• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1312روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه
یک فوق تخصص قرنیه گفت: عوامل زیادی از جمله استفاده از لوازم آرایشی باعث قی کردن چشم ها می شود.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، رضا عسگری چشم پزشک و فوق تخصص قرنیه با بیان  اینکه بروز عفونت، آلودگی و ویروس باعث قی کردن چشم می شود، گفت: در زمان قی کردن، چشم دچار سوزش، خارش و افزایش ترشحات غلیظ زرد رنگ می شود.
وی با اعلام اینکه ترشحات، سیستم دفاعی بدن را تشکیل می دهد، اظهارداشت: ترشحات اطراف چشم در طول روز شسته می شود اما در زمان خواب آنها بر روی چشمان باقی می ماند و خشک می شود.
این چشم پزشک با بیان اینکه مصرف لوازم آرایشی باعث قی کردن چشم می شود، تصریح کرد: تجمع مایع زردرنگ و چسبنده، خشکی و ورم پلک ها و ریزش اشک به صورت دایم از دیگر علایم قی کردن چشم ها هستند.
وی با اعلام اینکه قی کردن به دلیل بسته شدن مجرای اشکی چشم، زخم های قرنیه ایجاد می شود، تاکید کرد: قی کردن چشم عوارضی مانند قرمزی پلک ها، کاهش بینایی و دوبینی را به همراه دارد.
عسگری با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی باعث کاهش عفونت چشم می شود، تصریح کرد: شست و شوی چشم با شامپو بچه و استفاده از عینک مخصوص استخر باعث کاهش عفونت و قی کردن چشم هامی شود.
وی با تاکید بر اینکه قطره آنتی بیوتیک در کاهش قی کردن چشم ها موثر است، افزود: برای از بین بردن قی چشم دمنوش اسطوخودوس را بحوشانید و به وسیله دستمال کاغذی بر روی چشمان خود بمالید که البته این کار باید با اطلاع پزشک انجام شود. 
سه شنبه 7/10/1395 - 13:54
سلامت و بهداشت جامعه
مس به عنوان یک عنصر کمیاب نقش بسزایی در سلامت انسان دارد، اما افزایش آن در بدن موجب تجمع در بافت ها و بروز انواع بیماری ها می شود.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، علی اصغر مشتاقی رییس انجمن عناصر کمیاب روز سه شنبه در همایش عناصر  کمیاب در دانشگاه تربیت مدرس، در خصوص اهمیت این عناصر گفت: تمام واکنش های شیمیایی در بدن مدیون این عناصر از جمله مس است.

وی افزود: عناصر به چند دسته تقسیم می شوند، دسته اول پروتئین ها، کلسیم، فسفر و منیزیم و دسته دیگر عناصر کمیاب مانند آهن، مس و روی هستند.

وی اظهار کرد: مس در بدن به عنوان یک عنصر ضروری شناخته شده است، در ساختمان آن انواع آنزیم ها وجود دارد که در بافت ها ذخیره می شود، مهمترین بافتی که مس در آن ذخیره می شود، کلیه و کبد است.

مشتاقی ادامه داد: در مکانیزم جذب عناصر مختلف در بدن سلول های روده نقش بسزایی دارند، عناصر علاوه بر جذب روده ای از طریق پوست و استنشاق هم وارد بدن می شوند، همچنین آنزیم های مختلف هم در جذب عناصر نقش دارند که مهمترین آن آلبومین است که وظیفه حمل و نقل مس در خون را به عهده دارد.

وی افزود: مس به عنوان یک عنصر ضروری وقتی وارد بدن می شود روی فعالیت بسیاری از آنزیم ها تاثیر می گذارد، اما اگر نتواند به درستی وارد این چرخه شود در سلول ها تجمع می یابد و موجب تخریب سلول های کبدی و بروز بیماری ویلسون (تجمع مس) می شود، در واقع مهمترین بافتی که سبب تجمع مس می شود، بافت کبدی است.

وی گفت: ویلسون بیماری خطرناکی است و هیچ علائمی ندارد و بیشتر در افرادی که ازدواج فامیلی انجام می دهند این بیماری بروز می کند، بر اساس آمار جهانی از هر 100 بیماری که به تشخیص پزشک برای اندازه گیری مس به آزمایشگاه مراجعه می کنند، 33 درصد به ویلسون مبتلا هستند که در نقاط مختلف ایران هم این بیماری دیده می شود.

رییس انجمن عناصر کمیاب تاکید کرد: اگر در خانواده ای فردی به بیماری تجمع مس مبتلا شود، حتما باید دیگر اعضا نیز مورد آزمایش و اندازه گیری میزان مس در بدن قرار گیرند، مبتلایان به ویلسون به ناراحتی های کبدی و عصبی نیز مبتلا می شوند.

وی گفت: عضو دیگری که در نتیجه ابتلا به این بیماری آسیب می بیند کلیه است، وقتی که مس در بدن آزاد شود از طریق کلیه ها دفع می شود که در این صورت به بافت های کلیه آسیب وارد می کند، روی استخوان، بخش هایی از قلب و غدد مختلف نیز تاثیر سوء می گذارد.

مشتاقی افزود: ویلسون به بیماری دهه دوم زندگی معروف است، یعنی اگر در دهه اول درمان نشود، دیگر فرد مبتلا به دهه دوم زندگی خود نمی رسد، روش درمان آن از دو طریق دور نگه داشتن مس از بدن و مصرف دارو انجام می شود.

وی به یکی از علائم بالینی این بیماری اشاره کرد و گفت: در اطراف مردمک چشم فرد مبتلا به ویلسون مس رسوب می کند که در این صورت حلقه ای آبی رنگ به وجود می آید، همچنین مس در هسته های مغز حرکت می کند و موجب عقب افتادگی مغزی می شود.

مشتاقی با بیان این که درصد وقوع بیماری ویلسون در دنیا زیاد است، افزود: بیماری دیگری نیز وجود دارد که موجب اختلال در جذب مس در روده می شود، اگر مس وارد جریان خون نشود، تمام سنتز آنزیم های مختلف دچار اختلال می شود.

وی ادامه داد: یکی از علائم این بیماری موهای افراد است که در این حالت به صورت مجعد و براق در می آید، همچنین پایین آمدن درجه حرارت بدن، حمله قلبی، به هم خوردن تعادل و ضعف از دیگر علائم این بیماری است که بهترین روش درمان آن تزریق مس به زیر پوست این افراد است.

رییس انجمن عناصر کمیاب گفت: آمار دقیقی از ابتلا به بیماری ویلسون در کشور وجود ندارد اما بررسی ها نشان می دهد که افراد زیادی در کشور مبتلا هستند و بیشترین علت آن ازدواج های فامیلی است.

همچنین ساجدی دبیر کنگره عناصر کمیاب در آغاز مراسم گفت: این همایش با هدف گردهمایی و همفکری محققان شاخه های مختلف این بخش و ارائه جدیدترین دستاوردها با همکاری دانشگاه تربیت مدرس و انجمن عناصر کمیاب برگزار می شود.

وی افزود: اهمیت عناصر کمیاب در زمینه های مختلف محیط زیستی شامل مولفه های آب، هوا، خاک، محصولات کشاورزی و سلامتی انسان است که در این همایش تلاش می شود تمام این محورها مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

دانشیار گروه بیوشیمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: بعد از اعلام فراخوان 300 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که بعد از داوری 280 مقاله برای ارائه در همایش انتخاب شد که از این تعداد 30 مقاله به صورت سخنرانی و 250 مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.

وی اظهار کرد: همچنین حدود 10 شرکت مرتبط در بخش نمایشگاهی این همایش حضور دارند و آخرین دستاوردهای خود را به نمایش می گذارند.

پنجمین کنگره عناصر کمیاب از 30 آذر تا دوم دی ماه با حضور اساتید، صاحبنظران، دانشجویان و علاقمندان حوزه علوم زیستی در سالن اجتماعات جابربن حیان دانشگاه تربیت مدرس برپا است. 
سه شنبه 7/10/1395 - 13:52
سلامت و بهداشت جامعه
خنده یکی از فعالیت های مفید برای سلامتی شماست. خنده، حتی اگر طبیعی نباشد، تاثیر مثبتی بر احوال شخصی و سلامتی روانی شما می گذارد.
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین ، خنده فشار عصبی را کاهش داده و باعث احساس راحتی می شود، و ۵ فایده برای سلامتی شما دارد.

۱- خنده مسری است

وقتی می بینیم کسی می خندد، ما نیز معمولا لبخند می زنیم و به همین دلیل خنده مسری است. تحقیقات نشان می دهد مشاهده خنده دیگران باعث فعالیت بخشی از مغز می شود که حرکت های صورت را کنترل می کند و به همین دلیل ما هم می خندیم. این یک سرایت مفید است.

۲- کاهش استرس و فشارهای قلبی

وقتی عصبی هستید خنده کار آسانی نیست، اما تحقیقات نشان می دهد وقتی می خندید استرس شما فروکش می کند و گرفتگی قلبی کاهش می یابد، و به همین دلیل احساس راحتی می کنید.

۳- اندرفینز آزاد می شود

اندرفینز مواد شیمیایی است که باعث خوشحالی می شود. این مواد در هنگام فعالیت های بدنی همچون ورزش و دویدن آزاد می شود. خنده هم باعث آزاد شدن این مواد می شود، و شما با خنده هم همان احساس شادی مشابه با ورزش را خواهید داشت.

۴- تقویت ایمنی بدن

خنده باعث تولید گلبول های سفید در خون و افرایش مقاومت بدن در مقابل بیماری ها می شود. به همین دلیل کودکانی که تحت درمان هستند بهتر است که با شنیدن قصه و بازی بخندند، زیرا خنده باعث بالا رفتن گلبول های سفید و تسریع فرایند بهبودی آنها می شود.

۵- سلامتی مغزی

خنده چارچوب ذهنی ما را برای مدت طولانی مثبت نگه می دارد، و باعث افزایش کارآیی ما می شود. خنده قدرت تمرکز ما بیشتر می کند و توانایی ما برای مقابله با مشکلات را افزایش می دهد.

به دلیل اثرات مثبت خنده، مردم این روزها هرچه بیشتر عضو کلوب های خنده می شوند، و افرادی که از بیماری رنج می برند، با این کار به درمان خود کمک می کنند.

خندیدن به وضعیت قلبی و جریان خون شما کمک می کند و باعث شل شدن عضلات می شود. خنده برای شش های شما هم خوب است و عوارض بیماریهایی همچون آلرژی، رماتیسم و آسم را کاهش می دهد. 

سه شنبه 7/10/1395 - 13:50
سلامت و بهداشت جامعه
اگر در خود علائمی از قبیل خستگی دائم ، افزایش یا کاهش وزن ناگهانی ، ریزش موی شدید ، درد در مفاصل ، یبوست ، تغییر در الگوی قاعدگی ، اختلال در خواب، اضطراب ، استرس دائمی شدید و کاهش میل جنسی مشاهده کردید، به ابتلا به اختلالات تیروئیدی شک کنید .برای آگاهی بیشتر در رابطه با مشکلات تیروئیدی با ما همراه باشید .
 
 
 
 
 

دکتر حمدلله کرمی فر فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: تیروئید یک غده کوچک در قسمت تحتانی گردن واقع شده و وظیفه آن ساختن دو هورمون مهم تری‌یدو‌تیرونین(T3) و تیروکسین(T4) است. در صورت اختلال در کارکرد این غده و کاهش میزان تولید T4 در بدن تغییراتی عمده در  تمام ارگان بدن مشاهده می شود .همان طور که می دانیم شایعترین مشکلاتی که این غده را تحت تاثیر قرار می‌دهند کم کاری تیروئید ،پرکاری تیروئید ، بزرگی غده ی تیروئید ، توده های تیروئید، سرطان تیروئید والتهاب تیروئید است .

وی در ادامه افزود : خستگی دائمی ، افزایش حساسیت به سرما، یبوست، خشکی پوست، افزایش وزن، ضعف ماهیچه‌های بدن، افزایش کلسترول خون، پف کردن صورت، خشکی و یا ورم مفاصل، درد و حساسیت مفاصل ،ریزش مو و اختلال حافظه جزء شایع ترین علائم کم کاری تیروئید است همچنین علائم در نوزادانی که مبتلا به کم کاری تیروئید هستند زردی صورت و چشم ها، پف کردن صورت ،خفگی مکرر، یبوست ،حجم کم عضلات و خواب بیش از حد بسیار دیده می شود .در جوانان و نوجوان رشد ضعیف و در نتیجه کوتاهی قد، به تاخیر افتادن بلوغ، رشد دیرهنگام دندان‌های دائمی و کاهش رشد ذهنی جز مهم ترین نشانه ها و علائم این بیماری است .

نکته جالبی که در اینجا وجود دارد برعکس بودن تمام علائم ذکر شده در رابطه با پرکاری تیروئید است به عبارتی کاهش وزن ناگهانی، تند شدن ضربان قلب، افزایش اشتها، اضطراب دائمی، تعریق زیاد، تغییر در الگوی قاعدگی در بانوان ، افزایش حساسیت به گرما، خستگی و ضعف ماهیچه ها، کم خوابی ،نازک شدن پوست ، ضعیف شدن مو ها از شایع ترین علائم پرکاری تیروئید است .

این فوق تخصص غدد در پاسخ به این سوال که این بیماری چقدر ممکن است برای انسان خطرناک باشد گفت : پرکاری تیروئید بسیار خطرناک تر از نوع کم کار آن است چرا که ممکن است منجر به مرگ بیمار شود چرا که باعث بالارفتن فشار خون ، تپش قلب و در نتیجه نارسایی های قلبی موجب مرگ بیمار گردد .در برخی موارد فرد دچار پاره شدن قرینه چشم و نابینایی می شود در برخی نیز داده شد چشم ها از حدقه بیرون زده و فرد مبتلا نابینا می شود .

وی به بانوان باردار توصیه کرد در زمان بارداری حتما آزمایشات غربالگری را انجام دهند چرا که کم کاری تیروئید در نوزادان بدون علامت است و اگر زود تشخیص و درمان نشود نوزاد دچار عقب ماندگی ذهنی شدید می شود و دیگر هیچ راه درمانی برای این کودکان نیست همچنین در نوجوانان اختلالات رشدی ایجاد می کند و در موارد حاد تر بیمار با یک سرماخوردگی ساده به کما رفته و در نتیجه دچار مرگ می شود .خانم ها بسیار دقت داشته باشند مشکلات تیروئیدی باعث اختلالات قاعدگی ، نازایی، کیست تخمدان و خون ریزی های شدید می شود لذا حتما به این بیماری و عواقب آن آگاه باشند و درمان را پشت گوش نیاندازند .

به گفته او از هر 1500 نوزاد یکی از آنها دچار اختلالات تیروئیدی است و این آمار در جهان 1 در 3000 است .در نوزادان کم کاری و در بزرگسالان پرکاری تیروئید بسیار شایع است .

خبرنگار جام جم آنلاین از ژنتیکی بودن این بیماری پرسید و این متخصص پاسخ داد : اختلالات تیروئیدی می تواند مربوط به ژنتیک شود اما نکته ای که در این جا وجود دارد این است که درصد نقش وراثت در ابتلا به اختلالات تیروئیدی بسیار ناچیز است برای مثال نوزادانی که کم کاری تیروئید دارند 2درصد فقط احتمال دارد وراژت در آن نقش داشته باشد و 98درصد مربوط به عواملی غیر از ژنتیک است .

وی در رابطه با ارتباط اختلالات تیروئیدی در چاقی و لاغری افراد بیان کرد : در افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند مشاهده می شود به دلیل متابولیسم بالای بدنشان و دفع زیاد و همچنین اشتهای زیاد در غذا خوردن باز هم افراد لاغر و ضعیفی هستند . این مسئله در افرادی که کم کاری تیروئید دارند کاملا برعکس است و این بیماران ، افرادی چاق هستند اما نکته ای که در این رابطه وجود دارد واژه چاق برای این افراد مناسب نیست چرا که این بیماران دچار ورم هستند که به اشتباه چاق تلقی می شوند .آب در بدن این بیماران زیاد است و کلیه دفع آب را به خوبی انجام نمی دهند و در نتیجه فرد دچار چاقی کاذب می شود .

کرمی فر در پاسخ به ارتباط اختلالات تیروئیدی با نوع تغذیه گفت : نقش تغذیه در ابتلا به مشکلات تیروئیدی نقش مهمی است . خوراکی های چون کلم و شلغم ، جلبک های دریایی، آب های آلوده و با املاح زیاد باعث بزرگی تیروئید (گواتر) می شود لازم به ذکر است شایع ترین علت کم کاری تیروئید در تمامی دنیا کمبود ید در بدن است .بهتر است بگوییم کمبود ید و نیز زیاده روی در مصرف ید باعث این عارضه می شود .


این متخصص غدد در پاسخ به این سوال که آیا اختلالات تیروئیدی می تواند زمینه ساز بیماری های جدی دیگر شود گفت : به یقین می توان گفت بله ، چرا که پوکی استخوان ، انواع بیماری های قلبی ، بیماری های گوارشی ، سقط جنین و نازایی، عقب ماندگی ذهنی در جنین از جمله عوارض جبران ناپذیر اختلالات تیروئیدی به حساب می آید.

وی در پایان یادآور شد: کاهش میل جنسی و مشکلات زناشویی در این بیماران بسیار مشاهده می شود و به طور کل این اختلال در تمامی ارگان های بدن تاثیر گذار است حتی در بسیاری از بیماران ، اختلالات روحی مانند افسردگی نیز بسیار شایع است . مشکلات تیروئیدی در زنان 6 برابر مردان گزارش شده است . 
سه شنبه 7/10/1395 - 13:49
سلامت و بهداشت جامعه
بیماری‌های کبد عملکرد سیستم های حیاتی بدن را با اختلال مواجه می‌کند اما با برخی روش‌های درمانی خانگی می‌توان سلامت این عضو را بهبود بخشید.
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، هر گونه اختلال در عملکرد کبد می تواند به یک بیماری  منجر شود که از آن با عنوان بیماری کبد یاد می‌شود.

کبد از ارگان های اصلی بدن محسوب شده و مسئولیت اعمال مهمی را به عهده دارد. وقتی این عضو آسیب دیده با کبد بیمار شود عملکرد بدن دچار اختلال شده که در این حالت به آن هپاتیت می گویند. علاوه بر این کبد چرب یکی از بیماریهای جوامع مدرن امروزی است که در اثر چاقی و سبک زندگی نادرست به وجود می آید.
کبد نقش مهمی در سوخت و ساز قند، چربی و آهن بازی کرده و به تولید صفرا و در نتیجه هضم چربی کمک می کند. علاوه بر این ها این اندام حیاتی در تولید پروتئین و تولید فاکتورهای انعقاد خون نقش دارد.
از علائم بیماری کبد باخبر شوید
علائم بیماری های کبدی شامل خستگی، ضعف، کاهش وزن، تهوع، استفراغ و زرد شدن پوست است. کبد به راحتی می تواند سلول های آسیب دیده خود را بازسازی کند اما اگر میزان آسیب دیدگی و سلول های از دست رفته کبد 75 درصد یا بیشتر باشد. در این صورت این اندام قادر به پاسخگویی نیازهای بدن نیست.
برخی از مشکلات و بیماری ها کبد را می توان با داروهای خانگی درمان کرد اما در موارد پیشرفته نیاز به دارو بوده و در صورت نارسایی کبدی ممکن است نیاز به پیوند باشد.
خار مریم؛ دارویی گیاهی که در درمان بیماری های کبد معجزه می‌کند
این گیاه برای طیف گسترده ای از بیماری های کبدی موثر است. شواهد نشان می دهد که این گیاه برای هپاتیت ویروسی، سیروز کبدی و سمی شدن این عضو بدن در اثر مواد شیمیایی، قارچ ها و مواد مضر مفید و تاثیرگذار است.
شکل کپسولی و دارویی این گیاه در داروخانه ها و عطاری ها یافت می شود. کافی است 900 میلی‌گرم از این گیاه را 2 بار در روز همراه با غذا مصرف کنید.
پاکسازی کبد و لاغری با سرکه سیب
این ماده غذایی به سم‌زدایی کبد کمک می کند. اگر سرکه سیب را قبل از غذا مصرف کنید سوخت و ساز چربی در بدن شما بیشتر شده و در نتیجه وزن شما کاهش پیدا می کند.
یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب ریخته و یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کرده و این نوشیدنی مفید را سه بار در روز برای پاکسازی کبد بنوشید.
این گیاه نویدبخش سلامتی‌تان است
مصرف چای ریشه قاصدک حداقل 2 بار در روز در بهبود عملکرد کبد موثر است. برای تهیه چای این گیاه کمی از ریشه آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و آن را بنوشید.
انگور فرنگی سلامتی کبد را تضمین می‌کند
این میوه یکی از غنی ترین منابع ویتامین C است و به حفظ عملکرد کبد در سطح مطلوب کمک می کند. شما می توانید چهار تا پنج عدد انگور فرنگی را در روز بخورید یا آن را در سالاد استفاده کنید.
درمان گیاهی چندهزار ساله بیماری کبد با شیرین‌بیان
این گیاه درمان بسیار عالی برای شرایط کبد چرب است. این درمان زمانی در طب باستانی هند (آیورودا) برای بیماری کبد مورد استفاده قرار می گرفت.
پودر ریشه شیرین بیان را در آب جوش ریخته و چند دقیقه مواد آن را فشار داده تا عصاره آن به طور کامل خارج شده و چای آن را یک یا 2 بار در روز مصرف کنید.
ادویه ای که دوست کبد شما است
زردچوبه دارای خواص ضد عفونی کنندگی بوده و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. این ادویه می تواند سلامت کبد را بطور قابل توجهی بهبود بخشد. زردچوبه ضد ویروس بوده و مانع از تکثیر ویروس های هپاتیت B و C می شود.
زردچوبه را در پخت و پز استفاده کنید
شما می توانید ½ قاشق چایخوری زردچوبه را با شیر مخلوط کرده و هر روز آن را بنوشید.
نصف یک قاشق چایخوری زردچوبه را با 1 قاشق مرباخوری عسل مخلوط کرده و هر روز آن را مصرف کنید.
بذر کتان فشار کبد را پایین می آورد
کبد هورمون هایی را که در جریان گردش خون وجود دارند پاکسازی کرده و این باعث می شود فشار کبد بالا برود. دانه کتان مانع از حرکت هورمون در گردش خون شده و فشار روی کبد را کاهش می دهد.
استفاده از بذر کتان خرد شده بر روی نان یا سالاد یا مصرف آن همراه با غلات و حبوبات به عملکرد کبد کمک می کند.
معجزه اسفناج و آب هویج
این روش طبیعی و خانگی برای درمان سیروز کبدی موثر بوده و فقط کافی است که نصف لیوان آب اسفناج و نصف لیوان آب هویج را ترکیب کرده و این آب میوه طبیعی را هر روز حداقل سه بار مصرف کنید.
آووکادو و گردو بیماری را از کبد فراری می‌دهند
برای محافظت کبد از بیماری ها و پاکسازی سموم رسوب کرده در آن آووکادو و گردو را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
سیب و سبزیجات برگ
سبزیجات برگ دار با تحریک جریان صفرا و پکتین موجود در سیب با حذف سموم از دستگاه گوارش به سلامت کبد کمک می کنند.
از طرفی، نوشیدن 10 تا 12 لیوان آب روزانه برای سالم نگه داشتن کبد و پاکسازی آن از سموم موثر است.
ورزش را فراموش نکنید
ورزش منظم باعث تحریک هضم مناسب غذا و از بین بردن چربی بدن می‌شود، با افزایش عرق کردن به حذف سموم از طریق پوست کمک می کند و فشار روی کبد را کاهش می‌دهد.
گفتنی است؛ برای تاثیر بهتر حداقل 40 دقیقه ورزش به مدت 5 روز در هفته لازم است. 
سه شنبه 7/10/1395 - 13:48
سلامت و بهداشت جامعه
رییس سازمان غذا و دارو گفت: درباره شماره سری ساخت پنی‌سیلینی که گفته می‌شد منجر به فوت بیمار شده، بررسی‌ها نشان داده شد که آن دارو مشکلی نداشته است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ه گزارش جام جم آنلاین ،دکتر رسول دیناروند در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت بررسی داروی پنی‌سیلین که  گفته می‌شد منجر به فوت یک نفر در کاشان شده است، گفت: طبق آخرین اطلاعی که درباره آن شماره سری ساخت داروی پنی‌سیلین دادند، مشخص شد که دارو مشکلی ندارد و حال باید ببینیم که علت فوت بیمار چه بوده است.

وی با تاکید بر اینکه داروی پنی‌سیلین مذکور مشکلی نداشته، گفت: درباره مرگ و میر بیماران با دارو، همواره مشکل از داروها نیست، بلکه گاهی اوقات مسائل زمینه‌ای و حاشیه‌ای وجود دارد و ممکن است مسائل دیگری در فوت بیمار دخیل باشد. بنابراین نمی‌توانیم بلافاصله نتیجه‌گیری کنیم که دارو دچار مشکل بوده است. به عنوان مثال در همین داروی پنی‌سیلین مشخص شد که دارو مشکلی نداشته است.

رییس سازمان غذا و دارو درباره برخی اخبار مبنی بر اجتناب مراکز درمانی از تزریق پنی‌سیلین گفت: من نشنیده‌ام که مراکز درمانی از تزریق پنی‌سیلین اجتناب کنند و فکر نمی‌کنم چنین خبری صحت داشته باشد. 
سه شنبه 7/10/1395 - 13:45
سلامت و بهداشت جامعه

رئیس اداره بازرسی و فنی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو درباره میزان مجاز فرآورده‌های دارویی که هر مسافر می‌تواند به کشور وارد کند و همچنین ضوابط و چگونگی کنترل آنها توضیح داد.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر امین مطلبی‌قمی درباره پدیده داروهای سوغاتی، گفت: گزینه‌ای به عنوان داروهای سوغاتی در ایران وجود ندارد. همچنین بنا بر ماده ۱۴ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی، دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی که در سال ۱۳۳۴ تصویب شده و نیز بر اساس اصلاحیه‌های پیرو آن، ورود و ترخیص هر نوع دارو، ماده اولیه دارویی و ماده بسته‌بندی داروی وارداتی توسط افراد حقیقی و حقوقی اعم از بخش خصوصی یا دولتی از گمرکات کشور مستلزم دریافت مجوز وزارت بهداشت است.

وی با بیان اینکه بنابراین ترخیص اقلام دارویی همراه مسافران و مرسولات پستی، منوط به بررسی نوع و مقدار آنها و اظهار نظر کتبی از سوی نماینده اداره کل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر حاضر در گمرکات است، افزود: همچنین باید توجه کرد که واردات دارو با مقاصد تجاری و غیر از مصرف شخصی مجاز نیست.

مطلبی‌قمی در پاسخ به سوالی درباره میزان دارویی که هر مسافر می‌تواند وارد کشور کند و نحوه کنترل کیفیت آن، ادامه داد: ترخیص فرآورده‌های دارویی به عنوان مصرف شخصی صاحب کالا و با ارائه مدارک پزشکی یا نسخه پزشک معالج و همچنین با تشخیص کارشناس اداره بازرسی فنی مجاز است. در عین حال تاکید می‌کنم که واردات دارو با مقاصد تجاری و غیر از مصرف شخصی موضوع این ضوابط نبوده و به طی مراحل قانونی و صدور مجزو کتبی این اداره کل نیازمند است.

وی با بیان اینکه در مورد فرآورده‌های دارویی که طبق اعلام اداره بازرسی و فنی اداره کل دارویی سازمان غذا و دارو حاضر در گمرکات در فهرست داروهای غیرنسخه‌ای (OTC) قرار دارند، نیازی به ارائه نسخه و مدارک پزشکی نیست، ‌ گفت: ترخیص فرآورده‌های دارویی بر اساس فهرست رسمی دارویی کشور انجام می‌شود. در عین حال بر اساس قانون مقدار قابل ترخیص هر فرآورده دارویی برای مصرف حداکثر سه ماه یک فرد مجاز است که از سوی کارشناس اداره بازرسی فنی با توجه به نوع و اندیکاسیون دارو محاسبه و تعیین می‌شود.

رئیس اداره بازرسی و فنی اداره کل دارویی سازمان غذا و دارو ادامه داد: بسته‌بندی کلیه اقلام دارویی باید اصلی، سالم و دارای اطلاعات لازم اعم از نام دارو، نام سازنده، تاریخ انقضاء، شرایط نگهداری و ... بر روی برچسب باشد. اگر این اطلاعات به زبانی جز فارسی و یا انگلیسی درج شده باشد، در صورت درخواست کارشناس اداره بازرسی فنی، ارائه ترجمه رسمی آن الزامی خواهد بود. حال در صورت عدم وجود یکی از شرایطی که در بالا گفتم، ترخیص فرآورده با بررسی مورد و تعیین هویت دارو از سوی کارشناس اداره بازرسی فنی امکان پذیر خواهد بود.

داروهایی که ورودشان به کشور غیرمجاز است

وی با تاکید بر اینکه ترخیص داروی تاریخ گذشته یا خارج شده از شرایط نگهداری، مجاز نیست، اظهار کرد: ترخیص فرآورده‌های دارویی به منظور ارائه به وزارت بهداشت یا برای مصارف تحقیقاتی در صنایع داروسازی یا مراکز تحقیقاتی و پژوهش دارویی کشور نیز مستلزم ارسال درخواست کتبی به اداره بازرسی و فنی اداره کل دارویی سازمان غذا و دارو و صدور مجوز کتبی ترخیص است.

مطلبی‌قمی همچنین درباره داروهایی که ورودشان به کشور غیرمجاز است، گفت: باید توجه کرد که ورود و ترخیص داروهای تحت کنترل مانند داروهای مخدر، روانگردان و بیهوشی نیز بدون ارائه نسخه معتبر پزشک و ارائه مدارک پزشکی مجاز نیست. همچنین ترخیص داروهای بنزودیازپن به لحاظ نوع و تعداد منوط به تشخیص کارشناس ادراه بازرسی فنی بوده و ورود و ترخیص اقلام دارویی با قابلیت سوء‌مصرف در دوپینگ مجاز نیستند.

وی تاکید کرد: ورود و ترخیص اقلام دارویی با قابلیت مصرف در سقط جنین (نظیر پروستاگلاندین‌ها) هم مجاز نیست. 

سه شنبه 7/10/1395 - 13:31
سلامت و بهداشت جامعه

بعد از یک روز پرمشغله، شب زمان مناسبی برای استراحت و تجدید قوا است اما بی‌خوابی و بدخوابی بعضاً ممکن است باعث خستگی و کسالت در روز بعد شود.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، کارشناسان علل مختلفی را برای بیدارشدن های ناگهانی از  خواب عنوان می کنند؛ اولین مورد اسپاسم عضلات پا است که به دلایل مختلف رخ می دهد و می تواند باعث بیدار شدن از خواب و احساس درد در افراد شود. این اسپاسم که به سندروم پای بی‌قرار نیز مشهور است به دلایل مختلف بروز می کند که از جمله آن می‌توان به کم خونی یا مشکلات استخوانی اشاره کرد که باید فرد تحت مشاوره پزشک قرار گیرد.

آپنه خواب یا همان خروپف هم یکی دیگر از دلایل بیدار شدن ناگهانی از خواب است که به دلیل کمبود اکسیژن و مسدود شدن مسیر تنفس ایجاد می شود و می تواند باعث بروز حمله قلبی یا سکته مغزی، کاهش سطح هوشیاری و خستگی و همچنین کم خوابی و بی خوابی در افراد شود.
عفونت مجاری ادراری، بیماری پروستات در آقایان، ابتلا به دیابت، نوشیدن مقادیر بالای نوشیدنی به ویژه نوشیدنی های حاوی کافئین در ساعات پایانی شب همگی می تواند باعث بی خوابی در افراد شود.
کارشناسان توصیه می کنند در صورت وجود بیماری زمینه ای فرد حتما به پزشک مراجعه کند و همچنین برای خوابی راحت از نوشیدن مایعات در ساعات پایانی شب خودداری شود.

از جمله دیگر عوامل بی خوابی می‌توان به تعریق شبانه بدن اشاره کرد که به ویژه در برخی افراد بسیار شدید بوده و می تواند باعث بدخوابی آنها شود. کارشناسان برای داشتن خوابی راحت استحمام قبل از خواب، استفاده از لباس مخصوص خواب و همچنین تنظیم دمای اتاق خواب را پیشنهاد کرده‌اند. 

سه شنبه 7/10/1395 - 13:29
سلامت و بهداشت جامعه

آیا وقتی قصد دارید چیزی را برای دیگران توضیح دهید،در بیان روان کلمات مشکل دارید و احساس میکنید گفتارتان روان نیست؟میتوانید با مراجعه به یک آسیب شناس گفتار و زبان به یک گفتار روان و راحت برسید .

 

  

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت نیوز ، آیا وقتی قصد دارید چیزی را برای دیگران توضیح دهید، در  بیان روان کلمات مشکل دارید و احساس میکنید گفتارتان روان نیست؟ آیا وقتی از شما میخواهند جلوی دیگران صحبت کنید مضطرب و دچار تنش میشوید؟ اگر پاسخ مثبت است آرام باشید؛در مرحله اول شما میتوانید با مراجعه به یک آسیب شناس گفتار و زبان به یک گفتار روان و راحت برسید اما راه حل های ساده ای هم وجود دارد که با انجام آن ها میتوانید تا حدی گفتار روانی را برای خود به ارمغان آورید.

1) آرام و آهسته صحبت کنید.از عجله کردن در صحبت کردن خود پرهیز کنید.با شتاب زدگی،انجام هرکاری سخت است.

2) معمولی، طبیعی و آرام نفس بکشید ؛ به نحوی که موقع صحبت کردن نفس کم نیاورید.

3) آرام شروع به صحبت کنید.شروع آرام در حین صحبت کردن باعث آرام تر شدن چین های صوتی تان خواهد شد. زمانی که اعتماد به نفس کافی به دست آوردید،میتوانید به آرامی سرعت خود را افزایش دهید.

4) سعی کنید صحبت کردن در برابر دیگران را تمرین کنید. با کسب تجربه های بیشتری از صحبت کردن در محضر عموم به بهبود مهارت های سخنرانی و آسان و روان تر شدن صحبت کردنتان کمک فراوانی خواهید کرد.

5) به کیفیت و آهنگ صدای خود اهمیت دهید.صدایی با فرکانس بالا یا تو دماغی ممکن است شمارا عصبی یا نامطمئن نشان دهد.اگر از فرکانس درست استفاده کنید، ارتباط موثرتری خواهید داشت.

6) از عصبانی شدن پرهیز کنید.منظور ما این نیست که عصبانی نشوید.عصبانی شدن در بیشتر مواقع یک رفتار غیرارادی است. منظور ما این است که عصبانیت خود را به قدرت و هیجان در صحبت هایتان در مقابل جمع تبدیل نمایید.عصبانیت در موقع صحبت کردن معمولا ناشی از کمبود اعتماد به نفس است؛ اما شما باید از آن به درستی استفاده نمایید.میتوانید از آدرنالین اضافه شده به جریان خون در موقع عصبانیت در جهت ایجاد انرژی و تبدیل آن به شور و شوق برای کاهش استرس، استفاده نمایید.

7) چشم و گوش هایتان را باز نگهدارید.آگاهی از اینکه مردم در اطراف شما چگونه صحبت میکنند ، میتواند به شما کمک کند تا حدس بزنید روانی گفتار شما خوب است یا شاید اندکی نیاز به بهبود دارد. به تفاوت ها در الگوها و آهنگ های صحبت کردن دقت کنید.

8) تمرین ، تمرین و تمرین .مطمئن باشید که تمرین بیشتر باعث میشود کامل شوید یا حداقل بهبود پیدا کنید.

9) آواز بخوانید. مجبور نیستید این کار را جلوی هرکسی انجام دهید؛ حتی زیر دوش ! آواز خواندن بدلیل استفاده از صدای مناسب میتواند به شما کمک کند و شما میتوانید در مورد استفاده از هوا،تنفس ، تلفظ شمرده و سرعت گفتارخود اطلاعاتی بدست بیاورید.

10) صبور باشید. نباید از خودتان انتظار داشته باشید که صحبت کردن روان و آسان را طی یک روز یاد بگیرید.بدون تعیین کردن جدول زمانی خاصی به خودتان فرصت تجربه کردن و بهتر شدن بدهید.

بهترین راه برای رسیدن به یک گفتار روان، میتواند اختصاص دادن وقتی معین برای تمرین روزانه تعدادی از مراحل گفته شده باشد. به خودتان اعتماد داشته باشید! اگر حس میکنید در بیان چند کلمه خاص مشکل دارید، فقط همان کلمات را تمرین کنید تا زمانی که بتوانید ان هارا به خوبی بیان کنید.با تمرین مکرر گفتارتان به نرمی و روانی ابریشم خواهد شد.

مراجعه به یک آسیب شناس گفتار و زبان میتواند بهترین راه برای درمان کامل و ریشه ای ناروانی گفتار شما باشد و با انجام کامل روند گفتاردرمانی ، میتوانید یک گفتار کاملا روان و بی نقص را تجربه کنید. 

سه شنبه 7/10/1395 - 10:4
سلامت و بهداشت جامعه

بسیاری از مردم هنگام انتخاب نوشابه‌های گازدار یا نوشیدنی‌های انرژی‌زا توجهی به پیامدهای منفی مصرف این مواد ندارند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، هر ساله مقادیر قابل توجهی از این نوشیدنی‌ها به فروش می‌رسد و  در برخی کشورها مانند آمریکا، مردم بیش از آنکه آب بنوشند، نوشابه گازدار مصرف می‌کنند که می‌تواند به شکل‌گیری مشکلات جدی برای سلامت بدن منجر شود.

لیو لاو فروت نوشت: نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا نه تنها استخوان‌ها را تضعیف می‌کنند بلکه تقریبا به هر اندام موجود در بدن انسان آسیب می‌رسانند.

کافئین، اسید فسفریک و استخوان‌های ما

طی یک مطالعه مرتبط با پوکی استخوان، تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) اندازه‌گیری شده برای بانوان برابر با 1413 و برای آقایان 1125 بود. رژیم غذایی شرکت‌کنندگان در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه‌های غذایی ارزیابی شده و بر اساس تراکم مواد معدنی استخوان، قد، سن، انرژی مصرفی، امتیاز فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، مصرف الکل، کل کلسیم دریافتی، کل ویتامین D دریافتی، کافئین از منابع غیر نوشابه و برای بانوان دو مورد دیگر استفاده از استروژن و وضعیت یائسگی تنظیم شد.

نتایج مطالعه نشان داد که مصرف روزانه نوشابه گازدار با تراکم مواد معدنی استخوان بسیار پایین در کفل بانوان که به دلیل تفاوت‌های هورمونی معمولا بیشتر از آقایان مستعد پوکی استخوان هستند، مرتبط بوده است.

چرا چنین چیزی رخ می‌دهد؟ به گفته پژوهشگران، اسید فسفریک موجود در نوشابه گازدار موجب از بین رفتن کلسیم استخوان می‌شود یا فسفر بیش از حد مانع جذب کلسیم می‌شود. کافئین موجود در نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و قهوه نیز روند از دست دادن استخوان را تسریع می‌کند. کافئین در جذب کلسیم اختلال ایجاد می‌کند و به دفع کلسیم از طریق ادرار منجر می‌شود.

اسید فسفریک در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد اما مقدار بیش از حد آن موجب مشکلات قلبی و کلیوی، نابودی عضلات و پوکی استخوان می‌شود.

اگر با مشکلات گوارشی مانند نشت روده مواجه هستید، از پوکی استخوان یا دیگر اختلالات مرتبط با استخوان رنج می‌برید یا بیش از 50 سال سن دارید، باید به هر ترتیب ممکن از مصرف نوشابه‌های گازدار پرهیز کنید. با حذف یا محدودکردن این نوشیدنی‌ها و کافئین به طور خودکار از بدن خود در برابر خطراتی که می‌توانند به واسطه مصرف آنها شکل بگیرند، محافظت می‌کنید.

نوشیدنی‌هایی که باید از مصرف آنها پرهیز کنید شامل:

- نوشابه‌های گازدار

- نوشیدنی‌های انرژی‌زا

- نوشیدنی‌های ورزشی

- چای سرد بطری یا کنسروشده

- قهوه بطری یا کنسروشده

از دیگر خطرات مصرف این قبیل نوشیدنی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش چربی

نوشابه های گازدار موجب افزایش چربی احشایی (چربی اطراف شکم) می‌شوند که اندام‌های بدن را تحت تاثیر قرار داده و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. مصرف یک نوشابه گازدار در روز، چربی کبد، چربی اسکلتی، چربی تری گلیسرید خون و دیگر انواع چربی را افزایش خواهد داد.

سرطان

رنگ‌های کاراملی که در بسیاری از نوشابه‌های گازدار یافت می‌شوند در شکل‌گیری رنگ این نوشیدنی‌ها نقش دارند. رنگ کاراملی حاوی دو آلاینده 2-متیل ایمیدازول و 4-متیل ایمیدازول است که هر دو می‌توانند به شکل‌گیری سرطان منجر شوند.

پوسیدگی دندان

نوشابه‌های گازدار می‌توانند آسیب‌های جدی به مینای دندان وارد کنند و خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهند. پس از هر بار مصرف، واکنش مخرب ناشی از آنها حدود 20 دقیقه طول می‌کشد و از این‌رو مصرف منظم این قبیل نوشیدنی‌ها ضرر بیشتری خواهد داشت.

بیماری کبد چرب

مقدار زیاد فروکتوز مصنوعی موجود در این قبیل نوشیدنی‌ها در صورت مصرف منظم و زیاد به کبد آسیب وارد می‌کند. فروکتوز به چربی تبدیل می‌شود که در کبد باقی می‌ماند و به شکل‌گیری بیماری کبد چرب غیر الکلی منجر می‌شود.

دیابت نوع 2

نوشیدن تنها یک قوطی نوشابه گازدار در روز با خطر افزایش ابتلا به دیابت نوع 2 پیوند خورده است.

زوال عقل

مصرف زیاد نوشیدنی‌های حاوی قند موجب اختلال در توانایی‌های حافظه و تصمیم‌گیری می‌شود و می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بیماری آلزایمر شود. سطوح بالای گلوکز با خطر افزایش ابتلا به زوال عقل پیوند خورده است.

جایگزین

به جای نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌توانید مصرف آبمیوه‌ها و آب سبزیجات طبیعی را مد نظر قرار دهید. تنها پس از گذشت چند روز، با این منبع انرژی تازه احساس بهتری در شما ایجاد خواهد شد. 

سه شنبه 7/10/1395 - 9:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته