نژادهای مختلف و تاثیر ژنتیک در شیوع سرطان پروستات وجود دارد ولی مهم است که بدانیم مواردی که در بروز سرطان پروستات می توانند نقش قابل توجهی داشته باشند، در معرض آلودگی های زیست محیطی قرار گرفتن، رژیم غذایی های پرچربی ،شیوه زندگی و نگرش افراد نسبت به مراقبت های بهداشتی هستند .

مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستان های خصوصی کشور در پایان بیان کرد : سرطان پروستات گاهی خود را به شکل خون در مایع منی نشان می دهد ، به آقایان توصیه می شود اگر خون در مایع منی خود مشاهده کردند آن را بسیار جدی بگیرند چرا که علامت خطرناکی را در خصوص سلامتی افراد نشان می دهد لازم به ذکر است یکی از عوارض درمان پروستات اختلالات جنسی در مردان است البته با روش های درمانی جدید به این افراد کمک زیادی شده است و با استفاده از دارو و جراحی ، قرار دادن پروتز تا حدودی توانایی جنسی خود را باز میابند . 

دوشنبه 6/10/1395 - 15:20
سلامت و بهداشت جامعه

یک متخصص اورولوژی گفت: سرطان پروستات در بین مردان ایرانی چهارمین سرطان شایع بوده و رفته رفته در حال ارتقا به رتبه سوم است.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، متخصص اورولوژی، فوق تخصص پیوند کلیه و استادیار دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: شیوع سرطان پروستات در آقایان به عوامل گوناگونی از جمله نژاد، محل زندگی، رژیم غذایی و عوامل ژنتیکی بستگی دارد.

سام‌زاده با تاکید بر نقش ژنتیک در بروز سرطان پروستات تصریح کرد: در افرادی که پدر و یا یکی از بستگان درجه یک آن‌ها به سرطان پروستات مبتلا باشند، شانس ابتلا به این بیماری حدود سه تا چهار برابر بیش از سایرین است.

این متخصص اورولوژی عنوان کرد: در افرادی که بیش از 2 نفر از بستگان آن‌ها به این بیماری مبتلا باشد، بسیار در معرض خطر بوده و لازم است به طور دوره‌‌ای توسط پزشک متخصص مورد معاینه قرار گیرند و نقایص ژنتیکی آن‌ها نیز بررسی شود.

سام‌زاده گفت: تغذیه نقش مهمی در بروز بسیاری از سرطان‌ها از جمله بروز سرطان پروستات در آقایان دارد، مواردی از قبیل وجود نگهدارنده‌ها در مواد غذایی، کمبود ویتامین D و کمبود کلسیم در ایجاد این سرطان موثر هستند.

این متخصص اورلوژی با اشاره به اهمیت مصرف گوجه در مردان، تاکید کرد: گوجه فرنگی به دلیل داشتن ماده لیکوپن که در رب گوجه و سس گوجه بیشتر است در پیشگیری از ابتلا افراد به سرطان پروستات بسیار موثر است.

سام‌زاده افزود: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی و فرآورده‌های آن نقش مهمی در ایجاد حفاظ در برابر ابتلا مردان به سرطان پروستات دارد و طی تحقیقات صورت گرفته مردانی که به طور منظم گوجه مصرف می‌کنند ریسک ابتلا به این بیماری در آن‌ها بسیار کمتر است به عمین دلیل مصرف گوجه و فرآورده‌های آن برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات به پسران از دوران کودکی پیشنهاد می‌شود.

این متخصص اورولوژی تاکید کرد: استرس‌ها ‌و تنش‌های محیطی ناشی از شرایط کاری در بروز سرطان پروستات در آقایان بی تاثیر نبوده و سبب تشدید مشکلات پروستات در آقایان می‌شود.

سام زاده اظهار داشت: منطقه جغرافیایی در ایجاد این سرطان اهمیت دارد و متاسفانه ایران بر روی کمربند سرطان پروستات قرار گرفته و این سرطان در بین مردان ایرانی چهارمین سرطان شایع بوده و رفته رفته در حال ارتقا به رتبه سوم است.

این متخصص اورولوژی تاکید کرد: به مردان بالای 50 سال توصیه می‌شود که حتما به طور سالیانه توسط پزشک اورولوژیست معاینه شوند و آزمایش‌های لازم برای بررسی پروستات را انجام دهند. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 16:26
سلامت و بهداشت جامعه

یکی از محققان مهندسی بیومدیکال در دانشگاه کالیفرنیا سعی دارد به وسیله یک پروتز به حافظه انسان بیفزاید.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ویرد، تئودور برگر هم اکنون مشغول آزمایش این حافظه روی انسان هاست. پروتز حافظه می تواند به عنوان یک هیپوکامپوس مصنوعی در مغز فرد فعالیت کند.

هدف این دانشمند از خلق حافظه مصنوعی تبدیل حافظه کوتاه مدت به بلند مدت و ذخیره کردن آن به شیوه ای است که بخش هیپوکامپوس مغز انجام می دهد.

این پروژه در صورت عملی شدن به افرادی که اختلالات حافظه دارند، کمک شایانی می کند. این دستگاه کوچک را می توان در هیپوکامپوس فرد کار گذاشت تا نورون هایی را تحریک کند که حافظه کوتاه مدت را به بلند مدت تبدیل می کند. برگر امیدوار است پروژه اش راهگشایی برای بیماران آلزایمر و افرادی باشد که دچار صدمات مغزی می شوند.

اما در این میان داستین تیلر یکی از استادان مهندسی در دانشگاه وسترن رزرو دراین باره می گوید: تمام این پروتز ها یک چالش اصلی دارند. در مغز انسان میلیاردها نورن و البته هزاران میلیارد ارتباط میان همین نورون ها وجود دارد. به همین دلیل تلاش برای یافتن فناوری که بتواند چنین حجم عظیمی از نورون ها را به یکدیگر متصل کند، بسیار چالش برانگیز است.

با این وجود برگر بسیار خوشبین است. او می گوید: ما اکنون مشغول آزمایش روی انسان ها هستیم و نتایج خوبی هم گرفته ایم. هدف ما هم ارائه تجاری پروتزهای حافظه انسان به بازار است. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 16:25
سلامت و بهداشت جامعه

یک متخصص چشم اظهار کرد: عفونت‌های چشمی به طور معمول دو هفته طول می‌کشد تا درمان شود.

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، دکتر محمد فاتحی در با اشاره به اینکه عفونت‌های سطح چشم معمولا علل ویروسی دارند و آدنو ویروس باعث این عفونت‌ها می‌شود، اظهار کرد: از جمله علایم این عفونت‌ها قرمز شدن چشم و ملتهب شدن آن است و همچنین می‌توان گفت که این عفونت‌ها واگیری زیادی دارند و بلافاصله شیوع پیدا می‌کنند؛ به طوری که اگر در خانواده یا مهد کودک و مدارس، کسی مبتلا شود، به دیگران به راحتی انتقال می‌یابد.

این متخصص افزود: عفونت‌های چشمی به طور معمول دو هفته طول می‌کشند و درد زیاد را به همراه دارند. همچنین قرمز شدن و چرک نیز از نشانه‌های دیگر این عفونت‌ها است و عوارضی که بر جای می‌گذارد، لکه‌های قهوه‌ای است و باعث خشکی چشم می‌شود.

فاتحی با بیان اینکه عفونت چشمی در تابستان‌ها و زمستان‌ها شایع است‌، گفت: این بیماری درمان خاصی ندارد، ولی به راحتی انتقال می‌یابد و به دلیل اینکه عوارض دارد باید به آن توجه داشت و نظافت شخصی را در هنگام آلودگی رعایت کرد.

وی افزود: این بیماری از طریق دست‌های آلوده می‌تواند انتقال یابد و در صورت تماس با دیگران‌ به شرطی که بهداشت رعایت نشود، تا دو هفته قابل انتقال است.

این چشم پزشک تصریح کرد: در این زمینه باید به پزشک مراجعه کرد و تحت درمان قرار گرفت. همچنین عفونت‌های باکتریایی درد بیشتری ایجاد می‌کنند و از طریق ترشحات چشمی و وسایل آلوده انتقال می‌یابند و اگر درمان صورت نگیرد، ممکن است برای قرنیه درگیری ایجاد کند و باعث مسائل جدی در بینایی افراد شود.

وی با اشاره به اینکه در صورتی که قرنیه بیمار درگیر شود، باید تحت درمان قرار گیرد، گفت: حتما باید در عفونت‌های چشمی به چشم پزشک مراجعه کرد و دوران درمان را کوتاه کنند تا از انتقال به دیگران پیشگیری شود. همچنین توصیه می‌شود بهداشت فردی را رعایت کنند. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 16:24
سلامت و بهداشت جامعه

یکی از مهم‌ترین راه‌های درمان یبوست‌های بدون علت زمینه‌ای و یبوست‌های عادتی که بیشتر به دلیل رژیم غذایی و کاهش تحرک اتفاق می‌افتد، تغییر رژیم غذایی است.

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، رژیم‌های غذایی سرشار از چربی‌های حیوانی، گوشت، تخم‌مرغ و شیرینی، مصرف ناکافی میوه‌ها و سبزی‌ها و دیگر مواد غذایی حاوی فیبر در رژیم غذایی، مصرف ناکافی آب و مایعات، نداشتن فعالیت بدنی مناسب و دقت نکردن به زمان احساس نیاز به اجابت مزاج و نادیده گرفتن یا به تعویق انداختن آن، از دلایل رایج یبوست مزمن یا تشدید آن هستند.

مصرف فراوان مایعات، بخصوص آب به افراد مبتلا به یبوست توصیه می‌شود چون آب، نقش مهمی در دفع بهتر مدفوع دارد و به همین دلیل هم یک بزرگسال با وزن متوسط باید روزی هشت لیوان آب بخورد تا دچار یبوست نشود.

پیشنهاد بعدی، نوشیدن آب ولرم به صورت ناشتاست.

زمانی که صبح ناشتا، یک لیوان آب ولرم می‌نوشید، دستگاه گوارشتان تحریک و حرکت‌های گوارشی آن هم بیشتر می‌شود. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 16:24
سلامت و بهداشت جامعه

یکی از مهم‌ترین راه‌های درمان یبوست‌های بدون علت زمینه‌ای و یبوست‌های عادتی که بیشتر به دلیل رژیم غذایی و کاهش تحرک اتفاق می‌افتد، تغییر رژیم غذایی است.

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، رژیم‌های غذایی سرشار از چربی‌های حیوانی، گوشت، تخم‌مرغ و شیرینی، مصرف ناکافی میوه‌ها و سبزی‌ها و دیگر مواد غذایی حاوی فیبر در رژیم غذایی، مصرف ناکافی آب و مایعات، نداشتن فعالیت بدنی مناسب و دقت نکردن به زمان احساس نیاز به اجابت مزاج و نادیده گرفتن یا به تعویق انداختن آن، از دلایل رایج یبوست مزمن یا تشدید آن هستند.

مصرف فراوان مایعات، بخصوص آب به افراد مبتلا به یبوست توصیه می‌شود چون آب، نقش مهمی در دفع بهتر مدفوع دارد و به همین دلیل هم یک بزرگسال با وزن متوسط باید روزی هشت لیوان آب بخورد تا دچار یبوست نشود.

پیشنهاد بعدی، نوشیدن آب ولرم به صورت ناشتاست.

زمانی که صبح ناشتا، یک لیوان آب ولرم می‌نوشید، دستگاه گوارشتان تحریک و حرکت‌های گوارشی آن هم بیشتر می‌شود. 

چهارشنبه 24/9/1395 - 16:24
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته